Page 1

F A X M A N AT U R A L C A R E

S

O

R

T

I

M

E

N

T


Hot & Cold

En massagekräm som är baserad på enzym-aktiv Aloe Vera har stora fördelar. Den tränger ner på djupet och verkar inte bara på det översta hudlagret. Eftersom Aloe Vera motverkar bildandet av prostaglandiner och tromboxaner erhålls en snabbare läkningsprocess. De ingående ämnena förstärker effekten från juicen och de vegetabiliska oljorna ger förutsättningar för aloen att penetrera. Hot & Cold kräm rekommenderas till egenvård och är smidig att massera in. Hot & Cold Extra är lite glattare och ett hygieniskt alternativ som går att pumpa upp. För massagetips, se vår broschyr Hot & Cold Massage som går att beställa eller ladda ner från vår hemsida.

www.faxma.com

ALOE HOT& SKIN COLD CARE ALOE VERA

Hot & Cold


Hot & Cold

Används till muskler och leder före och efter ansträngning. En svensk klassiker. 59 ml & 118 ml

Hot & Cold Extra

Framtagen för professionell massage. Den har samma egenskaper som Hot & Cold, vår vanliga massagekräm, men är tillverkad i lotionkonsistens. 236 ml & 472 ml

ALOE HOT& SKIN COLD CARE ALOE VERA

Hot & Cold


Om Aloe Vera

För att få en kvalitet på aloe som ger effekt finns det vissa kriterier som skall uppfyllas. Aloe från oss odlas ekologiskt på friland och skördas inte förrän de nått mogen ålder, 5 år, då plantan hunnit utveckla sina bästa egenskaper. Aloe som utvunnits på rätt sätt har sitt naturliga enzym- och aminosyreinnehåll kvar. Enzymerna ger en mycket stor förmåga att rensa ut hudens slaggprodukter. Det kommer att märkas hur döda hudceller stöts bort och hur huden blir märkbart lenare. Aminosyrorna stimulerar nybildning av hudceller vilket successivt ger en friskare hud. Att Aloe Vera är bra för huden är känt sedan urminnes tider. Det är främst den goda synergieffekten mellan de 75 olika ingående ämnen som är orsaken till detta. Förekomsten av Lignin, enzymet Amylas och ingående antrachinonföreningar ger en god penetreringsförmåga och gör att ämnena tränger ner på djupet. Idag hittar man en mängd produkter på marknaden där Aloe Vera ingår. Önskad effekt kan dock utebli om man tummar på kvalitén. För att få största möjliga effekt skall aloen inte heller vara pastöriserad eller dunstad till koncentrat eftersom nödvändiga enzymer och aminisyror då försvinner. De flesta produkter på marknaden har tyvärr Aloe Vera som behandlats på detta sätt.

ALOE CARE ALOE VERA

Juice & gel


Aloe Vera Gel

Aloe Vera Juice

118 ml & 472 ml

Utvärtes: Våtomslag är en effektiv metod som tillför vävnaderna maximal mängd Aloe Vera. Görs företrädesvis till natten, helst med fuktspärr. Vid behandling av muskel/ senfästen kan våtomslaget med Aloe Vera Juice förstärkas med Hot & Cold liniment.

En fantastisk produkt med många användningsområden. 98% ren Aloe Vera Juice som förtjockats och förstärkts med naturligt A och E-vitamin samt ett antal aromterapioljor. Används vid lättare hudproblem, ungdomshy, rakning, klåda, brännskador och solskadad hud. Motverkar ärrbildning och är därför lämplig vid sårläkning. Aloe Vera Soft Gel är speciellt framtagen för känslig hud och innehåller inga aromterapioljor utan istället ytterligare A och E-vitamin, se vidare under Hudvård.

Invärtes användning: Traditionellt används Aloe Vera Juice som drickjuice 30 ml dagligen, gärna på fastande mage på morgonen. Håller slemhinnan i magen i form och ger en bra bakteriebalans.

472 ml & 3,72 l

ALOE CARE ALOE VERA

Juice & gel


Aloe Vera för huden

Under årtusenden har Aloe Vera använts till att vårda huden. Normala slaggprodukter som gamla, döda hudceller frigörs på grund av de naturligt ingående enzymerna. Detta lägger grunden till en frisk och tålig hy. Alla hudtyper behöver fukt, ju äldre hud, desto mer fukt behövs. Som fuktighetsbevarare är Aloe Vera svårslaget. Aminosyrorna, i riktigt utvunnet Aloe Vera, stimulerar nybildning av frisk hud. Huden får näring via ett stort antal vitaminer och mineraler som dels ingår naturligt i opastöriserad Aloe Vera, samt tillsätts i sin naturliga form i hudprodukterna. Faxma har produkter som innehåller det du behöver för att rengöra och vårda din hud. Konsekvent används aloe som bas. Vatten används överhuvudtaget inte. Inga mineraloljor ingår och vitaminerna kommer från naturliga källor. Daglig användning av aloe produkter kan hjälpa din hud att behålla sin fuktighet, spänst och vitalitet. Vid problemhud kan en viss försämring upplevas i början innan läkning kommer igång.

SKIN CARE ALOE VERA

Hudvård


Enzyme Cleanser Ansiktsrengöring. Djuprengörande för igentäppta porer. Lämplig för fet till normal hud. Löddrar. 118 ml

Facial Cleanser

Ansiktsrengöring som kan användas tillsammans med vatten alternativt med fuktad bomullspad. Löddrar ej. Lämplig för rengöring av normal och torr hud. Löser effektivt upp orenheter och stöter bort döda hudceller.

PH Balancer

Ansiktsvatten där örterna förstärker aloens sammandragande och anticeptiska verkan. Används efter rengöring för att sluta porerna. Torkar ej ut huden.

Hand & Body Lotion

Passar alla hudtyper och kan användas till hela kroppen, även ansikte. Bra före och efter solning samt eftervård av brännskador. 118 ml & 472 ml

Aloe Soft Gel

Vår milda gel, utan de aromterapioljor som Aloe Vera Gel har. Lämplig på känsliga hudpartier. Högt innehåll av A- och E-vitamin samt även allantoin och kamomill.

118 ml 118 ml

118 ml


Apricot Milk

En lättare ansiktslotion som passar för alla hudtyper. Innehåller förutom 72% Aloe Vera, bl a aprikoskärneolja och boragoolja (GLA) som motverkar torr och knottrig hud. 118 ml

Aid Cream

En ansiktskräm/hudkräm som trots sin lite torra känsla tillför mycket fukt och är rik på vitaminer. Lämplig som ansiktskräm för normal till fet hud. Använd lokalt på problemområden, t ex nariga armbågar. Uppskattad vid problem med acne och lättare eksem.

Day & Night Emollients

Foot Cream

59 ml

118 ml

Dag- och nattkräm för torr hud. Helt oparfymerad ansiktskräm. Oljorna är enbart vegetabiliska och aloens redan rika vitamininnehåll har förstärkts med ytterligare vitamin A och E.

Mycket effektiv på problemfötter. Kompositionen med de vegetabiliska oljorna och Aloe Vera Juice ger mycket god effekt på förhårdnader. Frisk doft av mentol. Kladdar ej. Använd som daglig fotkräm.

59 ml & 118 ml

Mask Powder

Används tillsammans med Aloe Masking & Misting Liquid. Ger en rejäl rengöriing samt sträcker upp huden. 14 g

Masking & Misting Liquid

Body Butter

Kombineras med Aloe Masking Powder till en effektiv ansiktsmask. Kan också användas separat som refrescher.

Kroppssmör. En intensivkur för torr hud. Används till hela kroppen, företrädesvis lokalt på utsatta och nariga ställen. Naturliga ingredienser.

118 ml

Mango 148 ml

SKIN CARE ALOE VERA

Hudvård

Honey 148 ml

Aloe Tea Tree Stic

Aloe Vera i kombination med Tea Tree olja gör detta lilla stift lämpligt till nariga läppar, trasiga nagelband och självsprickor. 4g


Hårvård

Håret är på sätt och vis en del av huden. Detta är en av förklaringarna till att riktigt framställd Aloe Vera har så god effekt även på hår. Både Aloe Jojoba Shampoo, Aloe Body Wash och Aloe Jojoba Conditioner är mycket dryga. De är dessutom lösta i ren Aloe Vera Juice till skillnad från vanliga schampon och hårbalsam som är lösta i vanligt vatten. Håret får volym och glans och uppkomsten av kluvna hårtoppar minskar drastiskt.

HAIR CARE ALOE VERA

Hårvård


Body Wash

En flytande tvål för hela familjen. Används som duschtvål, handtvål, babytvål och även som schampo för fett/normalt hår. Enzymerna i aloen bryter ner och för bort orenheter och slaggprodukter så effektivt att huden blir alldeles slät efter en tids användning. Koncentrerat, så endast en liten mängd behövs.

Body Wash Lavendel

Identisk med Aloe Body Wash förutom att lavendel har tillsatts. 472 ml

236 ml & 472 ml

Jojoba Shampoo

Jojoba Conditioner

236 ml & 472 ml

236 ml

Passar till alla hårtyper. Aloen ger effekt på hårbotten och rengör utan att torka ut. Jojoba ger håret balsameffekt och lyster. Koncentrerat, så endast en liten mängd behövs. Späd ev ut med vatten.

HAIR CARE ALOE VERA

Hårvård

Balsam för alla hårtyper. Masseras in även i hårbotten. Vid fett hår masseras endast hårtopparna in. Behöver ej sköljas ur. Koncentrerat, så endast en liten mängd behövs.


Djurvård

Vi har naturligtvis även produkter för ditt djur. Aloe Vera är utmärkt till många behandlingsområden för ditt djur. Användningen och intresset för den urgamla medicinalväxen Aloe Vera har ökat markant de senaste åren även inom djurvård och är numera ett allmänt känt begrepp.

ALOE SKIN PET CARE ALOE VERA

Djurvård


Hot & Cold

Hot & Cold fungerar utmärkt på djur. 59 ml & 118 ml

Pet Shampoo

Ett schampo som kan användas både på hund och häst. Förutom att det ger pälsbotten och päls bästa möjliga behandling är det även effektivt för att tvätta ur loppor och ohyra ur pälsen. Det skiljer sig markant från traditionella giftschampon mot loppor och ohyra som ofta orsakar irritation, uttorkning och klåda. Inget vatten ingår i produkten. Jojobaoljan tillsammans med Aloe Vera gör pälsen glansig samt ger en mycket gynnsam effekt på torr och irriterad pälsbotten. Schampot är helt giftfritt och ofarligt för djuret.

Pet Lotion

Lotion för pälsbotten och balsam för pälsen till hund eller häst. Används efter schamponering. Ger pälsen lyster och undviker att ohyra kommer tillbaka. Innehåller Aloe Vera, citronella och eukalyptusolja, alla tillsammans naturliga repellenter mot loppor, insekter och ohyra.

Aloe Vera Gel

En fantastisk produkt med många användningsområden, även djurvård. 118 ml & 472 ml

Ingående jojobaolja och ricinolja ger tillsammans med Aloe Vera en balsameffekt till pälsen. Appliceras direkt efter schamponering. Görs det på torr päls får man en extra fin lyster. 354 ml

354 ml

Aloe Vera Juice

ALOE SKIN PET CARE ALOE VERA

Djurvård

Använd invärtes för bra balans i mage/tarmkanal samt utvärtes vid omslag och klåda. 472 ml & 3,72 l


Faxma Natural Care AB Råby 578 94 ANEBY

Tel: 0380-421 80 Fax: 0380-421 20 E-post: info@faxma.com

www.faxma.com Besök vår webbshop för mer information!

Kontakt


Faxma Natrual Care - Sortiment  

Sortiment för Faxma Natural Care. Vi tillhandahåller Sveriges bästa Aleo Vera produkter. Vi är även återförsäljare för Hot & Cold.