Bomapp Fambo

Page 1

välkommen hem! Grattis till din nya lägenhet! Här hittar du information som du kan behöva under den första tiden i ditt nya hem. Hoppas du blir riktigt nöjd hos oss och kommer trivas under många år framöver. Som hyresgäst hos Familjebostäder behöver du inte tänka på att skotta snö, byta duschmunstycke eller fixa en trasig spis. Det ska vara tryggt och bekvämt att bo hos oss och vi finns vi här för att hjälpa dig. Anmäl felet på vår hyresgästportal HemmaHos eller Fambo-appen som lanseras 2022. Du hittar också mycket matnyttig information på vår hemsida: www.familjebostader.se. Om du föredrar att prata med någon av oss blir du omhändertagen av vår kundservice, ring i så fall: 031-731 67 00 Jag vill att du ska känna dig väl omhändertagen av oss och önskar dig varmt välkommen till Familjebostäder!

Thorbjörn Hammerth, VD


Boendefakta Webben Att besöka vår hemsida - www.familjebostader.se - är ett bra sätt att hålla dig informerad om ditt boende och vad som är på gång. Här hittar du bland annat utförligare hyresgästinformation, svar på vanliga frågor m.m.

HemmaHos På vår hyresgästportal HemmaHos har vi samlat massor av smarta funktioner som tillsammans gör ditt boende både enklare och trivsammare. Här håller du koll på lediga lägenheter, annonserar om direktbyte, anmäler fel i lägenheten och får information som rör ditt boende.

Serviceanmälan Gå in på HemmaHos eller kontakta kundservice på telefonnummer 031-731 67 00. Vid akuta fel eller störningar efter kontorstid, ring journumret som står angivet i din trappuppgång och i kontaktlistan i denna mapp. Du som hyresgäst ansvarar för att anmäla fel till Familjebostäder.

Värdsnyheter Sex gånger per år kommer vår hyresgästtidning, Värdsnyheter, hem till dig. Där kan du läsa allt från inspirerande inredningsreportage och kändisporträtt till handfasta råd och information från ditt distrikt.

Nyhetsbrev Om vi har något speciellt att informera om skickar vi digitala nyhetsbrev till din e-post adress. Gå gärna in på HemmaHos och kolla att du har angett rätt e-postadress. Några gånger per år skickar vi även ”Kvartersnytt” till din e-post. Kvartersnytt är vårt lokalanpassade nyhetsbrev. Där berättar vi lite om vad som är på gång hos Familjebostäder men framför allt i just ditt område.

Trapphustavlor I trappuppgången - på entréplan - i varje hus finns en anslagstavla där vi sätter upp viktig information. Glöm inte att kasta ett öga där när du går förbi. På anslagstavlan hittar du även viktiga telefonnummer och en namnlista på alla som bor i uppgången.

Facebook Gilla oss på Facebook! Det är ett bra sätt att hålla dig informerad om vad som är på gång hos oss. Där postar vi lediga jobb, hyresgästaktiviteter och annat roligt som händer hos oss. Vi svarar även på allmänna frågor (under kontorstid).

HemmaHos Gör din serviceanmälan enkelt och smidigt på vår kundwebb HemmaHos på familjebostader.se


Boendefakta Månadshyra Hyran betalas i förskott Betala hyran och ska vara oss tillhanda smidigt via senast den sista vardagen autogiro eller i månaden före. Vi rekome-faktura. menderar att du betalar din hyra via autogiro. Då dras hyran automatiskt från ditt konto på sista förfallodagen. Du hittar autogiroblankett på hemsidan: www.familjebostader.se/blanketter Vill du ändå själv betala hyran kan du spara på papper och välja att ta emot en e-faktura. Detta anmäler du själv genom din internetbank. Om du väljer att betala hyran manuellt, görs detta via bankgiro. Vid manuell betalning anges OCR-nr. Betalar du inte hyran i tid går ärendet vidare till inkasso och du riskerar att bli av med ditt hyresavtal. Försenad hyresinbetalning medför också extra kostnader för dig i form av till exempel inkassoavgift. För mer information om din hyra, gå in på: www.familjebostader.se El Elen ingår normalt inte i hyran. Göteborg Energi (i vissa fall Ellevio) äger elnätet och du måste kontakta ditt elbolag i god tid före inflytt (kontaktuppgifter finns i kontaktlistan i denna mapp). Därefter väljer du själv vilken leverantör du vill ha. För en översikt av elleverantörer gå in på: www.elpriskollen.se Värme Centralvärmen i våra fastigheter sätts på när utomhustemperaturen kryper under 15 grader. Inomhustemperaturen i din lägenhet ska ligga på mellan 20-21 grader, mätt mitt i rummet en meter från golvet. Värmen regleras centralt, därför ska elementen alltid stå på full värme. Tänk på att inte ställa möbler eller ha tjocka gardiner framför elementen.

Brandskydd Brandskydd

Brandskydd När du flyttar in, undersök utrymningsvägar och annat brandskydd. Varje lägenhet har brandvarnare. Som hyresgäst ansvarar du för att byta batterier och kontrollera att de fungerar. Om din brandvarnare inte fungerar kan du kontakta oss så ger vi dig en ny. Har du några frågor om brandskydd, kontakta kundservice. Hemförsäkring Du ska teckna en hemförsäkring. En hemförsäkring innebär att du kan få ersättning vid till exempel vattenläckor, skador, stöld eller brand i lägenheten. Du som har försörjningsstöd kan ansöka om bistånd till hemförsäkring. Ventilation I lägenhetens kök och badrum finns frånluftskanaler som gör att bostaden ventileras. Frisk luft ska komma in via ventiler i ytterväggarna. Den friska luften rör sig genom bostaden och tar med sig fukt och föroreningar för att slutligen sugas ut genom köks- och badrumsventilerna.


Boendefakta Ansvar Du som står på kontraktet ansvarar för bostaden och för övriga som bor där eller besöker lägenheten. Det är ditt ansvar att vårda lägenheten och hålla den i fint skick. Läs mer på hemsidan. Allmänna utrymmen Trappor, entréer, Tänk på att källargångar eller vid en brand är trappvindsutrymmen får inte hus och allmänna blockeras! Det är inte utrymmen din väg ut tillåtet att förvara cyklar, och Räddningsbarnvagnar eller andra tjänstens väg in! tillhörigheter i allmänna utrymmen. Dessa ska förvaras i cykel- eller barnvagnsrum, alternativt inne i lägenheten. Balkong Du får inte använda balkongen för att torka tvätt eller skaka och vädra mattor, sängkläder och kläder så att det stör grannar. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att grilla eller att kasta saker från balkongen (t.ex. cigarettfimpar). Blomlådor måste hänga på insidan av balkongen, för att inte riskera att falla ned på gatan.

Parabol Av säkerhetsskäl får paraboler enbart ställas på uteplats eller balkong på ett sådant sätt att hela parabolantennen – tallrik, signalhuvud och övrig utrustning – befinner sig innanför uteplatsen eller balkongräcket. Du får inte orsaka någon skada på, eller göra hål i, husfasaden.

Rökning Det är inte tillåtet att röka i några gemensamma utrymmen, som till exempel tvättstugor och trapphus. Släng inte fimpar på marken. Se till att den är ordentligt släckt, släng sedan fimpen i en papperskorg, askkopp eller ta med den in i din egen lägenhet. Bor du i något av våra rökfria hus så är det inte tillåtet att röka någonstans inomhus eller i närheten av fastigheten. Skadedjur och ohyra Om du upptäcker skadedjur eller ohyra i din lägenhet är du, enligt hyreslagen, skyldig att anmäla detta omedelbart. Kontakta Anticimex, telefonnummer finns på sista sidan. Strömavbrott Skulle strömmen försvinna ska du först stänga av den elapparat som du senast satte på. Därefter kontrollerar du propparna i ditt säkringsskåp. Om det blir kortslutning eller överbelastning går säkringarna sönder och strömmen bryts. Du ser att en säkring har gått om dess färgade ”öga” har lossnat. Vissa lägenheter har proppskåp utan utbytbara säkringar. Där finns i stället svarta vippknappar, så kallade automatsäkringar. Dessa ska alltid stå i uppfällt läge. Om strömmen försvinner i allmänna utrymmen i fastigheten, gör en serviceanmälan på HemmaHos eller till kundservice.


Boendefakta Garage/parkeringsplats Om du behöver en parkeringsplats så söker du det genom att logga in på HemmaHos och aktiverar dig som sökande. Det är inte tillåtet att parkera på andra platser än i garage eller på markerade parkeringsplatser. När du säger upp lägenheten sägs Sök p-plats eventuell parkeringsplats som direkt på du hyr av oss upp automatiskt. webben! Vill du bara säga upp parkeringsplatsen ska det göras skriftligt. Husdjur Har du husdjur i din lägenhet ansvarar du för att de inte stör eller är till obehag för dina grannar. Var extra vaksam så att katter inte förorenar sandlådor, gräsmattor och rabatter och ha alltid din hund kopplad på gården och i allmänna utrymmen. Andrahandsuthyrning Du har rätt att hyra ut din lägenhet i andra hand om du har giltiga skäl. Det kan till exempel vara att du under en period ska studera, arbeta på annan ort eller att du ska prova på sambolivet med någon. För att få hyra ut din lägenhet i andra hand måste du alltid söka tillstånd hos Familjebostäder. Om du hyr ut en lägenhet i andra hand utan vårt medgivande har vi rätt att säga upp ditt hyresavtal. Mer information hittar du på vår hemsida. Uppsägningstid Uppsägningen ska ske skriftligt. Du kan säga upp ditt avtal tidigast till det månadsskifte som inträffar minst tre månader från uppsägningsdagen. Exempel: Det innebär att om du säger upp lägenheten den 15 januari är den uppsagd till den sista april. Sista hyran för lägenheten betalar du alltså i slutet av mars. Då hyreskontraktet är uppsagt är du som

Besiktning I anslutning till uppsägningen gör bovärden en besiktning av lägenheten. Det är viktigt att besiktningen sker så snart som möjligt, lägenheten behöver inte vara tömd vid tillfället. All utrustning som tillhör lägenheten måste finnas på plats vid besiktningen. Inga golv får vara täckta av heltäckande mattor. Vid skador eller onormalt slitage på lägenheten kan du bli ersättningsskyldig. Nycklar Alla nycklar, även eventuella kopior, som hör till lägenheten och övriga utrymmen ska lämnas in till ditt lokala kundservicekontor när du flyttar. Återlämnas inte nycklar inom överenskommen tid har vi rätt att fakturera dig.

hyresgäst skyldig att tillgängligöra lägenheten för dem som erbjuds visning.

TIPS! Kolla in www.familjebostader.se, där hittar du det mesta som rör ditt boende och svar på vanliga frågor. Du kan så klart alltid ringa kundservice på tel 031-731 67 00 om du undrar över något.


Tv, bredband & telefoni Lägenheten har tillgång till Framtidens bredband - vilket är ett öppet fibernät för tv, bredband och telefoni. I nätet råder konkurrens mellan ett stort antal leverantörer. Det leder till attraktiva priser och bra villkor.

Du hittar all information om fibernätet på www.framtidensbredband.se

Så här fungerar det i din lägenhet Fiberkabeln sitter ihop med en så kallad mediabox som finns i ett mediaskåp invid elcentralen i din lägenhet. Mediaboxen har flera uttag för tv, bredband och telefoni. Uttagen är via en kopplingspanel anslutna till bredbandsuttagen i lägenhetens väggar. Det ger dig möjlighet att själv välja vilka tjänster som ska finnas i respektive uttag. Följ instruktionerna nedan för att koppla in din dator, tv och telefon. Så här beställer du tjänster Gå in på www.framtidensbredband.se och klicka dig fram till ”Tjänsteleverantörer” och läs mer om de olika bolagen och deras tjänster. Det öppna nätet erbjuder stor valfrihet och låter dig välja bland de främsta tjänsteleverantörerna på marknaden. Prova gärna ”Tjänsteväljaren” som föreslår leverantörer och paket beroende på dina behov. Om något går fel Vänd dig till din tjänsteleverantör för att felanmäla. Undersök gärna att felet inte ligger i din egen utrustning. Kolla att alla kablar är anslutna och prova att starta om tv- och telefonibox för att förnya kontakten med nätet.

Så här får du igång din tv

1 2 3

Du behöver en nätverkskabel. Koppla in denna i ett uttag i väggen som är avsett för tv. Koppla in den andra kontakten i digitalboxen (som du får från den leverantör som du beställt ditt tv-paket ifrån). Anslut digitalboxen till din tv. Detta gör du vanligtvis med en scart-kabel eller en HDMI-kabel. Följ de anvisningar som följer med din digitalbox. Kom ihåg att du alltid ska vända dig direkt till din leverantör om du behöver hjälp!


Tv, bredband & telefoni Så här får du igång ditt bredband

1 2 3 4

Ta fram nätverkskabeln och koppla in den i ett uttag i väggen som är avsett för bredband. Koppla in den andra änden av kontakten på nätverkskabeln i din dator. Starta din dator och öppna en webbläsare. Då kommer du direkt till Framtidens Bredband. Här hittar du all information du behöver för att kunna börja välja tjänster. Välj den eller de tjänster du tycker verkar mest intressanta. När du bestämt dig för en tjänst, klicka på beställ och följ anvisningarna.

Så här får du igång din fasta telefon

1 2 3

Du behöver en nätverkskabel. Koppla in denna i ett uttag i väggen som är avsett för telefoni. Koppla in den andra kontakten i telefondosan som du får av din leverantör som du beställt din telefoni ifrån. Anslut telefonidosan till din telefon. Följ de anvisningar som följer med din telefonibox och kom ihåg att du alltid skall vända dig direkt till din leverantör om du behöver hjälp!

TIPS! Om du vill att tjänsterna ska vara igång redan när du flyttar in, ring den tjänsteleverantör som du har valt cirka 14 dagar innan inflyttning och beställ. Du behöver ha lägenhetens objektnummer till hands. Objektnumret finner du på hyresavtalet.


Sopsortering Vår målsättning är att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna lämna dina sorterade sopor i ett miljörum nära dig. För att vi tillsammans ska kunna få en bra och effektiv sophantering måste vi hjälpas åt att hålla ordning. Du kan bidra genom att sortera och lämna dina sopor på rätt ställe. Alla behållare i soprummet eller utanför huset är märkta så att det ska vara lätt att göra rätt. Alla vinner när du återvinner. Naturens råvaror används igen och massor med energi sparas. Genom att exempelvis kompostera ditt matavfall skapas biogas och biogödsel. Biogasen används sedan till bränsle för fordon i stället för bensin och diesel. Du kan hämta bruna påsar för komposterbart avfall i ditt soprum och om du vill ha ett kärl för kompostering och matavfall är det bara att hämta på ditt servicekontor.

Var sak på sin plats Det är inte alltid självklart hur man ska sopsortera. En del av soporna ska återvinnas, en del ska komposteras och en del är restavfall. Vi har därför tagit fram en liten sorteringsguide. Komposterbart/matavfall: Exempel på komposterbart avfall: rester av kött, fisk, skaldjur, grönsaker och frukt, äggskal, bröd, teblad, kaffesump och kaffefilter, hushållspapper, snittblommor. Restavfall – inte komposterbart: Det som inte kan komposteras och inte återvinnas kallas restavfall. Exempel på restavfall: snus och cigarettfimpar, blöjor och bindor, kattsand, textil, tuggummi och innehållet i dammsugarpåsar. Pappersförpackningar: Förpackningar som består av minst hälften papper eller wellpapp. Exempelvis aluminiumbelagda juicekartonger. Återvinn dina cornflakespaket, sockerpåsar, papperskassar och mjölkpaket. Kom ihåg att vika ihop kartongerna! Plast: Förpackningar av hårdplast t.ex. dunkar, flaskor och burkar. Även mjukplast som t.ex. plastpåsar, plastfolie, frigolit eller plastband. Metall: Förpackningar av metall t.ex. konservburkar och aluminiumformar. Ta bort delar av annat material, som plastlock. Förpackningar som inte kan rengöras exempelvis kaviartuber får ha sitt lock kvar. Färgat glas: Färgade glasförpackningar, det vill säga flaskor och burkar. Ta bort kapsyler och lock som sorteras i plast eller metall. OBS! Inga glödlampor. Inte keramik eller porslin. Ofärgat glas: Ofärgade glasförpackningar, dvs. flaskor och burkar. Ta bort kapsyler och lock som sorteras med plast eller metall. Tänk på att inte slänga porslin, glödlampor eller keramik med ofärgat glas! Miljöfarligt avfall: Småelektronik, ljuskällor och batterier är exempel på miljöfarligt avfall. Kärl för detta finns ofta i soprummen. Bilbatterier och andra större batterier lämnar du till en miljöstation på bensinstationen. Tidningar: Dagstidningar, veckotidningar, broschyrer, kataloger samt rit- och skrivpapper.

Återvinningscentraler Återvinningscentraler finns på fem platser runt om i Göteborg. För att komma in på återvinningscentralerna behöver du kvittera ut ett kostnadsfritt ÅVC-kort.


Viktiga nummer HemmaHos

Gör din serviceanmälan enkelt och smidigt på vår kundwebb HemmaHos: www.hemmahos. familjebostader.se

Serviceanmälan 031–731 67 00 Akuta fel/störningar efter kontorstid 020-81 00 11 Anticimex – hjälp med skadedjur 075-245 10 00 Göteborg Energi 031– 62 62 62 Ellevio 077-153 53 00

Polisanmälan 114 14 Akut nödnummer – polis, ambulans & brandkår 112