Page 1

MÀRQUETING DIRECTE

SEIDOR Seidor és una empresa informàtica multinacional que ofereix solucions de gestió integrals i completes per als processos de negoci dins el nou entorn digital, especialitzada en productes SAP. Des de l’any 2006, Externa s’encarrega del disseny i manteniment del seu web i de la realització d’un conjunt de mailings, per a les diferents àrees de negoci de Seidor: alimentació, construcció,

transport, pintures i adhesius, injecció de plàstics, indústria química, etc., on amb un llenguatge molt comunicatiu s’explica, de manera entenedora, els avantatges dels productes Seidor a cada col·lectiu. La resposta ha estat molt bona, amb percentatges molt alts de concertació d’entrevista a càrrec de comercials de Seidor.

spot tv

COMUNICACIÓ

CAMPANYA 2008/2009

COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE CATALUNYA Es va presentar al Col.legi una campanya per captar els estudiants de les 7 facultats d’arquitectura de Catalunya, perquè es fessin el carnet PRE-COL·LEGIAL, i així podrien assolir els avantatges d´estar col.legiats. Es van fer anuncis a les revistes universitàries i del Col.legi, material PLV per col.locar a les facultats (cartells, displays amb dispensadors de fullets explicatius, roll-ups), i elements de màrqueting electrònic per a les webs (bàners).

ALZHEIMER INTERNACIONAL FUNDACIÓ PASQUAL MARAGALL

SENYALÍSTICA

IL·LUSTRE COL·LEGI D’ADVOCATS DE BARCELONA

Vam portar a terme l’estudi, el disseny i la producció de la senyalística per totes les noves instal.lacions del Col·legi, al carrer Mallorca, de Barcelona. Havia de ser moderna, seriosa, clara i de fàcil realització, ja que se´n preveuen canvis constants, al llarg del temps.

La Fundació Pasqual Maragall Alzheimer Internacional té una missió molt clara: derrotar el mal de l’Alzheimer a través d’una investigació arriscada i capdavantera i fer-ho com més aviat millor. Per això, ens van demanar un espot per a reflectir la filosofia fugint dels clixés publicitaris que solen associar-se amb la malaltia. Per això, vàrem plantejar un espot on, partint d’un homenatge a la grandesa de la ment humana, vàrem arribar a la reflexió que si la ment està tan

imatge gràfica de campanya

capacitada per fer tantes coses, també tindrà la capacitat de vèncer l’Alzheimer. I, per mostrar-ho, vàrem treballar amb la productora Boolab i el director Nico Casavecchio, investigant en el món de l’animació experimental per a després crear una metàfora visual i sonora de la ment en funcionament. La mateixa imatge també va ser utilitzada en la línia gràfica creant un codi visual unificat per a tota la campanya molt distintiva i única.

NEWS

RORY LAMBERT - MÉS FORÇA CREATIVA COMUNICACIÓ

Des de l’inici de l’any, Externa compta amb un nou director creatiu amb l’objectiu de potenciar i incrementar la qualitat del servei als nostres clients actuals i els futurs. Des de la seva incorporació fins ara, Rory Lambert ha dirigit treballs com ara la campanya d’Alzheimer internacional de la Fundació Pasqual Maragall o la campanya de l’Ajuntament del Prat i la seva web. Rory Lambert ha treballat durant més de 7 anys a SCPF amb clients com BMW, MINI, IKEA, GALLINA BLANCA, EVAX, J&B, BANCAJA, etc. Durant la seva etapa a Walther Thompson va treballar amb clients com KNORR, TRIDENT, ASTOR i FREIXENET 2008 amb Martin Scorsese. Finalment, i abans de la seva entrada a Externa, va treballar a PAVLOV amb clients com AMBAR, REGAL, MORITZ, GENERALITAT DE CATALUNYA, INTIMA CHERRY i NATURAL HONEY. Al llarg de la seva carrera ha obtingut diferents premis en festivals i certàmens: LAUS, CANNES, FIAP, CLIO, NEW YORK FESTIVAL, i EL SOL. Rory és llicenciat en Ciències Politiques per la Universitat de Glasgow i professor de Postgrau en disseny, estratègies de comunicació i publicitat a l’Escola Superior de Disseny de la Universitat Pompeu Fabra.

AJUNTAMENT DE BARCELONA - JOVENTUT Conceptualització creativa i realització d’elements de comunicació per a diverses campanyes destinades a la Joventut. Inclou la nova imatge del Festival VisualSound, i diferents peces com l’Agenda Nit i Dia i Diari Món Jove entre d’altres.

EDICIÓ 2009

NEWS

EXTERNA AMPLIA LES SEVES OFICINES L’associació amb un equip de Direcció d’Art, estudi gràfic, creació de webs i productora audiovisual, ha estat el motiu de l’ampliació d’Externa, que ha ocupat 150 metres quadrats, és a dir, tot l´àtic que dóna a Roger de Llúria. En total, tretze persones que tenen una sòlida trajectòria empresarial i professional, amb treballs realitzats per a reconeguts clients.

CAMPANYA INSTITUCIONAL NEWS

EMPRESARIS EN DIÀLEG

IMATGE GRÀFICA

CONCERT SOLIDARI

ESTRATÈGIA DE COMUNICACIÓ

GRAVIDA FERTILITAT AVANÇADA Naming, creació, realització i implementació de la imatge corporativa del nou centre de Reproducció Assistida Humana de Barcelona participat, en la seva majoria, per Assistència Sanitària. Durant els propers mesos es portarà a terme la campanya de llançament i promoció del centre.

Estem donant suport a Ecomón, una ONG que vol crear desenvolupament on aquest es fa difícil, i també difondre la cultura de la donació en la nostra societat. A banda de fer els anuncis, la imatge i de cedir les nostres oficines per a les reunions de l’associació, estudiem alguns dels seus projectes i hi donem suport o els promovem.

NOU CLIENT

ACCIÓ NATURA És la primera ONG catalana dedicada a la protecció, la millora i la restauració dels ecosistemes naturals. Els creatius Carles Permanyer i Salvador Ardid han fet aquesta tendra i alhora punyent història de sensibilització i presentació del què és i el què fa Acció Natura.

Des de fa anys, Externa, promou juntament amb un grup de professionals sensibles a una visió social i ètica de l’empresa, unes sessions en què, en un clima de diàleg, confrontem experiències, propostes i opinions sobre aspectes d’actualitat al món de l’economia i la gestió empresarial. En aquest moment el col·lectiu està format per uns trenta membres. Les reunions es fan aproximadament un cop al mes, i són a les 19 hores a les nostres oficines. La veritat és que després d’aquest temps, hem vist els efectes francament positius que produeix aquest intercanvi d’experiències en termes d’opinió, interpretació, valors, discerniment i – perquè no – formació. El proper curs, voldríem oferir aquest espai als clients i amics d’Externa, que puguin estar interessats a participar-hi. Poseu-vos en contacte amb nosaltres per a més informació.

NEWS

12 NOUS CLIENTS

ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

DE GENER A JULIOL DE 2009 • Bobis Lend Lease • Delta BCN - Parc Aeroespacial i de la Mobilitat del Delta de Barcelona • Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona • Fundació Casa Amatller • Mutuam • Gràvida • Gestió i Promoció Aeroportuària (GPA) • Col·legi de Farmacèutics de Barcelona • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) • Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) • Acció Natura • Centros Oi2 Hem vist que el mercat respon quan l’oferta és atractiva. També és cert que hem recollit el fruit d’un gran esforç en presentacions, concursos, etc. Pot ser, també, perquè creiem en la feina que fem i ens agrada.

CAMPANYA INSTITUCIONAL

LA PORTA DEL DELTA

La que està caient no és per fer bromes. Ja fa bastants mesos que portem l’impermeable posat. Però per ser sincers, si hem de fer una al·legoria entre el que succeeix en el mercat i el mar, sembla més adequat parlar de calma que de temporal, de falta de vent, que de vendaval.

CAMPANYA INSTITUCIONAL

ALZHEIMER INTERNACIONAL Roger de Llúria 116, 3r 2a. 08037 Barcelona Tel. 93 207 69 90. Fax. 93 459 36 22 e-mail: externa@exterabcn.com. www.externabcn.com

, L HORA DE REMAR Arriba l’hora de remar. I remar fort. Convençuts de que els bons navegants – els que ja han passat per temporals i calma absoluta - avancen ben orientats cap al port. Seria de miops no veure que aquestes situacions generen oportunitats, especialment en aquelles companyies que en anteriors períodes, han sabut fer múscul i han construït una sòlida base financera.

És el moment de mirar cap a l’horitzó, de dedicar menys temps als balanços – que dit sigui de pas, estan més tranquils – i dedicar més temps a mirar les cares de la gent i dels equips, de compactar-los i il·lusionar-los, convencent-los que l’amor al treball, la qualitat i la professionalitat, finalment es distingeixen i arriben a destí. Els que ja fa anys que ens dediquem a aquest ofici, encara que sembli mentida, en gaudim, inclús o fins i tot hi veiem certa poesia. Potser per això, ens fan menys por aquestes situacions, perquè el que més ens importa, com sempre, és remar i fer-ho bé.

CARLES PEDRAGOSA


IMATGE GRÀFICA

APC La unificació gràfica i comunicativa de les seves diferents línies de productes, adreçats a diferents sectors de producció càrnica i engreixament animal dóna a la marca un més ampli reconeixement dels seus beneficis i un posicionament global. APC Europe: Assessorament d’imatge corporativa i diverses línies de productes destinats als mercats de piscifactories, porcí, avícola i d’animals domèstics (gossos i gats). Realització de peces per a estands internacionals i fullets diversos.

IMATGE GRÀFICA

BCNYC

60º ANIVERSARI PRIMER VOL NEW YORK-BARCELONA

spot tv

Basada en el cartelliesme tradicional, hem creat la imatge gràfica i el concepte creatiu per celebrar que ara fa 60 anys aterrava a Barcelona el primer vol de Nova York. L’acció, promoguda pel CDRA i dirigida per GPA, ha inclòs els elements següents: invitació electrònica, díptic promocional i programa de l’acte, personalització del gadget i vídeo en diapositives per animar l’esdeveniment a Nova York.

CAMPANYA 2008/2009

CAMPANYA 2008/2009

EL PRAT ÉS SORPRENENT

“THRILLER”/ASSISTÈNCIA SANITÀRIA El plantejament comunicatiu de la campanya d’Assistència Sanitària per a aquest període té molt en compte la important evolució del mercat i els canvis en el sector. Hi ha més productes especialitzats per segments, per tipus de cobertura i també noves empreses asseguradores de salut. L’estratègia de comunicació en aquest context s’ha basat en una proposta valenta que ens diferenciés clarament de la guerra actual de preus i productes i que transmetés els valors qualitatius de compromís i atenció d’Assistència Sanitària enfront d’altres asseguradores de baix cost. OBJECTIUS: Qualitatius • Increment de la notorietat de la marca. • Transmetre valors únics, associats a ASC (confiança, professionalitat, qualitat del servei – hospital, SUD, ampli quadre mèdic) POSICIONAMENT: Valoració del servei (garantia i qualitat assistencial) de ASC en front de les asseguradores “low cost” (preu).

PERÍODE DE CAMPANYA: de novembre de 2008 a març de 2009. ÀMBIT GEOGRÀFIC: Catalunya. MITJANS I ÀMBITS DE COMUNICACIÓ: TV, ràdio, premsa, màrqueting directe i relacional, relacions públiques i gabinet de premsa. CONCEPTE CREATIU: A través d’imatges, plenes de dramatisme, estil “thriller”, es presenta una situació realista, la urgència mèdica d’un familiar a altes hores de la matinada, i les possibles solucions que ofereix ASC als seus associats. RESULTATS: Una molt alta notorietat i recordació de la marca.

La Porta del Delta neix com a nou servei d’informació i promoció del territori amb l’objectiu prioritari de revalorització del Prat i de la seva promoció turística. Per primera vegada la porta del Delta aglutina totes les activitats que es fan en el territori incloent-hi noves ofertes d’oci i de coneixement. Externa ha tingut el plaer de participar en aquest ambiciós projecte tant des de la gestió dels diferents continguts que aquest servei ofereix com en el desenvolupament de la campanya de promoció “El Prat és sorprenent”.

DISSENY I COMUNICACIÓ

COL·LEGI D’ENGINYERS DE CAMINS, CANALS I PORTS DE CATALUNYA

pàgina premsa genèrica

Realització del disseny i la producció de la revista oficial del Col·legi (11 números/any). Tant en format paper com en electrònic. Així com la realització d´un centenar de flyers electrònics sobre les activitats del Col·legi, per animar la seva participació i d’altres elements de comunicació.

ACCIÓ SANT JORDI: Coincidint amb la diada de Sant Jordi, ASC va ser present als diaris, la ràdio, els autobusos, el metro i al carrer amb l’entrega de globus i bosses per part d’hostesses. Aquesta acció es va realitzar a les principals ciutats de la comarca de Barcelona i d’altres municipis de Catalunya on ASC té delegacions.

WEB

LA PORTA DEL DELTA

Pel desenvolupament d’aquesta campanya hem comptat amb fotògrafs aficionats coneixedors i amants del delta que ja feia temps penjaven les seves millors fotografies al Flyckr. A través d’aquest mitjà hem pogut contactar amb tres d’ells que són en definitiva els autors de les fantàstiques imatges de la campanya. Una altra de les novetats d’aquesta campanya és la seva web 2.0 creada tant per informar del territori i de les activitats que s’hi poden realitzar com per la participació del públic mitjançant “la pujada” de les seves fotografies que formen part

d’una home dinàmica i canviant. Externa dona un servei integral quant a: • Campanya de llançament del nou servei Web 2.0 La Porta del Delta • Gestió del centre: personal, manteniment i actualització de la comunicació interna. • Plantejament i execució d’accions i activitats: visites al territori, programes educatius, exposicions, conferències... • Divulgació de les activitats del centre.

La pàgina web www.portadeldelta.cat és molt més que un punt d’informació per descobrir el Delta (itineraris, rutes, activitats...). Es tracta d’un web 2.0 on podem penjar les millors fotos de la nostra visita al Delta, comentar les dels altres usuaris i donar la nostra opinió en el seu blog. Us convidem a entrar-hi i conèixer aquest espai sorprenent que està tan a prop de casa.

pàgina premsa - FCB

CAMPANYA EXTERIOR

VIURE A L’ESPAI

WEB

UN REPTE DEL SEGLE XXI

CONSORCI DELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DE LLOBREGAT

Campanya d’exterior i premsa realitzada per promoure la fantàstica exposició presentada pel Parc Aeroespacial i de Mobilitat Deltabcn i l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) a l’Edifici CÚBIC de Viladecans durant l’abril 2009 que va atreure l’atenció de milers de visitants.

Web Consorci Espais Naturals del Delta del Llobregat Disseny, programació i maquetació del web dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. El web ens mostra les virtuts dels espais naturals del Delta, la flora i fauna més representativa i tots els possibles itineraris que s’hi poden fer. www.deltallobregat.cat

acciò Sant Jordi

EDICIÓ I IMATGE GRÀFICA

REVISTA MUTUAM

web

IMATGE GRÀFICA

DISSENY I COMUNICACIÓ

ABERTIS

ALG · CONSULTORS TRANSPORT LOGÍSTICA

Dins el conjunt d’informació i material divulgatiu que Abertis difon al seu col·lectiu de treballadors, col·laboradors i comunitat, es troba aquesta publicació composta de dossier i CD.

Hem renovat la imatge del fullet de presentació d’ALG, modernitzant-ne la gràfica i actualitzat tota l’oferta de serveis. Alhora, hem realitzat la pàgina web d’aquesta empresa nascuda aquí i que avui ja té abast global, adequant-la a aquest disseny i programant una arquitectura que permet accedir amb facilitat a les diferents seccions que conformen l’estructura empresarial d’ALG. www.alg-global.com

A partir de gener de 2009 hem aconseguit, per concurs, l’elaboració de la revista MUTUAM. En som responsables de la redacció i la fotografia, de la correcció ortogràfica, i de l’estil i la maquetació. Hem fet un disseny alegre, amb colors de tons forts, introduint-hi molts elements de reforç (símbols per seccions, pastilles de colors,…) que hi donin una imatge viva, ordenada i positiva. També vam redissenyar la capçalera Crònica d’Or oferint-ne un element més humà. Es fa una revista cada trimestre, que es dirigeix als 12.000 mutualistes que tenen el seu producte estrella “Servei Gent Gran”.

IMATGE CORPORATIVA

FUNDACIÓ JOSEP PALAU FRANCÀS

EDICIÓ I IMATGE GRÀFICA

Elaboració del disseny i la imatge corporativa de la Fundació Josep Palau Francàs, un dels dos fundadors de la empresa Soler & Palau.

UNA VISIÓ HUMANA DE LA TRANSFORMACIÓ DE L’AEROPORT

TERMINAL SUD

A través de la visió de la reconeguda fotògrafa Anna Boyé, es fa un recorregut per la situació i l’entorn de les persones de més de 50 nacionalitats, que han fet possible la construcció d’el nou aeroport de Barcelona. Petites entrevistes a tot tipus de treballadors, des d’un soldador fins a l’equip directiu de l’obra. Tot el llibre posa en relleu el valor de les experiències personals en el context d’una de les obres d’infraestructura més importants que mai s’han fet a Catalunya. L’edició s’ha fet possible gràcies a les empreses constructores de la terminal.


MÀRQUETING DIRECTE

SEIDOR Seidor és una empresa informàtica multinacional que ofereix solucions de gestió integrals i completes per als processos de negoci dins el nou entorn digital, especialitzada en productes SAP. Des de l’any 2006, Externa s’encarrega del disseny i manteniment del seu web i de la realització d’un conjunt de mailings, per a les diferents àrees de negoci de Seidor: alimentació, construcció,

transport, pintures i adhesius, injecció de plàstics, indústria química, etc., on amb un llenguatge molt comunicatiu s’explica, de manera entenedora, els avantatges dels productes Seidor a cada col·lectiu. La resposta ha estat molt bona, amb percentatges molt alts de concertació d’entrevista a càrrec de comercials de Seidor.

spot tv

COMUNICACIÓ

CAMPANYA 2008/2009

COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE CATALUNYA Es va presentar al Col.legi una campanya per captar els estudiants de les 7 facultats d’arquitectura de Catalunya, perquè es fessin el carnet PRE-COL·LEGIAL, i així podrien assolir els avantatges d´estar col.legiats. Es van fer anuncis a les revistes universitàries i del Col.legi, material PLV per col.locar a les facultats (cartells, displays amb dispensadors de fullets explicatius, roll-ups), i elements de màrqueting electrònic per a les webs (bàners).

ALZHEIMER INTERNACIONAL FUNDACIÓ PASQUAL MARAGALL

SENYALÍSTICA

IL·LUSTRE COL·LEGI D’ADVOCATS DE BARCELONA

Vam portar a terme l’estudi, el disseny i la producció de la senyalística per totes les noves instal.lacions del Col·legi, al carrer Mallorca, de Barcelona. Havia de ser moderna, seriosa, clara i de fàcil realització, ja que se´n preveuen canvis constants, al llarg del temps.

La Fundació Pasqual Maragall Alzheimer Internacional té una missió molt clara: derrotar el mal de l’Alzheimer a través d’una investigació arriscada i capdavantera i fer-ho com més aviat millor. Per això, ens van demanar un espot per a reflectir la filosofia fugint dels clixés publicitaris que solen associar-se amb la malaltia. Per això, vàrem plantejar un espot on, partint d’un homenatge a la grandesa de la ment humana, vàrem arribar a la reflexió que si la ment està tan

imatge gràfica de campanya

capacitada per fer tantes coses, també tindrà la capacitat de vèncer l’Alzheimer. I, per mostrar-ho, vàrem treballar amb la productora Boolab i el director Nico Casavecchio, investigant en el món de l’animació experimental per a després crear una metàfora visual i sonora de la ment en funcionament. La mateixa imatge també va ser utilitzada en la línia gràfica creant un codi visual unificat per a tota la campanya molt distintiva i única.

NEWS

RORY LAMBERT - MÉS FORÇA CREATIVA COMUNICACIÓ

Des de l’inici de l’any, Externa compta amb un nou director creatiu amb l’objectiu de potenciar i incrementar la qualitat del servei als nostres clients actuals i els futurs. Des de la seva incorporació fins ara, Rory Lambert ha dirigit treballs com ara la campanya d’Alzheimer internacional de la Fundació Pasqual Maragall o la campanya de l’Ajuntament del Prat i la seva web. Rory Lambert ha treballat durant més de 7 anys a SCPF amb clients com BMW, MINI, IKEA, GALLINA BLANCA, EVAX, J&B, BANCAJA, etc. Durant la seva etapa a Walther Thompson va treballar amb clients com KNORR, TRIDENT, ASTOR i FREIXENET 2008 amb Martin Scorsese. Finalment, i abans de la seva entrada a Externa, va treballar a PAVLOV amb clients com AMBAR, REGAL, MORITZ, GENERALITAT DE CATALUNYA, INTIMA CHERRY i NATURAL HONEY. Al llarg de la seva carrera ha obtingut diferents premis en festivals i certàmens: LAUS, CANNES, FIAP, CLIO, NEW YORK FESTIVAL, i EL SOL. Rory és llicenciat en Ciències Politiques per la Universitat de Glasgow i professor de Postgrau en disseny, estratègies de comunicació i publicitat a l’Escola Superior de Disseny de la Universitat Pompeu Fabra.

AJUNTAMENT DE BARCELONA - JOVENTUT Conceptualització creativa i realització d’elements de comunicació per a diverses campanyes destinades a la Joventut. Inclou la nova imatge del Festival VisualSound, i diferents peces com l’Agenda Nit i Dia i Diari Món Jove entre d’altres.

EDICIÓ 2009

NEWS

EXTERNA AMPLIA LES SEVES OFICINES L’associació amb un equip de Direcció d’Art, estudi gràfic, creació de webs i productora audiovisual, ha estat el motiu de l’ampliació d’Externa, que ha ocupat 150 metres quadrats, és a dir, tot l´àtic que dóna a Roger de Llúria. En total, tretze persones que tenen una sòlida trajectòria empresarial i professional, amb treballs realitzats per a reconeguts clients.

CAMPANYA INSTITUCIONAL NEWS

EMPRESARIS EN DIÀLEG

IMATGE GRÀFICA

CONCERT SOLIDARI

ESTRATÈGIA DE COMUNICACIÓ

GRAVIDA FERTILITAT AVANÇADA Naming, creació, realització i implementació de la imatge corporativa del nou centre de Reproducció Assistida Humana de Barcelona participat, en la seva majoria, per Assistència Sanitària. Durant els propers mesos es portarà a terme la campanya de llançament i promoció del centre.

Estem donant suport a Ecomón, una ONG que vol crear desenvolupament on aquest es fa difícil, i també difondre la cultura de la donació en la nostra societat. A banda de fer els anuncis, la imatge i de cedir les nostres oficines per a les reunions de l’associació, estudiem alguns dels seus projectes i hi donem suport o els promovem.

NOU CLIENT

ACCIÓ NATURA És la primera ONG catalana dedicada a la protecció, la millora i la restauració dels ecosistemes naturals. Els creatius Carles Permanyer i Salvador Ardid han fet aquesta tendra i alhora punyent història de sensibilització i presentació del què és i el què fa Acció Natura.

Des de fa anys, Externa, promou juntament amb un grup de professionals sensibles a una visió social i ètica de l’empresa, unes sessions en què, en un clima de diàleg, confrontem experiències, propostes i opinions sobre aspectes d’actualitat al món de l’economia i la gestió empresarial. En aquest moment el col·lectiu està format per uns trenta membres. Les reunions es fan aproximadament un cop al mes, i són a les 19 hores a les nostres oficines. La veritat és que després d’aquest temps, hem vist els efectes francament positius que produeix aquest intercanvi d’experiències en termes d’opinió, interpretació, valors, discerniment i – perquè no – formació. El proper curs, voldríem oferir aquest espai als clients i amics d’Externa, que puguin estar interessats a participar-hi. Poseu-vos en contacte amb nosaltres per a més informació.

NEWS

12 NOUS CLIENTS

ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

DE GENER A JULIOL DE 2009 • Bobis Lend Lease • Delta BCN - Parc Aeroespacial i de la Mobilitat del Delta de Barcelona • Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona • Fundació Casa Amatller • Mutuam • Gràvida • Gestió i Promoció Aeroportuària (GPA) • Col·legi de Farmacèutics de Barcelona • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) • Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) • Acció Natura • Centros Oi2 Hem vist que el mercat respon quan l’oferta és atractiva. També és cert que hem recollit el fruit d’un gran esforç en presentacions, concursos, etc. Pot ser, també, perquè creiem en la feina que fem i ens agrada.

CAMPANYA INSTITUCIONAL

LA PORTA DEL DELTA

La que està caient no és per fer bromes. Ja fa bastants mesos que portem l’impermeable posat. Però per ser sincers, si hem de fer una al·legoria entre el que succeeix en el mercat i el mar, sembla més adequat parlar de calma que de temporal, de falta de vent, que de vendaval.

CAMPANYA INSTITUCIONAL

ALZHEIMER INTERNACIONAL Roger de Llúria 116, 3r 2a. 08037 Barcelona Tel. 93 207 69 90. Fax. 93 459 36 22 e-mail: externa@exterabcn.com. www.externabcn.com

, L HORA DE REMAR Arriba l’hora de remar. I remar fort. Convençuts de que els bons navegants – els que ja han passat per temporals i calma absoluta - avancen ben orientats cap al port. Seria de miops no veure que aquestes situacions generen oportunitats, especialment en aquelles companyies que en anteriors períodes, han sabut fer múscul i han construït una sòlida base financera.

És el moment de mirar cap a l’horitzó, de dedicar menys temps als balanços – que dit sigui de pas, estan més tranquils – i dedicar més temps a mirar les cares de la gent i dels equips, de compactar-los i il·lusionar-los, convencent-los que l’amor al treball, la qualitat i la professionalitat, finalment es distingeixen i arriben a destí. Els que ja fa anys que ens dediquem a aquest ofici, encara que sembli mentida, en gaudim, inclús o fins i tot hi veiem certa poesia. Potser per això, ens fan menys por aquestes situacions, perquè el que més ens importa, com sempre, és remar i fer-ho bé.

CARLES PEDRAGOSA


IMATGE GRÀFICA

APC La unificació gràfica i comunicativa de les seves diferents línies de productes, adreçats a diferents sectors de producció càrnica i engreixament animal dóna a la marca un més ampli reconeixement dels seus beneficis i un posicionament global. APC Europe: Assessorament d’imatge corporativa i diverses línies de productes destinats als mercats de piscifactories, porcí, avícola i d’animals domèstics (gossos i gats). Realització de peces per a estands internacionals i fullets diversos.

IMATGE GRÀFICA

BCNYC

60º ANIVERSARI PRIMER VOL NEW YORK-BARCELONA

spot tv

Basada en el cartelliesme tradicional, hem creat la imatge gràfica i el concepte creatiu per celebrar que ara fa 60 anys aterrava a Barcelona el primer vol de Nova York. L’acció, promoguda pel CDRA i dirigida per GPA, ha inclòs els elements següents: invitació electrònica, díptic promocional i programa de l’acte, personalització del gadget i vídeo en diapositives per animar l’esdeveniment a Nova York.

CAMPANYA 2008/2009

CAMPANYA 2008/2009

EL PRAT ÉS SORPRENENT

“THRILLER”/ASSISTÈNCIA SANITÀRIA El plantejament comunicatiu de la campanya d’Assistència Sanitària per a aquest període té molt en compte la important evolució del mercat i els canvis en el sector. Hi ha més productes especialitzats per segments, per tipus de cobertura i també noves empreses asseguradores de salut. L’estratègia de comunicació en aquest context s’ha basat en una proposta valenta que ens diferenciés clarament de la guerra actual de preus i productes i que transmetés els valors qualitatius de compromís i atenció d’Assistència Sanitària enfront d’altres asseguradores de baix cost. OBJECTIUS: Qualitatius • Increment de la notorietat de la marca. • Transmetre valors únics, associats a ASC (confiança, professionalitat, qualitat del servei – hospital, SUD, ampli quadre mèdic) POSICIONAMENT: Valoració del servei (garantia i qualitat assistencial) de ASC en front de les asseguradores “low cost” (preu).

PERÍODE DE CAMPANYA: de novembre de 2008 a març de 2009. ÀMBIT GEOGRÀFIC: Catalunya. MITJANS I ÀMBITS DE COMUNICACIÓ: TV, ràdio, premsa, màrqueting directe i relacional, relacions públiques i gabinet de premsa. CONCEPTE CREATIU: A través d’imatges, plenes de dramatisme, estil “thriller”, es presenta una situació realista, la urgència mèdica d’un familiar a altes hores de la matinada, i les possibles solucions que ofereix ASC als seus associats. RESULTATS: Una molt alta notorietat i recordació de la marca.

La Porta del Delta neix com a nou servei d’informació i promoció del territori amb l’objectiu prioritari de revalorització del Prat i de la seva promoció turística. Per primera vegada la porta del Delta aglutina totes les activitats que es fan en el territori incloent-hi noves ofertes d’oci i de coneixement. Externa ha tingut el plaer de participar en aquest ambiciós projecte tant des de la gestió dels diferents continguts que aquest servei ofereix com en el desenvolupament de la campanya de promoció “El Prat és sorprenent”.

DISSENY I COMUNICACIÓ

COL·LEGI D’ENGINYERS DE CAMINS, CANALS I PORTS DE CATALUNYA

pàgina premsa genèrica

Realització del disseny i la producció de la revista oficial del Col·legi (11 números/any). Tant en format paper com en electrònic. Així com la realització d´un centenar de flyers electrònics sobre les activitats del Col·legi, per animar la seva participació i d’altres elements de comunicació.

ACCIÓ SANT JORDI: Coincidint amb la diada de Sant Jordi, ASC va ser present als diaris, la ràdio, els autobusos, el metro i al carrer amb l’entrega de globus i bosses per part d’hostesses. Aquesta acció es va realitzar a les principals ciutats de la comarca de Barcelona i d’altres municipis de Catalunya on ASC té delegacions.

WEB

LA PORTA DEL DELTA

Pel desenvolupament d’aquesta campanya hem comptat amb fotògrafs aficionats coneixedors i amants del delta que ja feia temps penjaven les seves millors fotografies al Flyckr. A través d’aquest mitjà hem pogut contactar amb tres d’ells que són en definitiva els autors de les fantàstiques imatges de la campanya. Una altra de les novetats d’aquesta campanya és la seva web 2.0 creada tant per informar del territori i de les activitats que s’hi poden realitzar com per la participació del públic mitjançant “la pujada” de les seves fotografies que formen part

d’una home dinàmica i canviant. Externa dona un servei integral quant a: • Campanya de llançament del nou servei Web 2.0 La Porta del Delta • Gestió del centre: personal, manteniment i actualització de la comunicació interna. • Plantejament i execució d’accions i activitats: visites al territori, programes educatius, exposicions, conferències... • Divulgació de les activitats del centre.

La pàgina web www.portadeldelta.cat és molt més que un punt d’informació per descobrir el Delta (itineraris, rutes, activitats...). Es tracta d’un web 2.0 on podem penjar les millors fotos de la nostra visita al Delta, comentar les dels altres usuaris i donar la nostra opinió en el seu blog. Us convidem a entrar-hi i conèixer aquest espai sorprenent que està tan a prop de casa.

pàgina premsa - FCB

CAMPANYA EXTERIOR

VIURE A L’ESPAI

WEB

UN REPTE DEL SEGLE XXI

CONSORCI DELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DE LLOBREGAT

Campanya d’exterior i premsa realitzada per promoure la fantàstica exposició presentada pel Parc Aeroespacial i de Mobilitat Deltabcn i l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) a l’Edifici CÚBIC de Viladecans durant l’abril 2009 que va atreure l’atenció de milers de visitants.

Web Consorci Espais Naturals del Delta del Llobregat Disseny, programació i maquetació del web dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. El web ens mostra les virtuts dels espais naturals del Delta, la flora i fauna més representativa i tots els possibles itineraris que s’hi poden fer. www.deltallobregat.cat

acciò Sant Jordi

EDICIÓ I IMATGE GRÀFICA

REVISTA MUTUAM

web

IMATGE GRÀFICA

DISSENY I COMUNICACIÓ

ABERTIS

ALG · CONSULTORS TRANSPORT LOGÍSTICA

Dins el conjunt d’informació i material divulgatiu que Abertis difon al seu col·lectiu de treballadors, col·laboradors i comunitat, es troba aquesta publicació composta de dossier i CD.

Hem renovat la imatge del fullet de presentació d’ALG, modernitzant-ne la gràfica i actualitzat tota l’oferta de serveis. Alhora, hem realitzat la pàgina web d’aquesta empresa nascuda aquí i que avui ja té abast global, adequant-la a aquest disseny i programant una arquitectura que permet accedir amb facilitat a les diferents seccions que conformen l’estructura empresarial d’ALG. www.alg-global.com

A partir de gener de 2009 hem aconseguit, per concurs, l’elaboració de la revista MUTUAM. En som responsables de la redacció i la fotografia, de la correcció ortogràfica, i de l’estil i la maquetació. Hem fet un disseny alegre, amb colors de tons forts, introduint-hi molts elements de reforç (símbols per seccions, pastilles de colors,…) que hi donin una imatge viva, ordenada i positiva. També vam redissenyar la capçalera Crònica d’Or oferint-ne un element més humà. Es fa una revista cada trimestre, que es dirigeix als 12.000 mutualistes que tenen el seu producte estrella “Servei Gent Gran”.

IMATGE CORPORATIVA

FUNDACIÓ JOSEP PALAU FRANCÀS

EDICIÓ I IMATGE GRÀFICA

Elaboració del disseny i la imatge corporativa de la Fundació Josep Palau Francàs, un dels dos fundadors de la empresa Soler & Palau.

UNA VISIÓ HUMANA DE LA TRANSFORMACIÓ DE L’AEROPORT

TERMINAL SUD

A través de la visió de la reconeguda fotògrafa Anna Boyé, es fa un recorregut per la situació i l’entorn de les persones de més de 50 nacionalitats, que han fet possible la construcció d’el nou aeroport de Barcelona. Petites entrevistes a tot tipus de treballadors, des d’un soldador fins a l’equip directiu de l’obra. Tot el llibre posa en relleu el valor de les experiències personals en el context d’una de les obres d’infraestructura més importants que mai s’han fet a Catalunya. L’edició s’ha fet possible gràcies a les empreses constructores de la terminal.


IMATGE GRÀFICA

APC La unificació gràfica i comunicativa de les seves diferents línies de productes, adreçats a diferents sectors de producció càrnica i engreixament animal dóna a la marca un més ampli reconeixement dels seus beneficis i un posicionament global. APC Europe: Assessorament d’imatge corporativa i diverses línies de productes destinats als mercats de piscifactories, porcí, avícola i d’animals domèstics (gossos i gats). Realització de peces per a estands internacionals i fullets diversos.

IMATGE GRÀFICA

BCNYC

60º ANIVERSARI PRIMER VOL NEW YORK-BARCELONA

spot tv

Basada en el cartelliesme tradicional, hem creat la imatge gràfica i el concepte creatiu per celebrar que ara fa 60 anys aterrava a Barcelona el primer vol de Nova York. L’acció, promoguda pel CDRA i dirigida per GPA, ha inclòs els elements següents: invitació electrònica, díptic promocional i programa de l’acte, personalització del gadget i vídeo en diapositives per animar l’esdeveniment a Nova York.

CAMPANYA 2008/2009

CAMPANYA 2008/2009

EL PRAT ÉS SORPRENENT

“THRILLER”/ASSISTÈNCIA SANITÀRIA El plantejament comunicatiu de la campanya d’Assistència Sanitària per a aquest període té molt en compte la important evolució del mercat i els canvis en el sector. Hi ha més productes especialitzats per segments, per tipus de cobertura i també noves empreses asseguradores de salut. L’estratègia de comunicació en aquest context s’ha basat en una proposta valenta que ens diferenciés clarament de la guerra actual de preus i productes i que transmetés els valors qualitatius de compromís i atenció d’Assistència Sanitària enfront d’altres asseguradores de baix cost. OBJECTIUS: Qualitatius • Increment de la notorietat de la marca. • Transmetre valors únics, associats a ASC (confiança, professionalitat, qualitat del servei – hospital, SUD, ampli quadre mèdic) POSICIONAMENT: Valoració del servei (garantia i qualitat assistencial) de ASC en front de les asseguradores “low cost” (preu).

PERÍODE DE CAMPANYA: de novembre de 2008 a març de 2009. ÀMBIT GEOGRÀFIC: Catalunya. MITJANS I ÀMBITS DE COMUNICACIÓ: TV, ràdio, premsa, màrqueting directe i relacional, relacions públiques i gabinet de premsa. CONCEPTE CREATIU: A través d’imatges, plenes de dramatisme, estil “thriller”, es presenta una situació realista, la urgència mèdica d’un familiar a altes hores de la matinada, i les possibles solucions que ofereix ASC als seus associats. RESULTATS: Una molt alta notorietat i recordació de la marca.

La Porta del Delta neix com a nou servei d’informació i promoció del territori amb l’objectiu prioritari de revalorització del Prat i de la seva promoció turística. Per primera vegada la porta del Delta aglutina totes les activitats que es fan en el territori incloent-hi noves ofertes d’oci i de coneixement. Externa ha tingut el plaer de participar en aquest ambiciós projecte tant des de la gestió dels diferents continguts que aquest servei ofereix com en el desenvolupament de la campanya de promoció “El Prat és sorprenent”.

DISSENY I COMUNICACIÓ

COL·LEGI D’ENGINYERS DE CAMINS, CANALS I PORTS DE CATALUNYA

pàgina premsa genèrica

Realització del disseny i la producció de la revista oficial del Col·legi (11 números/any). Tant en format paper com en electrònic. Així com la realització d´un centenar de flyers electrònics sobre les activitats del Col·legi, per animar la seva participació i d’altres elements de comunicació.

ACCIÓ SANT JORDI: Coincidint amb la diada de Sant Jordi, ASC va ser present als diaris, la ràdio, els autobusos, el metro i al carrer amb l’entrega de globus i bosses per part d’hostesses. Aquesta acció es va realitzar a les principals ciutats de la comarca de Barcelona i d’altres municipis de Catalunya on ASC té delegacions.

WEB

LA PORTA DEL DELTA

Pel desenvolupament d’aquesta campanya hem comptat amb fotògrafs aficionats coneixedors i amants del delta que ja feia temps penjaven les seves millors fotografies al Flyckr. A través d’aquest mitjà hem pogut contactar amb tres d’ells que són en definitiva els autors de les fantàstiques imatges de la campanya. Una altra de les novetats d’aquesta campanya és la seva web 2.0 creada tant per informar del territori i de les activitats que s’hi poden realitzar com per la participació del públic mitjançant “la pujada” de les seves fotografies que formen part

d’una home dinàmica i canviant. Externa dona un servei integral quant a: • Campanya de llançament del nou servei Web 2.0 La Porta del Delta • Gestió del centre: personal, manteniment i actualització de la comunicació interna. • Plantejament i execució d’accions i activitats: visites al territori, programes educatius, exposicions, conferències... • Divulgació de les activitats del centre.

La pàgina web www.portadeldelta.cat és molt més que un punt d’informació per descobrir el Delta (itineraris, rutes, activitats...). Es tracta d’un web 2.0 on podem penjar les millors fotos de la nostra visita al Delta, comentar les dels altres usuaris i donar la nostra opinió en el seu blog. Us convidem a entrar-hi i conèixer aquest espai sorprenent que està tan a prop de casa.

pàgina premsa - FCB

CAMPANYA EXTERIOR

VIURE A L’ESPAI

WEB

UN REPTE DEL SEGLE XXI

CONSORCI DELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DE LLOBREGAT

Campanya d’exterior i premsa realitzada per promoure la fantàstica exposició presentada pel Parc Aeroespacial i de Mobilitat Deltabcn i l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) a l’Edifici CÚBIC de Viladecans durant l’abril 2009 que va atreure l’atenció de milers de visitants.

Web Consorci Espais Naturals del Delta del Llobregat Disseny, programació i maquetació del web dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. El web ens mostra les virtuts dels espais naturals del Delta, la flora i fauna més representativa i tots els possibles itineraris que s’hi poden fer. www.deltallobregat.cat

acciò Sant Jordi

EDICIÓ I IMATGE GRÀFICA

REVISTA MUTUAM

web

IMATGE GRÀFICA

DISSENY I COMUNICACIÓ

ABERTIS

ALG · CONSULTORS TRANSPORT LOGÍSTICA

Dins el conjunt d’informació i material divulgatiu que Abertis difon al seu col·lectiu de treballadors, col·laboradors i comunitat, es troba aquesta publicació composta de dossier i CD.

Hem renovat la imatge del fullet de presentació d’ALG, modernitzant-ne la gràfica i actualitzat tota l’oferta de serveis. Alhora, hem realitzat la pàgina web d’aquesta empresa nascuda aquí i que avui ja té abast global, adequant-la a aquest disseny i programant una arquitectura que permet accedir amb facilitat a les diferents seccions que conformen l’estructura empresarial d’ALG. www.alg-global.com

A partir de gener de 2009 hem aconseguit, per concurs, l’elaboració de la revista MUTUAM. En som responsables de la redacció i la fotografia, de la correcció ortogràfica, i de l’estil i la maquetació. Hem fet un disseny alegre, amb colors de tons forts, introduint-hi molts elements de reforç (símbols per seccions, pastilles de colors,…) que hi donin una imatge viva, ordenada i positiva. També vam redissenyar la capçalera Crònica d’Or oferint-ne un element més humà. Es fa una revista cada trimestre, que es dirigeix als 12.000 mutualistes que tenen el seu producte estrella “Servei Gent Gran”.

IMATGE CORPORATIVA

FUNDACIÓ JOSEP PALAU FRANCÀS

EDICIÓ I IMATGE GRÀFICA

Elaboració del disseny i la imatge corporativa de la Fundació Josep Palau Francàs, un dels dos fundadors de la empresa Soler & Palau.

UNA VISIÓ HUMANA DE LA TRANSFORMACIÓ DE L’AEROPORT

TERMINAL SUD

A través de la visió de la reconeguda fotògrafa Anna Boyé, es fa un recorregut per la situació i l’entorn de les persones de més de 50 nacionalitats, que han fet possible la construcció d’el nou aeroport de Barcelona. Petites entrevistes a tot tipus de treballadors, des d’un soldador fins a l’equip directiu de l’obra. Tot el llibre posa en relleu el valor de les experiències personals en el context d’una de les obres d’infraestructura més importants que mai s’han fet a Catalunya. L’edició s’ha fet possible gràcies a les empreses constructores de la terminal.


MÀRQUETING DIRECTE

SEIDOR Seidor és una empresa informàtica multinacional que ofereix solucions de gestió integrals i completes per als processos de negoci dins el nou entorn digital, especialitzada en productes SAP. Des de l’any 2006, Externa s’encarrega del disseny i manteniment del seu web i de la realització d’un conjunt de mailings, per a les diferents àrees de negoci de Seidor: alimentació, construcció,

transport, pintures i adhesius, injecció de plàstics, indústria química, etc., on amb un llenguatge molt comunicatiu s’explica, de manera entenedora, els avantatges dels productes Seidor a cada col·lectiu. La resposta ha estat molt bona, amb percentatges molt alts de concertació d’entrevista a càrrec de comercials de Seidor.

spot tv

COMUNICACIÓ

CAMPANYA 2008/2009

COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE CATALUNYA Es va presentar al Col.legi una campanya per captar els estudiants de les 7 facultats d’arquitectura de Catalunya, perquè es fessin el carnet PRE-COL·LEGIAL, i així podrien assolir els avantatges d´estar col.legiats. Es van fer anuncis a les revistes universitàries i del Col.legi, material PLV per col.locar a les facultats (cartells, displays amb dispensadors de fullets explicatius, roll-ups), i elements de màrqueting electrònic per a les webs (bàners).

ALZHEIMER INTERNACIONAL FUNDACIÓ PASQUAL MARAGALL

SENYALÍSTICA

IL·LUSTRE COL·LEGI D’ADVOCATS DE BARCELONA

Vam portar a terme l’estudi, el disseny i la producció de la senyalística per totes les noves instal.lacions del Col·legi, al carrer Mallorca, de Barcelona. Havia de ser moderna, seriosa, clara i de fàcil realització, ja que se´n preveuen canvis constants, al llarg del temps.

La Fundació Pasqual Maragall Alzheimer Internacional té una missió molt clara: derrotar el mal de l’Alzheimer a través d’una investigació arriscada i capdavantera i fer-ho com més aviat millor. Per això, ens van demanar un espot per a reflectir la filosofia fugint dels clixés publicitaris que solen associar-se amb la malaltia. Per això, vàrem plantejar un espot on, partint d’un homenatge a la grandesa de la ment humana, vàrem arribar a la reflexió que si la ment està tan

imatge gràfica de campanya

capacitada per fer tantes coses, també tindrà la capacitat de vèncer l’Alzheimer. I, per mostrar-ho, vàrem treballar amb la productora Boolab i el director Nico Casavecchio, investigant en el món de l’animació experimental per a després crear una metàfora visual i sonora de la ment en funcionament. La mateixa imatge també va ser utilitzada en la línia gràfica creant un codi visual unificat per a tota la campanya molt distintiva i única.

NEWS

RORY LAMBERT - MÉS FORÇA CREATIVA COMUNICACIÓ

Des de l’inici de l’any, Externa compta amb un nou director creatiu amb l’objectiu de potenciar i incrementar la qualitat del servei als nostres clients actuals i els futurs. Des de la seva incorporació fins ara, Rory Lambert ha dirigit treballs com ara la campanya d’Alzheimer internacional de la Fundació Pasqual Maragall o la campanya de l’Ajuntament del Prat i la seva web. Rory Lambert ha treballat durant més de 7 anys a SCPF amb clients com BMW, MINI, IKEA, GALLINA BLANCA, EVAX, J&B, BANCAJA, etc. Durant la seva etapa a Walther Thompson va treballar amb clients com KNORR, TRIDENT, ASTOR i FREIXENET 2008 amb Martin Scorsese. Finalment, i abans de la seva entrada a Externa, va treballar a PAVLOV amb clients com AMBAR, REGAL, MORITZ, GENERALITAT DE CATALUNYA, INTIMA CHERRY i NATURAL HONEY. Al llarg de la seva carrera ha obtingut diferents premis en festivals i certàmens: LAUS, CANNES, FIAP, CLIO, NEW YORK FESTIVAL, i EL SOL. Rory és llicenciat en Ciències Politiques per la Universitat de Glasgow i professor de Postgrau en disseny, estratègies de comunicació i publicitat a l’Escola Superior de Disseny de la Universitat Pompeu Fabra.

AJUNTAMENT DE BARCELONA - JOVENTUT Conceptualització creativa i realització d’elements de comunicació per a diverses campanyes destinades a la Joventut. Inclou la nova imatge del Festival VisualSound, i diferents peces com l’Agenda Nit i Dia i Diari Món Jove entre d’altres.

EDICIÓ 2009

NEWS

EXTERNA AMPLIA LES SEVES OFICINES L’associació amb un equip de Direcció d’Art, estudi gràfic, creació de webs i productora audiovisual, ha estat el motiu de l’ampliació d’Externa, que ha ocupat 150 metres quadrats, és a dir, tot l´àtic que dóna a Roger de Llúria. En total, tretze persones que tenen una sòlida trajectòria empresarial i professional, amb treballs realitzats per a reconeguts clients.

CAMPANYA INSTITUCIONAL NEWS

EMPRESARIS EN DIÀLEG

IMATGE GRÀFICA

CONCERT SOLIDARI

ESTRATÈGIA DE COMUNICACIÓ

GRAVIDA FERTILITAT AVANÇADA Naming, creació, realització i implementació de la imatge corporativa del nou centre de Reproducció Assistida Humana de Barcelona participat, en la seva majoria, per Assistència Sanitària. Durant els propers mesos es portarà a terme la campanya de llançament i promoció del centre.

Estem donant suport a Ecomón, una ONG que vol crear desenvolupament on aquest es fa difícil, i també difondre la cultura de la donació en la nostra societat. A banda de fer els anuncis, la imatge i de cedir les nostres oficines per a les reunions de l’associació, estudiem alguns dels seus projectes i hi donem suport o els promovem.

NOU CLIENT

ACCIÓ NATURA És la primera ONG catalana dedicada a la protecció, la millora i la restauració dels ecosistemes naturals. Els creatius Carles Permanyer i Salvador Ardid han fet aquesta tendra i alhora punyent història de sensibilització i presentació del què és i el què fa Acció Natura.

Des de fa anys, Externa, promou juntament amb un grup de professionals sensibles a una visió social i ètica de l’empresa, unes sessions en què, en un clima de diàleg, confrontem experiències, propostes i opinions sobre aspectes d’actualitat al món de l’economia i la gestió empresarial. En aquest moment el col·lectiu està format per uns trenta membres. Les reunions es fan aproximadament un cop al mes, i són a les 19 hores a les nostres oficines. La veritat és que després d’aquest temps, hem vist els efectes francament positius que produeix aquest intercanvi d’experiències en termes d’opinió, interpretació, valors, discerniment i – perquè no – formació. El proper curs, voldríem oferir aquest espai als clients i amics d’Externa, que puguin estar interessats a participar-hi. Poseu-vos en contacte amb nosaltres per a més informació.

NEWS

12 NOUS CLIENTS

ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

DE GENER A JULIOL DE 2009 • Bobis Lend Lease • Delta BCN - Parc Aeroespacial i de la Mobilitat del Delta de Barcelona • Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona • Fundació Casa Amatller • Mutuam • Gràvida • Gestió i Promoció Aeroportuària (GPA) • Col·legi de Farmacèutics de Barcelona • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) • Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) • Acció Natura • Centros Oi2 Hem vist que el mercat respon quan l’oferta és atractiva. També és cert que hem recollit el fruit d’un gran esforç en presentacions, concursos, etc. Pot ser, també, perquè creiem en la feina que fem i ens agrada.

CAMPANYA INSTITUCIONAL

LA PORTA DEL DELTA

La que està caient no és per fer bromes. Ja fa bastants mesos que portem l’impermeable posat. Però per ser sincers, si hem de fer una al·legoria entre el que succeeix en el mercat i el mar, sembla més adequat parlar de calma que de temporal, de falta de vent, que de vendaval.

CAMPANYA INSTITUCIONAL

ALZHEIMER INTERNACIONAL Roger de Llúria 116, 3r 2a. 08037 Barcelona Tel. 93 207 69 90. Fax. 93 459 36 22 e-mail: externa@exterabcn.com. www.externabcn.com

, L HORA DE REMAR Arriba l’hora de remar. I remar fort. Convençuts de que els bons navegants – els que ja han passat per temporals i calma absoluta - avancen ben orientats cap al port. Seria de miops no veure que aquestes situacions generen oportunitats, especialment en aquelles companyies que en anteriors períodes, han sabut fer múscul i han construït una sòlida base financera.

És el moment de mirar cap a l’horitzó, de dedicar menys temps als balanços – que dit sigui de pas, estan més tranquils – i dedicar més temps a mirar les cares de la gent i dels equips, de compactar-los i il·lusionar-los, convencent-los que l’amor al treball, la qualitat i la professionalitat, finalment es distingeixen i arriben a destí. Els que ja fa anys que ens dediquem a aquest ofici, encara que sembli mentida, en gaudim, inclús o fins i tot hi veiem certa poesia. Potser per això, ens fan menys por aquestes situacions, perquè el que més ens importa, com sempre, és remar i fer-ho bé.

CARLES PEDRAGOSA

Inside Externa  

Revista de la agencia de comunicación Externa