Page 1

Fabulous EDISI APRIL ‘13

SEMENANJUNG MALAYSIA RM5 PP11903/042013(024738)

Jurugambar bermula dari minat

Blogger kecil-kecil cili padi

Tempat & Makanan

nikmati makanan ‘rare’


Kandungan

Editor : Fathimah Pereka Grafik : Ajeerah

TEMPAT & MAKANAN Ipoh Taiping Penang Kedah Seremban

2 4 6 8 10

BLOGGER Nurul Hidayati Farah Khairuddin

17 13 16

24

JURUGAMBAR Saiful Nang 20 Oky Rahman 23

5


TEMPAT & MAKANAN Malaysia


Ipoh

Ipoh ialah sebuah bandar raya yang terletak dalam daerah Kinta, dan merupakan ibu negeri dan pusat pentadbiran Perak Darul Ridzuan. Bandaraya ini yang terletak kira-kira 200 km ke utara Kuala Lumpur merupakan bandaraya keempat terbesar di Malaysia selepas Kuala Lumpur,George Town, dan Johor Bahru. Datuk Bandar Ipoh sekarang ialah Dato Roshidi Hashim. Nama “Ipoh” diambil daripada pohon “epu” atau lebih dikenali sebagai “pokok Ipoh” dengan getahnya yang beracun dan digunakan oleh Orang Asli untuk panahan sumpitan mereka.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 2


a s k a L Po l o Lokasi :Taman Rekreasi Sultan Abdul Aziz, Ipoh, Perak. Harga : RM2.50 sahaja.

Mee Kicap

Lokasi :Megoplex Medan Gopeng dan Restoran Haji Daud Mat Jasak berdekatan Kompleks Yikfong Ipoh. Harga : RM 4.50 berserta dengan tofu sup dan boleh juga menikmati Kueytiow Kicap bagi yang tidak mengemari mee.

Lokasi :Terletak berdekatan dengan Stadium Ipoh iaitu Medan Selera Stadium. Harga : RM2 sahaja anda boleh menikmati dengan nasi,ayam goreng kuah campur,sambal belacan dan sayur.

Nasi Ganja

Nasi Stadium

Lokasi :Yong Suan Restoran, 2, Jalan Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak (Pergi sepanjang jalan ke bandar Ipoh di mana Sekolah Yuk Choy Rendah adalah di sebelah kanan anda, belok kiri di sebelah kiri trafik pertama, Yong Suan terletak di sudut pertama) Harga : gabungan nasi + ayam merah + bendi + timun + telut masin + timun + kuah dan sambal kelapa. Harganya rm5.10 www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 3


Bandar Taiping merupakan ibu kota bagi daerah Larut, Matang dan Selama. Sebelum 1937, Taiping merupakan ibu negeri Perak. Nama lama Taiping ialah Klian Pauh. Klian bermaksud lombong. Pauh pula ialah sejenis buah mangga bersaiz kecil.Taiping bermaksud “Aman” atau “Damai” dalam bahasa Hakka. Tercetus dari pertelingkahan puak-puak pendatang negara China yang melakukan aktiviti perlombongan bijih timah di daerah Larut iaitu Ghee Hin dan Hai San, yang begitu ramai di Kelian Pauh ketika itu.

Taiping www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 4


Lokasi :Exit Tol Taiping ada simpang 4 ke Kuala Sepetang dan kanan ke Taiping tetapi terus sahaja masuk belah kanan simpang R & R Simpang Kedai Kueytiow Koboi berada di belakang sahaja Harga : Biasa RM3 Special RM4

Kueytiow Koboi Lokasi : Warung Mee Udang Mak Jah yang terletak di Kg. Menteri, Matang, Kuala Sepetang Taiping Perak Harga : Special RM11 semangkuk terdapat 6-7 ekor udang

Mee Udang Lokasi : Bukit Gantang Taiping,Perak gerai tepi jalan Harga : RM2.50 sahaja

Laksa Buyong www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 5


Pulau Pinang ialah sebuah negeri yang terletak di pantai barat laut Semenanjung Malaysia. Negeri ini terbahagi kepada dua bahagian oleh Selat Melaka (lihat peta). Negeri ini merupakan petempatan British yang pertama di Semenanjung Malaysia.Nama pulau ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang.

Penang

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 6


Char Kueytow Longkang Lokasi :Jalan Mahsuri (Jalan Sultan Azlan Shah), Bayan Baru, Penang 11950 Harga : RM5 sahaja

Rojak Tonggek Lokasi :Pantai Road Butterworth Harga : Satu cucuk RM0.40-RM0.60 terdapat sengkuang, jambu air, jambu batu, tauhu goreng, fishball goreng, sotong, carrot, mempelam, buah amra, timun, epal, telur puyuh dan macam-macam lagi.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 7


Kedah

Negeri Kedah atau juga dikenali sebagai Kedah Darul Aman merupakan salah satu daripada 14 negeri yang membentuk Persekutuan Tanah Melayu (Malaysia). Kedah terletak di utara Semenanjung Malaysia dan memiliki keluasan 9,425 km2. Tanah besar mempunyai rupa bumi yang agak rata, yang digunakan untuk menanam padi.Kedah bersempadan dengan negeri Perlis dan bersempadan antarabangsa dengan Songkhla dan Yala wilayah Thailand ke utara. Ia juga bersempadan dengan negeri Perak di selatan dan Pulau Pinang ke arah barat daya.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 8


Laksa Ikan Sekoq

Lokasi :Gerai Laksa Ikan Sekoq di Jalan Gangsa, Alor Setar, Kedah Harga : RM3/RM3.50 sepinggan,ikan tambah 50sen-70sen disajikan dengan hirisan cili merah, bawang dan telur rebus,menikmati seekor ikan rebus tambahan dalam setiap hidangannya. Lebih istimewa, pengusahanya mempraktikkan konsep makan sepinggan, sepinggan laksa tambah adalah percuma.

Lokasi :Restoran Herba dan Ikan Bakar Rojam, Jalan Langgar, Alor Setar, Kedah. Harga : daging bakar harimau menangis dijual pada harga sekitar RM5 hingga RM10 mengikut berat daging.

Daging Har imau Menangis

Nasi Kandar Yasmeen

Lokasi :Nasi Kandar Yasmeen, Changlun, Kedah berdekatan Kopitiam. Harga : Nasi Extra + Ayam, RM5.20 www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 9


Seremban Seremban ialah ibu negeri Negeri Sembilan, yang terletak dalam daerah Seremban, salah satu daripada tujuh daerah di Negeri Sembilan. Pentadbiran bandar dijalankan oleh Majlis Perbandaran Seremban. Seremban mula dibangunkan ketika penemuan bijih timah pada 1870-an sama seperti bandar-bandar besar lain di Semenanjung Malaysia. Penemuan bijih timah di kawasan berdekatan iaitu Rasah menunjukkan kedatangan imigran Arab, Melayu dan Cina untuk bekerja di lombong ini dan berniaga. Penduduk Melayu tempatan kebanyakannya bekerja sebagai petani dan keberatan untuk menempuhi cabaran-cabaran baru. Kota Seremban memiliki kesamaan dengan kota Bukit Tinggi.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 10


Satay Tulang Lokasi :Sekitar jalan raya berdekatan Klinik 1Malaysia Jalan Pantai, Batu 3, Jalan Pantai, Seremban, Negeri Sembilan Harga : RM0.60 untuk sate ayam, sate daging (RM0.70), sate tulang (RM1), sate perut (RM1), sate kambing (RM1), sate tongkeng (RM1), sate telur puyuh (RM1).Turut dijual ialah variasi sate lain yang dihidangkan bersama kuah kacang dan nasi himpit.

Leha World Lokasi :Restoran Leha World di Taman Paroi Jaya, Seremban Harga : Menyediakan lebih 210 jenis lauk pauk yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Minuman pula diberikan secara percuma kepada pelanggan termasuk untuk dibungkus.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 11


BLOGGER Nurul Hidayati & Farah Khairuddin Malaysia


Nurul

Hidayati Jalidar

http://nurulcakapcakap.blogspot.com/ Gadis Sabah Nurul Hidayati Jalidar atau lebih mesra dengan panggilan Nurul, sudah memiliki jenamanya tersendiri menerusi butik pakaian Muslimah iaitu Nurul Wonder Wardrobe yang terletak di Alam Avenue, Seksyen 16, Shah Alam, Selangor. Pembabitannya didalam dunia perniagaan, gadis kelahiran Kotan Kinabalu, Sabah ini, segala-galanya bermula tanpa dirancang. Ketika tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) PADA TAHUN 2007 lalu, dunia blogger menjadi satu fenomena hangat yang membuka ruang kepada ramai golongan remaja untuk memiliki blog sendiri dan ini tidak terkecuali buat Nurul. Menjadikan Nurul Cakap Cakap sebagai pemula bicara, Nurul menganggap ia adalah pembuka rezeki yang tidak pernah dijangka selama ini. Dari hanya berkongsi pelbgai cerita mengenai perjalanan kehidupan sehariannya, sekarang Nurul telah memiliki pengikutnya tersendiri. Apa yang menarik, para pengikutnya bukan sahaja tertarik membaca coretan Nurul, malah gaya busana yang dipersembahkan.

Memiliki sebuah perniagaan yang membawa keuntungan ribuan ringgit pastinya menjadi idaman ramai. Bukan semua individu berani dan sanggup berdepan dengan risikountuk terjun dalam bidang perniagaan lebih-lebih lagi bagi golongan remaja. Di usia yang dianggap mentah, mana mungkin seorang remaja mampu menguruskan dunia perniagaan yang diselubungi pelbagai

“

Saya sentiasa meyakinkan diri bahawa saya boleh dan jika gagal, itu bukan pematah semangat tetapi itu sebenarnya pembakar diri untuk saya terus mara

“

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 13


k ti Bu

Mengendalikan perniagaan bersama ahli keluarga sememangnya dianggap sebagai bonus untuk Nurul. Keakraban mereka memberi kelebihan untuk saling bekerjasama dan berganding bahu dalam memajukan Nurul Wonder Wardrobe. Nurul lebih selesa bekerja bersama adik-beradik sendiri kerana ini lebih memudahkan proses komunikasi kerana mereka telah memahami perangai masing-masing. Bagi Nurul, bukan dia tidak percaya kepada orang lain, tetapi dengan adik-beradik sendiri lebih senang. Bantuan daripada mereka sekurang-kurangnya dapat mengurangkan sedikit tekanan kerja beliau. Selain itu juga Nurul sentiasa memantau jualan secara online. Jualan menerusi

blogspot Nurul Wonder Wardrobe sememangnya lebih rancak berbanding butik kerana orang sekarang lebih suka membeli secara online kerana lebih mudah, menjimatkan masa. kebanyakan pelanggan online datangnya dari utara tanah air, pantai timur serta Sabah dan Sarawak. Permintaan yang begitu menggalakkan, Nurul memasang impian untuk membuka cawangan butik Nurul Wonder Wardrobe sama ada di Sabah atau Pulau Pinang suatu hari nanti. Malah, jika ada peluang Nurul mahu jenama ini turut dikenali di luar Malaysia seperti di Singapura. Siapa tahu, mungkin impian Nurul ini akan menjadi kenyataan kelak.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 14


Biarpun Nurul tidak mempunyai latar belakang dalam dunia fesyen, Nurul yakin mampu memberi sentuhan terbaik buat peminat-peminat fesyen. Banyak juga pakaian di butik Nurul adalah hasil rekaan daripadanya sendiri. Namun pengeluaran setiap rekaan agak terhad kerana tidak mempunyai kilang khas untuk menjahit pakaian tersebut. Mereka hanya mempunyai tukang jahit uang hanya boleh mengeluarkan antara 40-50 helai sahaja. Jika ada rezeki, Nurul juga mahu ada kilang sendiri yang mengeluarkan pakaian Nurul Wonder Wardrobe dan mahu terus kekal dalam bidang ini dan mampu pergi lebih jauh.

Cabaran Mematangkan Membina perniagaan di usia muda sememangnya banyak memberikan cabaran buat bekas penuntut Asasi Undang-Undang dari MSU ini. Sudah menjadi adat dalam peniagaan ada pasang dan surut, Nurul juga tidak terkecuali berdepan dengan situasi ini. Akan tetapi, cabaran yang hadir tidak pernah mematahkan semangatnya malahan menjadi penyala api semangat yang cukup membara. Namun, Nurul sentiasa meyakinkan diri diri dan berfikiran positif tatkala berdepan dengan situasi penuh mencabar ini. Bagi Nurul, setiap cabaran itu mematangkan Nurul dan membangkitkan lagi jati diri untuk terus berusaha. Nurul tidak pernah memandang cabaran sebagai nokhtah perjuangan, tetapi ia adalah sebagai pembakar semangat. Pada tahun ini cabarannya agak berganda kerana Nurul bukan sahaja perlu mengemudikan butik, malah dalam pada masa yang sama dalam pelajaran. Biarpun terpaksa bahagikan masa untuk dua perkara berbeza, Nurul yakin mampu melakukannya.

Nurul Wonder Wardrobe @wonder_wardrobe nurulwonderwardrobe.blogspot.com wonder_wardrobe

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 15


h a r a F iruddin Kha sifarah

mis

pot s g o l b . lina

Gadis genit anak ke dua dari 4 orang adik-beradik yang berasal dari Batu Gajah,Perak ini adalah seorang yang sangat peramah orangnya, menggunakan medan blogspot untuk mengisi masa lapang beliau. Didalam blogspot Farah banyak berkonsi tentang kehidupan sehariannya kepada semua pembacanya seperti menceritakan tentang pengalaman Farah melawat negara orang

.com

seperti South Korea,Singapura dan sebagainya. Farah juga berkongsi cara-cara memakai makeup, cara lilitan tudung menerusi laman sosial youtube agar mudah untuk par pembacanya mencari dan mengikut cara beliau, ini adalah kerana ramai daripada pembacanya memintanya untuk membuat tutorial sedemikian. Para pembaca juga boleh mengikuti perkembangan Farah melalui akaun Facebook,Instagram dan juga Twitter.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 16


OWNER www.calaqisya.com

Farah Liyana | Farah Azrina | Farah Mislina “ Calaqisya adalah sebuah online blogshop yang membuat fesyen muslimah yang terbaru dan terkini.Diasaskan oleh 3 adik-beradik ‘farahs’ yang bercita-cita untuk membuatkan anda lupa reka bentuk yang membosankan.Kami membawa anda reka bentuk yang unik tetapi sederhana untuk memenuhi cita rasa yang sentiasa berubah anda dalam dunia fesyen.“

Pembukaan Butik 8 July 2012

11am to 8pm

17-B Jalan Plumbum P7/P, Pusat Komersial, Seksyen 7, Shah Alam www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 17


Hijabs

ants PRM60

RM25

above

Maggie Shawl - baby pink

Maggie Shawl - maroon

Maggie Shawl - Pastel Yellow

Palazzo - Turquoise

Palazzo - Pastel Pink

ahs Jub RM129 above

Palazzo - Grey

Ara Lace - Purple

Lacey Lace Ara Jubah - Gold

Maryam Jubah - Purple

ops TRM69 above

Outwears RM75

Alina Fishtail -Lilac

above

Daun Kimono -Mellow Yellow

Daun Kimono -Green Turquoise

Sarra Lacey Blouse - Light Brown

Daun Kimono -Wheat

Chiffon Fishtail - Grey

Amber Kimono Wrap - Purple

Alina Fishtail - Dusty Blue

Areum Outerwear - Pink

Sarra Lacey Blouse - Light Brown

Cala Qisya @calaqisya http://www.calaqisya.com/ calaqisya

Choose your size. Here;

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 18


JURUGAMBAR Saiful Nang & Oky Rahman Malaysia


Saiful Nang riti

“Popula Lensa”

Saiful Nang, 32 ,adalah Pemegang Master profesional yang berkelayakan dalam fotografi oleh MPA (UK) dan juga seorang ahli Wedding antarabangsa & Jurugambar Potret, WPPI, Amerika Syarikat. sebelum itu, beliau belajar komunikasi visual dengan ijazah dalam kajian Filem (MMU) dengan beberapa tahun pengalaman dalam pengajaran komunikasi visual di Limkokwing University. Beliau yang dikenali sebagai pengasas antarabangsa mengiktiraf jenama perkhidmatan, “CandidSyndrome Int.” Yang kini telah bercabang keluar ke Bandar Seri Begawan.

Semangat dalam Fotografi Perkahwinan amat dihormati, dan telah diupah oleh pelbagai peringkat orang yang terdiri dari kumpulan tengah untuk keluarga diraja. Saiful & CandidSyndrome adalah Royal Jurugambar rasmi bagi Negara Brunei Darussalam untuk masa lalu beberapa majlis perkahwinan diraja. Beliau juga diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai fokus dan ditentukan jurugambar perkahwinan dan telah diupah seluruh dunia sebagai seorang jurugambar yang menguasai dalam seni menangkap detik-detik. Selain daripada itu, beliau juga merupakan jurugambar untuk perkahwinan tahun Ning Baizura, Erra Fazira, Audi Mok & Niki (selebriti Malaysia). Saiful telah mencipta satu fenomena yang berbeza dalam perkahwinan Melayu adegan fotografi kemudian menjadi 1 daripada jurugambar perkahwinan ikonik yang telah diupah serantau dan antarabangsa. Beliau kini pakar dalam sebenar hari fotografi www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 20


perkahwinan & potret untuk semua kaum dan adat resam. Dikenali dengan semangat dalam perkahwinan serta berkongsi pengetahuan yang diperolehi keras dengan orang lain, dia kemudiannya innitiated photoskool.net berkembang pesat dan mengajar lebih daripada 13,000 pelajar hampir. Beliau juga idea idea dalam melakukan bengkel fotografi menggemparkan menggunakan konsep STAY di PhotoCamp, yang kini semakin liar popular sehingga dia mendapat semua 4 siri terawal siri PhotoCamps yang dirancang sepenuhnya ditempah dengan 2,000 lagi dalam senarai menunggu. Beliau percaya, dalam usaha untuk manusia untuk berjaya dalam apa yang mereka lakukan, mereka mesti melakukannya bersemangat.

Saiful Nang @saifulnang CandidSyndrome Film saifulnang +60380766878 | +60133977715

Berdasarkan semua aktiviti-aktiviti dan peranan aktif dalam kedermawanan melalui Rumah Pengasih Warga Prihatin www.prihatin.net.my) dia telah baru-baru ini diberikan oleh salah satu anugerah yang paling berprestij di Asia. Beliau memenangi 2010 Duta Belia Asia anugerah sebagai Youth Asia Paling Cemerlang Tahun oleh Pertubuhan AYA.

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 21


Bengkel Untuk kemajuan diri anda ke dalam seorang jurugambar yang baik, seseorang itu perlu membelanjakan kira-kira AS $ 600-1000 untuk membeli DSLR asas dan kanta. Kemudian, mereka perlu menghabiskan jumlah yang sama atau yang lebih besar untuk membeli bukubuku dan menghadiri bengkel untuk pengetahuan. Kamera mahal tanpa “tahu bagaimana” pengetahuan teknikal dan artistik akan membawa anda di mana-mana. Kamera asas dengan pengetahuan yang betul akan membawa anda lebih termasuk kamera akhir yang lebih tinggi daripada pendapatan itu. Menghadiri bengkel dan seminar dari jurugambar anda suka adalah penting untuk berjaya. Menjadi sebahagian daripada mereka.

* Yuran antara USD500-700 (RM1500-2500) selama 3 hari bengkel ** Yuran antara USD300-450 (RM700-1500) untuk 1 bengkel sepanjang hari (Terhad kepada 30 orang) *** RM500 sehari (akan hanya jika lebih daripada 50 orang bagi satu kelas - Bagi Malaysia, Brunei & Singapura sahaja)

Sejak sibuk sepanjang tahun ini, SN jarang ke bengkel yang dianjurkan. Jika anda ingin menjadi yang pertama ingin tahu tentang mana-mana bengkel baru teratur (kerana kebanyakan bengkel yang dianjurkan sebelum ini tempahan telah penuh dalam tempoh kurang dari 3 hari. Berikut adalah beberapa siri bengkel SN dan beliau akan mengemaskini dari masa ke semasa. Sertai kelab peminat di facebook “Saiful Nang Fan Club” atau “CandidSyndrome Fan Club”. Di sana anda boleh mendapatkan semua maklumat terkini tentang program masa depan. Berikut adalah apa yang yang telah dirancang, iaitu: 1. PhotoCamp - Musim ke-2 * 2. Bengkel potret ** 3. Seminar Fotografi Perkahwinan - cara saya melakukannya! (Seminar Perniagaan) *** 4. Fotografi Pengekosan Guide (RM50) 5. Dan banyak lagi yang akan datang

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 22


we shoot what you want! wedding + potrait photography

Oky Rahman “

Saya tidak banyak untuk bercakap tentang diri saya, tetapi ternyata ia benar-benar penting. Ia penting kerana jika kita mendapat peluang untuk bekerja bersama-sama peluang untuk mencari betul-betul dengan cara yang betul untuk menangkap hidup, semangat, dan kegembiraan hari perkahwinan anda telah akan perlu untuk mengenali satu sama lain. Saya akan pergi pertama: saya suka merakamkan kehidupan dengan mata yang kreatif, sama ada saya bekerja dengan pasangan atau untuk portfolio saya sendiri. Saya suka mendapat dalam campuran, dekat dan peribadi dengan orang ramai dan tempat-tempat yang saya menembak, kerana itulah cara terbaik yang saya tahu untuk menunjukkan apa yang benar-benar berlaku. Begitu juga dengan hubungan saya dengan anda, ini adalah kira-kira anda, jadi bekerjasama rapat adalah cara yang ideal kita akan mendapatkan satu set besar imej daripada itu. Dan saya tahu bahawa apa yang menjadikan seluruh proses itu satu kejayaan untuk pasangan saya gambar, dan saya berterima kasih kepada telah menjadi sebahagian daripada itu.

MARZUKIABDRAHMAN@GMAIL.COM okyrahmans +6012-5325030/+6012-5448808 www.okyphotosyndicate.com

Jadi bagaimana pula dengan anda? Apa yang akan anda benar-benar teruja dengan perkahwinan anda? Bagaimana anda bayangkan gambar-gambar yang akan memberitahu cerita anda? Dapatkan berhubung, dan mari kita mendapatkan perbualan bermula.

“

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 23


Pakej

2013 Package

2013 Package

WEDDING

WEDDING

RM1799

Cover 1 event for formal indoor & outdoor 1 photographer on duty 1 story/custom album 8x12 inch. (22pages) Extra 20 pages for story/custom album 1 leather briefcase for story/custom album 1 exclusive glass frame 8x12 inch 2 poster frame 10x12 inch Up to 5 hours coverage Choose your album cover : Photowrap Leather

RM2799

Cover 3 event for formal indoor, outdoor &akad nikah 2 photographer on duty 1 story/custom album 8x12 inch. (22pages) Extra 30 pages for story/custom album 2 leather briefcase for story/custom album 2 exclusive glass frame 8x12 inch 2 poster frame 10x12 inch Up to 10 hours coverage Choose your album cover : Photowrap Leather

2013 Package WEDDING

RM3399

Cover 3 event for formal indoor, outdoor &akad nikah 2 photographer on duty 1 story/custom album 8x12 inch. (22pages) 1 story/custom album 10x12 inch. (22pages) 2 exclusive glass frame 16x24 inch 2 poster frame 10x12 inch Up to 10 hours coverage Choose your album cover : Photowrap Leather

post / pre wedding

RM1199

Cover 1 event for formal indoor & outdoor 1 photographer on duty 1 story/custom album 8x12 inch. (22pages) 1 leather briefcase for story/custom album 1 exclusive glass frame 8x12 inch 1 DVD softcopy with high resolution image Choose your album cover : Photowrap Leather

engagement / solemnization

RM1399

Cover 1 event for f ormal indoor & outdoor 1 photographer on duty 1 story/custom album 8x12 inch. (22pages) 1 leather briefcase for story/custom album 1 exclusive glass frame 8x12 inch 1 poster frame 10x12 inch Up to 3 hours coverage Choose your album cover : Photowrap Leather

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 24


MID YEAR PROMOTION WEDDING

2013

RM1499

Cover 1 event for formal indoor & outdoor 2 photographer on duty 1 story/custom album 8x12 inch. (22pages) Extra 20 pages for story/custom album 1 leather briefcase for story/custom album 1 exclusive glass frame 8x12 inch 2 poster frame 10x12 inch Choose your album cover : Photowrap Leather

LIMITED FOR 10 SLOTS ONLY! MYSTERY GIFT AWAIT FOR EARLY REGISTER!

www.fabulous.com | Edisi April ‘13 | 25


www. Fabulous.com SEMENANJUNG MALAYSIA RM5 | EDISI APRIL ‘13 PP11903/042013(024738)

Fabulous  
Fabulous  

fabulous_magazine

Advertisement