a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

DE PERFECTE AUTOSTOEL RECARO aftermarket auto stoelen


AFTERMARKET AUTO STOELEN

WE PLAATSEN JE ZINTUIGEN IN DE BESTUURDERS STOEL. Wilhelm Reutter richtte in 1906 zijn carrosserie shop op. Sindsdien zijn we geobsedeerd door mobiliteit op maat, en de passie van Reutter leeft voort in de eerste twee letters van ons merk en in alles wat we doen. Het gaat erom het rijden veiliger, comfortabeler en meer gecontroleerd te maken - een rij-ervaring die u echt kunt voelen. We plaatsen mensen op de eerste plaats. Elke keer. We zijn even geobsedeerd door autosport. Welk record je ook gisteren hebt gebroken, je ambieert het vandaag te verslaan. Dat is waarom we constant zoeken naar manieren om een beetje tijd te winnen van je volgende ronde - veilig. Winnen is één ding. Maar om een kampioen te zijn, moet je blijven leren en ontwikkelen. Onze stoelen zijn meer dan alleen een reeks componenten. Ze zijn gemaakt van innovatie, kwaliteit, hoogwaardige materialen, vakmanschap en een serieuze passie voor auto’s. Van ultiem comfort en ergonomie tot compromisloosheid, onze producten zijn zo divers en veeleisend als de mensen die ze kopen. En altijd in de kwaliteit die u van RECARO verwacht. Kies voor de allernieuwste prestaties die u op de juiste plek zetten. Geniet van de rit!

3


AFTERMARKET AUTO STOELEN

INNOVATIE VOORUIT SINDS 1906. Al meer dan 110 jaar combineren onze producten innovatie, kwaliteit en vakmanschap. Elk detail telt, tot op de laatste millimeter. RECARO stelt al meer dan 50 jaar nieuwe normen. Onze wortels gaan terug tot de Stuttgarter Carosserie-u. Radfabrik opgericht in 1906 door meester sadler Wilhelm Reutter. Het bedrijf heeft carrosserieën ontwikkeld en geproduceerd voor alle grote fabrikanten, inclusief de interieurinrichting, dus stoelspecialisatie was de volgende logische stap. In 1963 werd REutter CAROsserie zetelspecialist RECARO.

Innovatie is voor ons een tweede natuur en RECARO Automotive Seating domineert tot op de dag van vandaag de zitmeubelindustrie. Bovendien geven we al vorm aan de toekomst. De RECARO stoelen van morgen zullen de unieke RECARO rijervaring naar een nieuw niveau brengen, zowel op de weg als op het circuit.

In 1965 onthulde RECARO zijn ’sportstoel’, de allereerste in zijn soort. De automotive zitplaatsrevolutie was begonnen! Slechts twee jaar later werd de RECARO rallye de eerste weglegale schelpstoel. Het succesverhaal ging verder met talloze baanbrekende mijlpalen in comfort, veiligheid en lichtgewicht constructie.

van de eerste Porsche 356-sportwagen bij de

4

Wist je dat in 1950 de carrosserie en het interieur eerste fabriek in Reutter werden gebouwd? In 1963 verkocht Reutter zijn tweede carrosseriefabriek in het district Zuffenhausen in Stuttgart aan Porsche en richtte zich op zijn kernactiviteit: stoelen onder een nieuwe naam – RECARO.


INNOVATIE VOORUIT

Onze eerste advertenties onder een nieuwe naam.

Opgericht in 1963, ontstond het nieuwe ”autostoelenbedrijf” onder de naam RECARO. Dat de combinatie van REutter en CAROsserie, het oude Duitse woord voor carrosserie, verenigt.

In 1965 onthulde RECARO zijn sportstoel op de International Motor Show in Frankfurt, een revolutie in autostoelen. Het nieuwe model was meteen een hit. Geen wonder, want zelfs toen belichaamde het een fusie van functionaliteit, ergonomie en esthetiek die RECARO nu ”Ingenious Design” noemt. Sindsdien ontwikkeld dit RECARO DNA kenmerk elk van onze producten. 5


AFTERMARKET CAR SEATS

1906

1920s/1930s

1950s

1965

Meesterzadelmaker Wilhelm Reutter start met de ontwikkeling en productie van carrosserieën, interieuraccessoires en voertuigstoelen voor automobielen, zowel in custom productie als kleine series, hisop zijn ”Stuttgarter Carosserie-shop.

Het bedrijf produceert carrosserieën en interieuraccessoires voor alle grote autofabrikanten. Voorlopers en prototypen van de Volkswagen (later Beetle)zijn ook vervaardigd door Reutter namens de Porsche design studio.

Carrosserieën, interieuraccessoires en stoelen voor de Porsche 356 gaan in productie bij Reutter in Stuttgart. In 1965 heeft het bedrijf ongeveer 60.000 voertuigen gebouwd. Ontwikkeling en daaropvolgende productie van verstelbare zetel mechanismen begint.

Lancering van het RECARO sportzetel. ´S Werelds eerste retrofit-stoel voor auto´s wordt gekenmerkt door zijn revolutionaire schuimstofbekleding en opvallende zijsteunen.

1974

1977

1977

1981

Voor de wereldelite in de toerwagenautosport start RECARO de eerste racezetel met een superstabiele dubbele schaal van fiber de met vezels versterkte composiet Kevlar – voor maximale veiligheid en een laag gewicht (6,5 kg).

De nieuwe RECARO Airmatic® pneumatische lendensteun, verstelbare zijsteunen op het zitkussen en de rugleuning en RECARO’s eerste elektrisch verstelbare rugleuning verbetert aanzienlijk het aanpassingsvermogen aan individuele vereisten.

Akoestisch comfort: onder de naam RECAROfonie lanceert het bedrijf een stoel met stereoluidsprekers geïntegreerd in de hoofdsteun.

RECARO lanceert de eerste stoel voor bedrijfsvoertuigen, en onthuld de eerste bestuurersstoel met een schokdempend systeem.

1991

1995

2004

2005

De RECARO Variomed is’s werelds eerste autostoel met asymmetrische instellingsmogelijkheden.

’S Werelds eerste racekuip met hoofdbescherming RECARO’s nieuwe Pro Racer racekuip revolutioniseert veiligheidsnormen in de professionele autosport.

RECARO onthult ’s werelds eerste retrofit universele zij-airbagstoel met ABE voor verschillende voertuigmodellen.

RECARO wordt ’s werelds eerste stoelfabrikant die een revolutionaire verandering in het zitontwerp aanbrengt met zijn nieuwe, lichtgewicht composiet omhulsel

.

.

6


INNOVATION

1967

1969

1971

1973

De ”RECARO schaal” is RECARO’s eerste weglegale stoel met volledige schaal. Het verhoogt de lat in veiligheid, lichtgewicht constructie en comfort met een lichaamsvriendelijke zitschaal, verstelmogelijkheden en schuimrubberen bekleding.

Het vorige RECARO sportzetel is omgedoopt tot de ”RECARO Idealsitz”. Tegelijkertijd i ntroduceert RECARO een nieuw handelsmerk, dat tot op de dag van vandaag ongewijzigd is gebleven.

Een wereldprimeur: RECARO onthult het eerste voertuigstoel met een geïntegreerde veiligheidsgordel – de RECARO veiligheidstoel.

RECARO is de eerste fabrikant die de stoelharnasgeleiders voor onderzijden aanbiedt, die voorkomen dat de inzittende bij een ongeval onder de gordel door glijdt. De première van de autostoel is ook het verlengbare zitkussen van RECARO, een extra comfortfunctie voor lange bestuurders.

1984

1986

1989

1990

Een stoel die onthoudt. De comfortabele RECARO CSEstoel is de eerste die een geheugenfunctie heeft.

De eerste stoel voor taxichauffeurs, de RECARO T-Line, heeft een ademende bekleding.

Innovatie in nieuwe materialen: Het RECARO A8-sportzetel wordt geleverd met een rugschaal van kunststof

Cool cabbies: het bedrijf introduceert de RECARO taxizetel, de eerste autostoel met ventilatie (RECARO Vent System®).

2009

2013

2016

2019

Tot op de dag van vandaag is het ’s werelds lichtste retrofit-stoel met ABE (Duitse algemene typegoedkeuring): de nieuw onthulde RECARO Pole Position Carbon (ABE) weegt slechts 4,5 kg.

RECARO Automotive Seating onthult de P 1300 GT, de eerste raceschaal met aanpassing voor en achter, waarbij topveiligheid gecombineerd wordt met comfort op maat.

Met het oog op de toekomst presenteert RECARO innovatieve concepten voor geëlektrificeerde en comfortgeoptimaliseerde stoelen voor bedrijfsvoertuigen, met autonoom rijden in gedachten.

RECARO Performance Seat Edition 2019.

.

7


AFTERMARKET AUTO STOELEN

ZETELS OP MAAT VOOR PERFECTIE. Een RECARO stoel is als een op maat gemaakt pak. Het past perfect, onderstreept moeiteloos uw unieke persoonlijkheid door elegantie, premium kwaliteit en individuele stijl te combineren. Alleen producten die met passie en vakmanschap zijn gemaakt, laten je hier speciaal voelen. Tot in de perfectie vervaardigd met de beste materialen en tot in het kleinste detail, zeggen ze het allemaal. RECARO is het merk voor exclusieve stoelen die precies naar uw smaak zijn gemaakt. Naast een perfecte pasvorm, beschikken ze over een intelligent ontwerp dat de ultieme functionaliteit, ergonomie en uiterlijk combineert. RECARO stoelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stoffeermaterialen en -kleuren. U kunt zelfs aangepaste of OEM-materialen aanvragen! We zullen uw nieuwe stoelen aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren.

Frank Beermann Chief Engineer Industrial Design RECARO Automotive Seating

”De functie van een product bepaalt de vorm ervan. Als ontwerper van RECARO is onze topprioriteit Ergonomie – het draait allemaal om de persoon in de stoel: Vorm volgt mens.“ 8


VAKMANSCHAP

ELKE INCH LUXUEUS Handmatig geplukte oppervlakken. Premium carbon. Exclusief leer. Perfect stiksel dat het oog langs de zijcontour trekt. Een RECARO stoel combineert stijl, uitstekende materialen en uitstekend vakmanschap voor ongeĂŤvenaarde kwaliteit. Alleen de perfecte combinatie van kleur, vorm en fabricage voldoet aan de premium-normen van RECARO. Het is echt zo comfortabel als het lijkt! Ultralichte koolstof, hypermoderne composieten en hoogwaardige schuimen en textiel vervolledigen

onze reeks materialen. Van de naden en kussens tot de prachtige afwerking, de verfijnde vaardigheden van onze vakmensen schijnen door. Zelfs het kleinste detail ontsnapt niet aan hun deskundige oog.

ONVOORWAARDELIJK COMFORT. Van de hitte van de hoge zomer tot een ijzige winterochtend, de juiste temperatuur is essentieel voor echt comfortabele stoelen. Dus RECARO bedacht een ingenieus systeem. Bij warm weer heeft de stoel een ademend membraan en een airconditioningsysteem om vocht af te voeren, zodat u comfortabel droog blijft, maar nooit koud. Wanneer de temperatuur onder nul daalt, houdt de stoelverwarming van RECARO u aangenaam warm.

9


AFTERMARKET AUTO STOELEN

MAAK HET JEZELF COMFORTABEL Een ergonomische zitpositie betekent ook een comfortabele positie. Autorijden moet na een stressvolle week een ontspannen bezoek aan de spa zijn. Met een reeks slimme comfortfuncties en perfecte zitcontouren die uw lichaam ondersteunen, maken we elke reis een ervaring om van te genieten. Deze ondersteuning is van levensbelang, omdat achter het stuur je dwingt om passief te zitten – een van de slechtst mogelijke posities voor je lichaam. Afhankelijk van de route, rijstijl en het wegdek komen factoren als middelpuntvliedende kracht, vertraging en trillingen in het spel. Dat is de reden waarom veel chauffeurs klaagden over spierspanning, problemen met de bloedsomloop, hoofdpijn of concentratieproblemen tijdens lange reizen.

Een goede autostoel moet deze factoren compenseren met ondersteuning en bescherming: een ergonomische zitconstructie, stevige bekleding, uitgesproken zijsteunen en fijn afgestemde afstelopties, samen met ademende hoezen, en comfortfuncties zoals verwarming of lucht conditioning.

Jean Pierre Kraemer Tuner, TV presentator en CEO van JP Performance

”RECARO is de beste stoel ter wereld. De RECARO Pole Position ziet er ongelooflijk uit en is ongelooflijk comfortabel op lange reizen. “

10

De werkplek van een professional: Veel vrachtwagen- en buschauffeurs spenderen acht uur per dag achter het stuur en rijden honderdduizenden kilometers per jaar. Ze vertrouwen op onze veilige, comfortabele zitplaatsen voor bedrijfsvoertuigen.


COMFORT

ZIT ACHTEROVER EN RELAX Je kent het gevoel maar al te goed. Je

We weten dat mensen niet zijn gebouwd

Onze unieke combinatie van ergonomie

stapt in je auto, rijdt veel kilometers

om te gaan zitten. Laat staan voor uren

en comfort, samen met de juiste afstel-

en komt in gebroken en gestrest - net

achter het stuur, waarbij overschakelen

mogelijkheden, maakt een RECARO

op tijd voor de volgende vergadering

naar een betere houding geen optie is.

stoel tot uw plaats.

aan. Zitten, zitten en meer zitten. Met

Uw stoel moet uw lichaam ondersteunen

RECARO stapt u ontspannen uit uw auto

en de belasting verlichten.

en bent u klaar voor wat voor werk u ook na een lange reis kunt verwachten. Dat komt omdat onze stoelen werken rond uw behoeften, omdat we experts zijn in ergonomisch ontwerp en omdat we weten dat comfort een combinatie is van vele factoren: een ergonomische stoelstructuur, stevige bekleding, intuĂŻtieve bediening, comfortabele aanraking en optimaal klimaat om er maar een paar

21,900 uren. Dat is de gemiddelde tijd die iemand tijdens zijn leven doorbrengt in een auto.

te noemen.

ALS JE RUG MOCHT KIEZEN DAN KIEST HET EEN RECARO. Mobiliteit is synoniem met de moderne samenleving. Steeds meer mensen brengen meer en meer van hun tijd in de auto door. Voor veel bestuurders is dit hun werkplek. Het kwaliteitszegel van AGR e.V, de Duitse campagne voor gezondere ruggen, helpt chauffeurs bij het kiezen van rugvriendelijke producten. De RECARO Ergomed E, Ergomed ES en de RECARO Style Sportline en Topline dragen de AGR-zegel. Ga voor meer informatie naar: www.agr-ev.de/en/back-friendly-products/back-friendly-products/2903-carseats

11


AFTERMARKET AUTO STOELEN

PEAK BODY SUPPORT PERFORMANCE. Heb je ooit een RECARO stoel getest? Dan weet je hoe goed het voelt. Het zit als gegoten. En je voelt je alsof je in de stoel zit en niet er op. Dit is wat alle RECARO modellen gemeen hebben. We noemen het Body Support. Met een RECARO stoel waar de mens de machine ontmoet, wordt de weg een speeltuin die u onmiddellijk feedback geeft. Het heeft een laag zwaartepunt, stevige, compacte bekleding en de nodige bewegingsvrijheid voor de armen. Het resultaat: gecontroleerd bochtenwerk, en een rij-ervaring die

u achterover laat leunen en genieten. De strakke, ondersteunende zitconstructie en zijsteunen zorgen voor uitstekende schouder- en torso-ondersteuning, stabiliseren het lichaam tegen laterale krachten en voelen als een tweede huid. Voel het verschil!

Sidney Hoffmann Tuner, TV presentator en CEO van SIDNEY INDUSTRIES

“I love RECARO, ik ben een groot Pole Position fan. Het is de ultimate stoel, speciaal als het om gewicht besparen gaat. De carbon kuip is een droom die uitkomt.”

12


PERFORMANCE

Timo Bernhard Winnaar, 24 h Le Mans 2017 Winnaar van de FIA-LMP1 World Endurance Championship

“Mij RECARO race kuip is niet alleen geruststellend veilig. Het is ook heel comfortabel. Het ondersteund mijn lichaam dus ik presteer

DYNAMISCH. RIJDEN. ERVARING.

Op mijn allerbest.”

Alles onder controle? De bestuurdersstoel speelt hierin een sleutelrol, vooral als uw rijstijl sportief is. Hoe beter je zitpositie, hoe scherper je reacties en hoe vollediger je het voertuig onder controle hebt. RECARO maakt stoelen die het lichaam perfect ondersteunen, zodat u met meer concentratie en veiligheid kunt rijden. Bij het ontwikkelen van sportstoelen voor op de weg, putten we uit onze jarenlange ervaring en innovatie in de autosport.

Winnaars vertrouwen op RECARO: Succesvol zijn in de autosport is 100% kunnen vertrouwen op je uitrusting, geen Als, en of maar.

AWARD WINNING SIMPLY THE BEST. Talloze RECARO fans hebben de afgelopen jaren op hun favoriete merk gestemd: 14 x winnaar in de ”auto motor und sport” opiniepeiling van het beste merk, 12 x ”sport auto” Beste merk, 5 x ”auto bild” Beste algehele merk, en nog veel meer prestigieuze prijzen. Dit is een speciale eer waarvoor we u willen bedanken. Jij inspireert ons om naar de sterren te blijven reiken.

13


THE GO TO INDUSTRY PARTNER

DE WEG NAAR DE AUTOFABRIKANT RECARO standaard gemonteerd Bij veel autofabrikanten is het vaak de moeite waard om naar de opties en uitrustingslijsten te kijken om ervoor te zorgen dat uw nieuwe auto wordt geleverd met RECARO stoelen. De internationale auto-industrie heeft vertrouwen in RECARO vanaf de dag dat het merk werd geboren. Onze klanten waarderen zowel de gerenommeerde kwaliteit van onze producten als onze innovatieve bekwaamheid. Regelmatig bundelen we onze krachten met voertuigfabrikanten om maatwerkoplossingen te ontwikkelen, of het nu gaat om speciale uitvoeringen, prestatiegerichte voertuigen of exclusieve premium auto’s.

14


15


AFTERMARKET AUTO STOELEN

JOU RECARO STOEL BEGINT HIER. Uw aangepaste RECARO zitervaring is slechts een paar stappen verwijderd. Neem de tijd en begin met een paar vragen te stellen. Wat is cruciaal voor mij als ik in de auto zit? Wat wil ik van mijn RECARO stoel? Hoe zou het eruit moeten zien? Hoe wil mijn passagier zijn stoel?

WWW

www.recaro-automotive.com

AUTHORIZED PARTNER

PARTNER

Bestel en koop van een geautoriseerde RECARO partner

PARTNER

Overleg met een erkende RECARO partner

Na het verkrijgen van een eerste overzicht van deze brochure of een bezoek aan onze website, raden we altijd een persoonlijk gesprek aan met een geautoriseerde RECARO partner. Ze luisteren naar uw persoonlijke criteria en zoeken de perfecte oplossing. Rond uw bezoek af met het uitproberen van uw favoriete stoelmodel.

Houd er rekening mee dat de installatie van RECARO stoelen in uw auto speciale basisframes vereist voor een perfecte, veilige pasvorm. Onze partners helpen u graag.

16


JOU RECARO STOEL START HIER

HET RECARO SYSTEEM. Voor de Duitse certificering van algemene typegoedkeuring (ABE) / TÃœV-componenten is een RECARO basisframe of RECARO zijsteunen vereist. Raadpleeg uw servicepartner voor meer informatie.

+

Installatie en documentatie door een gekwalificeerde en geautoriseerde RECARO partner

17

=

ABE


AFTERMARKET AUTO STOELEN

ERGONOMISCHE COMFORT STOELEN

OVERZICHT LEVERINGS PROGRAMMA AFTERMARKET STOELEN

RECARO Ergomed E & ES

RECARO Orthopaed

Lendensteun Zitvlakverlenging Verstelbare zijwangen zitkussen

Elektrische ES

Verstelbare zijwangen rugleuning

Elektrische ES

TAILORED COMFORT

Elektrische hoogte verstelling Hoekverstelling, manueel

E

Hoekverstelling, elektrisch

ES

Rugverstelling, manueel

E

Rugverstelling, elektrisch

ES

Verstelbare hoofdsteun Klima pakket (verwarming en ventilatie)

E ES

Stoel verwarming AGR gecertificeerd (actie van gezonde ruggen) Easy Access Keuze uit diverse zittingen XL versie Tweezijdige rugontgrendeling

SAFETY

ABE/TÜV goedgekeurd Universele zij airbag

LIGHTWEIGHT CONSTRUCTION

Brandvertragende materialmen

Zitschaal van Carbon en aramide composiet (CFRP/AFRP) Zitschaal van glasvezel versterkte kunststof (GFRP) Composieten

SPORTY PERFORMANCE

Geïntegreerde hoofdsteun Geschikt voor 4-punts gordel Speciale zijdelingse steun in de rugleuning Speciale zijdelingse steun in de zitting Speciaal gevormde schouder support Dynamische ritprestaties slank design Standaard

Optie/accessoires (tegen meerprijs)

18

Elektrische

RECARO Style Topline XL


OVERZICHT VAN STOELENPROGRAMMA

SPORTIEVE STOELEN

RECARO Expert S, M, L

RECARO Specialist S, M, L

Optioneel

Optioneel

M, L

M, L

M

M

RECARO Cross Sportster CS

RECARO Sportster CS

RECARO Pole Position (ABE) & Pole Position Carbon (ABE)

Optioneel

19


AFTERMARKET AUTO STOELEN

ARRIVEER FRIS. A I R E & ES EASY RECARO ABE Ergomed ACCESS BAG

CFK

GFK

CFRP

De RECARO Ergomed combineert luxe comfort en superieure ergonomie voor de ultieme rijervaring. Het heeft een elegant uiterlijk, premium kwaliteit en een reeks aanpassingsmogelijkheden. Als het topproduct HEAT-en instellingsopties die nodig LIGHT onder onze comfortstoelen biedt het alle functies zijn om uw lichaam perfect WEIGHTis dit model verkrijgbaar ING te ondersteunen, zelfs tijdens lange reizen. Bekroond met hetAIRCOND. AGR-kwaliteitszegel, in twee configuraties, evenals met universele zijairbag. Eindelijk, deze unieke zitervaring komt met een klimaatpakket bestaande uit stoelverwarming en airconditioning.

AC

XL

4-

3-

POINT POINT Standaard uitrusting BELT BELT + Lendensteun + Zitvlakverlenging + Elektrische hoogteverstelling + Overzichtelijk bedieningspaneel + Tweezijdige rugontgrendeling + Instelbare hoofdsteun + Opbergtas in rugleuning

Opties (tegen meerprijs) + Universele zij airbag (Ergomed E & ES) + RECARO Klima pakket (Ergomed E)

Financiering is mogelijk beschikbaar.

ERGOMED

HEATING

AC AIRCOND.

20

AIR BAG

ABE

GFRP


Image includes options.

RECARO ERGOMED E & ES

RECARO Ergomed E + Standaard uitrusting + Tweezijdige rugverstelling + Hoekverstelling

RECARO Ergomed ES + Standaard uitrusting + Elektrisch verstelbare zijwangen in rug en zitting + Elektrische hoekverstelling + Elektrische rugverstelling + RECARO Klima pakket (verwarmen en arconditioning)

RECARO Ergomed E Bekledingsvarianten

RECARO Ergomed ES met klima pakket, bekledingsvarianten

Nardo zwart Artista zwart

Nardo zwart Artista zwart

Nardo grijs Artista grijs

Nardo grijs Artista grijs

Leder zwart Artista zwart

Leder zwart Leder zwart Dinamica suede zwart

Leder zwart 3-D Mesh antraciet

AGR: Goedgekeurd en aanbevolen door de Healthier Backs Association (Aktion Gesunder RĂźcken e.V.) en de federale vereniging van Duitse Back Schools (BdR) (BdR) e. V. Neem voor meer informatie contact op met: AGR e. V., Stader Str. 6, D-27432 BremervĂśrde, Tel. +49 4761 926 358 0, www.agr-ev.de

21


AC

HEATAUTO STOELEN INGAFTERMARKET AIRCOND.

XL

4-

POINT BELT

LIGHT WEIGHT

3-

POINT BELT

DE WETENSCHAP VAN ZITTEN. ERGOMED RECARO Orthopaed

HEAT-

AC

AIR

ABE De RECARO Orthopaed is ontworpen met de focus op het menselijk INGultieme AIRCOND. BAG lichaam. Het is ontwikkeld door onze ergonomische ontwerpexperts voor de meest veeleisende chauffeurs die speciale eisen hebben als het gaat om het ondersteunen van hun ruggengraat. Gebruikers zullen dol zijn op zijn op met schuim op maat gemaakte instelbare schoudersteun, elektrisch verstelbare zijsteunen voor de rugleuning en lendensteun met meerdere kamers. Het platte zitkussen maakt in- en uitstappen een fluitje van een cent. Standaard uitrusting + RECARO klima pakket (verwarming en air conditioning) + Elektrisch verstelbare rugzijwangen + Lendensteun + Zitvlakverlenging + Overzichtelijk bedieningspaneel + Individueel instelbare schouderondersteuning + Elektrisch verstelbare rugleuning + Verstelbare hoofdsteun + Tweezijdige rugontgrendeling + Gemakkelijk in en uitstappen

RECARO klima pakket

Orthopäd

EASY ACCESS

HEATING

EASY RECARO Orthopaed bekledingsvarianten ACCESS

HEATING

AC AIRCOND.

Nardo zwart Artista zwart

ABE

Nardo grijs Artista grijs

AC

ABE

HEATING

AC XL

AIRCOND.

Leder zwart Artista zwart

Style Leder zwart Leder zwart Dinamica suede zwart

AIRCOND.

22

ABE


Image includes options.

RECARO ORTHOPAED

23


Image includes options.

AFTERMARKET AUTO STOELEN

RECARO Stijl Bekledingsopties voor de Topline

Nardo zwart Artista zwart

Nardo grijs Artista grijs

Leder zwart Leder zwart Dinamica suede zwart

AGR: Goedgekeurd en aanbevolen door Healthier Backs Association (Aktion Gesunder Rücken e.V.) en de federale vereniging van Duitse Back Schools (BdR) (BdR) e. V. Neem voor meer informatie contact op met: AGR e. V., Stader Str. 6, D-27432 Bremervörde, Tel. +49 4761 926 358 0, www.agr-ev.de

24


AC

HEATING

XL

AIRCOND.

LIGHT WEIGHT

RECARO STYLE, STYLE XL

4-

POINT BELT

3-

POINT BELT

ERGOMED

HEATING

AC AIRCOND.

AIR BAG

ABE

Orthopäd

EASY

HEATING

ONTWORPEN VOOR TOTAAL COMFORT. ACCESS

AC ABE RECARO Style Topline XL AIRCOND.

Als u van sportief design houdt maar geen compromissen wilt sluiten op het gebied van comfort, dan is dit de stoel voor u! De RECARO Style Topline XL met een hogere rugleuning is ideaal voor langere bestuurders. De stoel bevat alles wat u maar wilt, of het nu een lendensteun is, een klimaatpakket van RECARO of elektrisch bediende functies zijn. De Style XL Topline heeft het AGR-kwaliteitszegel gekregen vanwege zijn uitstekende ergonomie. Standaard functies + Verstelbare zijsteunen van de rugleuning + Uitschuifbaar zitkussen + Voorgevormde rugleuningcontour + Verstelbare hoofdsteun + Rugleuningontgrendeling aan beide zijden + Rugleuningverstelling aan beide kanten + Lendensteun

EASY ACCESS

+ + + +

HEATING

AC AIRCOND.

ABE

Gecombineerde elektrische hoogte- en kantelafstelling Eenvoudig te bedienen switchpack RECARO klimaatpakket (verwarming en airconditioning) Elektrische aanpassing van de rugleuning

Style

HEATING 25

AC XL AIRCOND.

ABE


AFTERMARKET AUTO STOELEN

Orthopäd

EASY

HEATING

EASY

HEATING

ACCESS

AC AIRCOND.

ABE

ACCESS

Style

AC AIRCOND.

ABE

DE FLEXIBLE EXPERT. RECARO Expert S, M, L HEAT-

AC XL

ABE

ING Als flexibiliteit bovenaan uw lijst staat, hoeft u niet verder te zoeken! Het AIRCOND. modulaire ontwerp van de RECARO Expert past zich aan aan verschillende lichaamsmaten. Het is verkrijgbaar met S-, M- en L-zitkussens die variëren in de lengte van het zitvlak en de hoogte en contouren van de zijsteunen. Kortere bestuurders zullen merken dat het korte zitkussen en de vlakke zijsteunen het in- en uitsteken een briesje maken (S-versie), terwijl langere bestuurders de extra steun aan het bovenbeen, die wordt geboden door het lange zitkussen en de hoge, prominente zijsteunen (L versie). Verstelbare zijsteunen van de rugleuning zijn standaard, en vervolledigen de perfecte lichaamsondersteuning. Voel je rijprestaties stijgen! Standaard uitrusting + Lendensteun middels schuimdelen + Voorgevormde rugzijwangen + verstelling aan beide zijde + Verstelbare hoofdsteun + Verstelbare zijwangen in de rugleuning aan beide zijde + Tweezijdige rugontgrendeling

RECARO Expert S

Opties (Tegen meerprijs) + Elektrisch verstelbare rugleuning

RECARO Expert L

Expert

EASY ACCESS

ABE 26


Image includes RECARO Expert M options.

RECARO EXPERT S, M, L

RECARO Expert M + Easy Access voor een makkelijke in- en uitstap + Zitting voor middelgrote tot grote posturen: lange zitting met zeer vlakke zitting + Zitvlakverlenging

RECARO Expert S + Zitting voor kleine tot middelgrote posturen: korte zitting met vlakke zijwangen

RECARO Expert S, M, L Bekledingsvarianten

Nardo zwart Artista zwart

Nardo grijs Artista grijs

Kunstleder zwart Artista zwart

Kunstleder zwart Kunstleder zwart Dinamica suede zwart

27

RECARO Expert L + Zitting voor middelgrote tot grote posturen: lange zitting met hoge zijwangen + Zitvlakverlenging


Image includes RECARO Specialist M options.

AFTERMARKET AUTO STOELEN

RECARO Specialist S + Zitting voor kleine tot middel grote posturen: korte zitting met vlakke zijwangen

RECARO Specialist M + Easy Access: voor een makkelijke in- en uitstap + Zitting voor middelgrote tot grote posturen: lange zitting met zeer vlakke zitting + Zitvlakverlenging

RECARO Specialist S, M, L bekledingsvarianten

Nardo zwart Artista zwart

Nardo grijs Artista grijs

Kunstleder zwart Artista zwart

Kunstleder zwart Kunstleder zwart Dinamica suede zwart

28

RECARO Specialist L + Zitting voor middelgrote tot grote posturen: lange zitting met hoge zijwangen + Zitvlakverlenging


RECARO SPECIALIST S, M, L

EASY

HEA ING

EASY

AB

ACCESS

Style

Expert

DE AANPASSINGS SPECIALIST. RECARO Specialist S, M, L Het is misschien het instapmodel in het assortiment van RECARO Comfort, maar de specialist van RECARO voldoet aan veeleisende vereisten. Om elke reis tot een belevenis te maken, kan deze worden uitgerust met een optionele elektrische rugleuning. Net als de RECARO Expert is hij verkrijgbaar in drie zitkussen-uitvoeringen die variëren in de lengte van het zitvlak en de hoogte en contouren van de zijsteunen. Kortere bestuurders zullen dol zijn op de ”S” -versie, terwijl grotere bestuurders de extra steun aan het bovenbeen zullen waarderen die wordt geboden door het lange zitkussen en de hoge, prominente zijsteunen in de ”L” -versie. Standard features + Lendensteun middels schuimdelen + Voorgevormde rugzijwangen + Tweezijdige Rugleuningverstelling + Verstelbare hoofdsteun + Tweezijdige Rugleuningontgrendeling

ACCESS

RECARO Specialist S

Opties (Tegen meerprijs) + Elektrisch verstelbare rugleuning

RECARO Specialist L

Specialist

EASY ACCESS

29

ABE


Image includes options.

AFTERMARKET AUTO STOELEN

RECARO Cross Sportster CS bekledingsvarianten

RECARO Cross Sportster CS met verwarming, bekledingsvarianten

Nardo zwart Artista zwart

Kunstleder zwart Kunstleder zwart Dinamica suede zwart Dinamica suede rood

Kunstleder zwart

Kunstleder zwart Dinamica suede zwart

30

Kunstleder zwart Leder zwart Dinamica suede zilver


RECARO CROSS SPORTSTER CS

Specialist

EASY ACCESS

NEEM PLAATS.

ABE

Cross Speed

RECARO Cross Sportster CS

EASY ACCESS

3-

POINT BELT

4-

POINT BELT

ABE

Hoge rijprestaties en voldoen aan het comfort. De ingenieuze lichtgewicht schaal van de RECARO Cross Sportster CS verschilt van de Sportster CS in zijn veel vlakkere zitkussen. Dit maakt in- en uitstappen veel gemakkelijker in hoge voertuigen zoals SUV’s. Voor maximale veiligheid is de RECARO Cross Sportster CS verkrijgbaar met een optionele universele zij-airbag. Standaard uitrusting + Zitkussen met lage zijwangen + Easy Access: Voor een makkelijke in- en uitstap + Sportieve zitprestaties + Speciaal gevormde schouderondersteuning + 4-punts gordeldoorvoer + Tevens voor gebruik met 3-puntsgordel + Rugverstelling + Geïntegreerde hoofdsteun + Klapbare rugleuning + Geïntegreerde zijadapter

Opties (tegen meerprijs) + Universele zij airbag + Verwarming met 2 standen

Cross Sportster CS

HEATING 31

EASY ACCESS

LIGHT WEIGHT

3-

POINT BELT

4-

POINT BELT

AIR BAG

ABE


AFTERMARKET AUTO STOELEN

Cross Sportster CS

HEATING

EASY ACCESS

LIGHT WEIGHT

3-

POINT BELT

4-

POINT BELT

AIR BAG

ABE

ELITE PERFORMANCE. PERFORMANCE

Speed

Sportster CS 3-RECARO 4- ABE POINT

POINT BELT

BELT

Het hoogtepunt van het RECARO sportstoelenprogramma. De RECARO Sportster CS is de perfecte combinatie van een comfortabele sportstoel en een pure race-schaal. De innovatieve lichtgewicht schaal heeft een exclusief slank ontwerp en uitstekende zij- en schoudersteun. ’S Werelds beste rijprestaties, verkrijgbaar met optionele universele zij-airbag. Veel autofabrikanten bieden de Sportster CS als standaarduitrusting in hun high-performance modellen, zoals de Ford Focus RS. Standaard uitrusting + Sportieve zitprestaties + Racekuip look + Speciale rugzijwang ondersteuning + Speciaal vormgegeven schoudersteunen + 4-puntsgordeldoorvoer + Tevens voor gebruik met 3-puntsgordel + Rugverstelling + Geïntegreede hoofdsteun + Klapbare rugleuning + Geïntegreerde zijadapter

Opties (Tegen meerprijs) + Universele zij airbag + Verwarming met 2 standen

Sportster CS

HEAT- LIGHT WEIGHT ING

3-

POINT BELT

4-

POINT BELT

AIR BAG

ABE 32


Image includes options. options

RECARO SPORTSTER CS

RECARO Sportster CS bekledingsvarianten

RECARO Sportster CS met verwarming, bekledingsvarianten

Nardo zwart Artista zwart

Kunstleder zwart Kunstleder zwart Dinamica suede zwart Dinamica suede rood

Kunstleder zwart

Kunstleder zwart Dinamica suede zwart

33

Kunstleder zwart Leder zwart Dinamica suede zilver


AFTERMARKET AUTO STOELEN

Speed

3-

POINT BELT

4-

POINT BELT

ABE

RECARO Sportster CS POLE POSITION CARBON – “DE LICHTSTE AFTERMARKET STOEL”

HEAT- LIGHT WEIGHT ING

3-

POINT BELT

4-

POINT BELT

AIR BAG

ABE

DE ULTIEME WEGPROFESSIONAL RECARO Pole Position (ABE) & Pole Position Carbon (ABE) Een volbloed raceschaal met een licentie voor een sportieve rit op de openbare weg. Geprobeerd en vertrouwd door ’s werelds beroemdste geheimagent! De RECARO Pole Position (ABE) is de ultieme baanbrekende crossover-stoel. Met een uit een stuk gemaakte schaal gemaakt van carbon aramide (CFRP / AFRP) of glasvezelversterkt kunststof (GFRP). met perfecte ergonomie, geen wonder dat het een lange staat van dienst heeft als een van de populairste race-kuipen uit de motorsport. Veel exclusieve autofabrikanten upgraden hun topprestatiemodellen met de Pole Position. Standaard uitrusting + Gordeldoorvoer voor 4-puntsgordel + Ook geschikt voor 3-puntsgordel + Geïntegreerde hoofdsteun + ABE / TÜV gecertificeerd + Lendensteunkussens

Opties (tegen meerprijs) + Aluminium adapter + Stalen adapter

Pole Position

4- ABE CFK* Aftermarket-stoelen met ABE. 3GFK LIGHT POINT met POINT WEIGHT ABE / TÜV-componentcertificering 3-puntsgordel beschikbaar voor veel voertuigen. Neem voor meer informatie over AFK**specifieke BELT BELT voertuigen contact op met een erkende RECARO partner (certificering van het ABE / TÜV-onderdeel alleen in combinatie met RECARO basisframe en sidemount).

CFRP LIGHT AFRP GFRP WEIGHT

3-

POINT BELT

4-

POINT BELT

ABE 34


Image includes options.

RECARO POLE POSITION (ABE)

RECARO Pole Position (ABE) + Standaarduitrusting + Zitschaal vervaardigd uit glasvezel versterkt kunststof (GFRP) + Weegt ca. 7.0 kg (zonder adapter en console)

RECARO Pole Position Carbon (ABE) + Standaard uitrusting + Zitschaal vervaardigd uit carbon aramide (CFRP) + Weegt slechts ca. 4.5 kg + Inclusief adapter en console weegt het geheel ca. 10 kg

RECARO Pole Position (ABE) bekledingsvarianten

Velour zwart

Nardo zwart Artista zwart

Kunstleder zwart Dinamica roodrood

Carbon shell bekledingsvarianten

Kunstleder zwart Kunstleder zwart Leder zwart Dinamica suede zwart Dinamica suede zilver

35

Velour zwart

Leder zwart


RECARO BEKLEDINGSMATERIALEN Artista: Een tijdloze, elegante stof voor een verfijnd uiterlijk van het interieur. Garandeert een lange levensduur.

Nardo: In combinatie met een Artista middenbaan, zorgt het extreem belastbare materiaal voor een slijtvaste combinatie, in het bijzonder de zijwangen.

Artista grijs Artista zwart

Nardo grijs Nardo zwart

Dinamica suede: Deze exclusieve stof, met het uiterlijk van alcantara, is makkelijk te reinigen en slijtvast. Geeft het interieur een sportief uiterlijk.

Velours: Een robuuste, makkelijk te onderhouden stof, die ook wordt gebruikt voor de racekuipen. Velour zwart

Dinamica suede rood Dinamica suede zilver Dinamica suede zwart

Saturn: Bekleding met een 3-D effect. De rubberen noppen geven een sportief uiterlijk en bieden extra grip in de stoel.

Kunst leder: Het RECARO kunstleder is een hoogwaardig alternatief voor echt leder. Zeer slijtvast en makkelijk te reinigen.

Saturn

Zwart kunstleder

Mesh: De driedimensionale netwerkstructuur van deze high-tech stof is extreem slijtvast en ademend. Mesh: antraciet

Opmerkingen: Klanten kunnen hun eigen op maat gemaakte bekledingsvarianten leveren. Deze moeten geschikt en goedgekeurd zijn voor gebruik in de automobielsector. De zitairconditioning en verwarmingsfuncties kunnen hierdoor worden beperkt. Voor stoelen met een zijairbag raden we aan dat u van tevoren contact opneemt met een goedgekeurde adviseur. De huidige stoelbekleding van geselecteerde autofabrikanten is op aanvraag verkrijgbaar (beperkingen zijn van toepassing).

36


RECARO ZITINSTRUCTIES 1

2

Druk uw lichaam goed naar achter, zodat u goed tegen de leuning zit. Schuif de stoel in een positie waarbij de hoek tussen onder- en bovenbeen licht gebogen is bij een ingedrukt pedaal.

Druk uw schouders goed tegen de rugleuning. Stel de hoek van uw rugleuning zodanig in dat uw armen een lichte hoek vormen bij het vasthouden van het stuurwiel. Het contact met de rugleuning moet ook bij het draaien aan het stuur in stand blijven.

3

4

Stel de zithoogte zodanig in dat u zo hoog mogelijk zit. Zorg voor een vrij zicht rondom en een goed zicht op uw instrumentenpaneel

Stel de hoek van de stoel zodanig in dat u de pedalen makkelijk in kunt drukken. De bovenbenen dienen dan over de volle lengte licht ondersteund te worden zonder dat u tegendruk ondervind van de stoel. Pas de hoek van uw rugleuning nogmaals aan.

5

6

Schuif de zitvlakverlenging naar een dusdanige positie dat er nog 2 a 3 vingers passen tussen uw knieholte en de stoel.

Breng de lendenwervelpomp op een dusdanige druk dat deze past bij uw lichaamsvorm. Zorg voor een naar voren gekanteld bekken, zodat uw tussenschijven niet worden afgeklemd.

7

8

Stel de zijwangverstelling zodanig in dat deze aansluit op het lichaam zonder dat deze druk uitoefent. In de bochten zult u een aangename ondersteuning ondervinden.

Stel de hoofdsteun zo in dat het hoogte punt gelijk ligt met uw kruin. Kantel daarna de hoofdsteun, zodat de afstand tussen uw hoofd en de hoofsteun ca. 2 cm bedraagt.

37


AFTERMARKET AUTO STOELEN

min. 500 max. 550

310

RECARO COMFORT AFMETINGEN

min. 800

885

885

max. 855

anders en heeft andere voorkeuren als het op comfort aankomt. We raden aan om onze stoelen grondig te testen bij een RECARO-servicepartner voordat u koopt.

Bij RECARO staan mensen centraal. Met dit in gedachten zijn hier enkele comfortafmetingen om u te helpen de stoel te vinden die bij u past. Comfortafmetingen zijn de afmeting factoren die u voelt wanneer u achter het stuur zit en die een directe invloed hebben op uw comfort en prestaties. Ze zijn essentieel voor comfortabel zitten. Maar iedereen is

475

310

RECARO Orthopaed

500

min. 490 max. 535

310

RECARO Style Topline XL

min. 500 S, M, L RECARO Expert

min. 875

RECARO Expert L: Min. 790 mm A Max. 845 mm

C

Min. 485 mm Max. 530 mm 495

880

880

Min. 510 mm Max. 555 mm

min. 800

C

max. 950

min. 800

max. 855

Stoel afmetingen RECARO Expert M: Min. 790 mm A Max. 845 mm

310

min. 490

320

(Tekening 310 laat Expert S zien)

max. 550

475

max. 865

min. 810 min. 790

max. 850

min. 790 min. 500 max. 550

310

max. 850

310

max. 855

500

RECARO Ergomed E and ES

885

885

De comfortafmetingen worden gemeten op de bekleding en naden. Kleine afwijkingen kunnen niet worden uitgesloten.

390

300

max. 550

475

310

320

475

38

max. 855 320

840

880

880

min. 490 max. 535

310

840

min. 490 max. 535

max. 865

min. 800

Afmetingen in mm, alle afmetingen ± 10 mm

min. 810

min. 810

A: zithoogte B: zitbreedte C: Zitdiepte

max. 865

SLEUTEL VOOR COMFORTAFMETINGEN:


max. 8

min. 7

m

880

880

COMFORT DIMENSIONS

min. 490 max. 535

320

min. 500 max. 550

495

RECARO Cross Sportster CS

(Tekening laat Specialist S zien) 390

475

310

475

max. 855

min. 800

max. 855

880

min. 800

RECARO Specialist S, M, L

310

880

390

495

310

Stoel afmetingen RECARO Specialist M: Min. 790 mm A Max. 845 mm

885 max. 865

min. 810

max. 855

Min. 485 mm Max. 530 mm

840

500

310

310

475

305

500

min. 490 max. 535

min. 790

840

315

490

880

880

885

885

min. 500 max. 550

305

500

max. 850

RECARO Pole Position (ABE) and Pole Position Carbon

840

RECARO Sportster CS

320

310

390

495

OPMERKINGEN:

max. 890 (XL 950)

max. 890 (XL 950)

max. 865 0

845

845

39

min. 810

De zitdiepte geeft de totale horizontale lengte van het zitkussen aan min. 480 490) tot de onderkant van de rugleuning (van de voorkant van het(XL kussen 300 310 475max. Zitplaatsen met uitschuifbaar 540 (XL 550) zitkussen: Minimale afmeting met ingetrokken zitkussen. Maximale afmeting met volledig verlengd zitkussen.

295

0

min. 520 max. 565

max. 855 max. 855

De stoelbreedte geeft de breedte van het zitkussen zonder zijsteunen aan. Deze 475 afmeting werd 12 cm gemeten voor de onderkant 310 van de rugleuning.

315

490

min. 830 (XL 875)

De zithoogte geeft de verticale hoogte van de rugleuning aan vanaf de bovenkant van de hoofdsteun tot de bovenkant van het zitkussen. Zitplaatsen met verstelbare hoofdsteun: Minimale afmeting met ingeschoven hoofdsteun. Maximale afmeting met volledig verlengde hoofdsteun.

845

845

885

885

min. 800 min. 800

Stoelen met verstelbare rugleuning werden gemeten bij een hoek van de rugleuning van 73 - 74 °.

min. 830 (XL 875)

C

840

RECARO Specialist L: Min. 790 mm A Max. 845 mm

885

Min. 510 mm Max. 555 mm

min. 800

C


RECARO SYMBOLEN Op maat gemaakt comfort

Lendensteun

Verstelbare zitting

EASY ACCESS

Verstelbare zijwangen

Zitvlak verlenging

HEATING

Stoel verwarming

AIR BAG

Met universele airbag als optie

CFRP

Zitschaal van koolstofvezelversterkt polymeer

AC AIRCON

Verwarming en ventilatie (RECARO Klima pakket)

Hoogte verstelbaar

XL

XL stoel – Ideaal voor grotere personen

Vlak zitkussen Voor gemakkelijk in- en uitstappen

Veiligheid

ABE

Stoel met Duiste ABE (Allgemeine Betriebs Erlaubnis) en TÜV certificaat.

3-

POINT BELT

Geschikt voor een 3-puntsgordel

4-

POINT BELT

Geschikt voor een 4-puntsgordel

Lichtgewicht constructie

WEIGHT

Zitting van lichtgewicht, milieuvriendelijke composietmaterialen

BCS Europe BV de Veken 200 B003 1716 KJ Opmeer Tlf: Fax:

+31 226 745 010 +31 226 745 015

E-mail: info@bcs-europe.nl Internet: www.nl.recaro-automotive.com www.bcs-europe.nl

CFRP AFRP

Zitschaal van koolstof en aramide vezelversterkt polymeer

GFRP

Zitschaal van glasvezelversterkt kunststof

MAART 2019 RECARO®, Ergomed®, RECARO Style®, Sportster CS®, Cross Speed® en Pole Position® zijn geregistreerde handelsmerken van RECARO Beteiligungs-GmbH. Seat-programma voor Europa: dit is onderworpen aan de wettelijke en legale richtlijnen die van toepassing zijn in de respectieve landen. We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de technologie, vorm, kleur en ontwerp van onze producten of om deze te beëindigen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor drukfouten.

LIGHT

Profile for fmk. & FACT

RECARO autostoelenprogramma NL  

DE PERFECTE AUTOSTOEL – Het RECARO autostoelenprogramma voor de aftermarket

RECARO autostoelenprogramma NL  

DE PERFECTE AUTOSTOEL – Het RECARO autostoelenprogramma voor de aftermarket

Profile for factnet