Page 1

Wie is de leider van Syrie? - Bashir Hafiz Al-Assad is sinds 17 juli 2000 president van Syrie. Hij volgde zijn vader Hafiz Al-Assad op, die Syrie 29 jaar regeerde tot zijn dood 10 juni 2000. Bashar Al-Assad werd herkozen in 2007. Bashar heeft 3 zonen: Hafiz , Zein, Karim. Zijn vrouw heet Astma Assad. Bashar is een Alawatische moslim.


Wie zijn de grootste slachtoffers? • - De vrouwen en kinderen zijn de grootste slachtoffers zijn van de gewapende conflicten. De regering van Assad gebruikt geweld tegen vrouwen kinderen.Vrouwen hebben een mindere status dan mannen. De vrouwen staan bovendien er ook alleen voor. Omdat hun echtgenoten meestal afwezig zijn om te strijden. Of dood.


Naar welke landen vluchten de Syriers? • - De Syriers vluchten naar: Jordanie ,Irak ,Iran, Turkije ,Libanon. De meeste Syrierse vluchtelingen zijn vrouwen met hun kinderen. Ze vluchten omdat ze sexueel misbruikt worden, gedwongen prostitutie, kinderen gedood, man word gedood. De vrouwen worden onderdrukt. Er zijn meer als 1,5 miljoen vluchtelingen

Syrie1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you