Page 1

ASITO MVO JAARVERSLAG 2009-2010

DOELSTELLING ASITO: -10% CO2 IN 2010 De cyclus vergroenen met Diversey Een vliegende start op Schiphol Langs de kant staan is geen optie bij het WNK

KLIMAATNEUTRAAL

WAT IS DAT?


Over Asito In 1952 is Asito opgericht door voormalig luchtmachtofficier Joop van Riemsdijk. In Almelo was op dat moment al een schoonmaakbedrijf actief. Van Riemsdijk ging op zoek naar een naam die mensen deed denken aan de bestaande aanbieder, maar bovenaan in de telefoongids stond. Zo is ASITO geboren. Alle Stof In Twente Opruimen. Nu had hij een naam die meteen al bekend in de oren klonk en de lading perfect dekte. Vanuit de slaapkamer bij zijn schoonouders thuis begon Van Riemsdijk te bouwen aan zijn bedrijf. Inmiddels heeft Monique van Riemsdijk haar vader opgevolgd als eigenaresse van Asito. Met 100 vestigingen door heel Nederland is Asito de tweede grootste schoonmaakorganisatie in Nederland. 12.000 schoonmaakkrachten werken dagelijks aan het schoonhouden van honderdduizenden kantoren, fabrieken, bussen, evenementenhallen, bungalowparken, treinen, zorginstellingen, hotels en zelfs vliegtuigen. A-FACTOR Eén ding is niet veranderd. Asito was en blijft een echt familiebedrijf. De oudgedienden bij Asito spreken over de A-factor. De Asito-factor. Dit betekent niet alleen een goed gevoel bij de organisatie, maar ook trots op het schoonmaakvak. De ultieme A-factor kwam naar boven bij Asito’s Next Top Model, een verkiezing van vijf schoonmaakkrachten die de A-factor als beste naar buiten brengen. Mensen die goed zijn in hun vak en er trots op zijn. Deze mensen dragen Asito uit. Vandaar dat zij onze nieuwe brochurelijn sieren in plaats van professionele modellen. Want het gaat bij Asito om mensen. Onze 12.000 schoonmaakkrachten zijn ons kapitaal. Zij zorgen ervoor dat al onze klanten elke ochtend weer aan het werk kunnen.

Colofon Het Asito MVO jaarverslag, (VER)ANTWOORD is een jaarlijkse uitgave waarin Asito verantwoording aflegt over haar MVO beleid.

ONTWERP EN OPMAAK: Brummer Reclame, Enschede www.brummer.nl

FOTOGRAFIE: Frans Dekker Haverkort & Dekker Fotografie, Enschede www.haverkortdekkerfotografie.nl

TEKSTEN: Asito

DRUKWERK: Copytex, Almelo www.copytex.nl

AUTEURSRECHT: De informatie uit dit jaarverslag mag vrijelijk verspreid worden, mits onder bronvermelding. Meer informatie over Asito’s acties op het gebied van duurzaamheid vindt u op www.asito.com.


De CO2 voetafdruk van Asito B.V. De ‘Climate Neutral Group’ heeft een berekening gemaakt van de door Asito veroorzaakte CO2-uitstoot in 2009. Op basis van deze inventarisatie wordt deze uitstoot door Asito gecompenseerd.

ENERGIEVERBRUIK Gasverbruik Elektriciteitsverbruik

m3 KWh

493.000 2.819.210

PAPIERVERBRUIK Verbruik kantoorpapier Verbruik drukwerk (brochures, etc)

kg kg

TOTALE CO2 VOETAFDRUK VAN ASITO IN 2009

38.800 1.500

8.717

Opgebouwd als volgt: Elektriciteit Verwarming Papier Openbaar vervoer Auto Vrachtvervoer Vliegreizen

DOELSTELLING 2010: -10%

1.226 1.203 132 207 5.896 50 3

7.845


asito  

mvo magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you