Page 1

Farah Souiri Stefan Deriks Bob Vlemmix Thom Steendam CO AC 4B

2148487 2146848 2138095 2149555


Introductie


? ? ? ? ? ?

?

Wat te doen? Opdrachtomschrijving

In opdracht van de Bean Brothers moesten wij het merk Bean Brothers een nieuwe dimensie geven. Met behulp van de lessen Imagineering en een klein onderzoekje moesten wij een nieuwe merkwaarde en nieuwe visie neerzetten voor het merk Bean Brothers. Rondom deze merkwaarden en de visie hebben wij een concept bedacht.

Om deze merkwaarden nog wat extra kracht bij te zetten hebben wij verscheidene conceptdragers bedacht en gevisualiseerd. Veel plezier met het lezen van deze reis, waarin koffie een heel andere dimensie krijgt.

Inhoud

ANALYSE - Personificatie - Doelgroep - Competitie BB - Trends ‘n Trends

AANLEIDING CONCEPT

??

CONCEPT - Uitleg concept - Storytelling - Product 1 - Product 2 - Product 3 BRONNEN


Analyse

Bean Brothers

Wat brengen ze zelf naar buiten?

Arjan van Hoek Slogan: De Lekkerste Koffie op Locatie! Het meest belangrijke wat de Bean Brothers willen uitdragen is dat de Bean Brothers in heel hun productieproces een duurzame bedrijfsvoering hanteren. Verder willen ze ook kwaliteit leveren. alle producten die op de website beschreven staan komen over als exclusieve producten. Tevens bieden ze verschillende services. Deze dragen bij aan de ervaring van de gelegenheid.


Personificatie Hoe komt BB op ons over?

Gevoelig voor mode Let op zijn voeding

Stijlvol, klasse

Netwerker

Tussen de 25 - 40 jaar over

Vol van kennis koffie en thee

Gezond Zorgzaam

Staat voor kwaliteit

Afgetraind


Doelgroep Op wie richten de BB zich?

Ondernemers

Braderie Beurzen

Horeca

Evenementen

Bruiloft Festivals


Competitie Bean Brothers

Concurrenten Paletti Koffiebar MobiCcino Kaldi Mobiel Coffee-on-Wheels De Koffie Caravan Cafeini KoffieQueen ren e l we n e unn k t Wa deze en? t van urren c n a v con ken teit k a k u itdr ionali nstee U * ess ieve i n f o pr eat ee t u r Q C n ie e * f f m o in duct K a t a r l o n nte ernpr tuige E * t k voer s a na dere aggio i n * A een P n van e dan nbied a * A shops k wor


Trends ‘n Trends Welke trends dragen bij aan ons concept? Gezond, vers en snel We zien dat healthy belangrijk is binnen de aankoopbeslissing, maar ook tijdsbesparing wordt belangrijk in de aankoopbeslissing.

Holistic Healthy De oorspronkelijke wellness trend is nu ook hip in food. Overtuiging is dat iets kan pas echt gezond voor jezelf kan zijn als het in gezonde omstandigheden is geproduceerd. http://www.talkinfood. nl/trends.php?id=109

http://www.secondsight.nl/work/foodtrends-gezond-versen-snel/

Weight Mana

Weight mana is an underly subliminal as most consum eating decis

http://www.n tion.com/


agement

agement ying, even spect of mers’ daily sions.

new-nutri-

Food = Zen De Chinezen krijgen meer power in voedingsbranche en willen hierbij ook de overtuiging delen dat Food een helende werking heeft overbrengen. Food = Zen! http://www.talkinfood. nl/trends.php?id=398

Immunity In the sense of better defences against colds and flu - is high on consumers list of health concerns. http://www.new-nutrition.com/


Aanleiding concept * Vol va n kennis over ko en thee ffie * Gezon d

* Zorgz aam

* Let op zijn voe ding

“Welke belangrijke punten uit de analyse zijn de ingredienten voor een succesvol concept?�


aliteit

fession o r p n a v ukken * Uitdr

k e e t s n i e v e i t a e r C *

snel n e s r e nd, v o z e G * *

ement

manag Weight

y

th l a e H tic s i l o H *

ity

n * Immu

Today

Recipe to Success!


Koffie (en thee) helpt tegen allerlei kwaaltjes Koffie (en thee) werkt preventief tegen allerlei ziekts


re sc ue ! th e to rs he

Br ot an

Be

Ca re

ffe

i ne

Visie In de ideale wereld van Bean Brothers zien mensen een kopje koffie of thee niet alleen als een moment voor jezelf, maar ook gaat zien als een goede manier om voor jezelf te zorgen en bewust bezig te kunnen zijn met je gezondheid.

Concept


Uitleg concept

Dit concept rondom de Bean Brothers is gecreeerd in de overtuiging dat koffie en thee ook een daadwerkelijke helende kracht hebben. Deze warme dranken helpen tegen kwaaltjes en werken preventief tegen ziektes.

Aantrekkelijk voor vrouwen en een voorbeeld voor mannen. Voorbeeld: George Clooney

Deze medisch positieve feitjes weet nog niet iedereen over koffie en thee en daarom willen we met de Bean Brothers graag deze boodschap uitdragen. Dit willen we doen door van de Bean Brothers 2 alwetende koffie- en theedokters te gaan maken, die op een aantrekkelijke en grappige manier deze weetjes aan de klant overbrengen.

Met dit concept kunnen de klanten op een snelle en verantwoorde manier denken aan hun gezondheid. Voor de Bean Brothers is het een manier om koffie en thee in het algemeen een positieve imagoboost te geven en voor de bedrijven is het een goede manier om uit te stralen dat ze om hun werknemers geven.

tussen de 25 en 40 jaar


* * * * * *

Netwerker Gezond leven Zorgzaam Staat voor kwaliteit Vol van kennis Afgetraind

Setting: Greys Anatomy

Door cafeine val je sneller af. De hartslag en de ademhaling versneld en je lichaamstemperatuur verhoogd. Daardoor verbruik je dus meer energie; De cafeine in koffie verhoogt je concentratievermogen; Cafeine verkleint de kans op huidkanker; Koffie verlaagt de kans op de ziekte van Alzheimer op latere leeftijd; Koffie verkleint kans op de Ziekte van Parkinson; Koffie verlaagt de kans op het krijgen van diabetes mellitus type 2; Koffie stimuleert het centrale zenuwstelsel; Koffie verbetert je geheugenfuncties; Onderzoek heeft aangetoond dat koffie het uithoudingsvermogen van de spieren verhoogt.


Storytelling Anja zit achter haar bureau en zit er even helemaal doorheen. Ze heeft overal geen puf voor en ze voelt zich alsof het al het einde van de dag is. Moe en energieloos zit ze naar de klok te kijken. Wanneer ze de tijd ziet schrikt ze. “14.00 uur nog maar?!?”, denkt ze. Chagrijnig kijkt ze naar haar scherm en ziet ook haar bomvolle agenda. 15.00 bestuursmeeting, 16.15 meeting met de baas en om 17.30 ook weer een meeting. Als een verveeld kind zit ze achter haar desk en snuit nog een keer haar neus. “”Leuk, word ik ook nog eens ziek… Grrrr!”. Ze droomt over het einde van de dag en hoe ze dan lekker ontspannen op de bank zal gaan liggen. Waarom ben ik toch zo fut- en energieloos? Op een gegeven ziet ze een actie langskomen op Facebook van de Bean Brothers. Een van haar favoriete mobiele koffiemerken. De laatste keer dat ze de Bean Brothers had ontmoet was op een vakbeurs. Van die mooie mannen in dokterspakken, die haar goed konden uitleggen welk bakje koffie of thee tegen lichamelijke klachten zouden helpen. Sindsdien heeft zij ze maar toegevoegd op Facebook en ziet vaak weer een koffie/theetip voorbij komen, die kan helpen met gezondheidskwesties.

Nu ziet ze op haar Facebook pagina een actie voorbij komen, waarin haar wordt gevraagd om een goede reden waarom ze een bakje koffie/ thee nodig zou hebben. De slogan is daarom: Bean Brothers, will you rescue me? Ook ziet ze dat de Bean Brothers op dit moment in haar stad Tilburg zitten. “Dit kan geen toeval meer zijn.”, denkt ze. Ze typt er lustig op los en verstuurt het bericht. De eerste vergadering is begonnen. Anja gaat zitten en voelt haar oogleden langzaam zwaarder worden. Ook de presentatie die op dat moment wordt gegeven gaat langzaam aan haar voorbij. Haar oogleden worden zwaarder… en zwaarder… en zwaarder… ZzZ…

BAM! Anja schrikt wakker en ziet 2 mannen in het portier staan. “Vrees niet, Anja. Nieuwe werkenergie is onderweg.”. De 2 mannen lopen op Anja af en zetten een lekkere beker met dubbele espresso voor haar neus neer. “Alsjeblieft, Anja. Een dubbele espresso voor nieuwe energie.” Ze kijkt op en kijkt recht in de vriendelijke gezichten van de 2 Bean Brothers. “Dankjewel mannen”, zegt Anja. “Jullie hebben mijn dag weer gered!”.


Bean Brothers to the Rescue!


Product 1

“Posters� Met de Bean Brothers willen we de boodschap overbrengen dat koffie en thee gezond zijn. Dit willen we doen door mensen op een grappige manier te laten weten en op de hoogte te brengen dat koffie en thee ook kan helpen tegen verschillende kwaaltjes en preventief kan werken tegen verschillende ziektes.

Met deze posters willen we onze klanten op de hoogte brengen van deze medische weetjes van koffie en thee. Dit doen we door te beginnen met een grappige (en enigszins misplaatste) quotes. Hiermee willen we de aandacht trekken. Vervolgens willen we de klant op de hoogte stellen van het medische weetje. We hopen dat met het gebruik van de humor, de boodschap zal blijven hangen.


Product 2 “Smart Paper Cups“

Met deze papieren cups willen we ook proberen onze boodschap over te brengen. Om ervoor te zorgen dat deze cups ook ons concept overbrengen, willen we aan de binnenkant van de cups een medisch weetje zetten. Deze medische weetjes zie je echter pas als je een slok koffie of thee hebt gedronken. Op deze manier is elk kopje koffie weer een leerzame en medische les over koffie en thee.


Ook zullen deze cups ervoor zorgen dat er meer kopje koffie en thee verkocht kunnen gaan worden. We hopen dat als de klanten zien dat er nuttige informatie in de cup staat, de klanten nieuwsgierig gemaakt worden en daardoor meer kopjes gaan kopen.


Product 3 “Social Media to the rescue!“

Bean Brothers is nog niet actief met social media. Daarom is er gekozen om het concept via social media mediums Facebook en Twitter te promoten. Door op de Facebook of Twitter kanaal van Bean Brothers een oproep te plaatsen zoals: Help, I am almost sleeping behind my desk! I need COFFEE!! Dan komt Bean Brothers, in een witte doktersjas, om je te “redden” door middel van een goed bakje koffie. Wanneer ze hun kopje koffie leegdrinken zien ze een handig en gezond weetje over koffie.


Door deze actie moet Bean Brothers op Facebook en Twitter bekender worden en een grotere doelgroep krijgen. Zo herkent men dalijk Bean Brothers door Careffeine, hun witte doktersjassen, koffie op locatie en dat ze staan voor (gezondheid)gezonde koffie.

Natuurlijk kan Careffeine niet door heel Nederland uitgevoerd worden tegelijkertijd, dus zal Bean Brothers op Facebook en Twitter iedere week plaatsen in welke plaats ze zich bevinden. Zo zijn ze nooit langer dan een uur van je vandaan waardoor je goede service kan verlenen. Het is van belang dat de klanten laten weten bij welk bedrijf ze werken.


Bronnen ANALYSE

WEETJES

www.beanbrothers.nl

www.vriendin.nl/slank-gezond/gezondheid/2260/ is-koffie-goed-voor-je

www.talkinfood.nl/trends.php?id=398 www.talkinfood.nl/trends.php?id=109 www.rts-resource.com/Blog/Latest-Trends/ Future-trends-in-food-and-drink-2013-andbeyond/2012/7/26.aspx www.secondsight.nl/work/foodtrends-gezondvers-en-snel/ www.plazilla.com/voedingstrends-2012-wat-welen-wat-niet

www.dokterdokter.nl/gezondheid/etendrinken/27207/de-voordelen-van-dagelijkskoffie-drinken www.koffieengezondheid.nl/ www.nu.nl/gezondheid/2905577/koffie-kan-pijnverminderen.html www.nu.nl/gezondheid/2829278/koffievoorkomt-en-vertraagt-alzheimer.html

www.new-nutrition.com/

http://theeliefhebbers.nl/encyclopedie/ thee-gezondheid

www.innofood.org/nl/nieuws/10184/negen-foodtrends-in-2013-vs.html

http://www.simonlevelt.nl/landen/ meer-weten-over-thee/gezondheid/ http://www.infofyt.com/thee -is-gezond/

BB

Merkboek Bean Brothers  
Merkboek Bean Brothers  
Advertisement