Issuu on Google+

FREMTIDENS

MEDARBEJDER Netvæ Hvorf rk. or? SIDE 8

Talentudvikling er for alle – også selvom der står CEO på visitkortet SIDE 2

Lederen som talentcoach SIDE 6


F5 NETWORKING Formålet med netværksgruppen Fremtidens medarbejder er at give dig konkrete kompetencer, som kan omsættes direkte til værdi i din virksomhed. Du får viden og individuel sparring med medlemmerne, som ruster dig og din virksomhed til at håndtere netop de udfordringer, I sidder med nu. Vores Network Director, Ahmet Günes, tilrettelægger de enkelte møder og inviterer eksterne brancheeksperter ind for at sikre et højt vidensniveau. På den måde får medlemmerne et fagligt løft og virksomheden en konkurrencemæssig fordel. Målet er, at du hver gang kommer hjem med nye ideer og konkrete værktøjer, som du kan bruge direkte i dit daglige arbejde til at drive din virksomhed fremad.

Det er kompetencen, som adskiller dette netværk fra de andre. Det er kompetente folk, både dem, som holder oplæg, og deltagerne. Jeg synes, man kan mærke, at folk spiller med - jeg tror, det hæver niveauet, at alle har taget aktivt stilling til at være med, og at der er betalingsfee. ASGER SIMONSEN IT-CHEF, SHOE-D-VISION DELTAGER I NETVÆRKET REMAKING RETAIL

TALENTUDVIKLING ER FOR ALLE – OGSÅ SELVOM DER STÅR CEO PÅ VISITKORTET Virksomheder skal droppe de dyre talentkurser og i stedet tilbyde en mere praksisnær tilgang, som giver de unge mulighed for at tage ansvar, mener ekspert. Talentudvikling bør ikke være noget, som kun foregår på dyre kurser uden for virksomheden. I stedet bør det være en aktivitet, som kan drive hele virksomheden fremad. Det mener Ahmet Günes, der er network director i netværket ‘Fremtidens medarbejder’, og som til dagligt arbejder med at udvikle talenter i samarbejde med blandt andet Falck, Arla og Dong Energy i LEAD THE TALENT. “Mange organisationer har haft en tendens til at sende talenterne ud på forskellige, dyre forløb. Men undersøgelser har vist, at virksomheden typisk kun får mellem 10 og 15 procent tilbage i reel værdi,” forklarer Ahmet Günes.

2

Han mener, at en ny type talentudvikling – ofte kaldet leader-led talent development – kan give langt større værdi. Ikke bare for talentet selv, men for hele virksomheden. “I dag ser vi en ny tilgang, hvor talenterne bliver sat til at arbejde på virksomhedens helt store udfordringer i samarbejde med toplederne. Det gør deres arbejde vigtigt for organisationen, og de opnår en helt anden praksisnær træning. Det bliver en form for mesterlære,” siger Ahmet Günes. Talenter er utålmodige Tager din virksomhed ikke talentudviklingen seriøst, så vil de dygtigste unge hurtigt søge et andet sted hen, påpeger Ahmet Günes.


Talenterne går mindre op i løn end tidligere generationer, men til gengæld er de meget opmærksomme på deres udvikling og behov. De er villige til at arbejde stenhårdt, men vil samtidig have feedback konstant. To årlige medarbejderudviklingssamtaler er slet ikke nok. AHMET GÜNES NETWORK DIRECTOR NETVÆRKET FREMTIDENS MEDARBEJDER

“Talenterne går mindre op i løn end tidligere generationer, men til gengæld er de meget opmærksomme på deres udvikling og behov. De er villige til at arbejde stenhårdt, men vil samtidig have feedback konstant. To årlige medarbejderudviklingssamtaler er slet ikke nok,” siger han og uddyber: “Den her aldersgruppe er vokset op med, at de kan lægge ting online og få øjeblikkelig feedbacks i form af kommentarer og likes.” Ahmet Günes, der selv er blevet udpeget som et af de største talenter i dansk erhvervsliv af Berlingske Business, mener at alle i organisationen vil lære meget af øget fokus på talentudvikling. “Denne tilgang sætter ekstremt høje krav til lederne, der arbejder med de unge. På den måde bringer det hele virksomheden

NETWORK DIRECTOR Ahmet Günes er en entreprenør og foredragsholder med passion for talentudvikling. I 2012 blev han selv kåret som et af de 100 største erhvervs-talenter herhjemme af Berlingske Business. Ahmet har tidligere vundet titlen som Årets Biløkonom, ligesom han er blevet tildelt flere priser for sit arbejde med talentudvikling. Ahmet Günes har en baggrund inden for salg og marketing i bilbranchen, men fokuserer i dag særligt på talentudvikling i organisationen LEAD THE TALENT, som han også er stifter af.

fremad. Lego er et rigtig godt eksempel på en virksomhed, der er lykkedes med at involvere alle i organisationen i talentudviklingen, så det ikke bare en opgave for HR.” Værdiskabende netværk Ahmet Günes ser frem til at lede et netværk, der fokuserer på at bringe danske virksomheders talentudvikling ind i det 21. århundrede. “I modsætning til andre netværk kommer det ikke kun til at handle om inspiration og om at møde nye mennesker. I fællesskab skal vi også arbejde på at skabe nye koncepter for talentudviklingen i vores respektive virksomheder. På den måde bliver det også en innovationsproces, og det bliver ekstremt givende at være med til,” udtaler han.

3


HVEM OPTAGER VI I NETVÆRKET? Netværket arbejder med innovation og udvikling af organisationens talentudvikling, så hele virksomheden bliver inddraget. Dette udgangspunkt kaldes ofte leader-led talent development og står i kontrast til en mere traditionel tilgang, hvor talentudvikling er en afgrænset aktivitet, der foregår i bestemte tidsrum. Netværket henvender sig til virksomhedens ledende skikkelser med en særlig interesse i innovation og talentudvikling. Sammen vil vi udfordre og inspirere hinanden i forhold til, hvordan

vi kan skabe koncepter, der tiltrækker, udvikler og fastholder de største talenter. Du kan have titel som HR-direktør, HR-chef, administrerende direktør, udviklingschef eller marketingchef. Din titel er dog ikke så afgørende – det er derimod din erfaring og lyst til at udfordre dig selv og andre fagligt. Blandt medlemmerne i vores øvrige netværk er dygtige folk fra Deloitte, Lego, Coloplast og Danske Bank.

Mit udbytte af netværket matcher det, der gjorde, at jeg valgte at deltage. At få ny viden og noget innovationsinspiration og sparring. Både fra leadership i andre industrier, som inspirerer og sætter innovation i en businesskontekst og fra outside-in oplæg, som trækker de nye megatrends op, så man er opdateret på nye muligheder og next step. TORSTEN BJØRN SENIOR DIRECTOR DESIGN MANAGEMENT, LEGO GROUP A/S DELTAGER I NETVÆRKET INNOVATION I VIRKELIGHEDEN

4


INSPIRATION

FRIRUM

I netværksgruppen kan du drøfte dine konkrete udfordringer og du giver andre deltagere feedback på deres. Du bliver udfordret og får sparring på strategier og konkrete problemstillinger fra kompetente og uafhængige netværkskollegaer. Det giver inspiration til nye idéer og videreudvikling som du kan tage med hjem til din virksomhed.

Netværksgruppen er et frirum, hvor der er plads til at du kan drøfte alt fra hverdagens almene dilemmaer til din virksomheds strategiske udfordringer. Netværket bliver dit fortrolige frirum, hvor du i samråd med andre ledere kan få sparring på personlige udfordringer i forhold til dit arbejdsliv. Du udvikler både faglige og personlige kompetencer til nytte for dig og din virksomhed.

KONKRET VIDEN

FAGLIG KOMPETENCE

Den verden vi lever i i dag er helt anderledes end for blot fem år siden. I netværket får du adgang til opdateret og konkret viden, som endnu ikke er nået frem til lærebøger på universiteterne og først senere bliver til pensum på MBA-uddannelserne. Gennem øvelser og diskussion sætter vi fokus på at implementere den nye viden i din virksomhed.

Netværket ledes af en Network Director, som kender din branche og dine udfordringer. Network Directorens opgave er at lede gruppen og tilrettelægge netværksmøderne efter deltagernes behov og ønsker. Samtidig har Network Directoren et højt fagligt niveau, som sikrer at deltagerne får relevante vidensindspark udefra.

5


MULIGE TEMAER

REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE Kreativitet og talent er de vigtigste konkurrenceparametre i fremtidens virksomheder. Men gør vi nok for at tiltrække de dygtigste i den nye generation? Løn og jobsikkerhed er ikke længere de vigtigste parametre, når talenter vælger jobs. Vi ser på, hvad der motiverer generation Y’erne til at vælge din virksomhed.

LEDEREN SOM TALENTCOACH Hvordan kan ledere på alle niveauer i virksomheden blive bedre til at tage ansvar for talentudviklingen? Og hvad kommer det til at betyde for lederens rolle i fremtiden? Vi sætter fokus på hvilke kompetencer ledere skal tillære og fralære sig samt, hvordan vi som ledere sikrer konstant udvikling af nye tiltag med fokus på talentudvikling. TALENT-SPOTTING

ORGANISATORISKE UDFORDRINGER Mange virksomheder er opbygget med hierarkier og siloer, som hæmmer talentudvikling. Gennem diskussion og oplæg får vi opbygget en forståelse for, hvordan vi kan øge trivsel og personligt initiativ, så alle medarbejdere kan udleve deres potentiale.

6

Hvad er talent, og hvordan identificerer vi det? Vi kigger nærmere på de vigtigste egenskaber, når det kommer til at satse på talenter.


LOCATION

PRAKTISK INFO INDHOLDET AF VORES NETVÆRKSPAKKE Fire faglige oplæg om året af høj kvalitet med den nyeste viden inden for feltet samt mulighed for - udover netværksmøderne - at deltage i en række konferencer årligt om innovation og tendenser. Hver konference varer to-tre timer og er spredt ud over året.

KØBENHAVN NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET

Netværk og workshops med de øvrige deltagere, som giver ny inspiration, indsigt og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde. Facilitering og mødeledelse af en faglig anerkendt Network Director, som kender dine udfordringer. Fortroligt forum online, som giver deltagerne mulighed for at sparre med hinanden mellem møderne. Adgang til F5 box; flere årlige live-events, hvor formidling, netværk og samtale smelter sammen i et nyt format. F5 box tager fat i tidens vigtigste tendenser og er på tværs af netværksgrupper.

ÅRHUS LYNFABRIKKEN VESTERGADE 49B, BAGGÅRDEN

PRIS Et årligt medlemskab koster 19.500 kr. – eksklusive moms pr. deltager. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din virksomhed.

KONTAKT NETWORK MANAGER Gyrithe Hasbak Email: gyrithe@f5.dk Telefon: +45 73 70 97 55 LinkedIn

F5 Networking ApS Ny Kongensgade 9C, baghuset 1472 København K Telefon: +45 32 11 00 00 Email: networking@f5.dk CVR: 35523138

7


NETVÆRK HVORFOR? EKSPERT: BEDST AT NETVÆRKE UDEN FOR VIRKSOMHEDEN Ledere oplever, at det kan være svært at netværke og udveksle erfaring med tætte kollegaer. Derfor anbefaler ekspert, at man opsøger netværk uden for virksomheden. Ledere kan ofte have svært ved at tale åbent om problemer, som de møder i forbindelse med arbejdet i deres virksomhed. Derfor anbefaler netværks-ekspert Christian Waldstrøm, som er medforfatter til bogen ‘Corporate Networking’, at man opsøger et fagligt netværk, hvor man ikke har de samme problemer. “I et netværk uden for virksomheden kommer man til at møde nogen, som minder om én selv, men som ikke er for tæt på. Problemet i virksomheder er, at dine konkurrenter til de spændende projekter, bonusser og forfremmelse sidder lige ved siden af dig. Og så kan det jo være svært at åbne op og få fortalt om de udfordringer, du sidder med,” fortæller Christian Waldstrøm, lektor på Aarhus Universitet og partner i Unilyze.

“Virksomheder er præget af politik, hvor det handler om at opnå en fordelagtig position. Nogle bliver bestyrtede, når man siger det og andre kan nikke genkendende til det. Der vil altid være forskellige dagsordener i virksomheder. En kamp om ressourcer, om du vil. IT-folkene har deres dagsorden, smens produktions- og HR-folkene har en anden agenda”, fortæller netværks-eksperten. Et spørgsmål om tillid Christian Waldstrøm mener dog også, at et netværk for at fungere bedst kræver en høj grad af tillid mellem deltagerne. “Et netværk kan være et frirum i modsætning til ens virksomhed. Derfor kræver det, at der er en tillid, så man ved, at det, man siger, ikke kommer videre. Der skal være en fortrolighed, som tager noget tid at bygge op.” Men når først tilliden er på plads, så giver netværket også en konkret gevinst - både for lederne personligt og for virksomheden.

Han mener, at man ikke kan komme udenom, at virksomheder har en udfordring, når det kommer til at have en åben dialog og udveksle erfaring internt:

Det væsentligste er, at jeg har lært en masse nye faglig relevante mennesker at kende. Vi er et par stykker i netværket som har dannet en lille arbejdsgruppe og nu er vi i gang med at lave et helt nyt produkt. Det er fantastisk! Hvis ikke jeg var med i netværket, så havde vi nok ikke fået den produktidé. MICHAEL EMBORG PROTOTYPE COORDINATOR, ROCKWOOL DELTAGER PÅ NETVÆRKET FREMTIDENS BYGGERI

F5 NETWORKING APS . NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET . 1472 KØBENHAVN K . TELEFON: +45 32 11 00 00 . EMAIL: NETWORKING@F5.DK


Fremtidens medarbejder - F5 Networking (GH)