Page 1

Styrk kunderelationen med social selling

Det nye salgsbillede

Salg i en ny datakontekst

F5 FUTURE SALES


. ”Behovet for måling og styring er naturligvis væsentligt. Men det er en faldgrube at antage, at det også er måden, man eksekverer på, og at måling og styringsredskaber skaber andet end en måling- og styringskultur.” BENJAMIN MÅNSSON NETWORK DIRECTOR

.


FUTURE SALES Digitaliseringen er ved at vende op og ned på salg, som vi kender det. I dag ligger magten hos kunderne. De vil have mere end bare salg, og hvad de selv kan google sig til. Derfor skal fremtidens salgsorganisationer turde udfordre kunderne på deres forretningsmodel. Sælgere skal i langt højere grad fungere som forretningsudviklere og rådgive kunderne om, hvordan deres produkter skaber værdi for dem. Det er også et middel til at sikre kundeloyalitet i en tid, hvor deres loyalitet ellers hænger i en tynd snor. Også selve salgsarbejdet ændrer sig. Data og sociale medier er efterhånden et hverdagsredskab, og kunderne står selv for meget af researchen. Det kræver nye måder at arbejde på, hvor også salg og marketing smelter mere sammen for at sikre strømlinede budskaber. Større forståelse for tidens trends I netværket løfter vi salgsafdelingen til næste niveau ved at give salgsarbejdet et strategisk fokus, som holder afdelingen på farten. Vi integrerer tidens muligheder i afdelingen, så den ikke bliver overhalet af konkurrenterne ved at undersøge og forstå de seneste trends, deres betydning for vores arbejde og undersøge, hvordan vi bedst kan bruge dem til at sikre salg og kundernes loyalitet.

MØD NETWORK DIRECTOREN PÅ NÆSTE SIDE

KEY BENEFITS

MÅLGRUPPE

• Opnå kompetencerne til at drive en rådgivende salgsafdeling, der skaber tydelig værdi for kunderne

Ledende salgsprofiler der tror på, at kundeloyalitet skabes via en rådgivende og integreret tilgang

• Bliv stærkere til at skabe relationer og styrke kundeloyalitet med digitale redskaber

Ledende salgsprofiler der er nysgerrige på, hvordan nye digitale værktøjer kan skabe værdi i salgsarbejdet

• Skab ny leadgenerering med et tættere samarbejde mellem salg og marketing

Medlemmerne arbejder typisk som salgschef, head of sales eller sales director

3


BENJAMIN MÅNSSON BENJAMIN MÅNSSON ER NETWORK DIRECTOR PÅ NETVÆRKET FUTURE SALES. HAN VIL ALLIERE SIG MED FØRENDE BRANCHEPROFILER, SÅ NETVÆRKET INSPIRERES MED DEN NYESTE VIDEN.

BENJAMINS PRIMÆRE FOKUSOMRÅDER • Salgseffektivitet • Kundeloyalitet

NETWORK DIRECTOR Benjamin Månsson har helt styr på strategieksekvering og strategiske prioriteter, når det kommer til salgsarbejde. Det har han arbejdet med i mere end ti år. De seneste par år har han drevet konsulentvirksomheden Execution Excellence, hvor han gennem eksekveringsanalyse og -strategier har hjulpet virksomheder med at realisere deres fulde potentiale.

• Forretningsudvikling Tidligere har han været senior consultant i konsulentvirksomheden Cultivator. Udover at hjælpe kunder med eksekveringsstrategier afholdte han også mere end 500 træningssessioner og udviklingsdage for sælgere, salgschefer, direktører mm. med fokus på salg og ledelsen af salgsafdelinger. Derfor har Benjamin et 360 graders perspektiv på udfordringerne i salgsorganisationer – nu og i fremtiden. For ham handler det om, at toplinje og bundlinje skal spille sammen for at få succes. Benjamin har både den strategiske forståelse og den praktiske erfaring. Tidligere i sin karriere har han arbejdet først som key account manager og product manager i Berlingske Media, hvor han designede og planlagde eksekveringen af ny salgskanal.

4


Digitalisering og innovation bør ikke være et strategisk mål, prioritet eller must win i sig selv. Begge dele er midler, men på hver deres måde. BENJAMIN MÅNSSON NETWORK DIRECTOR


HVORFOR NETVÆRK?

INSPIRATION

AKTUALITET

OUTPUT

NETVÆRK

Når konstant forandring er et vilkår, får du behov for ny viden, inspiration og et stærkt netværk. F5 er sat i verden for at facilitere vækst og viden hos vores netværksmedlemmer. Vi tror på, at vi i netværksgrupperne skal være ambitiøse og nysgerrige, og at vi sammen kan co-create ny viden, som kan gøre os alle rigere. Vi har altid en fagligt stærk Network Director til at lede og facilitere møderne. Vi henter dygtige eksperter ind til at holde korte og relevante oplæg. Og i små grupper deler og drøfter vi udfordringer og opnår ny viden. Du får ikke et stærkt netværk alene ved at melde dig ind i en af F5’s netværksgrupper. Men det er en god start, og netværket skabes over tid, når du og de øvrige medlemmer har delt jeres sejre – og nederlag. Vejen til succes er fyldt med fejltrin. Men ved at lære af andres fejltrin kan du måske få indsigt, så du undgår at begå nogle af dem. En netværksgruppe er ikke et kursus, ikke en konference, ikke et foredrag. Det er et rum med passionerede personer, som deler udfordringer, viden og erfaring med hinanden.

6


NETVÆRKSMODELLEN FÆLLESSKAB Et stærkt netværk skabt af personer, som har samme udfordringer som dig.

INDSIGT Del erfaringer med netværket – og få ny indsigt retur. Sådan bliver vi alle rigere.

VIDEN OG INSPIRATION Korte og præcise oplæg fra eksperter, der arbejder med samme udfordringer som dig.

STÆRK FACILITERING Netværksgruppen ledes af en stærk Network Director, der faciliterer møderne, så alle får udbytte.

FORMAT

HELHEDSOPLEVELSE

I F5 har vi fokus på stærk facilitering. Ved at have en tilknyttet Network Director til hver gruppe sikrer vi et højt niveau. Udover fagligt aktuelle oplæg fra eksterne inspirationskilder, sikrer Network Directoren et grundlag af kvalitet og relevans, en dialog der giver mening, og at gruppen altid har et go to-action, når de forlader hvert møde.

Ved et netværksmøde i F5 er intet overladt til tilfældighederne, og vi arbejder med udgangspunkt i at skabe en helhedsoplevelse fra vores medlemmer træder ind ad døren, til de tager hjem igen. Derfor er hvert arrangement skræddersyet, og både omgivelser, mad og vin, samt gæster og oplæg planlagt ned til mindste detalje. 7


TEMAER Arbejdet i netværket vil foregå i spændingsfeltet mellem inspiration og praksis, hvor vi løbende vil arbejde med forretningsudvikling og business cases med fokus på salg. De viste temaer er vejledende, da vi tilpasser dagsordenen til det enkelte netværk. Netværket vil få besøg af førende profiler inden for forandringsledelse, strategi, digitalisering og salg og marketing, som vil præsentere den nyeste viden inden for deres respektive felt.

LÆS OM F5 BOX LIVE-EVENTS SIDE 10

8

Styrk kunderelationen med social selling

Det nye salgsbillede

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Social selling handler ikke bare om at salget rykker over på sociale medier. Det handler også om at være synlig og troværdig overfor potentielle kunder. Derfor skal salgsorganisationer være aktive på sociale medier og dele ud af deres viden for at blive mere synlig. Vi dykker ned i social selling og ser både på strategien bag og selve eksekveringen. Vi arbejder med, hvordan du kan inspirere kunderne ved at dele relevante artikler, hvordan du kan bruge sociale medier til at komme i kontakt med nye kunder, og hvordan du skal arbejde tæt sammen med marketing for at sikre dine budskaber.

Salgsflowet har ændret sig markant. Kunderne står selv for en stor del af researchen med hjælp fra Google og deres netværk. Samtidig bliver deres loyalitet mindre, fordi de let kan se konkurrenternes tilbud. Derfor skal salgsorganisationer arbejde mere proaktivt og skabe merværdi for kunderne. Vi ser på, hvordan din rolle, vilkårene for salget af dit produkt og din virksomhed ændrer sig, når kunderne klarer det meste af researchen. Det handler om, hvordan du bliver mere rådgivende i din kontakt med kunderne, opbygger en tillidsfuld relation og viser dem den værdi, du skaber for dem.


Salg i en ny datakontekst

Fremtidens medarbejdere

Fasthold topsælgerne

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Data er blevet et uundværligt element i salgsarbejdet og ændrer arbejdsmåden. Alt imens vi bruger data til at alt fra at generere nye leads, underbygge købsrejsen og få større indsigt i vores kunder, efterspørger kunder transparens. Salgsorganisationer skal hele tiden holde sig opdateret for at sikre kundernes tillid. Vi diskuterer, hvordan du kan bruge data til at understøtte dit arbejde og kortlægge købsrejsen for bedre at kunne forudse kundernes adfærd og behov. Vi arbejder også med, hvordan du fastholder kundernes tillid i en tid, hvor de bekymrer sig om, hvordan du bruger deres data.

Den nye generation af sælgere repræsenterer en ny skole, hvor sociale medier og salg er tæt forbundet, mens den klassiske skoles fokus især er på kundernes behov. For at styrke salgsorganisationen handler det om at kombinere de to mindsets, så medarbejderne lærer af hinanden. Hvordan ændrer nye generationer af sælgere på måden, din organisation arbejder på, og hvordan kan du bedst kombinere deres kompetencer med afdelingens erfaringer? Det er noget af det, vi diskuterer. Vi ser på, hvordan du stadig kan have stort kundefokus, når dine medarbejdere bruger sociale medier.

Salgstalenter er i høj kurs, og alle salgsafdelinger kæmper om de dygtigste sælgere. Både om at tiltrække dem, men især også om at fastholde dem for at sikre bundlinjen. Til forskel fra tidligere handler det ikke kun om størrelsen på bonussen. For mange sælgere er det også vigtigt, at jobbet er meningsfuldt, at de bliver anerkendt og udvikler sig. Vi arbejder med, hvordan du leder og motiverer medarbejdere, som stiller nye krav til arbejdspladsen og til arbejdet. Vi ser også på, hvordan du kan skabe de rigtige rammer og skabe en kultur, hvor folk har lyst til at blive.

9


MEDLEMSKAB Dit medlemskab hos F5 inkluderer

CO-CREATION Intet team vil i sig selv besidde al relevant viden. Derfor er samarbejde på tværs afgørende, hvis vi skal lykkes. Vi tror på, at co-creation eller samskabelse er nøglen til nye ideer.

KONKRET OUTPUT Det er altid målet, at du efter hvert netværksmøde får udviklet dine kompetencer og erhvervet dig nye og konkrete værktøjer, der kan bruges direkte i dit daglige arbejde til at skabe værdi for virksomheden.

FACILITERING Hver gruppe ledes af en Network Director, der kender din branche, udfordringer og muligheder. Sådan sikrer vi det højeste faglige niveau og output.

F5 BOX Flere årlige live events i form af F5 Box. Aktuelle problemstillinger danner rammerne, hvor toneangivende personligheder deler deres erfaringer i et interaktivt format.

4 MØDER Dit medlemsskab inkluderer fire møder pr. sæson. Vi sætter helhedsoplevelsen i fokus, så du og resten af netværket har de optimale rammer for at blive inspireret.

EKSTERN INSPIRATION Vi arbejder altid ud fra begreberne aktualitet og output. For at sikre det bliver realiseret, får vi på hvert møde besøg af eksterne inspirationskilder inden for netværkets fagområde.

SÅDAN DELTAGER DU I NETVÆRK Tag kontakt til netværkets Network Manager for at høre mere og få en plads i netværket

NETWORK MANAGER

PRIS Et medlemsskab koster for fire møder

19.500 KR Ekskl. moms. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din

Caroline Tofft caroline.t@f5.dk Telefon: +45 7370 9740 LinkedIn

virksomhed

11


F5 NETWORKING APS Rentemestervej 2A 2400 København NV CVR: 35523138 www.f5.dk networking@f5.dk Telefon 3211 0000

Future Sales Ø - F5 (CT)  
Future Sales Ø - F5 (CT)