Page 1

Liv Ea Felumb Conrad og Lærke Roos

Ost og Pølse Skelettets skat

Illustreret af Søren Amstrup

familieforlaget


Liv Ea Felumb Conrad og Lærke Roos

Ost og Pølse Skelettets skat Illustreret af Søren Amstrup

familieforlaget


Denne bog er skrevet af veninderne Liv Ea (12 år) og Lærke (13 år). Søren Amstrup har illustreret historien, med sine skønne tegninger. Liv og Lærke har skitset en række illustrationer (en komode, en sko, en sok, fakler og meget andet), som Søren på fantastisk vis har arbejdet ind i sine tegninger.

OST OG PØLSE - SKELETTETS SKAT LIX: 6,3 - Ml: 4,8 - Lo: 1,5 Tekst: Liv Ea Felumb Conrad og Lærke Roos Illustration: Søren Amstrup

ISBN: 978-87-92580-93-1

Udgivet af

familieforlaget

www.familieforlaget.dk kontakt@familieforlaget.dk Dette er en digital kopi af bogen OST OG PØLSE - SKELETTETS SKAT ISBN: 978-87-92580-23-8 Bogen er sat med Times New Roman. Kopiering fra denne bog må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan, og kun inden for de rammer der er nævnt i aftalen.


Her er Ost og Pølse. De er bedste venner. De bor sammen i en ananas. Der har de altid boet.

Ost og Pølse skal hÌnge et maleri op. De leder efter en hammer. De leder under sengen, i skabet og i reolen.

3


Ost og Pølse går op på loftet. Der står en gammel kasse, som de kigger i. Pølse finder en guitar. Han prøver at spille på den. Det lyder ikke så godt, for han har aldrig prøvet det før.

4


Ost finder en globus. Han taber den pü gulvet. Den gür midt over. Der ligger noget indeni. Pølse samler det op. Det er et brev.

5


Ost og Pølse åbner brevet. Det er et kort. Der er et stort rødt kryds på kortet.

En skat. Hvor sejt. Lad os finde den. 6


Ost og Pølse går ned i deres kælder. Pølse leder efter hullet fra kortet. Ost kan se nogle søm, måske er deres hammer der? Ost går over for at kigge, men falder over en ring i gulvet.

Av min fod.

7


Ost og Pølse hiver alt hvad de kan. Det er hürdt. De übner en stor lem i gulvet.

8


Ost og Pølse er lidt bange, men de går ned i hullet. Der er fakler på væggen og nogle sjove tegn, som også var på kortet. Ost og Pølse går i en lang gang. Der er lidt koldt og Ost har stadig ondt i sin fod.

9


Ost og Pølse går videre. Pølse tager en fakkel fra væggen. De hører en lyd. Der er faldet et gitter ned bag dem. Nu kan de ikke komme hjem.

10


Gangen ender ved en dør. På døren er der en ugle af sten.

Se uglen! Ligesom på kortet.

11


Ost har ondt i sin fod. Han sætter sig ned på en sten, for at hvile sig. Døren åbner sig. Inde bag døren, er der en stor hule og midt i den, ligger en stor skat.

Smart gjort, Ost! Døren åbner sig.

12


Ost og Pølse skal lige til at løbe hen til den flotte skat, da et skelet hopper ind foran dem. Ost og Pølse bliver rigtig bange. Hvis I vil have skatten, skal I sige kodeordet. I får tre gæt. Gætter I det ikke, skal I dø!

13


Ost og Pølse tænker sig om. Først gætter de på guitar. Men det er det ikke. Så gætter de på globus. Det er det heller ikke. Nu har de kun et gæt tilbage. Øv! Det er også på grund af den dumme HAMMER.

Ja! Det var hammer. Flot klaret 14


Ost og Pølse fandt skatten. Der lå også en hammer. Nu kan de tage hjem og hænge deres maleri op. 15


Læs flere bøger af Liv Ea Felumb Conrad

Flere bøger fra familieforlaget: Rune og rummet - Solsystemet Rune og rummet - Meteoren Rune og rummet - Kometen Rune og rummet - Mars Karl og Bent bygger en ubåd Karl og Bent bygger en gynge Karl og Bent bygger en robot Snøblen

Du kan læse alle bøgerne på internettet. Besøg familieforlaget.dk


Ost og Pølse finder et skattekort oppe pü loftet. De tager af sted for at finde skatten. Til sidst finder de den, men der kommer et skelet og spÌrrer dem vejen. Mon de klarer det?

familieforlaget

Ost og Pølse - Skelettets skat  

Ost og Pølse finder et skattekort oppe på loftet. De tager af sted for at finde skatten. Til sidst finder de den, men der kommer et skelet o...

Advertisement