Page 1

COMMUNICATION:

NEW AGENDA Netvæ Hvorf rk. or? SIDE 8

Kommunikation bliver vigtigere og vigtigere SIDE 2

Netværk skal hjælpe kommunikatører i den digitale tidsalder SIDE 6


F5 NETWORKING Indtil videre har jeg fået to store aha-oplevelser, som jeg helt sikkert skal tage med videre i mit arbejde. Jeg kan godt lide, at der er indlagt tid til at tale med de andre deltagere under møderne. Dialogen med folk fra andre brancher har været utroligt givende og er med til at gøre problemstillingerne konkrete. Det er noget helt andet end de netværk, jeg tidligere har deltaget i.

Kommunikation spiller en vigtigere rolle end nogensinde – og kan være afgørende for en virksomheds succes i dag. Den øgede professionalisering og mange dygtige kommunikationsmedarbejdere kombineret med digitalisering og især den massive brug af sociale kanaler betyder, at virksomheder og organisationer, der ikke forstår at anvende kommunikation strategisk, er bagud på point. Netværket Communication: New Agenda klæder ledere og kommunikationschefer på til at kunne rådgivere virksomhedsledere i beslutninger om god, strategisk kommunikation på tværs af de mange kommunikationskanaler. Ved møderne belyses prioriterede temaer fra forskellige sider sammen med kompetente ligesindede, og vi kigger ind i krystalkuglen med inspirerende oplæg fra branchens fremmeste hjerner.

BIRGITTE HRIBAR DIREKTØR, BILLETSALGET.DK DELTAGER I FREMTIDENS E-HANDEL

KOMMUNIKATION BLIVER VIGTIGERE OG VIGTIGERE I nogle afkroge bliver der talt om, at kommunikationsbranchen er på vej i graven, men i virkeligheden er kommunikation i sig selv på vej til at få en endnu større rolle end nogensinde. Et hav af nye kanaler at kommunikere igennem er fulgt med digitaliseringens indtog, samtidig med at kommunikation som disciplin er blevet professionaliseret i langt højere grad end tidligere. Død er den i hvert fald langt fra, mener Anne Reinholdt, der er Network Director i F5 Networking. “jeg mener, det er det modsatte, der er ved at ske - at kommunikation er vigtigere end nogensinde før og flytter mere og mere ind på ledelsesgangen. I virksomhederne er man nødt til at bruge kommunikation strategisk til at understøtte sin for-

2

retningsstrategi og til at nå modtagerne. Med de sociale medier er skiftet kommet fra at tænke indad til udad. Og der er hele det her scenarie med at have kommunikation med på ledelsesgangen et stærkt værktøj,” forklarer hun. De mange nye digitale platforme har skabt et nyt flow og har åbnet op for kommunikation gennem mange forskellige kanaler. Og dem er man nødt til at kunne håndtere. “En stor udfordring for kommunikationsmedarbejdere i dag er, at man skal være klar til at arbejde på tværs af alle kanalerne. Man skal kunne kommunikere på hjemmesiden og alle digitale sociale platforme, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, men man har også stadig trykte produktioner, magasiner, årsrappor-


Kommunikation flytter mere om mere ind på ledelsesgangen, fordi man i virksomhederne er nødt til at bruge kommunikationen strategisk, og kommunikationen skal understøtte forretningsstrategien og bruges til at nå modtagerne. ANNE REINHOLDT NETWORK DIRECTOR NETVÆRKET COMMUNICATION: NEW AGENDA

ter. Det kan det være en udfordring som medarbejder at være god til at tænke hele vejen igennem og at have et budskab der går på tværs af alle kanaler,” siger Anne Reinholdt. Antallet af kommunikationsmedarbejdere vil falde Men hvad betyder det helt konkret at kommunikation rykker ind på ledelsesgangen? Det kan være en udfordring for den professionelle kommunikatør. “Jeg tror, at kommunikationsafdelingerne bliver mindre i fremtiden. De rykker ind på ledelsesgangen, men kva at de skal være i stand til at håndtere flere kanaler, så overflødiggør man også nogle af sine kollegaer. Antallet af kommunikationsmedarbejdere bliver færre, men kommunikationen i sig selv får en mere

NETWORK DIRECTOR Anne Reinholt er ekspert i strategisk kommunikation og arbejder som kommunikationschef hos Gigtforeningen. Anne er uddannet ved Handelshøjskolen i Aarhus og har flere års erfaring som journalist hos Jyllands-Posten. Som direktør og partner i kommunikationsbureauet Mannov har hun arbejdet med kommunikationsstrategi, stakeholder management og PR. Anne har mere end 15 års erfaring med kommunikationsfaget.

central rolle,” siger Anne Reinholdt. Det kræver selvfølgelig en række kompetencer for at undgå at blive tilovers. Der kommer masser af dygtige folk fra universitetsuddannelserne, samtidig med at man skal kunne reagere og kommunikere langt hurtigere end tidligere. “Niveauet i branchen er hævet rigtig meget, så hvis man ikke følger med, så kan det tydeligt ses. Hvis man ikke skal overflødiggøres, er det vigtigt at have den strategiske tilgang til at kunne iscenesætte kommunikationen som en del af forretningsstrategien. Du skal have håndværket - du skal kunne skrive, men også have blikket for at tænke i forskellige kanaler og den måde de bruges på,” understreger Anne Reinholdt.

3


HVEM OPTAGER VI I NETVÆRKET? Internettet har vendt op og ned på de traditionelle medier og kommunikationskanaler. Journalister finder historier på Twitter, og virksomheder kan blive herre over deres egen kommunikation på blogs og sociale medier. Vi befinder os i en ny mediedagsorden, og det har stor betydning for den strategiske kommunikation. Dette netværk henvender sig til kommunikationsprofessionelle, som vil tage udfordringen op og blive herre

over deres budskaber på tværs af de mange nye kommunikationskanaler. Din titel er ikke så afgørende - det er derimod din lyst til at udvide dit netværk og møde kolleger, som står foran de samme udfordringer. Derudover har du allerede en gode kommunikationsfaglig ballast. Blandt medlemmerne i netværket finder du kompetente profiler fra virksomheder som Nordea, Lego og Novo Nordisk.

Mit udbytte af netværket matcher det, der gjorde at jeg valgte at deltage. At få ny viden og noget innovationsinspiration og sparring. Både fra leadership i andre industrier, som inspirerer og sætter innovation i en businesskontekst og fra outside-in oplæg, som trækker de nye megatrends op, så man er opdateret på nye muligheder og next step. TORSTEN BJØRN SENIOR DIRECTOR DESIGN MANAGEMENT, LEGO GROUP A/S DELTAGER I NETVÆRKET INNOVATION I VIRKELIGHEDEN

4


INSPIRATION

FRIRUM

I netværksgruppen kan du drøfte dine konkrete udfordringer og du giver andre deltagere feedback på deres. Du bliver udfordret og får sparring på strategier og konkrete problemstillinger fra kompetente og uafhængige netværkskollegaer. Det giver inspiration til nye idéer og videreudvikling, som du kan tage med hjem til din virksomhed.

Netværksgruppen er et frirum, hvor der er plads til at du kan drøfte alt fra hverdagens almene dilemmaer til din virksomheds strategiske udfordringer. Netværket bliver dit fortrolige frirum, hvor du i samråd med andre ledere kan få sparring på personlige udfordringer i forhold til dit arbejdsliv. Du udvikler både faglige og personlige kompetencer til nytte for dig og din virksomhed.

KONKRET VIDEN

FAGLIG KOMPETENCE

Den verden, vi lever i i dag, er helt anderledes end for blot fem år siden. I netværket får du adgang til opdateret og konkret viden, som endnu ikke er nået frem til lærebøger på universiteterne og først senere bliver til pensum på MBA-uddannelserne. Gennem øvelser og diskussion sætter vi fokus på at implementere den nye viden i din virksomhed.

Netværket ledes af en Network Director, som kender din branche og dine udfordringer. Network Directorens opgave er at lede gruppen og tilrettelægge netværksmøderne efter deltagernes behov og ønsker. Samtidig har han et højt fagligt niveau, som sikrer at deltagerne får relevante vidensindspark udefra.

5


MULIGE TEMAER

MÅL DIN EFFEKT Den digitale verden har gjort det muligt at måle kommunikationsindsatsen. Men hvilke data er interessante? Hvordan måler du konkret? Og hvilke muligheder giver målbarheden dig i forhold til at positionere kommunikation over for resten af organisationen? Vi går i dybden med konkrete cases, som kan kaste lys over det kvantitative aspekt.

BRANDING GENNEM CONTENT Content is king! Men mange virksomheder har stadig problemer med at skabe indhold, der aktiverer kunderne og ikke mindst interesserer brugerne. Tal rundt om dit produkt lyder et råd. Vi diskuterer, hvordan vi koncentrerer vores kommunikationsindsats, og hvordan det overordnede narrativ om din virksomhed kan tænkes ind i den.

DEN NYE MEDIEDAGSORDEN Internettet har vendt op og ned på mediebilledet, og blogs er ikke længere blot en platform for glade amatører. Vi undersøger, hvad det betyder for din virksomhed, at journalisternes arbejdsgang har ændret sig radikalt, og at nye kommunikationskanaler har vist sig som gangbare alternativer til den traditionelle presse.

6

JOURNALISTENS VÆRKTØJSKASSE Vi konkurrerer alle i den samme massive strøm af information, som nyhedsmedierne er en toneangivende del af. Derfor kan vi også lære meget af deres måde at kommunikere på. Vi diskuterer, hvordan vi bedst fanger brugernes opmærksomhed og får journalisterne med på vores historier ved at kommunikere uden for virksomhedens egensfære.


LOCATION

PRAKTISK INFO INDHOLDET AF VORES NETVÆRKSPAKKE

KØBENHAVN NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET

Fire faglige oplæg om året af høj kvalitet med den nyeste viden inden for feltet samt mulighed for - udover netværksmøderne - at deltage i en række konferencer årligt om innovation og tendenser. Hver konference varer to-tre timer og er spredt ud over året. Netværk og workshops med de øvrige deltagere, som giver ny inspiration, indsigt og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde. Facilitering og mødeledelse af en faglig anerkendt Network Director, som kender dine udfordringer. Fortroligt forum online, som giver deltagerne mulighed for at sparre med hinanden mellem møderne. Adgang til F5 box; flere årlige live-events, hvor formidling, netværk og samtale smelter sammen i et nyt format. F5 box tager fat i tidens vigtigste tendenser og er på tværs af netværksgrupper. PRIS Et årligt medlemskab koster 17.500 kr. – eksklusive moms pr. deltager. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din virksomhed.

KONTAKT NETWORK MANAGER

F5 Networking ApS

Kasper Ferløv Andersen Email: kasper.andersen@f5.dk Telefon: +45 28 73 70 93 97 0741 25

Ny Kongensgade 9C, Baghuset 1472 København K Telefon: +45 32 11 00 00 Email: networking@f5.dk

LinkedIn CVR: 35523138

7


NETVÆRK HVORFOR? EKSPERT: BEDST AT NETVÆRKE UDEN FOR VIRKSOMHEDEN Ledere oplever, at det kan være svært at netværke og udveksle erfaring med tætte kollegaer. Derfor anbefaler ekspert, at man opsøger netværk uden for virksomheden. Ledere kan ofte have svært ved at tale åbent om problemer, som de møder i forbindelse med arbejdet i deres virksomhed. Derfor anbefaler netværks-ekspert Christian Waldstrøm, som er medforfatter til bogen ‘Corporate Networking’, at man opsøger et fagligt netværk, hvor man ikke har de samme problemer. “I et netværk uden for virksomheden kommer man til at møde nogen, som minder om én selv, men som ikke er for tæt på. Problemet i virksomheder er, at dine konkurrenter til de spændende projekter, bonusser og forfremmelse sidder lige ved siden af dig. Og så kan det jo være svært at åbne op og få fortalt om de udfordringer, du sidder med,” fortæller Christian Waldstrøm, lektor på Aarhus Universitet og partner i Unilyze.

opnå en fordelagtig position. Nogle bliver bestyrtede, når man siger det og andre kan nikke genkendende til det. Der vil altid være forskellige dagsordener i virksomheder. En kamp om ressourcer, om du vil. IT-folkene har deres dagsorden, mens produktions- og HR-folkene har en anden agenda”, fortæller netværks-eksperten.

ET SPØRGSMÅL OM TILLID Christian Waldstrøm mener dog også, at et netværk for at fungere bedst kræver en høj grad af tillid mellem deltagerne. “Et netværk kan være et frirum i modsætning til ens virksomhed. Derfor kræver det, at der er en tillid, så man ved, at det, man siger, ikke kommer videre. Der skal være en fortrolighed, som tager noget tid at bygge op.” Men når først tilliden er på plads, så giver netværket også en konkret gevinst - både for lederne personligt og for virksomheden.

Han mener, at man ikke kan komme udenom, at virksomheder har en udfordring, når det kommer til at have en åben dialog og udveksle erfaring internt: “Virksomheder er præget af politik, hvor det handler om at

Det væsentligste er, at jeg har lært en masse nye faglig relevante mennesker at kende. Vi er et par stykker i netværket som har dannet en lille arbejdsgruppe og nu er vi i gang med at lave et helt nyt produkt. Det er fantastisk! Hvis ikke jeg var med i netværket, så havde vi nok ikke fået den produktidé. MICHAEL EMBORG LAPROTOTYPE COORDINATOR, ROCKWOOL DELTAGER PÅ NETVÆRKET FREMTIDENS BYGGERI

F5 NETWORKING APS . NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET . 1472 KØBENHAVN K . TELEFON: +45 32 11 00 00 . EMAIL: NETWORK@NETWORKING-ILAB.DK

Communication: New Agenda - F5 Networking (KA)  

Network Manager: Kasper F. Andersen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you