Page 1

Ledelse & innovation 2 Netvæ Hvorf rk. or? SIDE 8

Ledere, vi bør spænde ben for hinanden SIDE 2

Hvem optager vi i netværk? SIDE 5


F5 NETWORKING Det, der motiverer mig ved et netværk, er, at skabe et rum, hvor ingen har monopol på, hvad der er rigtigt og forkert, men et rum, hvor vi eksperimenterer og bringer nye tanker og udfordringer i spil, så deltagerne sammen producerer nye idéer til konsulentarbejdet. Vi arbejder ikke mod færdige løsninger, men mod at stimulere vores egen evne til at skabe unikke responser, som vi møder i vores arbejde med kunder og dermed styrker et innovativt mindset. JACOB STORCH NETWORK DIRECTOR NETVÆRKET HR - NEW REALITY

LEDERE, VI BØR SPÆNDE BEN FOR HINANDEN Det kom for nyligt frem, at danske virksomheder langt fra er innovative nok. En undersøgelse fra Syddansk Universitet fastslog, at under halvdelen af danske produktionsvirksomheder havde introduceret nye produkter til markedet i en periode på tre år. TRE ÅR! Det er bare det seneste eksempel på, hvorfor vi som ledere har brug for at komme ud af komfortzonen og blive mere innovative. Hos F5 Networking har vi derfor lavet et Master Netværk. Et rum, hvor ledere mødes og bliver udfordret af hinanden og af pionerer inden for innovation og kreativ ledelse. Vores ambition er helt klar, “Vi skal skabe et rum, der summer af argumentation. Et sted hvor man bliver provokeret og må provokere. ”Sådan plejer vi at gøre” skal slås i stykker og sættes sammen på ny.”

2

De tre første profiler er klar Udviklingen i erhvervslivet går hurtigere end nogensinde før. Derfor har vi allerede tilrettelagt de første fire møder med profiler, som er kendt for deres kreative og innovative tænkning. Anette Prehn og Martin Ernst er kun starten. Vi tror på, at forandring kommer, når vi som ledere og mennesker udfordrer hinanden. Når vi bliver konkrete og bruger vores erfaring til at provokere hinanden til at gøre noget nyt. Det er en grænseoverskridende øvelse, vi inviterer danske ledere til at deltage i. Og det er for dem, der tør det ukendte og ikke frygter det ukomfortable. For det er i det rum, at udviklingen sker. Det er dér, vi bliver klogere, og det er der, vi starter med at skabe mere innovation i dansk erhvervsliv.


GØR HJERNEN TIL EN MEDSPILLER Neuroscience udvikler sig hastigt i disse år, og vi har opnået en helt ny forståelse for, hvad lederskab er, og hvordan menneskelig interaktion egentlig fungerer. Hjernen følger bestemte spilleregler, men de færreste kender dem. Dermed bliver mange aspekter af ledelse, talentudvikling og vaneændring mere ”op ad bakke”, end de behøver at være. Workshoppen inviterer dig til at blive “hjernesmart” og få det bedste ud af de logikker, der styrer vores hjerner og samspil. Den rummer øvelser og værktøjer, som du kan gå direkte hjem og bruge i din hverdag.

ANETTE PREHN Anette Prehn er pioner inden for anvendt hjerneforskning og neuroleadership og transformerer cutting-edge forskning til nyttige redskaber for ledere og medarbejdere. Hun er forfatter til fire bøger, blandt andet ”Play your Brain” (Marshall Cavendish), der er oversat til både kinesisk og russisk. Blandt

WE-ECONOMY Vi er i færd med at forlade den industrielle tidsalder og bevæge os ind i en ny økonomi, der i højere grad afspejler den digitale teknologis muligheder. Den måde, vi skaber værdi, og de værdier, som vi skaber, er under forandring. En virksomhed i den industrielle tidsalder producerede en vare eller en tjeneste ved hjælp af dens egne faciliteter og ansatte, som den derefter solgte til forbrugerne. I den næste økonomi, vil en virksomhed organisere en pro ces, der gør det muligt for et netværk af deltagere – ofte inklusive brugeren selv - at samarbejde om at skabe en løsning, som er nøje tilpasset den aktuelle kontekst. We-economy er en økonomi, der fokuserer på løsninger og processer, og som bygger på co-creation med en bred og skiftende skare af eksterne samarbejdspartnere, udfordrer de konventionelle kompetencer og roller i erhvervslivet. Traditionelle forretningsmodeller må justeres, hvis man vil trives fremover. PETER HESSELDAHL Peter Hesseldahl arbejder med at analysere de tendenser der former fremtiden, og hvordan udviklingen spiller ind på de

hendes kunder er virksomheder som Novozymes, Vestas, Siemens, Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, LEGO og Roche – samt organisationer som Lederne og Dansk Industri. Anette er selvstændig på 11. år og driver virksomheden Centre for Brain-Based Leadership and Learning.

krav og muligheder, der præger samfundet og erhvervslivet. Hesseldahl er oprindeligt journalist, og har dækket teknologiens frontlinjer for bla. Danmarks Radio, Politiken og TV2. Som fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, og som konsulent for en lang række danske og udenlandske virksomheder har Hesseldahl rådgivet om innovation og strategi. Peter Hesseldahl er forfatter til 5 bøger, senest ”Grib Fremtiden – Spilleregler for det 21. Århundrede”.

3


INNOVATØRENS DNA I virvaret af nutidens disruptive markedsmekanismer er det vigtigt, at lederen har et stærkt arsenal af forskellige værktøjer til rådighed heriblandt innovationsværktøjer. Med udgangspunkt i verdens mest innovative virksomheder kigger vi derfor på innovatørens dna og hvordan du, som leder kan arbejde mere struktureret med innovative værktøjer, der gavner både dig som leder og din organisation i dagligdagen. For at gøre forløbet mere autentisk arbejder vi med nogle af de nye teknologier og forretningsmodeller, som skaber flest ’forstyrrelser’ på markedet.

SUSANNE ODGAARD Susanne Odgaard er ejer og stifter af strategibureauet ’Institute of Innovative Thinking’ og ’CURIE’, som arbejder for at få flere kvinder i topledelsen. Susanne Odgaard har arbejdet med forretningsudvikling og innovationsstrategi i flere store internationale virksomheder såsom INTEL, Samsung, SONY,

PRETOTYPING ER DEN NYE STANDARD INDENFOR INNOVATION 80% af alle nye idéer fejler…også selvom de er exceptionelt udført! Hør hvordan virksomheder som Aller og Kilroy løser dette problem med Pretotyping. Pretotyping er et enkelt værktøj, der hurtigt validerer hvilke 20% af dine idéer, du skal realisere. Hvorfor spilde tid og penge på at udvikle et produkt eller en service, som ikke har en kommerciel fremtid? Essensen i Pretotyping er hurtigt at afklare om der er en reel markedsinteresse for en given idé. Gennem små eksperimenter afprøves en meget enkel version af idéen for at finde håndgribelige beviser på spørgsmål som: ”vil kunder købe det?” og ”Vil kunderne købe det igen og igen?”

TIM VANG Multi-innovatoren Tim Vang, CEO for virksomheden Preeto kommer med 20+ års erfaring fra at skabe og få virksomheder til at vokse. Tim er tidligere professionel peptalker og

4

Hitachi og Vodafone. Tidligere stiftede Susanne det internationale innovations- og strategibureauet Claro Partners i Barcelona og før det ledte hun ReD Associates’ kontor i New York. Susanne er kendt for sine foredrag og kurser om ’Innovatørens DNA’, som handler om lederens evner til at skabe innovative virksomheder.

præstationscoach. Hans syn på verden og de muligheder vi som mennesker rummer, gør ham til en oplagt ingrediens, når der skal plantes motivation, inspiration og optimisme hos en målgruppe, hvad enten denne består af medarbejdere, ledere eller iværksættere. Tim har pretotyping helt inde under huden, hvilket du ikke er tvivl om, når du møder ham.


HVEM OPTAGER VI I NETVÆRKET? Netværket er for ledere og organisationer, der vil være på forkant af tidens udvikling ved hele tiden at gentænke sig selv og udforske nyt land. Netværket henvender sig til direktører, men din titel er ikke afgørende. Det er tilgengæld din erfaring og lyst til at ud-

fordre dig selv og få nye perspektiver serveret af de andre medlemmer og eksterne brancheeksperter. Måske mærker du allerede nu den hæsblæsende udvikling i din virksomhed og det konstante pres for at tænke i nye baner for bare at følge med konkurrenterne. Vi håndplukker løbende nye medlemmer til netværket.

Mit udbytte af netværket matcher det, der gjorde at jeg valgte at deltage. At få ny viden og noget innovationsinspiration og sparring. Både fra leadership i andre industrier, som inspirerer og sætter innovation i en businesskontekst og fra outside-in oplæg, som trækker de nye megatrends op, så man er opdateret på nye muligheder og next step. TORSTEN BJØRN SENIOR DIRECTOR DESIGN MANAGEMENT, LEGO GROUP A/S DELTAGER I NETVÆRKET INNOVATION I VIRKELIGHEDEN

5


6

INSPIRATION

FRIRUM

I netværksgruppen kan du drøfte dine konkrete udfordringer og du giver andre deltagere feedback på deres. Du bliver udfordret og får sparring på strategier og konkrete problemstillinger fra kompetente og uafhængige netværkskollegaer. Det giver inspiration til nye idéer og videreudvikling, som du kan tage med hjem til din virksomhed.

Netværksgruppen er et frirum, hvor der er plads til at du kan drøfte alt fra hverdagens almene dilemmaer til din virksomheds strategiske udfordringer. Netværket bliver dit fortrolige frirum, hvor du i samråd med andre ledere kan få sparring på personlige udfordringer i forhold til dit arbejdsliv. Du udvikler både faglige og personlige kompetencer til nytte for dig og din virksomhed.

KONKRET VIDEN

FAGLIG KOMPETENCE

Den verden, vi lever i i dag, er helt anderledes end for blot fem år siden. I netværket får du adgang til opdateret og konkret viden, som endnu ikke er nået frem til lærebøger på universiteterne og først senere bliver til pensum på MBA-uddannelserne. Gennem øvelser og diskussion sætter vi fokus på at implementere den nye viden i din virksomhed.

Netværket ledes af en Network Director, som kender din branche og dine udfordringer. Network Directorens opgave er at lede gruppen og tilrettelægge netværksmøderne efter deltagernes behov og ønsker. Samtidig har han et højt fagligt niveau, som sikrer at deltagerne får relevante vidensindspark udefra.


LOCATION

PRAKTISK INFO INDHOLDET AF VORES NETVÆRKSPAKKE

KØBENHAVN NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET

Fire faglige oplæg om året af høj kvalitet med den nyeste viden inden for feltet samt mulighed for - udover netværksmøderne - at deltage i en række konferencer årligt om innovation og tendenser. Hver konference varer to-tre timer og er spredt ud over året. Netværk og workshops med de øvrige deltagere, som giver ny inspiration, indsigt og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde. Facilitering og mødeledelse af en faglig anerkendt Network Director, som kender dine udfordringer. Fortroligt forum online, som giver deltagerne mulighed for at sparre med hinanden mellem møderne. Adgang til F5 box; flere årlige live-events, hvor formidling, netværk og samtale smelter sammen i et nyt format. F5 box tager fat i tidens vigtigste tendenser og er på tværs af netværksgrupper. PRIS Et årligt medlemskab koster 24.500 kr. – eksklusive moms pr. deltager. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din virksomhed.

KONTAKT NETWORK MANAGER Emil Frederik Saxtorph Berthelsen Email: emil@f5.dk Telefon: +45 73 70 97 48

F5 Networking ApS Ny Kongensgade 9C, Baghuset 1472 København K Telefon: +45 32 11 00 00 Email: networking@f5.dk

LinkedIn CVR: 35523138

7


NETVÆRK HVORFOR? EKSPERT: BEDST AT NETVÆRKE UDEN FOR VIRKSOMHEDEN Ledere oplever, at det kan være svært at netværke og udveksle erfaring med tætte kollegaer. Derfor anbefaler ekspert, at man opsøger netværk uden for virksomheden. Ledere kan ofte have svært ved at tale åbent om problemer, som de møder i forbindelse med arbejdet i deres virksomhed. Derfor anbefaler netværks-ekspert Christian Waldstrøm, som er medforfatter til bogen ‘Corporate Networking’, at man opsøger et fagligt netværk, hvor man ikke har de samme problemer. “I et netværk uden for virksomheden kommer man til at møde nogen, som minder om én selv, men som ikke er for tæt på. Problemet i virksomheder er, at dine konkurrenter til de spændende projekter, bonusser og forfremmelse sidder lige ved siden af dig. Og så kan det jo være svært at åbne op og få fortalt om de udfordringer, du sidder med,” fortæller Christian Waldstrøm, lektor på Aarhus Universitet og partner i Unilyze.

“Virksomheder er præget af politik, hvor det handler om at opnå en fordelagtig position. Nogle bliver bestyrtede, når man siger det og andre kan nikke genkendende til det. Der vil altid være forskellige dagsordener i virksomheder. En kamp om ressourcer, om du vil. IT-folkene har deres dagsorden, mens produktions- og HR-folkene har en anden agenda”, fortæller netværks-eksperten. Et spørgsmål om tillid Christian Waldstrøm mener dog også, at et netværk for at fungere bedst kræver en høj grad af tillid mellem deltagerne. “Et netværk kan være et frirum i modsætning til ens virksomhed. Derfor kræver det, at der er en tillid, så man ved, at det, man siger, ikke kommer videre. Der skal være en fortrolighed, som tager noget tid at bygge op.” Men når først tilliden er på plads, så giver netværket også en konkret gevinst - både for lederne personligt og for virksomheden.

Han mener, at man ikke kan komme udenom, at virksomheder har en udfordring, når det kommer til at have en åben dialog og udveksle erfaring internt:

Det væsentligste er, at jeg har lært en masse nye faglig relevante mennesker at kende. Vi er et par stykker i netværket som har dannet en lille arbejdsgruppe og nu er vi i gang med at lave et helt nyt produkt. Det er fantastisk! Hvis ikke jeg var med i netværket, så havde vi nok ikke fået den produktidé. MICHAEL EMBORG PROTOTYPE COORDINATOR, ROCKWOOL DELTAGER PÅ NETVÆRKET FREMTIDENS BYGGERI

F5 NETWORKING APS . NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET . 1472 KØBENHAVN K . TELEFON: +45 32 11 00 00 . EMAIL: NETWORKING@F5.DK

Ledelse og innovation 2 - F5 Networking (EB)  
Ledelse og innovation 2 - F5 Networking (EB)  

Network Manager: Emil Frederik Saxtorph Berthelsen