Page 1

BIOGRAFII

RocK Legends

Numărul 1 Mai 2010 9,99 lei

Album de colectie ,

Incredibila istorie  a unei trupe legendare Brian Johnson si Angus  Young despre concertele ,

din Black Ice World Tour

PLUS

UN DOCUMENTAR AC/DC SENZATIONAL , PREMIERA VIDEO ÎN ROMÂNIA!

IMAGINI UNICE99

numai 9, lei

DVD EXCLUSIV


STORYROCKLEGENDS 04 Fascinația AC/DC

Forţa AC/DC este aproape la fel de valabilă astăzi precum se dovedea în anii de glorie ai trupei australiene. Deloc obosiţi, membrii formaţiei umplu și în prezent stadioane. Dacă vă îndoiţi, mai căutaţi bilete la concertul de la București.

06 România, electrizată de AC/DC Nu este un vis frumos, este chiar realitate. Pregătiţi-vă pentru AC/DC! Concertul AC/DC din 16 mai, prezentat de East European Concert și Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment, este considerat evenimentul anului 2010 în România!

08 Istoria unei trupe legendare

01 ANGUS YOUNG AC/DC Facts

Membru fondator al legendarei trupe AC/DC, Angus era minor când a început să producă muzică rock, dar muzica lui era majoră…

AC/DC este formaţia care în 37 de ani de carieră a atins oameni teribil de diferiţi, cu preferinţe muzicale aparent fără mai nimic în comun. Este imposibil să nu recunoști vocea solistului Brian Johnson sau acordurile care au desprins trupa din anonimat.

10 Nebunia anilor ‘70

Forţa AC/DC a devenit limpede în anii ‘70 pentru oricine cu înţelepciunea de a o urmări atent. Urletul AC/DC a acoperit în gălăgioșii, dar extrem de interesanţii ani ‘70, vocea multor trupe, cu plămâni mai slabi și mai neinspirate.

12 Dificilii ani ‘80

Declinuri și succese în această epocă, un „repertoriu“ vast pentru AC/DC În prima parte a decadei, formația cunoaște o perioadă destul de dificilă, „operând“ fără Bon Scott.

2

5RFN/HJHQGV&ROO

HFWLRQ

O biografie exclusivă

02 BRIAN JOHNSON AC/DC Facts

Solist de peste 25 de ani al trupei, după ce a preluat cu succes ștafeta de la tulburatul Bon Scott, Brian continuă să trăiască pentru rock.

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA!

AND THEN THERE WAS ROCK

92 de minute despre una dintre cele mai influente trupe din istoria muzicii rock este cadoul pe care revista Story îl face adevăraţilor fani ai acestei trupe cu ocazia concertului pe care îl susţine la București! Dezvăluiri, mărturisiri de la foști colegi de școală ai veteranilor, secvenţe incendiare din concerte, imagini de arhivă și povești de la foști membri AC/DC, totul într-un documentar pe care numai acum aveţi ocazia să-l savuraţi. Nu rataţi să vă completaţi colecţia cu un material EXCLUSIV!

AND THEN THERE WAS ROCK Povestea extraordinar membrilor formației, deă a adolescența lor în Sydnela y până astăzi.

PREMIERA VIDEO ÎN ROMÂNIA

92

DE MINUTE

de dezvăluiri și mărturii de la apropiații artiștilor!


03 MALCOLM YOUNG AC/DC Facts

Fratele mai mare și mai retras al popularului Angus a influenţat discret muzica trupei din care face parte.

14 AC/DC pornește la drum în anii ‘90

Vremea concertelor live iubite de fani Într-o epocă cu o diversificare fantastică a ofertei heavy metal, AC/DC își menţine statutul de formaţie de talie mondială.

16 Foto Poster 18 Revenirea din 2000

AC/DC se împrietenește cu Iron Man Două noi albume „lovesc“ piaţa după 2000, iar trupa colaborează și cu producătorii blockbusterului „Iron Man“.

04 CLIFF WILLIAMS

&ROOHFWLRQ

ND THEN ERE WAS ROCK

Nu au avut prea multe în comun, dar amândoi au rămas în istorie. Bon Scott și Brian Johnson și-au pus, fiecare amprenta pe sound-ul trupei.

Interesul pentru concertul AC/DC le-a cuprins și pe vedete Concertele ce încing România, începând din 16 mai, atrag și persoane publice!

MIERA VIDEO ROMÂNIA

92

22 Soliști AC/DC

24 Staruri despre anul rock

tea extraordinară a rilor formației, de la cența lor în Sydney până astăzi.

DE MINUTE

Frânturi din istoria AC/DC, adunate în aproape 40 de ani de carieră Ani în care prietenia celor cinci membri s-a sedimentat frumos și zgomotos.

AC/DC Facts

Cu părul său alb și înfăţișarea de bunic, Cliff nu trădează decât pe scenă energia care l-a caracterizat de când s-a „înrolat“ în lumea metal rock.

de dezvăluiri și mărturii de la apropiații artiștilor!

20 Foto album

04 PHIL RUDD AC/DC Facts

Uimitorul toboșar AC/DC a fost alături de trupă din 1975 până în 1983 și, din nou, din 1994 până în prezent.

26 Program concerte 24 Nebunia concertelor

Cele mai mari trupe iau cu asalt România Aflaţi și cum au primit alţii turneul AC/DC „Black Ice World Tour“!

3


STORYROCKLEGENDS

4


FASCINAŢIA PENTRU AC/DC REZISTĂ! Forţa AC/DC este aproape la fel de valabilă astăzi precum se dovedea în anii de glorie ai trupei australiene. Deloc obosiţi, chiar dacă nu mai beneficiază de energia debordantă a tinereţii membrii formaţiei umplu și în prezent stadioane de zeci de mii de oameni. Dacă vă îndoiţi, mai căutaţi bilete la concertul de la București. Și dacă tot vă îndoiţi, uitaţi-vă la această fotografie, din iunie 2009. Helsinki și-a urlat patima din toţi plămânii la concertul din cadrul turneului „Black Ice World Tour“.

5


STORYROCKLEGENDS O PERECHE IMBATABILĂ Brian Johnson și Angus Young s-au sudat de-a lungul sutelor de concerte susținute, devenind un cuplu muzical recunoscut în întreaga industrie. I-a ajutat enorm și faptul că au plăceri comune, de la muzică până la băutură și interesul pentru femei.

„NE-AM URCAT MEREU CU MAXIMĂ PLĂCERE PE SCENĂ ŞI AM DAT TOT DIN NOI! ĂSTA E ROCK-UL“ BRIAN

6


TOGRAFII

POVESTEA UNEI FO Sh ow

Lo cație Dată

VIP

Wil k e s Ba r re P h il ade lphia 8

Oc t om b r ie 200 SSTTAAFFF GGUUEESST

TER AFTE AF OW SH SHOW

PPHHOOTTO

NU ESTE UN VIS FRUMOS, ESTE CHIAR REALITATE. PREGĂTIŢI-VĂ PENTRU AC/DC!

Concertul AC/DC din 16 mai, prezentat de East European Concert şi Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment, este considerat evenimentul anului 2010 în România! Show-ul AC/DC, atât de aşteptat de mii de români, va avea loc în Piaţa Constituţiei din Capitală şi face parte din turneul mondial „Black Ice World Tour 2010“. «Suntem mândri şi fericiţi să vă putem prezenta AC/ DC în România, un eveniment aşteptat de zeci de mii de fani“, declara Marcel Avram, în cadrul unei conferinţe de presă. Evident, noi, românii, suntem şi mai fericiţi că, de data aceasta, ne numărăm printre cei aleşi. «Black Ice World Tour“ a debutat pe 28 octombrie 2008 şi îşi va vedea parcursul în-

„NU M-AR INTERESA SĂ DESCOPĂR ALTE TRUPE NOI ŞI TINERE. AM TRECUT DE VREMEA COŞURILOR“ ANGUS

cheiat spre finalul lui 2010, dar numai după ce a cucerit, bucată cu bucată, trei continente: Europa, Australia, ţara de baştină a uneia dintre cele mai faimoase trupe rock din istorie, şi America de Nord. Turneul a debutat cu câteva recorduri impresionante: trei concerte din Melbourne (Australia) au fost sold out în 10 minute, ceea ce reprezintă un record absolut. „Black Ice World Tour“ are una dintre cele mai mari şi costisitoare scene din istorie, iar 500.000 de bilete s-au vândut în prima zi de la anunţarea turneului mondial. Majoritatea concertelor din Europa au fost declarate sold out în timp record. Băieţii de la AC/DC vor veni în România însoţiţi de invitaţi speciali, iar cei care încă nu şiau achiziţionat încă bilete trebuie să ştie că mai sunt disponibile locuri doar la categoriile VIP, la preţul de 477 lei, şi Normal Circle, la preţul de 148,4 lei. 7


STORYROCKLEGENDS AC/DC este formaţia care în 37 de ani de carieră a atins oameni teribil de diferiţi, cu preferinţe muzicale aparent fără mai nimic în comun. azele trupei au fost puse de fraţii Malcolm şi Angus Young, băieţi a căror familie s-a mutat în Australia în anii 60. La scurt timp după formare (1973), AC/DC susţinea deja primul concert într-un bar din Sydney. Se simţea în muzica lor o influenţă a două mari trupe ale momentului, Led Zeppelin şi Rolling Stones, regii rock-ului. Ascensiunea s-a făcut însă atât de rapid, încât, la un an de la înfiinţarea trupei, AC/DC lansează primul album, «High Voltage“, un material discografic de hard rock combinat cu blues. Angus, unul dintre membrii fondatori, a adoptat la sugestia surorii lui o ţinută nonconformistă, o caraghioasă uniformă şcolară, ceea ce l-a făcut să devină o emblemă a formaţiei şi un punct de atracţie în concertele AC/DC. Băieţilor nici nu le-a trebuit mult să se afirme pe plan local; australienii i-au plăcut şi, în numai doi ani, formaţia a depăşit graniţele continentului, ajungând în Europa. A pornit, apoi, să cucerească lumea întreagă.

B

UN NOU SOLIST, UN NOU ÎNCEPUT În plină glorie artistică, la începutul anului 1980, trupa AC/DC trece prin momente de cumpănă. Bon Scott, solistul formaţiei, moare în urma unei nopţi de beţie. În aceste condiţii, fraţii Young îşi pun problema dacă merită să continue activitatea. Însă, cineva nu dorea ca povestea să se sfârşească: la nicio lună de la dramaticul incident, Brian Johnson (pe vremea aceea solist al formaţiei Geordie) este anunţat

8

oficial, în urma unor audiţii, ca noua voce AC/DC. Şi ce voce! Ultimul album pe care l-a înregistrat Bon Scott cu trupa a fost «Highway To Hell“ (1979), un disc care a provocat o adevărată isterie în rândul fanilor. A urmat apoi o întreagă serie de materiale discografice, ce s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

STRADA „AC/DC“ Meritele trupei nu au fost trecute cu vederea. În urmă cu şapte ani, AC/DC şi-a găsit, în sfârşit, locul în celebrul muzeu Rock and Roll Hall of Fame, din Cleveland. Anul trecut, în urma unei statistici realizate de asociaţia americană a industriei muzicale, s-a constatat că formaţia se află pe locul cinci la vânzări de albume, devansând nume teribil de mari. Mai mult decât atât, oficialităţile din Melbourne, Australia, locul de naştere al trupei, au denumit o stradă în onoarea formaţiei; «AC/ DC Lane“ a apărut drept recunoştinţă pentru revoluţionarea muzicii rock.

O TRUPĂ INCENDIARĂ De-a lungul celor 37 de ani de activitate, membrii formaţiei au dovedit că sunt ceva mai liniştiţi decât alţi rockeri. În afară de moartea dramatică a solistului Bon Scott, câteva cure de dezintoxicare şi o amendă de 250.000 de dolari (un cuplu a sunat la un număr de telefon precizat într-o piesă din repertoriul trupei şi a ascultat cuvinte obscene), AC/DC nu a ieşit în evidenţă cu scandaluri, aşa cum s-a petrecut cu mai toţi artiştii de acest gen.

„LIFE IS LIVE“ AC/DC și-a perfectat de-a lungul timpului tehnica de concerte, ajungând aproape de perfecțiune. Publicul care a fost de față la un concert al trupei australiene a fost rareori dezamăgit.


HIGH VOLTAGE Albumul de debut al formaţiei. Reeditat un an mai târziu, în 1976, pentru difuzare internaţională.

DIRTY DEEDS DONE DIRT CHEAP Are loc și prima schimbare semnificativă în trupă. Cliff Willams a avut nevoie de șase ore de cântat încontinuu la bass pentru a-i convinge pe fraţii Young că merită să facă parte din AC/DC!

IF YOU WANT BLOOD YOU’VE GOT IT Este un disc de referinţă din cariera formaţiei. A fost înregistrat în timpul unui turneu mondial pe care AC/DC îl susţinea la acea vreme. Chiar și acum, după 37 de ani, albumul este considerat una dintre cele mai valoroase producţii live din toate timpurile.

HIGHWAY TO HELL Albumul a adus trupei celebritatea pe plan mondial. Este ultimul înregistrat cu vocea lui Bon Scott. Toate cele zece piese de pe disc sunt considerate hituri. Un material care a revoluţionat muzica hard rock.

BACK IN BLACK Primul disc cu vocea lui Brian Johnson. A avut un success răsunător, deși soundul este puţin schimbat faţă de materialul precedent: peste 2 milioane de exemplare s-au vândut numai peste Ocean și a ocupat poziţii bune în topurile de specialitate.

BALLBREAKER Este o colaborare cu Rick Rubin, producătorul trupei Slayer. Printre piesele extrase de pe acest disc: „Hard As a Rock“, „Hail Caesar“ și „Cover You in Oil“.

9


STORYROCKLEGENDS z primul album AC/DC care a atins topurile americane s-a numit „Let There Be Rock“, din 1977.

Nebunia anilor ‘70

z Întâiul material discografic AC/ DC care s-a vândut în peste un milion de exemplare a fost „Highway to Hell“. z Limbajul folosit de băieţi în cântecele lor a cam şocat la început. Cerea ceva curaj să urci pe scenă şi să strigi „Big Balls“.

HIGH VOLTAGE, 1976

ÎN PLIN AVÂNT Unul din lucrurile cele mai deștepte pe care tinerii AC/ DC le făceau în anii 70, fapt care a ajutat teribil creșterea trupei, a fost să cânte live cât de des au putut. Cota de piaţă a trupei s-a ridicat fantastic, iar carisma și renumele de băieţi duri a ajutat la promovarea formaţiei.

10

LET THERE BE ROCK, 1977

HIGHWAY TO HELL 1979


um a

a here

terial C/

ste

fost Hell“.

eţi or la a urci ă ls“.

TOGRAFII

POVESTEA UNEI FO Sh ow

Re adi ng Fe s t

Lo cație

Un ite d K ing dom

Dată

s e p te m b r ie 19

VIP

ÎN SPATELE UNUI ROCKER… … se ascundea o lume nebună. Fanii se obișnuiseră cu excentricităţile lui Bon Scott, iar el arăta că apreciază. Angus s-a luat și el după Bon.

76

AFF GGUUEESST SSTTAF

TER AAFFTE OW SH SHOW

PPHHOOTTO

GHIDAŢI DE PASIUNEA PENTRU MUZICĂ ÎN AȘTEPTAREA MORMANELOR DE BANI MO Băieţii de la AC/DC se distrau Bă deseori glumind despre de viitorul lor de oameni bogaţi vii și influenţi. Dincolo de poante, se ghicea și o dorinţă po reală, trimiteri foarte clar rea reprezentate pe unul dintre rep cele mai tari albume ale lor din ce anii 70, „Dirty Deeds Done an Dirt Cheap“. Martor: piesa Di „Ain’t No Fun (Waiting Round „A to Be a Millionaire)“.

Forţa AC/DC a devenit limpede în anii ‘70 pentru oricine cu înţelepciunea de a o urmări. Urletul AC/DC a acoperit în gălăgioşii, dar extrem de interesanţii ani 70, vocea multor trupe, cu plămâni mai slabi şi mai neinspirate, formaţia născută pe roşiaticele plaiuri australiene devenind una dintre cele mai influente în lumea heavy rock. Într-un fel, stilul AC/DC a venit ca o reacţie la muzica rock pompoasă şi «de pension», aşa cum o considerau Angus şi trupa. Rock-ul cântat de AC/DC era minimalist; indiferent cât de impunător, dar din topor, se prăvălea peste public, exista totuşi o ordine în haos. Această nebunie de chitări, combinată cu vocea ciudată, parcă din laringe, a lui Bon Scott a asigurat succesul trupei, copiată de-a lungul timpului de nenumăraţi aspiranţi la titlul de star rock. În anii 70, AC/DC a lansat şapte albume, dintre care câteva extrem de apreciate şi care au produs rapid hituri. «TNT» şi

«High Voltage» au lovit piaţa australiană în 1975 şi 1976, cu materiale de pe acestea comasate într-un album promovat în SUA şi Marea Britanie, ţări în care trupa a şi concertat. «Dirty Deeds Done Dirt Cheap» a sosit în 1976, fiind o reală lovitură. 11


STORYROCKLEGENDS Brian și Angus făceau în continuare o pereche imbatabilă, lăsând audiența fără suflare.

z În 1982, bateristul Phil Rudd părăseşte trupa, în urma unui scandal violent cu Malcolm Young. Revine asupra deciziei în 1994. z Moartea, în 1980, a lui Bon Scott a strârnit mari controverse. S-a spus inclusiv că solistul şi-a găsit sfârşitul în urma unei supradoze de heroină sau a murit intoxicat cu gaze de eşapament.

FOR THOSE ABOUT TO ROCK, 1981

Declin și succese în anii ‘80

FLY ON THE WALL, 1985

BLOW UP YOUR VIDEO, 1988 12


l şte a

ng. a 94.

n on nit erse. usiv a

e a at

GRAFII

TO POVESTEA UNEI FO Art is t

Lo cație Dată

VIP

Ang us Yo u ng Un ite d K ing dom ia n u a r ie 1982 AFF GGUUEESST SSTTAF

TER AFTE AF OW SH SHOW

PPHHOOTTO

ÎN PRIMA PARTE A ANILOR ’80, AC/DC TRECE PRINTR-O PERIOADĂ DESTUL DE DIFICILĂ Mai ales că intră în noul deceniu fără Bon Scott. Găsesc totuşi o rezolvare, mai mult decât fericită, ce poartă numele de Brian Johnson. Fraţii Malcom îl înlocuiesc pe Bon cu Brian şi, deşi sufereau de o teamă cruntă că nu se vor mai bucura de acelaşi succes ca înainte, primul album în noua formulă, „Back in Black» (1980), a avut încasări record, fiind unul dintre cele mai bine vândute materiale discografice din istorie. Au urmat câteva lucrări „neinspirate», după cum le-au numit criticii („Flick of the Switch», 1983, „Fly on the Wall», 1985), dar, peste toate, AC/DC şi-a asigurat în această decadă statutul de trupă importantă în peisajul muzical. Declinuri, succese. Băieţii le-au încercat pe toate. „For Those About to Rock We Salute You», din 1981, este unul dintre albumele care i-a urcat pe poziţia 1 în topurile americane.

BACK IN BLACK Unul dintre cele mai apreciate albume AC/DC, și în același timp cu vânzări remarcabile, a fost acesta. Succesul le-a adus bani, dar a și închis gura celor care îl contestau pe Brian Johnson și plângeau încă moștenirea lui Bon.

13


STORYROCKLEGENDS

Maturii ani ‘90

z La 15 ani de la apariţia trupei, AC/DC revine la formula de început şi lansază albumul „Ballbreaker“ (1995), unul dintre cele mai bune materiale din carieră. z În această decadă, AC/DC lansează doar trei albume. z Albumul „Live“, din timpul turneului „Razor’s Edge“, este considerat unul dintre cele mai reuşite materiale live.

AC/DC LIVE, 1992

EVOLUȚIE ȘI PE SCENĂ Spectacolele celor cinci AC/DC devin din ce în ce mai complexe, trupa punând multă energie în dezvoltarea acestora. Reacția publicului este pe măsură.

14

BALLBREAKER, 1995

LET THERE BE ROCK: THE MOVIE, 1997


GRAFII

TO POVESTEA UNEI FO Sh ow

C mula

mul

ai ale

DC r trei

eului e“, at ele

e.

Wo r ld t o u r

Lo cație

Aus t ra li a

Dată

f e b r u a r ie 1990

VIP

SSTTAAFFF GGUUEESST

TEERR AFTE AF OW SH SHOW

PPHHOOTTO

PLĂCEREA SHOW-URILOR LIVE Anii ‘90 înseamnă şi un accent mai comercial pentru faimoasa trupă. Într-o epocă ce cunoaşte o dezvoltare şi o diversificare fantastică a ofertei heavy metal, AC/DC nu mai vinde la fel de bine ca în decada precedentă, dar rămâne pe piaţă, menţinându-şi statutul de formaţie de talie mondială. Este o perioadă propice pentru turneele prin lumea-întreagă, ce le plac atât de mult, reuşind să strângă zeci de mii de oameni la concerte. 1990 începe în forţă pentru AC/DC: lansează albumul «The Razor’s Edge», care include hit-urile «Thunderstruck» şi «Are You Ready», şi care s-a clasat pe locul 10 în topul american. Un alt hit este „Big Gun», soundtrackul filmului „Last Action Hero», în care a jucat Arnold Schwarzenegger. Single-ul a adus trupa iar pe locul 1 în topurile de specialitate. Să nu uităm de melodia „Hard As A Rock», deosebit de reprezentativă pentru perioada de la mijlocul anilor ‘90, extrasă de pe albumul „Ballbreaker» (1995), o revenire spectaculoasă a trupei.

RAZOR’S EDGE După câteva albume în care părea că inspirația le-a mai secat, băieții de la AC/DC revin cu un album consistent, dar destul de comercial. Hituri precum „Thunderstruck“ rămân în inimile fanilor formației.

15


PLAYLIST Piesele pe care cel mai probabil le cântă la Bucureşti: „Rock N’ Roll Train“, „Hell Ain’t a Bad Place to Be“, „Back in Black“, „Big Jack“, „Dirty Deeds Done Dirt Cheap“, „Shot Down in Flames“, „Thunderstruck“, „Black Ice“, „The Jack“, „Hells Bells“, „Shoot to Thrill“, „War Machine“, „High Voltage“, „You Shook Me All Night Long“, „T.N.T.“, „Let There Be Rock“

LA BIS „Highway To Hell“ şi „For Those About To Rock“


STORYROCKLEGENDS TOGRAFII

POVESTEA UNEI FO Sh ow Lo cație Dată

VIP

Blac k Ic e t o u r

Oak land f e b r u a r ie 2008 SSTTAAFFF GGUUEESST

TEERR AFTE AF OW SH SHOW

PPHHOOTTO

z Pe 26 ianuarie 2 2010, AC/DC a a anunţat lansarea a albumului „AC/ D DC: Iron Man 2”, co coloana sonoră a m mult aşteptatului film „Iron Man 2“. z Robert Downey Jr Jr. a ţinut morţiş să să-i întâlnească p pe membrii AC/ D DC odată cu a albumul „Iron Man 2“.

BLACK ICE, 2008

DECLARAȚIE SINCERĂ „Suntem aceiași cinci inși care fac gălăgie“, a mărturisit Angus Young recent.

IRON MAN 2, 2010

Popularitate confirmată 18


arie Ca area C/ 2”, ră a tului n 2“.

wney rţiş că AC/

n

LANSAREA LUI „STIFF UPPER LIP“ S-A BUCURAT DE RECENZII FAVORABILE Anii 2000 marchează o revenire în forţă a trupei După ani întregi în care şi-au dorit ca munca lor să fie recunoscută şi prin trofee şi numeroase evenimente publice, AC/ DC a putut să zâmbească a mulţumire şi să rostească speech-urile pe care le compusese de atâtea ori în glumă. Lansarea din 2000 a albumului „Stiff Upper lip”, produs de George Young împreună cu Warehouse Studio, s-a bucurat de recenzii favorabile prin comparaţie cu „Ballbreaker”-ul în 1995, dar s-a şoptit că i-au lipsit ideilor inovative. „Stiff Upper lip” a ajuns totuşi numărul 1 în cinci ţări, inclusiv în Argentina şi în Germania. AC/DC era iar pe val, lucru confirmat şi de contractul pentru câteva albume remasterizate, semnat în 2002 cu Sony. Colaborările cu alte trupe legendare, precum Rolling Stones în 2003, la Toronto, în încercarea de a reabilita imaginea negativă a oraşului după epidemia de SARS, sau cu Aerosmith au fost extrem de bine primite. Doi ani mai târziu, legendara trupă intră pe locul doi în topul entertainerilor cu cele mai mari încasări şi pe locul şase, în 2006! Era ceva pentru o trupă ce se activase la mijlocul anilor 70! Totul a culminat cu reuşita lansării „Black Ice», din august 2008, material îndelung aşteptat de fani, dar şi de critici, curioşi să vadă dacă AC/DC păstrase din gloria şi forţa de altădată. Albumul, cu 15 piese, era primul lansat în opt ani. „Black Ice» a făcut istorie intrând direct pe locul 1 în 29 de ţări! Discurile de platină au început să curgă, AC/DC şi-a recăpătat aplombul, iar valurile de sunete nebune, chinuite, au început să lovească iar radiourile. Nu este drog mai puternic decât succesul...

Încă iubim la nebunie ceea ce facem și, câtă vreme vom mai putea urla și ridica sălile în picioare, nu ne vom opri. Ne simțim încă inspirați! BRIAN JOHNSON

STIFF UPPER LIP Cel de-al 15 album de studio AC/DC nu ajunge la perfecţiunea de la „Back in Black“ sau „Highway to Hell“, dar e cinstit și livrează câteva bucăţi muzicale în vechiul stil bubuitor AC/DC. Nu este inovator, dar oferă ceea ce fanii trupei așteaptă: rock 100%. AC/DC își cunoaște părţile bune.

19


STORYROCKLEGENDS 1979

1985

1979

1984

Spectacole, concerte, lumea bătută în lung şi-n lat, interviuri, paparazzi, chefuri şi revolte exprimate prin muzică. Desigur, şi perioade în care inspiraţia a pălit, făcând loc unor momente fade, din fericire trecătoare. AC/DC este una dintre trupele care a scris istoria, nu a stat să o înveţe din cărţile de istorie a muzicii, o legendă care ajunge anul acesta - în sfârşit! - şi în România. Iată câteva frânturi din viaţa AC/ DC, fragmente de album, adunate în aproape 2008 40 de ani de carieră, ani fabuloşi ce mustesc de patima show-urilor. Ani în care prietenia celor cinci membri ai formaţiei de azi, Brian Johnson, Angus Young, Malcolm Young, Cliff Williams şi Phil Rudd, s-a sedimentat, transformându-se într-o relaţie în care toţi se cunosc ca pe ei înşişi.

20

2007

1977


2003

2008

2009

2009

Am trecut prin enorm de multe chestii împreună și nimeni nu ne poate lua asta. Iubim la nebunie muzica... și nu numai pe a noastră.

1976

1986

21


O STEA CĂZĂTOARE Anii ’70 ai AC/DC au purtat, pe lângă numele de Angus Young, un alt „nume de cod“: Bon Scott. Un tip care a ars ca o flamă, a trăit mai mult decât intens, dar și conștient, după cum spunea, că nu va trăi prea mult. A avut dreptate: s-a stins la numai 34 de ani, îmbibat în alcool.

BON SCOTT 1946 - 1980

22

oate că nu au avut prea multe în comun, dar amândoi au rămas în istoria unei trupe cunoscute ca inovatoare, puternice şi care nu a luat prea mulţi prizonieri de-a lungul timpului, cum se spune. Nu o fi AC/DC cea mai dinamică trupă hard rock care a urcat vreodată pe scenă, poate că uneori a fost previzibilă şi a uitat să-şi fie consecventă, dar cu siguranţă este una care a pus câteva semnături de aur într-o mare carte a istoriei rock. Bon Scott şi Brian Johnson, cei doi faimoşi solişti ai trupei fondate în Australia, şi-au pus, fiecare în felul lor, amprenta pe munca trupei din care au făcut parte, dar ceva i-a despărţit. Ceva care a ţinut de mecanismele intrinsece ale fiecăruia dintre ei, pentru că, altfel, niciunul nu a fost definit de o viaţă lipsită de zbucium. Într-un final, diferenţa majoră vine din faptul că, deşi aduşi pe lume la doar un an depărtare, scoţianul Bon Scott (născut în iulie 1946) a părăsit această lume în 1980, din cauza băuturii, iar englezul Brian Johnson (născut în octombrie 1947) nu numai că trăieşte bine merci, dar încă umple stadioane de zeci de mii de oameni. Iar asta pare să spună totul despre ceea ce înseamnă stil de viaţă…

P

„TE ŢIN ÎN FORMĂ… ALCOOLUL, FEMEILE RELE, TRANSPIRAŢIA DE PE SCENĂ, MÂNCAREA PROASTĂ“ BON SCOTT, ianuarie 1979

ȘOFERUL DEVENIT STAR ROCK Scoţianul Bon Scott, botezat cu numele de Ronald Belford Scott, a lucrat de copil, neglijând şcoala, lucru cel mai vizibil când, după relocarea familiei sale în Australia, în 1952, a abandonat cursurile. Avea 15 ani şi nenumărate planuri, multe dintre ele legate de muzică. A început să le pună în practică cântând în trupa rock The Spektors, activitate înlocuită nu peste mult de prestaţia în trupa The Valentines, cu care şi-a înregistrat şi debutul, cu sigle-ul „Everyday I Have to Cry“. Când The Valentines şi-au spus „adio“, Scott s-a „înrolat“ în Fraternity, lansând LP-ul „Livestock“, în 1971.


STORYROCKLEGENDS Fiindcă Scott a fost un tip „norocos“, în 1973 a avut un accident de motocicletă, care l-a trimis „pe tuşă“ câteva luni, timp suficient pentru ca Fraternity să se separe. După revenire şi alte câteva pseudo joburi, inclusiv acela de şofer al celor de la AC/DC, lui Bon i-a surâs într-un final soarta: l-a numit, în 1974, solist AC/DC! LP-ul de debut, «High Voltage», a fost preludiul pentru o piesă cântată şi azi de milioane de fani rock metal, «Highway to Hell». 20 februarie 1980 a întors însă totul: după o noapte de chef dezlănţuit, Bon Scott a murit de prea mult alcool, după spusele criminaliştilor. Scott a ucis într-o singură noapte ceea ce firea sa de rebel a construit, fără plan, impulsiv, într-un ritm absolut arzător. 17 ani mai târziu, foştii săi colegi au celebrat prin colecţia „Bonfire“ contribuţia lui Scott la ceea ce au realizat. Se mişcasera însă rapid, după decesul lui Scott. La numai câteva luni, îl primiseră deja în echipă pe vocalistul Brian Johnson, cu care a înregistrat legendarul „Back in Black“.

„IUBESC AMERICA. DAR, DIN PĂCATE, SUNT ŞI NIŞTE NEBUNI, GRUPURILE RELIGIOASE. S-AR LEGA DE ORICE ÎI DISTREAZĂ PE OAMENI DOAR FIINDCĂ ÎI DISTREAZĂ. ŞI NU ASCULTĂ NICIODATĂ VERSURILE, LE CONDAMNĂ DEŞI NU E NIMIC SATANIC ÎN ELE“ BRIAN JOHNSON, 2001

CINE PREIA MOȘTENIREA? Lumea l-a uitat pe Bon Scott, după ce l-a primit fără rezerve pe Brian Johnson, un englez îndesat care a reuşit performanţa de a fi acceptat uluitor de rapid în locul unei vedete rock care îndeplinise tot destinul romantic cerut în „CV“-ul postului. Legiunile de fani au decis: Brian e OK! Johnson nu era chiar novice când a intrat în componenţa AC/DC; trecuse prin experienţa cântărilor într-un cor bisericesc, dar şi a unor trupe, USA şi Geordie. Vocea puternică a lui Johnson s-a dovedit achiziţia perfectă pentru a se impune în noua eră AC/DC, cu albume de top precum „Back in Black“, „For Those About to Rock“ şi „The Razor’s Edge“. Timbrul lui Brian Johnson rămâne şi azi unul dintre cele mai recognoscibile ale lumii rock.

IRONIA SORTII Tip cu intuiţie și suficient de talentat pentru a citi ce poate un alt artist, Bon Scott l-a lăudat odată pe Johnson în faţa colegilor săi, în special a lui Angus, după ce l-a urmărit într-un concert cu trupa Geordie. Nu s-a înșelat…

„REVIN PE SCENĂ CA SĂ ÎNCERC SĂ URLU DIN NOU“ BRIAN JOHNSON, 2001, după lansarea „Stiff Upper Lip“

BRIAN JOHNSON 23


STORYROCKLEGENDS DAN CAPATOS „Deocamdată, nu mi-am luat niciun bilet la niciun cconcert rock, pentru ccă priorităţile sunt în zona new wave, elect electronic și tot ce a derivat din curentul new wave al anilor ’80. Am văzut de trei ori Depeche Mode, U2, Metallica acum 10 ani când au venit prima oară, Rolling Stones pentru că sunt o legendă. Aștept concertul Aerosmith din postura unui meloman, mai mult decât din cea a unui fan. Orice în zona Faithless mă interesează mai mult. Niciodată nu am fost rocker. Am participat la celebrele bătălii dintre rockeri și depeșari. Am crescut, m-am maturizat, apreciez fenomenul, dar rocker nu cred că voi deveni niciodată. Însă invazia asta rock este absolut binevenită și îmi pare rău că s-a produs la 20 de ani de când am devenit o naţiune liberă. Mă așteptam la o invazie mult mai rapidă, dar nu este problema rockerilor, ci a eternilor looseri care ne-au condus.

MĂDĂLIN IONESCU „„N-am doar o ttrupă preferată, dar aș merge la Eric Clapton și la un concert AC/ DC. Îmi plac Iron Maiden, Metallica, M Judas Priest, AC/DC, Ju categoric. Îmi plac și cate zona noua Cradle of din zon Filth, Opeth, Deftones. Asta nu înseamnă că nu ascult și alt gen de muzică, dar sunt rocker prin definiţie și prin formaţie. Ani de zile am fost văduviţi de prezenţe importante din zona rock. Anul acesta rock este cel mai important cadou făcut viitorului muzicii din România. Așteptăm și alte prezenţe grele“.

24

DAN NEGRU „Merg în general. De exemplu, pe AC/DC i-am văzut la Belgrad. I-am văzut pe U2 și pe Aerosmith, în America. Sunt un mare consumator,, la mine în mașină doar rock ck am. Îmi plac AC/DC, Iron Maiden Maiden, Led Zeppelin. Evident că mă bucur de invazia rock! Și acum sunt rocker. Îmi lipsesc doar pletele, în rest nu îmi lipsește nimic din zona rock. Am acasă o colecţie mare de 2.630 de discuri de vinil cu muzică rock. E prea mică în comparaţie cu invazia de manele“.

MIHAI MORAR „O să mă duc la Aerosmith și la Metallica. Iunie e luna mea rock. Pe 18 Aerosmith în București, pe 20 iunie am bilete rezerate la Bon Jovi la Londra, iar peste doar câteva zile o să mă duc la Metallica în București. Eu ascult mult rock în mașină, mai ales la drum lung. În magazia cu CD-uri în momentul ăsta 4 din 6 albume sunt rock: Kings of Leon (de 6 luni n-am scos CD-ul din player), Muse (cei mai buni artiști de live ai momentului din întreaga lume), Reamonn și Nickelback. Pentru anul ăsta programez o mare «ieșeală» la un concert Kings of Leon. Îi vânez, cum anunţă ceva, cum umplem un avion doar noi, cei din gașcă, dornici să vedem cum sună «Sex on fire» pe viu“.


ȘERBAN HUIDU oper „Tour operatorii reușesc să includă Rom România t în turneul tr trupelor fără s le spună să că la noi nu există nici măcar un stadion f funcţional p care să pe se desfășoare con concertul. Trupe acceptă Trupele în primă fază, după care când ajung a care, aici și văd unde trebuie să concerteze, îţi pun mâinile în cap. Și sunt atât de multe trupe, pentru că, în ultimii ani, au existat manifestări de succes, începând cu Bestfest și alte festivaluri de mare anvergură, care au pus România pe o hartă normală a unor evenimente de gen. Nu mi-am luat bilete la concerte, pentru că la majoritatea suntem parteneri și... măcar atâta lucru”.

DAN TEODORESCU „Eu credeam că singurul lucru bun pe care l-am câștigat după ‘89 este dreptul la liberă exprimare. Ei bine, iată că am mai câștigat ceva: faptul că avem ocazia să vedem atâtea trupe celebre live, chiar la noi în ţară. Nu voi rata concertul celor de la AC/DC, iar, dacă ar fi să aleg între Aerosmith și Ozzy Osbourne, aș alege Aerosmith, pentru că este mai aproape de sufletul meu“.

LUCIAN MÂNDRUŢĂ „Nu merg la niciunul. Eu acum fac naveta la soţia mea care e plecată din ţară, așa că weekend-urile îmi sunt ocupate. Aș fi vrut să merg la Aerosmith sau la AC/DC. Dar am fost rocker. Orice om care se respectă a fost rocker la un moment dat. Depecheiștii sunt looseri. Rockerii sunt adevăraţi. În România mergeam la Iris, Celelalte Cuvinte, Holograf, Timpuri Noi, în adolescenţă și la Cenaclul Flacăra, că mai erau și pe acolo cântăreţi și trupe care cântau și rock. Am fost rocker, ușor punk rock. La petreceri, îmi făceam și ochii ușor cu negru, după modelul The Cure. Era și timpul să ne invadeze trupele rock, și sper că invadatorii vor găsi cumva o cale să îi strângă pe maneliști și să le dea sonorul mai încet. Sper ca rockul să acopere manelele măcar în vara asta. România merită și ea o vară rock“.

MIHAI GĂINUȘĂ „Mi se pare un fapt îmbucurător că vin atâtea nume celebre la noi anul acesta, dar eu știu de ce vin atâtea trupe la noi... pentru că s-a ieftinit băutura. Aș vrea să măă C, dar duc la concert la AC/DC, în aceeași seară este un concert Tarki, la care nu pot să lipsesc“. (n.r. glumește, evident)

25


STORYROCKLEGENDS

Programul conc care vor fi anunţate

MAI 2010

Romexpo București

16 Mai – AC/DC Piața Constituției, București

26 Iunie – Festivalul Sonisphere Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeth, Heaven & Hell Romexpo București

AC/DC

IUNIE 2010 2 Iunie – Bob Dylan București MEGADETH

18 Iunie – Aerosmith Romexpo București

METALLICA

26

25 Iunie – Festivalul Sonisphere Manowar, Volbeat, alte trupe

27 Iunie – Festivalul Sonisphere Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour, Mastodon Romexpo București


ncertelor rock IULIE 2010

OZZY OSBOURNE

16 -18 Iulie – Ciuc Summer Fest 2010 Concerte Faithless, Pink Martini și Gary Moore Stadionul Iolanda Balaș Soter, București

20 Iulie – The Cranberries Stadionul de rugby Iolanda Balaș Soter, Bucuresți

AUGUST 2010 13, 14, 15 August – ARTmania Festival 2010 Serj Tankian, Piaţa Mare Sibiu SERJ TANKIAN

OCTOMBRIE 2010 2 Octombrie – Ozzy Osbourne Zone Arena, București

SLAYER

27


STORYROCKLEGENDS CINE NE MAI CALCĂ ÎN 2010

Cine vă mai fascinează? Scrieți-ne la gends@ storyrockle rst.ro sanomahea spre ce și spuneți de ist ați mai trupă sau art dori să citiți!

METALLICA

AEROSMITH

ATMOSFERA LA CONCERTELE AC/DC DE ANUL TRECUT ŞI DE LA ÎNCEPUTUL LUI 2010, FIE CĂ A FOST VORBA DESPRE MELBOURNE SAU DESPRE NOUA ZEELANDĂ, S-A DOVEDIT INCENDIARĂ. ÎN CÂTEVA CAZURI, POLIŢIA A ARESTAT GRUPURI DE FANI AC/DC PUŞI PE SCANDAL ŞI BĂTĂI.

MEGADETH

28

AC

DC


OZZY OSBOURNE

ALICE IN CHAINS

RAMMSTEIN

UNELE TRUPE CÂNTĂ, ALTELE ARD Trebuie să recunoaştem că 2010 este un an fabulos din punctul de vedere al concertelor rock pe care românii vor avea ocazia să le asculte. Cele mai tari trupe ale momen- recente, cu maximum de succes. tului, formaţii rock pe care le-am Ba îşi fac intrarea în scenă purdevorat după Revoluţie cu foamea tând scutece şi ieşind dintr-un vaomului privat ani în şir de toate gin de proporţii uriaşe, ba toarnă plăcerile muzicale cu care Vestul kerosen pe scenă şi dau foc, într-o fusese deja obişnuit, vor asalta Ro- vâltoare dementă. mânia, într-un vârtej de concerte Primul show din lunga serie a care l-ar lua pe sus şi pe cel mai lui 2010 este susţinut de AC/DC cu picioarele pe pământ cetăţean. pe 16 mai, în Piaţa Constituţiei. AC/DC, Metallica, Rammstein, «Black Ice World Tour», turManowar, Ozzy Osbourne, Slayer, neul în care veteranii metal rock Alice in Chains, Aerosmith, Serj au pornit anul trecut, în încercarea de a-şi regăsi Tankian şi Cranberies sunt la un pas de aplombul şi furia de a arde pe scenele altădată, i-a bucurat Predictibil, româneşti, isterizând până la extaz pe faun public pregătit AC/DC nu s-a nii din toată lumea. să simtă orice ritm Legendara trupă a schimbat: şi să amplifice orice inclus pe listă şi loAngus ia scena curi în care foamea senzaţie. Lumea aşteaptă şi efecte cu asalt tot în pentru ei este majoră. vizuale de impact, uniformă, iar Dresda, Bucureşti, lucru pe care, spre Brian aruncă Varşovia şi Sofia sunt exemplu, băieţii de locuri în care hard sălile în aer. rock-ul va răsuna la Rammstein îl prowww.rollingstone.com mit. Le-au şi pus în anul acesta la mii de practică la concertele volţi. 29


STORYROCKLEGENDS

Votează cel mai tare

Texte: Monica Vlad, Patricia Ene, Ioana Mirică. Foto: Guliver, Shutterstock, D&D East Entertainment. Redactor-Șef: Mihaela Călinoiu Editor coordonator: Monica Vlad Redactori: Patricia Ene, Ioana Mirică Editor Foto: Andreea Creţu Fotoreporter: Ovidiu Huiban Art Director: Cătălin Ciolca Colaboratori: Andreea Niculae, Robert Ilie Foto: Guliver, Reuters, Mediafax Foto, Rompres, Hepta Adresa redacţiei: str. BUZEȘTI nr. 85, sect.1, București e-mail: story@sanomahearst.ro telefon: 031-225.87.00 fax: 031-225.87.15 STORY este o publicaţie a:

album AC/DC!

General Manager: Els Loesberg Publisheri: Lucian Ioniţă, Theodor Manolache CFO: Ileana Maranca Clusters Advertising Sales Manager: Cristina Cristea Group Advertising Sales Manager: Alexandru Dona Advertising Sales Manager: Simona Măneanu Marketing Manager: Alexandra Ionescu Digital Media Publisher: Adina Vasilescu Production Manager: Cristi Damian Distribution Manager: Tudor Bălteanu IT Manager: Dragoș Margoi HR Manager: Cristian Dobrescu Pre-press: Sanoma Hearst Romania, Tipar: Infopress Group Distribuţie: Hiparion Distribution SRL, tel:-0264-414.040 Serviciul de abonamente: abonamente@sanomahearst.ro Sanoma Hearst Romania este membră BRAT (Biroul Român de Audit al T irajelor). Revista Story este auditată BRAT în perioada iulie-decembrie 2008 și beneficiază de rezultatele Studiului Naţional de Audienţă pentru perioada iulie 2008 - iulie 2009. ISSN 1583-6252 Publicaţie auditată în perioada iulie – decembrie 2007

S C R I E - N E P E S T O R Y R O C K L E G E N D S @ S A N O M A H E A R S T. R O Ș I S P U N E - Ț I PĂ R E R E A !

30

Publicaţie ce beneficiază de rezultate de audienţă conform Studiului Naţional de Audienţă măsurate în perioada: aprilie 2007 – aprilie 2008

Copyright: Sanoma Hearst Romania SRL Reproducerea integrală sau parțială a textelor sau ilustrațiilor din revista Story este posibilă numai cu acordul prealabil scris al Sanoma Hearst Romania.


ANGUS YOUNG

Rocker-ul în uniformă de elev

„MI-AŞ DORI DOAR SĂ MAI FIU PRIN PREAJMĂ PENTRU CÂŢIVA ANI. VREAU SĂ MERG ÎNAINTE – SĂ FAC ŞI MAI MULT ZGOMOT!“ ANGUS PENTRU „GUITAR PLAYER“

Chitarist şi compozitor, Angus Young este figura emblematică a trupei AC/DC. La cei 55 de ani pe care îi are, continuă să electrizeze milioane de fani din întreaga lume.

Angus McKinnon Young s-a născut pe 31 martie 1955, la Glasgow, Scoţia, iar în 1963 s-a mutat împreună cu familia în Australia. Provenind dintr-o familie cu opt copii, Angus este cel mai tănăr. În 1973, la doar 18 ani, Angus a pus bazele AC/ DC, alături de fratele său Malcolm, nici el prea experimentat la cei 20 de ani ai săi. Astfel, AC/DC a debutat în următoarea componenţă: Angus Young la chitară solo, Malcolm Young la chitară ritmică, Colin Burgess la tobe, Larry Van Kriedt la chitară bas şi Dave Evans - voce. Înainte de a se decide asupra uniformei de elev, care l-a consacrat, Angus, membru al Rock and Roll Hall of Fame din anul 2003, a testat mai multe costume de scenă, precum cel de Spider-Man sau de Zorro; până şi un costum de gorilă şi o parodie după Superman, numită Super-Ang.


LET THERE BE ROCK! STORYROCK OF FAME

„Eu credeam că singurul lucru bun pe care l-am câĹ&#x;tigat după ‘89 este dreptul la liberă exprimare. Ei bine, iată că am mai câĹ&#x;tigat ceva: faptul că avem ocazia să vedem atâtea trupe celebre live, chiar la noi ĂŽn ĹŁară. Nu voi rata concertul celor de la AC/ DC, iar, dacă ar fi să aleg ĂŽntre Aerosmith Ĺ&#x;i Ozzy Osbourne, aĹ&#x; alege Aerosmith, pentru că este mai aproape de sufletul meu.“ Dan Teodorescu, Taxi

FASCINAŢIA AC/DC REZISTÄ‚! ForĹŁa AC/DC este aproape la fel de valabilă astăzi precum se dovedea ĂŽn anii de glorie ai trupei australiene. Deloc obosiĹŁi, chiar dacă nu mai beneďŹ ciază de energia debordantă a tinereĹŁii membrii formaĹŁiei umplu Č™i ĂŽn prezent stadioane. Dacă vă ĂŽndoiĹŁi, mai căutaĹŁi bilete la concertul de la BucureČ™ti. Č˜i dacă tot vă ĂŽndoiĹŁi, uitaĹŁi-vă la această fotograďŹ e, din iunie 2009. Helsinki Č™i-a a urlat din toĹŁi plămânii la concertul din cadrul turneului „Black Ice World Tour“.

STORYROCK OF FAME 4

5

O PERECHE IMBATABILÄ‚ Brian Johnson Č™i Angus Young s-au sudat de-a lungul sutelor de concerte susČ›inute, devenind un cuplu muzical recunoscut ĂŽn ĂŽntreaga industrie. I-a ajutat enorm Č™i faptul că au plăceri comune, de la muzică până la băutură Č™i interesul pentru artă ĂŽn general.

POVESTEA UNEI TRUPE ;PW_

4WKIÇ°QM ,I\Ç€

VIP

NEBUNE

? SM[*IZ ZM ?QT 8PQT ILM TXPQ I 7K\WUJZ QM 7 EST EST UUEST GUE GGUES TAFF GUEST TAFF STTA SSTAF STA STAFF

AFFTER AFTER W SSHHOW SHOW

OOTTO HOTO PHHO PHO PH PHOTO

/6&45&6/7*4 '36.04 &45& $)*"33&"-*5"5& 13&(ă5*Ć*7ă 1&/536"$%$

$PODFSUVM"$%$EJONBJ QSF[FOUBUEF&BTU &VSPQFBO$PODFSUÄ„J.BSDFM"WSBN QSJOBTPDJFSF DV%%&BTU&OUFSUBJONFOU FTUFDPOTJEFSBU FWFOJNFOUVMBOVMVJĂ?O3PNĂ„OJB 4IPXVM "$%$ BUmU EF BĂ›UFQUBU EF NJJ EFSPNmOJ WBBWFBMPDzO1JBĂ?B$POTUJUVĂ?JFJ EJO$BQJUBMĂ˜Ă›JGBDFQBSUFEJOUVSOFVMNPO EJBMĂ€#MBDL*DF8PSME5PVSÂą4VOUFN NmOESJĂ›JGFSJDJĂ?JTĂ˜WĂ˜QVUFNQSF[FOUB"$ %$zO3PNmOJB VOFWFOJNFOUBĂ›UFQUBUEF [FDJEFNJJEFGBOJÂą EFDMBSB.BSDFM"WSBN zODBESVMVOFJDPOGFSJOĂ?FEFQSFTĂ˜&WJEFOU OPJ SPNmOJJ TVOUFN Ă›J NBJ GFSJDJĂ?J DĂ˜ EF EBUBBDFBTUB OFOVNĂ˜SĂ˜NQSJOUSFDFJBMFĂ›J Âą#MBDL*DF8PSME5PVSÂąBEFCVUBUQFPD UPNCSJF Ă›J zĂ›J WB WFEFB QBSDVSTVM zO

v v/&".63$"5.&3&6 $6 ."9*.ă 1-ă$&3& 1& $6."9*.ă1-ă$&3&1& 4$&/ăĈ*".%"5505%*/ /0*ă45"&30$,6-i

DIFJBUTQSFGJOBMVMMVJ EBSOVNBJEVQĂ˜ DF B DVDFSJU CVDBUĂ˜ DV CVDBUĂ˜ USFJ DPOUJ OFOUF&VSPQB "VTUSBMJB Ă?BSBEFCBĂ›UJOĂ˜B VOFJB EJOUSF DFMF NBJ GBJNPBTF USVQF SPDL EJOJTUPSJF Ă›J"NFSJDBEF/PSE 5VSOFVMBEFCVUBUDVDmUFWBSFDPSEVSJJN QSFTJPOBOUF USFJ DPODFSUF EJO .FMCPVSOF "VTUSBMJB BV GPTU TPME PVU zO NJOVUF DFFB DF SFQSF[JOUĂ˜ VO SFDPSE BCTPMVU Ă€#MBDL*DF8PSME5PVSÂąBSFVOBEJOUSFDFMF NBJNBSJĂ›JDPTUJTJUPBSFTDFOFEJOJTUPSJF JBS EF CJMFUF TBV WmOEVU zO QSJNB [J EF MB BOVOĂ?BSFB UVSOFVMVJ NPOEJBM .BKP SJUBUFB DPODFSUFMPS EJO &VSPQB BV GPTU EF DMBSBUF TPME PVU zO UJNQ SFDPSE #Ă˜JFĂ?JJ EF MB "$ "$%$ WPS WFOJ zO 3PNmOJB zOTPĂ?JĂ?J EF JOWJ JOWJUBĂ?J TQFDJBMJ JBS DFJ DBSF zODĂ˜ OV Ă›J BV BDI BDIJ[JĂ?JPOBU zODĂ˜ CJMFUF USFCVJF TĂ˜ Ă›UJF DĂ˜NBJ DĂ˜NBJTVOUEJTQPOJCJMFMPDVSJEPBSMBDBUF HPSJJMF 7*1 MB QSFĂ?VM EF MFJ Ă›J /PSNBM $JSDMF $JSDMF MBQSFĂ?VMEF MFJ

6

7

t#JPHSBà B JOUJNćiB .BEPOOFJ TDSJTćEF +3BOEZ 5BSBCPSSFMMJ FDV TJHVSBOĆć PDBSUF QFDBSFP WFĆJDJUJQF OFSćTVåBU

STORYROCK OF FAME 1979

2003

1985

1979

2006

2009

1984

4QFDUBDPMF DPODFSUF MVNFBCĂ˜UVUĂ˜zOMVOHĂ›JOMBU JO UFSWJVSJ QBQBSB[[J DIFGVSJĂ›JSFWPMUFFYQSJNBUFQSJO NV[JDĂ˜%FTJHVS Ă›JQFSJPBEFzODBSFJOTQJSBĂ?JBBQĂ˜MJU GĂ˜DmOEMPDVOPSNPNFOUFGBEF EJOGFSJDJSFUSFDĂ˜UPBSF "$%$FTUFVOBEJOUSFUSVQFMFDBSFBTDSJTJTUPSJB OV B TUBU TĂ˜ P zOWFĂ?F EJO DĂ˜SĂ?JMF EF JTUPSJF B NV[JDJJ P MFHFOEĂ˜DBSFBKVOHFBOVMBDFTUBzOTGmSĂ›JUĂ&#x;Ă›JzO3P NmOJB*BUĂ˜DmUFWBGSmOUVSJEJOWJBĂ?B"$%$ GSBHNFOUFEFBMCVN BEVOBUFEJOBQSPBQF 2006 EFBOJEFDBSJFSĂ˜ BOJGBCVMPĂ›JĂ›JDFNVTUFTD EFQBUJNBTIPXVSJMPS"OJzODBSFQSJFUFOJB DFMPSDJODJNFNCSJBJGPSNBĂ?JFJ #SJBO+PIO TPO "OHVT :PVOH .BMDPMN :PVOH $MJGG 8JMMJBNTĂ›J1IJM3VEE TBTFEJNFOUBU USBOT GPSNmOEVTFzOUSPSFMBĂ?JFDBSFTFDVOPTDVOJJ QFBMĂ?JJDBQFFJzOĂ›JĂ›J

20

Am trecut prin enorm de multe chestii ĂŽmpreună Č™i nimeni nu ne poate lua asta. Iubim la nebunie muzica... Č™i nu numai pe a noastră.

1976

2005

1977

2009

1986

21

Mag_Supliment Story Rock  
Mag_Supliment Story Rock  

PLUS UN DOCUMENTAR AC/DC SENZATIONAL PREMIERA VIDEO ÎN ROMÂNIA! Incredibila istorie a unei trupe legendare Brian Johnson si Angus Young desp...