Page 1

Big data - alle taler om det, få gør det

Consumerization of IT

Internet of things

F5 FREMTIDENS CIO


. CIO’en kan få to roller. Enten overtager forretningen ansvaret for udviklingen, og så bliver CIO’en mere en teknisk direktør. Eller også får man en større rolle, da man bliver relationsansvarlig mellem IT og forretningen. Det eneste, man ikke bør gøre er at stå stille og ikke forandre sig, for det er et nyt paradigme, som er ved at etablere sig. LARS MATHIESEN NETWORK DIRECTOR

.


FREMTIDENS CIO I takt med digitaliseringen er behovet for IT-kompetencer på ledelsesniveau blevet afgørende, men det er ikke nok blot at være chef for det it-tekniske. Fremtidens CIO skal være visionær, detaljeorienteret og i stand til at føre virksomheden ind i den digitale tidsalder. Det skaber muligheder for at sætte mange vigtige initiativer i søen og yde afgørende indflydelse på virksomhedens fremtidige kurs. Med netværket ‘Fremtidens CIO’ vil vi sætte CIO’en i stand til at udvikle meget andet end blot IT. Vi tror på, at enhver CIO har den viden, der skal til for at bringe virksomheder ind i den stadigt voksende digitalisering. Og det skal udnyttes til at knytte sig tættere til den samlede forretningsudvikling. I dette fællesskab vil vi sikre, at vi har de rigtige kompetencer og det rigtige mindset til at være CIO i den digitale virkelighed og fremtidens virksomheder.

MØD NETWORK DIRECTOREN PÅ NÆSTE SIDE

KEY BENEFITS

MÅLGRUPPE

Forstå at koble din brede IT-viden med forretningen

CIO’s som har ansvar for IT-drift og IT-udvikling

Få inspiration til, hvordan dine kompetencer konkret kan skabe værdi for virksomheden i den digitale virkelighed

CIO’s der interesserer sig for den digitale udvikling og hvordan den kan forandre IT-afdelingen CIO’s der har lyst til at dele erfaringer og er åbne over for sparring med ligesindede

Bliv skarpere på, hvordan du kan blive en visionær leder frem for en driftschef

3


LARS MATHIESEN LARS MATHIESEN ER TOVHOLDER PÅ GRUPPEN FREMTIDENS CIO. SOM NETWORK DIRECTOR VIL HAN SKABE EN RØD TRÅD SAMT KVALITETSSIKRE RETNINGEN FOR GRUPPEN

LARS’ PRIMÆRE FOKUSOMRÅDER • Strategi Udvikling • Forretningsudvikling

NETWORK DIRECTOR Lars Mathiesen er ekspert i digitalisering og har mere end 20 års erfaring inden for strategi, forretnings- og IT-udvikling på direktørniveau. Lars besidder en særlig eksekveringsstyrke, så har han årelang erfaring i samspillet mellem forretning og IT, samt eksekvering af forretningsorienteret IT-udvikling med kundens behov i fokus.

• IT-Udvikling Han forstår sig desuden på forskellen mellem privat og offentlig virksomhed og samspillet mellem dem. Lars har derudover bestyrelseserfaring fra 17 bestyrelser fra blandt andet Copenhagen FinTech og er direktør i Frost Management og Associated Director hos Deloitte.

4


Både forretningen og én selv skal opfatte CIO’en som en del af den samlede forretningsudvikling, så man ikke ikke kun bliver it-udvikler. Man skal få et tættere forhold til forretning og i højere grad tage udgangspunkt i forretningens behov.


Hvorfor netværk?

• INSPIRATION • AKTUALITET

Når konstant forandring er et vilkår, får du behov for ny viden, inspiration og et stærkt netværk.

• OUTPUT • NETVÆRK

F5 er sat i verden for at facilitere vækst og viden hos vores netværksmedlemmer. Vi tror på, at vi i netværksgrupperne skal være ambitiøse og nysgerrige, og at vi sammen kan co-create ny viden, som kan gøre os alle rigere. Vi har altid en fagligt stærk network director til at lede og facilitere møderne. Vi henter dygtige eksperter ind til at holde korte og relevante oplæg. Og i små grupper deler og drøfter vi udfordringer og opnår ny viden. Du får ikke et stærkt netværk alene ved at melde dig ind i en af F5s netværksgrupper. Men det er en god start, og netværket skabes over tid, når du og de øvrige medlemmer har delt jeres sejre – og nederlag. Vejen til succes er fyldt med fejltrin. Men ved at lære af andres fejltrin kan du måske få indsigt, så du undgår at begå nogle af dem. En netværksgruppe er ikke et kursus, ikke en konference, ikke et foredrag. Det er et rum med passionerede personer, som deler udfordringer, viden og erfaring med hinanden.

6


NETVÆRKSMODELLEN FÆLLESSKAB Et stærkt netværk skabt af personer, som har samme udfordringer som dig.

INDSIGT Del erfaringer med netværket – og få ny indsigt retur. Sådan bliver vi alle rigere.

VIDEN OG INSPIRATION Korte og præcise oplæg fra eksperter, der arbejder med samme udfordringer som dig.

STÆRK FACILITERING Netværksgruppen ledes af en stærk network director, der faciliterer møderne så alle får udbytte.

FORMAT

HELHEDSOPLEVELSE

I F5 har vi fokus på stærk facilitering. Ved at have en tilknyttet network director til hver gruppe sikrer vi et højt niveau. Udover fagligt aktuelle oplæg fra eksterne inspirationskilder, sikrer network directoren et grundlag af kvalitet og relevans, en dialog med der giver mening, og at gruppen altid har et go to-action, når de forlader hvert møde.

Ved et besøg og et netværksmøde i F5 er intet overladt til tilfældighederne, og vi arbejder med udgangspunkt i at skabe en helhedsoplevelse fra vores medlemmer træder ind ad døren, og til de tager hjem igen. Derfor er hvert arrangement skræddersyet, og både omgivelser, mad og vin, samt gæster og oplæg planlagt ned til mindste detalje. 7


PROG RAM Arbejdet i netværket vil være centraliseret omkring, hvordan vi kan optimere CIO’ens rolle i virksomhederne. I kraft af viden og know-how vil vi klæde deltagerne på til at være enhver forretnings vigtigste aktiv i den digitale verden. Netværket vil løbende få besøg af førende profiler inden for faget til at holde oplæg og give inspiration.

Big data - alle taler om det, få gør det

Consumerization of IT

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Hypen er på sit højeste, men hvad er det reelt? Hvordan og hvor kan det anvendes i praksis? Hvilke kompetencemæssige og teknologiske krav stiller det til organisationen?

Synlighed for cio’ens og ITafdelingens resultater

Internet of things

NETVÆRKSMØDE

NETVÆRKSMØDE

Synligheden er ikke kun afhængig af intern opmærksomhed i virksomheden, men også ekstern mediekommunikation. Hvordan kan CIO’en i praksis bruge medier som et centralt redskab til profilering, positionering og synlighed?

LÆS OM F5 BOX LIVE-EVENTS SIDE 10

8

Hvor står IT-chefen, når forretningen og brugerne tager magten med IT-indkøb? Det kan være drevet af den enkelte bruger, grupperet, drevet af forretningsledere, og ske med eller uden ledelsens og CIO’ens viden og budget.

I løbet af få år vil 30 milliarder ting eller fysiske komponenter have wifi - både køleskabe, termostater og låsene i dit hjem. Det stiller allerede nu CIO’en overfor spørgsmål som, hvordan håndteres sikkerhed og integration i de eksisterende systemer? Bringer det IT-afdelingen og CIO’en i spil i produktudviklingsteamet?


. Mit udbytte af netværket matcher det, der gjorde, at jeg valgte at deltage. At få ny viden, innovationsinspiration og sparring. Både fra leadership i andre indstrier, som inspirerer og sætter innovation i en businesskontekst og fra outside-in oplæg, som trækker de nye megatrends op, så man er opdateret på nye muligheder og next step. TORSTEN BJØRN SENIOR DIRECTOR DESIGN MANAGEMENT, LEGO GROUP A/S

.

9


TRÆNINGSRUMMET

F5 F5 BOX BOX

LAD OS BLIVE INSPIRERET TIL FORANDRING

Med omverdenens krav til acceleration og hastighed er det blevet et mantra, at man skal fejle for at udvikle sig. Men hvornår er der plads til at begå fejl, og hvornår skal vi præstere bedst muligt? Hvordan kan et rum skabes, hvor der er plads til at fejle, udforske og finde nye veje? Vi kalder stedet med plads til fejl og udvikling for Træningsrummet. Det er det rum, den kultur og det mindset, der gør det muligt at teste nye idéer af, eksperimentere og udvikle sin forretning. F5 Box giver i 2018 indblik i gastronomiens, ballettens og sportens træningsrum med kontinuerlig brobygning til livet som leder i dansk erhvervsliv. Vi mødes i spændingsfeltet mellem de forskellige verdener, og du er inviteret.

AARHUS

KØBENHAVN

Teatret Svalegangen Rosenkrantzgade 21 8000 Aarhus

Docken Færgehavnsvej 35 2150 Nordhavn

THE ESSENCE OF CURIOSITY Onsdag / 14. marts 15.00 18.00

THE ESSENCE OF CURIOSITY Mandag / 7. maj 15.00 18.00

DREAMS AND DESCIPLINE Mandag / 27. august 15.00 18.00

DREAMS AND DESCIPLINE Mandag / 20. august 15.00 18.00

THE POWER OF COMPETING TOGETHER Torsdag / 15. november 15.00 18.00

THE POWER OF COMPETING TOGETHER Onsdag / 21. november 15.00 18.00

F5 BOX AFHOLDES SEKS GANGE OM ÅRET Arrangementerne er gratis for medlemmer, og vi garanterer, at du vil gå fra hver F5 Box med ny inspiration til dit daglige arbejde, uanset hvilket netværk eller fagområde, du beskæftiger dig med. F5 Box er en unik mulighed for at udvide dit netværk på tværs af brancher og fagligheder. 10


MEDLEMSKAB Dit medlemskab hos F5 inkluderer

CO-CREATION Intet team vil i sig selv besidde al den relevante viden. Derfor er samarbejde på tværs afgørende, hvis vi skal lykkes. Vi tror på at co-creation eller samskabelse er nøglen til nye ideer.

KONKRET OUTPUT Det er altid målet, at du efter hvert netværksmøde får udviklet dine kompetencer og erhvervet dig nye og konkrete værktøjer, der kan bruges direkte i dit daglige arbejde til at skabe værdi for virksomheden.

FACILITERING Hver gruppe ledes af en Network Director, der kender din branche, udfordringer og muligheder. Sådan sikrer vi det højst faglige niveau og output.

3 BOX Tre årlige live events i form af F5 box. Aktuelle problemstillinger danner rammerne, hvor toneangivende personligheder deler deres erfaringer i et interaktivt format.

4 MØDER Dit medlemsskab inkluderer 4 møder pr. sæson. Vi sætter helhedsoplevelsen i fokus, så du og resten af netværket har de optimale rammer til at blive inspireret.

EKSTERN INSPIRATION Vi arbejder altid ud fra begreberne aktualitet og output. For at sikre det bliver realiseret, får vi på hvert møde besøg af eksterne inspirationskilder inden for netværkets fagområde.

SÅDAN DELTAGER DU I NETVÆRK Tag kontakt til netværkets Network Manager for at høre mere og få en plads i netværket

NETWORK MANAGER

PRIS Et årligt medlemskab koster

19.500 KR Eks. moms. Beløber er fuldt fradragsberettiget for din

Peter Borghus peter.b@f5.dk Telefon: +45 7370 97 64 LinkedIn

virksomhed

11


F5 NETWORKING APS Rentemestervej 2A 2400 København NV CVR: 35523138 www.f5.dk networking@f5.dk Telefon 3211 0000

Fremtidens CIO - F5 (PB)  
Fremtidens CIO - F5 (PB)