Page 1

Estefania Domenech Noves tecnologies Professora: Cinta Espuny Curs: 2009-10


El procés de cerca

Document: 1- Quina és l’extensió i el número d’habitants del municipi de Sant Pere de Ribes ? Localitza

també

les

tres

webs

més

significatives

que

tinguin

informació d’aquest poble.

Extensió: 41 Km2 Població: 26 859 h [2006]

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Pere_de_Ribes

http://www.santperederibes.org/

http://www.ribesonline.net/

2- Quin era el nom de la Mare Teresa de Calcuta? Contrasta i amplia la teva resposta amb la informació disponible a la Wikipedia.

Nom amb què és coneguda Agnes Gonxha Bojaxhiu, missionera macedònia d'origen albanès qui va néixer el 26 d’agost de 1910 a Skopje (República de Macedònia). Filla d'uns botiguers albanesos, entrà (1928) a la congregació carmelita de les germanes de Loreto, a Rathfarnham (Irlanda). Enviada a l'Índia, exercí de mestra en un col·legi de Calcuta fins el 1946, any en què el contacte amb la misèria la impulsà a deixar el


convent i dedicar-se a socórrer els abandonats i moribunds de Calcuta. Fundà la congregació de les missioneres de la caritat (1950) i obrí el Nirmal Hriday ('Cor pur'), llar on s'acullen diàriament pobres i moribunds recollits als carrers. L'orde, que encapçalà fins el 1990, tenia al moment de la seva mort més d'un centenar de cases, uns 800 centres d'acolliment (hospitals i asils, especialment) i unes 70 escoles. La majoria d'aquestes institucions estan localitzades a l'Índia, però també n'hi ha a molts altres països, àdhuc del món desenvolupat (el 1982 fou oberta una casa a Sabadell). Rebé el premi internacional de la pau Joan XXIII (1971), el premi Kennedy (1973) i el Nobel de la pau (1979). Finalment, morí el 5 de setembre de 1997 a Calcuta (Índia).

DICCIONARIS

Què significa la paraula angles “foot” ? Quina és la seva traducció al català, el castellà i el francès ? Foot en català significa peu, en castellà pie i en francès pied.

Cerca sinònims de la paraula “embellecer”. Consulta el diccionari de sinònims del servei de la Universitat d’Oviedo. Els sinònims són: acicalar, adornar y hermosear.


ATLES

Quins són els municipis de la comarca del Ripollès que tenen biblioteca pública?

Quin és el riu que passa pel poble de Bagà (Alt Berguedà) ?

Quins són els municipis de la comarca del Ripollès que tenen biblioteca pública? Biblioteca Lambert Mata, Biblioteca municipal Josep Picola, Biblioteca municipal de


Campdevànol, Centre de lectura del freser.

Exercici 2: L'organitzador Aloma. Agrega Feu diferents cerques de diferents materials a Agrega en funció del vostre nivell educatiu


CERCADORS I MOTORS DE CERCA


Extensions/complements interessants

Visiteu el tutorial Dreceres, extensions i motors de cerca. <http://docs.google.com/View?id=dfvbh5sk_207ddvckmf 3> o <http://www.softcatala.org/wiki/Mycroft> o


Instal·leu: o o o o o

Showcase Picsearch Google preview Translator Calculadora

Quan tingueu les extensions i els motors de cerca instal·lats feu una captura de pantalla. S’ha de poder visualitzar clarament totes les extensions i els motors de cerca que heu instal·lat.


Afegiu, al mateix document, imatges de les següents activitats: 

Subratllareu una paraula a un web i amb el botó dret del ratolí buscareu una imatge amb el Picsearch i Google-imatges. Feu una captura i l'enganxeu-la al document.


Translator. Anireu a les preferències, canviareu la llengua per castellà i farem que s’obri en una nova pestanya. Deseu. Obriu un web en anglès i utilitzant l'opció de les pestanyes la traduim al castellà. Feu una captura i l'enganxeu-la al document.

Translator

Anireu a imatges del google, a “búsqueda avanzada” on escollirem una animació, una imatge molt petita, una en color i una en blanc i negre. L'enganxeu les imatges al document.


ď&#x201A;ˇ

Buscareu la possibilitat de fer una operaciĂł matemĂ tica amb el vostre PC de tres maneres diferents i ho mostrareu.


Anireu a la pàgina de la XTEC i cercareu a la pàgina inicial la paraula “educació”, ho fareu combinant les tecles Ctrl+F, a sota de la pàgina sortirà un requadre, escriviu la paraula, dieu que ho ressalti i veureu que mitjançant les tecles següent i anterior, podeu buscar la paraula. Per la creu podreu tancar l’aplicació. Feu una captura i l''enganxeu al document.

Aquesta pràctica consisteix a cercar informació en diferents recursos digitals: enciclopèdies, diccionaris, altres i catàlegs; l’objectiu és conèixer-los i practicar la recuperació de la informació en suport digital. Les cerques es basaran en els recursos recollits el document Recursos digitals. Part del material es centra en fonts que es poden trobar a l’escriptori de l'edu365.


Aneu al recull de fonts d’informació: com i on trobaré la informació. Visiteu les diferents webs.


Validació de la informació recuperada 1. Fes una cerca a Internet utilitzant el google i valora el contingut de les primeres webs que has recuperat. Selecciona la web que consideris més adequada. Hem buscat el terme educació i les primeres pàgines que hem recuperat són la del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la viquipèdia. La web que considerem adequada és la del Departament d’Educació ja que l’autoria de la pàgina és el propi Departament i per tant un expert en el tema. La seva informació és completa i precisa. Els documents que hi ha penjats es van actualitzant i


les seves notícies sorgeixen dia a dia, per tant és una pàgina vigent que utilitza un servidor institucional per tal d’adreçar-se a tot el públic.

2. Fes una cerca a Internet utilitzant una biblioteca digital i valora el contingut de les webs que has recuperat. Selecciona la web que consideris més adequada. Cita correctament aquest document. La majoria de webs són en castellà. La que més ens ha agradat és la biblioteca digital escolar, l’autoria de la qual és : La fundación Germán Sánchez Ruipérez. En aquesta web hi ha diferents notícies per als docents i enllaços. Per tant podríem dir que s’adreça a una audiència experta en el tema d’educació. Fundación Germán Sánchez Ruipérez. Digital Infantil” www.bibliotecaescolardigital.es

“Biblioteca Escolar

Procés de cerca  

Noves tecnologies