Page 1

HR-New Reality Netvæ Hvorf rk. or? SIDE 8

HR skal forstærke virksomhedens strategi SIDE 2

Gå fra en samling af individer til et high performance team SIDE 6


F5 NETWORKING Formålet med netværksgruppen HR - New Reality er at give dig konkrete kompetencer, som kan omsættes direkte til værdi i din virksomhed. Du får viden og individuel sparring med medlemmerne, som ruster dig og din virksomhed til at håndtere netop de udfordringer, I sidder med nu. Vores Network Director, Morten Bertelsen, tilrettelægger de enkelte møder og inviterer eksterne brancheeksperter ind for at sikre et højt vidensniveau. På den måde får medlemmerne et fagligt løft og virksomheden en konkurrencemæssig fordel. Målet er, at du hver gang kommer hjem med nye ideer og konkrete værktøjer, som du kan bruge direkte i dit daglige arbejde til at drive din virksomhed fremad.

Jeg har fået sparring med de andre deltagere - fået deres syn på de ting, jeg går og tumler med. Jeg har fået rigtig god dialog og sparring fra nogen, som har indsigt i den samme industri, så det er kvalificeret feedback på tingene, jeg har fået. Vi har et frit rum, hvor vi kan kaste bolde op i luften - og det, synes jeg, er godt at kunne gøre. JENS KRISTIAN KIMPER HEAD OF PRODUCT INNOVATION, DANSKE BANK DELTAGER I NETVÆRKET FINANCIAL INNOVATION

HR SKAL FORSTÆRKE VIRKSOMHEDENS STRATEGI HR-EKSPERT: GLEM ALT OM, HVAD DE STORE GØR HR-ledelse skal skabe konkurrencefordele for virksomheden. Som HR-person kan man gøre en forskel og forstærke virksomhedens strategi og resultater, fastslår Morten Bertelsen, HR-ekspert og Network Director i netværksgruppen HR – New Reality.

HR bør derfor optræde som et kompencecenter, der skal give organisationen et løft og forstærke væksten. ”Men faren er, at HR lukker sig om sig selv og i stedet kopierer systemer fra store virksomheder. Det er en udbredt tankegang, at når de store gør det, så må vi også hellere gøre det.

2

På den måde opstår der trends, som løber i HR-branchen, men det skaber sjældent værdi – tværtimod,” fastslår han. I stedet skal HR-afdelingerne ses som en forstærker af virksomhedens strategi. De skal supplere ledelsen i virksomhedens afdelinger med kompetencer, som øger organisationens samlede performance. ”Det forudsætter, at du som HR-person er modig i dine valg og fokuserer på det unikke i organisationen. Som HR-person skal du skabe fornyelse og se på behov i virksomheden. Det


Det, der motiverer mig ved et netværk, er, at skabe et rum, hvor ingen har monopol på, hvad der er rigtigt og forkert, men et rum, hvor vi eksperimenterer og bringer nye tanker og udfordringer i spil, så deltagerne sammen producerer nye idéer til konsulentarbejdet. Vi arbejder ikke mod færdige løsninger, men mod at stimulere vores egen evne til at skabe unikke responser, som vi møder i vores arbejde med kunder og dermed styrker et innovativt mindset. MORTEN BERTELSEN NETWORK DIRECTOR NETVÆRKET HR - NEW REALITY

giver mere værdi at hjælpe med at skabe high performance teams end at udarbejde endnu en medarbejdertilfredshedsundersøgelse,” mener han. Når HR forstår sig selv på en unik måde, der kan skabe øget kompetence og performance i virksomheden, begynder man at fokusere på, hvad der gør os anderledes og hvor vi har konkurrencefordele.

NETWORK DIRECTOR Morten Bertelsen har arbejdet med menneske- og organisationsudvikling i mere end et årti. Han har tidligere været HR-udviklingschef i Banedanmark, ligesom han har undervist på Københavns Universitet og Aalborg Universitet. Morten er tilknyttet Team Danmark som sportspsykolog og fungerer til daglig som partner og business development manager i Joint Action. Morten har en cand.scient i idræt samt en cand. psych.

unikke end at kopiere HR-systemer fra de store succesvirksomheder. Men når det sker, kan HR være med til at skabe kvantespring i den måde opgaverne bliver løst på. Når vi pludselig får andre idéer om, hvordan man tænker organisationen på, opstår der nye måder at indrette vores arbejdspraksis på,” forklarer Morten Bertelsen.

”Når organisationen dyrker det unikke, opbygger virksomheden konkurrencefordele. Men det meget sværere at dyrke det

3


HVEM OPTAGER VI I NETVÆRKET? Netværket er for HR-professionelle med en god portion praktisk og strategisk HR-erfaring i bagagen. Du skal have lyst til at dele din erfaring med andre og selv blive udfordret til at tænke HR på en ny måde. Vores HR-medlemmer arbejder typisk med organisationsudvikling, HR-strategi, forandringsledelse og interesserer sig for bl.a. talentudvikling og strategisk kompetenceudvikling.

Du kan fx være ansat som HR-chef, HR-partner eller HR-udvikler, men din titel er ikke afgørende - det er derimod din erfaring og dit engagement. I vores øvrige netværksgrupper finder du kompetente profiler fra virksomheder som Gentofte kommune, Siemens, Ecco og Arla. Vi håndplukker løbende nye medlemmer til HR-New Reality.

Mit udbytte af netværket matcher det, der gjorde, at jeg valgte at deltage. At få ny viden og noget innovationsinspiration og sparring. Både fra leadership i andre industrier, som inspirerer og sætter innovation i en businesskontekst og fra outside-in oplæg, som trækker de nye megatrends op, så man er opdateret på nye muligheder og next step. TORSTEN BJØRN SENIOR DIRECTOR DESIGN MANAGEMENT, LEGO GROUP A/S DELTAGER I NETVÆRKET INNOVATION I VIRKELIGHEDEN

4


INSPIRATION

FRIRUM

I netværksgruppen kan du drøfte dine konkrete udfordringer og du giver andre deltagere feedback på deres. Du bliver udfordret og får sparring på strategier og konkrete problemstillinger fra kompetente og uafhængige netværkskollegaer. Det giver inspiration til nye idéer og videreudvikling, som du kan tage med hjem til din virksomhed.

Netværksgruppen er et frirum, hvor der er plads til at du kan drøfte alt fra hverdagens almene dilemmaer til din virksomheds strategiske udfordringer. Netværket bliver dit fortrolige frirum, hvor du i samråd med andre ledere kan få sparring på personlige udfordringer i forhold til dit arbejdsliv. Du udvikler både faglige og personlige kompetencer til nytte for dig og din virksomhed.

KONKRET VIDEN

FAGLIG KOMPETENCE

Den verden, vi lever i i dag, er helt anderledes end for blot fem år siden. I netværket får du adgang til opdateret og konkret viden, som endnu ikke er nået frem til lærebøger på universiteterne og først senere bliver til pensum på MBA-uddannelserne. Gennem øvelser og diskussion sætter vi fokus på at implementere den nye viden i din virksomhed.

Netværket ledes af en Network Director, som kender din branche og dine udfordringer. Network Directorens opgave er at lede gruppen og tilrettelægge netværksmøderne efter deltagernes behov og ønsker. Samtidig har han et højt fagligt niveau, som sikrer at deltagerne får relevante vidensindspark udefra.

5


MULIGE TEMAER

TILTRÆKNING AF TALENTER Næste opsving samtidig med de store generationers tjekud af arbejdsmarkedet skaber enorm konkurrence på talenter. Men fremtidens generation Y lader sig ikke lokke med firmabil og massagebænke alene. Deres kodeord er frihed, selvstændighed og mening. Hvordan omsætter man det til at blive fremtidens attraktive arbejdsplads?

UDVIKLING NEDEFRA Store organisationer ser misundeligt til de små, agile og hurtige. Men der er håb. Under betegnelsen Unstartup er der kommet måder, hvorpå selv den største organisation kan indoptage nogle af mikrovirksomhedens fordele. Hør hvordan og find din egen vej.

HIGH PERFORMANCE TEAMS Hvordan går man fra at have en samling af individer til et high performance team? Det gælder ikke bare om at have de rigtige faglige, sociale og personlige kompetencer under sig. Man skal også arbejde med holdet med respekt for den fase, det er i. Ultimativt skaber vi et high performance team, der arbejder sammen mod samme mål og tør gå ud på usikker grund.

MOTIVATION Motiverede medarbejdere er gode medarbejdere. Det er bevist at ydre motivationsfaktorer som løn, bonus og titel i bedste fald blot udgør halvdelen af vores motivation. Den anden halvdel er den interne motivation, som skabes i tæt samarbejde med lederen. Hvordan sørger vi som HR professionelle for at lederne har de rette værktøjer til at højne motivationen.


LOCATION

PRAKTISK INFO INDHOLDET AF VORES NETVÆRKSPAKKE

KØBENHAVN NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET

Fire faglige oplæg om året af høj kvalitet med den nyeste viden inden for feltet samt mulighed for - udover netværksmøderne - at deltage i en række konferencer årligt om innovation og tendenser. Hver konference varer to-tre timer og er spredt ud over året. Netværk og workshops med de øvrige deltagere, som giver ny inspiration, indsigt og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde. Facilitering og mødeledelse af en faglig anerkendt Network Director, som kender dine udfordringer. Fortroligt forum online, som giver deltagerne mulighed for at sparre med hinanden mellem møderne. Adgang til F5 box; flere årlige live-events, hvor formidling, netværk og samtale smelter sammen i et nyt format. F5 box tager fat i tidens vigtigste tendenser og er på tværs af netværksgrupper.

ÅRHUS LYNFABRIKKEN VESTERGADE 49B, BAGGÅRDEN

PRIS Et årligt medlemskab koster 19.500 kr. – eksklusive moms pr. deltager. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din virksomhed.

KONTAKT NETWORK MANAGER Gyrithe Hasbak Email: gyrithe@f5.dk Telefon: +45 73 70 97 55 LinkedIn

F5 Networking ApS Ny Kongensgade 9C, baghuset 1472 København K Telefon: +45 32 11 00 00 Email: networking@f5.dk CVR: 35523138


NETVÆRK HVORFOR? EKSPERT: BEDST AT NETVÆRKE UDEN FOR VIRKSOMHEDEN Ledere oplever, at det kan være svært at netværke og udveksle erfaring med tætte kollegaer. Derfor anbefaler ekspert, at man opsøger netværk uden for virksomheden. Ledere kan ofte have svært ved at tale åbent om problemer, som de møder i forbindelse med arbejdet i deres virksomhed. Derfor anbefaler netværks-ekspert Christian Waldstrøm, som er medforfatter til bogen ‘Corporate Networking’, at man opsøger et fagligt netværk, hvor man ikke har de samme problemer. “I et netværk uden for virksomheden kommer man til at møde nogen, som minder om én selv, men som ikke er for tæt på. Problemet i virksomheder er, at dine konkurrenter til de spændende projekter, bonusser og forfremmelse sidder lige ved siden af dig. Og så kan det jo være svært at åbne op og få fortalt om de udfordringer, du sidder med,” fortæller Christian Waldstrøm, lektor på Aarhus Universitet og partner i Unilyze. Han mener, at man ikke kan komme udenom, at virksomheder har en udfordring, når det kommer til at have en åben dialog og udveksle erfaring internt:

“Virksomheder er præget af politik, hvor det handler om at opnå en fordelagtig position. Nogle bliver bestyrtede, når man siger det og andre kan nikke genkendende til det. Der vil altid være forskellige dagsordener i virksomheder. En kamp om ressourcer, om du vil. IT-folkene har deres dagsorden, mens produktions- og HR-folkene har en anden agenda”, fortæller netværks-eksperten.

Et spørgsmål om tillid Christian Waldstrøm mener dog også, at et netværk for at fungere bedst kræver en høj grad af tillid mellem deltagerne. “Et netværk kan være et frirum i modsætning til ens virksomhed. Derfor kræver det, at der er en tillid, så man ved, at det, man siger, ikke kommer videre. Der skal være en fortrolighed, som tager noget tid at bygge op.” Men når først tilliden er på plads, så giver netværket også en konkret gevinst - både for lederne personligt og for virksomheden.

Det væsentligste er, at jeg har lært en masse nye faglig relevante mennesker at kende. Vi er et par stykker i netværket som har dannet en lille arbejdsgruppe og nu er vi i gang med at lave et helt nyt produkt. Det er fantastisk! Hvis ikke jeg var med i netværket, så havde vi nok ikke fået den produktidé. MICHAEL EMBORG PROTOTYPE COORDINATOR, ROCKWOOL DELTAGER PÅ NETVÆRKET FREMTIDENS BYGGERI

F5 NETWORKING APS . NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET . 1472 KØBENHAVN K . TELEFON: +45 32 11 00 00 . EMAIL: NETWORKING@F5.DK

HR - New Reality - F5 Networking (GH)  

Network Manager: Gyrithe Hasbak

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you