Page 1

HAIR TRENDS

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ_2012

ΧΡΥΣΕΣ ΣΦAIΡΕΣ 2012TA HAIRSTYLES

13

02_12

& ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ STARS ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Η ΒΑΦΗ

HAIR TRENDS

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ


3 | EXTENSIONmag


4 | EXTENSIONmag


5 | EXTENSIONmag


6 | EXTENSIONmag


7 | EXTENSIONmag


8 | EXTENSIONmag


9 | EXTENSIONmag


10 | EXTENSIONmag


11 | EXTENSIONmag


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ redken chromatics

14. Editorial. 16. Celebrity Watch. Τι φόρεσαν

οι stars στις Χρυσές Σφαίρες; Star Hair. Ta καλύτερα hairstyles στις Χρυσές Σφαίρες. 24. Smart Tips. To σχήμα του προσώπου. 42. Stylist Report. 5 κομμωτές μιλάνε για τις νέες τάσεις. 44. Hair Info. Οι διάσημοι με τα πιο "ψαγμένα" μαλλιά; 48. Versus. Ξανθές ή καστανές; 50. Hair News. Νέα από το χώρο της κομμωτικής. 54. Hair Trends. Οι τάσεις της νέας σεζόν. 68. Απόψεις. Ο κόσμος αλλάζει. 70. Business. Προσφορές υπέρ της υπηρεσίας. 72. Info. Προϊόντα από το κομμωτήριο. 74. Business. Νέα αρχή για τα κομμωτήρια. 76. 10ΤΟ10. Δυο κομμωτές εξομολογούνται. 78. Design: Νέες προτάσεις για τη διακόσμηση κομμωτηρίου. 84. Όλα τα νέα της αγοράς. 129. Ζώδια. 130. Index.

26.

12 | EXTENSIONmag


ΕΚΔΟΤΗΣ-γενική Διεύθυνση ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΟΥ διευθυνση ερευνασ & αναπτυξησ φιλιπποσ δουκασ Συμβουλοσ εκδοσησ ΣΟΦΙΑ ΡΩΜΑΝΟΥ art director Γιωργοσ λαμπρινιδησ Συντακτική Ομάδα μαρια σιφναιου, Στελλα μπαλωμενου ειδικοι συντακτεσ κατερινα αλεξιαδου, τζενη καρελα φωτογραφικα πρακτορεια www.pixelformula.com/ vlamos, Studio Panoulis Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας αλεξια μαντα υπευθυνη ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ υπευθυνοσ παραγωγησ γιωργοσ καλοσ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ακησ σταμου Νομικός Σύμβουλος γιαννησ ξυθαλησ εκτυπωση-βιβλιοδεσια βιβλιοσυνεργατικη αεβε

εκτυπωσηποικίλης ύλης περιοδικό, που κυκλοφορεί το Α' δεκαήμερο κάθε μήνα, Πανελλαδικά, σε 7.500 κομμωτήρια. ΤΙΜΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (11 τεύχη): 30€, ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΥΠΡΟΥ: 99€ Ιδιοκτησία: dpf media & publications ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 76, 14231, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ.: 210 6138265, FAX.: 210 6128257, e-mail: info@dpf.gr Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση όλων ανεξαιρέτως των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια του εκδότη. Οι απόψεις των συντακτών και των δημοσιευμάτων, δεν αποτελούν αναγκαία τις απόψεις των ιδιοκτητών του περιοδικού. Για τα αποστελλόμενα έντυπα, κείμενα και φωτογραφίες, ο εκδοτικός οίκος παίρνει αυτόματα το δικαίωμα δημοσίευσης. Κείμενα και φωτογραφίες που αποστέλλονται στο περιοδικό προς δημοσίευση, δεν επιστρέφονται. All rights reserved, nothing may be reproduced in whole or in part without prior written permission from the publisher. dpf media & publications s.a: 76 Eleftheriou Venizelou St., 14231, Nea Ionia, Athens Greece, e-mail:info@dpf.gr

13 | EXTENSIONmag


EdITOrIal

Η ∆ΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Μπήκαμε για τα καλά στο νέο έτος, βαδίζοντας ήδη στο δεύτερο μήνα αυτής της πολυσυζητημένης ημερομηνίας του 2012. Και λέω πολυσυζητημένης, διότι ουκ ολίγα έχουμε ακούσει και δει για το έτος 2012. σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κάποιων, αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν πως το έτος 2012, κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός θα συντελεστεί. βέβαια, τα ίδια ισχυρίζονταν και για την αλλαγή της χιλιετίας! Όμως, το 2000 ήλθε και παρήλθε προ πολλού. Και βρισκόμαστε στο 2012, όπου εξακολουθούμε να δεσμευόμαστε από μια αρτηριοσκληρωτική σκέψη, από τον φόβο απέναντι στην αλλαγή, από την άρνηση της δοκιμής του καινούριου. Οι μόνες αλλαγές που αντιμετωπίζουμε, κάθε άλλο παρά παραγωγικές είναι και επηρεάζουν αρνητικά το πορτοφόλι και τη διάθεση μας. Τι θα γινόταν, άραγε, αν ο καθένας από εμάς έκανε ένα μικρό βήμα θετικής αλλαγής στη ζωή και τη νοοτροπία του; Και αν όλες αυτές οι μικρές αλλαγές του καθενός, αθροίζονταν έχοντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα; Μια ανατροπή ουσίας; Τι θα γινόταν αν ο καθένας μας αποκτούσε βήμα και τολμούσε να αρθρώσει μια σκέψη, μια άποψη που φοβάται να δημοσιοποιήσει και περιορίζεται να την εκφράζει στην ασφάλεια του προσωπικού του κύκλου, εξαιτίας του φόβου ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την όποια απόρριψη; Έχω την αισιοδοξία ότι ενδεχομένως, τότε, να μπορούσαμε να λύσουμε ευκολότερα τα προβλήματα μας, επικοινωνώντας ουσιαστικά, αποδεχόμενοι την διαφορετικότητα, αποτάσσοντας πρακτικά και αποτελεσματικά την αρτηριοσκληρωτική σκέψη. η συμβατικότητα από την άλλη, είναι μια άγραφη συνθήκη την οποία όλοι προσυπογράφουμε αναγκαστικά. Και μέσα σε αυτή τη συμβατικότητα, μοιάζει να είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχόμαστε το πλαίσιο που μας ορίζει τις κινήσεις και διαμορφώνει τις απόψεις μας. Και αναφέρομαι στο πως θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση, που όλοι βιώνουμε. συμβατικά, πάντως σίγουρα όχι. Αυτό που θα σας πρότεινα θα ήταν να βγείτε από τα συνηθισμένα, να επενδύσετε στην δημιουργικότητά σας, να την επικοινωνήσετε στους πελάτες σας, να φροντίσετε ακόμη και τώρα να είστε ενημερωμένοι για όλες τις νέες τάσεις και κυρίως να μην κάνετε "περικοπές" στις υπηρεσίες και στην εκπαίδευσή σας. Μόνο με όλα αυτά θα μπορέσετε να σταθείτε και να συνεχίσετε, και σε λίγο που τα πράγματα θα βελτιωθούν, γιατί είμαι σίγουρη πως η αλλαγή είναι κοντά, θα έχετε προβάδισμα σε σχέση με όσους επέλεξαν απλά να υπάρχουν. Το EXTENSION maG είναι εδώ για να σας συντροφεύει καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, με ότι νεότερο κυκλοφορεί στην αγορά, με τις καλύτερες τάσεις και πάνω απ όλα με όλη την ευχάριστη διάθεση. σας ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και αντισυμβατική χρονιά!

Κατερίνα Μάνου

14 | EXTENSIONmag


15 | EXTENSIONmag


cElEBrITYWaTCH

ο τ Σκόκκινο ί λ α χ olden Globes Τα βραβεία G αν και οι ολοκληρώθηκηθοποιοί πιο διάσημοι στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκαν τις τάσεις της ορίζοντας και Κάνουμε ένα φετινής σεζόν.ιέρωμα στο total αναλυτικό αφ πημένων μας styling των αγα stars.

16 | EXTENSIONmag


aNGELINa JoLIE η angelina έκλεψε την παράσταση στο κόκκινο χαλί, όχι χάρη στο υπέροχο σινιόν, αλλά επειδή ήταν και η μοναδική που ταίριαξε το χρώμα του κραγιόν με το μπούστο της τουαλέτας της. Ήταν από τις ελάχιστες ηθοποιούς που επέλεξαν πιο έντονο μακιγιάζ. η τουαλέτα της διέγραφε κάθε καμπύλη του σώματος της.

CHaRLIZE THERoN H charlize Theron κέρδισε παμψηφεί το βραβείο της πιο ωραίας εμφάνισης, που έχουμε δει στο κόκκινο χαλί εδώ και πολύ καιρό. η cartier στέκα με τα διαμαντάκια που φορούσε στα μαλλιά της, τόνιζε τέλεια το σινιόν με τη φράντζα στο πλάι, ενώ η υπέροχη τουαλέτα της, σχεδιάστηκε από τον οίκο dior, τον οποίον και εκπροσωπεί διαφημιστικά η πανέμορφη ηθοποιός.

17 | EXTENSIONmag


MaDoNNa Όλοι σ χολίασα ν πως η τουαλέτα, που επέλεξε να φορέσει η τραγ ο υ δί σ τρι α, δεν ταίριαζε με την ηλικία της. Τα μαλλιά της, όπως πάντα ξανθά με μπούκλες χωρίς καμία αλ λαγή εδώ και καιρό. η madonna όμως κάνει πάντα αυτό που θέλει και έτσι κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού, αφήνοντας τις "κακές γλώσσες" να λένε!

ELLE MaCPHERSoN

Το "Κορμί", αυτό είναι το παρατσούκλι του διάσημου top model, αποδείχθηκε διαχρονικό, αφού η Elle εξακολουθεί να έχει υπέροχη σιλουέτα. στα βραβεία έκανε μια πολύ ρομαντική και μποέμ εμφάνιση.

18 | EXTENSIONmag


Zooey deschanel Εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με μια τουαλέτα εξώπλατη, ενώ τα μαλλιά της ήταν εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 60. Ένα στιλ πολύ γλυκό και κοριτσίστικο.

KiM Kardashian Η γνωστή τηλεπερσόνα, δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη στο after πάρτι της εκδήλωσης. Η Kim φορούσε μια εφαρμοστή μαύρη τουαλέτα με δαντέλες, για να τονίσει τις καμπύλες της, και τα μαλλιά γυρισμένα στο πλάι που κατέληγαν σε χαλαρές μπούκλες, συμπλήρωσαν άψογα το 40's στιλ.

19 | EXTENSIONmag


CELEBRITYWaTch

claire danes Η ηθοποιός εντυπωσίασε με το τολμηρό και πανέμορφο στιλ της. Τα ξανθά μαλλιά της που ήταν πιασμένα σε ένα σινιόν με φράντζα γεμάτη όγκο έδεναν μοναδικά με τα κατακόκκινα χείλη της.

dianna agron Το κορίτσι "θαύμα" των Golden Globes, σχολιάστηκε θριαμβευτικά από όλα τα μέσα για την τέλεια εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. Το φόρεμα μοναδικά ρομαντικό, τα χείλη ζηλευτά ροδοκόκκινα και τα μαλλιά της πιασμένα υπέροχα.

20 | EXTENSIONmag


eMMa sTone Η πολυσυζητημένη ηθοποιός φόρεσε μια δαμασκηνί τουαλέτα η οποία ταίριαξε πολύ όμορφα με τα κόκκινα μαλλιά της. Το χαλαρό σινιόν με την φράντζα στο πλάι είναι ένα στιλ που θα φορεθεί πολύ τη νέα σεζόν. Τα γατίσια μάτια της ηθοποιού τονίστηκαν πολύ περισσότερο με τη χρήση αϊλάινερ.

ΑΜΑΝda PeeT Η ηθοποιός σχολιάστηκε αρνητικά για την επιλογή του φορέματος, καθώς θυμίζει ένα δαντελένιο νυχτικό. Τα μαλλιά της όμως, που ήταν πιασμένα αλογοουρά, ακολούθησαν μια τάση που και φέτος θα "φορεθεί" πολύ.

21 | EXTENSIONmag


CELEBRITYWaTch

brad PiTT

O κ. Pitt αποφάσισε να αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν, έτσι τον πρωτογνωρίσαμε, με ξανθές τούφες και μπόλικη δόση γοητείας. Το ντύσιμο κλασικό, για όλους τους άντρες ηθοποιούς. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ο πασίγνωστος ηθοποιός όσο μεγαλώνει γίνεται ακόμη πιο γοητευτικός.

cliVe oWen

Ο "σκ ληρός" Βρετανός, δεν κάνει αλλαγές στην εμφάνισή του. Τα μαλλιά του σε κ λασική κοντή γραμμή, τονίζουν τα αρρενωπά χαρακτηριστικά του ηθοποιού. Βέβαια, έτσι τον προτιμούν και οι απανταχού θαυμάστριες του.

22 | EXTENSIONmag


george clooney To περίεργο με τον γοητευτικό κ. Clooney είναι ότι όσο γκριζάρουν τα μαλλιά, τόσο πιο ελκυστικός άντρας γίνεται. Ο ηθοποιός απέσπασε το Βραβείο καλύτερου αντρικού ρόλου για την ταινία "Οι απόγονοι".

leonardo di caPrio O ηθοποιός εμφανίστηκε με στιλ παλιού Χόλιγουντ Τα μαλλιά ήταν όλα κολλημένα πίσω με αρκετή δόση τζελ, ενώ παρατηρήσαμε και αρκετές ξανθές ανταύγειες.

23 | EXTENSIONmag


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

h

REDKEN

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣ∆ΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ

2 ΦΟΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΠΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ* ΜΑΛΛΙΑ* •• 2 ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΜΟΝΙΜΟ ΧΡΩΜΑ ΧΡΩΜΑ •• ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ + ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ods2+ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ •• ods2 ΑΟΣΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΜΩΝΙΑ ΑΜΜΩΝΙΑ •• ΑΟΣΜΗ, 100% ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ •• 100%

24 | EXTENSIONmag


ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΨΥΧΡΕΣ ΚΑΦΕ-ΜΠΕΖ

ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΦΕ-ΜΠΕΖ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΖΕΣΤΕΣ

ΦΥΣΙΚΑ

4d=3d+1d

D1 Πολυδιάστατη αντανάκλαση D2 Λάµψη που ακτινοβολεί D3 Λάµψη που διαρκεί D4 Απόλυτη κάλυψη των λευκών µαλλιών

ΚΟΚΚΙΝΕΣ-ΒΙΟΛΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ Ένας συνδυασµός από χρωστικές, λάδι και εκχυλίσµατα πρωτεΐνης, περιβάλουν την επιφάνεια της τρίχας.

ΧΡΥΣΕΣ

ΧΑΛΚΙΝΕΣ

ΣΤΑΧΤΙ

ΠΡΟΩΘΕΙ To ΟDS2 µεταφέρει τα εκχυλίσµατα πρωτεϊνών και τις 4D χρωστικές κατευθείαν στον φλοιό της τρίχας

2Χ ΠΙΟ ΕΝ∆ΥΝΑΜΩΜΕΝΑ Μαλλιά 2 φορές πιο ενδυναµωµένα!!! Τα µαλλιά είναι 2 φορές πιο ενδυναµωµένα και ενισχυµένα µε πολυδιάστατο χρώµα.

clear *Ενισχύει την επιφάνεια της τρίχας και προσφέρει 2 φορές λιγότερο σπάσιμο των μαλλιών όταν γίνεται χρήση Chromatics. Μόνιμο Σύστημα Βαφής με 20 βαθμών 25 | EXTENSIONmag Oil in Cream Developer και Redken Hair Cleansing Cream Shampoo, έναντι μιας τρίχας που δεν έχει υποστεί τη διαδικασία.


STARhair

Οι Χρυσές Σφαίρες 2012 ολοκληρώθηκαν και πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν από το κόκκινο χαλί κρατώντας το βραβείο. Όµως, για εµάς τα µαλλιά και το µακιγιάζ είναι αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις, συµπεριλαµβανοµένων και των λαµπερών gowns, βέβαια. Οι εµφανίσεις των celebrities σε αυτή την εκδήλωση µας αποκαλύπτουν και τις τάσεις που θα επικρατήσουν στα µαλλιά. Εµείς εντοπίσαµε και σας παρουσιάζουµε τα hairstyles που κυριάρχησαν στα φετινά βραβεία.

26 | EXTENSIONmag


27 | EXTENSIONmag


STARhair

Michelle WilliaMs Η Michelle Williams έκανε την κίνηση ματ και αναβάθμισε όλο το στιλ της με την σωστή κορδέλα στα μαλλιά, ένα vintage κομμάτι του Fred Leighton. Η φράντζα που πηγαίνει προς το πλάι προσδίδει μια πολύ ρομαντική διάθεση σε όλο το look.

Mila Kunis H Mila Kunis ακολουθεί την τάση της μόδας με ένα sleek σινιόν, με χωρίστρα στο πλάι. Μας άρεσαν πολύ το χρυσαφένιο μαύρισμα και τα nude, glossy χείλη της.

28 | EXTENSIONmag


Julianne Moore H Julianne Moore επέλεξε ως κυρίαρχο αξεσουάρ τα φλογερά κόκκινα μαλλιά της. Τα είχε γυρισμένη από τη μια πλευρά με κυματισμούς, ένα στιλ που παραπέμπει σε παλιά Χόλιγουντ εμφάνιση.

Jessica Alba Η Jessica Alba είχε ένα από τα εντυπωσιακότερα beauty looks στο κόκκινο χαλί. Το απαλά γυρισμένα στο πλάι μαλλιά, που κατέληγαν σε ένα χαμηλό σινιόν, δημιούργησαν ένα πολύ σοφιστικέ look. Αυτό, όμως, που μας άρεσε περισσότερο ήταν η πολύ σωστά μαυρισμένη επιδερμίδα της. Ένας ζεστός, bronze τόνος που δεν είχε ίχνος πορτοκαλί μέσα.

29 | EXTENSIONmag


Rooney Mara Το νέο ανερχόμενο αστέρι της υποκριτικής έχει αρχίσει και μας εντυπωσιάζει με τα beauty looks της. Κέρδισε τις εντυπώσεις με το χαμηλό slick σινιόν με την φράντζα στο πλάι. Τα smokey eyes που επέλεξε για το μακιγιάζ είναι η ιδανικότερη επιλογή για το τέλειο λουκ.

Angelina Jolie Η Angelina Jolie ξέρει πάντα να εντυπωσιάζει με τα μη- υπερβολικά beauty looks της! Το τριανταφυλλί κραγιόν της, η κλασική γραμμή eyeliner στο κινητό της βλέφαρο και το sleek σινιόν της ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τον chic χαρακτήρα της.

30 | EXTENSIONmag


naTalie PorTMan

STARhair

Η Natalie Portman εμφανίστηκε με ένα κλασικό σινιόν το οποίο είχε ένα «σήκωμα» όσο χρειάζεται για μια τέλεια εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Οι γήινοι τόνοι στο μακιγιάζ και η καφέ σκιά απλωμένη στο κινητό βλέφαρο, τόνισε ακόμη περισσότερο το λαμπερό χρώμα ματιών της!

sarah Michelle gellar Η Sarah Michelle Gellar γνωρίζει πολύ καλά πως η αλογοουρά αποτελεί ένα από τα πιο hot trends της σεζόν, και το εφάρμοσε τέλεια. Το μακιγιάζ των ματιών της μας φάνηκε λίγο υπερβολικό, αλλά το ισορρόπησε με το απαλό ροζ κραγιόν.

31 | EXTENSIONmag


reese WiThersPoon Το απλό blowdry με όγκο, που έκανε στα μαλλιά της θα μπορούσαμε να το έχουμε δει και στο κορίτσι της διπλανής πόρτας! Θα την προτιμούσαμε με ένα barbie ponytail με σπάσιμο στην άκρη της κοτσίδας που θα αναδείκνυε και τους γυμνούς της ώμους.

salMa hayeK Η Salma Hayek ήταν από τις εξαιρέσεις εκείνες των stars που αποφάσισαν να αφήσουν τα μαλλιά της κάτω σε κυματισμούς. Το chic αυτό χτένισμα ήταν τέλειο καθώς αναδείκνυε και το ombre των μαλλιών της.

32 | EXTENSIONmag


Madonna H Madonna σχολιάστηκε αρκετά για την επιλογή της στο φόρεμα καθώς οι περισσότεροι είπαν ότι δεν ταίριαζε στην ηλικία της. Όσον αφορά το μακιγιάζ και τα μαλλιά της, δεν μιλάμε ούτε για καλή ούτε για άσχημη εμφάνιση. Απλώς, για μια ακόμη εμφάνιση η βασίλισσα της παρέμεινε πιστή στις ξανθές της μπούκλες.

Jessica Biel Η Jessica Biel εντυπωσίασε με το κομψό και αθώο στιλ με τέλεια σχηματισμένες και χαλαρές μπούκλες.

33 | EXTENSIONmag


Lea Michele Η Lea Michele ξεχειλίζει από sex appeal, με το καταπληκτικό smokey eye μακιγιάζ. Επέλεξε να έχει τα μαλλιά σινιόν με πολύ όγκο μπροστά, στιλ το οποίο χαρίζει μια ρομαντική νότα στην εμφάνισή της.

Nicole Richie Το ολόισιο ponytail της Nicole Richie έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο προσωπικός της hairstylist Jenny Cho δημιούργησε στο πίσω μέρος ένα twist με τσιμπιδάκια ενώ άφησε το πάνω μέρος της κοτσίδας πιο χαλαρό. Έτσι, έδωσε ένα φουτουριστικό χαρακτήρα στο χτένισμά της που ταίριαζε γάντι με το μεταλλικό φόρεμά της.

34 | EXTENSIONmag


Kate BecKiNsale

STarHair

Πολύ κομψό, με αρκετό όγκο στο πίσω μέρος, το updo της Kate ανάδειξε τον χαρακτήρα της, ενώ το όσο πρέπει υπερβολικό hairstyling εξισορροπήθηκε με το ανάλαφρο μακιγιάζ.

diaNNa aGroN Το χρώμα που έχει επιλέξει να βάψει τα χείλη της μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιο είναι για να το φορέσουμε κι εμείς, και μαλλιά της Dianna agron με πολύ όγκο την κατατάσσουν στην κορυφή των πιο εντυπωσιακών εμφανίσεων.

35 | EXTENSIONmag


starhair

Nicole Kidman Η Nicole Kidman άφησε ίσια την ξανθιά της κόμη για να κάνει μια κομψή εμφάνιση, και να μην φορτώσει επιπλέον το έντονο σε λεπτομέρειες φόρεμα.

Heidi Klum Η Heidi Klum είναι πάντα πολύ chic. Απλά, επέλεξε να έχει τα μαλλιά της ολόισια με χωρίστρα στη μέση. Θα την προτιμούσαμε με ένα πιάσιμο, που θα έδινε χώρο στο εντυπωσιακό αξεσουάρ που φορούσε στο λαιμό της να αναδειχθεί!

36 | EXTENSIONmag


Jessica cHastaiN Η Jessica Chastain έκλεψε τις καρδιές μας με το retro στιλ. Συνδύασε τέλεια το χτένισμα με όγκο με την λαμπερή επιδερμίδα και τα ροδακινί της χείλη. Μας θύμισε κάτι από δεκαετία του 60.

soPHia VerGara Η Sophia Vergara για πιο glamοroυς στιλ γύρισε τα ολόισια μαλλιά από την μια πλευρά. Ίσως να το παράκανε λίγο με το μακιγιάζ, τονίζοντας ταυτόχρονα και τα μάτια και τα χείλη της.

37 | EXTENSIONmag


νewentry

NEA

BC COLOR FREEZE Η Schwarzkopf Professional παρουσιάζει τη νέα σειρά περιποίησης για βαμμένα μαλλιά, BC COLOR FREEZE, προσφέροντας προστασία και διατήρηση του χρώματος έως και 90% της έντασης και το 100% της λάμψης μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Η επαναστατική τεχνολογία Color Freeze περιέχει: • Φόρμουλες σταθεροποίησης χρώματος που σφραγίζουν την επιφάνεια της τρίχας και σταθεροποιούν τα χρωστικά πιγμέντα. • Ενισχυτικό λάμψης συνδυασμένο με περιποιητικούς παράγοντες και εκχύλισμα υγρού μεταξιού, χαρίζοντας λείο αποτέλεσμα με 100% λάμψη στο χρώμα. Η τεχνολογία Color Freeze είναι το τέλειο συμπλήρωμα της Τεχνολογίας Amino Cell Rebuild. Ενώ η πρώτη αναδομεί την εξωτερική επιφάνεια και προστατεύει το χρώμα, η δεύτερη εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα, αναδομώντας την εσωτερική δομή των κυττάρων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποκτούν δύναμη και ελαστικότητα. Επίσης, όλα τα προϊόντα της σειράς Color Freeze περιέχουν φίλτρο UV, προστατεύοντας τα μαλλιά από τη βαθμιαία εξασθένιση της έντασης του χρώματος και την αλλοίωση της ποιότητας που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου.

38 | EXTENSIONmag


100% Χρώμα & Λάμψη από ρίζα έως άκρη κάθε τρίχας των μαλλιών σας

39 | EXTENSIONmag


40 | EXTENSIONmag


41 | EXTENSIONmag


STylISTrePort

Μόλις υποδεχθήκαμε τη νέα χρονιά και ρωτήσαμε 5 hair stylists να μας καταγράψουν τις κυριότερες τάσεις, που θα επικρατήσουν φέτος στα μαλλιά.

χρΙΣΤΙΝΑ ΜΑρΙΝΟβΑ, REDKEN ARTIST Ιδιοκτήτρια Κομ/ριου «HAIR STUDIO CHRISTIN», Θεσσαλονίκη Με βάση την φετινή τάση της μόδας και τις γεμάτες χρώμα collection που επικρατούν στις πασαρέλες, μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλά style ανάλογα με τον τύπο της κάθε γυναίκας. Η πρόταση μου για φέτος είναι το ανδρόγυνο style, που αποστασιοποιείται από το παραδοσιακό γυναικείο look και ξεχωρίζει με κοντές και αυστηρές γραμμές, στα χρώματα του κόκκινου και του χάλκινου.

ΔΗΜΗΤρΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ, REDKEN ARTIST Ιδιοκτήτης Κομ/ριου «HAIR SALOON», χαλκίδα Φέ τος το κόκ κινο και το χά λ κινο έ χου ν την τιμητικ ή τους, οπότε αυτές οι αποχ ρώσεις από μόνες τους είναι πολύ λαμπερές και φωτεινές και μερικά highlights σε χ ρυσό τόνο θ α δέσου ν πάρα πολύ σαν σύ νολο. Σχετικά με το χτένισμα, μακριά μαλλιά κάτω από τους ώμους γεμάτα καμπύλες, σκάλες, κυματιστές άκρες, ο,τιδήποτε για να αναδείξει φέτος την πιο θηλυκή πλευρά της γυναίκας. Για πιο ειδικέ ς περισ τά σεις, έ να χαμη λό σινιόν κα θ όλου αυσ τηρό, με μια χα λαρή φρά ν τζ α σε μο ρφή vang είναι ό,τι πρέπει για να κ λέψετε την παράσταση!

42 | EXTENSIONmag


ΘΩΜΑΗ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ, REDKEN ARTIST Ιδιοκτήτρια Κομ/ριου «TOMMY ANGEL», Θεσσαλονίκη Για φέτος προτείνω όλες τις ζεστές αποχρώσεις και κυρίως το κόκκινο και το χάλκινο, που είναι και η πιο "hot" τάση αυτής της σεζόν. Επίσης ανταύγειες, ή flash για περισσότερη λάμψη και ένταση στο χρώμα. Όσον αφορά στο κούρεμα, στα μακριά και μεσαίου μήκους μαλλιά, προτείνω μακριές φράντζες, καθώς επίσης και ανάλαφρα καρέ σε διάφορα μήκη. Για τις πιο τολμηρές κυρίες με κοντά μαλλιά προτείνω το στυλ " a la garcon".

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, REDKEN ARTIST Ιδιοκτήτης Κομ/ριου «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ», Θεσσαλονίκη Για το 2012 οι επιρροές από τις δεκαετίες του 60 και του 70 θα κυριαρχήσουν και πάλι. Διαλέξτε ένα στιλ από προσωπικότητες εκείνων των δεκαετιών, αναβαθμίστέ το με μια μοντέρνα ματιά από το σήμερα και θα έχετε το χτένισμα που αναζητάτε. Η συνέχεια του 2012 όμως θα είναι πιο σκληρή με την δεκαετία του 80 και την νεοπάνκ εποχή να κατακτά ότι στιλ βρει μπροστά της. Όπως ακριβώς με το στιλ μαλλιών έτσι και με το χρώμα πολλές είναι η αποχρώσεις που θα ακολουθήσουν από το2011 στο 2012 με βασικότερη όμως όλων τις αποχρώσεις του κόκκινου. Και όταν λέμε τις αποχρώσεις του κόκκινου εννοούμε όλες, από κόκκινο-χάλκινο της φωτιάς μέχρι το κόκκινο της βουργουνδίας. Το μότο για την φετινή χρονιά για κάθε επισκέπτη κομμωτηρίου είναι: απλά, άλλαξέ το!!!

SULLI ZISSI, REDKEN ARTIST Ιδιοκτήτρια Αλυσίδας Κομ/ριων «Linea Capelli», Αθήνα Οι προτάσεις μου για φέτος, στις αποχρώσεις των μαλλιών είναι οι ξανθές ζεστές, οι φωτεινές χάλκινες και οι έντονες κόκκινες. Όσον αφορά στο styling, προτείνω πριν φτάσετε σε αυτό να κάνετε μια θεραπεία που να δίνει λάμψη και προχωρώντας στο χτένισμα δέστε τα μαλλιά σας με απλούς τρόπους, αποφεύγοντας την υπερβολική λακ, έτσι ώστε τα μαλλιά να διατηρούν τη φυσική τους κίνηση. Εάν, όμως προτιμάτε να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω, φροντίστε να έχουν ήρεμους κυματισμούς. 43 | EXTENSIONmag


hairinfo

Περνάτε την φάση: "θέλω να αλλάξω τα μαλλιά μου" ; Αν ναι, είστε στο σωστό άρθρο! Ας το πάρουμε από την αρχή... Πόσες φορές δεν έχετε ζητήσει από τον κομμωτή σας να κόψει τα μαλλιά σας όπως η τάδε (δεν λέω ονόματα για να μην προδώσω τις απαντήσεις!); Τώρα πια δεν χρειάζεται να ψάχνετε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικές stars. Η λίστα με τα κουρέματα, που έψαξαν οι χρήστριες του internet από την αρχή του 2011 μόλις κυκλοφόρησε. Ποιοι ανήκουν στη λίστα με τα πέντε πιο διάσημα haircuts;

Justin Bieber Κι όμως! Μπορεί τον μεγαλύτερο σάλο με την αλλαγή στο κούρεμα να το έκανε η Emma Watson, αλλά πρώτος στη λίστα του Google search ήταν ο νεαρός Justin Bieber. Φαίνεται πως πολλά αγόρια σκέφτηκαν να αντιγράψουν το look του και άλλα τόσα κορίτσια ήθελαν να κάνουν το αγόρι τους να μοιάζει με τον Justin, ξεκινώντας φυσικά από τα μαλλιά!

Kate Winslet Πριν κάποιους μήνες η Kate Winslet φωτογραφήθηκε στην Vogue με ένα εντελώς διαφορετικό κούρεμα και χρώμα από αυτό που την είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ο νέος και μη συντηρητικός εαυτός της άρεσε πολύ. Το ολοκαίνουριο look της δε, ήταν τόσο ενημερωμένο, γεγονός που φαίνεται και από τα φρύδια της: τα νέα φρύδια είναι αντρικά. Το χρώμα τους κάνει αντίθεση με το χρώμα των μαλλιών μας. Το είδαμε στον οίκο Balenciaga με τα μοντέλα να εμφανίζονται στην έναρξη του show με ξανθά μαλλιά και σκούρα φρύδια. Και το έκανε πρώτη η Kate! 44 | EXTENSIONmag

it


Jennifer Aniston Στην τρίτη θέση των κουρεμάτων που “χτυπήθηκαν” περισσότερο στο Google ήταν αυτό της Jennifer Aniston. Το μακρύ καρέ με το οποίο πειραματίστηκε περίπου πέντε μήνες πριν, της πάει πολύ και μάλλον επηρέασε πολλές ακόμη γυναίκες. Φαίνεται πως η Jennifer το΄ χει με τα κουρέματα που αφήνουν ιστορία.

Emma Watson Από τότε που αποχωρίστηκε τα μεσαίου μήκους μαλλιά της, η Emma Watson μπήκε στη λίστα με τα πιο fashionable κορίτσια ανά τον κόσμο. Το pixie cut ανέδειξε τα χαρακτηριστικά της και έκανε πολ λές γυναίκες να ξανασκεφτούν την κοντοκουρεμένη εκδοχή.

Kim Kardashian Δεν είμαι ακριβώς σίγουρη για ποιο λόγο η Kim Kardashian είναι τόσο υπερεκτιμημένη (γνώμη!). Από την άλλη, όμως, οι γυναίκες φαίνεται να την ακολουθούν και κάποιες φορές να εμπνέονται και από τις εμφανίσεις της. Κάπως έτσι πρέπει να εξηγείται το γεγονός ότι είναι στην πέμπτη θέση των “χτυπημάτων” στην μηχανή αναζήτησης.

45 | EXTENSIONmag


celebritystyle

κοντές αφέλειες; Το κορίτσι με το τατουάζ σaσ δείχνει 4 διαφορετικά χτενίσματα! Για το "Κορίτσι με το τατουάζ ", έχει γίνει πολύς ντόρος σε όλα τα ξένα μέσα εδώ και καιρό. Με αφορμή την παραπάνω ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Rooney Mara, πάρτε μερικές ιδέες για το πως να χειριστείτε την κοντή φράντζα.

Αφέλειες κάτω με κορδέλα How to: Στεγνώνετε τις αφέλειες χωρίς να δώσετε καθόλου όγκο. Για να το πετύχετε, ο αέρας του σεσουάρ πρέπει να ακολουθεί την φορά της τρίχας. Τινάζετε τις αφέλειες με τα δάχτυλά σας για να τους δώσετε όμορφη κίνηση.

Έντονη χωρίστρα στο πλάι How to: Αφού τα λούσετε, χτενίζετε τα μαλλιά κάνοντας μια έντονη χωρίστρα στο πλάι. Βάζετε στις παλάμες σας μια γενναιόδωρη ποσότητα gel για wet look και ακολουθείτε τη φορά της τρίχας. Για ακόμη πιο σταθερό κράτημα, ψεκάστε με λακ.

Χωρίστρα ελαφρώς στο πλάι How to: Πιάστε τα υπόλοιπα μαλλιά σε ένα χαμηλό ponytail. Ξεχωρίστε τις μπροστινές αφέλειες και με ένα σεσουάρ κάντε τις αφέλειες προς το πλάι. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει ο αέρας του σεσουάρ να ακολουθεί την φορά της τρίχας προς το πλάι. Ψεκάστε με λακ για δυνατό κράτημα.

Αφέλειες κάτω με όγκο How to: Για να πετύχετε τις sleek αφέλειες αφού τα λούσετε, τα στεγνώνετε. Για τις αφέλειες, φροντίστε ο αέρας του σεσουάρ να ακολουθεί την φορά της τρίχας και μπλέξτε και τα δάχτυλά ώστε να δώσετε κίνηση. Έπειτα, πάρτε μια μικρή στρογγυλή βούρτσα και δώστε όγκο στις αφέλειες ρίχνοντας αέρα πάνω. Αφού ολοκληρώσετε, βουρτσίστε από πάνω, αφού ψεκάσετε πρώτα την βούρτσα με λακ.

46 | EXTENSIONmag


Βαριές αφέλειες για την Kim Kardashian με τη νέα χρονιά Ένα look που αγάπησαν πολλές, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι κολακεύει την Kim με την πληθωρική προσωπικότητα. Η Kim Kardashian δε σταματάει να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας ούτε μία μέρα. Τη χρονιά την άνοιξε με καινούριο look. Μακριές, πυκνές αφέλειες πήραν τη θέση του πιο glamorous look, που επέλεγε τελευταία με τη σηκωμένη φράντζα σε κυματισμούς. Φαίνεται η φωτογράφιση που έκανε κατά τα πρότυπα της Elizabeth Τaylor ως Κλεοπάτρα την επηρέασαν. Οι αφέλειες κατά καιρούς γυρνάνε στα πρόσωπα διαφόρων celebrity δίνοντας μία παιδικότητα στην εμφάνιση τους. Απλά, δεν μένουν για πολύ! Δεν πηγαίνουν βέβαια σε όλες. Στην Kim φαίνονται όμορφες

και η ίδια δείχνει να τις απολαμβάνει, αλλά οι βλεφαρίδες της που είναι όπως πάντα υπερβολικές, μοιάζουν να έχουν την τάση να γίνουν ένα μαζί τους! Εκτός, όμως από τις αφέλειες το μήκος των μαλλιών της και τα διαφορετικά επίπεδα - μήκη τους δεν είναι και το πιο κολακευτικό στοιχείο επάνω της- αν και η ίδια δε φαίνεται να το βλέπει έτσι. Λίγο πιο κοντά μαλλιά θα την έκαναν να φαίνεται πολύ πιο όμορφη - όπως θα έκανε και ένα μακιγιάζ λιγότερο βαρύ.

47 | EXTENSIONmag


celebritywatch

vs

blondes brunettes την θέση σε αυτή Δεν θα πάρω ό και θα σας την έρευνα. Γι'αυτ ά. μεταφέρω απλ

Λένε ότι οι άν τρες προτιμούν τις ξανθιές. Αλλά, φαίνεται πώς τόσα χρόνια αυτό ήταν μύθος. Τουλάχιστον, έτσι αποδεικνύεται από την έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Westminister και δημοσιεύθηκε στην Daily Mail. Βάσει της έρευνας αυτής, οι ερευνητές έστειλαν σε τρία clubs του Λονδίνου την ίδια γυναίκα, τρεις φορές: την πρώτη με καστανά μαλλιά, την δεύτερη με ξανθά και την τρίτη κοκκινομάλλα και παρακολούθησαν πόσοι άντρες τις πρόσεξαν. Έπειτα, οι ερευνητές επέστρεψαν στα clubs αυτά και ζήτησαν από 130 άντρες να σχολιάσουν φωτογραφίες που έδειχναν την γυναίκα αυτή καστανή, ξανθιά και κοκκινομάλλα. Η γυναίκα συζητήθηκε περισσότερο ούσα ξανθιά, αλ λά παρόλα αυτά όταν οι άντρες κλήθηκαν να επιλέξουν πότε έγινε η γυναίκα πιο ελκυστική και έξυπνη, εκείνοι επέλεξαν την καστανή εκδοχή της! Ο επικεφαλής της έρευνας Viren Swami σχολιάζει ότι η επιλογή αυτή μπορεί να αντικατοπτρίζει την τάση της εποχής που θέλει το καστανό να επιστρέφει δυναμικά. Συγκεκριμένα είπε: "Στα 60's και στις αρχές των 70's, όταν η Jackie Kennedy ήταν fashion icon, το καστανό χρώμα ήταν το ιδανικό για όλες τις γυναίκες! Αργότερα, στα 70's και 80's οι ξανθιές ήταν οι ιδανικές γυναίκες!".

48 | EXTENSIONmag


HaIrEVENT

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ PRESTIGE ΤΕΛΗΣ ΚΙΚΕΡΗΣ 2012 Το Prestige Τέλης Κίκερης αποτελεί την πρώτη ελληνική σχολή που έσπασε το φράγμα των ελληνικών συνόρων και κάθε χρόνο , ως τώρα, ταξιδεύει στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τη διεξαγωγή μεγάλων Επαγγελματικών Σεμιναρίων. H αρχή για το 2012 έγινε με ένα μοναδικό Επαγγελματικό Σεμινάριο στο Μιλάνο (23 – 25.01.2012) από τον Καλλιτεχνικό μας Διευθυντή Ελευθέριο Κίκερη. Για τη συνέχεια το Artistic Team του Prestige επιστρέφει στη Λευκωσία (19.02.2012), έπειτα από πρόσκληση του Σύνδεσμου Κομμωτών Κύπρου. Εκεί, σε ένα μονοήμερο σεμινάριο - workshop, θα μοιραστεί με τους Κύπριους Επαγγελματίες τις νέες τάσεις σε cutting & signon, για το 2012!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...!

Prestige Τέλης Κίκερης - Εργαστήριο ελευθέρων σπουδών Σιβιτανίδου 6 Καλλιθέα, Τηλ.: 210 9517389www.prestigeteliskikeris.gr 49 | EXTENSIONmag


hairnews

Ειδήσεις από το χώρο της κομμωτικής από μια άλλη… οπτική γωνία. Ειδήσεις που αφορούν στην κομμωτική και τους κομμωτές, αλλά και αστεία και ευτράπελα γεγονότα από όλο τον κόσμο, που συμβαίνουν στα κομμωτήρια.

Το δώρο της 6χρονης Hanna!

Η Hanna Mangold ήταν 2 ετών όταν άρχισε να μακραίνει τα μαλλιά της με σκοπό να τα δωρίσει στην φιλανθρωπική οργάνωση Locks of Love. Το κίνητρό της ήταν μία συμμαθήτρια του αδελφού της που έπασχε από λευχαιμία και είχε χάσει τα μαλλιά της λόγω της χημειοθεραπείας. Πολύ συχνά ρωτούσε την μητέρα της "πόσο μεγάλα είναι τα μαλλιά μου;" και μόλις η μαμά της απάντησε ότι "έχουν φτάσει ως τον ποπό" η μικρή της είπε "τότε είναι η ώρα να τα κόψουμε και να τα χαρίσουμε"! Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, η μικρή μαζί με την μητέρα της και την γιαγιά της επισκέφθηκαν το κομμωτήριο για το κούρεμα της Hanna. Η κομμώτρια, η οποία είναι οικογενειακή φίλη, τους υποδέχθηκε με χαρά και συνεχώς μιλούσε στην 6χρονη όσο την κούρευε. Η μικρή δεν έδειξε να στεναχωριέται για την απώλεια των μαλλιών της καθώς γνώριζε ότι ήταν για συγκεκριμένο σκοπό! Η οργάνωση Locks of Love προσφέρει δωρεάν προσθετικά μαλλιών σε παιδιά κάτω των 21 ετών που χάνουν τα μαλλιά τους από οποιαδήποτε ασθένεια. Η μεγαλοψυχία της μικρής Hanna αποδεικνύει ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι εδώ και μπορεί να εκφραστεί ακόμη και με μια απλή δωρεά μαλλιών!

Τι δηλώνει για τον χαρακτήρα σου το χρώμα των μαλλιών σου; Λένε ότι κατά βάθος έχουμε 3 χαρακτήρες: αυτό που δείχνουμε στους άλλους, αυτό που πραγματικά είμαστε και αυτό που οι άλλοι βλέπουν... και τα μαλλιά είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι άλλοι όταν μας κοιτούν! Τι συμπεράσματα βγάζουν συνήθως από το χρώμα των μαλλιών μας; Μελαχρινά και καστανά μαλλιά: Προσγειωμένες, γήινες, σοβαρές, σταθερές... αυτά είναι τα συνήθη συμπεράσματα που αυθόρμητα εξά-

γουν όλοι για όσες έχουν σκουρόχρωμα μαλλιά. Περίπου οι μισοί άνδρες πιστεύουν πως οι μελαχρινές και οι καστανές είναι οι πιο ελκυστικές, οι πιο έξυπνες και οι πιο ανεξάρτητες. Ξανθά μαλλιά: Ακριβώς επειδή τα μωρά έχουν συνήθως πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, το ξανθό χρώμα συνδέεται με την νεανικότητα, τη σφριγηλότητα, την χαρά... Όσες έχουν ξανθά μαλλιά λοιπόν, δείχνουν πιο νέες και πιο πρόσχαρες. Τώρα πια που πέρασε και η μόδα με

τα "ξανθά ανέκδοτα", είναι μάλλον κοινά αποδεκτό ότι ξανθό σημαίνει σέξυ και glamorous! Κόκκινα μαλλιά: Οι γυναίκες που έχουν κόκκινα μαλλιά είναι λιγότερες από το 5% του γυναικείου πληθυσμού. Στο παρελθόν, και μέχρι ένα σημείο και σήμερα, οι κοκκινομάλλες θεωρούνται πιο άγριες, πιο δυναμικές.. γυναίκες "δηλητήριο"! Συνήθως επιζητούν την προσοχή των υπολοίπων και καταφέρνουν εύκολα να την έχουν!

Και νέο περιστατικό αλλεργικού σοκ από βαφή στο σπίτι.

H 14χρονη Chloe Robins είδε το πρόσωπό της να πρήζεται… σε τρομακτικό βαθμό μετά τη χρήση συγκεκριμένης βαφής για τα μαλλιά της. Ένα 14χρονο ανερχόμενο μοντέλο από το Southampton μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από αλλεργική αντίδραση που της προκάλεσε η βαφή των μαλλιών της μέσα σε 48 ώρες από τη χρήση της. Είναι χαρακτηριστικό όπως δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία ότι το κεφάλι της έγινε "διπλάσιο" μετά το πρόβλημα που της προκάλεσε η βαφή. Η Robins δυσκολευόταν να αναπνεύσει και έκανε συνέχεια εμετό. "Νόμιζα ότι 50 | EXTENSIONmag

Πηγή: Daily Mail

θα πεθάνω. Στην αρχή ένιωθα μια έντονη φαγούρα στο κεφάλι μου και μετά από λίγο το ένιωθα να πρήζεται και να διογκώνεται." Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μερικές μόλις εβδομάδες μετά το θάνατο μιας 17χρονης Αγγλίδας, της Tabatha McCourt, 20 λεπτά αφού έβαψε τα μαλλιά της, στο σπίτι ενός φίλου. Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν την Chloe, η συγκεκριμένη μάρκα βαφής μαλλιών πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από τα ράφια των σούπερμάρκετ, όπως και οι άλλες που περιέχουν το ένοχο στοιχείο της παραφενυλοδιαμίνης.


Μια ξανθιά πηγαίνει στο κομμωτήριο με το walkman στ αυτιά ."Θέλω να με κουρέψετε και να με χτενίσετε χωρίς όμως να βγάλετε τα ακουστικά απ τα αυτιά μου", λέει στον κομμωτή ο οποίος την διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα... Πάνω όμως στον κομμωτικό οργασμό μια λάθος κίνηση και τα ακουστικά βγαίνουν... Η ξανθιά αλλάζει χίλια χρώματα, κατασταλάζει στο μπλε μαρέν, πέφτει κάτω και αρχίζει πεθαίνει σιγά σιγά! Ο κομμωτής βιάζεται να επανορθώσει το λάθος του και πάει να της βάλει τα ακουστικά στ' αυτιά. Δεν καταφέρνει όμως να συγκρατήσει την περιέργεια του και τα φορά να δει τι παίζουν: "ΕΙΣΠΝΟΗ ΕΚΠΝΟΗ - ΕΙΣΠΝΟΗ... " Ήταν κάποτε ένας που πάει στο γιατρό και του ανακοινώνει: "Γιατρέ μου άστα, έχω τρομερό πρόβλημα τριχόπτωσης. Τι να κάνω για να αρχίσουν να φυτρώνουν και πάλι τα μαλλιά μου;" Γιατρός: "Θα πάρεις αυτήν τη λοσιόν και θα βάζεις απ' αυτήν κάθε μέρα. Δε θα διαβάσεις όμως τις οδηγίες!". Εντάξει. Επιστρέφει ο τύπος, αρχίζει να βάζει από τη λοσιόν του γιατρού, αλλά αυτό που ανακαλύπτει είναι πως το κεφάλι του αρχίζει και μικραίνει αντί να βγάζει τρίχες. Ανάστατος τηλεφωνεί στο γιατρό και του θέτει το πρόβλημα. "Μη φοβάσαι", απαντάει εκείνος, "... συνέχισε να βάζεις από τη λοσιόν. Καλά πας. Προς Θεού όμως μη διαβάσεις τις οδηγίες!". Τι να κάνει κι αυτός, υπάκουσε. Το κεφάλι του όλο και μίκραινε, έφτασε να γίνει σαν πεπόνι, αλλά τρίχες γιοκ. Ξαναπαίρνει το γιατρό και πάλι εκείνος τον προέτρεψε να συνεχίσει την επάλειψη, δίχως να διαβάσει τις οδηγίες. Συνέχισε ώσπου το κεφάλι του έγινε σα πορτοκάλι, αλλά καμία τρίχα δεν είχε φυτρώσει. Σοκαρισμένος ξανατηλεφωνεί στο γιατρό, ο οποίος τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Συνέχισε ο άμοιρος τις επαλείψεις ώσπου έφτασε το κεφάλι του να γίνει σαν το μπαλάκι του πινγκ-πονγκ. "Ε τελείωσε", σκέφτηκε, "... θα διαβάσω τις οδηγίες". Κι έγραφε η ετικέτα: "Όταν το κεφάλι σας γίνει σαν το μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, χτενίστε τα φρύδια προς τα πίσω!" Γυναίκα1: Ω Θεέ μου, έκοψες τα μαλλιά σου! Καλέ πώς σου πάνε; Θαύμα! Γυναίκα2: Λες; Εγώ δεν ήμουν της ίδιας άποψης όταν τα είδα στον καθρέφτη. Θέλω να πω δεν τα βρίσκεις υπερβολικά κατσαρά; Κύριε των Δυνάμεων, όχι! Είναι τέλεια. Κι εγώ θα ήθελα να τα κόψω σε αυτό το στιλ αλλά είμαι πολύ στρογγυλοπρόσωπη και δε θα μου πηγαίνουν. Μάλλον είναι καλύτερα να τ αφήσω ως έχουν. - Μιλάς σοβαρά; Εγώ το πρόσωπό σου το βρίσκω αξιολάτρευτο. Και θα μπορούσες χωρίς πρόβλημα να κάνεις μία από αυτές τις νεανικές κομμώσεις που είναι αυτή την εποχή της μόδας. Θα είσαι υπέροχη! Θα ήθελα κι εγώ να το κάνω αλλά φοβάμαι ότι θα φαίνεται ο λαιμός μου. - Μα τι λες χρυσή μου; Εγώ πολύ θα ήθελα να έχω ένα λαιμό σαν το δικό σου. Και τι δε θα κανα για να κρύψω τις ωμοπλάτες μου. - Καλέ τρελάθηκες; Ξέρω κοπέλες που θα έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν για ν αποκτήσουν ωμοπλάτες σαν τις δικές σου. Κοίτα τι ωραία που σου πηγαίνουν όλα τα ρούχα; Κοίτα τα δικά μου χέρια πόσο κοντά είναι; Αν είχα κι εγώ λίγο μεγαλύτερες ωμοπλάτες θα μπορούσα να φοράω ό,τι ρούχο γουστάρω. - Αχ μη λες σαχλαμάρες και με κάνεις και γελάω! Αφού όλοι οι άντρες πέφτουν στα πόδια σου! Αχ, πέρασε η ώρα κι έχω αργήσει, πρέπει να σ αφήσω, τσάο τσάο!- Γεια σου χρυσή μου!

Το ηλεκτρονικό Ιστορίες για... τρίχες! κατάστημα των μαλλιών και της κομμωτικής Γνωρίστε το HairCut.gr Market Place, το ηλεκτρονικό κατάστημα για τον καταναλωτή που ενδιαφέρεται για τα μαλλιά και την ομορφιά αλλά και για τον επαγγελματία της κομμωτικής και της ομορφιάς που θέλει να κάνει τις αγορές του online! Στο HairCut.gr Market Place θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών ομορφιάς σε πολύ καλές τιμές και παράλληλα μεγάλες προσφορές από κομμωτήρια και επιχειρήσεις που παρέχουν υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες τους! Ειδικά για τους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν τις αγορές τους οι περισσότερες επιχειρήσεις παρέχουν ειδικές τιμές ακόμη κι αν δεν τις αναγράφουν σε αυτό το κατάστημα. Κάντε την παραγγελία σας κανονικά και θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους πριν την αποστολή της παραγγελίας σας! Οι αγορές σας μέσω του HairCut.gr Market Place γίνονται εύκολα με το πάτημα λίγων clicks και δεν είναι απαραίτητη η χρήση πιστωτικής κάρτας. Η ποικιλία των προϊόντων και των υπηρεσιών θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα αλλά και με νέες προσφορές. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη στις social σελίδες μας για να μένετε ενημερωμένοι. Το HairCut.gr Market Place είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών και οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της προς πώληση, είτε πρόκειται για ένα κομμωτήριο που θέλει να προβάλλει τις προσφορές και τα προϊόντα του προς τους καταναλωτές, είτε για επιχείρηση κομμωτικής/ομορφιάς που θέλει να διαθέσει τα προϊόντα της στους καταναλωτές ή τους επαγγελματίες κομμωτές!

Αυτά τα γνωρίζατε; • Οι τρίχες είναι στην πραγματικότητα... νεκροί ιστοί! Αλλιώς κάθε φορά που κουρευόμαστε θα πονούσαμε αφάνταστα! • Κάθε τρίχα είναι δυνατή σαν... ατσάλι! Μπορεί να σηκώσει βάρος μέχρι 60 κιλά πριν "σπάσει"! • Τα μαλλιά μας περιέχουν κυρίως κερατίνη, ένα υλικό που περιέχεται επίσης στα νύχια μας • Κάθε μέρα χάνουμε από 50 έως 150 τρίχες. Συνολικά έχουμε πάνω από 100.000 τρίχες στο κεφάλι μας! • Όσοι έχουν ξανθά μαλλιά έχουν περισσότερες τρίχες στο κεφάλι τους από τους υπόλοιπους! • Εκτός από ορμονικές διαταραχές και παθολογικά προβλήματα, η βασικότερη αιτία τριχόπτωσης είναι το άγχος... • Όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα, είναι μεγαλύτερα μέχρι και 30%. Όταν τα στεγνώνουμε, επανέρχονται στο κανονικό τους μέγεθος.

Είναι μια νέα μέθοδος για περμανάντ η οποία χρησιμοποιεί ρόλεϊ διαφόρων μεγεθών με θερμότητα η οποία παράγεται από ένα μηχάνημα που διαθέτει ψηφιακή οθόνη (digital display), και έτσι πήρε και το όνομά της η μέθοδος. Η διαδικασία είναι ανάλογη με την παραδοσιακή περμανάντ. Η μέθοδος ξεκίνησε από την Ιαπωνία αλλά πλέον χρησιμοποιείται από πολλούς κομμωτές και στην Ευρώπη, οι οποίοι συχνά την αποκαλούν και hot perm (θερμή περμανάντ). Κάθε ρόλεϊ μπορεί να διοχετεύει διαφορετική θερμότητα μέσω του ελέγχου που παρέχει η ειδική συσκευή και συνεπώς να παρέχει πιο σφιχτές ή πιο χαλαρές μπούκλες ανά περίπτωση. Οι διαφορές με την κλασική περμανάντ: Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται στο σχήμα και στην υφή της μπούκλας που δημιουργείται Η κλασική περμανάντ παρέχει πιο σφιχτές μπούκλες όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα και πιο χαλαρές όταν είναι στεγνά. Η digital perm παρέχει πιο σφιχτές μπούκλες όταν τα μαλλιά είναι στεγνά. Συχνά τα μαλλιά είναι πολύ πιο απαλά και λαμπερά με την digital perm. Σε γενικές γραμμές, η digital perm απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο για την εφαρμογή της από την κλασική, για αυτό και το κόστος της είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά αυτό εξαρτάται από το κάθε κομμωτήριο, τα υλικά και το μηχάνημα που χρησιμοποιείται. Μετά την digital perm, δεν χρειάζεσαι προϊόντα styling για να φορμάρεις τις μπούκλες. Το μόνο που χρειάζεσαι για το φορμάρισμα είναι ένα πιστολάκι και τα δάχτυλά σου! Άλλο ένα χαρακτηριστικό της digital perm είναι ότι δουλεύει καλύτερα σε τρίχες με πάχος σε σχέση με την κλασική περμανάντ που υστερεί. Από την άλλη μεριά, επειδή στα ρόλεϊ διοχετεύεται θερμότητα, δεν μπορούν να τοποθετηθούν στην ρίζα της τρίχας, οπότε η μπούκλα δεν μπορεί να ξεκινά από χαμηλά. Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της digital perm: Η digital perm διαρκεί μέχρι 4 μήνες μετά την εφαρμογή της και μπορεί να ξαναχρησιμοιηθεί όσες φορές θέλεις καθώς δεν προκαλεί φθορά στην τρίχα! 51 | EXTENSIONmag

Digital Perm

Ανέκδοτα για τα μαλλιά (vol.2)!


52 | EXTENSIONmag


53 | EXTENSIONmag


ferragamo

54 | EXTENSIONmag


hairtrends

g n i r p s is in the... ! r i a h

η ιάζει, η διάθεσ H άνοιξη πλησοι διάσημοι οίκοι μας ανεβαίνει και ϊδεάσει για τις ο έχουν ήδη πρ ιά. Πάρτε μια λλ μα τα σ τάσεις ριότερα ιδέα από τα κυ α θ trends, που "φορεθούν" φέτος στα μαλλιά!

55 | EXTENSIONmag


" F F I U Q " THE 56 | EXTENSIONmag

Ο

οίκος Fendi λανσάρει την τάση που είδαμε και σε πολλές celebrities στα Golden Globes. Φέτος σηκώστε τη φράντζα όσο πιο ψηλά μπορείτε και με όσο περισσότερο όγκο γίνεται! Τα υπόλοιπα μαλλιά μπορούν να καταλήγουν σε ένα χαλαρό σινιόν, ή να είναι κάτω.

fendi


*

hairtrends

Sid e-S we ep

Από τα ωραιότερα και ευκολότερα looks για φέτος. Ένα χαμηλό σινιόν με την φράντζα στη μία πλευρά. Ψεκάζετε με την αγαπημένη σας λακ και έτοιμες.

iceberg

57 | EXTENSIONmag


Το πιο σικάτο και ταυτόχρονα ροκ σινιόν εντοπίσαμε στον οίκο Gucci. Η φράντζα έχει όγκο για να προσδώσει στο αυστηρό ύφος μια ροκ διάθεση. Το προτείνουμε για ιδιαίτερες εμφανίσεις.

gucci

58 | EXTENSIONmag

Sleek updo!

hairtrends


mix it up

*

Στον οίκο Trussardi, Το ατημέλητο ενιαίου μήκους καρέ, συνδυάζεται με τις πιο hot αποχρώσεις της νέας σεζόν. Το χάλκινο κόκκινο χρώμα θα έχει φέτος την άνοιξη την τιμητική του και όσες θέλετε να αποκτήσετε μοναδικές φλογερές αποχρώσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε στον κομμωτή σας, αφού τα κόκκινα χρώματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο στο κομμωτήριο. Τολμήστε το!

trussardi

59 | EXTENSIONmag


κοτσιδάκια/σινιόν Μια πολύ εντυπωσιακή εκδοχή, που παντρεύει τα κοτσιδάκια με το σινιόν παρατηρήσαμε στην πασαρέλα του Armani. Το στιλ είναι αέρινο, εύκολο στην εφαρμογή με όμως πολύ ωραίο τελικό αποτέλεσμα. Και εδώ κυριάρχησαν οι χάλκινες αποχρώσεις. 60 | EXTENSIONmag

armani


hairtrends

" η ρ κ ά ε τ ν ά κ " Μακριά φράντζα στο πλάι και ένα χαλαρό σινιόν, μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπες όλες τις ώρες της ημέρας. Ανάλαφρο και ελκυστικό.

iceberg

61 | EXTENSIONmag


hairtrends

Σε πολύ σύγχρονη εκδοχή πολλά hairstyles έχουν επηρεαστεί από τη δεκαετία του εξήντα όπως βλέπουμε και στον οίκο Roccobarocco.

! k c a b e r a s ' 60

roccobarocco

62 | EXTENSIONmag


Romantic ά λλιά Απλά, ρομαντικ στο πλάι, τα μα ρί ργούν με την χω στρα μι ρα και δη ου πέφτουν ελεύθε ιση. άν φ εμ ντική μια πολύ ρομα

frani

63 | EXTENSIONmag


ic sh rt & o sh

*

64 | EXTENSIONmag

Είναι ο οίκος της κομψότητας, και για φέτος η Chanel μας προκαλεί να δοκιμάσουμε την πιο σικ εκδοχή του ανδρόγυνου στιλ, που εμφανίστηκε από πέρσι στις πασαρέλες. Ένα κοντό, απόλυτα κομψό και σέξι hairstyle.

chanel


* ac cess o riz e

Τα αξεσουάρ στα μαλλιά είναι για φέτος η απόλυτη τάση. Η Blugirl τονίζει ακόμα περισσότερο τα κυματιστά μαλλιά, με τη χρήση στέκας. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

blugirl

65 | EXTENSIONmag


buSINESS

66 | EXTENSIONmag


TA

ΞΑΝΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ

Νέα Out-Lift Blonde τεχνολογία για ξάνοιγμα έως 5 τόνους Νέες 9 αποχρώσεις Νέα πιο παχύρρευστη υφή για καλύτερη εφαρμογή - ιδανική για ανταύγειες

ΠΑΣΤΕΛ ΒΙΟΛΕ & ΜΠΛΕ

ΠΕΡΛΕ

ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΑΝΤΡΕ

ΕΝΤΟΝΟ ΣΑΝΤΡΕ

ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΑΠΑΛΟ ΒΙΟΛΕ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΥΣΙΚΟ

ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ

ΕΝΤΟΝΑ ΒΙΟΛΕ ΡΕΦΛΕ

9 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ Από ψυχρό του πάγου έως μπεζ της άμμου

Η M ATRIX καλωσορίζει το 2012 με καινούργιες και ανανεωμένες ξανθές αποχρώσεις • Η soCoLor.beauty παρουσιάζει 9 Νέες και Βελτιωμένες Ξανθές αποχρώσεις uLTr a.bLonDe με Νέα uLTra-LifT τεχνολογία που εξισορροπεί και ξανοίγει σε ένα εύκολο βήμα, δεσμεύοντας τα ανεπιθύμητα φόντα ξανοίγματος και δίνοντας εξισορροπημένα αποτελέσματα για πιο λαμπερά ξανθά. • Η Νέα τεχ νολογία uLTra.LifT προσφέρει ξάνοιγμα έως 5 τόνους αποτρέποντας το σπάσιμο και διατηρώ-

ντας τα μαλλιά λαμπερά και μεταξένια. • Η out Lift blond τεχνολογία περιέχει Cera oil για διαρκή καλλυντική περιποίηση. • Η βελτιωμένη και πιο παχύρρευστη υφή, θα σας βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή του προϊόντος όταν κάνετε ανταύγειες.

Δοκιμάστε τις Νέες αποχρώσεις της MATRIX για αξεπέραστα, μοναδικά, extra ξανθά αποτελέσματα προσφέροντας μέγιστη φωτεινότητα, καθαρότητα και λάμψη. 67 | EXTENSIONmag


AΠΟΨΕΙσ

κοσμοσ αλλαζει

ΑΛΛΑΞΤΕ

κι εσεισ!! Έχουμε την τύχη να ασκούμε ένα ιδιαίτερα δημιουργικό επάγγελμα και κάθε μέρα μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε και κάτι διαφορετικό στη δουλειά μας! Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης, Art Director των κομμωτηρίων ikonomakis

Πόσες φορές ξυπνήσατε με κακή διάθεση και σκεφθήκατε "ωχ, άλλη μια μέρα στη δουλειά...". Και ξαφνικά, μπαίνει στο κομμωτήριό σας μια πελάτισσα με ένα πλατύ χαμόγελο, συστημένη από κάποια φίλη που είναι fan της δημιουργικότητάς σας, και σας ζητά να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό, κάτι το οποίο θα αντιπροσωπεύει το προσωπικό σας στιλ και την ιδιοσυγκρασία σας. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι αρκετά δυνατό για να αλλάξει την ψυχολογία μας, να απελευθερώσει την ενέργειά μας και να αποδώσουμε τα μέγιστα. Όσοι το έχετε ζήσει στα καταστήματά σας, γνωρίζετε πόσο δυνατό συναίσθημα είναι! Πριν από κάποια χρόνια, σε εποχές που το ίντερνετ είχε ταχύτητες μόλις 56kbit, χτύπησε το τηλέφωνό μου στο κατάστημα του Πειραιά και κάποιος μου ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει τη δουλειά μου, διότι θεωρούσε ότι ο κάθε κομμωτής πρέπει να αναδεικνύει τις δημιουργίες του και να τις μοιράζεται με τον κόσμο. Πιστεύω πως τότε αρκετοί από εσάς θα είχατε το ίδιο τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη του ακουστικού ήταν

68 | EXTENSIONmag

ένας φανατικός προγραμματιστής, όπως τότε έκρινα, σχεδόν αγοραφοβικός όπως είναι συνήθως οι "hardcore" προγραμματιστές, από αυτούς που όταν ακούνε για "συνάντηση από κοντά" και για "επαγγελματικό ραντεβού", δεν θέλουν να το κουνήσουν από το γραφείο και τον υπολογιστή τους! Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό και σκέφθηκα τότε: "μα γιατί, αφού κάθε εταιρεία έχει ανάγκη την προσωπική επαφή, ειδικά αφού το HairCut.gr είναι μια νέα υπηρεσία, στα πρώτα της βήματα!"... Μετά από κάποια τηλεφωνήματα, παρέδωσα μέρος της δουλειάς μου στην Κίκκα και τον Θωμά και άρχισα να βλέπω τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας στο site των κομμωτηρίων μας. Έβλεπα άνοδο, και μάλιστα στοχευμένη. Δεν ήξερα αν τελικά ήταν η δουλειά μας που έφερνε τον νέο κόσμο στην ιστοσελίδα μας, ή ο σωστός τρόπος προβολής. Κάποτε σε ένα σεμινάριο ειπώθηκε η

εξής ατάκα: "Καλός κομμωτής - κακός επιχειρηματίας". Όταν το ανέλυσα κατάλαβα ότι δεν φτάνει να είμαστε δημιουργικοί, να έχουμε φαντασία και να κάνουμε ένα πολύ καλό hairstyle στους πελάτες μας. Αλλά, πρέπει αυτό να το μοιραζόμαστε. Θυμάμαι παλαιότερα που δούλευε ο τεχνίτης στο κομμωτήριο και δεν έδειχνε στους νεότερους για να μην του κλέψουν την τεχνική. Ακόμη κι αυτό άλλαξε! σήμερα ζούμε στην εποχή της πληροφορίας η οποία ταξιδεύει με ταχύτατους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Αναρτούμε μια φωτογραφία στο facebook και βλέπουμε την άμεση ανταπόκριση του κόσμου με σχόλια, like και κάθε ενέργεια η οποία δείχνει την απήχηση της δουλειάς μας. συνεπώς, η εικόνα της δουλειάς μας ταξιδεύει πολύ γρήγορα, φτάνει στο σπίτι του υποψήφιου πελάτη και του δημιουργεί συναισθήματα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να δείχνουμε την αλλαγή, το πριν και το μετά. Είναι ένα ευχάριστο "σοκ" να βλέπει κάποιος τί μπορεί να δημιουργήσει το μυαλό και το χέρι του κάθε κομμωτή, που πραγματικά μπορεί να μεταμορφώσει έναν άθρωπο.


σκεφθείτε π ό σ α ε π α γ γ έ λματα θα ήθελαν να έχουν αυτή τη δυνατό τητα, αλλά η φύση της δουλειάς δεν το επιτρέπει. Σκεφθείτε τον φούρναρη της γειτονιάς σας που πασχίζει από τις 3 το πρωί να ζυμώσει, να φουσκώσει και να δημιουργήσει κάτι μυρωδάτο και εύγευστο το οποίο όμως είναι αδύνατον να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφία. Ή τον ασφαλιστή σας που μπορεί να σας έχει κάνει το καλύτερο συμβόλαιο το οποίο σας καλύπτει πλήρως και διασφαλίζει την προσωπική/επαγγελματική σας ηρεμία, αλλά ούτε αυτό μπορεί να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφία έτσι ώστε να προσεγγίσει και νέους πελάτες. Η δουλειά μας συνάδελφοι, ταξιδεύει, αλλάζει. Τα εργαλεία μας άλλαξαν, πέρασαν οι εποχές που ονειρευόμασταν ένα ταξίδι στο Λονδίνο ή το Παρίσι για να δούμε τη μόδα που δημιουργείται εκεί, για να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε. Αυτό απέχει πλέον μόνο μερικά

clicks! Τα ε ργα λ εία μ ας αυξάνονται σε όλους τους τομείς: μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μπορεί να προβάλει την δουλειά μας και να την μοιράσει στον κόσμο. Όχι στην γειτονιά μας, αλλά στον κόσμο! Ψαλίδια, τσατσάρες, πιστολάκια, αποτελούν τα εργαλεία μας για να δημιουργήσουμε πάνω στον πελάτη μας. Φωτογραφική μηχανή, υπολογιστής και ίντερνετ είναι τα εργαλεία μας για να ταξιδέψουμε όλα αυτά που έχουμε δημιουργήσει! Κάθε τι από αυτά που έχουμε ζήσει, εκπαιδευτεί, ονειρευτεί και δημιουργήσει αποτελούν τα ερεθίσματα που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα όλοι μας. Είμαι σίγουρος πως κάθε κομμωτήριο έχει πλέον έναν υπολογιστή και μία σύνδεση στο ίντερνετ. Αυτό όμως δεν αρκεί! Εκφραστείτε, μοιράστε τη δουλειά σας, δείξτε τις ικανότητές σας και εμπνεύστε τους νεότερους συνεργάτες σας να είναι open minded και δημιουργικοί. Τελικά, μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με το HairCut.gr, αναλογίζομαι εκείνο το τηλεφώνημα που μου είχαν κάνει τότε στο κατάστημα του Πειραιά. Και βλέπω ότι οι εποχές συνεχίζουν να αλλάζουν: οι τότε πρωτοποριακές ιδέες έγιναν η καθημερινή ανάγκη του σή-

μερα. Σήμερα η ψηφιακή φωτογραφία είναι δεδομένη και η πληροφορία ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα μέσω του ίντερνετ. Είμαστε τυχεροί που η δουλειά μας μπορεί να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφία και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο! Όσο για τον προγραμματιστή, που τότε μου τηλεφώνησε, τελικά δεν ήταν αγοραφοβικός! Εγώ δεν μπορούσα τότε να καταλάβω τις ταχύτητες που έτρεχε η εποχή. Η δουλειά μας συνάδελφοι, είναι πλέον επώνυμη! Έρχονται στα καταστήματά μας και ζητούν αυτό που είδαν στο site μας, στο page μας ή στο HairCut. gr. Το επάγγελμά μας είναι δημιουργικό χωρίς όρια, είναι στο χέρι μας λοιπόν. Εάν εμείς θέσουμε τα όρια της δουλειάς μας στα τετραγωνικά του καταστήματός μας ή αν θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο... Σήμερα που η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη από τους επικριτές μας, ας γίνουμε εμείς αυτοί που θα αποδείξουν ότι ο Έλληνας έχει μάθει να πρωτοπορεί, να δημιουργεί, να ξεχωρίζει. Οφείλω λοιπόν να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Κίκκα και τον Θωμά, διότι προέβλεψαν την ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία, ανέπτυξαν και καθιέρωσαν τα εργαλεία που μας δίνουν την δύναμη να γεμίσουμε τα κομμωτήριά μας και έδειξαν στον απλό καταναλωτή ότι η Ελληνική κομμωτική μόδα υπάρχει, αναπτύσσεται και εξελίσσεται! 69 | EXTENSIONmag


business

προσφορεσ υπερ τησ

υπηρεσιασ

Δημοσιεύουμε ένα άρθρο του Haircut.gr, ώστε να σας δοθεί η δυνατότητα να επωφεληθείτε στην πράξη από το τις λεγόμενες ιντερνετικές προσφορές.

Έχοντας μιλήσει με πάρα πολλούς ιδιοκτήτες κομμωτηρίων που έχουν βάλει προσφορές στα deal sites (τα λεγόμενα προσφοράδικα), όλοι ανεξαιρέτως μας μετέφεραν κακές κριτικές κυρίως για το ότι όσοι νέοι πελάτες μπήκαν στο κομμωτήριο για να πάρουν την προσφορά, δεν ξαναπάτησαν. Οι περισσότεροι κομμωτές, μας ανέφεραν μία φράση για αυτό το κοινό, σαν να ήταν συνεννοημένοι: "πελάτεςπροσφοράκηδες". Παίρνουν την τρέχουσα προσφορά και πάνε στην επόμενη. Και είναι λογικό, όσο ζούμε αυτή την μεγάλη κρίση, θα υπάρχουν πελάτες που δεν έχουν "πίστη" σε μια επιχείρηση κομμωτηρίου, απλά ψάχνουν την καλύτερη τιμή χωρίς να τους ενδιαφέρει η ποιότητα. Επίσης, μας ανέφεραν ότι η προσφορά, ειδικά όταν κατέληγε σε πολύ χαμηλή τιμή στην υπηρεσία, είχε αρνητικό αντίκτυπο και στους υπάρχοντες πελάτες. Οι μόνοι που μας ανέφεραν θετικές απόψεις ήταν όσοι έβαλαν προσφορές στον πρώτο καιρό λειτουργίας των deal sites, αλλά στη συνέχεια όταν ξαναέβαλαν είχαν παράπονα. Κακή εξυπηρέτηση, υψηλότατες προμήθειες που τελικά δημιουργούν ζημιά στο κομμωτήριο και στην εικόνα του. Δεχθήκαμε όμως και αρνητικά σχόλια από καταναλωτές που αγόρασαν προσφορές. Και τα σχόλια αυτά αφορούσαν κακές υπηρεσίες κομμωτηρίων ακριβώς λόγω της προσφοράς. Με απλή διατύπωση: "επειδή πήρα την προσφορά, με ξεπέταξαν και πήγαν στον επόμενο...". Αλλά και αυτό είναι απολύτως εξηγήσιμο: όταν κάποιος που έβαλε μια προσφορά χωρίς να έχει πριν μελετήσει την απόδοση, και στη συνέχεια διαπιστώνει ότι όλοι οι πελάτες που έρχονται από την προσφορά είναι περιστασιακοί και μάλιστα δημιουργούν ζημιά στην επιχείρησή του, δεν έχει ούτε την όρεξη, ούτε την έμπνευση να δημιουργήσει... Είναι αλήθεια ότι στο διαδίκτυο ισχύει ότι όποιος εκμεταλλεύεται πρώτος μια νέα ιντερνετική υπη70 | EXTENSIONmag

ρεσία που έχει τη δυναμική να γίνει "μόδα", είναι και ο πιο κερδισμένος. Και είναι επίσης αλήθεια ότι οι πελάτες αναζητούν χαμηλές τιμές γιατί απλά το εισόδημά τους έχει περιοριστεί κατά πολύ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει υποχωρήσεις στην ποιότητα. Αν εξαιρέσουμε τους "προσφοράκηδες", η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών ψάχνει για την καλύτερη ποιότητα στην χαμηλότερη τιμή. Δεν αρκεί μόνο μια χαμηλή τιμή, πρέπει το κομμωτήριο να παρέχει και ποιότητα, αυτό είναι που δημιουργεί την "πίστη" των πελατών στις μέρες μας. Η παραπάνω έρευνα έγινε γιατί είχαμε σκοπό να παρέχουμε ένα site προσφορών ειδικά για κομμωτήρια, στα γνωστά πρότυπα των προσφοράδικων... Μάλιστα, είχαμε ξεκινήσει και την υλοποίησή του. Όμως τα αποτελέσματα της έρευνας, μας έκαναν να αναθεωρήσουμε και τελικά να απορρίψουμε το project, καθώς το ζητούμενό μας είναι να μπαίνει κόσμος στα κομμωτήρια, αλλά να βγαίνει ευχαριστημένος, όπως ευχαριστημένος να είναι και ο κομμωτής! Για αυτό και τελικά δημιουργήσαμε το http:// www.haircut.gr/market" , την νέα ιστοσελίδα που φιλοξενεί προσφορές, υπηρεσίες και προϊόντα κομμωτικής υψηλής ποιότητας σε οικονομικές τιμές. Ήδη αρκετά κομμωτήρια και επιχειρήσεις φιλοξενούν προσφορές και προϊόντα τους, με γνώμονα τις καλές τιμές, αλλά χωρίς υποχωρήσεις στην ποιότητα! Ο στόχος του Market Place είναι να δημιουργήσει ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΑ για τα κομμωτήρια που θα βάλουν την προσφορά τους και όχι περιστασιακούς πελάτες. Χωρίς προμήθεια στις πωλήσεις των προσφορών σας, αλλά με μια μικρή ετήσια συνδρομή, μπορείτε να βάζετε μόνοι σας όσες προσφορές θέλετε, όσο συχνά θέλετε, για όσο διάστημα θέλετε! Εμείς απλά θα φροντίσουμε ώστε οι προσφορές σας να γίνουν γνωστές στο πολυπληθές κοινό του HairCut.gr!


71 | EXTENSIONmag


10 ιnfo

1

2 3

7

10

45

λογοι για να αγοραζετε προϊόντα απο το κομμωτηριο

6 89

Μύθοι και αλήθειες για τις αγορές προϊόντων μαλλιών 1. Στο κομμωτήριο τα προϊόντα ΔΕΝ είναι ακριβότερα

Τα κομμωτήρια διαθέτουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές και ζουν από κοντά την κρίση, όπως όλοι μας. Τα προϊόντα που παρέχουν είναι επαγγελματικά, πολύ συχνά ανώτερης ποιότητας και οι τιμές τους είναι ανταγωνιστικές. Στο κομμωτήριο υπάρχει η προσωπική γνωριμία και η δυνατότητα να παζαρέψετε την τιμή του προϊόντος κάτι που δεν γίνεται σε άλλο κατάστημα. Και φυσικά, η τιμή που θα δείτε στο "ράφι" του κομμωτηρίου, είναι και η τιμή που θα δείτε και στο ταμείο, χωρίς λάθη ή παραπλανητική τοποθέτηση τιμών.

2. Στο κομμωτήριο δεν αγοράζουμε απλά ένα προϊόν

Με την αγορά του αγαπημένου σας προϊόντος από το κομμωτήριο, αγοράζετε πολλά περισσότερα: ο κομμωτής σας θα σας ενημερώσει σωστά και σοβαρά για την καλύτερη χρήση του προϊόντος, ειδικά για τα δικά σας μαλλιά, και θα σας δώσει έγκυρες και ανεκτίμητες συμβουλές, κάτι που δεν θα βρείτε σε άλλο κατάστημα.

3. Η σχέση ποιότητας/ οικονομίας είναι καλύτερη στο κομμωτήριο

Κάντε το τεστ: αγοράστε αντίστοιχα προϊόντα από το κομμωτήριο και από ένα κατάστημα ευρείας κατανάλωσης. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές του κομμωτή σας, θα διαπιστώσετε ότι το προϊόν του κομμωτηρίου διαρκεί αρκετά περισσότερο, καθώς συνήθως είναι πιο παχύρρευστο και μπορείτε να εξυπηρετήστε με μικρότερη ποσότητα.

4. Ειδικά τα προϊόντα βαφής είναι πιο ασφαλή στο κομμωτήριο

Ο κάθε κομμωτής επιλέγει τα προϊόντα που θα διαθέσει στο κομμωτήριό του κατόπιν δικής του έρευνας και δοκιμής. Δεν θα βρείτε σε κομμωτήριο προϊόντα επιβλαβή για τα μαλλιά σας, ούτε προϊόντα άγνωστης προέλευσης. Αν ένας κομμωτής δοκι72 | EXTENSIONmag

μάσει ένα προϊόν που δεν κάνει αυτά που υπόσχεται, πολύ απλά δεν πρόκειται να το διαθέσει προς πώληση και να εκτεθεί στην πελατεία του.

5. Ο κομμωτής γνωρίζει εσάς και τα μαλλιά σας

Η επιλογή του προϊόντος στο κομμωτήριο δεν είναι μια τυφλή διαδικασία. Ο κάθε κομμωτής γνωρίζει προσωπικά κάθε πελάτισσα και τις συγκεκριμένες ανάγκες των μαλλιών της. Είναι καλλιτέχνης και όχι πωλητής και ο στόχος του είναι η ικανοποίησή σας και όχι απλά να πουλήσει ένα ακόμη προϊόν. Οπότε θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό το προϊόν που σας ταιριάζει απόλυτα έτσι ώστε να παραμείνετε μια ευχαριστημένη πελάτισσα.

6. Ο κομμωτής σου είναι δίπλα σου και μετά την πώληση

Όταν αγοράζουμε ένα προϊόν από το κομμωτήριό για χρήση στο σπίτι δεν το αγοράζουμε με "προσωπική μας ευθύνη". Αν χρειαστούμε κάποια βοήθεια για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στα μαλλιά μας, ο κομμωτής μας θα είναι διαθέσιμος να μας συμβουλέψει

7. Τα προϊόντα στο κομμωτήριο είναι δοκιμασμένα

Είναι συχνό φαινόμενο οι εταιρίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης ως "δείκτη ζήτησης", δηλαδή για να διαπιστώσουν εάν ένα προϊόν θα έχει απήχηση. Δεν είναι σπάνιο ένα προϊόν να βγαίνει για κάποιο διάστημα στην αγορά και μετά να αποσύρεται. Στο κομμωτήριο τα προϊόντα είναι δοκιμασμένα και καταξιωμένα στην αγορά για καιρό. Ακόμη και τα νέα προϊόντα έχουν πίσω τους περισσότερες δοκιμές, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με κομμωτές πριν βγουν στην αγορά.

8. Τα μαλλιά μας δεν είναι πάντα ίδια!

Διάφοροι παράγοντες (όπως ο καιρός, η εποχή, οι τεχνικές εργασίες, η γενική κατάσταση της υγείας μας κ.α.) επηρεάζουν την κατάσταση των μαλλιών μας. Τα προ-

ϊόντα στο κομμωτήριο είναι τα μόνα που συνοδεύονται από διάγνωση ειδικού πριν τα αγοράσετε. Ο κομμωτής σας θα δει την κατάσταση των μαλλιών σας τη δεδομένη στιγμή και θα σας προτείνει το καλύτερο.

9. Κάθε πρόβλημα έχει πολλές λύσεις, αλλά μία είναι η καλύτερη!

Για παράδειγμα: πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από πιτυρίδα ή/και ξηροδερμία. Η ξηροδερμία συνήθως δεν θεραπεύεται αλλά ρυθμίζεται, ενώ η πιτυρίδα θεραπεύεται. Η πιτυρίδα θέλει φάρμακο και απολέπιση, ενώ η ξηροδερμία θέλει περιποίηση και καλλυντική προσέγγιση. Η σωστή διάγνωση είναι δύσκολη ακόμη και για έναν έμπειρο κομμωτή, αλλά είναι σίγουρο ότι θα είναι σε θέση να σας δώσει ένα προϊόν που αντιμετωπίζει σωστά το πρόβλημα, σε αντίθεση με τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που προσπαθούν να λύσουν όλα τα προβλήματα με ένα προϊόν, χωρίς να έχει προηγηθεί διάγνωση.

10. Τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη κι από ένα χάδι!

Το να επισκεφθούμε το κομμωτήριό μας για να αγοράσουμε το αγαπημένο μας προϊόν, είναι μια ευκαιρία για μια βόλτα σε έναν χώρο που μας γεμίζει θετικά συναισθήματα, που όλοι τα έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Είναι ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και για να δεχθούμε ένα ευχάριστο χάδι στα μαλλιά μας από κάποιον που αγαπά να τα φροντίζει και να τα περιποιείται όσο κι εμείς! Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σας τελειώσει ένα προϊόν μαλλιών ευρείας κατανάλωσης, σκεφθείτε όλους τους παραπάνω λόγους και δοκιμάστε να αναθέσετε σε κάποιον ειδικό την αντικατάστασή του! Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! *Ευχαριστούμε θερμά τους κομμωτές της ομάδας Έ λ ληνες Hairst ylists στο Facebook.


schwarzkopfnews

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Κάντε “like” στη σελίδα μας στο facebook και θα είστε οι πρώτοι που θα μαθαίνετε για νέα προϊόντα, συναρπαστικούς διαγωνισμούς, beauty tips και πολλά άλλα ενδιαφέροντα νέα και δραστηριότητες.

Γίνετε φίλοι μας στο www.facebook.gr/Schwarzkopfprofessionalgreece 73 | EXTENSIONmag


BUSINESS

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ H L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS στηρίζει τα κομμωτήρια και προσβλέπει στην ανάπτυξή τους, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα. Γράφει η Δέσποινα Γιαχάκη, Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης στον κλάδο Επαγγελματικών Προϊόντων της L'oréal.

Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια ιδιόμορφη κατάσταση την οποία δεν έχουμε ξαναζήσει και για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε. Η πρώτη μας αντίδραση σ’αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων είναι η άμυνα: μένουμε αδρανείς, περιμένοντας να αλλάξουν τα πράγματα, περιμένοντας να δούμε τη συνέχεια. Η συνέχεια όμως δεν έρχεται μόνη της, τη συνέχεια τη δημιουργούμε εμείς, το κάθε άτομο ξεχωριστά, η κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Άσχετα με τα όσα ακούγονται από τα ΜΜΕ, είναι στο χέρι μας, αν όχι το να αναπτύξουμε τη χώρα, τουλάχιστον να αναπτύξουμε τη δική μας επιχείρηση και να βάλουμε τα θεμέλια για ένα επιτυχημένο και υγιές αύριο. Οι πολιτικοί, η Κυβέρνηση, η Ευρώπη, τα τραπεζικά συστήματα, θα κάνουν ότι είναι να κάνουν, πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε εμείς. Αυτό, που όμως σίγουρα μπορούμε να ελέγξουμε είναι οι εαυτοί μας και οι επιχειρήσεις μας. Οι οικογένειές μας, οι συνεργάτες μας, οι πελάτες μας…. Αρκετό κόσμο τελικά! Με ποιο τρόπο θα πάρουμε όμως τα πράγματα στα χέρια μας και θα περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση; Θα πρέπει σίγουρα να εξαπλωθούμε αντί να συρρικνωθούμε. Πρέπει να μας γνωρίσει το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, να μας γνωρίσουν οι υποψήφιοι πελάτες μας. Τα επικοινωνιακά εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι χωρίς προηγούμενο: ας τα εκμεταλλευτούμε. Ας δείξουμε εξωστρέφεια, βγαίνοντας στο διαδίκτυο με μια επαγγελματική ιστοσελίδα του κομμωτηρίου μας, ας επικοινωνήσουμε μέσα από τα social media (Facebook, Twitter,…), ας διαφημιστούμε μέσα από γραπτά SMS. Σήμερα είναι η πλέον πρόσφορη εποχή για διαφήμιση: «το να κόψει κανείς τη διαφήμιση για να κερδίσει χρήματα, είναι σαν να σταματάει τα ρολόγια για να κερδίσει χρόνο». Επενδύστε 74 | EXTENSIONmag

στη διαφήμιση της επιχείρησής σας, εσωτερικά και εξωτερικά και επικοινωνήστε με κάθε τρόπο με τους πελάτες σας, υπάρχοντες και υποψήφιους. Ανταμείψτε την πιστότητα και την εμπιστοσύνη των πελατών σας, δώστε κίνητρα στους νέους πελάτες για να ξανάρθουν. Η ζωντανή διαφήμιση από τους πελάτες μας είναι η πιο αποτελεσματική και, το σπουδαιότερο, δεν στοιχίζει! Στοχεύστε στην εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών σας: ο πελάτης πρέπει να αισθάνεται «βασιλιάς». Κάθε πελάτης είναι μοναδικός, με τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες. Κάντε τον να νιώσει ότι τον νοιάζεστε και προσφέρετέ του μοναδικές, προσωποποιημένες υπηρεσίες. Μην κάνετε απελπισμένες κινήσεις πανικού: μια προσφορά μπορεί να είναι καταστροφική, μπορεί όμως να είναι ευεργετική όταν παίρνει τη μορφή μιας στοχευμένης ενέργειας marketing. Κρατάτε στοιχεία, μάθετε να τα διαβάζετε, να τα αναλύετε, να τα συγκρίνετε. Η μελέτη των στοιχείων σας θα σας υπαγορεύσει τις ανάγκες σας για ενέργειες. Η κάθε ενέργεια θα πρέπει να είναι σωστά μελετημένη. Δεν κάνουμε κάποια ενέργεια, ή διαφήμιση επειδή το κάνουν όλοι!

Κάνουμε κάποια ενέργεια μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο μετά από την ανάλυση των στοιχείων μας. Και βέβαια, τίποτα δεν είναι εφικτό αν δεν υπάρχει συνεχής εκπαίδευση: εκπαιδευτείτε εσείς και οι συνεργάτες σας σε κάθε ευκαιρία. Σίγουρα δεν είμαστε παντογνώστες! Αλλά και τα πράγματα εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, οπότε μόνο η διαρκής εκπαίδευση μας επιτρέπει να είμαστε πάντα ενημερωμένοι για να μπορέσουμε να τα ακολουθήσουμε και να είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Το κομμωτήριο είναι από τις υγιείς επιχειρήσεις, ακόμα κι αν η κερδοφορία του είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Οι συνθήκες είναι αντίξοες, αλλά με καλό πιλοτάρισμα το καράβι θα πάει μπροστά και θα περάσει και αυτό το σκόπελο με επιτυχία. Κλείστε τα αυτιά στις κακοπροαίρετες σειρήνες, σηκώστε τα μανίκια, βάλτε γερά θεμέλια και χτίστε επιτυχημένες επιχειρήσεις, τα κομμωτήρια της νέας εποχής. Η L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS σας στηρίζει σε κάθε σας προσπάθεια, και σας εύχεται καλή, χαρούμενη, δημιουργική χρονιά και καλή επιτυχία, σε ότι κι αν κάνετε, προσωπικά ή επαγγελματικά.


75 | EXTENSIONmag


10TO10

ΔΥΟ ΚΑΤΑΞιΩΜΕΝΟι HAIR- STYLISTS ΕΞΟΜΟΛΟΓΟυΝΤΑΙ την κομμωτική 01.Θεωρείτε τέχνη ή δημιουργία;

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Η κομμωτική κατά την άποψή μου είναι συνδυασμός και των δυο. Δηλαδή, σε ένα κούρεμα χρειάζεται τέχνη, ενώ αντίστοιχα σε ένα χτένισμα χρειάζεται δημιουργία. ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Η κομμωτική είναι μια δουλειά, που συνδυάζει και τα δύο και την τέχνη και την δημιουργία.

Με ποιο τρόπο ένας 02. κομμωτής μπορεί να συνεχίζει να εξελίσσεται;

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως είναι η συχνή παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων. Επίσης, με ερωτήσεις προς τους τεχνικούς στον τομέα των βαφών για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και τελευταία συζητώντας με συναδέλφους και ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες. ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Ένας κομμωτής μπορεί να συνεχίζει να εξελίσσεται, με πολύ καθημερινή δουλειά και με την παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων.

άνοδο γιατί έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε και θέλουν το καλύτερο για τον κλάδο.

Ποια θεωρείτε ότι είναι 06. τα μειονεκτήματα του επαγγέλματός σας;

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Οι πολλές ώρες ορθοστασίας και η καθημερινή επαφή με χημικές ουσίες (λακ, βαφές κλπ.), που εισπνέουμε ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Όταν αγαπάς κάτι δεν βρίσκεις μειονεκτήματα. Αλλά, ακόμα και αν βρεις τα μετατρέπεις σε πλεονεκτήματα.

Ποιοι είναι πιο 07. "κερδισμένοι" πελάτες, αυτοί που ξέρουν τι θέλουν ή αυτοί που αφήνουν τον κομμωτή να αποφασίσει γι 'αυτούς;

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ PD Hair CreaTion ΘΕΣΣΑΛΟΝιΚΗ

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Φυσικά, αυτοί που ξέρουν τι θέλουν, πάντα όμως με τη συμβουλή από τον κομμωτή τους. ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Φυσικά αυτοί που αφήνουν τον κομμωτή/τρια να αποφασίζει γι' αυτούς, γιατί ένας σωστός επαγγελματίας μπορεί να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα στον πελάτη του.

είναι το μυστικό του Πόσο δημιουργική 03.Ποιο ελκυστικού κομμωτηρίου; 08. θεωρείτε πως είναι η εργασία σας; ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Το design του κομμωτήριου πιστεύω ότι αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους για να προσελκύσεις τον πελάτη. ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Το μυστικό του ελκυστικού κομμωτηρίου είναι ο επαγγελματισμός του κομμωτή/τριας.

Πιστεύετε πως υπάρχουν 04. ελλείψεις στο χώρο σας; Αν ναι, που τις εντοπίζετε;

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει μια έλλειψη σημαντική και εμφανίζεται στο σωματείο, το οποίο θα μπορούσε να είναι πιο οργανωμένο ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος σε όλους τους χώρους υπάρχουν ελλείψεις, αλλά η μεγαλύτερη έλλειψη θεωρώ πως είναι στην εκπαίδευση των κομμωτών/τριών.

Πιστεύετε ότι ο κλάδος της 05. κομμωτικής θα γνωρίσει στο μέλλον άνοδο, ή το αντίθετο; ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Θα έλεγα ότι άνοδος δεν θα υπάρξει στο χώρο, απλά θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές, με μια πολύ μικρή μείωση, ίσως. ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Ο κλάδος της κομμωτικής θα γνωρίζει πάντα 76 | EXTENSIONmag

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Μου αρέσει πάρα πολύ να δημιουργώ στη δουλειά μου, γιατί με κάνει να αισθάνομαι όμορφα και πιο πολύ ακόμα, όταν μένουν ικανοποιημένοι οι πελάτες. ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Θεωρώ πως η κομμωτική είναι ένα από τα πιο δημιουργικά επαγγέλματα, μπορείς να ζωγραφίσεις, να δημιουργήσεις ένα γλυπτό και στο τέλος να καταλήξεις σε ένα ποίημα.

09.

Περιγράψτε με ξεχωριστές λέξεις τον λόγο που αγαπάτε την δουλειά σας;

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ Δημιουργία, ευχαρίστηση, ικανοποίηση και το πιο βασικό επικοινωνία με τον κόσμο. ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος Δημιουργία, φαντασία, επαφή με τον κόσμο.

είναι το αγαπημένο 10.Ποιο σας moto;

ΔΩΡα ΠεΡΡοΥ "Καλά δεν υπάρχει!!!" ΓίΩΡΓος αλεΞοΠοΥλος "Μην ονειρεύεσαι τη ζωή σου, ζήσε το όνειρο σου."

ΓίΩΡΓος λεΞοΠοΥλος

ΤΕΧΝιΚΟΣ ΕΤΑιΡΕιΑΣ ΚΥΑΝΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡιΟ ΓιΑΝΝΗΣ ΠΟΛιΧΝΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝιΚΗ


ΓιΝΕΤΕ ΦιΛΟι ΜΑΣ σΤΟ

Κάντε «like» στη σελίδα του Extension mag στο facebook και γίνετε μέλη στο group EXTENSION mag (all about HAIR & MAKE UP) για να μπορείτε να ξεφυλλίζετε on line τα τεύχη του περιοδικού πρώτοι απ’ όλους.

page group

http://www.facebook.com/pages/eXTension-mag-allabout-Hair-Make-uP/144009582371837 http://www.facebook.com/groups/158158434294242

77 | EXTENSIONmag


Πιστολάκια, GaMMa Piu kYana a.e.

kαρέκλα κομμωτηρίου, ΔΑΦΝΗΣ.

Καναπές μοντέρνου design, GaMMa ΜΑΝΤΖΑΒιΝΟΣ ΑΝΕΣΤΑΚΗΣ.

78 | EXTENSIONmag


kαρέκλα κομμωτηρίου, ΔΑΦΝΗΣ.

Καθρέφτης Ceriotti, ΔΑΦΝΗΣ.

Ψαλίδι arisToCuT, kYana a.e. 79 | EXTENSIONmag


Trimmer uki, Gamma Μαντζαβίνος-Ανεστάκης.

Ψαλίδι arisToCuT, kYana a.e.

Πιστολάκια, GAMMA Piu kYana a.e. Πρόταση διακόσμησης κομμωτηρίου, Δάφνης.

80 | EXTENSIONmag


81 | EXTENSIONmag


82 | EXTENSIONmag


όλα τα νέα της αγοράς, αναλυτικά στις σελίδες που ακολουθούν

intro

εσή σας Τα καλύτερα προϊόντα για το κομμωτήριο στη διάθ

market news Παρουσιάσεις, νέα και εκδηλώσεις

trends Οι τελευταίες τάσεις για να είστε πάντα in fashion

προσφορές Για να βγαίνετε πάντα κερδισμένοι

83 | EXTENSIONmag


BlonDme crYstal

ΤΟ ΠρώΤΟ διαφανΟ ςυςΤηΜα ΞανΟιΓΜαΤΟς

Η Schwarzkopf Professional, σε συνέχεια της προηγμένης σκόνης για ξάνοιγμα έως 9 τόνους, BLONDmE Premium Lift 9+, παρουσιάζει μια ακόμα παγκόσμια καινοτομία, το BLONDmE CrYSTaL, το πρώτο Διάφανο Σύστημα Ξανοίγματος για ορατό έλεγχο και απόλυτη άνεση. Η καινοτομική διάφανη φόρμουλα του BLONDmE Crystal προσφέρει άμεσο έλεγχο και ευκολία στην παρακολούθηση της διαδικασίας ξανοίγματος, με εγγύηση απόδοσης για τέλειο ξανθό. Η μοναδική σύσταση του Crystal Developer σε μορφή gel λειτουργεί συνδυαστικά με την σκόνη ξανοίγματος Crystal Bleach, όπου όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά το λευκό μίγμα γίνεται διάφανο, προσφέροντας ακριβή εφαρμογή και ομοιόμορφη κατανομή. Το νέο διάφανο σύστημα ξανοίγματος BLONDmE Crystal είναι ιδανικό για εφαρμογή βαφής είτε σ΄όλο το κεφάλι είτε σε φρεσκάρισμα ρίζας καθώς και για εφαρμογή ρεφλέ ή ελεύθερων τεχνικών, ενώ η ενυδατική σύνθεση του δεν επιτρέπει στο προϊόν να στεγνώσει μετά την εφαρμογή του, έτσι τα μαλλιά διατηρούν την φυσική τους υγρασία. Το BLONDmE Crystal είναι επίσης ιδανικό για ανταύγειες και χρησιμοποιώντας τα νέα διάφανα αλουμινόχαρτα της Schwarzkopf Professional η διαδικασία ξανοίγματος παραμένει απολύτως ορατή, εξασφαλίζοντας άμεσο έλεγχο και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα, να «ξύνετε» το προϊόν για να παρακολουθήσετε το ξάνοιγμα και στη συνέχεια να ξανά εφαρμόζετε το μίγμα. Οι ειδικοί της Schwarzkopf Professional για το ξανθό χρώμα διασφάλισαν το απόλυτο ξανθό και υψηλή απόδοση με το νέο BLONDmE CrYSTaL, προσφέροντας έως 7 τόνους ξάνοιγμα σε φυσικά ή βαμμένα μαλλιά με μια μόνο κίνηση, με φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα ξανοίγματος από την ρίζα έως τις άκρες. Παράλληλα, η σύνθεση του με αντι-κίτρινους παράγοντες επιτυγχάνει τέλεια εξουδετέρωση ή διόρθωση των ανεπιθύμητων αποχρώσεων, χαρίζοντας ασύγκριτης ποιότητας ξανθά μαλλιά.

8484| EXTENSIONmag | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTrO


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

sHape control

Για αΠΟλυΤα ιςια Ή ένΤΟνα κυΜαΤιςΤα Μαλλια Μέ αςφαλη και ΜΟνιΜα αΠΟΤέλέςΜαΤα

Το NEw Shape Control είναι ένα σύστημα υφής που αποτελείται από 2 συστατικά μέρη, τα οποία δεν περιέχουν καθόλου φορμαλδεΰδη και συμβάλλει στην δημιουργία μιας ποικιλίας εξατομικευμένων, μόνιμων αποτελεσμάτων ενώ παράλληλα περιποιείται τα μαλλιά. Βοηθήστε τους πελάτες σας να επιτύχουν λείανση μεγάλης διάρκειας, ή να δημιουργήσουν τους κυματισμούς που πάντα ονειρευόντουσαν και παράλληλα ενισχύστε τα κέρδη σας μέσω των υπηρεσιών! ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: • Υπάρχει διαθέσιμο σε 3 φόρμουλες για όλους τους τύπους μαλλιών – Ευαισθητοποιημένα, Κανονικά και Ανθεκτικά • Είναι εύκολο στην εφαρμογή και προσφέρει ομοιόμορφα αποτελέσματα • Προσφέρει έλεγχο μακράς διαρκείας και πειθαρχία • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς την χρήση θερμικών εργαλείων • Παρέχει εγγυημένα αποτελέσματα με την σφραγίδα της redken

TM

Shape Control

85 85 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ miracle treat

Η ΒΑΘΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΛΟΣΙΟΝ. ΤΟ ΑΕΡΙΝΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΣΠΡΕΪ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ: Το ηλιανθέλαιο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, παρέχει άμεσα τα εξής 12 οφέλη: • Προστατεύει τα βαμμένα μαλλιά • Ξεμπλέκει • Προφυλάσσει τα μαλλιά από τη φθορά • Δρα κατά του σπασίματος των μαλλιών • Μεγιστοποιεί το φυσικό σώμα των μαλλιών • Μαλακώνει την τρίχα • Δρα εις βάθος • Ενδυναμώνει τα μαλλιά • Χαρίζει απαλότητα στη στιγμή • Διευκολύνει το χτένισμα • Τιθασεύει το φριζάρισμα • Χαρίζει άμεση λάμψη ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Ψεκάστε το προϊόν σε σκουπισμένα μαλλιά, με έμφαση στα μεσαία μήκη και στις άκρες. Χτενίστε τα μαλλιά με μια φαρδιά χτένα και προχωρήστε στο styling. ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εφαρμόστε το Miracle Treat 12 Lotion Spray σε στεγνά μαλλιά, στο τελείωμα, για πρόσθετη περιποίηση και λάμψη. Ψεκάστε το προϊόν στην παλάμη του χεριού σας, γαλακτωματοποιήστε και απλώστε το στα μεσαία μήκη και στις άκρες.

8686| EXTENSIONmag | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

HAIR BOTOX

ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΙΑ ΚΥΑΝΑ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 85% Λούζουμε τα μαλλιά και τα ταμπονάρουμε με μια πετσέτα, περνάμε την φυτική μάσκα ΚΥΑΝΑ τούφα-τούφα ξεχωριστά ή εναλλακτικά τις θεραπευτικές αμπούλες ΚΥΑΝΑ, στη συνέχεια περνάμε την κάθε τούφα με την θεραπευτική μασιά 4-5 φορές. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, λούζουμε και στεγνώνουμε όπως συνήθως. Η θεραπεία είναι για αναδόμηση - αναζωογόνηση- και σταδιακή αποκατάσταση της δομής της τρίχας εώς και 85% με την ολοκλήρωση 4 εφαρμογών.

87 87 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


Η νέα Λακ EXPERTIA σχεδιάστηκε αποκλειστικά για δημιουργούς με στόχο να εμπνεύσει νέα όρια στο styling. Διατίθεται σε 2 τύπους: για δυνατό και πολύ δυνατό κράτημα.

88 88 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

expertia


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTrO

νέές αφιΞέις ςΤη ςέιρα tcs

Η σειρά SErI tcs εμπλουτίστηκε με 2 νέες μάσκες μαλλιών, την INSTaNT rECOVErY με argan oil για τέλεια λείανση, εκτυφλωτική λάμψη & άμεση ενυδάτωση και την HYDrO BaLaNCE εμπλουτισμένη με αμινοξέα κερατίνης για ολική αναδόμηση της τρίχας.

89 89 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


Μέ υΠέρΟχΟ αρώΜα Βανιλια και Ζαχαρη

Η εταιρεία Nailshop co. σε συνεργασία με την Cuccio naturale, παρουσιάζουν δυο νέα μοναδικά προϊόντα στην περιποίηση δέρματος για μια μοναδική θεραπεία απολέπισης και ενυδάτωσης. Vanilla Bean & Sugar Scrub Τα αναζωογονητικά κρύσταλλα του ζαχαροκάλαμου και οι κόκκοι βανίλιας ενώνονται μοναδικά σε αυτό το απολεπιστικό σύστημα για να μαλακώσουν και να απολεπίσουν την επιδερμίδα με πλούσια αντιοξειδωτικά συστατικά. Vanilla Bean & sugar Butter Blend Το βούτυρο αυτό χαρίζει 24ωρη μη λιπαρή ενυδάτωση, εμπλουτισμένο με φυσικά αντιοξειδωτικά, αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο όλη την ημέρα. Βυθιστείτε σε μια μοναδική αίσθηση απαλότητας και μόνιμης ενυδάτωσης χάρη στη ένωση των κόκκων βανίλιας και του ζαχαροκάλαμου.

90 EXTENSIONmag 90 || EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTrO INTrO


91 | EXTENSIONmag


seliar arGan Hair secrets

Το Seliar περιέχει λάδι Αργκάν, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λινέλαιο και πρωτεΐνες μεταξιού. - Ξυπνάει το μυστικό της εξωτερικής ομορφιάς - Δίνει λάμψη στα άτονα μαλλιά, μεταξένια υφή και απαλότητα για μεγάλο διάστημα - Ισορροπεί τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά, κάνοντας τα ευκολοχτένιστα - Έχει δράση κατά του φριζαρίσματος. Επαναφέρει την ελαστικότητα στην κατεστραμμένη τρίχα - Αναζωογονεί τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά - Προστατεύει την τρίχα από τις ακτίνες UV και γενικά από εξωτερικούς παράγοντες - Έχει αντιοξειδωτική δράση - Απορροφάται απίστευτα γρήγορα - Εγγυάται βαθιά ενυδάτωση - Ανακατεύοντας το με τη βαφή, δίνει εκτυφλωτική λάμψη και κλειδώνει το χρώμα - Κλείνει την ψαλίδα Τρόποι Χρήσης: Για δράση λάμψης και προστασίας: Εφαρμόζουμε μερικές σταγόνες του προϊόντος σε στεγνά μαλλιά. Για δράση κατά του φριζαρίσματος: Εφαρμόζουμε μερικές σταγόνες του προϊόντος σε βρεγμένα μαλλιά. Για να αυξήσετε την λάμψη της βαφής και να κλειδώσετε το χρώμα: Εφαρμόζουμε 5-7 ml προϊόντος, ανακατεύετε με τη βαφή και την εφαρμόζετε.

92 92 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTrO


93 | EXTENSIONmag


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO

Τα τέλεια μαλλιά είναι τώρα επιστημονικά αποδεδειγμένα Τι είναι το Nanokeratin System; Το επαναστατικό Nanokeratin System επαναπροσδιορίζει τη φυσική κατάσταση των μαλλιών σας και προσφέρει μια λείανση διαρκείας έως και 16 εβδομάδων. Λειαίνει και αναζωογονεί δίνοντας μία όψη φυσική, υγιή, μεταξένια και χωρίς φριζάρισμα. Επιστημονικά αποδεδειγμένο, βασισμένο σε νάνο-μοριακά σωματίδια κασμιρένιας κερατίνης. Το Nanokeratin System έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε διαφορετικούς τύπους και διαφορετικά χρώματα μαλλιών και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η νέα Nanokeratin System σειρά μεταπώλησης με σαμπουάν, μαλακτική κρέμα, μάσκα και ορό ενισχύει και διατηρεί τη θεραπεία σας για 16 ολόκληρες εβδομάδες. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της μοντέρνας γυναίκας είναι να διατηρεί τα μαλλιά της υγιή. Είμαστε συνεχώς περικυκλωμένοι από στοιχεία που βλάπτουν τα μαλλιά μας, για αυτό και είναι σημαντικό να τα φροντίζουμε τακτικά για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν δυνατά, απαλά και λαμπερά. Σας παρουσιάζουμε το Nanokeratin System - το σύστημα λείανσης και επανόρθωσης των μαλλιών. Οι κορυφαίοι χημικοί του Nanokeratin System ήταν οι πρώτοι που ανέπτυξαν την τεχνολογία Nanokeratin, μία επανάσταση στη λείανση και την επανόρθωση των μαλλιών. Το σύστημα χρησιμοποιεί νάνο-μοριακή κερατίνη, της οποίας τα μόρια είναι τόσο μικροσκοπικά που εκατομμύρια από αυτά μπορούν να συγκεντρωθούν στο κεφάλι μιας καρφίτσας. Τα μόρια νάνο-κερατίνης ειαχωρούν και κλειδώνονται βαθιά μέσα στην ταλαιπωρημένη τρίχα, περιβάλλοντάς την με ένα μόνιμο μη-διαλυτό περίβλημα, που μιμείται με ακρίβεια τη φυσική κερατίνη. Το αποτέλεσμα είναι απαλά, λαμπερά, μεταξένια μαλλιά. Η θεραπεία Nanokeratin ανανεώνει τα μαλλιά σας και τα βοηθάει να αντέχουν την υγρασία.

94 94 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

Όλα σε 1 θεραπεία μαλλιών

uniqone Η πρώτη μάσκα μαλλιών που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και προσφέρει 10 κύρια οφέλη σε ένα μοναδικό προϊόν. Ο ιδανικός σύντροφος για καθημερινή χρήση, κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Αφήνει τα μαλλιά ανάλαφρα, θρεμμένα, ενυδατωμένα, γεμάτα υγεία και ζωντάνια. Είναι ιδανικό για να αναζωογονήσετε το styling, χαρίζοντας του μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και ένα λείο και μεταξένιο αποτέλεσμα! Αποκλειστική διάθεση σε επιλεγμένα κομμωτήρια

95 EXTENSIONmag 95 || EXTENSIONmag


Η επαγγελματική βαφή UTOPIK συνδυάζει τέλεια κάλυψη των λευκών (100%), περισσότερη διάρκεια (έως και 50% σε σχέση με τις κοινές βαφές) και παράλληλα έχει καλλυντική δράση χάρις στο χαμηλότερο ποσοστό αμμωνίας που περιέχει (μόλις 1,9%). Τα ενεργά συστατικά της, όπως ισχυρά μαλακτικά στοιχεία και υψηλής ποιότητας σιλικόνες, αφήνουν τα μαλλιά απαλά και λαμπερά σαν να έχετε κάνει μάσκα. Έρχεται σε τιμή έκπληξη μόλις 4,00 ευρώ με το ΦΠΑ* *Εξαιρούνται EXTREME REDS 5,20 Προσφορά γνωριμίας: με την αγορά 100 βαφών UTOPIK παίρνετε δώρο έναν Βοηθό Κομμωτή και ένα Επαγγελματικό Πιστολάκι 2000 Watt. Η UTOPIK διατίθεται μόνο σε επαγγελματίες από την Beautynet 2104916300, www.beautynet.gr

9696| EXTENSIONmag | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

utopik επαγγελματικη βαφη


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO

ΚΡΑΤΗΜΑ, ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Επαναστατικό προϊόν styling, gel μαλλιών 100% ΜΗ ΤΟΞΙΚΟ φιλικό για την τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού. Κατασκευάζεται από βιομηχανία τροφίμων με πρώτες ύλες για τρόφιμα. Απόλυτα ασφαλές ακόμα και αν φαγωθεί κατά λάθος!!! Συσκευασία: 200ml Προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης: 7,50 ευρώ Περισσότερες πληροφορίες, Beautynet: 210-4916300

97 97 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


oi νεεσ αποχρωσεισ απο την misa

Η εταιρεία ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ φέρνει στην Ελλάδα της νέες αποχρώσεις της Misa Cosmetics. H νέα συλλογή λέγεται «Surreal Escape» και σας προσκαλεί όλους να «ξεφύγετε εξωπραγματικά» δοκιμάζοντας τις εντυπωσιακές μεταλλικές αποχρώσεις. Απολαύστε τα.

98 98 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


99 | EXTENSIONmag


η Schwarzkopf professional παρουσιάζει την [3d]menSion, την πρώτη ολοκληρωµένη σειρά προϊόντων 100% σχεδιασµένη για άνδρες, η οποία καλύπτει τις 3 βασικές ανάγκες των µαλλιών τους: περιποίηση, styling και κάλυψη λευκών.

Οι σημερινοί άνδρες χρειάζονται εξειδικευμένες συμβουλές στον τομέα της περιποίησης και της μόδας. Άρα, είναι πολύ σημαντικό, ο κομμωτής να το αναγνωρίζει αυτό και να κάνει κάτι παραπάνω από το να προσφέρει απλά το αναμενόμενο. Για την σειρά [3D] MENSION η περιποίηση ξεκινά από τις ΡΙΖΕΣ, ενεργοποιεί το ΤΡΙΧΩΤΟ και ενδυναμώνει τα ΜΑΛΛΙΑ. Κάθε προϊόν περιποίησης [3D]MENSION ακολουθεί τις αρχές της Τριχολογίας, της επιστήμης των μαλλιών του τριχωτού και των ριζών. Η αποτελεσματική και εστιασμένη [3D] τεχνολογία επικεντρώνεται στις βασικές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στην περιποίηση των μαλλιών, χρησιμοποιώντας επιστημονικά αποδεδειγμένα συστατικά που εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση: • Ενδυνάμωση των μαλλιών: τα συστατικά των προϊόντων [3D] MENSION λειαίνουν και περιποιούνται το εξωτερικό περιτρίχιο αφήνοντας μια αίσθηση υγείας και δύναμης • Ισορροπημένο τριχωτό: τα συστατικά των προϊόντων [3D] MENSION ενυδατώνουν το τριχωτό αφήνον τας το λείο και με υγιή όψη • Τριχόπτωση ή μαλλιά που αδυνατίζουν: τα συστατικά των προϊόντων [3D]MENSION ενδυναμώνουν τη ρίζα της τρίχας για δυνατά με υγιή όψη μαλλιά Πιο συγκεκριμένα, η σειρά περιποίησης [3D]MENSION περιλαμβάνει προϊόντα για: 1) κανονικά μαλλιά, 2) ευαίσθητο τριχωτό, 3) κατά της πιτυρίδας και 4) ενεργοποίηση/ανάπτυξη των μαλλιών. Παράλληλα με την περιποίηση, το styling δίνει έμφαση στο στιλ του άνδρα. Γι΄ αυτό και οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να έχουν ένα μοντέρνο look και αναζητούν δυνατά και ευέλικτα προϊόντα

100 100 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

styling που χαρίζουν κράτημα στα μαλλιά όλη την ημέρα, έτσι ώστε να «αναπαράγουν» το τέλειο στιλ τους και στο σπίτι. Η συλλογή [3D]MENSION styling καλύπτει τις 3 σημαντικές διαστάσεις στο styling των ανδρών, 1) κράτημα 2) υφή, 3) ματ υφή, προσφέροντας τη δυνατότητα να: • Δημιουργήσουν με δυνατά gels • Αψηφήσουν τη βαρύτητα με επαναπλάσιμα κεριά σε μορφή κρέμας • Μεταμορφώσουν με κρέμες για ματ τελείωμα και στεγνή υφή • Ελέγξουν με δυνατά sprays Η κάλυψη των λευκών μαλλιών είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς άνδρες διότι δεν ταιριάζουν σ΄ όλους τα λευκά μαλλιά όπως ταιριάζουν στον George Clooney. Οι άνδρες χρειάζεται να ξέρουν ότι το τελικό χρωματικό αποτέλεσμα θα είναι πιστευτό. Η σειρά [3D]MENSION κάλυψη λευκών είναι η πρώτη σειρά χρώματος που απαντάει στις 3 σημαντικές ανάγκες των ανδρών για: • Φυσικό χρωματικό αποτέλεσμα • Κάλυψη λευκών • Περιποίηση Ταυτόχρονα με μέγιστη απόδοση, προσφέρει: • Ταχύτητα με εφαρμογή μέσα σε 5 λεπτά • Ευκολία στη χρήση με μπουκάλι απλικατέρ για χρήση και στο σπίτι •Διακριτικότητα με εφαρμογή στο λουτήρα Η συλλογή των χρωμάτων [3D]MENSION περιλαμβάνει 6 αποχρώσεις που καλύπτουν φυσικά ή καμουφλάρουν τα λευκά μαλλιά όπου χρειάζεται.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

οι ανΔρεσ εΧοΥν Περισσοτερεσ αΠο μια Διαστασεισ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

maKe Up adVanced SeminarS

Για ακόμη μία φορά το Prestige καινοτομεί καθιερώνοντας ένα ιδιαίτερο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο! Στις 14/12/2011 πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Prestige το πρώτο Make Up Advanced Seminar, με απόλυτη επιτυχία, παρουσιάζοντας New Trends 2012, Innovative Make Up tips, Eccentric Bridal Make Up, New Year’s Eve suggestions και Glam coloring techniques, σε συνεργασία με κορυφαία εταιρία προϊόντων επαγγελματικού μακιγιάζ. Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου νέου σεμιναρίου είναι η εμπεριστατωμένη παρουσίαση, όχι μόνο των νέων τεχνικών, αλλά και όλων των επικρατέστερων trends στο χώρο του επαγγελματικού μακιγιάζ, από έμπειρους και καταξιωμένους make up artists. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Make Up Advanced Seminar περιλαμβάνει ένα πολύωρο workshop, το οποίο εξασφαλίζει στους επαγγελματίες που το παρακολουθούν, την απόλυτη εκμάθηση των τεχνικών και των τάσεων που προτείνονται, σε πρακτικό επίπεδο. Φυσικά αυτή ήταν μόνο η αρχή, μιας και περισσότερα Make Up Advanced Seminars σας περιμένουν μέσα στο 2012! Επικοινωνήστε με το Prestige για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων σεμιναρίων και ανακαλύψτε κοντά μας ότι ο κόσμος της ομορφιάς απλά … δεν έχει όρια!

101 EXTENSIONmag 101 || EXTENSIONmag


Τον Οκτώβριο, στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές αίθουσες της εταιρείας ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, ημερήσιο σεμινάριο σε Επαγγελματίες Κομμωτές από τον Διεθνούς φήμης Ιταλό τεχνικό της Compagnia del Colore, Massimo Prandella, σχετικά με τις Βαφές και Περμανάντ από την σειρά CDC.

102 EXTENSIONmag 102 || EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

σεμιναριο τησ compania del colore

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

η ΚΥΑΝΑ στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Η προσπάθεια της ΚΥΑΝΑ να προσφέρει στους συνεργάτες της ένα μοναδικό συνδυασμό ψυχαγωγίας και εποικοδομητικής επιμόρφωσης, διοργανώνοντας 4ήμερη επίσκεψη στη Λευκή Πόλη των Βαλκανίων, το Βελιγράδι, χαρακτηρίστηκε για μια ακόμα φορά απολύτως επιτυχημένη. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάριο κομμωτικής που παρουσίασαν οι επαγγελματίες της σχολής VANG, αλλά και να γνωρίσουν τη φιλόξενη ψυχή της σερβικής πρωτεύουσας. Το επιβλητικό ξενοδοχείο CONTINENTAL 5* με τις πολυτελείς εγκαταστάσεις (spa, εσωτερική πισίνα και αίθουσα γυμναστικής) και την άρτια οργάνωσή του, προσέφερε στιγμές χαλάρωσης στους συμμετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις άριστες υπηρεσίες του . Σε συνεργασία με τη σχολή VANG, της οποίας το όνομα είναι πλέον συνώνυμο της ποιότητας, και με γνώμονα την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση των κομμωτών παρουσιάστηκαν τεχνικές σχετικές με τη χρωμομετρία αλλά και τις σύγχρονες τάσεις στα κουρέματα και τα χτενίσματα. Η περιήγηση στα αξιοθέατα του Βελιγραδίου, η έντονη νυχτερινή ζωή και οι πανέμορφες φθινοπωρινές του όψεις μάγεψαν κάθε επισκέπτη προσφέροντάς του εικόνες ανεξίτηλης ομορφιάς και βαλκανικής αύρας. Η ΚΥΑΝΑ έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό του επόμενου ταξιδιού και υπόσχετε στους συνεργάτες της όχι μόνο επιμορφωτικές δράσεις υψηλού επιπέδου αλλά και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

103 103 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


Ανακαλύψτε τις νέες αποχρώσεις των μανό Precision που φέρνει κοντά σας η Nailshop Co. 6 Χρώματα για όλες τις ώρες και διαθέσεις τις ημέρας. Τα Precision δεν περιέχουν τολουένιο, φορμαλδεΰδη και DBP.

104 104 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

preciSion Glam rocK collecTion

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

με την Farcom στην Καστορια

H εταιρία FARCOM πραγματοποίησε στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ στο ξενοδοχείο LIMNAION RESORT & SPA τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι από 27 έως 29 Νοεμβρίου, με θέμα τις νέες τάσεις μόδας σε κουπ - χρώμα (winter 2011 - 2012). Συμμετείχαν 315 κομμωτές οι όποιοι είδαν ό,τι νεότερο προτείνεται για τα μαλλιά φέτος. Την εκδήλωση άνοιξε ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ, ένας πολλά υποσχόμενος κομμωτής της νέας γενιάς, με την ομάδα του KRISTYLE από την Καβάλα, εντυπωσιάζοντας με τις τεχνικές σε κουπ και χρώμα. Ακολούθησε ο καταξιωμένος κομμωτής GEORGE MASKAS από τη Θεσσαλονίκη που με την πολύχρονη εμπειρία του βοήθησε τους κομμωτές να υιοθετήσουν τις νέες τάσεις και να τις προτείνουν στους πελάτες τους. Την εκδήλωση έκλεισε ο επί 30 έτη καλλιτεχνικός διευθυντής της σχολής LLONGUERAS, JORDI VAZQEUZ παρουσιάζοντας την νέα collection CURLY αποσπώντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων τόσο για τις ευρηματικές κουπ αλλά και για την τεχνική της σχολής. Η FARCOM προσέφερε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους πελάτες της, στοχεύοντας να συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο των κομμωτών ακόμη και σε περιόδους κρίσης, διοργανώνοντας αντίστοιχες εκδηλώσεις. Η FARCOM ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον.

105 105 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


νεο Καταστημα Femme FaTale

Επισκευτείτε το νέο κατάστημα Femme - Fatale στην Νίκαια, Π. Ράλλη 258. Σε ένα ευχάριστο, μοντέρνο χώρο 270 τμ. θα βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και εξοπλισμό κομμωτικής, μανικιούρ - πεντικιούρ, ονυχοπλαστικής και αποτρίχωσης. Και βέβαια μεγάλη γκάμα προϊόντων λιανικής (αρώματα, προϊόντα περιποίησης προσώπου & σώματος). Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό μας βρίσκεται εκεί για να καλύψει τις ανάγκες σας όσον δυνατό καλύτερα και πληρέστερα. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!!!

106 EXTENSIONmag 106 || EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


E M M E FE L A T FA το νεο Καταστημα FEMME FATALE στην νιΚαια

Επισκεφτείτε το νέο κατάστημα Femme - Fatale στην Νίκαια, Π. Ράλλη 258. Σε ένα ευχάριστο, μοντέρνο χώρο 270 τμ θα βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και εξοπλισμό κομμωτικής, μανικιούρ - πεντικιούρ, ονυχοπλαστικής και αποτρίχωσης. Και βέβαια μεγάλη γκάμα προϊόντων λιανικής. Θα χαρούμε να σας εξυπητερήσουμε!!! Πανόρµου 8, νίκαια τHΛ.: 2104916300 FαΧ: 2104916350 www.beautynet.gr e-mail: info@beautynet.gr 107 | EXTENSIONmag


clariSSa nailS academY

H CLARISSA NAILS ACADEMY προσφέρει ταχύρρυθμα μαθήματα ονυχοπλαστικής υπό την καθοδήγηση της Ιnternational Educator & Master Teacher Manuela Oggiano! Εγγραφές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου! Βενιζέλου & Bασιλέως Ηρακλείου 18, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 224411

108 EXTENSIONmag 108 || EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


LISAP MAN COLOR H επαγγελµατική βαφή ειδικά σχεδιασµένη για το σύγχρονο άντρα! Η βαφή µε: 5 φυσικές αποχρώσεις ΚΑΦΕ, ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΚΟΥΡΟ, ΚΑΣΤΑΝΟ, ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΞΑΝΘΟ ΣΚΟΥΡΟ) που: ● καλύπτουν σε 5 λεπτά τα λευκά µαλλιά, προσφέροντας ένα οµοιόµορφο αποτέλεσµα. ● χαρίζουν ένα φυσικό αποτέλεσµα µε ουδέτερη ανταύγεια, ● δεν «αφήνει» ρίζα. Η ανταύγεια εξαφανίζεται βαθµιαία σε 5-6 εβδοµάδες. και µια ειδική απόχρωση 0.18-SILVER LIGHT η οποία: ● δίνει ένα λαµπερό καθαρό αποτέλεσµα ● χαρίζει ένα απαλό φως στα λευκά µαλλιά.

100% ΙΑ Ν Ω Μ Μ Α Σ Ι Ρ ΧΩ

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΟΓΚΟ

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΑΝΤΙΠΥΤΙΡΙΔΙΚΟ

ΚΕΡΙ ΗΜΙ-ΜΑΤ

STRONG GEL

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΛΑΡΙΣΗΣ 9 ,ΤΗΛ.: 2310 309669, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΗΛ.: 2310 321586, AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ: ΚΡΗΤΗ: COIFFURE CONCEPT: ΠΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΗΛ. 6950 397606, E-MAIL: PERAKISD@GMAIL.COM, ΠΕΛ/ΠΟΝΗΣΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-Ν.ΛΕΣΒΟΥ: PERFIL, ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ 89 & Κ. ΡΟΔΟΠΗΣ, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3417682, E-MAIL: ADPERFIL@HOTMAIL.COM

109 | EXTENSIONmag


110 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS


111 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


112 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS


113 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS

114 | EXTENSIONmag


115 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


Shape Control

TM

116 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

trends


Shape Control

TM

117 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


118 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TrENdS


119 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


120 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TrENdS


121 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


122 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

trends


123 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


124 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

trends


125 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

2104916300

1 Η ING έρχεται στην εκπληκτική τιμή των 3,90 με τον ΦΠΑ, ενώ με την αγορά 3 βαφών παίρνετε δώρο άλλη 1 εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Η ING είναι μία νέα Ιταλική, επαγγελματική βαφή που εξασφαλίζει τέλειο αποτέλεσμα ενώ παράλληλα χαρίζει λάμψη και λαμπερό χρώμα στα μαλλιά, συγκεκριμένα: • Περιέχει οξέα φρούτων και έχει καλλυντική δράση • Προσφέρει 100% κάλυψη των λευκών • Έχει χαμηλότερη αμμωνία • Δίνει πλούσιο χρώμα που διαρκεί • Επαγγελματική συσκευασία, σωληνάριο των 100ml • Αναμιγνύεται με τον οξυζενέ σε αναλογία 1:1,5

126 EXTENSIONmag 126 || EXTENSIONmag


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

2

ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

210 8010222 210 8013664

127 127 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

2310542231

3 Mε την αγορά 8 τεμ (137,60€) Hμιμόνιμου Uv Polish Dedicata παίρνετε δώρο άλλα 6 τεμ. Η προσφορά ισχύει για τους αναγνώστες του Εxtension Magazine και ως τις 29 Φεβρουαρίου 2012

128 128 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ


ΖΩΔΙΑ ΚΡΙΟΣ 21/03 - 20/04

ΤΑΥΡΟΣ 21/04 - 21/05

Στο αισθηματικό κομμάτι αυτό τον μήνα βάζετε τις βάσεις για μία μακροχρόνια σχέση γεμάτη αγάπη και έρωτα. Προβλήματα υπάρχουν στη σχέση σας με άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βελτιώσετε κάποιες από τις σχέσεις σας με αυτούς. Δώστε προσοχή στα έξοδα σας και αποφύγετε οποιεσδήποτε αγορές που είναι εντελώς περιττές και ανούσιες. Γενικά να προσέχετε και στα εργασιακά σας θέματα.

Ευνοϊκές θα είναι τώρα οι συναντήσεις σας και ίσως κλείσετε συμφωνίες με πολύ καλούς όρους. Μην αφήνετε τρίτους να σας συμβουλεύουν και να υποδεικνύουν πως θα πρέπει να κινηθείτε μέσα στις σχέσεις σας. Αναπάντεχα κέρδη προκύπτουν για εσάς που έχετε γεννηθεί στις πρώτες μέρες. Η σχέση με τον σύντροφο σας θα ανανεωθεί και θα αποβάλετε αρνητικά συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από το παρελθόν.

ΛΕΩΝ 23/07 - 23/08

Είστε συναισθηματικά φορτισμένοι από εργασιακά ζητήματα και αυτό σας κάνει λίγο εριστικούς, μάλλον θα πρέπει να προσέξετε τη συμπεριφορά σας. Προσέξτε αυτά που λέτε γιατί παρεξηγήστε εύκολα. Αξιοποιήστε τον ευέλικτο χαρακτήρα σας και αρπάξτε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας, βρείτε τις χρυσές τομές και γίνετε καλύτεροι σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Εξελίξεις και προβλήματα σε επαγγελματικές σχέσεις έρχονται στην επιφάνεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ 22/05 - 21/06 Είστε σε δημιουργική περίοδο και η αναγνώριση των αξιών σας δεν είναι μακριά. Η ενέργεια σας χτυπάει κόκκινο αυτό τον μήνα και θα πρέπει δώσετε λίγο προσοχή σε μικρές απροσεξίες που θα μπορούσαν μέχρι και ατυχήματα να προκαλέσουν. Γνωριμίες που θα κάνετε θα σας στηρίξουν και θα σας βοηθήσουν. Αφεθείτε στη μαγεία του έρωτα και νιώστε ελεύθεροι. Λάθη διορθώνονται και η καριέρα σας να διαγράψει μία ανοδική πορεία.

to Ζώδιο του μηνα

ΖΥΓΟΣ 24/09 - 23/10 Αυτό τον μήνα θα έχετε την ευκαιρία ρομαντικών στιγμών με τον εκλεκτό της καρδίας σας. Ο μικρός όγκος εργασίας στην δουλειά, σας έκανε λίγο νωχελικούς, αυτό όμως τώρα αλλάζει. Η έντονη σωματική και πνευματική δραστηριότητα συνεχίζεται για τους περισσότερους από εσάς, ενώ φρένο έχει μπει στα σχέδια και τις προοπτικές όσων ανήκετε στο δεύτερο δεκαήμερο. Προσωπικά σας θέματα μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή σας και να δημιουργήσουν προβλήματα με το σύντροφος σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 - 21/12

Θα σας πλημμυρίζει μεγάλη ενέργεια και θα είστε ικανοί να κατακτήσετε ότι θελήσετε. Έχετε χάσει τον ύπνο σας με κάποια αναπάντεχα κληρονομικά ζητήματα. Αρχίζει μια περίοδος σημαντικών εξελίξεων με έμφαση στην κοινωνική σας προβολή. Καλό θα ήταν να αποφύγετε διαμάχες με ανωτέρους σας, δεν είναι η σωστή στιγμή για ανατροπές στα εργασιακά σας. Θα είναι μια πολυάσχολη αλλά και παραγωγική περίοδος για εσάς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/06 - 22/07

Από τη μία θέλετε να ηρεμήσετε και να απομακρυνθείτε από όλα και από την άλλη καίγεστε για αλλαγές και νέα ξεκινήματα. Ο μήνας προβλέπεται ευχάριστος αν και θα πρέπει να παραστείτε σε κάποια βαρετή κοινωνική εκδήλωση. Είναι όμως αναγκαίο, κάντε υπομονή. Ευνοείται η διευθέτηση θεμάτων σχετικών με ακίνητη περιουσία. Καλές συνεργασίες δημιουργούνται και θα δραστηριοποιηθείτε πιο πολύ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/08 - 23/09 Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για να κάνετε αλλαγές με βάση το τι αρέσει μόνο σε εσάς. Οι υποχρεώσεις σας είναι πολλές και στη δουλειά και στο σπίτι αλλά και εσείς "θηρία" αυτή την περίοδο και τα καταφέρνετε μια χαρά. Η βελτίωση στα οικονομικά σας ή διευθέτηση κάποιας οικονομικής εκκρεμότητας θα σας βγάλει από μια περίοδο άγχους και στρες. Εσείς που έχετε γεννηθεί κατά την διάρκεια του τρίτου δεκαημέρου παραμένετε σχετικά ήρεμοι. Απρόβλεπτες εξελίξεις, θετικές, θα έρθουν για να ταράξουν τα νερά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 24/10 - 22/11

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21/1 - 19/02 CHRISTIAn bALE

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 - 20 /01

Τα αποτελέσματα που περιμένατε στην εργασία ή στις σπουδές σας πιθανών δεν θα έρθουν και αυτό σας δυσαρεστεί. Ευκαιρία να διορθώσετε κάποια κακώς κείμενα της ζωή σας και να ανακαλύψετε νέους τρόπους έκφρασης. Η περίοδος αυτή είναι γεμάτη όνειρα, ένταση και βαθιά αισθήματα. Εξετάζοντας τον οικονομικό σας προϋπολογισμό, καταλαβαίνετε αυτό τον μήνα ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε κάποια ευκαιρία πιθανής αγοράς και αυτό σας απογοητεύει.

Γεμάτη συναίσθημα περίοδος, ευνοείται ότι έχει σχέση με αισθηματικά. Τα οικονομικά σας μπορεί να βελτιωθούν αλλά και οι επιθυμίες σας για αναγνώριση φαίνεται να υλοποιούνται. Η διαίσθησή σας θα σας οδηγήσει και η συμπεριφορά του συντρόφου σας θα κρίνει τα πάντα. Ευνοούνται οι συλλογικές προσπάθειες, εργασίες σε σχέση με αντιπροσωπείες, συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς και εταιρίες και η επαφή με πλατύ κοινό. Σε πιο ήρεμο κλίμα μπορείτε να κάνετε ελεύθερες κινήσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η ερωτική σας διάθεση αλλάζει, προς το καλύτερο. Ερωτικό κλίμα μέσα στον χώρο εργασίας να περιμένετε. Οι ρυθμοί σας έχουν πέσει και δυσκολεύεστε, κυρίως εσείς του πρώτου δεκαημέρου, να κάνετε πραγματικότητα κάποιο πλάνο που έχει μείνει λίγο πίσω. Αν είστε γεννημένοι τις 20 πρώτες μέρες, θα πρέπει να δείτε προσεκτικά κάποια θέματα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εξαπατηθείτε. Να είστε ψύχραιμοι αποφεύγοντας σπασμωδικές κινήσεις, σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και θα δείτε αποτελέσματα στους στόχους σας.

ΙΧΘΥΕΣ 20/02 - 20/03

Αναπάντεχα μπαίνει στη ζωή σας η προοπτική για ένα μακρινό ταξίδι, σπουδές, δικαστικές εξελίξεις ή ένα θέμα που αφορά εξωτερικό. Θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην ερωτική σας ζωή ως προς την έκφραση των συναισθημάτων σας. Ένα πολύ δραστήριο δημιουργικά διάστημα διανύετε αυτή τη περίοδο. Θα επιτύχετε πολλούς στόχους σας. Καλό θα ήταν να αποφύγετε επενδύσεις χρημάτων και σημαντικές αλλαγές. 129 | EXTENSIONmag


INDEX

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

COSMITAL Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος: Αφές Στύλου Ο.Ε., Μοναστηρίου 254, Θεσσαλονίκη, ΤΗΛ.: 2310 542231, fax: 2310 516 373, Τσιμισκή 16 (στοά Χρυσικοπούλου), Θεσσαλονίκη, ΤΗΛ.: 2310 224411 web: www.cosmital.gr email: sales@cosmital.gr CLARITE - ΠΑΝΙΔΗΣ ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 2310 303095 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 8846266, ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΗΛ.: 26510 78220. web.: ecco-panidis.gr email: panid@otenet.gr ΔΑΦΝΗΣ Α.Ε ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 10, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛ.: 210 5787696-7, FAX: 210 5785098, web: www.dafnis.com, e-mail: mail@dafnis.com

web: www.gamma.com.gr email: info@gamma.com.gr gold line a. γιαννοπουλοσ & σια ε.ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 68, ΠΕΙΡΑΙΑΣ. ΤΗΛ.: 210 210 4127228. ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 63, Ν. ΙΩΝΙΑ. ΤΗΛ.: 210 2775060 web: www.gold-line.gr email: goldline-vip@otenet.gr HAIRLAND ΜΠΑΧΑΤΟΥΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Υπ/μα – Έκθεση: K. Καραμανλή 133, ΤΗΛ.: 2310 309669, Κεντρικό: Λαρίσης 9, Χαριλάου, ΤΗΛ.: 2310 321586, Υπ/μα: Δ. Γούναρη 41, Καμάρα, ΤΗΛ.: 2310 230831, ΑΘΗΝA, Αριστείδου 132-134 Καλλιθέα, ΤΗΛ..: 210 9524160 email: bahatouri@hol.gr

inoar ενΝ.πι design Λεωφόρος Αναπαύσεως 8, ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΔΑ 7, ΠΛ. ΒΑΘH, ΑΘΗΝΑ, Βριλήσσια, 15235, ΤΗΛ.: 210 8825662, Τηλ./Fax: 2108041489 ΦΑΞ: 210 8826925. kyana FEMME FATALE, beauty net περδικα 73, θεσσαλονικη Παπανικολή 6, 18756, Κερατσίνι, τηλ.: 2310 950050 Τηλ.&Fax: 210 4615565, Ταξιαρχών 3, Κορυδαλλός, l'oreal professionel Τηλ.: 210 4940 020, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, Fax: 210 4040 094 Ν. ΙΩΝΙΑ. ΤΗΛ.: 210 6188500 GAMMA ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣΑΝΕΣΤΑΚΗΣ Ο.Ε. ΠΟΝΤΟΥ 71, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ.: 2310 444801, FAX: 2310 444802

130 | EXTENSIONmag

MATRIX ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, Ν. ΙΩΝΙΑ. ΤΗΛ.: 210 6188900-500.

ΜΕDITERRANEAN COSMETICS ΓΑΛΛΙΚΟΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΤΗΛ.: 23410 42322, FAX: 23410 42074, web: www. m-c.gr, email: info@m-c.gr NANOKERATIN SYSTEM ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ: PLSPROJECT, ΤΗΛ.210 9635766, web: www.nanokeratinsystem.gr email: plsproject@nanokeratinsystem.com, nailshop co. Λ. κηφισιας 263, 14561 κηφισια, τηλ.: 210 8010222, 210 8089857, web: www.nailshop.gr, email: info@ nailshop.com.gr ΞΕΝΟΥ ΑΝΝΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 24 & ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 45, Α. ΓΛΥΦΑΔΑ, ΤΗΛ.: 210 9614595 PRESTIGE ΤΕΛΗΣ ΚΙΚΕΡΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΟΥ 6, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΤΗΛ.: 210 9517389, web: www.kikeris.gr pureology ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, Ν. ΙΩΝΙΑ. ΤΗΛ.: 210 6188500 redken ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, Ν. ΙΩΝΙΑ. ΤΗΛ.: 210 6188900-500 SCHWARZKOPF PROFESSIONNAL ΚΥΠΡΟΥ 23, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΤΗΛ.: 210 4897200.


HAIR TRENDS

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ_2012

ΧΡΥΣΕΣ ΣΦAIΡΕΣ 2012TA HAIRSTYLES

13

02_12

& ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ STARS ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Η ΒΑΦΗ

HAIR TRENDS

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ

Extension Mag february  

hairdressers magazine

Extension Mag february  

hairdressers magazine

Advertisement