Page 1

Diamond

brezplacno svetovanje

Brošura o mali biološki čistilni napravi

Zastopstvo, prodaja in servis za Slovenijo: F3m Levstek d.o.o. Podgorica 86, 1231 Črnuče, Slovenija Tel: 041/826-926 E-mail: info@f3m.si Web: www.f3m.si

garancija na njeno doživljenjsko delovanje

10 let

garancije * na ohišje čistilne naprave

2 leti

garancije * na puhalo

Okoljske rešitve čiščenja odpadnih vod • samostojne hiše ali zaselki, ki niso priklopljeni na kanalizacijo • zamenjava za greznice • velikost od 1 do 20 populacijskih ekvivalentov

* garancija velja le ob upoštevanju navodil za vzdrževanje in uporabo in običajni sestavi odpadne vode


ne smrdi Brezskrbno čiščenje odpadnih vod. Ko smo prvim strankam pri prodaji garantirali, da iz čistilne naprave Diamond ne bo nikoli smrdelo ali se zamašilo, so se samo nejeverno smejali… sedaj pa so to naše najbolj zadovoljne stranke. Postanite tudi vi ena izmed njih in zaupajte naši kvaliteti in strokovnosti. In to še ni vse. Poleg tega čistilna naprava Diamond nudi: v 25 letih najnižje obratovalne in vzdrževalne stroške · odvoz odvečnega blata na 3 leta · nizka poraba elektrike za pogon malega tihega puhala · edina mehanska električne oprema je zunanje puhalo visok učinek čiščenja nad 96% po parametru BPK5 nadzor delovanja čistilne naprave preko svetlobnega alarma močno konstrukcijo in poseben design, ki zmanjša stroške vgradnje majhen pokrov v nivoju zemlje, da zmanjša vizualni vpliv na okolico. skladna s standardom SIST EN 12566-3, CE oznaka, potrjena na DIBt več kot 20 let ustrezno čiščenje odpadnih vod preko 100.000 zadovoljnih uporabnikov širom sveta.

Notranja zgradba čistilne naprave Diamond

dotok odpadne vode

zunanja usedalna cona

Telo čistilne naprave je v obliki diamanta in je znotraj razdeljena v 2 coni (notranja aerobna biološka cona in zunanja usedalna cona). Puhalo je v vodotesnem kiosku opremljenim s svetlobno alarmno lučko. (Mesto vgradnje puhala na željo kupca.) Čistilna naprava je izdelana v armirani plastiki.

Kako deluje »Diamond« čistilna naprava? 1•

izhod očiščene vode

notranja aerobna biološka cona

Avgust 2012

zračni difuzor

Odpadna voda prosto doteka v osrednji del čistilne naprave, kjer se sreča s stalno prezračenim tokom suspendiranega aktivnega blata. Takoj se prične aerobna razgradnja snovi v odpadni vodi in s tem čiščenje odpadne vode. 2• Zunanji del čistilne naprave predstavlja usedalna cona, kjer se aktivno blato zaradi posedanja loči od očiščene vode, ki prosto odteka v iztočno cev in nato v okolje. 3• Sistem je dimenzioniran po postopku podaljšane aeracije tako, da se odvoz odvečnega blata vrši na 3 leta.


Zagotovljeni ustrezni učinki čiščenja »Diamond« čistilna naprava je dimenzionirana da biološko očisti odpadne vode pod 20 mg/L biokemijske potrebe po kisiku (BPK5), 30 mg/L suspendiranih snovi (SS) in pod 20 mg NH4-N/L (parametri izmerjeni na 95 % vzorcev iztoka iz čistilne naprave). Slovenska zakonodaja predpisuje višje meje za iztok iz malih čistilnih naprav in sicer 150 mgKPK/L in 30 mgBPK5/L. V primeru še večjih zahtev po odstranitvi fosfornih in dušikovih snovi iz odpadne vode so na razpolago drugi modeli čistilnih naprav, ki jih nudi podjetje WPL iz Velike Britanije.

Opcijska dodatna oprema, ki omogoča še več možnosti Vzorčna posoda Kompaktna vzročna posoda omogoča enostavno vzorčenje očiščene odpadne vode (iztoka iz čistilne naprave).

Povišanje vratu čistilne naprave Za čistilne naprave »Diamond« je na razpolago širok spekter različnih poviškov vratu čistilne naprave, kar omogoča vgradnjo na različnih nivojih terena.

Obremenitve (izračunano po »British Water – Code of Practice) ter moč puhala Model

enota

DMS2

DMS3

DMS4

DMS5

Število oseb (PE)

PE

1-6

5-11

10-15

14-20

Največja dnevna organska obremenitev

gBPK5/dan

360

660

900

1200

največja moč puhala*

kW

0,105

0,112

0,149

0,216

* podatki iz zračnega puhala, ki jih navaja proizvajalec

Za dosego ustreznega učinka čiščenja se je potrebno držati »WPL Navodil za vgradnjo«, »WPL Navodila za uporabnika, obratovanje in vzdrževanje« čistilne naprave ter upoštevati čas začetnega vzpostavljanja ravnovesja v čistilni napravi, ki je od 6-12 tednov in je odvisen od obremenitve in temperature odpadne vode.

skupni

A zunanji

B višina

D-B*

C višina

D globina teža prazne

premer

do vtoka

razlika

iztoka

v zemlji

enote

volumen

enota

m

m

m

m

m

kg

L

DMS2

1,85

1,72

0,61

1,62

2,34

155

2270

DMS3

2,07

1,84

0,78

1,74

2,62

192

3030

DMS4

2,07

2,00

0,80

1,90

2,81

210

3975

DMS5

2,07

2,00

0,80

1,90

2,81

210

3975

Model

* globja razlika se lahko zagotovi s standardnimi poviški vratu čistilne naprave

ti

na voljo razlicne velikos

Vsaka čistilna naprava »Diamond« je opremljena z detaljnimi navodili za vgradnjo čistilne naprave. V večini primerov čistilne naprave ni potrebno ob-betonirati. WPL priporoča, da vgradnjo izvede kvalificirano in usposobljeno osebje. Zračno puhalo se nahaja v vodotesnem kiosku iz plastike, ki je opremljen s svetlobnim alarmom. Povezan mora biti na enofazni tok (240 V) preko IP65 vodo odporne vtične doze, ki naj jo izvede kvalificiran električar. Puhalu je priloženo 10 m cevi za zrak, ki povezuje puhalo z zračno blazino v čistilni napravi. Razdalja med puhalom in čistilno napravo je možna do razdalje 30 m, vendar morate v tem opozoriti distributerja.


Redno vzdrževanje in servis Vsaki čistilni napravi »Diamond« so priložena »Navodila za uporabnika, vzdrževanje in obratovanje čistilne naprave«. Sistem potrebuje okoli 2 uri letnega vzdrževanja. Servis in vzdrževanje lahko izvajate sami ali pa za to pooblastite distributerja. Podjetje WPL je bilo s strani British Water nagrajeno kot podjetje, ki svojim strankam nudi visoko kvaliteten servis, kar so prenesli tudi na svoje distributerje. Pohvali pa se lahko še z drugimi nagradami in priznanji.

Nakup in dobava V ceni čistilne naprave je vključena celotna čistilna naprava s puhalom, 3 letnimi rezervni deli za puhalo, vsa dokumentacija, ogled terena na željo naročnika, dostava čistilne naprave na lokacijo, zagon in šolanje uporabnikov. Vse čistilne naprave se dobavijo v roku do 3 tednov na naslov naročnika.

Garancija Za delovanje puhala velja 2 letna garancija. Ohišje čistilne naprave je narejeno iz armirane plastike, katere življenjska doba je najmanj 25 let. Garancija delovanje procesa čiščenja za celotno življenjsko dobo čistilne naprave.

Mnenje strokovnjakinje in uporabnikov o čistilni napravi “Diamond”: Dr. Marjeta Stražar, direktorica JP Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik: Naše podjetje se vsakodnevno srečuje s problemi čiščenja odpadnih vod, tako velikih kot malih hišnih čistilnih naprav. Za malo biološko čistilno napravo “Diamond” lahko zagotovimo, da vključuje enostaven in zanesljiv sistem čiščenja odpadnih vod, ki je zaradi dobre tehnološke izbire tudi zelo učinkovit in prijazen uporabniku.

Družini iz vasi Repnje: Pri izbiri hišne čistilne naprave za dve družinski hiši nas je zelo skrbelo, da se bo iz nje širil smrad, saj imamo zaradi omejitve prostora postavljeno tik ob vhodnih vratih. Čistilna naprava “Diamond” pa je celo presegla naša pričakovanja, saj se vonja po čiščenju dejansko nikoli ne zazna. Tudi puhalo, ki se nahaja tik ob hiši, je izredno tiho, da ne moti našega spanca. Ker je sama čistilna naprava nepovozna, smo povoznost enostavno rešili z ob-betoniranjem čistilne naprave in si s tem pridobili parkirni prostor. Odvoz odvečnega blata se je dejansko izvedel pri polni obremenitvi čistilne naprave po treh letih, tako kot nam je bilo zagotovljeno ob nakupu!

poklicite zdaj

Zastopstvo, prodaja in servis za Slovenijo:

Tel: 041/826-926

F3m Levstek d.o.o.

E-mail: info@f3m.si Web: www.f3m.si

E R IA

R IB A C

AT

L

ED M

zaupanja vredno podjetje

ASS

WPL Limited Units 1 & 2 Aston Road Waterlooville Hampshire PO7 7UX Velika Britanija www.wpl.co.uk

Matična številka: 2113422 Davčna številka: SI16639618

PD

Avgust 2012

Podgorica 86 1231 Črnuče Slovenija

SS

Levstek d.o.o.

E

F3m

Profile for f3m.si

Diamond brosura  

Diamond brosura  

Profile for f3m.si
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded