Page 1

servicestation

143

Carwash & Convenience Magazine

Onafhankelijk vakblad voor tankstations en carwashes in België en Noord-Frankrijk V.U.: K. D’haveloose • verschijnt 5x/jaar (februari/april/juli/september/december) • September 2019 • 26ste jaargang • Afgiftekantoor P409057 Gent X Ce magazine est disponible en Français

In dit nummer:

Accessoires voor smartphones en tablets hebben hun plaats in de petrolshop

Voorbeschou­ wingen Anuga, Car Wash Show Europe en Tankstation Vakbeurs

Nieuwe truck­ was­hi­ nstallaties blinken uit in efficiëntie en snelheid

Switch van diesel- naar benzinetanks vormt geen onoverkomelijk probleem

Automobilist hecht veel belang aan de gebruiks­ vriende­lijkheid en de goede werking van een banden­blazer

Washpartner realiseert met Carwash Planet innovatieve, groene carwash in Turnhout


COLOFON Onafhankelijk vakblad voor de service-stations en de carwashes in België en Luxemburg. Verschijnt ten minste vijf keer per jaar in een oplage van 6.500 exemplaren. Service Station Magazine is een uitgave van Invent Media Verantwoordelijk uitgever Invent Media BVBA Doorniksesteenweg 216 B-8500 Kortrijk Tel. 32 (0)56 21 30 32 Fax. 32 (0)56 25 71 41 magazines@expoadvice.com Bladmanager Evelien Desmyttere admin@expoadvice.com Redactie en fotografie Stijn Eeckloo Michel Vandenheede Bart Vancauwenberghe Wouter Temmerman Reclameregie en abonnementen Karlien Debruyne info@expoadvice.com Art Director Christian Laevens Druk Lowyck - Oostende De uitgever kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de gepubliceerde advertenties. Het verlenen van toestemming tot publicatie in dit tijdschrift heeft tevens betrekking op de terbeschikkingstelling in om het even welke elektronische vorm. Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de uitgever.

11

4 9 11

Inside News.

18

20

Accessoires voor smartphone en tablet hebben hun plaats in de petrolshop veroverd.

Car Wash Show Europe wordt groter dan ooit.

Filiaal van Autostrade NV in Beernem verleent zijn cliënteel een nog betere service dankzij twee nieuwe WashTec-rollovers.

13 15

Internationale vakbeurs voor voeding en dranken Anuga bestaat 100 jaar.

Chauffeurs verlangen nauwkeurigheid en gebruiksgemak van een bandenblazer.

18

Switch van diesel- naar benzinetank kan op diverse manieren.

23 26 27 29 32 36

Evoluties op het gebied van truckwash.

Een vooruitblik op de Tankstation Vakbeurs.

Darvan uit Houthulst kiest voor volledige renovatie van zijn tankstation. Selfwash vormt extra troef voor garage Carlos Verdonck in Aalter.

Nieuwe realisaties.

Nuttige adressen.

Version française Sur simple demande

Foto cover Doc. Vandotec

PUBLIREPORTAGE

17 19

23


INSIDE NEWS Najaarsbeurs Conway komt eraan Op zondag 8 en maandag 9 september 2019 wordt in Brussels Xpo de najaarseditie van de huisbeurs van Conway georganiseerd. De bezoeker kan er niet alleen talrijke innovaties spotten, maar tevens genieten van diverse promotiedeals. Voor de tweede keer presenteert Conway op de beurs een Discovery Market, waar de bezoeker allerlei nieuwe producten in zoetwaren, dranken, vers en diepvries kan ontdekken. Tevens worden er ook innovatieve concepten en trends in food service getoond. Bezoekers ontvangen een leuke goodiebag boordevol stalen en kunnen tijdens de beurs genieten van een heerlijk buffet. Daarnaast kan men ook één van de vier droomprijzen in de wacht slepen. Conway vroeg ditmaal aan 1.000 klanten van welk cadeau zij dromen. De 4 meest gegeven antwoorden werden in de prijzenpot gestopt van een supertombola, die op de beursvloer wordt gehouden. Het gaat om een citytrip voor 2 personen naar New York, de nieuwste iPhone voor het ganse gezin (4 stuks), twee elektrische fietsen en een make-over van uw huis. Bij elke aankoop ontvangt de klant minstens 1 tombolaticket, dat hij/zij in de urne van de prijs van zijn/haar voorkeur stopt. U bepaalt dus zelf met welke droomprijs u eventueel naar huis gaat.

Nieuw station voor Gabriëls Power in Duffel Met de opening van een nieuwe site langs de A. Stocletlaan in Duffel breidde Gabriëls Power begin augustus 2019 zijn netwerk uit. Naast de traditionele brandstoffen kan men op dit onbemand station ook terecht voor highspeeddiesel en AdBlue. De forecourt is trouwens uitgerust met een gratis bandenblazer.

PitPoint opent twee nieuwe CNG-sites PitPoint, een dochteronderneming van Total, blijft zijn Belgische CNG-netwerk verder uibreiden. In de zomermaanden werden twee nieuwe stations geopend. Sinds 9 juli 2019 kunnen automobilisten nu ook CNG tanken op het Total-tankstation op de Hezemeer in Eindhout. Begin augustus 2019 werd het Total-station langs de Brusselsesteenweg in Winksele uitgerust met een CNG-installatie.

Dico BeFLux vernieuwt wasstraat bij Le Tunnel in het Franse Thionville

MICRELEC Eén van de meest ervaren leveranciers van hoogwaardige technologie en flexibele service in de E-mobility- en de Forecourt Retailing sector in de Benelux. Meer info: www.micrelec.be Contacteer ons tel: 09/296 45 20 email: sales@micrelec.be 4

Deze bestaande carwashsite werd volledig vernieuwd. De bestaande installatie werd vervangen door een moderne Dico-wasstraat met een kettinglengte van 30 meter. De machine is onder meer voorzien van hogedruk, een lavaschuimboog, wrap arounds, een schuimende hardwax installatie, een Dico-drooginstallatie en nadroogborstels.


INSIDE NEWS Huisbeurs van Trendy Foods in aantocht

Axyma opent B2B-webshop

Dit jaar vindt de huisbeurs plaats op zondag 8 en maandag 9 september 2019 in de Brabanthal te Leuven. Op de beursvloer staan er opnieuw een 160-tal standhouders. Daarnaast is er een microbrouwerijstand met 15 Belgische ambachtelijke microbrouwerijen, maar ook een grote retailstand die volledig gewijd is aan supermarkten. De stand van de Trendy Club adviseert lokale handelaars en tankstationuitbaters dan weer over de inrichting en het ontwerp van hun winkels. Bovendien is er sinds een aantal jaren een stand ‘Collectiviteiten’ met producten die speciaal voor dit gebied zijn ontworpen.

Met deze B2B-site richt Axyma zich specifiek tot de professionele tankstation-, carwash- en truckshopondernemer. De webshop vormt een handig en efficiënt werkinstrument, waarop u het volledige gamma van Axyma kan terugvinden: van auto- en truckaccessoires over telefonie-artikelen, smeermiddelen en AdBlue tot luchtverfrissers, zonnebrillen, consumables en dergelijke meer. Alle producten en assortimentslijnen worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd: van ieder artikel wordt een kwalitatieve afbeelding en een gedetailleerde beschrijving weergegeven. Het concept van deze site is zodanig uitgewerkt dat u onmiddellijk een overzicht heeft van alle producten. Alle courante artikelen zullen steeds voorradig zijn. Klanten moeten zich eerst registreren vooraleer ze van de B2B-webshop gebruik kunnen maken. Bestellingen zullen binnen de 2 dagen worden geleverd. Vanaf 200 euro worden bestellingen gratis in de Benelux geleverd. Axyma is gespecialiseerd in de distributie van non-foodartikelen aan carwashes, tankstations en truckstops. Het bedrijf voert een unieke productlijn onder eigen merknaam, maar verdeelt daarnaast talrijke A-merken, zoals Ambi Pur, Wynn’s, Arbre Magic, Castrol, Duracell, Turtle Wax, Panasonic en noem maar op.

Met betrekking tot food- en non-foodproducten kun je op de beurs ook de laatste trends ontdekken die op de markt zullen verschijnen. Trendy Foods brengt deze innovaties onder de aandacht bij de ingang van de beurs. Hierdoor heeft de bezoeker een voorsprong waardoor hij of zij zeer concurrerend kan blijven op de markt. Om het bestellen gemakkelijker en eenvoudiger te maken, heeft Trendy Foods voor dit evenement een iPad-applicatie ontwikkeld, die voorbehouden is aan de leveranciers. Tot slot organiseert Trendy Foods, als dank voor de loyaliteit van de klant, een grote wedstrijd waarbij honderd uitzonderlijke reizen te winnen zijn, die ieder jaar verschillen, om samen met het TF-management op reis te vertrekken en de relaties op te bouwen of te versterken. Dit jaar staat een luxueus all-inverblijf van 6 dagen in Bodrum (Turkije) op het spel.

Washpartner instal­leert Holz-wastunnel bij SPA in het Franse Troyes Recent realiseerde Wash­­partner een nieuw carwashproject in het Franse Troyes. Bij carwash SPA werd een nieuwe wasstraat van Holz met een kettinglengte van 39, 20 meter. De installatie is zodanig uitgerust dat ze de wasklant een erg kwalitatieve wasbeurt garandeert. Verder werd op de site een centraal stofzuigsysteem van Ergox en een waterrecyclagesysteem van BleuBlue geplaatst.

Volop expansie en omkleuringen bij Maes Energy & Mobility In eerste instantie liet Maes Energy & Mobility weten dat het 21 Esso-tankstations van Guvvi heeft overgenomen. Daarnaast sloot het bedrijf ook een partnership over de 7 Q8-sites van Guvvi. Bovendien meldt Maes nog de overname van 3 individuele stations waardoor het netwerk van deze onderneming nu 289 stations telt. Verder gaat Maes de komende maanden de stations van Desimpel & Octa+ omkleuren naar andere merken, namelijk Maes, Esso en Shell. Zo zal Maes Energy & Mobility in de loop van dit jaar 51 Octa+ tankstations omkleuren en aan het Esso-netwerk toevoegen. Dit brengt de teller op 126 Esso-stations die door Maes geëxploiteerd zullen worden in België, wat bijna een verdubbeling van zijn huidige Essonetwerk betekent. Hiermee verstevigt Maes zijn sterke positie in Vlaanderen en zet het de eerste stappen op Waals en Brussels grondgebied. In 2013 sloegen Maes en Esso voor het eerst de handen in elkaar met de overname van ruim 30 Esso-tankstations in Vlaanderen. ExxonMobil koos 6 jaar geleden voor een nieuw strategisch businessmodel in de Benelux en verkocht daarbij het Esso-netwerk aan onafhankelijke merkverdelers (Branded Wholesalers) - waaronder ook Maes - met het doel het beheer van het netwerk verder te optimaliseren. Vorig jaar kondigde Maes de overname aan van 156 Octa+ tankstations, wat voor Maes meer dan een verdubbeling van haar netwerk betekent. 51 van deze Octa+ tankstations, een mix tussen bemand en Express, bieden duidelijk een strategische meerwaarde voor Esso en zullen in de loop van het jaar aan het netwerk worden toegevoegd. “Deze overeenkomst is het resultaat van een sterk partnerschap om ons Esso-merk aantrekkelijk en competitief te houden, zodat wij als Esso samen met onze Branded Wholesalers, op lange termijn een belangrijke rol op de Belgische retail markt blijven invullen en daarbij onze posities blijven versterken.” vertelt Eric De Vreese, BNL Retail Sales Manager bij ExxonMobil. De Octa+-conversies gingen midden juni van start en de omkleuring naar Esso zal begin 2020 volledig afgerond zijn.

5


INSIDE NEWS G&V Energy Group blijft wielerploeg Lotto Soudal sponsoren tot eind 2022

Dover Fueling Solutions en ABB slaan de handen in elkaar

Het Belgische bedrijf is sinds 2012 verbonden aan de ploeg, in eerste instantie als partner voor brandstoffen, maar sinds 2013 ook als partner van een eerste en later een tweede teambus. Sinds 2016 prijkt het logo van CAPS, de multimerkentankkaart van G&V Energy Group, op de rechterschouder van de uitrusting. Met de verlenging en uitbreiding van het partnership zal het logo van ‘Caps Fuel Card’ vanaf volgend seizoen op de achterkant van de broek prijken. Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group: “Als fervent wielerliefhebber zijn we zeer verheugd om onze samenwerking met het Lotto Soudal-team, dat ons nauw aan het hart ligt, te kunnen verlengen tot eind 2022. We herkennen er onze eigen kernwaarden in : Belgisch, dynamisch en innovatief! Een wielerploeg ondersteunen is voor ons een positieve manier om de merkbekendheid van onze CAPS Fuel Card te versterken. Onze tankkaart is ondertussen een internationale servicekaart geworden die sterk inspeelt op de duurzaamheid waaronder aardgas (L-CNG) en elektrisch tanken. Daarnaast spelen we eveneens in op mobiliteitsoplossingen binnen HR van bedrijven met onze herlaadbare CAPS Mobility Card. De positieswitch van ons logo van de schouder naar het achterwerk is vanuit marketingstandpunt een droom die werkelijkheid wordt.”

Dover Fueling Solu­tions (DFS), een onderdeel van Dover Corporation, maakte midden juli 2019 bekend dat het een partnership aanging met ABB om hun elektrische laadpalen te verdelen aan locaties in Europa. Door de krachtige DC-laders en snelladers van ABB aan zijn portfolio toe te voegen is DFS in staat om Europese brandstofretailers een compleet aanbod tankstationuitrusting aan te bieden. ABB is wereldwijd marktleider op het vlak van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Het verkocht al meer dan 11.000 DC-snelladers in 76 landen. De onderneming biedt dan ook oplossingen die op het leeuwendeel van de tankstations geïntegreerd kunnen worden. De samenwerking tussen ABB en DFS focust zich op kwaliteit en veiligheid, twee aspecten die beide bedrijven hoog in het vaandel dragen. “Als globaal marktleider op het gebied van elektrische laadpunten voor voertuigen zijn we erg verheugd dat we met DFS in zee kunnen gaan om ons bereik uit te breiden. Door de toevoeging van onze laadpalen versterkt DFS zijn aanbod”, benadrukt Frank Muehlon, Managing Director voor de elektrische laadinfrastructuur bij ABB. “De significante groei van elektrische voertuigen zal blijven aanhouden, gezien de sterke vraag naar een milieuvriendelijkere omgeving bij zowel de consument als de overheid. DFS blijft nieuwe wegen bewandelen om in te kunnen spelen om de toenemende vraag naar alternatieve energie. We zijn overtuigd dat ABB op dat vlak een sterke strategische partner voor ons vormt”, voegt Lise-Lotte Nordholm, Vice President van de Dispenser Business Unit, toe.

John Lelangue, general manager Lotto Soudal: “Het verhaal van ons partnership is er een van continuïteit. G&V Energy Group is de voorbije jaren uitgegroeid tot een structurele partner van Lotto Soudal, met de prachtige teambussen als uithangbord; we hebben samen een mooi parcours afgelegd en ik ben blij dat CEO Xavier Dewulf en zijn team bij G&V Energy Group onze ambities voor de komende jaren onderschrijven. Binnen het partnership zullen zij verder focussen op hun multimerkentankkaart ‘CAPS’, waarmee zij een groot potentieel bereik hebben.”

DE NIEUWE GENERATIE STOFZUIGSYSTEMEN VOOR UW CARWASH OF INDUSTRIE TEL: 0032 (0)89 244 529 info@ergox.com www.ergox.com

Krachtig, onderhoudsvrij en duurzaam Aantrekkelijk voor de gebruikers Hoog efficiënt en energiezuinig Op maat gemaakt MADE IN BELGIUM

6


INSIDE NEWS

Carwash systemen

Projectontwikkeling & service

AMAZING

COLOGNE, 05. – 09.10.2019

Meet old and new friends. Priceless networking since 1919.

Secure admission tickets at www.anuga.com/tickets

Koelnmesse Belgium/Luxembourg Zilverlingen 1 bus 001 BE-3020 Herent Tel. +32 16 905780 visiteurs@koelnmesse.be

Tel.: +32 (0)3/860.00.10 | sales@dicobeflux.eu | service@dicobeflux.eu WWW.DICOBEFLUX.EU

7


PERFECTE VELGENREINIGING

SNELSTE DROOGSYSTEEM

INTELLIGENTE ZIJBORSTELS

MEER BIEDEN, MEER KUNNEN, BETER WASSEN ! Met de Klean!Star iQ introduceert Kärcher een revolutionaire rollover carwash die aan alle verwachtingen voldoet. TSG is uw partner voor Kärcher wasinstallaties. U kan op ons rekenen tijdens het voortraject, de aankoop van uw wasinstallatie, de installatie zelf en service na verkoop. In de Benelux staan meer dan 150 monteurs klaar voor een perfecte installatie en uitstekende dienst na verkoop. Meer info op www.karcher.be en www.tsg-solutions.be


EVENTS

De Kromhouthal

Derde editie van Car Wash Show Europe wordt grootser dan ooit! OP 18 EN 19 SEPTEMBER 2019 STAAT AMSTERDAMSE KROMHOUTHAL VOLLEDIG IN HET TEKEN VAN CARWASH

O

p de beursvloer van de Car Wash Show Europe staat de toekomst van de carwashbranche centraal. Op woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 vormt de Kromhouthal in Amsterdam het epicentrum van deze sector. De nieuwste innovaties en ontwikkelingen op carwashgebied worden tijdens dit evenement voorgesteld. De beursvloer van Car Wash Show Europe is alvast goed gevuld, want op dit moment hebben al meer dan 60 exposanten een standplaats gereserveerd. Ook het workshopprogramma dat meer dan 20 sessies omvat, loont zonder meer de moeite. Voor bedrijven, ondernemers en toeleveranciers die actief zijn in het professioneel wassen van auto’s vormt Car Wash Show Europe een unieke opportuniteit om hun netwerk verder uit te breiden. Bezoekers kunnen dan weer de recentste carwashnieuwigheden ontdekken en ideeën uitwisselen, zodat zij na afloop weer helemaal op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Exposanten Tijdens de derde editie van de Car Wash Show Europe presenteren meer dan 60 exposanten hun meest recente innovaties en kennis. Een bezoek aan dit event vormt een uitgelezen kans om waardevolle, nieuwe inzichten op te doen. Ruim 2.000 onafhankelijke carwashondernemers uit meer dan 16 landen woonden de editie van 2017 bij. Het evenement brengt in 2019 opnieuw alle marktleiders en andere grote spelers uit de branche samen. Met de Car Wash Tours en de keuze voor een nieuwe locatie, met name de Kromhouthal, belooft de komende editie van Car Wash Show Europe spectaculairder te worden dan ooit. Naast een bezoek aan de beursvloer valt er natuurlijk nog veel meer te beleven in Amsterdam. Deze wereldstad staat bekend om zijn bruisende nachtleven en fraaie musea. Een trip naar de hoofdstad van Nederland is dus zeker de moeite waard.

Workshops Naast het ruime beursaanbod pakt de organisatie van Car Wash Show Europe uit met een interessant en goed gestoffeerd randprogramma. Eén van de pijlers hierin is het uitgebreid en interactief workshopprogramma waarbij er dieper wordt ingegaan op belangrijke onderwerpen waar carwashondernemers mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de

carwash, het stimuleren en motiveren van personeel en het ontdekken van nieuwe marktinzichten. Een groot aantal professionele sprekers, onder wie Eric Wulf, CEO van de International Carwash Association, deelt hun kennis over de sector. Spreker Cornelis van de Pol van Mr. Wash gaat in op het belang van teambuilding en de waarde van toegewijde en betrouwbare werknemers. Brian Madderson van de Britse Petrol Retailers Association praat over de schade die malafide carwashes aanrichten en vertelt waarom deze dubieuze bedrijven echt gestopt moeten worden. Ook de opkomst van geconnecteerde wagens en de invloed daarvan op de carwashbranche wordt belicht, meer bepaald door Alan Nawoj van Beacon Mobile. Tot slot geven ook twee Britse carwashuitbaters en een Duitse carwashondernemer een virtuele rondleiding doorheen hun site(s).

Car Wash Tours Op 17 september 2019 gaat de derde editie van de Car Wash Show Europe van start met de Car Wash Tours, een bijzondere tocht door de regio Amsterdam. Dit is een uitgelezen kans om met internationale collega’s verschillende wasgelegenheden te bezoeken en kennis uit te wisselen. Deze rondreis is niet enkel erg informatief, maar is tevens zeer geschikt als netwerkgelegenheid. Als kers op de taart vormt een deelname aan de Car Wash Tours voor buitenlandse gasten de ideale manier om kennis te maken met Nederland.

Car Wash Hall of Fame Awards Tijdens Car Wash Show Europe vindt ook de Car Wash Hall of Fame awardsceremonie plaats. Baanbrekende prestaties op het gebied van carwash worden beloond met een fraaie prijs. De prijsuitreiking wordt trouwens op een prachtige locatie gehouden. Daarna hebben de aanwezigen de mogelijkheid om carwashprofessionals te ontmoeten onder het genot van een maaltijd of een borrel. De prijsuitreiking betekent dus een mooie gelegenheid om te netwerken en de banden aan te halen met collega-carwashondernemers. Voor meer informatie over deze vakbeurs en de aankoop van tickets kunt u terecht op www.carwashshoweurope.com.

Car Wash Show Europe in het kort Wanneer: Op woensdag 18 en donderdag 19 september 2019. Waar: Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231 in Amsterdam (Nederland). Openingsuren: Telkens van 10 tot 17 uur. Toegang: Enkel voor carwashprofessionals. Website: Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www. carwashshoweurope.com.

9


Anti-Regen

HERFST

Stoot regen, hagel en sneeuw af. ✓ Verbetert het zicht, de veiligheid en het rijcomfort in alle weersomstandigheden. ✓ Stoot regen, sneeuw en hagel af. ✓ Gemakkelijk in gebruik! ✓ Helpt ook om ijzel, ijs, modder met zoutresten en insecten gemakkelijk te verwijderen.

ZONDER

MET

TOPPER!

INCLUSIEF DISPLAY VOOR EXTRA VERKOOP

Rain-X Glasreiniger 500 ml Newco nr.: 60060635 Conway nr.: 330833 CAP: € 11,95

Plaats uw bestelling via Newco Europe of Conway. Newco Europe T: +31 (0)40 402 43 00 E: customersupport@newco-europe.com www.newco-europe.be

De krachtige combinatie voor meer omzet.

27276-NC-Adv Rain-X Service Station_BE.indd 1

ShineTecs® Beste glans.

20-08-19 09:12

ShieldTecs®

Beste bescherming.

Beste glans treft beste bescherming. Bestel nu: Telefoon +31 79 368 3750 | info@washtec.nl

www.auwa.nl

10

4843_AU_AZ_NL_Kombi_ShineShieldTecs_190x135mm_RZ.indd 1

28.05.2019 14:17:42


PROJECT CARWASH

Filiaal van Autostrade NV in Beernem verleent zijn cliënteel een nog betere service dankzij twee nieuwe WashTec roll-overs

R

ecent besloot Autostrade NV om op zijn filiaal in Beernem – daarnaast telt de onderneming ook vestigingen in Ruddervoorde en Loppem – niet één, maar twee nieuwe roll-overs van WashTec te installeren. Bovendien werd een nieuwe washal opgetrokken. Met deze investering wil zaakvoerder Rik Mannens voortaan wachtrijen aan de carwash vermijden en een nog kwalitatievere dienstverlening garanderen.

Twee wasinstallaties

Nieuwe washal

In 2009 liet Rik Mannens op zijn tankstation in Beernem een roll-over van WashTec installeren. Een goede beslissing zo bleek, want de machine was een schot in de roos. “We hebben inderdaad veel klanten die naast het tanken hun voertuig hier ook komen wassen. Gemiddeld realiseerden we een 17.000 wasbeurten per jaar met die roll-over. Anderzijds waren we een beetje het slachtoffer van ons eigen succes, want vaak stonden er lange wachtrijen aan onze washal. Een wasbeurt met een roll-over neemt immers enkele minuten in beslag. Wachten is echter iets wat klanten niet graag doen en daarom besloot ik om een extra roll-over te plaatsen. Met twee toestellen kan ik niet alleen mijn bestaand cliënteel een betere dienstverlening aanreiken, maar heb ik tevens de capaciteit om extra klanten aan te trekken. Bovendien kunnen we op die manier blijven wassen wanneer er onderhoud aan één van de machines moet gebeuren. Onze carwash is immers 7 op 7 open van 7 tot 20 uur en zo ondervinden we dan geen hinder. Ik koos opnieuw voor een roll-over omdat het voor mij essentieel was dat de carwash volledig automatisch draait en geen personeel vereist. Aangezien de oude installatie aan vernieuwing toe was, hebben we meteen twee nieuwe toestellen geplaatst. Ik was erg tevreden over de samenwerking met WashTec, dus ben ik opnieuw met hen in zee gegaan.”

Om de routing op zijn site in Beernem te optimaliseren, besloot Rik Mannens om de carwash te herlokaliseren. “De oude washal bevond zich aan de rechterzijde van het terrein, de nieuwe sluit aan op de zijkant van onze petrolshop. De voorbije jaren onderging onze site diverse veranderingen. Door de carwash nu een nieuwe bestemming te geven, beschikken we opnieuw over een optimale routing op onze site. Zeker voor de vrachtwagens was het tot voor kort niet altijd makkelijk manoeuvreren. De oude washal werd ondertussen afgebroken. Op die locatie komt er een nieuw gebouw, waar in het najaar twee winkels hun deuren openen: een boetiek met merkkledij en een e-bikeshop. Door de herinplanting kon onze oude carwashinstallatie trouwens open blijven tot op het laatste moment. Onze petrolshop hebben we door de werken ook maar een halve dag moeten sluiten.”

Gerecycleerd waswater Sinds eind juli 2019 kunnen de klanten van Autostrade NV Beernem dus gebruik maken van één van de twee nieuwe roll-overs van WashTec om hun voertuig te reinigen. “We hebben hier twee WashTec EasyWash-toestellen geplaatst met een washoogte van 2,80 meter. Ze zijn uitgerust met een hogedrukvoorwas,

11


PROJECT CARWASH

chassiswas, een wielwasser, polish, wax en een contourvolgende droger. Aan de ingang van de washal plaatsten we nog twee voorwasinstallaties. Wanneer de wagen extreem vervuild is, kan de klant deze nog eerst afspuiten voor aanvang van de wasbeurt. Deze dienstverlening is wel betalend. Voorts beschikt de carwash over een dubbele stofzuiginstallatie, een mattenklopper en een vendingautomaat met poetsdoeken. De site werd tevens uitgerust met het nieuwe AquaPurwaterrecuperatiesysteem van Washtec, waardoor ruim 85% van het waswater wordt hergebruikt. Deze installatie heeft een buffertank van 3.000 liter waardoor er continu gerecycleerd water beschikbaar is voor beide roll-overs. Daarnaast werden er 6 citernes van 20.000 liter geplaatst voor de opvang van regenwater. Indien nodig schakelen de toestellen automatisch over op leidingwater. Ook het afbreken van de oude washal en het demonteren van de vroegere installatie hebben we voor onze rekening genomen”, schetst Yves Glorieux van WashTec

Gelinkt aan één centraal kassasysteem Beide roll-overs werken volledig automatisch. Ze zijn immers uitgerust met een CP1-controller die gelinkt is aan een betaalsysteem van Tokheim. “De klant kiest zijn wasprogramma op het centrale kassasysteem, waarna hij een code ontvangt. Die kan dan ingegeven worden op het bedieningspaneel van de machine die vrij is. WashTec is de enige leverancier op de Belgische markt die twee roll-overs op één centrale betaalterminal kan aansluiten. Voor de carwashuitbater biedt deze werkwijze een groot voordeel, aangezien er geen twee betaalautomaten moeten worden aangekocht. Uniek is ook het feit dat de consument zijn wasbeurt na aankoop niet onmiddellijk hoeft uit te voeren. De code blijft immers 40 dagen geldig: men kan dus gerust op een later tijdstip komen wassen wanneer dat beter uitkomt. De klant kan zijn wasbeurt in de shop of op de centrale betaalautomaat in de washal aankopen met een krediet-, een debet- of een abonnementskaart. Cashbetalingen zijn enkel in de shop mogelijk”, verduidelijkt Yves Glorieux.

3 wasprogramma’s Net zoals bij de andere vestigingen van Autostrade NV, namelijk Loppem en Ruddervoorde heeft de wasklant in Beernem de keuze tussen de programma’s ‘Basic Wash’, ‘Quality Wash’ en ‘Perfect Wash’. ‘Basic Wash, dat 6,99 euro kost, omvat actief schuim, hogedrukvoorwas, borstelwas, spoelen en drogen. Voor de wasbeurt ‘Quality Wash’, die bestaat uit actief schuim, chemische velgenreiniger hogedrukvoorwas, borstelwas, hotwax, spoelen en drogen betaalt de klant 7,99 euro. Voor 9,99 euro ontvangt men bij het topprogramma Perfect Wash actief schuim, chemische velgenreiniger hogedrukvoorwas, chassiswas, borstelwas, superpolish, spoelen en drogen.

Trouw wascliënteel De carwash van Autostrade NV in Beernem kan terugvallen op een breed en vast klantenbestand. “Onze hoge waskwaliteit weet de mensen te overtuigen. Het merendeel van onze wasklanten komt uit Beernem en omstreken. Maar omdat we vlakbij de op- en afrit van de autosnelweg E40 liggen, zijn er ook heel wat chauffeurs die op weg van het werk naar huis of omgekeerd hier stoppen om hun voertuig te reinigen. Ik heb zelfs een klant die telkens van Oostduinkerke naar hier komt om zijn wagen te wassen. Uiteraard hoop ik met onze nieuwe opstelling extra consumenten aan te trekken, daar hebben we nu zeker de capaciteit voor”, weet Rik Mannens te vertellen.

Gedeeltelijke omkleuring naar Total Het tankstation van Autostrade NV uit Beernem was jarenlang operationeel onder de vlag van Power. Daar kwam enige tijd terug deels verandering in.

12

“Ik was erg tevreden over de samenwerking met Power Oil. Getuige daarvan is het feit dat we voor ons truckstation hier in Beernem en onze tanksites in Ruddervoorde en Loppem nog steeds onder Power operationeel zijn. Maar het tankstation voor personenwagens dat zich vooraan op onze site bevindt, hebben we omgekleurd naar Total. De reden hiervoor is dat ik constateerde dat veel buitenlandse automobilisten vroeger ons tankstation voorbijreden en bij een concullega in de buurt gingen tanken. Omwille van de grotere naamsbekendheid viel de keuze uiteindelijk op Total, marktleider op het vlak van tankkaarten. Deze switch werpt alvast zijn vruchten af, want sindsdien mogen we meer internationale klanten verwelkomen. Sinds eind vorig jaar kan er bij ons in Beernem ook CNG worden getankt. De verkochte volumes zijn in vergelijking met de traditionele brandstoffen nog erg miniem, maar we constateren iedere maand toch een duidelijke groei. Er werd hier op de site ook een hoogspanningscabine geplaatst, waardoor we over voldoende capaciteit beschikken om op termijn ook elektrische laadpalen te voorzien. We moeten mee in het verhaal van de alternatieve energiebronnen, want de verkoop van diesel en benzine zal ooit eindigen”, aldus Rik Mannens.

Spar Express Sinds 2017 telt het tankstation in Beernem een goed draaiende Spar Expressshop. “Vroeger bevond zich hier een vestiging van Lidl. Toen dat pand te koop stond, heb ik niet geaarzeld en het aangekocht om het als petrolshop te gebruiken. Ik ben een samenwerking aangegaan met Spar Express omwille van hun naamsbekendheid en hun soepel aankoopbeleid. Bovendien zorgt het ruime aanbod ervoor dat we een breed publiek aantrekken. De shop telt ook een Deliway-verkooppunt waar de klant terecht kan voor onder meer vers belegde broodjes, wraps, warme snacks of dessertjes. Sinds mei vorig jaar leveren we in Beernem en SintJoris broodjes aan huis. Voorwaarde is wel dat er een bestelling van minstens 15 euro wordt geplaatst. Verder is ons PostPunt erg populair”, besluit Rik Mannens.


EVENTS

Anuga houdt al een eeuw lang zijn vinger aan de pols in de voedings­ industrie

2

019 vormt een ware mijlpaal voor Anuga, want dit jaar viert ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor voeding en dranken immers zijn 100-jarig bestaan. Uiteraard gaat Anuga tijdens de komende editie niet aan dit jubileum voorbij. Daarnaast fungeert de vakbeurs als het platform bij uitstek om de huidige en toekomstige trends in de voedingsindustrie te ontwaren. Ook voor tankstationondernemers is een bezoek aan Anuga meer dan de moeite waard, want meer dan 7.400 exposanten uit ruim 100 landen zullen er hun nieuwste producten en diensten voorstellen. Afspraak dus van zaterdag 5 tot en met 9 oktober 2019 in KölnMesse te Keulen (Duitsland).

Anuga verzamelt eigenlijk 10 deelbeurzen onder één dak en biedt de professionele bezoeker een mooi overzicht van de recentste trends en innovaties in de voedings- en drankenbranche. Volgens de organisatie van de vakbeurs zullen volgende trends alvast niet op de beursvloer ontbreken tijdens de komende editie:

• Functionele voeding en producten ‘vrij van’ Artikelen die ‘vrij van’ een bepaald ingrediënt zijn, winnen steeds meer aan belang. Ruim 23% van de gelanceerde innovaties in 2018 droegen een dergelijke claim. De belangrijkste groep binnen dit segment zijn de glutenvrije referenties.

• Kant-en-klare maaltijden De klassieke eetmomenten staan al meer dan een decennium onder druk. De consument gaat op zoek naar snelle, gebruiksvriendelijke én toch gezonde maaltijden die het liefst onderweg in een handige verpakking geconsumeerd kunnen worden. In het segment van de on-the-gosnacks ligt de nadruk tegenwoordig op authenticiteit en smaak. Referenties die het label ‘ecologisch’, ‘natuurlijk’ en ‘rijk aan proteïnen’ dragen, doen het eveneens erg goed.

• Superfoods Gezondheid is van wezenlijk belang voor de modern consument. Hij gaat dan ook op zoek naar producten die zogenaamde superfoods bevatten. Deze hebben immers een positieve invloed op onze gezondheid en ons welzijn. De vraag naar superfoods zoals quinoa, lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten scheerde nog nooit zulke hoge toppen als nu.

• Fairtrade Fairtrade legt de nadruk op internationale ontwikkeling, sociale gelijkheid en eerlijke winstverdeling. Hoewel deze productgroep nog duidelijk als niche kan worden bestempeld, blijft de omzet en de rotatie jaar na jaar stijgen. De belangrijkste categorieën zijn hier ongetwijfeld warme dranken en snoepgoed.

• Halal Food Halalvoeding kent duidelijk een opmars, ook in de Westerse samenleving. Het aantal nieuwe halalproducten neemt jaarlijks met ruim 10% toe. Vooral de vraag naar kant-en-klare halalvoeding is sterk stijgend.

• Koosjer-producten Ook de vraag naar voeding die voldoet aan de Joodse regels blijft aanwassen. De meeste koosjer-artikelen vinden we terug in het bakkerij-, het snack-, het kruiden- en het sauzensegment. Een ruim deel van de koosjer-referenties zijn trouwens glutenvrij, bevatten geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten noch bewaarmiddelen of additieven.

• Geen GMO Producten die geen genetisch gemanipuleerde organismen bevatten, vormen nog een nichemarkt, maar toch laat dit segment sinds 2014 een gemiddelde jaarlijkse toename van 14% optekenen. De groei is het sterkst in NoordAmerika en Europa.

• Biologisch De populariteit van biologische voeding en dranken blijft zeker in Europa significant ontwikkelen. In onze contreien was er vorig jaar zelfs sprake van een stijging met meer dan 15%. De belangrijkste categorie binnen dit segment is ongetwijfeld die van de snacks.

• Voedingsmiddelen van beschermde origine De consument hecht steeds meer belang aan de afkomst van een bepaald product. Tegenwoordig verkiezen we dan ook artikelen die lokaal of regionaal worden gekweekt, geteeld of vervaardigd. Ook producten van beschermde origine en referenties die op een traditionele manier worden bereid zijn erg geliefd.

Anuga in het kort Wanneer: Van 5 tot en met 9 oktober 2019. Waar: KölnMesse in Keulen (Duitsland). Openingsuren: Dagelijks van 10 tot 18 uur. Toegang: Enkel voor professionelen. Tickets: Dagticket: 40 euro online, 70 euro aan de kassa. Meerdaags ticket: 80 euro online, 100 aan de kassa. Website: Meer info op www.anuga.com.

13


WT Advertentie A5 liggen AirServ.-NLpdf.pdf

1

15-08-19

14:03

AIR-serv 2in1 Gecombineerd apparaat

De AIR-serv 2 in 1 is een combinatie van een bandenspanningsmeter en een stofzuiger. Het AIR-serv 2-in-1-apparaat vereist maar weinig ruimte en biedt een compleet serviceaanbod voor uw veeleisende klanten. De klant kan bij gebruik van dit apparaat altijd tussen de bedrijfsmodi wisselen. Leverbaar in de gewenste RAL kleur Led verlichting geĂŻntrigeerd in de machine Mogelijkheid tot QR/BAR Code reader en Contactloos betalen En ook voor dit apparaat geldt: geen aanschaf geen huur geen lease geen kosten Contactinformatie E-mail: info@air-serv.be Telefoon: +32 1443 3362

Omzet in plaats van kosten. Wij beloven dat we u nooit een rekening zullen sturen!

14


STATION

Chauffeurs verlangen nauwkeurigheid en gebruiksgemak van een bandenblazer

W

anneer u als tankstationondernemer (en eventueel ook als carwashuitbater) uw cliënteel een uitstekende dienstverlening wil aanbieden, dan mag een kwalita­ tieve bandenblazer niet ontbreken. Veel automobilisten combineren immers een tankbeurt met de controle van hun bandenspanning. Een juiste bandenspanning bevordert niet alleen de veiligheid op de weg, maar biedt de chauffeur ook nog diverse andere voordelen: het brandstofverbruik wordt beperkt (een te lage bandenspanning van 0,5 bar leidt tot een toename van 2 à 3%), de bandenslijtage wordt gereduceerd en er wordt minder CO2 uitge­ stoten. Bij de keuze van het toestel moet u diverse criteria in acht nemen. Deze zetten we in dit artikel alvast voor u op een rijtje. Vervolgens is het aan u om na te gaan of u de klant al dan niet laat betalen voor het gebruik van de unit.

AIR-serv

Uitgebreid aanbod In eerste instantie moet u bepalen met welk soort bandenblazer u uw site wil uitrusten. Er is immers keuze tussen een brede waaier aan mogelijkheden. Opteert u bijvoorbeeld voor een mobiel of een vast geïnstalleerd apparaat? Wenst u een unit met of zonder interne compressor? Rolt de slang van uw toestel automatisch of niet? Werkt de bandenblazer digitaal of analoog? De eerstgenoemde categorie is meestal duurder in aankoop, maar scoort dan weer beter op het vlak van nauwkeurigheid en gebruiksgemak. Vervolgens zijn er ook verschillende betaalopties mogelijk. De unit kan immers uitgerust worden met een muntinworp, een kaart- of een barcodelezer. Navraag bij diverse spelers op deze markt leert ons dat in de meeste gevallen een vaste, digitale bandenblazer met een ingebouwde compressor en een automatische slangoprolling wordt geïnstalleerd. Welk toestel u precies plaatst, hangt uiteraard van de behoefte van uw klant af en welke service u uw cliënteel wil aanreiken. Automobilisten die gebruik maken van een bandenblazer zijn vooral op zoek naar een unit die uitblinkt op het vlak van gebruiksgemak en nauwkeurigheid. Verder is het essentieel dat het apparaat functioneert op het moment dat men het nodig heeft, zo niet zorgt dit voor veel ergernis en opteert de klant in het vervolg misschien voor een ander tankstation om zijn banden op te pompen en - erger nog - te tanken.

Gratis of betalende service? Tankstationuitbaters

worden

vervolgens

voor

een moeilijke keuze gesteld: hun cliënteel het gebruik van de bandenblazers betalend of gratis aanbieden? Iedere pomphouder moet deze knoop uiteraard voor zichzelf doorhakken, maar houd er alvast rekening mee dat gratis gebruik toch een behoorlijke investering met zich meebrengt. Er is niet enkel de aankoopprijs, maar ook het onderhoud van het toestel en de reparatiekosten bij eventueel vandalisme. Een betalende unit genereert uiteraard zelf omzet en dekt die mogelijke onkosten. Bovendien blijkt dat gratis bandenblazers vaak niet goed onderhouden worden en dus sneller defect zijn. Indien dat laatste het geval is, leidt dit zoals reeds aangegeven tot behoorlijk wat frustratie bij de gebruiker. Betalende bandenblazers scoren blijkbaar beter op het vlak van (preventief ) onderhoud. Vaak wordt er dan met een onderhoudscontract gewerkt of staan de leveranciers in voor het nazicht. Wie voor een betalende unit kiest, kan vaste klanten met een speciale token gratis hun banden laten opblazen.

smartphone betalen. In die context ontwikkelde TSG ook de toepassing AirPay binnen zijn cloudtoepassing Charlie. Met dank aan Nick Janssen (AIR-serv) en Adrie Buijs (Savan Waalwijk)

Aankoop of in bruikleen De leveranciers op deze markt werken volgens diverse principes. Enerzijds kan men het toestel aankopen. Dit betekent dat u als uitbater de volledige opbrengst krijgt, maar wel moet opdraaien voor preventief onderhoud en eventuele reparaties. Anderzijds geven bepaalde spelers zoals AIR-serv het apparaat in bruikleen. Ze vragen daarvoor geen huurprijs, maar ontvangen wel een deel van de omzet. In ruil nemen zij dan de onkosten van de plaatsing, het onderhoud of de herstelling voor hun rekening.

Trends Wat de betaling voor het gebruik van de bandenblazer betreft, noteren we diverse ontwikkelingen. Vroeger gebeurde de betaling vooral in cash of met jetons. Onder meer om diefstal tegen te gaan, constateren we dat er heel wat nieuwe betaalsy­ stemen op een bandenblazerunit worden geïntegreerd. Zo worden de toestellen tegenwoordig uitgerust met een pas- of barcodelezer. Zo kunnen de klant ook met een waspas, een tankkaart of zijn

Savan Waalwijk

15


& • Hoge resolutie, touchscreen interface • Custom made branding mogelijk • Meest recente betaalmogelijkheden: - NFC debit/credit cards - mobiel betalen - vouchers - kentekenplaat herkenning • Eenvoudige Charlie cloud software voor: - artikel programmatie - vertalingen - advertenties • Klantenbinding door loyalty programma • Bonnetjes enkel digitaal beschikbaar

Tel.: +32 (0)14 44 84 00 | www.tsg-solutions.be CarwashPay & SelfwashPay are part of the Charlie cloud platform of TSG.

16


PUBLIREPORTAGE

I

n een tijd waar alles om big data draait, geldt de stelling ‘kennis is macht’ meer dan ooit! Hoe meer u over uw onderneming, uw verkoop en uw cliënteel weet, hoe efficiënter, doelgerichter en beter u uw business kunt runnen, wat u extra omzet bezorgt. Op een tankstation/carwash wordt een tsunami aan gegevens gegenereerd: de koffieautomaat, de vendingmachine, de carwash, de stofzuigers, de toiletpoortjes … Allemaal leveren ze data op waar u mee aan de slag kunt! Tot voor kort was er echter één groot nadeel: dit gebeurde namelijk voor ieder toestel afzonderlijk. Zodoende beschikte u over een berg gegevens, maar door de onoverzichtelijkheid ervan kon u er weinig mee aanvangen. Dankzij de nieuwe cloudoplossing Charlie van TSG is dit probleem nu van de baan. Charlie centraliseert de data van alle functionaliteiten op uw site in één centraal dashboard. Bovendien werden binnen Charlie diverse betalingsoplossingen en een eigen loyaliteitsprogramma ontwikkeld. Charlie stoomt u niet alleen klaar voor de toekomst, maar zorgt er tevens voor dat u zonder grote inspanningen de omzet op uw station(s) doet stijgen. Hoe handig is dat niet!

Overzichtelijke rapportage van alle data op het tankstation Het Tokheim Fuel POS-systeem is gelinkt aan prijstotems, niveaupeilsystemen en dergelijke, wat maakt dat een tankstationondernemer de gegevens van deze apparaten snel en overzichtelijk kan raadplegen. Daarnaast zijn er tegenwoordig op een tankstation nog tal van andere functionaliteiten, zoals koffieapparaten, stofzuiginstallaties, bandenblazers, enz… die data genereren en bovendien elk over een eigen betaalsysteem beschikken. “Al deze gegevens efficiënt verzamelen en overzichtelijk raadplegen werd voor veel tankstationondernemers een onmogelijke opdracht. Zij klopten bij ons aan met de vraag of we misschien een oplossing voor dit probleem konden ontwikkelen. Zo ontstond Charlie. Dankzij deze cloudoplossing worden alle gegevens die op een tankstationsite worden gegenereerd op een eenvoudige, overzichtelijke en veilige manier bijeengebracht en gerapporteerd op één centraal punt. Kenmerkend voor het Charlie-dashboard is de gebruiksvriendelijkheid. Zo is navigeren tussen verschillende categorieën of periodes uiterst eenvoudig”, schetst Kris Dierckx, Sales Coördinator TSG North Europe.

Doormeldingen Charlie is echter meer dan een pure rapportagetool. De cloudoplossing omvat ook een veiligheidsluik. Zo kunnen sensoren van diverse toestellen gekoppeld worden aan een doormelding naar de smartphone of een e-mailadres. “Zo kan er een koppeling met een noodstop worden gecreëerd, waardoor de tankstationondernemer onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht wanneer deze wordt geactiveerd. Hierdoor kan er meteen actie ondernomen worden en kan een alarm vanop afstand worden gereset. Ook kunnen temperaturen van de koelfrigo’s van om het even waar afgelezen worden en indien nodig de alarmmarges aangepast worden,” geeft Kris Dierckx aan.

Cloudoplossing Charlie van TSG stoomt u klaar voor de toekomst! Innovatieve betaaloplossingen. Binnen het Charlie-concept ontwikkelde TSG meerdere betaaloplossingen voor diverse apparaten op het tankstation, zoals de koffieautomaat, de carwashinstallatie of de stofzuiger. “We koppelen de interface van het toestel in kwestie steeds aan een specifieke betaaloplossing. Voor koffiemachines is er bijvoorbeeld CoffeePay, dat diverse betaalmogelijkheden ondersteunt zoals een traditionele muntwisselaar, contactloos betalen of via het scannen van vouchers aan de 2D-barcodelezer. Medewerkers van het tankstation kunnen zelf koffie nemen via hun vingerafdruk. Alle salesdata van het koffietoestel kunnen bovendien eenvoudig aan een Fuel POS- rapport worden toegevoegd. Dankzij CarwashPay kan de consument zijn wasbeurt in de roll-over starten en betalen. CarwashPay is voorzien van een NFC-terminal, een 2D-barcodescanner voor het scannen vouchers en de mogelijkheid tot betalen met de mobiele bankapp. Ook voor selfwashes werd een specifieke oplossing uitgewerkt. VacuumPay vormt dan weer een geïntegreerde betaalunit voor Kärcher-stofzuigers, met een NFC-terminal en een barcodescanner. AirPay tot slot is een geïntegreerde betaalunit voor de bandenblazer. Betalingen kunnen hier zowel contactloos als met een barcode”, verduidelijkt Kris Dierckx.

Charlie Loyalty Een laatste belangrijk speerpunt binnen het Charlie-concept is het loyalty­ programma. “Een eigen spaarprogramma vormt een ideaal hulpmiddel om klanten aan uw zaak te binden, maar brengt voor onafhankelijke tankstations vaak een kolossale investering met zich mee. TSG werkte binnen de Charlieomgeving een volledig loyaltypakket uit waarbij het voor de consument mogelijk is om spaarpunten te verzamelen op tankbeurten, shopaankopen of een combinatie van beide. Op die manier kan u gerichte marketingcampagnes op het getouw zetten en die aan uw loyaliteitsprogramma koppelen. Zo kunt u de klant bij het tanken korting geven op een kop koffie of een carwashbeurt. Op die manier creëert u heel wat upsellingopportuniteiten, wat de totale omzet van uw tankstation zeker bevordert”, benadrukt Kris Dierckx.

Continue expansie Het Charlie-concept evolueert voortdurend en wordt telkens aangepast aan de noden van de markt. “We ontwikkelen Charlie met ons eigen engineeringsysteem, wat talrijke voordelen biedt. TSG staat erg dicht bij zijn klanten. Door naar hen te luisteren, weten we wat er exact bij hen leeft, wat er voor hen essentieel is en welke oplossingen er noodzakelijk zijn. Zodoende kunnen we de ontwikkelingen binnen Charlie volledig afstemmen op de noden van ons cliënteel. Door alles in eigen beheer te houden, kunnen we bovendien snel inspelen op bepaalde verzuchtingen van onze klanten of op marktontwikkelingen en houden we de time-to-market zo beperkt mogelijk”, besluit Kris Dierckx.

TSG Belgium - Treskesdijk 7, 2300 Turnhout Tel.: +32(0)14 44 85 00 - www.tsg-solutions.be

17


TANKSTATION

Doc.: Vandotec

Switch van diesel- naar benzinetanks vormt geen onoverkomelijk probleem BEZOEK VAN EEN SPECIALIST IS WEL NOODZAKELIJK

D

e dieselwagen was lang dominant op de Belgische markt, maar sinds kort opteert de consument echter weer meer voor de benzineversie. Vraag is of deze switch zal blijven duren en hoe tankstationondernemers, die in de meeste gevallen vooral dieseltanks in de grond steken hebben, een antwoord kunnen bieden op deze evolutie zonder grote investeringen te doen. Om u een antwoord te bieden, deden we een rondvraag bij enkele specialisten.

Niemand kan er omheen dat er momenteel een volumeverschuiving van diesel - B7 naar Euro 95 - E10 aan de gang is (waarbij B staat voor Biodiesel en E voor Ethanol). Tankstations die uitgerust zijn met verschillende compartimententanks kunnen overwegen om een wijziging door te voeren in de productindeling van hun tanks. Alles hangt af van de bestaande situatie op het station en de manier waarop het station werd gebouwd.

Diverse opties mogelijk Bij een wijziging moeten heel wat zaken bekeken worden. Eerst en vooral dient men na te gaan welk compartiment er gewisseld kan worden en eventueel in aanmerking komt voor een productwissel. Daar er tussen sommige dieseltanks hevels werden geplaatst, dienen deze zeker aangepast te worden. Verder moet er gekeken worden of de bestaande zuigleidingen behouden kunnen worden of niet. Omdat alle benzineverluchtingsleidingen onderling verbonden zijn in de Stage I-collector is het noodzakelijk dat de gewisselde tank hier ook op wordt aangesloten, inclusief eventueel een aangepaste verluchtingskap. Een bezoek aan de tankstationsite door een specialist blijft dus altijd noodzakelijk om de diverse opties te bekijken.

Retourleiding Er is in principe geen verschil tussen benzine- en dieseltanks. Er moet enkel op gelet worden dat deze tank ook gekoppeld is aan het dampretoursysteem. Indien dit niet het geval is, dient er een extra retourleiding te worden geplaatst. Bij multiproductpompen ligt er meestal reeds een Stage II-retourleiding tussen de pomp en de tanks. Bij de klassieke single- en dual-dieselpompen kan het zijn dat deze retourleiding nog dient te worden voorzien. Meestal wordt deze Stage II-retourleiding aangesloten op het mangat van de Eurosuper.

Pompen en systemen Als ook de producten op de pompen zouden wijzigen, zullen afhankelijk van

18

Doc.: Hamer

het type pomp (multi of single/dual) ook hier nog bijkomende investeringen dienen te gebeuren: de inbouw van het dampretoursysteem, het aanpassen van de slangen en de pistolen,…. In sommige gevallen zal het economisch gezien misschien beter zijn om de desbetreffende pompen te vervangen door nieuwe. Hierop geldt dan een vernieuwde garantieperiode en ben je als klant ook zeker dat deze volledig, metrologisch en milieutechnisch, conform zijn. Op POS/pompcontroller dienen de tanks opnieuw geconfigureerd te worden en de tankparameters aangepast te worden. Afhankelijk van het type inhoudmeetsysteem (ATG), dienen de bestaande productvlotters in de tank vervangen te worden. Op die manier kan er gegarandeerd worden dat de tankinhouden en de verkochte liters correct worden weergegeven.

Wat met bio in de tank? De invloed van bio in de tanks kan op langere termijn ingrijpender zijn, zo blijkt. Hierbij worden de tanks bijvoorbeeld 1/3 gecoat omwille van de mogelijke verzameling van water/bio op de bodem van de tank. Dit gebeurt echter (nog) maar weinig vanwege van de meerkost en omwille van het feit dat er nog weinig ervaring is met de steeds ‘nieuwere’ technologie. Bovendien zijn er ook maar weinig omschreven specificaties van bio (FAME).

FAME kan heel divers zijn FAME staat voor Fatty Acid Methyl Ester (ofte methylvetzuren) en bestaat uit methylesters van plantaardige olie (MEPO). Deze verbindingen worden verkregen door plantaardige olie (met name koolzaad, zonnebloem- of sojaolie) te laten reageren met methanol. Door 90 eenheden olie te verbinden met 10 eenheden methanol, verkrijgt men 90 eenheden MEPO en 10 eenheden glycerol. Het dient aangestipt dat er uiteindelijk ook onvoldoende ervaring is wat de invloed van deze materie op langere termijn betreft. Uiteraard is het ook zo dat FAME heel divers kan zijn. Elke stof heeft zo wel zijn specifieke eigenschappen op het vlak van stockage. Daarbij moet opgemerkt worden dat ethanol dan weer waterdamp uit de atmosfeer trekt. Het is hierbij ook aangeraden om goede drogers te plaatsen aan de ontluchtingen. Met dank aan Gert Remeysen (Hamer Technical Installations), Benoit doc.: Hamer Goesaert (Vandotec) en Bart Wouters (TSG Belgium).


PUBLIREPORTAGE

Ergox centrale stofzuig­systemen: innovatieve producten die resulteren in een grote energiebesparing

H

et is 2012 wanneer Peter Muyters vanuit de standaardstofzuigsystemen verder denkt en meer moderne en innovatieve oplossingen aan een industrieel centraal stofzuigsysteem wil toevoegen om zo de markt vooruit te helpen. Zijn buitenlandse partner volgt die redenering echter niet en daarom besluit Peter zijn ideeën zelfstandig uit te werken. Na rijp beraad start hij in 2014 met ERGOX Vacuum Systems in 2014, dat vanaf het begin in het Belgische Maaseik gevestigd is.

ERGOX Vacuum Systems is een feit Sinds de start van de onderneming betekent een centraal stofzuigsysteem meer dan alleen stofzuigen. Er wordt sterk ingezet op de duurzaamheid en de betrouwbaarheid van een centraal stofzuigsysteem. Tevens hecht het bedrijf veel belang aan het design en alle aspecten die bij de inrichting van een stofzuigplein voor de carwash komen kijken. Zo ontwikkelde ERGOX een softwarebesturingssysteem waarbij de verschillende parameters instelbaar zijn, zoals het uitlezen van statiek, het aanpassen van instellingen of het instellen van kalenders. Bovendien kan ERGOX nu via een remote service uw systeem op afstand softwarematig controleren en eventueel van een software-update voorzien. Daarnaast kan de centrale stofzuiginstallatie met tal van andere zaken worden gecombineerd, bijvoorbeeld persluchtpistolen, ledverlichting, gecombineerde betaalsystemen (barcode/cards), mattenklemmen, multiboxen en nog veel meer. Daarenboven ontzorgt ERGOX haar opdrachtgevers door de volledige opstelling uit te tekenen en te installeren.

De groei van het bedrijf leidt tot de ERGOX-fabriek Sinds haar oprichting blijft ERGOX stelselmatig groeien en al snel plaatst de onderneming systemen over de ganse wereld. Momenteel kunnen er al in 22 landen ERGOX-systemen teruggevonden worden. Uiteraard vraagt dit een strakke planning en een grondige voorbereiding op het vlak van logistiek en productie. Om niet afhankelijk te zijn van derden, ontsproot in 2017 het idee bij ERGOX om een zelfstandige fabriek op te zetten. Deze fabriek is ondertussen een feit en is gevestigd in Minsk (Wit-Rusland). ERGOX beschikt er over een modern machinepark, waardoor alle producten volledig zelf worden vervaardigd. In de fabriek worden de onderdelen gemaakt, die ERGOX voor haar stofzuigsystemen nodig heeft: voorafscheiders, fijnstoffilters, kassasystemen, kleppen, mattenklemmen, multiboxen, bochten, hulpstukken, leidingwerk en zelfs de afrasteringhekwerken. Al deze producten zijn standaard verzinkt uitgevoerd, ze worden op verzoek gelakt of in RVS gefabriceerd. De gehele organisatie wordt door een klein team vanuit België aangestuurd. Ook de ontwikkeling, de bouw van de software en het bouwen van besturingen gebeurt nog steeds in ons land. Midden 2019 werden er in Maaseik nieuwe kantoren in dienst genomen om de groei van de firma te waarborgen.

Ergox komt met een mediaplatvorm: Ergox GO!, uw informatiebron Tijdens de Car Wash Show Europe in Amsterdam, die op 18 en 19 september 2019 in Amsterdam doorgaat, wordt een narrowcastingsysteem van ERGOX geïntroduceerd. Het betreft een interface waarmee de carwasheigenaar via een touchscreen boodschappen, promoties of andere acties kan communiceren naar zijn klanten. Deze informatie kan zowel over de carwash zelf gaan, maar ook betrekking hebben op lokale partners van de carwash. De klant kan zelf informatie omtrent zijn of haar auto opvragen: door bijvoorbeeld het merk en het type auto in te geven, komt hij meer te weten over zijn bandenspanning. Ook tal van andere informatie kan op die manier makkelijk worden verkregen. In de toekomst zal dit worden uitgebreid met meerdere mogelijkheden, zoals het bijvullen van ruitenvloeistof, het totaalonderhoud van het interieur met glasreiniger en cockpitspray en de desinfectie van het interieur. Met de introductie van het Ergox GO!-systeem toont de onderneming dat ze niet stilzit op het vlak van innovatie en de markt continu vernieuwingen blijft aanbieden. Ergox is en blijft zowel vandaag als morgen zonder twijfel dé trendzetter op het vlak van stofzuigsystemen!

ERGOX Vacuum Systems, uw partner voor nu en de toekomst ERGOX is een innoverend bedrijf waar de ontwikkelingen niet stilstaan. Uw ideeën en wensen zetten ERGOX aan om deze op te nemen in hun systeem, zodat het bedrijf de klanten steeds weer van de juiste producten, diensten en informatie kan voorzien. ERGOX denkt voortdurend na hoe het zijn klanten kan ondersteunen en vooruithelpen, zowel op het vlak van comfort, duurzaamheid als kostenbesparing. Zo blijft Ergox scherp en is het samen met de carwashondernemer succesvol. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met ERGOX of bezoek de website www.ergox.com

ERGOX bvba - Venlosesteenweg 149, 3680 Maaseik Tel.: +32 (0)89 24 45 29 - E-mail: info@ergox.com www.ergox.com

19


SHOP

Accessoires voor smartphone en tablet hebben hun plek in de petrolshop veroverd

A&C Systems

Axyma

Newco

A&C Systems

Elke tankstationshop die mee wil zijn met zijn tijd kan er niet meer om heen: een assortiment accessoires voor smartphones en tablets is onontbeerlijk geworden. De consument wil tegenwoordig immers altijd en overal bereikbaar zijn. Lukt dat om een of andere reden niet, bijvoorbeeld omdat hij zijn lader thuis vergeten is, dan is een tanksta­ tion door zijn goede bereikbaarheid en lange openingsuren de uitge­ lezen plek om uit de nood geholpen te worden. Of het nu om een vertegenwoordiger gaat die zijn tablet moet opladen of om een gezin dat op vakantie gaat en earphones nodig heeft voor de kinderen op de achterbank: ze willen het nu en wel meteen!

en gemak de nieuwe sleutelwoorden zijn in onze maatschappij. Daarom zijn snelladers en draadloze telefoonhouders met oplaadfunctie eveneens absoluut interessante artikelen om in uw shop te hebben. Ook stijgt de vraag naar powerbanks, die steeds kleiner worden in formaat en over een hogere batterijcapaciteit beschikken. Bovendien worden ze almaar beter geprijsd. Aangezien de nieuwste modellen van Android smartphones uitgerust zijn met een USB-C aansluiting, is er tevens een verschuiving merkbaar van micro-USB laders naar USB-C laders. Een constante evaluatie van de verkoop en bijsturen waar nodig, blijft dus noodzakelijk. Het is immers een must om producten aan te bieden die up-to-date zijn en verouderde referenties te vervangen door nieuwe.

De markt van smartphone- en tabletaccessoires evolueert razendsnel. Automobilisten en truckchauffeurs gebruiken hun smartphone als gps-toestel, om muziek te beluisteren, om allerlei zaken op te zoeken, etc… Het doelpubliek wordt ook almaar groter. Zo maken kinderen al van op jonge leeftijd gretig gebruik van de tablet om bijvoorbeeld filmpjes te bekijken onderweg. Dit heeft als gevolg dat het assortiment accessoires de laatste jaren ook gevoelig uitgebreid werd met koptelefoons, oortjes, powerbanks en dergelijke. In de zomermaanden wordt vaak een stijging gemerkt in de verkoop van deze producten doordat vakantiegangers dan massaal onderweg zijn met de auto.

Zichtbaarheid en duidelijkheid zijn essentieel

Met een kwaliteitsvol basisaanbod komt u al ver Als u in uw petrolshop smartphone- en tabletaccessoires wil aanbieden, dan zorgt u best voor een goed basisassortiment, bestaande uit een mix van laders, oplaadkabels, aanstekerplugs en powerbanks. Dit basisgamma kan dan aangevuld worden met andere relevante producten voor onderweg, die voor extra verkoop kunnen zorgen. Uw leverancier kan u hierbij zeker advies geven, rekening houdend met uw wensen en beschikbare verkoopoppervlakte. Daarbij is een oog voor kwaliteit heel belangrijk. Als tankstationondernemer wilt u immers dat uw klanten geen klachten hebben over de aangekochte producten en dus vaker terugkomen. De klant wil altijd waar voor zijn geld, zoals kwaliteitsvolle kabels die aan alle normen voldoen en over voldoende oplaadcapaciteit beschikken.

Waar dient u op te letten bij de presentatie van deze items in uw petrolshop? Klanten in een service shop zijn gewoonlijk slechts kortstondig aanwezig en willen snel bediend worden. Een goede visibiliteit en een duidelijk overzicht van de producten is dus cruciaal. Bovendien moet het schap er netjes en goed gevuld bij liggen en dienen de artikelen geprijsd te zijn. Lege plekken in het schap betekenen namelijk gemiste verkoopkansen! De aangeboden producten moeten kwaliteit uitstralen en liefst een duidelijk leesbare verpakking hebben. Om het uw klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken in hun zoektocht kan u bijvoorbeeld universeel herkenbare producticonen aanbrengen op uw displays. Het presenteren van smartphone- en tabletaccessoires op een toonbankdisplay is alvast geen slecht idee. Ook vloerdisplays of draaimolens zijn goede presentatiesystemen voor dergelijke artikelen. Ten slotte mag u er zeker van zijn dat een display op ooghoogte, langs de route die de klant automatisch moet volgen naar de kassa, altijd het gewenste effect heeft.

Advies vormt meerwaarde en creëert kansen

Nieuwe trends volgen elkaar snel op: mee zijn is de boodschap U heeft beslist een extra troef in huis als u mee bent met de laatste trends. Zo zijn draadloze artikelen sterk in opkomst. Hierbij denken we dan bijvoorbeeld aan draadloos opladen of draadloze earplugs. Ook de vraag naar kwalitatieve houders voor smartphones en tablets stijgt omdat deze steeds vaker als gps-toestel gebruikt worden. Laten we trouwens niet vergeten dat snelheid

20

Newco

Als tankstationuitbater wordt er niet echt van u verwacht dat u zeer gedetailleerd technisch advies kunt geven over deze producten. Meestal spreken de verpakkingen al voor zich, door bijvoorbeeld met verschillende kleuren te werken naargelang de aard van de artikelen. Om die reden is


SHOP het ook belangrijk dat u kiest voor producten met duidelijke vermeldingen op de verpakking zodat de consument gemakkelijk zelf zijn weg vindt. Natuurlijk is het altijd handig als u aarzelende klanten kunt helpen bij hun keuze voor een oplader of kabel. U kan de klant daarbij ook wat sturen in zijn beslissing. Zo zijn nylon kabels bijvoorbeeld sterker en duurzamer dan gewone kabels en werken snelladers een heel pak sneller dan de gewone opladers. Voor u betekent dit dus een uitgelezen kans om aan upselling te doen. Met dank aan Newco Europe, Axyma, AC-Systems en FIFO Europe

Fifo Europe

Axyma

NEW WEBSHOP AUTO

ADBLUE

nog groter assortiment nog overzichtelijker www.axyma.com

TELEFONIE

TRUCK

Uw partner in NON-FOOD

Voor tankstations, carwash en truckstops. AXYMA BVBA Lintweverstraat 13 7780 Komen BelgiĂŤ

sales@axyma.com Tel +32(0)56 31 12 03

21


Europark-Oost 36 9100 Sint-Niklaas

SELF-CARWASH INSTALLATIES CHRIST ROLL-OVER INSTALLATIES SONNY’S AMERICAN SOFT WASH CHRIST WASH SYSTEMS - WASSTRATEN CHRIST REINIGINGSPRODUCTEN

REINIGEN

01. 02. 03. 04. 05.

TOEBEHOREN

EEN BENZINESTATION, GARAGE, COMMERCIEEL WASBEDRIJF OF SIMPELWEG EEN LEEG STUK GROND WAAROP U EEN CARWASH WILT OPENEN? PRO-WASH BIEDT U ALTIJD EEN GESCHIKTE OPLOSSING OP MAAT!

T +32 (0)3 722 03 05 F +32 (0)3 722 03 07

info@pro-wash.be www.pro-wash.be


TRUCKWASH CARWASH

Volautomatische truckwashes voor elk type voertuig INSTALLATIES BLINKEN UIT IN EFFICIËNTIE EN SNELHEID

D

e wereld van de truckwash staat niet stil. Aangezien bedrijven elk type voertuig automatisch willen kunnen wassen is er een verbreding van het assortiment waarneembaar. Andere trends zijn de reglementaire professionalisering en de implementatie van waterrecyclingystemen. Meer en meer bedrijven met een vrachtwagenpark investeren in of hebben reeds een wasinstallatie. Klanten die vroeger met een (kleiner) park van hooguit 10 tot 20 voertuigen nog voor een mobiele wasborstel opteerden, gaan nu vaker voor een volautomatische wasinstallatie. Hierdoor kan men meer tussendoor wassen bij slecht weer en dit zonder dat er iemand aan te pas komt om de producten in te nevelen. Ondanks de grotere vraag naar volautomatische wasinstallaties blijft de verkoop van de mobiele wasborstels op peil, omdat bedrijven met een kleine vloot vaker voor deze budgetvriendelijke oplossing gaan.

Mobiele waterborstel met watertank Bij de traditionele mobiele wasborstel worden de toevoerslang en elektrokabel overigens bijna altijd bevestigd aan een ophangingssysteem via rail, zwenkarm, kabelbaan en zo verder. Soms heeft de klant echter niet de mogelijkheid om zo’n ophan-

Doc.: WashTec

Doc.: Eco-Wash

ging te voorzien. Ofwel huurt hij dan (tijdelijk) een gebouw. De autonome mobiele wasborstel is alvast een ideaal alternatief. Het toestel beschikt over een ruime watertank van 300 of 500 liter en wordt aangedreven door ofwel een dieselmotor of een elektromotor (met batterijen).

Consoliderende markt Er is een tendens naar een vervangingsmarkt voor truckwashinstallaties. Enkel bij uitbreiding of verhuis naar een nieuwe site gaan bedrijven over tot een nieuwe installatie. De markt van de publieke truckwashinstallaties trekt evenmin aan, precies omdat de grote transportbedrijven reeds over hun eigen installatie beschikken.

De truckwashsector is dan ook een eerder consoliderende sector: vanuit een structuur van kleine vloten gaan we over op een structuur van grote vloten, geconcentreerd bij een afnemend aantal bedrijven.

Meer attesten en certificaten Wassen is vaak een verplichting voor de klant. De vrachtwagens moeten schoon zijn omwille van imago, hygiëne tijdens lossen en laden (voedseltransport, vee), veiligheid, milieu. Op dit vlak is er sinds enkele jaren een sterkere professionalisering aan de gang. Steeds meer komen er allerhande attesten en certificaten aan te pas. Bijvoorbeeld bij de reiniging en desinfectie van voedings- en

Doc.: DiBO

23


WIJ MAKEN HET U GRAAG GEMAKKELIJK Meer slaagkans dankzij onze inzet, service en betrokkenheid!

Voor ref en extra info zie eco-wash.be

Voor ref en extra info zie washpartner.com

Carwashprojecten van A tot Z Self carwash, Wasstraten, Roll-over en Toebehoren 0499/44.50.33 (Regio Vlaanderen + Brussel) 0475/89.53.92 (Région Wallonne + Bruxelles) partner van


TRUCKWASH dierentransporten, maar evenzeer bij de verwerking van de afvalstroom na het wassen. Deze reglementaire professionalisering komt de reputatie en de kwaliteit van de truckwashcentra alleen maar ten goede.

Tijd is geld Er worden ook steeds meer eisen gesteld aan de truckwashinstallaties, want bedrijven willen minder en minder tijd besteden aan het reinigen. Het moet vooruitgaan bij het reinigen en ontsmetten van geconditioneerde transporten en containers. Hiervoor moeten installaties goed en praktisch uitgerust zijn. Bij haast elke volautomatische wasinstallatie worden er aan beide zijden hogedruk- en zeepslangen bevestigd aan rails. Alles is onmiddellijk bij de hand waardoor er geen tijd verloren gaat. Daarenboven is er geen slijtage meer aan de slangen.

Modernste microprocessoren De besturing van een moderne truckwashinstallatie is voorzien van de nieuwste microprocessoren en maakt een flexibele programmering mogelijk. De verschillende fabrikanten werken met een individueel ontwikkeld besturingsprogramma. Frequentieomvormers zorgen voor een langzame opstart en traploos regelbare wassnelheden. De positie

van de verschillende borstels wordt contactloos geregistreerd door elektronische benaderingsschakelaars en rotatieweerstandsmeting voor een constante borsteldruk.

Betrouwbaar ĂŠn gebruiksvriendelijk Het aansturen van de verschillende borstelbewegingen gebeurt via bedrijfszekere tandriemen en/of via directe aandrijving met tandwielen. Een moderne installatie is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk dankzij de degelijk uitgevoerde aandrijvingen, de sterke onderhoudsvrije lagers en het robuuste machineframe. De installatie is vanzelfsprekend uitgerust met een water- en stofdichte elektrische behuizing en geschikt voor buitenopstelling. Pompen regelen de optimale dosering van reinigingsmiddelen zoals een voorreiniger, shampoo en drooghulp-wax.

Installatie op maat Een truckwashinstallatie op maat van de eigen (specifieke) vrachtwagens, bestelwagens of autobussen is uiteraard helemaal het neusje van de zalm. En het is duidelijk dat het wagenpark stilaan wijzigt. Enerzijds werd er onlangs toestemming gegeven om op enkele stukken van onze Vlaamse wegen met grotere trucks te rijden, wat zal resulteren in de vraag naar aangepaste installaties. Anderzijds duiken er steeds meer kleinere bestelwagens (minder dan 3,5 ton) van pakjesbezorgers in het straatbeeld op. Ook deze voertuigen zullen de vraag naar specifiekere roll-overs aanzwengelen.

Steeds ruimer assortiment Klanten willen ook voertuigen die geheel of gedeeltelijk niet kunnen worden aangepakt met borstels

Doc.: Van Damme

Doc.: Vandotec

volledig automatisch kunnen wassen: tankwagens, vuilniswagens, trucks voor transport van dieren, en zo meer. Zo bestaat er een portaal met 3 klassieke borstels maar ook met zijdelingse hogedruk en een horizontale arm die het profiel volgt van voertuigen met een dubbele functie van het spuiten van chemisch product en hogedruk in de aanloopfase van het voertuig om de delen te reinigen die niet bereikt kunnen worden met de borstels. Elk programma past zich dus aan de vorm van het voertuig aan: een gekoelde vrachtwagen wordt bijvoorbeeld volledig geborsteld, een tankwagen heeft zijn geborstelde cabine en voor de aanhangwagen is het de besprenkeling van producten en de hogedruk die het voortouw nemen, en zo verder.

Lezen van de contouren Het lezen van de vorm van de truck door de installatie waarborgt een aangepaste reiniging en voorkomt beschadigingen aan het voertuig. Om een voorbeeld te geven: hybride autobussen zijn bovenaan uitgerust met een stroomunit waar water uiteraard uit den boze is. Speciaal daarvoor werd een besturingsprogramma ontwikkeld om deze autobussen toch over de hele oppervlakte grondig te reinigen.

Steeds meer regenwater Een andere trend in het truckwashgebeuren is dat alsmaar meer geĂŻnvesteerd wordt in regenwater om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is niet alleen gratis, maar biedt ook nog eens het beste wasresultaat. Vaak wordt er in combinatie met een voordrukpomp ook een automatische omschakeling van regenwater naar stadswater voorzien. In de praktijk blijkt dat de hoeveelheid regenwater wel onderschat durft te worden. Want om een truck grondig te reinigen is er wel tot 1mÂł water nodig. In principe wordt gemiddeld minstens 80% van het gebruikte water gerecupereerd. Met dank aan Pieter Van Damme (Van Damme), Kevin Bervoet (Vandotec), Peter van der Veen (WashTec), Stefan Van Oosterwijck (Eco-Wash), Jacques Smet (Pro-Wash) en Jeroen van de Fijnaart (DiBO).

Doc.: Pro-Wash

25


EVENTS

Tankstation Vakbeurs 2019 presenteert goed gevulde beursvloer en een flink gestof­ feerd inhoudelijk programma

D

e Tankstation Vakbeurs, het grootste vakevenement voor de tankstationbranche in Nederland en België, vindt dit jaar plaats op woensdag 6 en donderdag 7 november 2019. Twee dagen lang staat Expo Houten volledig in het teken van brandstof, carwash en convenience. Een groot aantal exposanten heeft intussen al een plek op de beursvloer uitgezocht. De vakbeurs wordt georganiseerd door de vakbladen TankPro en CarwashPro.

Meer dan 2.500 bezoekers kwamen vorig jaar af op de Tankstation Vakbeurs. “Dat was een absoluut record”, vertelt Remco Nieuwenbroek, programmamanager en hoofdredacteur van TankPro. “De vakbeurs is afgelopen jaren uit zijn voegen gebarsten, daarom besloten we in 2018 uit te breiden naar twee dagen. Dat bleek in de smaak te vallen. Ook tijdens komende editie is de beursvloer daarom weer twee volledige dagen geopend. Bezoekers kunnen op beide dagen kennismaken met de nieuwste producten, diensten en innovaties. Uiteraard is de Tankstation Vakbeurs ook de perfecte gelegenheid om andere professionals uit de branche te ontmoeten.”

Congres, workshops en CarwashForum Naast een volle beursvloer kunnen bezoekers zich tevens laten bijpraten over ontwikkelingen en trends tijdens het uitgebreide inhoudelijk programma. Dit jaar staan voor het eerst twee congressen in de agenda. Het congres op woensdag 6 november draait volledig rond de toekomst van de shop. Hoe zorg je ervoor dat je tankshop levensvatbaar is, nu en in de toekomst? Het congres op de tweede beursdag staat in het teken van brandstof en wordt georganiseerd in samenwerking met zusterblad Automobiel Management. Het thema luidt dan ‘Het nieuwe rijden: tanken of laden?’ Op dag twee vindt bovendien het CarwashForum plaats, waarin deskundigen en prominenten hun licht laten schijnen op carwashgerelateerde onderwerpen. Bovendien wordt er een uitgebreid workshopprogramma samengesteld. De sessies zullen in het teken staan van (alternatieve) brandstoffen, carwash en convenience.

Volle vloer De beursvloer begint al lekker gevuld te raken, vertelt Niels Singeling, head of business development bij ProMedia Group, de uitgeverij achter de vakbladen

26

TankPro en CarwashPro. “Een zestigtal exposanten heeft intussen een plek op de beurs bemachtigd. Uiteraard kunnen geïnteresseerden nog steeds contact met mij opnemen om verzekerd te zijn van een mooie standplaats voor de komende editie van de Tankstation Vakbeurs.”

GreenFleet Event 2019 Gelijktijdig met de Tankstation Vakbeurs wordt ook het GreenFleet Event 2019 in Expo Houten georganiseerd, een evenement dat u als wagenparkbeheerder, mobiliteitsmanager, importeur of aanbieder van brandstoffen en laadpalen niet mag missen! Op de beursvloer staat alles volledig in het teken van de keuzes die leaserijders, leasemaatschappijen, automerken en brandstofmaatschappijen moeten maken, nu en in de toekomst. Eén vraag staat daarbij centraal: wordt het tanken of laden? Meer info over beide events is te vinden op www.tankstationvakbeurs.nl en www.greenfleetevent.nl.

Tankstation Vakbeurs en GreenFleet Event 2019 in het kort Datum: Op woensdag 6 en donderdag 7 november. Locatie: Expo Houten, Meidoornkade 24 in Houten (Nederland). Openingsuren beursvloer: Telkens van 11 tot 17 uur. Website: Neem een kijkje op www.tankstationvakbeurs.nl en www.greenfleetevent.nl voor meer informatie.


PROJECT MARKETING TANKSTATION

Tankstationinfrastructuur bij Darvan wordt volledig vernieuwd TANKSITE BESCHIKT VOORTAAN OOK OVER EEN PETROLSHOP

D

e firma Darvan uit het West-Vlaamse Houthulst is gespecialiseerd in het tanktransport van AdBlue en Optispray en in kiptransport. Daarnaast beschikt de onderneming over een handel in kolen, oliën en vetten en runt men sinds enkele jaren ook een kleinschalig tankstation met twee dieselpompen dat zich richt op de commerciële verkoop via een eigen tankkaart. Om te kunnen beantwoorden aan de noden van de moderne consument besloot Darvan zijn bestaande infrastructuur te renoveren en een nieuw tankstation op te trekken. Voor de realisatie van dit project klopte het transportbedrijf aan bij de firma Vandotec uit Poperinge.

Volledig vernieuwd De tankstationsite van Darvan onderging recent een grondige renovatie. Volgens zaakvoerder Ward Vanacker was dit de enige optie om het tankstation operationeel te houden. “Ons oud tankstation was erg kleinschalig. Een ingrijpende vernieuwing drong zich dan ook op. We stonden voor de keuze: de tankactiviteiten stopzetten en ons specialiseren in de andere tak van het bedrijf ofwel een nieuw tankstation bouwen. Na lang wikken en wegen kozen we voor de tweede optie. Meerdere factoren sterkten ons in die beslissing. Zo hoeven we niet van scratch te starten, maar kunnen we terugvallen op een ruim vast cliënteel. Daarnaast zorgt de renovatie ervoor dat we heel wat nieuwe klanten kunnen aantrekken. Voorheen verkochten we enkel diesel, nu mikken we ook op benzinerijders en hun aantal neemt de jongste tijd opnieuw gevoelig toe. Tot slot vormt een eigen tankstation een groot pluspunt voor onze transportactiviteiten. We beschikken over meerdere vrachtwagens die uiteraard ook ergens moeten tanken en dat kan natuurlijk altijd voordeliger op onze eigen site.”

Dimbare forecourtverlichting De firma Vandotec uit Poperinge stond in voor de realisatie van dit nieuwe pompstation. “Voorheen konden chauffeurs hier enkel diesel tanken, maar op de vernieuwde site biedt Darvan voortaan ook AdBlue, gasolie, petroleum, Euro 98 (E5) en Euro 95 (E10) aan. Hiervoor werden een dispenser die highspeeddiesel en AdBlue verdeelt, een multiproductpomp met diesel, Euro 95 en Euro 98 en een dispenser met petroleum en gasolie geïnstalleerd. Verder plaatsten we ondergronds een benzinetank van 40.000 liter (20.000 liter Euro 98 en 20.000 liter Euro 95). Bovengronds werden er tanks voor diesel, gasolie, petroleum en AdBlue voorzien. Tevens werd er een gloednieuwe luifel met boordverlichting opgetrokken. De

verlichting op de forecourt werkt trouwens met een dimsysteem: als er geen beweging wordt gedetecteerd, wordt de verlichting tot een minimum gereduceerd. Van zodra er weer een voertuig oprijdt, wordt het tankgedeelte meteen op volle sterkte verlicht. Ook de zone waar de vrachtwagens worden geladen en gelost, hebben we met nieuwe verlichting uitgerust. Tevens namen we de koppeling van de afwatering op de bestaande riolering en de afwerking van de site voor onze rekening. Klanten kunnen trouwens hun tankbeurt afrekenen in de shop of aan de betaalterminal, die zowel krediet- en debetkaarten als de eigen klantenkaart accepteert”, geeft Kevin Bervoet van Vandotec aan.

Werken in 3 stappen De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe station gingen begin 2019 van start en werden rond midden juli afgerond. Omdat de bestaande infrastructuur tijdens de werken in dienst bleef, werd er gekozen voor een gefaseerde aanpak. “In een eerste stadium werden de tanks geplaatst en de vloeistofdichte piste aangebracht. Vervolgens hebben we de civiele werken uitgevoerd en ervoor gezorgd dat het station operationeel was. In een laatste fase hebben we de oude infrastructuur afgekoppeld en een vernieuwde oprit aangelegd. Gedurende de

27


PROJECT TANKSTATION werken was de oude tanksite dus steeds bereikbaar voor het cliënteel en ook de transportactiviteiten van Darvan ondervonden geen hinder”, benadrukt Kevin Bervoet.

“Zoals reeds aangegeven, vinden we het belangrijk om een totaalconcept aan te bieden. Vandaar ook dat we in onze shop een breed assortiment voeren. Op het vlak van voeding bieden we onder meer belegde broodjes, panini’s, worstenbroodjes, ontbijtkoeken, pasta’s, hamburgers, snoep, chips en drankjes aan. Daarnaast kunnen klanten ook in onze petrolshop terecht voor kranten, tijdschriften, artikelen van de Nationale Loterij en betaalen cadeaukaarten. Tot slot presenteren we ook een breed gamma producten voor het onderhoud van de auto zoals oliën, vetten, AdBlue en dergelijke”, aldus Ward Vanacker.

Streven naar een optimale dienstverlening De vernieuwde site omvat tevens een petrolshop met een uitgebreid assortiment aan voeding en non-foodartikelen. Hiermee wil Darvan volgens Ward Vanacker een erg gevarieerd publiek uit de regio rond Houthulst aantrekken. “Naast ons huidig cliënteel hopen we met deze investering ook heel wat nieuwe klanten te lokken. We werken met mooie kortingen aan de pomp waardoor we de automobilisten een goed, concurrentieel prijsniveau kunnen aanbieden. Door de installatie van twee hoogdebietpompen willen we bovendien transporteurs aantrekken. Verder hebben we ervoor gekozen om een shop in ons nieuw station te integreren, waardoor we de consument een totaalconcept en een one-stop-shopbeleving kunnen aanbieden. Voortaan hoeven de klanten niet langer bij meerdere winkels langs te gaan, maar kunnen ze nu alles op één plaats kopen. Zo kunnen mensen die komen tanken hier nu ook hun dagelijkse krant aanschaffen of ondertussen een belegd broodje voor ‘s middags meenemen. We opteerden voor een bemand pompstation omdat we erg veel belang hechten aan een goede klantenservice. Zeker oudere mensen worden graag nog geholpen. Bovendien is het als uitbater erg fijn om dicht bij de klanten te staan: het is uiterst aangenaam wanneer je de klanten persoonlijk kent en weet wie er komt tanken. Op die manier weten we ook wat er leeft bij het cliënteel en kunnen we perfect inspelen op hun behoeften.”

Opmerkelijke startactie Naar aanleiding van het vernieuwde tankstation pakte Darvan uit met een opvallende openingspromotie. “De officiële opening vond plaats op zaterdag 31 augustus 2019 tussen 8 en 13u. Elke klant kreeg een lekkere attentie mee naar huis. Ook kreeg men dubbele punten op de klantenkaart. In onze shop mocht elke bezoeker proeven van diverse bereidingen. Tot slot kon iedere tankende automobilist profiteren van een extra korting aan de pomp”, schetst Ward Vanacker.

Voor elk wat wils In de shop kan de klant terecht voor een ruim en gevarieerd aanbod.

ALL-IN-ONE PARTNER TANKSTATIONS EN SELF-CARWASHES Totaalinrichting tankstations Projectbegeleiding / piping / grondwerk / pompen /.... Dienst onderhoud / herstel / ijkingen metrologie self-carwash

service-stations

Self-carwash en roll-over wasinstallaties Professionele hogedrukreiniging systemen Onderhoudsdienst Nijverheidsstraat 49 - 8970 poperinge 28

roll-over & truckwash

tel: 057:335251

www.vandotec.be

professional cleaning

info@vandotec.be

onderhoud & ijking

www.ehrle.be

info@ehrle.be


PROJECT CARWASH

Selfwash vormt extra troef voor garage Carlos Verdonck in Aalter EXTRA HOGE WASBOXEN MAKKELIJK TOEGANKELIJK VOOR BEDRIJFSCAMIONETTES

G

arage Carlos Verdonck, gespecialiseerd in herstellingen en de verkoop van tweedehandswagens, breidde onlangs zijn activiteiten uit. Sinds begin juni 2019 bevindt er zich immers een selfcarwash, geplaatst door CTW Cleaning Systems, op het voorterrein van de Aalterse garage, die gelegen is op het industrieterrein ‘Lakeland’. Deze is uitgerust met 4 wasboxen van 3,20 meter hoogte, waardoor er perfect wordt ingespeeld op de noden van de talrijke bedrijven in de buurt.

Selfwash toegevoegd aan garage

Carlos Verdonck en Elsje Snauwaert

Carlos Verdonck en zijn vrouw Elsje Snauwaert baten samen de gelijknamige garage uit in Aalter. Vorig jaar mocht de zaak zelfs zijn 30-jarig bestaan vieren. Dit heuglijk jubileum werd echter wat overschaduwd door de gezondheidsproblemen waarmee Elsje werd geconfronteerd. Die vormden voor Carlos de aanleiding om na te denken over de toekomst van zijn bedrijf. “In onze zaak neemt Elsje de administratie en dergelijke voor haar rekening. Toen het vorig jaar met haar gezondheid wat minder ging, zette dit mij aan het denken. De garage runnen zonder haar zie ik niet zitten. Bovendien wil ik de zaak nog niet verkopen of stopzetten, omdat ze me te nauw aan het hart ligt en ik mijn beroep nog te graag uitoefen. Daarom woog ik af welke extra activiteit we aan onze zaak konden toevoegen, zodat er een opvangnet zou zijn indien mijn vrouw niet langer in de zaak zou kunnen meewerken. Uiteindelijk leek een selfwash de beste keuze, aangezien het potentieel hier erg groot is. In eerste instantie bevinden er zich op het industrieterrein ‘Lakeland’ tientallen bedrijven die op zoek zijn naar een locatie om hun wagenpark te reinigen. Verder liggen we langs een drukke weg met veel passage. Tevens werden er de jongste jaren heel wat appartementen en nieuwe verkavelingen in Aalter gebouwd. Heel wat van die nieuwe inwoners beschikken niet over voldoende plaats om hun voertuig zelf te wassen en moeten dus aankloppen bij een (self)carwash. Nog een bijkomend pluspunt was het feit dat de concurrentie in Aalter beperkt is. Bovendien sloot de dichtstbijzijnde carwashuitbating, namelijk carwash Frank, enige tijd terug zijn deuren. Een carwashinstallatie vraagt tot slot weinig onderhoud en dat vormde voor mij eveneens een grote troef”, beschrijft Carlos Verdonck.

In zee met CTW Eénmaal de knoop was doorgehakt, verkende Carlos Verdonck de markt om te kijken welk selfwashmodel hij exact wou plaatsen. Uiteindelijk viel de keuze op de D4 NEW 2000 van CTW Cleaning Systems. “Ik had heel wat positieve verhalen opgevangen over de installaties van CTW. Op die manier kwam ik bij hen terecht, zij brachten me vervolgens in contact met Sonar Architecten uit Ruiselede. Zij hebben de plannen uitgetekend waarbij de selfcarwash werd ingepland op de parking voor de garage, waar we voorheen onze occasiewagens in de kijker plaatsten. Ook voor het aanvragen van de milieuvergunning stonden zij in. Dat proces werd trouwens vrij vlot afgehandeld. Het gemeentebestuur van Aalter legde ons wel op om de inrit van de carwash in de zijstraat te integreren. Om die reden werden er trouwens geen achterwanden in onze infrastructuur geplaatst. Daarnaast werden we verplicht een wadi aan te leggen. Deze bevindt aan de zijkant van het garagegebouw en voert regenwater af naar een ondergrondse filtratievoorziening. In maart 2019 werden de werken zelf aangevat. Die zijn probleemloos verlopen en werden rond 20 mei 2019 afgerond. Ik ben zeer tevreden over het resultaat en de realisaties die door alle betrokken partijen werden uitgevoerd. Over de aanleg van de op- en afritten door de firma Danny Damme kreeg ik bijvoorbeeld al heel wat complimenten van wasklanten”, verklaart Carlos Verdonck.

Aandacht voor de fietsers Het cliënteel kan terecht in vier volledig overdekte wasplaatsen. “We hebben geopteerd voor verhoogde boxen van 3,20 meter, die het gebruiksgemak voor veel van onze klanten bevordert. Zoals reeds aangegeven, bevinden zich in de buurt een rist bedrijven, die over (een) camionette(s) beschikken. Door onze extra hoge constructie hoeven de bestuurders van deze bestelwagens hun materiaal, zoals ladders, borstels en dergelijke die op het dak van het voertuig bevestigd zijn, niet af te nemen wanneer ze die komen reinigen. Het is wel verboden om hier quads, tractoren, aanhangwagens en crossmotoren te reinigen. Ze laten vaak modder en aarderesten achter op de piste, terwijl properheid net het uithangbord van een selfwash vormt. Twee van de vier pistes zijn uitgerust met 4 lansen, namelijk een hogedruklans, een schuim-

29


Meer informatie? Bel (0)342 42 02 33 of mail: info@cleanpanel.nl

EXPRESS TUNNELS COMPACTE TUNNELS WATERBEHANDELING TUNNELBEHEER KETTINGEN EN WISSELSTUKKEN STOFZUIGRES EN ACCESSOIRES

Cleanpanel

Hoogwaardige kunststof wand- en plafondpanelen voor de carwash en tankstations www.carwash-wanden.nl

Invoerder HANNA Snelle technische

Waarom Cleanpanel?

bijstand

• • • • •

Avenue de la Porallée 32 - 4920 REMOUCHAMPS Tel : 04/384 77 43 - Fax : 04/384 73 04 www.kauffmancleaning.be - info@kauffmancleaning.be

Superglad oppervlak Eenvoudig te reinigen Slagvast Corrosievrij Bestand tegen chemicaliën en schoonmaakmiddelen • Snelle en eenvoudige montage • Leverbaar in elke gewenste projectafmeting

Carwash - Tankcleaning - Wielwas

De referentie in nieuwe projecten en renovaties! CTW Everdongenlaan 9/19 2300 Turnhout 30

T. +32 (0)14 27 00 80 info@ctwcleaning.com www.ctwcleaning.com


PROJECT CARWASH borstel, een velgenreiniger en een schuimlans. In de eerste en tweede box werd de schuimlans vervangen door een Velogroom, waarmee de klant een fiets kan vastzetten door een steun te plaatsen op het zadel. We bieden in totaal 7 wasprogramma’s aan: een velgenreiniger, voorwassen, schuimlans, schuimborstel, spoelen, hotwax en glansspoelen. Op het vlak van chemie werken we trouwens met de producten van Ma-fra. De wasinstallatie werd ondergebracht in een op maat vervaardigde technische ruimte van 24 m². De selfwash is eveneens voorzien van vloerverwarming”, schetst Carlos Verdonck.

Verschillende betalingsmogelijkheden “De bedieningspanelen, die in de constructie geïntegreerd zijn, omvatten het contactloos CTW-betaalsysteem dat opvalt door zijn gebruiksgemak. De carwashklant kan zijn wasbeurt op verschillende manieren afrekenen: met een waspas, een debet- of kredietkaart, via een applicatie op de smartphone, met geld en met jetons. Jetons kunnen trouwens aangekocht worden aan de betaalautomaat die zich aan de voorkant van de technische ruimte bevindt. Tevens werden er enkele accessoires voorzien op het terrein, zoals twee krachtige stofzuigers (die trouwens betalend zijn), een vuilnisbak en een open mattenklopper. Aan de technische ruimte installeerden we ook een kraantje waar de klant mits betaling van één jeton een emmer warm water kan vullen”, aldus Iben Schellekens, marketingverantwoordelijke bij CTW.

INFO

Selfwash garage Carlos Verdonck Locatie: Venecolaan 1 in Aalter. Uitbaters: Carlos Verdonck en Elsje Snauwaert. Aantal wasboxen: 4. Hoogte wasboxen: 3,20 meter. Betaalmogelijkheden: Jetons, cash, waspas, via een app en debetof kredietkaarten. Betrokken partijen in dit project: Cavale Steel Company (staalconstructie), CTW Cleaning Systems (selfwashinstallatie), Ballast Nedam (infrastructuurwerken), Danny Damme (op- en afritten), Kristof De Jaegher (asfaltwerken), Ma-fra (waschemie) en Sonar Architecten (architectenbureau).

25 april

3 april

8 maart

5 maart

31


NIEUWE REALISATIES

Roll-over bij Opel-garage Decaigny in Tielt (WashTec) Soort wasplaats: Roll-over Locatie: Tielt Uitbater: Opel-garage Decaigny Model: Easywash Washoogte: 2,9 meter

Eigenschappen: Om hun dienstverlening nog verder te verfijnen, besloot de Opel-garage Decaigny om in al hun vestigingen een roll-over te plaatsen. Het toestel wordt aangewend om hun stockwagens en tweedehandswagens te wassen. Op die manier wil de garage een betere dienstverlening verlenen aan zijn bestaand cliënteel. De geïnstalleerde machine is uitgerust met hogedrukvoorwas en -wielwas en een waxprogramma.

Selfwash bij Hyundai-garage Pasture in Strée (Kauffman Cleaning) Soort wasplaats: Selfwash Locatie: Strée Uitbater: Hyundai-garage Pasture Model: Adriateh Aantal wasplaatsen: 3

Eigenschappen: Bij dit nieuwe project van garage Pasture in Strée bevinden 2 van de 3 waszones zich in het gebouw, de piste voor grote voertuigen situeert zich buiten. Bij dit project werd gebruik gemaakt van een skid van het merk Adriateh. Zoals steeds voerde Kauffman Cleaning dit project uit volgens de infrastructuur en de wens van de klant.

Roll-over bij Auto Frank in Kruisem (Eco-Wash/Washpartner) Soort wasplaats: Roll-over Locatie: Kruisem Uitbater: Auto Frank Model: Istobal M’NEX22 Washoogte: 2,30 meter

Eigenschappen: Deze machine is voorzien van actief schuim, shampoo, wax, polish en een kantelbare droger. De Link-foamwasborstels zorgen voor een optimale en krasvrije wassing. De bediening gebeurt via een touchscreen dat voor een duidelijke en gemakkelijke bediening zorgt.

Wasbreedte: 2,5 meter

Selfcarwash bij Valtin in Rosée (CTW Cleaning Systems) Soort wasplaats: Selfwashinstallatie Locatie: Rosée Uitbater: Jean Louis Valtin Model: D4 NEW 2000 Aantal wasplaatsen: 3 overdekte wasboxen

Eigenschappen: De selfcarwash is gelegen naast het eigen tankstation van de uitbater. De klant heeft de keuze tussen volgende wasprogramma’s om zijn/haar wagen te reinigen: velgenreiniger, voorwassen, schuimborstel, spoelen, hotwax en glansspoelen. De bedieningspanelen zijn uitgerust met het contactloos betaalsysteem van CTW. Naast de carwash werden een stofzuigereiland dat uitgerust is met een Tempeststofzuiger, een mattenklopper en een vuilnisbak geïnstalleerd.

Roll-over bij DR Motors in Brugge (Pro-Wash) Soort wasplaats: Roll-over Locatie: Brugge Uitbater: DR Motors Model: Christ Leanus Doorrijhoogte: 2,25 meter Doorrijbreedte: 2,40 meter

32

Eigenschappen: Bovenop de standaardmachine met dak- en zijborstels en een contourvolgende dakblazer met zijblaasmonden werd de installatie uitgerust met actief schuim (dat het vuil nog beter losweekt), spatprotectie, een wielborstel en zijhogedruk. Daarnaast biedt dit toestel het voordeel dat alle componenten zoals pompen, reservoirs en dergelijke geïntegreerd werden in de machine, waardoor er geen aparte technische ruimte noodzakelijk is.


NIEUWE REALISATIES

Roll-over bij Volvo Celis in Hasselt (Eco-Wash/Washpartner) Soort wasplaats: Roll-over

Eigenschappen: Deze roll-over dient om het eigen wagenpark te wassen en is uitgerust om een optimale wassing en droging te garanderen. Het toestel omvat actief schuim, velgeninneveling, wielwasborstels met geïntegreerde hogedruk, shampoo, wax, polish, Link-foamwasborstels en een kantelbare droger. De bediening verloopt via een touchscreen, wat voor een duidelijke en gemakkelijke bediening zorgt. Voorts werd er een volledige voorwaszone voorzien met een innevelpistool, velgenpistolen en een hogedruklans.

Locatie: Hasselt Uitbater: Volvo-garage Celis Model: Istobal M’start Washoogte: 2,30 meter

Roll-over bij Opel-garage Degroote in Brugge (WashTec) Soort wasplaats: Roll-over

Eigenschappen: Om hun dienstverlening verder te verfijnen, besloot de Opelgarage Degroote om in al hun vestigingen een roll-over te plaatsen. Het toestel wordt aangewend om hun stockwagens en tweedehandswagens te kunnen wassen. Op die manier wil de garage een betere dienstverlening bieden aan zijn bestaand cliënteel. De geïnstalleerde machine is uitgerust met hogedrukvoorwas en -wielwas en een waxprogramma.

Locatie: Tielt Uitbater: Opel-garage Degroote Model: Easywash Washoogte: 2,9 meter

Roll-over bij Meeusen in Kalmthout (Pro-Wash) Soort wasplaats: Roll-over Locatie: Kalmthout Uitbater: Meeusen Model: Christ Sirius Doorrijhoogte: 2,25 meter Doorrijbreedte: 2,40 meter.

Eigenschappen: Bovenop de standaardmachine met dak- en zijborstels en een contourvolgende dakblazer met zijblaasmonden opteerde de klant tevens voor volgende voorzieningen: actief schuim dat het vuil nog beter losweekt, spatprotectie, een speciaal waxprogramma en zijhogedruk. Voor de reiniging van de wielen beschikt het toestel over een wielborstel en wielhogedruk.

Selfcarwash bij Habay Road Services in Habay-La-Neuve (CTW Cleaning Systems) Soort wasplaats: Selfcarwash Locatie: Habay-La-Neuve Uitbater: Dhr. Cedric Nadin Model: D4 NEW 2000 Aantal wasplaatsen: 3 overdekte wasboxen en 1 buitenbox

Eigenschappen: De open wasbox biedt automobilisten de kans om grotere voertuigen zoals bestelwagens, mobilhomes, vrachtwagens, enz. te reinigen. De klanten kunnen kiezen uit volgende wasprogramma’s: velgenreiniger, voorwassen, schuimlans, schuimborstel, spoelen, hotwax en glansspoelen. Naast de wasinstallatie zijn er 2 krachtige stofzuigers voorzien, samen met een vuilnisbak en open mattenklopper

2 roll-overs bij Autowascenter Glenn Sauw in Izel (WashTec) Soort wasplaats: Roll-over Locatie: Izel (Chiny) Uitbater: Glenn Sauw Model: WashTec SCPro Washoogte: 2,80 meter

Eigenschappen: Het gaat telkens om een full option machine, die uitgerust is met hogedruk voorwas en wielwas (70 bar), een wheelflash, polish, wax en een bodemwasser. Beide toestellen werken volledig autonoom en zijn verbonden met de Comesterokassa, die de twee machines aanstuurt.

33


NIEUWE REALISATIES

Selfwash bij tankstation Gabriëls in Mortsel (Pro-Wash) Soort wasplaats: Selfcarwash Locatie: Mortsel Uitbater: Gabriëls Model: Pro-Wash Touch Pro Aantal waspistes: 4 overdekte plaatsen

Eigenschappen: Deze selfwash is uitgerust met een glasplaat waarbij de wasklant bij de programmakeuze een visuele handleiding krijgt: hierbij wordt gedemonstreerd hoe de klant bij iedere verschillende stap de wagen moet wassen. De glasplaat vormt tevens een communicatiemiddel om de klant promoties en dergelijke voor te stellen. De installatie omvat volgende programma’s: zeep, schuimborstel, schuimlans, spoelen, wax, osmose en de nieuwe, intensieve shampoo. Dit gloednieuwe selfwashmodel biedt de ondernemer ook de mogelijkheid om via een iPad-app alle gegevens te beheren of instellingen (bv. wastijden) aan te passen van waar dan ook. Er werd ook een complete serviceruimte gecreëerd, voorzien van 5 stofzuigers en meerdere mattenkloppers.

Selfwash bij JDC Cleaning in Pittem (Eco-Wash/Washpartner) Soort wasplaats: Selfwash Locatie: Pittem Uitbater: Jonas Deceuninck Aantal wasplaatsen: 4

Eigenschappen: Deze selfwash bestaat uit 3 gesloten pistes en 1 open piste voor hoge voertuigen. Iedere wasplaats is uitgerust met een lans met velgenproduct, een schuimlans, een hogedruklans en de schuimborstel. De wasklant heeft de keuze tussen 9 programma’s: velgeninneveling, inschuimen, hogedrukwassen Xtra-power, hogedrukwassen, schuimborstel, spoelen, wax, glansspoelen en stop.

Renovatie wasstraat bij Clean Car in Dendermonde (Pro-Wash) Soort wasplaats: Wastunnel Locatie: Dendermonde Uitbater: Dhr. Bal en mevr. Ooms Model: Christ Kettinglengte: 42,82 meter

Eigenschappen: De bestaande kettinglengte bleef behouden. Bij het inrijden van de carwash werd een verlichte schuimboog geplaatst, voorzien van programmaaanduiding, instructies en een ledkrant. Verder werd deze uitgerust met een foamwall. Eerst zorgen wielborstels en het velgensproeisysteem voor propere wielen. Daarna wast een dakborstel de horizontale vlakken van de wagen en nemen kontexborstels de onderste zijkanten voor hun rekening. Het EVO 4-wasportaal garandeert vervolgens de volledige wassing. Erna bevindt zich opnieuw een dakborstel. Om de wassing af te ronden werden een polishboog, een ledlichtbalk met programmakeuze en een polishportaal (om de polish goed in te wrijven) geplaatst. De waxboog en de carprotect-sprayboog zorgen voor de finishing touch. De wagen wordt achtereenvolgens gedroogd door de Aeropro pre-droger en de Aeroflex droger, wat resulteert in een optimale droging. Een droogportaal neemt de laatste waterdruppels weg.

Roll-over bij BMW-garage Sneyers in Herentals (WashTec) Soort wasplaats: Roll-over Locatie: Herentals Uitbater: Garage Sneyers Model: Easywash Washoogte: 2,30 meter

Eigenschappen: Begin dit jaar installeerde WashTec reeds een eerste roll-over bij garage Sneyers. Nu werd er ook een tweede machine geplaatst zodat de garage, die zowel voertuigen van BMW als MINI verdeelt, wagens van beide merken kan reinigen na het onderhoud of een reparatie. Deze roll-over is uitgerust met hogedrukvoorwas- en wielwas en een waxprogramma.

Buswash bij MIVB/STIB in Brussel (Eco-Wash/Washpartner) Soort wasplaats: Buswashinstallatie Locatie: Brussel Uitbater: MIVB/STIB Model: Istobal HW’Express

34

Eigenschappen: Hier werd de eerste van twee buswashes geplaatst om de bussen van de STIB te wassen. Dankzij zijn uitstekende prestaties kan de installatie een voertuig van 12 meter in ongeveer 2 minuten wassen, met de dubbele overlapping van de voor- en achterzijde. Het betreft bovendien een compacte machine die geen rails vereist. Het positioneringssysteem vergemakkelijkt de communicatie met de bestuurder via drie verkeerslichten, die de positie aangeven waar het voertuig moet stoppen om de voor- en achterkant op een efficiënte manier dubbel te wassen. De machine werkt op gerecycleerd water en vers water en bij de laatste boog worden de eerste meters van de bus gespoeld met osmosewater. Binnenkort wordt een tweede exemplaar geplaatst.


NIEUWE REALISATIES

Roll-over bij Mercedes-garage Joosen in 2 roll-overs bij Autostrade nv Kontich (Kärcher) in Beernem (WashTec) Soort wasplaats: Roll-over Locatie: Beernem Uitbater: Rik Mannens Model: Washoogte: 2,80 meter

Eigenschappen: Het gaat telkens om een full option machine, die onder meer uitgerust is met hogedrukvoorwas en -wielwas, een wheelflash, polish, wax en een uitstekende droging. Beide toestellen werken volledig autonoom en zijn verbonden met een centraal betaalsysteem van Tokheim. Via betaal-, krediet- of een tankkaart kan de klant zijn wasbeurt aan de betaalterminal aanschaffen. Cash betalen van de wassing is ook mogelijk in de aanpalende petrolshop. Vervolgens ontvangt de wasklant een code die hij kan ingeven op het bedieningspaneel van één van de roll-overs. Op de site werd de bestaande washal en de oude installatie gesloopt. Er werd een nieuw carwashgebouw opgetrokken. Binnenkort wordt de site ook uitgerust met een dubbele stofzuiginstallatie en een mattenklopper

Selfwash bij tankstation Gabriëls in Aartselaar (Pro-Wash) Soort wasplaats: Selfcarwash Locatie: Aartselaar Uitbater: Gabriëls Model: Pro-Wash Touch Pro Aantal waspistes: 4 overdekte plaatsen

The green power.

Eigenschappen: Deze selfwash is uitgerust met een glasplaat die de wasklant bij de programmakeuze een visuele handleiding bezorgt: bij iedere verschillende stap ziet de klant hoe het voertuig moet worden gewassen. De glasplaat vormt tevens een communicatiemiddel om de klant promoties en dergelijke voor te stellen. Er is keuze tussen volgende programma’s: zeep, schuimborstel, schuimlans, spoelen, wax, osmose en de nieuwe, intensieve shampoo. De carwashuitbater heeft nu ook de mogelijkheid om via een iPad-app alle gegevens te beheren of instellingen (bv. wastijden) aan te passen, van om het even waar. Er is tevens een complete serviceruimte met 2 stofzuigers en een mattenklopper voorzien.

Kracht en snelheid gebundeld!

DiBO PROJECTS BVBA Hoge Mauw 250, B-2370 Arendonk T +32 (0) 14 67 22 51 sales.projects@dibo.com

DiBO PROJECTS B.V. Industrieweg 7, 4181 CA Waardenburg T +31 (0) 418 65 21 44 sales.projects@dibo.com

www.dibo.com

35


NUTTIGE ADRESSEN

CARWASH AUTOREINIGINGSPRODUCTEN AUTO CLEANING SERVICE PRO-WASH BVBA

Europark-Oost 36, 9100 Sint-Niklaas T: +32 (0)3 722 03 05 - F: +32 (0)3 722 03 07 info@pro-wash.be - www. pro-wash.be Importeur van Otto Christ AG, een toonaangevende fabrikant van roll-overs, wasstraten, selfcarwash, truck- en buswasinstallaties en toebehoren.

FLOWEY®

2, Z.A.C Klengbousbierg - L-7795 BISSEN (GD De Luxembourg) T: +352 33 52 50 - F: +352 33 52 40 info@flowey.com - www.flowey.com Fabrikant van producten voor wasstraten en roll-overs, selfcarwashes en truckwashes. Onze kernwaarden : vernieuwing, kwaliteit, prijs en service.

WASHTEC BENELUX NV

Humaniteitslaan 415, 1190 Brussel T: +32 (0)2 376 00 35 - F: +32 (0)2 376 98 51 info@washtec.be - www.washtec.be AUWA, dé standaard voor professionele carwash chemie. Voor het beste wasresultaat en waterkwaliteit, ook bij waterrecuperatie. Deskundig advies en technische ondersteuning door onze specialisten.

BORSTELS & BORSTELSYSTEMEN BLATON & EVERAERT BVBA

Tieltstraat 87, 8760 Meulebeke T: +32 (0)51 48 80 39 - F: +32 (0)51 48 69 25 info@borstelsblaton.be - www.borstelsblaton.be Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van alle soorten was- & droogborstels voor alle wasinstallaties. Ook manuele voorwasborstels kunnen wij u aanbieden.

BRUSHCOM BV

Angelenweg 51, 5349 TA Oss NL T: +31 412 69155 info@brushcom.net - www.brushcom.be Brushcom is gespecialiseerd in borstel- en textielproducten voor autowasinstallaties. Wij kunnen ieder merk en type autowasinstallatie voorzien van nieuwe borstels. Kijk op onze website voor een volledig overzicht van ons assortiment.

FAVAGROSSA EDOARDO SRL

Vila Lepanto 51 - 26041 Roncadello (CR) ITALY T.: +39 0375 283311 - F.: +39 0375 59401 favagrossa@favagrossa com - www.favagrossa.com Favagrossa is al 50 jaar marktleider in de productie van borstels. Favagrossa biedt een compleet gamma borstels aan voor roll-overs en wasstraten voor personenwagens en vrachtwagens : traditionele borstels met haren, FILOK® borstels, CARLITE® borstels (met de nieuwigheden SEA STAR® en PIERCED®), droogtextiel DRYTEX® en de revolutionaire F-ACE® borstel. Voor meer info, bezoek onze website www.favagrossa.com

BUS-, TREIN- EN TRAMWASH DIBO PROJECTS

Hoge Mauw 250 B – 2370 Arendonk T: +32 (0)14 67 22 51 sales.projects@dibo.com - www.dibo.com DiBO Projects is exclusief invoerder voor Benelux van de Aquarama Roll-Overs welke op de markt worden gebracht onder de DiBO-vlag. Ook tot het gamma behoren truck- (volledig RVS), bus-, tram- en treinwasinstallaties en alle toebehoren.

ICLEAN CARWASH TECHNOLOGIES BV

Ambachtstraat 46 - 5804 CD Venray T: +31 478 51 79 79 (sales) T: +31 478 64 21 91 (service) F: +31 478 64 21 05 info@iclean.nl - www.iclean.nl - www.icleancarwash.nl Dealer van HANNA hydraulische rvs wasstraten, Ceccato roll-overs, truck-/bus-/trein- en tramwash en wasstraten, Rowafil water­ recycling, wasboxen, velowash en dogwash.

CARWASHMATERIAAL BLEUBLUE BVBA

Ketelstraat 15, 3454 Rummen T: +32(0)475 55 05 74 info@bleublue.be - www.bleublue.be Specialist in waterhergebruik voor rollovers en wasstraten. Advies, upgrading, renovatie en nieuwbouwprojecten

36

CLEANPANEL

Mercuriusweg 15a 3771 NC Barneveld Nederland Tel. : (0) 342 42 02 33 E-mail : info@cleanpanel.nl - Internet : www.carwash-wanden.nl Hoogwaardige kunststof wand- en plafondpanelen voor de carwash en tankstations

DOG WASH ICLEAN INTERNATIONAL BV

Ambachtstraat 46 - 5804 CD Venray T: +31 478 51 79 79 info@iclean.nl - www.icleandogwash.com THE Dog Wash company. iClean International is al 10 jaar marktleider op het gebied van Dog Wash equipment. Bezoek onze website voor meer informatie over onze Dog Wash modellen.

ECO-WASH

Raaptorfstraat 31, 8580 Avelgem T: +32 (0)477 40 43 98 F: +32 (0)56 64 85 99 info@eco-wash.be - www.eco-wash.be Exclusief invoerder België en Luxemburg. Auto en truckwash installaties: selfwash systemen, Roll-over voor auto en truck, wasstraat voor wagens en autobus, Alle toebehoren van stofzuiger tot mattenklopper, waterterugwinning systemen, overkoepeling van stofzuigers enz, eigen milieudienst, projectbegeleiding. Technische dienst vertrekpunten; Gentbrugge, Tubize, Leuven.

HOGEDRUKREINIGERS CTW CLEANING SYSTEMS

EHRLE WASH SYSTEMS / VANDOTEC NV

Everdongenlaan 9 Bus 19, 2300 Turnhout T: +32 (0)14 27 00 80 info@ctwcleaning.com - www.ctwcleaning.com CTW is meer dan 30 jaar Belgisch producent en totaalleverancier van reinigingssystemen. CTW staat voor kwaliteit, van voorstudie tot aftersales. Realisaties van selfcarwashes voor auto’s, truckwasinstallaties tot volledig geautomatiseerde tankcleanings, zijn ons specialisme met toepassing van radiaalpompen. De selfcarwash installaties van CTW kenmerken zich vooral door hun moderne look in combinatie met hun kwaliteit en technische vernieuwingen. Koud- en warmwaterhogedrukreinigers, veeg- en schrobzuigmachines, stof- en stofwaterzuigers, wielwasinstallaties en diverse toebehoren vervolledigen het gamma.

Nijverheidsstraat 49, 8970 Poperinge T: +32 (0) 57 33 52 51 - F: +32 (0) 57 33 31 61 info@ehrle.be - www.ehrle.be ExcIusief invoerder van het het het Duitse merk Ehrle, dat als wereldmerk garant staat voor kwaliteit. Onze specialiteit is sleutel-op-deur projecten die wij volledig in eigen beheer uitvoeren en dit voor Selfwash systemen en Roll-Over installaties. Daarnaast beschikken wij ook over een ruim gamma industriële hogedrukreinigers, stofzuigers en veegmachines. Samen met onze dienst tankstations en onze onderhoud en service ploeg maken wij voor u het verschil.

DICO BEFLUX NV

Tisseltsesteenweg 49, 2830 Willebroek T: +32 (0)3 860 00 10 info@dicobeflux.eu - www.dicobeflux.eu Verdeler van het industriële gamma van Kärcher. Maatoplossingen met ‘CAT’ pompen.

EHRLE WASH SYSTEMS / VANDOTEC NV

Nijverheidsstraat 49, 8970 Poperinge T: +32 (0) 57 33 52 51 - F: +32 (0) 57 33 31 61 info@ehrle.be - www.ehrle.be ExcIusief invoerder van het het het Duitse merk Ehrle, dat als wereldmerk garant staat voor kwaliteit. Onze specialiteit is sleutel-opdeur projecten die wij volledig in eigen beheer uitvoeren en dit voor Selfwash systemen en Roll-Over installaties. Daarnaast beschikken wij ook over een ruim gamma industriële hogedrukreinigers, stofzuigers en veegmachines. Samen met onze dienst tankstations en onze onderhoud- en serviceploeg maken wij voor u het verschil.

KAUFFMAN CLEANING SA

Avenue de la Porallée 32 4920 Remouchamps T: +32 (0)4 384 77 43 - F: +32 (0)4 384 73 04 info@kauffmancleaning.be - www.kauffmancleaning.be Kauffman Cleaning is de schoonmaakspecialist gevestigd in Luik. Wij verkopen en repareren hogedrukreinigers van het merk Pulitecno, Dibo en Kranzle. Ons team staat tot uw beschikking om u het beste te adviseren bij de keuze van uw hogedrukreinigers. Voor meer informatie, neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

SAVONA INTERNATIONAL PRODUKTIES BV

Verkoopkantoor: Industrielaan 5, 5061 KC Oisterwijk T: +31 13 528 33 27 info@savona.nl - www.savona.nl Bij Savona koopt u rechtstreeks bij de fabrikant. Savona Self Carwash systemen is al meer dan 50 jaar het oudste en bekendste merk Selfwash in de Benelux. Daarnaast vertegenwoordigen wij een uitgebreid scala aan accessoires zoals munt-Stofzuigers, Dispensers en tal van betaal- en loyaltysystemen. Door permanente innovatie is Savona uw partner voor nu en de toekomst. Wij garanderen met een eigen Benelux 24/7 servicedienst de inwerking en inzetbaarheid van uw apparatuur. Bezoek onze webshop in 4 talen voor al uw Self Carwash en stofzuig onderdelen.

Hoge Mauw 250 B – 2370 Arendonk T: +32 (0)14 67 22 51 sales.projects@dibo.com - www.dibo.com DiBO Projects is exclusief invoerder voor Benelux van de Aquarama Roll-Overs welke op de markt worden gebracht onder de DiBO-vlag. Ook tot het gamma behoren truck- (volledig RVS), bus-, tram- en treinwasinstallaties en alle toebehoren.

Tisseltsesteenweg 49, 2830 Willebroek T: +32 (0)3 860 00 10 info@dicobeflux.eu - www.dicobeflux.eu Wasportalen Dico PRO+ voor commercieel of privaat gebruik.

Avenue de la Porallée 32 4920 Remouchamps T: +32 (0)4 384 77 43 - F: +32 (0)4 384 73 04 info@kauffmancleaning.be - www.kauffmancleaning.be Kauffman Cleaning is de schoonmaakspecialist gevestigd in Luik. Wij installeren verschillende modellen van Dog wash volgens uw behoeften. Voor meer informatie, neem dan contact met ons op of bezoek onze website

Boomsesteenweg 939 2610 Wilrijk (Antwerpen) T: +32 (0/3 340 07 11 carwash@be.kaercher.com – www.kaercher.com/be Invoerder van Kärcher voor België en Luxemburg, alsook uw totaalleverancier voor alle reinigingstaken. Wij maken niet alleen het verschil op basis van de kwaliteit/prijsverhouding maar gaan samen met onze klanten op zoek naar de juiste reinigingsoplossing voor elk type voertuig. Zowel ecologisch als economisch zijn wij uw reinigingspartner.

DIBO PROJECTS

DICO BEFLUX NV

KAUFFMAN CLEANING SA

KÄRCHER BELUX NV

ROLL-OVER

ICLEAN CARWASH TECHNOLOGIES BV

Ambachtstraat 46 - 5804 CD VENRAY T: +31 478 51 79 79 (sales) T: +31 478 64 21 91 (service) F: +31 478 64 21 05 info@iclean.nl - www.iclean.nl - www.icleancarwash.nl Dealer van HANNA hydraulische rvs wasstraten, Ceccato roll-overs, truck/buswash en wasstraten, Rowafil waterrecycling, wasboxen, velowash en dogwash.

KÄRCHER BELUX NV

Boomsesteenweg 939 2610 Wilrijk (Antwerpen) T: +32 (0/3 340 07 11 carwash@be.kaercher.com – www.kaercher.com/be Invoerder van Kärcher auto-, truck- en selfwashinstallaties voor België en Luxemburg, alsook uw totaalleverancier voor alle reinigingstaken. Wij maken niet alleen het verschil op basis van de kwaliteit/prijsverhouding maar gaan samen met onze klanten op zoek naar de juiste reinigingsoplossing voor elk type voertuig. Zowel ecologisch als economisch zijn wij uw reinigingspartner.

KAUFFMAN CLEANING SA

Avenue de la Porallée 32 4920 Remouchamps T: +32 (0)4 384 77 43 - F: +32 (0)4 384 73 04 info@kauffmancleaning.be - www.kauffmancleaning.be Kauffman Cleaning is de schoonmaakspecialist gevestigd in Luik. Wij verkopen Aquarama Roll-over onder de vlag van Dibo. We zijn invoerder voor de Franse deel. Voor meer informatie, neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

OTTO CHRIST WASH SYSTEMS

Europark-Oost 36, 9100 Sint-Niklaas T: + 32 (0)3 722 03 05 F: +32 (0)3 722 03 07 info@pro-wash.be - www. pro-wash.be Importeur van Otto Christ AG, een toonaangevende fabrikant van rollovers, wasstraten, selfcarwash, truck- en buswasinstallaties en toebehoren.

SAVONA INTERNATIONAL PRODUKTIES BV

Verkoopkantoor: Industrielaan 5, 5061 KC Oisterwijk T: +31 13 528 33 27 info@savona.nl - www.savona.nl Bij Savona koopt u rechtstreeks bij de fabrikant. Savona Self Carwash systemen is al meer dan 50 jaar het oudste en bekendste merk Selfwash in de Benelux. Daarnaast vertegenwoordigen wij een uitgebreid scala aan accessoires zoals munt-Stofzuigers, Dispensers en tal van betaal- en loyaltysystemen. Door permanente innovatie is Savona uw partner voor nu en de toekomst. Wij garanderen met een eigen Benelux 24/7 servicedienst de inwerking en inzetbaarheid van uw apparatuur. Bezoek onze webshop in 4 talen voor al uw Self Carwash en stofzuig onderdelen.


NUTTIGE ADRESSEN TSG BELGIUM NV

Treskesdijk 7 - 2300 Turnhout T: +32 (0)14 44 85 00 - F:+32 (0)14 44 85 55 sales.turnhout@tsgnortheurope.com - www.tsg-solutions.com

WASHTEC BENELUX NV

Humaniteitslaan 415, 1190 Brussel T: +32 (0)2 376 00 35 F: +32 (0)2 376 98 51 info@washtec.be - washtec.be Autowasinstallaties van de Europese marktleider. Roll-overs, wassstraten, wasboxen, truck- en buswash, WashTec chemie, waterrecyclage en alle toebehoren.

SELFCARWASH AUTO CLEANING SERVICE PRO-WASH BVBA

Europark-oost 36, 9100 SINT-NIKLAAS T: +32(0)3 722 03 05 - F: +32 (0)3 722 03 07 info@pro-wash.be - www. pro-wash.be Van A tot Z alles voor carwash / complete wasinstallaties voor auto en truck / hogedruk selfcarwash binnen en buiten / auto cleaning center (gebouw) / wasproducten / stofzuigers / dit is Belgisch / 24 op 24 uur service.

CTW CLEANING SYSTEMS

Everdongenlaan 9 Bus 19, 2300 Turnhout T: +32 (0)14 27 00 80 info@ctwcleaning.com - www.ctwcleaning.com CTW is meer dan 30 jaar Belgisch producent en totaalleverancier van reinigingssystemen. CTW staat voor kwaliteit, van voorstudie tot aftersales. Realisaties van selfcarwashes voor auto’s, truckwasinstallaties tot volledig geautomatiseerde tankcleanings, zijn ons specialisme met toepassing van radiaalpompen. De selfcarwash installaties van CTW kenmerken zich vooral door hun moderne look in combinatie met hun kwaliteit en technische vernieuwingen. Kouden warmwaterhogedrukreinigers, veeg- en schrobzuigmachines, stof- en stofwaterzuigers, wielwasinstallaties en diverse toebehoren vervolledigen het gamma.

DICO BEFLUX NV

Tisseltsesteenweg 49, 2830 Willebroek T +32 (0)3 860 00 10 info@dicobeflux.eu - www.dicobeflux.eu Producent van Dico self-carwash installaties. Volledig gamma accessoires van stofzuigers tot mattenkloppers, recyclagesystemen,…

ERGOX

Venlosesteenweg 149 3680 Maaseik - België T: +32 (0)89 24 45 29 - F: +32 (0)89 75 51 10 info@ergox.com - www.ergox.com Ergox, laatste generatie energiezuinige en onderhoudsvrije centrale stofzuiginstallaties.

ECO-WASH

Raaptorfstraat 31, 8580 Avelgem T: +32 (0)477 40 43 98 - F: +32 (0)56 64 85 99 info@eco-wash.be - www.eco-wash.be Exclusief invoerder België en Luxemburg. Auto en Truckwash installaties: Selfwash systemen, Roll-Over voor Auto en Truck, Wasstraat voor Wagens en Autobus, Alle toebehoren van Stofzuiger tot mattenklopper, Waterterugwinningssystemen, Overkoepeling van stofzuigers enz, Eigen Milieudienst, Project begeleiding. Technische dienst vertrekpunten; Gentbrugge, Tubize en Leuven.

EHRLE WASH SYSTEMS / VANDOTEC NV

Nijverheidsstraat 49, 8970 Poperinge T: +32 (0) 57 33 52 51 - F: +32 (0) 57 33 31 61 info@ehrle.be - www.ehrle.be ExcIusief invoerder van het het het Duitse merk Ehrle, dat als wereldmerk garant staat voor kwaliteit. Onze specialiteit is sleutel-op-deur projecten die wij volledig in eigen beheer uitvoeren en dit voor Selfwash systemen en Roll-Over installaties. Daarnaast beschikken wij ook over een ruim gamma industriële hogedrukreinigers, stofzuigers en veegmachines. Samen met onze dienst tankstations en onze onderhoud en service ploeg maken wij voor u het verschil

FARITEC WATER RECYCLING SYSTEMS

Weberstraße 10, D-55130 Mainz T: +49 (0) 6131 250 600 Kantoor Benelux: +32 (0) 497 62 41 67 info@faritec.eu - http://www.faritec.eu Bespaar tot 90% op vers water met de gepatenteerde FARITEC oplossingen. FARITEC biedt sinds 1992 systemen aan om organisch vervuild afvalwater te behandelen en meer specifiek voor een continue zuivering en hergebruik van gebruikt water. Het in Duitsland gevestigd bedrijf blijft werken aan verbeteringen en verfijningen van de behandelingsprocessen in hun eigen carwashinrichtingen. Tal van tevreden klanten vormen reeds vele jaren lang het beste bewijs voor de uitstekende kwaliteit van hun systemen. FARITEC biedt planning, levering en installatie aan voor carwashes van alle afmetingen over gans Europa. Hun kwalitatief aanbod wordt overigens nog aangevuld met een eigen selfwash-systeem.

ICLEAN CARWASH TECHNOLOGIES BV

WASH PARTNER BVBA

Ambachtstraat 46 - 5804 CD Venray T: +31 478 51 79 79 (sales) T: +31 478 64 21 91 (service) F: +31 478 64 21 05 info@iclean.nl - www.iclean.nl - www.icleancarwash.nl Dealer van HANNA hydraulische rvs wasstraten, Ceccato roll-overs, truck-/buswash en wasstraten, Rowafil waterrecycling, wasboxen, velowash en dogwash.

KÄRCHER BELUX NV

Boomsesteenweg 939 2610 Wilrijk (Antwerpen) T: +32 (0/3 340 07 11 carwash@be.kaercher.com – www.kaercher.com/be Invoerder van Kärcher auto-, truck- en selfwashinstallaties voor België en Luxemburg, alsook uw totaalleverancier voor alle reinigingstaken. Wij maken niet alleen het verschil op basis van de kwaliteit/prijsverhouding maar gaan samen met onze klanten op zoek naar de juiste reinigingsoplossing voor elk type voertuig. Zowel ecologisch als economisch zijn wij uw reinigingspartner.

KAUFFMAN CLEANING SA

Avenue de la Porallée 32 4920 Remouchamps T: +32 (0)4 384 77 43 - F: +32 (0)4 384 73 04 info@kauffmancleaning.be - www.kauffmancleaning.be Kauffman Cleaning is de schoonmaakspecialist gevestigd in Luik. Wij installeren self-wash van het merk Adriateh. Ze zijn uniek en aanpasbaar en zijn gebouwd met de allernieuwste technologie. Voor meer informatie, neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

OTTO CHRIST WASH SYSTEMS

Europark-Oost 36, 9100 Sint-Niklaas T: + 32 (0)3 722 03 05 - F: +32 (0)3 722 03 07 info@pro-wash.be - www. pro-wash.be Importeur van Otto Christ AG, een toonaangevende fabrikant van rollovers, wasstraten, selfcarwash, truck- en buswasinstallaties en toebehoren.

SAVONA INTERNATIONAL PRODUKTIES BV

Verkoopkantoor: Industrielaan 5, 5061 KC Oisterwijk T: +31 13 528 33 27 info@savona.nl - www.savona.nl Bij Savona koopt u rechtstreeks bij de fabrikant. Savona Self Carwash systemen is al meer dan 50 jaar het oudste en bekendste merk Selfwash in de Benelux. Daarnaast vertegenwoordigen wij een uitgebreid scala aan accessoires zoals munt-Stofzuigers, Dispensers en tal van betaal- en loyaltysystemen. Door permanente innovatie is Savona uw partner voor nu en de toekomst. Wij garanderen met een eigen Benelux 24/7 servicedienst de inwerking en inzetbaarheid van uw apparatuur. Bezoek onze webshop in 4 talen voor al uw Self Carwash en stofzuig onderdelen.

TSG BELGIUM NV

Treskesdijk 7 - 2300 Turnhout T: +32 (0)14 44 85 00 - F:+32 (0)14 44 85 55 sales.turnhout@tsgnortheurope.com - www.tsg-solutions.com

WASHTEC BENELUX NV


Humaniteitslaan 415, 1190 Brussel T: +32 (0)2 376 00 35 F: +32 (0)2 376 98 51 info@washtec.be - washtec.be Autowasinstallaties van de Europese marktleider. Roll-overs, wassstraten, wasboxen, truck- en buswash, WashTec chemie, waterrecyclage en alle toebehoren.

STOFZUIGERS

+32 (0)499.44.50.99 Kurt@washpartner.com - www.washpartner.be Hoofdverdeler MTM hydro stofzuigers, verdeler ESTA stofzuigers Duitsland, Partner van ERGOX België. Advies, planning, begeleiding, opvolging en eigen service.

TRUCK- & BUSWASH DIBO PROJECTS

Hoge Mauw 250 - B – 2370 Arendonk T: +32 (0)14 67 22 51 sales.projects@dibo.com - www.dibo.com DiBO Projects is exclusief invoerder voor Benelux van de Aquarama Roll-Overs welke op de markt worden gebracht onder de DiBO-vlag.Ook tot het gamma behoren truck- (volledig RVS), bus-, tram- en treinwasinstallaties en alle toebehoren

KÄRCHER BELUX NV

Boomsesteenweg 939 2610 Wilrijk (Antwerpen) T: +32 (0/3 340 07 11 carwash@be.kaercher.com – www.kaercher.com/be Invoerder van Kärcher auto-, truck- en selfwashinstallaties voor België en Luxemburg, alsook uw totaalleverancier voor alle reinigingstaken. Wij maken niet alleen het verschil op basis van de kwaliteit/prijsverhouding maar gaan samen met onze klanten op zoek naar de juiste reinigingsoplossing voor elk type voertuig. Zowel ecologisch als economisch zijn wij uw reinigingspartner.

KAUFFMAN CLEANING SA

Avenue de la Porallée 32 4920 Remouchamps T: +32 (0)4 384 77 43 - F: +32 (0)4 384 73 04 info@kauffmancleaning.be - www.kauffmancleaning.be Kauffman Cleaning is de schoonmaakspecialist gevestigd in Luik. Wij installeren Truck-Wash van het merk IdWash en Dibo. De voorzieningen zijn robuust en betrouwbaar. Ze combineren technologie met gebruiksgemak om efficiënt onderhoud van grote voertuigen te garanderen. Voor meer informatie, neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

WASHTEC BENELUX NV

Humaniteitslaan 415, 1190 Brussel T: +32 (0)2 376 00 35 - F: +32 (0)2 376 98 51 info@washtec.be - washtec.be Autowasinstallaties van de Europese marktleider. Roll-overs, wassstraten, wasboxen, truck- en buswash, WashTec chemie, waterrecyclage en alle toebehoren.

WASSTRATEN AUTO CLEANING SERVICE PRO-WASH BVBA

Europark-oost 36, 9100 Sint-Niklaas T: +32(0)3 722 03 05 - F: +32 (0)3 722 03 07 info@pro-wash.be - www. pro-wash.be Van A tot Z alles voor carwash / complete wasinstallaties voor auto en truck / hogedruk selfcarwash binnen en buiten / auto cleaning center (gebouw) / wasproducten / stofzuigers / dit is Belgisch / 24 op 24 uur service.

BLEUBLUE BVBA

Ketelstraat 15 - 3454 Rummen T: +32(0)475 55 05 74 info@bleublue.be - www.bleublue.be Specialist in waterhergebruik voor rollovers en wasstraten. Advies, upgrading, renovatie en nieuwbouwprojecten

DIBO PROJECTS

Hoge Mauw 250, B – 2370 Arendonk T: +32 (014)67 22 51 sales.projects@dibo.com - www.dibo.com DiBO Projects is exclusief invoerder voor Benelux van de Aquarama Roll-Overs welke op de markt worden gebracht onder de DiBO-vlag. Ook tot het gamma behoren truck- (volledig RVS), bus-, tram- en treinwasinstallaties en alle toebehoren.

BRUSHCOM BV

DICO BEFLUX NV

DICO BEFLUX NV

ERGOX

Angelenweg 51, 5349 TA Oss NL T: +31 412 69155 info@brushcom.net - www.brushcom.be Brushcom is gespecialiseerd in kettingbaanonderdelen, motoren, schokbrekers, stofzuigaccessoires, etc. voor autowasinstallaties. Wij kunnen bijna ieder merk en type autowasinstallatie voorzien van nieuwe onderdelen. Kijk op onze website voor een volledig overzicht van ons assortiment. Tisseltsesteenweg 49, 2830 Willebroek T: +32 (0)3 860 00 10 info@dicobeflux.eu - www.dicobeflux.eu Producent en verdeler van Dico centrale en individuele stofzuigingsinstallaties. Een volledig gamma carwash-accessoires. Zeer competitieve pricing door rechtstreekse verkoop af fabriek !

ERGOX

Venlosesteenweg 149 - 3680 Maaseik België T: +32 (0)89 24 45 29 - F: +32 (0)89 75 51 10 info@ergox.com - www.ergox.com Ergox, laatste generatie energiezuinige en onderhoudsvrije centrale stofzuiginstallaties.

Tisseltsesteenweg 49, 2830 Willebroek T: +32 (0)3 860 00 10 info@dicobeflux.eu - www.dicobeflux.eu Producent & verdeler van hoogwaardige RVS wasstraten Dico, in Duitsland gebouwd en naar keuze hydraulisch of elektrisch aangedreven. Zeer competitieve pricing door rechtstreekse verkoop af fabriek ! Venlosesteenweg 149 3680 Maaseik - België T: +32 (0)89 24 45 29 - F: +32 (0)89 75 51 100 info@ergox.com - www.ergox.com Ergox, laatste generatie energiezuinige en onderhoudsvrije centrale stofzuiginstallaties.

ECO-WASH

Raaptorfstraat 31, 8580 Avelgem T: +32 (0)477 40 43 98 F: +32 (0)56 64 85 99 info@eco-wash.be - www.eco-wash.be Exclusief invoerder België en Luxemburg. Auto en Truckwash installaties: Selfwash systemen, roll-over voor auto en truck, wasstraat voor wagens en autobus, alle toebehoren van stofzuiger tot mattenklopper, waterterugwinning systemen, overkoepeling van stofzuigers enz, eigen milieudienst, projectbegeleiding. Technische dienst vertrekpunten; Gentbrugge, Tubize en Leuven.

37


NUTTIGE ADRESSEN ICLEAN CARWASH TECHNOLOGIES BV

Ambachtstraat 46 - 5804 CD VENRAY T: +31 478 51 79 79 (sales) - T: +31 478 64 21 91 (service) - F: +31 478 64 21 05 info@iclean.nl - www.iclean.nl - www.icleancarwash.nl Dealer van HANNA hydraulische rvs wasstraten, Ceccato roll-overs, truck/buswash en wasstraten, Rowafil waterrecycling, wasboxen, velowash en dogwash.

KAUFFMAN CLEANING SA

Avenue de la Porallée 32 4920 Remouchamps T: +32 (0)4 384 77 43 - F: +32 (0)4 384 73 04 info@kauffmancleaning.be - www.kauffmancleaning.be Kauffman Cleaning is de schoonmaakspecialist gevestigd in Luik. Wij installeren wasstraten van het Amerikaanse merk Coleman Hanna. De structuur is gemaakt van roestvrij staal dat een uitzonderlijke gebruiksduur garandeert. Wij begeleiden u gedurende het project. Voor meer informatie, neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

OTTO CHRIST WASH SYSTEMS

Europark-Oost 36, 9100 Sint-Niklaas T: + 32 (0)3 722 03 05 - F: +32 (0)3 722 03 07 info@pro-wash.be - www. pro-wash.be Importeur van Otto Christ AG, een toonaangevende fabrikant van rollovers, wasstraten, selfcarwash, truck- en buswasinstallaties en toebehoren.

TSG BELGIUM NV

Treskesdijk 7 - 2300 Turnhout T: +32 (0)14 44 85 00 - F:+32 (0)14 44 85 55 sales.turnhout@tsgnortheurope.com - www.tsg-solutions.com

WASHTEC BENELUX NV

Humaniteitslaan 415, 1190 Brussel T: +32 (0)2 376 00 35 - F: +32 (0)2 376 98 51 info@washtec.be - www.washtec.be AUWA, dé standaard voor professionele carwash chemie. Voor het beste wasresultaat en waterkwaliteit, ook bij waterrecuperatie. Deskundig advies en technische ondersteuning door onze specialisten.

WASSERSCHMIDT GMBH

Greiters 348 - D 87764 Legau T: +49 8330 9119 27 T: voor de Benelux: +31 684 812 277 F: +49 8330 9119 10 info@wasserschmidt.de - www.wasserschmidt.com Voor de Benelux: jvn@wasserschmidt.com Effectieve biologische afvalwaterbehandeling voor autobedrijven en reukloze, hygiënische recyclage bij de carwash. Geen olieafscheider nodig, bedrijfszeker en onderhoudsarm, tot 95% waterbesparing.

STATION

BRUSHCOM BV

Angelenweg 51, 5349 TA Oss NL T: +31 412 69155 info@brushcom.net - www.brushcom.be Brushcom is gespecialiseerd in kettingbaanonderdelen, motoren, schokbrekers, stofzuigaccessoires, etc. voor autowasinstallaties. Wij kunnen bijna ieder merk en type autowasinstallatie voorzien van nieuwe onderdelen. Kijk op onze website voor een volledig overzicht van ons assortiment.

WASH PARTNER BVBA

+32 (0)499.44.50.99 Kurt@washpartner.com - www.washpartner.be Fabrikant en verdeler van de hoog aangeschreven Holz wasstraten (Duits, inox, Hydraulisch en/of elektrisch). Advies, planning, begeleiding, opvolging en eigen service.

WASHTEC BENELUX NV

Humaniteitslaan 415, 1190 Brussel T: +32 (0)2 376 00 35 - F: +32 (0)2 376 98 51 info@washtec.be - washtec.be Autowasinstallaties van de Europese marktleider. Roll-overs, wassstraten, wasboxen, truck- en buswash, WashTec chemie, waterrecyclage en alle toebehoren.

WATERRECYCLING BLEUBLUE BVBA

Ketelstraat 15, 3454 Rummen T: +32(0)475 55 05 74 info@bleublue.be - www.bleublue.be Specialist in waterhergebruik voor rollovers en wasstraten. Advies, upgrading, renovatie en nieuwbouwprojecten.

FARITEC WATER RECYCLING SYSTEMS

Weberstraße 10, D-55130 Mainz T: +49 (0) 6131 250 600 - Kantoor Benelux: +32 (0) 497 62 41 67 info@faritec.eu - http://www.faritec.eu Bespaar tot 90% op vers water met de gepatenteerde FARITEC oplossingen. FARITEC biedt sinds 1992 systemen aan om organisch vervuild afvalwater te behandelen en meer specifiek voor een continue zuivering en hergebruik van gebruikt water. Het in Duitsland gevestigd bedrijf blijft werken aan verbeteringen en verfijningen van de behandelingsprocessen in hun eigen carwashinrichtingen. Tal van tevreden klanten vormen reeds vele jaren lang het beste bewijs voor de uitstekende kwaliteit van hun systemen. FARITEC biedt planning, levering en installatie aan voor carwashes van alle afmetingen over gans Europa. Hun kwalitatief aanbod wordt overigens nog aangevuld met een eigen selfwash-systeem.

ICLEAN CARWASH TECHNOLOGIES BV

Ambachtstraat 46 - 5804 CD VENRAY T: +31 478 51 79 79 (sales) - T: +31 478 64 21 91 (service) F: +31 478 64 21 05 info@iclean.nl - www.iclean.nl - www.icleancarwash.nl Dealer van HANNA hydraulische rvs wasstraten, Ceccato roll-overs, truck/buswash en wasstraten, Rowafil waterrecycling, wasboxen, velowash en dogwash.

KÄRCHER BELUX NV

Boomsesteenweg 939 2610 Wilrijk (Antwerpen) T: +32 (0/3 340 07 11 carwash@be.kaercher.com – www.kaercher.com/be Invoerder van Kärcher auto-, truck- en selfwashinstallaties voor België en Luxemburg, alsook uw totaalleverancier voor alle reinigingstaken. Wij maken niet alleen het verschil op basis van de kwaliteit/prijsverhouding maar gaan samen met onze klanten op zoek naar de juiste reinigingsoplossing voor elk type voertuig. Zowel ecologisch als economisch zijn wij uw reinigingspartner.

38

AFWATERINGSSYSTEMEN ACO PASSAVANT NV

Preenakker 8, 1785 Merchtem T: +32 (0)52 38 17 70 - F: +32 (0)52 38 17 71 Efficiënte afwatering en afscheiding conform de Europese Normgeving, DIN/NBN EN 1433 en DIN/NBN EN 858 - DIN 1999-100. Verplicht bij openbare aanbestedingen!

BENZINESTATIONUITRUSTING DCM EMBA METERING & CONTROL NV

M. Geysemansstraat 1 - 2550 Waarloos T: +32 (0)15 30 04 20 contact@dcmemba.eu - www.dcmemba.eu Verkoop & installatie van commerciële en industriële brandstofpompen en systemen. Preventief, correctief en metrologisch onderhoud. Verschillende onderhoudscontracten mogelijk waaronder 7/7d beschikbaarheid.

HAMER

Industriepark Zwaluwbeek Zwaluwbeekstraat 17A - 9150 Kruibeke T: +32 (0)3 722 16 05 - F: +32 (0)3 722 16 04 info@hamer.net - www.hamer.net Hamer is een grote totaalaanbieder op het gebied van installatietechniek in Benelux. Onze primaire dienstverlening strekt zich uit van ontwerp en bouw tot en met service en onderhoud van technische installaties op o.a. benzinetankstations. Verdeler en installateur van LED verlichting in luifelen shopplafond. Verdeler en installateur van Wayne brandstofpompen en temperatuur compensatie systemen (ATC). Verdeler en installateur van diverse Aircosystemen. Verdeler van diverse producten voor de tankstationen automotive sector. Erkend ijker van brandstofpompen. 24/24u + 7/7d helpdesk en onderhoudsdienst.

LANTZERATH NV

Wayenborgstraat 7 2800 Mechelen T: +32 (0)15 40 09 20 - F: +32 (0)15 40 09 29 mechelen@lantzerath.be Verdeler van commerciële en industriële brandstofpompen Gilbarco VeederRoot. Plaatsing van niveaumeetsystemen voor opvolging van uw brandstof stock. Levering en plaatsing van bandenblazers en tweetakt verdeelpompen. Erkend hersteller van brandstofpompen, service en onderhoud in gans België aan zeer concurrentiele prijzen. Vraag uw vrijblijvende prijsofferte.

MICRELEC NV

Poortakkerstraat 90 9051 St-Denijs-Westrem T: +32 (0)9 296 45 20 - F: +32 (0)9 296 45 21 helpdesk: +32 (0)9 296 45 25 sales@micrelec.be – www.micrelec.be

PUMP SERVICE AUTOMATIC NV

Bisschoppenhoflaan 601 – 603 B-2100 Deurne T: +32 (0)3 324 49 95 - F: +32 (0)3 326 08 84 info@pumpservice.be - www.pumpservice.be www.facebook.com/pumpservice Pump Service Automatic is sinds 1962 dé referentie voor uw tankinstallaties; totaalprojecten, industriële en commerciële pompen “PETROTEC”, tankregistratiesystemen “MÄNNL”, CNG aardgastankinstallaties voor commerciële “FORNOVOGAS” en industriële “NARDI” toepassingen. Wij verzorgen onderhoud en metrologische ijking volgens ISO 17020. Service 24/7!

SCHEIDT & BACHMANN NEDERLAND BV

Maarssenbroeksedijk 11 3542 DL Utrecht - Nederland T: +31 85 486 1500 info@scheidt-bachmann.nl - www. Scheidt-bachmann.nl Scheidt & Bachmann heeft een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van het eenvoudige tankstation naar het moderne hedendaagse brandstof- en convenience-verkooppunt. De resultaten van deze ontwikkelingen, opgedaan door ervaring en kennis, zijn terug te vinden in ons label SIQMA. Met SIQMA bieden wij centraal beheerde Cloud-gebaseerde technologieën en baanbrekende facilitaire diensten, die uw retail brandstof-business nog succesvoller maken.

TSG BELGIUM NV

Treskesdijk 7 - 2300 Turnhout T: +32 (0)14 44 85 00 - F:+32 (0)14 44 85 55 sales.turnhout@tsgnortheurope.com www.tsg-solutions.com TSG is Europees marktleider in totaaloplossingen voor benzinestations, de verkoop en dienst na verkoop van Tokheim verdeelzuilen, Tokheim FuelPOS, Progauge elektronische niveaumeting, Tokheim outdoor terminals en diverse host services. VCA** gecertificeerd.

VANDOTEC NV

Nijverheidsstraat 49, 8970 Poperinge T: +32 (0)57 33 52 51 F: +32 (0)57 33 31 61 info@vandotec.be - www.vandotec.be Installaties en renovaties van commerciële tankstations. Projectbegeleiding en ‘sleutel op de deur’ gekeurde industriële en commerciële brandstofinstallaties. Uitvoering van piping werken met alle bekende brandstofleidingen. Leveren en plaatsen dubbelwandige tanks, kws afscheiders, waterdichte pistes, civiele werken, enz. Leveren en plaatsen pompen met registratiesystemen zowel commercieel als voor industrie. Ook voor alternatieve brandstoffen en adblue. Erkend Technicus en erkend ijker met VCA certificaat. Eigen dienst service en onderhoud.

BEVEILIGING BIGBROTHER

Terbekehofdreef 6-8, 2610 WILRIJK T: +32 (0)3 870 88 88 - F: +32 (0)3 870 88 89 info@bigbrother-security.be - www.bigbrother-security.be Al meer dan 20 jaar is BigBrother toonaangevend op het gebied van totaalbeveiliging; toegangscontrole, inbraak- en camerabewaking voor uw tankstation. Wij zijn er om uw tankstation te optimaliseren en klaar te maken voor de toekomst met onze slimme technieken: • AutoAlert: aanpakken van gekende doorrijders, valse kentekens en klantenloyaliteit meten; • PumpWatch: alle beeld- en transactie-informatie handig weergegeven op één scherm; • ShopWatch: daadkrachtige beveiliging en controle aan de kassa; • Business Intelligence: rendementsverbetering door analyse van brandstof en carwash; • Watch-it: remote exploitatie en beveiliging van uw tankstation.

LEVERANCIER ELEKTRICITEITS­ WERKEN, DATA, VERLICHTING EN HERSTELLINGEN GEVITEC BVBA

Wijtschotbaan 3 units 9/11 B -2900 Schoten T: +32 (0)3 633 96 70 - F: +32 (0)3 633 04 23 www.gevitec.be - info@gevitec.be

LICHTRECLAMES / PRIJSBORDEN PUBLISIGN VP BVBA

Zoning Ouest 11, 7860 Lessines T: +32(0)68 27 48 48 - F: +32(0)68 33 64 23 info@publisign.be - www.publisign.be Publiciteitsmaterialen voor uw benzinestation of carwash. Totems met electronische of manuele prijsaanduiding. Lichtkranten – luifelboorden – kolombekleding – spreaders – vlaggenmasten en bannerframes.

TSG BELGIUM NV

Treskesdijk 7 - 2300 Turnhout T: +32 (0)14 44 85 00 - F:+32 (0)14 44 85 55 sales.turnhout@tsgnortheurope.com - www.tsg-solutions.com TSG is Europees marktleider in totaaloplossingen voor benzinestations, de verkoop en dienst na verkoop van Tokheim verdeelzuilen, Tokheim FuelPOS, Progauge elektronische niveaumeting, Tokheim outdoor terminals en diverse host services. VCA** gecertificeerd.

LPG LEVERANCIER ANTARGAZ BELGIUM NV

T: +32 (0)11 42 16 64 www.euro-gas.be Antargaz Belgium neemt de commerciële en operationele activiteiten van Eurogas Belgium over. Zo breidt Antargaz haar productengamma uit en verdeelt nu butaan-en propaangas in tanks en flessen, LPG autogas en aardgas en elektriciteit.


NUTTIGE ADRESSEN VERKOYEN GASSERVICE

Leopoldlaan 156/1 B-3900 Overpelt T: 011 (0)64 10 88 gas@verkoyen.be - www.verkoyen-gas.be Verkoop en verdeling van propaan en LPG in Vlaanderen en Wallonië. Bouw, aanpassing, afbraak van propaan en LPG-installaties. Eigen plaatsingsdienst en materiaal.

LUCHT, WATER EN BANDENBLAZERUNITS TSG BELGIUM NV

Treskesdijk 7 - 2300 Turnhout T: +32 (0)14 44 85 00 - F:+32 (0)14 44 85 55 sales.turnhout@tsgnortheurope.com - www.tsg-solutions.com TSG is Europees marktleider in totaaloplossingen voor benzinestations, de verkoop en dienst na verkoop van Tokheim verdeelzuilen, Tokheim FuelPOS, Progauge elektronische niveaumeting, Tokheim outdoor terminals en diverse host services. VCA** gecertificeerd.

OLIE– EN BENZINEAFSCHEIDERS ACO PASSAVANT NV

Preenakker 8, 1785 Merchtem T: +32 (0)52 38 17 70 - F: +32 (0)52 38 17 71 Efficiënte afwatering en afscheiding conform de Europese Normgeving, DIN/NBN EN 1433 en DIN/NBN EN 858 - DIN 1999-100. Verplicht bij openbare aanbestedingen!

REALISATIE VOLLEDIGE BENZINESTATIONS HAMER

Industriepark Zwaluwbeek Zwaluwbeekstraat 17A - 9150 Kruibeke T: +32 (0)3 722 16 05 - F: +32 (0)3 722 16 04 info@hamer.net - www.hamer.net Hamer is een grote totaalaanbieder op het gebied van installatietechniek in Benelux. Onze primaire dienstverlening strekt zich uit van ontwerp en bouw tot en met service en onderhoud van technische installaties op o.a. benzinetankstations. Verdeler en installateur van LED verlichting in luifel- en shopplafond. Verdeler en installateur van Wayne- & Petrotec brandstofpompen en temperatuur compensatie systemen (ATC) Verdeler en installateur van diverse Aircosystemen. Verdeler van diverse producten voor de tankstationen automotive sector. Erkend ijker van brandstofpompen. 24/24u + 7/7d helpdesk en onderhoudsdienst.

SERVICE & ONDERHOUD BENZINETANKSTATIONS DCM EMBA METERING & CONTROL NV

M. Geysemansstraat 1 - 2550 Waarloos T: +32 (0)15 30 04 20 contact@dcmemba.eu - www.dcmemba.eu Verkoop & installatie van commerciële en industriële brandstofpompen en systemen. Preventief, correctief en metrologisch onderhoud. Verschillende onderhoudscontracten mogelijk waaronder 7/7d beschikbaarheid

GEVITEC BVBA

Wijtschotbaan 3 units 9/11 B -2900 Schoten T: +32 (0)3 633 96 70 - F: +32 (0)3 633 04 23 www.gevitec.be - info@gevitec.be

HAMER

Industriepark Zwaluwbeek Zwaluwbeekstraat 17A - 9150 Kruibeke T: +32 (0)3 722 16 05 - F: +32 (0)3 722 16 04 info@hamer.net - www.hamer.net Hamer is een grote totaalaanbieder op het gebied van installatietechniek in Benelux. Onze primaire dienstverlening strekt zich uit van ontwerp en bouw tot en met service en onderhoud van technische installaties op o.a. benzinetankstations. Verdeler en installateur van LED verlichting in luifel- en shopplafond. Verdeler en installateur van Wayne brandstofpompen en temperatuur compensatie systemen (ATC). Verdeler en installateur van diverse Aircosystemen. Verdeler van diverse producten voor de tankstation- en automotive sector. Erkend ijker van brandstofpompen. 24/24u + 7/7d helpdesk en onderhoudsdienst.

LANTZERATH NV

Wayenborgstraat 7 2800 Mechelen T: +32 (0)15 40 09 20 - F: +32 (0)15 40 09 29 mechelen@lantzerath.be Verdeler van commerciële en industriële brandstofpompen Gilbarco VeederRoot. Plaatsing van niveaumeetsystemen voor opvolging van uw brandstof stock. Levering en plaatsing van bandenblazers en tweetakt verdeelpompen. Erkend hersteller van brandstofpompen, service en onderhoud in gans België aan zeer concurrentiele prijzen. Vraag uw vrijblijvende prijsofferte.

MICRELEC NV

Poortakkerstraat 90 9051 St-Denijs-Westrem T: +32 (0)9 296 45 20 - F: +32 (0)9 296 45 21 helpdesk: +32 (0)9 296 45 25 sales@micrelec.be – www.micrelec.be

LANTZERATH NV

PUMP SERVICE AUTOMATIC NV

PUMP SERVICE AUTOMATIC NV

SCHEIDT & BACHMANN NEDERLAND BV

Wayenborgstraat 7 2800 Mechelen T: +32 (0)15 40 09 20 - F: +32 (0)15 40 09 29 mechelen@lantzerath.be Nieuwbouw projecten en verbouwing van tankstations inclusief grondwerken, tanks, leidingwerk en vloeistofdichte bestratingen. Aanpassingen aan vergunde tankstations volgens de allerlaatste milieuwetgevingen (gasrecuperatie, temperatuurscompensatie). Sleutel-op-de deur projecten of werken in combinatie met uw eigen aannemers/contractors. Vraag uw vrijblijvende prijsofferte. Bisschoppenhoflaan 601 – 603 - B-2100 Deurne T: +32 (0)3 324 49 95 - F: +32 (0)3 326 08 84 info@pumpservice.be - www.pumpservice.be www.facebook.com/pumpservice Pump Service Automatic is sinds 1962 dé referentie voor uw tankinstallaties; totaalprojecten, industriële en commerciële pompen “PETROTEC”, tankregistratiesystemen “MÄNNL”, CNG aardgastankinstallaties voor commerciële “FORNOVOGAS” en industriële “NARDI” toepassingen. Wij verzorgen onderhoud en metrologische ijking volgens ISO 17020. Service 24/7!

NV STADSBADER

Kanaalstraat 1, 8530 Harelbeke T: 056 26 06 66 - F: 056 20 13 98 info@stadsbader.com - www.stadsbader.com Stadsbader bouwt tankstations, nieuwbouw of vernieuwbouw met of zonder sanering. Asfalt, beton, slurry, shops, restaurants, piping, tanks, luifels, pompen in totaal pakket, Design en Build of gesplitste aanneming.

VANDOTEC NV

Nijverheidsstraat 49, 8970 Poperinge T: +32 (0)57 33 52 51 F: +32 (0)57 33 31 61 info@vandotec.be - www.vandotec.be Installaties en renovaties van commerciële tankstations. Projectbegeleiding en ‘sleutel op de deur’ gekeurde industriële en commerciële brandstofinstallaties. Uitvoering van piping werken met alle bekende brandstofleidingen. Leveren en plaatsen dubbelwandige tanks, kws afscheiders, waterdichte pistes, civiele werken, enz… Leveren en plaatsen pompen met registratiesystemen zowel commercieel als voor industrie. Ook voor alternatieve brandstoffen en adblue. Erkend Technicus en erkend ijker met VCA certificaat. Eigen dienst service en onderhoud.

Bisschoppenhoflaan 601-03 - B-2100 Deurne T: +32 (0)3 324 49 95 - F: +32 (0)3 326 08 84 info@pumpservice.be - www.pumpservice.be www.facebook.com/pumpservice Pump Service Automatic is sinds 1962 dé referentie voor uw tankinstallaties; totaalprojecten, industriële en commerciële pompen “PETROTEC”, tankregistratiesystemen “MÄNNL”, CNG aardgastankinstallaties voor commerciële “FORNOVOGAS” en industriële “NARDI” toepassingen. Wij verzorgen onderhoud en metrologische ijking volgens ISO 17020. Service 24/7!

Maarssenbroeksedijk 11 3542 DL Utrecht Nederland T: +31 85 486 1500 info@scheidt-bachmann.nl - www. Scheidt-bachmann.nl Scheidt & Bachmann heeft een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van het eenvoudige tankstation naar het moderne hedendaagse brandstof- en convenience-verkooppunt. De resultaten van deze ontwikkelingen, opgedaan door ervaring en kennis, zijn terug te vinden in ons label SIQMA. Met SIQMA bieden wij centraal beheerde Cloud-gebaseerde technologieën en baanbrekende facilitaire diensten, die uw retail brandstof-business nog succesvoller maken.

TSG BELGIUM NV

Treskesdijk 7 - 2300 Turnhout T: +32 (0)14 44 85 00 - F:+32 (0)14 44 85 55 sales.turnhout@tsgnortheurope.com - www.tsg-solutions.com TSG is Europees marktleider in totaaloplossingen voor benzinestations, de verkoop en dienst na verkoop van Tokheim verdeelzuilen, Tokheim FuelPOS, Progauge elektronische niveaumeting, Tokheim outdoor terminals en diverse host services. VCA** gecertificeerd.

VANDOTEC NV

Nijverheidsstraat 49, 8970 Poperinge T: +32 (0)57 33 52 51 F: +32 (0)57 33 31 61 info@vandotec.be - www.vandotec.be Installaties en renovaties van commerciële tankstations. Projectbegeleiding en ‘sleutel op de deur’ gekeurde industriële en commerciële brandstofinstallaties. Uitvoering van piping werken met alle bekende brandstofleidingen. Leveren en plaatsen dubbelwandige tanks, kws afscheiders, waterdichte pistes, civiele werken, enz. Leveren en plaatsen pompen met registratiesystemen zowel commercieel als voor industrie. Ook voor alternatieve brandstoffen en adblue. Erkend Technicus en erkend ijker met VCA certificaat. Eigen dienst service en onderhoud.

SHOP LEVERANCIER NON-FOOD AXYMA BVBA

Linteweversstraat 13 – 7780 Komen – België T +32(0)56 31 12 03 Sales +32(0)475 39 59 77 Webshop : www.axyma.be Auto- & vrachtwagenaccessoires voor benzinestation en truckstop. Gepersonaliseerde microvezel en luchtverfrisser voor carwash. Meer dan 3.500 referenties.

NEWCO EUROPE BV

Adriaan Mulderweg 9-11 - 5657 EM Eindhoven Postbus 7056 – 5605 JB Eindhoven T: +31 (0)40 402 4300 - F: +31 (0)40 402 4309 verkoop@newco-europe.com www.newco-europe.com - www.facebook.com/newcoeurope Meer rendement uit non-food. Newco Europe - Betrouwbaar, Innovatief & Compleet.

TRENDY FOODS BELGIUM S.A.

TRENDY FOODS Belgium s.a. Avenue du Parc 37 - B-4800 Petit-Rechain T: FR +32 (0)87 321 888 - NL +32 (0)87 394 811 F: +32 (0)87 / 321 889

TANKSTATIONS / SOFTWARE LODDER SOFTWARE BVBA

Ernest van Dijckkaai 22/2 2000 Antwerpen. T: +32 (0)3 224 05 07 info@loddersoftware.com - www.loddersoftware.com Lodder ontwikkelt en levert administratieve en logistieke software, webportals en apps voor tankstation en oliehandel, onder andere voor facturatie, transactie- en dagstaatverwerking, shop-optimalisatie, voorraad- en accijnsadministratie, online transactieoverzicht en kaartbeheer, CRM en managementrapportage.

SCHEIDT & BACHMANN NEDERLAND BV

Maarssenbroeksedijk 11 3542 DL Utrecht Nederland T: +31 85 486 1500 info@scheidt-bachmann.nl - www. Scheidt-bachmann.nl Scheidt & Bachmann heeft een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van het eenvoudige tankstation naar het moderne hedendaagse brandstof- en convenience-verkooppunt. De resultaten van deze ontwikkelingen, opgedaan door ervaring en kennis, zijn terug te vinden in ons label SIQMA. Met SIQMA bieden wij centraal beheerde Cloud-gebaseerde technologieën en baanbrekende facilitaire diensten, die uw retail brandstof-business nog succesvoller maken.

TOPSTATION

Gent • Hasselt • Mechelen • Poperinge • Waterloo T: +32 (0)78 16 03 10 info@kluwersoftware.be - software.kluwer.be/nl/topstation topSTATION - gespecialiseerde software voor het beheer van tankstations. Met volledig stock- & shopbeheer, beheer van tankkaarten. Interface met o.m. Tokheim, Torex, DCM, DCB, Banksys, CTP, ... én automatische verwerking van betalingen van Tokheim & Torex. Meerdere tankstations mogelijk mét centralisatie van stock en facturatie. Rendementsberekening per station. Huren van software eveneens mogelijk!

WINKELINRICHTING INTERSTOCK NV

Ind. Park-ZI “Klein Frankrijk” Schoonboeke 1 9600 Ronse-Renaix T: +32 (0)55 21 64 86 - F: +32 (0)55 21 43 71 info@interstock.be - www.interstock.be De specialist voor het inrichten van uw shop.

WANZL BVBA

Ambachtenlaan 36, B-3001 Heverlee T: +32(0)16 40 28.30 - F: +32(0)16 40 01 69 wanzl@wanzl.be - www.wanzl-winkelinrichting.be

39


XL SNACKS

XTRA LANG! XTRA LEKKER!

GA VOOR XTRA SMAAKPLEZIER MET DE XL-SNACKS VAN MORA! Speciaal voor gebruik in belegde broodjes hebben we onze XL-snacks, die eenvoudig te bereiden zijn in de oven, panini-grill of friteuse. Dankzij de vorm én formaat, passen de Mora XL snacks perfect tussen een baguette, broodje of wrap. In een handomdraai creëer je een verrassend, lekker broodje voor de stevige trek of de nieuwsgierige consument, die graag varieert.

Ben je nog op zoek naar leuke zeker receptideeën voor broodjes? Kijk dan en op www.mora.be voor heel wat tips tot ten cep isre bas van d ëren inspiratie, vari e toets. recepten met een culinaire, creatiev Ontdek de Mora XL snacks zelf!

CARRERO® XL Een heerlijke vleessnack met een duivels pikante kruiding maar in een XL-formaat.

CRUNCHY CARRERO® XL Bevat enkel kippenvlees dat net zo pittig smaakt als de Carrero® XL, maar dan met een krokant korstje eromheen.

KIPBURGER XL

Heerlijk malse kip in een knapperige, kruidige paneerlaag.

FISHBURGER XL

Heerlijke visfilet gehuld in een krokant beslag.

GA VOOR MAXIMAAL PLEZIER VOOR ELKE SNACKLIEFHEBBER ÉN GEGARANDEERD RENDEMENT Ontdek zelf, vandaag nog, ons uitgebreid assortiment van warme, hartige snacks, geschikt voor ovenbereiding.

Van Geloven/Mora bvba • Berkebossenlaan 1, 2400 Mol – België • www.mora.be Anouk Vanryckeghem • avanryckeghem@vangeloven.com • 0032 475 32 82 70

Profile for Invent Media

Service Station Magazine 143 - NL  

Onafhankelijk vakblad voor tankstations en carwash.

Service Station Magazine 143 - NL  

Onafhankelijk vakblad voor tankstations en carwash.

Advertisement