Issuu on Google+

TRANSFORMING LEADERSHIP Netvæ Hvorf rk. or? SIDE 8


TRANSFORMING LEADERSHIP Ud fra en tese om, at ledelse er et middel til at skabe performance og bæredygtige transformationer, har vi skabt et Master Netværk. Et rum, hvor ledere mødes og bliver udfordret af hinanden og af pionerer inden for innovation og ledelse. Vores ambition er helt klar; vi skal skabe et rum, der summer af argumentation. Et sted, hvor man bliver provokeret og må provokere. Det skal være i dette rum, at vi får vores bedste ideér, som skaber en klarhed omkring, hvordan vi tager næste skridt. Det er en grænseoverskridende øvelse, vi inviterer danske ledere til at deltage i. Og det er for dem, der tør det ukendte og ikke frygter det ukomfortable. For det er i det rum, at udviklingen sker. Det er dér, vi bliver klogere, og det er der, vi starter med at skabe bæredygtige transformationer.

2

Vi vil i netværket stille spørgsmålene, så vi løser de rigtige problemer: Hvordan håndterer vi, at hastigheden øges? Hvornår destruerer målinger værdi og hvornår skaber de læring og indikerer det, de skal? Hvordan skaber vi bæredygtige forandringer? Til at facilitere dette format har vi trukket Christian Ørsted ud af sin travle hverdag til at skabe rammerne for et meningsfuldt projekt. Netværket vil arbejde med en open source approach, hvor vi efter hvert møde vil være i stand til dagen efter at lave en workshop med vores eget team i den virkelighed, vi sidder i. Derudover vil der på hvert møde være fokus på de tre perspektiver af stakeholders; perspektivet på investorer, perspektivet på eksterne såsom kunder og leverandører samt et perspektiv på medarbejdere.


”Vi bør fokusere på, hvordan vi kan skabe en inspirerende vision for fremtiden. I stedet for at reagere instinktivt og beskytte os selv, bør vi ruste vores organisation til bedre at forstå omverdenen.” CHRISTIAN ØRSTED FACILITATOR OG TOVHOLDER Christian Ørsted har i 20 år undervist tusindevis af ledere og rådgivet danske og internationale virksomheder og organisationer, bl.a. DONG Energy, Danske Bank, Udenrigsministeriet, Novo Nordisk, Røde Kors, Coca-Cola og A.P. Møller – Mærsk. Et arbejde, der har udløst talrige priser, bl.a. en bronze-løve i Cannes. Han er en af danmarks mest efterspurgte foredragsholdere og workshopledere indenfor ledelse, arbejdsmiljø og organisationsudvikling og er desuden kendt som ledelsesekspert fra bl.a. Berlingske Business, DR2 Deadline, Aftenshowet og Dagbladet Børsen.

HVEM HENVENDER NETVÆRKET SIG TIL? Dette netværk er for ledere, der har titlen CEO, CFO, COO, VP, SVP eller direktør. Der er her tale om et netværk, der er by invitation only. Fokus er på, at vi sammen skal tage næste skridt via et syn på ledelsespraksis som et middel til transformation.

3


TEMAER BÆREDYGTIGE FORANDRINGER Hvordan skaber vi bæredygtige forandringer? De fleste topledere i disse år har hørt om disruption og såkaldte ‘brændende platforme’. Men hvad sker der, når ledelsen overtager den retorik og bruger den overfor resten af organisationen? Kan man i virkeligheden komme længere med positive visioner. Ved dette møde diskuterer vi, hvordan forandringsledelse kan tage afsæt i positive fortællinger.

MÅL OG MÅLINGER Hvornår destruerer målinger værdi, og hvornår skaber de læring og indikerer det, de skal? I disse år bliver KPI’er angrebet fra højre og venstre. De populære management-værktøjer er skyld i en række kedelige diagnoser for virksomheder, der gerne vil være innovative og initiativrige, lyder anklagen. I virkeligheden er det måske ikke mål i sig selv, som er problemet. Måske er det nærmere den måde, de bliver brugt ude i virksomhederne. Vi debatterer, hvordan vi kan måle på de vigtige parametre, der gør en forskel, så KPI’er giver mening i hverdagen for vores medarbejdere.

AGILITET I LEDELSEN Hvordan øger vi produktivitet gennem agilitet? I IT- og softwareudvikling er agil projektledelse blevet den foretrukne måde at skabe effektive teams. Men tankegangen kan overføres til mange andre områder. Ved dette møde diskuterer vi, hvordan topledere kan skabe mere synlighed i processer samt øge produktivitet gennem agilitet.

ØGET HASTIGHED OG KOMPLEKSITET Hvordan håndterer vi, at hastigheden øges? Løsningen på omverdenens tiltagende krav og hastighed er ikke mere hastighed. Tværtimod er det at skrue tempoet ned og søge en forståelse af konteksten. På den måde udvikler organisationer en viden om deres marked, som ellers ville være gået tabt. Det har blandt andet været nøglen til vækst for virksomheder som Netflix. Ved dette møde går vi i dybden med flere cases, der har haft succes med at implementere eftertænksomhed som organisatorisk strategi.

4


INSPIRATION

FRIRUM

I netværksgruppen kan du drøfte dine konkrete udfordringer og du giver andre deltagere feedback på deres. Du bliver udfordret og får sparring på strategier og konkrete problemstillinger fra kompetente og uafhængige netværkskollegaer. Det giver inspiration til nye idéer og videreudvikling som du kan tage med hjem til din virksomhed.

Netværksgruppen er et frirum, hvor der er plads til at du kan drøfte alt fra hverdagens almene dilemmaer til din virksomheds strategiske udfordringer. Netværket bliver dit fortrolige frirum, hvor du i samråd med andre ledere kan få sparring på personlige udfordringer i forhold til dit arbejdsliv. Du udvikler både faglige og personlige kompetencer til nytte for dig og din virksomhed.

KONKRET VIDEN

FAGLIG KOMPETENCE

Den verden vi lever i i dag er helt anderledes end for blot fem år siden. I netværket får du adgang til opdateret og konkret viden, som endnu ikke er nået frem til lærebøger på universiteterne og først senere bliver til pensum på MBA-uddannelserne. Gennem øvelser og diskussion sætter vi fokus på at implementere den nye viden i din virksomhed.

Netværket ledes af en Network Director, som kender din branche og dine udfordringer. Network Directorens opgave er at lede gruppen og tilrettelægge netværksmøderne efter deltagernes behov og ønsker. Samtidig har Network Directoren et højt fagligt niveau, som sikrer at deltagerne får relevante vidensindspark udefra.

5


NETVÆRK HVORFOR? EKSPERT: BEDST AT NETVÆRKE UDEN FOR VIRKSOMHEDEN Ledere oplever, at det kan være svært at netværke og udveksle erfaring med tætte kollegaer. Derfor anbefaler ekspert, at man opsøger netværk uden for virksomheden. Ledere kan ofte have svært ved at tale åbent om problemer, som de møder i forbindelse med arbejdet i deres virksomhed. Derfor anbefaler netværks-ekspert Christian Waldstrøm, som er medforfatter til bogen ‘Corporate Networking’, at man opsøger et fagligt netværk, hvor man ikke har de samme problemer. “I et netværk uden for virksomheden kommer man til at møde nogen, som minder om én selv, men som ikke er for tæt på. Problemet i virksomheder er, at dine konkurrenter til de spændende projekter, bonusser og forfremmelse sidder lige ved siden af dig. Og så kan det jo være svært at åbne op og få fortalt om de udfordringer, du sidder med,” fortæller Christian Waldstrøm, lektor på Aarhus Universitet og partner i Unilyze. Han mener, at man ikke kan komme udenom, at virksomheder har en udfordring, når det kommer til at have en åben dialog og udveksle erfaring internt:

“Virksomheder er præget af politik, hvor det handler om at opnå en fordelagtig position. Nogle bliver bestyrtede, når man siger det og andre kan nikke genkendende til det. Der vil altid være forskellige dagsordener i virksomheder. En kamp om ressourcer, om du vil. IT-folkene har deres dagsorden, smens produktions- og HR-folkene har en anden agenda”, fortæller netværks-eksperten. Et spørgsmål om tillid Christian Waldstrøm mener dog også, at et netværk for at fungere bedst kræver en høj grad af tillid mellem deltagerne. “Et netværk kan være et frirum i modsætning til ens virksomhed. Derfor kræver det, at der er en tillid, så man ved, at det, man siger, ikke kommer videre. Der skal være en fortrolighed, som tager noget tid at bygge op.” Men når først tilliden er på plads, så giver netværket også en konkret gevinst - både for lederne personligt og for virksomheden.

Det væsentligste er, at jeg har lært en masse nye faglig relevante mennesker at kende. Vi er et par stykker i netværket som har dannet en lille arbejdsgruppe og nu er vi i gang med at lave et helt nyt produkt. Det er fantastisk! Hvis ikke jeg var med i netværket, så havde vi nok ikke fået den produktidé. MICHAEL EMBORG PROTOTYPE COORDINATOR, ROCKWOOL DELTAGER PÅ NETVÆRKET FREMTIDENS BYGGERI

6


PRAKTISK INFO

LOCATION

INDHOLDET AF VORES NETVÆRKSPAKKE Fire faglige oplæg om året af høj kvalitet med den nyeste viden inden for feltet.

KØBENHAVN NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET

Netværk og workshops med de øvrige deltagere, som giver ny inspiration, indsigt og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde. Facilitering og mødeledelse af en faglig anerkendt Network Director, som kender dine udfordringer. Fortroligt forum på Linkedin, som giver deltagerne mulighed for at sparre med hinanden mellem møderne. Adgang til F5 box; flere årlige live-events, hvor formidling, netværk og samtale smelter sammen i et nyt format. F5 box tager fat i tidens vigtigste tendenser og er på tværs af netværksgrupper.

PRIS Et årligt medlemskab koster 24.500 kr. – eksklusive moms pr. deltager. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din virksomhed.

KONTAKT NETWORK MANAGER Kasper Ferløv Andersen Email: kasper.andersen@f5.dk Telefon: +45 73 70 97 41 LinkedIn

F5 Networking ApS Ny Kongensgade 9C, baghuset 1472 København K Telefon: +45 32 11 00 00 Email: networking@f5.dk CVR: 35523138

7


F5 NETWORKING APS . NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET . 1472 KØBENHAVN K . TELEFON: +45 32 11 00 00 . EMAIL: NETWORKING@F5.DK


Transforming leadership kasper