Page 3

> Over

deze training

Engels in het basisonderwijs: hoe ging dat in jouw basisschooltijd? Sommige studenten hebben wellicht in alle groepen van de basisschool Engelse les gehad, anderen alleen in groep 7 en 8. Het vak Engels wordt op basisscholen op verschillende manieren aangeboden. Scholen mogen zelf kiezen welke lesmaterialen ze gebruiken. Het leuke van Engels is dat je er veel creativiteit in kwijt kunt! En voor leerlingen kan het heel leerzaam zijn om op verschillende manieren bezig te zijn met het leren van een vreemde taal.

Doelstellingen • • • • • • • •

Je kunt de kerndoelen Engels voor het basisonderwijs omschrijven. Je kunt in correct Engels een woordweb maken rondom een bepaald thema. Je kunt de kerndoelen Engels voor het basisonderwijs aan een lesactiviteit koppelen. Je kunt de kerndoelen Engels voor het basisonderwijs verwerken in een lesactiviteit. Je kunt een korte casus schriftelijk beschrijven en voordragen in correct Engels. Je kunt een lijst met Engelse liedjes en rijmpjes voor het basisonderwijs samenstellen. Je kunt een Engels prentenboek maken dat geschikt is voor de onderbouw. Je kunt Engelse lesactiviteiten voor het basisonderwijs voorbereiden en uitvoeren.

Je toekomstige collega: Naam:

Eveline Wabeke

Leeftijd:

33 jaar

Werkzaam als:

Onderwijsassistente bij CJBS de Gaffel

Medewerkers:

De Gaffel is een christelijke jenaplanbasisschool met ruim 325 leerlingen. De school kent inmiddels veertien stamgroepen. Het team bestaat uit 25 enthousiaste leerkrachten en drie onderwijsassistenten.

Soort werkzaamheden:

De leerkracht ondersteunen bij groepsactiviteiten, kinderen begeleiden bij bijvoorbeeld lezen, taal en rekenen, en soms zelf voor de groep staan.

Belangrijkste tool in haar werk:

Geduldig zijn en goed kunnen luisteren.

Uitdaging in haar werk:

Lesactiviteiten bedenken die goed aansluiten bij de kinderen.

Grootste moeilijkheid:

Omgaan met agressie.

Wat er moet veranderen:

In de pauzes is het erg druk op het schoolplein, waardoor er regelmatig ruzie is en ongelukken gebeuren.

Grootste blunder:

Ik ben in de winter een keer uitgegleden op het schoolplein, precies toen de ouders de kinderen kwamen ophalen.

Waaraan wil je werken:

Mijn zelfvertrouwen, ik ben soms nogal onzeker.

Beoordeling Je oefent tijdens de training veel. In welke mate je vooruit bent gegaan en hoe je meer inzicht hebt verworven in de theorie en praktijk, wordt als volgt beoordeeld: 1. jouw actieve deelname tijdens de lessen 2. een persoonlijk verslag met daarin: – het trainingslogboek – een reflectie van de training volgens de STARR-methode.

© Uitgeverij Edu’Actief b.v.

3

12341 t engels in het basisonderwijs  
12341 t engels in het basisonderwijs