Page 1

nr 118 • FEBRUARI 2018

V.U.: K. D’haveloose, magazines@expoadvice.com • Verschijnt 5x per jaar (februari, april, juli, sept, dec) • Februari 2018 • 22e jaargang • Afgiftekantoor P409055 Gent X. Onafhankelijk vakblad voor de pet- en tuinsector in België. Verschijnt vijf keer per jaar in een oplage van 5.500 exemplaren. Pet & Garden Pro is een uitgave van Expo Advice NV, Kortrijksesteenweg 198 - B—8530 Harelbeke - Tel. +32(0)56 21 30 32 - Fax +32(0)56 25 71 41 E-mail: admin@expoadvice.com • Redactie en fotografie: Karl D’haveloose - Stijn Eeckloo - Wim Vanderhaegen - Wouter Temmerman - Bart Vancauwenberghe, E-mail: redactie@expoadvice.com Reclameregie en abonnementen: Evelien Desmyttere - Karlien Debruyne, Tel. +32(0)56 21 30 32 - E-mail: info@expoadvice.com • Art Director: Dominique Monbaillieu, graphics@expoadvice.com • Druk: Lowyck en Plus Point Ce magazine est disponible en français sur simple demande. De uitgever kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van gepubliceerde advertenties. Het verlenen van toestemming tot publicatie in dit tijdschrift heeft tevens betrekking op de terbeschikkingstelling in om het even welke elektronische vorm. Niets uit deze uitgave mag op welke manier dan ook worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de uitgever.

Green Expo wordt Green, hét event Vincent Gaspart nieuwe National voor de groenprofessional Account Manager bij Scotts Benelux

Easyfairs lanceerde onlangs een vernieuwde huisstijl voor GreenExpo en introduceerde meteen ook een opgefriste naam voor de vakbeurs: Green. Het betreft een korte en krachtige naam, maar met een veel bredere draagkracht, die helemaal in lijn ligt met de sterke ontwikkelingen in het groenlandschap. Door de introductie van een nieuwe naam wil de organisatie 'de vakbeurs voor de tuinprofessional' nóg meer kunnen profileren als ‘Hét event voor de groenprofessional’. Dat wordt trouwens ook de nieuwe slagzin van het event. Duurzaamheid en innovatie: dat is waar het logo van Green voor staat. Ook het campagnebeeld weerspiegelt de start van alles. Want geef toe: of het nu gaat om een privé-, een openbaar of een semi-privaat project, elke realisatie vertrekt toch vanuit een ruwe schets? Het is een soort van kweekvijver zeg maar, waaruit expertise, inzicht en vakkennis groeit. Niet toevallig een vergelijking die perfect opgaat voor de exposanten, de bezoekers alsook de pijlers van Green 2018! Green is de plaats waar de groenprofessionals om de 2 jaar worden samengebracht. De komende editie van Green vindt plaats van 2 tot 4 september 2018 in Flanders Expo te Gent. Voor meer info kunt u terecht op de vernieuwde website: www.green-expo.be.

Verjaardagactie Messnervijverpompen bij Distri Pond De Messner-vijverpompen staan bekend om hun hoge kwaliteit en bewezen techniek. Ze vormen niet voor niets de favoriete vijverpomp van de professional. Al 15 jaar produceert Messner zijn multifunctionele vijverpompen van het type ‘MultiSystem’. In die tijdspanne vonden meer dan 100.000 pompen hun weg wereldwijd. Om deze verjaardag te vieren, krijgt men nu bij aankoop van een MultiSystem MPF of M pomp nog één jaar extra garantie, bovenop de voorziene 5 jaar.

Sinds oktober 2017 is Vincent Gaspart aangesteld als nieuwe National Account Manager bij Scotts Benelux, hoofdzakelijk voor het Franstalige gedeelte van België. Vincent werkte hiervoor bij Philips Consumer Lighting en heeft zo al jarenlang samengewerkt met de retailsector. Dat hij een verwoed hobbytuinier is, heeft zijn keuze voor Scotts Benelux alleen maar versterkt. Vincent Gaspart treedt in de voetsporen van Jean-Jacques Toussaint, die per 1 januari jl. met pensioen is gegaan na 28 succesvolle jaren bij Scotts. Scotts Benelux en zijn medewerkers danken Jean-Jacques Toussaint voor de jarenlange fijne samenwerking. Scotts Benelux, dat deel uitmaakt van de multinational Evergreen Garden Care, is blij met de komst van Vincent en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Omzet 2017 van zooplus rondt kaap van miljard euro Op basis van voorlopige cijfers ziet het er naar uit dat de omzet van Europa’s belangrijkste online dierenwinkel vorig jaar met ongeveer 200 miljoen euro toenam in vergelijking met 2016. Dit betekent een groei van circa 22%. De totale omzet in 2017 bedroeg 1,1 miljard euro. In alle 30 regionale markten waarop zooplus actief is, werd een groei van minstens 10% gerealiseerd. De omzetstijging deed zich zowel in het voedings- (+24%) als het accessoiressegment (15%) voor. In het laatste kwartaal van 2017 werd trouwens een omzet van 316 miljoen euro gerealiseerd, wat meteen ook het sterkste resultaat was van vorig jaar. In die periode werden trouwens ook 38% nieuwe klanten aangetrokken. Uit de cijfers die de online petshop bekend maakte, blijkt trouwens ook dat hun cliënteel erg trouw is. Ruim 93% van de klanten blijven terug komen. “We zijn erg verheugd dat onze omzet in het financiële jaar 2017 boven het miljard euro uitkomt. Onze inspanningen om onze algemene groei en het aantal nieuwe klanten te versnellen, wierpen hun vruchten af. In 2018 willen we onze expansie verder zetten. Hiervoor willen we onder meer investeren in logistiek en IT”, onderstreept Dr. Cornelius Patt, CEO van zooplus AG.

Inhoud • Inside news .................................................................................. 1-2 • Global Data Protection Regulation................................................. 3 • Ontdek de expert talks van Anido 2018...................................... 4-5 • Honden- en kattenkussens.............................................................6 • Buxusverzorging .............................................................................7 • Oplossing voor zonevreemde tuincentra........................................8 • Assortiment voor paarden een meerwaarde voor dierenspeciaalzaken ..............................................................9 • Op bezoek bij… Snoef in Koksijde................................................. 10 • Verdelging van ratten en muizen................................................... 11 • Maak de millennials warm voor aquaristiek ............................12-13 • Nuttige adressen........................................................................... 14 • Nieuwe producten ........................................................................ 15

Garden Center Wemmel mag zich Weber Dealer Of The Year 2017 noemen De Amerikaanse barbecueproducent Weber kiest ieder jaar een ‘Dealer Of The Year’. Dit jaar kwam een Belgisch tuincentrum als winnaar uit de bus: Garden Center Wemmel mag deze bijzondere titel immers een jaar lang dragen. De jury beoordeelt de Weberverkooppunten onder meer op presentatie, klantvriendelijkheid, voorraad en knowhow. Uit de jurybeoordeling bleek onder meer dat Garden Center Wemmel sterk scoorde qua klantvriendelijkheid, winkelpresentatie en consumentenadvies. Het behalen van de titel ‘Weber Dealer Of The Year 2017’ betekent ook dat Garden Center Wemmel zich mag opmaken voor een exclusieve VIP-reis naar Chicago. Daar staan onder meer een bezoek aan de Weber-fabriek, het bijwonen van een Amerikaanse sportwedstrijd en een etentje in een echt Weber Grill Restaurant op het programma.

Vadigran behaalt certificaat FSSC 22000 Het FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000) is een internationale norm die toegepast wordt in de voedingsindustrie, erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative) en gebaseerd op bestaande ISO normen. De FSSC 22000-norm bevat eveneens HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point): een analyse van alle mogelijke risico’s en vastgelegde maatregelen om deze te minimaliseren. Dit certificaat bewijst dat Vadigran een solide systeem heeft om voedselveiligheid te garanderen. Hiermee voldoet de firma aan de strenge eisen van klanten en consumenten, die een kwalitatief en veilig product verlangen voor hun huisdier. Belangrijk is ook dat het FSSC 22000 nog meer specifiek, meer samenhangend en beter geïntegreerd is dan wat de wet voorschrijft. Om te voldoen aan het deze norm, worden alle aspecten van het productieproces binnen Vadigran nauwlettend onderzocht: - Ingangscontrole van de grondstoffen en verpakkingen volgens welbepaalde criteria. - Optimaliseren van het gehele productieproces om de kwaliteit en veiligheid van de producten te garanderen. - Het continu onderhouden van de productiefaciliteit: netheid van de installaties en gebouwen, onderhoud van de machines, desinfecteren, manier van stockeren,… - Traceerbaarheid van de artikelen van grondstof tot finaal product. - Proces voor het verwerken van klachten en het opzetten van een actieplan om het aantal klachten continu te verminderen. - Strikte regels betreffende etikettering. - Opleiding van het personeel. In dit opzicht zette Vadigran een hele documentatie op poten waarin alle taken gedetailleerd beschreven staan en een actieplan wordt bijgehouden met alle te verbeteren punten. Het FSSC 22000 label vereist in feite een constante verbetering van het productieproces. Een audit, 1 maal per jaar, verzekert dat alle procedures gevolgd worden. Het hele Vadigran-team stelde kwaliteit altijd voorop en het behalen van dit certificaat vormt hiervoor dan een mooie beloning.

BOOTH

NO. 657

! d e t i v n i Be ANIDO 2018

FEBRUARY 25-26, 2018 Venue: Kortrijk xpo Exposant: Bedog Distribution

Pet & Garden Pro • Februari 2018

1


INSIDE NEWS Prins Petfoods wint Maak kennis met het JBL Aquariumhandboek GlobalPETS Forum Award In mei 2018 wordt het eerste, 200 pagina's tellende JBL Aquariumhand2018 boek gepubliceerd.

Deze internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat in de huisdierenbranche een buitengewone prestatie heeft neergezet. Prins nam de prestigieuze prijs op 25 januari in het Italiaanse Venetië in ontvangst tijdens het GlobalPETS Forum Europe 2018, een driedaagse internationale conferentie voor professionals in de huisdierenbranche. Het Nederlandse bedrijf krijgt de GlobalPETS Forum Award voor zijn bijzondere klantgerichte omnichannelaanpak. Zeventien jaar geleden sloeg het in 100% natuurlijke diervoeding gespecialiseerde Veenendaalse familiebedrijf een nieuwe weg in. Van productiebedrijf werd het een consumentgericht bedrijf dat via alle mogelijke kanalen klaarstaat voor, luistert naar en zich verbindt met de klant. Het winnen van deze award zet Prins nu ook internationaal op de kaart.

Beurskalender

Alle thema's die voor de geïnteresseerden tot dusver in kleine brochures beschikbaar waren en alle overige belangrijke thema's zijn volledig geüpdatet en in een handboek samengevat. Nieuw zijn de JBL thema-aquaria die beginners zullen helpen om met hun hobby aan de slag te gaan. Hier wordt aan de hand van voorbeeldaquaria via filmpjes (enkel op de JBLhomepage), foto's en tekst aangetoond hoe men een aquarium op de juiste manier inricht, welke kosten hierbij komen kijken en welk onderhoud vereist is. Ook het nieuwe JBL LED-concept wordt behandeld. Achteraan in het handboek is een catalogusgedeelte opgenomen waarin alle JBLaquariumproducten in woord en beeld worden beschreven en tevens een overzicht van de belangrijkste vervangonderdelen terug te vinden is.

ÑÑ Anido

Op 25 en 26 februari 2018 Kortrijk Xpo, Kortrijk (België)

ÑÑ Iberzoo + Propet

Van 15 tot en met 17 maart 2018 Ifema, Madrid (Spanje)

ÑÑ Global Pet Expo

Van 21 tot en met 23 maart 2018 Orange County Convention Center, Orlando (VS)

Nieuwe Business Development Manager bij Podium Pet Products

ÑÑ Interpets Asia Pacific

Onlangs trad Brooke Saville in dienst bij de Britse onderneming Podium Pet Products als Business Development Manager. Ze kan bogen op heel wat ervaring in de verkoop. Zo bekleedde ze sinds 2009 al bij verschillende firma’s de functie van Account Manager. “Ik ben erg tevreden dat ik voortaan deel uitmaak van de Podium Pet Productsfamilie. Ik kijk uit naar de diverse opportuniteiten en uitdagingen die mijn nieuwe job met zich meebrengt. Podium Pet Products voert een ruim en innovatief productgamma. Bovendien bieden er zich diverse mogelijkheden aan om onze assortimenten uit te breiden en onze marktposities in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika te versterken."

ÑÑ Interzoo

Ontdek het meest complete online vijverplatform Vijverspecialist Distri Pond pakt uit met een gloednieuwe website boordevol vijverinfo. Je vindt hier alle info over verschillende vijvertypes en -concepten en een grondige, actuele uitleg over vijveraanleg, helder water, het nut van filtering en vijverplanten, betrouwbare vijvermaterialen, enz. Het aanleggen van een vijver vraagt immers bijzondere aandacht. Een goede ondersteuning hierin kan voor de aanlegger en handelaar het verschil maken. Daarom geeft Distri Pond, als totaalaanbieder van duurzame vijveroplossingen, een degelijke ondersteuning naar zowel expertise als producten. Voor de realisatie van vijver- en wateropslagprojecten krijg je kwalitatief onderbouwd technisch advies m.b.t. geschikte filtersystemen, passende pompdebieten, het plaatsen van doorvoeren, het inbouwen van verlichting, het gebruik van skimmers, de juiste leidingen en koppelingen,… Wat telt is dat je een perfecte vijver aan je klant kunt aanbieden. Bovendien verleent Distri Pond de handelaar graag gunstige condities voor een uitgekiend assortiment waarmee je elke vijverliefhebber tevreden stelt. Wens je je vijverkennis te verruimen? Het Distri Pond Academy opleidingscentrum verwelkomt je in januari 2018 voor een aantal vijveropleidingen. Ontdek ze hier. Surf voor alle vijverinfo naar www.distripond.com en www.heldervijveren.com.

Van 29 maart tot en met 1 april 2018 Tokyo Big Sight, Tokio (Japan) Van 8 tot 11 mei 2018 NürnbergMesse, Neurenberg (Duitsland)

ÑÑ Green Expo

Van 2 tot en met 4 september 2018 Flanders Expo, Gent (België)

ÑÑ Spoga gafa

Van 2 tot en met 4 september 2018 Keulen (Duitsland)

ASP International verdeelt Happy House

ÑÑ China International Pet Show (CIPS) Van 27 tot en met 30 september 2018 China Import and Export Fair Complex, Guangzhou (China)

ÑÑ Dibevo University

Op 7 en 8 oktober 2018 Hart van Holland, Nijkerk (Nederland)

Sinds kort staat de firma ASP International uit Herenthout in voor de verdeling/verkoop en ondersteuning van het merk Happy House in België.

ANIDO: STAND 266

Wilt u uw beurs of event opgenomen zien in onze kalender, stuur dan een mail naar Evelien Desmyttere: admin@expoadvice.com.

100 % NATUURLIJK

ANIDO: STAND 369

Gedaan met urineplekken in het gazon!

200 g

*NIEUW* 100 g - ideaal voor kleine honden

600 g - grootverpakking

Voor degelijk opleidingsmateriaal of andere informatie, contacteer ons op: www.dogrocks.com | +44 (0) 1628 822 247 | hello@dogrocks.com 2

Pet & Garden Pro • Februari 2018


Ook uw dierenspeciaalzaak of tuincentrum valt onder de GDPR

ACTUEEL

Nieuwe regelgeving omtrent gegevensbescherming wordt eind mei 2018 van kracht voortaan moet het verzoek binnen de 30 dagen worden verwerkt in plaats van de huidige 45. Een onlinesysteem waar de betrokkene zelf zijn/haar gegevens kan raadplegen en eventueel aanpassen, vormt hier een goede oplossing.

begin in uw bedrijfsprocessen wordt geïntegreerd. Bij de ‘Privacy Impact Assessments’ analyseert men de gevolgen van elk nieuw systeem of proces op de privacy. Let er dan ook op dat uw zaak beide concepten kan doorvoeren.

6. WETTELIJKE GRONDSLAG

10. VERANTWOORDELIJKE AANDUIDEN

Documenteer de verschillende types van gegevensverwerking die u uitvoert en verduidelijk de gekozen wettelijke grondslag in uw privacyverklaring telkens wanneer u een toegangsverzoek beantwoordt.

Het is essentieel om te bepalen wie binnen uw zaak verantwoordelijk is voor het naleven van de gegevensbescherming en privacyregels. Beoordeel welke plaats die persoon binnen uw organisatie en beleid krijgt. Zorg er desondanks voor dat iedereen binnen uw zaak goed op de hoogte is van de regelgeving. Let er tevens op dat u de verantwoordelijkheid niet doorschuift naar uw provider wanneer u data in de cloud bewaart. U bent steeds verantwoordelijk voor de gegevens die u gebruikt.

7. TOESTEMMING Controleer op welke manier u toestemming vraagt om gegevens te bekijken en hoe u die toestemming bewaart. Voortaan moet u immers steeds kunnen bewijzen dat de betrokkene expliciet toestemming gaf voor de persoonsgegevens die u bewaart.

8. DATALEKKEN

11. INTERNATIONAAL Indien uw zaak internationaal actief is, dan is het aan te raden om te checken onder welke toezichthoudende autoriteit u valt.

Tevens is het belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen te implementeren om de verzamelde gegevens te bezorgen. Zorg dat u over efficiënte 12. BESTAANDE CONTRACTEN procedures beschikt om persoonlijke datalekken op te sporen en te onderzoeken. Controleer zeker of uw bestaande contracten, voornamelijk in geval van outsourcing, voldoen aan deze regels en pas ze indien nodig aan. 9. TWEE CENTRALE BEGRIPPEN

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe General Data Protection Regulation of kortweg GDPR (in het Nederlands Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG) van kracht. Op het eerste gezicht zeggen deze benamingen u misschien niets, maar toch ligt u er maar beter wakker van. Deze Europese verordening legt ondernemingen die persoonsgegevens verwerken, beheren en/of bewaren striktere regels op. Kleine en middelgrote ondernemingen moeten eveneens aan GDPR voldoen. Ook het bijhouden van gegevens over uw personeel, uw klanten, uw prospecten, uw leveranciers en noem maar op valt immers onder deze nieuwe regelgeving. Het niet-naleven Binnen de GDPR zijn de termen ‘Privacy by Design’ en ‘Privacy Impact Assessment’ van essentieel belang. van deze regels kan leiden tot forse boetes en dus zware gevolgen hebben voor uw zaak. Anz_Anido_134x188.pdf

1

25.01.18

14:04

Het eerste begrip geeft aan dat privacy vanaf het

De GDPR is erg uitgebreid. Dit houdt ook in dat bepaalde regels meer impact zullen hebben op uw zaak of bedrijf dan andere. Bijvoorbeeld de specifieke beschermingsregelgeving omtrent de persoonsgegevens van kinderen zullen in principe voor de meeste ondernemingen geen impact hebben. Het is daarom aangewezen om duidelijk in kaart te brengen welke bepalingen vooral relevant zijn voor uw organisatie en deze dan ook eerst door te voeren. De Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer zal vanaf de inwerkingtreding van de GDPR actief controleren of de nieuwe regels worden nageleefd. Naast strafrechtelijke sancties is deze commissie ook bevoegd om administratieve geldboetes uit te schrijven. Deze kunnen oplopen tot 4% van uw omzet. Laat deze nieuwe reglementering dus zeker niet links liggen en voer ze tijdig door. Wij geven u alvast 12 tips mee om de implementering van de GDPR in uw onderneming vlot te laten verlopen.

1. IEDEREEN OP DE HOOGTE Uiteraard is het van primordiaal belang dat alle medewerkers in uw zaak/bedrijf op de hoogte zijn van de GDPR en de implicaties ervan. Zorg ervoor dat zeker de sleutelfiguren in uw organisatie weten welke stappen en acties er moeten ondernomen worden om volledig in orde te zijn met de nieuwe regelgeving.

2. DATAREGISTER De voornaamste consequenties van GDPR voor een onderneming is dat men een inventaris moet bijhouden van alle persoonsgegevensstromen (dus van de verzameling van de data tot en met de verwerking ervan) en deze op een duidelijk vastgelegde manier moet beveiligen. Concreet betekent dit dat u in kaart brengt welke gegevens u bijhoudt, waar deze vandaan komen en met welke partijen u deze data deelt. Het is aangewezen om je verwerkingen te registreren. Eventueel kan je hiervoor een informatie-audit organiseren.

Bron: Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL)

3. TRANSPARANTIE Controleer of uw privacyverklaring nog up-to-date is. Om in orde te zijn met de GDPR, dient u deze verklaring binnenkort aan te vullen met extra informatie. Zo ben u voortaan verplicht om o.a. de wettelijke basis voor de gegevensverwerking meedelen, de bewaartermijn van de gegevens aangeven en vermelden of de gegevens ook buiten de EU zal uitwisselen. Tevens moet de betrokkene de mogelijkheid hebben om klacht bij de Privacycommissie in te dienen, indien die meent dat zijn/haar gegevens foutief worden verwerkt. Bovendien is het vereist dat uw privacyverklaring op een beknopte, duidelijke en begrijpbare manier is samengesteld.

4. RECHTEN VAN DE BETROKKENE C

De GDPR biedt personen alvast volgende rechten aan met betrekking tot zijn gegevens. In eerste instantie heeft iedere persoon het recht om niet mee te gaan in een geautomatiseerde besluitvorming. Men kan dus een menselijke tussenkomst vragen, zijn visie duidelijk maken, uitleg vragen over de besluitvorming en deze eventueel aanvechten. Dit recht is niet van toepassing wanneer de besluitvorming noodzakelijk is om een overeenkomst af te sluiten of uit te voeren, wanneer deze wettelijk is toegelaten of ze gestoeld is op een uitdrukkelijke toestemming. Een tweede verandering die GDPR met zich meebrengt is dat een persoon over het recht beschikt om in bepaalde gevallen zijn volledige persoonsgegevens te laten verwijderen of deze te corrigeren. Daarnaast geldt ook het recht om bezwaar aan te tekenen tegen direct marketingpraktijken. Tot slot heeft een persoon ook het recht zijn gegevens op een veilige manier te laten overdragen aan een andere leverancier/bedrijf. M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

B e zo e k d e E u rop dierenbenod ese marktleider voor igdheden, st and 219 Profiteer nu van attractie ve beurskort ingen!

%

%

5.RECHT TOT TOEGANG Net zoals vroeger heeft de betrokkene ook bij GDPR het recht om zijn/haar data in te kijken. Alleen moet dit sneller gebeuren dan momenteel het geval is:

BE 033 049 897 · sales@trixie.be · www.trixie.be

Pet & Garden Pro • Februari 2018

3


BEURZEN

ANIDO viert feest: 20ste editie wordt grootste ooit Mis de vier interessante expert talks niet Op zondag 25 en maandag 26 februari 2018 is de professionele pet care branche uit de Benelux en Noord-Frankrijk aanwezig op de tweejaarlijkse vakbeurs ANIDO in Kortrijk Xpo. De beurs is toe aan zijn 20ste editie en is groter dan ooit. 130 exposanten laten in 4 hallen zien waarvoor ze staan. ANIDO schept hiermee een representatief beeld van wat er leeft en beweegt in de sector van de huisdierbenodigdheden. Alle nieuwigheden vind je dus onder één dak. Daarnaast biedt het event een overzicht van de jongste marktontwikkelingen en worden er ook interessante workshops gegeven. Speciaal voor deze verjaardagseditie bieden de exposanten interessante promoties aan.

Nog nooit zoveel beursoppervlakte

De pet caremarkt is meer dan voeding alleen. Deze dynamische markt blijft zich ontwikkelen en groeien. ANIDO – ooit begonnen onder de naam ‘Hengel & Dier’ – weerspiegelt dit perfect. De vakbeurs telt ditmaal 130 exposanten uit 12 landen. Zij vertegenwoordigen 500 merken. De beursoppervlakte is dan ook 15% groter dan de vorige editie. Daarom wordt de beurs uitgebreid met een 4de hal. De groei is vooral te danken aan buitenlandse firma’s die 59% van het totale aantal exposanten vertegenwoordigen. De ruim 5.000 trouwe vakbezoekers van ANIDO vinden op de beursvloer dan ook zeker en vast een antwoord op prangende vragen zoals ‘Wat zijn de jongste trends in binnen- en buitenland?’ of ‘Wat zijn de nieuwste producten?’.

ANIDO trakteert met TUI-reischeques!

ANIDO is al vele jaren de vaste partner van de pet carebusiness. Om de 20ste editie te vieren, verloot de organisatie 6 TUI-reischeques, elk met een waarde van 500 euro. Wie kans wil maken op zo’n cheque, moet op zondag zijn stem uitbrengen op de New@Anido-stand. Op maandag worden de overige 3 reischeques weggegeven onder de aanwezige bezoekers. Ook heel wat exposanten pakken naar aanleiding van deze verjaardagseditie uit met promoties en acties. Een overzicht van de beursacties van de standhouders kan je bekijken op de website van de beurs: (www.anido. be/nl/programma/20ste-editie-beursacties). Ook Pet & Garden Pro heeft voor u een wedstrijd in petto!

Wie wint de New@Anido-Award?

De stand van de ANIDO AWARD (in hal 1) is de perfecte start om de beurs te bezoeken. Daar vind je een overzicht van alle nieuwigheden. De geselecteerde producten zijn maximum 6 maanden op de Belgische markt aanwezig. Het is aan de bezoeker om op zondag via stemming te bepalen wie de New@Anido-Award 2018 verdient. De wedstrijd telt twee categorieën: ‘Voeding’ en ‘Accessoires en Verzorgingsproducten’.

Trimdemonstraties

Wat zijn de nieuwste ‘day-to-day’-trends en rascoupes voor de hond? Laat je inspireren door het ervaren team van K2 Groomers Academy. De waardevolle tips & tricks zijn meteen bruikbaar in het trimsalon.

Het ruimste aanbod voor neerhofdieren. Reeds 86 jaar is de firma KINLYS GROUP een toonaangevend bedrijf in de huisdiersector. Gedreven door de liefde voor huisdieren is KINLYS GROUP niet alleen op de nationale, maar tevens op de internationale markt een begrip geworden. Onze kwaliteitsproducten worden met succes verkocht aan importeurs, groothandels, dierwinkels, tuincentra in reeds meer dan 65 landen. De kip wordt meer en meer beschouwd als huisdier. Daardoor groeit de vraag naar gespecialiseerde accessoires voor neerhofdieren stelselmatig. Als specialist bieden wij het ruimste assortiment artikelen voor neerhofdieren. Onze producten zijn ook te verkrijgen in frisse kleuren omdat ook de kinderen meer en meer betrokken worden bij de aankoop van producten voor neerhofdieren.

Industriezone 6 | Guido Gezellestraat 93 | 8710 Wielsbeke | Belgium T +32 56 66 65 12 | F +32 56 66 54 77

info@kinlys.com | www.kinlys.com

4

Pet & Garden Pro • Februari 2018


BEURZEN Experten aan het woord

ANIDO wil de ondernemers in de pet care branche helpen om hun zaak verder te professionaliseren. De experts geven gratis advies & praktische informatie tijdens groepspresentaties of tijdens een persoonlijk gesprek in hal 6. Alle sessies zijn vrij toegankelijk en zonder voorinschrijving. De organisatie voorziet vier expert talks:

3. HAPPINESS OP DE WERKVLOER Begin 2018 startte Werner Bruyns zijn eigen bedrijf op, namelijk Melior bedrijfsadvies. Binnen zijn firma ziet Bruyns zich als ‘betermaker’. Met zijn expertise en passie wil hij bedrijven en hun medewerkers op een no-nonsense manier beter maken. Bruyns richtte in 2007 Coolblue België op en zette deze e-commercespecialist in ons land op de kaart. Werner Bruyns verduidelijkt het belang van geluk op de werkvloer. Wat doet dit met de medewerkers? Wat doet dit met het resultaat van het bedrijf? Bruyns zal tijdens zijn expert talk heel wat tips & tricks voor bedrijfsleiders, CEO’s en leidinggevenden aanreiken. De groepspresentaties worden georganiseerd op zondag van 15u30 tot 16u en op maandag van 11u tot 11u30. De zituren voor persoonlijk advies van Werner Bruyns: op zondag van 14u tot 18u en op maandag van 9u tot 13u.

1. ONLINE SCOREN MET EEN BEESTIGE WEBSHOP In deze expert talk is Cis Scherpereel de spreker van dienst. Hij ziet zichzelf als een coach, inspirator en strateeg voor online ondernemers. Tevens is hij zaakvoerder van Mex United en auteur van het boek ‘De people factor in e-commerce’. Scherpereel geeft tijdens deze uiteenzetting concrete tips waar je best rekening mee houdt als je online een rol van betekenis wil spelen. Hoe kan je je klant bekoren? Waarom is de zoektocht naar je oneerlijk voordeel zo belangrijk? Na deze sessie ga je op een andere manier nadenken over je sterktes en kansen online. De groepspresentaties vinden plaats van 11u tot 11u30 op zondag en van 15u tot 15u30 op maandag. Voor persoonlijk advies kunt u bij Cis Scherpereel terecht op zondag van 9u tot 13u en op maandag van 13u30 tot 17u30.

4. HOE HIGH TECH HET RETAILLANDSCHAP TRANSFORMEERT NAAR HIGH TOUCH

2. UW WINKEL OPTIMALISEREN VOOR EEN BETERE VERKOOP

Vanwege technologie doorgaat de retailsector een ware revolutie. Wat is de huidige status van deze revolutie? Wat wordt de rol van de winkel in een alles-is-onlinewereld? Welke technologie geeft de traditionele retailers de mogelijkheid om te winnen tegen de online supermachten? Bart Dekempe (IBM) zal de technologische innovatie voor retailers belichten. Deze presentatie kan je bijwonen op maandag om 12u. Voor persoonlijk advies kan je bij Bart terecht op maandag van 12u30 tot 17u30. Nw CoverAd NLPet&GardenPro.pdf

1

04/12/2017

11:26

Spreker van dienst is retailcoach en designer Steven Bollé. Hij is er onder andere verantwoordelijk voor de inrichting van de winkels van Belgacom, Veritas, Heytens, AS Adventure, Pro-Duo, Prémaman, Fun en Juttu. De uitstraling, de inrichting en de commerciële opbouw van jouw winkel zijn cruciaal voor het succes ervan. Hoe laat je de zaak opvallen in het straatbeeld? Wat is de beste opstelling van de producten? Staat de kassa op de juiste plaats? Hoe kan je impulsaankopen stimuleren? Hoe prikkel je de zintuigen van jouw klanten? Hoe gebruik je digi- Beurs bezoeken tale communicatie? In deze sessie overloopt Steven Bollé de 8 funda- De toegang tot ANIDO is voorbehouden menten van een fysieke winkel. Aan de hand van goede en slechte voor- aan vakmensen uit de pet care branche via beelden legt Steven uit hoe je zelf aan de slag kan gaan om jouw winkel te de gratis voorregistratie op www.anido.be. optimaliseren en daardoor meerverkoop te realiseren. Tijdens de beurs zijn er gratis drankjes en Wie een Franstalige groepspresentatie wil bijwonen, kan dit op zondag van 13u30 tot hapjes voorzien in de wandelgangen voor 14u en op maandag van 13u tot 13u30. De Nederlandstalige groepspresentaties worden gegeven op zondag zowel exposanten als bezoekers. Wie op de van 14u30 tot 15u en op maandag van 14u tot 14u30. Wie liever persoonlijk advies krijgt van Steven Bollé, kan hoogte wil blijven van de allerlaatste nieuwtjes kan ANIDO volgen op Twitter. bij hem aanschuiven op zondag van 13u tot 17u en op maandag van 13u tot 17u. Surf voor meer info naar www.anido.be.

VAKBEURS VOOR DE PET CARE MARKT

25 & 26 FEBRUARI 2018 KORTRIJK XPO Gratis bezoek via voorregistratie op www.anido.be

Totaalleverancier honden- en kattenvoeding & toebehoren

Uw partner voor exclusieve merken

www.asp-international.be

Pet & Garden Pro • Februari 2018

5


DOSSIER

Honden- en kattenkussens moeten tegenwoordig écht in het interieur van de klant passen 4

Dat de markt van kussens voor honden en katten de jongste jaren een forse evolutie kende, is het minste wat je kan zeggen. Een kussen is echt geëvolueerd van een puur gebruiksvoorwerp naar een catchy object dat een meerwaarde vormt voor het interieur van de honden- of katteneigenaar. Bovendien is het een product waarbij u als speciaalzaak echt uw vakkennis kan uitspelen. Via gericht advies kan u ervoor zorgen dat zowel de koper als het dier tevreden zijn over het aangekochte katten- of hondenkussen.

Groeiende categorie

Een rondvraag bij diverse leveranciers in dit segment leert ons meteen dat de verkoop van honden- en kattenkussens de voorbije jaren een mooie toename kende. Daarbij stelt men twee duidelijke bewegingen vast. Enerzijds zit de verkoop van premiummodellen in de lift. Veel klanten willen hun huisdier immers alle comfort bieden. De fabrikanten spelen hierop in door een ruim assortiment hoogwaardige kussens aan te bieden die vaak tegemoet komen aan de specifieke noden van het dier. Anderzijds noteren we dat veel consumenten eerder voor een budgetkussen opteren. Hierdoor kunnen ze sneller van exemplaar wisselen en ligt hun dier steeds op een (relatief) proper kussen.

Advies van groot belang

Het is voor een fysieke dierenspeciaalzaak niet alleen evident om zich te onderscheiden van hun concurrenten, zoals webshops. Maar bij een productsegment als honden- en kattenkussens kunt u wel uw knowhow uitspelen en de consument duidelijk schetsen wat de aandachtspunten zijn bij de aankoop van een kwalitatief model. Op die manier bent u zeker dat uw klant een exemplaar aankoopt dat voldoet aan zijn wensen en de noden van het dier. Wanneer de koper bovendien tevreden is over zijn aankoop, is de kans groter dat hij/zij de volgende keer opnieuw bij uw zaak aanklopt voor de aanschaf van een nieuw kussen of andere petcarebenodigdheden. Verifieer zeker welk bedrag de koper wil spenderen. Op die manier raadt u niet nodeloos modellen aan die eigenlijk niet binnen het (vooropgestelde) budget passen. Verder is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht van het dier. Het is immers essentieel dat de klant een kussen met de juiste maat, een voldoende stevige vulling en een geschikte vorm kiest. Zo mag de koper bijvoorbeeld niet het gevoel hebben dat zijn hond/kat als het ware door het kussen zakt of er erg oncomfortabel op ligt. De leeftijd van het dier speelt eveneens een rol. Een ouder dier heeft sneller last van gewrichtsproblemen en vereist dan een model waarbij ergonomie het voornaamste criterium vormt. Houd ook rekening met de haarkleur van de hond of de kat. Voor een dier met zwarte haren adviseert u beter geen exemplaar in lichte kleuren zoals wit, beige of écru, anders vallen losse haren te veel op. Probeer steeds een hoeskleur aan te raden, die de haartint van de hond of de kat benadert. Ga tevens na in welke mate de klant een print noodzakelijk vindt of eerder een egale kleur prefereert. Daarnaast is het aangewezen om na te gaan welke toepassing de hondenof katteneigenaar met het kussen voor ogen heeft. Check bijvoorbeeld waar de consument het kussen wil leggen: in de keuken, in de woonruimte, in de garage, in een buitenhok, los op de grond of in een mand. Elke plaats vraagt immers om een ander type kussen en dat brengt een groot verschil qua keuze van de materialen, kleuren en dergelijke met zich mee. Tevens weet u dan ook of u al dan niet een exemplaar met een antislipbodem moet voorstellen. Vraag aan de eigenaar zeker ook of zijn/haar dier al zindelijk is. Zo niet, dan vormt een model, vervaardigd uit een waterafstotende stof, zeker een oplossing. Neem zeker ook hypoallergene referenties, producten met een insectenwerende coating of kussens die verkoeling brengen op in uw assortiment. Een ander belangrijk aandachtspunt vormt de kwaliteit van de kussens. Die wordt bepaald door diverse elementen zoals de vulling, de buitenhoes, een eventuele binnenhoes, de rits, de afwerking enzovoort. Het comfort van een kussen wordt in grote mate verzekerd door de vulling. Hiervoor worden er verschillende soorten materialen gebruikt zoals foam, schuimvlokken, katoenpluizen, acrylvezels, siliconevezels,…. De klant kan de kwaliteit van de vulling controleren door het kussen tussen twee handen vast te pakken en die dan tegen elkaar te drukken. Een referentie die uitgerust is met hoogwaardige vulling blijft mooi in model. Ook de hoezen worden in diverse materialen aangeboden. Wijs de klant er op dat bij de hoezen de volgende regel geldt: hoe meer draden per cm², hoe duurzamer de stof. Laat de consument tevens het stiksel controleren. Wanneer dit uitrafelt, wijst dit op 5 een mindere kwaliteit. Veel kopers hechten er trouwens belang aan dat de hoes makkelijk gewassen kan worden. Tot slot speelt de uitstraling en de look van een model een primordiale rol. De tijd dat een honden- of kattenkussen altijd in één of andere uithoek van de woning werd

6

Pet & Garden Pro • Februari 2018

geplaatst, ligt al een tijdje achter ons. Huisdieren maken tegenwoordig echt deel uit van het gezin en worden dan ook mee geïntegreerd in de leefwereld van de consument. Vandaar dat er veel aandacht wordt besteed aan het design van een kussen. Het is voor heel wat klanten immers essentieel dat het gekozen model samengaat met hun zetel of ander meubilair. Om aan die vraag tegemoet te kunnen komen, pakken de fabrikanten uit met een brede waaier aan prints, materialen en kleuren. Op die manier vindt iedere consument wel een referentie die beantwoordt aan zijn smaak. We constateren trouwens dat de producenten niet alleen voor de vertrouwde kleuren als grijs, donkerblauw en zwart opteren, maar dat ze eveneens uitpakken met modieuze tinten en prints. Ze lanceren tegenwoordig ook heel wat ‘limited editions’ zodat de koper makkelijker en sneller een nieuw kussen en/of dito hoes in huis haalt.

7

3

8

5

1

6

9

7

4

10

2

10

Presentatie op de winkelvloer

Zien doet kopen, is een stelling die zeker voor kussens geldt. Alleen nemen deze artikelen vaak heel wat ruimte in beslag en dat brengt voor veel uitbaters een dilemma met zich mee omdat ze altijd het gevoel hebben dat hun winkeloppervlakte te beperkt is. Toch is het aan te raden om voldoende plaats te voorzien: een aantrekkelijke presentatie werpt in dergelijk productsegment ongetwijfeld zijn vruchten af. Beleving vormt hier een significante meerwaarde. Opteer dus voor een mooie opstelling waarbij u enkele modellen (liefst in meerdere maten, met uiteenlopende prints, in diverse kleuren, in verscheidene prijsklassen, met verschillende afwerkingen,…) uit het rek voorstelt en ze met een aantal bijpassende producten combineert. Kies indien mogelijk voor een presentatie die een huiselijke sfeer uitstraalt. Zo krijgt de consument niet alleen een beter beeld en kan die eenvoudiger beslissen of het gewenste model mooi in zijn/haar interieur past, maar stimuleert u tevens de kans op impulsaankopen. Door de kussens uit het schap te halen, zorg je er trouwens voor dat de klant makkelijker diverse modellen met elkaar kan vergelijken en dat hij/zij aan de producten kan voelen om de zachtheid en het comfort van een kussen te bepalen. Op die manier krijgt men een duidelijker beeld van de gebruikte materialen, de kwaliteit van de afwerking en dergelijke. Om de winkelier toe te laten een zo breed mogelijk gamma op een beperkte ruimte te presenteren, bieden diverse leveranciers (shop-in-shop)concepten en displays aan. Wie over een webshop of een site met een productoverzicht beschikt, kan die uiteraard aanwenden om een breed scala kussens voor te stellen. Houd er wel rekening mee dat men in de virtuele wereld moeilijk kan oordelen over de totale kwaliteit van het product en de gebruikte materialen, maar het is wel een ideale tool om de consument een eerste oriëntatie aan te reiken. Vergeet ook niet om uw aanbod regelmatig te vernieuwen. Op die manier benadrukt u enerzijds dat u een dynamische zaak runt en anderzijds zal het vast cliënteel bij ieder bezoek verleid worden om een nieuw(e) kussen/hoes aan te schaffen.

3

5

2

2

8

1

9

6

10

9

1

4

6

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Met dank aan AgroBiothers, ASP International, Flamingo Pet Products, Gebr. de Boon, Hofman Animal Care, Laroy Group, Maro Trading, Martin Sellier, Nagels Pet Products, Trixie en Vadigran.

Doc. AgroBiothers Doc. ASP International Doc. Flamingo Pet Products Doc. Gebr. de Boon Doc. Hofman Animal Care Doc. Laroy Group Doc. Maro Trading - Nagels Pet Products Doc. Martin Sellier - Kinlys Group Doc. Trixie Doc. Vadigran


DOSSIER

Buxusverzorging neemt een steeds voornamere rol in het tuincentrum in

Bestrijdingsmiddelen tegen de buxusmot vormen essentiële omzetgenerator De buxus is één van de populairste planten in onze Belgische tuinen. Dit is te danken aan de verschillende goede eigenschappen van de plant. De belangrijkste zijn wellicht dat buxus wintergroen is, niet snel groeit, zich gemakkelijk leent voor figuren en hagen en ideaal is om bloemborders af te boorden. Jammer genoeg is de plant erg gevoelig voor ziektes en schimmels. Bovendien heeft de buxus er de laatste jaren een nieuwe vijand bij in onze contreien, namelijk de buxusmot/rups. Als tuincentrum is het dan ook aangewezen om uw cliënteel een goed gestoffeerd assortiment buxusverzorging voor te schotelen, want dit segment kent duidelijk een groeiende omzet. In de meeste tuinen van onze landgenoten tref je wel een buxus aan. Toch ziet de toekomst van deze plant er niet zo rooskleurig uit als je op het eerste gezicht zou denken. Tot een tweetal decennia terug vormde de buxus wellicht dé tuinplant waar een tuinliefhebber zich het minst zorgen moest over maken. Vandaag de dag is die situatie volledig anders: de gigantische monocultuur leidde er toe dat buxus erg gevoelig voor ziektes en infecties is geworden. Bovendien kreeg de plant er in onze contreien een nieuwe vijand bij: de buxusmot. De rupsen van deze insecten zijn immers verlekkerd op de blaadjes van de plant. Door dit alles bestempelen sommige kwekers tegenwoordig de buxus als één van de kneusjes onder de tuinplanten. De verkoop van deze plant in tuincentra zit de laatste tijd dan ook in een dalende lijn. Hierdoor winnen plantensoorten, die gelijken op de buxus, maar minder ziektegevoelig zijn, aan belang. Enkele voorbeelden zijn onder meer de Japanse hulst (Ilex Crenata), de struikkamperfoelie (Lonicera Nitida) of de Azara (Azara Microphylla).

Opgepast voor schimmels

Buxusplanten zijn erg fragiele planten, hoofdzakelijk wanneer ze in vochtige weersomstandigheden groeien. Bij temperaturen tussen 15 en 25 °C is een sterke ziekteverspreiding mogelijk. Ook bladvochtigheid gedurende 5 tot 7 dagen bevordert het risico op schimmelinfecties. De twee voornaamste schimmelaantastingen zijn de Cylindrocladium buxicoli en de Volutella buxii. Bij eerstgenoemde schimmel merk je eerst zwarte, ronde vlekken op het blad. Na enkele dagen vallen de aangetaste bladeren massaal af en verschijnen er zwarte strepen op jonge twijgen. Vooral oudere, dichtbegroeide buxusplanten zijn gevoelig voor deze aantasting. De tweede aantasting begint met de bruinkleuring van de blaadjes, vervolgens worden de takken dor en gaan ze afsterven. Na verloop van tijd ontstaan er kale plekken in de haag. Onderaan de bladeren ontstaan er ook witte of roze schimmelsporen. Beide schimmels kunnen erg agressief zijn en leiden tot het afsterven van de ganse plant.

Insecten eveneens belagers

Ook insecten kunnen erge schade aan de buxus berokkenen. In eerste instantie is er de buxusbladvlo (Psylla buxi). Deze groengele bladvlo teistert de plant in de maanden april tot juni. Ze zuigt aan de groeipunten van de bladeren waardoor deze lepelvormig opkrullen. Daarnaast kunnen ook de buxusspintmijt (Eurytetranychus buxi), de buxustopgalmijt (Aceria unguiculata), de kommaschildluis (Lepidosaphes ulmi) en de buxusbladmineerder voor ernstige problemen zorgen.

Buxusmot/rups als nieuwste vijand

De jongste jaren kreeg de buxusplant er in ons land een extra belager bij: de buxusmot. Deze uit Azië afkomstige nachtvlinder komt sinds 2009 in België voor en richt sindsdien een ware ravage aan bij buxusplanten over nagenoeg het ganse land. Ze leggen immers hun eieren in de buxus. Deze ontwikkelen zich tot rupsen (herkenbaar aan hun zwarte kop, felgroen lichaam en zwart-witgestreepte huid), die elke buxus als een bron van voedsel beschouwen. Oorspronkelijk kwam deze mot enkel in Antwerpen voor, maar ondertussen zijn slechts nog enkele delen van WestVlaanderen, Limburg en Wallonië vrij van dit insect. De verwachting is dat de buxusmot binnen een drietal jaar

in volledig België zal voorkomen. Deze snelle verspreiding is te wijten aan het feit dat het dier tot drie cycli per jaar telt en in onze streken weinig of geen natuurlijke vijanden telt. De buxusmot duikt op van april tot oktober. De grootste pieken in de populatie worden in juni en september vastgesteld. Een plant die door de buxusrups is aangetast, herkent men aan volgende symptomen: dode blaadjes, kale takjes, bladskeletten en spinsels. Wanneer een plant door meerdere generaties van de buxusrups wordt aangevallen, kan ze zelfs afsterven omdat ze dan onvoldoende tijd krijgt om zich te herstellen.

Voorkomen is beter dan genezen

Toch kan het geen kwaad om uw klanten aan te bevelen hun tuin met buxusplanten te versieren. Mits een goede verzorging is het nog zeker mogelijk om de plant zonder grote moeilijkheden te kweken. In eerste instantie is het belangrijk om preventief te werk te gaan. Adviseer uw cliënteel zeker om de buxus aan te sterken door het gebruik van specifieke meststoffen en kalk, zodat de plant beter bestand is tegen bepaalde ziektes. Verder is het voor de consument raadzaam om zijn buxus tijdens het groeiseizoen regelmatig te controleren: stelt men de eerste tekenen van ziektes of enkele buxusrupsen vast, dan komt het er op aan om direct in te grijpen en de aangetaste bladeren en/ of takken te verwijderen. In die optiek is het zeker ook interessant om goed snoeimateriaal in uw aanbod buxusverzorging op te nemen. Bied eveneens enkele potgrondreferenties aan, zodat de tuinliefhebbers hun buxusplanten in potten regelmatig van verse potgrond kunnen voorzien.

Bestrijdingsmiddelen

Wanneer de aantasting door infecties of buxusmotten te ernstig is, moeten bestrijdingsmiddelen soelaas brengen. Dergelijke referenties dienen dus zeker ook deel uit te maken van uw gamma buxusverzorging. Daarbij horen specifieke fungicides die schimmelziektes op de buxus kunnen aanpakken. Daarnaast moet de consument ook producten tegen de buxusmot in uw zaak kunnen terugvinden. Deze artikelen kunnen we in grote lijnen in drie groepen opdelen. In eerste instantie zijn er referenties met een chemische werking op de markt. Sommige middelen moeten op de buxusrups of andere insecten zelf worden aangebracht, anderen worden dan weer in de sapstroom van de plant opgenomen. Een tweede categorie zijn de insecticides op natuurlijke basis. Vaak bevatten die plantaardige pyrethrinen. Tot slot worden er ook feromoonvallen aangeboden. Deze bevatten sexuele lokstoffen die de mannelijke buxusmot misleiden en zo vangen.

VERZORGING BUXUS Klanten weten goed advies te appreciëren. Geef uw cliënteel dan ook volgende informatie mee. Aanplanten: Buxusplanten met een naakte wortel worden het best tussen oktober en begin mei in de grond gestoken. Bij exemplaren met een wortelkluit heeft de tuinliefhebber een maand langer de tijd. Een buxus verkiest een zonnige, halfschaduwrijke plaats in de tuin. Zand- of leembodems met een zuurtegraad van 7 of 8 vormen de ideale ondergrond. Een goede afwatering is essentieel. Schaduwrijke locaties zijn af te raden omdat de kans op schimmelinfecties daar groter is. Ook drassige plekken worden beter vermeden. Bij buxussen in potten beschikken de wortels slechts over een beperkte groeiruimte. Daarom is het aangewezen om ze om de twee à drie jaar te verpotten. Snoeien: Om mooie, strakke buxushagen te bekomen, zijn minstens twee snoeibeurten per jaar een must. De eerste dient tussen eind mei en eind juni te gebeuren. De tweede keer snoeien doet men best tussen half augustus en half september. De snoeibeurt vindt het best plaats op een bewolkte dag. Op die manier vermijdt de tuinliefhebber dat snijplaatsen uitdrogen door de zon en verkleuren. Indien dit wel gebeurt, krijgt de plant een grijsgroene kleur. Bemesten: Dit kan van maart tot juli. Bemesting maakt de buxus sterker en weerbaarder tegen ziektes. Bovendien bevordert dit de donkergroene kleur van de plant. Bewatering: Raad uw cliënteel aan om steeds water te geven aan de voet van de plant. Indien de bladeren worden begoten, dan is het risico op schimmelinfecties groter.

BSI Fungazol vormt een efficiënte oplossing tegen de buxusziekte cylindrocladium. (foto doc. BSI)

De COMPO Buxus Boetiek is een aantrekkelijke display die belangrijke buxusverzorgingsproducten groepeert. (foto doc. COMPO)

Naturen Eradibug Ultra is een plantaardige insecticide die zowel de eitjes als de rupsen elimineert. (foto doc. Scotts Benelux)

De gebruiksklare insectenspray Formusect Spray kan ook aangewend worden om de buxusmotplaag te bestrijden. (foto doc. Edialux-Pelsis)

De insecticide BSI Omni Insect kan ook ingeschakeld worden om buxusrupsen aan te pakken. (foto doc. BSI)

COMPO Karate Garden is een krachtig bestrijdingsmiddel met een snelle werking tegen de buxusrups. (foto doc. COMPO)

De Buxusmotval van ECOstyle beschermt de buxus het hele seizoen door. (foto doc. ECOstyle)

Verkoopondersteuning

Gezien de forse opmars van de buxusmot, biedt u als tuincentrum best een breed assortiment bestrijdingsmiddelen en verzorgingsmiddelen voor de buxus aan. Deze producten vertegenwoordigen immers een significant aandeel in de totale omzet die door gewasbeschermingsproducten worden gegenereerd. Om de verkoop te stimuleren, pakken diverse leveranciers uit met displays en concepten, waarbij een breed scala producten worden gepresenteerd die moeten zorgen voor de complete verzorging van de buxusplant.

KB Multisect is een systemische insecticide tegen hardnekkige insecten waaronder ook de buxusmot. (foto doc. Scotts Benelux)

Bij contact (direct of indirect) met de totaalinsectide Edialux Insecticide 10 ME sterven insecten en rupsen die de buxusplant aantasten. (foto doc. Edialux-Pelsis)

Pet & Garden Pro • Februari 2018

7


ACTUEEL

Vlaams minister Joke Schauvliege biedt oplossing voor oud zeer van zonevreemde tuincentra Instrument voor oplossingen

Zijn de gemeenten verplicht op dit verzoek in te gaan? “In essentie niet. De gemeente mag nog altijd een toets doen op het vlak van goede ruimtelijke ordening, maar heeft nu toch een heel duidelijk signaal vanuit Vlaanderen gekregen. Ik verwacht nu dat vele gemeenten hiermee aan de slag kunnen omdat zij ook in het planologisch attest bepaalde voorwaarden kunnen opleggen, bijvoorbeeld een beperking in de oppervlakte en een juiste inkleuring conform het tuincentrum.” Het decreet handelt expliciet over ‘historisch gegroeide’ bedrijven. Finaal werd (na veel discussie) het jaar 2000 gekozen als grensdrempel om te kunnen spreken van een historisch gegroeid tuincentrum. Waarom nu precies die datum? “Omdat het helemaal niet de bedoeling is nu de deur wagenwijd open te zetten voor een wildgroei van buiten de zone geleden bedrijven. Wij willen een oplossing bieden voor boom- en bloemkwekerijbedrijven die zich historisch als tuincentrum ontwikkeld hebben. Wij hebben er de datum van 1 mei 2000 opgeplakt, omdat wij in het nieuwe decreet deze datum ook hebben gehanteerd voor andere bepalingen. De beperking tot historisch gegroeide tuincentra is logisch. Het is niet de bedoeling dat nieuwe bedrijven in agrarisch gebied tot stand komen. Met een planologisch attest moeten de gemeenten binnen het jaar een RUP opstarten en dit binnen een termijn van 5 jaar afronden. Bij weigering door de gemeente kan men nog een beroepsprocedure toepassen. Ik verwacht niet dat er nu nog veel weigeringen tot een vergunning zullen zijn. Wij bieden de gemeenten met deze regelgeving een instrument voor een oplossing. Gemeenten willen de bedrijven niet weg, maar willen een concrete oplossing.”

‘Conditioneren’

Luk Nuytten, secretaris BTV (l) en Rudi De Kerpel, zaakvoerder/eigenaar Eurotuin Groep (r) nodigden minister Schauvliege uit voor een toelichting bij het decreet.

Met het decreet van 8 december 2017 ‘houdende wijziging van diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving’ biedt Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege een oplossing voor zonevreemde tuincentra. Althans voor zover het gaat om historisch gegroeide tuincentra die zonevreemd zijn wat betreft (een deel van) hun functie. In een gesprek met BTV en onze redactie gaf de minister persoonlijk meer tekst en uitleg.

Vooraf

De bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving zijn opgenomen in de zogenaamde Codextrein. Daarin staat dat ‘kleinhandel in agrarisch gebied een onvergunbare zonevreemde activiteit is’. Het decreet van 8 december 2017 erkent dat dit een probleem is voor vele tuincentra die ooit exclusief als telers zijn begonnen in landbouwgebied. Verkoop is voor sommigen steeds belangrijker geworden, maar als activiteit in landbouwgebied is dat niet vergunbaar. De gebouwen zijn bij een groot deel van de tuincentra wel degelijk vergund. Zonder een voorafgaande vergunning voor functiewijziging is het tuincentrum echter niet ‘hoofdzakelijk’ vergund. Dit heeft tot gevolg dat een dergelijk bedrijf geen toepassing kan maken van de basisrechten voor zonevreemde constructies, noch de mogelijkheid heeft om een planologisch attest aan te vragen. Aangezien de situatie historisch gegroeid is, een aantal tuincentra niet herlokaliseerbaar zijn door hun specifiek ruimtegebruik én zij mogelijks toch ruimtelijk inpasbaar zijn op de huidige locatie, wordt volgens VCRO art. 4.4.24 ‘het wenselijk geacht om hen minstens toegang te verlenen tot het instrument van het planologisch attest’. Een eerste deel artikelen van de wijzigingen, waaronder art. 4.4.24, trad in werking op 30 december 2017.

Lijvig dossier

De Belgische Tuincentra Vereniging reageerde meteen opgelucht. “De totstandkoming van de aanpassingen was een lijvig dossier”, geeft BTV-secretaris Luk Nuytten aan. “Vandaar ook de lange duur van het proces. BTV bestaat ondertussen ruim 20 jaar en al die tijd vormde het probleem – we kunnen zelfs spreken van een ‘prangend’ probleem - van de zonevreemde tuincentra een belangrijk agendapunt voor ons. Dossiers botsten steeds op weerstand, soms van stedenbouwkundige diensten, soms van de gemeenten zelf die bang waren hun verantwoordelijkheid te nemen uit vrees voor een tegenprocedure van stedenbouw. Minister Schauvliege is de eerste minister die met kennis van zaken en begrip voor de sector dit probleem heeft aangepakt.”

Illegale toestand

De eerste vraag die zich opwerpt, is wat nu precies de impact is van het nieuwe decreet op de verdere ontwikkeling van tuincentra? Welke gevolgen heeft dit voor de gemeentelijke diensten voor ruimtelijke ordening en voor de stedenbouwkundige diensten? “De problematiek is inderdaad een oud zeer”, erkent de minister meteen. “Het is een gevolg van de verbreding in de tuincentrabranche die overal plaats heeft gevonden. Veel bedrijven ontstonden als kwekerij en evolueerden naar detailverkoop van planten. Daar kwam dan geregeld iets bij zoals potten, meststoffen, tuingerief, decoratie, enz. Op die manier zijn heel wat tuincentra ontstaan in agrarisch gebied en ontstond een situatie waar deze tuincentra in principe geen recht hadden daar te zijn en dus geen vergunning konden krijgen. Naarmate de boomkwekers of bloemenkwekers evolueerden naar een tuincentrum, kwam men bijgevolg in een illegale toestand terecht. En dat kon ernstige gevolgen met zich meebrengen. Stel dat er zich een belangrijk ongeval voordeed, dan kon het bedrijf in kwestie zelf geen vergunning tot herstelling bekomen. Dankzij de Belgische Tuincentra Vereniging hebben wij deze problematiek expliciet op tafel gebracht en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een aangepaste regelgeving waarbij de betrokken tuincentra een planologisch attest kunnen aanvragen. Dit betekent dat de gemeente nu kan aanvaarden dat men inderdaad historisch gegroeid is als tuincentrum en dat men beperkte mogelijkheden krijgt tot verbouwing, vernieuwing of uitbreiding. Na veel overleg is deze regeling eerst door de Vlaamse regering goedgekeurd, daarna in het Vlaams parlement gestemd en ondertussen in het Belgisch Staatsblad verschenen, waardoor de regeling nu reeds van toepassing is.”

8

Pet & Garden Pro • Februari 2018

Ondanks flink wat weerstand werd de term `conditioneren' van planten opgenomen in het decreet. Het in conditie houden van elders gekweekte en aangekochte planten is een agrarische beroepsactiviteit die sterk eigen is aan tuincentra. Wij vroegen de minister ook wat nu de impact is van de toegevoegde term 'conditioneren' in komende vergunningsdossiers? “Het toepassingsgebied is nu ruimer. Het is niet de bedoeling dat een tuincentrum geen enkele link meer heeft met het platteland. Daarom moest aanvankelijk de helft van de beroepsactiviteit bestaan uit het kweken van planten. Op vraag van de sector hebben wij begrip voor hun verzuchtingen. Door het conditioneren of het in stand houden van planten is er nog een rechtstreekse link met de eigen agrarische activiteit (kwekerij). De core business van het bedrijf moet wel degelijk levende bloemen en planten blijven. Het is ook niet de bedoeling dat er in de serre allerlei andere commerciële activiteiten plaats vinden. Voor zover dit aanvullend is, is het echter geen probleem.”

Met dank aan BTV en Eurotuin Merelbeke


DOSSIER

Paardenassortiment biedt extra kansen aan dierenspeciaalzaken Overzichtelijke presentatie stimuleert spontane aankopen Een assortiment van paardenproducten voorzien in een dierenspeciaalzaak komt steeds vaker voor. Net als tuincentra werken dierenspeciaalzaken aan de verbreding van het assortiment. Dat doen ze onder meer vanuit het besef dat consumenten op zoek zijn naar winkels die het verschil kunnen maken, zowel online als offline. Dat onderscheid zoeken ze niet alleen in de prijs, maar ook op het vlak van het assortiment en de service.

Voeding

Om goed te presteren, hebben paarden – net als mensen – aangepaste voeding nodig. Mengelingen met een goede samenstelling verdienen daarom zeker hun plaats in het schap. Naast basisgamma’s die beantwoorden aan de noden van de recreant, bestaan er tevens producten voor sportpaarden en fokkers. Bovendien gaan voedersupplementen doorgaans vlot over de toonbank.

Accessoires en verzorgingsproducten

Basisproducten aanbieden is een minimum. Hierbij denken we onder meer aan halsters, leidkoorden en dekens. Andere nuttige items zijn drink- en voederbakken, mestschepjes, hooinetten, alles voor het afrasteren van de weide, enzovoort... Inzake verzorging is het essentieel om in te zetten op kammen, borstels en hoevenkrabbers: alles wat vacht, staart, manen en hoeven onderhoudt is nuttig. Ook producten om vliegen en dazen te verjagen, bieden een meerwaarde.

Basisassortiment

Iedere dierenspeciaalzaak beslist best afzonderlijk hoe diep ze gaan in het aanbieden van een paardenassortiment. Die keuze is onder meer afhankelijk van de concurrentie in het verzorgingsgebied, de beschikbare ruimte en de aanwezige kennis bij het personeel. Om alles optimaal te behartigen, is het van belang te opteren voor een groothandel of fabrikant die een allesomvattende ondersteuning kan bieden. Essentieel daarbij is advies over de samenstelling van het assortiment, want daarmee staat of valt het succes van deze productgroep. Net daar wringt het schoentje meestal bij dierenspeciaalzaken, omdat de knowhow over paardenproducten er vaak ontbreekt. Niet iedereen weet welke producten goed roteren in een dierenspeciaalzaak, want het gaat zeker niet altijd om dezelfde items die in een ruitershop vlot verkopen.

Doelgroep

In principe is iedere paardenbezitter een potentiële klant van een tuincentrum of dierenspeciaalzaak, zeker omdat ze meestal ook minstens één hond hebben. Wie paarden heeft, is doorgaans erg goed geïnformeerd over wat zich allemaal in deze markt afspeelt. Meestal houden deze mensen ervan hun edele dieren goed te verzorgen, wat ook essentieel is. Een paard heeft nu eenmaal veel verzorging nodig. Paardeneigenaars komen graag terug naar winkels waarvan ze weten dat het personeel gericht advies kan geven, onder meer over voedingssupplementen. De grootste doelgroep is de echte paardenliefhebber, die puur voor het plezier een paard of pony houdt of op lager niveau aan wedstrijden meedoet. Opvallend is ook hoeveel jonge meisjes met paarden bezig zijn. Een dierenspeciaalzaak hoeft zich alleszins niet exclusief te richten tot de (schaarse) professionele ruiters.

Trends

Bij deze doelgroep is het vrouwelijk publiek talrijk aanwezig. Dat weerspiegelt zich tevens in de trends, waar leuke kleurtjes, design en Swarovski-steentjes tegenwoordig sterk scoren. Daarnaast is de paardenliefhebber vooral iemand die altijd het beste voor de gezondheid en het welzijn van zijn dier wenst. Vanuit die optiek is gericht voederadvies iets wat de consument zeker apprecieert. Ook grote ballen, waar paarden zich naar hartenlust mee kunnen amuseren als ideaal wapen tegen de verveling, liggen tegenwoordig goed in de markt. Op vlak van verzorging weten, naast goede shampoos, kwalitatieve glansmiddelen een degelijke verkoop te garanderen.

deze doelgroep erg vaak naar de winkel komt voor voeder en dan snel, vaak vanuit een impuls, ook accessoires in de winkelkar legt. Als accessoires en voeding te ver uiteen staan, zal dit de verkoop niet bepaald stimuleren. Je doet er ook goed aan ervoor te zorgen dat klanten het voeder makkelijk uit het rek of van de pallet kunnen nemen. Sommige producenten hebben de voederzakken bewust niet te zwaar gemaakt, vanuit de wetenschap dat ook vrouwen paardenvoeder kopen. Idealiter plaats je bij elk soort voeder de technische fiche, zodat mensen de juiste keuze kunnen maken en meteen weten hoe ze het product moeten gebruiken. De grootste moeilijkheid bestaat erin om alles netjes en overzichtelijk te houden, wat niet evident is met producten als halsters en leidkoorden. Sommige aanbieders zorgen daarom voor een maat- en kleurcode voor iedere halster. Op die manier ziet de klant in een oogopslag welke halster hij of zij best voor zijn/haar paard kiest en verkopen de producten dus zichzelf. Leg het voeder, de supplementen en verzorgingsproducten per merk in de winkel, dit bevordert de overzichtelijkheid. Op die manier vergroot je tevens de zichtbaarheid van het merk. Leid je personeel op zodat ze een woordje uitleg kunnen geven bij elk voeder, supplement of verzorgingsproduct.

Doc. Rubco

Indien mogelijk positioneer je dit assortiment het best ergens vooraan in de winkel, omdat lang niet iedereen automatisch een dierenspeciaalzaak aan producten voor paarden linkt. Door klanten hier meteen visueel op attent te maken, creëer je interessante kansen. Mooie presentaties en veel kleur in de schappen bevorderen het belevingsgevoel bij de klant.

Doc. Bio Services International

Paardeneigenaars houden eveneens van andere dieren en hebben vaak ook honden en/of andere huis- of erfdieren. Voor hen is het makkelijk om hun dierenvoeders zoveel mogelijk in dezelfde winkel te kopen. Daarom is deze doelgroep voor dierenspeciaalzaken zeker interessant en een verbreding van het assortiment met referenties voor paarden een logische stap. Daarbij kunnen ze bijvoorbeeld opteren voor topmerken van Belgisch fabricaat. Een andere reden om zich op paarden te richten, is de afname van het aantal kleine, plaatselijke ruitershops. Die hebben het moeilijk om puur op basis van een paardenassortiment te overleven.

Omzet verhogen

Hoe duidelijker de doelgroep weet hoe je zaak zich in het paardenassortiment identificeert, hoe groter de kans op een mooie verkoop. Laat je graag nieuwigheden zien, ben je een specialist in ruitersport, of voorzie je het assortiment vooral om een zo compleet mogelijk aanbod als dierenspeciaalzaak te voeren? Als de klant goed weet wat hij mag verwachten, is de helft van het huiswerk al gedaan. Andere essentiële factoren zijn een goede ligging en een grondige kennis van de producten, zodat je mensen op de juiste manier naar de voor hen meest geschikte producten kunt begeleiden. Dé basisvoorwaarde blijft evenwel het aanbieden van kwalitatieve producten. Wie daarin slaagt en vertrouwen schept, kan van mooie mond-tot-mondreclame genieten, want in de paardenwereld kent iedereen iedereen. Paardenliefhebbers correct informeren, bijvoorbeeld via mooie promoties en advertenties, is evenzeer belangrijk. Gerichte campagnes naar de paardenhouders bewijzen hun nut, net als inspelen op de seizoenen. ’s Winters is het nog relatief rustig, maar in de lente komt het sport- en fokkerijseizoen volop op gang. De zomer is de piekperiode, waarna de dieren en hun eigenaars vanaf de herfst weer aan recuperatie toe zijn. De belangrijkste toeleveranciers zien de verkoop trouwens de jongste jaren een gestage groei doormaken.

Doc. Joels

Met dank aan Hofman Animal Care, Joels, Rubco, BSI en Versele-Laga. Doc. Hofman Animal Care

Presentatie

Vaak volstaat een beperkte ruimte om het paardenassortiment aan te bieden. Je doet er goed aan ervoor te zorgen dat alles bij elkaar staat, met de paardenvoeding dus vlakbij de accessoires. Dat is belangrijk omdat Doc. Versele-Laga

Pet & Garden Pro • Februari 2018

9


OP BEZOEK BIJ…

“Klanten overtuigen met kennis van zaken en liefde voor het vak” Dierenspeciaalzaak Snoef is al ruim een kwarteeuw een vaste waarde aan de Belgische kust

Ingrid Houbaert is een ervaren rot in de pet caresector. Al meer dan 25 jaar baat ze in Koksijde dierenspeciaalzaak Snoef uit. In die tijd zag ze de branche grondig evolueren. “Voor een kleine zaak als Snoef is het steeds lastiger om de toenemende concurrentie het hoofd te bieden en om te kunnen inspelen op de marktontwikkelingen die elkaar in een alsmaar sneller tempo opvolgen. Bovendien is de consument veeleisender geworden. Het komt erop aan echt onderscheidend te werken en jouw dierenspeciaalzaak tot een echt merk te laten uitgroeien. Daarnaast probeer ik met vakkennis en passie het verschil te maken. En die aanpakt werkt!”

Grondige evolutie ondergaan

“Al van jongs af aan was ik gepassioneerd door huisdieren, maar verder dan een goudvis ben ik in mijn kinderjaren niet geraakt”, vertelt Ingrid Houbaert, zaakvoerster van Snoef. “Na mijn studies kunstgeschiedenis ging ik hier in Koksijde alleen wonen en nam ik een Ierse setter in huis. Omdat ik niet direct een job vond, richtte ik de vrije ruimte onderin mijn woning in als kleine dierenspeciaalzaak en ondertussen volgde ik een opleiding hondentoilettage. Mijn aanbod was erg beperkt: een kleine selectie voeding, wat basisaccessoires,… Daarnaast trimde ik honden. Na enkele jaren kon ik verhuizen naar dit huidige pand in een zijstraat van de Zeelaan, de drukste winkelstraat van Koksijde. Ondertussen ben ik al meer dan 20 jaar op deze locatie gevestigd. In die periode is de zaak fors geëvolueerd. In de beginjaren lag de nadruk vooral op voeding, accessoires en toilettage. Tegenwoordig kan je Snoef eerder bestempelen als een echte hondenboetiek waarbij de focus ligt op (luxe-)accessoires en -kledij. Zelf toiletteren doe ik uit tijdsgebrek alleen nog voor enkele vaste klanten. Vroeger werkte ik voor onze trimactiviteiten met leercontracten, maar de laatste tien jaar zijn die nauwelijks nog te vinden. Daarom werk ik sinds enkele jarensamen met Dorothy, een ervaren trimster die hier 3 dagen in de week op zelfstandige basis toiletteert. De andere dagen trimt ze aan huis bij haar klanten. Op die manier zorgen we voor een wisselwerking tussen elkaars cliënteel.”

DPD Pickup Parcelshop

Snoef beschikt sinds enige tijd ook over een onlineshop, die verrassend genoeg vooral de verkoop in de fysieke zaak ondersteunt. “Twee jaar terug heb ik het interieur van mijn zaak volledig veranderd. Mijn dochters en ik hebben de inrichting volledig zelf ontworpen. We hebben toen eveneens een webshop opgestart, omdat dit me in de huidige maatschappij een noodzaak leek. Die

10

Pet & Garden Pro • Februari 2018

genereert geen reusachtige omzet, maar fungeert eerder als extra etalage voor mijn fysieke winkel. Eigenaardig genoeg rijden sommige mensen soms een 150-tal kilometer of meer naar hier omdat ze een bepaalde referentie op de webwinkel van Snoef ontdekten. Terwijl ze dat product ook perfect online kunnen bestellen. Eén van de best roterende items online zijn bijvoorbeeld de hondensnoepjes van Hupple, terwijl dat in veel dierenspeciaalzaken wordt aangeboden. Een extra dienstverlening waarvoor de consument bij Snoef terecht kan, is het ophalen en verzenden van pakketten. Hiervoor werk ik samen met koerierdienst DPD. De bedoeling hiervan is meerledig: in eerste instantie vormt deze service een meerwaarde voor bestaande klanten en is het tevens een middel om nieuw cliënteel aan te trekken. Diverse consumenten laten zich immers tot een impulsaankoop verleiden wanneer ze een pakket komen ophalen of afgeven. Daarnaast beschouw ik het als een tool om wat meer inzicht te krijgen in het aankoopgedrag van de onlineshopper: wie koopt via internet en wat kopen ze dan? Tot slot is het voor mijn webshop ook handig dat DPD hier dagelijks langskomt. Op die manier kunnen we garanderen dat de onlinebestellingen binnen de vierentwintig uur worden verzonden”, stelt Ingrid Houbaert.

Vier types klanten

Snoef krijgt een erg divers cliënteel over de vloer, aldus Ingrid Houbaert. “Koksijde is de stad met gemiddeld de oudste bevolking van ons land. Mijn klantenbestand bestaat dan ook voor een groot deel uit gepensioneerden. Ze zijn vaak eigenaar van kleinere hondenrassen die voornamelijk als gezelschapsdier fungeren. Ze beschikken meestal over een beperkt pensioen waardoor ze hier vooral basisartikelen zoals voeding (hoofdzakelijk kleinverpakkingen), een leiband of een hondenjas aankopen. Daarnaast komen dagjestoeristen zich hier depanneren: het gaat dan om hondeneigenaars die voor een of twee dag(en) naar de Belgische kust afzakken en vaststellen dat ze hun lijn, halsband of voeding thuis vergeten zijn. Ze schaffen bij ons dan een product aan om zich uit de nood te helpen. Tweedeverblijvers vormen een derde, belangrijke groep binnen ons cliënteel. Deze klanten zijn vaak erg vermogend en zoeken bij Snoef naar hoogwaardige en exclusieve producten. Tot slot vinden ook heel wat eigenaars van kleine rassen, die tegenwoordig erg populair zijn zoals chihuahua’s, terriërs of mopshonden, de weg naar mijn zaak. Deze consumenten hebben specifieke behoeftes, zijn erg modebewust en gaan op zoeken naar unieke merken. Mijn klantenbestand is dus erg gevarieerd, wat ervoor zorgt dat ik een enorm breed assortiment voer. Ik denk dat ik ongeveer 4.000 referenties in stock heb, wat enorm is voor een kleine winkel als Snoef. Opvallend is trouwens dat ik tegenwoordig een duidelijk

verschil merk tussen het aankoopgedrag van jonge en oudere consumenten. Die laatsten gaan heel rationeel te werk: ze gaan grondig na welke producten ze nodig hebben en weten perfect welk budget ze daaraan willen spenderen. De jeugdige generatie is veel impulsiever: zij schaffen eerder iets aan omdat ze iets leuk vinden of het graag zien. Voor hen is de prijs van minder doorslaggevend belang.”

Nooit pushen

Naast kledij behoren hondenbuggy’s en fietskarren tot de verkooptoppers van Snoef. “In die laatstgenoemde producten zijn we al meer dan vijftien jaar gespecialiseerd, lang voor ze overal in het straatbeeld opdoken. Verder behoort hondenkleding tot onze voornaamste omzetgenerators. Het is geen sinecure om zich in deze productcategorie te differentiëren. Ik probeer de focus te leggen op een breed, gevarieerd aanbod en exclusieve referenties. Ik houd rekening met de noden van mijn cliënteel. Zo vinden ze hier bijvoorbeeld specifieke jassen voor windhonden. Verder heb ik enkele leveranciers kunnen overtuigen om bepaalde truien ook in een langere versie aan te bieden, zodat ik kan inspelen op de toenemende vraag naar modellen voor teckels, een hondenras dat weer aan populariteit wint. Bij de verkoop van hondenkledij vormt advies een cruciale factor. Sommige consumenten vinden een artikel mooi, maar staan er niet bij stil of dat model wel past voor hun hond. Ik leg altijd uit waarom dit al dan niet het geval is. Bovendien laat ik de klant veel passen, zodat ze zien met welke kledij hun huisdier staat. Ik zal echter nooit een bepaald artikel opdringen en over prijs, kleur en smaak spreek ik me ook niet uit”, benadrukt Ingrid Houbaert.

Vakbeurzen als inspiratiebron

“ANIDO staat steevast op mijn programma. Ik neem altijd mijn twee dochters, die twintigers zijn, mee naar de beurs. Zij zijn beter vertrouwd met wat er leeft bij de jongere generaties en hun advies neem ik mee in mijn aankoopbeleid. We bezoeken de beurs altijd twee dagen. De eerste dag doen we puur inspiratie op. De tweede dag spreek ik dan met mijn leveranciers en plaats ik effectief bestellingen. Ook naar Expozoo in Parijs en de Dibevo-Vakbeurs in Gorinchem zakte ik al af. Ik zou graag nog eens naar Interzoo in Neurenberg gaan. Jammer genoeg is dat praktisch niet haalbaar: deze beurs vindt immers steeds plaats rond Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart en dat verlengd weekend vormt een toeristisch topmoment voor de Belgische kust. Ik zou de zaak dan moeten sluiten en dat gaat natuurlijk niet. Verder woon ik jaarlijks een hondenshow bij en indien er in de buurt interessante lezingen of workshops worden georganiseerd, dan tracht ik deel te nemen”, schetst Ingrid Houbaert.

Mee evolueren is de boodschap

Voor kleine dierenspeciaalzaken zijn het geen eenvoudige tijden, beaamt Ingrid Houbaert. “Doorheen de jaren is de concurrentie alleen maar toegenomen. Voor kleinschalige zaken is het vaak moeilijk om het hoofd boven water te houden. Maar voor kwalitatieve shops die met kennis van zaken en passie worden gerund, is er ongetwijfeld nog plaats op deze markt, zeker aan de Belgische kust. Wie wil overleven, moet echt voor differentiatie kiezen, zodat de consument echt een specifieke reden heeft om bij jou te kopen. Verder is het essentieel om voldoende vakkennis en knowhow te verzamelen. De meeste klanten hebben nood aan degelijk advies, wie dit niet kan verstrekken heeft sowieso een achterstand. Die kennis kan je op verschillende manieren vergaren: via opleidingen bij leveranciers of van externe partijen, gesprekken met collega’s, door beursbezoeken, enzovoort. Verder zou ik mijn collega’s aanraden om, indien mogelijk, samen te werken met een dierenarts en/of een gedragstherapeut. Bij Snoef hebben we daar helaas de ruimte niet voor, maar sowieso betekent dat een meerwaarde en benadrukt dat het professionalisme van uw zaak. Tot slot is het cruciaal om mee te gaan met de technologische en digitale ontwikkelingen die in een snel tempo op ons afkomen. Voor een wat oudere ondernemer in de petcarebranche zoals ik is dit niet altijd evident. Maar wil je niet uit de markt gebonjourd worden, dan zijn er weinig andere opties vrees ik. Zo heb ik recent fors geïnvesteerd in een nieuw kassasysteem dat gekoppeld is aan de stock van de fysieke winkel en de webshop. Voor een éénmanszaak als Snoef betekende dit een forse inspanning zowel qua geld, tijd als energie. Zo ben ik al meerdere maanden bezig om al onze referenties in het systeem te stoppen. Maar uiteindelijk zal het me een enorme winst opleveren op het gebied van efficiëntie en tijd.”

SNOEF KOKSIJDE Adres: Boulognestraat 6 in Koksijde. Startjaar: 1992. Zaakvoerster: Ingrid Houbaert. Aanbod: Voeding, verzorgingsproducten, kledij en accessoires voor honden en katten. Webshop: Ja. Website: www.snoef.be


RODENTICIDEN

Stevenen we af op een commercieel vacuüm?

Frap® Blok: aantrekkelijk lokaas door de veelkantige vorm en uitermate vochtbestendig. (foto doc. Bayer)

Flash Paste: aantrekkelijk en snelwerkend pastalokaas op basis van (alfa)chloralose. (foto doc. foto BSI)

Producten die in de strijd worden gegooid om ratten- en muizenplagen in te dijken, zijn vandaag het voorwerp van een veranderde wetgeving. En die maakt het de sector niet echt makkelijk. “We hebben de conjunctuur mee, maar dat kan niet bepaald worden gezegd van de wetgever.”

Voordelen van anticoagulantia

Zo goed als elke producent en leverancier stelt dat rodenticiden een belangrijk segment vormen in de detailhandel. Een segment dat bovendien volop in ontwikkeling is als gevolg van een gewijzigde Europese visie. Die heeft geleid tot een nieuw wetgevend kader rond de meest gebruikte groep verdelgingsmiddelen, met name de ‘anticoagulantia’. Deze bestrijden ratten en muizen op basis van antistollingsmiddelen die het bloed verdunnen. Daardoor krijgen ratten en muizen inwendige bloedingen die na drie tot zeven dagen de dood inluiden. Dergelijke producten hebben een belangrijk voordeel: door de trage werking van anticoagulantia merken de dieren het zelf niet, waardoor hun natuurlijke argwaan tegenover deze middelen sterk wordt verminderd. Wanneer bijvoorbeeld ratten geen verband leggen tussen enerzijds de consumptie van het middel en anderzijds het sterven van een soortgenoot (wat bij anticoagulantia het geval is: de dieren sterven pas geruime tijd na consumptie van het middel) dan zijn ook de andere dieren sneller geneigd zich tegoed te doen aan het vergif. Bovendien merken de dieren ook het aftakelingsproces zelf eigenlijk niet. Een derde voordeel is dat de dieren na hun dood gewoon uitdrogen zonder veel geurhinder.

Europa talmt met nieuw wetgevend kader

Incidenten met huisdieren, in de eerste plaats honden, noopten de wetgever echter tot een aanpassing. In principe kunnen honden die rattenvergif hebben gegeten, geholpen worden met het tegengif vitamine K. Maar dit moet snel na de inname snel gebeuren, wat niet bepaald een sinecure is, want ook de hond ondervindt niet onmiddellijk last van de inname. Een nieuw wetgevend kader moet de verkoop beter onder controle brengen, alleen talmde de overheid bijzonder lang om concrete maatregelen te treffen en daar ondervindt de sector nu flink wat last van. Concreet veranderen er twee dingen voor producten bestemd voor gebruik door de gewone consument: de concentratie van de actieve stof daalt van 0,005% naar 0,0025% en de verpakkingseenheid voor gecombineerde middelen (= middelen tegen ratten én muizen) mag niet groter zijn dan 150 g. Producten moeten voortaan ook gepredoseerd zijn in zakjes om het risico op contact met het product tot quasi nul te herleiden. Bulkverpakkingen (een pot of fles met los product) mogen niet langer worden verkocht. In de praktijk betekent dit laatste dat al snel de volledige inhoud van één consumentenverpakking moet uitgezet worden om één rat te verdelgen. En dat leidt tot een prijsprobleem, want kleinere verpakkingen jagen de productiekosten én dus de consumentenprijs nu eenmaal de hoogte in. Wanneer u dit leest, mogen de oude producten en verpakkingen (0,005% en groter dan 150 g) in principe binnen enkele dagen niet langer verkocht worden. 28 februari 2018 is immers de uiterste datum. Initieel was het de bedoeling dat de verkoop van de huidige ‘oude’ producten in de winkels zou stilvallen en de overstap naar kleinere verpakkingen met een lagere dosis actieve stof vlot zou verlopen. Gezien de laattijdige beslissing van de Europese overheid i.v.m. de hergoedkeuring van de actieve stoffen, kunnen de nieuwe toelatingen voor de producten met lagere concentratie actieve stof niet tijdig door de nationale overheden worden afgeleverd. Vandaar dat er vanaf begin maart 2018, weliswaar officieus, sprake zou zijn van een gedoogbeleid tot het najaar van 2018 en zouden er zolang geen controles, of op zijn minst geen boetes ten gevolge van een controle, komen wanneer de ‘oude’ producten met 0,005% actieve stof nog aan consumenten worden verkocht.

Sorkil® - G graantjes met als actieve stof difenacoum: efficiënt tegen ratten en muizen. (foto doc. Edialux-Pelsis)

Barrière Radikal® Overdose Pasta (met voederdoos) werkt binnen de 24 uur. (foto doc. COMPO)

Tomorin: kant-en-klare ‘Fast Action Mousekiller’ in een handig muizendoosje. (foto doc. Edialux-Pelsis)

Professioneel gebruik

Alles wat we tot hiertoe hebben aangehaald, geldt voor particulier gebruik. Voor professioneel gebruik is de situatie anders. Producten die meer dan 0,003% (30 ppm) actieve stof bevatten mogen vanaf 1 maart 2018 enkel nog aan professionelen worden verkocht, krijgen een aangepaste etikettering en worden het voorwerp van een gesloten circuit. Dat betekent dat de verkoop moet geregistreerd worden door verkoper én gebruiker. De overheid wilde het systeem van het gesloten circuit vereenvoudigen tegen het najaar van 2017, maar die deadline werd en is nog steeds niet gehaald. Het idee was dat producten met meer dan 0,003% na 28 februari 2018 enkel nog zouden mogen verkocht worden aan professionele gebruikers mits registratie van verkoper, koper en gebruiker (=gesloten circuit) en na herclassificatie van het product (andere gevarenaanduidingen op het etiket). Probleem is nu dat dit in de huidige situatie niet bepaald rijmt met het eerder aangehaalde gedoogbeleid dat de verkoop van producten met meer dan 30 ppm actieve stof voorlopig (tot 1/10/2018?) nog toelaat aan gewone consumenten. Momenteel moet de verkoper immers registreren welk en hoeveel product hij aan wie heeft verkocht en dat driemaandelijks rapporteren aan de Federale Overheid. De koper/gebruiker moet dat ook doen, zij het jaarlijks. Dat zal dus vereenvoudigd worden, maar momenteel is men nog niet zo ver. Conclusie: de situatie is momenteel voor de meeste betrokkenen onduidelijk. Bestaande toelatingen moeten nog worden aangepast en nieuwe nog worden afgeleverd. Komen die toelatingen er wel, en tegen wanneer? Niemand weet het met zekerheid te zeggen, wat betekent dat er momenteel een commercieel vacuüm is. De ‘oude’ producten worden niet meer gemaakt, terwijl er voor nieuwe producten (nog) geen toelating voor verkoop is.

Alfachloralose

Zijn er dan geen alternatieven? Die zijn er inderdaad. Enerzijds zijn er de producten met als actieve stof difethialone, een antistollingsmiddel dat ook in het verleden al standaard aan 0,0025% (25 mm) werd gedoseerd en waarvoor dus geen concentratieverlaging en nieuwe toelating noodzakelijk zijn. Anderzijds zijn er de nieuwe generatie producten op basis van alfachloralose, een chloorhoudend derivaat van glucofuranose (een vorm van glucose). Het is een bewustzijnsverlagend middel dat inwerkt op het centraal zenuwstelsel. Bij kleine zoogdieren en vogels vertraagt de stof het metabolisme. Eerst werkt het hypnotiserend, dan verliezen de dieren het bewustzijn; bij een voldoende grote dosis verlaagt het de lichaamstemperatuur zodanig dat het dodelijk is. Met andere woorden: de dieren worden hersendood. Middelen op basis van alfachloralose zijn enkel erkend in de strijd tegen muizen (hoewel ze ook tegen ratten werken). Ze werken sneller (één tot drie dagen) en zijn beschikbaar in granen en oliehoudende pasta’s. Deze laatste dragen de voorkeur weg omdat ze smakelijker zijn en langer standhouden in vochtige omstandigheden.

Niet-chemische middelen

Daarnaast zijn er ook nog de zogenaamde ‘fysieke’ of niet-chemische middelen. Daarin zijn vallen de belangrijkste factor, maar de verkoop komt ‘omzetgewijs’ nog lang niet in de buurt van chemische rodenticiden. In de eerste plaats zijn er natuurlijke de aloude klassieke houten vallen, maar anderzijds doen ook kunststofvallen, meer bepaald deze die over een uitwerpsysteem beschikken zodat ze kunnen worden geopend zonder in contact te komen met de dode dieren, het prima. Daarnaast zijn er lijmvallen, lijmtubes, elektrische vallen en niet te vergeten de levende vallen die niet doden, maar toelaten de dieren elders opnieuw de vrijheid te geven. De mechanische middelen worden evenwel vooral ingezet tegen muizen, voor ratten wil de klant liever een chemische oplossing.

Onmiddellijk dood zonder dierenleed met de elektrische muizen- en rattenval van BSI. (foto doc. BSI)

Frap® Grains: gepredoseerde mengeling van drie granen op basis van difethialone. (foto doc. Bayer)

Bij KB Rattolin lijkt de dood natuurlijk en wekt deze geen wantrouwen op bij de andere knaagdieren. (foto doc. Scotts Benelux)

Pet & Garden Pro • Februari 2018

11


AQUARISTIEK

Digitale media kunnen het tij doen keren

Bied energiezuinige producten aan . (foto doc. Juwel / Laroy Group) Een aquarium genereert een diepgaand begrip van de natuur. (foto doc. JBL)

Bied aquaria aan die niet te groot zijn maar degelijk en met een leuk design. (foto doc. Laroy Group) Zet in op producten die de startup snel en eenvoudig maken. (foto doc. JBL)

Bied betrouwbare producten aan die aquariumonderhoud eenvoudig houden. (foto doc. Spectrum Brands)

Een klein ‘Nano’ aquarium kan perfect de opstap zijn voor een nieuwe passie. (foto doc. Aquatlantis)

Dierenspeciaalzaken gewagen van een dalende verkoop in de aquaristiek en zien de gemiddelde leeftijd van de aquariumliefhebber toenemen. Klopt dit beeld met de werkelijkheid? En als dat zo is, hoe kunnen we jongeren toch enthousiast maken voor het aquarium?

Dynamiek

Geconfronteerd met onze vraag of er van een dalende markt sprake is, reageren leveranciers afwijzend. “Wij merken dat in ieder geval niet”, stelt Frank de Goey van Ruinemans Aquarium BV. “De in Nederland georganiseerde consumentenbeurs Vivarium bijvoorbeeld trekt jaar op jaar steeds meer bezoekers.” Filip van Craenenbroeck van de Laroy Group heeft het wel over een algemene, dalende tendens, maar geeft tegelijkertijd aan dat de categorie aquaristiek bij de Laroy Group jaar na jaar groeit. “Dit hebben we te danken aan de aanwezige kennis, het uitgebreide en evenwichtige gamma en de professionaliteit op alle vlakken. Een organisme dat niet dynamisch is, overleeft uiteindelijk niet. En net deze dynamiek missen we vaak in de detailhandel. Je kan vandaag geen zaak uitbaten zoals tien jaar geleden, de wereld is het voorbije decennium snel én fel veranderd. Jongeren zijn nog steeds uiterst dynamische wezens, terwijl ouderen steeds meer stil blijven staan of teruggrijpen naar vroeger. En dat proces verloopt steeds sneller en sneller. Jongeren zijn inderdaad de ‘aquarianen’ van morgen, dus deze groep heeft de toekomst in handen. Maar hun interesse ligt vaak ergens anders, meestal in het digitale medium.” “Wij zien ook dat ‘millennials’ meer op hun smartphone of gameconsole kijken dan naar iets anders. Dit is echter een algemeen probleem, ook voor alle andere hobbymatige branches”, voegt Frank de Goey daar aan toe. Volgens Heinz Ramacher van Smulders Wholesale is de interesse voor aquaristiek niet minder bij de jongeren dan het vroeger was, maar zijn de verkoopkanalen veranderd. “De kleinere speciaalzaken verdwijnen en veelal wordt de hardware via het internet in (goedkopere) online webshops gekocht. Waar vroeger de informatie werd gehaald bij de aquariumverenigingen, wordt die nu verkregen via Facebookgroepen en internetfora. In de grote dierenspeciaalzaken is de verstrekte informatie en de service vaak beperkt.” “Veel nieuwe gebruikers bewonderen de aquaria van anderen of die van de winkels en willen hetzelfde thuis hebben, zonder al te veel tijd te besteden aan het onderhoud ervan”, weet Romain Lentremy, Export Sales Manager van Prodibio. “Dit is het geval bij de jongere generaties: ‘we willen het nu en wel meteen’. Maar deze trend is nu ook niet bepaald uniek voor het aquarium.”

EIT T I L A W K E R E T E MEER KEUS & B Het grootste assortiment

Ons assortiment omvat altijd 900 soorten zoetwatervissen die wij importeren uit 25 verschillende landen. Met een voorraadcapaciteit van ruim 1 miljoen vissen grijpt u nooit mis. Door onze optimale kwaliteit en klantbegeleiding kunt u uw aquariumafdeling in topconditie brengen en houden. Tevens verzorgen wij ook uw aquariumplanten en diepvriesvoer. Wekelijkse bezorging in Nederland en België door eigen chauffeurs met verwarmde bussen.

Eenvoudig bestellen via de website

Middels onze website www.ruinemans.com heeft u altijd zicht op onze actuele voorraad voorzien van foto’s. Zo kunt u uw assortiment continue vernieuwen. Wekelijkse aanbiedingen en nieuwe vissen zijn duidelijk zichtbaar gemaakt en eenvoudig te bestellen.

Contact:

Ruinemans is de producent van:

12

Ruinemans Aquarium BV IJsselveld 9, 3417 XH Montfoort T: +31 (0)348 - 47 98 00 www.ruinemans.com info@ruinemans.com

133880_Adv_Ruinemans_131,5x126,6mm_FC.indd 1

Pet & Garden Pro • Februari 2018

Tijd en geld

Een vaak gehoorde opmerking is dat een aquarium (te) veel tijd en werk in beslag neemt. “Een aquarium vraagt minder werk dan andere huisdieren”, spreekt Heiko Blessin van JBL deze argumentatie tegen. “Met de juiste set up, de juiste vissen/ongewervelden en de juiste keuze van levende planten kost het onderhoud je een half uurtje per week.” Vormt de (initiële) investering dan geen te hoge drempel? “Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Veel hangt af van de keuze die je maakt. Een standaard of landschapsaquarium inrichten én onderhouden kost veel minder dan een e-bike. De kosten van elektriciteit mogen dan gestegen zijn, een aquarium verbruikt niet veel energie. Voor de rest heb je enkel de kost van het water, de voeding en enkele onderhoudsproducten, maar als je ziet hoe lang je met de producten doet … Er zijn weinig hobby’s die minder kosten!” “De kosten zijn in de hand te houden”, geeft ook Frank de Goey aan. “Een klein aquarium met inhoud hoeft de consument niet meer te kosten dan pakweg vijf zakken hondenvoer van een premium merk. Onderhoudsvriendelijk moet het wel zijn, want het moet leuk blijven en geen verplicht corvee zijn.” “De kosten zijn de laatste jaren door de LED-techniek goedkoper geworden”, weet Heinz Ramacher. “De aanschafkosten zijn dan wel weer iets gestegen. Met meer en betere techniek kan men echter de hoeveelheid werk verminderen. Het extra geld dat dit kost, kan in vele gevallen wel door eigen initiatief bespaard worden. Voordeel is ook dat een aquarium makkelijk door een klein beetje techniek, zoals een voederautomaat, een paar dagen of weken zichzelf kan verzorgen. Bij andere huisdieren is men tijdens de vakantie op vreemde hulp aangewezen of moet men ze meenemen op vakantie.” “Jongeren wonen langer thuis en kopen kleinere woningen, aquaria worden bijgevolg kleiner”, voegt Filip van Craenenbroeck daaraan toe. “Het budget valt bijgevolg nogal mee, temeer daar de producten ook vaak scherp geprijsd zijn. Grote aquaria van 2 meter of meer worden uitzonderingen.”

Digitale media

Hoe kunnen we die jongeren dan warm maken voor de boeiende wereld van de aquaristiek? “Het bespelen van de digitale media is zeer belangrijk”, stelt Filip van Craenenbroeck. “Niet alleen naar publiciteit, kennismaking en beleving toe, maar ook naar de integratie van deze media in de wereld van de producten zelf. Fabrikanten zullen digitale technologie moeten omarmen in hun gamma en in de marketing die daarmee gepaard gaat. Dit proces is nu al aan de gang, bijvoorbeeld via apps, stuurbare LED-verlichting, mooie websites, Facebookcampagnes die mensen aan een groep of winkel linken, … Vroeger stonden jongeren voor een aquarium en werden ze betoverd, nu ontdekken ze dit via hun PC, laptop, tablet of smartphone. Elke zaak zal een degelijke én actieve site nodig hebben, gekoppeld aan een webshop. Winkels die dit niet hebben, werken niet op de juiste manier aan hun toekomst. Er wordt vandaag beduidend meer besteld via internet. Als detailhandel moet je dit gedeelte dus zeker meepikken en ervoor zorgen dat jongeren op jouw shop kopen en niet op die van de (buitenlandse) concurrentie. Bovendien is de vraag naar informatie enorm. Een digitaal platform ontplooien is een hele uitdaging en vergt veel energie, want er wordt niet alleen besteld, er worden ook tal van vragen gesteld. En er wordt verwacht dat de specialist ter zake zo snel mogelijk kan antwoorden (én ook in staat is orders snel te leveren).”

Voordelen

Welke argumenten ‘pro aquarium’ kunnen dierenspeciaalzaken in de strijd gooien? “Een aquarium kan perfect deel uitmaken van de opvoeding van de kinderen”, weet Heiko Blessin. “Het levert een diepgaand begrip van de natuur en van diverse biotopen op en het biedt een boeiende inkijk in de wereld van vissen en ongewervelden. Je maakt meteen ook kennis met waterchemie en steekt veel op over biologie. Een aquarium betekent ook plezier. Kijk gerust eens meer naar het leven in je aquarium in plaats van te staren naar je smartphone of tv. Een aquarium is bovendien decoratief en vormt een eye catcher in elke huiskamer. En dan is er nog het gezondheidsaspect: een aquarium verhoogt de luchtvochtigheid in de kamer. Ideaal dus, want de meeste huiskamers hebben vandaag een (te) droog leefklimaat.” Volgens Frank de Goey zou de branche het aquarium van jongs af aan (wellicht via lagere scholen) moeten promoten als ultieme onthaasting. “De beste remedie voor ouders om kinderen van hun telefoon af te krijgen is ze voor een dier te laten zorgen. En dat verkopen wij nu juist!”

Inspireren en informeren

Wat kan de dierenspeciaalzaak concreet doen, in de eerste plaats ‘in’ de winkel zelf? “Er wordt minder energie gestoken in onderhoud: hoe minder werk, hoe beter”, stelt Filip van Craenenbroeck. “Jongeren zijn ook minder handig dan vroeger, schrik hen dus niet af met te ingewikkelde techniek of verzorging. Bied zeker technologie aan, maar doe het verstandig. Bied aquaria aan die niet te groot, maar wel degelijk zijn en een leuk design hebben. Bied producten aan die aquariumonderhoud eenvoudig houden en zet in op energiezuinige producten. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. En bespeel ook de kinderen.”

26-11-14 11:26


AQUARISTIEK

Bespeel eerst de kinderen, voor dit segment is er te weinig in de winkel. (foto doc. Juwel / Laroy Group)

Aquatlantis Fusion 100: mooi, functioneel en eenvoudig in onderhoud. (foto doc. Aquatlantis)

Ook Heinz Ramacher reikt een mogelijke oplossing aan. “Betere informatie van de winkeliers en producenten houden én ‘connected’ aquaria die nieuwe jonge gebruikers zullen aantrekken. Merken moeten zichzelf posinaar de eindgebruiker toe, meer ondersteuning van de producenten naar de winkels toe door middel van tioneren door producten of concepten aan te bieden die gerelateerd zijn aan de evolutie van de wereld van brochures, filmpjes op YouTube en scholing aan de winkeliers. Voorbeelden van nieuwe trends in de markt de vandaag.” laatste jaren zijn aqua scaping en nano aquaria. Vaak zijn deze vormen van aquaristiek wel moeilijker/intensiever voor beginners. Door de normale aquaristiek met standaardvisjes meer te promoten, is de instap voor “Toon verschillende aquaria om de klanten te inspireren”, besluit Heiko Blessin. “Laat ook zien dat een aquade beginners makkelijk. Ook zouden op openbare plaatsen zoals ziekenhuizen, tandartspraktijken, e.d. meer rium een mooie uitdaging kan vormen. Een gewoon aquarium kan na een paar jaar saai worden. Daarom moet ingerichte aquaria moeten staan, om zo een nog groter publiek te bereiken om mensen te enthousiasmeren.” je verdere stappen in de aquaristiek demonstreren. Ook dit nog: informeer potentiële klanten via borden of posters over de hoeveelheid onderhoudswerk en de kosten. Niet elke potentiële klant durft deze vragen “Meer en meer merken bieden producten aan die gemakkelijk te gebruiken zijn”, gaat Romain Lentremy verder. direct stellen.” “Sommigen bieden ook meer ‘connected tools’ aan, zoals via smartphones of digitale tablets bestuurbare lampen en pompen, of watertests die je via je telefoon kunt controleren. Veel merken zijn tegenwoordig aanwezig op sociale netwerken, maar ook in de winkel moeten merken digitale hulpmiddelen voorzien, zoals touch screens of internet voor verkoopondersteuning. Zij moeten de aandacht trekken en nieuwsgierigheid aanwakkeren, maar ook extra uitleg geven over de producten. Het zijn de eigentijdse, makkelijke te onder-

gezocht: Aansluiting Voor de beste et verbinding m ht! stralend uitzic

Gevonden:

JBL TempSets INSTALLATIESETS VOOR TERRARIUMLAMPEN FUNCTIONEEL: Voorgemonteerd voor energiespaarlampen, gloeilampen, halogeenspots, neodymium straallampen, UV spots en keramische lampen. Moeiteloos in te bouwen. VEILIG: High-tec product van space shuttle materiaal voor de hoogst mogelijke hittebestendigheid (270°C). INDIVIDUEEL: 4 verschillende modellen met en zonder scharnier of steekverbinding (Winsta) voor het inbouwen via een gat met 2 cm diameter.

Pet & Garden Pro • Februari 2018

13


NUTTIGE ADRESSEN AANKOOPVERENIGING

NAGELS PET PRODUCTS

Assesteenweg 115 bus 2 1740 Ternat atd@horta.org - www.horta.org

Ambachtstraat 32 B – 2340 BEERSE T: 32 (0)14 61 43 01 F: +32 (0)14 61 38 60 info@nagelspetproducts.be - www.nagelspetproducts.be

ATD NV – HORTA DIER

SMULDERS WHOLESALE

ATD NV – HORTA TUIN EN DIER

Assesteenweg 115 bus 2 1740 Ternat atd@horta.org – www.hortadier.org

AQUARIUM ALGEMEEN DEFISH AQUARIUMS

Rue de l'Escalier 27 B – 5000 BEEZ T: +32 (0)81 22 56 10 F: +32 (0)81 22 63 96 info@defishaquariums.be - www.defishaquariums.be

AQUARIUM SIERVISSEN AQUARIA ANTWERP

Kontichsesteenweg 12a B – 2630 AARTSELAAR T: +32 (0) 870 71 81 F: +32 (0) 870 71 91 info@aquaria-antwerp.be - www.aquaria-antwerp.be

Burg. Visschersstraat 130 NL-6235 EM Ulestraten T: +31 43 36 42 387 F: +31 43 350 93 50 sales@smulders.nl - www.smulders.nl en www.hsaqua.nl en www.kinshi.nl

VADIGRAN NV

Chemin Preuscamps 20b B- 7822 Ghislenghien T: +32 (0)68 26 96 40 info@vadigran.com - www.vadigran.com

GROOTHANDEL HONDENACCESSOIRES KINLYS GROUP

Industriezone 6 Guido Gezellestraat 93 8710 Wielsbeke - Belgium T: +32 (0) 56 66 65 12 - F: +32 (0) 56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

RUINEMANS AQUARIUM BV

Ijsselveld 9 NL - 3417 XH MONTFOORT T: +31 (0)348 479 800 F: +31 (0)348 479 817 info@ruinemans.com - www.ruinemans.com

GROOTHANDEL BEEZTEES

HOND+KAT ACCESSOIRES BEDOG DISTRIBUTION SPRL

rue d’Odeghien 175 1420 Braine-l’Alleud - België T: +32 (0)2 385 07 80 info@bedogdistribution.com www.hunter.de https://www.facebook.com/HunterBelgium

MILK AND PEPPER

Energieweg 4 5145 NW Waalwijk T: +32 (0)3 330 1440 - F: +32 (0)3 330 1449 info@beeztees.com - www.beeztees.nl

Guido Gezellestraat 93 - B-8710 Wielsbeke T: +32 (0)56 66 65 12 - F: +32 (0)56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

Rue de la Gare 12 4608 WARSAGE T: +32(0)04/376.61.03 F: +32(0)04/376.61.25 info@jardirama.be - www.jardirama.be

Industriezone 6 Guido Gezellestraat 93 8710 Wielsbeke - Belgium T: +32 (0) 56 66 65 12 - F: +32 (0) 56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

ETS H LEJEUNE JARDIRAMA

FLAMINGO PET PRODUCTS NV

Hagelberg 14, 2440 Geel T: +32 (0)14 24 21 00 F: +32 (014 22 52 99 info@flamingo.be - www.flamingo.be

HANDELSONDERNEMING GEBR. DE BOON B.V.

Avelingen West 39B 4202 MS Gorinchem T: +31 (0)183 66 02 88 F: +31 (0) 183 66 09 08 info@deboon.nl - www.deboon.nl

LAROY GROUP

Industrieweg 98-100 B-9032 Wondelgem, T: +32 (0)9 258 13 00 - F: +32 (0)9 257 13 58 info@laroygroup.com - www.laroygroup.com

MALANICO

Evenboersweg 1 NL-7711 GX Nieuwleusen T: +31 (0) 529 431 223 - F: +31 (0) 529 431 430 info@malanico.nl - www.malanico.nl

tica o i b o Pr pen e r g inbe

KINLYS GROUP

ROGZ

Guido Gezellestraat 93 - B-8710 Wielsbeke T: +32 (0)56 66 65 12 - F: +32 (0)56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

HOND+KAT SNACKS & VOEDING JOHNSON PETFOODS

Saffierborch 14 NL - 5241 LN Rosmalen T: +31 73 522 0873 F: +31 73 523 6569 info@johnsonpetfoods.nl - www.johnsonpetfoods.nl

KINLYS GROUP

Industriezone 6 Guido Gezellestraat 93 8710 Wielsbeke - Belgium T: +32 (0) 56 66 65 12 - F: +32 (0) 56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

RENSKE NATURAL PETFOOD BV

VAKBEURZEN

Beerseweg 34A - 5431 LC Cuijk - NL T: +31 (0)485 31 64 91 F: +31 (0)485 33 02 60 info@renske.com www.renske.com

KORTRIJK XPO – ANIDO

25 en 26 februari 2018 Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk T: +32 (0)56 24 11 11 - F: +32 (0)56 25 77 31 annickpycarelle@kortrijkxpo.com www.kortrijkxpo.com

HOND+KAT VERZORGINGSPRODUCTEN BEAPHAR BELGIUM

VIJVER ALGEMEEN KINLYS GROUP

Industriezone 6 Guido Gezellestraat 93 8710 Wielsbeke - Belgium T: +32 (0) 56 66 65 12 - F: +32 (0) 56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

Provenstraat 11-13 8970 Poperinge T: +32 (0)57 33 35 00 - F: +32 (0)57 33 74 16 info@beaphar.be - www.beaphar.com

BIOGANCE

Ambachtstraat 32 B - 2340 Beerse T: +32 (0)14 61 43 01 - F: +32 (0)14 61 38 60 info@nagelspetproducts.be ZI ANJOU ATLANTIQUE 49123 CHAMPTOCE SUR LOIRE - FRANCE T :+33 (0) 241 73 15 15 - F :+33 (0) 241 73 81 40 info@biogance.fr - www.biogance.fr

VOEDINGSSUPPLEMENTEN MANNAVITA

Zuidstraat 10 B-8560 Wevelgem T: +32 56 43 98 52 - F: +32 56 42 62 51 info@animavital.be - www.animavital.be

MANNAVITA

Zuidstraat 10 B-8560 Wevelgem T: +32 56 43 98 52 - F: +32 56 42 62 51 info@animavital.be - www.animavital.be

VOGELS SNACKS & VOEDING BEAPHAR BELGIUM Provenstraat 11-13

KNAAGDIEREN SNACKS & VOEDING

8970 Poperinge T: +32 (0)57 33 35 00 - F: +32 (0)57 33 74 16 info@beaphar.be - www.beaphar.com

BEAPHAR BELGIUM

KINLYS GROUP

Provenstraat 11-13 8970 Poperinge T: +32 (0)57 33 35 00 F: +32 (0)57 33 74 16 info@beaphar.be - www.beaphar.com

Industriezone 6 Guido Gezellestraat 93 8710 Wielsbeke - Belgium T: +32 (0) 56 66 65 12 - F: +32 (0) 56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

KINLYS GROUP

VADIGRAN NV

Industriezone 6 Guido Gezellestraat 93 8710 Wielsbeke - Belgium T: +32 (0) 56 66 65 12 - F: +32 (0) 56 66 54 77 info@kinlys.com - www.kinlys.com

Chemin Preuscamps 20b B- 7822 Ghislenghien T: +32 (0)68 26 96 40 F: +32 (0)68 55 21 27 info@vadigran.com - www.vadigran.com

VADIGRAN NV

Chemin Preuscamps 20b B- 7822 Ghislenghien T: +32 (0)68 26 96 40 F: +32 (0)68 55 21 27 info@vadigran.com - www.vadigran.com

WINKELINRICHTING EASYRACK

STAR FOOD

Winkelrekken + winkelkarren Drieselstraat 150/3 9041 OOSTAKKER T: +32 (0)9 377 05 00 www.winkelrek.be - www.winkelkarren.be info@easyrack.be - www.easyrack.be

ZOO MED EUROPA

Ind. Park ZI “Klein Frankrijk” Schoonboeke 1 - 9600 Ronse-Renaix T: +32(0)55 21 64 86 F: +32(0)55 21 43 71 Info@interstock.be - www.interstock.be

TERRARIUM ALGEMEEN Scherpenzeelseweg 95 3772 ME Barneveld T: +31 (0)342 424 704 F: +31 (0)342 424 764 info@starfood.nl - www.starfood.nl Seoulstraat 1 - 2321 Meer - Belgium T: +18 055 42 99 88 info@zoomed.com - www.zoomed.eu

INTERSTOCK NV-SA

WANZL B.V.B.A.

Ambachtenlaan 36 B-3001 Heverlee T: +32(0)16 40 28.30 F: +32(0)16 40 01 69 wanzl@wanzl.be - www.wanzlwinkelinrichting.be

Een uitgekiend assortiment waarmee u elke vijverliefhebber kan helpen!

tige guns Tegen met ities & g cond leidin opop verko

Nieuwe website boordevol vijverinfo:

www.distripond.com

14

Pet & Garden Pro • Februari 2018


NIEUWE PRODUCTEN GEBR. DE BOON : NIEUWE HURTTA CASUAL-COLLECTIE

BEEZTEES : KARTONNEN KRABITEMS

De Hurtta Casual-collectie is Outfitting outsiders het assortiment hondentuigen en -lijnen bij uitstek voor de modebewuste consument, die gaat voor kwaliteit. Een ideaal product om aankomend voorjaar te promoten in uw winkel. Zoals steeds bij Hurtta staan veiligheid en kwaliteit voorop. De tuigen zijn aan de binnenzijde gevoerd voor extra comfort en voorzien van 3M-reflectoren en andere slimme details zoals waterproof adreslabels of hoogwaardige sluitingen. Dit alles zorgt voor maximale veiligheid, gemak en comfort voor u en uw hond. De Casual-collectie is bestand tegen extreem hoge trekkrachten. Ze is ontwikkeld en getest in Scandinavië. De range bestaat uit 8 maten tuigen en diverse matchende lijnen. Deze zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: lingon (rood), river (blauw) , ash (grijs) en heather (paars). GEBR. DE BOON Tel.: +31(0)183 660822 • info@deboon.nl • www.deboon.nl

Daarnaast wordt het Siesta-gamma van Duvo+ opnieuw uitgebreid met een selectie stijlvolle en comfortabele kussens en poefs. Ze zijn vervaardigd uit 100% vintage PU-leder van Europese topkwaliteit. De kussens en poefs zijn zacht gevoerd voor een aangenaam ligcomfort. Ze zijn beschikbaar in 2 kleuren: cognac of zwart.

De feromoonval trekt de volwassen mannetjes van één van de voornaamste vijanden van de buxus aan, namelijk de buxusmot. Deze innovatie zorgt er zo voor dat de voortplanting beperkt wordt, maar vormt vooral een doeltreffend opsporingsmiddel. De volledige kit bevat één val en twee feromooncapsules. Elke feromooncapsule werkt tot 3 maanden, waardoor een totale werking van 6 maanden gegarandeerd is.

BSI: Larvex Bio-gazon

Het betreft de ideale meststof voor een verzwakte en beschadigde grasmat. Ze is 100% organisch en vervaardigd op basis van look en soja. Het product kan uitgestrooid of in de grond ingewerkt worden. Deze innovatie is ideaal voor de behandeling van gazons op droge, zanderige of lichte bodems. De meststof wordt aangeboden in 4 formaten: 1, 2, 6 en 15 kg.

Kinlys Group: Chicken Guard

Kinlys Group biedt met Chicken Guard een assortiment aan met automatische deuropeners voor kippenhokken. Het product opent het kippenhokdeur automatisch in de ochtend en sluit automatisch ’s avonds. Chicken Guard beschermt de kippen tegen roofdieren en vermijdt de overlast om de poort manueel open en dicht te moeten doen. Er zijn drie verschillende deuropeners beschikbaar: standaard, premium en extreme, elk met zijn eigen specificaties naar gelang het gebruiksgemak. Nu ook verkrijgbaar op een handige toonbankdisplay.

Velda: Silenta Air Outdoor-luchtpomp

JBL: ProPond Winter

Voor vijverbewoners is zuurstof levensnoodzakelijk, maar hierdoor verlaagt het zuurstofgehalte snel en lopen ze risico op verstikking. Extra zuurstof toevoegen is dus van levensbelang voor de vijver en eenvoudig te realiseren. De vijver beluchten kan met deze nieuwe oplossing van Velda: de luchtpomp Silenta Air Outdoor. Deze is in 5 uitvoeringen beschikbaar. De stille motor en robuuste behuizing staan garant voor een zeer laag geluidsniveau en lange levensduur. Samen met de vezelversterkte luchtslang en grote luchtsteen is de vijverbezitter jarenlang verzekerd van zuurstofrijk vijverwater. Het toestel is bestand tegen regenwater en staat naast de vijver.

Laroy Group: 2 nieuwigheden bij Duvo+

Duvo+ lanceert onder het Woodland gamma een Urbanhondenhok: een stevig verblijf in een modern en strak design, gemaakt van 10mm dik berkenhout van Europese topkwaliteit. Dankzij het windscherm wordt er een warme en knusse slaapplaats gecreëerd. Dit stijlvol en duurzaam hok is beschikbaar in 3 maten.

Katten hebben een natuurlijke krabbehoefte. Een katteneigenaar kan dan ook nooit voldoende krabproducten in huis hebben. Beeztees heeft daarom een nieuwe lijn kartonnen krabitems toegevoegd. De lijn bestaat uit verschillende vrolijke designs voor een zeer zachte prijs. De kartonnen krabitems worden geleverd met catnip, zodat de kat zich nog meer aangetrokken voelt tot het speeltje. BEEZTEES Tel.: +31 (0)416 67 32 32 • info@beeztees.com • www.beeztees.nl

Scotts Benelux: Naturen feromoonval tegen buxusmot

Veel vijverbezitters moeten in het voorjaar helaas constateren dat hun vissen erg verzwakt uit de winterpauze komen en gevoelig voor ziekte zijn geworden. Voorjaarsviremie is een gevreesde verschijning. Met het juiste wintervoer kunnen problemen heel effectief worden voorkomen. Zolang de dieren nog actief zijn en eten, levert JBL ProPond Winter bij watertemperaturen tussen 5 en 15 °C hen meer energie dan ze voor de vertering van het voer nodig hebben. De toevoeging van zalm, visolie, garnalen, tarwe en maïs zorgen voor de wetenschappelijk onderzochte proteïne-vetverhouding van 2:1.

NATURAL FRESH MEAT Tel.: +31 (0)6 38532469 • info@naturalfreshmeat.com www.naturalfreshmeat.com PETSOLUTIONS Tel. +32(0)34802993 • info@petsolutions.be • www.petsolutions.be

Flamingo Pet Products: Duetto kauwsticks en geknoopte kauwbenen

Deze aantrekkelijke nieuwigheden zorgen voor het nodige kauwplezier en zijn verkrijgbaar in verschillende smaakcombinaties: met lam- en rijstsmaak of met kip- en kaassmaak. Naast de unieke smaakbeleving helpen deze kauwsnacks ook bij het bevorderen van gezonde tanden en tandvlees. Ze bevatten slechts zeer weinig vet en geen toegevoegde suikers. De geknoopte benen zijn trouwens verkrijgbaar in verschillende maten.

Broil King: Nieuwe Regal-serie

Deze barbecueproducent komt op de proppen met een nieuwe reeks: de Regal-serie. Deze wordt gekenmerkt door een hedendaags design, gecombineerd met Canadees vakmanschap en uitstekende bakresultaten. Ideaal voor de buitenchef die niet alleen een mooie, maar ook een handige barbecue wil. Kenmerkend voor de Broil King Regal 590 Black zijn het grote kookoppervlak en de zijbrander. Daarnaast beschikt deze barbecue over een mooi geëmailleerd warmhoudrooster en een opbergkast voor de gasfles.

sera: Buitenfilter UVC-Xtreme

PIPETTES

f brands The House o

WELCOME

Het betreft een compleet concept ultra premium hondenvoeding, verkrijgbaar in 12 smaakvariaties droogvoeding en 6 smaakvariaties hondenworsten. De introductie vindt plaats op de beurs ANIDO. Natural Fresh Meat heet u van harte welkom op stand 308 en laat u dan graag kennismaken met hun bijzondere producten, in België exclusief gedistribueerd door Petsolutions. In de Natural Fresh Meat- en Fresh Fish-producten wordt echt vers vlees of verse vis gebruikt als het hoofdingrediënt van deze smaakvolle, krokante brokjes. Het aangewende vlees bevat geen dierlijke bijproducten zoals botten. Door alleen vers vlees en verse vis te gebruiken, is de acceptatie van de Natural Fresh Meat- en Fresh Fishproducten erg goed en wordt tevens de spijsvertering bevorderd.

Het toestel met geïntegreerde UVC-eenheid kan flexibel aangepast worden aan de Trixie: Slipvast voederbaksysteem behoefte van elke klant. Reeds bij 5 Watt De Yummynator, bekend van de Duitse startup show wordt een hoge pompprestatie bereikt, ‘Die Höhle der Löwen’, is een doeltreffende alternawaardoor de buitenfilter bijzonder efficiënt tief voor het eeuwige gemors rondom de voederplek: werkt. De geïntegreerde UVC-amalgaamde slipvaste, zelfklevende placemat en vormvaste lamp is in vergelijking met een reguliere bak zijn door middel van een draaisluiting met elkaar UVC-lamp tot 52% sterker en verwijdert tot verbonden. Indien nodig, bijvoorbeeld om ze te 93% van de kiemen en algen in het aquareinigen, kunnen ze eenvoudig los gemaakt worden. rium. Op deze manier bekomt men helder en zuiver water. Deze nieuwe aquariumbuitenBeide onderdelen zijn pvc- en BPA-vrij. De bak is filter is verkrijgbaar in twee modellen: sera UVC-Xtreme 800 (voor aquariums van 100 tot vaatwasbestendig. De goed doordachte constructie katten & kittens /chats & chatons / Katzen & Kätzchen 800 liter) en sera UVC-Xtreme 1200 (voor aquariums van 200 tot 1.200 liter). werd door oprichter Marcus König ontwikkeld. Trixie verdeelt de producten in de huisdierenbranche.

e to Welcome hom

Excellence in pet products

NATURAL FRESH MEAT : NIEUW IN BELGIË

Het nieuwe gamma verzorgingsproducten voor huisdieren BSI Anido: stand 1101

1000e+

nieuw n! ar tikele idden Sinds m

2017

ekken Kom ze ontd stand! op onze Anido ex p er t so lu tio n s Contacteer ons: info@laroygroup.com T. +32 (0)9 258 13 00 | www.laroygroup.com STAND 320/322

Bio Services Int. Jagershoek 13, B - 8570 Vichte T.: 056/ 77 24 34 • info@bsi-products.com • www.bsi-products.com

Pet BSI0118adP&GThePetDoctor88x124mm.indd 1

& Garden Pro • Februari 2018

15

11/01/18 12:24


35e Internationale Vakbeurs voor Huisdierbenodigdheden

Nürnberg, Duitsland: 8 t/m 11 mei 2018

Nieuwe beursdagen! Dinsdag tot en met vrijdag

Het wereldwijd grootste assortiment voor huisdierbenodigdheden Actuele trends en een breed aanbod: op de wereldwijd toonaangevende beurs voor huisdierbenodigdheden krijgt u samen met 40.000 vakbezoekers een uitgebreid overzicht over innovatieve producten en diensten – precies wat u nodig heeft om uw assortiment winstgevend aan te vullen.

Veelzijdigheid die overtuigt: ˚ ˚ ˚ ˚ ˚ ˚

1.800 internationale exposanten uniek overzicht van de markt nieuwe producten en actuele trends waardevolle zakelijke contacten ideeën voor het inrichten van uw assortiment 115.000 m2 beursoppervlak

Wij verheugen ons op uw bezoek! Meer informatie kunt u inwinnen via T +49 9 11 86 06 - 49 69 of op interzoo.com Entree alleen voor vakbezoekers met legitimatie

Volg ons op twitter.com/Interzoo_fair linkedin.com/groups/Interzoo-7450852 youtube.com/user/Interzoofair

Organisator

Ondersteund door

Uitvoering

Pet & Garden Pro 118 NL  

Nationaal vakblad voor de dierenspeciaalzaak, de tuin- en acquariumcentra, kwekers, trimsalons en dierenartsen.

Pet & Garden Pro 118 NL  

Nationaal vakblad voor de dierenspeciaalzaak, de tuin- en acquariumcentra, kwekers, trimsalons en dierenartsen.

Advertisement