Page 1

2017

Training - Workshops - Coaching - Teksten VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

2


9 Mondelinge communicatie 16 Schriftelijke communicatie

MENSEN MAKEN HET VERSCHIL. IN WAT ZIJ ZEGGEN, SCHRIJVEN EN DOEN. We trainen, coachen en schrijven. Wij kijken graag hoe communicatie effectiever, sneller en warmer kan. Dat vinden we echt leuk. En, we zijn er goed in. Al bijna 20 jaar.

21 Online communicatie

Hoe we dat doen? Praktisch, op maat en altijd goed. In deze gids lees je meer

24 Verkoop & acquisitie

Meer weten of meteen een offerte aanvragen?

28 E-commerce customer service

Hartelijke groet,

over onze aanpak, kijk op trainen en vind je een overzicht van onze trainingen. Heb je een specifieke trainingsvraag? Stel ‘m ons gerust.

Bel 036 545 17 13 of mail naar info@extratrainers.nl.

Extra Trainers

31 Management en leiderschap 36 Persoonlijke effectiviteit

Goed getraind werkt beter!

2


Over ons Kijk op trainen Aanpak Onze trainers Trainingsvormen Onze klanten Contact & Advies

Hoe we het doen... VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

6


KIJK OP TRAINEN Hoe mensen leren

Breinleren

Herhaling

Wij sluiten in onze trainingen aan op de wijze waarop ons brein leert. Veiligheid is daarbij een vereiste: we kunnen alleen leren als we ons veilig voelen. Onze trainers zorgen daarom altijd voor duidelijke afspraken, een prettige, ongedwongen sfeer en ze zijn naast duidelijk en confronterend altijd voorzichtig en betrokken. Onze programma’s ontwikkelen we op basis van drie pijlers van breinleren: imiteren, herhalen en voordeel zien.

Vaak vraagt een training een aanpassing in je huidige aanpak. En dat is misschien wel het meest lastige stuk voor deelnemers: hoe vervang je een werkwijze waaraan je gewend bent door iets nieuws? Zelfs als iemand echt wil of als het maar gaat om een minieme verandering, is het nog best lastig om routines te doorbreken. Herhaling helpt patronen te vervangen door nieuwe. We verwerken daarom herhaling in onze trainingsopzet. Bijvoorbeeld met frisse, afwisselende werkvormen in de training, met opdrachten tussen verschillende trainingssessies, met reflectieopdrachten en met onze online Supporter.

Supporter Imiteren Imiteren komt in onze trainingen terug door de duidelijke voorbeelden die we geven. Bijvoorbeeld van een herschreven stuk tekst in een schrijftraining of van een rollenspel in een training mondelinge communicatie. Deelnemers kunnen ‘kopiëren en plakken’ en daarop zelf verder borduren, zodat ze zich de kennis of de vaardigheden eigen maken.

Voordeel zien Wil je effectiever zijn, sneller werken, prettiger werken, sneller klaar zijn of wat dan ook? Dat doel is het te behalen voordeel. We rijken in de training handvatten, technieken en tactieken waarmee deelnemers hun doelen kunnen behalen. Dat vraagt altijd eerst om bewustzijn van het effect van de huidige wijze van gedrag en communicatie. Idealiter zijn mensen intrinsiek gemotiveerd stappen te zetten. Toch is er bij leren of veranderen soms weerstand. Bijvoorbeeld omdat organisatiedoelstellingen (nog) niet goed passen bij wat iemand zelf wil. Daarom formuleren we samen met de deelnemer haalbare stappen, stimuleren we eigen verantwoordelijkheid en zorgen we voor focus op doelen. Daarmee komen mensen daadwerkelijk in beweging.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

Wij beschikken over een online platform dat reflectie, herhaling, tips en inspiratie én feedback van anderen combineert. Onze ‘Supporter’ helpt deelnemers doelen te bereiken. We zetten ‘m in tijdens het hele trainingstraject tot – waar wenselijk – lang daarna. Deelnemers voeren in Supporter hun doelen in, verwerken hun motivatie erin, leggen vast welke acties dat van hen vraagt en welke uitdagingen dat mogelijk oproept. Bovendien leggen ze een persoonlijk feedbackteam vast. Supporter doet vervolgens zijn werk: deelnemers en leden uit het feedbackteam krijgen op zeer regelmatige basis via mail of sms een uitnodiging tot reflecteren. Tussentijdse metingen geven voortgang aan, net zo lang als nodig is het doel te bereiken.

4


AANPAK Zo doen wij het

Leerstijlen Hoewel het brein in de basis bij iedereen op dezelfde manier werkt, verschillen mensen natuurlijk wel van elkaar. Iedereen heeft z’n eigen voorkeursstijlen. Voor gedrag, voor communicatie en voor leren. De een begint graag met een grondige analyse, de ander probeert het liefst direct iets uit. We verhogen het rendement van onze trainingen door rekening te houden met deze verschillende leerstijlen. In onze oefeningen, uitleg en werkvormen verwerken we ervaren, observeren & reflecteren, conceptualiseren en toepassen. Dat doen we in een vorm die mensen aanspreekt en natuurlijk houden we daarbij rekening met de ervaring en het niveau en van de deelnemers.

Onze aanpak is effectief omdat de voorbeelden, onderwerpen en oefeningen in de training en de benadering van de trainer aansluiten bij het dagelijks werk. Wij geloven dat mensen hun gedrag of communicatie aanpassen wanneer zij daarvan het nut zien. In onze trainingen ervaren deelnemers op een praktische manier hoe iets óók kan of anders kan. Zij worden bewust van hun manier van denken en doen en we bieden hen keuzes. Als zij merken wat het oplevert, gaan ze het daarna doen. Wel zo effectief. Bij ons volg je geen gortdroge training… Wel een training waarin theorie op een frisse en heldere manier afwisselende en herkenbare oefeningen ondersteunt. En duidelijke handvatten, feedback, adviezen en tips ervoor zorgen dat deelnemers hun nieuwe vaardigheden en inzichten direct in praktijk toepassen.

Leerstijlen van Kolb Hoe bereiken we dit?

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

<

Duidelijke afstemming opdracht, doelstellingen en verwachtingen.

<

Voorbereidingsopdracht en/of test geeft goed inzicht in persoonlijke leerwensen, doelstellingen, praktijkervaringen en/of gedragsstijlen.

<

Trainingen zijn altijd maatwerk. Mét voorbeelden en cases uit jullie praktijk.

<

Deelnemers krijgen een uitstekende training. Ervaren en doen staan centraal.

<

Onze trainingen bestaan voor 75% uit praktijk en 25% theorie.

<

Gebruik van verschillende werkvormen: rollenspellen, spelvormen, instructie en praktijkopdrachten.

<

Nulmetingen en eindmetingen zijn mogelijk.

<

Dagelijkse reflectie van persoonlijke doelstellingen en social learning via online borgingstool.

<

Ervaren trainers met up-to-date inzichten. Via certificering, opleiding en intervisie werken zij continue aan kwaliteit.

<

Diverse vormen van coaching als aanvulling.

<

Tussentijdse evaluatie en eindevaluatie als vaste onderdelen van een traject.

<

Brede verdiepingsmogelijkheden voor groepen en individuen.

5


ONZE TRAINERS

TRAININGSVORMEN

Halen het beste uit je

Onze trainers zijn specialisten. In persoonlijke ontwikkeling, communicatie en

Passen altijd

Elke trainingsvraag is anders. Wij trainen op drie manieren:

gedragsverandering van mensen. Stuk voor stuk ervaren in groepsdynamiek, stimuleren en inspireren zij deelnemers het beste uit zichzelf te halen.

Incompany

In een veilige omgeving en plezier zorgen zij voor plezierige, interactieve en

Kies voor incompany als binnen jouw team of organisatie meer collega’s

afwisselende sessies gericht op directe toepassing in de praktijk.

dezelfde trainingsvraag hebben. Of als het nodig is dat iedereen hetzelfde leert.

Gepassioneerd voor hun vak zoeken zij continue naar nieuwe inzichten en

Een uitgebreide voorbereiding zorgt voor een programma op maat.

ideeën om trainingen beter te maken. Via certificering, bijscholing, intervisies en evaluaties van hun eigen prestaties garanderen zij kwaliteit van eigen werk.

Individueel Een specifieke leerwens of ben je de enige met een trainingsvraag? Plan dan een individueel traject in. Kan voor elke training.

Open rooster Volg je liever een training samen met mensen van andere bedrijven? Schrijf je dan in voor een training in ons open rooster. Meer info en data staan op www.extratrainers.nl.  

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

6


ONZE KLANTEN Meer dan tevreden

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

ONZE KLANTEN Meer dan tevreden

8


CONTACT & ADVIES Vragen staat vrij

Heb je een vraag over welke training het beste bij jou of je collega´s past of over andere, praktische zaken? Neem gerust contact op. We helpen je natuurlijk graag! Als je meer wilt weten over de manier waarop en met welk resultaat wij jouw organisatie kunnen versterken, dan maken we graag een afspraak met je. Bel ons op 036 545 17 13 of mail naar info@extratrainers.nl. Extra Trainers Kebajastraat 33 1336 NA ALMERE T: 036 545 17 13 E: info@extratrainers.nl I: www.extratrainers.nl

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

7


Mondelinge communicatie Communiceren Klantgericht telefoneren Telefonische klachtafhandeling Omgaan met klachten Effectief beĂŻnvloeden Helpdesk- en supportwerk Receptie- en baliewerk Conflicthantering Feedback geven & ontvangen Vergaderen Presenteren

Wat je zegt en doetâ&#x20AC;Ś


COMMUNICEREN

KLANTGERICHT TELEFONEREN

Overbrengen wat je wilt

Efficiënt en klantvriendelijk

Maak duidelijk wat je bedoelt en zorg dat je bewust bent van wat je zegt en

Je spreekt dagelijks meerdere mensen aan de telefoon. Klanten, prospects,

doet. Gebruik je lichaamstaal en je stem om je woorden kracht bij te zetten.

leveranciers en collega’s. Allemaal willen ze graag vriendelijk en goed

Leer goede feedback te geven en te krijgen!

geholpen worden. Hoe pak je dat aan? Bijvoorbeeld als jij het druk hebt en zij blijven praten.

Onze training Communiceren vergroot je vaardigheid in mondelinge communicatie. Oefen actief en ontwikkel een eigen, effectieve wijze van

Voer efficiënte en klantgerichte telefoongesprekken. Met meerdere bellers

communiceren.

tegelijk en onder druk. Zorg dat je je emoties de baas bent, ook al zijn klanten lastig. Of zelfs boos. Telefoneer kort en krachtig maar niet kortaf. Je leert het in de training Klantgericht telefoneren.

Mogelijke onderwerpen 

het communicatieproces

het belang van je lichaamstaal

 luistertechnieken 

samenvatten van de essentie

 vraagtechnieken

Mogelijke onderwerpen  communicatievormen 

taalgebruik (actief, positief, krachtig)

 gespreksstructuur

regie houden

feedback geven en ontvangen

signalen van anderen observeren en interpreteren

 telefoonetiquette

gesprekstechnieken om helder een boodschap over te brengen.

omgaan met emoties

 klantgerichtheid 

luisteren, samenvatten, doorvragen

 visualiseren.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

10


TELEFONISCHE KLACHTAFHANDELING

OMGAAN MET KLACHTEN

Blijf positief

Bouwen aan imago

Vind je het moeilijk om boze klanten telefonisch te woord te staan? Vind je het

Heb je te maken met klachten? Dan is het de kunst hoe je omgaat met een

lastig klachten op een klantvriendelijke en efficiĂŤnte wijze af te handelen?

klacht. Hoe zorg je dat je het niet persoonlijk aantrekt? En hoe herken je praktisch ongenoegen? En natuurlijk: hoe stel je je klant weer tevreden?

Herken waar ongenoegen bij klanten vandaan komt en ga daar handig mee om. Breng klanten servicegericht een moeilijke boodschap. Buig klachten

Leer in de training Omgaan met klachten hoe je klanten servicegericht een

om en voorkom echte conflicten. Je kunt het na de training Telefonische

moeilijke boodschap brengt. Persoonlijk, telefonisch of per e-mail. Je weet

klachtafhandeling.

klachten om te buigen en echte conflicten te voorkomen. Met behoud van een positief imago voor de organisatie.

Mogelijke onderwerpen <

communicatieve vaardigheden

Mogelijke onderwerpen

<

positieve en klantgerichte instelling

<

het communicatieproces

< gesprekstechnieken

<

verbale en non-verbale signalen

< telefoonetiquette

<

positieve en klantgerichte instelling

<

klachtafhandeling in vijf stappen

< gesprekstechnieken

<

omgaan met bezwaren

<

klachtafhandeling in vijf stappen

<

voorkomen van conflicten

<

omgaan met bezwaren

<

de verschillende klanttypes (DAS)

<

voorkomen van conflicten

<

de verschillende klanttypes (DAS)

< rollenspellen.

< rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

11


EFFECTIEF BEÏNVLOEDEN

HELPDESK- EN SUPPORTWERK

Verandering met minder inspanning

Tevredenheid door goede aftersales

Werken aan plannen of oplossingen. Je wilt werknemers, collega’s,

Een snelle, efficiënte en klantgerichte helpdesk- en supportafdeling die concreet

leidinggevenden en klanten in beweging krijgen. Hoe doe je dat? Wat zijn dan

bijdraagt aan hoger rendement en nieuwe kansen voor de organisatie. Beter

de juiste vragen om te stellen? En hoe maak je echt contact?

vragen beantwoorden en klanten efficiënt helpen. Via meerdere kanalen (telefoon, chat, balie) sneller tot een goede oplossing komen én een goede

In de training Effectief beïnvloeden leer je je gedrag en argumenten af te

relatie opbouwen. Het kan!

stemmen op de ander, zodat je je doel bereikt. De training Helpdesk- en supportwerk is afgestemd op jouw dagelijkse praktijk. Mogelijke onderwerpen <

model beïnvloeding

Mogelijke onderwerpen

<

bewuste en onbewuste beïnvloeding

<

communicatieve vaardigheden

<

inzicht in eigen stijl

<

positieve en klantgerichte instelling

<

overtuigen als vriend en als autoriteit

<

inzicht in de klant

<

écht contact maken

<

gesprekstechnieken aan de telefoon

<

vraag- & luistertechnieken

<

gespreksstructuur (aannemen - analyse - antwoord - afsluiting)

<

communicatiestijlen

< visualiseren

<

omgaan met bezwaren

< doorvragen

<

rollenspellen.

<

reageren op een e-mail

< taalgebruik

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

<

prioriteiten stellen en plannen

< klachtafhandeling < rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

12


RECEPTIE- EN BALIEWERK

CONFLICTHANTERING

Onder druk multitasken

Omgaan met tegengestelde belangen

Je werkt als receptie- of baliemedewerker. Een drukke baan waar je je hoofd

Wil je effectiever omgaan met tegengestelde belangen binnen je organisatie?

goed bij moet houden. Correct, servicegericht en snel mensen te woord te

Vind je het lastig wanneer je door verschillende meningen lijnrecht tegenover

staan via ‘meerdere kanalen’ is jouw dagelijkse werk. Onder druk goed luisteren,

elkaar staat? Ga je het conflict aan of loop je ervoor weg?

doorvragen en ‘in control’ blijven is dan soms lastig. Toch? Met de praktische training Conflicthantering leer je omgaan met conflicten of In de training Receptie- en baliewerk leer je hoe je klantgericht contact maakt

ze zelfs te voorkomen. Je richt je op een positieve uitkomst voor alle betrokkenen.

en omgaat met lastige situaties. Dit leidt tot meer sympathie en waardering. En

Met een persoonlijke stijl en goede gesprekstechnieken bemiddel je effectief bij

je vertegenwoordigt jouw organisatie uitstekend.

escalaties en vergroot je je probleemoplossend vermogen.

Mogelijke onderwerpen

Mogelijke onderwerpen

<

<

herkennen van tegenstellingen en conflicten

< bewustwording

<

herschillende soorten conflicten en de oorzaken

<

< conflicthanteringstijlen

communicatieve vaardigheden ontvangst van bezoekers

< gesprekstechnieken

<

inzicht in jouw persoonlijke stijl van conflicthantering

< telefoonetiquette

<

non-verbale communicatie en signalen

< klachtafhandeling

<

de LSD-methode

<

omgaan met bezwaren

<

feiten van emoties scheiden

<

voorkomen van conflicten

<

gesprekstechnieken in conflictsituaties

<

onderhandelen volgens de Harvard-methode

<

omgaan met emoties

<

herkennen van gedrag en beïnvloeding van gedrag

<

actief oefenen!

< rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

13


FEEDBACK GEVEN & ONTVANGEN

VERGADEREN

Geen communicatie zonder feedback

Effectief en efficiënt

Er is geen communicatie zonder feedback. Wil je iemand feedback geven met

Wil je meer rendement en successen uit vergaderingen halen? Wil je weten hoe

als doel een positief resultaat? Veel mensen vinden het lastig iets rechtstreeks

je discussies begeleidt? Of wil je leren hoe je op de juiste manier communiceert

te zeggen over het gedrag of functioneren van een collega. Of dit nu positief of

met de verschillende persoonlijkheden tijdens een vergadering? Of misschien

juist kritisch is. Ook met het krijgen van complimenten of kritiek kan niet iedereen

besteed je een groot deel van jouw werkdag aan vergaderen en wil je

omgaan. Voor het succes van de organisatie, de ontwikkeling van collega’s en

onderzoeken of dit nóg effectiever en efficiënter kan?

een prettige, open werksfeer is een constructieve aanpak essentieel. In deze training leer je wat een juiste voorbereiding, een goed voorzitterschap Na onze training Feedback geven en ontvangen kun je duidelijk en respectvol

en een duidelijke follow-up inhouden en wat het belang hiervan is. Verder gaan

feedback geven en leer je omgaan met feedback van een ander. Met positief

wij in op jouw persoonlijke vergaderstijl en vergaderstructuur.

effect voor jou, jouw collega’s, je werkplezier en de organisatie! Mogelijke onderwerpen Mogelijke onderwerpen

<

rol- en taakverdeling van voorzitter en deelnemers

<

communicatieve vaardigheden

<

vergaderdoel(-en) vaststellen

<

normen en waarden

<

het opstellen van een agenda

<

inzicht in gedrag en belemmering voor eerlijke feedback (IJSBERG)

< vergaderstijlen

<

zuiver en duidelijk feedback geven (TIGER)

<

denktechnieken (denkhoeden van De Bono)

<

luisteren, samenvatten en doorvragen

<

begeleiden van discussies

<

feedback ontvangen

<

omgaan met weerstand

<

360 graden feedback.

< onderbreken < besluitvormingsproces

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

<

stimuleren en optimaliseren van betrokkenheid en creativiteit

<

vergadermethoden en hulpmiddelen.

14


PRESENTEREN Met zelfvertrouwen

Slapeloze nachten, klamme handen, droge keel, het zweet op je voorhoofd? Komt dit je bekend voor? Heb je moeite met het geven van presentaties? In onze training Presenteren leer je om te gaan met de spanning en je boodschap helder en overtuigend over te brengen.

Mogelijke onderwerpen <

voorbereiden van je presentatie

<

bepalen van je doelgroep

<

opbouw en aanbrengen van een heldere structuur

<

gebruik van ondersteunende audiovisuele middelen

< presentatietechnieken <

je lichaamstaal en stemgebruik als instrument

<

contact met je publiek

<

ombuigen van spanning naar positieve kracht

en creĂŤren van zelfvertrouwen

<

omgaan met vragen en lastige situaties.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

15


Schriftelijke communicatie E-mails en brieven schrijven Opfris Nederlands Creatief en commercieel schrijven Eenvoudig schrijven Offertes schrijven Notuleren Schriftelijk rapporteren

Houd â&#x20AC;&#x2DC;t simpel


E-MAILS EN BRIEVEN SCHRIJVEN

OPFRIS NEDERLANDS Foutloos schrijven

Leesbaar en klantvriendelijk

Een goede zakelijke e-mail of brief schrijven, die ook nog bondig, prettig

Is het gefaxt of gefaxed? Spellingsquiz of spellingquiz? En wanneer schrijf

leesbaar en klantgericht is. Is dit voor jou nog lastig en tijdrovend? Volg dan de

je beiden en wanneer beide? Zijn bij jou de Nederlandse spelling- en

training E-mails en brieven schrijven.

grammaticaregels een beetje weggezakt? Volg dan de training Opfris Nederlands. Alle belangrijke onderwerpen passeren de revue. Je verhoogt

Na deze training kun je duidelijke en klantvriendelijke e-mails en brieven

daarmee de kwaliteit van je teksten en je zelfvertrouwen neemt toe. Net als de

schrijven. Je krijgt minder vragen over onduidelijkheden of juist meer respons

geloofwaardigheid bij je lezers.

op een gevraagde actie. Efficiënt en kostenbesparend dus. En met tevreden klanten als resultaat. Mogelijke onderwerpen <

nieuwe spelling (tussen –n, tussen –s, c of k)

Mogelijke onderwerpen

<

samenstellingen (streepje, apostrof, aan elkaar?)

<

structuur en opbouw (aanleiding, antwoord, aanvulling en afsluiting)

<

vervoegen van werkwoorden (ook Engelse)

<

het gebruik van kopjes

<

grammaticale valkuilen

< alinea-indeling

(o.a. hen/hun, dat/wat, u/uw, beide/beiden, ten slotte/tenslotte)

<

zinsopbouw en zinslengte

< hoofdletters

<

klantgericht schrijven (actief, positief, modern, concreet, kort en bondig)

< afkortingen

<

herhaalverkeer voorkomen

< interpunctie

<

reageren op een klacht

< opsommingen

<

slecht nieuws brengen.

< stijlfouten < incongruentie.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of e-coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

17


CREATIEF EN COMMERCIEEL SCHRIJVEN

EENVOUDIG SCHRIJVEN

Lezers trekken en boeien

Teksten die iedereen begrijpt

Je schrijft regelmatig teksten. Een mooie invalshoek kiezen is een uitdaging voor

Schrijven op een manier die ruim 90% van de lezers begrijpt. Geen Nijntje-

je. En, hoe bied je met levendige en lekker leesbare teksten nieuwswaarde?

teksten, maar wel concreet, duidelijk, kort, makkelijk en goed leesbaar. B1-niveau heet dat.

Leer in deze training creatief en commercieel schrijven voor al je nieuwsbrieven, uitnodigingen, mailings, advertenties, folders of offertes. Je weet na deze training

Schrijf brieven en teksten voortaan gestructureerd en lezersvriendelijk zodat je

pakkend en creatief je doelgroep te bereiken.

alle doelgroepen bereikt. Leer in de training Eenvoudig schrijven lastige kwesties en ingewikkelde regels op een toegankelijke manier op te papier zetten.

Mogelijke onderwerpen < tekstdoel

Mogelijke onderwerpen

<

doelgroep- en klantgericht schrijven

<

wat is eenvoudig schrijven/schrijven op B1-niveau?

<

onderwerp (afstemmen op doel en doelgroep)

<

structuur van een tekst

<

opbouw teksten (kop, intro, tekst) en AIDA

<

zinslengte en zinsopbouw

<

benadering (nieuws of nieuwsgierig)

<

woordkeuze (actief, modern, concreet en eenvoudig)

<

woordkeuze (past bij jullie, bij het doel en de doelgroep)

<

teksten eenvoudig herschrijven

<

vertalen van productkenmerken in klantvoordelen

<

zelf teksten schrijven.

<

schrijfstijl (actief, positief, lezersgericht en creatief)

< perspectief

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of

<

via e-coaching.

koppen maken.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of via e-coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

18


OFFERTES SCHRIJVEN

NOTULEREN

Kies voor de juiste aanpak

Heldere naslag

Een goede balans tussen duidelijke tekst en commercialiteit. Een voorwaarde

Wil je leren hoe je makkelijk hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheidt tijdens

om offertes succesvol te maken. Hoe vertaal je de behoefte van de klant naar

vergaderingen? En hoe je die gestructureerd zodat je na de vergadering snel

jouw aanpak?

klaar bent met het verslag?

In de training Offertes schrijven leer je hoe je overzichtelijke en resultaatgerichte

De training Notuleren is een training een beetje theorie en vooral veel

offertes opstelt. Je weet hoe je voordelen voor de klant benoemt en afspraken

oefeningen, technieken, handvatten en bruikbare tips.

positief en duidelijk verwoordt. Mogelijke onderwerpen Mogelijke onderwerpen

<

wat zijn goede notulen?

<

structuur van de offerte

<

een goede voorbereiding

<

kopjes

< notuleerfasen

<

een pakkende inleiding

< verslagvormen

<

Unique Buying Points (schrijven vanuit de behoefte van de klant)

< luistervaardigheid

<

klantgericht schrijven (actief, modern, kort en bondig)

<

hoofd- en bijzaken onderscheiden

<

positief formuleren

<

gestructureerd aantekeningen maken

<

resultaatgerichte afsluiting.

<

aantekeningen uitwerken tot verslag

<

lezersgericht, helder en actief formuleren

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of via

<

opbouw van notulen

e-coaching.

<

opstellen van een agenda

<

rol- en taakverdeling notulist en voorzitter

< vergadertaal.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of via e-coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

19


SCHRIFTELIJK RAPPORTEREN Essentie duidelijk

Zo schrijven en formuleren dat je rapport, verslag of memo snel en prettig leesbaar is. Je leert het in de training Schriftelijk rapporteren. Je weet na deze training tijdswinst te boeken door doelstelling, structuur en stijl helder te hebben. Je maakt je inhoud voortaan doelgroepgericht en je vergroot het effect van je rapport of verslag.

Mogelijke onderwerpen <

doel van een rapport/verslag/memo

<

structuur en opbouw

<

inhoud van een rapport

<

doelgroepgericht schrijven

<

helder argumenteren

<

schrijven volgens het piramide-principe

<

taalgebruik (modern en actief)

< schrijfstijlen <

vormgeving en presentatie

< spelling < redigeren.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of via e-coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

20


Online Communicatie Schrijven voor de kennisbank/FAQ/CMS Zakelijk chatten Webteksten schrijven Digitale nieuwsbrieven schrijven

Informeren & helpen


SCHRIJVEN VOOR DE KENNISBANK/FAQ/CMS

ZAKELIJK CHATTEN

Goede vragen, duidelijke antwoorden

Met klanten en relaties

Heldere en begrijpelijke teksten in een kennisbank zorgen dat je vragen beter

Chatten. Een nieuwe, populaire en snelle manier van communiceren met klanten,

beantwoordt. Hoe effectiever de teksten, hoe minder vragen je als organisatie

relaties en prospects. Is het nu bellen, e-mailen of een soort combinatie daarvan?

binnen krijgt via andere kanalen. EfficiĂŤnt en ook nog eens goed voor de klant. Fijn ook voor de medewerkers, want zij ervaren minder werkdruk. Hoe je dat

In de training Zakelijk chatten leer je hoe je kort, krachtig, klantgericht en

realiseert, leer je in deze training!

doeltreffend chat. Of je nu service biedt of een product verkoopt.

Mogelijke onderwerpen

Mogelijke onderwerpen

<

opbouw van een tekst

<

de spelregels van zakelijk chatten

<

boodschap en argumentatie

<

leiding nemen en houden in de sessie

<

korte zinnen

<

samenvatten en doorvragen

<

taalgebruik (klantvriendelijk, concreet, duidelijk, positief en actief)

<

klantgericht schrijven

<

het gebruik van kopjes

<

actief schrijven

< huisstijlafspraken

<

positief en modern taalgebruik (toch zakelijk!)

<

zelf teksten aanpassen

<

meeleven met de klant

<

het voorkomen van herhaalverkeer.

<

commerciĂŤle kansen pakken.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of op

via e-coaching.

afstand.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

22


WEBTEKSTEN SCHRIJVEN

DIGITALE NIEUWSBRIEVEN SCHRIJVEN Effectieve call-to-action

Informeren, boeien of helpen

Gestructureerd en doelgroepgericht online teksten neerzetten. Met invalshoeken

Met e-mailnieuwsbrieven informeer en betrek je jullie doelgroep effectief bij

die lezers boeien of helpen. Als je regelmatig teksten schrijft voor internet of

jullie dienstverlening. Door goed te testen en te meten weet je precies welke

intranet is deze training een aanrader!

boodschap aanslaat bij jullie klanten en relaties. Met relevante en goed geschreven e-mailcontent zorg je voor aansluiting en conversie op jullie website.

Mogelijke onderwerpen

Maar hoe zorg je voor prikkelende en scanbare content? Hoe zorg je dat je

< tekstdoel

inschrijvingen krijgt voor een evenement, een brochure downloaden of direct

< doelgroep

een bestelling doen? Met andere woorden: op welke manier zet je in op een

<

onderwerp (afstemmen op doel en doelgroep)

effectieve call-to-action?

<

opbouw teksten (kop, intro, tekst)

<

verdeling over hoofd- en subschermen

In een intensieve, praktijkgerichte training leer je hoe je conversiegerichte

<

benadering (nieuws of nieuwsgierig)

nieuwsbrieven maakt waarmee je beter informeert of meer verkoopt. We vertellen

<

woordkeuze (past bij jullie, bij het doel en de doelgroep)

je ook over de makkelijke technieken die je daarvoor hebt!

<

schrijfstijl (actief, lezersgericht en creatief)

<

zoekmachinevriendelijk schrijven

<

kenmerken van beeldschermteksten

Mogelijke onderwerpen

<

de aandacht van je lezer vasthouden.

<

doâ&#x20AC;&#x2122;s & dontâ&#x20AC;&#x2122;s

<

basistips digitaal communiceren

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of

<

taalgebruik (concreet, duidelijk, positief en modern)

via e-coaching.

<

schrijfstijl (klantgericht, B1 en actief)

<

conversiegericht instrueren

<

gebruik e-mailsystemen

<

juridische regels.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

23


Verkoop & acquisitie Telefonische verkoop Onderhandelen Elevator pitch Beurstraining Verkopen

Verschil makenâ&#x20AC;Ś


TELEFONISCHE VERKOOP

ONDERHANDELEN

Acquireren en uitbouwen

Effectieve win-win

Je belt met klanten en prospects. Je wil jouw product of dienst verkopen of een

Of je nu onderhandelt over kleine of grote zaken, je hebt altijd een belang. Leer

afspraak inplannen. Hoe doe je dit overtuigend? Hoe speel je effectief in op

creatief en met zelfvertrouwen omgaan met je eigen belangen en gevoelens.

bezwaren?

En hou daarbij rekening met die van anderen.

In deze training leer je relaties op te bouwen en klantbehoefte te analyseren. Je

Na deze training weet je met effectieve technieken meer te halen uit

weet commerciĂŤle kansen te benuttenen en verkoopresultaten te verhogen.

onderhandelingen. Je weet je persoonlijke kracht tactisch te gebruiken en resultaten te bereiken die in balans zijn.

Mogelijke onderwerpen <

voorbereiden op een telefonisch verkoopgesprek

Mogelijke onderwerpen

<

een goede introductie

<

communicatie en het belang van lichaamstaal

<

de juiste vragen stellen

<

luisteren, samenvatten, doorvragen

<

gesprekstructuur (CAPA)

<

het belang van een goede voorbereiding

<

commerciĂŤle gesprekstechnieken

<

onderhandelingstechnieken (Harvard-model)

<

opvangen van koopsignalen

<

de verschillende fasen in een onderhandelingsgesprek

<

koopmotieven en verkoopargumenten

<

communicatiestijl aanpassen aan de gesprekspartner

<

omgaan met bezwaren

<

creatief oplossingen en alternatieven zoeken in wederzijds belang

<

de verschillende klanttypes (DAS)

<

verschillende onderhandelingsstijlen

< onderhandelen

<

opkomen voor je eigen belang, met behoud van een goede relatie

<

< rollenspellen.

succesvol realiseren van up- en cross-selling

< rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching. Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

25


ELEVATOR PITCH

BEURSTRAINING

De eerste indruk

Rendement uit events

Kort, krachtig, origineel en zelfverzekerd samenvatten waar jij en je bedrijf voor

Je staat namens je bedrijf op een beurs of event. Hoe start je een goed gesprek

staan. Zodat je op netwerkborrels, beurzen, tijdens gesprekken of op social

met een bezoeker? En hoe maak je met die interessante ´lead´ een afspraak?

media jezelf goed profileert. Oftewel: hoe staat het met jouw zogeheten ‘elevator pitch’? Je hebt ongeveer een minuut!

In een interactieve, praktijkgerichte en ook nog eens leuke training, leer je de kneepjes van het vak. Je leert hoe je het ijs breekt en een prettig gesprek opbouwt. Je stuurt het gesprek op een ongedwongen manier zodat je snel kunt

Mogelijke onderwerpen

inschatten of je een goede ‘lead’ te pakken hebt. En je weet jouw verhaal zo te

<

wat is een goede elevator pitch?

vertellen dat de bezoekers het onthouden.

<

de opbouw van je elevator pitch

<

de elevator pitch en lichaamstaal

<

hoe bereik je direct je gesprekspartner?

Mogelijke onderwerpen

<

jouw persoonlijke elevator pitch

<

proactieve opstelling

<

jouw pitch als tekst in social media (Twitter, Facebook, Linkedin).

<

het ijs breken

<

persoonlijke presentatie

<

non-verbale en verbale communicatie

<

luisteren, samenvatten en doorvragen

<

gespreksmodel (COPA)

<

koopmotieven: psychologie van de klant

<

jouw pitch: helder en goed te onthouden

<

omgaan met verschillende klanttypes.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

26


VERKOPEN Het verschil maken

Hoe analyseer je de behoefte van een (potentiĂŤle) klant en profileer je jouw dienst of product? Hoe zorg je dat de klant echt iets van je koopt? In deze training leer je bezwaren effectief te adresseren en om te buigen. Je weet ze te koppelen aan aantoonbare winstpunten voor de klant. Na deze training weet je op succesvolle wijze je klanten te benaderen en verbeter je je verkoopresultaten.

Mogelijke onderwerpen <

proactieve en klantgerichte houding

< gesprekstechnieken <

gesprekstructuur (CAPA)

<

commerciĂŤle vaardigheden

<

opvangen van koopsignalen

<

koopmotieven en verkoopargumenten

<

klantgericht verkopen (Unique Buying Points)

<

omgaan met en ombuigen van bezwaren

<

de verschillende klanttypes (DAS)

<

realiseren van cross- en upselling

< onderhandelen <

omgangsvormen / lichaamstaal

< rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

27


E-commerce customer service Zakelijk chatten Social media & webcare Commercieel chatten Service via WhatsApp Service via Facebook Messenger Proactive messaging

Conversie & service


ZAKELIJK CHATTEN

SOCIAL MEDIA & WEBCARE

Met klanten en relaties

Praktisch imago versterken

Chatten. Een nieuwe, populaire en snelle manier van communiceren met klanten,

Van leuke opmerkingen tot klachten en uit de hand gelopen discussies. Twitter,

relaties en prospects. Is het nu bellen, e-mailen of een soort combinatie daarvan?

Facebook, Linkedin staan er vol mee. Hoe reageer je daarop als organisatie? En wanneer? Goede inzet van online webcare verbetert de klantervaring en

In de training Zakelijk chatten leer je hoe je kort, krachtig, klantgericht en

klanttevredenheid. Neem met de training Social media & webcare stappen in

doeltreffend chat. Of je nu service biedt of een product verkoopt.

(online) reputatiemanagement.

Mogelijke onderwerpen

Mogelijke onderwerpen

<

de spelregels van zakelijk chatten

<

introductie social media

<

leiding nemen en houden in de sessie

<

webcare en reputatiemanagement

<

samenvatten en doorvragen

<

strategie & reactiebeleid

<

klantgericht schrijven

<

social media monitoring

<

actief schrijven

<

huisstijl en toonzetting

<

positief en modern taalgebruik (toch zakelijk!)

<

reactieve en proactieve houding

<

meeleven met de klant

<

klantgericht reageren

<

commerciële kansen pakken.

<

effectief omgaan met ‘zinloze’ discussies.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek of op afstand.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

29


COMMERCIEEL CHATTEN

SERVICE VIA WHATSAPP

Convert like a retailer

Unieke kantbeleving

Met live chat communiceer je effectief 1-op-1 met klanten en aankomende

WhatsApp biedt enorme mogelijkheden voor online en mobile klantenservice. In

klanten. Chat je als een echte retailer dan biedt dit kanaal grote mogelijkheden

Nederland is WhatsApp een van de meest gebruikte apps op een smartphone.

om je online verkoop te vergroten. Door het inzetten van gerichte klantdialoog

4 op de 10 mensen gebruikt WhatsApp zakelijk. Om een vraag te stellen of meer

verhoog je als e-commercebedrijf tastbaar je online conversie.

informatie te krijgen. Aan een reisorganisatie of bijvoorbeeld een bank.

Maar niet elke internetshopper is dezelfde. En de fase van de online oriëntatie

Maar hoe zorg je ervoor dat de klant centraal blijft staan in de conversatie? En op

verschilt ook per keer. Hoe open je het eerste contact? Wat zeg of vraag je in

welke manier hou je interactie kort en persoonlijk? Door in klantdialoog leiding te

welke situatie? Met een juiste dialoog, prettige toonzetting, een helder advies

houden, en positief en to-the-point te zijn, maak je service via WhatsApp een unieke

en commerciële afsluittechnieken zorg je voor online verkoop en vergroot je

klantbeleving.

orderbedragen. In een intensieve, praktijkgerichte en leuke training leer je hoe je op een In een intensieve, praktijkgerichte en leuke dag leer je hoe je via chat

professionele manier appt met klanten en relaties: met de juiste toon en met een

commerciële kansen converteert naar concrete orders.

goed resultaat.

Mogelijke onderwerpen

Mogelijke onderwerpen

<

verkoopdialoog via live chat

<

do’s en don’ts WhatsApp

<

leiding nemen en houden in de sessie

<

leiding nemen en houden

<

gemak creëren

<

beknopt en to-the-point communiceren

<

koopobstakels verwijderen

<

positief en persoonlijk taalgebruik (toch zakelijk!)

<

actief en klantgericht formuleren

<

meeleven met de klant

<

positief en modern taalgebruik (toch zakelijk!)

<

de klant centraal stellen

<

meeleven met de klant.

<

gebruik van emoticons.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

30


SERVICE VIA FACEBOOK MESSENGER

PROACTIVE MESSAGING

Kort & persoonlijk

Succesvolle conversie

Door het grote gebruik van Facebook is ook Facebook Messenger een steeds

Met initiatieven als Straight Through Processing en Self Service zijn organisaties in

logischer kanaal voor persoonlijke klantenservice. Net als WhatsApp biedt

staat enorme aantallen online transacties door klanten zelf te laten uitvoeren.

Messenger veel potentie klanttevredenheid te vergoten. Ruim driekwart van de

Zonder tussenkomst van medewerkers kopen consumenten producten of voeren zij

gebruikers is tevreden over persoonlijke, mobiele klantenservice.

andere transacties uit. Vooraf gedefinieerde triggers en maatwerk pop-ups in beeld zorgen ervoor dat online bezoekers de juiste weg bewandelen op een website.

Hoe zorg je ervoor dat klanten centraal staan in de conversatie? En op welke manier hou je interactie kort en persoonlijk? Door in de dialoog to-the-point en

Hoe zorg je ervoor dat consumenten precies weten wat ze moeten doen? Op

positief leiding te houden vergoot je klanttevredenheid aanzienlijk.

welke manier instrueer je op een effectieve manier? En hoe volg je bestellingen daarna helder en op tijd op via alerts in e-mails, smsâ&#x20AC;&#x2122;jes en track- & traceberichten?

In een intensieve, praktijkgerichte en leuke training leer je hoe je op een professionele manier via Facebook Messenger communiceert met klanten en

Met klantgerichte, contextmatige en proactieve communicatie in het

relaties: met de juiste toon en met een goed resultaat.

transactieproces minimaliseer je uitval en begeleid je consumenten naar succesvolle conversie.

Mogelijke onderwerpen <

publieke vs 1-op-1 klantcommunicatie

Mogelijke onderwerpen

<

leiding nemen en houden

<

kort en to-the-point communiceren

<

beknopt en to-the-point communiceren

<

taalgebruik (concreet, duidelijk, positief en modern)

<

positief en persoonlijk taalgebruik (toch zakelijk!)

<

schrijfstijl (klantgericht, B1 en actief)

<

meeleven met de klant

<

informeren & adviseren

<

de klant centraal stellen

<

conversiegericht instrueren.

<

gebruik van emoticons.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

31


Management & leiderschap Leidinggeven Wervings- en selectiegesprekken Slechtnieuwsgesprekken Verzuim voorkomen Functionering- en beoordelingsgesprekken

Sturen en helpen... VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

64


LEIDINGGEVEN

WERVINGS- EN SELECTIEGESPREKKEN

Sturen op draagvlak

Objectief selecteren op competenties

Als leidinggevende weet je dat draagvlak creĂŤren bij medewerkers een van de

Hoe herken je de kwaliteiten die je zoekt in de kandidaat die tegenover je zit?

moeilijkste taken in je werk is. Hoe stuur je je medewerkers effectief aan? En hoe

Kun je voorkomen dat jouw voorkeuren of valkuilen een objectieve selectie in

motiveer je ze?

de weg staan? In deze training leer je interviewen en beoordelen op basis van competenties.

Na deze training ben je in staat verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen in verschillende situaties. Je wint het natuurlijk respect van en voor

Na deze training voorkom je beoordelingsfouten en prik je door sociaal

jouw collega´s. Jouw team of afdeling werkt beter samen en bereikt betere

wenselijke antwoorden heen. Je leert welke vragen je beter wel en niet stelt en

resultaten.

hoe je het selectiegesprek indeelt. Vorm een scherp en objectief beeld van de kandidaten en selecteer de best mogelijke kandidaat.

Mogelijke onderwerpen <

stijlen van leidinggeven, welke pas je toe? (situationeel leidinggeven)

Mogelijke onderwerpen

<

feedback geven en ontvangen

<

<

inzicht in motivatie- en tevredenheidfactoren bij medewerkers

< gespreksstructuur

<

aansturen, coachen en motiveren van medewerkers

< vraagtechnieken

<

verkrijgen van natuurlijk respect van medewerkers

<

vragen beantwoorden

<

communicatieve vaardigheden

<

de STAR-methode

< rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

voorbereiden op een gesprek

< luistertechnieken <

beoordelingsfouten (halo-effect, hoorneffect)

<

praktische zaken (plannen, vervolgprocedure etc.).

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

33


SLECHTNIEUWSGESPREKKEN

VERZUIM VOORKOMEN

Bij ontslag, lastige beoordeling of negatieve boodschap

Ga in gesprek

Niet uitstellen, vermijden of de waarheid achterhouden. Duidelijk vertellen wat je

Is jouw collega echt ziek? Of vermoed je een baaldag? Heerst er griep of speelt

vindt. Lastig voor veel mensen! Zeker bij slecht nieuws als ontslag of een slechte

er iets anders? Verzuim hoeft immers niet gelijk te staan aan ziekte.

beoordeling. Hoe ga je om met emoties die daar bijkomen en hoe houd je de schade voor medewerker of organisatie laag? Maar ook in klantrelaties waarin

In deze training leer je wat je kunt doen om verzuim te voorkomen. Je krijgt ook

je een negatieve boodschap te brengen hebt. Met een goede voorbereiding

inzicht in het zogenaamde wit, grijs en zwart verzuim. Je oefent met vragen

en de juiste gesprekstechnieken maak je deze gesprekken effectief en toch

stellen om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en wat iemand nog wĂŠl

prettig. Je leert het in deze training.

kan doen. Tot slot nemen we de stappen van de Wet verbetering poortwachter met je door, zodat je goed kunt voldoen aan de wettelijke eisen.

Mogelijke onderwerpen <

communicatie, basistechnieken

Mogelijke onderwerpen

<

goede voorbereiding

<

wit, grijs en zwart verzuim

< gesprekstechnieken

<

oorzaken verzuim

<

de opbouw / fasen van een slechtnieuwsgesprek

<

verzuim voorkomen

<

heldere afspraken en nazorg

<

terugkeer vergemakkelijken

<

omgaan met verandering

<

verzuimgesprekken: ziektemelding, frequent verzuim, preventief gesprek,

< rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

werkhervattingsgesprek <

wat vraag je een werknemer over verzuim?

<

SMART-afspraken maken

<

Wet verbetering poortwachter: alle stappen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

34


FUNCTIONERING- EN BEOORDELINGSGESPREKKEN Betere gesprekken

Collegaâ&#x20AC;&#x2122;s aanspreken op hun werkhouding. Soms is dat lastig. Vooral als iemand niet open staat voor feedback. En wat als er kritiek is op jouw manier van werken en leidinggeven. Hoe ga je daar dan mee om? Wil je tips, handvatten en oefenen met een professionele trainingsacteur? Na deze training ga je met een prettig gevoel en goed voorbereid je gesprekken in. Je brengt voortaan heldere boodschappen, durft te confronteren en behoudt wel een goede relatie.

Mogelijke onderwerpen <

verschil tussen functionering- en beoordelingsgesprekken

<

structuur gesprekken

<

rol non-verbale communicatie

<

verschil tussen persoon en gedrag

<

feedback geven (positief en negatief)

<

feedback ontvangen

<

heldere afspraken (SMART)

<

omgaan met emoties

<

de boodschap brengen

<

zuiver argumenteren

<

een goede voorbereiding

<

tips over verslaglegging

< rollenspellen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

35


Persoonlijke effectiviteit Timemanagement

Het nieuwe werken

Efficiënt werken

Omgaan met agressie

Didactische vaardigheden

Assertiviteit

Strategisch coachen

Beïnvloeden en overtuigen

Snellezen

Coach-de-coach

Mindmappen

DISC-training

Ontwikkel jezelf… VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

72


TIMEMANAGEMENT

EFFICIËNT WERKEN

Hou tijd over

Creëer rust in je werk

Heb je ook wel eens het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? Hoe

Heb je moeite met plannen en prioriteiten stellen? Gebruik jij Outlook alleen

hard je ook werkt, je agenda blijft overvol… Waarmee moet je beginnen? En

maar voor e-mail, en maak je geen (optimaal) gebruik van de agenda en

waar leg je je prioriteiten?

takenbeheer en alle andere ongekende mogelijkheden?

Leer beter te plannen, doelen te stellen en heldere prioriteiten te bepalen.

Krijg zicht op je ‘slechte gewoontes’ en ontwikkel je nieuwe goede gewoontes.

Krijg inzicht in de blokkades die je hinderen in je eigen timemanagement. Ga

Krijg een reëler beeld van tijd en deel je tijd beter in. Breng zaken op orde.

effectief om met tijd. Zeg ‘nee’, delegeer en haal deadlines.

Kortom: je krijgt rust, inzicht en overzicht!

Mogelijke onderwerpen

Mogelijke onderwerpen

<

realiteit van tijd

<

goede en slechte gewoontes

<

balans tussen werk en privé

<

reëel plannen

<

je werk goed organiseren

<

beargumenteerd prioriteiten stellen

<

welk tijdstype ben jij?

< delegeren

<

SMART doelen stellen

<

archiveren (computer, Outlook, je bureau)

<

prioriteiten stellen

<

efficiënt werken met Outlook (e-mail, agenda- en takenbeheer) of

<

focus op de juiste taken

andere systemen

<

bewust ‘ja’ en ´nee´ zeggen

<

effectief communiceren op de werkvloer

<

delegeren van taken

<

beter samenwerken

<

effectief plannen

<

indelen van je werkplek.

<

tijdverspillers en tijdwinners

<

omgaan met deadlines.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

37


DIDACTISCHE VAARDIGHEDEN

STRATEGISCH COACHEN

Enthousiasmeren en motiveren

Meer resultaat

Wil je leren hoe je op een boeiende en effectieve manier een training, workshop

Of je nu professioneel coach bent of regelmatig mensen begeleidt en coacht

of cursus geeft? En je daar zelfverzekerd over voelen?

in je werk: vraag jij je wel eens af hoe je meer resultaat haalt uit je coaching? Hoe kom je tot de kern van iemands gedrag? En hoe geef je feedback

Kies dan voor de training Didactische vaardigheden. Na deze training weet hoe

zonder te kwetsen? Verbeter je kwaliteiten als coach. Haal meer resultaat uit je

je deelnemers motiveert en betrekt bij de leerstof. Je kunt een goed programma

begeleiding en coaching.

in elkaar zetten en als het nodig is, durf je ervan af te wijken. Je oefent op het omgaan met weerstand en ombuigen naar een positieve houding van je cursisten. Kortom: je helpt anderen op enthousiaste en overtuigende wijze iets te

Mogelijke onderwerpen

leren.

<

theorie Transactionele Analyse

<

uitleg methodiek (coachmatrix)

<

praktijkgerichte oefeningen

Mogelijke onderwerpen

< gesprekssimulaties.

<

motivatie creĂŤren bij de deelnemers

<

aansluiten bij deelnemers (niveau, praktijk, behoeften)

Het is mogelijk de training toe te spitsen op verschillende soorten coaching.

<

een goede opbouw van je programma

Denk aan:

<

vasthouden en afwijken van je programma

<

omgaan met weerstand

<

taak- en welzijnsgericht coachen

<

verschillende leerstijlen

<

coachen van teams

<

verschillende werkvormen

<

coachen van medewerkers met weerstand.

<

veilige sfeer creĂŤren en vasthouden

<

feedback geven en ontvangen

<

houding van jou als trainer (verbaal, paraverbaal en non-verbaal).

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

38


SNELLEZEN

MINDMAPPEN

Lees 2 x zo snel

Help je brein een handje

Heb je een baan waarvoor je veel teksten leest? Vakbladen, brieven, dikke

Sneller leren en onthouden. Dat wil toch iedereen? Werken met een mindmap

rapporten en nog veel meer? Of ben je net begonnen met een studie en valt

zorgt ervoor dat je informatie sneller opneemt. Mindmappen is uitstekend

het tegen hoeveel stof je moet doorwerken? Dan kun je kiezen voor stukken

geschikt voor het maken van aantekeningen, uitwerken van ideeĂŤn, plannen en

overslaan of avonden doorhalen. Of je leert snellezen!

voorstellen. Als je een mindmap maakt, boek je spectaculaire tijdswinst bij het opnemen, doorgronden en onthouden van informatie. Je kunt het ook inzetten

In deze training leer je minimaal twee keer zo snel lezen. Uiteraard met behoud

voor presentaties en brainstormsessies.

van een goed begrip. Je wilt immers wel weten wat je hebt gelezen. Mogelijke onderwerpen: Mogelijke onderwerpen

<

wat is mindmappen?

<

bepalen huidige leessnelheid

<

hoe sluit het aan op jouw brein?

<

voorbereiding op lezen

<

de techniek

<

de techniek van snellezen

<

de toepassingsmogelijkheden

<

kolommen lezen

<

zelf oefenen

<

inzicht in je brein

<

overzicht elektronische mindmapprogramma´s.

<

bepalen eindsnelheid

<

aantekeningen maken tijdens snellezen.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

39


HET NIEUWE WERKEN

OMGAAN MET AGRESSIE

Je bent je eigen manager

Onder controle

Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Benut de

Mensen reageren verschillend. Sommige zijn heel aardig, sommige

kansen van het nieuwe werken optimaal. Zorg voor balans tussen werk en privé.

teleurgesteld, verdrietig of kwaad. Soms zo kwaad of gefrustreerd dat ze jou

Onderhoud goed contact met collega’s en leidinggevenden. Haal doelen en

agressief benaderen. Geen fijne situatie. Je voelt je geïntimideerd en bedreigd

leer slim omgaan met het nieuwe werken. Volg de training Het nieuwe werken!

tijdens je werk. Je grenzen worden overschreden. Deze training leert je escalaties voorkomen en effectief te reageren op agressie.

Mogelijke onderwerpen

Zowel in vervelende telefoongesprekken als face-to-face, bijvoorbeeld aan een

<

balie of in een winkel.

valkuilen en kansen in het nieuwe werken

< zelfmanagement <

balans tussen werk en privé

<

pro-activiteit vergroten

Mogelijke onderwerpen

<

managen van verwachtingen

<

communicatievormen (lichaamstaal, stemgebruik en woordgebruik)

<

contact onderhouden met collega’s en leidinggevenden

<

herkennen van agressief gedrag

<

regie voeren over je eigen werk & tijd

<

verschillende vormen van agressie

<

resultaatgericht werken

<

effectief omgaan met emoties en agressie (de Roos van Leary)

<

resultaatgerichte afspraken maken

<

agressie voorkomen

<

gebruik maken van technische hulpmiddelen.

< inlevingsvermogen <

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek. Je

stellen en bewaken van je eigen grenzen

< rollenspellen.

kunt deze training ook met collegaleidinggevenden volgen. Centraal staat dan hoe jij als manager in contact blijft met je team. Hoe geef je ze vrijheid en voel

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

je je toch ´in control´?

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

40


ASSERTIVITEIT

BEINVLOEDEN EN OVERTUIGEN

Kom voor jezelf op!

Hou je relatie leuk…

‘Ja’ zeggen terwijl je ‘nee’ bedoelt. Moeilijke situaties uit de weg gaan. Je

Effectief invloed uitoefenen op mensen met wie je samenwerkt zonder terug te

mond houden terwijl je er wel iets van vindt… Herkenbaar voor je? Volg dan de

vallen op een machtspositie of formele afspraken. Lastig! Wil je samenwerken

training Assertiviteit. Alleen of met een gelijkgestemd team.

en mensen meekrijgen in jouw standpunten, plannen of ideeën? De training Beïnvloeden en overtuigen helpt je erbij.

Wordt sterker, bewuster en weerbaarder. Treed assertief op, kom op prettige wijze voor jezelf op. En zeg een keer ‘nee’. Het helpt je zakelijk en privé.

Je leert draagvlak creëren en anderen motiveren. Je bereikt persoonlijke doelen en vermijd conflicten. Met behoud van een goede relatie!

Mogelijke onderwerpen <

communicatieve vaardigheden

Mogelijke onderwerpen

<

het belang van je lichaamstaal

<

beïnvloeden, hoe werkt dat?

<

subassertiviteit, assertiviteit, agressiviteit

<

soorten invloedstijlen

<

feedback geven en ontvangen

<

waar ligt jouw talent ligt en wat jij kunt ontwikkelen?

<

inzicht in je normen en waarden

<

push & pull strategie

<

herzien van je belemmerende overtuigingen.

<

overtuigen en inspireren

<

verbale en non-verbale aspecten van beïnvloeden

<

verschillende beïnvloedingsvaardigheden

<

resultaten bereiken op een eigen wijze.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

41


COACH-DE-COACH

DISC-TRAINING

De kneepjes van het vak

Gedraag je!

Als je regelmatig collega´s coacht, hoe motiveer en stimuleer je ze dan keer

Hoe communiceer je het meest effectief met anderen? En hoe vergroot je

op keer? De training Coach-de-coach leert je het maximale uit de gecoachte

daarmee productiviteit en teamwerk? Ben je een natuurlijke leider of meer een

te halen en met onverwachte vragen en weerstand om te gaan. Je weet

observator? Een bemiddelaar of een inspirator? Aan de hand van de DISC-

feedback prettig en effectief te brengen.

gedragsstijlen – Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus – ontdek je in deze training welke kwaliteiten jij inbrengt en wat jouw valkuilen zijn. Tegelijkertijd krijg

Deze training is zowel geschikt voor coaches die hun vaardigheden willen

je inzicht in gedragsstijlen van anderen en leer je hoe verschillende ‘typen’

bijschaven als voor beginnende coaches die de kneepjes van het vak willen

graag benaderd willen worden. Als je daarbij aansluit, bereik je beter en sneller

leren.

resultaat.

Mogelijke onderwerpen

Mogelijke onderwerpen

< coachvaardigheden

<

communiceren, basisvaardigheden

<

feedback geven

<

wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen als leider?

<

complimenteren en confronteren

<

koppelen van het DISC-profiel aan een persoonlijk ontwikkelingsplan

<

vastleggen van afspraken

<

wat zijn voor jou lastige situaties in de praktijk (met collega´s, klanten,

<

motiveren en stimuleren

leidinggevenden) en hoe ga je daar het beste mee om?

<

valkuilen van een coach

<

toepassen van verschillende gedragsstijlen.

<

observeren en interpreteren

< communicatie

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching. Ook kun je een

<

uitgebreid, persoonlijk DISC-profiel laten opstellen.

LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen)

< gespreksstructuur <

omgaan met weerstand.

Je kunt deze training opvolgen met persoonlijke coaching op de werkplek.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

42


Teksten schrijven Herschrijven Schrijven Redigeren Corrigeren

Begrijpelijk en leesbaar...


TEKSTEN

TEKSTEN

Schrijven

Schrijven

Teksten die winnen

Redigeren en corrigeren

Wij maken teksten beter leesbaar, in één keer duidelijk, wervend en foutloos.

Nog wat onzeker over al geschreven teksten? Wij kijken ze graag voor je na. Op

Hiervoor hebben we uitstekende tekstschrijvers in huis. Mensen die hun vak

structuur, een consequente schrijfstijl en natuurlijk spelling en grammatica.

verstaan. We herschrijven, schrijven, redigeren en corrigeren jouw teksten.

Jouw teksten gaan foutloos de deur uit of het web op.

Met goede teksten bespaar je kosten – want je krijgt minder vragen aan de

Teksten die wij aanpakken

telefoon of via e-mail – en je bereikt je doelgroepen beter.

Wij schrijven en verbeteren alle soorten teksten. Voor je gemak hebben we hieronder een aantal voorbeelden op een rijtje gezet:

Daarnaast verhoog je de conversie. Denk aan: aankopen doen, invullen van documenten, geven van reacties en uitvoeren van acties. En, niet onbelangrijk:

<

klanten krijgen een positiever beeld van je organisatie. Betrouwbaarheid en

< kennisbankteksten

loyaliteit stijgen.

<

brieven- en e-mails (standaard, informatief en actiematig) algemene voorwaarden

< FAQ´s

Herschrijven

<

website en intranetteksten

Is jullie tekst leesbaar, doelgericht, klantgericht, modern en foutloos? Snapt de

<

trainings- en lesmateriaal

klant wat er staat? Onze tekstspecialisten voeren concrete verbeteringen door

<

instructies en handleidingen

en voorkomen zo ‘herhaalvragen’.

<

folders en brochures

< mailings

Schrijven

< nieuwsbrieven

Nog helemaal blanco? Dan gaan we eerst in gesprek met je medewerkers

<

e-learning content. 

én klanten. Wij vertalen jullie boodschap in tekst. Of het nu informatief of commercieel is.

VRAGEN & ADVIES? Bel 036 545 17 13

44


MENSEN MAKEN HET VERSCHIL. IN WAT ZIJ ZEGGEN, SCHRIJVEN EN DOEN. Extra Trainers B.V. < +31 (0)36 545 17 13 < info@extratrainers.nl Kebajastraat 33, 1336 NA Almere < KvK: 39085258 < www.extratrainers.nl

Volg ons via

Extra Trainers Trainingsgids 2017  
Extra Trainers Trainingsgids 2017  
Advertisement