Page 1

DANMARKS STØRSTE METALFESTIVAL. 15+16 juni

PROGRAM


VELKOMMEN TIL HELVEDE... Det forjættede land, hvor du for en stund kan smide hverdagen over bord og hengive dig til de allermørkeste menneskeskabte toner. Når Refshaleøen i disse dage omdannes til COPENHELL, åbnes portene for tredje gang op for en metallisk fest af dimensioner - med alt hvad dertil hører af både decibel og øl ad libitum. 26 af de væsentligste navne inden for den tungeste ende af det

musikalske spektrum er klar til at splitte stedet ad og blæse al vegetation til Hades. Lad denne festivalguide lede dig gennem COPENHELLs imponerende udvalg af musikalske blodsudgydelser, så du kan være beredt, når du bevæger dig gennem portene… til wonderful wonderful COPENHELL!!! Denne festivalguide er redigeret og produceret af:


PRAKTISK INFO COPENHELL er en musikfestival med mere, som kraftigt opfordrer til fest og farver, men under et banner, der hedder respekt og hensyn til andre mennesker. Besøgende til metalkoncerter tager generelt et stort ansvar for hinanden og derfor er der stor rummelighed og tryghed for gæsterne trods det hårde ydre.

PLADSEN

HANDICAP-FACILITETER

Der er kun adgang med gyldig billet til festivalsområdet. Medbragt mad, drikkevarer, stoffer, våben og fyrværkeri er ikke tilladt på festivalens område, og vil blive konfiskeret ved indgangen. Det er ligeledes ikke tilladt at tage hunde eller andre dyr med på pladsen.

Ved de to store scener vil der være handicap-podier, og da festivalen er placeret på et underlag af beton og asfalt vil det være relativt enkelt at komme rundt med rullestol på pladsen.

PENGE FOTO Video, spejlreflekskamera og andet optageudstyr må ikke medbringes til festivalen, med mindre man har tilladelse fra COPENHELL til dette. Det er tilladt at fotografere med mobil og kompakt kamera til eget brug.

SIKKERHED Sikkerheden er i top på COPENHELL og er et sted der bruges mange ressourcer. I alle de timer festivalen har åben for gæster, vil der være samaritter og et lægehold tilstede på pladsen, som er klar til at tilse store som små skader.

På festivalpladsen vil der være mulighed for at hæve penge i specielt opsatte hævestationer. Erfaringen viser dog, at der på specielle tidspunkter kan forekomme kø. Vi opfordrer derfor publikum til at medbringe rigeligt med kontanter hjemmefra.


På trods af COPENHELLs imponerende line-up, skal de fleste bands nærmest med far på arbejde, når Slayer dukker op. Slayer har praktisk taget defineret thrashen, siden “Show No Mercy” udkom i 1983, og albummet ”Reign In Blood” fra 1985 anses som værende en af thrashhistoriens absolutte milepæle. Slayer er i dag - næsten 30 år efter stadig destilleret aggressivitet af bedste skuffe.


Festen i Københelvede åbnes med en galoperende omgang kickass southern fried groove thrash serveret af fem garvede gutter fra Virginia, USA. Guds Lam har tidligere fået et dansk publikum til at tabe kæben og få ondt i nakken, og det gentager sig med garanti den 16. juni, når drengene smider det ene amboltstunge riff oven på det andet i rasende fart.

Metalcore-stjernerne i Killswitch Engage er klar til at sprænge dine trommehinder med omkvæd, der indbyder til katarsisk fællessang og galoperende riffs, der går lige i mosh-pitten. I 2012 vendte deres originale forsanger Jesse Leach tilbage til bandet, efter at Howard Jones kastede håndklædet i ringen, og bandet arbejder nu på et nyt album. Killswitch Engage er dit soundtrack til at afreagere på såvel kærestesorger som almindelig weltschmertz. Skrål bare med på omkvædene i en hestebrandert.


En omgang ultra-brutal death metal leveres af dette alt andet end døende foster. Dying Fetus blev dannet i Maryland tilbage i 1991. Med ekstremt højt teknisk niveau og et ry som et band, der tør stå ved sine politiske holdninger, har Dying Fetus fra starten haft benene plantet solidt på dødsmetal-scenen. Bandets lyd er karakteriseret ved blast beats, hurtige temposkift og komplekse riffs med hardcore-inspirerede breakdowns. Nakkemusklerne vil komme på overarbejde, når Dying Fetus invaderer det københavnske helvede.

Meshuggah er et hebraisk ord, som betyder ”vanvittig” - en alt for sødladen beskrivelse af det infernalske udtryk, som den svenske kvintet leverer. Med rødderne plantet i thrash har gruppen gennem 14 albums eksperimenteret sig frem til sit helt eget hjørne, hvor knivskarp ekvilibrisme blandes med skæve jazzrytmer, knusende aggression og ikke det, der ligner en melodi. Meshuggah er aktuelle med pladen ”Koloss”, som ifølge en anmelder er ”lyden af hele galaksen, der bliver kvast i et sort hul”. Gå ikke glip af Meshuggah - en af de største stjerner i den ekstreme undergrund.

BIBZOOM • BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE


Britney Breivik. Smag lige på navnet. Hvis det amerikanske chok-rock band Marilyn Manson stadig krævede, at bandmedlemmernes navne bestod af lige dele kvindelige popkunstnere/modelnavne og mandlige massemorder-navne, ville det være et godt bud på et nyt medlem. Som Zsa Zsa Speck, Olivia Newton Bundy, Twiggy Ramirez og forsanger Marilyn Manson selv. Genremæssigt har de tonset derudaf i en blanding af industrial/glam/ heavy metal. Et større gennembrud fik de med nummeret ”The Beautiful People” fra midthalvfemserne. I år er bandets ottende og anmelder-roste studiealbum ”Born Villain” på gaden. Forvent noget stort!


Deathcore-kvintetten All Shall Perish fra Oakland i Californien er nok et af de mindre kendte bands på COPENHELL i år. Med cirka 10 år på bagen og fire albums i bagagen er der stærkt potentiale til at rejse sig fra undergrunden. Seneste album fra 2011 ”This Is Where It Ends” fik fremragende anmeldelser med på vejen, og bandet leverer uovertruffen energi til deathcorescenen. Forvent energiske sprængladninger fra et band, der ved, hvor skabet skal stå!

Kan Rob Halford, Phil Anselmo, Bill Ward og Robb Flynn tage fejl? Svarer du nej til dette, kan du med sindsro begive dig i retning af Skeletonwitch. Førnævnte koryfæer er alle at finde på listen over dedikerede fans, og man kan ikke undres over deres begejstring for det hårdtarbejdende amerikanske band. Siden dannelsen i 2003 har Skeletonwitch nærmest været på en endeløs turné, og deres smeltedigel af stort set alle den hårde metals undergenrer har bragt dem rundt i hele verden med navne så forskellige som Cannibal Corpse og Danzig.

BIBZOOM • BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE


De fire unge herrer fra Florida strøg direkte ind i superligaen i 2005 med deres plade nr. to, ”Ascendancy”. Siden har de touret med Slayer, Metallica og Iron Maiden og flere gange lagt et dansk publikum ned med deres hæsblæsende metalcoreshow. Med en sanger, der lyder aldeles som James Hetfield, og en trommeslager, der giver en super imitation af en maskinkanon, er der lagt op til endnu en helvedes fest.

Når amerikanske Brutal Truth invaderer scenen under COPENHELL, må det sagesløse publikum forberede sig på en omgang ultra-tung og brutal grindcore. Frontmand i Brutal Truth, Danny Lilker, kan prale af en fortid i prominente metalbands som Anthrax og det legendariske hardcore-thrash-projekt S.O.D. Brutal Truths seneste og fremragende album ”End time” byder på en sprængfarlig cocktail af ”in your face”-hardcore og knusende grindcore. Jorden går under, når Brutal Truth fyrer op under deres soniske helvedesmaskine.

HØR AL DEN MUSIK DU ELSKER... OG 10 MIO. ANDRE NUMRE


FREDAG

15 JUNI

(MAIN STAGE)

HELVÍTI

(2ND STAGE)

HADES

PANDÆMONIUM

14:00 (Gates Open)

14:00 (Gates Open)

14:00 (Gates Open)

(SMALL STAGE)

14:30 BARRICADE 15:30 SKELETONWITCH

15:30 RISING

18:00 BRUTAL TRUTH

18:00 THE INTERBEING

16:30 KILLSWITCH ENGAGE

19:00 ANTHRAX 20:30 ALL SHALL PERISH 21:30 MASTODON 23:00 GOJIRA 23:59 SLAYER

SPONSORS:


LØRDAG

16 JUNI

(MAIN STAGE)

HELVÍTI

(2ND STAGE)

HADES

PANDÆMONIUM

12:00 (Gates Open)

12:00 (Gates Open)

12:00 (Gates Open)

(SMALL STAGE)

13:30 REDWOOD HILL

14:30 SAXON 15:30 DYING FETUS

15:30 CEREKLOTH

18:00 KORPIKLAANI

18:00 THE KANDIDATE

16:30 MESHUGGAH

19:00 IMMORTAL 20:30 TRIVIUM 21:30 LAMB OF GOD 23:00 SOULFLY 23:59 MARILYN MANSON

PARTNERS:


BIERGARTEN FREDAG 15 JUNI

LØRDAG 16 JUNI 13:00-14:00 DJ Ködsnedker

14:15-16:00 TOKE THE BEAST

14:00-15:00 Cliff’N DIO

16:00-18:00 Rouge + 1

15:00-16:00 Openhell - live metal karaoke

18:00-20:00 Fredagsmetal

16:00-18:00 DJ Evilsyde

20:00-21:00 Openhell - live metal karaoke

18:00-20:00 TOKE THE BEAST

21:00-22:00 RockPiraten

20:00-21:00 Openhell - live metal karaoke

22:00-24:00 DR Evil

21:00-23:00 DJ Odin

24:00-03:00 DJ Kantana & Cunten

23:00-03:00 Team TNT

SIDESHOWS The Beer Banger

Hvor metal er du? Bliv forbundet til et fadølsanlæg og headbang dig til en kold, Gylden Dame på tid

OPENHELL

Live Metal Karaoke! Brøl metallens største klassikere med et ægte, ondt band i ryggen

Peter Beste

Se den amerikanske stjernefotograf og dokumentarist Peter Bestes eksplicitte fotoudstilling ”True Norwegian Black Metal”.

Rock Invaders

Spil oldschool computerspil og udslet grimme rumskibe med en guitar i hænderne

Andet

Masser af ild, røg og Go Go Girls!


FREDAG 15 JUNI

LØRDAG 16 JUNI 13:30 Heavy Metal Parking Lot + Metal Evolution pt. 7 & 8

15:30 Heavy Metal Parking Lot + Metal Evolution pt. 1 & 2

15:00 LAST DAYS HERE

17:00 God Bless Ozzy Osbourne

16:30 Metal Evolution pt. 9 & 10

18:30 True Norwegian Black Metal mød instruktøren!

17:30 Båndet mareridt mød instruktøren!

19:30 Metal Evolution pt. 3 & 4

19:00 God Bless Ozzy Osbourne

20:30 LAST DAYS HERE

20:30 Metal Evolution pt. 11 & 12

21:30 Metal Evolution pt. 5 & 6

21:30 The Killing of America

23:00 Black Noise: kortfilm

23:00 Black Noise: kortfilm


Fra asken af et af metal-historiens største thrash-bands, Sepultura, opstod det næsten ligeså legendariske band Soulfly tilbage i 1997. Med Max Cavalera i front formår det brasilianske ekstremband at koble tung thrash metal med progressive elementer af death og industrial på deres spritny og anmelderroste album ”Enslaved”. Refshaleøen udslettes, når Soulfly sender arsenaler af infernalsk thrash udover COPENHELLs sorte landskab.

Gojira fra Bayonne i Frankrig er et usædvanligt miljøvenligt metalband. Indtægterne fra deres ”Sea Shepherd EP” (2012) går til bekæmpelse af hvaljagt. Bandets bæredygtige budskaber modsvares af musikkens knusende power og aggressivitet. Lyt til Gojira og oplev blændende teknisk (økologisk) dødsthrash med evne til at finde lige de riffs, som dagen derpå giver nakkesmerter efter en seriøs omgang headbanging. Gojira plejer at levere intense livekoncerter, så vær forberedt!

BIBZOOM • BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE


I begyndelsen var den klassiske heavy metal. Så kom MTV med den poppede glam metal, som snart fik kam til sit høje hår af den tunge thrash metal med det brutale, nærmest punkede tempo. Anthrax (New York, 1981) bliver regnet som en af thrash metal-scenens “Big Four” sammen med Slayer, Metallica og Megadeth. Deres tiende studieudgivelse fra 2011, ”Worship Music”, er en af deres allerbedste og med tilbagevenden af vokalist Joey Belladonna, sidst hørt på ”Persistence of Time” fra 1990.


Episk, beskidt og TUNGT! Amerikanske Mastodon er ikke bange for at tænke stort og konceptuelt på deres albums, og de har igennem flere geniale udgivelser strømlinet deres unikke musikalske blanding af bl.a. prog, sludge og stoner med mere melodi og fokus. Mastodon blev endda nomineret til en grammy i 2012 for deres swingende single “Curl of the Burl”. Amerikanerne har flere gange gæstet Danmark med eksplosive koncerter, og de gæster COPENHELL som et af tidens største og stærkeste moderne metalnavne.

Den norske trio Immortal er det eneste black metal band, der gæster COPENHELL i år. Bandet blev grundlagt i Bergen tilbage i 1990 og er lige fra starten blevet betragtet som en af black metalscenens absolutte sværvægtere, der blandt andet har leveret et af de mest solide og omtalte metalshows på Wacken Festival i Tyskland. Immortal er kendte for deres rå, ultra-brutale og kompromisløst hurtige stil, så find nitter og corpsepaint frem til... ”The Sons of Northern Darkness”.

BIBZOOM • BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE


COPENHELL får fornemt besøg fra de mørke finske skove, når Korpiklaani gæster festivalen. Bandets stærke rødder i den finske folkemusik fornægter sig ikke og gør det samlede musikalske udtryk til et unikt metallisk blandingsprodukt. Gå ikke glip af muligheden for at skråle med på finske tekster om skovfolket, Moder Jord og selvfølgelig uanede mængder alkohol.

Året er 1979. Black Sabbath, Deep Purple og Led Zeppelin har mistet pusten. Bladet Creem skriver ”Is heavy metal dead? Last drum solo at the power chord corral”. Men så kommer Saxon med det rå image sideløbende med bands som Iron Maiden og Judas Priest, og de lanceres helt fremme på disken i pladebutikkerne som ”The New Wave Of British Heavy Metal”. Året er 2012. Den ikoniske frontmand Biff Byford fra Saxon svinger stadig denim-jakken og sit lange hår. Rygtet siger, at han har luft nok til at pifte højt ud til sit publikum, mens han synger melodiske sange om motorcykel-korstog og heavy metal thunder.

HØR AL DEN MUSIK DU ELSKER... OG 10 MIO. ANDRE NUMRE


Cerekloth fra København spiller rutineret dødsmetal af grimmeste skuffe, og de gør det med så brutal overbevisning, at selv de mest rådne lig i kisten får sved på panden.

Det københavnske trekløver Rising leverer heavy metal med en tung, melodisk og progressiv kant anno 2012. Bandets debut EP fra 2009 høstede masser af roser i både dansk og udenlandsk metalpresse.

Redwood Hill leverer, med deres dystre og tunge udtryksform, en sprængfyldt cocktail af black metal og tung post-metal. Med anmelderroste koncerter i ryggen og et debutalbum på vej, er de et af de nye hotte bands på den danske metalscene.

BIBZOOM • BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE


Primus motor i The Kandidate er tidligere frontmand i Hatesphere, Jacob Bredahl, der i de seneste år har valgt at fokusere energien på kandidaterne. Med thrash metal af fineste karat, er The Kandidate et af Danmarks seriøse bud på en stærk metal-eksportvare.

Sludge/hardcore-bandet Barricade blev suveræn vinder af årets Mighty Fight Night konkurrence og fik dermed adgang til at spille på COPENHELL 2012. Med bandets hårdtslående riffs og kompromisløse energi er der lagt op til fest, når Barricade går på scenen.

Efter at have høstet anerkendelse i Englands førende metalmagasin, Metal Hammer, blev det succesrige danske band Interbeing udvalgt til at optræde på den verdenskendte SXSW festival i USA. Bandet leverer en extravagant cocktail af thrash, industrial og nu metal.

HØR AL DEN MUSIK DU ELSKER... OG 10 MIO. ANDRE NUMRE


WiMP OG COPENHELL INDGÅR SAMARBEJDE! WiMP ER EN REKLAMEFRI MUSIKTJENESTE, DER ER ÅBEN FOR ALLE. COPENHELL ER DANMARKS BEDSTE METALFESTIVAL. SAMMEN HAR VI INDGÅET ET SAMARBEJDE, SÅDAN AT COPENHELL LEVERER ANBEFALINGER, PLAYLISTER OG GOD METAL-STIL I WiMP. SAMARBEJDET SKYDES I GANG MED FØLGENDE PLAYLISTER: COPENHELL 2012

COPENHELL STAFF FAVORITES

SPIL NOGET MED SLAYER

METAL VS. DYR

KOM I GANG NU – PRØV WiMP GRATIS I 30 DAGE PÅ WWW.WIMP.DK! EFTER DE 30 DAGE KOSTER WiMP FRA 49,- / MND.


DIREKTE ADGANG TIL MUSIK OG VIDEN Bibzoom er bibliotekernes digitale musiktjeneste. Søg, find, hent og lyt til alt fra ugens radiohits til sjældne bagkataloger for feinschmeckere. Ganske gratis.

TEKST af BibZoom • Jesper Dyhre Nielsen • Helen Bruus • Jens Laigaard • Michael Meier Sørensen • Rune Andersen LAYOUT Rune Andersen HOVEDREDAKTØR Niels Mark


DANMARKS STØRSTE METALFESTIVAL

Copenhell 2012  

Guide til Copenhell festival 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you