Page 13

#publireportage Unilever met brede merkenportefeuille volop aan de slag in Out-of-Home

Sinds 1 april 2011 bewerkt Unilever met een volledig vernieuwd team de horeca- en Out-of-Homemarkt. Naast een uitbreiding van de verkoopsploeg met enkele ervaren horecavakmensen, kreeg ook de merkenportefeuille een grondige facelift. Unilever positioneert zich als een uitgesproken en volwaardige partner in de horecamarkt die een brede waaier aan topmerken aanbiedt waaronder Lipton Ice Tea, Ola, Ben & Jerry’s, BiFi, Zwan en Cup-a-Soup. Ook in 2012 zet Unilever haar productdifferentiatie verder met de introductie van diverse innovaties. Productdifferentiatie De aanpak en de ambities zijn duidelijk: dankzij een strategie van ‘productdifferentiatie’ -naast de ondersteuning op Lipton Ice Tea ook actief aan de slag gaan met bijvoorbeeld soepen en ijsjes - probeert Unilever ook meer niettraditionele omzet te creëren voor de uitbater. Een aanpak die een schot in de roos bleek.

biedt Unilever een uniek horecagamma dat ook in 2012 gegarandeerd het pad verder effent naar extra omzet. Dynamiek via innovaties Naast de productdifferentiatie met de verschillende merken zorgt Unilever ook binnen ieder merk voor dynamiek dankzij de continue innovatiedrang. Ook in 2012 pakten de diverse merken van Unilever uit met een brede waaier innovaties. In het ijsjessegment pakte Ben & Jerry’s bijvoorbeeld uit met een gloednieuwe smaak, namelijk The Vermonster: heerlijk ahornsiroop roomijs met gekarameliseerde pecannoten en karamelslierten! Naast deze topsmaak bracht Ben & Jerry’s dit jaar een tweede nieuwe variant op de markt: Oh My! Apple Pie!, heerlijk appeltaartroomijs met grote stukken appel en taartkorst. Deze twee innovaties vullen hiermee het 100% Fairtrade gecertifieerde assortiment van Ben & Jerry’s aan.

Naast de productdifferentiatie met de verschillende merken zorgt Unilever ook binnen ieder merk voor dynamiek dankzij de continue innovatiedrang.

Zo kende Lipton Ice Tea in de horeca en het Outof-Homekanaal opnieuw een fantastisch jaar met - ondanks een wel heel slechte zomer - erg mooie volumegroei. Lipton Ice Tea Zero Sugar zorgde als innovatie voor extra groei dankzij het aantrekken van nieuwe consumenten. Merken als Magnum, Cornetto en Ben & Jerry’s deden hun intrede in danscafés en horecazaken met een (binnen)speeltuin. Deze fantastische uitbreiding van het aanbod bracht uitstekende resultaten met zich, die de uitbater geen enkele moeite kostten en toch een heel erg mooie return opleverden. Ook de lancering van Cup-a-Soup en de hernieuwde ondersteuning op het gamma BiFi-bierworsten wierpen vruchten af. Zowel in verfrissende als hartige dranken en snacks

www.expoadvice.com O2H_35-NL.indd 13

Fermette is al 35 jaar het ideale roomijs van de Belgische families! Het succes ligt in de heerlijke melk en traditionele ingrediënten die Fermette gebruikt om haar heerlijk vanille-ijs te maken. Deze authenticiteit en kwaliteit die u van Fermette roomijs gewoon bent, is sinds 2012 nu ook beschikbaar in individuele porties van 75ml. Deze Fermette cups hebben een handig formaat, waar u jong en oud mee kan bekoren. Magnum verraste in 2012 alle chocoladeliefhebbers met de onweerstaanbare Magnum Infinity. Deze nieuwigheid wordt in twee varianten geïntroduceerd, de Caramel en de Dark Chocolate. Magnum Infinity Chocolate & Caramel omvat zacht ijs van melkchocolade met een karamelsaus, overgoten door een dikke laag krakende chocolade verrijkt met

stukjes cacao. De Magnum Infinity Dark Chocolate bestaat uit zacht ijs van donkere chocolade met een saus van zwarte chocolade, overgoten door een dikke laag krakende, zwarte chocolade verrijkt met pure stukjes cacao. Na een succesvolle lancering in 2011 van de kinderheld Max, gaat Max in 2012 opnieuw op avontuur . Naast onder andere de spetterende Max X-pop, de Super Twister en de Ninja Star, kunnen kinderen voortaan genieten van de grote topper van 2012, de Max 3D. Het betreft het allereerste ijsje dat kinderen in drie stappen kunnen opsmikkelen. Een avontuur op zich! Lipton Ice Tea vervulde op 1 februari 2012 een pioniersrol met haar Lipton Ice Tea Greengamma. Het was immers Lipton Ice Tea’s visie om verrassend lekkere en heerlijk verfrissende frisdranken aan te bieden met minder suiker dan de meest gedronken suikerhoudende frisdranken. Daarom werd nu 30% van de suiker in Lipton Ice Tea Green vervangen door Stevia, een nieuw toegelaten zoetstof (steviolglycosiden) afkomstig van de Steviaplant. Hierdoor werd het drankje nog verfrissender en bevat het minder calorieën. Lipton Ice Tea Green is sinds kort een caloriearme drank met 50% minder suiker dan de meeste suikerhoudende frisdranken in België.

Voor meer info kunt u terecht bij de Customer Service van Unilever: mail naar customerservice@unilever.com of bel op het nummer 02/333.62.06

O2 h

blz 13 17/09/12 15:26

Out-Of-Home Magazine  

Nationaal infoblad voor verkooppunten van food- en non-foodimpulsartikelen, snacking-, conviencence en take-awayproducten en -concepten.

Advertisement