Page 1

Fremtidens lederskab

Hastighedens præmis

F5 LEADING WITH IMPACT

Karriere­ planlægning


. ”De fleste ledere i dag er opvokset og undervist i et paradigme, som er lineært. Men udviklingen lige nu er eksponentiel. Det udfordrer vores abstraktionsevne.” JAKOB STENGEL NETWORK DIRECTOR

.


LEADING WITH IMPACT Ledelse gør en forskel. Da Kasper Rørsted blev udpeget som topchef for den tyske sportsgigant Adidas, steg aktiekursen. På samme tid faldt kursen hos firmaet Henkel, som han forlod. Så hvad er forudsætningen for, at man på toplederniveau skaber resultater? Ikke bare nu, men i en fremtid vi ikke kender? Meget tyder på, at fremtidens topledere får brug for nye kompetencer. Nysgerrighed, growth mindset, inspiration og drive bliver nøgleord for en ny generation af ledere. I mange brancher har de dygtigste udøvere et “træningsrum”, hvor de kan skærpe deres præstationer, få sparring og udvikle sig. Et fysisk rum eller et dedikeret tidsinterval, hvor de kan eksperimenter og lade sig inspirere. Det bør topledere også have. For der er fokus på innovationskraft og forandringsledelse som aldrig før. Netværket kan netop udgøre et træningsrum for dig. Et sted, hvor du får førstehåndsindtryk i nogle af Danmarks mest innovative virksomheder og møder topledere, der hver dag gør en kæmpe forskel. I netværket vil vi beskæftige os med organisationskultur samt de teknologiske og digitale muligheder for fremtidens topledere, så du får de rette forudsætninger for at lykkes med dit lederskab. MØD NETWORK DIRECTOREN PÅ NÆSTE SIDE

KEY BENEFITS

MÅLGRUPPE

• Lær om medarbejdertrivsel under forandring

Topledere med fokus på at udvikle deres personlige ledelsesbrand

• Styrk din evne til at gøre en forskel – for men­ nesker, for virksomheden og for samfundet. • Identificer stærke og svage punkter i din ledelsesstil og dine kompetencer

Ledere, der ønsker at være på forkant med udviklingen i fremtidens organisationer Medlemmer af gruppen sidder typisk som vice president med ledelsesansvar for mange medarbejdere

3


JAKOB STENGEL JAKOB STENGEL ER TOVHOLDER PÅ GRUPPEN LEADING WITH IMPACT. SOM NETWORK DIRECTOR VIL JAKOB SKABE EN RØD TRÅD SAMT KVALITETSSIKRE RETNINGEN FOR GRUPPEN.

JAKOBS PRIMÆRE FOKUSOMRÅDER • Headhunting & Executive Search

NETWORK DIRECTOR Jakob Stengel er til daglig partner og CEO hos Case Rose, hvor han har været siden 2012. Derudover er han stifter af ‘Board Network’, som er et netværk for professionelle bestyrelsesmedlemmer.

• Professionelt bestyrelsesarbejde • Rådgivning af topledelse • Karriereplanlægning

Jakob har i 18 år beskæftiget sig med corporate governance samt ledelses­ rådgivning. Han startede i den finansielle sektor, og de seneste år har han været konsulent og partner hos flere af headhunterbranchens mest fremtrædende, internationale aktører; Stanton Chase, Boyden samt Odgers Berndtson. Jakob er en flittigt benyttet keynote speaker samt ekspert i medierne inden for områder som lederskab, bestyrelsesarbejde og karriereplanlægning. Sidstnævnte har Jakob undervist i på Copenhagen Business School de seneste tre år. Han har ligeledes været ekstern underviser på INSEAD’s ‘Executive Board Program’. Jakob har desuden en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet. Jakob har igennem hele sin karriere arbejdet med ledelse. Noget af det, der optager Jakob allermest lige nu, er, hvordan ledelse er under forandring og hvilke egenskaber, der er brug for blandt fremtidens topledere.

4


Fremtidens ledere skal tænke i ‘trial and error’. Og for alt i verden undgå ‘zero failure’. JAKOB STENGEL NETWORK DIRECTOR


HVORFOR NETVÆRK?

INSPIRATION

AKTUALITET

OUTPUT

NETVÆRK

Når konstant forandring er et vilkår, får du behov for ny viden, inspiration og et stærkt netværk. F5 er sat i verden for at facilitere vækst og viden hos vores netværksmedlemmer. Vi tror på, at vi i netværksgrupperne skal være ambitiøse og nysgerrige, og at vi sammen kan co-create ny viden, som kan gøre os alle rigere. Vi har altid en fagligt stærk Network Director til at lede og facilitere møderne. Vi henter dygtige eksperter ind til at holde korte og relevante oplæg. Og i små grupper deler og drøfter vi udfordringer og opnår ny viden. Du får ikke et stærkt netværk alene ved at melde dig ind i en af F5’s netværksgrupper. Men det er en god start, og netværket skabes over tid, når du og de øvrige medlemmer har delt jeres sejre – og nederlag. Vejen til succes er fyldt med fejltrin. Men ved at lære af andres fejltrin kan du måske få indsigt, så du undgår at begå nogle af dem. En netværksgruppe er ikke et kursus, ikke en konference, ikke et foredrag. Det er et rum med passionerede personer, som deler udfordringer, viden og erfaring med hinanden.

6


NETVÆRKSMODELLEN FÆLLESSKAB Et stærkt netværk skabt af personer, som har samme udfordringer som dig.

INDSIGT Del erfaringer med netværket – og få ny indsigt retur. Sådan bliver vi alle rigere.

VIDEN OG INSPIRATION Korte og præcise oplæg fra eksperter, der arbejder med samme udfordringer som dig.

STÆRK FACILITERING Netværksgruppen ledes af en stærk Network Director, der faciliterer møderne, så alle får udbytte.

FORMAT

HELHEDSOPLEVELSE

I F5 har vi fokus på stærk facilitering. Ved at have en tilknyttet Network Director til hver gruppe sikrer vi et højt niveau. Udover fagligt aktuelle oplæg fra eksterne inspirationskilder, sikrer Network Directoren et grundlag af kvalitet og relevans, en dialog der giver mening, og at gruppen altid har et go to-action, når de forlader hvert møde.

Ved et netværksmøde i F5 er intet overladt til tilfældighederne, og vi arbejder med udgangspunkt i at skabe en helhedsoplevelse fra vores medlemmer træder ind ad døren, til de tager hjem igen. Derfor er hvert arrangement skræddersyet, og både omgivelser, mad og vin, samt gæster og oplæg planlagt ned til mindste detalje. 7


TEMA­ ER Arbejdet i netværket fokuserer på, hvordan du kan udvikle dine personlige lederegenskaber; både i det nuværende corporatemiljø samt i fremtidens organisationer. De viste temaer er vejledende, da vi tilpasser dagsordenen til det enkelte netværk. Netværket vil løbende få besøg af førende profiler inden for faget til at holde oplæg og give inspiration.

8

Fremtidens lederskab

Hastighedens præmis

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Hvordan skaber man sit eget personlige ledelsesbrand? Det vil vi arbejde med på det første møde. Her undersøger vi også styrker og svagheder i vores respektive lederskab set i lyset af den fremtid, vi går i møde.

Den teknologiske udvikling har ændret præmisserne for, hvordan vi bør drive forretning. Det betyder, at danske ledere må omstille sig til en ny virkelighed, der ofte bliver beskrevet som værende eksponentiel.

Vi sætter desuden fokus på relationer. Forskning viser, at vi som ledere kan påvirke både økonomiske resultater, engagement og trivsel gennem arbejdet med relationer. Det er også på dette møde, at vi taler om vores relationer internt i netværket; hvordan kan vi styrke hinanden, og hvordan skaber vi sammen de optimale rammer for sparring, udvikling og inspiration i gruppen fremadrettet?

Hastigheden stiger nemlig i alt, hvad vi foretager os: kortere produktlevetid, kortere strategisk horisont, kortere ansættelsestider, kortere levetid på vores kompetencer. Hvordan forbereder vi os på fremtiden og en verden, vi ikke kender? En verden hvor vi ikke har den fjerneste anelse om hvad vi ‘kan’ om bare fem år?


Burning desire vs burning platform

Teknologiens potentiale

Karriereudvik­ ling i fremtiden

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Hvordan skaber man en arbejdspladskultur, hvor medarbejderne trives med forandringer og imødegår nye løsninger og forretningsmodeller med entusiasme? Ved dette møde vil vi sætte fokus på én helt afgørende faktor, nemlig virksomhedens mindset. Det handler om at kunne sondre mellem et fixed mindset og et growth mindset. Forskellen på et fixed og et growth mindset er en langt mere åben tilgang til per­formance og forretning. Efter dette møde bør du være klædt på til at igangsætte en kulturforandring i din organisation.

Målet med denne workshop er enkelt: at give dig en smagsprøve på fremtiden! Hvordan kan vi helt konkret udnytte de teknologiske gennembrud, som venter lige rundt om næste hjørne? Blockchain, artificial intelligence, robotics, 3D print samt flere andre ekstremt spændende teknologier er lige på grænsen til deres respektive kommercielle gennembrud. Hvordan sørger vi for, at vores organisationer kan lukrere på de nye muligheder og ikke bare bliver placeret på sidelinjen? Og hvilken indflydelse får teknologien på relationerne mellem ledelsen og medarbejderne? Ved denne work­ shop er målet i fællesskab at finde frem til de kreative kryds mellem teknologi og forretningspotentiale.

Karriereudvikling er ikke det samme som for 20-40 år siden. Dengang var karriereforløb forudsigelige og lineære; gjorde du det godt på dit fagområde, blev du rykket frem til næste niveau. I dag ser karriereudvikling helt anderledes ud, og derfor er det vigtigt, at du er bevidst om disciplinens forskellige aspekter. Ved dette møde vil vi diskutere elementer som positionering, synlighed, netværk og profilering. Vi vil desuden tale om essentielle kompetencer og personlige egenskaber for fremtidens topledere.

LÆS OM F5 BOX LIVE-EVENTS SIDE 10

9


F5 BOX BLIV INSPIRERET TIL FORANDRING F5 Box er vores bud på et inspirerende live-event. Vi sprænger rammerne for traditionelle konferencer ved at kombinere høj faglighed med inspiration fra teatret i et involverende format. Box er en debataften, et foredrag og en teatertur i samme pakke. Vi siger farvel til slides og sparker de tidstunge og indøvede oplæg til hjørne. I stedet bruger vi tiden på diskussion, samtale, dialog, perspektiver og inspiration.

F5 BOX 2018 // TRÆNINGSRUMMET Vi udforsker, hvordan det er muligt i en tætpakket hverdag at give plads til en eksperimenterende tilgang, hvor fejl kan være en del af processen. Vi skal møde nogle af dem, der har gjort det til deres levevej at udfordre det gængse. Dem, der forføger det ukonventionelle og skaber en ny norm for, hvordan man kan skabe og gøre ting. Dem, der tror på, at virksomheder skal eksperimentere for at blive dygtigere. Vi skal ind i kokkens kreative verden, ballettens præcision og sportens præstationskultur og koble det til dansk erhvervsliv, så vi tager inspirationen med hjem og ind i hverdagen.

//AARHUS TEATRET SVALEGANGEN ROSENKRANTZGADE 21 8000 AARHUS 14. MARTS / 15:00 - 18:00 27. AUGUST / 15:00 - 18:00 15. NOVEMBER / 15:00 - 18:00

//KØBENHAVN DOCKEN FÆRGEHAVNSVEJ 35 2150 NORDHAVN 7. MAJ / 15:00 - 18:00 20. AUGUST / 15:00 - 18:00 21. NOVEMBER / 15:00 - 18:00

F5 BOX AFHOLDES SEKS GANGE OM ÅRET I AARHUS OG KØBENHAVN, OG ALLE VORES MEDLEMMER ER INVITERET Arrangementerne er gratis for medlemmer, og du vil gå fra hver F5 Box med ny inspiration til dit daglige arbejde, uanset hvilket netværk eller fagområde du beskæftiger dig med. TILMELD DIG TIL ARRANGEMENTERNE PÅ F5.DK/BOX 10


MEDLEMSKAB Dit medlemskab hos F5 inkluderer

CO-CREATION Intet team vil i sig selv besidde al relevant viden. Derfor er samarbejde på tværs afgørende, hvis vi skal lykkes. Vi tror på, at co-creation eller samskabelse er nøglen til nye ideer.

KONKRET OUTPUT Det er altid målet, at du efter hvert netværksmøde får udviklet dine kompetencer og erhvervet dig nye og konkrete værktøjer, der kan bruges direkte i dit daglige arbejde til at skabe værdi for virksomheden.

FACILITERING Hver gruppe ledes af en Network Director, der kender din branche, udfordringer og muligheder. Sådan sikrer vi det højeste faglige niveau og output.

3 BOX Tre årlige live events i form af F5 Box. Aktuelle problemstillinger danner rammerne, hvor tone­ angivende personligheder deler deres erfaringer i et interaktivt format.

NETVÆRKSMØDER Vi sætter helhedsoplevelsen i fokus, så du ogresten af netværket har de optimale rammer til at blive inspireret.

EKSTERN INSPIRATION Vi arbejder altid ud fra begreberne aktualitet og output. For at sikre det bliver realiseret, får vi på hvert møde besøg af eksterne inspirationskilder inden for netværkets fagområde.

SÅDAN DELTAGER DU I NETVÆRK Tag kontakt til netværkets Network Manager for at høre mere og få en plads i netværket

NETWORK MANAGER Kasper Ferløv Andersen kasper@f5.dk Telefon: +45 7370 9741 LinkedIn

11


F5 NETWORKING APS Rentemestervej 2A 2400 København NV CVR: 35523138 www.f5.dk networking@f5.dk Telefon 3211 0000

Leading with impact 2 - F5 (KA)  
Leading with impact 2 - F5 (KA)