Page 1

INSPIRING WOMEN NetvĂŚ Hvorf rk. or? SIDE 8

De kvindelige rollemodeller er essentielle i direktionen SIDE 2

KarriereplanlĂŚgning og bestyrelsesarbejde SIDE 6


F5 NETWORKING Formålet med netværksgruppen Inspiring Women er at give dig konkrete kompetencer, som kan omsættes direkte til værdi i din virksomhed. Du får viden og individuel sparring med medlemmerne, som ruster dig og din virksomhed til at håndtere netop de udfordringer, I sidder med nu. Vores Network Director, Camilla Ley Valentin , tilrettelægger de enkelte møder og inviterer eksterne brancheeksperter ind for at sikre et højt vidensniveau. På den måde får medlemmerne et fagligt løft og virksomheden en konkurrencemæssig fordel. Målet er, at du hver gang kommer hjem med nye ideer og konkrete værktøjer, som du kan bruge direkte i dit daglige arbejde til at drive din virksomhed fremad.

Det er kompetencen, som adskiller dette netværk fra de andre. Det er kompetente folk, både dem, som holder oplæg, og deltagerne. Jeg synes, man kan mærke, at folk spiller med - jeg tror, det hæver niveauet, at alle har taget aktivt stilling til at være med, og at der er betalingsfee. ASGER SIMONSEN IT-CHEF, SHOE-D-VISION DELTAGER I NETVÆRKET REMAKING RETAIL

DE KVINDELIGE ROLLEMODELLER ER ESSENTIELLE I DIREKTIONEN Der er brug for særlige feminine karaktertræk i ledelsen, hvis den skal fungere optimalt. Det fastslår en rapport fra McKinsey. Kvinder skal være en del af topledelsen. Ikke fordi diverse kvoter eller love kræver det, men fordi det ganske enkelt betaler sig set fra et forretningsmæssigt synspunkt. Det er konklusionen på rapporten ‘Women Matter’ fra konsulenthuset McKinsey. Rådgivningsvirksomheden har identificeret ni evner, som gør en forskel for ledere på øverste niveau. Af disse ni er fem af dem overrepræsenteret blandt kvinder. Det drejer sig om egenskaber som medarbejderudvikling, forventningsafstemning og belønning, inspiration, deltagende beslutningstagning og evnen til at fremstå som en positiv rollemodel.

2

Camilla Ley Valentin, der er network director i ‘Inspiring Women’ har selv en karriere, som bestyrelsesmedlem, topleder og entreprenør. Hun er enig i, at kvinder bør være repræsenteret på øverste niveau i erhvervslivet – netop fordi de har noget at bidrage med. “Jeg kan sagtens genkende, at de kvindelige ledere, jeg har haft under mig, har været stærke inden for de områder. Derudover har de også haft en høj grad af ansvarlighed og struktur,” siger Camilla Ley Valentin, der er blevet udpeget som værende i top 50 blandt kvinder i tech i Europa. Netværk for rollemodeller Camilla Ley Valentin mener, at det er positivt med et professionelt netværk, som fokuserer på de kvindelige ledere og deres


Vi kvinder angriber ofte tingene lidt anderledes end mænd, og derfor kan det være godt at komme i et forum og møde ligesindede. Der er også nogle udfordringer omkring karriere-avancement, som er unikke for kvinder. CAMILLA LEY VALENTIN NETWORK DIRECTOR NETVÆRKET INSPIRING WOMEN

stærke sider. Det kan nemlig sætte gang i en positiv spiral blandt kvindelige ledere og rollemodeller. “Der er det her ordsprog; ‘if she can see it, she can be it,’ og det giver enormt god mening i forhold til, hvordan kvinder lærer. De har brug for nogle rollemodeller, de kan spejle sig i,” forklarer hun og uddyber: “Jeg tror i højere grad, at vi har brug for at se andre, der viser at det kan lade sig gøre. Vi kan bedst spejle os i de personlige fortællinger,” siger hun. “Og det kan vi gøre i netværket.” Ikke en feministisk kaffeklub Camilla Ley Valentin fremhæver en anden positiv ting ved et fagligt netværk særligt henvendt til kvinder. Nemlig at kvinder er gode til at tage hul på en anden slags diskussioner.

NETWORK DIRECTOR Camilla Ley Valentin er CCO og medstifter af softwarevirksomheden Queue-it. Camilla har over 20 års international erhvervserfaring – primært med ledelse og forretningsudvikling indenfor IT-branchen. Hun blev i 2015 udnævnt som én af de 50 mest inspirerende kvinder i teknologibranchen i Europa. Camilla sidder i flere bestyrelser indenfor IT og internet. Hun er oprindeligt uddannet på A.P. Møllers shipping-uddannelse og har desuden en MBA fra Edinburgh Business School.

“Når kvinder mødes selv, så er der en tendens til, at vi tør tale om de svære erhvervsmæssige problemstillinger. Det behøver ikke være HR-relateret; det kan også sagtens være økonomi. Mænd har nok mere en tendens til at sætte sådan en professionel facade op.” Camilla Ley Valentin regner derfor med, at netværket kan være med til at skabe endnu flere rollemodeller. “Målgruppen er erhvervskvinder, der i en grad allerede er positive forbilleder. Ved at mødes og sparre med hinanden kan vi blive bedre til de ting, der kendetegner godt lederskab. Det bliver ikke en eller anden feministisk kaffeklub, men derimod et sted, hvor kvindelige ledere, der måske er i nogle mandsdominerede brancher, kan få lov at møde nogle, som sidder med de samme udfordringer.”

3


HVEM OPTAGER VI I NETVÆRKET? Dette netværk henvender sig til den ambitiøse kvindelige leder, som gerne vil tage et skridt videre professionelt og karrieremæssigt. Netværksgruppen er sammensat på tværs af brancher og vil fokusere på udvikling af ledelseskompetencer. Medlemmerne i netværket har allerede solid ledelseserfaring, men har øjnene rettet mod endnu større udfordringer.

Din titel kan være afdelingschef, ‘head of’ eller lignende. Hvad der står på visitkortet, er dog ikke det vigtigste – det er derimod, at du har lyst til at møde andre kvindelige ledere og indgå i en konstruktiv dialog. Blandt medlemmerne i vores øvrige netværk er dygtige folk fra Deloitte, Lego, Coloplast og Danske Bank.

Mit udbytte af netværket matcher det, der gjorde, at jeg valgte at deltage. At få ny viden og noget innovationsinspiration og sparring. Både fra leadership i andre industrier, som inspirerer og sætter innovation i en businesskontekst og fra outside-in oplæg, som trækker de nye megatrends op, så man er opdateret på nye muligheder og next step. TORSTEN BJØRN SENIOR DIRECTOR DESIGN MANAGEMENT, LEGO GROUP A/S DELTAGER I NETVÆRKET INNOVATION I VIRKELIGHEDEN

4


INSPIRATION

FRIRUM

I netværksgruppen kan du drøfte dine konkrete udfordringer og du giver andre deltagere feedback på deres. Du bliver udfordret og får sparring på strategier og konkrete problemstillinger fra kompetente og uafhængige netværkskollegaer. Det giver inspiration til nye idéer og videreudvikling som du kan tage med hjem til din virksomhed.

Netværksgruppen er et frirum, hvor der er plads til at du kan drøfte alt fra hverdagens almene dilemmaer til din virksomheds strategiske udfordringer. Netværket bliver dit fortrolige frirum, hvor du i samråd med andre ledere kan få sparring på personlige udfordringer i forhold til dit arbejdsliv. Du udvikler både faglige og personlige kompetencer til nytte for dig og din virksomhed.

KONKRET VIDEN

FAGLIG KOMPETENCE

Den verden vi lever i i dag er helt anderledes end for blot fem år siden. I netværket får du adgang til opdateret og konkret viden, som endnu ikke er nået frem til lærebøger på universiteterne og først senere bliver til pensum på MBA-uddannelserne. Gennem øvelser og diskussion sætter vi fokus på at implementere den nye viden i din virksomhed.

Netværket ledes af en Network Director, som kender din branche og dine udfordringer. Network Directorens opgave er at lede gruppen og tilrettelægge netværksmøderne efter deltagernes behov og ønsker. Samtidig har Network Directoren et højt fagligt niveau, som sikrer at deltagerne får relevante vidensindspark udefra.

5


MULIGE TEMAER

KREATIVITETSLEDELSE Hvordan skal vi som ledere være forbilleder i den kreative proces? Og hvilke teknikker kan man benytte sig af, så kreativitet ikke kun eksisterer i særligt aflukkede rum? Vi diskuterer, hvilke forudsætninger, der skal være til stede i vores organisationer for at vi kan øge innovationskraft.

HIGH PERFORMANCE LEADERSHIP Hvilket mindset skal vi kultivere hos os selv, og hvordan skaber vi de rette forudsætninger for, at den enkelte medarbejder kan folde sig ud? Netværket kigger på, hvordan vi skaber en sund præstationskultur i vores teams. Og udforsker virksomheders, teams og menneskers evner til at præstere bedre gennem et nyt syn på det personlige lederskab.

KARRIEREPLANLÆGNING OG BESTYRELSESARBEJDE Karriereplanlægning har mange flere aspekter end blot at kunne skrive et godt CV. Det er et område, hvor kvinder ofte kan arbejde mere målrettet og konstruktivt. Drømmer du om en karriere som bestyrelsesmedlem, bør du også lægge grundstenene tidligt. Sammen med network director Camilla Ley Valentin tager vi et dyk ned i karriere-værktøjskassen.

6

DISRUPTION WORKSHOP Disruption har det seneste år været et buzzword i visse dele af erhvervslivet. Men hvad gemmer sig bag begrebet? Hvordan vurderer vi fremtidige konkurrenter? Hvordan kan vi fremtidssikre vores forretningsmodel? Samarbejde med startups? Det er blot nogle af spørgsmålene, vi går i dybden med i en workshop.


PRAKTISK INFO

LOCATION

INDHOLDET AF VORES NETVÆRKSPAKKE Fire faglige oplæg om året af høj kvalitet med den nyeste viden inden for feltet samt mulighed for - udover netværksmøderne - at deltage i en række konferencer årligt om innovation og tendenser. Hver konference varer to-tre timer og er spredt ud over året.

KØBENHAVN NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET

Netværk og workshops med de øvrige deltagere, som giver ny inspiration, indsigt og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde. Facilitering og mødeledelse af en faglig anerkendt Network Director, som kender dine udfordringer. Fortroligt forum online, som giver deltagerne mulighed for at sparre med hinanden mellem møderne. Adgang til F5 box, flere årlige live-events, hvor formidling, netværk og samtale smelter sammen i et nyt format. F5 box tager fat i tidens vigtigste tendenser og er på tværs af netværksgrupper. PRIS Et årligt medlemskab koster 19.500 kr. – eksklusive moms pr. deltager. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din virksomhed.

KONTAKT NETWORK MANAGER Gyrithe Hasbak Email: gyrithe@f5.dk Telefon: +45 73 70 97 55 LinkedIn

F5 Networking ApS Ny Kongensgade 9C, baghuset 1472 København K Telefon: +45 32 11 00 00 Email: networking@f5.dk CVR: 35523138

7


NETVÆRK HVORFOR? EKSPERT: BEDST AT NETVÆRKE UDEN FOR VIRKSOMHEDEN Ledere oplever, at det kan være svært at netværke og udveksle erfaring med tætte kollegaer. Derfor anbefaler ekspert, at man opsøger netværk uden for virksomheden. Ledere kan ofte have svært ved at tale åbent om problemer, som de møder i forbindelse med arbejdet i deres virksomhed. Derfor anbefaler netværks-ekspert Christian Waldstrøm, som er medforfatter til bogen ‘Corporate Networking’, at man opsøger et fagligt netværk, hvor man ikke har de samme problemer. “I et netværk uden for virksomheden kommer man til at møde nogen, som minder om én selv, men som ikke er for tæt på. Problemet i virksomheder er, at dine konkurrenter til de spændende projekter, bonusser og forfremmelse sidder lige ved siden af dig. Og så kan det jo være svært at åbne op og få fortalt om de udfordringer, du sidder med,” fortæller Christian Waldstrøm, lektor på Aarhus Universitet og partner i Unilyze.

“Virksomheder er præget af politik, hvor det handler om at opnå en fordelagtig position. Nogle bliver bestyrtede, når man siger det og andre kan nikke genkendende til det. Der vil altid være forskellige dagsordener i virksomheder. En kamp om ressourcer, om du vil. IT-folkene har deres dagsorden, smens produktions- og HR-folkene har en anden agenda”, fortæller netværks-eksperten. Et spørgsmål om tillid Christian Waldstrøm mener dog også, at et netværk for at fungere bedst kræver en høj grad af tillid mellem deltagerne. “Et netværk kan være et frirum i modsætning til ens virksomhed. Derfor kræver det, at der er en tillid, så man ved, at det, man siger, ikke kommer videre. Der skal være en fortrolighed, som tager noget tid at bygge op.” Men når først tilliden er på plads, så giver netværket også en konkret gevinst - både for lederne personligt og for virksomheden.

Han mener, at man ikke kan komme udenom, at virksomheder har en udfordring, når det kommer til at have en åben dialog og udveksle erfaring internt:

Det væsentligste er, at jeg har lært en masse nye faglig relevante mennesker at kende. Vi er et par stykker i netværket som har dannet en lille arbejdsgruppe og nu er vi i gang med at lave et helt nyt produkt. Det er fantastisk! Hvis ikke jeg var med i netværket, så havde vi nok ikke fået den produktidé. MICHAEL EMBORG LAPROTOTYPE COORDINATOR, ROCKWOOL DELTAGER PÅ NETVÆRKET FREMTIDENS BYGGERI

F5 NETWORKING APS . NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET . 1472 KØBENHAVN K . TELEFON: +45 32 11 00 00 . EMAIL: NETWORKING@F5.DK

Inspiring Women - F5 Networking (GH)  

Network Manager: Gyrithe Hasbak

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you