Issuu on Google+

ADVISOR 2.0 Netvæ Hvorf rk. or? SIDE 8

Digitaliseringen skal effektivisere - ikke overflødiggøre SIDE 2

Brancheskred SIDE 6


F5 NETWORKING Formålet med netværksgruppen Advisor 2.0 er at give dig konkrete kompetencer, som kan omsættes direkte til værdi i din virksomhed. Du får viden og individuel sparring med medlemmerne, som ruster dig og din virksomhed til at håndtere netop de udfordringer, I sidder med nu. Vores Network Director, Thomas Bøgedal Kristiansen, tilrettelægger de enkelte møder og inviterer eksterne brancheeksperter ind for at sikre et højt vidensniveau. På den måde får medlemmerne et fagligt løft og virksomheden en konkurrencemæssig fordel. Målet er, at du hver gang kommer hjem med nye ideer og konkrete værktøjer, som du kan bruge direkte i dit daglige arbejde til at drive din virksomhed fremad.

NETWORK DIRECTOR Thomas Bøgedal Kristiansen er advokat hos Bech-Bruun, hvor han specialiserer sig inden for virksomhedsoverdragelser. Henover de seneste år har han rådgivet en lang række store private equity-fonde og danske og internationale virksomheder i forbindelse med M&A-transaktioner. I 2014 var han en af de 100 største danske erhvervs-talenter under 35 år, udråbt af Berlingske Business. Thomas underviser desuden i selskabsret og virksomhedsoverdragelser ved Bech-Bruuns eget academy.

Det er kompetencen, som adskiller dette netværk fra de andre. Det er kompetente folk, både dem, som holder oplæg, og deltagerne. Jeg synes, man kan mærke, at folk spiller med - jeg tror, det hæver niveauet, at alle har taget aktivt stilling til at være med, og at der er betalingsfee. ASGER SIMONSEN IT-CHEF, SHOE-D-VISION DELTAGER I NETVÆRKET REMAKING RETAIL

2


DIGITALISERINGEN SKAL EFFEKTIVISERE - IKKE OVERFLØDIGGØRE Den “digitale revolution” er ikke noget, man skal være nervøs for - heller ikke som rådgiver. Succes i fremtiden afhænger af, hvor godt man formår at udnytte de digitale muligheder. En dybere kommerciel forståelse og en helt grundlæggende tillid fra klientens side er blevet (og bliver fortsat) vigtigere end nogensinde før i rådgiversammenhæng. Det er blevet lige så vigtigt som høj faglighed og ekspertise, for snart vil man kunne finde en lang række standardiserede ydelser og andet ved hjælp af digitale løsninger. Det mener network director i F5, Thomas Bøgedal Kristiansen.

bliver et af de parametre, der stadig vil skabe en fornuftig og legitim rolle for rådgiveren. “Visse af de ydelser, som fx advokater traditionelt set har levet af, bliver uden tvivl overflødiggjort af udviklingen. Men det gør bare, at andre dele af vores ydelser bliver så meget mere vigtige. Ting som robotterne trods alt ikke kan. At se noget i de rigtige sammenhænge, at have empati og forstå de mennesker, man arbejder med, herunder hvad der driver dem i den konkrete situation” forklarer Thomas Bøgedal Kristiansen. Og i det ligger også, at individualiserede løsninger er vejen frem.

“Vi skal udvikle os og se hen imod, hvad vi som rådgivere kan, som ikke kan erstattes digitalt eller teknologisk. Juridisk eller anden teknisk specialistviden er en nødvendighed, hvor man som klient altid må kunne forvente, at rådgivningen har en meget høj kvalitet. Men rådgiverens forståelse for klientens virkelighed og kommercielle miljø, er mindst lige så vigtig,” forklarer han og uddyber: “Det handler ofte om at gøre klientens liv lettere, og komme med brugbare kommercielle løsninger, som fungerer rent teknisk. Og kernen i det er, hvordan man bliver klientens trusted advisor og i højere grad bliver en sparringspartner. Hvordan man lærer klienten at kende og får en forståelse for de dynamikker, der gør sig gældende i klientens hverdag, bliver afgørende for, hvordan man i virkeligheden får leveret reelt værdiskabende rådgivning,” siger han. Skræddersyede løsninger er afgørende I takt med den digitale udvikling vil det blive alfa omega at kunne skræddersy individuelle løsninger til sine klienter. Det

“Man skal som rådgiver udnytte teknologien alt det, man overhovedet kan. Vi skal ikke konkurrere på standardiserede formularer osv., som rådgivere ikke længere kan tage penge for at levere. Vi skal tænke skridtet videre og komme med skræddersyede løsninger, der giver kommerciel mening for klienten i deres hverdag. Og det er i navnlig også der, hvor vi trods alt stadig har og vil have en rolle fremadrettet - at forstå de større sammenhænge, der omgiver sagen eller aftalen,” siger han. For at blive bedre på disse aspekter, kan et godt, fagligt netværk være et stærkt redskab, mener Thomas Bøgedal Kristiansen. “Netværket i F5 er et godt format, hvor man får lejlighed til at høre nogle spændende indlæg fra nogle dygtige eksperter om relevante emner og sætte dem ind i den rigtige kontekst. Og så få muligheden for at drøfte det med ligesindede. Det er sundt at høre om, hvad de andre gør, og hvordan man sikrer sig, at man er med, når digitaliserings-toget kører, så man ikke står tilbage på perronen.”

3


HVEM HENVENDER NETVÆRKET SIG TIL? Dette netværk henvender sig til advokater, som ønsker at styrke deres evne til at tiltrække og fastholde klienter. Med andre ord: Du har et kommercielt fokus. Du interesserer dig for, hvordan du kan gå fra traditionel advokatvirksomhed til at tænke som en moderne virksomhed spomed fokus på branding, marketing og salg. Netværksgruppen er sammensat bredt på tværs af sektorer. Vi har fokus på at rekruttere fra forskelligartede specialer og/ eller provinser, så konkurrencesituationer minimeres.

Det vigtigste krav for din deltagelse i netværket er, at at har lyst til at mødes og sparre med andre ambitiøse profiler fra din branche og tør være med til at udfordre den gængse kultur omkring jura. Blandt medlemmerne i vores øvrige netværk finder du dygtige folk fra Grundfos, Danske Bank, Lego og Rambøll.

Mit udbytte af netværket matcher det, der gjorde, at jeg valgte at deltage. At få ny viden og noget innovationsinspiration og sparring. Både fra leadership i andre industrier, som inspirerer og sætter innovation i en businesskontekst og fra outside-in oplæg, som trækker de nye megatrends op, så man er opdateret på nye muligheder og next step. TORSTEN BJØRN SENIOR DIRECTOR DESIGN MANAGEMENT, LEGO GROUP A/S DELTAGER I NETVÆRKET INNOVATION I VIRKELIGHEDEN

4


INSPIRATION

FRIRUM

I netværksgruppen kan du drøfte dine konkrete udfordringer og du giver andre deltagere feedback på deres. Du bliver udfordret og får sparring på strategier og konkrete problemstillinger fra kompetente og uafhængige netværkskollegaer. Det giver inspiration til nye idéer og videreudvikling som du kan tage med hjem til din virksomhed.

Netværksgruppen er et frirum, hvor der er plads til at du kan drøfte alt fra hverdagens almene dilemmaer til din virksomheds strategiske udfordringer. Netværket bliver dit fortrolige frirum, hvor du i samråd med andre ledere kan få sparring på personlige udfordringer i forhold til dit arbejdsliv. Du udvikler både faglige og personlige kompetencer til nytte for dig og din virksomhed.

KONKRET VIDEN

FAGLIG KOMPETENCE

Den verden vi lever i i dag er helt anderledes end for blot fem år siden. I netværket får du adgang til opdateret og konkret viden, som endnu ikke er nået frem til lærebøger på universiteterne og først senere bliver til pensum på MBA-uddannelserne. Gennem øvelser og diskussion sætter vi fokus på at implementere den nye viden i din virksomhed.

Netværket ledes af en Network Director, som kender din branche og dine udfordringer. Network Directorens opgave er at lede gruppen og tilrettelægge netværksmøderne efter deltagernes behov og ønsker. Samtidig har Network Directoren et højt fagligt niveau, som sikrer at deltagerne får relevante vidensindspark udefra.

5


MULIGE TEMAER

MARKEDSFØRING Det er ikke længere nok at have sit navn på De Gule Sider. Rådgivere skal i dag tænke over branding, markedsføring og specialisering. Men hvordan gør man? Ved dette møde fokuserer vi på enkle trin og strategier, hvormed du kan vise potentielle kunder din domæne-ekspertise.

BRANCHESKRED Digitaliseringen har vendt op og ned på de fleste brancher. Efter mange gode år må vi nu indstille os på, at kunderne ikke længere kommer af sig selv. Ved dette møde diskuterer vi, hvor mulighederne befinder sig på dette marked, og hvordan vi kan vende digitaliseringen til en fordel.

SÆLG DIG SELV Rådgivere har alt for ofte fokus på tekniske spidsfindigheder og detaljer i stedet for at have fokus på kunden. Det er en stor fejl. Ved dette møde går vi i dybden med, hvordan du går fra klient til kunde og bliver i stand til at tænke i kommercielle løsninger.

6

TILLID Kunder vælger ofte med hjertet snarere end med hjernen. Derfor er det altafgørende at kunne vække tillid, når du arbejder som rådgiver. Ingeniører, arkitekter, revisorer og andre rådgivere er ikke undtaget fra denne gyldne regel. Med afsæt i teorierne fra Charles Green og ‘The trusted advisor’ lærer vi at blive empatiske, troværdige og tillidsvækkende rådgivere inden for vores domæne.


PRAKTISK INFO

LOCATION

INDHOLDET AF VORES NETVÆRKSPAKKE Fire faglige oplæg om året af høj kvalitet med den nyeste viden inden for feltet samt mulighed for - udover netværksmøderne - at deltage i en række konferencer årligt om innovation og tendenser. Hver konference varer to-tre timer og er spredt ud over året.

KØBENHAVN NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET

Netværk og workshops med de øvrige deltagere, som giver ny inspiration, indsigt og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde. Facilitering og mødeledelse af en faglig anerkendt Network Director, som kender dine udfordringer. Fortroligt forum online, som giver deltagerne mulighed for at sparre med hinanden mellem møderne. Adgang til F5 box; flere årlige live-events, hvor formidling, netværk og samtale smelter sammen i et nyt format. F5 box tager fat i tidens vigtigste tendenser og er på tværs af netværksgrupper. PRIS Et årligt medlemskab koster 19.500 kr. – eksklusive moms pr. deltager. Beløbet er fuldt fradragsberettiget for din virksomhed.

KONTAKT NETWORK MANAGER Jesper Kragh Nielsen Email: jesper.kn@f5.dk Telefon: +45 73 70 97 49

F5 Networking ApS Ny Kongensgade 9C, baghuset 1472 København K Telefon: +45 32 11 00 00 Email: networking@f5.dk

LinkedIn CVR: 35523138

7


NETVÆRK HVORFOR? EKSPERT: BEDST AT NETVÆRKE UDEN FOR VIRKSOMHEDEN Ledere oplever, at det kan være svært at netværke og udveksle erfaring med tætte kollegaer. Derfor anbefaler ekspert, at man opsøger netværk uden for virksomheden. Ledere kan ofte have svært ved at tale åbent om problemer, som de møder i forbindelse med arbejdet i deres virksomhed. Derfor anbefaler netværks-ekspert Christian Waldstrøm, som er medforfatter til bogen ‘Corporate Networking’, at man opsøger et fagligt netværk, hvor man ikke har de samme problemer. “I et netværk uden for virksomheden kommer man til at møde nogen, som minder om én selv, men som ikke er for tæt på. Problemet i virksomheder er, at dine konkurrenter til de spændende projekter, bonusser og forfremmelse sidder lige ved siden af dig. Og så kan det jo være svært at åbne op og få fortalt om de udfordringer, du sidder med,” fortæller Christian Waldstrøm, lektor på Aarhus Universitet og partner i Unilyze.

“Virksomheder er præget af politik, hvor det handler om at opnå en fordelagtig position. Nogle bliver bestyrtede, når man siger det og andre kan nikke genkendende til det. Der vil altid være forskellige dagsordener i virksomheder. En kamp om ressourcer, om du vil. IT-folkene har deres dagsorden, smens produktions- og HR-folkene har en anden agenda”, fortæller netværks-eksperten. Et spørgsmål om tillid Christian Waldstrøm mener dog også, at et netværk for at fungere bedst kræver en høj grad af tillid mellem deltagerne. “Et netværk kan være et frirum i modsætning til ens virksomhed. Derfor kræver det, at der er en tillid, så man ved, at det, man siger, ikke kommer videre. Der skal være en fortrolighed, som tager noget tid at bygge op.” Men når først tilliden er på plads, så giver netværket også en konkret gevinst - både for lederne personligt og for virksomheden.

Han mener, at man ikke kan komme udenom, at virksomheder har en udfordring, når det kommer til at have en åben dialog og udveksle erfaring internt:

Det væsentligste er, at jeg har lært en masse nye faglig relevante mennesker at kende. Vi er et par stykker i netværket som har dannet en lille arbejdsgruppe og nu er vi i gang med at lave et helt nyt produkt. Det er fantastisk! Hvis ikke jeg var med i netværket, så havde vi nok ikke fået den produktidé. MICHAEL EMBORG PROTOTYPE COORDINATOR, ROCKWOOL DELTAGER PÅ NETVÆRKET FREMTIDENS BYGGERI

F5 NETWORKING APS . NY KONGENSGADE 9C, BAGHUSET . 1472 KØBENHAVN K . TELEFON: +45 32 11 00 00 . EMAIL: NETWORKING@F5.DK


Advisor 2.0 - F5 Networking (JN)