Page 1

Climaclick®

Για άνεση και εξοικονόµηση ενέργειας

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΟΡΟΦΗ

θέρµανση-ψύξη-ε ξα ε ρ ισµό ς

επανάσταση στον κλιµατισµό


Κλιµατιζόµενη οροφή

Climaclick®

Επαναστατική... ∆ηµόσιοι χώροι, γραφεία, εστιατόρια, διαµερίσµατα, ξενοδοχεία… ο κλιµατισµός κερδίζει έδαφος, παρόλο που όλοι γνωρίζουν τα µειονεκτήµατα, όσον αφορά το κόστος και την έλλειψη άνεσης. Χάρη στην εµπειρία 30 ετών στις Ελαστικές Οροφές, η ΕΧΤΕΝΖΟ® προσέγγισε το Εθνικό Ινστιτούτο Εφαρµοσµένων Επιστηµών INSA (παλαιότερα ENSAIS), προκειµένου να δηµιουργήσει µία καινούργια αρχή κλιµατισµού: έτσι γεννήθηκε η επανάσταση Climaclick®.

... οικονοµική...

Το κόστος τοποθέτησης µιας ελαστικής οροφής Climaclick® είναι παρόµοιο µε εκείνο µιας παραδοσιακής ψευδοροφής (γύψος + βάψιµο, για παράδειγµα). Αλλά, χάρη στα αποκλειστικά χαρακτηριστικά του, το Climaclick® επιτρέπει επιπλέον επίτευξη εξοικονόµησης ενέργειας, στη λειτουργία ζέστης, κρύου και free cooling… πάντα έχοντας υπ΄ όψιν τα οικολογικά πλεονεκτήµατα της Ελαστικής Οροφής.

... και ήρεµη...

Το Climaclick® επιτρέπει την επίτευξη της θερµοκρασίας άνεσης πιο γρήγορα, εξαλείφοντας την αναταραχή του αέρα. Για να δηµιουργήσει ένα υγιεινό και άνετο περιβάλλον, χειµώνα και καλοκαίρι, το Climaclick®: • µετατρέπει όλη την επιφάνεια της οροφής σε µία ακτινοβολούσα επιφάνεια • αυξάνει σηµαντικά το µήκος των σχισµών διανοµής του αέρα • καταµερίζει τον αέρα που φθάνει σε πολύ µικρή ταχύτητα σε όλη την περίµετρο του δωµατίου.

Climaclick®, το must στον κλιµατισµό

Στον τοίχο ή την οροφή, τα ξεσπάσµατα ζεστού ή κρύου αέρα και ο θόρυβος είναι δύσκολο, ίσως αδύνατο να ελεγχθούν. Προκειµένου να φτάσει ο αέρας σε περιοχές λίγο αποµακρυσµένες από τις γρίλιες, πρέπει να αυξηθεί η ένταση, γεγονός που επιδεινώνει τη δυσφορία.

Το Climaclick® έχει διπλή λειτουργία: 100% της επιφάνειας της οροφής εκπέµπει δροσιά. Μια ροή φρέσκου αέρα κατεβαίνει κατά µήκος των τοίχων. Συνεπώς, η µετακίνηση του αέρα είναι ανεπαίσθητη µέσα στη ζώνη που χρησιµοποιείται*, ενώ η απόδοση είναι καλύτερη. . * πρότυπα ISO

2 / Climaclick®


Γραφείο, ξενοδοχείο, κατάστηµα, κατοικία…

Το Climaclick® βελτιστοποιεί τον κλιµατισµό, τον εξαερισµό και την θέρµανση. Ο συνδυασµός ενός κλασσικού συστήµατος κλιµατισµού και µιας Ελαστικής Οροφής EXTENZO® επιτρέπει µια θεαµατική βελτίωση σε όρους άνεσης και εξοικονόµησης ενέργειας. ∆ουλεύοντας αρµονικά, ο εγκεκριµένος ψυκτικός και ο υπεύθυνος για την οροφή, επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσµατα, για µια επένδυση παρόµοια µε αυτή ενός παραδοσιακού συστήµατος. Συµβατό µε σχεδόν όλες τις συσκευές παραγωγής ψύξης και θέρµανσης, µε όλες τις λειτουργίες, για την θέρµανση, την ψύξη ή τον εξαερισµό, το Climaclick® αναλαµβάνει µια σηµαντική αποστολή: εξασφαλίζει την τέλεια κατανοµή της ροής του αέρα µέσα στο χώρο. Η αρχή είναι απλή, το αποτέλεσµα στην οµοιογένεια των θερµοκρασιών είναι θεαµατικό!

Στο γραφείο, η µάχη µε το θερµοστάτη τελειώνει: κάθε σηµείο επωφελείται από ένα εύκρατο κλίµα, χωρίς ρεύµατα αέρα. Η. παραγωγή του αέρα, θερµού ή ψυχρού, είναι πανοµοιότυπη: είναι η διάχυση η οποία αλλάζει τα πάντα!

Επωφεληθείτε από µια ευχάριστη φρέσκια ηµέρα και νύχτα. Με εξατοµικευµένες ρυθµίσεις, το Climaclick® κάνει θαύµατα στα ξενοδοχεία, εστιατόρια, αίθουσες συνεδρίων, σχολεία, κλπ.

Στον τοίχο και την οροφή, δεν υπάρχουν ακαλαίσθητες συσκευές! Τίποτα δεν είναι ορατό, εκτός από την διακριτική γρίλια ανακύκλωσης του αέρα.

Το Climaclick® είναι συµβατό µε όλη τη δηµιουργική γκάµα της EXTENZO®: περισσότερα από 100 χρώµατα, µε δεκάδα υφών, καµπύλες και τρισδιάστατα σχήµατα.

Ο επαγγελµατισµός ενός εγκεκριµένου ψυκτικού και η εµπειρία ενός ειδικού της EXTENZO® εγγυώνται µία εκγατάσταση πιο αποτελεσµατική... σε µία τιµή αντίστοιχη µε µία ψευδοροφή και ένα κλιµατιστικό.

Ίδιος υπολογισµός ισχύος, ίδες συσκευές, ίδια ενέργεια... ο ψυκτικός διατηρεί την εκτίµησή του αλλά προσθέτει δύο επιπλέον αποκλειστικά χαρακτηριστικά στην αποστολή του: την άνεση και την οικονοµία.

www.extenzo.com / 3


Για µια σαφώς ανώτερη άνεση,

το Climaclick® ελαχιστοποιεί τις διαφορές θερµοκρασίας Το Climaclick® διαχέει πολύ γρήγορα µια αίσθηση άνεσης και ελαττώνει την κατανάλωση, µέσω της πιο οµοιογενούς κατανοµής της ψύξης ή της θέρµανσης µέσα σε όλο το χώρο. Συνεπώς, µέσα στην επιφάνεια που χρησιµοποιείται, η διαφορά θερµοκρασίας µεταξύ κεφαλιού και ποδιών είναι µικρότερη από 1 οC (εργαστηριακός έλεγχος CETIAT) σε λειτουργία ψύξης και 1,5 οC σε λειτουργία θέρµανσης… Τέλος στα ξεσπάσµατα κρύου αέρα, στις ριπές ζεστού αέρα, τις αυξοµειώσεις της θερµοκρασίας! Γλυκά… και αθόρυβα Η επανάσταση αυτή είναι επίσης ειρηνική σε ακουστικό επίπεδο: δεν υπάρχει υπό πίεση διέλευση αέρα από τα στενά και µε συγκεκριµένη κατεύθυνση στόµια, αλλά µία σχεδόν φυσική κυκλοφορία του αέρα κατά µήκους των ελεγχόµενων ρυθµιστών. Οι ρυθµιστές αυτοί επιτρέπουν στον ζεστό ή κρύο αέρα να κατέβει αργά µέχρι το έδαφος. Επιπλέον, η µονάδα επεξεργασίας του αέρα µπορεί να αποµονωθεί, ή ακόµα και να τοποθετηθεί έξω από τον χώρο που κλιµατίζουµε, γεγονός που µειώνει περισσότερο τον θόρυβο. Η διάχυση αέρα κατά µήκος των τοίχων δηµιουργεί έναν φάκελο άνεσης. Ελαχιστοποιεί στο µέγιστο τη δυσάρεστη αίσθηση των πολύ ψυχρών ή πολύ θερµών τοίχων.

Climaclick®, µια βέλτιστη διάχυση Σε λειτουργία θέρµανσης ή κλιµατισµού, το Climaclick® δρα µε τρεις τρόπους: η οροφή ακτινοβολεί στο 100% της επιφάνειάς της, ο αέρας που εισάγεται στην περίµετρο του χώρου θερµαίνει ή ψύχει τους τοίχους, και τέλος, ο αέρας ανακατεύεται µε τον περιβάλλοντα αέρα. Όλα συµβάλλουν σε έναν τέλειο καταµερισµό µέσα στον χώρο, µε τη µεγαλύτερη ηρεµία.

1 Ο επεξεργασµένος αέρας παράγεται από

µονάδες που µπορούν να βρίσκονται έξω από τον χώρο, γεγονός που εκµηδενίζει µία πρώτη πηγή θορύβου.

2 Ο αέρας κυκλοφορεί µέσα στο κενό µεταξύ της υπάρχουσας οροφής και της

οροφής EXTENZO®. ∆ηµιουργεί ένα στρώµα στο οποίο η θερµοκρασία είναι οµοιογενής: η Ελαστική Οροφή είναι εποµένως ένας τεράστιος διανεµητής, ακτινοβολώντας ζέστη ή ψύξη σε όλη την επιφάνειά της.

1 2

3 3

3 4

3 Ο αέρας κατεβαίνει ήρεµα και αθόρυβα κατά µήκος των

τοίχων, µε διπλό αποτέλεσµα: θερµαίνει ή ψύχει τους τοίχους οι οποίοι ακτινοβολούν µε τη σειρά τους κατά µήκος τους, αναµιγνύεται µε τον περιβάλλοντα αέρα και επιτρέπει µια γλυκιά θερµική ανταλλαγή, χωρίς ρεύµατα αέρα.

4 / Climaclick ®

4 Ο

αέρας ανανεώνεται και φιλτράρεται µέσω µιας πολύ διακριτικής γρίλιας.


Εφαρµογή 1:

θέρµανση Το Climclick® είναι πιο οµοιογενές και πιο πολυµορφικό από την ενδοδαπέδια θέρµανση Η ενδοδαπέδια θέρµανση έχει τη φήµη ότι παρέχει καλύτερη άνεση… αλλά το Climaclick® κάνει ακόµα περισσότερα, µε πιο οµοιογενείς θερµοκρασίες και πιο ευρείες δυνατότητες: κλιµατισµός, free cooling και εξαερισµός. Και όταν συγκρίνουµε την κλιµατιζόµενη οροφή µε την παραδοσιακή θέρµανση, το αποτέλεσµα είναι πολύ πιο ευνοϊκό για το Climaclick®: ένα καλοριφέρ στους 50 οC είναι µία πηγή ενόχλησης και η θερµότητά του έχει µια φυσική τάση να συγκεντρώνεται στην οροφή, ενώ το Climaclick® κάνει τη θερµότητα να κατέβει µέχρι το έδαφος, σε όλη την επιφάνεια.

Από πρακτική πλευρά, δεν υπάρχει κανένα ενοχλητικό καλοριφέρ στον χώρο που πρέπει να µετακινηθεί: όλος ο χώρος είναι διαθέσιµος!

Ενδοδαπέδια θέρµανση µόνο θέρµανση

Climaclick θέρµανση + κλιµατισµός + free cooling

Για ένα δωµάτιο καλά µονωµένο µε 10 χρήστες

10% εξοικονόµηση ενέργειας και παραπάνω ... ορίστε πλεονέκτηµα! Το Climaclick® έχει ελεγχθεί από ένα ιαπωνικό εργαστήριο: επιτρέπει την επίτευξη 10% εξοικονόµησης ενέργειας σε σχέση µε ένα παραδοσιακό σύστηµα διάχυσης (τα αποτελέσµατα των ελέγχων είναι διαθέσιµα). Αλλά στην πράξη, το Climaclick® προχωράει ακόµα πιο µακριά στην εξοικονόµηση: • η αίσθηση άνεσης, ζέστης ή ψύξης, επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα χάρη στην ακτινοβολία της οροφής: δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε τον κλιµατισµό ή την θέρµανση να λειτουργεί κατά την απουσία σας. • µε το Climaclick® δεν υπάρχει λόγος να ζορίσετε τον θερµοστάτη, γεγονός που σας εξασφαλίζει τη µέγιστη εξοικονόµηση ενέργειας: καθώς ακόµα κι ένας λιγότερος βαθµός αντιπροσωπεύει 7,5% εξοικονόµησης ενέργειας, το Climaclick® µπορεί να µειώσει σηµαντικά τον λογαριασµό, οποιαδήποτε κι αν είναι η ενέργεια που χρησιµοποιείται. • η αίσθηση άνεσης εξαρτάται κατά ένα µέρος από τη θερµοκρασία του δωµατίου και κατά ένα µέρος από την ακτινοβολία των τοίχων: µια θερµοκρασία αέρα 25 οC, µε κρύους τοίχους είναι δυσάρεστη. Μια θερµοκρασία 19 οC, µε µια οροφή που ακτινοβολεί σε όλη την επιφάνειά της και θερµούς τοίχους θα κριθεί αντιθέτως πολύ ευχάριστη. Το Climaclick® εξασφαλίζει καλύτερη άνεση σε χαµηλότερη θερµοκρασία, γεγονός που συνεπάγεται, στο παράδειγµά µας, εξοικονόµηση 24%. • ο ρυθµιστής του Climaclick® έχει ενεργό ρόλο: υπολογίζει την θερµιδική συνεισφορά ελέυθερων στοιχείων (ήλιο, κουζίνα, επισκέπτες), ενώ µε καλοριφέρ, τζάκι ή ενδοδαπέδια θέρµανση, πρέπει να απελευθερώσουµε τις υπερβάλουσες θερµίδες ανοίγοντας τα παράθυρα, αλλιώς θα υπερθερµανθεί ο χώρος.

www.extenzo.com / 5


Εφαρµογή 2:

ψύξη

Παραδοσιακός κλιµατισµός: Η πηγή του ψυχρού αέρα είναι συγκεντρωµένη σε µία ή πολλές στενές γρίλιες ή στόµια διάχυσης, που φτάνουν όµως σε πολύ χαµηλές θερµοκρασίες (π.χ.: 12 οC) και κατευθείαν µέσα στο χώρο είναι άνιση, και επιπλέον πάνω στους παρευρισκόµενους. Η θερµοκρασία είναι µία πηγή πολύ ενοχλητική και ανθυγιεινή. 1 Ολόκληρη η ψύξη πέφτει κατευθείαν µέσα στο χώρο και πάνω στους

παρευρισκόµενους: αυτό το κρύο ντους, το οποίο έχουµε όλοι βιώσει σε ένα γραφείο ή ένα εστιατόριο, είναι ενοχλητικό!

1

2 2 2

Ο κλιµατισµός δεν βρίσκεται εδώ ούτε εκεί… βρίσκεται παντού!

2

2 Οι διαφορές σε διάφορα σηµεία µέσα       θερµοκρασίας  

από 1.5 οC έως 5 οC

στο χώρο είναι   πολύ µεγάλες.

Climaclick®, ελεγχόµενη ροή και οµοιογενής θερµοκρασία: Με το Climaclick®, ο ίδιος κρύος αέρας (12 οC), εισέρχεται µέσα στο plenum* και εξασφαλίζει µια οµοιόµορφη θερµοκρασία οροφής. Η τελευταία ακτινοβολεί σε όλη της την επιφάνεια, το οποίο εξασφαλίζει περισσότερο από τον µισό κλιµατισµό. Ο αέρας εποµένως ξαναζεσταµένος στους 20 οC περίπου κατεβαίνει στη συνέχεια αργά σε όλη την περίµετρο του χώρου, δροσίζοντας τους τοίχους: η θερµοκρασία περιβάλλοντος φθάνει πολύ γρήγορα, για παράδειγµα, στους επιθυµητούς 24 οC για µια εξωτερική θερµοκρασία 31 οC. Ο χώρος είναι κυριολεκτικά περικυκλωµένος από δροσιά, ενώ δεν υπάρχει κανένα µέρος που δεν κλιµατίζεται: για τους χρήστες του χώρου, η αίσθηση ευεξίας επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα. *plenum: το κενό (τουλάχιστον 5cm) µεταξύ της υπάρχουσας οροφής και της Ελαστικής Οροφής 1 Το plenum

2 Η οροφή ακτινοβολεί ψύξη, σε όλη την επιφάνειά     οµοιόµορφα,         της.  

1 4

< 1 °C

2 5

2

2

4

3

3 Οι ζεστοί τοίχοι εξουδετερώνονται πολύ γρήγορα.

4 Ο αέρας συνεχώς εισάγεται       σε όλη την   περίµετρο.       Αγγαλιάζει τον χώρο φρεσκάδας.       σαν φάκελλος     5 Μια φυσική κίνηση: ο  ζεστός αέρας     ανεβαίνει φυσιολογικά,     ψύχεται όταν έρθει   σε   επαφή σε ολόκληρο   µε την οροφή,     ξαναπέφτει    και τίθεται σε  κίνηση,     πάντα   ήρεµα,     τον χώρο.          

6 / Climaclick ®


Εφαρµογή 3:

free cooling

(δωρεάν αερισµός, τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειµώνα) Ορισµένοι χώροι, ιδιαιτέρως εκείνοι που ωφελούνται από µία µόνωση σύµφωνα µε τα πρότυπα (σπίτια χαµηλής ενέργειας ή θετικής ενέργειας), πρέπει να ανανεώνουν τον αέρα τους συχνά τόσο το χειµώνα όσο και ενδιάµεσα: εστιατόρια, αίθουσες διδασκαλίας ή αίθουσες συγκεντρώσεων, γραφεία, computer rooms, κατοικίες… Το καλύτερο θα ήταν να χρησιµοποιήσουν τον δωρεάν εξωτερικό φρέσκο αέρα για να ανανεώσουν τον αέρα του χώρου τους, αλλά δεν είναι δυνατό µε τις επιτοίχιες συσκευές, δύσκολο ή πολύ περιορισµένο µε τα άλλα συστήµατα. Μόνο το Climaclick® µπορεί να εξασφαλίσει το free cooling συµφιλιώνοντας την άνεση και την εξοικονόµηση ενέργειας.

Η λειτουργία free cooling επιτρέπει την εξοικονόµηση ενέργειας χειµώνα - καλοκαίρι.

Κλασσικό σύστηµα: δυσαρέσκεια και περιορισµένη ή αδύνατη χρήση Η ανανέωση του αέρα γίνεται φυσώντας εξωτερικό αέρα αναµεµιγµένο µε τον αέρα του χώρου. • όταν η εξωτερική θερµοκρασία είναι χαµηλή (λιγότερο από 0 οC), το σοκ είναι άγριο και τα ρεύµατα αέρα ανυπόφορα • η χρήση αυτής της λειτουργίας περιορίζεται σε θετικές εξωτερικές θερµοκρασίες. ∆ιαφορετικά, θα πρέπει να βγάλετε στο δρόµο τον κλιµατισµό…. όλο το χειµώνα!

Climaclick®: σηµαντική εξοικονόµηση ενέργειας Ο αέρας εισέρχεται στην ίδια θερµοκρασία (π.χ. 7 οC) µέσα στο plenum και η οροφή ακτινοβολεί δροσιά σε όλη την επιφάνειά της. Ζεσταίνεται προοδευτικά, πριν εισέρθει στο δωµάτιο στους 18 οC µέσω όλης της περιµέτρου της οροφής: ανακατεύεται ήρεµα µε τον αέρα του περιβάλλοντος. Το free cooling µπορεί να χρησιµοποιηθεί καλοκαίρι και χειµώνα αρκεί η εσωτερική θερµοκρασία να είναι κατά 4 οC µεγαλύτερη από την εξωτερική θερµοκρασία.

www.extenzo.com / 7


Το Climaclick®είναι συµβατό

µε όλες τις πηγές ενέργειας και όλα τα συστήµατα παραγωγής ψυχρού/θερµού αέρα και εξαερισµού Η επανάσταση του Climaclick® βασίζεται στην αποτελεσµατική και εξισορροπηµένη διάχυση του ψυχρού, θερµού ή σε θερµοκρασία περιβάλλοντος αέρα. Όσο για την παραγωγή αυτού του αέρα, το Climaclick® είναι συµβατό µε την πλειοψηφία των συσκευών θέρµανσης και κλιµατισµού, καθώς και µε όλες τις ενεργειακές πηγές. Μονάδες παραγωγής θέρµανσης/ψύξης: • οποιοδήποτε σύστηµα αντλίας αντιστροφής θερµότητας αέρα/αέρα, αέρα/νερού, γεωθερµία • κάθε σύστηµα θέρµανσης σε κύλωµα νερού (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ξύλο και παράγωγα) Μονάδες επεξεργασίας αέρα: • κανάλια • κονσόλες • ventilo-convecteur eau/air Σε όλους τους συνδυασµούς, η εφαρµογή µπορεί να πραγµατοποιηθεί µε µεγάλη διακριτικότητα.

Climaclick® και αειφόρος ανάπτυξη Σύµφωνο µε τη διαδικασία πιστοποίησης HQE

Ενεργειακά οικονοµικό, το Climaclick® συνιστάται ιδιαίτερα για τις κατασκευές χαµηλής ισχύος, χάρη στο µοναδικό συνδυασµό ακτινοβολίας και µεταφοράς θερµοκρασίας. Το σύστηµα δίνει αξία στις δωρεάν πηγές ενέργειας και επιτρέπει την καλύτερη δυνατή χρήση των συστηµάτων γεωθερµίας, καναδικών πηγαδιών, κατανοµής διπλής ροής...

8 / Climaclick®


Άνεση στα µέτρα σας, προσαρµοστικότητα, αισθητική, ευελιξία...

Ποιο σύστηµα κλιµατισµού µπορεί να κάνει το ίδιο;

Ακτινοβολία σε όλη την οροφή, διάχυση αέρα σε όλη την περίµετρο: το αποτέλεσµα είναι απόλυτα οµοιογενές.

• Το Climaclick® φέρνει επανάσταση στη θέρµανση, τον εξαερισµό και την ψύξη, επιτρέποντας µια οµαλή και οµοιογενή κατανοµή του αέρα, ζεστού ή κρύου. • Η βέλτιστη κατανοµή επιτρέπει την επίτευξη ανώτερης άνεσης µε χαµηλότερη κατανάλωση ενέργειας. • Σε όλα τα σηµεία του χώρου που χρησιµοποιείται, η διαφορά θερµοκρασίας µεταξύ κεφαλιού και ποδιών (1,70m) είναι µικρότερη από 1 ο C σε λειτουργία ψύξης και 1,5 ο C σε λειτουργία θέρµανσης*! • Προσθέτοντας την ακτινοβολία της οροφής και την κυκλοφορία του αέρα κατά µήκος των τοίχων, το Climaclick® αγκαλιάζει κυριολεκτικά τον χώρο του δωµατίου µε µία οµοιογενή και σταθερή θερµοκρασία. • Παιρνώντας από την οικονοµική στην κανονική λειτουργία, από τη στιγµή που η µονάδα παραγωγής θερµού ή κρύου αέρα φτάσει τη θερµοκρασία της, η άνεση είναι εφικτή αµέσως. Εξαιτίας της άµεσης ανταπόκρισής του, η θέρµανση µπορεί να µειωθεί ή η ψύξη να αυξηθεί εκτός των περιόδων χρήσης του χώρου, εξοικονοµώντας περισσότερη ενέργεια. • Το Climaclick® είναι εξαιρετικά αποδοτικό σε λειτουργία free cooling: πολλούς µήνες το χρόνο, τα κτήρια µπορούν να αεριστούν και να δροσιστούν χωρίς ενέργεια. • Το Climaclick® είναι συµβατό µε την πλειονότητα των συσκευών κλιµατισµού και τις πηγές ενέργειας. • Χάρη στην προσαρµογή των ρυθµιστών σε όλη την περίµετρο του χώρου, κάθε περιοχή µπορεί να αντιµετωπιστεί ξεχωριστά. Σε περίπτωση καινούργιας διάταξης του χώρου, µπορεί να εκγατασταθεί ένας καινούργιος ρυθµιστής, χωρίς να τροποποιηθεί η εγκατάσταση του κλιµατισµού ή της οροφής. • Το Climaclick® απελευθερώνει τον χώρο, εξαφανίζοντας όλες τις εµφανείς συσκευές (καλοριφέρ, σπλιτ, κονσόλες...). Η αισθητική κερδίζει έδαφος, ο σχεδιασµός του χώρου διευκολύνεται, η δηµιουργικότητα απελευθερώνεται, οι περιορισµοί ελαχιστοποιούνται. .

Climaclick®: καρπός της συνεργασίας µεταξύ πανεπιστηµίου και βιοµηχανίας Το Climaclick® είναι αποτέλεσµα της επιστηµονικής έρευνας που διεξήγε το INSA του Στρασβούργου (πρώην ENSAIS), σε συνεργασία µε την ΕΧΤΕΝΖΟ®. Τα αποτελέσµατα επικυρώθηκαν από τυποποιηµένους ελέγχους σε δωµάτιο κλιµατισµού, που πραγµατοποίησε το CETIAT της Λυόν: αυτό το ανεξάρτητο εργαστήριο αφορά σε θέµατα αεροδυναµικής και θερµότητας. Το Climaclick προστατεύεται στις 5 ηπείρους µε αρκετά διπλώµατα ευρεσιτεχνίας. * Τα πλήρη αποτελέσµατα των ελέγχων του CETIAT είναι διαθέσιµα.

www.extenzo.com / 9


... µε επιπλέον

όλα τα πλεονεκτήµατα των Ελαστικών Οροφών EXTENZO® Άπειρες δηµιουργικές δυνατότητες

∆υνατότητες εξέλιξης

• εξαιρετική επιλογή χρωµάτων και υφών • οριζόντιες επιφάνειες, επικλινείς, καµπύλες, όγκοι...

• πατενταρισµένο σύστηµα στήριξης EXTENZO® που επιτρέπει την αφαίρεση και επανατοποθέτηση της Ελαστική Οροφής • δυνατότητα προσθήκης σηµείων φωτισµού, πυρασφάλεια... • πρόσβαση σε όλα τα υφιστάµενα δίκτυα, εύκολη τοποθέτηση καινούργιων δικτύων. • δυνατότητα καινούργιας διευθέτησης του χώρου χωρίς καµία τροποποίηση της εκγατάσταση. Μπορεί να χρειαστεί µόνο ένας καινούργιος ρυθµιστής.

Τέλειο αποτέλεσµα • βέλτιστη ένταση, απαράµιλλη επιπεδότητα • ενσωµάτωση φώτων και άλλων εξαρτηµάτων • διακριτική διεύλευση δικτύων

Γρήγορη τοποθέτηση, καθαρός χώρος • απλή προετοιµασία, τοποθέτηση σε λίγες ώρες • καθαρός χώρος, χωρίς µπάζα ούτε σκόνες • χωρίς µετακόµιση, ο χώρος είναι διαθέσιµος άµεσα.

10 / Climaclick®

Σεβασµός στο περιβάλλον, σήµερα και αύριο • η Ελαστική οροφή και τα πλαίσια είναι 100% ανακυκλώσιµα • τα υλικά συµµορφώνονται µε διεθνή πρότυπα • µικρό βάρος και όγκος, για ελαχιστοποίηση της µεταφοράς: 1 όγκος Ελαστικής Οροφής για περίπου 100 όγκων ψευδοροφής, και πολύ µικρό βάρος (250 έως 350 gr/m2) • ανακύκλωση: ένα δίκτυο που δεσµεύεται

Ιδανικό για καινούργιους χώρους ή ανακαινίσεις • κρύβει όλα τα ελαττώµατα της οροφής: ρωγµές, σωληνώσεις, καλώδια... • εξάληψη κινδύνων des fisseures • οµοιογενής γήρανση, µε δυνατότητα πλυσήµατος και αντικατάσταση χωρίς βρωµιές

Υγιεινή και ασφάλεια • 30 χρόνια εµπειρίας στις Ελαστικές Οροφές • αποκλειστική εγγύηση 10+5 ετών (εκτός από συνθήκες υψηλής υγρασίας) • ευρωπαϊκή ταξινόµηση φωτιάς Bs2d0, για όλους τους δηµόσιους χώρους. • η ΕΧΤΕΝΖΟ® είναι πιστοποιηµένη κατά ISO 9001/2000 • οι Ελαστικές Οροφές παράγονται σύµφωνα µε το πρότυπο NF EN 14716 • σήµανση CE • τοποθέτηση σύµφωνα µε το πρότυπο NF DTU 58.2


Ένα project Climaclick:

µια αποδοτική συνεργασία µεταξύ ενός εγκεκριµένου κλιµατιστή και ενός ειδικού της EXTENZO® Για να εξασφαλίσει τις καλύτερες αποδόσεις, η ΕΧΤΕΝΖΟ® βασίζεται στην ικανότητα του δικτύου των ειδικών της και την εµπειρία των εγκεκριµένων κλιµατιστών, οι οποίοι έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Οι ρόλοι τους αντίστοιχα έχουν καθοριστεί επακριβώς, ώστε η τοποθέτηση να γίνεται υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Ειδικός EXTENZO®

Κλιµατιστής

Μελέτη

• λήψη µέτρων του χώρου που θα εξοπλιστεί • πραγµατοποίηση σχεδίου • πρόταση µιας γκάµας χρωµάτων και υφών

• επιλογή µηχανηµάτων µε • καθορισµός του ύψους της την µεγαλύτερη απόδοση ταχύτητας του αέρα και τον χαµηλότερο θόρυβο • υπολογισµός των • ορισµός της ροής και της ρυθµιστών θερµοκρασίας του αέρα που εισάγεται • τοποθέτηση του εξοπλισµού

Ολοκλήρωση

• τοποθέτηση πλαισίων και εξαρτηµάτων • τοποθέτηση της ελαστικής οροφής ΕΧΤΕΝΖΟ®

• πραγµατοποίηση της εγκατάστασης • mise en service

• παραγωγή στο εργοστάσιο της Ελαστικής Οροφής, στα µέτρα σας

After sales

• επεκτασιµότητα, δυνατότητα προσθήκης φωτιστικών, πυρανίχνευσης... • αποσυναρµολόγηση για αλλαγή ή προσθήκη ενός δικτύου, για παράδειγµα

• κλασσική σύµβαση συντήρησης για την εσωτερική και εξωτερική µονάδα και τη ρύθµιση

• δυνατότητα ανταλλαγής για µια καινούργια υψή και χρώµα για αλλαγή της διακόσµησης

Εγγυήσεις

•.

Για µία ανάλογη επένδυση, το Climaclick επιτρέπει να επωφεληθείτε από έναν κλιµατισµό ασύγκριτα πιο άνετο, ενώ συγχρόνως επιτυγχάνει σηµαντική εξοικονόµηση ενέργειας.

• 10+5 χρόνια εγγύηση, σύµφωνα µε τους Γενικούς Όρους Πώλησης • Συµµόρφωση µε τα πρότυπα (NF DTU 58.2)

EXTENZO®

• εγγύηση αποδοτικότητας: • εγγύηση απουσίας επίτευξη επιθυµητών ρευµάτων αέρα θερµοκρασιών, σε ψύξη και • κλασσικές εγγυήσεις των θέρµανση, εγγυηµένη ροή Ελαστικών Οροφών και θερµοκρασία έκχυσης ΕΧΤΕΝΖΟ® ® • εγγύηση υλικών και • σήµανση CE τοποθέτησης • συµµόρφωση µε το πρότυπο NF EN 14716

Ζήτηµα κόστους: το Climaclick® πλεονεκτεί • δηµιουργία οροφής: όταν τοποθετείτε µια οροφή ΕΧΤΕΝΖΟ®, αφαιρέστε από τον προϋπολογισµό σας τις επιπλέον εργασίες (ψευδοροφή, τρίψιµο, βάψιµο...) οι οποίες δεν χρειάζονται πλέον. • τοποθέτηση κλιµατισµού: η τιµή µε το Climaclick® είναι παρόµοιο µε ένα παραδοσιακό σύστηµα κλιµατισµού, ακόµα και χαµηλότερη, σε συνάρτηση µε τις επιλεγµένες τεχνικές, εάν κλιµατίζονται πολλοί γειτονικοί χώροι. • εκµετάλλευση: το Climaclick® επιτρέπει την επίτευξη τουλάχιστον 10% εξοικονόµηση ενέργειας*.

* test ανεξάρτητου εργαστηρίου

www.extenzo.com / 11


Plafonds Tendus

EXTENZO ASC LTD ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Γρ. Λαµπράκη 3 173 43, Άγιος ∆ηµήτριος Τ +30 211 770 04 00 F +30 211 770 13 63 www,extenzo.gr

Climaclick  
Climaclick  

Climaclick, the peaceful revolution With its expertise in the field of stretch ceilings, Extenzo® has developed Climaclick®, in cooperatio...