Page 1

NYHEDSBREV NYHEDSBREV! FÆLLESKONTORET Tårnby Forenings Råd & Kastrup Tårnby Idræts Sammenslutning Nr. 3 - Mandag d. 22. marts 2010

Lav klubbladet om til et online bladrekatalog - helt gratis! 2. DEL I sidste nyhedsbrev var en beskrivelse af Bakuri Softwares gratis løsning til at få lagt sit klubblad på nettet i en smart bladreudgave. Der findes faktisk flere steder på nettet, hvor man kan lave dette - og ligeledes gratis. Hos Issuu kan man også lægge sit blad op. Man skal ligeledes registrere sig først, men igen kan jeg konstatere, at der ikke efterfølgende følger en masse spam med! Det er jo ikke uvæsentligt nu om stunder, hvor mere end 80% af al mail på verdensplan består af sådan noget skidt! Issuu er et sted hvor man også kan læse andres magasiner, og man vil blive forbløffet over, hvilket ”fint” selskab man er kommet i! Rigtigt mange store magasiner findes her, både danske og internationale og kan selvfølgelig læses kvit og frit. Det er på http://issuu.com/explore at det foregår og det er PDF-filer som man kan få lov til at uploade. Hvad nu hvis man ikke kan lave PDF-filer? Ja, så finder man et gratis (og helt lovligt) program til formålet. Prøv f.eks. CutePDF, som hentes her: http://www.cutepdf.com/products/cutepdf/Writer.asp. Der ligger en ”Free Coverter” samt selve programmet - begge skal downloades og installeres. CutePDF bliver installeret som en printer(!), og kan herefter bruges fra alle programmer, som der kan printes fra, Word, Excel, PowerPoint, Publisher, osv. Man skriver altså sit dokument, vælger ”print”, vælger ”CutePDF”, og så dukker et vindue op, hvori man kan navngive sin PDF-fil og eventuelt bestemme hvor den skal gemmes på computeren. Mere skal der faktisk ikke til.

Ny farvekopimaskine på Fælleskontoret!

Fælleskontoret Englandsvej 290 1. Box 34 - 2770 Kastrup 3250 5290 tfr@tfr.dk Åbningstider: Se www.taarnbynet.dk

Der er indkøbt en ny kopimaskine til glæde for foreningerne. Den kan selvfølgelig trykke på begge sider, det som også hedder duplex, den kan trykke i nogle ualmindeligt flotte farver og så kan den både folde og hæfte! Kvaliteten er selvfølgelig helt i top, så det kan kun anbefales at prøve det! Priserne har ved samme lejlighed fået et nyk nedad! En A4-kopi i hhv. sort/hvid og farve koster hhv. kr. 0,25 og kr. 0,75! Der kan trykkes på A5, A4 og A3. I praksis betyder det, at der kan laves klubblade i størrelsen A4 og A5, foldet og hæftet i ryggen.


Frivillige i foreningerne skal vandes som solsikker! Sådan siger man i Næstved, hvor kommunen har skudt penge i et udviklingsprojekt sammen med DUF og ikke mindst 47 børne- og ungdomsforeninger. Det er meningen at foreningerne skal finde nye måder at lokke ungdommen til fritidsaktiviteter. Nutidens unge tænder ikke på en simpel folder. Tryghed og støtte Unge skal udfordres og foreningerne skal ruste unge og voksne ledere til at tage de større familiære problemer op i samfundet. Spørgsmålet er hvordan? Det kan f.eks. være en hotline eller ”blå blink”, hvis foreningerne render panden mod en mur. Alle foreninger bør føle en tryghed, og det skal kommunen være garant for. I områder, hvor mange børn og unge og voksne er 'foreningsløse' loves støtte, så kommunen sammen med foreningerne tager et medejerskab over for kultur- og fritidstilbud i Næstved. Alle tilbud er gratis for foreningerne. Udviklingspakkens første tilbud starter den 24. marts, og består af fem tema-aftener med emnerne: ”Få jeres gode historie i medierne”. ”Skab rum til børn og unge der har det svært”. ”Foreningens fuldendte hjemmeside”. ”Hvad vil medierne bringe om din forening” og ”Værdi for flere medlemmer”. Derudover følger to kursusdage med strategisk projektudvikling og fundraising og partnerskaber på programmet. Der er også ungdomskurser for 15-25-årige. Her står der ”jeg har værdi” og ”vores projekt sparker røv” på programmet. ”Sikke SOL” -projektet afsluttes med en konference 28. august, hvor foreningsledere kan møde DUFs formand, Martin Justesen og børne- og kulturdirektør Per B. Christensen. (Sakset fra www.duf.dk)

Ejer du en Dell 3100cn farvelaser printer!?? Så har vi tre tonere (magenta, cyan og gul) liggende på Fælleskontoret som kvit og frit kan afhentes! De er nye og plomberede, men er købt ind ved en fejl. De repræsenterer en værdi af kr. 1400,-, og er derfor sat til salg i Den Blå Avis, men er der nogle af medlemmerne der kan bruge dem, så ”sælger” vi dem gerne gratis:-) Ring (3250 5290) eller skriv (tfr@tfr.dk).

Er du knap så langt fremme rent teknologisk, og stadig bruger papir og kuglepen, så kan vi måske også hjælpe! Vi ligger fortsat inde med store mængder af blokke med ternet A4 papir, så kan du/I bruge sådan noget, så er det bare at kigge forbi kontoret og fylde nettet.

LEDIG STILLING! Har vi en ung person i vores foreningsrækker som vil tjene en skilling ved at gøre rent en gang om ugen på Fælleskontoret, så har vi drømmejobbet! Lønnen indberettes til skat, så jobbet er nok mest interessant hvis man har frikort. Til gengæld så giver det kr. 1000,- om måneden - og arbejdstiden bestemmer man stort selv. Har I en i foreningen eller måske én i familien som er frisk , så ring (3250 5290) eller skriv (tfr@tfr.dk), så får vi en snak om hvad det indebærer i praksis og hvilke opgaver der ligger idet.


KTIS Repræsentantskabsmøde! Det årlige repræsentantskabsmøde finder sted i Curlinghallen mandag d. 29. marts 2010 kl. 1800. Indkaldelse og dagsorden er udsendt, men kan også findes på www.taarnbynet.dk under ”Nyheder”.

Fortæl om jeres forening ...til en landsdækkende undersøgelse Sammen med en række museer og arkiver landet over er Dansk Folkemindesamling i gang med en elektronisk spørgeskemaundersøgelse, som hedder lokaleliv.dk. Vi vil gerne opfordre landets foreningsaktive til at besvare spørgeskemaet og fortælle os, hvad de laver i deres fritid og med hvem de gør det. Hvad betyder volleyball i Slagelse, skakspil i Herning eller slægtsforskning i Odense for medlemmernes sociale netværk og tilknytning til lokalsamfundet? Har netop jeres forening særlige traditioner og begivenheder, som medlemmerne er fælles om? Vi håber, at I vil hjælpe os med at udbrede kendskabet til undersøgelsen. Spørgeskemaet kan besvares på hjemmesiden www.lokaleliv.dk. Det fokuserer på almindelige menneskers aktiviteter og det sociale samvær, som er knyttet til. Der findes megen viden om dansk kulturhistorie, når det gælder bygninger, genstande, prominente personer eller natur, men der er næsten ingen dokumenteret viden om det levede hverdagsliv i Danmark anno 2010. Det forsøger undersøgelsen at råde bod på. De færreste er vist i tvivl om, at Danmark er et foreningsland. Men spiller foreninger den samme rolle i alle landets lokalsamfund? Er der regionale forskelle på danskernes engagement i foreninger? Er vestjyder eller sønderjyderne mere foreningsaktive end sjællænderne? Er kvinder mere foreningsaktive end mænd? Allerede nu står det klart, at på tværs af alder og interesser spiller foreninger og klubber en central rolle for danskernes engagement i sport og motion, kulturelle aktiviteter og traditioner i lokalområdet. Mange af de mennesker, der har deltaget i undersøgelsen, oplever at have fået nye venner igennem deres aktiviteter, og de føler også en større tilknytning til lokalsamfundet. Men der er fortsat brug for mange flere besvarelser. Undersøgelsen varer indtil 1. november 2010. Deltagelsen er anonym. Resultaterne fra undersøgelsen vil blive offentliggjort, og materialet vil blive gemt i Dansk Folkemindesamlings arkiv. Det kan bruges af forskere, museer og arkiver landet over. For mere information kontakt projektkoordinator Marianne Holm Pedersen, Dansk Folkemindesamling, telefon 33 47 71 18, email: mape@kb.dk

Førstehjælp på mobilen! Førstehjælpskursus er ikke altid noget man får holdt ved lige om end man nok burde. En ”mellemvej” kan være at have hjælpen liggende på telefonen. Dansk Røde Kors har lavet et program som gratis kan installeres på mobiltelefonen. Det koster kun datataksten at hive det hjem. Det kræver dog at telefonen kan gå på nettet og har Flash Lite 2. Se mere her: http://drk.dk/mobil?

TFR Repræsentantskabsmøde! Det årlige repræsentantskabsmøde finder sted i ”Postkassen” onsdag d. 14. april 2010 kl. 1900. Indkaldelse og dagsorden er udsendt, men kan også findes på www.taarnbynet.dk under ”Nyheder”.


Bestil en forsker og få svar! Hvis du kan samle mindst 15 tilhørere, kan du bestille din helt egen forsker og få et gratis aktuelt foredrag om et spændende emne. Hør f.eks. om madens betydning for hjernen, få aflivet ti myter om den mørke middelalder eller kom bag om jordskælvet på Haiti. Frem til den 31. marts 2010 man bestille frit fra et katalog med cirka 300 videnskabelige foredrag. Alle, der kan samle et publikum på mindst 15 personer, kan gratis bestille en forsker online. Det eneste, som du skal betale, er forskerens udgifter til transport. Forskeren kommer på besøg og holder foredraget i løbet af Forskningens Døgn, som finder sted den 22., 23. og 24. april 2010.I 2009 blev der holdt 274 foredrag i regi af Bestil en Forsker-ordningen, hvilket var mere end en fordobling i forhold til 2008. Eksempler fra kataloget • Food4Brains Hvordan har det, vi spiser, betydning for hjernens funktion? Bør vi spise en bestemt slags mad for at hjernen kan fungere bedst muligt og blive repareret efter skader? Hvad ved vi om forskellige næringsstoffers betydning for hjernens funktion? • Ti myter om den mørke middelalder Middelalderen er grundlaget for vores moderne kultur, men netop den moderne kultur har anset middelalderen for at være tilbagestående og mørk. Hvilke myter er der om middelalderen – og holder de stik? • Jordskælv på Haiti – hvad skete der? Jordskælvet på Haiti var et ’uheldigt’ jordskælv. Lige ved en millionby med byggeri, der ikke kunne klare rystelserne fra et overfladenært jordskælv. Men hvorfor skete jordskælvet lige der, og hvad var det, der gjorde, at det var så ødelæggende? Klik ind på http://www.forsk.dk og bliv overrasket! Der er utroligt mange foredrag - og helt sikkert ét som kunne være interessant for lige netop jeres forening!

Månedens forening:

Amager Cykle Ring Amager Cykle Ring er en gammel og traditionsrig klub, som har præget dansk cykelsport i mange år. Klubbens lokaler ligger på Saltværksvej 56, 2770 Kastrup. Hver mandag aften er der klubaften. Her mødes medlemmer for at planlægge deltagelse i kommende løb eller måske for blot at få en sludder med andre medlemmer. Amager Cykle Ring (ACR) blev stiftet den 1. august 1940 i en slikbutik på Amagerbrogade af en håndfuld unge cykelsportsentusiaster, og klubben er i dag en af landets største cykelklubber. Klubben har i tidens løb fostret kendte navne som Dan Frost, Hans Henrik Ørsted, den mangeårige danmarksmester i sprint, Lars Brian Nielsen samt Brian Holm. Klubben er bredt sammensat af cykelryttere i alle aldre og klasser, lige fra den mindste drenge- eller pigerytter over ryttere i eliten til aldrende oldboys ryttere samt motionsryttere. De yngste måske med en "Bjarne Riis" i maven; de lidt ældre med ambitioner om at kunne gøre sig blandt den danske elite - og måske blive optaget på et af de nye danske professionelle hold - og andre blot for at få motion og have det hyggeligt under fællesture. Tirsdag og torsdag træner rytterne opdelt i grupper alt efter formåen. Søndag formiddag stævner motionisterne ud på landevejene og i vinterperioden er der fælles idrætsaktiviteter (aerobic, fitness center, håndbold o.s.v). I vinterperioden arrangeres der (lukkede) løb for klubbens medlemmer, og der holdes temaaftener om idræt, kost o.s.v. Se mere om klubben på http://www.amagercr.dk.

Nyhedsbrev nr. 3 - 2010  

Fælleskontoret nyhedsbrev nr. 3 marts 2010

Advertisement