Page 1

Stoppen met roken Stoppen met roken? Hulp Helpt!

Stoppen met roken is voor velen niet eenvoudig. Verlies de moed niet, en zoek hulp! Want hulp verhoogt je kans op slagen.


1.2. Juridische hulp

Vraag raad aan je huisarts Om te stoppen met roken, zijn er verschillende mogelijkheden. Vraag hierover raad aan je huisarts en bepaal samen welke methode voor jou het meest aangewezen is.

Rookstopconsultaties Voor individuele begeleiding kan je terecht bij je huisarts of een erkend tabakoloog. Zij helpen je stap voor stap om te stoppen met roken.

De huisarts: Je huisarts kan de keuze maken om zelf de rookstopbegeleiding op te nemen of door te verwijzen naar een tabakoloog uit de regio.

Tabakoloog: Ook een erkend tabakoloog kan je helpen om te stoppen met roken. Voor meer informatie rond rookstopbegeleiding door een tabakoloog, kan je contact opnemen met je mutualiteit. Zij kunnen je doorverwijzen. In het Huisartsenhuis in Roeselare zetelen twee erkende tabakologen. Na doorverwijzing van de huisarts kan je bij hen terecht. Voor meer informatie rond rookstopbegeleiding in het huisartsenhuis, kan je contact opnemen via het nummer 051 20 82 07 of met je huisarts. Ook het H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen vzw biedt rookstopbegeleiding aan door een tabakoloog. Voor meer informatie kan je terecht bij: cindigne@hhr.be of 051 23 75 51


Ziekenfonds betaalt rookstopconsultaties gedeeltelijk terug! Bij elke huisarts en erkend tabakoloog heb je recht op gedeeltelijke terugbetaling via je mutualiteit. • 30 euro voor de 1ste consultatie Duur: min. 45 minuten • 20 euro voor de 2de tot 8ste consultatie Duur: min. 30 minuten Voor zwangere vrouwen wordt een terugbetaling voorzien van 30 euro per sessie met een maximum van 8 sessies.

Nicotinevervangende geneesmiddelen en medicatie op voorschrift Een rookstopgeneesmiddel kan een roker ondersteunen bij het stoppen met roken. In het gamma van geneesmiddelen kan men een onderscheid maken tussen nicotinevervangende geneesmiddelen en medicatie op voorschrift. nicotinevervangende geneesmiddelen zijn speciale middelen die je kunnen helpen bij het stoppen met roken. Ze verminderen ook de drang om te roken. Voor meer informatie kan je terecht bij je huisarts of apotheek. Voor meer informatie rond terugbetaling van nicotinevervangers en medicatie, kan je terecht bij je mutualiteit.

Online hulp Je kan als roker ook online hulp zoeken. iCoach biedt gratis een online rookstopprogramma aan. Via de website ontvang je advies op maat. www.stopsmokingcoach.eu


Telefonische hulp

0800 111 00 De tabakstoplijn is de gratis telefoonlijn voor informatie, advies en begeleiding. De lijn is elke werkdag open tussen 15 u. en 19 u. voor persoonlijk advies. Je kan er 24/24 terecht voor algemene informatie over stoppen met roken.

Meer informatie over het rookstopaanbod? www.rookstopaanbod.be

v.u. Luc Martens, Botermarkt 2, 8800 Roeselare

Doorverwijzing:

 Zuidstraat 17, 8800 Roeselare  051 26 21 80  welwel@roeselare.be www.roeselare.be

Contactpersoon: Datum & uur:

Rookstopfolder 2012  
Rookstopfolder 2012  

Rookstopfolder Sociaal Huis Welwel, Stad Roeselare

Advertisement