Page 1

ECUADOR MILJÖ OCH GLOBAL RÄTTVISA

En resande folkhögskolekurs Startar augusti 2012


I kursen Ecuador - miljö och global rättvisa får du: • lära dig mer om rättvise- och miljöfrågor i Ecuador och Sverige • träffa engagerade människor aktiva i bonde-, ursprungsfolks- och miljörörelse • delta i en tio veckors studieresa till Ecuador • göra ett utåtriktat informations- och påverkansarbete i Sverige Ecuador är ett litet land i Sydamerika känt för sina starka folkrörelser som under lång tid kämpat för rättigheter och mot olika former av förtryck. Idag är en av de stora striderna kampen mot miljöförstörande resursexploatering. För folkrörelserna är frågan om matsuveränitet en av de viktigaste. Matsuveränitet handlar både om människors rätt att äta sig mätta samt om deras möjligheter att styra sin egen jordbruksproduktion på ett långsiktigt hållbart sätt. Kursens mål är att skapa medvetenhet och lärande kring folkrörelsers arbete med matsuveränitet, samt andra rättvise- och miljöfrågor i Ecuador och Sverige. Kursen behandlar också globala förhållanden och möjligheter att påverka lokalt och globalt. Kursen genomförs i samarbete med Latinamerikagrupperna och miljöorganisationen Jordens Vänner.


Kursen är uppdelad i tre delar: Första perioden: Första delen genomförs i Sverige och består av förberedelsearbete där vi studerar en rad dagsaktuella miljö- och rättighetsfrågor i Sverige och Ecuador, internationellt samarbete, Latinamerikas och Ecuadors historia samt spanska. Andra perioden: På resan besöker vi byorganisationer och folkrörelser för att lära oss mer om hur människor i Ecuador organiserar sig runt olika rättighets- och miljöfrågor. Tredje perioden: Tillbaka i Sverige gör vi ett utåtriktat informationsoch påverkansarbete. Vi deltar i kampanjer som Jordens Vänner och Latinamerikagrupperna driver och vi delar med oss av vad vi lärt oss.


FÄRNEBO FOLKHÖGSKOLA Färnebo Folkhögskola är freds-, miljö- och solidaritetsrörelsens folkhögskola som jobbat med resande kurser i 30 år. Skolan är helt drogfri. Undervisning och resa läggs upp i nära samråd med deltagarna. Studieformerna är varierade. På resande kurser bor deltagarna i kollektiv där matlagning, städning och kursens ekonomi sköts gemensamt. KURSFAKTA Kurstid - 20 augusti 2012 - 31 maj 2013 Studietakt - 100%

Ansök senast – 30 april Antagningsvillkor - Kursen vänder sig till dig som är över 18 år och intresserad av globala frågor, internationellt samarbete och miljöfrågor. Inga förkunskaper krävs. Kostnader - Kursen är kostnadsfri, men kostnader för boende och mat tillkommer, samt för resan. Sammanlagt ca 55000 kr. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. Anmälan och information - Personligt brev och intervju. Anmälningsblankett med ansökningsinstruktioner hittar du på vår webbsida. Intervju och informationsträff – Informationsträff och intervjuer genomförs preliminärt 19-20 maj.

HAR DU FRÅGOR? KONTAKTA: Färnebo folkhögskola Box 23 810 20 ÖSTERFÄRNEBO

0291 – 202 75 info@farnebo.se www.farnebo.se

Ecuador - miljö och global rättvisa 2012  

Sök kursen Ecuador - miljö och global rättvisa. I kursen Ecuador - miljö och global rättvisa får du: • lära dig mer om rättvise- och miljö...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you