Page 1

KONTOR

KONTORDESIGN, ARBEIDSMILJØ OG HJEMMEKONTOR Vi ønsker å skape funksjonelle arbeidsmiljøer der kultur og identitet ivaretas. Profilerende interiører virker inspirerende båder for kunder og ansatte. 1


ET KONTORMILJØ skal gjenspeile hva bedriften tenker om seg selv og fremtiden, stimulere til kreativitet og nytenkning. Alle bedriftsledere ønsker at de ansatte skal være profesjonelle, effektive og lojale. Men det holder sjelden med en polert parole. De ansatte må føle seg ivaretatt og integrert. De må stimuleres til å være kreative, og til dette trenger de funksjonelle løsninger i arbeidsmiljøet for å øke produktiviteten.

AR B E I D O G T R I V S E L PROFILERENDE DESIGN er med på å få frem denne dynamikken og bidrar til at de ansatte føler stolthet over å jobbe nettopp her. Mye av markedsføringen gjøres faktisk i bedriftens egne lokaler. For å kunne skape profilerende løsninger kreves god strategisk planlegging, fagkunnskap og god kommunikasjon i alle ledd fra idéfase til ferdigstillelse. Med kunnskap innen strategisk design, bedriftsprofilering og merkevarebygging har FabLab Design god forståelse for problemstillingen og mye å tilføre sine kunder.

2


O N LINE SuperOffice Online jobber med CRM løsninger i nettskyen. Her var det naturlig å gjennomføre en helhetlig grafisk profil i interiøret. Deler av lokalet har ingen vinduer og ligger i første etage som lett kunne føles tungt og mørkt. Ved bruk av varme farger og god belysning balanseres dette. Vegger kledd med tematapet og variert bruk av tekstiler gjør at lokalene virker lette og luftige, som igjen øker trivselsfaktoren for de ansatte.

3


4


5


6


c lo u d SuperOffice jobber med å selge serverplass i nettskyer til kunder. Det var derfor naturlig å legge møterommet til 8000 meters høyde. – Minestry of the cloud. Det eksisterende møterommet var i utgangspunktet helt hvitt uten vinduer, og hadde buede vegger som møttes i en snute. Med noen kreative grep ble rommet omskapt til en flykabin. For å få følelsen av å være i en flykropp, trykket vi på store PVC plater på veggene. Kunden får mange positive reaksjonene fra de som kommer inn for første gang. Møterommet fungerer som en ice-breaker og sørger for at stemningen blir god. Det er lov å benytte humor i interiørdesign hvis det gjøres i tråd med bedriftens identitet.

7


8


Behagelige sittegrupper har blitt en viktig del av det moderne kontorlandskapet. Det inspirerer til uformelle møter og utveksling av informasjon blandt kolleger.

9


S UPERO F F I C E Kunden har en klar firmaprofil med bevissthet for høy kvalitet på materialvalg og innredning. Åpne kontorløsninger fikk kunstnerisk dekor for å skjerme uten å stenge ute. Lekker design går som en rød tråd gjennom lokalene og blander harde og myke linjer med materialer fra edle tresorter og glass til en gjennomgående fargepalett i sort, rødt og blågrått. En fin ballansering av det maskuline og feminine.

10


11


12


Håndmalte glasspaneler fungerer som skillevegg mellom kontorene.

Lounge areale i variert møblering gir sitteplass til mange.

Innbygd kjøkkenløsning med barbord rundt søylene, gir maksimal utnyttelse av areal i åpent kontorlandskap.

13


14


Moderne kontorløsninger kombinere cellekontor med üpent landskap og lounge areale.

15


S K YS K R A P E R En firmaprofil trenger ikke være begrenset til todimensjonale postale elementer. Helhetlig firmaprofilering handler om å bruke interiør og eksteriør for å fortelle en historie. Hvem bedriften er, og hva de gjør og ønsker å være. Både kunder og ansatte vil føle tilhørighet og trivsel i lokaler som tar hensyn til design og profil i tillegg til trivsel og arbeidsmiljø. Design skaper stemning og visjoner. En god historie er den du har lyst å delta i, og som får deg til å

16

tenke på fortsettelsen. Skyskraper er en slik visjon, en firmaprofil som tar både kunder og ansatte til nye høyder og resultater. En grå treetasjes murbygning som fikk lov til å vokse inn i himmelen og bære navnet “Skyskraper”. Du kan godt være liten, men ambisjonene kan være store. FabLab Design fikk oppdraget med å dekorere eksteriøret og malte skyfasaden fra høye stillaser på solfylte dager i en tre måneders periode.


Bakgrunnen toner gradvis fra mørkt til lyst. Skyene er ikke bare hvite...

17


T E LEPL A N Teleplan hadde fine nyrenoverte lokaler, pusset opp i nøytrale toner, men lokalene manglet fortsatt noe. Fablab ble kontaktet for å gi lokalene et visuellt løft, det “ekstra” som gir personlighet og inspirerer arbeidsmiljøet. Et viktig utgangspunkt for designutformingen var å ta tak i Teleplan Consultings verdigrunnlag. Bruke interiøret aktivt for

18

å motivere ansatte og vise kunder og besøkende selskapets visjoner. Kunden ønsket: • En “hule” som det føles godt å komme innom/tilbake til som konsulent. • En effektiv og sosial arbeidsplass som bidrar til å skape kultur, styrke samarbeid og entusiasme.


19


Lokalenes fargepallett er basert på Teleplans grafiske profil og går som en rød tråd gjennom lokalet for å binde rommene sammen. Vi valgte å fokuserte på de elementene i lokalet som fungerte dårlig. Det stod en stor betongsøyle midt i det åpene landskapet, samt et lite møterom lå litt bortgjemt og var lite i bruk. Søylen ble laget rund, så man ikke ser at den egentlig står skjevt i rommet. Vi utnyttet søylen til å lage en møteplass med barbord og nyhetstavle. En sofagruppe ble designet rundt søylen som nå er blitt et populært samlingspunkt.

Fleksibel sittegruppe i åpent landskap.

20


21


Møterommet ble omgjort til inspirasjonsrom for de ansatte, med magnetvegg, høye bord og sofagruppe som inviterer til idémingling og uformelle møter. Det var naturlig for oss å legge inn vårgrønne toner, en frisk mosevegg for å skape energi.

22


23


Putene i sofaen er fra FabLab designs egen putekolleksjon.

24


Den lange gangen ved inspirasjonsrommet har blitt frisket opp med vårgrønne bjørketrær.

25


nap r a pat I Naprapatlandslaget ønsket lekre lokaler med dekor på veggene som klientene kunne ha glede av. Siden en del av behandlingen er manipulering av skjellettet var det fint å kunne bruke bilder fra en engelsk kunstfotograf, Nick Veasey. Han spesialiserer seg på røntgenfotografi av mennesker og gjenstander tatt ut av den normale sykehussituasjonen. Et streif av humor kan løsne selv den stiveste nakkemuskel og naprapatene ønsker å se på hele mennesket ikke bare styrke fysikken men også det mentale så bedre livskvalitet oppnås.

26


27


28


KRY P TO N Kontorlokaler skal stimulere og inspirere. Et gjennomført tema tilfører en ny dimensjon. En opplevelse for alle involverte. Kreative yrker trenger lekne innspill som setter kreativiteten i sving, om det er sært futuristisk eller nostalgisk retro. Dette lydstudio gikk tilbake til ”the American diner” og de glade 50 årene. Møbler ble designet etter arbeidsfunksjon og tidsepoke. Veggmalerier ble malt direkte på murveggene for å gi et rustikt uttrykk og gi et vindu ut av et mørkt kjellerlokale. Selv gulvene ble designet i myke linjer i trefarget gummibelegg.

Myke linjer og rene flater med friskt fargevalg.

29


30


C O N F ET TI Kontorer som inviterer til seminarer og møtevirksomhet, og der møblene må forsterke en viktig møteplass. Gjennomført interiør med myke linjer balanserer arkitekturen i lokalene som har mange vinkler og skarpe hjørner.

Gjennomført retrostil skaper miljø og møbler som er fleksible.

31


RETRO

SPESIALDESIGN AV MØBLER gjør at kunden kan få et møbel som kan inneha flere roller og samtidig passe inn i én setting. Denne baren ble designet i klassisk retrostil og i to deler slik at den kunne flyttes på til forskjellige formål. Enten som en åpen bar, eller som et sammenslått bord for enkel servering i midten av lokalet. Baren er på hjul med hyller og rom inni. Klassiske retromøbler er stilige og praktiske og gir en følelse av de glade femtiårene. Krom og respatex er tilbake i motebildet.

32


33


VIK E N FIBERNET T Ungt dynamisk miljø på liten plass. Hvordan sluse kundene inn i de overfylte lokalene uten for mye innsyn til cellekontorer? Løsningen ble å lage et mykere inngangsparti for å skape en tydelig firmaidentitet og samtidig få bort følelsen av kantete ferdigproduserte kontor- moduer. Det var viktig å holde seg til profilfarger og enkle dynamiske dekorelementer. I åpne kontorlandskap er det ekstra viktig å minske støy, buede vegger, bruk av tekstiler og støydempende paneler hjelper med dette.

34


35


RESEPSJON 36


37


FASAD E DE KOR Skiltmalere er erstattet av foliert skrift. Et h책ndmalt skilt eller en firma logo derimot, gir fasaden ekstra karakter og patina.

38

Kontor  

Vi ønsker å skape funksjonelle arbeidsmiljøer.

Kontor  

Vi ønsker å skape funksjonelle arbeidsmiljøer.

Advertisement