Page 1

Katte og undulater Anne sofie,Stine,Amalie og Manar 4.a 2012-01-02


Indholdsfortegnelse

1 Gør din undulat hündtam s. 2 2 Hvor kommer katten fra s.4 3 Kattens mad s.5


Gør din undulat håndtam

Når man skal gøre sin undulat håndtam skal man være rolig ved buret hele tiden. Det første man skal er at stikke lidt hirse kolbe ind mellem trammerne, ind til den helt af sig selv kommer hen for at spise. Når den gør det er tiden snart inde til at man stikker hånden ind til den men man skal stadig have noget hirsekolbe i hånden til at lokke den med. Hvis undulaten flakser skræmt omkring, trækker du roligt hånden ud igen og går væk i et stykke tid, inden du sorsøger igen. Når din undulat er ude må du ikke prøve at fange den. Fugle sider ganske stille i mørke, så nu er det let at få en finger ind under den og få den lusket tilbage til buret. Det er altså ganske let at få fat i undulaten, når det er ved at være mørkt. Vent derfor med at lukke den ud til sidst på dagen. Hvis du træner din undulat på denne måde hver dag, vil det ikke vare længe, før den har lært stuen at kende. Nu føler den sig tryg. Og en dag vil den helt af sig selv lande på din skulder efter en rask flyvetur. Det er et sikkert tegn på, at din undulat er ved at blive helt tam. Husk, at du aldrig må fodre din undulat uden fo buret. En mæt undulat er ikke så let at få tilbage til buret med maden, som er sulten.

Viste du at en han undulat har blåt vokshud hvor hunden der imod ikke rigtig har nogen farve.


Hvor kommer katten fra

Katten stammer fra de store katte som tiger og løver. Men katten kommer fra Egypten som faktisk betragtede dem som et helligt dyr. Hvis man slog en kat ihjel fik man en hård straf. Men sådan var det ikke i gamle dage, de slog katten af tønden, ikke som vi gør i dag. Men den gang slog man en rigtig kat af tønden og hvis den slap ud fik man sine hunde og børn til at løbe efter den. Det syntes de at det var maget sjovt, men det var ikke kun for sjovs skyld men også fordi at de troede at en sort kat bragte uheld. Så der for mente man at hvis man puttede en sort kat ind i en tønde og slog på den så slog man alt uheldet ud af katten. Heldig vis gør vi det ikke i dag, i stedet putter vi slik i eller andre gode sager i.

Der en Egyptisk kat som hedder en Viste du at katten er et af de mest

mau, der er ikke rat mange til bage af

populære kæle dyr i verden. I

den race, der er vist kun 100 katte af

Danmark har hvert 10. menneske en

den race, de er ovre USA, vor de bliver

kat.

passet godt på.


Kattens mad

Katten skal selvfølgelig også have mad, så her kommer der nogle forslag til hvad en kat helst kan lide af spise: Våd mad elsker de fleste katte, de synes det smager godt og der er flere forskellige slags våd mad. Jeg vil gerne have min kat skal være sund og rask. Så min kat for ikke så tit tørfoder. De fleste katter spiser fisk, som fx rejer. Der findes mange forskellige slags fiskearter i Danmark, som katte godt kan lide at spise. Katten skal have en skål til mad og en skål til vand.

.100 gram kogt fisk .1 spise ske kogt ris .1 et ske plant olie .2 spise skeer kogt grønr sager .1 et ske goer , flager bvitminer det hethele blandse .


Kilder

http://do8ae71anmf4y.cloudfront.net/03/c0/i38715395._szw530h275 _.jpg

http://www.wijelo.dk/wp-content/uploads/2009/12/kat02_web.jpg


I denne bog kan du lÌse om hvor katten kommer fra og hvordan du gør din undulat hündtam og meget andet.

Denne bog er for elever der gĂĽr i 3.-5. klasse.

Katte og undulater  

Katte og undulater