Page 1

Sommer 2013

Søren Falk Lauritsen

“Ægterejseglædehandler førstogfremmestomdig”

Kåret til Danmarks bedste charterbureau for 2. år i træk


30

egypten oplEv EgyptEns mangE forundErligE EvEntyr, og kombinEr dEm mEd dEn pErfEktE badEfEriE

48

rhodos krystalklart vand, finE strandE og massEr af spændEndE udflugtsmulighEdEr. rhodos har dEt hElE

Indhold

42

4 rejseinfo 10 alanya Et modErnE fEriEparadis

4

mallorca på mallorca kan i badE og dasE i solEn, shoppE, dyrkE sport EllEr tagE på vandrEtur i bjErgEnE

rejseinfo allE dE nyttigE tips, i har brug for til jErEs rEjsE

16 bodrum Hvad du ønskEr, skal du få

20 Kreta En pErlE for allE

26 marmaris igEn og igEn

30 egypten fEriEparadis for storE og små

34 Kos

16

bodrum badEbugtEr, finE sandstrandE, massEr af gamlE, spændEndE kulturskattE – i findEr dEt hElE i bodrum

56

bulgarien Europas bEdstE strandE og finE hotEllEr til godE prisEr

Et ø-paradis for allE

38 tunesien smukkE strandE

42 mallorca Evigt populær

48 rhodos dEn pErfEktE fEriE for tEEnagErE og voksnE

52 samos vi får aldrig nok af

56 bulgarien

10

alanya alanya Er på få årtiEr blEvEt En kær fEriE­ favorit blandt danskErnE på grund af dE dEjligE strandE og godE hotEllEr

for bådE børn og voksnE

udgiver: falk lauritsen rejser · søndergade 10-14, 7400 herning · tlf.: 7010 2688 · fax: 9721 2291 · falklauritsen.dk design: aller client publishing · artikler i rejser med glæde må citeres, når det sker med tydelig angivelse af rejser med glæde som kilde foto: falk lauritsen · istockphoto forsidefoto: mingo · forsidebillede af søren falk lauritsen og falk lauritsens gæster vi tager forbehold for trykfejl og henviser til falklauritsen.dk for detaljerede hotelbeskrivelser, priser og rejsebetingelser. større prisforskelle kan forekomme afhængig af afrejsetidspunkt/lufthavn og helligdage. børneprisen gælder børn under 12 år på opredning sammen med 2 fuldt betalende i samme værelse/lejlighed. i treværelseslejligheder gælder børneprisen først fra 5. person. aktuelle priser og rabatter fremgår ved bestilling.

2|

| sommer 2013


søren falk lauritsen & glenn bisgaard Eksperter i ægte rejseglæde

Rejser med glæde “Hvad kendetegner én, der har oplevet ægte rejseglæde?” søren falk lauritsen: ”Formigerdetmeget ansigtsudtrykket,glædeniøjneneogdetstore, bredesmil.” glenn bisgaard: ”…menogsåglædenvedat tænketilbagepåengodoplevelse,nårmaner kommethjem.” ”Hvad gør I for at skabe ægte rejseglæde?” glenn bisgaard: ”Jegtror,mankunkansælge ægterejseglæde,hvismanogsåerglad,når manarbejdermeddet.” søren falk lauritsen: ”…Ognårproduktet eritop.Voresgæstererf.eks.gladefor,atvi harveluddannededansktalenderejseledere.” ”og hvad gør I, som alle de andre ikke gør?” søren falk lauritsen: ”Vigørgodservicetil nogetpersonligt.Visælgerikkestangvarer, hvorfolkbareeretnummerirækken.” glenn bisgaard: ”…Ja,dethandlerom respekt.Respektfor,atsåmangegæster

overladerderesferiebudgettilos.Viskalvære ydmygeoglevere–før,underogefterrejsen.” ”Hvad er ægte rejseglæde for dig?” søren falk lauritsen: ”Deterbl.a.nårjeger medfamilienetsted,vialdrigharværetfør. Fantastiske,fællesoplevelser.” glenn bisgaard: ”…Formigogfamilien handlerdetmegetomKUNatbekymresigom valgetafsolfaktor,oghvilkenrestaurantvi skalspisepå...”

”Hvis du skulle rejse til sommer, hvor ville du tage hen?” søren falk lauritsen: ”JegerenMallorcafreak.Øenharalt,strandeoghotelleritop– ogdettagerundertretimeratflyvedertil.” glenn bisgaard: ”…Jegharenpassionforden storeøiMiddelhavet,Kreta.Dérfårjegaltid godeferieoplevelser...”

mallorca

”Hvorfor tror du, at I er blevet kåret til Årets Bedste Charterrejsebureau – for andet år i træk?” glenn bisgaard: ”Fordiviholderfastide næreværdier,god,troværdigservice.Vi indfriergæsternesforventninger,ognogle gangemeretil...” søren falk lauritsen: ”…Vierærlige,vi leveroptildet,visiger.Engladgæstkommer tilbage,mensvialleved,hvadenskuffet kundegør.Ogvierheltvildtstolteover kåringen.”

Kreta

sommer 2013 |

|3


ed e NyoH rter

K tid rejse Kiet r y til t

mad på flyet

Kom hurtigere til tyrkiet fra maj til oktober kan i skære halvanden time af rejsetiden til alanya. med nye flyvninger til lufthavnen gazipasa, som ligger en halv times kørsel fra alanya by, er der nemlig tid at spare i forhold til førhen, hvor man var nødt til at flyve til antalya. flyvningerne til alanya bliver med sas, som er det første ruteflyselskab i nordeuropa, der flyver til gazipasa-lufthavnen ved den tyrkiske ferieby. "vi er glade for at have fået aftaler i stand med sas om de direkte flyvninger hver lørdag. der er tale om afgange direkte fra københavn og billund, og i alt vil vi sende 135 feriegæster af sted dertil hver uge”, fortæller direktør søren falk lauritsen.

uanset hvor langt i skal flyve, er det skønt med lidt at spise undervejs. og for de mindste kan det være den allerbedste del af flyveturen. så inviter hele familien på en let anretning i 10.000 meters højde – en dejlig overraskelse. i kan bestille mad på flyet online eller hos vores rejsekonsulenter.

checK-in i lufthavnen

den gode plads i flyet

de fleste af os har en særlig yndlingsplads, når vi flyver. Enten forrest eller ved nødudgangen, så der er ekstra benplads, ved vinduet, så man kan kigge ud, eller ved mellemgangen, så man kan rejse sig og gå lidt rundt uden at forstyrre de andre. Eller måske vil i gerne sidde sammen hele familien? på de fleste af vores flyvninger kan i selv tilkøbe jeres favoritplads, når blot i gør det mellem 60 og 9 dage før afrejse. ud over sas samarbejder vi bl.a. med flyselskaberne primera air, jet time, thomas cook airlines, novair og free bird. 4|

| sommer 2013

der er masser af tid at spare, hvis i selv checker ind i automaterne i billund og københavns lufthavn. det er nemt og ligetil, og på skærmene er der tydeligt anvist (på dansk), hvordan i gør. ved automaten udskrives bagage-tags og boardingkort, som medbringes til bagagedrop-skranken, hvor i afleverer jeres bagage. rejser i fra billund, kan i desuden checke ind hjemmefra i ro og mag. Web-check-in åbner senest otte timer før planlagt flyafgang. boardingkort og bagage-tag udskrives på egen printer og medbringes i lufthavnen. se mere på falklauritsen.dk under ’min rejse’.


Rejseinfo

NyD soleN sikkert 1 2 3 4 5 kilde: kræftens bekæmpelse og trygfondens solkampagne

hold siesta mellem 12 og 15, hvor solens stråling er stærkest. sæt jer under en parasol, eller søg skygge andetsteds. husk, at babyer skal holdes helt ude af solen. mindre børn har også godt af at være i skyggen. i kan også dække kroppen med tøj og solcreme, hvor badetøjet ikke dækker. brug solcreme med faktor 30 eller mere, når i er sydpå, og husk, at både børn og voksne skal bruge, hvad der svarer til en håndfuld solcreme pr. indsmøring. husk at smøre jer ind igen, når i har været ude at bade eller har svedt meget. undgå at blive solskoldet. jo flere gange, i bliver solskoldet – det vil sige, at jeres hud bliver rød og gør ondt – jo højere risiko har i for at udvikle kræft i huden. det er en skrøne, at man skal blive rød, før man kan blive brun. rødmen er udelukkende hudens tegn på, at den har fået for meget sol. dæk huden til. brug tøj og solhat – især hvis du er mand og er blevet lidt tynd i toppen, eller hvis du opholder dig i skarp sol. ud over at blive solskoldet i hovedbunden risikerer du også at blive skidt tilpas, hvis du får sol direkte på issen.

Billeje

frihed, fleksibilitet og ferieeventyr hos falk lauritsen kan i leje en bil hjemmefra, så har i fuld frihed på jeres ferie. i bestemmer selv, om i vil ligge ved poolen eller køre rundt og opleve landskabet, de små landsbyer og spise på lokale restauranter, eller nyde udsigten og den smukke solnedgang. ofte får i en endnu bedre pris, når i bestiller billeje hjemmefra. læs mere på falklauritsen.dk eller kontakt vores rejsekonsulenter på 70 10 26 88.

sommer 2013 |

|5


Tryghed på rejsen

Når man rejser, er det rart med en rejseleder, der taler dansk. For nogle er det ekstra vigtigt, som f.eks. for familien Jørgensen. da majbrit jørgensen, hendes mand og deres to sønner på 12 og 14 år sidste sommer tog på en uges ferie i Marmaris i Tyrkiet, var det en stor dag for hele familien. Det var nemlig første gang, de skulle på ferie i udlandet. Begge sønner lider nemlig af en immundefekt, der gør, at de skal være tæt på kvalificeret lægehjælp, hvis de skulle blive syge. samtidig stiller deres sygdom store krav til hygiejnen på hoteller, i pools, og hvor de ellers færdes. “Især Anders, vores yngste søn, er hårdt ramt af både immunde-

6|

| sommer 2013

fekt, astma og allergier, og han kan blive livstruende syg, hvis han ikke får den rette behandling, hvis han f.eks. bliver forkølet,” fortæller Majbrit Jørgensen. Familien har, ligesom alle andre familier, altid gerne villet på ferie, men de har aldrig turdet, før sidste sommer, hvor de var en tur i leGolAND og kom i snak med Falk lauritsens rejsekonsulenter i forbindelse med en event i parken. “Det tiltalte mig enormt, at der er danske rejseledere med på alle


Dansk

 rejselederservice - jeres garanti for en god og tryg rejse At rejse er lig med at opleve noget nyt, men for at kunne slappe af og nyde det mest muligt er det vigtigt med tryghed. Det sørger Falk lauritsens danske rejseledere for.

i får den bedst tænkelige oplevelse med vores uddannede, dansktalende rejseledere. Det er nemlig deres fornemmeste opgave at sørge for, at ferien bliver en oplevelse, der matcher jeres forventninger. “Ved ankomsten til hotellet er der et informationsmøde på dansk, og rejselederen er med på udflugter, så alle får det fulde udbytte af oplevelsen” fortæller lotte Meyer fra Falk lauritsen, der selv var rejseleder fra 2001 til 2006 og i dag er ansat i destinationsservice-afdelingen som koordinator og medansvarlig for Falk lauritsens rejseledere.

8|

| sommer 2013

service Når I ringer til os, svarer en af vores uddannede rejsekonsulenter telefonen. De ved en masse om vores forskellige rejsemål, hoteller og lejligheder og hjælper jer med at finde det helt rigtige sted at holde ferie. så ring bare på 70 10 26 88 – vi svarer alle ugens dage.

når i er på ferie Når jeres fly er landet, mødes vi, hvor vi byder jer velkommen til rejsemålet. Har I bestilt transport, sørger vi for, at I bliver kørt til jeres hotel. Det er jeres rejseleder, som henter jer i lufthavnen, ligesom det er rejselederen, der hjælper jer med stort og småt, mens I holder ferie. Rejselederen står også for de udflugter, som I kan deltage i – og taler selvfølgelig dansk.

24-timers-service På rejsemålene har vi 24-timers-service, så I altid kan komme i kontakt med en af vores rejseledere pr. telefon. I kan desuden tilmelde jer vores udflugter via servicetelefonen.


Tryghed

Danmarksbedste– igen i efteråret 2012 blev falk lauritsen for andet år i træk kåret som danmarks bedste charterbureau ved den prestigefyldte travel awards. vinderne findes via et stort danmarks-panel bestående af analyseinstituttet yougovs 1.400 medlemmer samt via flere hundrede medarbejdere i den danske rejsebranche. at hæderen bliver til på baggrund af de rejsendes vurdering og kollegaer fra branchen, gør, at kåringen luner særlig meget, fortæller en glad direktør, søren falk lauritsen. “jeg tror bl.a., vi får prisen, fordi vi har mange meget engagerede medarbejdere både ude i verden og på kontoret

i danmark, samt at der på alle vores rejser er danske rejseledere med. det spiller formentlig også ind, at vi er meget bevidste om ikke at oversælge vores produkter. vores markedsføring er ærlig – vi forsøger at sætte gæsten i centrum og give meget for pengene, og det er også det vi kommunikerer”, siger søren falk lauritsen, “vi er naturligvis enormt glade for den tillid, som både gæster og rejsebranchen har til os. men er også meget ydmyge over for prisen, som vi er os bevidste om forpligter”, siger han.

sommer 2013 |

|9


Alanya

rejsemål

- et moderne ferieparadis

hvor: tyrkiet, alanya hvorfor: • danskernes foretrukne • fascinerende natur og historie • billige restauranter • venligt folkefærd • kleopatra-stranden

alanya er på få år blevet en af tyrkiets bedst sælgende badeferiedestinationer i danmark. og det forstår man sagtens, når man ser de dejlige strande og det brede udvalg af hoteller i byen.

hvornår Kan du rejse billund og København: afrejsedag søndag i perioden: 7/4 - 13/10 aalborg: afrejsedag lørdag i perioden: 22/06 - 10/08 alanya, gazipasa billund: afrejsedag lørdag i perioden: 8/6 - 12/10 København: afrejsedag lørdag i perioden: 25/5 - 12/10 ca. 4 timEr læs mere her www.falklauritsen.dk/alanya

v

alanya alanya

tyrkiskE lira gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° apr maj juni juli aug sEp okt

10 |

| sommer 2013

10°

alanya byder på både byliv, flotte strande og små, idylliske bjerglandsbyer, så der er ikke noget at sige til, at byen er blevet et populært rejsemål for rigtig mange danskere. “Vores gæster i Alanya tæller alle aldersgrupper. Byen er populær hos alle lige fra pensionister til børnefamilier,” siger Daniel Hassing, der er rejsekonsulent hos Falk lauritsen, og understreger, at Alanya på ganske få årtier er blevet en af de bedst sælgende rejsedestinationer i Danmark.

De flotte, børnevenlige strande og de dejlige temperaturer i den gamle fiskerby frister naturligvis, men der er mange andre grunde til, at gæsterne vælger Alanya: “Byen har utrolig meget at byde på for alle. Mange synes godt om, at der er mange danskere i området. og samtidig er standarden meget høj på hotellerne dernede. I det hele taget er priserne gode og niveauet godt, når man f.eks. går ud og spiser. Man får rigtig meget for sine penge i Alanya,” siger Daniel Hassing.


Alanya

eKspertens

bedste

tips

Daniel Hassing

DeT sKAl I oPleVe for jer med børn mange af falk lauritsens hoteller ligger ved den dejlige kleopatrastrand, men det er ikke den mest børnevenlige strand i området. det er til gengæld den østlige strand, hvor mange vælger at tage de mindste med hen for at bade. i alanya er der desuden to badelande, som er populære hos børnefamilierne, og der er også en del aktiviteter for de lidt større børn på strandene, f.eks. den meget populære “bananbåd”.

for jer med teenagere der er masser af aktiviteter på strandene, som teenagere med fart på vil synes om. paragliding og parasailing er to meget populære aktiviteter, og om aftenen er der rig mulighed for at gå ud og lære andre unge fra skandinavien at kende. for jer uden børn i kan tage en bus fra byen op til forbjerget, hvor byens stolthed, borgen kale, ligger. der er en

virkelig flot udsigt derfra ud over hele byen. for jer, der vil have Kultur ved ruinerne af borgen kale, der stammer fra det 13. århundrede, finder i omkring 150 tårne og udkigsposter, der omkranser borgen, og indenfor er der ruiner efter moskeer, en basar og en byzantinsk kirke dekoreret med freskoer.

for jer, der vil have natur Én times kørsel fra alanya i manavgat ligger den grønne kløft og en af tyrkiets største søer, der er opstået på bagsiden af en dæmning. søen er 200 meter dyb og tilføres hele tiden nyt vand fra undersøiske kilder samt fra bjergenes kolde smeltevandsfloder.

HeR sKAl I sPIse for jer, der vil spise loKalt lej en bil og kør op til området omkring alanya, hvor der ligger mange små, tyrkiske landsbyer med små, fine restauranter med god og lokal mad. de frodige omgivelser er flotte, og mange steder kan man sidde og spise sin mad lige ned til nogle små vandløb, hvilket er meget hyggeligt.

for jer med børn der ligger et væld af børnevenlige restauranter med menukort på alle mulige slags sprog langs kleopatrastranden. der er også en hel del i selve centrum, og standarden er god og priserne lave. En bøf koster typisk 80 kroner og en øl typisk 16-20 kroner. for jer, der vil have gourmet restaurant red tower ligger i bjergene, og her er en fantastisk udsigt over alanya. restauranten har sit eget bryggeri, og deres øl er god. læs, hvilke hoteller i skal bo på, på de næste sider sommer 2013 |

| 11


HeR sKAl I Bo

club big blue BørnevenligtlejlighedskompleksmedAllInclusive 4

400 m

2,5 km

all inclusive

ja

godt feriekompleks med en dejlig beliggenhed tæt ved stranden. de to poolområder har vandrutsjebaner, separat børnepool, parasoller og liggestole, i frit kan benytte samt håndklædeservice mod depositum. der er poolbar og buffetrestaurant samt mulighed for at spille bordtennis, dart og vollyball. lyse og hyggelige toværelses lejligheder med bad, toilet og balkon. alle lejlighederne har plads til fire personer og er indrettet med kombineret opholdsrum/tekøkken med køleskab separat soverum, satellit-tv og aircondition.

billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

børnepris fra:

2.498,-

Kleopatra dreams beach PænthoteltætvedKleopatra-stranden

3+1

50 m

2 km

all inclusive

ja

kleopatra dreams beach er et dejligt og komfortabelt hotel med en fantastisk beliggenhed og gode faciliteter. i poolområdet er der pool med integreret børnepool, poolbar og liggestole, i frit kan benytte. kleopatra dreams beach ligger lige ved kleopatra-stranden, hvor i har mulighed for at leje liggestole. i området omkring hotellet har i gode indkøbsmuligheder og et pænt udvalg af restauranter. på hotellet kan i spille bordtennis og billard, benytte tyrkisk bad, hammam og sauna, få massage eller benytte hotellets fitnessmaskiner (alle mod betaling). pæne dobbeltværelser med mindre balkon eller terrasse samt toilet, bad og hårtørrer. på værelserne er der aircondition og satellit-tv. brug af minibar, safeboks og telefon afregnes direkte med hotellet. i dobbeltværelserne er der plads til i alt tre personer. hotellet tilbyder desuden større dobbeltværelser med mulighed for ekstra opredning til familier.

billigste fra-pris pr. person:

12 |

3.498,-

| sommer 2013

børnepris fra:

1.998,-

my home Populærtlejlighedskompleksmedvenligtpersonale

4

300 m

1,3 km

ingen pension

ja

my home er et rigtig dejligt feriekompleks med en hyggelig atmosfære og et venligt, serviceminded personale. i poolområdet er der integreret børnepool, poolbar og liggestole, som i frit kan benytte. flotte, rummelige toværelseslejligheder med plads op til fire personer. separat soverum, aircondition samt kombineret stue/køkken med køleskab. lejlighederne er med balkon eller terrasse samt eget bad, toilet og hårtørrer. alle lejlighederne er med satellit-tv, radio og aircondition.

billigste fra-pris pr. person:

2.998,-

børnepris fra:

1.498,-


Alanya

HeR sKAl I Bo

yeniacun Populærtlejlighedskompleksnærstranden

6+1

100 m

2 km

ingen pension

ja

yeniacun er et familievenligt lejlighedskompleks med en hyggelig atmosfære og et venligt, serviceminded personale. hyggeligt lille poolområde med separat børnepool og liggestole, som i frit kan benytte. pæne og rummelige, renoverede to- og treværelseslejligheder med henholdsvis et og to separate soverum og kombineret stue/køkken med køleskab. lejlighederne er med stor balkon samt eget bad og toilet.

billigste fra-pris pr. person:

2.798,-

grand Kaptan Indbydendeogattraktivtfamiliehotel

4

50 m

halv all inclusive pension

5 km

ja

for jer, der ønsker høj komfort og mange faciliteter. der er to poolområder med vandrutsjebaner, separat børnepool, parasoller og liggestole. værelserne er moderne dobbeltværelser med plads op til fire personer. der er balkon eller terrasse samt bad, toilet og hårtørrer. alle er udstyret med aircondition og satellit-tv. brug af minibar, telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet.

billigste fra-pris pr. person:

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

3.798,-

børnepris fra:

2.498,-

sommer 2013 |

| 13


HeR sKAl I Bo

sunlight garden GodtfamilievenligthoteliSide

4+2

800 m

2 km

all inclusive

ja

sunlight garden er et ideelt familiehotel, der består af flere bygninger omkring poolområdet. hotellet har to poolområder, begge med pool og separat børnepool, samt parasoller og liggestole, i frit kan benytte. på hotellet kan i spille bordtennis og dart. i centrum af side finder i et hyggeligt bymiljø med små butikker, restauranter, barer og caféer. støj fra lokaltrafik kan forekomme i nogle værelser. rummelige og delvist renoverede familieværelser indrettet med opholdsrum med aircondition og køleskab, to soverum samt bad og toilet. alle værelserne har balkon eller terrasse og aircondition. brug af safeboks og trådløst internet afregnes direkte med hotellet.

billigste fra-pris pr. person:

14 |

3.798,-

| sommer 2013

børnepris fra:

1.998,-


Alanya

HeR sKAl I Bo

lemas suite HyggeligtferiekompleksiSide

voyage sorgun FantastiskAllInclusivehoteltætvedSidemedstrandbeliggenhed

6

1 km

2,2 km

ingen pension

lemas suite er et hyggeligt lejlighedshotel i rolige omgivelser. komplekset består af to bygninger; hovedbygning med lejligheder, og på den anden side af vejen i forhold til hovedbygningen, separat bygning med dobbeltværelser. til begge bygninger er der et poolområde med poolbar, pool og separat børnepool samt parasoller og liggestole, i frit kan benytte. i hovedbygningen finder i desuden restaurant og bar. i komplekset har i mulighed for at spille bordtennis og benytte hammam. desuden kan i mod betaling spille billard og bestille massage. til de yngste børn er der legeplads. rummelige to- og treværelseslejligheder med henholdsvis et og to separate soverum. alle lejligheder er indrettet med kombineret stue/køkken med køleskab, balkon samt bad, toilet og hårtørrer. derudover er der aircondition og satellit-tv. brug af safeboks og telefon afregnes direkte med hotellet. det er muligt at bestille dobbeltværelse til to personer.

billigste fra-pris pr. person:

2.798,-

børnepris fra:

4

ja

1.498,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

200 m

3 km

all inclusive

ja

fantastisk hotel med høj komfort, skønne faciliteter og en udsøgt beliggenhed. hotellet har flere poolområder med separate børnepools samt et mindre vandland med vandrutsjebaner. ved de forskellige pools og ved stranden er der parasoller og liggestole samt håndklædeservice, i frit kan benytte. hotellet har flere restauranter, barer, diskotek, en mindre biograf og internetcafé. hotellet ligger ved stranden i et charmerende skovområde. der er en større badebro og et strandafsnit forbeholdt voksne over 16 år. der kører dagligt lokale busser til side. i kan spille tennis, bordtennis, forskellige former for boldspil, minigolf eller dyrke motion i hotellets motionsrum m.m. til de yngste er der desuden legeplads og børneklub, og ved stranden har i mulighed for at udfordre jer selv med forskellige vandsportsaktiviteter. værelserne er lyse og stilfulde med terrasse eller balkon samt bad, toilet og hårtørrer. alle værelser har aircondition, telefon, satellit-tv og minibar. brug af safeboks afregnes direkte med hotellet. i dobbeltværelserne er der plads til i alt tre personer. hotellet tilbyder desuden større dobbeltværelser med mulighed for ekstra opredning til familier.

billigste fra-pris pr. person:

5.498,-

børnepris fra:

sommer 2013 |

1.398,-

| 15


Bodrum - hvad du ønsker, skal du få bodrum er med tiden blevet et højt elsket rejsemål for store og små, fordi området byder på noget for alle. rejsemål hvor: tyrkiet, bodrum hvorfor: • Eksklusivt • tyrkiets svar på skagen • kort transfertid • smuk by • børnevenlige strande hvornår Kan du rejse billund: afrejsedag fredag i perioden: 24/5 - 11/10 3 timEr og 30 min. læs mere her www.falklauritsen.dk/bodrum

bodrum bodrum

tyrkiskE lira gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° maj juni

16 |

juli aug sEp

okt

| sommer 2013

10°

bodrum ligger på en halvø i det vest- perfekte ferieparadis, uanset om I rejser alene lige Tyrkiet, lige ud til Middelhavet. Bodrum eller med små eller større børn. “Bodrum er et stort område, der består af forbestår af flere småbyer, der med årene er skellige bugter, og der er så at sige en bugt vokset sammen, og udgør det, for enhver smag,” siger Hanne Rasmusvi kender som Bodrum i dag. sen, der er Falk lauritsens destinaByens vartegn er de mange tionschef i Bodrum. hvidkalkede huse, og her er “Familier med børn “Familier med børn tager masser at give sig til for alle tager typisk til Bitez typisk til Bitez på grund aldersgrupper. på grund af strandene, af strandene, som er meBadebugter, fine sandsom er meget get børnevenlige med lavt strande, masser af gamle, børnevenlige” vand og ingen bølger, mens spændende kulturskatte, en de yngre mennesker typisk smuk natur, der byder på HANNe RAsMUsseN vælger Gümbet, da der er en lang masser af oplevelser, samt et bargade, hvor der altid er fest og stort udvalg af gode og prisbillige stemning.” restauranter udgør tilsammen det


Bodrum

eKspertens

bedste

tips

Hanne Rasmussen

DeT sKAl I oPleVe uanset om i vil på museum, dykke eller gå på marked, får i rig lejlighed til det i bodrum. for jer med børn i bodrum findes en vandpark, hvor de mindste kan lege og pjaske i fred og ro. den er meget populær hos børnefamilierne, som en afveksling til stranden. for jer med teenagere falk lauritsen arrangerer bådture ud i bugterne, hvilket også er meget populært. her får i mulighed for at bade og snorkle, og i får set en masse af området – det er en meget smuk tur. for jer uden børn En tur op i de omkringliggende

bjerglandsbyer er et must. her kan i opleve traditionel, tyrkisk kultur og arkitektur og se, hvordan lokalbefolkningen lever, hvilket er en stor oplevelse. der er også gode muligheder for at købe smykker, tyrkiske tæpper og andre former for kunsthåndværk. for jer, der er interesserede i historie overalt i bodrum kan i se rester af oldtidens bygningsværker, blandt andet mausolos’ mausoleum, der engang var et af verdens syv vidundere. bodrum har også et smukt gammelt amfi-

teater, der er 2.400 år gammelt, og som er bygget direkte ind i en bjergvæg og har plads til 10.000 tilskuere. korsridderborgen, skt. peter, der ligger midt i centrum, er også et besøg værd. borgen blev opført i 1400-tallet og huser i dag bodrums arkæologiske undersøiske museum med skibsvrag og skatte, som de yngste også vil finde interessant. for jer, der vil have wellness mudderbadene ved pamukkale og de varme kilder ved hierapolis ligger ikke langt fra bodrum og

byder på dejlig afslapning for hele familien, dog nok med undtagelse af de allermindste. Et besøg i en hammam – et tyrkisk bad – er en stor og vanedannende oplevelse, hvor man bliver skrubbet babyblød med sæbeskum med efterfølgende hvile. for jer, der vil se lidt mere bodrum ligger kun en halv times sejltur fra den græske ø kos, så det er en god mulighed for at opleve asklepieion og andre historiske monumenter fra antikkens grækenland.

HeR sKAl I sPIse i bodrum er der et væld af gode restauranter, der for de flestes vedkommende har gratis pickup-service, så i kan spise på de restauranter, i vil, selv om i måske ikke bor i nærområdet for jer med børn restauranten saray Zetas har et stort legeområde til børn, en børnemenu med retter tilpasset små ganer og et utrolig sødt personale. maden er ægte tyrkisk mad af god kvalitet, der smager godt hver gang. for jer, der vil spise loKal mad i bodrum by findes den såkaldte “fiske-raki-

gade”, en smal gade med masser af små kroge, hvor de lokale sidder ved træborde om dagen og spiller kort og backgammon, og hvor man sidder og spiser om aftenen. der er masser af fiskehandlere i gaden, hvor man kan købe en fisk og få den tilberedt på en hvilken som helst af de omkringliggende restauranter. det er virkelig hyggeligt og smager fantastisk, især med et lille glas raki til.

for jer, der vil have en romantisK middag restaurant Windmill ligger i gümbet og er en meget romantisk restaurant med en flot udsigt over bugten. man spiser utrolig godt på Windmill, især deres laksesteak er god. og så er de søde til at gøre noget ekstra ud af det og eksempelvis lægge rosenblade på bordet, hvis der er fødselsdag eller bryllupsdag.

læs, hvilke hoteller i skal bo på, på de næste sider sommer 2013 |

| 17


HeR sKAl I Bo

voyage torba Storslåetstrandbeliggenhed,komfortogfamiliefaciliteter

4

0m

7 km

all inclusive

ja

voyage torba er et dejligt, komfortabelt all inclusive-hotel med et stort udbud af faciliteter og muligheder for udfoldelse for både store og små. hotellet ligger direkte ned til en dejlig sandstrand, og der er flere store poolområder til hotellet samt et separat poolområde med vandrutsjebaner for både større og mindre børn. både ved poolen og stranden kan i frit benytte liggestole og håndklædeservice. flotte dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer. alle værelserne har fransk altan eller mindre balkon og er udstyret med aircondition, safeboks, satellit-tv og lille køleskab med drikkevarer. brug af telefon afregnes direkte med hotellet. hotellet råder desuden over større familieværelser med balkon eller terrasse.

billigste fra-pris pr. person:

18 |

5.998,-

| sommer 2013

børnepris fra:

2.298,-


Bodrum

HeR sKAl I Bo

voyage bodrum SkøntvoksenhotelmedstrandbeliggenhedogAllInclusive 2

0m

900 km

wow bodrum resort LækkertAllInclusive-hotelmedstorslåetbeliggenhed all inclusive

voyage bodrum er et skønt og nyrenoveret strandhotel til voksne, som vil have en komfortabel ferie i rolige omgivelser. fra hotellets terrasse er der en fantastisk udsigt over bodrum bugten og havet. til hotellet er der et dejligt poolområde med liggestole og parasoller i frit kan benytte. i tilbydes desuden håndklædeservice til brug ved pool og strand. hotellet tillader ikke gæster under 16 år. moderne indrettede dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt mulighed for balkon mod betaling. værelserne er indrettet med aircondition, satellit-tv, safeboks og minibar.

billigste fra-pris pr. person: 4.998,pr. person: fra 5.598,- | børnepris 2.298,-

0m

1,5 km

all inclusive

billigste fra-pris pr. person:

4.998,-

børnepris fra:

2.298,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

500 m

all inclusive

ja

5.498,-

børnepris fra:

2.498,-

toloman Børnevenligtferiekompleksmeddejligtpoolområde 4

ja

salmakis resort & spa er et ferietilbud til jer, som vil have en komfortabel badeferie med masser af muligheder for børnene samt holde formen ved lige, mens i nyder ferien med all inclusive. til hotellet er der et dejligt poolområde med separat børnepool med liggestole og parasoller, i frit kan benytte. stilfuldt indrettede dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. værelserne er med aircondition, trådløst internet og satellit-tv. brug af safeboks og minibar afregnes direkte med hotellet. desuden er der familieværelser med balkon.

0m

Wow bodrum resort er et lækkert feriekompleks med spændende faciliteter for hele familien og en storslået beliggenhed. fra det store poolområde er der en eminent udsigt over vandet og bjergene i horisonten. der er separat børnepool, vandrutsjebaner samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. flotte dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. alle værelserne er med aircondition, satellit-tv, safeboks og minibar. brug af telefon afregnes direkte med hotellet. desuden er der større familieværelser.

billigste fra-pris pr. person:

salmaKis resort & spa SkøntAllInclusive-strandhotelmedbørnefaciliteter,sportogwellness

4

3+1

nej

100 m

500 m

morgen mad

ja

dejligt, familievenligt feriekompleks,der er ideelt til jer, som holder af ferieomgivelser tæt ved stranden. til både hotel og lejlighedsdelen er der et charmerende poolområde med separat børnepool samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. der er bar og a la carte, restaurant på hotellet. hyggeligt indrettede dobbeltværelser af mindre størrelse med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon. på værelserne er der satellit-tv. brug af aircondition og safeboks afregnes direkte med hotellet. der tilbydes desuden toværelseslejligheder uden pension.

billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

børnepris fra:

sommer 2013 |

1.298,-

| 19


Kreta - en perle for alle

rejsemål hvor: grækenland, kreta hvorfor: • dejligt klima • det græske køkken • spændende udflugter • chania havn og by • flyvetid kun 3 timer og 45 min. hvornår Kan du rejse billund afrejsedag lørdag i perioden: 27/4 - 12/10 København: afrejsedag lørdag i perioden: 4/5 - 12/10 aalborg: afrejsedag lørdag i perioden: 25/5 - 12/10 odense: afrejsedag lørdag i perioden: 22/6 - 17/8

ca. 3 timEr og 45 min. læs mere her www.falklauritsen.dk/kreta

Kreta Kreta

Euro gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° apr maj juni juli aug sEp okt

20 |

| sommer 2013

10°

Kreta er et af danskernes absolutte yndlingsrejsemål. og med god grund. området omkring Chania vrimler med fine feriebyer omgivet af smukke bugter og lavvandede badestrande med fint, blødt sand, blandt andre byerne Agii Apostoli, Platanias, Agia Marina og Kato stalos, hvis fine strand har lækkert, blødt sand og er tildelt eU's Blå Flag. Alle byerne har gode busforbindelser til Chania. et stykke oppe i bjergene finder I landsbyen Pano stalos, der byder på en bragende flot panorama-udsigt og spisesteder med kretensiske specialiteter. er I på udkig efter mere fred og feriero, er Maleme også en mulighed. Her er rullestensstrand og perfekte betingelser for at koble af og tanke ny energi. Uanset hvilken måde, I kan lide at holde ferie på, er der mulighed for det på Kreta. Af samme grund har den græske ø i mange, mange år været en af danskernes absolutte favoritter, når der skal

vælges feriemål. Mahnaz Garoussian fra Falk lauritsen kan godt forstå hvorfor. “Kreta byder på mange forskellige muligheder, uanset om man er en børnefamilie, et ungt par, eller man er lidt oppe i årene og rejser uden børn,” siger hun. “Øen er overskuelig og nem at komme rundt på, og den har en masse historie, så der er både en masse at se, samtidig med at der er gode muligheder for at slappe af ved stranden eller hotelpoolen. I de senere år er der mange, der er begyndt at tage til Kreta for at holde cykelferie, så der er vitterlig noget for enhver smag,” siger Mahnaz Garoussian. “Wellness er desuden det helt nye på Kreta. De fleste hoteller har eller er ved at udbygge med spa-afdelinger, så man kan komme i boblebad og få massage,” fortæller hun.


Kreta

eKspertens

bedste

tips

an Mahnaz Garoussi

DeT sKAl I oPleVe for jer, der vil bade den lyserøde strand, Elafonissi, der ligger 76 kilometer vest for chania, er uden tvivl kretas allerflotteste strand med helt lyserødt sand og flot, klart vand. Et absolut must, når i er på kreta. for jer med børn vandlandet Watercity er perfekt for de mindre børn, de vil elske at plaske og lege der. i rethymnon er der et lille tog, der kører rundt i byen, og som er et stort hit blandt de mindste. for både unge og ældre spinalonga, eller kalydon, som øen officielt hedder, var det sted, hvor de spedalske blev sendt ud for ikke at sprede smitte, og det var Europas sidste spedalskhedskoloni, der lukkede i 1953.

Øen var oprindelig en romersk fæstning og er et populært og spændende udflugtsmål. for jer, der vil sejle En af falk lauritsens populære udflugter er en bådtur til øen gramvousa. undervejs har i mulighed for at bade og dase ved de lækre strande, og selve øen har engang tilhørt pirater, hvilket de større børn finder utrolig fascinerende. “mit elsKede Kreta” den absolut mest populære falk lauritsen-udflugt hedder “mit elskede kreta” og er en hyggelig dagstur for både børn og voksne. i kommer vidt omkring på øen og oplever den smukke natur, bjerglandsbyen gavalachori, hvor i kan nyde den smukke udsigt over

oliven- og appelsinlundene. ved ferskvandssøen kournas får i lejlighed til at nyde en dejlig frokost på den lokale taverna, og bagefter er der tid til en gåtur omkring eller en sejltur på den smukke sø. i løbet af dagen vil i hører, om grækernes traditioner og levevis, og få et godt indblik i de lokale forhold og hverdagslivet på kreta. for de særligt eventyrlystne samariakløften er Europas længste slugt og en naturoplevelse ud over det sædvanlige. turen til fods gennem den 16 kilometer lange kløft går fra omalosplateauet i 1200 meters højde og ned til badebyen agia roumeli. på det smalleste sted kan man næsten røre begge sider af kløften på

én gang, og på skyggebunden rager kløftens bjergvægge mere end 300 meter op i vejret. ifølge de gamle sagn er kløften skabt af titanen kronos, der under en kamp mod guden Zeus svingede sit sværd og ramte jorden. turen er kun for godt gående og bestemt ikke egnet for mindre børn. for jer, der er historisK interesserede paladsruinen knossos ligger få kilometer uden for heraklion og vidner om, at her var liv så langt tilbage som for 3.600 år siden. knossos er heraklions og hele kretas absolutte favorit-seværdighed og besøges hvert år af over en million turister. de kommer blandt andet for at se det 1.400 værelser store kongepalads.

HeR sKAl I sPIse der er mange muligheder for at spise godt på kreta. overalt på kreta fås et væld af friske grøntsager, ost, fisk og blæksprutter. især omkring havnen i chania er der et væld af gode, familievenlige restauranter, hvor i kan smage de græske specialiteter, og som har særlige børnemenuer. for jer med børn på strandpromenaden i rethymnom finder i restaurant paglassio, der i hyggelige omgivelser serverer byens bedste pizzaer og græske specialiteter. i platanias ligger almiras family restaurant – det perfekte valg for børnefamilien. her er ud over børnemenuer et legehjørne til

de yngste, og fra tagterrassen kan i nyde en god middag med en fantastisk udsigt. for jer, der vil have en romantisK middag Zepos restaurant ved havnepromenaden i chania er med den smukke udsigt over havnen og de lækre, veltilberedte retter fra det græske køkken et populært valgt.

for jer, der vil spise loKalt på falk lauritsens særlige “meze-aften” får i lejlighed til at smage flere forskellige retter fra det kretensiske køkken. læs, hvilke hoteller i skal bo på, på de næste sider sommer 2013 |

| 21


HeR sKAl I Bo ibus. te venem etur? hendaeperum si duntemo lorectem fugia verum repratecae quae venihitate vel ma samus seque

louis creta princess BørnevenligtAllInclusive-hotel

talos CharmerendeferieperlepåKreta 2+2

0m

7 km

all inclusive

hotellet ligger ved maleme, som er et charmerende lille græsk byområde. ideelt til jer, som ønsker at holde ferie på et godt, komfortabelthotel med et velassorteret all inclusive program. hotellet har et stort poolområde med separat børnepool, poolbar, liggestole og parasoller, i frit kan benytte. der er mulighed for forskelligt boldspil og vandaerobic. børnene kan være med til sjove aktiviteter i børneklubben eller lege på en af hotellets legepladser. lyse, enkelt indrettede dobbeltværelser beliggende i hoteldelen eller i bungalower omkring poolen, alle med en mindre balkon eller terrasse, toilet, bad og hårtørrer. værelser er med aircondition, satellit-tv og køleskab. brug af safeboks og telefon afregnes direkte med hotellet. værelserne bærer præg af brug.

billigste fra-pris pr. person:

22 |

5.998,-

| sommer 2013

børnepris fra

1.998,-

5

ja

100 m

4 km

ingen pension

ja

dejligt lejlighedskompleks med en god familiær stemning, der ligger i et hyggeligt område tæt ved stranden. til komplekset er der et mindre poolområde i hyggelige omgivelser møbleret med træmøbler og mulighed for håndklædeservice mod betaling. Et ideelt udgangspunkt for jer, der ønsker en afslappende ferie. talos har en dejlig restaurant, der servere, græske specialiteter. omkring talos er der fine grønne områder og gode indkøbsmuligheder. flotte, farvestrålende et-, to- og treværelseslejligheder. Enkelte lejligheder er i to niveauer. lejlighederne er indrettet med kombineret stue/køkken med køleskab og køkkenservice. der er aircondition i opholdsrum, balkon samt eget bad, toilet og hårtørrer. brug af aircondition og safeboks afregnes direkte med hotellet.

billigste fra-pris pr. person:

2.798,-


Kreta

HeR sKAl I Bo anais summerstar Godt,familievenligtlejlighedskomplekstætvedstranden

4

200 m

ingen pension

3,5 km

ja

Et godt feriekompleks og et ideelt ferievalg til familier med børn og par, som ønsker at opleve den græske stemning og samtidig gerne vil bo tæt ved stranden. til komplekset er der et dejligt poolområde med separat børnepool, her kan i frit benytte liggestole og parasoller. pæne, traditionelt indrettede et- og toværelseslejligheder af varieret størrelse med kombineret opholdsrum og minikøkken med køleskab samt enkelt køkkenudstyr. der er satellit-tv, aircondition, bad, toilet og hårtørrer. bymæssig støj kan forekomme.

billigste fra-pris pr. person:

2.998,-

børnepris fra

1.298,-

platanias mare Stemningsfyldtferiekompleksmedskønstrandbeliggenhed

4

50 m

500 m

ingen pension

ja

Et rigtig dejligt lejlighedshotel med en eminent beliggenhed tæt ved strand og by. hotellet har et godt poolområde med separat børnepool, hvor i kan benytte liggestole og parasoller. komplekset tilbyder etværelseslejligheder med eget bad og toilet. i alle lejligheder er der aircondition, satellit-tv og tekøkken med køleskab. brug af safeboks afregnes direkte med hotellet. Enkelte lejligheder er i to plan. desuden mulighed for dobbeltværelser.

billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

iliathos village DejligtAllInclusive-hotelkompleksmedeminentstrandbeliggenhed

6

0m

300 m

all inclusive

ja

godt og velfungerende hotel med en fantastisk strandbeliggenhed. ved poolområdet er der panoramaudsigt over havet. der er separat børnepool samt stole og parasoller, i frit kan benytte. pæne, rummelige superior-værelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. værelserne er indrettet med aircondition, tv og et lille køleskab. Enkelte værelser er i to plan. hotellet tilbyder desuden superior-værelser. trafikstøj fra vejen og musik fra nærliggende diskotek kan forekomme.

billigste fra-pris pr. person:

5.498,-

børnepris fra

2.298,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 23


HeR sKAl I Bo

jasmine village Charmerendeferiekomplekstilstørrefamiliermedgodtpoolområde

7

200 m

150 m

ingen pension

ja

til komplekset er der et dejligt, stort poolområde med integreret børnepool samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. desuden er der restaurant og bar. feriekomplekset jasmine village har en central beliggenhed i hjertet af platanias, hvor ferielivet leves. ved stranden, som ligger ca. 200 meter fra komplekset, kan i leje liggestole og parasoller. i det omkringliggende område er der gode indkøbsmuligheder og hyggelige restauranter og spisesteder. der tilbydes lejligheder i forskellige størrelser. lejlighederne har separat soverum, kombineret opholdsrum og minikøkken med køleskab samt enkelt køkkenudstyr. der er bad, toilet og hårtørrer, aircondition i opholdsrum samt safeboks og satellit-tv samt balkon eller terrasse. der tilbydes desuden hotelværelser med all inclusive.

billigste fra-pris pr. person:

24 |

3.498,-

| sommer 2013

børnepris fra:

2.998,-


Kreta

HeR sKAl I Bo summer dream FlotteferielejlighederiRethymnontætvedstranden

6

80 m

ingen pension

2,5 km

ja

der er et godt poolområde med separat børnepool samt liggestole og parasoller. i rethymnon er der en hyggelig bymidte med et godt udvalg af butikker og restauranter. i området omkring komplekset er der gode indkøbsmuligheder og spisesteder. støj fra bytrafikken må påregnes i enkelte lejligheder. flotte, moderne et-, to- og treværelseslejligheder med bad, toilet, hårtørrer og kombineret opholdsrum/køkken med køleskab samt balkon eller terrasse. billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

børnepris fra

1.798,-

theartemis palace SkøntferiehotelicharmerendeRethymnon

4

100 m

1 km

halv pension

ja

dejligt hotel og et ideelt udgangspunkt for badeferie i skønne grækenland. til hotellet er der et stort poolområde med liggestole og parasoller, i frit kan benytte. pæne dobbeltværelser af mindre størrelse med bad, toilet og hårtørrer samt balkon. værelserne er med aircondition, satellit-tv og et lille køleskab. hotellet tilbyder også juniorsuite. desuden kan bestilles superior-værelser. flotte, luksuriøse værelser indrettet som dobbeltværelserne og desuden med trådløst internet, badekåbe og slippers.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

børnepris fra:

1.898,-

melmare PopulærtlejlighedskomplekstætvedstrandeniRethymnon

4

100 m

1,5 km

ingen pension

ja

melmar er et godt ferievalg til jer, som vil bo i lejlighed tæt ved stranden i græske omgivelser. til komplekset er der et godt poolområde med separat børnepool samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. i området omkring komplekset er der gode indkøbsmuligheder og hyggelige spisesteder. støj fra bytrafikken må påregnes i nogle lejligheder. Enkle et- og toværelseslejligheder indrettet med bad, toilet og hårtørrer samt balkon/terrasse. alle lejligheder har kombineret opholdsrum/ køkken med køleskab.

billigste fra-pris pr. person:

2.998,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 25


Bulgarien

Marmaris igen og igen rejsemål hvor: tyrkiet, marmaris hvorfor: • solsikkert og varmt rejsemål • spændende basar • bådture • hammam/tyrkisk bad • gode strande og byliv hvornår Kan du rejse billund afrejsedag søndag i perioden: 19/5 - 13/10 København: afrejsedag søndag i perioden: 19/5 - 13/10 ca. 3 timEr og 30 min. læs mere her

“Der er utrolig mange af vores gæster, der har været i Marmaris før.”

www.falklauritsen.dk/marmaris

marmaris marmaris

tyrkiskE lira gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° maj

juni

juli aug

sEp

okt

10°

at Tyrkiet bestemt ikke var nomarmaris ligger i CATHRINe JeNseN get for dem, men når de så komen bugt på den tyrkiske mer hjem fra en ferie i Marmaris, sydvestkyst omgivet af er de klar til at tage afsted igen. Jeg frodige bjergskråninger til tror i høj grad, det er mødet med de den ene side og Det Ægæiske lokale, der gør, at folk falder pladask for det. Hav til den anden. lystbådehavnen De er utrolig søde og rare, og de er blandt de i Marmaris er en af de største og flotteste i mest hjælpsomme mennesker, jeg har mødt,” europa, og i den lokale basar kan I købe krydsiger hun. derier, lædervarer, tæpper og smykker, og i “Der er jo nærmest ikke det, der ikke kan den gamle bydels snævre og stemningsfulde lade sig gøre, hvis man spørger,” uddyber gader får man en snert af orienten med dufte hun. af krydderier, kebab, kager og friskbagte brød. “Der er utrolig mange af vores gæster, der flot sejltur har været i Marmaris før – mange af dem har Marmaris er oprindeligt en gammel fiskerendda været der rigtig ofte,” siger destinatilandsby, som på få årtier er blevet en af de onschef for Falk lauritsen Cathrine Jensen og mest populære og besøgte feriebyer i Tyrkiet. understreger, at det både gælder for børnefaCathrine Jensen fremhæver især den store, milier og dem, der rejser alene. flotte marina, hvor nogle af verdens største Ud over de åbenlyse fordele ved Marmaris, træbåde ligger til kaj, og den fine havneprosom f.eks. strandene og klimaet, fremhæver menade som noget af det, der virkelig tiltrækCathrine Jensen mødet med lokalbefolkninker gæster. gen som noget af det, der gør Marmaris til “strandpromenaden løber langs hovedganoget helt særligt. den, og det er faktisk muligt at gå hele vejen “Jeg har før oplevet gæster sige på forhånd, læs videre på side 28

26 |

| sommer 2013


Marmaris

HeR sKAl I Bo club aida Dejligt,familievenligtlejlighedskompleksiMarmaris

4

700 m

2,5 km

ingen pension

ja

flot lejlighedskompleks med gode faciliteter for hele familien. til komplekset er der et dejligt poolområde med liggestole og parasoller, to pools, den ene med vandrutsjebane. i komplekset er der desuden bar, restaurant, frisør, spillerum, tv-stue, minimarked, internetcafé og andre mindre butikker. flotte moderne og rummelige toværelseslejligheder med eget bad og toilet, hårtørrer samt balkon. lejlighederne er med separat soverum samt kombineret stue og køkken. der er køleskab, køkkenservice og satellit-tv med betalingskanaler. billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

børnepris fra:

1.798,-

hawaii 1 Charmerendehotelnærstrandpromenadenogbymidten 3

25 m

1 km

halv pension

ja

ideelt ferievalg til jer, der holder af at bo tæt ved stranden og i gåafstand til byens centrum med basar og lokale restauranter. hotellet har et lille, hyggeligt poolområde med integreret børnepool samt liggestole, i frit kan benytte. stemningen ved poolområdet er munter, og musik kan høres i baggrunden. pænt indrettede, små dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer. alle værelserne er med balkon eller terrasse og satellit-tv. værelserne kan forekomme slidte og varierer i størrelse og indretning. der er mulighed for to værelser med dør imellem samt suiter.

billigste fra-pris pr. person:

3.798,-

børnepris fra:

1.498,-

banu Enkelthoteltætpåstranden 3

200 m

3,5 km

morgen mad

ja

banu er til jer, der sætter pris på en beliggenhed tæt ved stranden og ikke har behov for mange ekstra faciliteter. til hotellet er der et poolområde med liggestole, i frit kan benytte. derudover er der snackbar og tv-stue. der er en del trapper på hotellet. mindre dobbeltværelser med balkon. værelserne er enkelt indrettet med eget bad, toilet og hårtørrer. alle værelser er med køleskab, og brug af aircondition og safeboks afregnes direkte med hotellet. værelserne kan forekomme slidte. desuden mulighed for at bestille et– og toværelses lejligheder uden pension. billigste fra-pris pr. person:

2.798,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 27


Bulgarien

eKspertens

bedste

tips

HeR sKAl I sPIse

Cathrine Jjensen

til jer med børn restaurant o’yes er en hyggelig restaurant med et alsidigt menukort, der både byder på klassiske retter og tyrkiske specialiteter tilpasset skandinaviske smagsløg. de har en særlig menu for børn, og maden er altid fantastisk. personalet er søde og smilende, og flere af dem er skandinaviske. til jer, der vil spise loKalt de små gadekøkkener i bazaren er meget fascinerende at besøge. her står de tyrkiske koner og koger, og man skal bare pege på det, man vil have, så laver de det. her spiser jeg ofte selv frokost, og det er virkelig godt. og så koster det næsten ingen penge.

hen til nabobyen langs med den,” siger hun. I centrum af Marmaris ligger en gammel borg med en udstilling af ting fra Det osmanske Rige. “Udsigten fra borgen ud over byen er virkelig smuk,” siger Cathrine Jensen. Der er masser af muligheder for at bade i Marmaris, både ved de lange strande og på en af Falk lauritsens meget poplulære bådture. “Vi sejler ud til Gökova gennem et meget smukt område med dejlig klart vand. Undervejs kan man bade eller sole sig på soldækket, hvor der også er borde og bænke, man kan sidde ved. Det er ren afslapning og nogle meget hyggelige ture,” siger Cathrine Jensen. Falk lauritsens ture er en lille smule dyrere end de ture, der bliver arrangeret lokalt, men Cathrine Jensen fortæller, at man på de ture bliver stuvet godt sammen på bådene, og at der bliver spillet høj technomusik undervejs. “så langt de fleste, der rejser med os, vælger vores ture af samme grund,” siger hun.

fortsat 28 |

| sommer 2013

udflugt for alle en anden af Falk lauritsens meget populære udflugter går til Dalyan. Den begynder med en kort bustur, hvorefter man sejler ud i små flodbåde til nogle mudderbade, som er meget sjove for hele familien. “Det er en meget populær tur, fordi den består af et godt mix mellem kultur og afslapning. efter mudderbadene går turen videre til de lykiske kongegrave, som blev grundlagt helt tilbage i år 400 før Kristi fødsel. De ligger højt oppe i klipperne, og det er en meget stor oplevelse at se dem,” siger hun. De allermindste synes dog som regel, at det sjoveste er at lede efter de mange skildpadder, der også lever i området. “sidste stop på turen er ved en strand, der ligger ud til henholdsvis en sø og til havet, så der er mulighed for at bade i både ferskvand og saltvand fra den samme strand. Det synes de fleste er virkelig skægt at prøve, og der er rigtig gode badeforhold for de allermindste,” siger Cathrine Jensen.

til jer, der vil have en romantisK middag restauranten mona titti ligger i ejerens eget hus, og der er en meget speciel stemning der. man sidder næsten i hans stue, og huset er fyldt med kunst, som hans kone og datter har lavet. man kan også sidde udenfor ved små borde, der ligeledes er fyldt med kunst, og maden er altid rigtig god. til jer, der vil have en hyggemiddag restaurant golden plate ligger langs marinaen, og det er fantastisk hyggeligt med udsigt til de mange fine træbåde, der ligger og vugger i vandet. der er både tyrkiske og internationale retter på menukortet, og i kan f.eks. smage de tyrkiske meze, eller i kan prøve en af de særlige saltindbagte fisk.


Marmaris

HeR sKAl I Bo

ecem HyggeligtlejlighedskompleksicharmerendeIçmeler

3+1

300 m

300 m

alize PæntAllInclusivehotel-beliggendetætvedstrandenudenforÖludeniz ingen pension

ja

mindre lejlighedskompleks med stor charme. Et oplagt ferievalg til jer, der vil bo tæt ved by og strand med stemning og rolig atmosfære. i komplekset er der poolområde med liggestole og parasoller, i frit kan benytte. i komplekset er der en del trapper. dejlige, renoverede toværelseslejligheder med eget bad og toilet, kombineret køkken og stue, separat soverum samt balkon eller terrasse. billigste fra-pris pr. person:

2.998,-

0m

4 km

7.498,-

børnepris fra:

100 m

all inclusive

ja

4.998,-

Ölüdeniz turquoise CentralbeliggenhediÖlüdenizidejligenaturomgivelser

all inclusive

2+2

ja

stort hotelområde med et velassorteret udbud af faciliteter og aktiviteter for både børn og voksne. hotelkomplekset ligger i skønne omgivelser på en halvø omgivet af strand på tre sider. der er tre store poolområder alle med liggestole og parasoller, i frit kan benytte. desuden er der separat børnepool. pæne dobbeltværelser beliggende i bungalower eller i hovedbygningen. alle værelserne har eget toilet og bad med hårtørrer, desuden balkon eller terrasse. værelserne er med aircondition, satellit-tv, minibar og safeboks. nogle af værelserne bærer præg af brug. billigste fra-pris pr. person:

350 m

godt all inclusive-hotel beliggende i dejlige omgivelser og et godt ferievalg til jer, som vil bo tæt ved centrum og indkøbsmuligheder. til hotellet er der et godt poolområde med separat børnepool og vandrutsjebane. ved poolen kan i frit benytte liggestole og parasoller. nydelige dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. værelserne er med aircondition, et lille køleskab og satellit-tv. billigste fra-pris pr. person:

letoonia EneståendehotelkompleksiFethiyeomkransetafstrande

3+1

2+1

1.898,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

500 m

300 m

all inclusive

ja

dejligt feriekompleks ideelt til jer, der vil bo centralt i forhold til by og strand og samtidig ønsker naturskønne omgivelser. til hotellet er der et godt poolområde med separat børnepool, liggestole og parasoller, i frit kan benytte. hyggelige dobbeltværelser med balkon eller terrasse. alle værelserne har eget bad, toilet og hårtørrer. desuden er der aircondition og satellit-tv. brug af telefon, minibar og safeboks afregnes direkte med hotellet.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

børnepris fra:

sommer 2013 |

2.498,-

| 29


egypten - ferieparadis for store og små rejsemål hvor: Egypten, hurghada hvorfor: • det røde hav • kongernes dal og giza pyramiderne • storslået udflugtsprogram • solsikkert rejsemål • meget hotelkvalitet for pengene hvornår Kan du rejse egypten, hurghada billund og København: afrejsedag mandag i perioden: 15/4 - 14/10 ca. 5 timEr læs mere her www.falklauritsen.dk/egypten

egypten / hurghada

egypten

EgyptiskE pund gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° apr maj juni juli aug sEp okt

30 |

| sommer 2013

10°

hurghada er på få årtier vokset fra at være et lille fiskerleje med 3.500 indbyggere til at være en stor turistby med 250.000 indbyggere. Byen er især populær på grund af de fine badestrande. Trods den store vækst er flere dele af byen stort set upåvirkede af turismens indtog, så hvis I vil, kan I sagtens komme til at opleve den oprindelige egyptiske stemning, f.eks i den store basar i Hurghadas nordlige bydel. Her sælges alt fra frugt og grønt til smykker, messingplatter, lædervarer og krydderier. I den gamle bydel, sekalla, bor egypterne, som de altid har gjort, med masser af liv i gaderne. Det gamle fiskerleje ligger gemt bag sheraton Road, og her er masser af små, lokale værksteder og butikker. Den nyeste del af byen ligger syd for sekalla, og her finder man alle de flotte, moderne hoteller, der bindes sammen af en flot bred promenade. “Den nye marina ved havnepromenaden er virkelig fin,” siger sandra Thorsteinsson, der er Falk lauritsens destinationschef i Hurghada, og som selv bor fast i byen. “I dagtimerne er der ikke så mange gæster langs promenaden, da de fleste gæster opholder sig ved poolen eller nyder strandlivet, men sidst på eftermiddagen og om aftenen er der masser af aktivitet,” siger hun.

Kvalitet for pengene langs havnepromenaden er der masser af gode restauranter og caféer. “Her kan I få alt fra bøffer til sushi, og alt er i super kvalitet og til rimelige priser,” siger sandra Thorsteinsson. I det hele taget er der masser af kvalitet for pengene, når I rejser i egypten, understreger sandra Thorsteinsson. “Hotellerne er af utrolig høj standard til prisen. Man får virkelig meget for sine penge,” siger hun. aKtiviteter og udflugter for alle Alle kender pyramiderne og Kongernes Dal, og det er en stor, stor oplevelse. Der går busser fra Hurghada til både Cairo og luxor, så man kan tage på en dagsudflugt ud og opleve de storslåede seværdigheder. Udflugterne til Cairo og luxor kan bestilles hjemmefra inden afrejse. selv om de fleste tager til Hurghada for at slappe af i varmen, er det rart med nogle alternativer til liggestolen. Dem er der masser af, når I rejser med Falk lauritsen. Koralrevene langs kysten er et slaraffenland for dykkere, den friske brise gør kysten til et paradis for wind- og kitesurfere, og på mange hoteller er der gode muligheder for at spille golf, tennis og dyrke fitness, og der er masser af vandsportsaktiviteter ved strandene.


Egypten

HeR sKAl I Bo

beach albatros resort Skønthotelresortmedgodefaciliteterogstrandbeliggenhed

4

0m

15 km

all inclusive

ja

stort og flot, familievenligt hotel og et godt ferievalg til jer, som vil holde ferie ved stranden i rummelige, flotte omgivelser. ved hotellet er der en dejlig sandstrand og et stort poolområde med to separate børnepools, liggestole og parasoller, i frit kan benytte. hotellet har flere restauranter, barer og diskotek. lange bukser til herrerne er påkrævet i restauranterne om aftenen. i hotelområdet er der internetcafé og minimarked med et mindre udvalg af de mest almindelige dagligvarer. på hotellet kan i spille tennis, bordtennis, minigolf og forskellige boldspil samt benytte hotellets fitnessfaciliteter, bestille massage eller benytte hammam og sauna. til børnene er der legeplads og børneklub, og der er underholdning flere gange ugentligt i dagtimerne og om aftenen i form af shows. komfortable og charmerende dobbeltværelser med balkon eller terrasse samt bad, toilet og hårtørrer. der er aircondition, satellit-tv og safeboks på alle værelser. hotellet tilbyder desuden familieværelser bestående af to værelser med dør imellem eller to værelser i to etager.

billigste fra-pris pr. person:

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

4.998,-

børnepris fra:

sommer 2013 |

2.298,-

| 31


eKspertens

bedste

tips

n Sandra Thorsteinsso

Hurghada sol, varmt vand, flotte oplevelser i Rødehavet, kulturelle oplevelser og gode hoteller gør Hurghada til et populært rejsemål. Her finder I et aktivt byliv, basar og lokalt liv, gode restauranter og shoppingmuligheder. samtidig kan I nå både luxor, Cairo og en tur i ørkenen, når I holder ferie i Hurghada.

DeT sKAl I oPleVe paradis-stranden mahmya med det kridhvide sand og azurblå hav byder på muligheder for snorklingtur og afslapning med blød loungemusik som baggrundsstemning. prøv for eksempel en snorklingstur med colona diverse der er et skandinavisk dykkerselskab med stort fokus på sikkerhed, erfarne guider og gode både. i kan også tage med falk lauritsen på byrundtur i hurghada.

32 |

| sommer 2013

HeR sKAl I sPIse i den nye marina er man altid sikker på at kunne få en ny kulinarisk oplevelse, hver gang man besøger stedet. her finder i alt fra gode steaks, sushi, fine dining og burgere samt et godt udvalg af barer og livemusik. i alle afkroge af hurghada finder i gode restauranter – nedenfor er et par forslag til gode spisesteder. hos pita sphinx kan i spise orientalsk mad til billige priser. granada er en caférestaurant med udsigt over rødehavet. i den nye del af hurghada findes en masse gode restauranter, hvor i finder alt fra libanesisk, argentinsk steakhouse, italiensk til thaimad. hvis det skal være finere madlavning, er bordiehns på den nye marina eller upstairs i El gouna klare favoritter.


Egypten Bulgarien

HeR sKAl I Bo albatros palace resort Luksuriøsthotelresorticharmerende,eventyrligbyggestil 2+1

0m

15 km

all inclusive

ja

flot, luksuriøst hotel og et godt ferievalg til jer, som vil holde ferie ved stranden i komfortable, flotte omgivelser. ved hotellet er der en dejlig sandstrand og et gigantisk poolområde med separat børnepool, vandrutsjebaner, liggestole, parasoller og håndklædeservice, i frit kan benytte. flotte og rummelige dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer. til værelserne er der balkon eller terrasse. der er aircondition, satellit-tv og safeboks på alle værelser.

billigste fra-pris pr. person:

5.198,-

arabella azur resort CharmerendeAllInclusivehotelmedværelseriorientalskstil

3

0m

3 km

all inclusive

ja

større hotelområde med en familiær stemning, god beliggenhed tæt ved vandkanten og et godt udgangspunkt for badeferie med all inclusive. til hotellet er der et dejligt poolområde med to pools og separat børnepool samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. dobbeltværelserne er rummelige og indrettet i orientalsk stil i flere niveauer. der er bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse til værelserne. på værelserne er der aircondition, satellit-tv og et lille køleskab.

billigste fra-pris pr. person:

4.798,-

three corners sunny beach AllInclusive-hotelmedgodebørnefaciliteterogegenstrand

4

0m

15 km

all inclusive

ja

familievenligt all inclusive-hotel med to poolområder, det ene med separat børnepool med tre vandrutsjebaner. desuden er der liggestole, parasoller og håndklædeservice ved begge poolområder, som i frit kan benytte. store, moderne dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. værelserne er indrettet med aircondition, satellit-tv, et lille køleskab og safeboks. brug af telefon afregnes med hotellet. hotellet tilbyder desuden familieværelser.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

børnepris fra:

1.998,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 33


Bulgarien

Kos- Et ø-paradis for alle rejsemål hvor: grækenland, kos hvorfor: • stabilt klima • bymiljøet omkring kos by • perfekt til cykelferie • børnevenlige all inclusive-hoteller • spændende seværdigheder hvornår Kan du rejse billund afrejsedag fredag i perioden: 3/5 - 20/9 København: afrejsedag fredag i perioden: 17/5 - 6/9 ca. 3 timEr og 30 min. læs mere her www.falklauritsen.dk/kos

Kos Kos

Euro gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° maj

34 |

juni

juli aug

sEp

okt

| sommer 2013

10°

engang forbandt mange Kos med fest og farver, men øen har meget mere at byde på, og er et yndet feriemål for alle aldersgrupper. Kos er en af Grækenlands meget populære ferieøer og har været det i mange år. Den er på størrelse med langeland og har været beboet i over 10.000 år. Øen ligger i det Ægæiske Hav, ikke langt fra Bodrum i Tyrkiet og to en halv times bådsejlads fra Rhodos. Øens størrelse og fine klima gør den til et populært feriemål for store og små, uanset om man er til badeferie, aktiv ferie med cykel rundt på øen eller en god blanding af det hele. “Kos har noget for alle,” siger Betina elling, der er destinationschef på Kos. “Øen appelle-

rer både til børnefamilier, unge vennepar, der tager på ferie for at feste og have det sjovt, og til dem, som rejser uden børn,” siger hun. Dette skyldes ikke mindst Falk lauritsens udvalg af hoteller. “Vi har både de store All Inclusive-hoteller, som børnefamilierne typisk er glade for, og de mindre byhoteller, hvor man får sin egen lejlighed og selv kan sørge for maden,” siger hun. Børnefamilierne sætter især pris på Kos’ fine strande, der er perfekte for børn. Der findes både brede sandstrande og små og intime strande. De fleste steder er der ikke særlig dybt, hvilket er særegent for de græske øer.


Kos Kos

DeT sKAl I oPleVe for jer med børn hvis i vil have en afveksling fra stranden, er den store vandpark lido Waterpark, en god mulighed. den er især sjov for de yngre børn op til 15 år. der er også gode muligheder for, at forældrene kan slappe af, og der er særlige aktiviteter for børn mellem 10 og 15 år. for jer med teenagere der er masser af vandsportsaktiviteter langs strandene, som kan optage de unge i timevis, eller i kan leje bil eller scootere og køre væk fra byen og ud i de små bugter og finde et sted at bade i en stille krog. for jer, der rejser uden børn lej en bil og kør rundt på øen i nogle dage. der er mange fine ting at se på kos, og i kan finde små hyggelige bugter, i kan bade fra. byen Zia er en meget fin, traditionel græsk by med hvidkalkede huse og små tavernaer med god, græsk mad. det er også et virkelig fint sted at nyde den smukke solnedgang. her kan i også købe fine souvenirs som f.eks. gode, lokaltproducerede olier og krydderier. i Zia finder i santa maria-kirken, som er en smuk gammel kirke, der har en helt særlig historie. pladsen omkring kirken er meget fin og har mange hyggelige små tavernaer, hvor i kan nyde en kop kaffe, en god frokost eller en kølig drink.

eKspertens

bedste

tips

Betina Elling for jer, der er interesserede i Kultur i kos by finder i et væld af ruiner fra antikken, heriblandt et gammelt amfiteater. i kan f.eks. leje cykler, og i kan sagtens bruge flere dage på at se det hele. den gamle borg i kos by ligger ned til havnen, og i august måned er her en festival med livemusik, som er en meget fin og stemningsfuld oplevelse. somme tider bliver der spillet teater inde i selve borgen. på det store torv i kos by, som kaldes frihedstorvet, bliver der spillet musik om sommeren. om aftenen sidder grækerne udenfor og drikker kaffe, og børnene leger på torvet. det er et dejligt sted at sidde og nyde stemningen, både for store og små. på frihedsforvet findes også en gammel moské samt en markedshal. på havnen findes der flere flotte bygninger i italiensk byggestil, og ved hippokrates træet findes der et museum, som også er et besøg værd – dog nok mest for de største.

HeR sKAl I sPIse for jer med børn jeg kan næsten ikke fremhæve nogen fremfor andre, da niveauet generelt er højt på kos, og grækerne er meget vilde med børn. så i vil blive godt modtaget, uanset hvor i har jeres børn med hen. besøg gerne ”olympiada”, som er en hyggelig familieejet restaurant, som ligger ved busstationen i kos by. lad gerne ejeren jimmy bestemme menuen for jer.

for jer, der vil spise loKalt i landsbyen Zia ligger en græsk taverna ved navn olympia, som er rigtig god. her kan i sidde på tagterrassen og nyde udsigten over de omkringliggende naboøer og nyde solnedgangen. det er en fantastisk oplevelse. i området psalidi, ca. en halv times rask gåtur fra ramira beach, er der en masse forskellige gode, traditionelle græske restauranter,

der alle ligger ud til havet. En af dem er nestoras, hvor man kan få serveret friskfangede fisk.

ved siden af hippokrates-træet, og er omkranset af en masse ruiner fra det antikke grækenland. der er meget smukt.

for jer, der vil have gourmet restaurant platanos, som ligger inde i centrum, serverer finere mad inspireret af det italienske og franske køkken. prisniveauet er lidt højere end på de traditionelle græske restauranter. den ligger lige læs, hvilke hoteller i skal bo på, på de næste sider sommer 2013 |

| 35


Bulgarien

HeR sKAl I Bo continental palace Hyggeligthotelnærstranden

3

50 m

1 km

morgen mad

ja

continental palace er et hyggeligt hotel tæt ved stranden og et godt valg for jer, som ønsker at bo i grønne omgivelser. hotellet er omgivet af en dejlig stor have og har et pænt poolområde med separat børnepool samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. hotellet har restauranter, bar og pool/snackbar. lyse dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer. alle værelser er indrettet med balkon eller terrasse, aircondition, køleskab og tv. brug af safeboks afregnes direkte med hotellet.

billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

atlantis AllInclusive-hotelmedgodstrandbeliggenhedudenforKosby

4

50 m

1,5 km

all inclusive

ja

atlantis er et ældre hotel og et godt ferievalg til jer, som vil bo tæt ved stranden og ikke har behov for et stort udvalg af ekstra faciliteter. til komplekset er der et poolområde med 2 pools samt separat børnepool. der er liggestole og parasoller, i frit kan benytte ved hotellets pool samt poolbar. nydelige dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. værelserne er indrettet med satellit-tv og et lille køleskab samt aircondition i perioden 15/6-15/9. hotellet tilbyder desuden familieværelser med separat soverum. billigste fra-pris pr. person:

3.998,-

michel PæntlejlighedskomplekscentraltiKosby

4

200 m

500 km

ingen pension

ja

michel er et godt valg for jer, som ønsker at bo centralt. den korte afstand til bylivet og den dejlige lambistrand gør at, hotellet er populært blandt yngre mennesker i højsæsonen. til komplekset er der et mindre poolområde med liggestole og parasoller, i frit kan benytte. pæne et- og toværelseslejligheder med bad, toilet og hårtørrer samt balkon. lejlighederne er indrettet med kombineret opholdsrum med satellit-tv og minikøkken med lille køleskab samt enkelt køkkenservice. billigste fra-pris pr. person:

36 |

2.998,-

| sommer 2013

børnepris fra:

1.798,-


Kos

HeR sKAl I Bo

ramira beach mitsis Skøntstrandhotelmedstortudvalgafaktiviteterforhelefamilien

4

0m

3 km

all inclusive

aegean view aqua resort HyggeligtAllInclusive-hotelmedgodeaktiviteterforhelefamilien

skønt all inclusive-hotel og et ideelt ferievalg for familien, som vil bo tæt ved stranden og gerne vil have mange aktivitetsmuligheder. til komplekset er der et stort poolområde med flere pools samt integreret børnepool. i kan frit benytte liggestole og parasoller ved poolområdet, og i tilbydes håndklædeservice til brug både ved pool og strand. store dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. værelserne er indrettet med lille køleskab, aircondition, satellit-tv og trådløs internetadgang. værelserne kan forekomme slidte. hotellet tilbyder desuden familieværelser.

billigste fra-pris pr. person:

4.998,-

børnepris fra:

4+2

ja

1.898,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

1,5 m

3,5 km

all inclusive

ja

aegean view har en skøn beliggenhed i et dejligt stort hotelområde med fine faciliteter for børn. komplekset består af flere bygninger placeret i en dejlig grøn have, og centralt finder i et stort poolområde med flere pools samt integreret børnepool og et mindre vandland med flere vandrutsjebaner. hotellet har privat strandafsnit, hvortil der fire gange dagligt er shuttlebus-service. gode dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. der er også familieværelser med to soverum samt suiter i to plan med stue, soverum og to badeværelser. alle værelsestyper er indrettet med lille køleskab, aircondition og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

børnepris fra:

sommer 2013 |

1.998,-

| 37


Tunesien

rejsemål hvor: tunesien, hammamet hvorfor: • skønne strande/krystalklart vand • den gamle medina • storslåede ørkenlandskaber og beduinlandsbyer • franskinspireret køkken hvornår Kan du rejse billund afrejsedag søndag i perioden: 16/6 - 13/10 afrejsedag mandag i perioden: 17/6 - 12/8 København afrejsedag søndag i perioden: 16/6 - 13/10 afrejsedag onsdag i perioden: 26/6 - 7/8 ca. 3 timEr og 30 min. læs mere her www.falklauritsen.dk/tunesien

tunesien / hammamet tunesien

dinar gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° juni

38 |

juli

aug

sEp

okt

| sommer 2013

10°

- smukke strande

“der er iKKe mange, der ved det, men Tunesien har faktisk flottere strande end eksempelvis egypten,” fortæller Bo Hansen, områdechef fra Falk lauritsen. Han fremhæver netop strandene som en af de altovervejende grunde til, at Tunesien bliver et stadig mere populært rejsemål. “selv om Tunesien ligger i Afrika, minder landskabet lidt om Grækenland,” siger Bo Hansen. “Der er utrolig mange kulturelle ting at se, og de senere år er Tunesien også blevet et populært rejsemål for gæster, der kan lide at spille golf. Man tænker nok ikke lige umiddelbart på et afrikansk land som et godt sted at spille golf, men det er det,” siger han. et andet faktum, som få er klar over er, at der i Tunesien findes masser af vingårde, og at de producerer virkelig god vin. De smukke sandstrande med palmer er populære hos store og små, og ifølge Bo Hansen er det både børnefamilier, unge par og ældre par uden børn, der vælger at holde ferie i Tunesien. området Hammamet i det nordlige Tunesien, hvor Falk lauritsens hoteller ligger, byder på en god blanding af muligheder for at bade, slappe af og for at se og opleve noget. Den gamle medina udgør centrum af det, der engang var en lille fiskerby, men som i dag er et af Tunesiens mest besøgte turistmål. Her kan I købe smukt kunsthåndværk, krydderier og andre lokale specialiteter og nyde synet af de mange smukke gamle fæstninger, fra dengang franskmændene koloniserede Tunesien.


Tunesien

HeR sKAl I Bo

iberostar chich Khan LuksuriøstAllInclusive-hotelmedpragtfuldbeliggenhed

4+1

400 m

200 m

all inclusive

ja

skønt all inclusive-hotel til jer, der gerne vil holde ferie i luksuriøse og komfortable omgivelser. hotellet tilbyder et spændende udbud af faciliteter for hele familien. poolen ligger i et lækkert område omgivet af grønne planter, hvor der er placeret liggestole og parasoller, i frit kan benytte. der er separat børnepool og en lille legeplads. hotellet har flere spændende restauranter og barer fordelt i komplekset, hvor der også er frisør og wellness center, diskotek, tv-stue samt et mindre minimarked. ved hotellets egen sandstrand er der liggestole og parasoller, og i kan leje forskellige vandsportsaktiviteter. hotel iberostar chich khan er beliggende ca. 200 meter fra centrum af yasmine hammamet ved siden af den nye medina, hvor i kan gå på opdagelse blandt de mange boder. yasmine hammamet er et flot nybygget turistkvarter, hvor der ligger mange spændende restauranter, hyggelige caféer og gode indkøbsmuligheder. derudover kan i opleve byens nye lystbådehavn, “marinaen”. velindrettede og pænt møblerede værelser med balkon samt eget bad, toilet og hårtørrer. alle værelserne er udstyret med aircondition og satellit-tv. brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. i receptionen kan i leje safeboks. hotellet råder desuden over forskellige større typer familieværelser.

billigste fra-pris pr. person:

3.998,-

børnepris fra:

2.298,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 39


Bulgarien

DeT sKAl I oPleVe

eKspertens

bedste

tips

Bo Hansen

for jer med børn friguia park er en stor zoo med alle mulige slags dyr lige fra løver, giraffer og søløver til delfiner, der laver sjove kunster. Et stort hit for de mindste. for jer med teenagere falk lauritsen har en meget populær todages-sahara-tur, hvor i kommer ud og ser den flotte starwars-by, hvor luke skywalker bor i filmen. turen byder også på en jeepsafari, hvor i også får mulighed for at ride en tur i ørkenen på kamelryg. for jer uden børn den gamle koloniby karthago, der ligger nær tunis, blev grundlagt i 814 f.kr. af handelsfarende fønikere. byen er på unEscos verdensarvsliste og er bestemt et besøg værd. den smukke kunstnerby sidi bou said er berømt for sine hvidog blåmalede huse og er kåret som et af verdens smukkeste steder, og figurerer på unicEfs verdensarvsliste.

HeR sKAl I sPIse for jer, der vil spise loKalt på næsten ethvert gadehjørne kan i købe de særlige tunesiske madpandekager, der fås med forskellige former for fyld. det er både lækkert og billigt. for jer med børn bella marina i hammamet byder på gode, tunesiske specialiteter og mere velkendte retter og har en særlig børnemenu. for jer, der vil have gourmet le duo, der ligger i nærheden af hotel sinbad, er en lidt finere restaurant. barbarossa, der ligger i medinaen, er også et godt valg. begge restauranter serverer tunesiske specialiteter.

40 |

| sommer 2013


Tunesien

HeR sKAl I Bo SamIra CluB Storthotelforhelefamilientætvedstrandogmedmangefaciliteter

4

50 m

3 km

all inclusive

ja

dejligt familiehotel med et stort poolområde med vandrutsjebane, separat børnepool, poolbar samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. der er restaurant og flere barer på hotellet samt internetadgang. hotellet tilbyder forskellige aktiviteter og underholdning i både dag- og aftentimerne. desuden er der et fitnesscenter med spa, hvor i kan bestille forskellige behandlinger. funktionelle og enkeltindrettede dobbeltværelser med bad, toilet og terrasse. på værelserne er der aircondition og betalings-tv.

billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

børnepris fra:

1.998,-

VINCCI Taj SulTaN reSorT Dejligthotelmedmangefaciliteterogskønstrandbeliggenhed 3+1

250 m

1 km

all inclusive

ja

lækkert hotel med god komfort, mange faciliteter og gode udendørs arealer. til hotellet er der et stort, pragtfuldt poolområde med integreret børnesektion samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. i komplekset er der flere barer samt buffet og a la carte-restaurant. hotellet tilbyder en række faciliteter som tennis, fodboldbane, bordtennis, minigolf og aerobic, fitnessfaciliteter, sauna og tyrkisk bad. flotte, velindrettede dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon. på værelserne er der aircondition (inkluderet i perioden 15/6-15/9) og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

el mouradi hammamet Stort,indbydendeAllInclusive-hotelmedcentralbeliggenhed 2+2

40 m

200 m

all inclusive

ja

hotellet har et stort og alsidigt udbud af faciliteter for både familier og voksne par. der er et dejlig stort poolområde til hotellet med separat børnepool samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. hotellet har en skøn beliggenhed lige ned til en dejlig, børnevenlig sandstrand. El mouradi har flere restauranter og forskellige barer fordelt på hotelområdet. i kan spille bordtennis, tennis, vandpolo og volleyball samt benytte hotellets fitnessfaciliteter. pæne dobbeltværelser med balkon og bad, toilet og hårtørrer. der er aircondition (inkluderet i perioden 15/6-15/9), safeboks (mod depositum), satellit-tv, trådløs internetadgang og køleskab i alle værelserne. billigste fra-pris pr. person:

4.398,-

børnepris fra:

1.898,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 41


Mallorca - evigt populær

rejsemål hvor: spanien, mallorca hvorfor: • alcudia-stranden • strand, bjerge og appelsintræer • spansk tapas og sangria • kultur og natur • flyvetid under 3 timer

hvornår Kan du rejse billund og København: afrejsedag lørdag i perioden: 27/4 - 12/10 aalborg: afrejsedag lørdag i perioden: 1/6 - 12/10 ca. 3 timEr læs mere her www.falklauritsen.dk/mallorca

mallorca mallorca

mallorca har det hele. Derfor har øen altid været et højtelsket rejsemål. Da danskerne i tresserne for alvor fik smag for at rejse udenlands, var Mallorca en af de absolutte yndlingsrejsemål. Det er det stadigvæk, og i følge Janet olsen Marquez, der er destinationschef på Mallorca, er det fuldt forståeligt. Øen har nemlig utrolig meget at byde på, både for børn og voksne.

Euro gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° apr maj juni juli aug sEp okt

42 |

| sommer 2013

10°

“Vi har mange gæster med børn, der vælger Mallorca. Men vi ser også flere og flere familier, der holder ferie hernede flere generationer sammen. Det kan være, far, mor og børn har været der en uge, og så kommer bedsteforældrene ned og er sammen med dem den efterfølgende uge,” fortæller hun.

“Mallorca har lidt af det hele, uanset om man vil bade og dase i solen, shoppe, dyrke sport eller tage på vandretur i bjergene. Der er også mange, der lejer en bil og kører rundt på øen,” siger hun. Mallorca er en utrolig smuk ø, og ifølge Janet olsen Marquez, der har boet på øen i over ti år, bliver man aldrig træt af Mallorca. “strandene er smukke med hvidt sand og lavt vand, så det er ideelt også for de mindste. landskabet er flot med masser af olivenlunde og mandeltræer, og der er bjerge, bugter og kridhvide sandstrande. samtidig har man Palma by, der minder om en mini-udgave af Barcelona, for dem, der ønsker lidt storbystemning,” siger hun.


Mallorca

eKspertens

bedste

tips

ez Janet Olsen Marqu

“Mallorca en af de absolutte yndlingsrejsemål” JANeT olseN MARqUez

DeT sKAl I oPleVe for jer med børn de såkaldte dragegrotter ved porto christo har altid været et stort hit, både blandt store og små. grotterne er drypstenshuler, og et stykke inde i grotterne kan man sidde på bænke langs breden til martelsøen og nyde de smukke omgivelser. grotterne er fyldt med de såkaldte stalamitter og stalakitter, der danner alskens former og farver, der er

sjove at se på. inde ved søen kan man opleve solen gå ned og op, hvilket er et meget betagende syn. det er også muligt at sejle ud på søen og røre ved det klare, kolde vand. for jer med teenagere fra palma-bugten og alcudia kan i tage på en af de meget populære bådture på enten katamaran eller almindelig sejlbåd.

undervejs kan i bade under et af de mange stop, ligesom det er muligt at få mad om bord.

tre forskellige ruteforslag med: en tur nordpå, en anden vestpå og den sidste sydøst på øen.

for jer uden børn lej en bil og oplev en masse spændene ting i jeres eget tempo. i kan spise på små, lokale restauranter eller nyde den romantiske solnedgang i uforstyrrede omgivelser. hvis i lejer en bil gennem falk lauritsen, følger der

for jer, der vil have Kultur palma by byder på et væld af gallerier, museer og kirker, som i sagtens kan få dagevis til at gå med at nyde, hvis i vil.

HeR sKAl I sPIse På MAlloRCA KøKKenet på mallorca på mallorca finder i alle typer af restauranter lige fra små, lokale steder med traditionel mad til fine michelin-restauranter. køkkenet er, som vi kender det fra resten af spanien med masser af tapas og lækre, smagfulde retter. særlige mallorcinske specialiteter er f.eks. berenjenas rellenas, som er auberginer fyldt med brød, løg, urter og evt. svinekød. Escalduns er hønsekød og kartofler smagt til med mandler og pinjekerner, og

fritto mallorquin er en smagfuld ret bestående af nyrer, lever, grøn peber, kartofler og porre. i må heller ikke snyde jer selv for at prøve den friske og krydrede tomatsuppe gazpacho, der serveres kold. for jer med børn langs havnen i alcudia er der et væld af fine, børnevenlige restauranter. blandt andet sa taverna des port, der serverer lækre, grillede specialiteter, der passer både store og små ganer.

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

for jer, der vil spise loKalt ikke langt fra lufthavnen ved den gamle mølle ligger la farinera, som er en meget rustik og populær grillrestaurant, hvor der altid er godt fyldt op. det kræver bil at komme dertil, så enten skal i leje en bil eller tage en taxa.

lækre mad og flotte udsmykning med vægmalerier og frescoer er til priser, hvor alle kan være med.

for jer, der vil have gourmet i den tidligere gamle biograf i alcudias gamle bydel ligger restauranten satyricon, der trods sin utrolig

sommer 2013 |

| 43


HeR sKAl I Bo

sol alcudia center Centraltbeliggendeferiekompleksmedrummeligelejligheder

5

150 m

2,8 km

ingen pension

ja

sol alcudia center er til jer, som gerne vil bo i gode, rummelige ferielejligheder tæt ved centrum og strand. i komplekset er der et dejligt poolområde med liggestole i frit kan benytte. der er desuden separat børnepool. derudover er der minimarked, restaurant samt pool- og snackbar, hvor i kan nyde kolde forfriskninger. lejlighederne er centralt beliggende i forhold til bycentrum, ”dollargaden”, og strand. i centrum af den nye bydel, ”dollargaden” i alcudia finder i en hyggelig bymidte med et stort udvalg af forretninger, barer og mange restauranter. i området omkring komplekset er der flere gode indkøbsmuligheder. grundet den centrale beliggenhed tæt ved centrum kan støj fra byen og aftenunderholdningen til tider høres i nogle af lejlighederne. på sol alcudia center kan i spille bordtennis, volleyball og vandpolo samt billard, mod betaling. der er underholdning flere gange ugentlig med forskellige shows. lejlighederne er store og rummelige et- og toværelseslejligheder med bad og toilet samt balkon eller terrasse. lejlighederne har kombineret stue og køkken med køleskab og mikroovn. lejlighederne med to værelser har separat soverum. alle lejlighederne er udstyret med aircondition og satellit-tv. brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet. lejlighederne kan forekomme lettere slidte.

billigste fra-pris pr. person:

44 |

2.998,-

| sommer 2013

børnepris fra:

1.798,-


Mallorca

HeR sKAl I Bo

pirates village Pirat-tematiseretlejlighedskomplekstætvedstrandeniSantaPonsa

3+1

300 m

300 m

ingen pension

ja

tematiseret feriekompleks for børnefamilier med et dejligt, stort poolområde med integreret børnepool, liggestole og parasoller, i frit kan benytte. hotellet har egen restaurant, bar og tv-stue med satellit-tv. påå hotellet er der forskellige aktiviteter og legeplads til børnene. toværelseslejligheder med bad, toilet og balkon/terrasse. alle lejlig-hederne har separat soverum samt kombineret stue/minikøkken med køleskab og er indrettet med aircondition og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

3.798,-

børnepris fra:

1.298,-

venecia Populærelejlighedertætvedbørnevenligsandstrand

4

50 m

300 m

ingen pension

ja

hyggelige ferielejligheder tæt ved strand og centrum. komplekset består af to forskellige bygninger adskilt af en mindre, lavvandet kanal. på den ene side er der et dejligt poolområde med børnepool og liggestole, i frit kan benytte. rummelige toværelseslejligheder med bad og toilet samt balkon eller terrasse. nogle er beliggende i bygningen ved poolen på den anden side af kanalen. lejlighederne er indrettet med separat soverum og kombineret stue og køkken med køleskab, satellit-tv og aircondition.

billigste fra-pris pr. person:

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

2.798,-

sommer 2013 |

| 45


Bulgarien

HeR sKAl I Bo

grand bahia FeriekompleksmedstrandbeliggendhediAlcudia-bugten

3+1

10 m

100 m

ingen pension

ja

til jer, der gerne vil bo helt tæt ved stranden og tæt ved et hyggeligt bymiljø i c'an picafort. feriekomplekset består af to bygninger og et dejligt poolområde, hvorfra i kan nyde den storslåede udsigt over stranden og alcudia-bugten. her kan i frit benytte liggestole og parasoller samt den integrerede børnepool. pæne toværelseslejligheder med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. lejlighederne er med seperat soverum og kombineret stue/køkken med køleskab samt aircondition og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

lagotel Godtfamiliehotelmedmangefaciliteterforbådestoreogsmå

4+2

800 m

6 km

all inclusive

ja

dejligt hotel, som er beliggende uden for byområdet i playa de muro. hotellet er et godt ferievalg til jer, som ønsker mange faciliteter og rummelige omgivelser. til hotellet er der et stort poolområde med separat børnepool samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. i komplekset er der flere barer samt buffetrestaurant. i tilknytning til hotellet er der frisør og minimarked. rummelige to- og treværelseslejligheder med bad, toilet samt balkon eller terrasse. lejlighederne er indrettet med kombineret opholdsrum og minikøkken og har henholdsvis et og to separate soverum. i lejlighederne er der aircondition og satellit-tv. brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet. desuden mulighed for lidt større superior-toværelseslejligheder beliggende på 6. sal.

billigste fra-pris pr. person:

46 |

4.498,-

| sommer 2013

børnepris fra:

1.298,-

sol cala blanca SkønstrandbeliggenhedogkomfortabeltvoksenhoteliPalmaNova

3

20 m

0m

morgen mad

ja

godt hotel til voksne gæster, der sætter pris på god komfort og en central beliggenhed tæt ved by og strand. hotellet har et dejligt poolområde med liggestole og parasoller, i frit kan benytte. hotellet har egen restaurant samt flere barer fordelt i hotelområdet. hotellet tillader kun gæster over 15 år. dejlige, lyse dobbeltværelser med balkon eller terrasse samt bad, toilet og hårtørrer. alle værelserne er indrettet med minibar, aircondition og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-


Mallorca

HeR sKAl I Bo

barcelo cala vinãs LuksuriøstferiekompleksmedskønbeliggenhedinærhedenafMagalluf

3+1

50 m

3 km

all inclusive

ja

skøn ferieperle beliggende ved strand og cala vinãs-bugten. Et ideelt ferievalg til jer, som ønsker luksuriøse omgivelser og høj komfort. feriekomplekset, der er opdelt i flere bygninger med niveauforskelle, har to poolområder, det ene med separat børnepool. desuden er der liggestole og parasoller i frit kan benytte. hotellet har to restauranter og flere barer. pæne superiorværelser i moderne stil med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. der er køleskab, aircondition og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

5.498,-

børnepris fra:

1.898,-

alcudia garden Godtfamiliehotelmedmangefaciliteter

3+1

80 m

0m

ingen pension

ja

ideelt til jer, som holder af en international stemning og gerne vil bo centralt i puerto de alcudia. hotellet tilbyder gode faciliteter for både børn og voksne. ved poolen er der separat børnepool, liggestole og parasoller, i frit kan benytte, samt håndklædeservice mod betaling. i komplekset er der restaurant og bar. i kan spille forskellige boldspil og bordtennis. hotellet arrangerer underholdning og aktiviteter i dag- og aftentimerne. velindrettede toværelses lejligheder med separat soverum, kombineret stue og køkken med køleskab. alle lejlighederne har eget bad og toilet samt balkon eller terrasse. desuden er der aircondition og satellit-tv i alle lejligheder. lejlighederne er forskellige i indretning og kan forekomme lettere slidte. desuden tilbydes lyse dobbeltværelser med eget bad og toilet samt balkon eller terrasse. derudover er der aircondition og satellit-tv i alle værelser.

billigste fra-pris pr. person:

3.998,-

børnepris fra:

1.298,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

aqua sol StemningsfuldtlejlighedskompleksmidtiPalmaNova

8

150 m

100 m

ingen pension

ja

lejlighedskomplekset aqua sol er velegnet til jer, som sætter pris på at bo centralt og i nærheden af den flotte sandstrand i palma nova. i komplekset er der et dejligt poolområde med integreret børnepool og liggestole. der er niveauforskelle i terrænet på komplekset. flotte toværelseslejligheder med separat soverum og kombineret stue/køkken med køleskab. i lejlighederne er der eget bad og toilet, aircondition samt balkon eller terrasse.

billigste fra-pris pr. person:

3.498.-

sommer 2013 |

| 47


Rhodos

- den perfekte ferie for teenagere og voksne rejsemål hvor: grækenland, rhodos hvorfor: • solsikkert med brise • rhodos' gamle bydel • skøn natur • Eksklusive butikker • græsk stemning

hvornår Kan du rejse billund og København: afrejsedag søndag i perioden: 5/5 - 13/10 ca. 3 timEr og 30 min. læs mere her www.falklauritsen.dk/rhodos

“Jeg vil faktisk rigtig gerne til rhodos igen, blandt andet for at opleve den gamle bydel”

rhodos rhodos

Euro gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° apr maj juni juli aug sEp okt

10°

der underholdning for os helle jørgensen, Helle JØRGeNseN allesammen. Det var alle tihendes mand, et vennepar ders,” siger hun. og i alt fire teenagere tog Det lykkedes dog for de af sted på en uges ferie sidst voksne af vriste de unge fri fra i september. De havde aldrig poolkanten, og en eftermiddag tog været på Rhodos før, og ingen af de bussen ind til den gamle bydel i Rhodos dem blev skuffede. “Det var virkelig over al forventning,” for- by, som var en stor oplevelse for dem alle. “Det var rigtig flot og hyggeligt at gå i de tæller Helle Jørgensen, der har rejst fast en små gader. Der var en helt speciel atmosfære, gang årligt med venneparret og deres børn. At det kan være lidt svært at planlægge en og vi fik slet ikke set det hele. Jeg vil faktisk ferie, som rammer alles smag, kan de fleste rigtig gerne til Rhodos igen, blandt andet for med teenagere skrive under på, men det var at opleve den gamle bydel. Jeg anede slet ikke, at der ville være så meget at se,” siger Helle ikke tilfældet på Familien Jørgensens ferie. “Der var så mange aktiviteter på hotellet, Jørgensen. “Vi så middelalderoptog, hvor folk var klædt at de unge mennesker nærmest ikke var til at drive med uden for hotellet af frygt for, at de ud som nonner og bønder, og hvor de opførte skulle gå glip af noget,” griner Helle Jørgensen. en slags rollespil. om aftenen spiste vi på en “Der var et helt hold af unge, som lavede restaurant, der hed Romeo, som var ejet af en aktiviteter for børn og unge på hotellet. Der dansk kvinde og hendes græske mand. Det var var vandpolo og aquagymnastik, og de kom en fin restaurant, og det var så smukt at gå rundt rundt og sagde godmorgen, og om aftenen var i mørket i den fint oplyste bydel,” husker hun. læs videre på side 50

48 |

| sommer 2013


Rhodos

HeR sKAl I Bo

PoSeIdoNIa HyggeligtlejlighedskompleksiIxia

aVra BeaCH BørnevenligtAllInclusive-hotelmedskønstrandbeliggenhed

4

0m

2 km

all inclusive

avra beach har en skøn beliggenhed i rolige, børnevenlige omgivelser tæt ved en dejlig stenstrand. hotellet tilbyder et godt poolområde med separat børnepool, som ligger i grønne omgivelser. ved poolen er der liggestole og parasoller til fri afbenyttelse. hotellet har eget strandafsnit. i komplekset er der restaurant og bar. hotellet tilbyder et bredt udbud af faciliteter og aktiviteter til både børn og voksne. i kan spille tennis, bordtennis, volleyball og billard (mod betaling). til de yngste gæster er der legeplads og børneklub for børn mellem 4-12 år. i skolernes sommerferie er der aftenunderholdning flere gange ugentligt. hyggelige dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. alle værelserne er indrettet med aircondition (inkluderet i prisen fra 15/6 - 15/9), satellit-tv og minikøleskab.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

børnepris fra:

5

ja

1.298,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

300 m

5 km

ingen pension

ja

poseidonia er et dejligt feriekompleks beliggende i et forholdsvis roligt område. komplekset består af fire bygninger af forskellig standard med hyggeligt fælles poolområde med separat børnepool omgivet af grøn beplantning, hvor der er liggestole og parasoller, i frit kan benytte. poseidonia har egen restaurant og poolbar. poseidonia er beliggende i feriebyen ixia med et mindre udvalg af forretninger og restauranter. til rhodos by er der godt 5 kilometer. her finder i en hyggelig bystemning og et livligt aften- og natteliv, mange butikker samt et stort udvalg af restauranter og lokale taverner. der kører lokale busser til rhodos by flere gange dagligt. rummelige et- og toværelseslejligheder med kombineret stue/tekøkken med køleskab. toværelseslejlighederne har separat soverum. alle lejligheder har eget bad og toilet samt balkon, tv og aircondition.

billigste fra-pris pr. person:

2.998,-

børnepris fra:

sommer 2013 |

1.298,-

| 49


Bulgarien

eKspertens

bedste

tips

Helle Jørgensen

DeT sKAl I oPleVe for jer, der vil have Kultur lindos, den hvide by, er en af de mest populære udflugtsmål, og med rette, for den er virkelig smuk. lindos ligger omkring 55 kilometer fra rhodos by og kan nås enten med danske rejseleder, eller på egen hånd i lejebil eller med lokalbus. for jer med teenagere det tager ca. 2 timer at sejle til

marmaris i tyrkiet, hvor i kan besøge den lokale basar. det er der mange, der gør, og her er virkelig mulighed for at gøre et godt køb. for jer med børn både børn og voksne synes godt om sommerfugledalen, som er et stort naturområde, hvor i om sommeren kan opleve flere tusinde sommerfugle i alle størrelser og farver.

Familierne fik også oplevet det berømte, græske køkken. Med undtagelsen af de unge. “De vil have pizza, og sådan er det,” konstaterer Helle Jørgensen med et smil. “Men vi voksne ville gerne smage de lokale retter. Jeg har f.eks. prøvet at lave mousaka herhjemme, så jeg ville gerne smage rigtig græsk mousaka, så jeg kunne sammenligne. Vi fik en masse forskellige små retter, vi kunne smage på, og det var virkelig lækkert,” siger hun. De øvrige dage gik med afslapning ved poolen. om aftenen sad de voksne og hyggede sig på terrassen med et glas vin. Familierne havde valgt All Inclusive, for som Helle Jørgensen siger: “Når vi holder ferie, gider vi fortsat 50 |

| sommer 2013

HeR sKAl I sPIse for jer med børn på restaurant romeo er der hele tre køkkener: græsk, italiensk og fisk, så der er altid noget for enhver smag. for jer, der vil spise loKalt rustico er berømt for sine specielle græske gryderetter, og ejeren kostas kan altid fortælle en historie om retten, og hvor opskriften oprindeligt kommer fra.

ikke tænke på, om der er råd til en eller to is eller sodavand. så det var dejligt, at det hele var med i prisen.” “Hotellet, vi boede på (eden Roc), var flot og lækkert, og det var rart, at hvis man ville, kunne man gå ned i restauranten og høre levende musik hver aften. Der var også diskotek, hvis man havde lyst til det. så der er noget for alle,” siger hun. “Maden på hotellet var rigtig god. De varierede mellem forskellige temaer, så der en dag var italiensk aften, en anden aften serverede de fisk, og det hele var meget lækkert og varieret. Der var altid noget for enhver smag,” siger hun. Familien Jørgensen og deres venner har

for jer, der vil have gourmet på restaurant Wonder i rhodos by er maden i verdenklasse med moderne og internationalt inspirerede retter.

rejst både i Tyrkiet og egypten, og noget af det, der overraskede positivt ved Rhodos, var det milde klima. “Vi er vant til, at man skal have en trøje med om aftenen, men det var slet ikke nødvendigt her. Der var dejlig lunt om aftenen, så man kunne gå med bare arme, og om dagen lå temperaturerne omkring de 30 grader, men med en konstant brise, så man ikke var ved at gå til af varme. Det var utrolig dejligt,” siger Helle Jørgensen.


Rhodos

HeR sKAl I Bo

villas duc CharmerendelejlighedskompleksiIalyssos

4

grand mitsis EleganthotelmedgåafstandtilRhodosby

200 m

250 m

ingen pension

dejligt feriekompleks beliggende i et naturskønt og forholdsvis roligt område. i komplekset er der et stort og lækkert poolområde med separat børnepool omgivet af grøn beplantning, hvor der er liggestole og parasoller, i frit kan benytte. dejlige et- og toværelseslejligheder indrettet med kombineret stue med et mindre køkken, bad og toilet samt balkon eller terrasse. der er satellit-tv og aircondition (inkluderet i prisen fra 15/6 - 15/9). billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

børnepris fra:

1.798,-

50 m

900 m

4.998,-

børnepris fra:

700 m

all inclusive

ja

4.498,-

cactus GodthotelmedenafdebedstebeliggenhederiRhodosBy

all inclusive

3

ja

godt all inclusive-hotel med mange faciliteter og muligheder for både børn og voksne i rolige omgivelser. hotellet består af hotelbygning og hyggelige bungalower, i grønne omgivelser. komplekset har flere poolområder med separat børnepool, vandrutsjebaner for børn samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. hotellet tilbyder forskellige værelsestyper, som alle er indrettet med eget bad, toilet og hårtørrer, køleskab, satellit-tv og radio.

billigste fra-pris pr. person:

50 m

grand mitsis er et flot hotel med god beliggenhed, et godt ferievalg til jer, som vil bo centralt i luksuriøse og komfortable omgivelser. hotellet har et dejligt poolområde med flere pools og separat børnepool samt parasoller og liggestole, i frit kan benytte. flotte, lyse dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon. alle værelserne er udstyret med satellit-tv, aircondition og køleskab. billigste fra-pris pr. person:

eden roc IndbydendeAllInclusive-hotelmedstrandbeliggenhed

4

3+1

ja

2.998,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

20 m

600 m

morgen mad

ja

cactus er et spændende hotel med en god atmosfære, stilistisk inspireret af det maritime univers. Et godt hotel til jer, som vil nyde strandlivet og samtidig vil bo tæt på bymiljø. på hotellet er der et godt poolområde med integreret børnepool samt liggestole, i frit kan benytte. nydelige, lyse dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon. alle værelserne er udstyret med køleskab, tv og aircondition (inkluderet i perioden fra 1/6 - 30/9, uden for denne periode er der ikke mulighed for aircondition). billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

sommer 2013 |

| 51


Bulgarien

rejsemål hvor: grækenland, samos hvorfor: • smukt og frodigt landskab • den gamle bydel • skøn natur • Eksklusive butikker • græsk stemning hvornår Kan du rejse

“ Vi får aldrig nok af samos”

billund og København afrejsedag lørdag i perioden: 22/6 - 14/9 ca. 3 timEr og 30 min. læs mere her www.falklauritsen.dk/samos

familien pedersen har været på samos flere gange. de elsker øen for dens smukke natur, de mange kulturskatte, den gode mad og de lækre hoteller.

samos samos

Euro gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° juni

52 |

juli

aug

sEp

okt

| sommer 2013

10°

“vi har været på samos adskillige gange, og vi er ikke færdige med øen endnu,” siger Hans P. Pedersen, der ikke har tal på, hvor mange gange familien har besøgt den græske ø. “Der er simpelthen alt på samos: kultur og museer, mulighed for at dyrke sport, du kan dase, tage på vandreture, eller på tur i bjergene med jeep, dyrke vandsport ved stranden, besøge nogle af de mange bjerglandsbyer eller shopping,” siger han. “Naturen er fantastisk på samos. Øen har et rigt dyre- og fugleliv, med slugter, bjerge, floder og dale – der er virkelig alt,” siger han. Både Hans P. Pedersen og hans familie er meget nysgerrige og ivrige efter at opleve nye ting

på deres ferie, og Hans P. Pedersen understreger, at det, der især tiltaler familien ved samos, er muligheden for at få dækket alle deres ønsker og behov for en spændende og samtidig komfortabel ferie. Komfort er vigtig for familien, der altid vælger at bo på hotel. “Jeg er vant til at rejse meget, og jeg synes, Falk lauritsen har et godt udvalg af lækre og fine hoteller med alle de faciliteter, man kan drømme om som familie, og det endda til rimelige priser,” siger han. fremragende mad Familien har boet forskellige steder på samos,


Samos

gæstens

bedste

tips

Hans P. Pedersen

“Der er en virkelig god infrastruktur på samos, så du er aldrig langt fra vandet, bjergene eller byerne"

vi vender tilbage både på nordkysten og sydkysten, men deres Priserne er steget lidt i Grækenland, men ikke foretrukne by er Pythagorion. voldsomt. Hans P. Pedersen understreger, at “Der har vi boet flere gange. Det er en hygHANs P. PeDeRseN samos stadigvæk er et billigt sted at holde ferie. gelig fiskerby med en fin havn og en smuk natur “Man spiser væsentligt billigere end i Danmark, omkring. Der er en virkelig god infrastruktur på ligesom det også er meget billigere at køre i taxa eller samos, så du er aldrig langt fra vandet, bjergene eller med bus. Grækenland er i det hele taget et attraktivt og billigt byerne,” siger Hans P. Pedersen. “Pythagorion var engang hovedstad på øen, og det er en meget land at være i,” siger han. Familien har både været på udflugt på egen hånd og deltaget i Falk smuk og spændende by. Den ligger tæt på en lille bjerglandsby, hvor man kan købe lertøj og fajance* lavet af den lokale pottema- lauritsens udflugter. Især Falk lauritsens ø-rundtur begejstrede. “samos ligger utrolig godt i forhold til, hvis man vil ud og se noget. ger, og hvor man også kan købe flere andre former for kunsthåndværk. Vi har også somme tider købt honning og krydderier med Man kan tage en endagstur til den græske ø Patmos, eller man kan tage til Tyrkiet, hvis man vil det,” siger Hans P. Pedersen. hjem fra vores ferier,” siger han. Familien har ikke været på samos for sidste gang. Hans P. Pedersen Hans P. Pedersen fremhæver det græske køkken som en af regner med, at de tager endnu en tur derned til næste år. grundene til, at familien er så begejstrede for samos. “Der er ingen tvivl om, at en af årsagerne til, at vi er vendt tilbage “Græsk mad er fantastisk,” understreger han. “I Pythagorion er der et væld af gode restauranter. Der ligger en masse ved havnepro- igen og igen, er, at vi synes, at Falk lauritsen har givet os det, vi eftermenaden, og en af mine favoritter er Restaurant Polykrates. Køk- spørger,” siger han. “Vores børn er efterhånden ved at være flyttet hjemmefra og er kenet er græsk med fokus på fiskeretter, og ellers er det typiske græske retter som souvlaki og tzatziki, man kan få der. De har et begyndt at rejse og opleve verden på egen hånd. I vores familie elsker vi bare at rejse,” siger Hans P. Pedersen. godt og varieret udvalg af græsk gastronomi,” siger han.

* brændt og glaseret lertøj, som væske ikke kan trænge igennem. se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 53


Bulgarien

HeR sKAl I Bo

aeolis DejligthotelihjertetafSamosby

samian blue DejligthoteldirektevedGagkou-stranden

3

1,2 km

0 km

morgen mad

godt hotel med et venligt og imødekommende personale. aeolis er til jer, som gerne vil opleve ferien i gode og centrale omgivelser. fra hotellets poolområde er der en flot udsigt over havnen. hotellet har en café, hvor der blandt andet serveres kaffespecialiteter. hyggelige og velindrettede dobbeltværelser med eget bad og toilet samt lille balkon. værelserne er velholdte og nogle renoverede. der er aircondition, satellit-tv, safeboks og køleskab på værelserne. billigste fra-pris pr. person:

3.498,-

150 m

800 m

ingen pension

54 |

3.198,-

| sommer 2013

børnepris fra:

1.298,-

800 m

morgen mad

ja

3.998,-

børnepris fra:

1.298,-

bella vista Lille,græskhotelmedstorcharme

2

ja

rigtig hyggeligt lejlighedskompleks beliggende i det naturskønne område votsalakia. til lejlighederne er der et lille poolområde med en lille, integreret børnepool. ved poolen er der liggestole og parasoller, i frit kan benytte. pæne et- og toværelseslejligheder, nogle i to etager. lejlighederne er indrettede med kombineret opholdsrum/køkken med køleskab, bad og toilet samt balkon eller terrasse. billigste fra-pris pr. person:

0m

dejligt strandhotel beliggende i grønne omgivelser. fra hotellets hyggelige poolområde med poolbar kan i nyde udsigten over havet. ved poolen med separat børnepool kan i benytte liggestole og parasoller mod betaling. velindrettede dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon, minibar og satellit-tv. aircondition (i perioden 15/5 - 31/10).

billigste fra-pris pr. person:

ledra HyggeligtlejlighedskompleksinaturskønneomgivelseriVotsalakia

4

3

ja

250 m

1 km

morgen mad

ja

lille hotel med en familiær atmosfære beliggende i smukke omgivelser. bella vista er til jer, som gerne vil opleve ferien med ægte græsk stemning, uden pomp og pragt. fra hotellet er der udsigt over havet, og hotellet er kendt for sin gode service og intime stemning. hyggelige og velindrettede dobbeltværelser med eget bad og toilet. der er balkon til værelserne, nogle med fælles balkon. der er en ventilator i loftet og mulighed for leje af køleskab. billigste fra-pris pr. person:

2.998,-


Samos

HeR sKAl I Bo

Kampos village DejligthoteliVotsalakiatætvedstrandogmedbjergudsigt

5

150 m

200 m

morgen mad

ja

kampos village er et dejligt feriekompleks med en hyggelig og international atmosfære med faciliteter for både børn og voksne. i kan nyde solen ved de dejlige poolområder med i alt tre pools og integreret børnepool. i kan frit benytte hotellets liggestole og parasoller, desuden tilbydes der håndklædeservice mod depositum. kampos village har buffetrestaurant og a la carterestaurant. rummelige dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. hotellet tilbyder desuden familieværelser med separat soverum (enkelte i etager). begge værelsestyper er indrettet med køleskab og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

3.798,-

børnepris fra:

1.798,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 55


Bulgarien

Bulgarien

- for både børn og voksne

rejsemål hvor: bulgarien hvorfor: • børnevenlig strand • kort flyvetid – 3 timer • livlig strandpromenade • varmt og behageligt klima • lavt prisniveau hvornår Kan du rejse billund afrejsedag søndag i perioden: 16/6 - 8/9 København: afrejsedag lørdag i perioden: 26/5 - 8/9 aalborg: afrejsedag tirsdag i perioden: 25/6 - 13/8 ca. 3 timEr læs mere her www.falklauritsen.dk/bulgarien

bulgarien / sunny beach bulgarien

lEva gEnnEmsnitstEmp. 35° 30° 25° 20° 15° maj

juni

juli

aug

sEp

10°

strandene og de børnevenlige omgivelser gjorde, at Maria, hendes mor og hendes lille datter fik den perfekte ferie i sunny Beach. I området omkring sunny Beach i Bulgarien finder I nogle af de allerbedste strande i europa. samtidig er det et billigt rejsemål og meget børnevenligt, hvilket var det, der tiltrak Maria Rye Chistiansen på 36, da hun sidste år valgte at holde en uges sommerferie i sunny Beach sammen med sin mor på 55 og sin datter på 3 år. “Jeg havde været i sunny Beach en gang før i 2004, før jeg fik min datter, så jeg vidste godt på forhånd, at der var dejligt,” siger Maria Rye Chistiansen. “strandene er helt fantastiske, der er billigt, og der er et utrolig dejligt klima,” siger hun. Ferien stod på ren afslapning for de tre generationer. “Vi lå og solede os ved hotellets pool eller ved stranden og nød det dejlige vejr,” fortæller Maria Rye Chistiansen.

“stranden er dejlig børnevenlig med lækkert sand, og man skal langt ud i vandet, før det begynder at blive dybt,” siger hun. Der var også tid til lidt udflugter for familien. “Vi tog den lokale bus til Nessebar en dag. Det var supernemt. Vi brugte noget af tiden på at gå rundt i den gamle bydel, der var virkelig hyggeligt og charmerende, og vi var også ved stranden for at bade lidt,” siger Maria Rye Christiansen. “en af dagene tog vi til byen Burgas for at shoppe. Vi fik et lift med en bekendt, jeg har dernede, men min mor var i sunny Beach igen i august, hvor hun tog bussen alene, og det gik også rigtig fint, så det kan man sagtens,” understreger hun. Nogle forbinder nok sunny Beach med berusede unge mennesker, men Maria Rye Christiansen og hendes familie oplevede ikke nogen nævneværdig larm på deres ferie. “Vi kunne høre lidt musik om aftenen, men det var overhovedet ikke slemt. Vi boede ikke på læs videre på side 58

56 |

| sommer 2013


Bulgarien

HeR sKAl I Bo sunny day Dejligtferiekomplekstætvedstrandogby

5+2

400 m

300 m

ingen pension

ja

sunny day er et hyggeligt hotel med både lejligheder og værelser i hjertet af sunny beach tæt ved stranden. til hotellet er der et stort poolområde med integreret børnepool med lille rutsjebane samt liggestole og parasoller, i frit kan benytte. to- og treværelses lejligheder med varieret indretning. alle med balkon/terrasse, bad og toilet. nogle i etager. lejlighederne er indrettet med kombineret opholdsrum/minikøkken med køleskab, satellit-tv samt aircondition. der tilbydes desuden overnatning i dobbeltværelser.

billigste fra-pris pr. person:

2.798,-

Kotva Dejligthotelmedgodtpoolområdeforbørn

3+1

100 m

3 km

morgen mad

nej

kotva er et familievenligt hotel i den sydlige del af sunny beach. hotellet har et stort og dejligt poolområde med to pools, hvoraf den ene er med vandleg og rutsjebaner for børn. desuden er der en stor integreret børnepool, liggestole og parasoller, i frit kan benytte. Endvidere er der restaurant, bar og pool/snackbar. lyse, mindre dobbeltværelser med bad og toilet samt plads til tre personer. hotellet tilbyder endvidere familieværelser med separat soverum. alle værelser har satellit-tv, aircondition, minibar og balkon eller terrasse. billigste fra-pris pr. person:

2.998,-

børnepris fra:

1.498,-

barcelo royal beach Flot,luksuriøsthotelcentraltiSunnyBeach

2+2

100 m

10 m

halv pension

ja

barcelo royal beach er et lækkert hotel med en god beliggenhed tæt ved stranden, og er et godt ferievalg til jer, som vil bo komfortabelt og centralt i sunny beach. til hotellet er der et stort poolområde med to pools og separat børnepool, liggestole og parasoller, i frit kan benytte. flotte og luksuriøse dobbeltværelser med bad, toilet, badekar og hårtørrer. alle værelser har desuden balkon, safeboks, aircondition og satellit-tv. hotellet tilbyder desuden etværelses lejligheder samt suite med separat soverum.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

sommer 2013 |

| 57


s tens sten sper gæ eK

bedste

tips

Maria Rye Christiansen

DeT sKAl I oPleVe for jer, der vil have Kultur den gamle bydel, nessebar, ligger få kilometer fra selve sunny beach, og er med sine gamle, krogede brostensbelagte gader et yndet udflugtsmål. flere af husene i nessebar er over 100 år gamle, og bydelen er fyldt med små, hyggelige butikker med blandt andet keramik, og her er mange gode og hyggelige caféer og restauranter – og slet ingen diskoteker. for jer, der har børn Et pirat-cruise er et stort hit for både børn og voksne. skibet er på tre etager, hvoraf den nederste har et piratshow for de mindste, mens resten af skibet byder på masser af muligheder

selve Blomstergaden, men 1 kilometer derfra, og på vores hotel så vi faktisk lige så mange børnefamilier som pensionister, så det var stille og roligt,” siger hun. “På Blomstergaden er der et væld af dejlige restauranter i alle prisklasser, og rigtig mange af dem har legerum til børn og særlige børnemenuer, så det var helt perfekt for os,” siger hun. “Maden er billig og god. Prisen kommer selvfølgelig an på, hvad du går efter, men typisk kan du få et rigtig godt måltid med f.eks. kylling på spyd med ris og grøntsager, is til dessert og et glas vin for 50 kroner. så det er bestemt rimeligt, synes jeg,” siger hun. “I det hele taget synes jeg, der var mange ting, der passede godt til, at vi rejste med min datter. Der er mange legepladser, og flere steder er der hoppeborge, som min datter var helt vild med, og der er et lille tivoli midt i sunny Beach, så der er masser at lave for børn. Vi gik en tur gennem byen hver aften, hvor min datter altid var forbi legepladsen for at lege lidt, så det var virkelig en rigtig dejlig ferie for os alle tre,” siger Maria Rye Christiansen.

fortsat 58 |

| sommer 2013

for afslapning og solbadning, mens man kan nyde udsigten over sunny beach og nessebar. for jer med teenagere En vaskeægte offroad-jeepsafari, hvor i virkelig oplever landskabet, og hvad det har at tilbyde. for jer, der gerne vil opleve det autentisKe bulgarien turen til Erkech er en fantastisk tur, hvor i både ser landskabet og befolkningen. på denne tur kommer vi helt tæt på den lokale befolkning og oplever livet i en bulgarsk landbyfamilie, som er en stor kontrast til den danske levemåde.

HeR sKAl I sPIse for jer med børn restaurant hawaii i sunny beach ligger på promenaden og har alt fra pizza til kylling i karry og pastaretter og traditionel, bulgarsk mad. mamacita er et andet godt bud og er en mexicansk restaurant, der har virkelig gode retter for både store og små på kortet. for jer, der vil spise loKalt i området omkring den lokale basar er fyldt med restauranter, hvor i kan prøve det bulgarske køkken. En god tommelfingerregel er at gå derind, hvor der sidder flest lokale og spiser. for jer, der vil spise godt og internationalt restaurant djanny er en af de bedste og mest populære restauranter i sunny beach. de serverer utrolig god mad, og der er altid mange mennesker.


Bulgarien

HeR sKAl I Bo

sol nessebar mare bay FascinerendeAllInclusive-hotellermedstrandbeliggenhed

4+2

100 m

2,5 km

royal bay StrandhoteliElenitemedAllInclusive

all inclusive

to spændende all inclusive-hoteller med et interessant udbud af faciliteter for hele familien. her kan i nyde underholdning i både dagog aftentimerne, flere skønne poolområder med separat poolområde til børn, vandrutsjebaner og liggestole. i tilbydes håndklædeservice mod depositum. i kan spille vandpolo, airhockey, tennis, minigolf, basketball og billard, og i kan benytte hotellets sauna, bestille massage eller deltage i vandaerobic. fra hotellets strand er det muligt at sejle med bådtaxa til nessebar. velindrettede dobbeltværelser med farvestrålende interiør, alle med balkon. på værelserne er der bad, toilet og hårtørrer. dobbeltværelserne er udstyret med aircondition, køleskab og satellittv. hotellet tilbyder endvidere familieværelser, som består af to dobbeltværelser med opredning og dør imellem.

billigste fra-pris pr. person:

4.498,-

børnepris fra:

2+2

ja

1.898,-

se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88

0m

5 km

all inclusive

ja

royal bay er en del af et stort feriekompleks bestående af flere hoteller. hotellet er et godt ferievalg til vandhunde i alle aldre, da der er et stort område med vandleg og vandrutsjebaner i tilknytning til hotellet. desuden er der et godt poolområde med separat børnepool, liggestole og parasoller, som i frit kan benytte. i komplekset er der flere barer, desuden er der buffetrestaurant samt flere a la carte restauranter – det er ikke alle barer og restauranter, som er inkluderet i all inclusive-programmet. der er flere aktivitetsmuligheder i resortet, bl.a. tennis, billard og bordtennis, sauna og tyrkisk bad samt massage. pæne, men enkelt indrettede dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer. der er balkon til alle værelser, som er udstyret med aircondition og satellit-tv.

billigste fra-pris pr. person:

3.998,-

børnepris fra:

sommer 2013 |

1.998,-

| 59


Smil:-) :-)

Delditbedsteferiesmilmedos ogværmedikonkurrencenomenvalgfrirejse for2personerforoptil10.000,(inkl.ægterejseglæde). læs mere om konkurrencen på falklauritsEn.dk/smil

Vinderenudtrækkes2.april2013 Bestil rejsen på falklaurITSeN.dk eller tlf.: 7010 2688

Rejser med glæde - sommer 2013  

Nyt magasin med sommerrejser 2013 fra Falk Lauritsen Rejser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you