Issuu on Google+

VINTER 2013/14

rejseglæde Ægte

Falk Lauritsen er kåret til Danmarks bedste ­charterbureau to år i træk

Trine og Thomas, Slagelse

“Ægte rejseglæde er varme, strand og kærlighed. Dejlig anderledes mad og gode oplevelser langt hjemmefra.”


Indhold Ægte rejseglæde

4 Rejseinformation

40 36

Service, mad på flyet og transfer, rejser på egen hånd

6 Den Dominikanske Republik Et caribisk eventyr

12 Tenerife Altid et hit

18 Jordan og Eilat Et must

22 Gran Canaria En klassisker

28 Dubai Et moderne 1001 Nats eventyr

32 Fuerteventura Øen med det evige forår

36 Phuket De smukkeste strande i verden

40 Hurghada Et strand-paradis

46 Cuba Øen, der betager alle

50 Hua Hin og Bangkok Storby- og strandferie i ét

54 Nyd ­solen sikkert Pas på dem, du holder af, i solen

55 Rejseinformation

6

Hurghada I den populære, egyptiske ferieby er der rig lejlighed til at kombinere badeferie med kulturelle inputs.

Den Dominikanske Republik Den frodige natur, de smukke bounty-strande og lokalbefolkningens milde, hjælpsomme og altid glade gemyt gør Den Dominikanske Republik til intet mindre end et sandt paradis på jord.

phuket Naturen er fantastisk, og der er masser af muligheder for oplevelser, så Phuket henvender sig til alle: både dem, der vil ligge på stranden, og dem, der vil ud og opleve noget.

22

gran Canaria Langstrakte strande med palmer, charmerende bjerglandsbyer og ikke mindst et klima med tusindvis af solskinstimer og en gennemsnitstemperatur på 26 grader gør Gran Canaria til et højtelsket rejsemål.

28

dubai En skibakke med pingviner midt i en ørken. Et indkøbscenter med en indendørs taxa. Verdens højeste bygning. Alt det og meget mere finder I i Dubai.

18 12

Jordan Uanset om I er til doven daseferie med snorkling og solbadning eller store kulturoplevelser med verdensarv og forhistoriske ruinbyer, er der masser at komme efter i Jordan.

Tenerife Tenerife har noget for hele familien: se Teide, snup en dukkert i naturskabte svømmebassiner formet af lavamasser, og slik solskin på kulsorte strande.

udflugter og billeje

rejsehåndbøger husk I kan downloade vores rejsehåndbøger til jeres smartphone. En god guide at have ved hånden i ferien. Udgiver: Falk Lauritsen Rejser · Søndergade 10-14, 7400 Herning · Tlf.: 7010 2688 · Fax: 9721 2291 · falklauritsen.dk Design: Aller Client Publishing · ­Artikler i Ægte rejseglæde må citeres, når det sker med tydelig angivelse af Ægte rejseglæde som kilde Foto: Falk Lauritsen · Istockphoto Forsidefoto: David Trood · Modeller Trine og Thomas fra Slagelse og 859 forskellige billeder af rejseglade gæster. Vi tager forbehold for trykfejl og henviser til falklauritsen.dk for detaljerede hotelbeskrivelser, priser og rejsebetingelser. Større prisforskelle kan forekomme afhængig af afrejsetidspunkt, -lufthavn og helligdage. Børneprisen gælder børn under 12 år på opredning sammen med to fuldt betalende i samme værelse/lejlighed. I treværelseslejligheder gælder børneprisen først fra 5. person. Aktuelle priser og rabatter fremgår ved bestilling.

2|

| vinter 2013/14


Velkommen Ægte rejseglæde

Hurra for den ægte rejseglæde Ægte rejseglæde. Hvad er det egentlig? Vores gæsters rejseglæde er selvsagt vigtig for os hos Falk Lauritsen Rejser. Faktisk er den det allervigtigste. For uden rejseglæde, ingen rejser. Vi ved, hvor vigtig det er at komme væk fra hverdagens trummerum og det kolde, danske vintervejr og ned i varmen på et dejligt hotel. Det giver både energi og overskud, og det er en vigtig lejlighed for mange til bare at slappe af og nyde livet, og ikke mindst hinanden. For mit eget vedkommende er ægte rejseglæde lig med samvær med dem, jeg holder af. Jeg rejser så ofte, jeg kan med min familie. Min kone og jeg og vores børn, svigerbørn og børnebørn har en fast tradition med at fejre nytår sydpå. Sidste år

var vi i Dubai, og vi har også fejret nytår på Tenerife. Vi holder også meget af at rejse til Mallorca i løbet af året. Hos Falk Lauritsen gør vi os umage for at give lige den ekstra service, som gør, at vores gæsters rejseglæde bliver endnu større. Vi vil gerne sørge for, at der bliver taget hånd om hver enkelt gæst, så enhver føler sig i centrum og ikke blot som et nummer i rækken. Det er sådan vi tror, at ægte rejseglæde vokser.

Søren Falk Lauritsen

vinter 2013/14 |

|3


Rejseinformation Ægte rejseglæde

Kom sikkert frem

Det er en god idé på forhånd at bestille transport fra lufthavnen og til hotellet, da det kan være en overvældende oplevelse at stå i en fremmed lufthavn, hvor det er svært at kommunikere med folk. Bestil transfer sammen med rejsebestillingen eller på falklauritsen.dk under “Mit Falk Lauritsen”.

Falk Lauritsen service

På vores rejsemål med rejseleder-service tilbyder vi et udvalg af spændende udflugter med danske rejseledere. • Hoteltræf – vores rejseledere kommer ud og besøger jer på hotellet i løbet af ferien. • 24-timers telefonservice – jeres tryghed under ferien.

Rejs, som I vil

Nogle foretrækker, at deres rejse på forhånd er lagt i faste rammer, og at der er en dansk rejseleder ved hånden under hele rejsen, mens andre er trygge ved selv at klare kommunikationen med de lokale. Uanset hvad I foretrækker, har vi rejser, der svarer til lige netop jeres behov.

Den gode plads i flyet På de fleste flyvninger er det muligt på forhånd at bestille netop jeres yndlingsplads i flyet, uanset om I ønsker mere benplads, en plads længst fremme i flyet eller et sæde nær toilettet. Valg af sæde koster fra 50 kroner og op, mens ekstra benplads koster fra 150 kroner, afhængig af flyselskab. I kan bestille sædeplacering fra 120 dage før afrejse. Læs mere på falklauritsen.dk.

Sådan læser I symbolerne på hotelsiderne

4|

| vinter 2013/14

Hotelkategori

tjek jeres PAS

Vær opmærksom på, at på de fleste rejsemål skal passet være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst.

Maks. antal personer pr. Afstand Afstand til strand til by vær./lejl.

Pension

Internet


Rejseinformation Ægte rejseglæde

Middag i 10.000

meters højde

Uanset hvor langt I skal flyve, er det skønt med lidt at spise undervejs. I kan bestille mad på flyet senest en hverdag før jeres afrejse. Skal I have specialmad, skal det bestilles senest fem hverdage inden afrejse på falklauritsen.dk under “Mit Falk Lauritsen” eller hos vores rejsekonsulenter på 7010 2688.

Rejser på egen hånd

På egen hånd

For de mere eventyrlystne tilbyder vi også en række rejsemål uden rejseleder-service på rejsemålet. Det vil dog altid være muligt at komme i telefonisk kontakt med Falk Lauritsen Rejser. Følgende rejsemål tilbydes på egen hånd:

Ras Al Khaimah – her er der modtagelse i lufthavnen af vores rejseleder, som er i Dubai.

Cuba og Havanna nter på dette rejse– vores søsterselskab har repræsenta mål, som kan kontaktes under ferien.

Det er vigtigt, at I som gæster tager stilling til, hvilken service I har behov for under ferien, inden I vælger rejsemål.

La Gomera – her tager vores rejseledere på Tenerife imod gæsterne i lufthavnen.

Bangkok og Hua Hin – telefonservice, hvor gæsterne kan komme i kontakt med vores rejseleder på Phuket.

vinter 2013/14 |

|5


Den Dominikanske Republik Ægte rejseglæde

rejsemål Hvor: Den Dominikanske Republik hvorfor: . Caribisk stemning . 1.200 km strande . Glade mennesker . Flot natur . Et smukt land Den Dominikanske Republik

Se Hvornår I kan rejse billund: Direkte charterfly Afrejsedag lørdag hver 14. dag i perioden: 11/1 2014 - 8/3 2014 København: Afrejsedag tirsdag i perioden: 10/12 2013 - 4/3 2014 (Rutefly) Afrejsedag lørdag: 14/12 og 28/12 2013 (Direkte charterfly ca. 10,5 timer) flyvetid Billund: Ca. 10 timer København: Ca. 15 timer Rutefly inkl. mellemlanding Læs mere her www.falklauritsen.dk /den-dominikanske-republik

Dominikanske Pesos Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15° okt nov dec

6|

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

10°

Den Dominikanske Republik

hvor tiden står stille

Da Christoffer Columbus i 1492 lagde til ved Den Dominikanske Republik, kaldte han øen for “det skønneste land under solen”, og det kan man sagtens forstå, når man oplever det smukke og frodige land.


Den Dominikanske Republik Ægte rejseglæde

indrejsegebyr

Der er masser af flotte bounty-strande på Den Dominikanske Republik.

Der opkræves et indrejsegebyr til den Dominikanske Republik på ca. 10 USD ved ankomst.

Landet byder på spændende udflugter for store og små.

Den caribiske kultur kan opleves overalt.

Førhen var det en noget besværlig affære at komme til Den Dominikanske Republik, men nu tilbyder Falk Lauritsen rejser med direkte fly, og pludselig er paradis rykket lidt tættere på os nordboere. “Den Dominikanske Republik er et stort land med utrolig meget at byde på,” siger Betina Elling, som er Falk Lauritsens destinationschef på Den Dominikanske Republik. “Det er det perfekte rejsemål for mennesker, som både vil ud og opleve noget på deres ferie, og som sætter pris på en smuk og uspoleret strand,” siger hun. “Den Dominikanske Republik har omkring 1.200 kilometers kyststrækning og en gennemsnitstemperatur på 26 grader året rundt. Der er mulighed for at opleve de kridhvide strande,

som nærmest virker endeløse. Man kan slappe helt af, snorkle, bade, dase på stranden og bare nyde Caribien. Det er virkelig som at komme til en paradis-ø,” siger hun. “Naturen er fantastisk: Overalt er der frodigt og grønt, og der er mulighed for at få nogle virkelig spektakulære og mindeværdige udflugter,” siger Betina Elling. Ægte rejseglæde er ...

Spændende udflugter for alle “Falk Lauritsen tilbyder et stort udvalg af spændende udflugter på Den Dominikanske Republik. En af de meget populære er en rundtur i hovedbyen Puerto Plata. Her får man alle de historiske highlights, man tager en kabelbane op til toppen af Pico Isabel de Torres, hvor der er en vidunderlig udsigt over hele kysten. Det er en fantastisk

“... at slappe af og nyde at have tid til hinanden under dejlige, varme himmelstrøg :)” Hanne Mikkelsen Holbæk

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

|7


Den Dominikanske Republik Ægte rejseglæde

oplevelse,” fortæller hun. “En anden og meget populær tur er en mini-rundrejse ind i landet. Her kommer man i dybden med landets meget spændende historie, og man ser for eksempel Mirabel-søstrenes museum, hvilket mange synes er meget spændende,” siger Betina Elling. “På minirundrejsen vil man også komme ud og se en kakaoplantage og en tobaksplantage, så man kan se, hvordan de lokale bønder laver chokolade og cigarer. Her får man mulighed for at gøre nogle fine og lækre køb, som man aldrig ville kunne gøre derhjemme,” siger hun. “Jeep-safarien er også en populær udflugt. Her kommer man “off-road” i en jeep og ser, hvordan lokalbefolkningen bor. Man kommer virkelig “bag facaden” på Den Dominikanske Republik. Det er meget spændende,” siger hun.

“Uanset hvor man kommer hen, bliver man mødt med et smil. Folk er simpelthen så glade, venlige og servicemindede, og de er de mennesker, jeg har mødt, som er bedst til at leve i nuet og virkelig gøre det.” Betina Elling, Destinationschef

Kunsten at leve i nuet Betina Elling fremhæver også befolkningen på Den Dominikanske Republik som en god grund til at holde af landet. “Uanset hvor man kommer hen, bliver man mødt med et smil. Folk er simpelthen så glade, venlige og servicemindede, og det er de mennesker, jeg har mødt, som er bedst til at leve i nuet og virkelig gøre det. Det er, som om tiden står stille på Den Dominikanske Republik. Man kan simpelthen ikke undgå at blive påvirket af det. Jeg har været der to vintre i træk nu, og jeg kan tydeligt mærke den effekt, det har på mig. Pludselig bliver verden omkring fjern, jeg tjekker ikke Facebook eller nyheder så tit. Jeg er bare i nuet. Det er meget sundt og godt for os travle mennesker,” siger hun. Eksp

Her skal I spise og drikke Caberete “Byen Caberete er en moderne ferieby med masser af strandbarer, hvor man kan få virkelig gode cocktails. Her Betina Elling Destinationschef er også masser af fine restauranter med et mere internationalt islæt,” siger Betina Elling. Maimon “Byen Maimon er kendt for sine mange fiskerestauranter. Folk sælger de friske fisk direkte fra vejkanten, og så peger man ellers på den fisk, man gerne vil

bedesrtens te

tips

spise. Den bliver tilberedt på lokal vis med citron og olie og serveret med ris og bønner. Det smager helt fantastisk, og det er en dejlig oplevelse at spise sammen med de lokale,” siger Betina Elling. La Casita de Papi “Et besøg her er et absolut must! Og jeg opfordrer alle til at smage deres specielle hummer. De tilbereder den i flødesauce, og så bliver den kogt ind og serveret næsten som Paella direkte i panden. Det smager helt fantastisk. Man sidder og spiser på stranden omgivet af fakler. Det synes jeg, alle skal opleve,” siger Betina Elling.

Stranden i Caberete bliver i aftentimerne omdannet til udendørs restaurant.

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider 8|

| vinter 2013/14


Den Dominikanske Republik Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Villa Taina Lille og hyggeligt hotel direkte ved stranden i Cabarete

3+1

0m

100 m

Ingen pension

Ja

Villa Taina henvender sig til jer, der ønsker en god beliggenhed og ikke har brug for mange faciliteter. Til hotellet er der et mindre poolområde med liggestole og parasoller, I frit kan benytte samt håndklædeservice (mod depositum). Smagfuldt indrettede dobbeltværelser med balkon/terrasse samt eget toilet, bad og hårtørrer. Værelserne er indrettet med aircondition, trådløst internet, safeboks og tv. Brug af minibar og telefon afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

8.998,-

Iberostar Costa Dorada Lækkert caribisk strandhotel med høj standard uden for Playa Dorada

3+1

0m

3,5 km

All Inclusive

Ja

Iberostar Costa Dorada er et skønt All Inclusive-hotel med gode faciliteter. Hotellets store poolområde er beliggende i et tropisk miljø med jacuzzi, separat børnepool, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Flotte, indbydende dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon/terrasse. Alle værelser er indrettet med aircondition, satellit tv og minibar. Brug af safeboks, trådløst internet og telefon afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

15.298,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

|9


Den Dominikanske Republik Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Viva Wyndham Tangerine Flot hotel i Cabarete med strandbeliggenhed

4

0m

500 m

All Inclusive

Ja

Viva Wyndham Tangerine er et flot, komfortabelt All Inclusive-hotel med et stort udbud af faciliteter for både store og små. Til hotellet er der et dejligt poolområde med separat børnepool, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. I hotelområdet er der buffet-restaurant, bar, snackbar og tre a la carte-restauranter. Derudover er der diskotek, kasino, frisør samt mindre butikker. Hotellet er beliggende ved stranden, der er meget populær blandt kiteog windsurfere. Der er ca. 500 meter til centrum af Cabarete, hvor der er små surf- og souvenirbutikker samt hyggelige caféer og gode restauranter. Hotellet tilbyder en række spændende faciliteter. I kan blandt andet spille minigolf, tennis, fodbold, billard, dart og bordtennis. Derudover er der mulighed for forskellige vandsports-aktiviteter, dykning og snorkling. I kan benytte hotellets motionscenter, jacuzzi og sauna samt bestille massage (mod betaling). Der er underholdning og aktiviteter i dagtimerne og aftenunderholdning med shows eller levende musik. Der er legeplads og børneklub for børn mellem 4-12 år (ikke dansktalende personale). Pæne, lyse superiorværelser med balkon samt eget toilet, bad og hårtørrer. Værelserne er indrettet med aircondition, minikøleskab og satellit tv. Brug af safeboks og telefon afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

10 |

| vinter 2013/14

10.998,-

Børnepris fra:

9.398,-


Den Dominikanske Republik Ægte rejseglæde

Her skal i bo Be Live Grand Marien Børnevenligt hotel med caribisk atmosfære uden for Puerto Plata

2+2

0m

300 m

All Inclusive

Ja

Be Live Grand Marien er et pænt All Inclusive-hotel med en skøn beliggenhed ved stranden. Hotellet har gode faciliteter, som tilgodeser gæster i alle aldersgrupper. Til hotellet er der et stort poolområde med lave områder i tre ender. Derudover er der liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Desuden er der separat børnepool, flere restauranter, barer og kasino samt mindre butikker. Dejlige, indbydende dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. På værelserne er der aircondition, satellit tv og minibar. Brug af safeboks, internet og telefon afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

12.598,-

Børnepris fra

11.398,-

Barcelo Puerto Plata Dejligt hotel med spændende faciliteter i ferieområdet Puerto Plata

3+1

0m

5 km

All Inclusive

Ja

Barcelo Puerto Plata er et rigtig dejligt All Inclusive-hotel med et spændende udvalg af faciliteter for hele familien. Til hotellet er der et flot poolområde med liggestole samt en lille separat børnepool. Ved stranden kan I frit benytte liggestole. På hotellet er der buffet-restaurant, flere a la carterestauranter og barer, desuden er der diskotek, frisør og minimarked. Dejlige dobbelt- og superiorværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. Alle værelser er indrettet med aircondition, minibar og satellit tv samt mulighed for at lave kaffe/the. Brug af safeboks og trådløst internet afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

10.498,-

Blue Bay Villas Doradas Dejligt strandhotel for voksne feriegæster i Playa Dorada

3

0m

400 m

All Inclusive

Ja

Bluebay Villas Doradas er et dejligt voksenhotel med caribisk atmosfære. Hotellet har egen strand med liggestole samt et godt udbud af faciliteter. Til hotellet er der to dejlige poolområder og relax-poolområde med poolbar og liggestole, I frit kan benytte, samt håndklædeservice. På hotellet er der flere restauranter og barer. Hotellet tillader kun voksne gæster (over 18 år). Dejlige dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. Værelserne er indrettet med aircondition, satellit tv og mulighed for at lave kaffe/the. Brug af telefon, minibar og safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

11.398,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 11


Tenerife Ægte rejseglæde

Tenerife - har alt For Kasper Roy, hans familie og deres store gruppe af venner, der rejser sammen hvert, år er der ingen tvivl: Tenerife er sagen. De har været af sted de seneste fem år, og de skal af sted igen til januar.

rejsemål Hvor: Tenerife hvorfor: • En klassiker i charter-øjemed • Oplevelser for børn og voksne • Masser af fine strande • God mad • I er kun 5 timer fra sol og ferieoplevelser Tenerife

Se Hvornår I kan rejse Billund: Afrejsedag søndag i perioden: 13/10 2013 - 20/4 2014 København: Afrejsedag søndag i perioden: 13/10 2013 - 20/4 2014 Aalborg: Afrejsedag søndag i perioden: 20/10 2013 - 20/4 2014 flyvetid Ca. 5 timer Læs mere her

Euro Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15°

12 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

nemt at komme Kasper Roy og rundt med så små hans kone. børn som vores, så vi prioriterer at slappe af ved poolen. Og at spille golf,” siger Kasper Roy med et smil. “Vi har rejst med Falk Lauritsen alle årene, og vi har altid været godt tilfredse. Vi er meget glade for hotellet, og der er som sagt ingen grund til at lave om på en opskrift, der virker,” siger han. Vennegruppen skal af sted igen i januar, og næste gang skal de endnu flere af sted. “Vi bliver formentlig omkring 20. Vi planlægger og bestiller rejsen i god tid, og vi glæder os meget,” siger Kasper Roy. Kasper Roy, 31 år, økonomichef i Emmerys.

www.falklauritsen.dk/tenerife

okt nov dec

“Tenerife er det ideelle feriested for os. Der er altid godt vejr, og rejsetiden er kort. Det er blevet en tradition for os, og det er der ingen grund til at lave om på,” siger Kasper Roy. Han, hans kone og deres to små børn var af sted i uge 4, ligesom de har været det de foregående fem år. Denne gang var de af sted med tre vennepar: 15 mennesker i alt. “Tenerife har alt, især når man rejser med små børn, og vejret er altid godt,” siger han. Vennegruppen har boet på det samme hotel hvert år. Hotel Bahia Principe Costa Adeje ligger på det sydlige Tenerife, knap en times kørsel fra lufthavnen, og der er All Inclusive. “Det har vi haft alle årene. Det er nemt, og det passer godt til os,” siger Kasper Roy. “Der er masser af gode badefaciliteter for små børn: børnebassiner, lavtvandsbassiner og opvarmede bassiner, så det er ekstremt nemt,” fortæller han. Og så er der en anden attraktion, som trækker meget i Kasper Roy og hans venner: golf. “Både mine venner og jeg er glade for at spille golf, og der ligger gode baner tæt på hotellet, så det er helt perfekt,” siger han. Gruppen har som regel en enkelt dag i løbet af ugen, som står på udflugt, men ellers er der dømt afslapning på hotellet. “I år var vi en tur i Zoo, men det er ikke så

10°


Tenerife Ægte rejseglæde

I Loro Parque kan I opleve delfinshow...

...og se flotte papegøjer.

Spetakulære klipper omkranser den hyggelige by Los Gigantes.

Teide er verdens tredjestørste vulkan.

Udflugter på Tenerife Teide Øens største attraktion er den store, stadig aktive vulkan, som imponerer, uanset hvor mange gange man har besøgt den. Under køreturen til Teide kommer I igennem de fire årstider både vejrmæssigt og naturmæssigt. I klart vejr kan I se naboøerne La Gomera og El Hierro og nogle

dage endda også til Gran Canaria fra toppen af Teide. Når I har nået toppen, kan I købe en tur med liften op til 3.555 meters højde. De sidste 163 meter op til Teides top er ganske specielle, for her finder man for alvor beviser på, at det er en stadig aktiv vulkan, man går på. Gennem jorden siver nemlig damp og svovlgasser op. Hvis I vil

helt op på Teides top, skal I søge tilladelse hjemmefra. Dette er ganske gratis og gøres via hjemmesiden reservasparquesnacionales.es inden ankomst. Loro Parque Øens andenstørste attraktion er fyldt med oplevelser for både store og små. Turen rundt i den

smukke park byder på naturskønne oplevelser og et rigt dyre- og fugleliv med en af verdens største papegøjesamlinger. Desuden er der flere gange dagligt forskellige shows med delfiner, søløver, papegøjer og spækhuggere.

HER skal I SPISE Chill Out Hyggelig restaurant med en god atmosfære. Menukortet er bredt, men fælles for det hele er, at maden er veltilberedt og utroligt flot anrettet. Restauranten finder I på strandpromenaden mellem Playa de las Americas og Los Cristianos. La Rambla Lille og hyggelig restaurant

med familiær stemning. Restauranten ejes af danske Alexandra og hendes mand José og er beliggende i den lille, lokale by Adeje få kilometer fra Playa de las Americas. Menukortet består af ganske få, men til gengæld veltilberedte retter. Især Josés hvidløgskylling er populær − også blandt de lokale.

Ægte rejseglæde er ...

“... pool, lækre desserter, sol og aftenunderholdning og hygge med familien.” Magnus Sørensen, Aarup

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 13


Tenerife Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Bahia Principe Costa Adeje Imponerende All Inclusive-resort med skønne poolområder og mange faciliteter

2+2

1,5 km

2 km

All Inclusive

Ja

Bahia Principe er et eksklusivt, velfungerende hotel, som er et godt ferievalg til både par og familier med børn. Hotellet har et skønt, stort poolområde med separat børnepool og liggestole, I frit kan benytte, desuden håndklædeservice (mod depositum). Én pool er opvarmet i vintermånederne. Der er flere restauranter, barer og flere mindre butikker. Hotelkomplekset er beliggende i Playa Paraiso, ca. 10 kilometer fra centrum af Costa Adeje, der byder på et hyggeligt bymiljø, og ca. 15 kilometer fra centrum af Playa de las Americas. Atlanterhavet ligger ca. 500 meter fra hotellet, der er ingen decideret strand, men der er et fladt stykke ved vandkanten. Bahia Principe tilbyder et stort udvalg af faciliteter og aktiviteter for både store og små. I kan spille volleyball, dart, basketball, vandpolo eller deltage på aerobichold samt benytte hotellets fitnessfaciliteter, spa og sauna og bestille massage mod betaling. Til de yngste er der legeplads og børneklub. Desuden er der underholdning og forskellige shows flere gange ugentligt. Flotte, velindrettede dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. På alle værelser er der aircondition, minibar og satellit tv. Brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet. Hotellet tilbyder desuden juniorsuiter.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

14 |

| vinter 2013/14

5.998,-

Børnepris fra:

2.798,-


Tenerife Ægte rejseglæde

Her skal i bo

H10 Conquistador  Dejligt og centralt beliggende hotel i Playa de las Americas

3

400 m

0m

Sol Sun Beach   Dejlige ferielejligheder tæt ved stranden i Fañabe

Morgenmad

H10 Conquistador er et indbydende hotel, specielt til familier og par, som sætter pris på beliggenhed og gode faciliteter. Hotellet har et godt poolområde med liggestole og parasoller samt separat børnepool, I frit kan benytte. Lyse, velindrettede dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon. På alle værelserne er der satellit tv og aircondition. Brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

6

Ja

3.998,-

100 m

Ingen pension

400 m

Ja

Sol Sun Beach er et hyggeligt feriekompleks for hele familien. Til lejlighederne er der et dejligt poolområde med separat børnepool samt liggestole, I frit kan benytte. Desuden er der restaurant, bar, tv-stue og supermarked. Hyggelige et-, to- og treværelses lejligheder med bad og toilet samt balkon/terrasse. Lejlighederne er indrettet med kombineret stue/køkken. Brug af telefon, satellit tv og safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.998,-

Børnepris fra:

1.998,-

Tenerife Sur Godt feriekompleks med gode lejligheder i Los Cristianos

3+1

700 m

350 m

Ingen pension

Ja

Tenerife Sur er et godt lejlighedskompleks med et dejligt poolområde med grøn beplantning og god atmosfære. I poolområdet er der separat børnepool og liggestole, I frit kan benytte. Desuden er der restaurant, bar og minimarked. Lyse et- og toværelses lejligheder med kombineret soverum, stue og køkken med køleskab. I lejlighederne er der bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. Brug af safeboks, telefon og satellit tv afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.998,-

Børnepris fra:

1.998,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 15


Tenerife Ægte rejseglæde

Her skal i bo Tropical Playa Dejligt lejlighedskompleks kun for voksne i Playas de las Americas

2

400 m

400 m

Ingen pension

Ja

Tropical Playa er et ideelt ferievalg for jer, der ønsker en central beliggenhed. Til komplekset er der et dejligt poolområde med liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Poolen er opvarmet i vintermånederne. Desuden restaurant og flere barer. Hotellet tillader kun gæster over 17 år. Pæne, rustikke et- og toværelses lejligheder i varme farver med kombineret stue/køkken med køleskab og enkelt køkkenudstyr. I lejlighederne med to værelser er der et separat soverum. Alle lejligheder er med bad, toilet samt balkon eller terrasse. Der er aircondition og satellit tv. Brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.798,-

Isabel Skønne ferielejligheder og bungalows i Costa Adeje

3+1

600 m

0 km

Ingen pension

Ja

Isabel er et dejligt feriekompleks bestående af mange små bungalower og bygninger med lejligheder. Et ideelt ferievalg specielt til jer med børn, da der er separat børnepool og gode udearealer med plads til leg. Til komplekset er der et dejligt poolområde og et stort areal med liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Poolen er opvarmet i vintermånederne. Isabel har egen restaurant og flere barer. Pæne toværelses lejligheder og bungalower med kombineret stue/ køkken med køleskab og ét separat soverum. Alle værelsestyper er med bad og toilet samt balkon eller terrasse. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.798,-

Børnepris fra:

1.998,-

Dream Villa Tagoro  Hyggelige ferielejligheder med gode familiefaciliteter i Torvicas

4

1.5 km

2 km

All Inclusive

Ja

Dream Villa Tagoro er et dejligt feriekompleks med et stort udvalg af faciliteter for både store og små. Til komplekset er der et hyggeligt poolområde (poolen er opvarmet i vintermånederne) samt separat børnepool og liggestole, I frit kan benytte. Der er restaurant, bar, frisør samt minimarked i feriekomplekset. Hyggelige toværelses lejligheder med separat soverum og kombineret stue/køkken med køleskab samt balkon eller terrasse. Alle lejligheder har bad, toilet og hårtørrer samt aircondition og satellit tv (enkelte kanaler er mod betaling). Brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

16 |

| vinter 2013/14

4.498,-

Børnepris fra:

2.798,-


Tenerife Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Andorra Populære lejligheder centralt i Playa de las Americas og tæt ved strand

5

600 m

200 m

Ingen pension

Ja

Andorra er et dejligt feriekompleks med en god beliggenhed. Der er to poolområder med separat og integreret børnepool samt liggestole, I frit kan benytte. Desuden er der restaurant samt pool/snackbar. Lyse et-, to- og treværelses lejligheder med kombineret stue/køkken med køleskab samt bad og toilet. I de fleste lejligheder er der balkon eller terrasse. Brug af safeboks, telefon, trådløst internet og satellit tv afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.498,-

På egen hånd

Jardin del Conde Skønt lejlighedskompleks på den naturskønne ø, La Gomera

3

40 m

0m

Ingen pension

Nej

Jardin del Conde er et godt ferievalg til jer, som vil bo nær stranden og i rolige omgivelser. Til lejlighedskomplekset er der et hyggeligt poolområde i en flot beplantet have med separat børnepool og liggestole, I frit kan benytte. Pæne toværelses lejligheder med separat soverum og kombineret stue og køkken med køleskab. Lejlighederne er med bad og toilet, satellit tv samt balkon eller terrasse. Brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.998,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 17


Jordan og Eilat Ægte rejseglæde

Alle skal se

Uanset om I er til doven daseferie med snorkling og solbadning eller store kulturoplevelser med verdensarv og forhistoriske ruinbyer, er der masser at komme efter i Jordan.

rejsemål Hvor: Jordan og Eilat hvorfor: • Masser af kultur • Spændende historie • Flotte strande • Unikke udflugter • Perfekt sted for de eventyrlystne Jordan og eilat

Se Hvornår I kan rejse Billund og københavn: Afrejsedag torsdag i perioden: 10/10 2013 - 17/4 2014 flyvetid Billund: Ca. 6,5 timer inkl. mellemlanding. København: Ca. 5 timer Læs mere her www.falklauritsen.dk/jordan

Jordanske Dinar Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15° okt nov dec

18 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

Jordan

10°

“Jeg synes, alle skal opleve Jordan!” Så ligefremt udtrykker Falk Lauritsens destinationschef i Jordan, Rebekka Eickstedt, det. Det lille land i Mellemøsten byder på kulturlevn fra oldgamle civilisationer, nogle af verdens bedste muligheder for at dykke og få masser af storslåede oplevelser. Området omkring Aqaba og Tala Bay, hvor Falk Lauritsens hoteller ligger, er den eneste kyststrækning i Jordan, og selv om det naturligvis lokker en del turister til, understreger Rebekka Eickstedt, at området ikke er særlig turistpræget i klassisk forstand. “Aqaba er en meget autentisk by med masser af små markeder og vandpibecaféer. Folk er meget behagelige, og der er ingen, der hiver fat i en for at sælge, som man oplever

andre steder,” siger hun. “I basaren kan man købe forskellige krydderier, nødder, vandpiber, fersk lam, friske grønsager og frugt. Det hele er stille, roligt og dejlig fri for larm og falske mærkevarer,” siger hun. Der er masser af forskellige udflugtsmuligheder i Jordan. Rebekka Eickstedt fremhæver især udflugten til oldtidsbyen Petra. “Petra er et must! Man lægger ud med at gå halvanden kilometer ind gennem en smal passage, og imens man går gennem kløften, får man historien om byen. Når man så kommer ud af kløften, bliver man fuldstændig overvældet. Det er virkelig som at stå foran et kæmpe skatkammer, og når folk får at vide, at det, de ser, blot er indgangen til Petra,


Jordan og Eilat Ægte rejseglæde

Oldtidsbyen Petra er en oplevelse for livet.

Enestående Eilat Dansk

det vil tage dem tre dage at se alt det, der ligger inde bagved, bliver de meget imponerede. Jeg har været der mange gange, og jeg bliver imponeret hver gang, jeg går ind i Petra,” siger Rebekka Eickstedt. Også den smukke og imponerende Wadi Rum-ørken hører til Rebekka Eickstedts favoritter. Den er skabt for 30 millioner år siden gennem voldsomme forskydninger i jorden, og i dag står enorme klippestykker tilbage. Nogle rager hele 1.700 meter i vejret og stråler med stærke farver. “Det er en af verdens smukkeste ørkener,” forklarer Rebekka Eickstedt. “Samtidig er der utrolig meget kultur. De handlende gik gennem ørkenen i deres karavaner i oldtiden, og Lawrence of Arabia boede der. Klippeformationerne er ufattelig smukke, og landskabet og klimaet er meget fascinerende. Wadi Rum ligger tusind meter over havets overflade, så om

Som naboby til Aqaba rejselederservice ligger den israelske ferieby Eilat, hvor moderne feriekomfort trives side om side med tusind år gammel kulturarv. De fleste kommer til Eilat for at Rebekka Eickstedt Destinationschef flyde i Det Døde Hav med det mineralrige vand, slappe af på stranden eller dykke i Rødehavet, hvis klare blå vand er fyldt med tropiske fisk og farverige koraller og har en gennemsnitstemperatur året rundt på mellem 21 og 26 grader. Ved hotelområdet i Eilat er der en dejlig sandstrand, som er delt op i forskellige afdelinger, hvoraf de fleste tilhører hotellerne. Det er muligt at leje liggestole og parasoller ved stranden. Om aftenen bliver det afslappende badeliv afløst af den pulserende aftenstemning i de mange barer og restauranter langs strandpromenaden, der ligger i byens hjerte.

vinteren når temperaturen ned til 0 grader, mens der kan blive 60 grader Hav ... om sommeren. Sandstorme har Flyd i Det Døde slebet klipperne gennem mange Eilat Udrejsegebyr tusind år, så det ligner et måneDer opkræves et udrejlandskab,” fortæller hun. segebyr til Jordan på Udflugtens højdepunkt er ca. 13 USD og til Israel at se solnedgangen over Wadi på ca. 30 USD. Rum. “Himlen bliver helt orange, og farverne skifter, som man aldrig har set farver på en himmel før,” for... eller slap af tæller hun. Der er desuden mulighed på de dejlige sa ndstrande. for at ride på kamel. Turen sluttes af med en traditionel beduin-middag, hvor beduinerne serverer lammekød tilberedt på traditionel vis. Maden spises ved bålet, og beduinerne underholder med sang og dans. “Nogle vælger også at overnatte i telt derude om natten. Det er en stor oplevelse,” fortæller Rebekka Eickstedt. Eksp

Her skal I spise i Aqaba

bedesrtens te

tips

Floka En meget dejlig fiske- og skaldyrsrestaurant, hvor man peger på den fisk, man gerne vil spise, og taler med kokken om, hvordan den skal tilberedes. Romeo’s Restauranten ligger ved havnen og er virkelig i topklasse. Her har de alt på menuen lige fra lokale fiskeretter til store bøffer, pastaretter og salater.

Rover’s Return En rigtig hyggelig pub, hvorfra man kan nyde solnedgangen med en drink eller en god middag. De lokale gadekøkkener Det jordanske køkken er meget lækkert, og der er høj hygiejnestandard overalt, så man kan roligt kaste sig ud i det lokale køkken. Man kan spise sig mæt i god mad for en tier. Et traditionelt måltid består af falafel, hummus eller kebab med frisk tomatog auberginesalat.

Ægte rejseglæde er ...

“... Jordan, det dejligste sted. Sol, varme, dykning, historie og gæstfrihed. Her en tur til Det Døde Hav” Anette Elsborg, Hasselager

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 19


Jordan og Eilat Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Mövenpick Resort og Spa Tala Bay Flot ferieresort med kæmpe poolområde og egen strand

2+2

100 m

300 m

Morgen mad

Ja

Mövenpick Resort & Spa Tala Bay er et helt fantastisk hotelresort med et kæmpe poolområde, hvor de forskellige pools er forbundet med vandrutsjebaner. Der er separat børnepool samt jacuzzi. Én pool er opvarmet i vintermånederne. Ved poolen kan I frit benytte liggestole og parasoller, desuden tilbydes håndklædeservice ved pool og strand. Hotellet tilbyder et pænt udvalg af forskellige restauranter, og der er flere barer i hotelområdet. Hotellet har en skøn beliggenhed 100 meter fra privat strand med koraller, hvor I kan benytte liggestole og parasoller. Hotellet ligger centralt i Tala Bay, hvor der er en lille, hyggelig marina med enkelte restauranter, butikker og et mindre supermarked. Der er ca. 15 kilometer til Aqaba, hvortil hotellets shuttlebus kører flere gange dagligt. Hotellet tilbyder faciliteter for både store og små. I kan bl.a. spille volleyball, dyrke aerobic og fitness. Der er mulighed for at benytte legeplads og børneklub mod betaling for børn mellem 3-12 år (ikke dansktalende personale). Flotte dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. Værelserne er indrettet med satellit tv, safeboks og aircondition. Brug af telefon, internetadgang og minibar afregnes direkte med hotellet. Hotellet tilbyder desuden familieværelser med separat soveværelse.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

20 |

| vinter 2013/14

4.998,-

Børnepris fra:

2.298,-


Jordan og Eilat Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Doubletree by Hilton Aqaba Luksuriøst byhotel i hjertet af Aqaba med gode faciliteter

2+2

600 m

0m

Captain’s   Dejligt byhotel med central beliggenhed i Aqaba

Morgen mad

Doubletree by Hilton Aqaba er et lækkert hotel, som tilbyder tilkøb af All Inclusive, hvilket er ekstraordinært i Jordan. Hotellet har et dejligt poolområde med pool og jacuzzi, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Desuden er der restaurant og barer. Skønne dobbeltværelser med bad og toilet. På værelserne er der aircondition, satellit tv og safeboks. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.498,-

Børnepris fra:

1.998,-

Isrotel Sports Club   Dejligt All Inclusive-hotel tæt ved stranden i Eilat

2+2

100 m

700 m

500 m

Morgen mad

Ja

Captain's er et pænt byhotel med et mindre poolområde med pool, integreret børnepool, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. På hotellet er der restaurant og bar. Der serveres ingen alkohol på hotellet. Pæne dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer. På værelserne er der aircondition, satellit tv og safeboks. Brug af trådløst internet og minibar (ikke alkoholiske drikke) afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

2.798,-

Rimonim Central Park   Pænt hotel i hjertet af Eilat

2 km

All Inclusive

2+1

Ja

Isrotel Sports Club er et nyrenoveret hotel og er et godt ferievalg til jer, som vil bo tæt ved Rødehavet. Til komplekset er der et godt poolområde, separat børnepool, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Hotellet er beliggende i frodige omgivelser tæt ved stranden. Nydelige dobbeltværelser med eget bad og toilet. I værelserne er der aircondition, safeboks og tv. Brug af telefon og internet afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3

Ja

4.998,-

1,5 km

200 m

Morgen mad

Ja

Rimonim Central Park er et godt ferievalg til jer, som holder af bylivet og gerne vil opleve de største seværdigheder i Jordan og Israel. Til hotellet er der et godt poolområde med separat børnepool, liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Desuden er der buffet-restaurant, bar/ café samt snackbar. Nydelige dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt terrasse. I værelserne er der aircondition, safeboks, satellit tv og køleskab. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.498,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 21


Gran Canaria Ægte rejseglæde

Gran Canaria altid en favorit

rejsemål Hvor: Gran Canaria hvorfor: • Sol året rundt • Masser af flotte strande • Mange udflugtsmuligheder • God mad

Strand, kultur, god mad og shopping. Der er noget for enhver på Gran Canaria.

Gran Canaria

se Hvornår i kan rejse Billund: Afrejsedag lørdag i perioden: 12/10 2013 - 19/4 2014 København: Afrejsedag lørdag i perioden: 12/10 2013 - 19/4 2014 Aalborg: Afrejsedag lørdag i perioden: 11/10 2013 - 19/4 2014 flyvetid Ca. 5 timer Læs mere her www.falklauritsen.dk/gran-canaria

Euro Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15° okt nov dec

22 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

10°

Magiske klitlandskaber, ødemarker skabt af vulkansk aktivitet, langstrakte strande flankeret af palmer, charmerende bjerglandsbyer og ikke mindst et gudbenådet klima med mange tusind årlige solskinstimer og en gennemsnitstemperatur, der ligger på omkring 26 grader, gør Gran Canaria til et af vores mest elskede rejsemål. Gran Canaria − den tredjestørste af i alt syv kanariske øer − ligger i det kanariske øhav i Atlanterhavet og bebos af lidt mere end 800.000 mennesker. De fleste af øens indbyggere bor i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria, der ligger på den nordlige del af øen. Her er der mulighed for at få en snert af storbyliv med moderne indkøbscentre, gode restauranter og gåud-steder samt potentiale for kulturel stimulans i museumskvarteret, Vegueta. Langt de fleste turister vælger imidlertid at slå sig ned på den sydlige del af Gran Canaria – og det er også her, man finder de fleste, gode badestrande. Ottende besøg på Gran Canaria Henrik Jensen var på Gran Canaria med sin kone og deres 13-årige datter i vinterferien. De boede i San Agustin − en af Gran Canarias ældste feriebyer. De har været på Gran Canaria syv gange før, og hver gang har de boet et nyt sted på øen. “Vi er altid af sted en uge om vinteren, og vi

vælger Gran Canaria, fordi der altid er garanti for varme. Det kan godt blæse en lille smule, men generelt har vi altid godt vejr,” fortæller Henrik Jensen. Ferien byder på ren afslapning for Henriks kone og datter. familien. “Vi har somme tider lejet en bil og kørt en tur ud for at se noget, men det gjorde vi ikke i år. Vi var mest ved poolen, vi gik nogle ture, og vi tog en taxa ned for at shoppe i byen et par gange. Men ellers er det ren afslapning. Vores datter elsker at bade, så vi kan sagtens få en dag til at gå ved stranden eller poolen,” fortæller han. For første gang valgte familien All Inclusive. Det var en succes, og Henrik Jensen kunne godt finde på at vælge All Inclusive igen. “Det var dejlig nemt, at alt var med i prisen, og at man ikke skulle have pengene frem hver gang, vi ville have en is. Og maden var rigtig god. Jeg tror måske, jeg spiste lidt mere, end jeg ellers ville have gjort, men det er jo ferie, så det gør ikke så meget,” smiler Henrik Jensen. Henrik Jensen, 45 år og fra Aars. Værkstedsassistent på en erhvervsskole.


Gran Canaria Ægte rejseglæde

Her skal I spise på Gran Canaria El Gaucho Et rigtig godt steakhouse i Playa del Inglès. Tango, Tapas & Capaco Lokal og charmerende restaurant med god atmosfære beliggende i Playa del Inglès, der serverer lækker, spansk tapas.

I Guayadeque-dalen boede man i huler for flere hundrede år siden.

Espetada Hyggeligt spisested i Playa del Inglès serverer en god, veltilberedt steak og salat.

En hyggelig aften med stjerner på toppen.

På Gran Canarias sydside breder Atlanterhavet sig.

DET skal I OPLEVE I Urbefolkningens fodspor På denne smukke tur rundt i Gran Canarias unikke vulkanlandskab kommer I forbi Guayadeque-dalen, hvor I får indblik i, hvordan befolkningen boede i huler for flere hundrede år siden. Stjerner på toppen En hyggelig aften i selskab med jeres medrejsende og rejseledere, der byder på en lækker aftenbuffet med hyggepianist og efterfølgende optræden af forskellige danske kunstnere. Delfinsafari Ud for kysten på Gran Canarias sydside breder Atlanterhavet sig, og her er der gode muligheder for at se de legesyge delfiner på nært hold. En dejlig halvdagstur for hele familien.

Ægte rejseglæde er ...

“... sol, sommer, afslapning og skønne kulturelle oplevelser med dem, man holder af :-)” Bystemning på Gran Canaria.

Rie Paulsen, København

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 23


Gran Canaria Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Riosol Moderne lejligheder med formidabel udsigt over Puerto Rico

5

1,5 km

2,5 km

Ingen pension

Ja

I lejlighedskomplekset Riosol er der en god ferieatmosfære og et højt serviceniveau. Til komplekset er der to store poolområder (det ene er opvarmet i vintermånederne). Der er liggestole og parasoller, I frit kan benytte, samt separat børnepool, poolbar, snackbar og restaurant. På den vestlige bjergside i Puerto Rico med ca. 2,5 kilometer til centrum ligger Riosol. Til nærmeste strand er der er ca. 1,5 kilometer. Ca. 200 meter fra komplekset ligger et butikscenter, hvor der er barer, restauranter og indkøbsmuligheder. I dagtimerne er der forskellige aktiviteter for både børn og voksne samt underholdning om aftenen med musik i baren og shows. I kan desuden benytte fitness-faciliteter samt spille tennis, bordtennis og forskellige boldspil (enkelte mod betaling). Der er børneklub (ikke dansktalende personale). Flotte, moderne to- og treværelses lejligheder med kombineret stue/køkken med køleskab samt et eller to separate soverum. Alle lejligheder er med bad og toilet samt terrasse. Brug af telefon, safeboks og satellit tv afregnes direkte med hotellet. Der er forskel på størrelsen af terrasserne. Der er mange trapper i komplekset, hvilket kan give udfordringer for dårligt gående. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

24 |

| vinter 2013/14

3.998,-

Børnepris fra:

1.998,-


Gran Canaria Ægte rejseglæde

Her skal i bo Lopesan Costa Meloneras Luksuriøst hotel i Maspalomas med imponerende poolområder og wellnessfaciliteter

2+2

800 m

5 km

Morgen mad

Ja

Lopesan Costa Meloneras er bygget i charmerende og stilfuld spansk kolonistil. Et ideelt hotelvalg til jer, som vil holde ferie i komfortable og luksuriøse omgivelser. Til hotellet er der flere skønne poolområder med liggestole og parasoller samt separat børnepool, I frit kan benytte. I komplekset er der flere barer og restauranter, et mindre udvalg af butikker og biograf. Flotte, smagfuldt indrettede dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer. Alle værelser har balkon eller terrasse og er indrettet med satellit tv og aircondition. Brug af telefon, safeboks og minibar afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

5.498,-

IFA Interclub Atlantic Dejligt hotel i San Agustin med faciliteter for både store og små 4

500 m

1,5 km

Ingen pension

Ja

IFA Interclub Atlantic er et dejligt hotel med store udearealer med plads til udfoldelse for hele familien. Til hotellet er der flere store og indbydende poolområder med separat børnepool, vandrutsjebaner samt liggestole, I frit kan benytte (den ene pool er opvarmet i vintermånederne). Desuden er der mulighed for håndklædeservice ved poolen (mod betaling). I komplekset er der flere restauranter, barer og pool-/snackbar . Pæne, velindrettede og rummelige dobbeltværelser med eget bad og toilet samt balkon. Alle værelser er indrettet med satellit tv. Brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet. Der er ikke elevator i forbindelse med familieværelserne. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.498,-

IFA Catarina Komfortabelt hotel centralt i Playa del Inglès 2+2

900 m

300 m

Morgen mad

Ja

IFA Catarina er et dejligt hotel med god central beliggenhed. Til hotellet er der et hyggeligt poolområde med separat børnepool og liggestole samt parasoller, I frit kan benytte. Poolen er opvarmet i vintermånederne. Desuden mulighed for håndklædeservice mod betaling. Der er bar, snackbar og restaurant. Der er underholdning flere gange ugentligt både i dag- og aftentimerne samt mulighed for at spille billard og tennis (mod betaling). Moderne og rummelige dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon. Værelserne er udstyret med aircondition og satellit tv. Brug af minibar, safeboks og telefon afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.498,-

Børnepris fra:

1.998,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 25


Gran Canaria Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Canary Garden Club Bungalows i rolige, grønne omgivelser i Playa del Inglès

3+1

2 km

3 km

Los Veleros  Charmerende lejlighedskompleks på den østlige bjergside i Puerto Rico Ingen pension

Canary Garden Club er et hyggeligt feriekompleks specielt til familier med børn. Til komplekset er der et dejligt poolområde med liggestole og parasoller, I frit kan benytte samt separat børnepool. Enkle, toværelses-bungalower med kombineret stue/køkken med køleskab og separat soverum samt terrasse. Alle bungalows er indrettet med bad og toilet samt satellit tv. Brug af aircondition, trådløst internet og safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.498,-

Børnepris fra:

5

Ja

1.998,-

1,5 km

2,5 km

Ingen pension

Ja

Los Veleros er et hyggeligt lejlighedskompleks med et mindre poolområde med integreret børnepool og liggestole, I frit kan benytte. I komplekset er der bar og restaurant/snackbar. Store, rummelige to- og treværelses lejligheder med kombineret opholdsrum/køkken med køleskab samt bad og toilet. Lejlighederne er med balkon eller terrasse, og der er henholdsvis et og to separate soverum. Brug af safeboks og satellit tv afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.898,-

Børnepris fra:

1.998,-

Gloria Palace Amadores Imponerende hotel i luksusklassen med storslået beliggenhed i Puerto Rico

2+2

500 m

1 km

Morgenmad

Ja

Gloria Palace Amadores har en fantastisk beliggenhed med udsigt over havet, der understøtter den maritime atmosfære. Til hotellet er der to dejlige poolområder med separat børnepool, liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Store, flotte og velindrettede dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer. Værelserne er indrettet med balkon, aircondition, trådløst internet og satellit tv. Brug af safeboks og minibar afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

26 |

| vinter 2013/14

5.498,-


Gran Canaria Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Tara  Hyggeligt feriekompleks med bungalows i Maspalomas

2+2

2 km

1 km

Cala Nova   Godt lejlighedskompleks i Puerto Rico Ingen pension

Tara ligger i frodige omgivelser og tilbyder et mindre poolområde (opvarmet i vintermånederne), hvor der er liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Desuden er der minimarked ved receptionen og poolbar (begrænset åbningstid). Rummelige toværelses-bungalows med et separat soverum og kombineret stue/køkken med køleskab. Alle bungalows har satellit tv, eget bad og toilet samt terrasse. Brug af safeboks afregnes med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.798,-

Børnepris fra:

3+1

Ja

1.998,-

800 m

Ingen pension

500 m

Ja

Cala Nova er et godt lejlighedskompleks for jer, som holder af atmosfæren i Puerto Rico og ikke har behov for et stort udvalg af faciliteter. Til lejlighederne er der et mindre poolområde med børnepool, desuden kan I leje liggestole ved poolen. Enkelt indrettede toværelses lejligheder med kombineret køkken/ opholdsrum, et separat soverum samt bad, toilet og balkon. Brug af safeboks og trådløst internet afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.898,-

Børnepris fra:

1.998,-

Monteparaiso Lejlighedskompleks på bjergtoppen med udsigt over Puerto Rico

5

1,5 km

2,5 km

Ingen pension

Nej

Monteparaiso er et enkelt lejlighedskompleks med en hyggelig atmosfære og en skøn beliggenhed. Til komplekset er der et pænt poolområde med separat børnepool og liggestole, I frit kan benytte. Enkelt indrettet og nyrenoverede to- og treværelses lejligheder med kombineret stue/køkken med køleskab og henholdsvis et og to separate soverum. Alle lejligheder er med bad, toilet og balkon/terrasse. Brug af satellit tv og safeboks afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

2.998,-

Børnepris fra:

1.498,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 27


Brian F kone Suunk med sin ssie.

Dubai Ægte rejseglæde

Dubai - hvor alt er muligt

En skibakke med pingviner midt i en ørken. Et indkøbscenter med en indendørs taxa. Verdens højeste bygning. Alt det og meget mere, finder I i Dubai.

rejsemål Hvor: Dubai hvorfor: • Verdens højeste bygning • En skibakke midt i ørkenen • Te på verdens dyreste hotel • Verdens største shoppingcenter • Godt klima og flotte strande Dubai

se Hvornår i kan rejse København: Afrejsedag lørdag i perioden: 12/10 -19/10 2013 og torsdag i peroden 7/11 2013 - 27/3 2014

flyvetid Ca. 6,5 timer Læs mere her www.falklauritsen.dk/dubai

arabiske dirham Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15°

28 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

besøget i verdens højeste bygning, at få lov at komme helt tæt på levende pingviner og en tur i Ferrari World. Dubai er i det hele taget bygget på devisen om “højere, vildere, hurtigere”, hvilket lynhurtigt gik op for familien Funk. “Vi besøgte verdens største, indendørs skibakke − det var her, vi oplevede pingvinerne − og vi shoppede i verdens største indkøbscenter, hvor der f.eks. er en indendørs taxa. Vi var også ude at svømme med delfiner, men vi var også rigtig meget ved poolen for bare at slappe af,” siger han. Nytårsaften fejrede familien højt hævet over Dubai i en restaurant i verdens højeste bygning, Burj Khalifa. “Det var helt fantastisk at se fyrværkeriet til midnat,” husker Brian Funk. Brian Funk. 29 år er lærer og fra Herning.

Hamburg: Afrejsedag torsdag i perioden: 10/10 2013 - 27/3 2014

okt nov dec

Dubai er det næststørste af de syv emirater, der udgør de Forenede Arabiske Emirater. Med emiratets status som finanscentrum og en skyline, der er prydet af himmelstræbende skyskrabere, kaldes Dubai også ofte for Mellemøstens Hongkong. Akkurat som sin asiatiske tvilling er Dubai også en meget multikulturel by – mere end 85 procent af de omkring 1,5 mio. indbyggere kommer fra andre lande. Alt dette fik Brian Funk lov at opleve, da han fejrede jul og nytår med sin familie i Dubai. “Min kone og jeg var af sted med mine forældre, min søster, svoger og niece. Vi har rejst sammen før, og vi var tiltrukket af varmen, storbyen og alle de oplevelser, der ventede os dernede,” fortæller han og fremhæver især

10°


Dubai Ægte rejseglæde

Dubai har forvandlet sig fra et fattigt ørkenland til en af de mest spændende turistattraktioner i den arabiske verden.

Her skal I spise i Dubai

Fantastisk udsigt fra The Atmosphere.

Reem Al Barwardi En libanesisk restaurant med flere afdelinger i Dubai, bl.a. på Sheikh Zayed Road (hovedvejen i Dubai). Her er restauranten udsmykket i ægte libanesisk stil, der er ofte live musik og en rigtig god stemning. Samtidig er det virkelig lækker mad og drikke. Prøv f.eks. et udvalg af deres meze, som er små retter, der serveres med brød. Den mest kendte heriblandt er vel nok hummus. Der serveres ikke alkohol på restauranten, men prøv deres friske lemonjuice med mynte. Efter maden kan man nyde en traditionel vandpibe. Meet & Co. Fans af gode bøffer bør lægge vejen forbi Meet & Co. Afdelingen, der ligger i Souk Madinat Jumeirah, er meget hyggelig. Her sidder man ved en kanal, omgivet af oplyste palmer og en udsigt over Sejlet. De har et stort udvalg af forskelligt kød fra hele verden, og i mange forskellige prisklasser og størrelser. Bordreservation kan anbefales, da restauranten er meget populær. Mediteriano/Armani I verdens højeste bygning har tøjdesigneren Armani sit eget hotel, og selvom man ikke bor på hotellet, kan man nyde deres helt fantastiske middelhavsbuffet. Ikke nok med at det er virkelig lækker og udsøgt mad, så har man også en førsteklasses udsigt over Dubai Fountain og Dubai Downtown. Dette kan blive en perfekt aften, hvis man lige tilføjer et besøg i deres lounge, The Atmosphere. Dette er verdens højst beliggende bar på 122. etage. En lille cocktail med udsigten over et oplyst Dubai. Både restaurantbesøget og pladsen i loungen skal bookes forud. Det kan jeres rejseleder hjælpe med. Der er et minimumsforbrug i loungen for mænd på 200 AED (ca. 300 kr.). Vær opmærksom på, at formel påklædning kræves. Frokost på et gadekøkken Kan I lide krydret mad, kan I snuppe jer en omelet sandwich i den gamle bydel. I Bur Dubai, omkring Dubai Museum, findes der små pakistanske cafeterier, hvor man for 10 AED (15 kr.) både kan blive mæt og få slukket tørsten.

I kan tage på spændende ture i ørkenen.

Luksus-hotellet Burj Al Arab.

Udflugter i Dubai Dubai Creek Et spændende besøg i det oprindelige Dubai, fra før man fandt olie. Her kommer I med på de gamle markeder, også kaldet souks, i det travle handelsområde omkring Dubai Creek. Her handler man med krydderier, røgelse, guld, diamanter, tæpper, tørklæder, snabelsko og meget andet. I det ældste område i Dubai, Bastakia, besøger I Dubai Museum, et virkelig interessant og lærerigt sted, som gør det lidt nemmere at forstå udviklingen af Dubai. Man kan kalde det fra Palmehytte til Sheik Palads. Denne udflugt er også med dansktalende rejseleder, og der vil blive fortalt om bl.a. traditioner, religion og sheiker.

Ægte rejseglæde er ...

“... At leve i nuet med hinanden i omgivelserne og nyde ALT, det er, hvad LIVET handler om!” Mathilde Cremonesi, Bolbro

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 29


Dubai Ægte rejseglæde

Her skal i bo Ramada Chelsea Hotel Al Barsa Flot og moderne hotel beliggende i bydelen Al Barsa

2+1

7 km

2,5 km

Morgenmad

Ja

Ramada Chelsea er et flot, moderne hotel med en central beliggenhed. På hotellets tag er der et poolområde med en skøn pool, jacuzzi, liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Fra poolområdet er der en fantastisk udsigt over byen. Hotellet byder på flere både buffet- og a la carte-restauranter samt bar. Hotellet er beliggende i byområdet Al Barsha. I gå-afstand fra hotellet finder I flere gode restauranter og ikke langt derfra ligger det flotte shoppingcenter Emirates Mall, hvor I bl.a. finder Ski Dubai, der er Mellemøstens første indendørs skibakke. Her finder I også den nærmeste metrostation. Hotellet er også beliggende tæt ved The Palm Jumeira, verdens største menneskeskabte ø. Til centrum af Dubai er der ca. 10-15 minutters kørsel, her er et spændende bymiljø med et stort udvalg af butikker, barer og restauranter. Til stranden er der ca. 7 kilometer. Bystøj må påregnes. I har mulighed for at benytte hotellets fitnessfaciliteter samt sauna, spa- og wellnesscenter mod betaling. Flot indrettede, moderne deluxeværelser af mindre størrelse med bad, toilet og hårtørrer. Værelserne er indrettet med aircondition, safeboks og satellit tv. Brug af telefon, trådløst internet og minibar afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

6.698,-

Mercure Gold Hotel Skønt, internationalt hotel beliggende i nærheden af Dubai World Trade Center

2+2

2 km

5 km

Morgenmad

Ja

Mercure Gold er et flot hotel med central beliggenhed. På hotellets tag, med en fantastisk udsigt over by og hav, er et mindre poolområde med liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Desuden er der restaurant og loungebar. Pænt indrettede, moderne superiorværelser med bad og toilet. Værelserne er indrettet med aircondition, safeboks og satellit tv. Brug af telefon, internet via kabel og minibar afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

30 |

| vinter 2013/14

6.898,-

Kombinér sto y med badeferrb ie

2 dage i Duba 5 dage i Ras Al i og Khaim Mercure Gold ah. Al Hamra Villa + ge Priser pr. person Golf. fra:

6.898,-


Ras Al Khaimah Ægte rejseglæde

Her skal i bo Ras Al Khaimah Ras Al Khaimah er den nordligste af de arabiske emirater, som ligger ved de dejlige strande i Den Persiske Bugt ca. 90 km nord for Dubai. Emiratets 250.000 indbyggere kommer fra mange forskellige lande − faktisk er kun ca. en tredjedel af indbyggerne fra De Forenede Arabiske Emirater. Ras Al Khaimahs kaldenavn "Wild West of United Arab Emirates" dækker over en dramatisk historie med sørøvere og slavehandel, men i dag er området roligt og

et godt alternativ til det mere hektiske storbyliv i Dubai og Abu Dhabi. Her kan I besøge Nationalmuseet, den gamle moské, den fine havn og souken, hvor der er mulighed for både at købe antikviteter, sølvsmykker, tøj og krydderier. I kan også shoppe, spille golf eller tage på udflugter i ørkenen, på vandreture i bjergene, på sviptur til Dubai eller Oman eller lufte den indre vandhund i temaparken Iceland Water Park.

På egen hånd

På egen hånd

Al Hamra Village Golf & Beach Resort Charmerende hotelresort i arabisk landsbystil beliggende i Ras Al Khaimah 2+2

250 m

26 km

Morgenmad

2+2

Ja

Al Hamre Village Golf & Beach Resort er bygget som en lille arabisk landsby og ligger nær den smukke lagune i Ras Al Khaimah. Ved poolområdet kan I frit benytte liggestole og parasoller, og ved poolbaren kan der købes kolde forfriskninger og lette retter. Dejlige dobbeltværelser med balkon. Alle værelser er indrettet med bad, toilet og udstyret med aircondition, safeboks og satellit tv. Brug af minibar og telefon afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa   Luksuriøst hotel med strandbeliggenhed i udkanten af Ras Al Khaimah

6.798,-

0m

5 km

Morgenmad

Ja

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa er et elegant og familievenligt hotel beliggende direkte ved stranden. Ved det fantastiske poolområde finder I flere pools, børnepools, liggestole og parasoller samt håndklædeservice, I frit kan benytte. Fint indrettede superior- og deluxeværelser, hvoraf nogle er beliggende i hotellets hovedbygning. Alle værelser er med balkon eller terrasse og er indrettet med eget bad og toilet samt udstyret med aircondition, safeboks og satellit tv. Brug af minibar og internet via kabel afregnes direkte med hotellet. I begge værelsestyper er der plads til i alt tre voksne, eller to voksne og to børn. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

7.998,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 31


Fuerteventura Ægte rejseglæde

Fuerteventura smukke strande og evigt forår

rejsemål

Det milde klima på Fuerteventura har givet øen tilnavnet “Det evige forårs ø”.

Hvor: Fuerteventura hvorfor: • Dejlig brise • Masser af solskin • Oplevelser for hele familien • Smukke strande • Lokal stemning i Corralejo Fuerteventura

Se Hvornår i kan rejse Billund: Afrejsedag tirsdag i perioden: 15/10 2013 - 22/10 2013 Afrejsedag søndag i perioden: 27/10 2013 - 20/4 2014 København: Afrejsedag søndag i perioden: 13/10 2013 - 20/4 2014 flyvetid Ca. 5 timer Læs mere her www.falklauritsen.dk/fuerteventura

Euro Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15° okt nov dec

32 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

10°

Smukke, langstrakte strande med fænomenalt vand at bade og surfe i, et mildt klima og 3.000 årlige solskinstimer gør Fuerteventura til et populært feriemål. Og flere og flere får øjnene op for den lille perle midt i Atlanterhavet. ���Mange af de gæster, der tager til Fuerteventura har været på Gran Canaria eller Tenerife før og er klar til at prøve noget nyt,” fortæller Mikkel Tindbæk, der er Falk Lauritsens destinationschef på Fuerteventura. “Det store trækplaster er naturligvis de 152 strande på øen. Nogle er kæmpestore og langstrakte, mens andre er små og “hemmelige” i små skjulte laguner,” siger han. “Og så er der en meget hyggelig og lokal stemning på øen. I Corralejo, hvor de fleste af vores hoteller ligger, er de højeste huse i to etager, så der er ikke overbefolket, som det ellers kan føles på andre feriesteder med masser af høje hoteller,” siger Mikkel Tindbæk. “Øen er ikke særlig stor, og det er utrolig

nemt at finde rundt. Rigtig mange vælger at leje en bil og køre på opdagelse efter andre strande og opleve øen på egen hånd. Det tager knap to timer at køre fra nordspidsen til sydspidsen af øen, så det er en god mulighed for at opleve hele Fuerteventura,” siger han. Foretrækker man en organiseret sightseeing-tur rundt på øen, kan man også det. “Vi har en ø-rundtur, som er meget populær. Man kommer rundt på hele Fuerteventura, og man møder lokalbefolkningen,” fortæller Mikkel Tindbæk. Fuerteventura er verdensberømt for sine gedeoste, og på turen kommer man på besøg på en gedefarm med eget mejeri, så man kan se, hvordan ostene bliver lavet. Turen byder desuden på et besøg på en aloe vera-fabrik, og frokosten indtages i en hyggelig by med suveræn udsigt. “Der går også ture med båd fra Corralejo til Lanzarote, hvis man har lyst til det,” siger Mikkel Tindbæk.


Fuerteventura Ægte rejseglæde

Eksp

Gågaden i Corralejo.

Her skal I spise på fuerteventura Restaurantgaden i Corralejo Corralejo er en gammel fiskerby, og det er ret tydeligt at se, hvor den nye bydel stopper, og den gamle begynder. Der er Mikkel Tindbæk, destinationschef en helt særlig stemning i den gamle bydel, hvor man også finder restaurantgaden, der, som navnet antyder, vrimler med gode restauranter. Man kan få lidt af hvert, og jeg vil anbefale, at man smager de lokale fiskeretter og de

bedesrtens te

tips

klassiske tapas. Og så selvfølgelig de berømte gedeoste. El Sombrero Det er min yndlingsrestaurant. Mine forældre besøgte mig hernede i en uge, og vi spiste på El Sombrero hver aften. Man får en raclette-grill ind på bordet, der har form som en sombrero (en mexicaner-hat, red.), og så hænger man kødet derpå og griller det. Og så får man selvfølgelig alle mulige former for tilbehør, som man også kan grille. Personalet er supersøde, og det er virkelig hyggeligt med fondue.

Hele 152 strande er der på Fuerteventura.

Fuerteventura i overblik Puerto del Rosario Hovedbyen på Fuerteventura. Her bor 30.000 af øens i alt 75.000 indbyggere. Fuerteventura er tre gange så stor som Bornholm og er den næststørste af de syv Kanariske Øer. I Puerto del Rosario finder I en fin skulpturpark og et nyere kunstcenter. Corralejo Byen ligger på kanten af ørkenen med det fantastiske, drømmeagtige landskab Las Dunas. Corralejo byder, med mange fine tapas- og fiskerestauranter og sjove natklubber, også på masser af oplevelser efter mørkets frembrud. Caleta de Fuste Den rolige by ligger midt på Fuerteventuras østkyst, ikke langt fra lufthavnen. Byen er på flere måder børnenes paradis på Fuerteventura. Den dejlige lavvandede strand, Playa de Castillo, har finkornet sand og passer børn i alle aldre. Stranden er beskyttet mod vinden af en lang mur, og vandet er stille og roligt i bugten inden for småbådshavnen.

Las Dunasørkenen med det fantastiske, drømmeagtige landskab.

En lille oase i det tørre landskab.

Et hyggeligt bymiljø på skønne Fuerteventura.

Ægte rejseglæde er ...

“... hygge og afslapning i dejlige omgivelser med dejlige mennesker og oplevelser der giver minder ;-)” Heidi Knudsen, Egtved

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 33


Fuerteventura Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Caybeach Caleta Hyggeligt bungalowskompleks i Caleta de Fuste

3+1

350 m

300 m

Ingen pension

Ja

Caybeach Caleta er godt lejlighedskompleks med faciliteter for hele familien. Til komplekset er der et dejligt poolområde med separat børnepool og jacuzzi samt liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Pæne toværelses lejligheder med bad, toilet og hårtørrer. Lejlighederne er indrettet med separat soverum og kombineret stue/køkken med køleskab og mikroovn samt terrasse og tv. Brug af aircondition og safeboks afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

2.998,-

Suite Hotel Atlantis Resort Skønt ferieresort med strandbeliggenhed i udkanten af Corralejo

4+1

100 m

1,5 km

All Inclusive

Ja

Suite Hotel Atlantis Resort er et dejligt resort med skønne poolområder og faciliteter for hele familien. Der er flere pools, separat børnepool samt liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Juniorsuites og 2-værelses superiorlejligheder med separat soverum, kombineret stue/minikøkken med køleskab. Alle er indrettet med bad, toilet og hårtørrer samt balkon/terrasse og satellit tv. Brug af telefon og safeboks afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

34 |

| vinter 2013/14

5.498,-


Fuerteventura Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Oasis Village   Familievenligt hotel med dejligt poolområde i Corralejo

4

1 km

700 m

Elba Sara Skønt strandhotel i udkanten af Caleta de Fuste

All Inclusive

Oasis Village er et hyggeligt All Inclusive-hotel med et godt udvalg af faciliteter til hele familien. Til hotellet er der et dejligt poolområde med to pools og separat børnepool, liggestole og parasoller til fri afbenyttelse samt poolbar. Rummelige familieværelser med separat soverum med balkon eller terrasse samt eget toilet og bad. Værelserne er indrettet med køleskab. Brug af safeboks, telefon og satellit tv afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.498,-

Børnepris fra:

2+2

Ja

1.498,-

100 m

Halv pension

2,5 km

Ja

Elba Sara er et dejligt hotel med en god service og gode faciliteter for både store og små. Til hotellet er der et dejligt poolområde med separat børnepool, jacuzzi, liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Pæne dobbeltværelser og rummelige juniorsuiter med bad, toilet og hårtørrer. Værelserne er indrettet med balkon med havudsigt, aircondition og satellit tv. Brug af telefon, minibar og safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

3.998,-

Dunas Caleta Club Gode lejligheder i børnevenligt feriekompleks midt i Corralejo

3+1

300 m

100 m

Ingen pension

Ja

Dunas Caleta Club er et godt feriekompleks for hele familien. Til komplekset er der et dejligt poolområde og fine faciliteter for både store og små, desuden separat børnepool og liggestole, I frit kan benytte. Funktionelle toværelses lejligheder med balkon eller terrasse, eget bad og toilet samt kombineret stue og minikøkken med spiseplads og køleskab. Lejlighederne har separat soverum. Brug af satellit tv og safeboks afregnes i hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

2.498,-

Børnepris fra:

1.998,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 35


Phuket Ægte rejseglæde

Phuket - De smukkeste strande i verden rejsemål

Phuket er et godt rejsemål, uanset om man vil helt ned i gear eller have sved på panden og pulsen helt i vejret. Det har tusindvis af mennesker for længst fundet ud af.

Hvor: Phuket hvorfor: • Verdens smukkeste strande • Søde, venlige mennesker • To uger i paradis • Masser af udflugtsmuligheder • Fantastisk natur Phuket

Se Hvornår i kan rejse København: Afrejsedag fredag i perioden 11/10 2013 – 28/3 2014 Afrejsedag søndag i perioden 3/11 2013 – 23/3 2014 flyvetid Udrejse: Ca. 10 timer Hjemrejse: Ca. 14 timer inkl. mellemlanding Læs mere her www.falklauritsen.dk/phuket

Thailandske Bath Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15° okt nov dec

36 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

10°

“Phuket er et af de rejsemål, der virkelig har noget for alle, og det er da også alle type gæster, der vælger at rejse dertil,” fortæller Catrine Jensen, der er Falk Lauritsens destinationschef på Phuket. “Jeg har aldrig set så smukke strande som på Phuket, og naturen er fantastisk. Samtidig er der masser af muligheder for oplevelser, så Phuket henvender sig til alle: både dem, der vil ligge på stranden, dem der vil ud og opleve noget, og dem, der vil lidt af det hele,” siger hun. Catrine Jensen fremhæver også

thaierne som en vigtig grund til at besøge Thailand. “Befolkningen er ufattelig søde og venlige. De smiler altid. Det er yderst sjældent, man møder en sur thai,” siger hun. Man kan snildt bruge alle 14 dage på Phuket på stranden, men det vil næsten være synd, da området har utrolig mange spændende ting at byde på. Ifølge Catrine Jensen er James Bond-øen i Phang Nea-området, som mange kender fra filmen “Manden med den gyldne pistol”, et populært udflugtsmål. Den er en del af en heldagstur, som begynder med,


Phuket Ægte rejseglæde

Der er masser af muligheder for udflugter med båd.

Der er skønne strande overalt på phuket

Kamala Beach.

Kata Beach 800 meter strand med fint, gyldent sand med grønne bakker til den ene side. Alt foregår i et langt mere roligt tempo end i Patong. Kata Beach.

at man kører hele vejen op gennem Phuket til nordspidsen af øen, hvor man går over en bro, så man kan strække benene og nyde den smukke natur på samme tid. “Turen fortsætter videre op til Pang Nea-området, hvor vi sejler ud i de såkaldte longtail-både, som er lange, smalle både med gamle bilmotorer på,” fortæller Catrine Jensen. “Vi sejler ud igennem en stor mangroveskov, hvor der er meget jungleagtigt – næsten helt amazon-agtigt,” siger hun. “Herefter kommer vi ud til James Bond-øen, hvor man kan se nogle meget smukke klippeformationer, der rejser sig i vandet som kæmpe statuer. Vi bliver padlet ind i grotterne under klip-

perne i små kanoer, så man kan se klippeformationerne indefra. Det er en meget smuk oplevelse,” fortæller Catrine Jensen. Sidste stop på turen er byen Koh Panyee, som i folkemunde kaldes for “den muslimske fiskerby på pæle”. “Det var oprindeligt tre familier, der slog sig ned her og grundlagde en helt ny by. Her spiser vi frokost, og man kan gå rundt i byen på egen hånd og se den lokale moské, hvis man vil det. Herefter går turen tilbage til Phuket. Det er min personlige favorit af alle vores udflugter, for man oplever både den smukke natur og kulturen. Udflugten er for alle, man behøver ikke være i supergod fysisk form for at deltage,” siger hun.

James Bond-øen i Phang Nea-området.

Eksp

Her skal I spise på Phuket Gadekøkken “Efter min mening får man den bedste mad i Thailand ved et gadekøkken. Der er flere, der Catrine Jensen Destinationschef spørger, om det er sikkert nok i forhold til hygiejne, og jeg vil sige det sådan, at jeg aldrig nogensinde har oplevet at blive syg af at spise ved et gadekøkken. Selvfølgelig skal

bedesrtens te

tips

man bruge sin sunde fornuft og for eksempel holde øje med, om æg har stået ude i varmen og den slags. Men gør man det, bør der ikke være fare på færde,” siger Catrine Jensen. Restaurant Two Chefs “Ejeren er svensk, og de har et godt, varieret menukort med noget for enhver smag. Der er alt fra mexicansk til fisk og steaks, og det er meget lækkert,” siger Catrine Jensen.

Ægte rejseglæde er ...

“... når man sidder i solnedgangen og nyder tanken om en dag fyldt med varme, sol, hygge og kærlighed:-)” Line Nørrelund, Fårdrup

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 37


Phuket Ægte rejseglæde

Her skal i bo

In on the Beach Lille, charmerende hotel med skøn strandbeliggenhed i Karon

2+1

0m

200 m

Morgen mad

Ja

In on the Beach er et hyggeligt hotel for jer, som gerne vil bo i et roligt og mindre kompleks uden det store udvalg af faciliteter. Hotellet har et dejligt poolområde med liggestole, hvorfra der er udsigt over havet. Flotte, velindrettede dobbeltværelser med bad og toilet samt balkon eller terrasse. Desuden aircondition, trådløst internet, safeboks og satellit tv. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

8.998,-

Kata Poolside Resort Hyggeligt hotel med central beliggenhed og et stenkast fra stranden i Kata Beach

3+1

200 m

300 m

Morgen mad

Ja

Kata Poolside Resort er et enkelt, men velfungerende hotel, og et godt ferievalg til jer, som ønsker at holde ferie tæt ved stranden. Hotellet har et hyggeligt poolområde med separat børnepool, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Velindrettede dobbeltværelser med balkon, bad, toilet og hårtørrer samt aircondition, safeboks og satellit tv. Brug af telefon, trådløst internet og minibar afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

38 |

| vinter 2013/14

8.298,-


Phuket Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Katathani Phuket Beach Resort Flot og dejligt strandhotel med høj standard

3+1

0m

1,2 km

Morgen mad

Ja

Katathani Phuket Beach Resort er et godt ferievalg til jer, som ønsker at holde ferie i rolige og luksuriøse omgivelser. I hotellets frodige have er der flere poolområder, børnepool, jacuzzi samt liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Forskellige, stilfulde værelsestyper med balkon/terrasse, bad, toilet og hårtørrer samt aircondition, safeboks, satellit tv og minikøleskab. Brug af telefon og trådløst internet afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

12.998,-

Andaman Seaview Charmerende hotel med dejligt poolområde

2+2

150 m

800 m

Morgen mad

Ja

Andaman Seaview er et hyggeligt hotel for jer, der gerne vi bo nær stranden uden et stort udvalg af faciliteter. Ved hotellets to dejlige poolområder og børnepool kan I frit benytte liggestole og parasoller samt håndklædeservice (mod depositum). Hotellet har flere barer og restauranter. Store og rummelige deluxeværelser med bad og toilet samt balkon. Værelserne er indrettet med aircondition, satellit tv og safeboks. Brug af minibar afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

10.998,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 39


Hurghada Ægte rejseglæde

Hurghada rejsemål Hvor: Hurghada hvorfor: • Masser af solskinstimer • Udflugter til pyramiderne og Luxor • Svøm og dyk i Rødehavet • Flotte koralrev • Fascinerende historie Hurghada

Se Hvornår i kan rejse Billund: Afrejsedag lørdag i perioden: 26/10 2013 - 19/4 2014 København: Afrejsedag lørdag i perioden: 26/10 2013 - 19/4 2014 Aalborg: Afrejsedag mandag i perioden: 14/10 2013 - 14/4 2014

Læs mere her www.falklauritsen.dk/hurghada

Egyptiske pund Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15°

40 |

feb mar apr

| vinter 2013/14

Livlige promenader, flotte, brede strande og farverige koralrev, som tiltrækker dykkerentusiaster fra hele verden. Hektiske basarer og moderne forretningsarkader og sjove ture ind i ørkenbaglandet med firehjulstrækker og kamel. Med otte daglige solskinstimer i gennemsnit om vinteren er Hurghada et perfekt feriemål for gæster, der både vil have en afslappende og solsikker badeferie og samtidig være tæt på smuk natur og kulturoplevelser ud over det sædvanlige. Det og meget andet har på få år forvandlet Hurghada fra at være et lille undseeligt fiskerleje til at være Rødehavets mest populære feriemål. I den gamle bydel, Sekalla, kan man se resterne af det gamle fiskerleje, som byen er bygget op omkring. Her og i Downtown El Dahar ligger mange af byens gode, små restauranter og barer, og bag fiskerlejet ligger den nyopførte marina med butikker, barer og spisesteder af et mere moderne tilsnit.

“Hurghada er populær hos alle,” slår Daniel Hassing, der er rejsekonsulent hos Falk Lauritsen, fast. “Man får meget hotelkvalitet for pengene i Hurghada. Hotellerne er af høj standard, og vælger man All Inclusive, er der ofte mange faciliteter og flere spændende restauranter at vælge imellem,” siger han. “Og så er man jo sikker på godt vejr. Vejret er meget stabilt, og der er en dejlig, behagelig temperatur, når man rejser derned i vintermånederne,” siger Daniel Hassing. Egypten er et af de lande i verden, der har den mest fascinerende oldtidshistorie, hvilket i sagens natur åbner for et væld af spændende udflugtsmuligheder. “Cairo er mest populær hos de gæster, der kun er der en uge, mens de, der er der i to uger, ofte tager turen til både Cairo og Luxor,” siger Daniel Hassing.

Det er påkrævet, at alle indrejsende køber visum. (kr. 150 opkræves ved rejsens bestilling). I flyet får I udleveret et indrejsekort, som skal udfyldes.

Ca. 5 timer

jan

Hurghada er et af danskernes foretrukne feriemål ved Rødehavet.

Visum til egypten

flyvetid

okt nov dec

en perle ved Rødehavet

10°


Hurghada Ægte rejseglæde

Her skal I spise i Hurghada

Både store og små elsker at snorkle i Rødehavet ... ... hvor der er et rigt dyreliv.

Upstairs Restauranten ligger i downtown Hurghada og serverer lækker egyptisk inspireret og international mad til fornuftige priser. Maritim En rigtig fin seafood-restaurant og bar, der ligger ved marinaen, og hvor der er en god udsigt over havnen. Eksp

På udflugt til Luxor

bedesrtens te

tips

Udflugten til Luxor tager en dag, og her kan I opleve det berømte, 260 meter lange Luxortempel, som blev opført til ære for den thebanske gudetriade Amon, Mut og Khonsu under de to konger Amenophis III og Ramses II. En anden og ikke mindre spændende seværdighed i Luxor er Karnak templet, som Daniel Hassing, næsten alle faraoer udbyggede og forskønrejsekonsulent nede. Templet, der var udgangspunkt for talrige religiøse fester med processionsoptog, er på alle måder overdådigt, og søjlehallen med 134 kolonner er et imponerende syn. På Nilens vestlige bred i Luxor kan I se Kongernes Dal, som absolut er et af turens højdepunkter. Kongernes Dal blev brugt som gravplads fra ca. 1539 f.Kr. til 1075 f.Kr. og indeholder 63 grave, hvoraf Tut Ankhamons grav med de fascinerende malerier, relieffer og hieroglyffer er særligt imponerende. Oplev de mange historiske monumenter i Luxor.

Ægte rejseglæde er ...

“... at dele rejsen med min kone, se noget nyt, opleve andre kulturer − til lands, til vands og i luften!” Moskeen i Hurghada.

Preben Weedfald, Stoholm

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 41


Hurghada Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Beach Albatros Resort Skønt hotelresort med gode faciliteter og strandbeliggenhed

4

0m

15 km

All Inclusive

Ja

Beach Albatros Resort er et familievenligt hotel og et godt ferievalg til jer, som vil holde ferie ved stranden i rummelige, flotte omgivelser. Hotellet har et stort poolområde med flere pools, jacuzzi, separate børnepools samt vandrutsjebaner, liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Hotellet har flere restauranter, barer og diskotek. Hotellet er beliggende ved en dejlig sandstrand ca. 15 kilometer fra centrum af Hurghada. I området ved hotellet er der et mindre udvalg af butikker i forbindelse med nogle af hotellerne. På hotellet kan I spille tennis, bordtennis, minigolf og forskellige boldspil samt benytte hotellets fitnessfaciliteter, bestille massage eller benytte hamam og sauna (se hotellets listepriser for behandlinger og ekstra faciliteter). Til børnene er der legeplads og børneklub (ikke dansktalende personale). Desuden er der underholdning flere gange ugentligt i dagtimerne og om aftenen i form af shows. Komfortable og charmerende dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer. Til værelserne er der balkon eller terrasse. Der er aircondition, satellit tv og safeboks på alle værelser. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. Hotellet tilbyder desuden familieværelser bestående af to værelser med dør imellem.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

42 |

| vinter 2013/14

4.698,-

Børnepris fra:

2.998,-


Hurghada Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Three Corners Ocean View Dejligt voksenhotel med gode faciliteter og fantastisk beliggenhed i El Gouna

3

500 m

1 km

All Inclusive

Ja

Three Corners Ocean View er et dejligt All Inclusive-voksenhotel (hotellet tillader ikke børn under 16 år). Til hotellet er der to dejlige poolområder med liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Rummelige, moderne dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. Værelserne er indrettet med aircondition, satellit tv og safeboks. Brug af telefon og lille køleskab afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.798,-

Arabella Azur Resort Charmerende hotel i orientalsk stil i bydelen Dahar

3

0m

3 km

All Inclusive

Ja

Arabella Azur Resort er et hyggeligt hotel med en familiær stemning og god beliggenhed tæt ved vandkanten. Til hotellet er der et dejligt poolområde med pools, separat børnepool, liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Dobbeltværelserne er rummelige og indrettet i orientalsk stil i flere niveauer. Der er bad, toilet og hårtørrer samt lille balkon eller terrasse til værelserne. På værelserne er der aircondition, satellit tv og et lille køleskab.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.698,-

Børnepris fra:

2.598,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 43


Hurghada Ægte rejseglæde

Her skal i bo

Aqua Blue Resort/Pickalbatros sea world Stort familievenligt resort med gode faciliteter

4

500 m

15 km

Allinclusive

Ja

Aqua Blu Resort er et godt, familievenligt hotel med gode faciliteter for børn og voksne. Til hotellet er der fire pools samt separat børnepool med vandrutsjebane (for mindre børn). Der er store arealer med liggestole og parasoller samt håndklædeservice. På hotellet er der poolbar, diskotek og internetcafé (mod betaling) samt restaurant. Der er trapper og niveauforskelle på hotelområdet, som kan give udfordringer for gangbesværede. Hotellet ligger i Hurghadaområdet ca. 15 kilometer fra centrum af Hurghada. Ved hotellet er der et mindre udvalg af kiosker i forbindelse med nogle af hotellerne. I Hurghada centrum finder I et større udvalg af forretninger, barer og restauranter. Til stranden er der ca. 500 meter, her kan snackbaren ved Hotel Beach Albatros benyttes. På Aqua Blu Resort er der børneklub for børn mellem 4-12 år (ikke dansktalende personale) samt aftenunderholdning. I kan benytte sports- og poolfaciliteterne med flere vandrutsjebaner på Beach Albatros Garden (med enkelte undtagelser). I kan bl.a spille volleyball, tennis, bordtennis og benytte hotellets motionsrum mod betaling. Pænt indrettede dobbeltværelser med eget bad, toilet og hårtørrer samt balkon eller terrasse. Alle værelserne er udstyret med safeboks, lille køleskab, aircondition og satellit tv.

Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

44 |

| vinter 2013/14

4.498,-

Børnepris fra:

2.598,-


Hurghada Ægte rejseglæde

Her skal i bo Steigenberger Aqua Magic Flot, nybygget strandhotel i topklasse beliggende i det nye Hurghada

4

400 m

1,5 km

All Inclusive

Ja

Steigenberger Aqua Magic er et skønt hotel med høj komfort. Hotellet tilbyder et bredt udvalg af faciliteter for hele familien og har et stort poolområde med flere pools og separat børnepool, vandland med vandrutsjebaner samt vandleg for mindre børn. Desuden er der liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Hotellet har flere buffet- og a la carte-restauranter, barer og snackbarer. Store og komfortable dobbeltværelser med bad og toilet. Til værelserne er der balkon eller terrasse. Der er aircondition, satellit tv og safeboks på alle værelser. Brug af minibar og telefon afregnes med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.998,-

Børnepris fra:

1.998,-

Tropitel Sahl Hasheesh Nyere, luksuriøst hotel nord for Hurghada med udsigt over Det Røde Hav 3+1

0m

25 km

All Inclusive

Ja

Tropitel Sahl Hasheesh er et luksuriøst feriekompleks for både børnefamilier og par, som ønsker en komfortabel hotelferie tæt ved stranden. Hotellets poolområde ligger i en dejlig have med to pools, separat børnepool og jacuzzi, samt liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Hotellet har flere barer samt både buffet- og a la carterestauranter. I hotelområdet er der flere mindre butikker. Flotte moderne dobbelt- og deluxeværelser med balkon eller terrasse samt eget toilet, bad og hårtørrer. Værelserne er alle med aircondition, safeboks og satellit tv mod betaling. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

5.498,-

Albatros Palace Resort   Luksuriøst hotelresort i charmerende, eventyrlig byggestil 3+1

0m

15 km

All Inclusive

Ja

Albatros Palace Resort er et flot, luksuriøst hotel og et godt ferievalg til jer, som vil holde ferie ved stranden i komfortable og flotte omgivelser. Ved hotellet er der en dejlig strand og et gigantisk poolområde med separat børnepool, vandrutsjebaner til børn, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Én pool er opvarmet i vintermånederne. Hotellet har flere restauranter, barer og diskotek. Flotte og rummelige dobbeltværelser med bad, toilet og hårtørrer. Til værelserne er der balkon eller terrasse. Der er aircondition, satellit tv og safeboks på alle værelser. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 1 uge pr. person:

4.798,-

Børnepris fra:

2.998,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 45


Cuba Ægte rejseglæde

Cuba en rejse for livet

Camilla og to af

rejsemål

hendes drenge

.

Da Camilla Eriksen sidste efterår fik udbetalt sine efterlønspenge, var hun ikke i tvivl om, hvad de skulle bruges til: Hun og hendes tre sønner skulle til Cuba − en livslang drøm.

Hvor: Cuba hvorfor: • Spændende historie • Fascinerende kultur • Gå i Hemingways fodspor • Glade, stolte mennesker • En oplevelse for livet cuba

Se Hvornår i kan rejse billund: Afrejsedag lørdag i perioden: 7/12 2013 - 15/3 2014 København: Afrejsedag lørdag i perioden: 7/12 2013 - 15/3 2014

“Vi var helt solgt,” siger Camilla Eriksen. “Jeg var lidt nervøs for, om det ville føles langt at rejse alene med tre børn, men det var overhovedet ikke tilfældet, for der var masser af underholdning undervejs i flyet,” siger hun. “Vi boede i Varadero, og det var helt perfekt. Der var utrolig smukt, og jeg har aldrig set så flotte strande før. Der var en masse aktiviteter for drengene, så jeg så dem jo nærmest ikke i løbet af dagen. De spillede bordtennis og minigolf, og der var riffelskydning og en masse andet. De var helt eksede. De lokale guider på hotellet var fænomenale til at underholde børnene, og de blev perlevenner med det samme,” husker hun. “Hotelpersonalet dernede var aldeles fantastiske. Det var en fornøjelse at se, hvordan de tog sig af drengene og

inddrog dem i alle mulige aktiviteter. Hver aften lavede de shows med musik og dans, og børnene fik diplomer for de aktiviteter, de havde lavet i løbet af dagen. En aften lavede de et Michael Jackson-show, hvor de inviterede dem med op på scenen foran alle gæsterne. Det var en kæmpe oplevelse for dem,” siger hun. Meget ud af lidt Camilla Eriksen har også altid været fascineret af Cubas omtumlede historie, men også her blev hun positivt overrasket. “Jeg vidste jo på forhånd, at folk var fattige, og jeg var ikke sikker på, hvor meget man som turist ville mærke til handelsembargoen fra USA. Men cubanerne er utroligt positive, og de er meget stolte af at være cubanere. Camilla Eriksen, 45 år og sygeplejerske.

flyvetid

Visum til cuba

Ca. 15 timer inkl. mellemlanding

Det er påkrævet, at alle indrejsende køber og søger om visum (ca. kr. 325,- pr. voksen).

Læs mere her www.falklauritsen.dk/cuba

Pesos convertibles Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15° okt nov dec

46 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

10°


Cuba

Va ra de ro

ha va nn a

Ægte rejseglæde

De gamle amerikanerbiler er stadig et af Cubas vartegn. Foto: Europix.net

Salsaen opstod i Cuba i tyverne og er stadig populær.

UdflugteR City Tour Havanna Udflugter, som er et must, er City Tour Havanna. En halvdagstur rundt i spændende Havanna. Turen giver en perfekt indtroduktion til, hvad Havanna har at byde på. Vinales En enestående naturoplevelse. Cubanerne siger selv, at Vinãles er den smukkeste dal på Cuba. På turen ser man også, hvordan cigarerne bliver lavet, og man bliver præsenteret for hele cigarens baggrundshistorie.

Den særlige Son Montuno-guitarmusik er helt speciel for Cuba.

UdflugteR Havanna Intet besøg til Cuba er fuldendt uden et besøg i hovedstaden Havanna. Her oplever I fortidens storhed og forfald og ser kontrasterne i byen, der i løbet af et halvt århundrede har huset såvel nogle af verdens største mafiosoer som nogle af verdens største revolutionære helte. Trinidad Todagestur, hvor Cubas smukke natur, historie og kultur opleves, og byerne Santa Clara og Trinidad besøges.

Her skal I spise

Her skal I spise

Casa Miglis Ejeren er svensk/græsk/cubansk, og hans hyggelige restaurant ligger i et lokalt område. Maden er helt fantastisk og servicen i top. Køkkenet er internationalt.

La Vaca Rosada En åben tagterrasse med levende lys, god service og hyggelig atmosfære danner rammen om denne private restaurant. Her serveres pizza, skaldyr og kødretter m.m.

Waoooo Lige over for Habana Libre ligger denne hyggelige restaurant, der serverer cubansk mad.

Nonatina Hyggelig italiensk-inspireret restaurant med pasta og pizza som speciale.

Det var jeg meget glad for at opleve,” siger hun. “De har virkelig en evne til at få det bedste ud af det. For eksempel kan man ikke købe Coca–Cola på grund af handelsembargoen, men så laver de en lokal Cola-variant i stedet, så man ikke føler, man mangler noget,” siger hun. “Det var meget tankevækkende at opleve. En af drengenes dykkerbriller gik i stykker på ferien, og normalt ville jeg bare smide de gamle ud og købe et nyt par. Men der var ingen dykkerbriller at købe, så en af de ansatte på hotellet hjalp ham med at reparere dem. Det var en fin oplevelse, der også mindede os alle sammen om, hvor meget, vi har at være taknemmelige for hjemme i Danmark,” siger hun. “Det var også meget fantastisk at opleve det

ligeværd, der var mellem alle mennesker. Der blev ikke set anderledes på mig end på ham, der rensede poolen på hotellet − alle havde lige meget ret til at være der, og det gjorde også, at jeg følte mig virkelig godt tilpas og tryg,” siger hun. Familien fik både slappet af ved stranden og oplevet en masse. De var på besøg i en krokodillefarm, hvor man opdrætter truede krokodiller og sætter dem tilbage i naturen, og de var på en todagestur til Havanna. “Det var fuldstændig, som man har set i film med store, gamle amerikanerbiler i gaderne og med masser af farver, musik og dufte,” siger hun begejstret. “Det er uden tvivl den bedste rejse, jeg har været på i hele mit liv,” siger hun.

Ægte rejseglæde er ...

“... for mig er at have tid. Tid til at opleve og tid til at kunne slappe af.” Lena Poulsen, Farsø

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 47


Cuba Ægte rejseglæde

Her skal i bo På egen hånd

Melia Varadero Lækkert All Inclusive-hotel med skøn strandbeliggenhed

2+1

0m

7,5 km

All Inclusive

Ja

Melia Varadero er et skønt hotel med en fantastisk beliggenhed ved stranden. Et godt ferievalg til jer, som sætter pris på god komfort og et stort udvalg af faciliteter. Til hotellet er der et stort poolområde med integreret børnepool, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. I hotelområdet er der flere restauranter og barer samt indkøbsmuligheder og frisør. Hotellet er beliggende lige ned til Varadero-stranden i et dejligt grønt område med mange palmer. I Varadero, som ligger ca. 8 kilometer fra hotellet, er der et hyggeligt bymiljø med barer, restauranter og souvenirboder. Ved siden af hotellet ligger en flot anlagt golfbane. Hotellet tilbyder et spændende udvalg af faciliteter og underholdning. I kan spille tennis, volleyball, fodbold og bordtennis. Derudover er der kajakker, aerobic og snorkling. I kan spille billard og dart samt benytte hotellets jacuzzi og bestille massage (alle mod betaling). Der er underholdning og aktiviteter i dagtimerne og aftenunderholdning med shows og levende musik. Til de yngste er der børneklub for børn mellem 4-12 år (ikke dansktalende personale). Dejlige, lyse og nyrenoverede værelser med balkon samt eget toilet, bad og hårtørrer. Værelserne er indrettet med aircondition, safeboks og satellit tv. Brug af telefon afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

48 |

| vinter 2013/14

15.198,-


Cuba Ægte rejseglæde

Her skal i bo På egen hånd

Mercure Sevilla Charmerende hotel beliggende i den gamle bydel i Havanna

2+1

20 km

0 km

Morgen mad

Ja

Mercure Sevilla er et renoveret hotel med velbevaret charme og et godt ferievalg til jer, som vil bo centralt og i skønne omgivelser. Til hotellet er der et dejligt poolområde med liggestole og parasoller, I frit kan benytte. Desuden er der barer samt buffet- og a la carte-restaurant, hvorfra der er en flot udsigt over byen. Flotte dobbeltværelser med eget toilet, bad og hårtørrer. Værelserne er indrettet med aircondition, safeboks og satellit tv. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

12.998,-

Tuxpan Godt hotel med mange faciliteter direkte ved den skønne sandstrand i Varadero

3

100 m

4 km

All Inclusive

Ja

Tuxpan er til jer, som holder af strandferie og samtidig gerne vil have et stort udvalg af faciliteter for hele familien. Til hotellet er der et stort poolområde med flere pools og separat børnepool. Der er liggestole til fri afbenyttelse samt håndklædeservice (mod depositum) til brug ved pool og strand. Hotellet har flere barer og restauranter. I receptionen er der en lille butik med et begrænset udvalg af dagligvarer. Enkelt indrettede dobbeltværelser med balkon eller terrasse samt eget toilet, bad og hårtørrer. Værelserne er indrettet med aircondition, tv og safeboks. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

Kombinér storby med badeferie

På egen hånd

3 dage i Havanna og 11 dage i Varadero St. John + Tuxpan. Priser pr. person fra:

11.998,-

12.498,-

På egen hånd

Memories Varadero Charmerende All Inclusive-hotel i kolonialsk stil i Varadero

3+1

0m

14 km

All Inclusive

Ja

Memories Varadero er et charmerende og familievenligt hotel ideelt til jer, som gerne vil bo tæt ved stranden og i flotte omgivelser. Til hotellet er der et dejligt, stort poolområde med jazucci, separat børnepool, liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. På hotellet er der otte spændende a la carte-restauranter, buffet-restaurant og flere barer. Pæne dobbeltværelser med romantisk træmøblering. Alle værelser er indrettet med balkon eller terrasse samt toilet, bad og hårtørrer. Desuden er der på værelserne minibar (daglig opfyldning med ikke alkoholiske drikke), aircondition og satellit tv. Brug af safeboks afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

14.198,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 49


Hua Hin og Bangkok Ægte rejseglæde

Hua Hin og Bangkok

rejsemål Hvor: Bangkok og Hua Hin

den perfekte kombination

hvorfor: . En sydende storby . Smukke strande . Venlig og hjælpsom befolkning . Store oplevelser . Verdens bedste thaimad

For jer, der har lyst til at tage på eventyr på egen hånd, er Bangkok og Hua Hin et besøg værd. I Bangkok kan I suge til jer af oplevelser i en af verdens mest fascinerende storbyer, og i Hua Hin kan I fordøje de mange indtryk og komme ned i gear igen.

Bangkok/Hua Hin

Se Hvornår i kan rejse København: Afrejsedag lørdag i perioden: 12/10 2013 - 29/3 2014 Afrejsedag tirsdag i perioden: 5/11 2013 - 25/3 2014 hamburg: Afrejsedag torsdag i perioden: 10/10 2013 - 27/3 2014 flyvetid København: ca. 10 timer Hamburg: ca. 17 timer inkl. mellemlanding Læs mere her www.falklauritsen.dk/thailand

Thailandske Bath Gennemsnitstemp. 35° 30° 25° 20° 15° okt nov dec

50 |

jan

feb mar apr

| vinter 2013/14

10°

“Kombinationen af Bangkok og Hua Hin er helt perfekt og min personlige favorit,” siger Kim Johansen, der er teamleder i Falk Lauritsens salgsafdeling. “Bangkok er en helt fantastisk storby, som byder på ekstremt mange oplevelser, og som har en meget spændende blanding af nyt og gammelt,” siger Kim Johansen. Hua Hin ligger blot tre timers kørsel fra Bangkok, og her er der rig lejlighed til at komme ned i gear igen og fordøje de mange indtryk fra Bangkok, for eksempel på en af de mange smukke strande, der ligger i området. “Hua Hin er en gammel fiskerby og hjemsted for den thailandske kongefamilies sommerresidens. Det er en meget hyggelig by med masser af restauranter og en fiskerihavn,” siger han.

Hvis man ikke har lyst til at være flere dage i Bangkok, kan man tage en endages-udflugt til storbyen fra Hua Hin. Men man må ikke snyde sig selv for et besøg i den sydende metropol. “Vi har masser af udflugter fra Hua Hin, men min erfaring er, at hvis folk er startet med tre dage i Bangkok, tager de maks, én udflugt mere i løbet af de to uger, ferien varer. Så mange indtryk er der at fordøje efter et besøg i storbyen,” smiler han. “For mig er Thailand et af verdens bedste ferielande. Folk er ufatteligt søde og vil virkelig gøre alt for en. En ting, jeg sætter utrolig meget pris på, er, at man kan gå i fred på gaden. Der er ingen, der hiver fat i én og vil sælge alt muligt. Tværtimod nejer og bukker de hele tiden,” siger han.


Hua Hin og Bangkok Ægte rejseglæde

Bangkok er en by, der aldrig sover.

-

Det flydende marked er et must. Eksp

DET skal I OPLEVE På marked i Bangkok “Der er flere spændende markeder i Bangkok bl.a. Chatuchaks Kim Johansen weekendTeamleder marked. Her kan man købe alt fra sjove, eksotiske frugter til hønsefødder og krydderier,” siger Kim Johansen. “Der er også et meget fint grønsagsmarked på floden, hvor

bedesrtens te

tips

folk sælger deres varer fra små både.” Hertil kan nævnes det store natmarked Patpong, hvor der virkelig er leben i aften- og nattetimerne − men dette er ikke et udflugtsmål for familier med børn.

River Kwai “Mange har set filmen og vil gerne se, hvor broen var i virkeligheden. Det er en meget spændende tur, der varer to dage, og hvor man overnatter undervejs” fortæller Kim Johansen.

Massage “Det vrimler med steder, hvor man kan få en god og ikke mindst billig massage. Det skal man bestemt unde sig selv,” siger Kim Johansen.

En tur på elefantryg “Thailand er kendt for sine mange elefanter, og det er en stor oplevelse at få lov at ride på en elefant. Det kan man for eksempel gøre på en heldagstur fra Bangkok, hvor

man sejler på floden, besøger Zoo og besøger en farm med elefanter,” siger Kim Johansen. Det flydende marked ”Det flydende marked er en helt særlig oplevelse. På turen kan I købe grønsager, frugt og blomster på de forskellige markeder, og vi sejler i longtail-båd langs kanalerne. Her kan man se de lokale arbejde, de thailandske huse, kokosplantager og tropiske frugthaver,” siger Kim Johansen.

HER skal I SPISE Restaurant Sirocco.

Restaurant Sirocco “Restauranten ligger på 63. etage, og det er en kæmpe oplevelse at sidde og spise så højt oppe. Men det er selvsagt ikke for folk med højdeskræk,” siger Kim Johansen. Gadekøkken i Bangkok “Der er tusindvis af gadekøkkener i Bangkok, og det er en super oplevelse. Maden er virkelig god, og det bliver ikke mere

autentisk end det. Man kan sagtens spise en god frokost for 5-10 kroner inklusive en flaske vand,” siger Kim Johansen. Havneområdet i Hua Hin “I og med at Hua Hin er en gammel fiskerby, er der et væld af rigtig fine fiskerestauranter. De ligger side om side ved havneområdet, og maden er af utrolig høj standard,” siger Kim Johansen.

Ægte rejseglæde er ...

“... afslapning, oplevelser, sol, varme og romantik.” Sandie Olsen Odense SV

Læs, hvilke hoteller I skal bo på, på de næste sider vinter 2013/14 |

| 51


Hua Hin og Bangkok Ægte rejseglæde

Her skal i bo På egen hånd

Sheraton Hua Hin Resort & Spa Skønt, luksuriøst strandhotel omkranset af en fantastisk pool

2+2

0m

8 km

Morgenmad

Ja

Dette ferieparadis er til jer, som holder af wellness og komfortable omgivelser. Hotellet har egen strand, lækkert poolområde med liggestole, parasoller og håndklædeservice samt separat børnepool. Til hotellet er der flere spændende restauranter samt flere barer fordelt på hotelområdet. Hotellet har en skøn beliggenhed ned til stranden, som er meget smal og kan forsvinde helt ved højvande på visse tider af året. Ca. 8 kilometer fra hotellet ligger Hua Hin, som byder på et spændende udvalg af shoppingmuligheder, restauranter og barer. I det omkringliggende område er der 7 forskellige golfbaner. Hotellet har en eksklusiv spa-afdeling, hvor I kan bestille forskellige behandlinger, få massage, benytte dampbad og saunafaciliteter (se prisliste på hotellet). Desuden er der fitnesscenter, yogahold, thaiboksning, bordtennis og tennis (flere faciliteter er mod betaling). Desuden er der legeplads og børneklub for børn mellem 4-12 år (ikke dansktalende personale). Dejlige dobbeltværelser med lys og smagfuld indretning. Alle værelser har bad, toilet og hårtørrer samt egen balkon eller terrasse. Værelserne er med aircondition, satellit tv, trådløst internet og safeboks. Brug af minibar og telefon afregnes direkte med hotellet. Der er mulighed for at bestille dobbeltværelser med terrasse direkte ud til poolen.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

52 |

| vinter 2013/14

10.998,-


Hua Hin og Bangkok Ægte rejseglæde

Her skal i bo På egen hånd

Narai Centralt beliggende byhotel i Bangkok

3

50 m

Morgenmad

Ja

Narai er ideelt som udgangspunkt for storbysoplevelser. Beliggende på 3. etage er der et mindre poolområde med liggestole, parasoller og håndklædeservice til brug ved poolen. Hotellet har flere restauranter og barer. Dobbeltværelserne er alle med eget bad, toilet og hårtørrer. Værelserne er indrettet med aircondition, satellit tv, safeboks og internetadgang. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. Desuden tilbyder hotellet superiorværelser samt deluxeværelser til to personer.

Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

Kombinér storby med badeferie

7.898,-

3 dage i Bangkok og 11 dage i Hua Hin. Narai + Imperial Hua Hin Beach Resort. Priser pr. person fra:

Imperial Hua Hin Beach Resort Moderne hotel i et roligt område i Hua Hin

3

8.798,-

0m

4 km

Morgenmad

På egen hånd

Ja

Imperial Hua Hin Beach Resort er et dejligt hotel med en afslappet atmosfære. Hotellet er et ideelt ferievalg til jer, som sætter pris på beliggenhed ved havet og rolige omgivelser. Til hotellet er der et godt poolområde med integreret børnesektion samt liggestole, parasoller og håndklædeservice. Hotellet har egen a la carte-restaurant med spændende thailandske- og fiskeretter på menuen samt bar. Rummelige og hyggeligt indrettede superior- og deluxeværelser med bad, toilet og hårtørrer samt balkon. I værelserne er der aircondition, safeboks, trådløst internet og satellit tv. Brug af minibar afregnes direkte med hotellet. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

8.798,-

På egen hånd

Hua Hin Blue Wave Beach Resort Populært hotel ved en af områdets bedste strande i Hua Hin

3

0m

8 km

Morgenmad

Ja

Hua Hin Blue Wave Beach Resort er et ældre hotel med mange tilbagevendende gæster. Ideelt til jer, som sætter pris på en god strandbeliggenhed og ikke har behov for et stort udvalg af faciliteter. Til hotellet er der et mindre poolområde med integreret børnesektion samt liggestole, parasoller og håndklædeservice, I frit kan benytte. Hotellet har egen restaurant og bar. Enkelt indrettede dobbeltværelser med bad og toilet samt balkon. I værelserne er der aircondition, satellit tv, adgang til internet via kabel samt safeboks. Brug af telefon og minibar afregnes direkte med hotellet. Værelserne bærer præg af brug. Billigste fra-pris 2 uger pr. person:

7.498,-

Se aktuelle priser og læs mere på falklauritsen.dk eller ring 70 10 26 88 vinter 2013/14 |

| 53


Pas på solen Ægte rejseglæde

Nyd ­solen sikkert Solen er dejlig – især hvis den nydes med omtanke. Hvert år får mere end 14.000 danskere konstateret kræft i huden, så pas godt på dig selv og dem, du holder af, når I skal nyde solen sammen.

1

Søg skygge

Undgå at opholde jer i solen mellem kl. 12 og 15, hvor solens stråling er stærkest. Sæt jer under en parasol, eller søg skygge andetsteds. Husk at holde jævnlige pauser fra solen.

2

Dæk huden til Brug tøj og solhat. Hvis du er mand og er blevet lidt tynd i toppen, eller hvis I opholder jer i skarp sol, er solhatten ekstra vigtig. Ud over at blive solskoldet i hovedbunden risikerer I også at blive skidt tilpas, hvis I får sol direkte på issen.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne 54 |

| vinter 2013/14

3

Husk solcreme

Brug solcreme med faktor 30 eller mere, når I er sydpå, og husk, at både børn og voksne skal bruge, hvad der svarer til én hel håndfuld solcreme pr. indsmøring. Husk at smøre jer ind igen, når I har været ude at bade eller har svedt meget.

4

Undgå solskoldning

Undgå at blive solskoldet. Jo flere gange, I bliver solskoldet det vil sige, at jeres hud bliver rød og gør ondt jo højere risiko har I for at udvikle kræft i huden. Det er en skrøne, at man skal blive rød, før man kan blive brun. Rødmen er udelukkende hudens tegn på, at den har fået for meget sol.

5

Pas på de små Husk, at babyer skal holdes helt ude af solen. Og at mindre børn også har bedst af at være i skyggen. Dæk små hoveder til med bøllehatte og små kroppe med løse, lange t-shirts.


Rejseinformation Ægte rejseglæde

Vi drømmer om Caribien, men vælger Sydeuropa For nylig spurgte vi via Facebook og Falk Lauritsens hjemmeside om, hvor danskerne helst vil holde ferie, hvis der slet ingen begrænsninger var. Langt de fleste svarede, at man drømmer om at holde ferie i Caribien. Men når man svarede på, hvor man rent faktisk skal hen på ferie, svarede de fleste, at turen går til Sydeuropa. Nu er der godt nyt til alle, der drømmer om caribiske strande og salsarytmer, men som ikke orker en lang, besværlig rejse, for Falk Lauritsen tilbyder nemlig rejser til Den Dominikanske Republik endda med direkte fly fra Billund og København. Læs mere på falklauritsen.dk

Bestil udflugter hjemmefra Udflugter og oplevelser er en stor og vigtig del af det at rejse. Det er en god idé hjemmefra, at sætte sig ind i, hvilke udflugtsmuligheder, der er på jeres rejsemål, og sammen beslutte, hvilke udflugter I vil deltage i. I risikerer nemlig, at der ikke er plads på netop den udflugt, I gerne vil på, hvis I venter med at bestille plads til efter ankomst til rejsemålet. På falklauritsen.dk kan I under beskrivelsen af hvert enkelt rejsemål se, hvilke udflugter I kan bestille hjemmefra og samtidig sikre jer en plads.

Frihed på rejsen For mange er egen bil på rejsen den ultimative følelse af frihed. Lige så spændende det er at deltage i en planlagt tur, lige så spændende er det at køre ud på må og få og se, hvad dagen, landskabet og det lokale køkken byder på lige netop den dag. Især hos gæster, der rejser til De Kanariske Øer, er billeje et populært element i ferien, og her kan Falk Lauritsen Rejser hjælpe med at finde den helt rigtige bil til netop jeres behov. Billeje kan bestilles samtidig med bestilling af

jeres rejse på hjemmesiden eller efterfølgende hos vores rejsekonsulenter på 7010 2688 og skal ske senest 14 dage før afrejse. Hvis I bestiller bilen før afrejse, er udlejningsperioden minimum 3 dage. Ønsker I at leje bil i en kortere periode (1-2 dage), kan I gøre det hos vores rejseledere på rejsemålet til de dér gældende priser.

Læs mere på falklauritsen.dk under “tilvalg til rejsen”. vinter 2013/14 |

| 55


Smil :-)

Vind drømmerejse til Den Dominikanske Republik

Del dit bedste feriesmil med os og vær med i konkurrencen om en rejse for 2 til Den Dominikanske Republik. Præmieværdi op til 24.000,Læs mere om konkurrencen på FALKLAURITSEN.dk/smil

Vinderen udtrækkes 31. januar 2014. Bestil rejsen på falklauritsen.dk eller tlf. 7010 2688


Ægte rejseglæde Vinter 2013-14