Page 1

Italië

IL SAN PIETRO


ITALIE

ExQuis Destinations

In de Baai van Positano. Hotel Il San Pietro di Positano. ***** We bevinden ons bijna aan de voet van de Italiaanse laars, een 50 tal kilometer onder Napels daar waar de kust een uitstolping vertoont richting Capri aan de schitterend blauwe Tyrreense Zee. Daar ligt, volgens kenners, het mooiste plekje van de Amalfitaanse kust dat exclusief wordt ingenomen door één van de meest luxueuze hotels ter wereld, Hotel Il San Pietro di Positano, gelegen tussen het beroemde dorpje Positano en het charmante vissersstadje Praiano. De Amalfitaanse kust is landschappelijk het mooiste dat Campania te bieden heeft en is samen met de Ligurische kust het mooiste wat Italië aan kustlijn bezit. De panorama’s die er u te beurt vallen vanaf de kustwegen Strada Statale, van Sorrento tot aan de drukke havenstad Salerno, 30 kilometer zuidelijker, zijn spectaculair. De weg slingert bovenop een steile helling en verbindt diverse kleine stadjes die als het ware tegen de bergwand geplakt zijn.

14

ExQuis Magazine

Exquis Magazine N° 45.indd 14

13-02-2012 15:17:26


ITALIE

The Art of Living

Exquis Magazine N째 45.indd 15

15

13-02-2012 15:17:28


ITALIE

Zeeterras en zwembad van hotel Il San Pietro di Positano, middelste foto het dorpje Positano

Het dorpje Positano ligt nabij Sorrento en het klampt zich vast aan de berghelling alsof het er alle momenten vanaf kan vallen. Het uitzicht op het dorp heeft iets oosters met de witte huisjes en de kerkkoepel. Hooggelegen straatjes voeren je van het ene uitkijkpunt naar het andere en alles lijkt er wel ingeklemt tussen hemel en zee. Positano is erg mondain en overal ontdek je prachtige statige gebouwen waarin de meest exclusieve hotels zijn ondergebracht die over een privé strandje beschikken dat bereikbaar is via lange en steile trappen.

P

IL SAN PIETRO DI POSITANO

Tussen dit alles steekt Hotel Il San Pietro di Positano met kop en schouders bovenuit, het is het neusje van de zalm en op en top luxueus, en is zo gebouwd dat het bijna in de rotsen verdwijnt met veel groen en bloemenpracht. In de zomerperiode zit het hotel haast altijd vol, crisis of niet en je boekt best minstens een half jaar op voorhand om hier binnen te geraken. Voor de 62 zeer gepersonaliseerde kamers zijn er wachtlijsten voorzien en die bevatten namen van heel wat Vips en celebrity’s. Ook al heeft het hotel een meer dan uitstekende reputatie en komen er heel wat internationale bekendheden over de vloer, toch wordt iedereen er gerust gelaten zodat ze zichzelf kunnen zijn en geen last hebben van paparazzi. Het zijn niet alleen Hollywoodsterren die er verblijven, ook bekende zakenlui en royals komen er graag. Zo is ons koningshuis er geregeld te gast en Prinses Astrid en Prins Lorenz vierden hier hun 25 jarig huwelijk. Ook topchefs zoals o.a. Alain Ducasse, Michel Troisgros en Roger Souvereyns komen er graag uitrusten en inspiratie opdoen. Ze wandelen er maar wat graag in de keukentuin van de Belgische topchef Alois Vanlangenaeker die meer dan twintig jaar geleden via culinaire omzwervingen langs Japan, Frankrijk en Amerika hier terecht kwam. Alois kreeg in 2002 zijn Michelinster maar blijft er bescheiden onder. Hij beschikt over een keukenbrigade

16

van 35 man en ook Hotelschool Ter Duinen is er te gast met tal van stagairs die er een uitzonderlijke ervaring kunnen opdoen en een eigen charmant huisje hebben, speciaal voor hen ingericht én met zicht op zee. In de keuken wordt alles van A tot Z bereid, van confituur over broodjes en croissants voor het ontbijt tot de kleinste snoepjes bij de koffie. Het hotel zit dan ook zes maanden per jaar volledig vol en stelt 130 man te werk. Het hotel Il San Pietro di Positano is een verbijsterend mooi met uitzicht op de baai van Positano. Het is zo knap ontworpen dat het lijkt alsof het bijna integraal werd opgenomen in de rotswand, het ligt bovendien in een immens natuurgebied en combineert dit met de schoonheid van de kustlijn. Hotel Il San Pietro beschikt over 62 kamers, elk met eigen terras en uitzicht op zee. Vanaf hun prive balkons kunnen de gasten genieten van een oneindig uitzicht op de zee en de groene hellingen van de Lattari bergen. Alle kamers beschikken over airco, satelliet tv, wireless internet, safe, minibar, luxe badjassen en slippers, haardroger en room service. Spa en Fitness center, massage, schoonheidsbehandelingen. Diverse terrassen en zwembad met bar en bediening. Exclusief is de huur van Joe II, het prive yacht van het hotel dat je naar Capri, Ischia en Napoli voert.

ExQuis Magazine

Exquis Magazine N° 45.indd 16

13-02-2012 15:17:29


ITALIE

The Art of Living

Exquis Magazine N째 45.indd 17

17

13-02-2012 15:17:32

Il San Pietro di Positano  

Il San Pietro di Positano