Page 10

Hockey - Danmark

10

CROSS CHECKING

Foto: Marc Mølskov Andersen

KHL: Den russisk-baserede liga vil mere end bare Rusland og de tidligere Sovjet-stater. Helt sensationelt har Kontinental Hockey League formået at få den største finske klub, Jokerit Helsinki med ind i folden fra den kommende sæson. Det betyder, at Nichlas Hardt, hvis han efter denne sæson fortsætter i Helsinki, skal ud på en række gigantiske roadtrips langt mod øst. Blandt andet runder Helsinki-flyveren i løbet af sæsonen Admiral Vladivostok, der har overtaget Amur Khabarovsks plads som det østligste indslag i KHL. Der er adskillige tidszoner og 8035 kilometer til Bratislava, som er det længste roadtrip, hvis man kan kalde det sådant – som Admiral skal på i løbet af sæsonen. Holdet fra Vladivostok har til lejligheden fået opført en splinterny arena, og skal hjælpe KHL til at åbne for det store asiatiske marked. Måske ser vi inden længe et KHL-hold fra enten Japan, Kina eller Korea? Det er også i KHL, at Patrick Bjorkstrand for øjeblikket slår sine folder. Herningenseren er kommet fornuftigt fra start i Zagreb i Kroatien, hvor han spiller for et af Europas mest entusiastiske hjemmepublikummer i Dom Sportova i den kroatiske hovedstad, hvor holdet med meget få undtagelser består af importspillere.

RØDOVRE: Rødovre SIK er kendt som en af de klubber, der er stærkest til at udvikle talenter herhjemme, og med en bevilling til en ny installation, et såkaldt skud/teknik-anlæg eller “skillstrack” er Rødovre godt på vej til at styrke sig yderligere. Anlægget, der koster 450.000 kroner, giver mulighed for at skudtræne med eller uden målmand og dermed øge antallet af skud i dagligdagen. Anlægget er skrevet ind i Rødovre Kommunes budget for 2014, og anlægget bliver det første af sin slags i Danmark.

Faceoff - 10

- noter fr

a ishocke

yverdene

n

Kristian Lodberg, eventmester, interviewer sin onkel, Erik Lodberg, under All Star-kampen i Esbjerg 21. september. I baggrunden ses Dan ”The Wall” Jensen og Kristoffer Frederiksen. Kampen i det vestjyske, hvor Esbjerg Energy mødte et hold fyldt med stjerner fra Esbjergs tidligere guldhold, blev en stor succes og gensynsglæden med både spillet, omklædningsrummet og gamle holdkammerater var monumental. Omkring 700 tilskuere var til stede på festaftenen i Granly Hockey Arena.

- Vi forsøger at træne de forskellige delmomenter, hvor vi har utrolig fokus på den fysiske træning og skøjteløbet. Teknik, pasninger og skud har tidligere været en del af vores daglige istræning, men selvfølgelig vil spillerne kunne forbedre sig yderligere, hvis de blot havde faciliteterne, siger Rødovres sportschef Jesper Duus, til Rødovre Lokal Nyt.

PER BÄCKMAN: Den særdeles populære danske landstræner, der stoppede efter fem sæsoner på posten efter VM i Stockholm i fjor, har ikke trukket sig helt tilbage fra ishockeysporten. Per Bäckman har lanceret sin egen blog http://backistankar.blogspot. dk/, hvor han med skarpt hockeysind analyserer og vurderer svensk hockey. Per Bäckman holder sig ikke tilbage med klare udsagn, som for eksempel efter et – i hans optik – yderst kedeligt Smålandsderby mellem HV71 og Växjö her i begyndelsen af den nye sæson.

- Antallet af skud pr. dag, for den optimale udvikling på dette område, ligger langt over, hvad en spiller i gennemsnit skyder pr. træning. Selvfølgelig kunne vi administrere træningstiden anderledes, men med den istid som hver spiller får, må vi prioritere andet, herunder primært skøjteløbet. Derfor vil en skydehal, eller skills-track, optimere vores spilleres udvikling yderligere, forklarer sportschefen.

- Jeg tror ikke, spillerne har forstået, at de er artister og skal optræde to til tre gange i ugen foran et forventningsfuldt publikum. Hvis popartister synger eller spiller dårligt, får de færre koncerter og publikum udebliver. Desværre er konkurrencen i SHL (Swedish Hockey League) så dårlig, at det rækker at yde 70 procent for at beholde sin plads, skriver den tidligere danske landstræner.

Profile for Faceoff

Ishockeymagasinet Faceoff 10  

Danmarks største ishockey magasin med artikler fra ind og udland med fokus på danske ishockey spillere.

Ishockeymagasinet Faceoff 10  

Danmarks største ishockey magasin med artikler fra ind og udland med fokus på danske ishockey spillere.

Advertisement