Page 1

fandronline.eu

# 01 Š 2011

Extra!

e v e t S Ross sa rdag ver ja view inter

Veiligheid op de

werkvloer Passie van ItaliĂŤ

Eten & Mode

Kies voor een

overhemd

Winter warmte


Mens Ladies Kids

Onze nieuwe collectie overhemden, 100% Fresh, 100% SG We introduceren 3 nieuwe stijlen shirts: Oxford, Poplin en Stretch. Zoals altijd houden wij het ook simpel, alle stijlen zijn beschikbaar in 4 basiskleuren voor heren en dames in zowel lange als korte mouwen (3/4 mouw bij de stretch dames). Ook hebben we de poplin gemaakt voor kinderen met lange en korte mouwen. Meer keus voor u en voor uw klanten.

sg-clothing.com 2 | F&R Magazine #01 Fall 2011


42

06

39

22

30

18 34

Inhoud 6 Vandaag, morgen en ‘someday’ Interview met Steven Ross

12 Winter warmte

Warme dingen voor koude dagen

17 Nu beschikbaar ! SG overhemden 100% fresh

#1 herfst/winter 2011

30 De verborgen magie van Krakow

Een glimp van deze prachtige stad

34 Denk GROOT stap voor stap!

Gildan’s visie op bedrijfsverantwoordelijkheid

39 De passie van Italië – eten en mode De geschiedenis van deze relatie

18 Ice Watch, veranderen kun je!

42 Levenswijze of werkstijl?

20 Maak stijl van een polo

46 Wat is er aan de hand…

Het begin van een droom

Het zit em allemaal in de combinatie

22 Binnenin de Falk&Ross pakhuizen Achter de schermen

26 Kies voor een overhemd

Waarom je welk shirt draagt

De dunne draad tussen mode en functionaliteit

Nieuws van leveranciers

50 Nieuwe gezichten Nieuw bij F&R

51 Wedstrijden

Uw kans om te winnen


BEURZEN BINNENKORT PRO PSI Dusseldorf Duitsland 11 - 13 januari 2012 www.psi-network.de

W W

HALLO EN WELKOM BIJ

Anders

elkom bij de eerste aflevering van het F&R blad, onze nieuwe aanvulling die u het beste van dit seizoen brengt. Het komt uit om onze 30e verjaardag van Falk&Ross te vieren samen met onze klanten. Omdat we in bijna alle landen van de EU zaken doen, dachten we jullie een klein voorproefje te laten tonen wat wij deze herfst/winter voor jullie in petto hebben samen met ideeën hoe deze nieuwe kleding gedragen kan worden (zie Maak stijl van… een polo), wat wij tot de beste kleding rekenen (zie Kies voor een overhemd) en de geschiedenis van sommige sectoren (zie Werkkleding) Het belangrijkste is dat wij jullie, onze klanten, zien als partners en daarom willen wij u een paar realistische zakenverhalen laten lezen, te beginnen met onze eigen Steve Ross.

4 | F&R Magazine #01 Fall 2011

iets

Dit artikel moet je gelezen hebben als je zaken doet – Steve deelt zijn ervaring en geleerde lessen sinds 30 jaar en geeft wijze raad. Het is een persoonlijk verhaal geworden met provocerende gedachten. Ik nodig u uit om het te lezen en ervan te genieten en wij hopen dat het een beetje verschil op u dag brengt.

Jacqui Gale, CEO. PS vergeet niet op de achterkant te kijken voor nieuws over onze wedstrijden, zoals het winnen van een zeildag op de ICE Black, de wedstrijdzeilboot van de ICE WATCH sponsor.

PTE MILANO, Milaan Italië 18 - 20 januari 2012 www.promotiontradeexhibition.it TRADE ONLY UK 25 - 26 januari www.tradeonly.co.uk REMA DAYS WARSAW Warschau Polen 1 - 3 februari 2012 www.remadays.com TV Stuttgart Stuttgart Duitsland 2 - 4 februari 2012 www.tecstyle-visions.com Communiquez Textile, Lyon, Frankrijk 7 - 9 februari www.salons-ctco.com/ PRINTWEAR & PROMOTION UK 26 - 28 februari www.printwearandpromotion.co.uk

Het team De uitgave van de eerste F&R editie is een echt teamwerk geweest en wij hopen dat u het mooi vindt. Elk Falk&Ross kantoor in elk land heeft ofwel artikels geschreven zoals de Krakow stadgids ofwel vertalingen gedaan. Leveranciers hebben ook hun support en enthousiasme gegeven. Bedankt ! UItgever Susan Irvine Creatieve directie Oy Communications Medewerkers Alec Worlock, Glenn Hyams, Anna Sliwinska, Yasmina Alvarez, Sally Holgate, Nacho Mayoral, Eva Lindner.


www.kustomkit.com

Het fijnste bedrijfskleermakerswerk


6 | F&R Magazine #01 Fall 2011


Vandaag, morgen en ‘someday’ STEVE ROSS DEELT ZIJN DROOM; HOE VASTBERADENHEID, AANPASSINGSVERMOGEN EN FOCUS OP DETAILS HEM ZIJN ‘SOMEDAY’ HEEFT OPGEBRACHT

een complete verandering plaats; Falk&Ross vertegenwoordigde merken zoals Hanes, Fruit of the Loom & Result aan Duitsland en omstreken. Divisie kantoren werden geopend in Nederland, Spanje, België, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Polen en Tjechië en toen werd ook de eerste europese webwinkel online geopend. In 2006 verhuisde de Duitse operatie naar

In deze titel lijkt of het allemaal over de toekomst gaat, en dat we “misschien” groot worden en dat we exact weten wat we willen, maar de grootste les van dit realistisch verhaal is dat het allemaal gaat over details, aanpassingsvermogen en zeker weten wat het meest belangrijk is voor jou. En je kunt hier lezen dat in dit geval “misschien” waarheid is geworden voor Steve Ross.

Toen hij in 1978 uit het leger kwam, bleef Ross in Duitsland en leverde op maat gemaakte bedrukte kleding voor in de omgeving liggende legerfaciliteiten, Falk&Ross was geboren.

Om zijn verhaal goed te vertellen, moeten we naar een andere tijd terugggaan, een tijd waar onze industrie zoals wij die kennen nog niet bestond. Het was 1976 en Steve Ross was in het Amerikaanse leger. Hij kreeg een parttime baantje in een kledingzaak die opgericht was door een vroegere leger officier Max Falk. En zo is het allemaal begonnen.

Wees gewaarschuwd: dit is een verhaal met een gelukkig eind!

In de volgende jaren zagen we het bedrijf groeien, focussen, veranderen en aanpassen, daar de textiel- en drukindrustrie in Europa groeide. Max Falk ging in 1981

voorgoed terug naar de USA en Ross beheerde de firma volledig in 1988; ze verhuisden naar een groter pand en werden distributeur van Jerzees in Duitsland. In 1994 vond

14.000 m² hoofdkantoren in Sembach, Duitsland en vergrootte de voorraadruimte in Spanje met een nieuw pakhuis in Barcelona. Er is veel bereikt.

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 7


Met 3 decennia van enorme zakengroei, succes en geleerde lessen, zijn hier enkele gouden lessen geleerd bij Steve Ross. 1. Wees bereid uw zakenmodel te veranderen Toen Ross werd gevraagd wat de grootste uitdagingen zijn geweest om de firma te laten groeien, is zijn antwoord onmiddellijk : “niet-gelovers !”….. Als een vreemde die in een ander land en kultuur leeft, vind ik het alles behalve onmogelijk om mijn concept te verkopen aan locale bankiers, wiens eerste antwoord altijd “Nein!” was. Dus je leert andere manieren om je plan te bereiken. Hiermee scherpt je focus aan en krijg je meer succes omdat je leert om je aan te passen.

2. Kijk naar de business door de ogen van je klanten Zoals Ross het bekijkt “[Continentaal] Europa heeft meer dan 260 miljoen mensen, in 23 verschillende landen, kulturen, talen en verwachtingen. Voor een werkelijk succes moet je weten wat je klanten individueel nodig hebben en alleen dan kun je hen de beste oplossing geven en een goede business partner worden”.

8 | F&R Magazine #01 Fall 2011

3. Hou er rekening mee je zaken in de toekomst te kunnen veranderen. Eén ding is zeker, niets blijft altijd hetzelfde. Zoals Ross uitlegt : “in onze industrie hebben er enorme veranderingen plaatsgevonden omdat de decoreerders veranderden van directe aankopen van het Midden Oosten en Egypte naar een (bijna gedwongen) bondgenootschap aan te gaan met de doorverkopers. Het aantal producten werd zo groot en de nieuwe leveranciers kwamen op de markt zodat de distributeurs de essentiële tussenpersonen werden” Sta gereed om flexibel te zijn.

4. Kijk verder dan je neus lang is om je mogelijkheden te zien – en je toekomst! Vertrouw niet alleen op de dingen zoals ze zijn in jouw business of industrie. Het is evenzo belangrijk om in de toekomst te kijken en te zien wat er aan de hand is en hoe dingen verbeterd en/of veranderd kunnen worden. Sta klaar om te handelen voordat je concurrenten het doen.

Ross zegt: “In de jaren 80 vertrouwden we te zwaar op de US militaire markt en waren niet bekwaam in de realiteit van de koerswisselingen : een 30% lagere wisselkoers van de US dollar in 6 weken tijd gooide ons bijna dood. Dat en het feit dat er bij mij een lichtje ging branden toen ik realiseerde dat er in Europa 250.000 militairen waren – tegenover 260 miljoen Europeanen! Ik was te veel bezig met wat ik kende, niet wat ik nog moest leren om de business te laten groeien”.

5. H  et is ok om een nederlaag toe te geven, maar verander voor de volgende keer Je doet wat je denkt wat vandaag goed is, maar dat is niet altijd zo voor morgen. En dat kan zolang je snel schakelt en je inziet dat de focus verplaatst moet worden. “We verplaatsten onze printers naar een groter gebouw in 1994. Maar uiteindelijk kreeg ik de boodschap dat onze klanten – en enkele hele grote potentiële doorverkopers- ons als concurrenten zagen. Daarom sloot ik de winkel en de drukkerij samen binnen de 3 maanden en verloren we 100.000 Deutchmarks.


Ross geeft nu toe dat zulke blunders hem veel hebben geleerd.”. Je stopt nooit te leren zowel in zaken als in het leven.

6. Hou evenwicht tussen je carrière en familieleven, of anders leer je een harde les

“Eén van de moeilijkste dingen om te bereiken en één die bijna iedereen graag zou willen hebben, ik kan eerlijk zeggen dat de grootste vergissing die ik heb begaan, was te vergeten wie mij eigenlijk steunde : mijn familie ! Ik werkte te hard om één van mijn dromen waar te maken, en verloor de rest”. Ross voegt toe dat hij in de laatste paar jaar nog harder gewerkt heeft om de kritieke balans tussen carrière en familie te herstellen en in evenwicht te houden; waarbij zijn kinderen boven aan de prioriteitenlijst staan. Zoon Zack woont bij zijn vader in Duitsland terwijl dochter Shayne die juist haar studie in muziekmanagement voltooid heeft, met haar man in Engeland woont. Shayne’s tweelingbroer Shawn treedt in vaders voetsporen en heeft z’n eigen tattoeage winkel in El Paso en Steve’s oudste zoon Andrew woont en werkt nu in Ohio en wil in de toekomst voor zichzelf beginnen.

de kennis te krijgen die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Als je niet weet hoe je iets moet doen, moet je iemand vinden die het wel weet en waarvan je kunt leren. Een consultant is een leraar die je één op één lessen geeft. “Ik huurde mijn eerste consultant in 1981 en sindsdien gebruik ik ze steeds. Wat we geleerd hebben heeft ons geholpen waar we nu staan. Ik huurde een marketing en IT consultant en beide hebben me geleerd om systemen te maken in alles wat we doen en ze waar mogelijk, te automatiseren”. Hierop doorgaand, legt Ross verder uit : “technologie heeft natuurlijk een grote rol gespeeld in de groei van Falk&Ross – van het creëren van een papierloos pakhuissysteem en later, toen we naar ons huidige pakhuis verhuisden in 2006 naar een geautomatiseerd pakhuis. Behalve het fysieke in- en uitladen van de vrachtwagens, is bijna het gehele proces vandaag gerobotiseerd”.

8. Wees niet bang om fouten te maken. Belangrijk is wat je daarna doet

7. Vraag experts voor hulp. Je leert ervan en het geeft snel resultaat

“We maken ze allemaal, heel weinig mensen zijn erg succesvol en maken geen enkele fout. Natuurlijk ga je naar beneden, maar je moet gewoon weer opstaan, het stof afvegen, diep ademhalen en weer doorgaan”.

Om anderen te adviseren bij zijn slimste zakelijke beslissingen, zegt Ross: “ weet wanneer je om hulp moet vragen” om zo

9. Leer en begrijp je winst- en verliesrekening en je balans te lezen

Deze zijn belangrijker dan je denkt. Als je ze begrijpt, kun je ze uitleggen en kun je je plan gemakkelijker aan investeerders uitleggen. Een zaak zonder plan is een plan dat faalt. Het gaat allemaal om details en de “inches”.

10. Neem slimmere mensen dan jezelf aan op hun bepaald vakgebied Je bent niet de beste in alles – en om succesvol in zaken te zijn, zou je de slimste moeten zijn. Neem mensen aan die experts zijn en laat ze hun magische werk doen. Kwam het “misschien” voor Steve Ross ? Ja, inderdaad. Hij staat niet langer aan het hoofd van het bedrijf dat hij opgebouwd heeft, en is veranderd naar “Someday!”. In juni 2009 heeft Ross, 51 jaar, 75% van zijn zaak aan Duitse investeerders verkocht. Zijn thuis is nog steeds Kindsbach, Duitsland, maar hij brengt veel tijd door met vrienden en familie. “En, het meest belangrijke, “ in z’n eigen woorden, “veel tijd doorbrengen met mijn kinderen, zien dat zij succesvol zijn in hun eigen leven, en in de toekomst ook tijd hebben om hun kinderen te zien opgroeien!”. Kijk naar de toekomst, maak plannen, leer je aan te passen, maar vergeet niet elke dag zo goed mogelijk te leven en someday…

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 9


#3001

#3105

#8800 MODELS

WEARING

(CLOCKWISE

FROM

RIGHT

CORNER)

CANVAS

STYLE

#3105

RED,

BELLA

STYLE

#8605

SOFT

#8605 PINK,

BELLA

STYLE

#8800

TRUE

ROYAL,

CANVAS

STYLE

#3001

BLACK

(OPPOSITE)

BELLA

STYLE

#8850

BLACK


#8850


Winter Warmte

In hartje zomer, wanneer we in het seizoen van de dunne kleding werken, is het vaak moeilijk zich het plezier van winterkleding te herinneren. Het is gedurende de donkere maanden dat we onze lagen luxueus opbouwen voor comfort en tegen bescherming van de elementen, met de optie om lagen uit te doen als we weer binnenkomen in een meer beschutte omgeving. De sleutel tot het succes van meerdere laagjes is zich te herinneren dat meerdere dunne lagen meer warmte, comfort en veelzijdigheid biedt dan ĂŠĂŠn of twee dikke lagen.

Mascot 50177-870 Valongo Undershirt F&R bestelcode 135.76 catalogus blz 312

Mascot 50179-870 Segura Undertrousers F&R bestelcode 907.76 catalogus blz 312

Jerzees Colours 520F Ladies Sports Shell 5000 Jacket F&R bestelcode 420.00 catalogus blz 219

12 | F&R Magazine #01 Fall 2011


Result R36J/Y Kids Fleece Jacket

Result R115F La Femme Micro Fleece

B&C Coolstar Men Men’s Fleece Full Zip

Result R17 1/4 Zip Lined Fleece

F&R bestelcode 817.33 catalogus blz 168

Hanes 7710 Tagless Crew Neck L/S

F&R bestelcode 801.42 catalogus blz 163

Basislagen De recente introductie van basislagen betekent dat we nu letterlijk de perfecte basis hebben waarop we onze lagen kunnen bouwen. Gemaakt om het lichaam warm en droog te houden, houdt deze strakke kleding de spieren warm terwijl het vocht van de huid wegblijft. Van hieruit worden de lagen opgebouwd die we voor onze kleding binnenshuis kiezen; t-shirts, polo’s, sweats, truien en overhemden.

euze warmtelaag. De traditionele wol, luxueus, maar duur en zwaar en het duurt lang om te drogen als het nat is. Moderne fleece is compact en zacht en heeft flatteuze vormen. Kies een getailleerd model die een eerste perfecte bescherming geeft voor de kou en een ideale onderlaag vormt voor onder een jas.

ter- en winddichte membraan tussen een buiten- en binnenlaag. De allesin-één natuur van de stof maakt het een ideale keuze voor een mooie en getailleerde look. Zodra de temperatuur daalt, is het de vulling en bescherming die telt, verzegeld in de warmte die door de onderste lagen wordt gegenereerd. De membranen helpen niet alleen om droog te blijven, maar ook om de lichaamstemperatuur te regelen.

F&R bestelcode 863.33 catalogus blz 160

Fleece Als de temperatuur daalt, doen de meesten van ons een vertrouwd fleece vest aan voor de eerste seri-

F&R bestelcode 822.33 catalogus blz 161

Jassen Maar welke jas ? Er is zoveel keus. Tussen de seizoenen is het gilet de ideale keus, die net zoals de lichte softshells, perfect te combineren zijn met de fleece om de warmte te verzegelen. De stijlvolle veelzijdige softshell zal de winnaar zijn; een ademende wa-

F&R bestelcode 030.02 catalogus blz 292

Accessoires Accessoires komen in de winter met een groot assortiment van hoeden, sjaals en handschoenen om uit te kiezen. F&R Magazine #01 Fall 2011 | 13


B&C 3-in1-Jacket 3-in-1 Jacket

F&R bestelcode 424.42 catalogus blz 231

B&C Sirocco Women JW Ladies Windbreaker

F&R bestelcode 497.42 catalogus blz 209

B&C Cocoon+ Men Down Jacket F&R bestelcode 481.42 catalogus blz 211

SG43 Softshell Men

F&R bestelcode 438.52 catalogus blz 208

Result R190X Dax Down Feel Gilet F&R bestelcode 431.33 catalogus blz 245

SG80 Mens Full Zip Fleece

F&R bestelcode 870.52 catalogus blz 165

14 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Jerzees Colours 510 HydraPlus 2000 Jacket F&R bestelcode 410.00 catalogus blz 217


Result Headwear RC33 Thinsulate Lined Ski Hat F&R bestelcode 333.34 catalogus blz 390

Result R40 Accessory Set

F&R bestelcode 840.33 catalogus blz 397

Result R146X Team Scarf

F&R bestelcode 5051.33 catalogus blz 394

Result Headwear RC33J Kids Ski Hat F&R bestelcode 399.34 catalogus blz 393

Result R144 Active Fleece Gloves F&R bestelcode 843.33 catalogus blz 396

Result Headwear RC60Y Youth Esco Army Knitted Hat F&R bestelcode 398.34 catalogus blz 393

Result R143 Active Fleece Scarf

F&R bestelcode 814.33 catalogus blz 395

Result Headwear RC140 Active Fleece by Result™ Headband

F&R bestelcode 360.34 catalogus blz 391

Result Headwear RC56 Classic Sherpa Hat

F&R bestelcode 356.34 catalogus blz 389

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 15


E SS E N TI A L S

New 2011

Winter Essentials

Result’s grootste winteraanbod ooit in mutsen, handschoenen en sjaals in diverse kleuren, voor volwassenen en kinderen. Deze aangename collectie van zowel gebreide als fleece winteritems biedt u een goede koudebescherming, maar blijft toch een perfect lightweight accessoire voor de komende wintermaanden.

RC29

R40X

RC29J

RC44

RC60Y

RC61

RC141

RC142

RC33

RC33J

RC39

RC36

RC46

RC55

RC56

RC60

RC74

R100X

R134X

RC140

R143X

R144X

New R149X

New R151X

R145X

R146X

New 2011 New R139X

R147X&J

New R152X

New R148X

Vraag uw brochure ‘Winter Essentials’ aan bij onze customer service.


% 0 0 1 esh

als v fner i r r wa

Nu beschikbaar!

S

G komt in September 2011 met 3 nieuwe frisse overhemden. Deze nieuwe SG hemden hebben een pure kwaliteit en stijl om u simpelweg het beste aan te bieden. En er rekening mee houdend met de waarden van het merk SG om de keus eenvoudig te houden; zijn alle stijlen beschikbaar in White, Black, Pink & Blue en in heren en dames maten met lange en korte mouwen (¾ mouw voor de dames stretch versie). De poplin is ook beschikbaar in wit en zwart voor kindermaten met lange en korte mouwen. De Oxford SG70/71 is een stijlvol hemd met een hoog katoengehalte van 80% katoen en 20% polyester, is uitzonderlijk aangenaam om te dragen en is geweven in een dunne stof voor een luxueus en glad oppervlak, perfect om te decoreren. De stof is ook Easycare en dus minimaal te strijken. Wasbaar op 40 graden en met de mogelijkheid om in de droogtrommel te drogen tonen deze hemden de ware betekenis van een eenvoudige, maar stijlvolle kwaliteit.

Het nieuwe Poplin SG 72/73 hemd in Heren, Dames en Kinderen heeft ook een hoog katoengehalte, 60% katoen tegenover 40% polyester om het comfort voor de klant te verhogen. Gemaakt van kreukvrij stof maakt dit fantastische hemd het helemaal en met 105g/m2 is het de perfecte lichtgewicht metgezel. De nieuwe Stretch SG74/75 geeft een nieuwe dimensie aan het word ‘stretch’. De stof is gemaakt van 58% gemerceriseerd katoen, 42% Schreiner polyester en in de damesversie is de knoopsluiting gemaakt van 60% katoen en 40% polyester poplin. De gemerceriseerde katoen voegt stretch en glans toe aan de overhemden terwijl de Schreiner jersey de schijn verhoogt en dit geeft uw klanten de gelegenheid het meest aangenaam, stijlvol en prachtig stretch hemd te dragen die er op de markt te vinden is. SG nodigt u uit om hun website te bezoeken en schrijf u in voor een gratis pak met een folder en poster,

De volledige kleurenreeks van SG overhemden

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 17


Ice watch.

een droom die waarheid wordt

3

jaar geleden kwam ICEWATCH® uurwerken de mode verrijken en of ze nu van silicone, polymer of leer zijn, de collecties blijven altijd trouw aan dezelfde principes. De kleuren hebben de doorslag gegeven met deze horloges tesamen met de eenvoudige maar goed vervaardigde ontwerpen.

Het merk ICE-WATCH® werd gelanceerd in 2007 toen de Belgische Jean-Pierre Lutgen en de Chinese Polly Yu en Christy So, allemaal horlogefabrikanten, elkaar ontmoet hebben. Jean-Pierre Lutgen werkte indertijd in de promotionele industrie, zag een gat in de

Van de schets naar het doek, je zegt het allemaal met kleuren, kleuren roepen emoties op houden de vonk van het ontwerp gevangen. 18 | F&R Magazine #01 Fall 2011

markt en stelde het concept van een gepersonaliseerd horloge voor. Vandaag is het Belgisch merk een internationaal merk met horloges die beschikbaar zijn in over de 90 landen wereldwijd met meer dan 6000 verkoopspunten. Het is een droom die is uitgekomen.

Kwaliteit Behalve het veroveren van de modewereld, gaat het ICE-WATCH® merk over kwaliteit. Alle horloges zijn onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. De ingewikkelde horlogedelen komen uit Japan, de ontwerpen worden gemaakt in België en ze worden in China ineen gezet. De magie van kleuren! Kleur is een deel van onze wereld en we hebben allemaal een favoriete kleur, één die je in het oog springt. We associëren ze met seizoenen, buien, activiteiten, mode. Speel, dans, werk, sport en heb plezier… ICE-WATCH® horloges komen in een serie collecties geschikt voor elke stijl, op elk tijdstip en overeenkomstig de seizoenen.


Win uw kans om op de ICE Black te zeilen Het merk heeft recent samengewerkt met het wedstrijdzeilen en in het bijzonder met de offshore 45, een prachtige wedstrijd zeilboot met een indrukwekkende lijst van gewonnen wedstrijden. De zeilboot, ICE BLACK genoemd voor de gelegenheid, zal in de komende 4 jaar in verschillende wedstrijden te zien zijn. Maar waarom dit onwaarschijnlijke partnerschap? Het antwoord is simpel. Het is om hun ware kwaliteit en kleurvolle stijl aan de wereld te tonen, maar op een andere manier. Ga naar de F&R Ice Watches wedstrijd en de eerste 6 klanten die hun Ice Watch bij Falk&Ross kopen winnen een zeildag op de ICE Black. www.ice-watch.com

Jean-Pierre Lutgen

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 19


Maak Stijl van een

Voor de keuze van de juiste polo en de decoratie hiervan, weet de klant het best wat bij hem past. Kies uw favoriete polo en verbeter de stijl voor een vernieuwde look! Hierbij enkele modetips ......

Polo

Mens Polo: Jerzees Colours 588M bestelnummer 587.00 Brochure blz 95 Ladies Polo: Bella Mini Piqué Polo 750 bestelnummer 526.06 Brochure blz 113

Mens Polo: Kustom Kit KK606 bestelnummer 504.11 Brochure blz 97 Ladies Polo: Kustom Kit KK706 bestelnummer 503.11 Brochure blz 97

BCBG Bon Chic Bon Genre (goede stijl, goede klasse) Aangeboren Frans en moeiteloos samengesteld, is deze look nauwgezet gepland. Kies een goede kwaliteit, goed gesneden polo in sorbet of pastelkleuren, of kijk uit naar een contrasterend detail en draag hem open aan de hals met opstaande kraag. Kleed de schouders met een fijne luxe gebreide trui en knoop deze los over de borst. Gedragen met klassieke chinos of korte broek met mooie accessoires (riem, instappers of bootschoenen). 20 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Bella figura La bella figura, letterlijk “het mooie figuur” is een essentiële filosofie die het leven van gli Italiani beheerst. Bella figura kan veel dingen betekenen, maar aan de basis gaat het over presentatie… hoe iemand eruit ziet, zich gedraagt en de best mogelijke Indruk maakt in verschillende omstandigheden. Een fijne piqué en een getailleerde coupe zijn essentieel om deze look te realiseren, dames proberen een stijl met een diepere split. Draag een getailleerd jasje, blazer of pak. Combineer met klassieke instappers, fijne leren accesoires, een prachtige zonnebril en een perfect verzorgd kapsel. Beste plaatsen om te decoreren Om een nette en sjieke look te bewaren, werk je met een kleine decoratie op de kraag of mouw. Als alternatief voor grotere decoraties kun je de rug gebruiken en borstborduring blijft het beste voor smalle decoraties.


www.bc-collection.eu

be inspired

DUO B&C Hooded Full Zip /women & B&C Hooded Full Zip /men

t a a r t s e W d n a v U oep r e D E I N reetwear:

e koning van de st

bevat nu de echt De B&C Collectie Full Zip. de B&C Hooded

pst

Perfect

swea t Technology

hoGere staBIlIteIt, meer draaGComFort,

Grotere duurZaamheId en

Beter te Bedrukken VERBINDING TUSSEN BUITENKANT EN BINNENKANT VAN DE GEBREIDE STOF FILAMENT IN POLYESTER (ONAFGEBROKEN DRAAD) VOOR EEN UITSTEKENDE STABILITEIT BIJ HET WASSEN.

InspIreer u op de nIeuwste “streettrend” met het B&C hooded Full ZIp sweatshIrt, BesChIkBaar In duo- en In kIds-versIe. een trendy stadsstijl met praktische details zoals een verborgen ritssluiting vooraan voor een volledige bedrukking, of zakken aangepast voor mp3-speler.

BINNENKANT EEN ROBUSTE DRAAD IN POLYESTER/KATOEN VOOR EEN AANGENAAM AANVOELEN EN EEN SUPERIEURE WEERSTAND TEGEN PILLING.

BUITENKANT FIJNE DRAAD 100% KATOEN VOOR EEN PERFECTE ESTHETIEK, EEN SUBLIEME PRINT, EEN FLUWEELZACHTE AANRAKING EN EEN UITSTEKENDE WEERSTAND TEGEN PILLING. GeBreIde stoF

deze nieuwe stijlen behoren tot het pst-gamma (perfect sweat technology) van sweatshirts, comfortabele dragers van superieure kwaliteit voor uw promoties. u zult er zo weg van zijn.

www.bc-collection.eu

Ontdek de B&C Collection in the App Store

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 21


Binnen inde Falk&Ross pakhuizen De Falk&Ross pakhuizen staan in het centrum van wat wij doen, daar komt alle kleding binnen, wordt in schappen gezet, voordat ze zo efficient mogelijk wordt verstuurd naar al onze klanten. Het is onze kern en met ons doel om u de allerbeste service te verlenen, is het een reusachtige investering voor Falk&Ross geweest.

M

et de uitbreiding naar de UK vorig jaar, heeft Falk&Ross nu 3 grote pakhuizen in Europa. Gelegen in Sembach, Duitsland, Wednesbury, Engeland en Barcelona, Spanje, éénieder van de magazijnen zijn over de jaren veranderd en uitgebreid. De introductie van onze ‘robots’ heeft ook geholpen onze service te verbeteren, en we zijn trots dat ze tot de Falk&Ross familie behoren. De grootste van de 3 is het pakhuis in Sembach met 19.000 vierkante meter ruimte die allemaal wordt gebruikt om u de kleding te brengen die u nodig heeft. Zoals met de meeste grote

22 | F&R Magazine #01 Fall 2011

dromen, begint het klein met een klein magazijn in 1981 vanuit een garage. Vandaag met 19.000 vierkante meter inclusief de uitbreiding van 5000 m² in 2010, was het dringend nodig om meer voorraden te kunnen aanhouden en zo onze klanten sneller te bedienen. Met het samengaan van Falk&Ross en BTC in 2010 werd er in Engeland een enorm distributiecentrum geboren. Het magazijn daar is geopend sinds 2008, en daarvoor waren de voorraden verspreid over verschillende locaties. De verhuis naar een centrale eenheid houdt in dat er een grotere

voorraad kan worden ingekocht en tot 15 meter hoogte kan worden opgestapeld. Tenslotte is het Spaanse magazijn iets kleiner en daardoor het hele jaar door gevuld om ervoor te zorgen dat de locale markten het best kunnen worden bediend. In 2006 werd het magazijn, met hulp en steun van Steve Ross en Neil Blackshire, aangepast, geverfd en schoongemaakt voor zijn lancering en dit heeft Falk&Ross toegestaan om de beste service aan alle landen te verlenen. We zouden niet de beste service kunnen geven zonder de beste mensen.


Boven: binnenin het pakhuis in Sembach, onder: de productielijn in Sembach F&R Magazine #01 Fall 2011 | 23


Webshop bestelling proces voor 12 uur

10-15 minuten

in merchandise management systeem

Bestelling

Onze mensen Het meest belangrijke is dat onze magazijnen zo goed werken omdat de beste mensen er in werken. Ze werken allemaal achter de schermen, maar zij zijn het die het grote verschil maken of uw bestelling op tijd de deur uitgaat en op tijd bij u geleverd wordt wanneer u het nodig heeft. Wij geven u graag een voorproefje van enkele van onze persoonlijkheden:

lijke mensen hangen onze acties af van onze passie en emotie. Dit is de batterij van het Spaanse magazijn.

Nacho Mayoral, Sales Manager, Spain ‘Ons magazijn is anders omdat onze markt en mentaliteit verschilt van andere markten in Midden of noord Europa. Wij zijn Latijns en bij zuide-

“Eén van de grootste veranderingen van de laatste jaren is de introductie van de Fashion Master geweest – een modern voorraadsysteem. Voor die tijd moesten we voorraad locaties onthouden! Fashion master houdt in

24 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Pete Grice, Assistent Magazijn Manager, UK ‘De beste gedachte over het werken met BTC/Falk&Ross is dat het een familiegevoel geeft – iedereen werkt samen en helpt elkaar – het maakt niet uit wat je titel is, we zijn allemaal één groot team’

10-15 minuten

in het voorraad management systeem

dat alles een keuze locatie heeft zodat we er zeker van kunnen zijn dat de voorraden en locaties correct zijn – en ons de gelegenheid geeft om nog beter accuraat te werken.” Sigrid Busch, Team Leider, Departement Speciale Behandeling ‘Enkele van mijn favoriete producten zijn Sweats van Fruit, ze zijn erg comfortabel en ik houd ook van de B&C fleeces, ze passen perfect’. “Enkele goede herinneringen van het werken bij Falk&Ross zijn onze feestjes, ons kerstfeest en zomerparty’s zijn legendarisch. Het is altijd leuk om onze collega’s te ont-


Van links naar rechts: pakhuis Sembach, pakhuis Barcelona, luchtfoto van pakhuis BTC in Wednesbury.

5 minuten

om in te laden 30 minuten

om bestelling in te pakken

95% van onze bestellingen worden binnen de 24 uur bij de klant geleverd. volgende dag

bij u geleverd.

moeten en de mensen te spreken die je niet elke dag ziet.” Isabel Salvador, behandeling van bestellingen ‘Enkele van mijn favorieten zijn de kleren van Bella, ze zijn erg mooi en modieus.”

Kantoren Pakhuizen

‘Positieve dingen in mijn werk zijn de sfeer en de andere mensen van het team. We werken allemaal heel hard als een team om te proberen de beste service aan de klant te geven en om de bestellingen zo snel mogelijk te leveren. Ik ben er trots op om voor een groot bedrijf te werken die zo’n goede naam heeft op de markt.”

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 25


Kies voor een overhemd Met zoveel prachtige overhemden in onze brochure is het soms moeilijk te weten wat je het beste aan je klanten kunt aanbieden. Dus hierbij een overzicht van de beste overhemden en waarom ze zo goed zijn... DE BestE

DE BestE

HET BestE

100% katoen

StandaArd Polycotton

Uniform

R956 Russell ultimate non-iron

Kustom Kit KK100

SG72 / SG73 Poplin Shirt

Waarom: Echt vernieuwend. De stof van 100% katoen blijft gewoonlijk altijd strijkvrij zolang de wasinstructies worden gevolgd, anders met een lichte strijk verdwijnen alle kreukels. Het ingebouwd kader waarin de stof hangt, verzekert dat het kledingstuk altijd zijn vorm bewaard.

Waarom: Een duurzaam, gemakkelijk te strijken hemd. 35%65% gemengde katoen polyester verzekert een goede wasprestatie bij temperaturen tot 60째. Hemden zijn eenvoudig geleverd met een apart borstzakje die gemakkelijk kan worden opgenaaid bij de borduurder met een borduurmachine.

WAAROM: Klassieke stijl in kreukvrije stof. Beschikbaar in heren, dames en kinderen om u de gelegenheid te geven iedereen in dezelfde stijl te kunnen kleden. Het hoge katoengehalte (60%) in de polykatoen stof verhoogt het comfort van deze easy care hemden.

Bestelcode 756.00 Mens and 706.00 Ladies Brochure blz 182

Bestelcode 700.11 Mens and 728.11 Ladies, Brochure blz 194

Bestelcode: NIEUW!

Kijk ook naar: R957 R958 R959 Russell Non-Iron.

Kijk ook naar: SG70, SG72, R934, R935, FOTL 65-118-0, FOTL 65-012-0.

Kijk ook naar: R946, R947.

26 | F&R Magazine #01 Fall 2011


DE BestE

DE BestE

HET BestE

KLEUR

Stretch

vrijetijdshemd

Kustom Kit KK105 Corporate Oxford Shirt

SG 74 / SG75 Stretch Shirt

Russell 919M Mens Roll Sleeve Shirt

WAAROM: hemden zijn beschikbaar in 11 verschillende kleuren, van klassieke tinten en traditionele werkkleding. Met katoen verrijkte polykatoen stof.

WAAROM: de gemerceriseerde katoen en de Schreiner polyester in gebreide stof van deze getailleerde dames blouse geeft dit overhemd een natuurlijke stretch en een verbazingwekkende glimmende afwerking. De popeline kraag en knoopsluiting geeft dit hemd contrast en structuur.

WAAROM: Mooie details op dit 100% katoenen hemd met oprolbare mouwen met turn-ups en twee borstzakjes met knopen. Visgraatband in de nek vergroot het vrijetijds gevoel.

Bestelcode 778.11 Brochure blz 192

Bestelcode: NIEUW!

Bestelcode 719.00, Brochure blz 183

Kijk ook naar: B&C La Havana.

Kijk ook naar: B&C London, B&C Milano, R993F, B&C Love Story.

Kijk ook naar: R916, R917.

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 27


2012

GOLD PERFORMANCE

Spiro vermengt de nieuwste high performance weefsels en afwerkingstechnologie,welke tegemoetkomen aan de wensen van de veeleisende drager, ook in extremere condities.

HIGH TECH DUURZAAMHEID Vraag uw Spiro brochure aan bij onze customer service.


de verborgen magie van

Krakow

30 | F&R Magazine #01 Fall 2011


Kraków is inderdaad één van die plaatsen in de wereld die je echt eens gezien moet hebben. Het is magisch en de schoonheid ervan kun je alleen zelf persoonlijk ervaren, maar we zullen ons best doen om je nu iets te laten zien van de meest historische, fascinerende en “places to be” plekjes. Door uw Falk&Ross team in Polen

L

aten we beginnen met de Oude Stad van Kraków, bakermat van ongeveer zesduizend historische plekjes en meer dan twee miljoen kunstwerken. Het gehele district wordt in tweeën gesplitst door de Royal Road, de kroningsweg die betreden werd door de Koningen van Polen. Bezoekers komen van heinde en verre, de Oude Stad is één van de 13 plaatsen in Polen die op het wereld erfgoed van de UNESCO staan.

Het hoofdstedelijk gedeelte van de Stad Kraków staat bekend als de Stad van de Kerken, door de vele historische tempels en de vele kloosters. Op het marktplein staat de prachtige gotische St Mary’s Basiliek (Kościół Mariacki). Het is herbouwd in de 14e eeuw en iedere dag hoor je elk uur trompetgeschal (hejnał mariacki) uit de toren van de kerk.

Sinds eeuwen is Krakow een cultureel centrum, het is dus logisch dat deze stad ook een groot educatief centrum heeft. De Jagiellonian Universiteit is de oudste en meest beroemde universiteit van Polen en opgericht in 1364; het is de tweede oudste universiteit van Europa na Bologna. Belangrijke historische figuren die op deze universiteit zaten zijn Nicolaus Copernicus, Paus John Paul II en Nobel laureaat Wisława Szymborska.

St. Mary’s Basilica

The Old Town district

Jagiellonian Universiteit is de tweede oudste universiteit van Europa.

Jagiellonian University St. Mary’s Basilica F&R Magazine #01 Fall 2011 | 31


Hemels eten En als het om een verjongingskuur gaat na de toeristentoer, heeft Krakow enorm veel bars, cafĂŠs en restaurants en het moet gezegd worden, de hoogste dichtheid hiervan wereldwijd. Vanaf de terrasjes rond het hoofdplein kun je de wereld voorbij zien gaan ondertussen genietend van een ijskoud biertje of een koffie. Wat voor smaak of favoriete gerechten je ook hebt, je kunt het hier vinden. Enkele niet te missen pareltjes die ook in TOP Krakow, de beste gids van de stad te vinden zijn, zijn onder andere Pod Aniolami voor Pools eten, Pod Roza en Trzy Rybki voor international

eten en Szara voor een prachtige hoofdplein ervaring. Winkelparadijs Winkelen wordt onderstreept door het bestaan van Pasaz 13 op het hoofdplein, een verbazingwekkende architecturale edelsteen van een winkelcomplex waar alle groten merken zijn vertegenwoordigd en waarbij wonderlijk genoeg de 15e eeuwse stevigheid gemengd wordt met het etherische van modern ontwerp.

PASAZ 13 Trzy Rybki

Pod Roza

PASAZ 13 32 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Luxe hotels En aan het eind van de dag zijn de Likus Hotels welke Copernicus, Stary, en Pod Roza omvatten, wellicht enkele van de beste hotels om je vermoeide voeten neer te leggen. Voor een nachtelijke ervaring, zoals alleen Krakow je die kunt bieden, kun je aan de bar en grill van het dakterras van Hotel Stary genieten van de hele stad en de energie die het uitstraalt.

HOTEL STARY


Wat te dragen in

KrakAU Wat doe je aan om deze magische stad te bezoeken? Kijk eens naar enkele van de favorieten van onze eigen leveranciers; hier vindt je stijl, comfort en warmte voor een wintertrip. Het blijft gezellig!

B&C Zen Ladies Bodywarmer

F&R bestelcode 420.42 catalogus blz. 215

B&C Sirocco Windbreaker Metallic F&R bestelcode 487.42 catalogus blz. 210

SG Softshell SG43 Russell Thermolayer jacket

F&R bestelcode 438.52 catalogus blz. 208

F&R bestelcode 430.00 catalogus blz. 216 F&R Magazine #01 Fall 2011 | 33


Think

BIG stap voor stap !

H

oe kan een klein Canadees bedrijf uitgroeien van een familiebedrijf 20 jaar geleden naar één van ‘s werelds grootste kleding fabrikanten? Het management van Gildan zal je zeggen dat ze het gedaan hebben door een GROOT BEELD voor ogen te houden terwijl er gefocused word op elk klein detail.

Dit klinkt verwarrend, maar het ondersteunt Gildan’s succes. Als één van de weinigen in de sector vertikaal geïntegreerde fabrikanten, controleren ze elke stap in het 34 | F&R Magazine #01 Fall 2011


Hoe kan een klein Canadees bedrijf uitgroeien van een familiebedrijf 20 jaar geleden naar één van ‘s werelds grootste kleding fabricanten? Het management van Gildan zal je zeggen dat ze het gedaan hebben door een GROOT BEELD voor ogen te houden terwijl er gefocused wordt op elk klein detail. proces, van de rauwe katoenvezels tot het afgewerkt kledingstuk en nemen ze de Corporate Social Responsibility (CSR) erg serieus. Hun wezenlijke investeringen in nieuwe vestigingen en uitrustingen gedurende de laatste vijf jaar heeft hen in staat gesteld één van de fabrikanten met de laagste kosten ter wereld van basiskleding te worden. Het bedrijf heeft meer dan 28.000 werknemers in dienst in Centraal Amerika, het Caraïbisch gebied,

USA, Canada, Bangladesh en Barbados. “Onze medewerkers zijn onze meest belangrijke bronnen”, zegt Garry Bell, Vice President Global Marketing, “ons succes is het gevolg van gemotiveerd en toegewijd personeel. Zonder hun toewijding om elke dag goede kwaliteitsproducten te leveren zouden onze investeringen niets waard zijn”. Gildans CSR programma, “Genuine Stewardship” genoemd, is gebaseerd op drie belangrijke pijlers, namelijk milieu, werkomstandigheden en betrokkenheid van de

gemeenschap. Gildan is lid van de “Fair Labor Association” (FLA) en hun werkprogramma is niet alleen goedgekeurd door de FLA maar ook door de “Worldwide Responsible Accredited Production” (WRAP). Binnen de gemeenschapspijler heeft Gildan de Oeko-Tex standaard 100 goedkeuring gekregen over de gehele produktie. Bell voegt toe, “ als een vertikale fabricant, waarbij we alles zelf produceren wat we verkopen, hebben we de Oekotex codes en de verboden substantie lijsten ingevoerd in onze eigen milieu code. Het heeft uiteindelijk als F&R Magazine #01 Fall 2011 | 35


resultaat gehad dat alle kosten nog meer zijn gereduceerd”. Gildan bestuurt enkele van de meest efficiente fabrieken in de wereld en zoekt voortdurend om kwaliteit te verbeteren en kosten te verminderen. Een voorbeeld hiervan is hun BioTop behande-

ter gedeeld met de locale boeren om hun landerijen te irrigeren. Milieu activisten juichen dit type van systemen toe omdat ze het afvalwater efficient schoonmaken zonder chemicaliën te gebruiken en bijna zonder stijgende energie. Maar dit levert wel besparingen op voor het bedrijf.

De werknemers zijn blij met de investerigen die we hebben gedaan en met de introductie van de Gildan praktijken. lingssystemen voor afvalwater, waarbij het afvalwater van het bleken en eindprocessen door zwaartekracht door een serie van lagunes vloeit waar bacteriën en UV licht practisch alle kleurstoffen en chemicaliën elimineert. Dit duurt ongeveer 30 dagen en daarna wordt het behandelde wa-

36 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Gildan heeft ook Biomass Steam Generation systemen voorgesteld in hun fabrieken. Dit europees systeem verbrandt agrarisch afval om stoom te produceren dat gebruikt wordt in de natte processen van Gildan’s operaties. De stijgende reductie van 12.000 ton CO2 uitstoot per maand maakt

menig milieu activist blij. Door dit systeem te gebruiken zijn de energiekosten ook verminderd alsmede, en in veel grotere mate, de milieuvervuiling. In 2010 kreeg GIldan een productie faciliteit in Bangladesh om ringgesponnen kleding te produceren voor de Europse en Aziatische markten. Voorheen prodcueerden ze daar voor enkele welbekende Europese merken. De fabriek werd gerenoveerd met nieuwe machines, nieuwe processen en invoering van de Gildan Quality System (GQS) en het meest belangrijke, de invoering van ”Gildan’s Code of Ethics” (Code) en “Environmental Codes of Practices” (ECP). Mike Hoffman, de directeur, zegt : “de aankoop en uitbreiding van de fabriek in Bangladesh geeft ons de mogelijkheid om onze producten en services op de Europese markt uit te breiden met zachte, ringgesponnen producten op maat ge-


maakt voor de Europeanen. Het is erg aanmoedigend de werknemers te zien werken met de investeringen die we hebben gedaan samen met het invoeren van onze Gildan gebruiken. In de toekomst zullen er nog meer investeringen plaatsvinden, want we zijn constant bezig nieuwe mogelijkheden te zoeken in de regio.” Er is zeker veel te verteren als je naar dit bedrijf begint te kijken. Hoffman voegt toe, “we zijn een groeiend bedrijf en ons marktaandeel in Europa is nog niet waar we willen zijn. We zijn ervan overtuigd dat met onze toegenomen capaciteit zowel in Honduras als in Bangladesh, en een voortdurende focus op de internationale markten, dat 2012 een spannend jaar voor Gildan en hun Europees netwerk van professionele distributeurs zoals Falk&Ross, zal worden.” Gildan’s 2012 uitgebreide productlijn zal meer stijlen omvatten in de 150gr Soft style collectie zowel als een geheel nieuw 190 gr ringesponnen product onder het label Premium Cotton. Ook wordt er een serie van nieuwe polo shirts toegevoegd, de 270 gr sweatshirt wordt uitgebreid met een damesversie, een modestijl en enkele nieuwe spannende kleuren.

Ontdek meer! Gildan’s gehele collectie en informatie over de “Genuine Stewardship” zullen vanaf de herfst beschikbaar zijn op een nieuwe website www.mygildan.eu Voor meer informatie over Fildan producten of CSR initiatieven kunt u de website www.gildan.com of via uw Falk&Ross vertegenwoordiger.

Gildan’s gehele collectie en informatie over de “Genuine Stewardship” zullen beschikbaar zijn op een nieuwe website vanaf de herst www.mygildan.eu. Voor meer informatie over Gildan producten of CSR initiatieven kunt u de website www.gildan.com bezoeken of via uw Falk&Ross vertegenwoordiger.

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 37


www.bc-collection.eu

be inspired

B&C Cocoon + /women & B&C Cocoon+ /men

be inspired

Trendy looks, TradiTionele sTijlen, hoogTechnologische sofTshells, lichTe, halfzware of zware jassen, heT lighT packconcepT, ... meT diT verbazingwekkend ruime aanbod van b&c jassen, sToffen en modellen, kunT u werkelijk overal naarToe. de b&c jacket collection telt 30 modellen die uw merk en promoties met stijl ondersteunen.

38 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Ontdek de B&C Collection in the App Store


De passie van Italië Eten & Mode

Stijlvol gebracht door het F&R team in Italië

In de 12e eeuw werd de wolindustrie van Milaan tot Noord Italië één van de meest productieve en belangrijkste van het land. Rond de 16e eeuw f loreerde Venetië met handelaars die naar Azië en het Midden-Oosten reisden om Italië van kostbare textiel te voorzien. En in de 17e eeuw produceerde Italië de helft van de wereldproductie zijde. Dolce & Gabbana’s Gold Restaurant, Milano

Culinaire traditie Vandaag is textiel de financiële motor en eten een echte passie in Italië! Italianen praten graag over eten, wat ze eten en hoe ze koken. Elke regio, elk dorp en elke familie heeft z’n geheime recept, een unieke culinaire traditie die bijna een zintuiglijke vreugde is. De Italianen delen rond de tafel, komen bijeen en gaan terug naar hun diepste wortels. Maar deze twee grote tradities kunnen samengaan in een symbiotische relatie waarvan Milaan een goed voorbeeld is. Hier hebben meerdere ontwerpers hun passie voor mode en eten bijééngebracht en hebben een restaurant, café of bar geopend. Armani is in alles verfijnd en minimalistisch en hun nieuwe samenwerking met het restaurant Nobu is het resultaat hiervan. Gelegen in de Golden Mile, één van de meest beroemde mode districten in de wereld, heeft Nobu een unieke fusie gebracht tussen Japanse, Zuid-Amerikaanse en Peruviaanse invloeden.

Nobu Restaurant by Armani

Sterke contrasten Dolce & Gabbana’s “Gold’, sterk in tegenstelling met het minimalisme van Armani, is een mengeling van luxe, extravagantie en zinnelijke schoonheid. Gedrapeerd in goud, spiegels en marmer zijn het café, restaurant en bar over drie verdiepingen verdeeld en je kunt zelfs eten en desserts meenemen in sjieke gouden tasjes. Oprecht verfijnde elegantie Gelegen in het commerciële en culturele hart van Milaan is het Bulgari Hotel een smaakvol gerenoveerd 18e eeuws Milanees paleis die een geraffineerde elegantie

Cavalli Club, Florence

Cavalli Club, Florence

uitstraalt. Zwart marmer vanuit Zimbabwe, steen van Vicenza en teakhout en eik worden samen gebruikt om harmonie en balans te te brengen terwijl je een geheime Bulgari cocktail drinkt en je je een echte filmster waant. En alhoewel in onze industrie deze modieuze namen niet voorkomen, hebben we wel een reusachtige verandering gezien in onze aanbiedingen sinds de laatste 10 jaar, waar de mensen, ongeacht wat de eind klant wil, vragen om meer modebewuste kleding met stijl en inhoud. Merken zoals Bella en B&C zijn hier een voorbeeld van. F&R Magazine #01 Fall 2011 | 39


YOKO Hi-Visibility

ď ’ Alle dozen


Werkkleding 

Goede prijzen  goede kwaliteit  goede voorraden 


Mascot Columbus Pilotjacket F&R ordercode 405.76 catalogue pag. 306


Lifestyle Workstyle? “THESE BOOTS ARE MADE FOR WORKING” Dit had Nancy Sinatra waarschijnlijk niet in gedachten toen ze haar single in de jaren 60 uitbracht, maar wat heeft schoeisel op de werkvloer ontwikkelingen doorgemaakt sinds toen!

H

et begin van de verandering van werk- naar modeschoenen in Engeland gaat waarschijnlijk terug tot de modieuze sub cultuur midden jaren 60 en het gebruik van DM’s ofwel Dr Martens om hun volledige naam te noemen, die soms ‘Cherry Reds’ genoemd werden door hun kleur.

Het zien van honderden ‘Mods’, zoals ze werden genoemd, afdalend naar de Britse kustplaatsen op hun Vespa’s of Lambretta’s en gekleed in Ben Sher-

man hemden, Sta geperste broeken met bretels en opgerolde broekspijpen, groene parkajassen en DM’s maakten zowel inwoners als toeristen bang. Vaak braken er gewelddadigheden uit op het strand in Brighton of Margate tussen Mods en Rockers, wel bekend als Bikers vandaag de dag. De geboorte van de werkschoenen DM als mode verschijnsel was geboren. Vandaag heeft werkschoeisel zich ontwikkeld om de veranderde tijden,

Dickies Super Safety Texan Rigger Boot BTC bestelcode FD23160 catalogus blz. 47 Enkel beschikbaar in UK. Vanaf januari 2012 beschikbaar bij Falk&Ross.

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 43


nieuwe technologieĂŤn te weerspiegelen waarbij kunstmatige materialen voor een ieder toegankelijk zijn.

Mascot Naxos Jumper F&R bestelcode 402.76 catalogus blz. 310

De klemtoon wordt nu gelegd op comfort, functionaliteit en verschijning. Lichter materiaal zoals neuzen van polycarbonaat, meer comfort met grotere aandacht voor betere steun, vulling en orthopedische binnenzolen en nieuwe technologie in de zolen waarbij anti-slip, hars, of rubber wordt aangeboden afhankelijk van de omgeving waarin ze worden gedragen. Een ander redelijk nieuwe ontwikkeling is de groei van de trainer werkschoen, kompleet met lucht gevulde midden zolen. Samen met een beter esthetiek en kleurenkombinaties die nu beschikbaar zijn voor shoenen, boots en trainers, is er nu volop keus in werkkleding. Schoeisel is maar een klein onderdeel van de werkkleding die bij Falk&Ross beschikbaar is. Met meer dan 14 leveranciers van werkkleding, kunnen wij u helpen kleding te vinden voor horeca, fabrieken en nog meer. Falk&Ross is instrumentaal geweest om veel van deze merken op de distributiemarkt. De werkkleding van vandaag is niet enkel een promotioneel product te kunnen leveren aan een professionele omgeving, maar om de juiste kleding voor de juiste job te kunnen leveren. Zoals schoeisel heeft de werkkleding zich ontwikkeld om technisch hoogwaardige kleding te leveren met een mooie stijl. Neem de Mascot OVar Work Trousers, deze hoogwaardige stof is ergonomisch gesneden om met het lichaam te werken, elk kenmerk is daar voor een reden en de verstevigde naden zijn in contrasterende kleuren. Technisch, functioneel en met stijl. Een ander voorbeeld is de 44 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Result Workguard™ Heavy Duty Combo Coat F&R bestelcode 472.33 catalogus blz. 346

Panoply Mach 5 Overall F&R bestelcode 903.83 catalogus blz. 322

Hi-Vis Safety Helmet van Venitex, gemaakt in de vorm van een baseball pet, het is enkel voor betere vertikale zichtbaarheid, maar het beantwoord

ook aan de mode om je pet achterstevoren te dragen, zonder de veiligheidsvoorschriften te overschrijden. Practisch, veilig en modern.


R201X

New 2011

R204X R200X&J

R206X

Core is een nieuwe budgetvriendelijke collectie, met eenvoudige, duurzame en comfortabele items, ĂŠn een top prijs/kwaliteitsverhouding. Ondanks zijn lagere prijs biedt dit gamma 100% Result kwaliteit!

R208X

R209X

R207X&J

R205X

Vraag uw brochures aan via onze customer service


Wat gebeurt er

HIER… Bella & Canvas

Gevoed door de mode en bewerkt met liefde

De Bella & Canvas collectie worden gekenmerkt door een modieuze stijl en hoogwaardige stoffen. We gebruiken enkel de beste stoffen en maken er unieke stukken van. De Flowy tee collection die in 2001 werd

BUITENKLEDING VOOR HET PLATTELAND OF STAD Result Clothing Urban Outer Wear is een serie van een modern klassieke stijl buitenkleding vol met betrouwbare kenmerken ideaal voor op het platteland of in de stad. 2 prachtige nieuwe producten zijn toegevoegd aan de Urban stijl en zullen vanaf september 2011 beschikbaar zijn.

New R191X Urban Outdoor jacket

Dit is een luxueuze lichtgewicht donsjas die perfect gedijd in koude weerscondities. De 350g/m² polyester isolatie geeft een pluche lichaamswarmte in extreme condities

geïntroduceerd, is gemaakt van een rijke poly viscose stof en heeft moderne details zoals de dolman mouwen, plooitjes en blote schouders. De prachtige triblend collectie is een zeer zachte stof gemengd met moderne ontwerpen zoals racerback en unisex fleece hoodies. Wij werken met het oog op detals. Anders dan sommige andere bedrijven, leggen wij een zekere hoeveelheid geometrie in onze patronen om zo een goede balans en pasvorm te krijgen, waarbij elk kledingstuk individueel wordt aangepast. Standaardmaatvoering behoort nu tot het verleden. Deze unieke toewijding en begrip is juist één van de redenen dat Bella & Canvas een toonaangevende modelijn hebben ontworpen.

46 | F&R Magazine #01 Fall 2011

Result Core Core is een nieuwe laaggeprijsde serie van 11 eenvoudige, duurzame en comfortabele kledingstukken met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Elk product heeft nog altijd de Result kwaliteit en is ontworpen om gemakkelijk te decoreren.

Een voorbeeld hiervan is de nieuwe R204X windcheater. Deze practische winddichte en waterafstotende jas biedt een geweldige verhouding prijs/kwaliteit en heeft veel kleurenkeus : black, navy, red, bottle, royal, purple,


B&C APP

en de HydraDri Nylon waterdichte buitenkant biedt een goede bescherming tegen de regen. Van maat S tm XXL en in de kleuren zwart/oranje.

Nieuw R195X Urban Cheltenham Jacket

Een stijlvolle lichtgewicht dekenjas die ideaal is voor de koudere dagen op het platteland en in de stad. Het elegante ontwerp omvat alle details die je van een Result jas kunt verwachten. De doorgestikte polyester buitenkant gaat samen met een Polyester Taffeta voering, Polyester isolatie en een mooie corduroy kraag. Het is een echte klassieker met maten van S tm XXL in zwart en in Navy. Om alle Urban Outdoor producten te zien, bezoek www.resultclothing.com of contacteer Falk&Ross op www.falk-ross.eu

B&C invades the App Store!

U kunt nu de B&C Iphone applicatie gratis downloaden ofwel op het apparaat met Wifi via de App Store ofwel op de computer via iTunes. Geef B&C in als kernwoord in de App Store zoekwerktuig en zo kom je op hun App. Je ziet dan direct de B&C collectie. Meer dan alleen een mooi en modern speeltje, biedt het je ook de mogelijkheid om ioveral vandaan informatie over B&C te zien. De applicatie heeft 5 secties: De B&C Collectie, B&C nieuws, B&C kwaliteit, wie is B&C en nog meer. De Applicatie is beschikbaar in het engels, frans, duits, italiaans en spaans, dus ga je gang, neem een kijkje!

emerald green, hot pink. Zijn lichtgewicht ontwerp staat toe het snel op te bergen en snel weer uit te pakken. Om alle 11 nieuwe Core producten te kunnen zien, bezoek www. resultclothing.com of contacteer Falk&Ross op www.falk-ross.eu

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 47


MODE M E T LEG E N Relax ontmoet vefijning in zacht 30’s softstyle ringgesponnen garen gemaakt van USA katoen. Onze 64000 en 64000 L t-shirts hebben zo’n soepele stijl dat het basisstukken in de kledingkast zijn. 64000 Softstyle Ring Spun Adult T-Shirt 150g/m 2 ; S-2 XL ; 30 kleuren 64000 L Softstyle Ring Spun Ladies’ T-Shirt 150g/m 2 ; LS-L 2 XL ; 25 kleuren


DAR I SC H E ST I J L Voor alledaags plezier en fonctionaliteit, verslaat niets het beste t-shirt hierin. Onze hardwerkende Heavy Cotton 5000 en 5000 B t-shirts zijn speciaal ontworpen voor comfort en stevigheid. 5000 Heavy Cotton Adult T-Shirt 185 g/m 2; S- 3 XL ; 39 kleuren 5000 B Heavy Cotton Youth T-Shirt 185 g/m 2; YXS -YXL ; 31 kleuren

Gildan is de enige vertikaal ge誰ntegreerde fabricant in de wereld waarvan het werk is goedgekeurd door de Fair label Association en voorziet een veilige werkomgeving in de gemeenschappen waar we aktief zijn. We kopen 100% USA katoen, gekweekt en geplukt volgens ethische normen en onze Oeko-Tex standaard 100 certificatie verzekert dat onze kleding geen schadelijk materiaal of chemische produkten bevatten. Bezoek GenuineGildan.com en Gildan CSR .com.


Nieuwe gezichten bij F&r Omdat ons bedrijf steeds groeit en onze teams zich uitbreiden, willen wij u graag enkele nieuwe gezichten voorstellen. GROEP

DUITSLAND

Nigel Roden head of group marketing, Andrew Neale head of group purchasing, Helen Scott european hr director.

Customer Service Sabrina Santell (1) assistant manager, Nicole Broßart, Susanne De Leon, Christian Stäbler (2), Dirk Schlotter (4), Eliane Berg Warehouse Personnel Pierre Haag, Waldemar Frick, Simone Schlütter (3), Sebastian Frisch, Jennifer Seifert, Yvonne Heinrich Scholz Steffen.

ENGELAND Sally Holgate marketing manager, Rachel Quick business development manager, Mike Pledge head of IT, Jenna Bradley sales office manager, Kathryn Coales assistant finance manager, Natalie Powel marketing assistant.

Office Team Gerda Halter (5), customer service/reception, Christoph Kastl, purchasing team leader, Erich Fischer (6), sales director, Eugen Wilhelm, IT support.

1

2

3

4

5

6

OOSTENRIJK Najeeba Krejci Customer Service Team

POLEN New Call Centre Team Adrianna Karolina Formela team leader, Milena Dobrzycka, Karolina Szpuner, Ewelina Kapusta, Agnieszka Simonides-Trojanowska, Aleksandra Olbrich, Ewa Wojewoda.

50 | F&R Magazine #01 Fall 2011


MIS JE KANS NIET Voor een dag op dE

WEDSTRIJD

ZEILboat

ICE Black

om een -beperkte uitgave- SG Scooter te winnen. What better way to see in the Autumn season than with your very own SG Vespa to get around! No more waiting in traffic, choose the simple life! Simply scan the QR code below or log onto www.fandronline.eu and fill in your details to be entered into the free prize draw. The closing date is 20th December 2011 and the winner will be announced in Issue 2.

Scan de QR code hieronder of ga naar www.fandronline. eu en vul uw gegevens in om mee te dingen naar de gratis trekking. De uiterste datum is 20 december 2011 wanneer er 6 gelukkige winnaars worden geloot voor dit verbazingwekkend evenement.

www.fandronline.eu

F&R Magazine #01 Fall 2011 | 51


Falk&Ross 2012 formulier catalogus nu online. klik op de QR code hieronder of bezoek http://falk-ross.oy.nl/orderform voor uw gepersonaliseerde bestelling

Magazine #1  
Magazine #1  

Extra! eten & Mode vERjaaR dagS- intERviE w Kies Voor een Veiligheid op de passie Van italië # 01 © 2011 fandronline.eu

Advertisement