Page 1

Opdracht Multimedia

Jana Martens 1 COMD 2 Communicatiemanagement Arteveldehogeschool Campus Kantienberg


Huisstijl Nieuwe ontwikkelingen op internet Blog: Tumblr Website Powerpoint: klikbare PDF Prezi Delicious RRS Reader: Protopage Monitoring-tools: Protopage Twitter Instagram Pinterest


Huisstijl Ik heb in het programma Photoshop CS6 een eigen banner en logo gecreëerd. Op de rechtse foto kunt u zien dat ik verschillende lagen gebruikt heb. Mijn banner is dus eigenlijk een verzameling van veel knip- plak- en aanpassingswerk.

De achtergrond bestaat uit twee delen. Enerzijds zie je de vele kleuren, die ook hier als achtergrondafbeelding is gebruikt. Anderzijds zie je wolken op de achtergrond. Ik heb geen randen, maar aan de onderzijde heb ik geopteerd om gras als afboording te gebruiken. Aan de linkerrand staat er een gezicht met daarnaast bellenblaas. En aan de rechterzijde zorgt de berg met de waterval voor een denkbeeldige rand. Mijn logo bestaat uit 3 delen. Als eerste is er het beeldmerk, dat bestaat uit een solsleutel en het is alsof er een kleurrijke ‘party popper’ ernaast afgaat. Het woordmerk bestaat uit de solsleutel, die staat voor de letter ‘f’. Daaran hangen ook nog de letters ‘aja’. Samen vormt dat dus Faja, mijn fictieve naam.


Huisstijl Er zijn nog andere beelden in mijn banner. Zo heb ik een berg met waterval aan de rechterzijde gezet, en een boom aan de linkerzijde. De boom is zichtbaar in een bellenblaasbel. Voor het laatste element heb ik gekozen voor een titeltje. Die luidt ‘colours are the smiles of nature’. Dit brengt me bij de betekenis van deze banner, het heeft niet echt te maken met nieuwe ontwikkelen of Iets dergelijks. Het is eerder persoonlijk, het is eerder een reflectie van mezelf. Mijn zelfgemaakte foto’s hebben als thema natuur en dat aspect wou ik hier duidelijk in terugbrengen. Zelf vind ik de natuur iets heel puur en mooi.

De kleuren, wolken en bellenblaas staan voor het kinderlijke, om in alles plezier te zien. De ‘f’ in Faja heb ik vervangen door een solsleutel. Dit heb ik gedaan omdat ik erg veel muziek hou.


Nieuwe ontwikkelingen op internet De iCPooch is een uitvinding van Brooke Martin, een 14-jarig meisje! Wanneer je ergens naartoe moet, maar je hond kan niet mee, kan je gebruik maken van dit handige product. Dankzij de virtuele connectie kan je jouw hond zien en horen. Ook omgekeerd werkt het, de hond ziet en hoort jou op het scherm.

Als extraatje kan je de hond zelfs koekjes geven.

Meer info: http://www.icpooch.com/


Nieuwe ontwikkelingen op internet Tile is een innoverend product waar je zaken mee kan terugvinden. Je kan de Tile aan allerlei materialen vastmaken. Neem nu bijvoorbeeld je portefeuille, je oplader,of zelfs je sleutels. Dit zijn dingen die je niet wil kwijtgeraken, maar toch gebeurd het soms. Dankzij de Tile kan je ze terugvinden. Je gaat via je smartphone naar de app en zo vind je het voorwerp terug. Je kan ook de Tile laten piepen, zo vind je het nog sneller terug.

Meer info: http://www.thetileapp.com/


Nieuwe ontwikkelingen op internet Vox.com is een nieuwe website van Vox Media.

Het is een gratis nieuwsplatform dat nieuws begrijpbaar wil maken en context wil bieden. De site heeft enkele handige onderdelen. Zo zijn er bijvoorbeeld niet alleen teksten, maar ook filmpjes. Wat er ook tof aan is, is de rubriek 'meest gelezen' en 'top nieuws van vandaag'. Meer informatie heb je eigenlijk niet nodig, neem gewoon zelf een kijkje.

Meer info: http://www.vox.com/


Nieuwe ontwikkelingen op internet ZUtA is het nieuwste product van Zutalabs. Het is een kleine mobiele printer die je overal mee naartoe kan nemen. Het is een eenvoudig concept. Ze bekijken de printer zoals we die nu allemaal kennen. De printkop is het belangrijkste onderdeel om te kunnen printen. De ZUtA is eigenlijk gewoon een gerobotiseerde printkop.

ZUtA beweegt zelf over het papier om te veranderen van plaats. Geen grote bakken meer dus!

Meer info: http://www.zutalabs.com/


Nieuwe ontwikkelingen op internet Connect Circle is een online community, die zich specialiseerd in het promoten van evenementen, muziek en productspromoting events, music en product sevice. Kortom het is alles wat je nodig hebt in ĂŠĂŠn. Je kan er je evenementen en producten posten zodat mensen die kunnen bekijken, kopen en reviewen.

Meer info: http://www.connectcircle.co/


Nieuwe ontwikkelingen op internet Cube7 is een uniek social media platform van Bonofa, speciaal voor bedrijven. Ze integreren de meest bekende media en de grootste internet trends: communicattie, shopping, gaming, entertainment en app’s. Ze zoeken partners om mee te helpen om het platform te promoten. Cube 7 is volledig gratis en je kan er zelfs financieel van mee profiteren. De bedoeling is om mensen met een internetzaak, of mensen die zo'n online zaak willen opstarten te helpen. Dit gebeurt dan vooral op vlak van social media.

Meer info: http://cube-7.nl


Nieuwe ontwikkelingen op internet Vine is een app van Twitter waarmee je bewegende beelden kan delen met je vrienden. Die video’s kunnen direct op Facebook en Twitter gedeeld worden.

Meer info: https://vine.co/


Nieuwe ontwikkelingen op internet Snapchat is een app waarmee je foto’s en korte fimpjes naar anderen kan sturen. Recent is er een update geweest van de app. Hierdoor kun je nu ook gewone tekst typen en versturen. De berichten die belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld een adres, kan je opslaan.

Meer info: http://www.snapchat.com/


Blog: Tumblr Deze blog is gemaakt voor het vak multimedia1 van de richting communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hierop staan nieuwe ontwikkelingen van op het internet. Daarnaast post ik hier ook mijn zelfgemaakte foto's met als thema natuur. Als laatste post ik hier ook tekstjes over de drie filmpjes.

Meer info: http://fajamartvaj.tumblr.com/


Website

Meer info: http://fajamartvaj.wix.com/nieuweontwikkelingen


Powerpoint: klikbare PDF

Meer info: klik hier (Het is mogelijk dat uw internetbrowser een andere weergave geeft.)


Prezi

Meer info: http://bit.ly/1hNuFHe


Delicious

Meer info: https://delicious.com/fajamartvaj


RSS Reader: Protopage

Meer info: http://protopage.com/fajamartvaj


Monitoring-tools: Protopage

Meer info: http://protopage.com/fajamartvaj


Twitter

Meer info: https://twitter.com/fajamartvaj


Instagram

Meer info: http://instagram.com/fajamartvaj/


Pinterest

Meer info: http://www.pinterest.com/fajamartvaj/


Overzicht opdracht multimedia  

In deze flipboek vind je alle screenshots en links van mijn gebruikte toepassingen.

Overzicht opdracht multimedia  

In deze flipboek vind je alle screenshots en links van mijn gebruikte toepassingen.

Advertisement