Page 1

Sociale medier og ledelse

BĂŚredygtige forandringer

F5 OFFENTLIG LEDELSE

Design af ledelse, adfĂŚrd og resultater


. “Vi løber hurtigere og hurtigere, men løber vi også i den rigtige retning? Hvis den måde, vi har lært at sætte mål på, virkede, ville verden se meget anderledes ud. De mest succesrige virksomheder ville være dem med de længste strategidokumenter. Nye IT-systemer ville virke fra dag ét. Alle tog ville afgå til tiden. Januar ville være årets jubelmåned, for det er den, hvor folk kommer i tanke om at sætte mål både på arbejdet og privat. Alle vil blive lige så sunde, glade og succesfulde som deres nytårsforsæt.” CHRISTIAN ØRSTED NETWORK DIRECTOR

.


OFFENTLIG LEDELSE Det har aldrig været mere krævende at være offentlig leder end det er i dag. Forandringer er normen, og krav er ikke bare høje, men omskiftelige, modstridende og komplekse. Jobbet som leder kræver både politisk tæft, faglig forståelse og resultatorientering. Vi oplever konstant forandringer, effektiviseringer og nye systemer. Der er færre ressourcer og flere krav. Borgerne forventer mere,og de politiske vilkår kræver evner til både resultatskabelse, effektivisering og opbygning af en faglig kultur, der kan håndtere presset. Dette netværk henvender sig til de ambitiøse offentlige ledere, der vil udvikle deres lederskab gennem inspiration, sparring på dilemmaer, paradokser og handling.

MØD NETWORK DIRECTOREN PÅ

Medlemmerne i netværket har allerede solid erfaring og mod på at rette et kritisk blik på egen ledelsespraksis.

NÆSTE SIDE

Har du lyst til at tage næste skridt i dit lederskab i selskab med andre inspirerende offentlige ledere? Så er dette netværket for dig.

KEY BENEFITS

MÅLGRUPPE

• Tilegn dig nye ledelseskompetencer, der skaber resultater

Offentlige ledere der har mod på at rette et kritisk blik på egen ledelsespraksis

• Få inspiration og vær med til at skabe en mere effektiv offentlig sektor

Offentlige ledere der har interesse i ledelse som disciplin

• Viden og sparring med andre ambitiøse ledere i det offentlige

Offentlige ledere på topledelsesniveau med direkte reference til dirketionen.

3


CHRISTIAN ØRSTED LEDELSESRÅDGIVER, FORFATTER OG FOREDRAGSHOLDER CHRISTIAN ØRSTED (CAND.MERC.) HAR MANGE ÅRS ERFARING MED LEDELSE I BÅDE DET PRIVATE OG DET OFFENTLIGE OG ER FORFATTER TIL BESTSELLEREN ”LIVSFARLIG LEDELSE”. PÅ NETVÆRKET ALLIERER HAN SIG MED FØRENDE TÆNKERE INDEN FOR OFFENTLIG LEDELSE, DER UDFORDRER OG INSPIRERER DIG PÅ UDVIKLING AF GOD LEDELSESPRAKSIS OG HÅNDTERING AF AKTUELLE UDFORDRINGER.

CHRISTIANS PRIMÆRE FOKUSOMRÅDER • Forandringer – transformation, udvikling og effektivisering • Udvikling af organisation og ledelsesteams • Ledelse under pres fra komplekse og modstridende krav

4

NETWORK DIRECTOR Christian Ørsted er cand. merc., ledelsesrådgiver og forfatter til »Livsfarlig ledelse« – nr. 1 på Dagbladet Børsens bestsellerliste og modtager af 6 ud af 6 stjerner i Berlingske Business, der kaldte den “en kandidat til en af årets bedste ledelsesbøger”. Christian har i 20 år undervist tusindvis af ledere og rådgivet en lang række danske og internationale virksomheder og organisationer, bl.a. Udenrigsministeriet, DONG Energy, Danske Bank, Novo Nordisk og en lang række styrelser og kommuner. Christian er desuden kendt som fast ledelsesekspert på Berlingske Business og fra bl.a. DR2 Deadline, Aftenshowet og Dagbladet Børsen.


I stedet for at tale om forandringer, der er visionære, værdiskabende og innovative, er vi fanget i kortsigtede effektiviseringer og besparelser, der bare udskyder løsningen af reelle problemer. CHRISTIAN ØRSTED NETWORK DIRECTOR

5


HVORFOR NETVÆRK?

INSPIRATION

AKTUALITET

OUTPUT

NETVÆRK

Når konstant forandring er et vilkår, får du behov for ny viden, inspiration og et stærkt netværk. F5 er sat i verden for at facilitere vækst og viden hos vores netværksmedlemmer. Vi tror på, at vi i netværksgrupperne skal være ambitiøse og nysgerrige, og at vi sammen kan co-create ny viden, som kan gøre os alle rigere. Vi har altid en fagligt stærk Network Director til at lede og facilitere møderne. Vi henter dygtige eksperter ind til at holde korte og relevante oplæg. Og i små grupper deler og drøfter vi udfordringer og opnår ny viden. Du får ikke et stærkt netværk alene ved at melde dig ind i en af F5’s netværksgrupper. Men det er en god start, og netværket skabes over tid, når du og de øvrige medlemmer har delt jeres sejre – og nederlag. Vejen til succes er fyldt med fejltrin. Men ved at lære af andres fejltrin kan du måske få indsigt, så du undgår at begå nogle af dem. En netværksgruppe er ikke et kursus, ikke en konference, ikke et foredrag. Det er et rum med passionerede personer, som deler udfordringer, viden og erfaring med hinanden.

6


NETVÆRKSMODELLEN FÆLLESSKAB Et stærkt netværk skabt af personer, som har samme udfordringer som dig.

INDSIGT Del erfaringer med netværket – og få ny indsigt retur. Sådan bliver vi alle rigere.

VIDEN OG INSPIRATION Korte og præcise oplæg fra eksperter, der arbejder med samme udfordringer som dig.

STÆRK FACILITERING Netværksgruppen ledes af en stærk Network Director, der faciliterer møderne, så alle får udbytte.

FORMAT

HELHEDSOPLEVELSE

I F5 har vi fokus på stærk facilitering. Ved at have en tilknyttet Network Director til hver gruppe sikrer vi et højt niveau. Udover fagligt aktuelle oplæg fra eksterne inspirationskilder, sikrer Network Directoren et grundlag af kvalitet og relevans, en dialog der giver mening, og at gruppen altid har et go to-action, når de forlader hvert møde.

Ved et netværksmøde i F5 er intet overladt til tilfældighederne, og vi arbejder med udgangspunkt i at skabe en helhedsoplevelse fra vores medlemmer træder ind ad døren, til de tager hjem igen. Derfor er hvert arrangement skræddersyet, og både omgivelser, mad og vin, samt gæster og oplæg planlagt ned til mindste detalje. 7


TEMAER I netværket vil vi fokusere på, hvordan vi opbygger en bæredygtig organisation og ledelsespraksis, der kan håndtere udvikling, forandringer og stadigt flere modstridende komplekse krav. Vi vil dyrke et rum til praksisnær refleksion over hverdagen og inspiration med nye perspektiver fra besøgende eksperter, cases og hinanden. Netværket vil løbende få besøg af førende profiler inden for offentlig ledelse til at holde oplæg og give inspiration.

8

Design af ledelse

Bæredygtige forandringer

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Det er ikke nok at løse problemerne godt. Vi skal også sikre, at det er de rigtige problemer vi løser. I designledelse skifter fokus fra ”solving the problem right” til ”solving the right problem”. Det kræver empati, forståelse for kompleksitet og håndtering af viden fra både fagprofessionelle, borgere (og deres pårørerende) og forskellige involverede myndigheder. Men hvordan gør man det? Det kræver både nyt værktøj og nye eksperimenter.

Er det en forandring? Eller er det en forringelse? Er det et vilkår, eller er der spillerum for at skabe mere værdi, større engagement og faglig stolthed i organisationen. Vi går bag om implementeringen af forandringer og de faldgruber, der skaber modstand og nøglerne til at lede båd opad, nedad og ud i samfundet.


Sociale medier og ledelse

Hvordan leder du adfærd?

Samskabelse og innovation i praksis

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Hvordan sikrer man, at medarbejdere går til deres ledere, før de går på Facebook med problemer? Hvordan kommunikerer man som leder på sociale medier, og hvor går grænsen mellem personligt, privat og nødvendig professionel kommunikation? Hvad gør man midt i en shitstorm, og kan den forebygges? Hvad kan man bede sin ansatte om at gøre eller lade være med at gøre på sociale medier? Vi kommer med sparring og diskussion om sociale mediers rolle i den offentlige forvaltning.

Spænder vores ledelsespraksis ben for den adfærd, vi ønsker fra vores medarbejdere? Ved at se på krydsfeltet mellem psykologi, sociologi og antropologi kan vi sige noget om, hvordan man skaber den adfærd, man ønsker i hverdagen ved at påvirke konteksten, som medarbejdere er underlagt. Ændres konteksten, er det muligt at ændre adfærden. Ved dette møde forsøger vi at give deltagerne et sæt konkrete værktøjer, som de kan tage med ud og bruge til at forbedre kontekst og dermed adfærd på deres arbejdspladser.

Hvordan gør man borgere og forskellige myndigheder til aktive medspillere når nye services skal udvikles og eksisterende processer forbedres? Er det altid en god idé? Hvornår er der brug for stakeholder management, og hvornår skal vi samskabe fremtidens offentlige services? Vi diskuterer de forskellige aspekter i co-creation og bliver klogere på, hvordan du kan undgå faldgruberne og skabe resultater.

9


TRÆNINGSRUMMET

F5 F5 BOX BOX

LAD OS BLIVE INSPIRERET TIL FORANDRING

Med omverdenens krav til acceleration og hastighed er det blevet et mantra, at man skal fejle for at udvikle sig. Men hvornår er der plads til at begå fejl, og hvornår skal vi præstere bedst muligt? Hvordan kan et rum skabes, hvor der er plads til at fejle, udforske og finde nye veje? Vi kalder stedet med plads til fejl og udvikling for Træningsrummet. Det er det rum, den kultur og det mindset, der gør det muligt at teste nye idéer af, eksperimentere og udvikle sin forretning. F5 Box giver i 2018 indblik i gastronomiens, ballettens og sportens træningsrum med kontinuerlig brobygning til livet som leder i dansk erhvervsliv. Vi mødes i spændingsfeltet mellem de forskellige verdener, og du er inviteret.

AARHUS

KØBENHAVN

Teatret Svalegangen Rosenkrantzgade 21 8000 Aarhus

Docken Færgehavnsvej 35 2150 Nordhavn

THE ESSENCE OF CURIOSITY Onsdag / 14. marts 15.00 18.00

THE ESSENCE OF CURIOSITY Mandag / 7. maj 15.00 18.00

DREAMS AND DESCIPLINE Mandag / 27. august 15.00 18.00

DREAMS AND DESCIPLINE Mandag / 20. august 15.00 18.00

THE POWER OF COMPETING TOGETHER Torsdag / 15. november 15.00 18.00

THE POWER OF COMPETING TOGETHER Onsdag / 21. november 15.00 18.00

F5 BOX AFHOLDES SEKS GANGE OM ÅRET Arrangementerne er gratis for medlemmer, og vi garanterer, at du vil gå fra hver F5 Box med ny inspiration til dit daglige arbejde, uanset hvilket netværk eller fagområde, du beskæftiger dig med. F5 Box er en unik mulighed for at udvide dit netværk på tværs af brancher og fagligheder. 10


MEDLEMSKAB Dit medlemskab hos F5 inkluderer

CO-CREATION Intet team vil i sig selv besidde al relevant viden. Derfor er samarbejde på tværs afgørende, hvis vi skal lykkes. Vi tror på, at co-creation eller samskabelse er nøglen til nye ideer.

KONKRET OUTPUT Det er altid målet, at du efter hvert netværksmøde får udviklet dine kompetencer og erhvervet dig nye og konkrete værktøjer, der kan bruges direkte i dit daglige arbejde til at skabe værdi for virksomheden.

FACILITERING Hver gruppe ledes af en Network Director, der kender din branche, udfordringer og muligheder. Sådan sikrer vi det højeste faglige niveau og output.

3 BOX Tre årlige live events i form af F5 Box. Aktuelle problemstillinger danner rammerne, hvor tone­ angivende personligheder deler deres erfaringer i et interaktivt format.

4 MØDER Dit medlemsskab inkluderer fire møder pr. sæson. Vi sætter helhedsoplevelsen i fokus, så du og resten af netværket har de optimale rammer for at blive inspireret.

EKSTERN INSPIRATION Vi arbejder altid ud fra begreberne aktualitet og output. For at sikre det bliver realiseret, får vi på hvert møde besøg af eksterne inspirationskilder inden for netværkets fagområde.

SÅDAN DELTAGER DU I NETVÆRK Tag kontakt til netværket network manager for at høre mere, og få en plads i netværket

NETWORK MANAGER

PRIS Et medlemsskab koster for fire møder

19.500 KR Ekskl. moms. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din

Julie Welcher julie.w@f5.dk Telefon: +45 7370 9765 LinkedIn

virksomhed

11


F5 NETWORKING APS Rentemestervej 2A 2400 København NV CVR: 35523138 www.f5.dk networking@f5.dk Telefon 3211 0000

Offentlig Ledelse 7 - F5 (JW)  
Offentlig Ledelse 7 - F5 (JW)