Issuu on Google+

DISRUPTIVE LEADERSHIP

Hoe kun je slagen in een steeds veranderende wereld? SIDE 3

Innovatiestrategie en -methodologie SIDE 6


F5 NETWORKING Bij F5 Networking hebben we een passie. De globale technologische vooruitgang heeft een enorme invloed op ons als mens en de manier waarop we zaken doen. Ons doel bij F5 Networking is om de veranderingen die bedrijven doormaken te ondersteunen door middel van kennisdeling met gelijkgestemden. In onze netwerkgroepen kijken onze leden samen uitgebreid naar de uitdagingen waar zij als leiders tegenover staan als een gevolg van de technologische vooruitgang. F5 Networking

Met technologische ontwikkelingen die sneller gaan dan ooit, disruption die op elke hoek van de straat staat te wachten en lange termijn business planningen die eigenlijk nutteloos zijn, hebben bedrijven behoefte aan een open houding en een nieuwe manier van werken om te kunnen slagen. PATRICK VAN HOOF NETWORK DIRECTOR DISRUPTIVE LEADERSHIP

2

creëert een optimale omgeving voor nieuwe en praktische kennisoverdracht door en voor mensen die van elkaar willen leren en elkaar inspireren. Het doel van het Disruptive Leadership netwerk is om de leden voor te bereiden op een wereld die niet meer op zich laat wachten. Het netwerk heeft focus op wat het betekent om een modern bedrijf te leiden en verkent management praktijken die nodig zijn om verandering tegemoet te komen.

NETWORK DIRECTOR Patrick van Hoof is expert op het gebied van Design Thinking, digital disruption en transformatie. Hij was eerder de Director of Innovation and Product Strategy bij Huge, een van de top digital design agencies in New York. Daarnaast was hij Adjunct Professor Entrepreneurship en Design Thinking bij de Parsons School of Design in New York. Patrick heeft meer dan 10 jaar ervaring met innovatie en venture capital en helpt Fortune 500 bedrijven en startups om lange termijn strategieën te ontwerpen en te implementeren. Hij leidt multidisciplinaire teams met als doel innovatieve producten en ervaringen te definiëren, ontwerpen en ontwikkelen. Hij heeft kennis van media, entertainment, tech en retail en is gepassioneerd over het integreren van de digitale met de fysieke wereld.


HOE KUN JE SLAGEN IN EEN STEEDS VERANDERENDE WERELD? Met technologische ontwikkelingen die sneller gaan dan ooit, disruption die op elke hoek van de straat staat te wachten en lange termijn business planningen die eigenlijk nutteloos zijn, hebben bedrijven behoefte aan een open houding en een nieuwe manier van werken om te kunnen slagen. De sleutel is om te kunnen anticiperen op wat er gaat komen.

”Er zijn twee religies op dit moment. De oude school types, die doen aan lange termijn planningen en die doen aan top down strategieën. En dan is er nog het soort leider die praktisch denkt ”laten we iets bouwen”, ”het gaat om de gebruiker”, de experimentele kant. De waarheid is dat het noodzakelijk is om ergens daartussen te zitten ”, zegt Patrick van Hoof.

In de praktijk betekent dit dat bedrijven meer zullen profiteren van een pro-actieve houding in plaats van een afwachtende houding. Geen makkelijke opgave maar wel van cruciaal belang volgens Network Director bij F5 Networking, Patrick van Hoof.

”Je kunt een lange termijn visie te hebben, maar die visie moet flexibel zijn. Als je echt klaar wilt zijn voor de toekomst dan denk ik aan een van mijn favoriete quotes van Peter Diamandis van Singularity University: ‘De beste manier om de toekomst te voorspellen is door zelf de toekomst te creëren’. Je zou dus zelf de toekomst kunnen vormgeven in plaats van het voorspellen.”

”Het is noodzakelijk geworden om na te denken over de toekomstige behoeften van de gebruiker en wat de hedendaagse technologie mogelijk maakt in plaats van op de markt te reageren zoals dat in het verleden gebeurde. Design thinking en flexibiliteit reageren zoals altijd ergens op maar het gaat nu nog sneller dan voorheen het geval was. In een toekomst met steeds toenemende technologische ontwikkelingen moet je altijd een stapje voor blijven op de rest. Vooral in de wereld van zaken als A.I. die nog meer disruptive zijn dan wat er tot nu toe ontwikkeld is,” zegt Patrick. Hij benadrukt de consumenten en gebruikers hiervan. Het is belangrijk om in een nog vroeger stadium naar hen te luisteren dan voorheen om snel een sterke waardepropositie te creëren. ”Maar zelfs deze gebruikers weten vaak niet wat ze willen door alle hedendaagse technologische ontwikkelingen. Wellicht dat we gebruik moeten maken van wat ik ”toegepaste filosofie” noem. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van deze technologie en vervolgens de mogelijke use-cases, en wat er vervolgens gebeurt in de branche. Experimenteer in-huis of met partners voordat de tijd daadwerkelijk is gekomen om er een bedrijf omheen te bouwen, zegt Patrick van Hoof. Gooi de lange termijn strategie uit het raam Grotere bedrijven passen nu al dezelfde methodes toe die bijvoorbeeld disruptieve startup bedrijven met hun nieuwe toekomstige technologieën leiden en omarmen. Dit betekent ook dat eerder zorgvuldig geplande en jarenlange strategieën niet langer relevant zijn.

Terwijl het vormgeven van de toekomst misschien als een onmogelijke taak klinkt is er één zaak die elke leider van een modern bedrijf voor elkaar zal moeten krijgen. ”Ik denk dat timing het moeilijkste is voor een hedendaagse leider. Dit is ook de reden waarom leiders van grote en gevestigde bedrijven meestal wachten met het toepassen van technologie tot het ergens anders met success is toegepast voordat ze deze omarmen en accepteren als mainstream. Leiders hebben behoefte aan bepaalde technologieën of toepassingen die mainstream zijn omdat ze het risico niet zelf willen of niet kunnen nemen. De aandeelhouders rekenen op een stabiel en aanvaardbaar rendement. Als je gaat spelen met de core business en tegelijkertijd innovatief probeert te zijn en je de timing niet goed krijgt, dan is het duidelijk een verloren zaak. Maar als je op lange termijn denkt en anticipeert, dan ben je klaar voor de toekomst. Je bent dan veel meer een visionaire leider in plaats van een ’follower’, zegt Patrick van Hoof. Bovendien zal elk bedrijf moeten accepteren dat technologie op zichzelf geen industrie is. ”Deze keer is technologie geen alleenstaande industrie meer. Het is een manier van doen en niet zozeer het ding dat je doet. Je moet technologisch onderlegd zijn en je hebt dit inzicht op management niveau nodig”.


OP WIE IS DIT NETWERK GERICHT? Dit netwerk is gericht op CEO’s, VP’s, partners en Algemeen Directeuren die op de hoogte willen zijn van de mogelijke veranderingen en innovaties op strategisch niveau. In het netwerk bekijken we technologische trends en hoe eindgebruikers daarmee beter bediend kunnen worden op een zakelijk interessante manier. U heeft voornamelijk interesse in de activiteiten van first movers in de verschillende R&D en start-up hubs als Silicon Valley, LA, New York, Boston, London, Berlijn etc.. Daarnaast wordt u gemotiveerd door uzelf uit te dagen op het gebied van leiderschap, en u staat open voor constructieve gesprekken met collega’s van alle branches.

Deze keer is technologie geen alleenstaande industrie meer. Het is een manier van doen en niet zozeer het ding dat je doet. Je moet technologisch onderlegd zijn en je hebt dit inzicht op management niveau nodig. PATRICK VAN HOOF NETWORK DIRECTOR DISRUPTIVE LEADERSHIP

4


INSPIRATIE

VERTROUWELIJK FORUM

In deze netwerkgroep heeft u de mogelijkheid om te discussiëren over uw eigen concrete uitdagingen en u geeft feedback op de uitdagingen van uw groepsleden. U wordt uitgedaagd en kunt sparren over strategieën en uitdagingen met uw zeer competente groepsgenoten. U verwerft zich inspiratie en ideeën die u kunt implementeren in uw eigen organisatie.

Uw netwerkgroep is een vertrouwelijk forum waar u alles van uw dagelijkse dilemma’s tot de strategische uitdagingen van uw organisatie kunt delen. De netwerkgroep wordt uw vertrouwelijke forum waar u samen met uw mede groepsleden kunt sparren over persoonlijke uitdagingen binnen uw eigen werkleven. U ontwikkelt zowel persoonlijke als professionele competenties die nuttig zijn voor uzelf en uw organisatie.

CONCRETE KENNIS

VAKBEKWAAMHEID

De wereld van vandaag ziet er compleet anders uit dan vijf jaar geleden. Binnen het netwerk heeft u toegang tot actuele en concrete kennis die nog niet op het curriculum van de MBA’s te vinden is of in de schoolboeken staat. Door middel van sparring en discussies zetten wij focus op het implementeren van nieuwe kennis binnen uw organisatie.

Het netwerk wordt geleid door een Network Director met competenties binnen uw branche en ervaring met dezelfde soort uitdagingen. De Network Director begeleid de groep en zorgt ervoor dat de bijeenkomsten voldoen aan de behoeftes en wensen van de leden. De Network Director heeft een hoog professioneel niveau en verzekert de relevante kennisdeling.

5


THEMA’S

EXPONENTIELE TECHNOLOGIE De snelheid van technologische ontwikkeling neemt toe. Dit betekent dat de disruptie van industrieen, bedrijven, overheidsdiensten, onderwijs en onderzoek ook sneller aan de orde is. Wat zou er kunnen veranderen, en wanneer? Hoe onderscheiden we potentie en hype van daadwerkelijke ontwikkeling en impact?

INNOVATIESTRATEGIE EN -METHODOLOGIE Voortdurende disruptie leidt tot kortere levenscycli van producten en voor nog minder ruimte om fouten te maken dan in het verleden. Leiders en hun teams moeten in korte tijd leren hoe ze voor eindgebruikers moeten ontwerpen en ontwikkelen, gelet op wat technologisch mogelijk is en zakelijk verantwoord en interessant is. Dit vereist een nieuwe benadering van strategie, ontwerp en ontwikkeling en methodologieën die snel, iteratief en multidisciplinair zijn.

ORGANISATIE EN OPERATIONALISERING In een veranderende arena zullen allerlei soorten organisaties zich moeten aanpassen aan nieuwe realiteiten. Innovatieve producten en diensten vereisen nieuwe structuren, leiderschapsstijlen, talenten en vaardigheden.

6

ECOSYSTEMEN EN OPEN INNOVATIE Moderne innovatie vereist samenwerking. Niet alleen dienen projectteams een multidisciplinaire samenstelling te hebben, innovatiesystemen moeten meer open zijn en gebruik moeten maken van de verschillende krachten van publieke, private en academische stakeholders. Het zelfstandig en geïsoleerd uitvoeren van R&D activiteiten is niet langer afdoende om succesvol te zijn, als bedrijf, instelling, regio of zelfs land.


PRAKTISCHE INFORMATIE

LOCATION

AMSTERDAM BARBARA STROZZILAAN 101 1083 HN AMSTERDAM

INHOUD VAN HET NETWERKPAKKET Vier professionele netwerkbijeenkomsten per jaar van de hoogste kwaliteit met de nieuwste kennis binnen het vakgebied. Daarnaast heeft u (naast de netwerkbijeenkomsten) de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal conferenties over innovatie en trends. De conferenties hebben een duur van 2-3 uur en worden verspreid over het jaar. Netwerk en workshops met de overige deelnemers die u inspireren, insight creëren en u concrete take-aways geven die u kunt implementeren in uw dagelijkse werk. Netwerkbijeenkomsten die gefaciliteerd en geleid worden door een ervaren en vakkundige network director.

KOSTEN Een jaarlijks lidmaatschap kost € 3200 ex. BTW per deelnemer. Het bedrag is volledig belastingaftrekbaar.

CONTACT SENIOR NETWORK MANAGER Alex Los Email: alex@f5-networking.nl Tel.: +31 20 262 36 01 LinkedIn

SENIOR NETWORK COORDINATOR Tina Colls-Vagnholm Email: tina@f5-networking.nl LinkedIn

F5 Networking ApS Barbara Strozzilaan 101 1083 HN Amsterdam Email: info@f5networking.com KVK: 67387691

7


F5 NETWORKING APS . BARBARA STROZZILAAN 101 . 1083 HN AMSTERDAM . INFO@F5NETWORKING.COM


Disruptive Leadership - F5 NL (AL)