Page 1

2017 Durability at work since 1975


Override Master items för att byta text

3

Finn riktige arbeidsklær

Functional Functional er mest tenkt til den som kan trenge funksjonelle klær tross at du ikke bærer så mange verktøy. Du jobber kanskje mest innendørs eller sitter i en bil store deler av dagen. Det miljøet du er i er ikke den aller mest skitne, men du trenger å ta i om det kreves, så knebeskyttelse er godt å ha. Functional er helt enkelt smarte, fleksible klær som ser pene ut hele dagen.

Index Material

Technical

Hvor mye funksjon ogbeskyttelse

Technical er for den som trenger å få med seg litt mer verktøy. Du jobber kanskje både inne og ute med både håndverktøy og elektrisk verktøy. Knebeskyttelse er en selvfølgelighet og slitesterke klær med detaljer og egenskaper som beskytter og underletter ditt arbeid. Klærne skal dessuten se proffe ut og være pene nok til å gå til lunsj eller fikse et ærende uten at du trenger å bytte.

trenger jeg?

Varseltøy

6

10

Bygg og håndverk 36 Gulvleggere 54 Malere

Functionality need

A

56

Service, Industri & Transport

64

Flammesikkert arbeidstøy

82

Softshell, Fleece og jakker

84

Trøjer og Skjorter

96

Vinterklær 104 Nærmest huden 106 Skallklær 112 Vinterjakker 114 Vinterbukser, -kjeledresser

118

Regntøy 120 Activity level

Damebukser 122

Hvor mye bevege jeg meg i mitt arbeid?

Tilbehør, luer 128 Advanced

Når skal man ha hva og hvorfor? Vi på Jobman har delt inn vårt sortiment i tre funksjonsnivåer for å hjelpe deg med å finne riktige klær. Nivåene heter Functional, Technical og Advanced, der funksjonalitet, ytelse og pris går hånd i hånd på en fornuftig måte. Alt for å gjøre det enklere for deg å velge akkurat de klærne du trenger for å være riktig kledd, sikker og komfortabel. Dine arbeidsklær er en del av deg, de er en naturlig del av din bekledning akkurat som det verktøyet du trenger for å gjøre jobben din. Du som er f. eks. håndverker, servicetekniker eller fagarbeider er jo selvsagt for oss på Jobman den som vet best. Vi samarbeider med våre kunder, proffer i ulike yrker, for å ta fram de arbeidsklær som matcher din yrkesstolthet og dine krav på gode arbeidsklær. 2016 // jobman workwear

Advanced er for den som vil ha med seg så mye funksjon som mulig i sine arbeidsklær. Klærne skal ha plass til alle verktøy du trenger og fungere uansett vær. De skal motstå hard slitasje og skitne miljøer. Funkttransport er viktig for din komfort da du jobber hardt og må kunne håndtere fukt. Du krever det beste også av dine knebeskyttere. Du lever og bor i dine arbeidsklær, de er en del av deg.

Vaskeråd og Symboler

136

Størrelseguide 138 Etiske retningslinjer 146 Artikkelregister 151

Jobman produkter utvikles hele tiden og vi forbeholder oss derfor retten å endre produkter med samme artikkelnummer. Katalogens bilder og tekst får etter loven Copyright ikke kopieres eller på annen måte brukes uten at Jobman Workwear AB har gitt sin skriflige godkjennelse.


velkommen

Arbeidsklær for stolte yrkesmenn Profesjonelle arbeidsklær laget for og av profesjolelle yrkesmenn Jobman utvikler og produserer arbeidsklær med funksjonelt design og av god kvalitet for profesjonelle yrkesmennesker. Vår misjon er å er å gi profesjonelle noe å være stolte av. Med arbeidsklær som fyller alle krav på funksjonalitet og beskyttelse uten å ofre komforten. Jobmans visjon er å gjøre alle sine kunder, uavhengig av yrke, til fornøyde bærere av Jobmans arbeidsklær hver dag.

Jobmans produkter selges via forhandler Våre produkter selges igjennom et riksdekkende nett av lokale forhandlere. Du finner nærmeste forhandler på www.jobman.no. Du er også velkommen til å kontakte oss om du trenger hjelp til å bli henvist til rett forhandler eller om du vil diskutere våre produkter.

Størrelser som passer, klær som fungerer og materiale som holder. Det er viktig, for du tilbringer en stor del av livet på jobb. Arbeidsklær som er helt perfekt – ikke for lite og ikke for store – krever kunnskap, øye for detaljer og erfaring. Det finnes ingen snarveier. Vi på Jobman samarbeider med våre bruker for å ta fram klær og materiale som gjør jobben.

Vil du også være med å påvirke? Kontakt oss gjerne via mail eller telefon!

ISO 9001

Vinterjakke Star 1346 // side 28 Vinterbukse Star 2236 // side 30

ISO 14001

Jobman Workwear AB

Bjørnstadmyra 4-6 1712 Grålum Tlf: 69 14 37 00 E-mail: ordre@newwave.no www.jobman.no

5


6

material

material

Hva er klærne laget av? Materialet kan lages av mange ulike typer av fibrer, en del vokser i naturen eller dyrkes, andre utvinnes av olje og noen vokser på kroppen! Jo, det er sant – ull! Man pleier generelt dele inn tekstilfiber i naturfiber og kunstfiber. Et eksempel på naturfiber er bomull, silke og ull, men akryl, polyester og polyamid er syntetisk produserte fibre. Ulike fibre gir stoffet ulike egenskaper, som f. eks. bomullens mykhet og evnen til å absorbere fukt, polyesterns rynkefrihet og evne å beholde farge samt polyamidens slitestryke. Gjennom å blande inn syntetfiber i naturmateriale får man fram nye egenskaper som øker materialets bruksmuligheter.

I dag har teknologien kommet så langt at vi kan gi tøyet de egenskapene vi ønsker. Vi kan også produsere plagg som er lette, varme, slitesterke og smussavstøtende. Alt man ønsker seg og litt til! Vi har lagt mye jobb i å ta fram de riktige fibrene og de riktige blandingene for hvert materiale. Det beste resultatet vi har kommet til gjennom å kombinere ulike materiale på strategiske steder, slik at klærne får de beste mulighe egenskapene uten å miste komforten. Alt for at du skal trives i klærne og være sikker på at Jobmans arbeidsklær tilsvarer de forventninger du har til våre produkter.

Bomull

Bomull/Polyamid

Polyamid

Bomull er et mykt og behagelig naturmateriale som lett kan vaskes. Jobmans bomullstwill er ekstra kraftig og slitesterk, den blir finere jo mer det brukes og beholder sine egenskaper. En fordel med bomull er at den er relativt motstandskraftig mot glødesprut fra vinkelsliper, den erstatter på ingen måte flammebeskyttende klær som f.eks sveisearbeid. Tenk på at bomull trekker til seg fuktighet og passer derfor ikke allltid til arbeid i fuktige miljøer.

Kombinasjonen av bomull og polyamid gir et lettbehandlet materiale som er vann- og smussavvisende og egner seg for skitne miljøer. Polyamid tar ikke opp fukt, derfor tørker kombinasjonen hurtigere enn ren bomull. Bomull/polyamid er smidig, tåler slitasje og holder formen. Et godt materiale for krevende arbeid innendørs.

Polyamid brukes bl. a. til å forsterke klærnes sliteflater. Det er et materiale som er meget slit- og rivesikkert men alikevel myk og beholder sin smidighet også i vinterværet. Plagg sydd kun i polyamid garanerer god slitestyrke, levetid og kort tørketid om de blir våte. Materialet er spesielt egnet til bruk utendørs men passer også til arbeid innendørs.

Kavalleri twill

Polyester

Star polyamid

Kavalleri twill er den sterkeste twillen. Den brukes blant annet i militærets ridebukser. Dens struktur gir bevegelighet samt strech. Denne twillen er mest anvendelig i bukser, og bør brukes når man har behov for Et slitesterkt materiale. For å gjenkjenne en kavalleri twill ser man den frem hemmende diagonale rand effekten.

Polyester finnes f. eks, i flere av våre vinterklær og i Softshell-jakker. Det er et av verdens mest brukte og materiale som blir satt pris på. Det er behagelig å ha på klær av polyester, de tar opp litt fukt og er myke og praktiske. Fiberet kan veves til stoff, strikkes til gensere eller fluffes til fleece. Plagg i polyester holder fargen lenge og er relativt slitesterke. Det er dessuten lett å gjøre rent polyesterklær,men du bør passe på alt for varme strykejern eller tørkeskap da fibrene er følsomme for høy varme.

STAR er Jobmans nye egenutviklede sterke materiale. Det er en moderne 100% Polyamid. En dobby vev, dvs. med blandede bindinger, som gir utseendet av en liten stjerne da man ser nærmere. Det unike med STAR er at det er like sterkt i alle retninger som gir en velbalansert og slitesterkt materiale. Baksiden er lett børstet, peached, flosset for å være myk mot din kropp. Det er stoff som fungerer i all slags vær tørker fort og gir deg maksimal komfort og en trofast arbeidskamerat hele dagen.

Core

Star HV polyester

Ringspunnet bomull/polyester er en unik kvalitet med det beste fra to verdener. Teknikken gir en kjerne i tråden av polyester som omsluttes av bomull. Dette gir høy slitestyrke sammen med bomullens deilige komfort mot huden.

Star polyester er Jobmans nye egetutviklet matriale. Det sterke matriale er en moderne 100% poyester, som er dobbelvevd. Det vil si blandede bindinger, som gir utseende som en liten stjerne. Det unike med STAR kvaliteten er at den er like sterk i alle retninger som gjør plagget balansert og slitesterkt. På baksiden er den lett børstet, så at matrialet blir mykt og behagelig mot kroppen.

Polyester/Bomull Kombinasjonen av polyester og bomull finnes i ulike proporsjoner til ulike egenskaper og gir de beste egenskapene fra to verdener. Bomullsfølelsen kombinert med polyesterens slitestyrke og fargeektehet gjør at klærne i polyester/bomull er behagelige å ha på.De er perfekt for lettstelte arbeidsklær som kan vaskes ofte og de er dessuten nesten strykefrie. Plagg i polyester/bomull er formstabile og passer spesielt godt som profilklær da de holder fargen lengre.

7


8

material

material

Specialmaterial Riktig materiale på riktig sted Forsterkningsmateriale

Fõr og mellomlag

For å få fram de egenskaper man ønsker i et produkt trengs det ofte en kombinasjon av flere materialer. Et behagelig plagg i et behagelig materiale trenger forsterkningsmateriale på utsatte deler for å øke plaggets slitestyrke og motstandskraft. Jobmans arbeidsklær beskytter deg til alle tider, ute, inne og under dagens utfordringer. Eksempel på forsterkningsmateriale er bl. a. Cordura,Kevlar og vår egen FA.

For å holde varmen trenger kroppen å omgi seg med luft som varmes opp av egen kroppsvarme, myk porøst materiale holder mye luft og lager et varmende mellomlag. Eksempel på slikt materiale er, teddymateriale, quilt og fleece.

Beskyttende materiale Flere av våre vinterplagg er produsert av slitesterkt polyester med polyuretan-belegg, som gjør de vindtette og vannavvisende. Materialet er ikke helt tett men slipper ut damp, den ventilerer ut fuktigheten, og holder deg tørr og varm i all slags vær.

4 Cordura ®

4-veis stretch

Quiltfoder (vaddering)

Cordura® er polyamidvevd med ekstra god slite- og rivestryke. Passer på utsatte deler på klærne som f. eks. på knærne.

Jobmans 4-veis stretch er skapt av syntetiske fiber med eksepsjonell elastisitet. Det gir ekstrem komfort, passform, bevegelighet og mulighet for en tightere passform. Slitestyrken er høy og ettersom materialet er elastisk går det tilbake til sin form når det ikke lenger tøyes ut.

Quilt finnes i flere tykkelser. Det består av tynt stoff med polyestervatt. Den glatte overflaten gjør at plagget er lett å ta på og av. Quilt passer derfor i ytterplagg der bevegeligheten er viktig som i vinterdresser og tykke jakker.

Kevlar ®

Dry-tech™

Teddyfõr

Kevlar er et para-aramidfiber med eksepsjonell strekkfasthet og slitestyrke.

Dry-tech er et kunstfibermateriale som hurtig transporterer bort svette fra kroppen og sprer den til en større flate. Deretter dunster de mikroskopiske vannpartiklene hurtig. Resultatet blir at plagget holder seg tørt og du kjenner deg fresh hele dagen. Dry-tech er forstabilt, strykefritt og holder fargen. Det er et hurtigtørkende materiale som kan vaskes ofte og er tiltenkt til å bære nærmest kroppen.

Teddyfõr er varm og behagelig og derfor egnet å bruke i jakke som skal være ordentlige varme. Det er et kunstfibermateriale av polyester som holder deg varm, ikke absorbere fuktighet og tørker hurtig.

Nærmest huden Gjennom å kle deg i flere smarte lag kan du holde deg tørr og varm hele dagen. Det er viktig at det innerste laget drar ut fukthigheten fra kroppen slik at du holder deg tørr. Følgende lag kan være isolerende og varmende. Er det skikkelig kaldt er undertøy av ull eller polypropylen det eneste riktige. Et ekstra par strømper eller en lue for å holde varmen gjør også susen. Vi på Jobman har klær for all slags vær.

FA™

Fleece

FA er et forsterkningsmateriale som Jobman selv har utviklet. Det er et polyamid materiale som er meget sterkt og motstandskraftig mot gjennomtrenging av spisse elementer. Det er ekstra bra å bruke der man ikke vil at en spiker eller meisel skal gjøre hull i materialet.

Fleece er et vanlig materiale i trøyer men også som fõr. Det er tøyelig og porøst og holder deg varm i mindre krevende miljøer. Det er et bra mellomlag å bære under et vindtett materiale.

9


VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

2218

Håndverksbukse functional

Lettstelt og slitesterk varselbukse! Sertifisert i varselklasse 2 ifølge EN471

N EWS! NYH ET N EW!

Benlomme med borrelås, telefonlomme og ID-kortlomme.

Knebeskyttere som kan justeres i to høyder

VarselklÆR

10

2218 Håndverksbukse Varsel Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefon - og ID-kortlomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelselommer i slitesterk polyamid med to høydenivåer. Sertifisert EN 14404:2004+A1:2010 type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943 og 9945. Materiale: 85% polyester/15% bomull, 310 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471 Art nr: 65221862-2167 gul/marine Art nr: 65221862-2199 gul/svart Art nr: 65221862-3199 orange/svart Størrelser: C44–62, C146-156, D92-124

Skaljakke 1263 // side 31 Håndverksbukse 2218 // side 11

• Varselbukse i klasse 2 for håndverkere. • Lettstelt og slitesterk polyester/bomull. • Benlomme med borrelås, telefonlomme og ID-kortlomme. • Knebeskyttere som kan justeres i to høyder.

11


12

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

1400

N EWS!

BASIC

håndverksbukse

NYH ET

• En varselbukse i klasse 2 for håndverkere. • Lettbehandlet polyester/bomull.

N EW!

2222

TECHNICAL

HÅNDVERKSBUKSE STAR • Varselbukse i klasse 2. • Ny og slitesterk STAR-kvalitet med myk innside og hurtigtørkende materiale. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder. • Snøring i benavslutning som hindrer kulderas. Finnes også som damemodell, 2272.

2222 Håndverksbukse Star Varsel Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hull for beltet på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med borrelås, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelselommer i slitesterkt Cordura med reflekspasspoaler og kan justeres i to høyder. Polyamid forsterkning i benavslutning som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutning. Sertifisert EN 14404:2004+A1:2010 type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% STAR polyester 250 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471

1400 Håndverksbukse Varsel Hengelomme med ekstra lomme som kan puttes ned i de andre innsydde lommene i front. Baklommer, en med klaff, den andre med mobillomme. Tommestokklomme. Hammerhank. Utenpåliggende knebeskyttelseslommer. Materiale: 65% polyester, 35% bomull Varselklasse: 2 EN20471

Art nr: 65222262-2167 gul/marine Art nr: 65222262-2199 gul/svart Art nr: 65222262-3199 orange/svart Størrelser: C44–62, C146-156, D92-124

Art nr: NO140062-2100 gul/svart Størrelser: C46–62, C148-156, D96-124

2299

technical

2272

TECHNICAL

håndverksbukse

HÅNDVERKSBUKSE STAR DAMe

• Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • Jeanstråd med tre-nåls jeanssøm øker slitestyrken ytterligere. • Forsterkninger i polyamid på lommer og knebeskyttelseslommer. • Forbøyde knær gir god passform ved knestående arbeid.

• Varselbukse i klasse 2 til dame. • Ny og slitesterk STAR-kvalitet med myk innside og hurtigtørkende materiale. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder. • Snøring i benavslutning som hindrer gjennomtrengning av fukt.

2299 Håndverksbukse Varsel Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Påsydde forsterkede framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Framflyttet forsterket tommestokklomme med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær med knelommer i nytt slitesterkt materiale. Fluoriserende stoff og reflekser på bena. Sertifisert ifølge EN471 for klær med god synbarhet. Materiale: 100% bomull, 370g/m2. Floruserende tøy i 75% polyester/25% bomull. Varselklass: 1 EN471 Art nr: 65229913-6721 marine/gul Art nr: 65229913-9921 svart/gul Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124

• Finnes også som herremodell, 2222.

2272 Håndverksbukse Star Dame Varsel Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hull for beltet på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med borrelås, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelselommer i slitesterkt Cordura med reflekspasspoaler og kan justeres i to høyder. Polyamid forsterkning i benavslutning som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutning. Sertifisert EN 14404:2004+A1:2010 type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% STAR polyester 250 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471 Art nr: 65227262-2199 gul/svart Størrelser: Dam 34-54

N EWS! NYH ET N EW!

13


14

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

N EWS! NYH ET N EW!

2211

N EWS!

functional

SERVICEBUKSE

NYH ET

• Varselbukse i klasse 2. • Lettstelt og slitesterk polyester/bomull. • benlomme med borrelås, telefonlomme og ID-kortlomme. • Benavslutning i polyester som forhindrer fukt.

N EW!

2221

technical

SERVICEBUKSE STAR • Varselbukse i klasse 2. • Ny og slitesterk STAR-kvalitet med myk innside og hurtigtørkende materiale. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder. • Snøring i benavslutning som hindrer kulderas.

2221 Servicebukse Star Varsel

Romslige frontlommer. Innsydde romslige baklommer. Åpen benlomme på venstre ben med telefonlomme og id-kortlomme. Benlomme med klaff på høyre ben. Forbøyde knær. Benavslutning i polyamid som forhindrer fukt. Materiale: 85% polyester/15% bomull, 310 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471

Romslige framlommer. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hull for beltet på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelselommer i slitesterkt Cordura med reflekspasspoaler og kan justeres i to høyder. Polyamid forsterkning i benavslutning som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutning. Materiale: 100% STAR polyamid 250 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471

Art nr: 65221162-2199 gul/svart Art nr: 65221162-3199 orange/svart Størrelser: C44–62, C146-156, D92-124

Art nr: 65222162-2199 gul/svart Art nr: 65222162-3199 orange/svart Størrelser: C44–62, C146-156, D92-124

2211 Servicebukse Varsel

2212

functional

SERVICEBUKSE • Varselbukse i klasse 1. • Lettstelt og slitesterk polyester/bomull. • benlomme med borrelås, telefonlomme og ID-kortlomme. • Benavslutning i polyester som forhindrer fukt.

N EWS! NYH ET N EW!

1450

BASIC

SERVICEBUKSE • Varsel bukse med store smuss flater.. • Lett bukse i polyester/bomull • Varsel Kl 2. EN 20471

2212 Servicebukse Varsel Romslige frontlommer. Innsydde romslige baklommer. Åpen benlomme på venstre ben med telefonlomme og id-kortlomme. Benlomme med klaff på høyre ben. Forbøyde knær. Benavslutning i polyamid som forhindrer fukt. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 310 g/m2. Varselklasse: 1 EN20471 Art nr: 65221262-6721 marine/gul Art nr: 65221262-9921 svart/gul Art nr: 65221262-9931 svart/orange Størrelser: C44–62, C146-156, D92-124

1450 Servicebukse Varsel Innsydde framlommer. Baklommer, en med telefonlomme. Tommestokklomme. Materiale: 65% polyester/35% bomull. Varselklasse: 1 EN20471 Art nr: NO145062-2100 gul/svart Størrelser: C46–62

15


16

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

2216

7346

technical

technical

Piratbukse

HÅNDVERKSVEST

• Buksen finnes også i D-størrelser. • Forbøyde knær øker komforten. • Moderne passform. • Forsterkede knebeskyttelseslommer.

• Glidelås i sidene for regulerbar bredde. • Brystlommer kan løsnes i nedekant. • Hull til belte.

2216 Piratbukse Varsel Hengelommer med ekstra lomme som kan puttes ned i de innsydde framlommene. Baklommer. Telefonlomme. Benlomme med glidelås, ID-kortlomme og telefonlomme. Tommestokklomme. Hammerhank. Forbøyde knær med innsydde knebeskyttelseslommer. Materiale: 75% polyester/25% bomull, 260 g/m2. Varselklasse: 2 EN471

7346 Håndverksvest Varsel Hengelommer foran og bak. Brystlommer med integrert ID-kortholder. Glidelås på begge sider for justerbar bredde på vesten. Hammerhank i venstre og høyre side. Belte hemper. Materiale: 75% polyester/25% bomull, 260 g/m2. Varselklasse: 2 EN471

Art nr: 65221662-2167 gul/marine Art nr: 65221662-2199 gul/svart Art nr: 65221662-3167 orange/marine Størrelser: C46-62, D96-124

2207

Art nr: 65734662-2100 gul Størrelser: M-XXXL

technical

shorts • Håndverks shorts i synlighet • Ny moderne passform • Sertifiserende i kl 2. EN 20471

N EWS! NYH ET N EW!

3231

technical

selebukse • Selebukser i klasse 2 i henhold til EN 20471. • Passformen er perfekt med forbøyde knær. • Lettstelt polyester/bomull med forsterkninger på utsatte overflater. • knebeskyttere er justerbare i to høyder.

3231 Selebukse Varsel 2207 Håndverksshorts Varsel Hengelommer som kan puttes ned i de innsydde fram lommene. Forsterket bak lommer. Hammer hank. Ben lomme med glidelås, telefon lomme og ID kort. Tommestokk lomme. Materiale: 75% polyester/25% bomull, 260 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471 Art nr: 65220762-2100 gul Art nr: 65220762-3100 orange Størrelser: C46–62

Brede bukseseler som fordeler trykket og spenner med quick release. Brystlommer med telefonlomme, ekstra lomme og knivholder. Hengelommer med ekstra lommer som kan puttes inn i lommene foran. Forsterkede baklommer. Tommestokklomme med knivholder. Hammerhank. Forbøyde knær. Knelommer i slitesterk polyamid. To høydenivåer for kneputer. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: 75% polyester / 25% bomull 260 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471 Art nr: 65323162-2199 Gul/svart Størrelser: C46-62, C148-156, D96-120

17


18

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

5585

1100

FUNCTIONAL

functional

t-shirt

t-shirt

• T-shirt i klasse 2 i polyestertrikot med bomullsfølelse. • Smidige og myke reflekser. • Finnes fra størrelse small til 4XL.

• Polyestertrikot med bomullsfølelse. • Varselklasse 3.

N EWS! NYH ET N EW! 5585 T-shirt Varsel

1100 T-shirt Varsel

Påsydde reflekser som er myke og smidige. Materiale: 100% Polyestertrikå, 135g/m2. Varselklasse: 2 EN20471

T-skjorte i polyestertrikot med bomullsfølelse og god fukttransport. Påsydde reflekser. Materiael: 100% polyester, 160g/m2 Varselklasse: 3 EN20471

Art nr: 65558568-2100 gul Art nr: 65558568-3100 orange Størrelser: S–4XL

5584

technical

Art nr: 65N0110093-2100 Gul Størrelser: S-3XL

1150

FUNCTIONAL

t-shirt

SWEATSHIRT

• T-shirt i klasse 3 i polyestertrikot med bomullsfølelse. • Myke reflekser som følger trøyens bevegelser.

• Ribb i nederkant og armavslutning. • Varselklasse 3.

N EWS! NYH ET N EW!

5584 T-shirt Varsel

Myke reflekser. Materiale: 100% Polyestertrikå, 160g/m2. Varselklasse: 3 EN20471 Art nr: 65558465-2100 gul Art nr: 65558465-3100 orange Størrelser: S–3XL

1150 Sweatshirt Varsel Genser med børstet innside. Ribb i nederkant og i armavslutning. Reflekser på skuldre for økt synlighet. Materiale: 65% polyester/35% Bomull, 300g/m2 Varselklasse: 3 EN20471 Art nr: 65N0115065-2100 gul Størrelser: S-3XL

19


20

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

5123

5122

technical

sweatshirt

sweatshirt

• Genser i klasse 3 i polyester/bomull. • Myke reflekser som følger genserens bevegelse. • Kontrastfarge i kragen

• Sweatshirt i klasse 3 i polyester/bomull med børstet innside som gir god komfort. • Myke reflekser som følger genserens bevegelser.

5122 Sweatshirt Varsel

5123 Sweatshirt Varsel

5172

FUNCTIONAL

Brystlomme med borrelås og ide-kortholder. Myke reflekser. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 300 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471

Brystlomme med glidelås og ID-kortholder. Rett avsluttning med liten mansjett i nederkant og armer. Reflekser. Materiale: 75% bomull/25% polyester, 300 g/m2. Varselklasse: 3 EN471

Art nr: 65512393-2100 gul Størrelser: S–3XL

Art nr: 65512293-3100 orange Størrelser: S–3XL

1350

BASIC

sweatshirt jakke

Jakke

• Børstet polyestertrikot gir god komfort. • Reflekser på skuldrene. • Hel glidelås og framlommer.

• Justerbare mansjetter. • Forlenget rygg. • ID-kortlomme.

5172 Sweatshirt Jakke Varsel Sweatshirt jakke i børstet polyestertrikå med glidelås. Bryslomme med løkke på innsiden for ID-kortholder. Framlommer. Ribbestrikket mansjett i nederkant og i armene. Reflekser for økt synbarhet. Materiale: 100% polyester, 200 g/m2. Varselklasse: 3 EN471 Art nr: 65517266-2100 gul Art nr: 65517266-3100 orange (Ej 4XL) Størrelser: S–4XL

technical

1350 Jakke Varsel Justerbare mansjetter. Forlenget rygg. Stikklommer i front. Brystlomme med borrelås og ID-kortlomme. Innerlommer; stor dokumentlomme, lomme med glidelås og pennelomme. Materiale: 65% polyester, 35% bomull Varselklasse: 3 EN20471 Art nr: NO135062-2100 gul Størrelser: S-XXXL

21


22

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

7586

FUNCTIONAL

N EWS!

Varselvest • Smidig vest i varselklasse 2 ifølge EN20471. • Praktisk å ha i bilen eller for besøkende. • Stenges med glidelås.

NYH ET

1231

TECHNICAL

HÅNDVERKSJAKKE • Varseljakke i klasse 3 i slitesterk polyester/bomull. • ID-kortholder og telefonlomme i brystlommen. • Forlenget rygg.

N EW!

1231 Håndverksjakke Varsel Smidig varselvest i klasse 2 med glidelås. Materiale: 100% Polyester, 120 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471

Uforet jakke i polyester/bomull med kontrastfarge på magen for å skjule smuss. Romslige frontlommer med borrelås. Brystlomme med integrert ID-kortholder og telefonlomme. Innelomme på begge sider. Glidelås med vindklaff med trykknapper. Regulerbar midje og armavslutning. Forleneget rygg. Materiale: 85% polyester / 15% bomull, 310g/m2. Varselklasse: 3 EN20471

Art nr: 65758664-2100 gul Art nr: 65758664-3100 orange Størrelser: S/M, L/XL, XXL/3XL

Art nr: 65123162-2167 gul/marine Art nr: 65123162-3199 orange/svart Størrelser: S–XXL

7586 Varselvest

7598

advanced

1251

technical

varselvest

SERVICEjakke

• Avansert varselvest i klasse 3 av god kvalitet. • Armene bidrar til at vesten kan være kortere og tightere, som gjør den mer behagelig å ha på.

• Varseljakke i klasse 3 i slitesterk polyester/bomull. • Stor smussflate på magen og armer. • Refleks over skuldrene. • Holder til kommandoradio på brystet. • Forlenget rygg.

1251 Servicejakke Varsel 7598 Varselvest Telefonlomme, ID-kortlomme og holder for kommandoradio. Materiale: 100% polyester, 120 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471 Art nr: 65759864-2100 gul Art nr: 65759864-3100 orange Størrelser: S/M, L/XL, XXL/3XL

Brystlommer med glidelås og telefonlomme. Innsydde framlommer. Innerlommer med telefonlomme og ekstra lomme. Justerbar midje og armer. Forlenget rygg. Materiale: 75% polyester/25% bomull, 260 g/m2. Varselklasse: 3 EN471 Art nr: 65125162-2167 gul/marine Art nr: 65125162-2199 gul/svart Art nr: 65125162-3167 orange/marine Størrelser: S–4XL

23


24

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

1241

1278

FUNCTIONAL

N EWS!

Fleecejakke • Fõr i polyester fungerer som vindbeskytte og gjør jakken lett å ta på og av. • Stor smussflate på magen. • Sertifisert i varselklasse 3 ifølge EN20471.

NYH ET

FUNCTIONAL

softshell jakke • Vannavvisende softshell. • Vindavvisende membran. • Fleeceinnside som varmer.

N EW!

1241 Fleecejakke Varsel

1278 Softshell Jakke Varsel

Varseljakke i klasse 3 ifølge ny standard ISO EN20471. Fleece med forsterkning i front og på armer. Fõr i polyester gjør jakken lett å ta på og av og er vindavvisende. Brystlomme med ID-kortlomme. Innerlommer. Romslige framlomme med glidelås. Refleks på skuldrene øker synbarheten. Justerbar midje. Materiale: 100% polyester, 280 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471

Vannavvisende softshelljakke med vindavvisende membran. Brystlomme med ID-kortholder. Romslige lommer i front . Innelommer. Regulerbar midje og armavslutning. Materiale: 100% polyester, 265g/m2 med fleeceinsida. Varselklasse: 3 EN20471

Art nr: 65124169-2199 gul/svart Størrelser: S-3XL

Art nr: 65127871-2100 gul Størrelser: XS–3XL

1200

BASIC

SOFTSHELL JAkke • Flosset innside. • Justerbar midje. • ID-kortlomme.

1200 Softshell Jakke Varsel

Myk softshell jakke med flosset innside. Justerbar i midjen. Frontlommer med glidelås. Brystlomme med glidelås og ID-kortholder. Materiale: 100% Polyester Varselklasse: 3 EN20471 Art nr: NO120062-2100 gul Størrelser: S/M–L/XL

25


VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

1359

27

PILOTjaKKE funCtional

Pilotjakke med god synbarhet Behagelig varm teddyfõr i kragen

Bryst- og armlomme med glidelås

Quiltfõr i hele jakken øker smidigheten

VarselklÆR vinter

26

1359 Pilotjakke Varsel Pilotjakke i slitesterkt vannavstøtende polyester med smidig quiltfõr. Behagelig teddyfõr i kragen. Bryst- og armlommer med glidelås og framlommer. Innerlomme med lomme til mobil. D-ring for ID-kortholder. Materiale: 100% polyester, 200 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471 Art nr: 65135939-2100 gul Art nr: 65135939-3100 orange Størrelser: S–4XL

Sertifisert i varselklasse ifølge EN20471

Jakken finnes i størrelser opp til XXXXL.

• Quiltfõr i hele jakken øker smidigheten. • Bryst- og armlomme med glidelås. • ID-kortlomme i brystlommen. • Sertifisert i varselklasse 3 ifølge EN20471. • Jakken finnes i størrelser opp til 4XL.


28

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

1346

N EWS!

1236

technical

VINTERJAKKE STAR

vinterparkas STAR

• Vind- og vannavvisende STAR polyester. • Quiltforet. • ID-kortlomme på brystet. • Varselklasse 3.

• Vind- og vannavvisende STAR polyester. • Quiltforet. • Sammenleggbar hette i kragen. • ID-kortlomme på brystet. • Varselklasse 3.

N EWS!

NYH ET

NYH ET

N EW!

1253

technical

N EW! 1346 Vinterjakke Star Varsel

1236 Vinterparkas Star Varsel

Quiltforet lett jakke i slitesterkt og vannavvisende 100% STAR polyester. Innsiden på kragen er foret med mykt teddyfor.Brystlomme med ID-kortlomme. Innelomme med glidelås og telefonlomme. Store lommer i front. Regulerbar midje og armavslutning. Refleks over skuldrene som synes ovenfra. Forsterkninger i polyamid. Materiale: 100% STAR polyester, 250g/m2 Varselklasse: 3 EN20471

Quiltforet lett jakke i slitesterkt og vannavvisende 100% STAR polyester. Innsiden på kragen er foret med mykt teddyfor.Brystlomme med ID-kortlomme. Innelomme med glidelås og telefonlomme. Store lommer i front. Regulerbar midje og armavslutning. Refleks over skuldrene som synes ovenfra. Forsterkninger i polyamid. Materiale: 100% STAR polyester, 250g/m2 Varselklasse: 3 EN20471

Art nr: 65134607-2199 gul/svart Art nr: 65134607-3199 orange/svart Størrelser: XS-3XL

Art nr: 65123607-2199 gul/svart Art nr: 65123607-3199 orange/svart Størrelser: XS-3XL

1300

BASIC

Vinterjakke

Vinterjakke

• Quiltfõr i hele jakken. • Fluoriserende stoff der det synes som best og store smussflater på magen og armer. • Refleks over skuldrene. • Avtagbar hette.

• Vind- og vannavstøtende materiale. • Forlenget rygg. • ID-kortlomme.

1253 Vinterjakke Varsel

TECHNICAL

1300 Vinterjakke Varsel

Teddyfõr i kroppen og quiltfõr i armer. Avtagbar og justerbar hette. Forlenget rygg. Innsydde framlommer. Brystlommer med glidelås. Innerlommer med telefonlomme. Armlomme med glidelås. Glidelås opp i kragen med dobbel vindklaff. Materiale: 75% polyester/25% bomull, 260 g/m2. Varselklasse: 3 EN471

Vinterjakke i vind- og vannavstøtende materiale. Smidig quiltfõr. Justerbar i mansjetter. Forlenget rygg. Stikklommer i front. Brystlomme med borrelås og ID-kortlomme. Innerlommer; stor dokumentlomme, to lommer med glidelås og mobillomme. Materiale: 100% polyester Varselklasse: 3 EN471

Art nr: 65125362-2199 gul/svart Størrelser: S–4XL

Art nr: NO130062-2199 Gul Størrelser: S–3XL

29


30

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

N EWS! NYH ET N EW!

2236

technical

vinterbukse STAR • Vind- og vannavvisende STAR polyester. • Quiltforet. • Forbøyde knær gir bedre komfort. • Varselklasse 2.

1263

SkalLjaKKE advanced

Skalljakke for all slags vær! God ventilasjon: 5000 Mvp God vanntetthet: 6500 mm.

2236 Vinterbukse Star Varsel Quiltforet lett bukse i slitesterkt og vannavvisende 100% STAR polyester. Regulerbar midje. Forhøyet rygg motvirker kuldedrag. Romslige frontlommer. Forsterkede baklommer . Benlomme med ID-kortlomme og telefonlomme. Tommestokklomme med knivholder. Forbøyde knær med knebeskyttelselomme som kan justeres i to høyder. Regulerbar benavslutning forhindrer kuldedrag. Materiale: 100% STAR polyester, 250g/m2 Varselklasse: 2 EN20471

Teipede sømmer og vanntette glidelåser

Refleks på skuldrene

Sertifisert i varselklasse 3 ifølge EN471

Art nr: 65223607-2199 gul/svart (Fins ikke i C44 og D92) Art nr: 65223607-3199 orange/svart Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124

Perfekt skall ifølge lag-på-lagprinsippet

1263 Skalljakke

Funksjonsjakke i 100% polyester med PU-belagt bakside, teipede sømmer og meshfõr. Materialet er vanntett med god ventilasjon. Ventilasjonsåpninger i siden med glidelås. Doble innerlommer, høyre med glidelås med ekstra rom til telefon, venstre i A5-format. Glidelås opp i kragen med dobbel vindklaff og trykknapper. Brystlomme med vanntett glidelås og D-ring for ID-kortholder. Innsydde framlommer med glidelås og microfleecefõr. Justerbare armer og snor i nederkant. Avtagbar hette med snor. Vannmål: 6500 mm. Ventilasjon: 5000 Mvp.

Vinterjakke Star 1346 // side 28 Vinterbukse Star 2236 // side 30

Varselklasse: 3 EN471 Materiale: 100% polyester, 220g/m2 med PU-belegg. Art nr: 65126341-2167 gul/marine Art nr: 65126341-2199 gul/svart Art nr: 65126341-3167 orange/marine Størrelser: S-XXXL

• God ventilasjon (5000 Mvp) som er perfekt ifølge lag-på-lag prisnsippet. • Materialet er vannavvisende og klarer et vannmål på 6500 mm. • Teipede sømmer og glidelås er vanntette for å sikre vannbeskyttelsen.

31


VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

1565

technical

Regnjakke • Robust regnjakke sertifisert i varselklasse 3 ifølge EN471. • Også sertifisert ifølge EU-normen EN343, som innebærer at den er godkjent ifølge EU:s regler for regntøy. • Sydde og sveisede sømmer.

REGnktøy varsel

32

1566

technical

1565 Regnjakke Varsel 100 cm lang. Hette med snor. Justerbare armer. Sydde og sveisede sømmer. Sertifisert ifølge EN343 for regntøy. Materiale: polyuretanbelagt polyestertrikot, 170 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471 Art nr: 65156558-2167 gul/marine Art nr: 65156558-3167 orange/marine Størrelser: S–XXL

2546

technical

Regnjakke

regnbukse

• Robust regnjakke sertifisert i varselklasse 3 ifølge EN20471. • Også sertifisert ifølge EU-normen EN343, som innebærer at den er godkjent ifølge EU:s regler for regntøy. • Sydde og sveisede sømmer. • Glidelås med vindklaff.

• Robust regnbukse sertifiser i varselklasse 2 ifølge EN471 • Også sertifisert ifølge EU-normen EN343, som innebærer at den er godkjent ifølge EU:s regler for regntøy. • Sydde og sveisede sømmer.

1566 Regnjakke Varsel

2546 Regnbukse Varsel

80 cm lang. Hette med snor. Store framlommer. Justerbare armer og midje. Sydde og sveisede sømmer. Sertifisert ifølge EN343 for regntøy. Materiale: polyuretanbelagt polyestertrikot, 170 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471

Rib og snor i midjen. Justerbare ben. Sydde og sveisede sømmer. Sertifisert igølge EN343 for regntøy. Materiale: polyuretanbelagt polyestertrikot, 170 g/m2. Varselklass: 2 EN20471

Art nr: 65156658-2167 gul/marine Art nr: 65156658-3167 orange/marine Størrelser: S–XXL

Art nr: 65254658-2167 gul/marine Art nr: 65254658-3167 orange/marine Størrelser: S–XXL

33


34

VARSELKLÆR

VARSELKLÆR

Når og hvor skal man bruke varselklær Hvem bestemmer hvordan varselklær skal se ut? Varselklærnes utseende styres av EU normen EN471 og EN20471. Normen beskriver blandt annet hvilke farger som får brukes, hvor på klærne refleksene skal plasseres og hvilken informansjon som må følge med plaggene. Krav på materialets egenskaper stilles for å oppnå så god synbarhet som mulig og for å klare vask uten å miste synbareten. Plaggets utforming må også følge visse maler for at maksimal synbarheten skal oppnås.

Plaggene testes av utvalgte testinstitutt. Når plaggene sammen med dokumentasjonen godkjennes, oppnås et sertifikat som beviser at de holder de egenskaper som kreves ifølge normen EN471 og EN20471. I plaggene sitter også et CE-merket som beviser at de er sertifisert. Det følger også med informasjon om hvordan plaggene kan brukes og skal behandles.

Hvilke regler gjelder for varseltøy? På hver arbeidsplass der noe form for trafikk finnes skal varsetøy benyttes. Til slike plasser regnes blant annet veier, parker, havner, byggeplasser, lasting- og lossingsplasser, gruver, parkeringsplasser, flyplasser, festivaler etc. Ved arbeids som ikke omfatter Vegvesenets veier, gjelder de regler som hver kommune har satt opp. Generelt kan det også sies at de fleste kommuner har valgt å følge Vegvesenets regler.

Varselplagg deles inn i tre klasser Avhengig av plaggets synbarhet deles de inn i ulike klasser. Klassifiseringen styres spesielt av en faktor: Plaggets fluoriserende flate og refleksflate. Klasse 3: Den høyeste klassen. Den totale fluoriserende flaten skal være minst 0,8m2 og refleksen 0,2m2. Klasse 2: Den totale fluoriserende flaten skal være minst 0,5m2 og refleksen 0,13m2. Klasse 1: Laveste klassen. Den totale fluoriserende flaten skal være minst 0,14m2 og refleksen 0,1m2. Felles for de tre klassene er at gap på mer enn totalt 10 cm kan ikke forekomme på refleksene. Dette innebærer at glidelåsen må være stengt på f. eks. en jakke.

Kan man kombinere ulike plagg? Klasse 1+2 blir ikke automatisk klasse 3. For å få klasse 3 må plaggenes totale fluoriserende flate være tilsammen minst 0,8m2. Plagg med ulike farger kan kombineres. De må samsertifiseres for at man skal kunne regne med flaten, ellers gjelder den enkelte plaggets flate.

Hvilke farger synes best? Ifølge EU normen finnes det tre godkjente fluoriserende farger: gult, orange og rødt. Det skal framgå i sertifikatet at plaggene er godkjente til å kombineres. Gult har ved tester viset seg å ha dobbelt så god lyskraft sammenlignet med orange og rødt. Dessuten er gult den eneste av de tre fragene som er fluoriserende i direkte sollys og natriumbelysning, dvs den typen av belysning som blir brukt i f. eks. tunneller.

Hvorfor refleks på varselplagg? I mørket, slipper de fluoriserende farger i lysstyrken. Derfor har plaggene også reflekser som skal reflektere bilenes lys i mørket. Refleks på bena gjør at man syns på lang avstand.

Hvem bestemmer at varselklær er nødvendig? Det er arbeidgiverens og arbeidstagerens plikt på hver arbeidsplass informere seg om hvilke krav som gjelder. • I Norge gjelder EU regler om personlig verneutstyr. Standarden EN471 og EN20471 innebærer krav på fluoriserende materiale og reflekser. • I Norge finnes en generell arbeidsmiljølov. I denne framgår det at arbeidgiveren er pålagt å gi personlig verneutstyr etter behov. • Arbeidsgiveren og arbeidstageren kommer vanligvis til enighet om egnede arbeidsklær for det aktuelle arbeidet. Oppdragsgiveren har rett til å stille spesielle krav til arbeidsplaggets klasse for en spesifik arbeidsplass. • Både arbeidsmiljø- som trafikksikkerhet har det Statens Vegvesen besluttet at varselklær skal oppfylle klasse 3. Dessuten skal varselbukser i laveste klasse 2 kompletteres ved arbeid på vei med passerende trafikk i mørket, dis og tåke eller andre tilsvarende forhold. • Flere store kommuner har besluttet å benytte de samme reglene som det Statens Vegvesen.

35


Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

2191

HÅNDVERKSBUKSE STRETCH Advanced

Håndverksbukse med S! N EWstretch NYH ET Romslige frontlommer med forsterkning

N EW!

Baklommer med løs kant forbedrer sittekomforten.

Forsterket innside med stretch Cordura®

Benlomme med glidelås, telefonlomme og ID-kortlomme

Mesh for ventilasjon Forbøyde knær med knebeskyttelselommer i stretch Cordura®

To høyder for knebeskytterne

Bygg & Håndverk

36

Refleks og snor i benavslutning

2191 Håndverksbukse stretch Romslige hengelommer med ekstralomme og forsterket innside som kan puttes ned i frontlommene. Baklommer med løs kant forbedrer sittekomforten. Ekstra hull til belte på de største størrelsene. Hammerhank. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med skjult glidelås, ID-kortlomme og telefonlomme. Forbøyde knær med knebeskyttelselommer i slitesterk stretch Cordura. To høydenivåer for knebeskytterne. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Reflakespasspoal og snor i benavslutning. Sertifisert EN 14404:2004+A1:2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 91% polyamid/ 9% elastan, 210 g/m2. Forsterkninger i polyamid og stretch Cordura®. Art nr: 65219118-9899 Mørkegrå/svart Art nr: 65219118-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124 (I lager i juni 2017)

Flex jakke //side 96 Håndverksbukse Stretch 2191// side 39

4

4-veggs stretch i hele buksen gir økt smidighet og komfort. Rip stop gir buksen slite - og rivestyrke.

Knebeskytterne kan justeres i to høyder for maksimal funksjon og passform.

37


38

Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

2181

Håndverksbukse core Advanced

Håndverksbukse med maks slitestyrke & komfort! Karabinkrok i hempe

Benlomme med glidelås og ID-kortlomme

Knebeskyttelseslomme i kevlar/cordura

Forbøyde knær øker komforten

To høyder til knebeskyttelsene

Refleks og snor i ben

2181 Håndtverksbukse Core

• Knebeskyttelseslommer i kevlar/cordura

Ringspunnet bomull/polyester som har en høy slitestyrke og komfort. Innesydde fram lommer. Forsterkede hengelommer med en ekstra lomme og stropper til verktøy. Telefonlomme. Venstre benlomme har glidelås, iD kort lomme samt telefon lomme og verktøyslomme. Forbøyde knær med slitesterke knelommer i kevlar/cordura. Knebekyttelsen kan justeres i to høyder. Forsterket ben avslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i beinavslutning.Sertifisert i henhold til EN 14404:2004+A1:2010 Type Nivå 1 til sammen med kneputer 9943,9944 og 9945. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester, 305g/m2.

T-shirt WORK // side 99 Håndverksbukse Core 2181 // side 39

Art nr: 65218119-6799 marine/svart Art nr: 65218119-9899 Mørkegrå/svart Art nr: 65218119-9900 svart Størrelser: marine/svart C46-62, C146-156, D92-124 mørk grå/svart C44-62, C146-156, D92-124 svart C42-62, C146-156, D84-124

• Forbøyde knær øker komforten • To høyder for knebeskyttelsene.

Kevlar® er et forsterkende materiale med eksepsjonell strekkstyrke og rivestyrke.

39


40

Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

7381

TECHNICAL

HåndverksVEST CORE • Ringspunnet bomull / polyester er en kvalitet styrken av polyesteren og komfort av bomull, som gir høy slitestyrke og høy komfort. • Brystlomme med telefonlomme og ID-kortlomme. • Forsterket med polyamid i lommene. • Zip i siden for justering av størrelse.

7381 Håndverksvest Core Ringspunnet bomull/polyester er en kvalitet med styrken fra polyester og komforten av bomull, som gir god slitestyrke og komfort. Brystlomme med ID-kortlomme og knivknapp. Utvid sider, for å justere bredden. Forsterkede hengelommer. Romslige frontlommer. Hammerhank på begge sider. Forsterkede baklommer. Materiale: CORE 55% bomull / 45% polyester, 305g/m2. Polyamidforsterkninger. Art no: 65738119-9899 Mørkegrå/svart Art no: 65738119-9999 svart Størrelser: S-3XL

2922

technical

Softshell Jakke 1248 // side 86 Håndverksbukse Star 2822 // side 41

2822

TECHNICAL

håndverksbukse core

HÅNDVERKSBUKSE STAR

• ringspunnet bomull/polyester er en kvalitet med styrken fra polyester og komforten fra bomull, som gir høy slitestyrke og komfort. • Hengelommer. • Forbøyde knær for optimal passform. • knebeskytterne er justerbare i to høyder. • Snøring på ankler hindrer trekk.

• Ny, slitesterk og komfortabel STAR-kvalitet med myk innside, holdbarhet og hurtigtørkende egenskaper. • Forbøyde knær for optimal passform. • Knebeskyttere er justerbare i to høyder. • Snøring på ankler hindrer trekk.

2922 Håndverksbukse Core

2822 Håndverksbukse Star

Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Forsterkede baklommer. Hammerhank. ekstra hemper for belte på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme, ID-kortholdere og ekstra lomme.Forbøyde knær for optimal passform. Knelommer laget av slitesterk Cordura med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Refleks og snor ved anklene. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester 305 g/m2.

Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Forsterkede baklommer. Hammerhank. ekstrahemper for belte på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme, telefonlomme, ID-kortholder og ekstra lomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knelommer laget av slitesterk Cordura med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Refleks og snor ved anklene. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiae: 100% STAR polyamid 250 g/m2.

Art nr: 65292219-6799 Marine/svart Art nr: 65292219-9899 Mørkegrå/svart Art nr: 65292219-9999 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

Art nr: 65282207-6700 Marine Art nr: 65282207-9800 Mørkegrå Art nr: 65282207-9900 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

Slitesterke knebeskyttere i Cordura®

41


42

Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

N EWS! NYH ET N EW!

2732

technical

HÅNDVERKSBUKSE bomull • Slitesterk bomull, spesielt utviklet for Jobman. • Tynnere kvalitet som gir et mer svalt arbeidsklima. • Forsterkede detaljer som baklommer og tommestokklomme. • Snor i benavslutning hindrer gjennomtregning av fukt.

2732 Håndverksbukse Bomull Romslige hylsterlommer som kan puttes ned i frontlommene. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hull til beltet på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme. ID-kortholder og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelselommer i slitesterk polyamidmed reflekspasspoaler og to høydenivåer for knebeskytterne. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutning. Sertifisert: EN 14404: 2004+A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943,9944 og 9945. Materiale: 100% bomull, 320 g/m2. Art nr: 65273211-6799 Marine/svart (Ej D88) Art nr: 65273211-9899 Mørkegrå/svart (Ej D88) Art nr: 65273211-9999 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

2200

TECHNICAL

Håndverksbukse bomull • Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • Kile i skrittet øker slitestyrken og bevegeligheten. • Forsterkninger i polyamid. • Knebeskyttelsene kan justeres i to høyder. • Sertifisert ifølge EN14404:2004:AT2010 sammen med knebeskyttelse 9943, 9944 og 9945 i Type 2 nivå 1. Buksen fins også i dame modell 2201. Se side 129

2200 Håndverksbukse Bomull Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Innsydde framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Framflyttet forsterket tommestokklomme med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Kile i strittet. Forbøyde knær med knelommer i slitesterkt materiale. Knebeskyttelseslommer med to høyder. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% bomull, 370g/m2. Polyamidforsterkninger.

Hoodie 5152 // side 85 Håndverksbukse 2200 // side 43

Art nr: 65220013-6799 marine/svart Art nr: 65220013-9899 mørkgrå/svart Art nr: 65220013-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124 (Svart D84)

43


44

Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

2199

2992

TECHNICAL

Håndverksbukse bomull

Håndverksbukse denim

• Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • Jeanstråd med tre-nåls jeanssøm øker slitestyrken ytterligere. • Forsterkninger i polyamid på lommer og knebeskyttelser. • Forbøyde knær gir en god passform ved knestående arbeid.

• Komfortabel, slitesterk og farge trygg bomull / polyester. • Forsterkede hengelommer. • Benlomme med glidelås og ID-kortlomme. • Knebeskyttere kan justeres til to høyder. • Refleks foran og bak på beina.

2992 Håndverksbukse Denim

2199 Håndverksbukse Bomull

Bukser i myk og slitesterk denim. Forsterkede hengelommer og romslige frontlommer. Forsterkede baklommer. Hammerhank og tommestokklomme på høyre ben. Lomme på venstre ben med glidelås og ID-kortlomme. Leddet knær for optimal passform. Knelommer med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. Snøring i anklene hindrer kulderas. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: 59% bomull/41% polyester, 380g/m2. Forsterket med nylon eller Cordura®

Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Påsydde forsterkede framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Framflyttede forsterkede tommestokklommer med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær med knelommer i slitesterkt materiale. Materiale: 100% bomull, 380g/m2. Polyamidforsterkninger.. Art nr: 65219913-6799 marine/svart Art nr: 65219913-9799 grafitti/svart Art nr: 65219913-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124

2180

ADVANCED

TECHNICAL

Art nr: 65299225-6900 marin denim Art nr: 65299225-9900 svart denim Storlekar: C44-62, C146-156, D88-124

2299

TECHNICAL

Håndverksbukse bomull

Håndverksbukse varsel

• Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • Jeanstråd med tre-nåls jeanssøm øker slitestyrken ytterligere. • Forbøyde knær gir god passform. • Snor i benavslutning som forhindrer kulde. • Reflekspasspoal i benavslutning. • Lomme for førstehjelp.

• Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • Jeanstråd med tre-nåls jeanssøm øker slitestyrket ytterligere. • Forsterkninger i polyamid på lommer og knebeskyttelseslommer. • Forbøyde knær gir god passform. • Sertifisert ifølge EN471 for klær med økt synbarhet.

2180 Håndverksbukse Bomull

2299 Håndverksbukse Varsel

Ekstra brede hemper til belte. Forsterkede baklommer. Lomme for førstehjelp eller krittsnor. Forsterkede hengelommer med ekstra lomme og stropper til verktøy. Telefonlomme på hoften. Tommestokklomme tilpasset til alle nye kniver. Venstre benlomme har en forsterket knipetangslomme samt telefon- og verktøyslomme. Forbøyde knær med slitesterke knelommer. Fosterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutning. Materiale: 100% bomull, 360g/m2. Polyamidforsterkninger.

Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Påsydde forsterkede framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær med knebeskyttelseslommer i slitesterkt materiale. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær med knebeskyttelseslommer i slitesterkt materiale. Materiale: 100% bomull, 380g/m2. Flourescerande tøy: 75% pol/25% bom. Varselklasse: 1 EN471

Art nr: 65218013-6799 marine/svart Art nr: 65218013-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124

Art nr: 65229913-6721 marine/gul Art nr: 65229913-9921 svart/gul Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124

45


46

Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

2912

2812 FUNCTIONAL

Håndverksbukse canvas • Canvas i polyester/bomull som kan vaskes på 85 °og holder farge og form. • Lårlomme med dekkende glidelås for å hindre riper. • Hengelommer. • Forbøyde knær for optimal passform. • Knebeskyttere er justerbare i to høyder.

Håndverksbukse fast dry technical

Mykt, behagelig, lett og hurtigtørkende materiale Hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Forbøyde knær øker komforten

2912 Håndverksbukse Canvas Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Gummiknapp som ikke riper. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hemper for belte på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder, ID-kortlomme og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelseslommer i slitesterk polyamid med reflekspaspoaler og to høydenivåer for knebeskyttere. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen medJ obman knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 65% polyester/35% bomull Canvas 260 g/m2.

Lårlomme, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstra lomme

Knebeskyttelseslomme i slitesterk polyamid

Art nr: 65291208-6700 Marine Art nr: 65291208-9800 Mørkegrå Art nr: 65291208-9900 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

2432

TECHNICAL

Håndverksbukse • Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch for høy smidighet. • Forbøyde knær gir økt komfort. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder. • Kan vaskes på 85 grader.

N EWS!

To høyder til knebeskyttelsene

NYH ET N EW!

2812 Håndverksbukse Fast Dry

2432 Håndverksbukse Bukse i slitesterkt og lettstelt polyester/bomull med stretchfunksjon. Romslige hengelommer med ekstralomme og forsterket innside. Innsydde lommer i front som hengelommene kan puttes ned i. Innsydde baklommer. Forsterket tommestokklomme med løs nedekant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær med knelommer i slitesterkt materiale. Knebeskyttelselommer i to høydenivåer. Tåler vask på 85 grader. Sertifisert: EN 14404: 2004+A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943,9944 og 9945. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2 Art nr: 65243205-9800 mørkegrå Art nr: 65243205-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-120

Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Gummi knapp som ikke riper. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hemper for belte på de største størrelsene. Lårlomme, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstra lomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knelommer i slitesterk polyamid med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. sertifiserti henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobman knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% polyamid 200 g/m2.

• Knebeskyttelseslommer i slitesterk polyamid

Art nr: 65281206-6799 Marine/svart Art nr: 65281206-9899 Mörkegrå/svart Art nr: 65281206-9999 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

• To høyder for knebeskyttelsene.

• Forbøyde knær øker komforten

Lårlomme, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstra lomme

47


48

Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

Håndverksshorts

2281

ADVANCED

PIRATBUKSE CORE

Også tilgjengelig i D-størrelser

• Ringspunnet bomull/polyester er en kvalitet med styrken fra polyester og komforten av bomull, som gir god slitestyrke og komfort. • Knebeskyttelseslommer i kevlar/cordura. • To høyder på knebeskyttelsene. • Sertifisert ifølge EN14404:2004:AT2010 sammen med Jobmans knebeskyttelse i Type 2 nivå 1.

2281 Piratbukse Core Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Innsydde framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Framflyttet forsterket tommestokklomme med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Kil i skrittet. Forbøyde knær med knelommer i slitesterkt materiale. Knebeskyttelseslommer med to høyder. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Material: CORE 55% bomull/45% polyester, 305g/m2. Art nr: 65228119-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65228119-9900 svart Størrelser: C44-62, D92-120

2290

TECHNICAL

PIRATBUKSE • Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • Kil i skrittet øker slitestyrken og bevegeligheten. • Forbøyde knær gir god passform. • Knebeskyttelsene kan justeres i to høyder. • Sertifiser ifølge EN14404:2004:AT2010 sammen med Jobmans knebeskyttelse i Type 2 nivå 1.

2290 Piratbukse Bomull Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Innsydde framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Framflyttet forsterket tommestokklomme med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Kil i skrittet. Forbøyde knær med knelommer i slitesterkt materiale. Knebeskyttelseslommer med to høyder. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% bomull, 370g/m2. Polyamidförstärkningar.

Flanellskjorte 5138 // side 93 Belte 9283 // side 135 Piratbukse CORE 2281 // side 21

Art nr: 65229013-6799 marine/svart Art nr: 65229013-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65229013-9900 svart Størrelser: C44-62, D92-120

Også tilgjengelig i D-størrelser

49


50

Bygg & håndverk

Bygg & håndverk

2733

TECHNICAL

HÅNDVERKSSHORTS

N EWS!

• Slitesterk bomull spesielt utviklet for Jobman. • Noe tynnere kvalitet som gir et behagelig arbeidsklima. • Forsterkede detaljer på hengelommer, baklommer og tommestokklomme.

NYH ET N EW! 2733 Håndverksshorts Bomull Håndverksshorts med hengelommer hengelommer med ekstralomme og forsterket innside. Påsydde frontlommer som hengelommene kan puttes ned i. Baklommer med forsterket innside. Framflyttet tommestokklomme med løs nedekant. Benlomme med glidelås, ID-kortlomme og telefonlomme. Materiale: 100% bomull, 320g/m2. Forsterkninger i polyamid. Art nr: 65273311-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65273311-9999 svart Størrelser: C46-62

2932

TECHNICAL

håndverksshorts CORE • Ringspunnet bomull/polyester som har en høy slitestyrke og komfort. • Lett og luftig materiale som gir økt ventilasjon. • Romslige utenpåliggende lommer, som kan puttes ned i framlommene.

2932 Hantverksshorts Core Romslige håndverks lommer som kan puttes ned i framlommene. Forsterkede bak lommer. Hammerhank. Ekstra hemper til belte i de største størrelsene. Tommestokk lomme. Ben lomme med glidelås, telefon lomme, ID kort holder og ekstra lomme. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester 305 g/m2. Art nr: 65293219-6799 Marine/svart Art nr: 65293219-9899 Mørkegrå/svart Art nr: 65293219-9999 Svart Størrelser: C44-62

WORK T-shirt 652264020 // side 99 Belte 9283 // side 135 Håndverksshorts 2932 // side 50

51


52

Bygg & håndverk

knebeskyttelse

3631

TECHNICAL

Selebukse CORE • Ringspunnet bomull / polyester er en kvalitet med styrken av polyesteren og komfort av bomull, som gir høy slitestyrke og høy komfort. • Brystlomme med telefonlomme og ID-kortlomme. • Forsterket med polyamid i lommene. • Knebeskyttelsene kan justeres i to høyder. • Hengelommer.

9943 3631 Selebukse Håndverk Core Justerbare seler med elastiske egenskaper. Belte loops. Mobillomme og ID-kortlomme på brystet. Forsterkede hengelommer. Romslige frontlommer. Benlomme med glidelås og ID-kortlomme. Forsterkede baklommer. Tommestokklomme med knivknapp. Knelommer med to høyder for knebeskyttere. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: 55% bomull/45% polyester, 305g/m2. polyamidforsterkninger.

FUNCTIONAL

9944

technical

KNEBESKYTTELSE

KNEBESKYTTELSE

9943 Knebeskyttelse

9944 Knebeskyttelse

EVA (Ethylene Vinyl Acetate) på innsiden for optimal støtdemping. Hardere utside for økt holdbarhet og lang levetid. Forbøyd for økt passform og komfort. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010, Type 2, Nivå 1 sammen med mange Jobman bukser Materiale: 100% EVA/Rubber, Ethylen Vinyl Acetat.

EVA (Ethylene Vinyl Acetate) på innsiden for optimal støtdemping. Hardere utside for økt holdbarhet og lang levetid. Forbøyd for økt passform og komfort. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010, Type 2, Nivå 1 sammen med mange Jobman bukser Materiale: 100% EVA/Rubber, Ethylen Vinyl Acetat.

Art nr: 65994384-3099 orange/svart

Art nr: 65994484-9799 grafitti/svart

Art nr: 65363119-6700 marine Art nr: 65363119-9800 mørkegrå Art nr: 65363119-9900 svart Størrelser: C44-62, C148-156, D96-120

1139

TECHNICAL

Håndverksjakke • Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • ID-kortholder og telefonlomme i brystlommen. • Forlenget rygg.

9945

1139 Håndverksjakke Ufõret jakke i bomull med kontrastfarge i sidene og deler av armene. Romslige framlommer. Høyre brystlomme med integrert ID-kortholder og lomme til smartphone. Innerlomme på begge sider. Glidelås i metall med utvendig vindklaff med trykknapper. Justerbar midje og armer. Forlenget rygg. Materiale: 100% bomull, 370g/m2. Art nr: 65113913-6799 marine/svart Art nr: 65113913-9998 svart/mørkegrå Størrelser: S–XXXL

advanced

9947

advanced

KNEBESKYTTELSE

KNEBESKYTTELSE

9945 Knebeskyttelse

9947 Knebeskyttelse

EEVA (Ethylene Vinyl Acetate) på innsiden for optimal støtdemping. Hardere utside for økt holdbarhet og lang levetid. Forbøyd for økt passform og komfort. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010, Type 2, Nivå 1 sammen med mange Jobman bukser. Materiale: 100% EVA/Rubber, Ethylen Vinyl Acetat.

Overlegen komfort hele dagen, patentert teknologi med fjerding som fordeler vekten. Unik demping reduserer både kne og ryggproblemer. Endres til opprinnelige form 100% etter bruk. Materiale: 100% TPE, Thermo Plastic Elastomer.

Art nr: 65994584-1099 hvit/svart

Art nr: 65994784-3098 orange/mørkegrå

53


54

Gulvlegger

Gulvlegger

2697

N EWS! NYH ET

2637

ADVANCED

TECHNICAL

Gulvleggerbukse

Gulvleggerbukse

• Revolusjonerende gulvleggerbukse med overlegen slitestyrke og unike ergonomiske egenskaper. • Bomull/polyester i kavalleri twill som gir slitestyrke og fleksibilitet. • Forsterkning på lårene med FA- materiale. • Knebeskyttelselommer i kevlar/polyamid.

• Slitesterk 100% bomull med polyamidforsterkninger. • Forbøyde knær med romslige knebeskyttelseslommer i polyamid øker slitestyrken. • Knivlomme på låret og større knebeskyttelseslommer som gir gulvleggeren den beste forutsetningen til et effektivt arbeid.

N EW!

2697 Gulvleggerbukse Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme og ID-kortholder. Lomme til gulvleggerkniv på låret. Ekstra forsterkning på låret. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelselommer i slitesterk Kevlar med to høydenivåer for knebeskytterne. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutningen. Sertifisert: EN 14404: 2004+A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943,9944 og 9945. Materiale: 60% bomull/40% polyester 280 g/m2

2637 Gulvleggerbukse Bomull Hengelommer med ekstra lomme. Innsydde framlommer og baklommer. Telefonlomme på hoften. Regulerbar hammerhank. D-ring i front. Lomme for gulvleggerkniver på høyre lår. Tommestokklomme med knivhempe. Venstre benlomme med innvendig telefonlomme og ID-kortholder. Forbøyde knær med utvendige knebeskyttelseslommer i polyamid. Materiale: 100% bomull, 370g/m2. Polyamidforsterkninger..

Art nr: 65269718-9899 mørkegrå/svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-120

2359

TECHNICAL

Art nr: 65263713-9899 mørkegrå/svart Størrelser: C42, C46–60, C146–156, D92–120

2361

TECHNICAL

Gulvleggerbukse

Gulvleggerpirat

• Polyester/bomull med polyamidforsterkninger som er lett å behandle. • Forsterkede detaljer som hengelommer, baklommer, tommestokklomme. • Forbøyde knær gir god passform. • Knivlomme på låret og større knebeskyttelselommer som gir gulvleggeren de beste forutsetningene til et effektivt arbeid.

• Lettbehandlet Polyester/bomull med polyamidforsterkninger. • Forbøyde knær gir en god passform. • Knivlomme på låret og større knebeskyttelseslommer gir gulvleggeren beste forutsetningen til et effektivt arbeid.

2359 Gulvleggerbukse

2361 Piratbukse Gulvlegger

Telefonlomme. Hengelommer med ekstra lomme. Baklommer med belg. Innsydde framlommer under hengelommene. Framflyttet tommestokklomme. Lomme på låret for gulvleggerkniver. Benlomme med innvendig telefonlomme. Forbøyde knær med slitesterke knelommer for gulvleggerknebeskyttelse. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2

Telefonlomme. Hengelommer med ekstra lomme. Baklommer med belg. Innsydde framlommer. Framflyttet tommestokklomme. Lomme på låret for gulvleggerkniver. Benlomme med innvendig telefonlomme og ID-kortholder. Forbøyde knær med slitesterke knelommer for gulvleggerknebeskyttelse. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2. Forsterkninger i polyamid.

Art nr: 65235923-9799 grafitti/svart Størrelser: C42-62, C146-156, D92-120

Art nr: 65236123-9799 grafitti/svart Størrelser: C44–62

55


maler

maler

2171

MALErBUKSE CORE Advanced

Malerbukse med maksimal slitestyrke og komfort! Karabinkrok

Benlomme med glidelås og IDkortlomme

Forbøyde knær for økt komfort.

Lommer for knebeskyttere

To høyder for knebeskytterne

Refleks og snor i benavslutning.

2171 Malerbukse Core

Maler

56

• Ringspunnet bomull/polyester er en kvalitet med høy slitestyrke og høy komfort.

Romslige hengelommer med ekstralomme og forsterket innside som kan puttes ned i frontlommene. Ekstra hull til beltet på de største størrelsene. Knapper i gummi som minsker risikoen for riper. Hammerhank. Dobbel sparkellomme med knivholder. Benlomme med skjult glidelås. ID-kort lomme og telefonlomme. Forbøyde knær knebeskyttelseslommer i slitesterkt Cordura. To høydenivåer for knebeskytterne. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutningen. Sertifisert: EN 14404: 2004+A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943,9944 og 9945. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester 55% bomull/45% polyester, 305g/m2. Forsterkninger i polyamid og Cordura®.

• Forbøyde knær øker koforten. • To høyder for knebeskytterne.

Art nr: 65217119-1099 hvit/svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

Vanntett stoff i lommen gjør at en bløt svamp kan puttes i lommen ved tapetsering. Malerbukse CORE 2171 // side 57

57


58

maler

maler

2159

2163

technical

MALERBUKSE

PIRATBUKSE maler

• Markedets mest solgte malerbukse. • Buksen er produsert i tett 100% bomull som maksimerer absorbering og minimerer gjennomtrenging av maling. • Forbøyde knær øker komforten.

• Piratbukse produsert i tett bomull som maksimerer absorbering og minimerer gjennomtrenging av maling. • Forbøyde knær øker komforten.

2159 Malerbukse

2163 Piratbukse Maler

Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innisde. Innsydde framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Baklommer med forsterket innside. Dobbel sparkellomme. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær med knelommer i slitesterkt materiale. Materiale: 100% bomull, 300g/m2. Forsterkninger i polyamid.

Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Innsydde framlommer, ”French pockets” med sidekant for å lett putte ned hengelommene. Baklommer med forsterket innsidehøyre med klaff og knapp. Forsterket sparkellomme. Benlomme med klaff, telefonlomme og IDkortslomme. Forbøyde knær med forsterket knebeskyttelseslomme. Materiale: 100% bomull, 300g/m2. Forsterkninger i polyamid.

Art nr: 65215911-1000 hvit (Ej D88) Art nr: 65215911-1099 hvit/svart Størrelser: C42–62, C146–156, D88–120

3159

technical

Art nr: 65216311-1099 hvit/svart Størrelser: C44-62

2160

FUNCTIONAL

Vestbukse MaLer

Malershorts

• Vestbukse produsert i tett 100% bomull som maksimerer absorbering og minimerer gjennomtrenging av maling. • Stretch i ryggen og regulerbare skulderstropper. • Forbøyde knær øker komforten.

• Shortsen er produsert i tett 100% bomull som maksimerer absorbering og minimerer gjennomtrenging av maling. • Hengelommer er forsterket med polyamid.

3159 Vestbukse Maler Toveis glidelås i front med frontklaff. Justerbare skulderstropper. Stretch i rygg øker bevegeligheten. Brystlommer med telefonlomme og ID-kort lomme. Forsterkede hengelommer med ekstra lomme som kan puttes ned i de innsydde framlommene. Hengelommer bak. Hammerhank. Dobbel sparkellomme. Benlomme med klaff og telefonlomme. Knebeskyttelser i oxford nylon. Materiale:100% bomull, 300g/m2. Forsterkninger i Oxfordnylon. Art nr: 65315911-1099 hvit/svart Størrelser: C48-58, C150+154, D104

technical

2160 Malershorts Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside. Innsydde framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Dobbel sparkellomme med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Material: 100% bomull, 300g/m2. Forsterkninger i polyamid. Art nr: 65216011-1099 hvit/svart Størrelser: C44–62

59


60

maler

maler

WORK

1208

FUNCTIONAL

T-shirt

softshell jakke

• 100% bomull 160 g/m2

• Vannavvisende softshell. • Vindavvisende membran. • Fleeceinnside.

1208 Softshell Jacka

Work T-shirt

5152

advanced

Moderne T-shirt med forsterkede skuldersømmer og dobbelstikning i hals. Fire lags hals-ribb for bedre formstabilitet. Materiale: 100% bomull, 160g/m2.

Vannavvisende softshell med vindavvisende membran. Brystlomme med ID-kortholder. Romslige framlommer. Innerlommer. Justerbar midje og armavslutning. Materiale: 100% polyester, 265g/m2 med fleeceinnside.

Art nr: 652264020-100 hvit Størrelser: S-5XL

Art nr: 65120871-1000 hvit Størrelser: S–3XL

1245

technical

hoodie

Fleecejakke

• Funksjonsmateriale. • Kroppsnær passform som gir økt bevegelighet. • Fleeceinnside som isolerer. • Praktiske lommer og justerbar hette og nederkant.

• Eksklusiv fleece med vind- og vannavvisende membran som beskytter mot dårlig vær. • Forsterkninger i polyester på skuldre og armer som øker slitestyrken.

5152 Hoodie Hoodie i funksjonsmateriale med fleeceinnside. Glidelås i front med vindklaff. Justerbar hette med meshfor. Flatlock sømmer. Brystlommer med mobillomme og glidelås. Sidelommer med glidelås. Store åpne innerlommer. Justerbar i nederkant med snor. Materiale: 100% polyester, 325g/m2. Art nr: 65515253-1000 hvit Størrelser: XS–3XL

FUNCTIONAL

1245 Fleecejakke Brystlommer med glidelås og telefonlomme. Framlommer med glidelås. Innerlommer. Polyesterforsterkninger på skuldre og armer. Jakken har membran og er vind- og vannavstøtende. Materiale: 100% Polyester, 330 g/m2. Art nr: 65124577-1099 hvit/svart Størrelser: XS–3XL

61


62

maler

maler

1357

FUNCTIONAL

Pilotjakke • Vinterjakke i slitesterk polyester. • Quiltfõr som gir smidihet og komfort. • Elastisk mansjett i midje og armer.

1357 Pilotjakke Pilotjakke i slitesterkt vannavstøtende polyester med smidig quiltfõr. Behagelig teddyfõr i kragen. Brystlommer og armlomme med glidelås og framlommer. Innerlomme med rom til mobil. D-ring for ID-kortholder. Materiale: 100% polyester, 200 g/m2 Art nr: 65135739-1000 hvit Størrelser: XS–3XL

2176

ADVANCED

MURERBUKSE • Vinneren i avisen Byggnadsarbetaren test av Murerbukser 2015 • Perfekt passform og funksjoner som lommer med bånd, forbøyde knær og forsterket benavslutning med snor, gir en bukse som er mer funksjonell og effektiv enn andre. • Buksen er produsert i tett 100% bomull som maksimerer absorberingen og minimerer gjennomtrenging av maling.

2176 Murerbukse Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterket innside som kan puttes ned i de påsydde framlommene. Lomme med bånd på høyre framlomme. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Dobbel sparkellomme med knivknapp. Benlomme med klaff, telefonlomme og verktøyslomme. Forbøyde knær med forsterkede knelommer. Forsterket benavslutning med snor. Art nr: 65217611-1019 hvit/brun Størrelser: C42–62, C146–156, D96–120

63


service, industri & transport

service, industri & transport

2731

SERVICEbukse technical

Servicebukse i lettere bomull N EWS! for et bedre arbeidsklima Service, industri & Transport

64

Lettere kvalitet som gir et svalt arbeidsklima

NYH ET N EW!

Slitesterk bomull, spesielt utviklet for Jobman

Benlomme med glidelås og IDkortlomme

Knebeskytterne kan justeres i to høyder

Snor i benavslutningen forhindrer kulderas.

2731 Servicebukse Bomull

• Slitesterk bomull, spesielt utviklet for Jobman. • Noe tynnere kvalitet som gir et svalere arbeidsklima. • Forsterkede detaljer på baklommer og tommestokklomme. • Knebesjytterne kan justeres i to høyder.

Romslige frontlommer. baklommer med forsterket innside. Hammerhank.Ekstra hull til beltet på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, ID-kort lomme og telefonlomme samt ekstralomme. Forbøyde knær knebeskyttelseslommer i slitesterkt polyamid og reflekspasspoaler. To høydenivåer for knebeskytterne. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutningen. Sertifisert: EN 14404: 2004+A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943,9944 og 9945. Materiale: 100% bomull, 300 g/m2. Art nr: 65273111-6799 Marine/svart Art nr: 65273111-9899 Mørkegrå/svart Art nr: 65273111-9999 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124 (Forventet på lager i Mai 2017)

Sweatshirt 5122 // side 100 Servicebukse 2731 // side 65

Lettere kvalitet som gir et svalt arbeidsklima

65


66

service, industri & transport

service, industri & transport

2821

Benlomme med borrelås, telefonlomme og id-kortlomme

2811

TECHNICAL

FUNCTIONAL

servicebukse star

servicebukse fast dry

• Ny, slitesterk og komfortabel STAR-kvalitet med myk innside, holdbarhet og hurtigtørkende egenskaper. • Forbøyde knær for optimal passform. • Knebeskyttere er justerbare i to høyder. • Snøring på ankler hindrer trekk.

• Mykt, behagelig, lett og hurtigtørkende materiale med høy slitestyrke. • Forbøyde knær for optimal passform. • Knebeskyttere er justerbare i to høyder.

2821 Servicebukse Star

2921

technical

Romslige frontlommer. Forsterkede baklommer. Hammerhank. ekstrahemper for belte på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder.Lårlomme, telefonlomme, ID-kortholder og ekstra lomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knelommer laget av slitesterk Cordura med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Refleks og snor ved anklene. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% STAR polyamid 250 g/m2.

Romslige frontlommer. Gummi knapp som ikke riper. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hemper for belte på de største størrelsene. Lårlomme, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstra lomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knelommer i slitesterk polyamid med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. sertifiserti henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobman knebeskyttere 9943, 9944 og 9945.

Art nr: 65282107-6700 Marine Art nr: 65282107-9800 Mørkegrå Art nr: 65282107-9900 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

Art nr: 65281106-6799 Marine/svart Art nr: 65281106-9899 Mørkegrå/svart Art nr: 65281106-9999 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

2811 Servicebukse Fast Dry

2911

FUNCTIONAL

servicebukse CORE

servicebukse canvas

• Ringspunnet bomull/polyester er en kvalitet med styrken fra polyester og komforten fra bomull, som gir høy slitestyrke og komfort. • Forbøyde knær for optimal passform. • knebeskytterne er justerbare i to høyder. • Snøring på ankler hindrer trekk.

• Canvas i polyester/bomull som kan vaskes på 85 °og holder farge og form. • Lårlomme med dekkende glidelås for å hindre riper. • Forbøyde knær for optimal passform. • Knebeskyttere er justerbare i to høyder.

2921 Servicebukse Core Romslige frontlommer. Forsterkede baklommer. Hammerhank. ekstra hemper for belte på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme, ID-kortholdere og ekstra lomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knelommer laget av slitesterk Cordura med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Refleks og snor ved anklene. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester 305 g/m2. Art nr: 65292119-6799 Marine/svart Art nr: 65292119-9899 Mørkegrå/svart Art nr: 65292119-9999 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

2911 Servicebukse Canvas Romslige frontlommer. Gummi knapp som ikke riper. baklommer med forsterket innside.Hammerhank. Ekstra hemper for belte på de største størrelsene. Benlomme med dekkende zip, telefonlomme, ID-kort og ekstra lomme. forbøyde knær for optimal passform. Knelommer i slitesterk polyamid med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobman knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 65% polyester/35% bomull Canvas 260 g/m2. Art nr: 65291108-6700 Marine Art nr: 65291108-9800 Mørkegrå Art nr: 65291108-9900 Svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

67


68

service, industri & transport

service, industri & transport

2310

SERVICEbukse functional

Servicebukse for vask, butikk og lagerjobb! Jeans med fem lommer Lettbehandlet polyester/bomull

Benlomme med glidelås

Servicebukse 2431 // side 68

2431

TECHNICAL

SERVICEBUKSE • Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch gjør buksen smidig. • Forbøyde knær øker komforten. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder. • Kan vaskes på 85 grader.

N EWS!

Forbøyde knær

NYH ET N EW!

2310 Servicebukse 2431 Servicebukse Bukse i slitesterkt og lettstelt polyester med stretch. Innsydde frontlommer og baklommer. Framflyttet forsterket tommestokklomme med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær knebeskyttelseslommer i slitesterkt materiale. To høydenivåer for knebeskytterne. Kan vaskes ved 85 grader. Sertifisert: EN 14404: 2004+A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943,9944 og 9945. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2 Art nr: 65243105-9800 mørkegrå Art nr: 65243105-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-120

Jeans med fem lommer. Påsydde baklommer. Benlomme med glidelås, telefonlomme og ekstra lomme. Forbøyde knær. D-ring i front til f. eks. nøkler. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 265g/m2. Art nr: 65231029-9700 grafitti Art nr: 65231029-9900 svart Størrelser: C44-62 (+5 cm fold), D84-120 (Marine- 6700 ankommer lager i mai 2017: c44-58, D88-100)

• Servicebukse i lettbehandlet polyester/bomull. • Forbøyde knær. • Benlomme med glidelås. Buksen finnes også som damemodell (2311), se side 135

69


70

service, industri & transport

service, industri & transport

2305

N EWS!

FUNCTIONAL

SERVICEBUKSE

NYH ET

• Oppdatert storselger med forbedret passform. • Insydde lommer i front og påsydde baklommer. • Innvendige knebeskyttelseslommer. • Egnet for enklere industrijobb og serviceyrker som butikk og lagerjobb.

N EW!

FUNCTIONAL

servicechinos • Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch gjør buksen smidig. • Forbøyde knær forbedrer komforten. • Kan vaskes på 85 grader. Buksen finnes også som damemodell 2720, se side:

2420 Servicechinos

Telefonlomme på hoften. Innsydde framlommer. Påsydde baklommer, høyre med klaff. Benlomme med klaff. Benlomme med tommestokklomme. Innvendige knelommer. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2.

Bukse i slitesterk og lettstelt polyester/bomull med stretchfunksjon. Romslige frontlommer med myntlomme og innsydde baklommer. Gummiknapp minsker risikoen for riper. Forbøyde knær. Stretch som gir høy komfort. Kan vaskes på 85 grader. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2 Art nr: 65242005-9800 mørkegrå Art nr: 65242005-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-120.

2122

FUNCTIONAL

SERVICEBukse

Servicebukse

• Elegant servicebukse i lettbehandlet polyester/bomull. • Innsydde framlommer og baklommer. • Egnet for enklere industrijobb og serviceyrker som butikk og lagerjobb.

• Tynn lettbehandlet polyester/bomull, som gjør buksen sval og komfortabel. • Ny behagelig passform. • Innsydde lommer foran og bak. • Egnet for serviceyrker som vask, butikk og lagerjobb.

Buksen finnes også som damemodell (2308), se side 130

2307 Servicebukse

2122 Servicebukse

Innsydde fremlommer, innsydde baklommer. Benlomme med ekstrarom. Benlomme med klaff og rom for telefon. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2.

Innsydde lommer i front. Innsyde baklommer. Venstre benlomme med glidelås og åpen lomme. Telefonlomme på høyre ben. Innsydde fram- og baklommer. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 190g/m2.

Art nr: 65230723-6700 marine Art nr: 65230723-9700 grafitti Art nr: 65230723-9900 svart Størrelser: C44–62, C144–156, D96–120

FUNCTIONAL

2305 Servicebukse

Art nr: 65230523-6600 marine Art nr: 65230523-9700 grafitti Art nr: 65230523-9900 svart Størrelser: C44–62, C144–156, D88–124 (Svart D92-124), Dame 34–50

2307

2420

Art nr: 65212220-9800 mørkegrå Art nr: 65212220-9900 svart Størrelser: C42–60, C144–156, D88–112

71


72

service, industri & transport

service, industri & transport

SERVICEBUKSE denim functional

2121

2991

Komfortabel og slitesterk bukse i denim Komfortabel, slitesterk og farge trygg bomull/polyester

servicebukse denim • Komfortabel, slitesterk og farge trygg bomull / polyester. • Benlomme med glidelås og ID-kortlomme. • Knebeskyttere kan justeres til to høyder. • Refleks foran og bak på beina.

Romslig frontlommer

Benlomme med glidelås og IDkortspor.

2991 Servicebukse Denim Bukser i myk og slitesterk denim. Romslige frontlommer. Forsterkede baklommer. Hammerhank og tommestokklomme på høyre ben. Lomme på venstre ben med glidelås og ID-kortlomme. Leddet knær for optimal passform. Knelommer med reflekterende piping og to høydenivåer for kneputer. Snøring i anklene hindrer kulderas. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: 59% bomull/41% polyester, 380g/m2. Forsterket med nylon og Cordura® Art nr: 65299125-6900 marine denim Art nr: 65299125-9900 svart denim Størrelser: C44-62, C146-156, D88-124

Forbøyde knær for optimal passform.

2123

FUNCTIONAL

workerjeans denim • Høy fargeektehet, dvs holder farget godt. • Forbøyde knær øker komforten. • Åpen benlomme på høyre ben. • Egnet for serviceyrker som vask, butikk og lagerjobb.

2121 Servicebukse Denim Bukser i myk og slitesterk denim. Romslige frontlommer. Forsterkede baklommer. Lomme på høyre ben med glidelås og ID-kortlomme. Forbøyde knær for optimal passform. Materiale: 59% bomull / 41% polyester, 380g/m2. Art nr: 65212125-6900 marine denim Art nr: 65212125-9900 svart denim Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124 (Marine D88-124)

TECHNICAL

• Komfortabel, slitesterk og farge trygg bomull/polyester. • Romslig frontlommer. • Benlommer med glidelås og ID-kortspor. • Forbøyde knær for optimal passform.

2123 Workerjeans Denim Jeans med fem lommer i slitesterkt bomull/polyester med ekte bomullsfølelse. Åpen benlomme med telefonlomme på høyre side. Forbøyde knær. Materiale: 59% bomull 41% polyester, 380g/m2 Art nr: 65212325-6900 Denimblå Størrelser: C44-62, C148-156, D96-112

73


service, industri & transport

service, industri & transport

5123

TECHNICAL

SWEATSHIRT • Genser Klasse 3 i polyester/bomull med flosset innside som gir høy komfort. • Myke reflekser følger genserens bevegelser.

Transport

74

5123 Sweatshirt Brystlomme og ID-kortholder. Myke påtrykkede reflekser Materiale: 65% polyester/35% bomull, 300 g/m2. Varselklass: 3 EN20471

Sweatshirt 5123 // side 75 Transportbukse 2409 // side 75

Art nr: 65512393-2100 gul Størrelser: S–3XL

Midjemål opp til 155 cm

2421

2409

FUNCTIONAL

TRANSPORTBUKSE • Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch gjør buksen smidig. • Forbøyde knær forbedrer komforten. • Kan vaskes på 85 grader. Buksen finnes også som damemodell 2721, se side: 137

2421 Transportbukse Bukse i slitesterk og lettstelt polyester/bomull med stretchfunksjon. Innsydde frontlommer og baklommer. Åpen benlomme med telefonlomme og ektralomme. Forbøyde knær. Stretch som gir høy komfort. Refleks i benavslutning. Kan vaskes på 85 grader. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2 Art nr: 65242105-9800 mørkegrå Art nr: 65242105-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D88-120.

N EWS! NYH ET

TECHNICAL

Transportbukse • Lettstelt polyester/bomull med børstet innside, som gir behagelig komfort. • Forbøyde knær øker komforten. • Fluoriserende materiale og refleks øker synbarheten. • Buksen finnes i størrelser opp til F140 (Midjemål 155 cm)!

N EW!

2409 Transportbukse Modell med fem lommer med jeanslommer i front og innsydde lommer bak. Høyre benlommer med belg, åpen lomme og lomme med glidelås. Venstre benlomme med plass til mobil etc. D-ring i front. Forbøyde knær. Fluoriserende material og refleks i benavslutning. Ikke varselsertifisert. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2. Art nr: 65240922-9921 svart/gul Størrelser: C42–62, C146–156, D88–120, F124-140

75


76

service, industri & transport

service, industri & transport

2331

2356

FUNCTIONAL

FUNCTIONAL

SERVICEshorts Canvas

SERVICEshorts

• Canvas i polyester/bomull som kan vaskes på 85° og holder farge og form. • Lårlomme med overbygd glidelås for å hindre riper. • Telefon lomme og ID-kortholderen på lårlomme.

• Oppdattert storselger med forbedret passform. • Lettbehandlet polyester/bomull. • Innsydde framlommer og telefonlomme på hoften. • Benlomme med ekstra lomme og klaff på venstre ben.

2331 Serviceshorts Canvas Romslige frontlommer. Gummi knapp som ikke riper. Baklommer med forsterket innside. Ekstra hemper for belte på de største størrelsene. Benlomme med dekket glidelås, ID-kortholdere og ekstra lomme. Materiale: 65% polyester/35% Canvas bomull 260 g/m2.

2356 Serviceshorts Høyre benlomme med klaff. Innsydde framlommer. Telefonlomme. Høyre benlommemed pennelomme og tommestokklomme. Venstre benlomme med klaff. Materiale: 65% polyester, 35% bomull, 260g/m2

Art nr: 65233108-6700 Marine Art nr: 65233108-9800 Mørkegrå (Farge 9800 er ikke i C60 og C62) Art nr: 65233108-9900 Svart Størrelser: C44-62

Art nr: 65235623-9700 grafitti Art nr: 65235623-9900 svart Størrelser: C44–62

3630

TECHNICAL

Selebukse CORE • Ringspunnet bomull / polyester er en kvalitet med styrken av polyesteren og komfort av bomull, som gir høy slitestyrke og høy komfort. • Brystlomme med telefonlomme og ID-kortlomme. • Forsterket med polyamid i lommene. • Knebeskyttelsene kan justeres i to høyder.

3630 Selebukse Service Core Justerbare seler med elastiske egenskaper. Belte loops. Mobillomme og ID-kortlomme på brystet. Romslige frontlommer. Benlomme med glidelås og ID-kortlomme. Forsterkede baklommer. Tommestokklomme med knivknapp. Knelommer med to høyder for knebeskyttere. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer 9943, 9944 og 9945. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester, 305g/m2. polyamidforsterkninger. Art nr: 65363019-6700 marine (Ej C60) Art nr: 65363019-9800 mørkegrå Art nr: 65363019-9900 svart Størrelser: C44-62, C148-156, D96-120

77


78

service, industri & transport

service, industri & transport

1331

technical

allroundjakke CORE • Ringspunnet bomull/polyester er en kvalitet med styrken av polyester og komforten fra bomull, som gir høy slitestyrke og komfort. • Doble innerlommer, en med glidelås. • Gummi knapper som reduserer risikoen for riper.

1331 Allroundjakke Core Høy krage for å hindre kulde drag. Brystlomme med ID-kortlomme og mobillomme.Brystlomme med glidelås. Doble innerlommer , en med glidelås. Romslige frontlommer. Regulerbar midje og mansjetter. Forlenget i ryggen. Reflekterende foran og bak på skulderpartiet. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester 305 g/m2.

Allroundjakke Core 1331// side 79 Vintage Hoodie 5154 // side 95

Art nr: 65133119-9800 Mørkegrå Art nr: 65133119-9900 Svart Størrelser: XS-3XL

N EWS! 1321

FUNCTIONAL

SERVICEJAKKE • Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch gjør jakken smidig. • Gummiknapper minsker risikoen for riper.

NYH ET N EW!

1337

FUNCTIONAL

Servicejakke • Servicejakke i lettbehandlet polyester/bomull. • Basefunksjoner som passer de aller fleste serviceyrker, verksted og industrijobber. • Høy fargeektehet, dvs. holder godt på fargen. • Tåler industrivask 85°C. • Den svarte jakken finnes i størrelser opp til 4XL.

1337 Servicejakke 1321 Servicejakke Jakke i slitesterk og lettstelt polyester/bomull med stretchfunksjon. Btystlomme med ID-kortlomme og mobillomme. Store frontlommer. Regulerbar i armavslutning og midjen. Skjult glidelås i front. Gummiknapper minsker risikoen for riper. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2 Art nr: 65132105-9800 mørkegrå Art nr: 65132105-9900 svart Størrelser: S-3XL

Brystlomme på høyre side med telefonlomme og D-ring. Glidelås opp i kragen med innvendig vindklaff. Innsydde framlommer. Midje og arm justeres med gummikledd trykknapp. Forlenget rygg. Venstre innerlomme med glidelås. Høyre innerlomme med borrelås samt en dokumentlomme. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2. Art nr: 65133723-6700 marine Art nr: 65133723-9700 grafitti Art nr: 65133723-9900 svart Størrelser: XS–XXXL (Svart er tilgjengelig i XS-4XL)

79


80

service, industri & transport

service, industri & transport

4327

4321

FUNCTIONAL

FUNCTIONAL

Kjeledress

Kjeledress

• Lettbehandlet og slitesterk polyester/bomull. • Industrivask 85°C. • Basefunksjoner som passer serviceyrker og verksted. • Innvendige knebeskyttelseslommer. • Glidelås i bena gjør kjeledressen lett å ta på og av.

• Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch gjør kjeledressen smidig. • Gummiknapper minsker risikoen for riper.

N EWS! NYH ET N EW! 4321 Kjeledress

4327 Kjeledress

4145

FUNCTIONAL

Skjult toveis glidelås. Brystlommer med klaff. Baklommer med klaff. Innsydde framlommer. Splitt i siden. Justerbar elastisk midje. Justerbar arm med trykknapper. Åpen benlomme med ekstra lomme og tommestokklomme. Benlomme med klaff og telefonlomme. Innvendige knelommer. Glidelås i bena opp til knærne. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2.

Kjeledress i slitesterk og lettbehandlet polyester/bomull med strechfunktion. Brystlomme med rom for ID-kort og mobil. Store fremlommer, innsydde baklommer. regulerbar i midje og armavslutning. Stor benlomme med rom for mobil mm. forbøyde knær for beste komfort. skjult to-veis glidelås. gummiknapper minsker risikoen for riper. mulighet for 5 cm lengre benlengde. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2

Art nr: 65432723-6765 marine/royal Art nr: 65432723-9941 svart/rød Art nr: 65432723-9997 svart/grafitti (Ej C48, 60, 62) Størrelser: C46–62

Art nr: 65432105-6700 marine Art nr: 65432105-9800 mørkegrå Art nr: 65432105-9900 svart Størrelser: S-XXL (+5 cm fold)

4322

FUNCTIONAL

Kjeledress bomull

Kjeledress

• 100% bomull. • Industrivask 85°C. • Basefunksjoner som passer serviceyrker og verksted. • Utvendige knebeskyttelseslommer.

• Lettbehandlet 65% polyester/35% bomull. • Industrivask 85°C. • Basisfunksjoner som passer serviceyrker og verksted. • Utvendige knebeskyttelseslommer.

4145 Kjeledress Bomull

4322 Kjeledress

Skjulte knapper helt opp i kragen. Høyre brystlomme med klaff. Venstre brystlomme med penneholder. Innsydde framlommer. Baklommer. Splitt i sidene. Justerbar midje og armer. Tommestokklomme. Utvendige knebeskyttelseslommer. Materiale: 100% bomull, 300g/m2. Industrivask 85°C.

Skjult glidelås. Brystlommer med klaff og pennelomme. Justerbar midje. Splitt i sidene. Justerbar armer. Innsydde framlommer. Baklommer, høyre med klaff. Benlomme med klaff og pennelomme. Tommestokklomme. Utvendige knebeskyttelseslommer. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2.

Art nr: 65414511-6600 marine Størrelser: C46–62

Art nr: 65432223-9900 svart Størrelser: C44–62

81


Flammesikkert

4036

Flammesikkert

1091

technical

TECHNICAL

Sveisekjeledress

Sveisejakke

Jobmans sveiseplagg i 350g bomull er behandlet med det flammehemmende middelet Pyrovatex og er sertifisert ifølge EU-standarden EN11611 og EN11612. Lommeløsninger og funksjoner er spesielt tilpasset til sveising.

Jobmans sveiseplagg i 350g bomull er behandlet med det flammehemmende middelet Pyrovatex og er sertifisert ifølge EU-standarden EN11611 og EN11612. Lommeløsninger og funksjoner er spesielt tilpasset for sveising.

4036 Sveisekjeledress Glidelås med vindklaff opp i kragen. Brystlommer med belg og klaff. Innerlomme med telefonlomme. Baklommer med belg og klaff. Tommestokklomme med løs nederkant og ekstra lomme. Benlomme med klaff. Innvendige knebeskyttelseslommer. Justerbar midje og armer. EU-standard: EN11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1. EN11611 Class 1 A1+A2. Materiale: 100% bomull, 350g/m2 med godkjent antiflammebehandling.

Innvendige knebeskyttelseslommer

1091 Sveisejakke Glidelås og vindklaff opp i kragen. Brystlommer med belg og klaff. Framlommer. En stor innerlomme og en innerlomme med telefonlomme. Justerbar midje og armer. EU-standard: EN11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1. EN11611 Class 1 A1+A2. Materiale: 100% bomull, 350g/m2 med godkjent antiflammebehandling..

Art nr: 65403627-9900 svart Størrelser: C46-62

Art nr: 65109127-9900 svart Størrelser: S-3XL

2091

Flammesikkert

82

technical

Sveisebukse Jobmans sveiseplagg i 350g bomull er behandlet med det flammehemmende middelet Pyrovatex og er sertifisert ifølge EU-standarden EN11611 og EN11612. Lommeløsninger og funksjoner er tilpasset for sveising. Knebeskyttelseslommer utvendig øker komfort og slitestyrke.

2091 Sveisebukse Framlommer. Baklommer med klaff. Benlomme med telefonlomme. Tommestokklomme. Utvendige knebeskyttelseslommer. EU-standard: EN11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1. EN11611 Class 1 A1+A2. Materiale: 100% bomull, 350g/m2 med godkjent antiflammebehandling. Art nr: 65209127-9900 svart Størrelser: C44-62, C148-156, D96-120

Lommer som er utviklet for sveising

83


softshell & fleece

softshell & fleece

5152

advanced

hoodie • Polyester med fleeceinnside. • Kroppsnær passform gir bevegelsesfrihet. • Regulerbar hette og nederkant.

5152 Hoodie Hoodie i funksjonsmateriale med fleeceinnside. Glidelås i front med vindklaff. Regulerbar hette. Flatlocksømmer. Brystlomme med mobillomme og glidelås. Sidelommer med glidelås. Store åpne innelommer. Regulerbar i nederkant med snor. Materiale: 100% polyester, 325g/m2. Art nr: 65515253-1000 Art nr: 65515253-4199 Art nr: 65515253-9832 Art nr: 65515253-9941 Størrelser: XS–XXXL

Softshell & fleece

84

5177

advanced

hoodie Dame • Polyester med fleeceinnside. • Kroppsnær passform gir bevegelsesfrihet. • Regulerbar hette og nederkant.

5177 Hoodie Dame Hoodie i funksjonsmateriale med fleeceinnside. Glidelås i front med vindklaff. Regulerbar hette. Flatlocksømmer. Brystlomme med mobillomme og glidelås. Sidelommer med glidelås. Store åpne innelommer. Regulerbar i nederkant med snor. Materiale: 100% polyester, 325g/m2.

Hoodie 5152 // side 85 Servicebukse 2305 // side 70

Art nr: 65517753-1000 hvit (I lager september 2017) Art nr: 65517753-9832 mørkegrå/orange Art nr: 65517753-9941 svart/rød Størrelser: S–XXL

hvit rÖd/svart mørkegrå/orange svart/rød

N EWS! NYH ET N EW!

85


86

softshell & fleece

softshell & fleece

1248

5182

advanced

advanced

softshell jakke

Vattert jakke

• 3-lags softshell med membran og fleeceför. • Forsterket med Cordura på frontlommer, Albuer og skuldre. • Refleks glidelåser i front og på baksiden av skuldre.

• Quiltforet holder deg varm. • Ripstop polyamid på kroppen gir slitestyrke. • Polyester i armene gjør jakken smidig. • Kan brukes som ytterplagg eller lag 2.

N EWS! NYH ET N EW! 1248 Softshell Jakke

5182 Vattert jakke

Jakke i 3-lags softshell med membran og fleeceför som til sammen gir høy pusteevne. Forsterkning av cordura på skuldre, albuer og lommer foran. Romslige lommer med glidelås og brystlomme med ID-kortspor. Innerlommer. Regulerbar midje og mansjetter. Front glidelås med refleks. Materiale: 95% polyester / 5% elastan, 360g/m2.

Jakke med quiltfor og smidig polyester i siden og i armene. Brystlomme med ID-kortlomme. Store lommer i front med glidelås. Regulerbar midje. Tommelgrep i armavslutning. Materiale: Kropp: 100% ripstop polyamid, 250g/m2 quilt. Armer: 100% polyester.

Art nr: 65124893-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65124893-9998 svart/mørkegrå Størrelser: S–3XL

1247

technical

Art nr: 65518253-9899 mørkegrå/svart Størrelser: S-3XL

1292

advanced

softshell jakke

softshell jakke

• Softshell med membran gir god pusteevne. • Fleece Inside varmer. • Forsterkede skuldre og front.

• Vind- og vannavvisende 3-lags softshell membran. • Høy ventilasjon. • Forsterkning på skuldre. • Refleks på ryggen.

1247 Softshell Jakke Strikket softshell med membran gir god pusteevne og vanntette egenskaper. Fleece Inside varmer. Brystlomme med ID-kort rommet og romslige lommer foran. Innerlommer. Forsterkede skuldre og foran. Regulerbar midje og tommelgrep på armene. Materiale: 100% polyester, 455g/m2. Art nr: 65124773-9341 gråmelert/rød Art nr: 65124773-9430 svartmelert/orange Størrelser: XS–3XL

1292 Softshell jakke Vind- og vannavvisende myk softshell med denim utseende og høy pusteevne. Forsterket på skuldre og hette. Refleks på ryggen. Brystlomme med ID-kortholderen. Romslige frontlommer. Strikkede mansjetter med tommelgrep. Justerbar hette. Tommelgrep på armene. Justerbar hette. Materiale: 81% polyamid softshell / 19% Polyester, 320g/m2 Art nr: 65129294-9999 svart Størrelser:: S–3XL

87


88

softshell & fleece

softshell & fleece

1208

FUNCTIONAL

softshell JAKKE • Vannavisende softhell. • Vindavisende membran. • Fleece på innsiden som varmer.

1208 Softshell Jakke Vannavisende sofshell med vindavisende membran. Brystlomme med ID kortholder. Romslige framlommer, innerlommer. regulerbar midje og armavslutning. Materiale: 100% polyester, 265g/m2 med fleeceinnside. Art nr: 65120871-1000 Art nr: 65120871-6400 Art nr: 65120871-6700 Art nr: 65120871-9800 Art nr: 65120871-9900 Størrelser: S–XXXL

1246

advanced

hvit petrol marine grå grafitt svart

1201

FUNCTIONAL

softshell jakke

softshell jakke

• Eksklusiv softshell med membran, som står imot vind og vann og samtidig ventilerer. • Forsterkninger på skuldre og armer • Stretch gir god bevegelighet.

• Brystlomme med ID-kortlomme. • Romslig glidelås lommer foran. • Tommelgrep mansjetter.

1246 Softshell Jacka

1201 Softshell Jakke Light

Glidelås opp i kragen. Brystlommer med glidelås og telefonlomme. Framlommer med glidelås. Doble innerlommer. Justerbare armer med borrelås. Justerbar nederkant med snor. Stretch og god ventilasjons. Jakken har membran og er vind- og vannavvisende. Materiale: 100% polyester, 380 g/m2.

Brystlomme med ID-kortlomme. Romslige lommer med glidelås. Innerlommer. Tommelgrep ermet. Justerbar snøring i midje. YKK glidelås foran. Materiale: 96% polyester/4% elastan, 280g/m2

Art nr: 65124692-1999 brun/svart Art nr: 65124692-9899 mørkegrå/svart (Ej XXL) Art nr: 65124692-9900 svart (Ej 3XL) Størrelser: XS–3XL

Art nr: 65120171-3000 Art nr: 65120171-6500 Art nr: 65120171-6700 Art nr: 65120171-9800 Art nr: 65120171-9900 Størrelser: XS–4XL

orange royal marine mørkegrå svart

89


90

softshell & fleece

softshell & fleece

flexjakke functional

5162

5192

PELSFIBERJAkKE vendbar

Jakke med mye stretch Snor i kragen for vindbeskyttelse.

FUNCTIONAL

• Vendbar med pelsfiber på den ene side og fleece på den andre siden • Forlenget i rygg.

Polyester med høy strech og smidighet Vendbar

5192 Pelsfiber Jakke Vendbar isolasjonsjakke med fiberpels på den ene siden, og fleece på den andre siden. Romslige lommer med glidelås på fleece side, og med knapp på pelssiden. forsteket på underamene. Tommelgrep i armene. Utvidet bakenden. Materiale: 100% polyester pelsfiber med fleece,, 445g/m2

Forsterkning på framsiden og armene øker slitestyrken.

Art nr: 65519274-6430 oceanblå/orange Art nr: 65519274-9830 mørkegrå/orange Art nr: 65519274-9998 svart/mørkegrå Størrelser: XS–3XL

5153

advanced

funksjonsjakke • Smidig polyester fleece backing. • Ekstra glidelås i armene for ventilasjon. • Brystlomme med ID-kortlomme.

Framlommer med glidelås.

5162 Flexjakke Lett jakke i polyester med god stretchfunksjon. Forsterket på magen og armer. Framlommer med glidelås. Snor i kragen.. Materiale: 100% polyester, 200g/m2. Art nr: 65516250-6592 royal/grå Art nr: 65516250-9730 Grafitti/orange Art nr: 65516250-9941 svart/rød Størrelser: XS–3XL

• Polyester med god stretch. • Forsterkning på framsiden og armene øker slitestyrken. • Snor i kragen for vindbeskyttelse.

5153 Funksjonsjakke Jakke i myk polyester med fleece innvendig som varmer. Brystlomme med ID-kortspor. Romslige lommer med glidelås. Regulerbar midje og tommelgrep i armene. Ekstra glidelås i hals for ventilering. Kort ekstra glidelås i armene for ventilasjon. Materiale: 52% polyester/40% polyamid/8% elastan, 250g/m2 Art nr: 65515353-3099 orange/svart Art nr: 65515353-6430 oceanblå/orange Art nr: 65515353-9998 svart/mørkegrå Størrelser: XS–3XL

91


92

softshell & fleece

softshell & fleece

5151

5154

technical

technical

FLEECEJAKKE

vintage hoodie fõret

• Myk og smidig fleece. • Brystlomme med ID-kortlomme. • Store lommer i front med glidelås.

• Pelsfiber på innsiden gjør jakken varm. • Store frontlommer.

N EWS! NYH ET N EW! 5154 Vintage Hoodie Fõret Pelsfor på innsiden. Hette med snor. Store frontlommer. Strikkede mansjetter og i nedekant. Materiale: 65% bomull/35% polyester med pälsfiberinsida 430 g/m2.

5151 Fleecejakke Jakke i myk og smidig fleece. Krage med snor. Brystlomme med ID-kortlomme og glidelås. Store lommer i front med glidelås. Regulerbar snor i midjen. Material: 100% polyester, 205g/m2

Art nr: 65515438-3098 Art nr: 65515438-6498 Art nr: 65515438-6798 Art nr: 65515438-9198 Art nr: 65515438-9998 Størrelser: S-3XL

Art nr: 65515175-6599 royal/svart Art nr: 65515175-9799 grafitti/svart Størrelser: S-3XL

1245

technical

5155

technical

Fleecejakke

vintage hoodie fõret

• Eksklusiv fleece med vind- og vannavvisende membran som beskytter mot dårlig vær. • Forsterkninger i polyester på skuldre og armer som øker slitestyrken.

• Pelsfiber på innsiden gjør jakken varm. • Store frontlommer. • Lik 5154 uten logo

N EWS! NYH ET N EW!

1245 Fleecejakke Brystlommer med glidelås og telefonlomme. Framlommer med glidelås. Innerlommer. Polyesterforsterkninger på skuldre og armer. Jakken har membran og er vind- og vannavstøtende. Materiale: 100% Polyester, 330 g/m2. Art nr: 65124577-9900 svart Art nr: 65124577-1099 hvit/svart Størrelser: XS–3XL

5155 Vintage Hoodie Fõret Pelsfor på innsiden. Hette med snor. Store frontlommer. Strikkede mansjetter og i nedekant. Materiale: 65% bomull/35% polyester med pälsfiberinsida 430 g/m2. Art nr: 65515538-9198 lysgrå/mørkegrå Art nr: 65515538-9998 svart/mørkegrå Størrelser: XS-3XL

orange/mørkegrå ocean/mørkegrå marine/mørkegrå lysgrå/mørkegrå svart/mørkegrå

93


94

softshell & fleece

softshell & fleece

5501

1207

FUNCTIONAL

technical

Fleecejakke

Fleecejakke

• Romslige lommer med glidelås. • Tommelgrep på armene. • Innerlommer.

• Fleecejakke i tykk 6 mm fleece. • Brystlomme, innerlommer og framlommer. • Egner seg som lag 2 eller ytterplagg når været tillater det.

5501 Fleecejakke Romslige lommer med glidelås. Tommelgrep på armene. Innerlommer. YKK glidelås foran. Materiale: 100% polyester, 280g/m2 Art nr: 65550175-3000 Art nr: 65550175-6500 Art nr: 65550175-6700 Art nr: 65550175-9800 Art nr: 65550175-9900 Størrelser: XS–4XL

7501

FUNCTIONAL

1207 Fleecejakke

orange royal marine mørkegrå svart

Telefonlomme og framlomme med glidelås. Innerlommer. Tommelgrep på armene. Justerbar midje. Materiale: 100% polyester, 300 g/m2. Art nr: 65120775-9900 svart Størrelser: XS–XXL

7600

advanced

Fleecevest

microfleece VEST

• Romslige lommer med glidelås. • Innerlommer.

• Det perfekte lag 2 plagget. • Microfleece med 4-veisstretch gjør plaggene meget smidige. • Stretchfunksjonen gjør at plaggene sitter kroppsnært og dermed gir maksimal fukttransport. • Microfleece isolerer godt og absorberer kun 6% fukt.

7501 Fleecevest Romslige lommer med glidelås. Innerlommer. YKK glidelås foran. Materiale: 100% polyester, 280g/m2 Art nr: 65750175-3000 Art nr: 65750175-6500 Art nr: 65750175-6700 Art nr: 65750175-9800 Art nr: 65750175-9900 Størrelser: XS–4XL

orange royal marine mørkegrå svart

7600 Microfleece Vest

Høy krage med glidelås. Brystlomme og framlommer med glidelås. 4-veisstretch som kun absorberer 6% fukt. Materiale: 100% polyester, 250 g/m2. Art nr: 65760054-9900 svart Størrelser: XS–L, XXL

95


Trøyer & skjorter

Trøyer & skjorter

5556

technical

dry-tech t-shirt • Dry-tech pustende og fukttransporterende. • Charcoal Bambus har antibakteriell effekt. • Sømmer som ikke klør.

5556 T-shirt Dry-tech Bamboo T-skjorte i lett Dry-tech polyester for ventilasjon og Bamboo Charcoal for anti-bakteriell effekt. Behagelig stretch. Sømmer som ikke klør. Brystlomme. Materiale: 50% Wicking Polyester / 50% Bamboo Charcoal Polyester, 60% Polyester/40% Wicking Polyester Art nr: 65555651-6799 marine/svart Art nr: 65555651-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65555651-9998 svart/mørkegrå Størrelser: XS-3XL

Trøyer & skjorter

96

5586

technical

dry-tech PIQUE • Dry-tech pustende og fukttransporterende. • Charcoal Bambus har antibakteriell effekt. • Sømmer som ikke klør.

5586 Pique Dry-tech Bamboo Pique i lett Dry-tech polyester for ventilasjon og Bamboo Charcoal for antibakteriell effekt. Behagelig stretch. Sømmer som ikke klør. Brystlomme. Materiale: 50% Wicking Polyester/50% Bamboo Charcoal Polyester, 60% Polyester / 40% Wicking Polyester

Dry-tech T-shirt 5556 // side 97 Håndverksbukse Star 2822 // side 41

Art nr: 65558651-6799 marine/svart Art nr: 65558651-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65558651-9998 svart/mørkegrå Størrelser: XS-3XL

97


98

Trøyer & skjorter

Trøyer & skjorter

WORK

FUNCTIONAL

WORK

FUNCTIONAL

Pikétrøye

t-shirt

• 100% bomull 200 g/m2

• 100% bomull 160 g/m2

WORK T-shirt Moderne T-shirt med forsterkede skuldersømmer og dobbeltstrikket rund hals. Firelags halsmansjett for god passform. Materiale: 100% bomull, 160g/m2.

WORK Pikétrøye Piké med splitt i sidene. Slettstrikket krage og tre knapper i knappestolpe. Materiale: 100% bomull, 200g/m2. Art nr: 652265006-100 Art nr: 652265006-400 Art nr: 652265006-600 Art nr: 652265006-900 Art nr: 652265006-916 Størrelser: XS-XXXL

5575

hvit rød marine svart grå

Art nr: 652264020-100 Art nr: 652264020-120 Art nr: 652264020-400 Art nr: 652264020-305 Art nr: 652264020-600 Art nr: 652264020-900 Størrelser:: S-5XL DAMEMODELL Art nr: 652264014-400 Art nr: 652264014-900 Størrelser:: S-XXL

hvit gråmelert rød orange marine svart

rød svart

technical

Funksjons trøye Materialet Dry-Tech er utmerket som lag 1 ifølge lag-på-lag prinsippet. Det er bygget opp av mikrofiber som transporterer bort fukt fra kroppen og sprer den til en større flate ”Vicking effect”. De mikroskopiske fuktpartiklene dunster deretter hurtig. Kroppen forblir tørr og man føler seg fresh hele dagen.

5575 Dry-Tech T-shirt

Rund hals og forlenget rygg. Materiale: 70% polyester/30% viskos, 130 g/m2. Art nr: 65557551-9900 svart Størrelser: XS–XL, 3XL-4XL

WORK T-shirt 652264020-120 // side 99

99


100

Trøyer & skjorter

Trøyer & skjorter 101

WORK

5122

FUNCTIONAL

WORK

FUNCTIONAL

FUNCTIONAL

sweatshirt

Hettejakke

• Bomull/polyester. • Kort glidelås.

• Hettejakke i tykk børstet sweatshirtmateriale. • Metallglidelås.

WORK Sweatshirt

WORK Hettejakke

Sweatshirt med halvmåne i nakke og kort glidelås. 2x2 rib i mansjetter på armene og i nederkant. Materiale: 60% bomull/40%polyester, 260g/m2.

Hettejakke i tykk børstet sweatshirtmateriale. Vaffelstoff i hetten. Metallglidelås og kontrastsømmer. Materiale: 80% bomull / 20% polyester, 320 g/m2

Art nr: 652262034-600 marine Art nr: 652262034-900 svart Art nr: 652262034-916 grå Størrelser: XS-3XL

Art nr: 652262038-120 gråmelert/hvit Art nr: 652262038-600 marine/hvit Art nr: 652262038-900 svart/hvit Størrelser: S–3XL

WORK

FUNCTIONAL

Sweatshirt

sweater

• Bomull/polyester. • Rett modell og brystlomme til ID-kort m.m. • Børstet innsiden øker komforten.

• Sportslig genser med hette og glidelås i front. • Rib i armene og nederkant. • Reflekterende passpoaler.

5122 Sweatshirt

WORK Sweater

Brystlomme med glidelås og ID-kortholder. Rett modell med en liten mansjett i nederkant og armene. Materiale: 60% bomull / 40% polyester med børstet innside, 280 g/m2.

Sportslig genser med hette og glidelås i front. Kontrastfarget meshfõr. Rib i armene og nederkant. Reflekterende passpoaler. Materiale: 100% polyester, 230 g/m2

Art nr: 65512293-6700 marine Art nr: 65512293-9800 mørkegrå (Ikke M) Art nr: 65512293-9900 svart Størrelser: XS–3XL

Art nr: 652262032-523 petrol/gul Art nr: 652262032-600 marine/orange (Finnes også i 3XL) Art nr: 652262032-900 svart/grå Størrelser: XS-XXL


102

Trøyer & skjorter

Trøyer & skjorter 103

5138

5601

FUNCTIONAL

technical

flanellskjorte

skjorte bomull

• Gjennomvevet flanell garanterer fargeekteheten. • Plastknapper med anti-scratch.

• Bomullsskjorte i veldig behagelig kvalitet med moderne passform. • Stropp med knapp til å brette opp armene. • Skjulte knapper og brystlommer med glidelås.

5601 Skjorte Bomull Bomullsskjorte. Lang arm. Stropp med knapp på armene. Skjulte knapper. Brystlommer med glidelås. D-ring på brystet. Materiale: 100% bomull, 160g/m2.

5138 Flanellskjorte Gjennomvevet flanell. To brystlommer, venstre med pennelomme. Material: 100% bomull, 160g/m2.

Art nr: 65560117-6700 marine Art nr: 65560117-9700 grafitti Art nr: 65560117-9900 svart Størrelser: XS–3XL

Art nr: 65513801-4163 rød/petrol Art nr: 65513801-9830 mørkegrå/orange Størrelser: S–3XL

5157

FUNCTIONAL

5601

advanced

Fôret flanellskjorte

FUNKSJONSSKJORTE

• Quiltfõr som varmer. • Gjennomvevet flanell garanterer fargeekteheten. • Trykknapper i metall.

• Skjorte med bomullsfølelse i funksjonsmateriale som tørker hurtig. • Stropp med knapp til å brette opp armene. • Skjulte knapper og brystlommer med glidelås.

5601 Skjorte Funktion 5157 Skjorte Flanell Fôret Quiltfõret skjorte med trykknapper. To brystlommer, venstre med pennelomme. Materiale: 100% bomull, 160g/m2. Art nr: 65515701-4163 rød/petrol Art nr: 65515701-9830 mørkegrå/orange Størrelser: S-3XL

Skjorte i funksjonsmateriale som tørker hurtig. Lang arm. Stropp med knapp til å brette opp armene. Skjulte knapper. Brystlommer. Material:e 100% polyester rip stop, 125g/m2. Art nr: 65560142-1300 Art nr: 65560142-6700 Art nr: 65560142-9700 Art nr: 65560142-9900 Størrelser: XS–3XL

sand marine grafitti svart


Vintertøy

vintertøy

104

Vintertøy 105


NÆRMEST HUDEN

NÆRMEST HUDEN 107

5577

advanced

next to skin t-shirt • Form Strikket T-skjorte med et minimalt antall sømmer. • Komprimerings funksjon som øker blodgjennomstrømningen og gir støtte. • 4-veis stretch for perfekt passform og komfort. • Fuktighets Transport gjør T-skjorte optimalisert for Lag 1 plagg.

N EWS! NYH ET N EW! 5577 T-shirt Next to Skin 4-veis stretch med komprimeringsfunksjon øker blodgjennomstrømningen og perfekt passform. Fukttransporterende og pustende. Lettstelt og hurtig tørkende. Materiale: 60% Polyamid / 22% Polyester / 8% Elastan Art nr: 65557751-9899 mørkegrå/svart Størrelser: S-XXL

2577

NÆRMEST HUDEN

106

advanced

next to skin Boxer shorts • Form strikket undertøy med få sømmer. • Komprimerings funksjon som øker blodgjennomstrømningen og gir støtte • 4-veis stretch for perfekt passform og komfort. • Fukt transport gjør undertøy optimalisert for Lag 1 plagg.

N EWS! NYH ET N EW!

2577 Boxer Shorts Next to Skin 4-veis stretch med komprimeringsfunksjon gir økt blodgjennomstrømning og perfekt passform. Fukttransport med pustefunksjon. Lettstelt og rask tørkende. Materiale: 60% Polyamid / 22% Polyester / 8% Elastan

T-shirt Next to Skin 5577 // side 107 Boxer Shorts Next to Skin 2577 // side 107

Art nr: 65257751-9899 mørkegrå/svart Størrelser: S-XL


108

NÆRMEST HUDEN

NÆRMEST HUDEN 109

5595

advanced

t-shirt merinoull • Merinoullen holder deg varm. • Paneler i polyester øker fukttransporten. • Antibakteriell effekt forhindrer lukt.

N EWS! NYH ET

Lag på lag

1

Det innerste laget (Layer 1) skal ha en fukttransporterende funksjon, f. eks, teknisk undertøy av kunstfibermateriale.

5596

2

N EW! Mellomlag (Layer 2) skal være isolerende fleece-, softshell – eller pelsfiberplagg. Jobmans microfleeceplagg er smidige og idealiske som mellomlag.

3

Ytterst (Layer 3) tar man på et værbeskyttende plagg, helst med ventilerende funksjon, der fukt slippes ut men regn og vindt holdes utenfor.

• Merinoullen holder deg varm. • Paneler i polyester øker fukttransporten. • Antibakteriell effekt forhindrer lukt.

Art nr: 65559551-9899 mørkegrå/svart Størrelser: S-3XL

2596

advanced

TRØYE MERINOULL

5595 T-shirt Dry-tech Merinoull IIsolerende merinoull og paneler med fukttransporterende polyester. Kan vaskes på 40 grader. Materiale: 60% merinoull/40% wicking polyester, 130g/m2

N EWS! NYH ET

advanced

STILONGS merinoull • Merinoullen holder deg varm. • Paneler i polyester øker fukttransporten. • Antibakteriell effekt forhindrer lukt.

N EWS! NYH ET

N EW!

N EW!

5596 Trøye Dry-tech Merinoull

2596 Stilongs Dry-tech Merinoull

IIsolerende merinoull og paneler med fukttransporterende polyester. Kan vaskes på 40 grader. Materiale: 60% merinoull/40% wicking polyester, 130g/m2

IIsolerende merinoull og paneler med fukttransporterende polyester. Kan vaskes på 40 grader. Materiale: 60% merinoull/40% wicking polyester, 130g/m2

Art nr: 65559651-9899 mørkegrå/svart Størrelser: S-3XL

Art nr: 65259651-9899 mørkegrå/svart Størrelser: S-3XL


110

NÆRMEST HUDEN

NÆRMEST HUDEN 111

5532

5531

advanced

Undertrøye

Undertrøye

• Polypropylen har 40 ganger bedre fukttransport en polyester. • Polypropylen binder 0,01% fukt. • Materialets mikroklima lager luftspalter og isolerer bedre. • Trøyen skal sitte tight på kroppen, som øker fukttransporten. • Plagget lukter ikke og klarer en vask i 85°C, som kreves for å drepe bakterier. • Polypropylen tørker 3 ganger hurtigere enn polyester.

• Polypropylen har 40 ganger bedre fukttransport en polyester. • Polypropylen binder 0,01% fukt. • Materialets mikroklima lager luftspalter og isolerer bedre. • Trøyen skal sitte tight på kroppen, som øker fukttransporten. • Plagget lukter ikke og klarer en vask i 85°C, som kreves for å drepe bakterier. • Polypropylen tørker 3 ganger hurtigere enn polyester.

5532 Undertrøye Polo

5531 Undertrøye Rundhals

Polokrage med glidelås på siden, som ikke gnager på halsen og forlenget rygg. Flatlocksømmer for best komfort. Materiale: 100% polypropylen, 260 g/m2.

Rund hals og forlenget rygg. Flatlocksømmer for den beste komforten. Materiale: 100% polypropylen, 260 g/m2.

Art nr: 65553259-9900 svart Størrelser: XS-3XL

2531

advanced

Art nr: 65553159-9900 svart Størrelser: XS-3XL

6579

technical

STILONGS

Undertøysett

• Polypropylen har 40 ganger bedre fukttransport en polyester. • Polypropylen binder 0,01% fukt. • Materialets mikroklima lager luftspalter og isolerer bedre. • Trøyen skal sitte tight på kroppen, som øker fukttransporten. • Plagget lukter ikke og klarer en vask i 85°C, som kreves for å drepe bakterier. • Polypropylen tørker 3 ganger hurtigere enn polyester.

Materialtet Dry-Tech er utmerket som lag ifølge lag-pålag prinsippet. Det er oppbygd av mikrofiber som transporterer bort fukt i fra kroppen og sprer den til en større flate, ”Vicking effect”. De mikroskopiske fuktpartiklene dunster deretter hurtig. Kroppen forblir tørr og man kjenner seg fresh hele dagen.

2531 Stilongs Flatlocksømmer for den beste komforten. Materiale: 100% polypropylen, 260 g/m2. Art nr: 65253159-9900 svart Størrelser: XS-3XL

advanced

6579 Duo-pack Undertøy Trøye med forlenget rygg og polokrage med skrå glidelås som ikke gnager mot halsen. Stilongs med Y-front. Elastiske sidepartier. Materiale: 70% polyester/30% viskos, 130 g/m2. Art nr: 65657951-9900 svart Størrelser: XS–3XL


112

Vintertøy

Vintertøy 113

1268

1270

advanced

technical

Skall jakke

SKALL JAKKE

• Smidig skalljakke for all slags vær. • God vanntetthet, vannmåler 10.000 mm. • God ventilasjon, 10.000 Mvp.

• Slitesterk og vattert polyamid. • Vannsøyle: 10 000 mm. • Pustefunksjon: 6 500 Mvp.

N EWS! NYH ET N EW! 1270 Skal Jakke

1268 Skall Jakke

Vanntett skall jakke i slitesterk polyamid. Innrullet hette med reflekspasspoaler. Reflekser på skuldrene. Brystlomme med ID-kortlomme. Innelomme med glidelås og telefonlomme. Store lommer i front. Regulerbar midje, nederkant og armavslutning. Vannmåler: 10.000 mm. Ventilasjon: 6.500 Mvp Materiale: 100% polyamid, 192g/m2

Skall jakke i vanntett ventilasjonsmateriale og god ventilasjon. Vanntett glidelås. Ventilasjonåpning på ryggen. Microfleece på innsiden av kragen. Innerlomme med glidelås. Hette som kan brettes inn. Framlommer med glidelås. Forsterkede sliteflater på mage og underarmer. Forlenget rygg og snor i nederkant. Justerbare armer med borrelås. Reflekspasspoaler på armene. Teipede sømmer. Vannmåler: 10.000 mm. Ventilasjon: 10.000 Mvp. Materiale: 100% polyester, 130 g/m2.

Art nr: 65127049-9900 svart Størrelser: S-3XL

Art nr: 65126837-9900 svart Størrelser: XS-3XL

1262

advanced

2262

technical

Skall jakke

SKALL BUKSE

• Skalljakke med maksimalt fukt transportering. • God vanntetthet, vannmåler 10.000 mm. • God ventilasjon, 13.000 Mvp.

• Slitesterk og vattert polyamid. • Vannsøyle: 10 000 mm. • Pustefunksjon: 6 500 Mvp. • Forbøyde knær forbedrer komforten. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder.

1262 Skall Jakke Skall jakke i et unikt ventilasjonsmateriale med maksimal aktiv fuktutdrivning. Ventilajsonsåpninger under armene som åpnes ved høy arbeidsbelastning. Myk polyester i skulderpartier og i kragens innside. Doble innerlommer med telefonlomme og glidelås. Avtagbar hette. ID-kortholder i brystlommen. Framlommer med fleece på innsiden. Forlenget rygg og snor i nederkant. Mørke reflekser på skuldrene som synes ved behov. Teipede sømmer. Vannmåler: 10.000 mm. Ventilasjon: 13.000 Mvp. Materiale: 100% polyamid med PU-laminat, 165 g/m2. Art nr: 65126249-9900 svart Størrelser: XS–3XL

2262 Skall Bukse Vanntett skall bukse i slitesterk polyamid. reflekspasspoaler. Romslige lommer i front. Tommestokklomme med knivlomme. Forbøyde knær med knebeskyttelser som kan justeres i to høyder. Regulerbar benavslutning med krok som kan festes i skolissene. Sertifisert: EN 14404:2004+A1:2010 Type 2 Niva 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Vannmåler: 10.000 mm. Ventilasjon: 6.500 Mvp Materiale: 100% polyamid, 192g/m2 Art nr: 65226249-9900 svart Størrelser: S-3XL

N EWS! NYH ET N EW!


114

Vintertøy

Vintertøy 115

PILOTJAkke functional

1357

1336

technical

vinterparkas STAR

Smidig pilotjakke!

• Vind- og vannavvisende STAR polyamid. • Quiltforet gir smidighet. • ID-kortlomme på brystet.

Behagelig varmfõret teddykrage

N EWS! NYH ET

Brystlomme med glidelås

N EW! Quiltfõr i hele jakken øker smidigheten

1336 Vinterparkas Star Quiltforet lett parkas i slitesterk og vannavvisende 100% STAR polyamid. Hetten er rullet inn i kragen. Innsiden på kragen er foret med mykt teddyfor. Påsydde brystlommer med ID-kortlomme. Innelommer med glidelås og telefonlomme. Store lommer i front. Håndlomme bak. Regulerbar midje, nederkant og armavslutning. Forsterkninger i Cordura. Reflekser på nederkant av skulder. Materiale: 100% STAR polyamid, 250g/m2 Art nr: 65133607-9900 svart Størrelser: S-3XL

1261

technical

Vinterjakke • Lengre jakke med teddyfõr i øvre halvdel som gir varme. • Quiltfõr i nedre halvdel og armer gir smidighet. • Forsterkede sliteflater på skuldre og underarmene i ripstopmateriale. • Mørke reflekser på skuldrene som synes ved behov.

Svart er tilgjengelig i størrelser opp til 5XL

1357 Pilotjakke

Pilotjakke i slitesterk vannavstøtende polyester med smidig quiltfõr. Behagelig teddyfõr i kragen. Brystlommer og armlomme med glidelås og framlommer. Innerlomme med lomme til mobil. D-ring til ID-kortholder. Materiale: 100% polyester, 200 g/m2. Art nr: 65135739-1000 hvit Art nr: 65135739-6700 marine Art nr: 65135739-9800 mørkegrå Art nr: 65135739-9900 svart Størrelser: XS–XXXL (Svart er i XS-5XL)

• Vinterjakke i slitesterk polyester. • Quiltfõr som gir smidighet og komfort. • Mansjett i midjen og armene.

1261 Vinterjakke En litt lengre jakke med avtagbar hette. Teddyfõr kombinert med quiltfõr for varme og bevegelighet. Underarmer og skuldre har sliteflater i ripstopmateriale Mørke reflekser på skuldrene. Framlomme med glidelås og brystlomme med innfeldt ID-kortlomme. Doble innerlommer. Materiale: 100% polyamid, 230 g/m2. Art nr: 65126144-9999 svart Størrelser: XS-3XL


116

Vintertøy

Vintertøy 117

1316

technical

1264

technical

Vinterjakke

Vinterjakke

• Holdbar polyamid med smidig vattert fôr. • Cordura forsterket på skulderpartiet og nedekant. • Refleks foran og bak. • Brystlomme med ID-kortspor.

• Vinterjakke i slitesterk polyester. • Quiltfõr som gir smidighet og komfort. • Reflekspasspoal på skuldre og armer øker synbarheten i mørket.

1316 Vinterjakke Vinterjakke laget av slitesterk polyester med glatt vattert fôr. Cordura på skulderpartiet og nedekant.. Brystlomme med glidelås og ID-kortspor. Romslige lommer med glidelås og doble innerlommer. Elastiske mansjetter og justerbar midje. Refleks foran og bak. Materiale: 100% polyamid, 220g/m2. Art nr: 65131630-6799 marine/svart Art nr: 65131630-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65131630-9998 svart/ mørkegrå Størrelser: XS–3XL

7516

technical

vintervest • Holdbar polyamid med smidig vattert fôr. • Cordura på skulderpartiet og nedekant. • Refleks foran og bak. • Brystlomme med ID-kortspor.

7516 Vintervest Vintervest laget av slitesterk polyester med glatt vattert fôr. Cordura på skulderpartiet og nedekant. Brystlomme med glidelås og ID-kortspor. Romslige lommer med glidelås og doble innerlommer. Justerbar midje. Refleks foran og bak. Materiale: 100% polyamid, 220g/m2. Art nr: 65751630-6799 marine/svart Art nr: 65751630-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65751630-9998 svart/mørkegrå Størrelser: S–3XL

1264 Vinterjakke Vinterjakke i slitesterk polyester med quiltfõr som gir smidighet og komfort. Reflekspasspoaler på skuldre og armer øker synbarheten i mørket. ID-kortlomme og doble innerlommer. Justerbare armer og nederkant. Materiale: 100% polyester, 280 g/m2. Art nr: 65126436-9900 svart Størrelser: XS-4XL


118

Vintertøy

Vintertøy 119

2338

4360

advanced

technical

Vinterbukse

Vinterkjeledress

• Vind- og vannavstøtende materiale med ventilasjon. • Quiltfõr gjør buksen smidig og lett. • Forbøyde knær øker komforten. • Glidelås opp til knærne letter å ta den på og av. • Mange størrelser gir mulighet til perfekt passform.

• Kjeledress med tykk quiltfõr og mange funksjoner. • Reflekser på ben og reflekspasspoaler ved bærestykket. • Avtagbar vattert hette. • Forsterkninger på armer, skuldre, bakdel og ben. • Glidelås opp til hoften letter det å ta den på og av. • Innvendig knebeskyttelseslommer.

4360 Vinterkjeledress Varmtfõret med quilt i kroppen og armer. Doble innerlommer med mobillomme. Snor i midjen. Belte med spenne. Skjult stretch i rygg for komfort. Myk polytrikå i kragen. Snor i kragen. Justerbar avtagbar vattert hette. Bærestykke med reflekspasspoaler og justerbar skulder. Forsterkninger på arm,er bærestykket, skuldre og hette. Armlomme med glidelås. Napoleonlomme med glidelås på innsiden av klaff. Brystlommer med klaff. Skjulte framlommer med glidelås. Baklommer med klaff. Tommestokklomme. Glidelås i ben som går opp til hoften. Justerbare ben med boddslås og trykknapper. Reflekser. Innvendige knebeskyttelseslommer. Glidelås for trykk/brodering. Materiale: 100% polyester, 190 g/m2. Forsterkninger i polyamid.

2338 Vinterbukse Quiltfõret bukse i vind- og vannavstøtende materiale med vetilasjonsfunksjon. Forbøyde knær med utvendige knebeskyttelseslommer. Framlommer og baklommer. Benlomme og tommestokklomme med knivlomme. Mørke reflekser som synes ved behov. Glidelås opp til knærne. Innvendig snølås i ben. Materiale: 100% polyamid, 125 g/m2. Fõr i 100% polyester. Art nr: 65233843-9900 svart Størrelser: C46-58, C148-154, D96-100

Art nr: 65436032-9799 grafitti/svart Størrelser: S-3XL

2936

technical

VINTERBUKSE STAR • Vind - og vannavvisende STAR polyamid. • Quiltfor som gir smidighet. • Forbøyde knær for økt komfort. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder.

N EWS! NYH ET

4445

FUNCTIONAL

Vinterkjeledress • Lett vattert gjør kjeledressen lys og smidig. • Polyuretan-belagt innvendig for vind og vannavstøtende. • Glidelås i bena gjør kjeledressen lett å ta på og av. • Reflex på bena og innvendig kneputelommer.

N EW!

2936 Vinterbukse Star Quiltforet lett bukse i slitesterk og vannavvisende 100% STAR polyamid. Regulerbar midje. Forhøyet rygg motvirker kuldedrag. Romslige lommer i front. Forsterkede baklommer. Benlomme med ID-kortlomme og telefonlomme. Tommestokklomme med knivholder. Forbøyde knær med forsterkninger i Cordura. Sertifisert: EN 14404:2004+A1:2010 Type 2 Niva 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% STAR polyamid, 250g/m2

4445 Vinterkjeledress Lettfõret

Art nr: 65293607-9900 svart Størrelser: C44-62, C146-156, D92-124

Art nr: 65444532-9900 svart Størrelser: S-XXXL

To-veis glidelås med vindklaff opp i kragen. Brystlommer med klaff. Lommer foran. Baklomme med lokk. Innerlomme med telefonlomme. Strikk i livet. Innvendige mansjetter på ermer med tommelhull. Glidelås i bena opp til hoften. Innvendige knelommer. Refleks på benet. Gummibelagt knapper. Materiale: 100% polyester. Quiltfõr.


120

REGNTØY

REGNTØY 121

1565

2546

technical

1566

technical

Regnjakke

Regnjakke

• Robust regnjakke sertifisert i varselklasse 3 ifølge EN471. • Også sertifisert ifølge EU-normen EN343, som innebærer at den er godkjent ifølge EU:s regler for regntøy. • Sydde og sveisede sømmer.

• Robust regnjakke sertifisert i varselklasse 3 ifølge EN20471. • Også sertifisert ifølge EU-normen EN343, som innebærer at den er godkjent ifølge EU:s regler for regntøy. • Sydde og sveisede sømmer. • Glidelås med vindklaff.

1565 Regnjakke Varsel

1566 Regnjakke Varsel

100 cm lang. Hette med snor. Justerbare armer. Sydde og sveisede sømmer. Sertifisert ifølge EN343 for regntøy. Materiale: polyuretanbelagt polyestertrikot, 170 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471

80 cm lang. Hette med snor. Store framlommer. Justerbare armer og midje. Sydde og sveisede sømmer. Sertifisert ifølge EN343 for regntøy. Materiale: polyuretanbelagt polyestertrikot, 170 g/m2. Varselklasse: 3 EN20471

Art nr: 65156558-2167 gul/marine Art nr: 65156558-3167 orange/marine Størrelser: S–XXL

Art nr: 65156658-2167 gul/marine Art nr: 65156658-3167 orange/marine Størrelser: S–XXL

6535

technical

regnbukse

Regnsett

• Robust regnbukse sertifiser i varselklasse 2 ifølge EN471 • Også sertifisert ifølge EU-normen EN343, som innebærer at den er godkjent ifølge EU:s regler for regntøy. • Sydde og sveisede sømmer.

• Trikotmaterialet er riv- og slitesterkt med lang holdbarhet og gir god bevegelighet gjennom sin stretchfunksjon. • Sydde og sveisede sømmer. • Det myke materialet beholder sin bevegelighet også når det er kaldt. • Sertifisert ifølge EU-normen EN343, som inne bærer at det er godkjent ifølge EN:s regler for regnplagg.

2546 Regnbukse Varsel

technical

6535 Regnsett

Rib og snor i midjen. Justerbare ben. Sydde og sveisede sømmer. Sertifisert igølge EN343 for regntøy. Materiale: polyuretanbelagt polyestertrikot, 170 g/m2. Varselklass: 2 EN20471

Sydde og sveisede sømmer. Avtagbar hette med trykknapper. Armavslutning med borrelås. Framlommer med klaff. Justerbar snor i nederkant. Refleks på skuldre og nakke. Buksen har elastisk midje og lommeåpninger i front med klaff, som gjør det lett å komme til lommene innenfor. Materiale: 100% Polyuretan polyestertrikot, 170 g/m2.

Art nr: 65254658-2167 gul/marine Art nr: 65254658-3167 orange/marine Størrelser: S–XXL

Art nr: 65653558-6700 marine Art nr: 65653558-9900 svart Størrelser: XS–3XL


DAMEBUKSER

DAMEBUKSER 123

2201

FUNCTIONAL

håndverksbukse DAMe • Slitesterk bomull utviklet spesielt for Jobman. • Forsterkninger i polyamid på lommer og knebeskyttelseslommer. • Forbøyde knær gir god passform ved knestående arbeid. • Knebeskyttelsene går å justere i to nivåer. • Sertifisert ifølge EN 14404:2004+A1:2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttelser. Finnes også som herremodell, 2200.

2201 Håndverksbukse Bomull Dame Telefonlomme på hoften. Romslige hengelommer med ekstra lomme og forsterke innside. Innsydde framlommer som hengelommene kan puttes ned i. Hammerhank. Baklommer med forsterket innside. Framflyttet forsterket tommestokklomme med løs nederkant og knivknapp. Benlomme med telefonlomme. Forbøyde knær med knelommer i slitesterkt materiale. Knebeskyttelseslomme med to nivåer. Sertifisert ifølge EN 14404:2004+A1:2010 Type 2 Nivå 1 sammen med knebeskyttelse 9943, 9944 och 9945. Materiale: 100% bomull, 370g/m2. Polyamidforsterkninger. Art nr: 65220113-9900 svart Størrelser: Dam 34-48

2272

TECHNICAL

HÅNDVERKSBUKSE STAR DAMe

DAMEBUKSER

122

• Varselbukse i klasse 2. • Ny og slitesterk STAR-kvalitet med myk innside og hurtigtørkende materiale. • Knebeskyttere kan justeres i to høyder. • Snøring i benavslutning som hindrer kulderas. Finnes også som herremodell, 2222.

2272 Håndverksbukse Star Dame Varsel

Flexjakke 5162 // side 90 Belte 9290 // side 135 Håndverksbukse dame 2201 // side 123

Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hull for beltet på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme, ID-kortlomme og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelselommer i slitesterkt Cordura med reflekspasspoaler og kan justeres i to høyder. Polyamid forsterkning i benavslutning som ikke absorberer fukt. Reflekspasspoal og snor i benavslutning. Sertifisert EN 14404:2004+A1:2010 type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. MaterialE: 100% STAR polyester 250 g/m2. Varselklasse: 2 EN20471 Art nr: 65227207-2199 gul/svart Størrelser: Dam 34-54

N EWS! NYH ET N EW!


124

DAMEBUKSER

N EWS! NYH ET N EW!

DAMEBUKSER 125

2972

N EWS!

technical

NYH ET

HÅNdVERKSBUKSE CORE DAMe • Ringspunnet CORE bomull/polyester er en kvalitet med styrke fra polyester og komforten fra bomull, hvilket gir høy slitestyrke og komfort. • Forbøyde knær for optimal passform. • Knebeskytterne kan justeres i to høyder. • Snor i benavslutningen hindrer kulderas.

N EW!

5177

advanced

hoodie Dame • Polyester med fleeceinnside. • Kroppsnær passform gir bevegelsesfrihet. • Regulerbar hette og nederkant.

Finnes også som herremodell, 2912.

2972 Håndverksbukse Core Dame Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hull til belte på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme og ID-kortholder og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelseslommer i slitesterk Cordura. Reflekspasspoaler og to høydenivåer for knebeskyttere. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Sertifisert EN 14404:2004+A1:2010 type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: CORE 55% bomull/45% polyester 305 g/m2.

5177 Hoodie Dame Hoodie i funksjonsmateriale med fleeceinnside. Glidelås i front med vindklaff. Regulerbar hette. Flatlocksømmer. Brystlomme med mobillomme og glidelås. Sidelommer med glidelås. Store åpne innelommer. Regulerbar i nederkant med snor. Materiale: 100% polyester, 325g/m2. Art nr: 65517753-1000 hvit (I lager september 2017) Art nr: 65517753-9832 mørkegrå/orange Art nr: 65517753-9941 svart/rød Størrelser: S–XXL

Art nr: 65297219-9999 Svart Størrelser: Dam 34-52

N EWS! 2872

FUNCTIONAL

HÅNDVERKSBUKSE DAMe • Fast Dry Polyamid. Mykt, deilig, lett og hurtigtørkende materiale med høy slitestyrke. • Forbøyde knær for optimal passform. • Knebeskyttere som justeres i to høyder.

NYH ET N EW!

2311

FUNCTIONAL

SERVICEBUKSE DAMe • Servicebukse i lettbehandlet polyester/bomull. • Forbøyde knær. • Benlomme med glidelås. Finnes også som herremodell, 2310.

2872 Håndverksbukse Fast Dry Dame Romslige hengelommer som kan puttes ned i frontlommene. Gummiknapp som hindrer riper. Baklommer med forsterket innside. Hammerhank. Ekstra hull til belte på de største størrelsene. Tommestokklomme med knivholder. Benlomme med glidelås, telefonlomme og ID-kortholder og ekstralomme. Forbøyde knær for optimal passform. Knebeskyttelseslommer i slitesterk Cordura. Reflekspasspoaler og to høydenivåer for knebeskyttere. Forsterket benavslutning i polyamid som ikke absorberer fukt. Sertifisert EN 14404:2004+A1:2010 type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans knebeskyttere 9943, 9944 og 9945. Materiale: 100% polyamid 200 g/m2. Art nr: 65287206-9999 Svart Størrelser: Dam 34-52

2311 Servicebukse Dame

Jeans med fem lommer. Påsydde baklommer. Benlomme med glidelås, telefonlomme og ekstra lomme. Forbøyde knær. D-ring i front til f. eks. nøkler. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 265g/m2. Art nr: 65231129-9700 grafitti Art nr: 65231129-9900 svart Størrelser:: Dame 34-50 (+5 cm utlegg)


126

DAMEBUKSER

DAMEBUKSER 127

2305

N EWS!

FUNCTIONAL

Servicebukse dame

NYH ET

• Servicebukse i lettbehandlet polyester/bomull. • Innsydde framlommer og påsydde baklommer. • Innvendige knebeskyttelseslommer. • Egnet til enklere industrijobb og serviceyrker som butikk- og lagerjobb.

N EW!

2305 Servicebukse

2721

FUNCTIONAL

TRANSPORTBUKSE dame

• Elegant servicebukse i lettbehandlet polyester/bomull. • Innsydde framlommer og baklommer. • Uten knebeskyttelseslommer. • Egnet for enklere industrijobb og serviceyrker som butikk- og lagerjobb.

• Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch gjør buksen smidig. • Forbøyde knær. • Kan vaskes på 85 grader.

Innsydde framlommer. Innsydde baklommer. Benlomme med ekstra lomme. Benlomme med klaff og telefonlomme. Material: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2. Art nr: 65230823-6700 marine Art nr: 65230823-9700 grafitti Art nr: 65230823-9900 svart Størrelser: Dame 32-50

• Slitesterk og lettstelt polyester/bomull. • Stretch gir smidighet. • Romslige frontlommer og innsydde baklommer. • Kan vaskes på 85 grader.

Art nr: 65272005-9800 mørkegrå Art nr: 65272005-9900 svart Størrelse: Dame 34-54 (+5 cm utlegg)

Servicebukse DAMe

2308 Servicebukse Dame

serviceCHINOS DAMe

Bukse i slitesterk og lettstelt polyester/bomull med stretchfunksjon. Romslige frontlommer med myntlomme og innsydde baklommer. Gummiknapp minsker risikoen for riper. Forbøyde knær. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2

Art nr: 65230523-6600 marine Art nr: 65230523-9700 grafitti Art nr: 65230523-9900 svart Størrelser:: Dame 34–50

FUNCTIONAL

FUNCTIONAL

2720 Servicechinos Dame

Telefonlomme på hoften. Innsydde framlommer. Påsydde baklommer, høyre med klaff. Benlomme med klaff. Benlomme med tommestokklomme. Innvendige knelommer. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 260g/m2.

2308

2720

2721 Transportbukse Dame Bukse i slitesterk og lettstelt polyester/bomull med stretchfunksjon. Innsydde frontlommer og baklommer. Åpen benlomme med telefonlomme og ekstralomme. Forbøyde knær. Refleks i benavslutning. 5 cm utlegg i ben for forlenging. Kan vaskes på 85 grader. Materiale: 65% polyester/35% bomull, 250g/m2 Art nr: 65272105-9800 mørkegrå Art nr: 65272105-9900 svart Størrelser: Dame 34-54 (+5 cm utlegg)

N EWS! NYH ET N EW!


tilbehør

tilbehør 129

tilbehør

128

Jobmans bukser har lommer med to nivåer av knebeskyttelse.

9943

Ta vare på knærne! Hvor ofte jobber jeg på mine knær?

FUNCTIONAL

9944

technical

KNEBESKYTTELSE

KNEBESKYTTELSE

9943 Knebeskyttelse

9944 Knebeskyttelse

EVA (Ethylene Vinyl Acetate) på innsiden for optimal støtdemping. Hardere utside for økt holdbarhet og lang levetid. Forbøyd for økt passform og komfort. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010, Type 2, Nivå 1 sammen med mange Jobman bukser Materiale: 100% EVA/Rubber, Ethylen Vinyl Acetat.

EVA (Ethylene Vinyl Acetate) på innsiden for optimal støtdemping. Hardere utside for økt holdbarhet og lang levetid. Forbøyd for økt passform og komfort. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010, Type 2, Nivå 1 sammen med mange Jobman bukser Materiale: 100% EVA/Rubber, Ethylen Vinyl Acetat.

Art nr: 65994384-3099 orange/svart

Art nr: 65994484-9799 grafitti/svart

HIGH FREQUENCY ON KNEES JOBMAN ADVANCED KNEEPAD MEDIUM FREQUENCY ON KNEES JOBMAN TECHNICAL KNEEPAD LOW FREQUENCY ON KNEES JOBMAN FUNCTIONAL KNEEPAD

Hvor lenge må jeg jobbe på mine knær?

9945

Velg rett knebeskyttelse! Functional

Technical

Advanced

for de som er på farten for arbeid og Jobman Advanced knäskydd är framtagna hovedsakelig stå lenge för att klara fleraikke timmars arbetepå påkneet, knä men trenger nå og knäskydd da. utan att tappa beskyttelse formen. Ett hållbart

Knebeskyttere er for de som noen ganger jobber lange perioder på Jobman Technical knäskydd är för dig som kne, også går perioder og står ipåløpet av iblandmen arbetar längre knä men arbeidsdagen. också går och står mycket i jobbet.

De knebeskyttere er laget for å tåle flere timer med arbeid på kneet med Jobman Funktional knäskydden är lätta och minimal Hvisrörligt du trenger lämpar sigkomprimering. för dig som jobbar och holdbare knebeskyttere huvudsakligen inte står på som knä. beskytter den lange og holder formen.

Välj rätt knäskydd! Lette knebeskyttere som er egnet dag in och dag ut.

advanced

9947

advanced

KNEBESKYTTELSE

KNEBESKYTTELSE

9945 Knebeskyttelse

9947 Knebeskyttelse

EEVA (Ethylene Vinyl Acetate) på innsiden for optimal støtdemping. Hardere utside for økt holdbarhet og lang levetid. Forbøyd for økt passform og komfort. Sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010, Type 2, Nivå 1 sammen med mange Jobman bukser. Materiale: 100% EVA/Rubber, Ethylen Vinyl Acetat.

Overlegen komfort hele dagen, patentert teknologi med fjerding som fordeler vekten. Unik demping reduserer både kne og ryggproblemer. Endres til opprinnelige form 100% etter bruk. Materiale: 100% TPE, Thermo Plastic Elastomer.

Art nr: 65994584-1099 hvit/svart

Art nr: 65994784-3098 orange/mørkegrå


130

tilbehør

tilbehør 131

2576

technical

9594

dry-tech Undertøy

advanced

KOMPRESJONSSTRØMPER

• Dry-tech pustende og fukttransporterende. • Charcoal Bambus har antibakteriell effekt. • Sømmer som ikke klør.

• Kompresjon for heldagsarbeid (12 - 20 mmHg). • Forsterkning i helen.

N EWS! NYH ET N EW! 2576 Undertøy Dry-tech Bamboo Boksershorts i lett Dry-tech polyester for ventilasjon og Bamboo Charcoal for anti-bakteriell effekt. Behagelig stretch. Sømmer som ikke klør. Materiale: 50% Wicking Polyester / 50% Bamboo Charcoal Polyester, 60% Polyester / 40% Wicking Polyester Art nr: 65257651-6799 marine/svart Art nr: 65257651-9899 mørkegrå/svart Art nr: 65257651-9998 svart/mørkegrå Størrelser: XS-3XL

2578

FUNCTIONAL

Boksershorts • Fin bomull med 5% spandex som gir stretch.

9594 Kompresjonsstrømper

N EWS!

Boksershorts i behagelig bomull med 5% elastan for behagelig stretch. Sømmer som ikke klør. Materiale: 95% bomull/5% Spandex 180 g/m2. Art nr: 65257805-9800 mørkegrå Art nr: 65257805-9900 svart Størrelser: XS-3XL

Art nr: 65959486-3099 orange/svart Størrelser: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48

NYH ET N EW!

9595 2578 Boksershorts

Kompresjon for heldagsarbeid (12 - 20 mmHg). Forsterkning i helen. Materiale: 63% polyamid / 34% polytetrafluoretylen / 3% elastan

functional

9592

technical

9591

advanced

2-PK STRØMPER

STRØMPER

STRØMPER

9595 2-pack Strømper

9592 Coolmax Strømper

9591 Ullstrømpe

Selges kun i 2 pk. Materiale: 80% bomull / 18% polyamid / 2% elastan

Sval strømpe med myk fot. Forsterket i helen. Materiale: 72% polyester/27% polyamid/1% elastan

Varmende strømpe med tykk og myk fot. Forsterket i helen. Materiale: 50% ull/49% polyamid/1% elastan.

Art nr: 65959586-9900 svart Størrelser: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48

Art nr: 65959286-9900 svart Størrelser: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48

Art nr: 65959185-9899 grå/svart Størrelser: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48

®


132

LUER

LUER 133

N EWS!

N EWS!

NYH ET

NYH ET

N EW!

N EW!

8394

9690

technical

8393

advanced

8376

functional

functional

LUE

bandana merinoull

Lue

Lue

8394 Lue

9690 Bandana Merinoull

8393 Lue

8376 Lue

Ribbestrikket kant og Jobman logo Materiale: 70% akryl / 30%ull.

Varm og isolerende krage som kan brukes til mye. Reflekterende detaljer. Materiale: 70% merinoull/30% viskose

Lue med vevet Jobman logo. Materiale: 70% akryl / 30% ull.

Foret lue i varsel gul med innsydde reflekser. Material: 70% akryl / 30% ull, fleecefor.

Art nr: 65969083-9800 mørkegrå Størrelse: One size

Art nr: 65839383-3099 orange/svart

Art nr: 65837683-2100 gul

Størrelse: One size

Størrelse: One size

Art nr: 65839483-9899 mørkegrå/svart Størrelse: One size

N EWS!

NYH ET N EW!

9045

functional

9047

technical

8364

functional

8391

functional

9691

9050

technical

Lue

Lue

Lue

Lue

HJELMLUE

9045 Feierlue

9047 Feierlue

8364 Lue

8391 Lue

9691 Hjelmlue Coolmax

Strikket lue. Materiale: 100% akryl

Strikket lue. Med vindbeskyttende membran. Materiale: 100% ull

Strikket lue. Materiale: 50% akryl / 50%ull.

Lue med fleecefôr. Material: 70% akryl / 30%ull.

Art nr: 65904583-9900 svart Størrelse: One size

Art nr: 65904783-9900 svart Størrelse: One size

Art nr: 65836483-1710 brun/hvit Størrelse: One size

Art nr: 65839183-9899 grå/svart Art nr: 65839183-9930 svart/orange Størrelse: One size

Hjelmlue i tight passform. I Coolmax materale som transporterer bort fukt. Kan vaskes i maskin. Materiale: 100% polyester Coolmax® Art nr: 65969183-9900 svart Størrelse: One size

functional

hjelmlue ®

9050 Hjelmlue Flanellfõr. Materiale: 100% bomull Art nr: 65905083-9900 svart Størrelse: One size


134

tilbehør

tilbehør 135

N EWS!

N EWS!

N EWS!

NYH ET

NYH ET

NYH ET

N EW!

N EW!

N EW!

9283 9490

9491

technical

spiker lomme

HYLSTERLOMME

9490 Spiker Lomme

9491 Hylsterlomme

Tilleggslomme som festes i hylsterlommen. Snor i overkant. Vendbar. Materiale: 100% Cordura® polyamid

Løs lomme som kan festes på beltet. Materiale: 100% Cordura® polyamid

technical

9916

9280

functional

functional

9915

functional

9282

technical

BeLTE

BeLTE

BeLTE

9283 Belte Retro

9280 Belte Stretch

9282 Belte Stretch ”No scratch”

Belte av polypropylen med metallspenne. Materiale: 100% polypropylen.

Maks lengde 130 cm. Stretch. Materiale: 100% polyester

Art nr: 65928384-3099 orange/svart Størrelser: 90 cm, 120 cm

Art nr: 65928084-9900 svart Størrelse: One size

Polyester med stretchfunksjon for økt komfort. Spennen er i plast og minsker risikoen for riper. Materiale: 100% polyester

Art nr: 65949183-9900 svart Størrelse: One size

Art nr: 65949083-9900 svart Størrelse: One size

9011

technical

functional

9275

functional

9306

functional

Art nr: 65928284-3000 orange Art nr: 65928284-6700 marine Art nr: 65928284-9800 mørkegrå Art nr: 65928284-9900 svart Størrelser: 90 cm, 120 cm

9290

functional

Seler

ID-kortholder

id-kortlomme

BeLTE

BeLTE

BeLTE

9011 Seler

9916 ID-kortholder

9915 ID-kortlomme

Seler med klips. Elastisk. justerbar lengde. Jobman-logo. Materiale: 70% polyester/30% elastan

Lett å sette i og ta ut kortet. Plast. Materiale: Plast

Festes i beltet eller på en knapp. Materiale: 100% polyester

9275 Belte

9306 Belte Lær

9290 Belte

Maks lengde 130 cm. Materiale: 100% polyester

Belte i lær med metallspenne. Materiale: 100% lær.

Maks lengde 130 cm. Flaskeåpner i spennet. Material: 100% polyester

Art nr: 65991684-9900 svart Størrelse: One size

Art nr: 65991584-9900 svart Størrelse: One size

Art nr: 65927584-9900 svart Størrelse: One size

Art nr: 65930684-9900 svart Størrelse: 90 cm, 120 cm

Art nr: 65929084-9910 svart/hvit Størrelse: One size

Art nr: 65901184-9900 Svart Størrelse: One size


136

Vaskeråd

SYMBOLER 137

Følg vaskerådene i klærne Vask

Vaskemiddel

Alle våre klær er testet og vaskemerket. Følger du merkingen holder du klærne freshe mye lengre. Sorter alltid først etter vasketemperatur og farge, følg vaskerådet. Om noen klær er merket «Vaskes separat» innebærer det at klærne kan farge andre plagg eller, ettersom det er lyst kan ta farge av andre mørke plagg. Dette fordi at en viss mengde overskuddsfarge kan finnes i klærne. Alle fargede plagg bør maskinvaskes i kvalitetens høyeste mulige temperatur. Vask i for lav temperatur kan få visse tekstiler å avfarge.

Bruk alltid kulørvaskemiddel til fargede plagg og følg nøye doseringsanvisningen som finnes på vaskemiddelet. Bruk ikke vaskemiddel som inneholder blekemiddel (f.eks. perborater, perkarbonat og natriumhypoklorid). Bruk alltid vaskemiddel som er tiltenkt for vasketemperatur som angis i plaggets vaskeråd. Unnvik å bruke skyllemiddel.

Forvask Med dagens moderne vaskemiddel er forvask ofte unødig, Har man vanskelige flekker på plagget er det isteden egnet til å bruke et flekkmiddel som sprayes på innen vask.

Henge opp eller tørketrommel? Nesten alle plagg har det best av å henges opp. Rist plagget, dra ut sømmer og heng det opp. Om du tørker i tørketrommel, vær nøye med at du ikke tørker plagget helt tørt. Den største krympingen og den største slitasjen i tørketrommelen skjer når plagget nesten er tørt.

Varselklasse

Lag på lag

Øko-Tex er et internasjonalt pressisert standard, som bygger på en frivillig organisasjon. For å få sertifikatet må hele produksjonsprosessen og alle deler i et plagg motsvarer de høye humanekologiske kravene. Med Jobmans plagg kan du være sikker på at du ikke utsettes for kjemikalier som kan skade din helse. Mange av våre plagg er Øko-Tex sertifisert, som innebærer en garanti for at plaggene ikke ihheholder emner som ved hudkontakt kan være skadelige for rukeren.

Avhengig av plaggets synbarhet deles de inn i ulike klasser. Klassifiseringen styres først og fremst av en faktor: Plaggets fluoriserende flate og refleksflate.

Å kle seg i lag på lag er nøkkelen til å holde seg varm. Spesielt når man bytter mellom ulike varme og kalde miljøer der man kan trenge å ta bort eller legger til plagg.

Klasse 3: Høyeste klassen. Den totale fluoriserende flate skal være minst 0,8m2 og refleksen 0,2m2.

1. Nærmest kroppen bør et fukttransporterende lag (Layer 1) bæres. Det bør være at plagg av kunstfiber.

Klasse 2: Den totale fluoriserende flate skal være minst 0,5m2 og refleksen 0,13m2.

2. Som mellomlag (Layer 2) bæres med fordel et isolerende fleece-, sofshell-, eller pelsfiberplagg. Jobmans microfleeplagg er smidige og ideelle som mellomlag.

Flammebeskyttelse Bomull med antiflammebehandling. CE-sertifisert, testet og godkjent ifølge EN ISO 11611 og EN ISO 11612. Sertifisering innebærer at materialet og plaggets design beskytter mot antenning og flammespredning, det smelter ikke. Det står også imot hete ifølge testnormene som motvirker brannskader.

Angir hvor mange grader vaskevannet skal holde

Ikke rens

Stryking høyst 110°C

Ikke vannvask

Ikke tørketromler

Stryking høyst 150°C

Ikke klorbleking

Tørketromlig ved lav temeratur (Maks 60°C)

Stryking høyst 200°C

Tørketromling ved høyere temperatur (Maks 80°C)

For vaskeråd pr. artikkel, se inne i hvert plagg eller informasjon på vår hjemmeside www.jobman.no 2016 // jobman workwear

Oeko-Tex

Tørke

Hva betyder symbolene?

Tåler ikke sterkere renserivetske enn perkloretylen (forekommer vanligst).

Symboler

EN ISO 11612

EN ISO 11611

Klasse 1: Laveste klassen. Den totale fluoriserende flate skal være minst 0,14m2 og refleksen 0,1m2.

EN ISO 20471

EN 471

Utvidet informasjon om varselregler finnes på side 85.

Knebeskyttelse Bukser med symbolet er sertifisert i henhold til EN 14404: 2004 + A1: 2010 Type 2 Nivå 1 sammen med Jobmans kneputer.

EN 14404

Regn

Dry-tech

Samtlige av Jobmans regnplagg er sertifisert ifølge EU-normen EN 343, som er normen for dårlig vær.

Symbolene indikerer at plagget hurtig transporterer bort fukt fra kroppen. Les mer om Dry-Tech på side 9.

EN 343

3. Ytterst (Layer 3) tar man på et værbeskyttende plagg, helst med ventilerende funksjon, der fukt slippes ut men regn og vind holders utenfor.

NY SYMBOL 2016

Du kan lese mer om lag på lag på side 12.

Ventilasjon Symbolet viser at materialet er vindog vanntett med ventilasjonsevne. For optimal arbeidskomfort er det viktig at kroppen holder en jevn te mperatur og forblir tørr. Et skallplagholder en jevn temperatur og forblir tørr. Et skallplagg lar kroppen puste og slipper ut overflødig fukt som ellers har en kjølende effekt.


138

størrelseGUIDE

størrelseGUIDE 139

Velg riktig størrelse

Herrestørrelser XS Normal

C40

C42

S C44

C46

M C48

C50

L C52

C54

XL C56

C58

2XL C60

C62

A Bryst

80

84

88

92

96

100

104

108

112

116

120

124

128

132

68

72

76

80

84

88

92

97

102

108

114

120

126

132

C Stussvidde

86

90

94

98

102

106

110

114

118

122

126

130

134

138

D Innerbenslengde

76

77

78

79

80

81

82

83

84

84

85

85

86

86

28/30

30/31

31/31

33/31

35/32

36/32

38/33

40/33

43/33

45/33

47/33

50/34

52/34

Tilsvarer tomme størrelser 27/30

Kort

D84

D88

D92

D96

D100

D104

D108

D112

D116

D120

D124

Slik måler du:

A Bryst

84

88

92

96

100

104

108

112

116

120

124

B Midje

78

82

86

90

94

98

103

108

114

120

126

C Stussvidde

92

96

100

104

108

112

116

120

124

128

132

D Innerbenslengde

71

72

73

74

75

76

77

78

78

79

79

Tilsvarer tomme størrelser

31/28

32/28

34/29

35/29

37/30

39/30

41/30

43/31

45/31

47/31

50/31

C144

C146

C148

C150

C152

C154

C156

Lång Bryst Mål omkretsen horisontalt over brystet/bystens bredeste sted.

C66

B Midje

Beste måten å finne riktig størrelse er å prøve klærne. Har man ikke mulighet å prøve kan man gjennom å måle sin kropp finne ut hvilken størrelse man trenger.

Ta målene med kroppsnært undertøy på og tenk på at måle nær kroppen men dra ikke til målebåndet så hardt at det strammer til.

3XL C64

A Bryst

88

92

96

100

104

108

112

B Midje

76

80

84

88

92

97

102

C Stussvidde

94

98

102

106

110

114

118

D Innerbenslengde

83

84

85

86

87

88

89

Tilsvarer tomme størrelser

30/33

31/33

33/33

35/34

36/34

38/35

40/35

A

Herrestørrelser: Midjebukse 2409

B Midje Mål omkretsen horisontalt i navlehøyde smaleste sted.

Stussvidde Mål omkretsen horisontalt over stussen bredeste sted

C

Piktogram Alle plagg med CE-merking må ha en etikett med et piktogram som inneholder plaggets størrelse og kroppsmål for den som plagget er tilregnet. Eksempel:

Stor

F124

D

F132

F136

F140

A Bryst

124

128

132

136

140

B Midje

131

137

143

149

155

C Stussvidde

137

141

145

149

153

D Innerbenslengde

80

80

81

81

81

Tilsvarer tomme størrelser

52/31

54/31

56/32

59/32

61/32

Damestørrelser XS

S

M

XL

L

32

34

36

38

40

42

44

46

48

50

A Bryst

76

80

84

88

92

96

100

104

108

112

B Midje

60

64

68

72

76

80

84

88

92

96

C Stussvidde

84

88

92

96

100

104

108

112

117

122

D Innerbenslengde

78

79

79

79

80

80

80

80

81

81

25/31

27/31

28/31

30/31

31/31

33/31

35/31

36/32

38/32

Tilsvarer tomme størrelser 24/31 Innerbenslengde Mål fra skrittet og ned til fotsålen, vær nøye med at målebåndet holdes strukket.

F128

OBS! Målene i tabellen er dine kroppsmål men målet innerbenslengde er plaggmål (innersøm skrittet-fot).


140

+ 2 år

Etikk & Miljø

Etikk & Miljø 141

Etiske rettningslinjer

Oeko-Tex

Code of Conduct

Engasjement

Er dine klær giftige?

Utgangspunktet for vårt CSR-arbeid er New Wave Groups Code of Conduct. Code of Conduct inneholder ÅR alleINOM de5 1/2grunnleggende krav som New Wave Group stiller til produsentene. Code of Conduct er utformet etter de viktige internasjonelle konvensjoner som f. eks 2/3 visar “Good“ eller ILO-konvensjonene og FN:s deklarasjon om mennesk“Improvement Needed“ elige rettigheter. Den inneholder blandt annet krav om minstelønn, regulert arbeidstid og barnearbeid får ikke forekomme. 2/3 av leverantörer

BSCI innebærer ikke bare at New Wave Group stiller krav til våre leverandører - det innebærer også at det stilles krav til oss. Vi har en forpliktelse til BSCI å la et visst antall leverandører bli uavhengig kontrollert. For at New Wave Group skal oppfylle sitt engasjement må leverandørene også få gode nok resultater.

Mange produsenter har fått det for seg at plaggene blir bedre av ha i masse kjemikalier. Det kan handle om muggmiddel, fargestoffer, blekemiddel etc. En del av disse kjemikaliene er skadelige, gi allergier og kan til og med være kreftfremkallende.

Mange av Jobmans produkter er godkjente ifølge Øko-Tex Standard 100. Det innebærer at produktet ikke inneholder emner som ved direkte kontakt kan være skadelige for mennesket. Naturligvis har dette en positiv innvirkning også på det globale miljøspørsmålet.

Med Jobmans klær kan du være sikker på at du ikke utsettes for kjemikalier som kan skade din helse. Mange av Jobmans plagg er Øko-Tex sertifisert, som innebærer en garanti for at plaggene ikke inneholder emner som ved hudkontakt kan være skadelige.

Testene for skadelige stoffer inkluderer:

i riskländer

New Wave Groups Code of Conduct kommer fra BSCI ANDE (Business Social Compliance Initiative). BSCI er en ebär inte enbart att New Wave Group ställer krav på rantörer – det innebär också att det ställs krav påder bedrifter fra hele verden arbeider organisasjon ar ett åtagande gentemot BSCI att låta ett visst antal sammen å forbedre arbeidsvilkår i risikoland, under örer bli oberoende kontrollerade. För attfor New Wave a uppfylla sitt åtagande måste leverantörerna ledelse av Foreign Trade Association. Alle medlemmer få ett tillräckligt bra resultat. i BSCI har en felles Code of Conduct. Det innebærer et baseras på inköpsvolym och den första tidsperioden sig till år 2015. Då ska 2/3 av vår totala inköpsvolym ha at over 1200 bedrifter har vedtatt den Code of Conduct ått en inspektion, varav minst 1/3 måste ha ett godkänt (se bild) som New Wave Group bruker.

g anses vara ett godkänt resultat – ”Good” och ement Needed”. ”Good” innebär att det inte ra eller väldigt få avikelser från BSCI:s checklista. ement Needed” innebär att det finns avvikelser, men a särskilt allvarliga. Checklistan innehåller över 100 och en inspektion kan ta flera dagar att färdigställa, e på fabrikens storlek.

Miljö New Wave Group er klar over hvor nært relatert bedriftsvirksomheten er med lokale og globale miljøspørsmål. For dette gjøremålet er konsernet aktivt engasjert i ”grønn bedriftsledelse”, en innsats for å minske miljøtrusselen gjennom å bruke bedriftsplaner som inneholder miljøhensyn. Spesifikt utvikler New Wave Group strategier for transport, miljøvennlige kontorer, emballasje, bruk av kjemikalier og ”grønn” produksjon.

Oeko-Tex Standard 100 – Den menneskelige miljøstandarden Oeko-Tex er en internasjonell presisert miljøstandard, som er basert på en frivillig engasjement og som stiller harde krav til hvilke emner som får forekomme i plaggene. For å få sertifikatet må alle delene i et plagg bli godkjent i et uavhengig test.

• Ifølge lov forbudte emner • Ifølge lov regulerte substanser • Generelt kjente farlige stoffer (ennå ikke lovlig begrenset kjemikalier) • Rammer for forebyggende helsearbeid For mer informasjon: www.swerea.se

ktion som gett betyget ”Good” är giltig i tre år. Om ören får betyget ”Improvement Needed” så krävs en ktion inom ett år. På den tiden ska vi hinna genomföra ngar av de brister som hittades vid inspektionen.

I sin helhet er kravene betydelig strengere enn eksisterende nasjonale lovgivning.

näringsdrivet r företag som g för att förbättra oren i den globala skedjan.

NEW WAVE GROUP / CSR 7

BSCI (Business Social Compliance Initiative)

Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh

BSCI er et iniativ for bedrifter som vil arbeide aktivt med å forbedre arbeidsvilkårene i den globale leverandøkjeden. Code of Condukt stiller krav til medlemmenes leverandører f.eks lønn, forbud mot barnearbeid, tvansarbeid og diskriminering.

Akkordet er et juridisk bindende femårsavtale som skal lede til økt sikkerhet innen tekstilindustrien i Bangladesh. Avtalen innebærer blandt annet at fabrikker skal gjennomgå el- og bygginspeksjoner samt trening og utdanning i brannsikkerhet. Inspeksjonene kommer å følges opp med handlingsplaner og renoveringer.

www.bsci-intl.org

www.bangladeshaccord.org

Du kan lese mer om hvordan vi jobber med miljø og etikk i vår CSR-brosjyre. Der har vi samlet all informasjon om viktige aktiviteter, samarbeid og målsettninger for framtiden. Kontakt kundtjanst@jobman.se eller last ned folderen fra vår hjemmeside.

Clean Shipping Index

Textile Exchange

Kemikaliegruppen

Clean Shipping Index er et initiativ som har som mål og påvirke shippingrederiene å bruke renere skip. Organisasjonen har utviklet verktøyet Clean Shipping Index som har til hensikt å hjelpe bedrifter å vurdere miljøkonsekvensene av valg av speditører eller rederier.

Textile Exchange er en internasjonell organisasjon som arbeider for en ansvarsfull ekspansjon av verdens tekstilbransje, med spesiellt fokus på økologisk bomull.

Kemikaliegruppen disponert av Swerea IVF og finnes for å spre den nyeste inforamsjonen om kjemi- og miljørelaterte spørsmål. Hensikten med gruppen er å være en støtte og ta fram verktøy for lovkrav og andre aktiviteter på kjemikalieområdet.

www.cleanshippingindex.com

www.textileexchange.org

www.kemikaliegruppen.se


Artikkelregister 143

Register i artikkelnummerordning Art.nr. Side 1091-27 ......83 1100-65 ......19 1139-13 ......52 1150-93 ......19 1179-13 .....117 1200-62 ......25 1201-71 ......89 1207-75 ......95 1208-71 ......88 1231-62 ......23 1236-07 ......29 1241-69 ......24 1245-77 ......92 1246-92 ......88 1247-73 ......86 1248-93 ......86 1251-62 ......23 1253-62 ......28 1261-44 ....115 1262-49 ....112 1263-41 ......31 1264-36 ....117 1268-37 ....112 1270-49 ....113 1278-71 ......25 1292-94 ......87 1300-62 ......29 1316-30 .....116 1321-05 ......78 1331-19 ......79 1336-07 ....115 1337-23 ......79 1346-07 ......28 1350-62 ......21 1357-39 ....114 1359-39 ......27 1400-62 ......12 1450-62 ......15 1565-58 ....120 1566-58 ....121 2091-27 ......83 2121-25 ......72 2122-20 ......71 2123-25 ......73 2159-11 ......58 2160-11 ......59 2163-11 ......59 2171-19 ......57 2176-11 ......62

Art.nr. Side 2180-13 ......44 2181-19 ......39 2191-18 ......37 2199-13 ......44 2200-13 ......43 2201-13 ....123 2207-62 ......16 2211-62 ......14 2212-62 ......14 2215-62 ......12 2216-62 ......16 2218-62 ......11 2221-62 ......15 2222-62 ......13 2236-07 ......30 2262-49 ....113 2272-07 ....123 2281-19 ......49 2290-13 ......49 2299-13 ......45 2305-23 ......70 2307-23 ......70 2308-23 ....126 2310-29 ......69 2311-29 ....125 2331-08 ......76 2338-43 ....118 2356-23 ......77 2359-23 ......54 2361-23 ......55 2409-22 ......75 2420-05 ......71 2421-05 ......94 2431-05 ......68 2432-05 ......46 2531-59 ....110 2546-58 ....120 2576-51 .....130 2577-51 ....107 2578-05 .....130 2596-51 ....109 2637-13 ......55 2697-18 ......54 2720-05 ....127 2721-05 ....127 2731-11 ......65 2732-11 ......43 2733-33 ......50 2811-06 ......67

Art.nr. Side 2812-06 ......47 2821-07 ......66 2822-07 ......41 2872-06 ....124 2911-08 ......67 2912-08 ......46 2921-19 ......66 2922-19 ......40 2932-19 ......50 2936-07 ....118 2972-19 ....124 2991-25 ......73 2992-25 ......45 3231-62 ......17 3630-19 ......77 3631-19 ......52 4036-27 ......82 4145-11 ......80 4321-05 ......81 4322-23 ......81 4327-23 ......80 4360-32 ....119 4445-32 ....119 5122-93 .21,100 5123-93 ......20 5138-01 ....102 5152-53 ......85 5153-53 ......91 5151-75 ......92 5154-38 ......93 5155-38 ......93 5157-01 ....102 5162-50 ......90 5172-66 ......20 5177-53 ....125 5182-53 ......87 5192-74 ......91 5501-71 ......94 5531-59 ....111 5532-59 ....110 5556-51 ......97 5575-51 ......98 5577-51 ....107 5584-65 ......18 5585-68 ......18 5586-51 ......97 5595-51 ....109 5596-51 ....108 5601-17 ....103

Art.nr. Side 5601-42 ....103 6535-58 ....121 6579-51 ....111 7346-62 ......17 7381-19 ......40 7501-71 ......94 7586-64 ......22 7598-64 ......22 7516-30 ....116 7600-54 ......95 8364-83 .....132 8376-83 ....133 8391-83 ....133 8393-83 ....133 8394-83 ....132 9011-84 ....134 9045-83 ....132 9047-83 ....132 9050-83 ....133 9275-84 ....135 9280-84 ....135 9282-84 ....135 9283-84 ....135 9290-84 ....135 9306-84 ....135 9490-83 ....134 9491-83 ....134 9591-85 ....131 9592-86 ....131 9594-86 ....131 9595-86 ....131 9690-83 ....132 9691-83 ....132 9915-15 ....134 9916-84 ....134 9943-84 ....129 9944-84 ....129 9945-84 ....129 9947-84 ....129 652262032..101 652262034..100 652262038..101 652264014....99 652264020....99 652265006....98


Ko

Norge New Wave Norway AS Bjørnstadmyra 4-6 1712 Grålum Tel. +47 6914 3700 Fax. +47 6914 3755 post@jobman.no www.jobman.no

Tillverkare: Jobman Workwear AB, Box 2044, 194 02 Upplands Väsby Tel. 08-630 29 00 Kundtjänst 08-630 29 30 www.jobman.se

20170101

Foto: Johan Annerfelt, Ingemar Lindewall Produktfoto: Johan Annerfelt Akvarell: Petra Engström

Jobman  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you