Page 1

2012 / 13

L I G H T CO M M E R C I A L KLimAtSKi SiStemi ZA PoSLoVNo UPoRABo

TOSHIBA I 1


RAV | Light CommeRCiAL

2 I TOSHIBA


Rešitve strokovnjakov za strokovnjake

Inovativni pristop in izboljšave proizvodov sta stalno prisotna elementa filozofije TOSHIBA. Ekonomska prednost je del filozofije saj je hitro povračilo investicije v klimatski sistem za profesionalno rabo “Light Commercial” mogoče ravno zahvaljujoč stalnim izboljšavam in inovativnemu pristopu. Kvaliteta - in nič manj od tega Toshiba v svojih izdelkih uporablja samo najsodobnejše in najkakovostnejše komponente, njen uspeh pa je dokaz, da je to tista prava strategija. Od leta 1975 Toshiba proizvaja klima-naprave v svojih tovarnah v Fujiju na Japonskem in v Bangkoku na Tajskem. Obe tovarni sta glede zagotavljanja kakovosti certificirani po mednarodni normi ISO 14001. Proizvodi so v skladu z vsemi EU normami: vse to je dokumentirano s CE-znakom na napisni ploščici. Poleg tega se vsi proizvodi nahajajo tudi v seznamu Eurovent, kar je dokaz za pravilen način meritev parametrov v napravah za zaščito porabnikov. Prav tako je v praksi upoštevana tudi smernica 2002/95/EZ Evropske Unije o omejitvah uporabe nevarnih snovi (RoHS). Zaupajte kakovosti Toshiba klimatskih naprav-zaupajte proizvajalcem in specializiranemu montažnemu podjetju.

■ 100 % inverterska tehnologija ■ visoka gospodarnost ■ hladilni medij R410A ■ enostavna montaža

TOSHIBA I 3


RAV | Light CommeRCiAL

Vodilni kar se tiče tehnologije

TOSHIBA vlaga že desetletja v razvoj in izboljšave inverterske tehnologije, in lahko danes s ponosom trdimo, da vse Toshibine klimatske naprave, opremljene z inverterjem, uporabnikom zagotavljajo visoko učinkovitost in absolutno zanesljivost in natančnost pri delovanju. sodobne klimatske naprave sobno temperaturo ne uravnavajo več s vklopom in izklopom kompresorja, (= kompresorji s krmiljenjem fiksnega števila vrtljajev), temveč se poraba energije regulira s pomočjo inverterske tehnologije. Pri tem se z uporabo najmodernejše elektronike spreminja oskrba z elektriko, frekvenca in napetost kompresorja. Pri Vektor IPDU inversterski tehnologiji je regulacija števila vrtljajev možna v zelo velikem razponu. Korist • Z uravnavanjem števila vrtljajev kompresorja se proizvede le toliko moči, kolikor je potrebno. Napravo zaznamuje zelo majhna poraba energije. • Življenjska doba inverterske naprave je v primerjavi z življenjsko dobo naprave s fiksnim številom vrtljajev daljša, ker se kompresor ne uklaplja in izklaplja nenehno, temveč se spreminja le število vrtljajev.

Inverter – tehnologija prihodnosti Kako dobro funkcionira klima naprava z inverterskim upravljanjem je v veliki meri odvisno od treh najpomembnejših komponent. Dobro, da je TOSHIBA svojo pozornost usmerila na vse omenjene vidike enako intenzivno.

■ Krmilna elektronika ■ motor ■ Kompresor

4 I TOSHIBA


Krmilna elektronika Odvisno od obremenitve, inverter deluje v načinu delovanja PAM (način delovanja modulacije amplitude pulza) ali v načinu delovanja PWM (način delovanja modulacije širine pulza). Veliko število inverterskih naprav uporablja le enega od teh dveh krmiljenj, pri čemer pa TOSHIB-in Hibrid paralelno uporablja obe tehnologiji. Rezultat tega je visoka učinkovitost in zelo nizka poraba.

Temperatura v prostoru

Inverterska naprava

Inverter minimalizira temperaturno razliko „Standardna“ klimatska naprava ustvarja večje temperaturne razlike

Čas zagona je 30 % krajši

V primeru visoke obremenitve (velika razlika med želeno vrednostjo temperature v prostoru in dejansko temperaturo prostora), kot je to slučaj, ko klima napravo vključimo, deluje inverter v načinu delovanja PAM, ker je v tem načinu delovanja izkoristek 99%.

motor

Vsak TOSHIBIN kompresor potrebuje zanesljiv in zelo zmogljiv motor, pri katerem se število vrtljajev lahko spreminja. Kot rezultat intenzivnih mehanskih in električnih raziskav TOSHIBA uporablja motorje na enosmerni tok, katerih poli so opremljeni s trajnimi magneti. Uravnavanje števila vrtljajev motorja služi za določitev najbolj ustreznega števila vrtljajev kompresorja glede na trenutno obremenitev.

„Standardna“ klimatska naprava brez inverterja

Čas

V primeru manjše obremenitve (mala razlika med želeno vrednostjo temperature v prostoru in dejansko temperaturo prostora) se inverter preklopi na način delovanja PWM. V tem načinu je poraba električne energije najnižja, to pomeni da naprave deluje visoko učinkovito pri minimalni porabi energije.

Kompresor

Razvojni oddelek Toshibe je že nekaj let nazaj razvil kompresorje z dvojnim rotirajočim batom. Ta je sestavljen iz dveh, eden proti drugemu se rotirajočih batov, za katere je značilno, da so bolj učinkoviti in imajo daljšo življenjsko dobo. Nasprotna postavitev batov zagotavlja mehansko stabilnost in minimalne vibracije. Razen tega se število vrtljajev kompreosrjev z dvojno rotirajočimi bati lahko izvrstno regulira in so tudi veliko bolj tihi od klasičnih kompresorjev. Hladilna tekočina R410A veliko bolj učinkovito optimizira učinkovanje tega tipa kompresorja v primerjavi s ScrollKompresorji.

TOSHIBA I 5


RAV | Light CommeRCiAL

PoLNA oBRemeNiteV in DeLNA oBRemeNiteV: kaj je pomembno vedeti v zvezi s tem?

Načeloma se podatki o zmogljivosti klimatskih naprav v prospektih navedejo ob predpostavki 100% popolne obremenitve. Dejansko pa klima naprava deluje le 4% celotnega časa obratovanja v letu s 100% zmogljivostjo.

Kaj je razlog temu? Le nekaj dni v letu so zunanje temperature okoli 30 °C ali nad tem, in le v teh primerih je potrebna celotna zmogljivost naprave. Če se temperatura prostora približuje nastavljeni želeni temperaturi, deluje sistem z zmanjšano zmogljivostjo. Naprave, ki so v prostoru, ter na podlagi katerih je klima naprava tega prostora projektirana, ne delujejo vedno, ter število oseb, ki se v prostoru zadržuje, se spreminja. Odvisno od časa in pozicije sonca se energija, ki vpliva na prostor, spreminja.

Iz tega razloga je pomembno, da se ne primerjajo le podatki o zmogljivosti, temveč smo pozorni tudi na vrednosti, navedene pod delno obremenitvijo. Klimatska naprava deluje večino časa pod delno obremenitvijo in prav klimatske naprave znamke TOSHIBA so v območju delovanja pod delno obremenitvijo nepremagljive!

Iz tega izhaja naslednje: „pri povprečni zunanji temperaturi je potreben le delček maksimalne zmogljivosti klima naprave (klima naprava deluje večino časa pod temi pogoji)“.

Primer: Koeficient učinkovitosti pri hlajenju (EER) kasetne naprave tipa RAV-SM564UT-E/RAV-SP564AT-E s hladilno močjo 5,3 kW znaša po podatkovni knjigi 3,61 (ter po Eurovent – standardu znaša: notranja temperatura 27°C TK/19°C FK, zunanja temperatura 35°C FK pri cevovodu dolžine 7,5 m). V območju delne obremenitve, ki je veliko bolj pomembno, npr. pri zunanji temperaturi 25°C koeficient učinkovitosti pri hlajenju (v odvisnosti od notranje temperature, vlažnosti zraka in dolžine cevi) lahko znaša celo do 8,0!

6 I TOSHIBA


Ur

Delovni čas

Letno delovanje glede na zunanje temperature

Zunanja temperatura

6,0

Klimatska naprava pretežno deluje pri nižjih zunanjih temperaturah, torej z manjšim hladilnim učinkom = delovanje pri delni obremenitvi.

5,0 4,0 3,0 2,0kW

Potrebna hladilna moč

Potrebna hladilna moč

6,0 1,0 5,0 0,0 4,0 6,0 3,0 5,0 2,0 4,0 9,0 1,0 8,0 3,0 7,0 0,0 2,0 6,0

8,0

Zunanja temperatura

5,0 1,0 4,0 0,0 3,0

Koeficient učinkovitosti pri hlajenju (EER)

2,0 9,0 1,0 8,0 0,0 7,0 6,0 9,0 5,0 8,0 4,0 7,0 3,0 6,0 2,0 5,0 1,0 4,0 0,0 3,0

8,0 10%

20%

8,0

30%

40%

50%

60%

70%

80%

90%

100%

Koeficient učinkovitosti pri delni obremenitvi

10%

20%

30%

40%

50%

60%

70%

80%

90%

100%

10%

20%

30%

40%

50%

60%

70%

80%

90%

100%

2,0 1,0 0,0

Realizirana hladilna moč v % maksimalne vrednosti Toshiba posebej v tem območju ponuja najboljši koeficient učinkovitosti – in najnižje stroške energije

RAV-SP564AT-E RAV-SP564AT-E RAV-SP564AT-E RAV-SM564UT-E RAV-SM564UT-E RAV-SM564UT-E 25°C zunanje temperature 30°C zunanje temperature 35°C zunanje temperature

Primerjava: Specifikacija skladno s tehničnimi podatki: EER = 3,61 pri notranji temperaturi 27°C TK/19°C FK Zunanja temperatura 35°C TK in 100% obremenitev.

TOSHIBA I 7


RAV | Light CommeRCiAL

moČ, ViSoKA UČiNKoVitoSt iN ZANeSLJiVoSt. to so trije značilnosti toShiBiNih proizvodov segmenta Light Commercial.

Digital inverter

Zunanje enote »Digital Inverter« so zelo kompaktne in so zaradi malih dimenzij idealne za vgradnjo na mestih, kjer smo s prostorom omejeni. Za te zunanje enote je značilna majhna teža in kompaktnost v primerjavi s podobnimi napravami na trgu. Razen tega vas bo tudi razmerje med ceno in kvaliteto proizvoda prepričalo.

Super Digital inverter Kupcem, ki se zadovoljijo le z najboljšim, priporočamo da izberejo serijo Digital Inverter. Absolutni zmagovalec med tekmeci je ta serija zaradi njene visoke učinkovitost v ekstremnih pogojih, dolžine krogotoka za hladilno tekočino ali obratovanja hlajenja in ogrevanja.

Digital inverter Big

Serija BIG je ugodna multi verzija, katere uporaba je zanimiva takrat, ko obstaja le eno temperaturno območje in za optimalno razdelitev zraka uporabljamo več notranjih naprav. Sistem je koncipiran kot toplotna črpalka in zagotavlja ogrevanje pri zunanji temperaturi do - 20 °C.

8 I TOSHIBA


Digital inverter zunanje enote

■ Hlajenje/ogrevanje do -15 °C zunanje temperature* ■ TCC-LINK ■ Vektorska IPDU-tehnologija

■ Digital inverter naprave združujejo ekonomičnost in ekologijo v elegantnem ohišju. Najsodobnejša tehnologija skrbi za izjemne prihranke energije pri veliki moči. Montaža je enostavna, način reguliranja sistema pa zelo fleksibilen. Dizajn zunanjih enot je izjemno kompakten. Enote niso težke, zaradi česar so zelo primerne za inštalacijo na prostorsko omejenih mestih.

■ Kompaktne zunanje enote majhnih dimenzij ■ Do 35 % manjša teža kot pri drugih primerljivih napravah ■ Uporaba že obstoječih cevi R22 ali R407C. ■ Vse naprave so toplotne črpalke s funkcijo hlajenja in gretja (hlajenje, gretje, odvajanje vlage, avtomatika)

■ Vektorska IPDU inverter regulacija ■ Zimski režim delovanja ■ Kompresor z dvojnim rotirajočim batom, z reguliranim številom vrtljajev ■ Zelo dober izkoristek, do 3,24 v režimu hlajenja, oziroma do 3,9 v režimu gretja

■ Predhodno polnjenje s hladilnim medijem R410A do 20/30 m ■ Cevi dolžine do 30/50 m ■ Sistem autodiagnoze (na elektronski ploščici na zunanji enoti) ■ Temperaturne meje pri uporabi Hlajenje: -15° C - +43° C* Gretje: -15° C - +15° C

* pri postavitivi zunanje enote v zaveterni legi tudi pri nižjih zunanjih temperaturah

TOSHIBA I 9


RAV | Light CommeRCiAL

Super Digital inverter zunanje enote

■ Hlajenje do -15°C zunanje temperature* ■ Gretje do -20°C zunanje temperature ■ Ekstremno učinkovito ■ Notranje krmiljenje Vektor-IPDU

■ Klimatske naprave Super Digital Inverter so najvišje ocenjene glede energetski učinkovitosti, odlikujejo se v prihrankih in nizki energetski porabi. S koeficientom moči, ki dosega 4,52 med hlajenjem, so naprave osvojile vodilno mesto na tržišču, zato so cenjene povsod v Evropi. ■ Notranje krmiljenje Vektor-IPDU ■ Dvojni rotacijski kompresor z variabilno kontrolo hitrosti ■ Odličen koeficient učinkovitosti do 4,52 med hlajenjem in 4,79 med gretjem ■ Delovanje pri delni obremenitvi je mogoče do hitrosti 10 HZ kar omogoča najvišjo učinkovitost ■ Možna je uporaba obstoječih cevnih inštalacij z R22 ali R407 plinom

■ Vse enote so toplotne črpalke, ki omogočajo hlajenje in gretje, razvlaževanje in avtomatsko delovanje ■ Pri 4 & 5 kW modelih je v zunanji enoti vezje proti zamrzovanju ■ Vse enote so v energetskem razredu A. ■ Naprava deluje pri nizkih zunanjih temperaturah ■ Dolžina cevi med notranjo in zunanjo enoto je do 50/75 m ■ Sistem avtodiagnoze v elektroniki zunanje enote ■ Delovni temperaturni režim: Hlajenje: -15 °C to +43°C* Gretje: -20°C to +15° ■ 3 fazni model zmogljivosti 11, 14 in 16 kW Področje uporabe še bolj raznolik, izboljšana zmogljivost, dobavljiv od poletja naprej

* pri postavitivi zunanje enote v zaveterni legi tudi pri nižjih zunanjih temperaturah

10 I TOSHIBA


Digital inverter Big zunanje enote ■ Digital Inverter BIG je idealen za uporabo pri velikih Twin in Triple inštalacijah, ki so posebej uporabne v poslovnih prostorih, pisarnah, dvoranah, skladiščih ipd. Pogoj je, da je v celotnem prostoru nastavljena enaka temperatura. Pri tem sistemu se lahko na eno zunanjo enoto, ki ima moč 20,0 ali 25,0 kW s pomočjo različnih cevnih delilnikov, priključijo dve, tri ali štiri notranje enote. Zaradi delitve na več notranjih enot se doseže enakomerna porazdelitev temperature po prostoru.

■ 400V (3-faze)

■ Zunanja enota je kompaktna in lahka, zato je primerna za inštalacijo tudi kjer je stiska s prostorom.

■ Sistem avtodiagnoze v elektroniki zunanje enote

■ Vektorska-IPDU Inverter kontrola

■ Kompaktna zunanja enota majhnih dimenzij ■ Vse enote so toplotne črpalke, ki omogočajo hlajenje in gretje, razvlaževanje in avtomatsko delovanje ■ Delovanje pri nizkih zunanjih temperaturah

■ Inštalacija dvojčka ali trojčka ■ Visoka učinkovitost ■ Hlajenje do -15°C zunanje temperature* ■ Gretje do -20°C zunanje temperature

■ Dolžina cevi do 70 m

■ Temperaturni delovni režim: Hlajenje: -15 °C to +46°C* Gretje: -20°C to +15°C

■ Dvojni rotacijski kompresor z variabilno kontrolo hitrosti ■ Maksimalni koeficient učinkovitosti do 3,0 med hlajenjem do 3,20 med gretjem

* pri postavitivi zunanje enote v zaveterni legi tudi pri nižjih zunanjih temperaturah

Digital Inverter BIG

Tehnični podatki za toplotne črpalke

Zunanja enota

RAV-SM2244AT8-E

RAV-SM2804AT8-E

Hladilna moč

20,0

23,0

Grelna moč

22,4

27,0

7980/2217

9000/2500 57/58

Maksimalni pretok zraka Nivo zvočnega tlaka

●●

56/57

Nivo zvočne moči

●●

72/74

74/75

1540*900*320

1540*900*320

Dimencije (V x Š x G) Teža Cevna povezava Plin/Tekočina Maksimalna dolžina cevi

134

134

mm/''

19,1(¾")/12,7(½")

19,1(¾")/12,7(½")

m

70

70

Maksimalna dolžina cevi

30

30

Predpolnjena dolžina cevi

30

30

380-415/3/50

380-415/3/50

-15 - +46 / -20 - +15

-15 - +46 / -20 - +15

Napajanje Režim delovanja ● Hlajenje

°C

●●

● Gretje

TOSHIBA I 11


RAV | Light CommeRCiAL

Notranje naprave: pregled

■ Izboljšan dizajn ■ Precizno krmiljenje temperature ■ Zelo tiho delovanje

Stenska naprava

Stropna enota

4-potna kasetna enota

evro-raster 4 potna kasetna enota 12 I TOSHIBA

Zaradi enostavne montaže in visoke fleksibilnosti so stenske naprave vsestransko uporabne.

Pri stropnih napravah se zračni tok izpihuje vzdolž stropa, in se tako klima v prostoru optimizira skoraj neopazno.

Kasetne naprave imajo prednost, da so kompletno vgrajene v vmesni prostor v stropu. Ohlajen zrak se v prostor dovaja skozi 4 lamele, ki zagotavljajo enakomerno razdelitev zraka v prostoru.

Ta kaseta se perfektno prilega v vse Evro-raster stropove in z štirimi vodilnimi zračnimi lamelami zagotavlja najboljšo možno razdelitev zraka v prostoru.


■ TOSHIBA ponuja velik izbor notranjih naprav za obrtniške namene, tako da se lahko skoraj vse zahteve kupcev optimalno zadovoljijo in za vsakega kupca najdete ustrezno napravo.

■ Vse notranje naprave so kompatibilne z zunanjimi napravami serije Digital Inverter ali Super Digital Inverter, odvisno od zmogljivosti le teh (z izjemo Flexi modela). V primeru twin ali multi inštalacije je kombinacija z digitalnim inverterjem BIG lahko koristna.

■ V odvisnosti od danih prostorskih pogojev lahko izbirate med stenskimi, stropnimi in »Flexi » napravami, ki se enostavno vgradijo. Za vgradnjo kanalskih in kasetnih naprav potrebujemo še manj prostora, ter so skoraj nevidne in ne vplivajo na notranji videz prostora.

■ Razen dizajna, učinkovitosti in zanesljivosti je krmiljenje eden od pomembnih kriterijev pri izboru ustrezne naprave. Več različnih daljinskih upravljalnikov in modulov omogoča individualno kontrolo klima naprave, glede na potrebe uporabnika; upravljanje posameznih GSM vmesnikov je možna preko centralnega krmiljenja.

Kanalska enota

Kanalske naprave so vgrajene v vmesni prostor v stropu, razen njihovih panelov za izpihovanje in vsrkavanje zraka. Večje število izhodov zagotavlja enakomerno temperaturo v vseh predelih prostora.

Ultra ploska enota

Če je na voljo omejen vmesni prostor v stropu je idealna rešitev vgradnja ultra ploske enote, ker znaša višina naprave le 21 cm.

Visoko tlačna kanalska enota

Flexi enota

Pri klimatizaciji večjih objektov je večinoma potreben višji zunanji statični pritisk. Takšen visok pritisk zagotavlja visoko tlačna kanalska enota, in ob enem zagotavlja vse prednosti kanalske enote.

Kot že naziv enote pove, je ta predvsem namenjena za fleksibilno montažo. Enoto lahko montiramo na steno ali na strop.

TOSHIBA I 13


RAV | Light CommeRCiAL

Stenske enote

■ Nov dizajn ■ Precizno reguliranje temperature ■ Zelo tiho delovanje

■ S stensko inverter napravo za poslovne prostore, Toshiba ponuja elegantno in vitko napravo za urade, restavracije in podobne prostore, kjer so potrebne tihe, kompaktne in enostavne rešitve. Stenska naprava je razen tega opremljena z najnovejšim Toshiba filtrom. ■ -

Trojni filtrirni sistem: velik pralni filter za prah Super-oxi deo filtrirni trak Super-sterilizer filtrirni trak

■ Velika lamela za vodenje in optimalno usmerjanje zraka v prostoru

■ Infrardeči daljinski upravljalnik, skupaj s časovno uro za 24 ur ■ Avtomatska ponovna vključitev ob ponovnem vklopu elektrike ■ Cevovodi se lahko priključijo na obeh straneh ■ Sistem autodiagnoze Pribor: ■ Kabelski daljinski upravljalnik, tedenski časovni programator, centralni daljinski upravljalnik (ni potreben nikakršen adapter), modul za indikacijo delovanja in okvar, vmesnik za računalnik LonWorks intn.

■ Tih tristopenjski ventilator

Vštet je infrardeči daljinski upravljalnik

14 I TOSHIBA


Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM566KRT-E RAV-SM563AT-E

RAV-SM806KRT-E RAV-SM803AT-E

Hladilna moč

kW

5,0 (1,5-5,6)

6,7 (1,5-8,0)

Odvzem moči

kW

1,66 (0,4-1,86)

2,37 (0,5-2,85)

Izkoristek (EER)

3,01

2,83

Energijski razred

B

C

830

1185

Letna poraba energije

kWh

Grelna moč

kW

5,6 (1,5-6,3)

8,0 (1,5-9,0)

Odvzem moči

kW

1,64 (0,4-2,4)

2,49 (0,5-3,46)

Izkoristek (COP)

3,41

3,21

Energijski razred

B

C

Notranja enota Količina zraka (maks.)

m3/h / l/s

RAV-SM566KRT-E

RAV-SM806KRT-E

840 / 660 - 233/183

1020 / 660 - 283 / 183

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

42 - 39 - 38

47 - 41 - 36

Raven hrupa

dB(A)

57 - 54 - 51

62 - 56 - 51

Dimenzije

mm

320×1050×228

320×1050×228

Teža

kg

12

12

RAV-SM563AT-E

RAV-SM803AT-E

Zunanja enota

2400 / 667

2700 / 750

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

46/48

48/50

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/65

65/67

Dimenzije

mm

550x780x290

550x780x290

Količina zraka (maks.)

m3/h

Teža Cevna povezava plin/tekočina

/ l/s

kg

38

44

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

Dolžina cevi, maksimalno

m

30

30

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

Prednapolnjenje Napajanje

m

20

20

V-ph-Hz

220/240-1-50

220/240-1-50

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

Območje delovanja

°C

●●

Super Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM566KRT-E RAV-SP564AT-E

RAV-SM806KRT-E RAV-SP804AT-E

Hladilna moč

kW

5,0 (1,2-5,6)

7,1 (1,9-8,0)

Odvzem moči

kW

1,44 (0,21-2,05)

2,21 (0,30-2,88)

Izkoristek (EER)

3,47

3,21

Energijski razred

A

A

720

1105

Letna poraba energije

kWh

Grelna moč

kW

5,6 (1,5-5,6)

8,0 (1,3-10,6)

Odvzem moči

kW

1,55 (0,17-2,57)

2,34 (0,27-3,87)

Izkoristek (COP)

3,73

3,42

Energijski razred

A

B

RAV-SM566KRT-E

RAV-SM806KRT-E

840 / 660 - 233/183

1020 / 660 - 283 / 183

Notranja enota Količina zraka (maks.)

m3/h

/ l/s

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

42 - 39 - 38

47 - 41 - 36

Raven hrupa

dB(A)

57 - 54 - 51

62 - 56 - 51

Dimenzije

mm

320×1050×228

320×1050×228

Teža

kg

12

12

RAV-SP564AT-E

RAV-SP804AT-E

2400 / 667

3000 / 833 48/49

Zunanja enota Količina zraka (maks.)

m3/h / l/s

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

47/48

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/64

64/65

Dimenzije

mm

550x780x290

890x900x320

Teža Cevna povezava plin/tekočina

kg

44

63

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

Dolžina cevi, maksimalno

m

50

50

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

Prednapolnjenje Napajanje Območje delovanja ● Hlajenje

m

20

30

V-ph-Hz

220/240-1-50

220/240-1-50

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

°C

●●

● Gretje

TOSHIBA I 15


RAV | Light CommeRCiAL

Stenske enote

■ Nizka zvočna raven ■ Optimalno reguliranje lamel za usmerjanje zraka ■ Možen dovod svežega zraka ■ Majhna višina naprave, samo 210 mm

■ Stropna inverter enota je primerna za veliko različnih namenov, je idealna rešitev za urade, zdravniške ordinacije, trgovine in restavracije. Avtomatsko krmiljenje lamel za usmerjanje zraka in nizka raven hrupa so glavne odlike te tehnično inovativne naprave. Zaradi optimalne higiene zbiralna kondenzna posoda preprečuje nastanek plesni, zaradi materiala iz PP smole pa je odporna tudi proti madežem. Lahko se jo reciklira. ■ Zelo majhna višina naprave, samo 210 mm ■ Natančna regulacija temperature ■ Filter za prah in pokrov filtra se lahko snameta in opereta ■ Avtomatska regulacija lamel za usmerjanje zraka, odvisno od režima delovanja (hlajenje, gretje) za udobno usmerjanje zraka v prostoru ■ Tih tristopenjski ventilator, samo 30 dB(A) (RAV-SM564CTE)

■ Možen je dovod svežega zraka (skozi predhodno izvedeno odprtino premera 92 mm) z zunanjim ventilatorjem (10-20 %) (upravljanje s pomočjo žičnega daljinskega upravljalnika) ■ Avtomatska ponovna vključitev ob ponovnem vklopu elektrike ■ Sistem avtodiagnoze Pribor: ■ Infrardeči daljinski upravljalnik, žični daljinski upravljalnik, tedenska časovna ura, centralni daljinski upravljalnik (preko adapterja), modul za prikaz delovanja in okvar, vmesnik za LonWorks računalnik itd. ■ Črpalka za kondenzat (TCB-DP22CE2) višina dviganja 600 mm, ustrezen kotni element TCB-KP12CE2 za RAV-SM564/804CT-E oziroma TCB-KP22CE2 za RAV-SM1104/1404CT-E

V režimu hlajenja so lamele za usmerjanje zraka kontinuirano obrnjene v zgornjem delu (med položajema 1 in 3).

Pri stropnih napravah se lahko zračni tok nastavi s pomočjo lamel za usmerjanje zraka tako, da zrak kroži nad osebo.

16 I TOSHIBA

Da bi v režimu gretja dosegli hitrejši efekt gretja, lamele za usmerjanje zraka kontinuirano nihajo po celotnem območju (položaj 1 do 5).


Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564CT-E RAV-SM563AT-E

RAV-SM804CT-E RAV-SM803AT-E

RAV-SM1104CT-E RAV-SM1103AT-E1

RAV-SM1404CT-E RAV-SM1403AT-E1 12,3 (3,0-13,2)

Hladilna moč

kW

5,0 (1,5-5,6)

7,0 (1,5-7,4)

10,0 (3,0-11,2)

Odvzem moči

kW

1,82

2,53

3,51

4,52

2,75

2,77

2,85

2,72

Izkoristek (EER) Energijski razred Letna poraba energije

kWh

D

D

C

D

910

1265

1755

2260 14,0 (3,0-16,0)

Grelna moč

kW

5,6 (1,5-6,3)

8,0 (1,5-9,0)

11,2 (3,0-12,5)

Odvzem moči

kW

1,64

2,47

3,2

4,14

Izkoristek (COP)

3,41

3,24

3,5

3,38

Energijski razred

B

C

B

C

Notranja enota Količina zraka (maks.)

RAV-SM564CT-E

RAV-SM804CT-E

RAV-SM1104CT-E

RAV-SM1404CT-E

m3/h / l/s

780 / 600 - 217 / 167

1110 / 876 - 308 / 243

1650 / 1270 - 458 / 352

1800 / 1386 - 500 / 385 43/40/37

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

38/33/30

38/36/33

41/38/35

Raven hrupa

dB(A)

51

53

56

58

Dimenzije

mm

210×910×680

210×1180×680

210×1595×680

210×1595×680

Teža

kg

21

25

33

33

RAV-SM563AT-E

RAV-SM803AT-E

RAV-SM1103AT-E1

RAV-SM1403AT-E1

Zunanja enota m3/h

2400 / 667

2700 / 750

4500 / 1250

4500 / 1250

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

46/48

48/50

53/54

54/54

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/65

65/67

70/70

71/70

Dimenzije

mm

550x780x290

550x780x290

795x900x320

795x900x320

Količina zraka (maks.)

Teža Cevna povezava plin/tekočina

/ l/s

kg

38

44

76

76

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

Dolžina cevi, maksimalno

m

30

30

50

50

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

30

30

Prednapolnjenje Napajanje

m

20

20

30

30

V-ph-Hz

220/240-1-50

220/240-1-50

220/240-1-50

220/240-1-50

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

Območje delovanja

°C

●●

Super Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564CT-E RAV-SP564AT-E

RAV-SM804CT-E RAV-SP804AT-E

RAV-SM1104CT-E RAV-SP1104AT-E

RAV-SM1104CT-E RAV-SP1104AT8-E

RAV-SM1404CT-E RAV-SP1404AT-E

RAV-SM1404CT-E RAV-SP1404AT8-E 12,5 (2,6-14,0)

Hladilna moč

kW

5,0 (1,2-5,6)

7,1 (1,9-8,0)

10,0 (3,0-12,0)

10,0 (2,6-12,0)

12,5 (2,6-14,0)

Odvzem moči

kW

1,56

2,1

2,67

2,79

3,73

3,83

3,21

3,21

3,75

3,58

3,35

3,26

Izkoristek (EER) Energijski razred Letna poraba energije

kWh

A

A

A

A

A

A

780

1105

1335

1395

1865

1915 14,0 (2,4-18,0)

Grelna moč

kW

5,6 (0,9-7,4)

8,0 (1,3-10,6)

11,2 (2,4-13,0)

11,2 (2,4-14,0)

14,0 (2,4-16,5)

Odvzem moči

kW

1,47

2,16

2,62

2,67

3,65

3,70

Izkoristek (COP)

3,81

3,70

4,27

4,19

3,84

3,78

Energijski razred

A

A

A

A

A

A

RAV-SM564CT-E

RAV-SM804CT-E

RAV-SM1104CT-E

RAV-SM1104CT-E

RAV-SM1404CT-E

RAV-SM1404CT-E

Notranja enota

780 / 600 - 217 / 167

1110 / 876 - 308 / 243

1650 / 1270 - 458 / 352

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

38/33/30

38/36/33

41/38/35

41/38/35

43/40/37

Raven hrupa

dB(A)

51

53

56

56

58

58

Dimenzije

mm

210×910×680

210×1180×680

210×1595×680

210×1595×680

210×1595×680

210×1595×680

Teža

kg

21

25

33

33

33

33

RAV-SP564AT-E

RAV-SP804AT-E

RAV-SP1104AT-E

RAV-SP1104AT8-E

RAV-SP1404AT-E

RAV-SP1404AT8-E

2400 / 667

3000 / 833

6060 / 1683

6060 / 1683

6180 / 1716

6180 / 1717

Količina zraka (maks.)

m3/h

/ l/s

Zunanja enota

1650 / 1270 - 458 / 352 1800 / 1386 - 500 / 385 1800 / 1386 - 500 / 385 43/40/37

Količina zraka (maks.)

m3/h / l/s

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

47/48

48/49

49/50

49/50

51/52

51/52

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/64

64/65

66/67

66/67

68/69

68/69

Dimenzije

mm

550×780×290

890×900×290

1340×900×320

1340×900×320

1340×900×320

1340×900×320

Teža

kg

44

63

93

95

93

95

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

Cevna povezava plin/tekočina Dolžina cevi, maksimalno

m

50

50

75

75

75

75

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

30

30

30

30

Prednapolnjenje Napajanje Območje delovanja ● Hlajenje

m

20

30

30

30

30

30

V-ph-Hz

220/240-1-50

220/240-1-50

220/240-1-50

380/415-3-50

220/240-1-50

380/415-3-50

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

°C

● ● -15 - +43°C / -20 - +15°C

● Gretje

TOSHIBA I 17


RAV | Light CommeRCiAL

4-smerne kasetne enote

■ Popolna integracija v strop ■ Lep dizajn s paneli v dveh variantah ■ Možen dovod svežega zraka ■ Majhna višina enote ■ Individualno krmiljenje lamel

■ Nova 4-smerna kaseta se neopazno prilega v vsak votel vmesni prostor na stropu. Na novo razvit turbo aksialni ventilator omogoča zelo tiho delovanje enote, medtem ko izboljšan dizajn stropnih panelov zagotavlja popolno razporejanje zraka z zelo nizkimi temperaturnimi razlikami.

■ Filter za prah in stropni panel lahko brez težav odstranimo in operemo

■ Dva na novo razvita stropna panela omogočata spreminjanje zračnega toka in sicer direktno ali na široko.

■ Zelo nizka enota (samo 256 oziroma 319 mm). Možen dovod svežega zraka s pomočjo zunanjega ventilatorja (do 20%), s katerim lahko upravljamo s pomočjo kabelskega daljinskega upravljalnika

■ Individualno Multi lamelarno upravljanje: 4 neodvisno delujoči motorji, ki upravljajo z lamelami in omogočajo hkratno obračanje, izmenično obračanje (režim gretja) in izmenično krožno obračanje (režim hlajenja) ■ 8°C temperature med gretjem (zaščita proti zmrzovanju) ■ Energetsko varčno delovanje (Save Mode - Varčno delovanje), dovod moči je omejen na 75% nominalne vrednosti ■ Funkcija samočiščenja: po končanem delovanju ventilator še naprej deluje in posuši toplotni izmenjevalec, s čimer je preprečeno nabiranje bakterij in virusov v notranjosti naprave. ■ Kapsula z ioni Ag+ za odstranjevanje neprijetnih vonjav v kapici za kondenzat

■ Natančna nastavitev temperature ■ Tih tristopenjski ventilator – samo 28 dB(A) (RAV-SM564UT-E)

■ Vgrajena je črpalka za kondenzat s prevzemanjem do 850 mm ■ Samodejna ponovna vključitev v primeru prekinitve električnega toka ■ Avto-diagnostični sistem Pribor: ■ Infrardeči daljinski upravljalnik (RBC-AX32U(W)-E), kabelski daljinski upravljalnik, tedenski časovni programator, centralni daljinski upravljalnik (preko adapterja), modul za indiciranje delovanja in okvar, vmesnik za računalnik LonWorks itd.

Variante z 2 paneloma

a b

b

a

a b

18 I TOSHIBA

b

RBC-U31PG(W)-E bela barva meseca, za široko kroženje zraka RBC-U31PGS(W)-E bela barva meseca, za direktno kroženje zraka (opcija izpihovanja)


Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564UT-E RAV-SM563AT-E

RAV-SM804UT-E RAV-SM803AT-E

RAV-SM1104UT-E RAV-SM1103AT-E1

RAV-SM1404UT-E RAV-SM1403AT-E1

RAV-SM1604UT-E RAV-SM1603AT-E

Hladilna moč

kW

5,3 (1,5-5,6)

6,7 (1,5-8,0)

10,0 (3,0-11,2)

12,0 (3,0-13,2)

14,0

Odvzem moči Izkoristek (EER) Energijski razred Letna poraba energije Grelna moč Odvzem moči Izkoristek (COP) Energijski razred

kW

● ● ● ● ● ● ● ●

1,65 3,21 A 825 5,6 (1,5-6,3) 1,44 3,89 A

2,09 3,21 A 1045 8,0 (1,5-9,0) 2,21 3,62 A

3,11 3,22 A 1555 11,2 (3,0-13,0) 2,93 3,82 A

3,74 3,21 A 1870 14,0 (3,0-16,0) 3,8 3,68 A

4,49 3,12 B 2245 16,0 4,43 3,61 A

kWh kW kW

Notranja enota Količina zraka (maks.)

RAV-SM564UT-E

RAV-SM804UT-E

RAV-SM1104UT-E

RAV-SM1404UT-E

RAV-SM1604UT-E

m3/h / l/s

1050 / 780 - 291 / 217

1230 / 810 - 341 / 225

2010 / 1170 - 558 / 325

2010 / 1230 - 583 / 341

2130 / 1260 - 592 / 350

dB(A) dB(A) mm kg mm kg

32/29/28 47 256×840×840 20 30×950×950 4,2

35/31/28 50 256×840×840 20 30×950×950 4,2

43/38/33 58 319×840×840 24 30×950×950 4,2

44/38/34 59 319×840×840 24 30×950×950 4,2

45/40/36 60 319×840×840 24 30×950×950 4,2

RAV-SM563AT-E

RAV-SM803AT-E

RAV-SM1103AT-E1

RAV-SM1403AT-E1

RAV-SM1603AT-E

Raven zvočnega tlaka (h/m/n) Raven hrupa Dimenzije Teža Dimenzije maske Teža maske Zunanja enota Količina zraka (maks.)

m3/h

Raven zvočnega tlaka Raven hrupa Dimenzije Teža Cevna povezava plin/tekočina Dolžina cevi, maksimalno Višinska razlika, maksimalno Prednapolnjenje Napajanje Območje delovanja

dB(A) dB(A) mm kg mm/" m m m V-ph-Hz °C

/ l/s

2400 / 667

2700 / 750

4500 / 1250

4500 / 1250

6180/1717

●● ●●

46/48 63/65 550×780×290 38 12,7(1/2) / 6,35(1/4) 30 30 20 220/240-1-50

48/50 65/67 550×780×290 44 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 30 30 20 220/240-1-50

53/54 70/71 795×900×320 76 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 50 30 30 220/240-1-50

54/54 71/70 795×900×320 76 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 50 30 30 220/240-1-50

51/53 68/70 1340×900×320 99 15,9 (5/8) / 9,5 (3/8) 50 30 30 220/240-1-50

●●

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

Super Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564UT-E RAV-SP564AT-E

RAV-SM804UT-E RAV-SP804AT-E

RAV-SM1104UT-E RAV-SP1104AT-E

RAV-SM1104UT-E RAV-SP1104AT8-E

RAV-SM1404UT-E RAV-SP1404AT-E

RAV-SM1404UT-E RAV-SP1404AT8-E

RAV-SM1604UT-E RAV-SP1604AT8-E

Hladilna moč

kW

5,3 (1,2-5,6)

7,1 (1,9-8,0)

10,0 (2,6-12,0)

10,0 (2,6-12,0)

12,5 (2,6-14,0)

12,5 (2,6-14,0)

14,0 (2,6-14,0)

Odvzem moči Izkoristek (EER) Energijski razred Letna poraba energije Grelna moč Odvzem moči Izkoristek (COP) Energijski razred

kW

● ● ● ● ● ● ● ●

1,47 3,61 A 735 5,6 (0,9-8,1) 1,21 4,63 A

1,86 3,82 A 930 8,0 (1,3-11,3) 1,91 4,19 A

2,21 4,52 A 1105 11,2 (2,4-13,0) 2,34 4,79 A

2,37 4,22 A 1185 11,2 (2,4-15,6) 2,42 4,63 A

3,16 3,96 1580 14,0 (2,4-16,5) 3,21 4,36 A

3,46 3,61 1730 14,0 (2,4-18,0) 3,42 4,09 A

4,49 3,12 B 2245 16,0 (2,4-19,0) 4,30 3,72 A

RAV-SM564UT-E

RAV-SM804UT-E

RAV-SM1104UT-E

RAV-SM1104UT-E

RAV-SM1404UT-E

RAV-SM1404UT-E

RAV-SM1604UT-E

1050 / 780 - 291 / 217

1230 / 810 - 341 / 225

2010 / 1170 - 558 / 325

32/29/28 47 256×840×840 20 30×950×950 4,2

35/31/28 50 256×840×840 20 30×950×950 4,2

43/38/33 58 319×840×840 24 30×950×950 4,2

43/38/33 58 319×840×840 24 30×950×950 4,2

44/38/34 59 319×840×840 24 30×950×950 4,2

44/38/34 59 319×840×840 24 30×950×950 4,2

45/40/36 60/55/51 319×840×840 24 30×950×950 4,2

RAV-SP564AT-E

RAV-SP804AT-E

RAV-SP1104AT-E

RAV-SP1104AT8-E

RAV-SP1404AT-E

RAV-SP1404AT8-E

RAV-SP1604AT8-E

2400 / 667

3000 / 833

6060 / 1683

6060 / 1683

6180 / 1716

6180 / 1717

6180 / 1717

47/48

48/49

49/50

49/50

51/52

51/52

51/53

63/64 550x780x290 44 12,7(1/2) / 6,35(1/4) 50 30 20 220/240-1-50

64/65 890x900x290 63 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 50 30 30 220/240-1-50

66/67 1.340x900x320 93 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 75 30 30 220/240-1-50

66/67 1.340x900x320 95 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 75 30 30 380/415-3-50

68/69 1.340x900x320 93 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 75 30 30 220/240-1-50

68/69 1.340x900x320 95 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 75 30 30 380/415-3-50

68/70 1.340x900x320 95 15,9(5/8) / 9,5(3/8) 75 30 30 380/415-3-50

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

kWh kW kW

Notranja enota Količina zraka (maks.) Raven zvočnega tlaka (h/m/n) Raven hrupa Dimenzije Teža Dimenzije maske Teža maske

m3/h

/ l/s

dB(A) dB(A) mm kg mm kg

Zunanja enota Količina zraka (maks.)

m3/h / l/s

Raven zvočnega tlaka Raven hrupa Dimenzije Teža Cevna povezava plin/tekočina Dolžina cevi, maksimalno Višinska razlika, maksimalno Prednapolnjenje Napajanje Območje delovanja

dB(A) dB(A) mm kg mm/" m m m V-ph-Hz °C

● Hlajenje

● Gretje

●● ●●

●●

2010 / 1170 - 558 / 325 2010 / 1230 - 583 / 341 2010 / 1230 - 583 / 341 2130 / 1260 - 592 / 350

TOSHIBA I 19


RAV | Light CommeRCiAL

evro-Raster 4-smerna kasetna enota

■ Lep in kompakten dizajn ■ Primeren za vse evroraster stropove ■ Možen je dovod svežega zraka ■ Majhna višina naprave

■ Evro-Raster kaseta s 4 odprtinami za izhod zraka zaradi svojih dimenzij predstavlja kompaktno napravo z 575 x 575 mm, kar je idealna rešitev za vse standardne evroraster stropove. Zaradi novo razvitega turbo aksialnega ventilatorja je naprava zelo tiha; razen tega dizajn zračnega izpusta preprečuje nabiranje prahu na stropu.

■ Možen je dovod svežega zraka z zunanjim ventilatorjem (maks. 15%) (možna nastavitev s pomočjo žičnega daljinskega upravljalnika)

■ Kompaktna notranja enota se lahko integrira v obstoječe evroraster stropove

■ Avtomatska ponovna vključitev ob ponovnem vklopu elektrike

■ Vgrajena je črpalka za kondenzat, dvižne višine 850 mm

■ Sistem autodiagnoze ■ Natančna regulacija evro-raster temperature Pribor: ■ Filter za prah in stropno masko lahko snamemo in operemo ■ Štiri lamele za usmerjanje in optimalno porazdelitev zraka v prostoru (do 2 lameli lahko zapremo) ■ Tihi, tristopenjski ventilator ■ Zelo majhna višina naprave, samo 268 mm

20 I TOSHIBA

■ Infrardeči daljinski upravljalnik z zunanjim sprejemnikom (TCB-AX32E2), žični daljinski upravljalnik, tedenska programska ura, centralni daljinski upravljalnik (preko adapterja), modul za indikacijo delovanja in okvar, vmesnik za LonWorks računalnik itd.


Digital Inverter Toplotna črpalka Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564MUT-E RAV-SM563AT-E

Super Digital Inverter Toplotna črpalka Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564MUT-E RAV-SP564AT-E

Hladilna moč

kW

5,0 (1,5-5,6)

Hladilna moč

kW

Odvzem moči

kW

1,61

Odvzem moči

kW

1,56

3,11

Izkoristek (EER)

3,21

Izkoristek (EER)

B

Letna poraba energije

Energijski razred kWh

805

Grelna moč

kW

5,6 (1,5-6,3)

Odvzem moči

kW

1,61

Izkoristek (COP)

3,48

Energijski razred

B RAV-SM564MUT-E

Notranja enota: m3/h / l/s

798 / 546 - 222 / 152

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

43/39/34

Raven hrupa

dB(A)

58

Dimenzije

mm

268×575×575

Količina zraka (maks.)

Teža

kg

16

Dimenzije maske

mm

27x700x700

Teža maske

kg

3 RAV-SM563AT-E

Zunanja enota

A

kWh

780

Grelna moč

kW

5,6 (0,9-7,4)

Odvzem moči

kW

1,54

Izkoristek (COP)

3,64

Energijski razred

A RAV-SM564MUT-E

Notranja enota: m3/h / l/s

798 / 546 - 222 / 152

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

43/39/34

Raven hrupa

dB(A)

58

Dimenzije

mm

268×575×575

Količina zraka (maks.)

Teža

kg

16

Dimenzije maske

mm

27x700x700

Teža maske

kg

3 RAV-SP564AT-E

Zunanja enota

2400 / 667

Količina zraka (maks.)

dB(A)

●●

46/48

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/65

Raven hrupa

dB(A)

●●

Dimenzije

mm

Dimenzije

mm

Teža Cevna povezava plin/tekočina

/ l/s

Letna poraba energije

Raven zvočnega tlaka

Količina zraka (maks.)

m3/h

Energijski razred

550x780x290

kg

38

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

5,0 (1,2-5,6)

Teža Cevna povezava plin/tekočina

m3/h

/ l/s

400 / 667 47/48 63/64 550×780×290

kg

44

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

Dolžina cevi, maksimalno

m

30

Dolžina cevi, maksimalno

m

50

Višinska razlika, maksimalno

m

30

Višinska razlika, maksimalno

m

30

Prednapolnjenje

m

20

Prednapolnjenje

m

20

V-ph-Hz

220/240-1-50

V-ph-Hz

220/240-1-50

Napajanje Območje delovanja ● Hlajenje

°C

●●

-15 - +43°C / -15 - +15°C

Napajanje Območje delovanja

°C

●●

-15 - +43°C / -20 - +15°C

● Gretje

TOSHIBA I 21


RAV | Light CommeRCiAL

Kanalska enota

■ Skrita inštalacija ■ Široko področje uporabe ■ Vključena je črpalka za kondenzat

■ Kanalske enote so zelo primerne za montažo v spuščen strop, saj so skoraj neopazne, razen sesalnih in izpustnih mask. Odvisno od oblike prostora se klimatizirani zrak lahko izpušča skozi več odprtin za zrak v stropu.

■ Dovod svežega zraka (skozi predhodno izvedeno odprtino premera 125 mm) z zunanjim ventilatorjem (možno je upravljanje s pomočjo žičnega daljinskega upravljalnika) ■ Vgrajena je črpalka za kondenzat, dvižne višine do 290 mm

■ Boljša estetska rešitev zaradi neopazne montaže ■ Avtomatska ponovna vključitev ob ponovnem vklopu elektrike ■ Natančna nastavitev temperature ■ Sistem autodiagnoze ■ Filter za prah na vhodu zraka na spodnji strani Pribor: ■ Statični tlak 40 Pa (standardno) se lahko poveča do 120 Pa ■ Infrardeči daljinski upravljalnik (TCB-AX32E2), žični daljinski upravljalnik, tedenska programska ura, centralni daljinski upravljalnik (preko adapterja), modul za indikacijo delovanja in okvar, vmesnik za LonWorks računalnik, itd.

■ Možna je kombinacija z ventilacijsko napravo (v idealnem primeru klimatska naprava upravlja z ventilacijo) ■ Tih tristopenjski ventilator, samo 33 dB(A) (RAV-SM566BT-E) ■ Nizka višina enote, samo 275 mm

Če do stropa še ni vmesnega prostora, je možno s pomočjo spuščenega stropa samo na eni strani prostora izdelati skoraj nevidno klimatizacijo.

V obstoječem spuščenem stropu se zrak v prostoru vsesava skozi spodnji del klimatske enote, nakar se klimatizira in nato skozi zračne kanale in difuzorje ponovno vrača nazaj v prostor.

Klimatska enota Rešetka na izpustu zraka

22 I TOSHIBA

Rešetka za ventilacijo

Klimatska enota Rešetka na izpustu zraka

Rešetka za ventilacijo

Pri kanalskih enotah so možne najrazličnejše variante montaže. Z montažo nekaj zračnih kanalov in izpustov je možno doseči optimalno porazdelitev zraka.


Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM566BT-E RAV-SM563AT-E

RAV-SM806BT-E RAV-SM803AT-E

RAV-SM1106BT-E RAV-SM1103AT-E1

RAV-SM1406BT-E RAV-SM1403AT-E1

RAV-SM1606BT-E RAV-SM1603AT-E

Hladilna moč

kW

5,0 (1,5-5,6)

6,7 (1,5-7,4)

10,0 (3,0-11,2)

12,1 (3,0-13,2)

14,0 (3,0-16,0)

Odvzem moči

kW

1,78

2,38

3,50

4,28

5,13

Izkoristek (EER)

2,81

2,81

2,86

2,83

2,73

Energijski razred

C

C

C

C

D

Letna poraba energije

kWh

890

1265

1780

2210

2210

Grelna moč

kW

5,6 (1,5-6,3)

8,0 (1,5-9,0)

11,2 (3,0-12,5)

13,4 (3,0-16,0)

16,0 (3,0-18,0)

Odvzem moči

kW

1,71

2,41

3,14

3,91

4,69

Izkoristek (COP)

3,27

3,32

3,57

3,43

3,41

Energijski razred

C

C

B

B

B

RAV-SM566BT-E

RAV-SM806BT-E

RAV-SM1106BT-E

RAV-SM1406BT-E

RAV-SM1606BT-E 2100 / 1260 - 583 / 350

Notranja enota m3/h

800 / 480 - 222 / 133

1200 / 720 - 333 / 200

2100 / 1260 - 583 / 350

2100 / 1260 - 583 / 350

Pa

30/120

30/120

50/120

50/120

50/120

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

33/29/25

34/30/26

40/36/33

40/36/33

40/36/33

Raven hrupa

dB(A)

55

55

63

63

63/58/54

Dimenzije

mm

275×700×750

275×1000×750

275×1400×750

275×1400×750

275×1400×750

Teža

kg

23

30

40

40

40

RAV-SM563AT-E

RAV-SM803AT-E

RAV-SM1103AT-E1

RAV-SM1403AT-E1

RAV-SM1603AT-E

2400 / 667

2700 / 750

4500 / 1250

4500 / 1250

6180 / 1717 51/53

Količina zraka (maks.) Zunanji statični tlak

/ l/s

Zunanja enota Količina zraka (maks.)

m3/h / l/s

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

46/48

48/50

53/54

54/54

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/65

65/67

70/71

71/70

68/70

Dimenzije

mm

550×780×290

550×780×290

795×900×320

795×900×320

1340×900×320

Teža

kg

38

44

76

76

99

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

Dolžina cevi, maksimalno

m

30

30

50

50

50

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

30

30

30

Prednapolnjenje

m

20

20

30

30

30

V-ph-Hz

220/240-1-50

220/240-1-50

220/240-1-50

220/240-1-50

220/240-1-50

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

Cevna povezava plin/tekočina

Napajanje Območje delovanja

°C

●●

Super Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM566BT-E RAV-SP564AT-E

RAV-SM806BT-E RAV-SP804AT-E

RAV-SM1106BT-E RAV-SP1104AT-E

RAV-SM1106BT-E RAV-SP1104AT8-E

RAV-SM1406BT-E RAV-SP1404AT-E

RAV-SM1406BT-E RAV-SP1404AT8-E

RAV-SM1606BT-E RAV-SP1604AT8-E 14,0 (2,6-16,0)

Hladilna moč

kW

5,0 (1,2-5,6)

7,1 (1,9-8,0)

10,0 (2,6-12,0)

10,0 (2,6-12,0)

12,5 (2,6-14,0)

12,5 (2,6-14,0)

Odvzem moči

kW

1,56

2,06

2,64

2,64

3,83

3,86

4,65

3,21

3,45

3,79

3,79

3,26

3,24

3,01

Izkoristek (EER) Energijski razred Letna poraba energije

kWh

A

A

A

A

A

A

B

780

1105

1470

1470

1915

1930

1930

Grelna moč

kW

5,6 (0,9-7,4)

8,0 (1,3-10,6)

11,2 (2,77-13,0)

11,2 (2,4-14,0)

14,0 (2,4-16,5)

14,0 (2,4-18,0)

16,0 (2,4-19,0)

Odvzem moči

kW

1,55

2,21

2,77

2,77

3,67

3,67

4,60

Izkoristek (COP)

3,61

3,62

4,04

4,04

3,81

3,81

3,48

Energijski razred

A

A

A

A

A

A

B

RAV-SM1106BT-E

RAV-SM1106BT-E

RAV-SM1406BT-E

RAV-SM1406BT-E

RAV-SM1606BT-E

Notranja enota Količina zraka (maks.) Zunanji statični tlak

m3/h / l/s

RAV-SM566BT-E

RAV-SM806BT-E

800 / 480 - 222 / 133

1200 / 720 - 333 / 200

2100 / 1260 - 583 / 350 2100 / 1260 - 583 / 350 2100 / 1260 - 583 / 350 2100 / 1260 - 583 / 350 2100 / 1260 - 583 / 350

Pa

30/120

30/120

50/120

50/120

50/120

50/120

50/120

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

33/29/25

34/30/26

40/36/33

40/36/33

40/36/33

40/36/33

40/36/33

Raven hrupa

dB(A)

55

55

63

63

63

63

63/58/54

Dimenzije

mm

275×700×750

275×1000×750

275×1400×750

275×1400×750

275×1400×750

275×1400×750

275×1400×750

Teža

kg

23

30

40

40

40

40

40

RAV-SP564AT-E

RAV-SP804AT-E

RAV-SP1104AT-E

RAV-SP1104AT8-E

RAV-SP1404AT-E

RAV-SP1404AT8-E

RAV-SP1604AT8-E

Zunanja enota Količina zraka (maks.)

m3/h

/ l/s

2400 / 667

3000 / 833

6060 / 1683

6060 / 1683

6180 / 1716

6180 / 1717

6180 / 1717

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

47/48

48/49

49/50

49/50

51/52

51/52

51/53

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/64

64/65

66/67

66/67

68/69

68/69

68/70

Dimenzije

mm

550×780×290

890×900×290

1340×900×320

1340×900×320

1340×900×320

1340×900×320

1.340x900x320

Teža

kg

44

63

93

95

93

95

95

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

Dolžina cevi, maksimalno

m

50

50

75

75

75

75

75

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

30

30

30

30

30

Prednapolnjenje

m

20

30

30

30

30

30

30

V-ph-Hz

220/240-1-50

220/240-1-50

220/240-1-50

380/415-3-50

220/240-1-50

380/415-3-50

380/415-3-50

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20- +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20 - +15°C

-15 - +43°C / -20- +15°C

Cevna povezava plin/tekočina

Napajanje Območje delovanja ● Hlajenje

°C

●●

● Gretje

TOSHIBA I 23


RAV | Light CommeRCiAL

Ultra ploska kanalska enota

■ Nizka višina enote okrog 210 mm ■ Vsestranska aplikacija ■ Vključena črpalka za kondenz

■ Velika prednost ultra ploske kanalske enote je nizka višina, le 210 mm. Enoto lahko brez problemov vstavimo v viseče stropove, kjer je prostor omejen. Razporeditev izhodnih zračnih šob omogoča enakomerno razporeditev zraka po prostoru. ■ Odličen koeficient učinkovitosti (verzija Super Digital Inverter energetski razred A!) ■ Nevpadljiva vgradnja omogoča večjo estetiko

■ Avtomatska ponovna vključitev ob ponovnem vklopu elektrike ■ Sistem avtodiagnostike ■ 8°C temperature med gretjem (zaščita proti zmrzovanju) ■ Način delovanja za prihranek energije (Save Mode): Vpih zraka je omejen na 75 % vrednosti delovanja

■ Kompakten dizajn in višina enote 210 mm Pribor: ■ Vključuje črpalko za kondenz dvižne višine 850 mm ■ Tlak 44 Pa (4 koraki: 5/15/30/44 Pa) ■ Vštet je prašni filter na vhodu zraka (možna je rekonstrukcija )

■ Infrardeči daljinski upravljalnik (TCB-AX32E2), žični daljinski upravljalnik, tedenska programska ura, centralni daljinski upravljalnik (preko adapterja), modul za indikacijo delovanja in okvar, vmesnik za LonWorks računalnik, itd.

■ Z vgradnjo ventilatorja je mogoče dovajanje svežega zraka

V obstoječem spuščenem stropu se zrak v prostoru vsesava skozi spodnji del klimatske enote, nakar se klimatizira in nato skozi zračne kanale in difuzorje ponovno vrača nazaj v prostor.

Če do stropa še ni vmesnega prostora, je možno s pomočjo spuščenega stropa samo na eni strani prostora izdelati skoraj nevidno klimatizacijo.

Klimatska enota Rešetka na izpustu zraka

24 I TOSHIBA

Rešetka za ventilacijo

Klimatska enota Rešetka na izpustu zraka

Rešetka za ventilacijo


Digital Inverter Toplotna črpalka Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564SDT-E RAV-SM563AT-E

Super Digital Inverter Toplotna črpalka Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM564SDT-E RAV-SP564AT-E

Hladilna moč

kW

5,0 (1,5-5,6)

Hladilna moč

kW

Odvzem moči

kW

1,66

Odvzem moči

kW

1,56

3,01

Izkoristek (EER)

3,21

Izkoristek (EER)

B

Letna poraba energije

Energijski razred kWh

830

Grelna moč

kW

5,6 (1,5-6,3)

Odvzem moči

kW

1,59

Izkoristek (COP)

3,52

Energijski razred

B RAV-SM564SDT-E

Notranja enota m3h - l/s

780 / 582 - 217 / 162

Pa

4/24

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

45/40/36

Količina zraka (maks.) Zunanji statični tlak Raven hrupa

dB(A)

60

Dimenzije

mm

210×845×645

Teža

kg

22 RAV-SM563AT-E

Zunanja enota: Količina zraka (maks.)

m3/h / l/s

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

Raven hrupa

dB(A)

Dimenzije

mm

Teža Cevna povezava plin/tekočina

Energijski razred

A

Letna poraba energije

kWh

780

Grelna moč

kW

5,6 (0,9-7,4)

Odvzem moči

kW

1,44

Izkoristek (COP)

3,89

Energijski razred

A RAV-SM564SDT-E

Notranja enota Količina zraka (maks.) Zunanji statični tlak

m3h - l/s

780 / 582 - 217 / 162

Pa

4/24

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

45/40/36

Raven hrupa

dB(A)

60

Dimenzije

mm

210×845×645

Teža

kg

22 RAV-SP564AT-E

Zunanja enota:

2400 / 667

Količina zraka (maks.)

m3/h / l/s

●●

46/48

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

●●

63/65

Raven hrupa

dB(A)

●●

Dimenzije

mm

550×780×290

kg

38

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

5,0 (1,2-5,6)

Teža Cevna povezava plin/tekočina

2400 / 667 47/48 63/64 550×780×290

kg

44

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

Dolžina cevi, maksimalno

m

30

Dolžina cevi, maksimalno

m

50

Višinska razlika, maksimalno

m

30

Višinska razlika, maksimalno

m

30

Prednapolnjenje

m

20

Prednapolnjenje

m

20

V-ph-Hz

220/240-1-50

V-ph-Hz

220/240-1-50

Napajanje Območje delovanja ● Hlajenje

°C

●●

-15 - +43°C / -15 - +15°C

Napajanje Območje delovanja

°C

●●

-15 - +43°C / -20 - +15°C

● Gretje

TOSHIBA I 25


RAV | Light CommeRCiAL

Flexi enote

■ Montaža na strop ■ Široko področje uporabe ■ Kompatibilen z Digital Inverterjem

■ Nova Toshibina Flexi enota s svojim privlačnim dizajnom doda pridih luksuza v prostore, ki jih uporabljamo za poslovne namene. Opremljena je z najnovejšo Toshibino inverter tehnologijo in zadovoljuje vse potrebe poslovnih prostorov. Velika fleksibilnost montaže omogoča vgradnjo v vsak prostor. Poleg tega je Toshibina Flexi enota opremljena tudi z najnovejšim Toshiba filtrom.

■ Velika lamela za usmerjanje in optimalno razporejanje zraka v prostoru ■ Tih tristopenjski ventilator ■ Infrardeči daljinski upravljalnik s programsko uro za 24 ur ■ Avtomatska ponovna vključitev ob ponovnem vklopu elektrike

■ Maksimalna fleksibilnost montaže: lahko se montira na steno (kot vertikalna naprava) ali na strop

■ Sistem autodiagnoze

■ Precizno reguliranje temperature ■ Trojni prečiščevalni sistem: - velik pralni filter za prah - Super-Oxi Deo filtrirni trak - Super-Sterilizer filtrirni trak

Pri Flexi napravah se lahko kroženje zraka nastavi z lamelami za usmerjanje zraka, tako zrak kroži nad osebami.

Prijetna porazdelitev zraka Če montiramo napravo na strop, lahko zrak usmerimo horizontalno vzdolž stropa. S tem preprečimo prepih. Montaža na strop je še posebej primerna za prostore z malo prostega prostora.

26 I TOSHIBA


Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM562XT-E RAV-SM563AT-E

RAV-SM802XT-E RAV-SM803AT-E 6,7 (1,5-7,0)

Hladilna moč

kW

5,0 (1,5-5,6)

Odvzem moči

kW

1,87

2,72

2,67

2,46

Izkoristek (EER) Energijski razred Letna poraba energije

kWh

D

E

935

1360

Grelna moč

kW

5,6 (1,5-6,3)

8,0 (1,5-9,0)

Odvzem moči

kW

1,7

2,67

Izkoristek (COP)

3,29

3,0

Energijski razred

C

D

Notranja enota Količina zraka (maks.)

RAV-SM562XT-E

RAV-SM802XT-E

m3/h / l/s

840 / 600 - 233 / 178

1110 / 640 - 308 / 177 46 - 37

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

43 - 36

Raven hrupa

dB(A)

58

61

Dimenzije

mm

208×1093×633

208×1093×633

Teža

kg

23

23

RAV-SM563AT-E

RAV-SM803AT-E

Zunanja enota

2400 / 667

2700 / 750

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

46/48

48/50

Raven hrupa

dB(A)

●●

63/65

65/67

Dimenzije

mm

550×780×290

550×780×290

Količina zraka (maks.)

Teža Cevna povezava plin/tekočina

m3/h

/ l/s

kg

38

44

mm/"

12,7(1/2) / 6,35(1/4)

15,9(5/8) / 9,5(3/8)

Dolžina cevi, maksimalno

m

30

30

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

Prednapolnjenje Napajanje Območje delovanja ● Hlajenje

m

20

20

V-ph-Hz

220/240-1-50

220/240-1-50

-15 - +43°C / -15 - +15°C

-15 - +43°C / -15 - +15°C

°C

●●

● Gretje

TOSHIBA I 27


RAV | Light CommeRCiAL

Visoko tlačna kanalska naprava

■ R410A ■ INVERTER ■ Kompatibilen z DI BIG

■ Ta model je najmočnejši med vsemi Toshibinimi kanalskimi napravami. Zaradi eksternega statičnega pritiska vse do 196 pa je ta serija zelo fleksibilna in se lahko uporablja za klimatizacijo večjih objektov, s pomočjo uporabe prezračevalnih kanalov.

■ Kompaktna postavitev zaradi zunanjih naprav DI-BIG

Visoko tlačne kanalske naprave se lahko vgradijo tako v nove objekte kot tudi pri sanaciji starih stavb.

■ Eksterni statični pritisk vse do 196 Pa (3 stopnje: 68,6 / 137 / 196 Pa)

■ Vrhunske vrednosti učinkovitosti s COP vrednostjo 3,45/3,31 (8PS)

■ Odprtina za vzdrževanje omogoča enostavno vzdrževanje in dostop serviserja do naprave

■ Perfektna rešitev za trgovine, pisarne, seminarske prostore in ostale podobne prostore. ■ Hladilna moč 20 / 23 kW Grelna moč 22,4 / 27 kW ■ Velika izbira dodatne opreme (črpalka za dvig kondenza, različni filtri itn.) ■ Uporaba 1:1 z zunanjimi napravami DI-BIG

28 I TOSHIBA

■ Nevpadljiva vgradnja skoraj da ne vpliva na notranji videz prostora


Digital Inverter

Tehnični podatki Toplotna črpalka

Notranja enota Zunanja enota

RAV-SM2242DT-E RAV-SM2244AT8-E

RAV-SM2802DT-E RAV-SM2804AT8-E 23,00

Hladilna moč

kW

20,00

Odvzem moči

kW

7,20

8,75

2,78

2,63

Izkoristek (EER) Energijski razred Letna poraba energije

kWh

D

D

3600

4375

Grelna moč

kW

22,4

27,0

Odvzem moči

kW

6,49

8,15

Izkoristek (COP)

3,45

3,31

Energijski razred

-

C

Notranja enota

RAV-SM2242DT-E

RAV-SM2802DT-E

m3/h / l/s

3600/1000

4200/1167

Raven zvočnega tlaka (h/m/n)

dB(A)

54

55

Raven hrupa

dB(A)

74

75 470×1380×1250

Količina zraka (srednja)

Dimenzije

mm

470×1380×1250

Teža

kg

160

160

Statično stiskanje (h/m/n)

Pa

196 / 137 / 68,6

196 / 137 / 68,6

RAV-SM2244AT8-E

RAV-SM2804AT8-E

7980/2217

9000/2500 57/58

Zunanja enota Količina zraka (maks.)

m3/h

/ l/s

Raven zvočnega tlaka

dB(A)

●●

56/57

Raven hrupa

dB(A)

●●

72/74

74/75

Dimenzije

mm

1540*900*320

1540*900*320

Teža Cevna povezava plin/tekočina

kg

134

134

mm/"

19,1(¾")/12,7(½")

19,1(¾")/12,7(½")

Dolžina cevi, maksimalno

m

70

70

Višinska razlika, maksimalno

m

30

30

Prednapolnjenje Napajanje Območje delovanja ● Hlajenje

m

30

30

V-ph-Hz

380-415/3/50

380-415/3/50

-15 - +46 / -20 - +15

-15 - +46 / -20 - +15

°C

●●

● Gretje

TOSHIBA I 29


RAV | Light CommeRCiAL

Dvojček, trojček in razširjeni-dvojček sistemi

■ Twin ■ Triple ■ W-Twin (wide twin)

Dvojček, trojček in razširjeni-dvojček sistemi so primerni za trgovske, poslovne in skladiščne prostore, kjer je potrebna enakomerna porazdelitev temperature v prostoru. Dve, tri ali štiri notranje enote se lahko povežejo na eno zunanjo enoto 10,0, 12.5, 20,0 ali 23,0 kW hladilne moči z uporabo /T spoja s trojno glavo. Z uporabo različnih notranjih enot je zagotovljena odlična distribucija zraka po prostoru. Notranje enote, ki so inštalirane znotraj istega prostora delajo istočasno in se regulirajo preko enega daljinskega upravljalnika.

■ Kompaktne zunanje enote se enostavno inštalirajo

■ Dvojček, trojček in razširjeni dvojček sistemi so dobavljivi z naslednjimi notranjimi enotami: 4-smerna kasetna enota, kasetna enota 60x60, kanalska enota, tanka vgradna enota, stenska visoko montažna enota, stropna enota (fleksi enoto ni mogoče vezati)

■ Digital inverter BIG potrebuje za Twin split sistem 2-kratni cevni delilnik, ti. T-kos (RBC-TWP101E), za Triple split sistem potrebuje 3-kratni cevni delilnik (RBC-TRP100E) in za Wide Twin sistem 4-kratni cevni delilnik (RBC-DTWP101E)

■ Izvedba in moč notranje enote mora biti enaka ■ Natančna regulacija moči ob vseh pogojih ■ Primerni za trgovske centre, odprte poslovne prostore in podobne namestitve v večjih prostorih ■ Uporabniku prijazna regulacija

30 I TOSHIBA

■ Nastavitev moči in optimizirano udobje ■ Digital inverter oz. Super digital inverter Twin split sistem potrebuje 2-kratni cevni delilnik, ti. T-kos ■ Digital inverter oz. Super digital inverter Triple split sistem potrebuje 3-kratni cevni delilnik (RBC-TRP100E)


twin

triple

Digital- / Super-Digital Inverter

Digital- / Super-Digital Inverter

Možnosti kombinacije (model) * Zunanja enota 11,2 14,0

Notranja enota 5,6 + 5,6 8,0 +8,0

Odcepna spojka RBC-TWP30E2 RBC-TWP50E2

Možnosti kombinacije (model) * Zunanja enota Notranja enota 16 5,6 + 5,6 + 5,6

twin

triple

Digital Inverter BIG

Digital Inverter BIG

Odcepna spojka RBC-TRP100E

Možnosti kombinacije (model) *

Možnosti kombinacije (model) *

Zunanja enota 22,4 28,0

Zunanja enota Notranja enota 22,4 8,0 + 8,0 + 8,0 28,0 8,0 + 8,0 + 8,0

Notranja enota 11,2 + 11,2 14,0 + 14,0

Odcepna spojka RBC-TWP101E RBC-TWP101E

Odcepna spojka RBC-TRP100E RBC-TRP100E

W-twin Digital Inverter BIG

Možnosti kombinacije (model) * Zunanja enota Notranja enota Odcepna spojka 22,4 5,6 + 5,6 + 5,6 + 5,6 RBC-DTWP101E 28,0 8,0 + 8,0 + 8,0 + 8,0 RBC-DTWP101E

* Tipi notranjih enot morajo biti identični. Dimenzije vodov in omejitve ustrezajo navodilom.

TOSHIBA I 31


RAV | Light Commercial Twin Split SDI – hlajenje

Notranja enota

4-potna kaseta

Kompaktna 4-potna kaseta

Kanalska enota

Ploska kanalska enota

Stropna enota

Stenska enota

Moč

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

EER W/W

Razred energetske učinkovitosti

AEC kWh 1105

SP1104AT-E

SM564UT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,21

4,52

A

SP1104AT8-E

SM564UT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,37

4,22

A

1185

SP1404AT-E

SM804UT-E

5

12,5

2,6 - 14,0

3,16

3,96

-

1580

SP1404AT8-E

SM804UT-E

5

12,5

2,6 - 14,0

3,46

3,61

-

1730

SP1604AT8-E

SM804UT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,49

3,12

-

2245

SP1104AT-E

SM564MUT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,67

3,75

-

1335

SP1104AT8-E

SM564MUT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,79

3,58

A

1395

SP1104AT-E

SM566BT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,64

3,79

-

1320

SP1104AT8-E

SM566BT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,64

3,79

-

1320

SP1404AT-E

SM806BT-E

5

12,5

2,6 - 14,0

3,83

3,26

-

1915

SP1404AT8-E

SM806BT-E

5

12,5

2,6 - 14,0

3,83

3,26

A

1915

SP1604AT8-E

SM806BT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,65

3,01

B

2325

SP1104AT-E

SM564SDT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,77

3,61

A

1385

SP1104AT8-E

SM564SDT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,79

3,58

A

1395

SP1104AT-E

SM564CT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,67

3,75

A

1335

SP1104AT8-E

SM564CT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,79

3,58

A

1395

SP1404AT-E

SM804CT-E

5

12,5

2,6 - 14,0

3,73

3,35

-

1865

SP1404AT8-E

SM804CT-E

5

12,5

2,6 - 14,0

3,83

3,26

-

1915

SP1604AT8-E

SM804CT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,99

2,81

-

2495 1385

SP1104AT-E

SM566KRT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,77

3,61

A

SP1104AT8-E

SM566KRT-E

4

10,0

2,6 - 12,0

2,92

3,42

A

1460

SP1404AT-E

SM806KRT-E

5

12,3

2,6 - 14,0

3,88

3,17

-

1940

SP1404AT8-E

SM806KRT-E

5

12,3

2,6 - 13,5

4,00

3,08

-

2000

SP1604AT8-E

SM806KRT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

5,10

2,75

-

2550

Twin Split SDI – ogrevanje

Notranja enota

4-potna kaseta

Kompaktna 4-potna kaseta

Kanalska enota

Ploska kanalska enota

Stropna enota

Stenska enota

32 I TOSHIBA

Zunanja enota RAV

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

COP W/W

Razred energetske učinkovitosti

SP1104AT-E

SM564UT-E

4

11,2

2,4 - 13,0

2,34

4,79

A

SP1104AT8-E

SM564UT-E

4

11,2

2,4 - 15,6

2,42

4,63

A

SP1404AT-E

SM804UT-E

5

14,0

2,4 - 16,5

3,21

4,36

-

SP1404AT8-E

SM804UT-E

5

14,0

2,4 - 18,0

3,42

4,09

-

SP1604AT8-E

SM804UT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,30

3,72

-

SP1104AT-E

SM564MUT-E

4

11,2

2,4 - 13,0

2,67

4,19

A

SP1104AT8-E

SM564MUT-E

4

11,2

2,4 - 14,0

2,67

4,19

A

SP1104AT-E

SM566BT-E

4

11,2

2,4 - 13,0

2,77

4,04

A

SP1104AT8-E

SM566BT-E

4

11,2

2,4 - 14,0

2,77

4,04

A

SP1404AT-E

SM806BT-E

5

14,0

2,4 - 16,5

3,67

3,81

-

SP1404AT8-E

SM806BT-E

5

14,0

2,4 - 18,0

3,67

3,81

-

SP1604AT8-E

SM806BT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,60

3,48

-

SP1104AT-E

SM564SDT-E

4

11,2

2,4 - 13,0

2,67

4,19

A

SP1104AT8-E

SM564SDT-E

4

11,2

2,4 - 14,0

2,67

4,19

A

SP1104AT-E

SM564CT-E

4

11,2

2,4 - 13,0

2,62

4,27

A A

SP1104AT8-E

SM564CT-E

4

11,2

2,4 - 14,0

2,67

4,19

SP1404AT-E

SM804CT-E

5

14,0

2,4 - 16,5

3,65

3,84

-

SP1404AT8-E

SM804CT-E

5

14,0

2,4 - 18,0

3,70

3,78

-

SP1604AT8-E

SM804CT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,60

3,48

-

SP1104AT-E

SM566KRT-E

4

11,2

2,4 - 13,0

2,8

4,00

A

SP1104AT8-E

SM566KRT-E

4

11,2

2,4 - 14,0

2,85

3,93

A

SP1404AT-E

SM806KRT-E

5

14,0

2,4 - 16,5

3,83

3,66

-

SP1404AT8-E

SM806KRT-E

5

14,0

2,4 - 18,0

3,88

3,61

-

SP1604AT8-E

SM806KRT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,88

3,28

-


Twin Split DI – hlajenje

Notranja enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

Vhodna moč (kW)

min.-maks (kW)

EER W/W

Razred energetske učinkovitosti

AEC kWh

SM1103AT-E1

SM564UT-E

4

10,0

3,0 - 11,2

3,11

3,22

A

1555

4-potna kaseta

SM1403AT-E1

SM804UT-E

5

12,5

3,0 - 13,2

4,09

3,06

-

2045

SM1603AT-E

SM804UT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

4,49

3,12

-

2245

Kompaktna 4-potna kaseta

SM1103AT-E1

SM566MUT-E

4

10,0

3,0 - 11,2

3,52

2,84

C

1760

SM1103AT-E1

SM566BT-E

4

10,0

3,0 - 11,2

3,50

2,86

C

1750

Kanalska enota

SM1403AT-E1

SM806BT-E

5

12,1

3,0 - 13,2

4,28

2,83

-

2140

SM1603AT-E

SM806BT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

5,13

2,73

-

2565

Ploska kanalska enota

SM1103AT-E1

SM564SDT-E

4

10,0

3,0 - 11,2

3,55

2,82

C

1775

SM1103AT-E1

SM564CT-E

4

10,0

3,0 - 11,2

3,51

2,85

C

1755

Stropna enota

SM1403AT-E1

SM804CT-E

5

12,3

3,0 - 13,2

4,52

2,72

D

2260

Stenska enota

SM1603AT-E

SM804CT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

4,99

2,81

C

2495

SM1103AT-E1

SM566KRT-E

4

10,0

3,0 - 11,2

3,48

2,87

C

1740

SM1403AT-E1

SM806KRT-E

5

12,1

3,0 - 13,0

4,57

2,65

D

2285

SM1603AT-E

SM806KRT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

5,10

2,75

D

2550

Twin Split DI – ogrevanje

Notranja enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

Vhodna moč (kW)

min.-maks (kW)

COP W/W

Razred energetske učinkovitosti

SM1103AT-E1

SM564UT-E

4

11,2

3,0 - 13,0

2,93

3,82

A

4-potna kaseta

SM1403AT-E1

SM804UT-E

5

14,0

3,0 - 16,0

3,80

3,68

A

SM1603AT-E

SM804UT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,43

3,61

-

Kompaktna 4-potna kaseta

SM1103AT-E1

SM564MUT-E

4

11,2

3,0 - 13,0

3,14

3,57

B

SM1103AT-E1

SM566BT-E

4

11,2

3,0 - 12,5

3,14

3,57

B

Kanalska enota

SM1403AT-E1

SM806BT-E

5

13,4

3,0 - 16,0

3,91

3,43

B

SM1603AT-E

SM806BT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,69

3,41

B

Ploska kanalska enota

SM1103AT-E1

SM564SDT-E

4

11,2

3,0 - 12,5

3,14

3,57

B

SM1103AT-E1

SM564CT-E

4

11,2

3,0 - 12,5

3,20

3,50

B

Stropna enota

SM1403AT-E1

SM804CT-E

5

14,0

3,0 - 16,0

4,14

3,38

C C

Stenska enota

SM1603AT-E

SM804CT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,69

3,41

SM1103AT-E1

SM566KRT-E

4

11,2

3,0 - 12,5

3,14

3,57

B

SM1403AT-E1

SM806KRT-E

5

14,0

3,0 - 16,0

4,24

3,30

C

SM1603AT-E

SM806KRT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,98

3,21

C

Twin Split BIG DI – hlajenje

Notranja enota 4-potna kaseta Kanalska enota Stropna enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

EER W/W

SM2244AT8-E

SM1104UT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

6,24

3,21

SM2804AT8-E

SM1404UT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

8,19

2,81

SM2244AT8-E

SM1106BT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM1406BT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

SM2244AT8-E

SM1104CT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM1404CT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

Twin Split BIG DI – ogrevanje

Notranja enota 4-potna kaseta Kanalska enota Stropna enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

COP W/W

SM2244AT8-E

SM1104UT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

5,82

3,85

SM2804AT8-E

SM1404UT-E

10

27,0

9,8 - 31,5

7,48

3,61

SM2244AT8-E

SM1106BT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM1406BT-E

10

27,0

9,8 - 31,5

7,92

3,41

SM2244AT8-E

SM1104CT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM1404CT-E

10

27,0

9,8 - 31,5

7,92

3,41

TOSHIBA I 33


RAV | Light Commercial Triple Split SDI – hlajenje

Notranja enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

EER W/W

AEC kWh

4-potna kaseta

SP1604AT8-E

SM564UT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,49

3,12

2245

Kompaktna 4-potna kaseta

SP1604AT8-E

SM564MUT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,99

2,81

2495

Kanalska enota

SP1604AT8-E

SM566BT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,65

3,01

2325

Ploska kanalska enota

SP1604AT8-E

SM564SDT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,99

2,81

2495

Stropna enota

SP1604AT8-E

SM564CT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

4,99

2,81

2495

Stenska enota

SP1604AT8-E

SM566KRT-E

6

14,0

2,6 - 16,0

5,10

2,75

2550

Triple Split SDI – ogrevanje

Notranja enota

Zunanja enota RAV-

Moč

Notranja enota RAV-

PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

COP W/W

4-potna kaseta

SP1604AT8-E

SM564UT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,30

3,72

Kompaktna 4-potna kaseta

SP1604AT8-E

SM564MUT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,60

3,48

Kanalska enota

SP1604AT8-E

SM566BT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,60

3,48

Ploska kanalska enota

SP1604AT8-E

SM564SDT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,60

3,48

Stropna enota

SP1604AT8-E

SM564CT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,60

3,48

Stenska enota

SP1604AT8-E

SM566KRT-E

6

16,0

2,4 - 19,0

4,88

3,28

Triple Split DI – hlajenje

Notranja enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

EER W/W

AEC kWh

4-potna kaseta

SM1603AT-E

SM564UT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

4,49

3,12

2245

Kompaktna 4-potna kaseta

SM1603AT-E

SM564MUT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

4,99

2,81

2495

Kanalska enota

SM1603AT-E

SM566BT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

5,13

2,73

2565

Ploska kanalska enota

SM1603AT-E

SM564SDT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

4,99

2,81

2495

Stropna enota

SM1603AT-E

SM564CT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

4,99

2,81

2495

Stenska enota

SM1603AT-E

SM566KRT-E

6

14,0

3,0 - 16,0

5,10

2,75

2550

Triple Split DI – ogrevanje

Notranja enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

COP W/W

4-potna kaseta

SM1603AT-E

SM564UT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,43

3,61

Kompaktna 4-potna kaseta

SM1603AT-E

SM564MUT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,69

3,41

Kanalska enota

SM1603AT-E

SM566BT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,69

3,41

Ploska kanalska enota

SM1603AT-E

SM564SDT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,69

3,41

Stropna enota

SM1603AT-E

SM564CT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,69

3,41

Stenska enota

SM1603AT-E

SM566KRT-E

6

16,0

3,0 - 18,0

4,98

3,21

34 I TOSHIBA


Triple Split BIG DI – hlajenje

Notranja enota 4-potna kaseta Kanalska enota Stropna enota Stenska enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

EER W/W

SM2244AT8-E

SM804UT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

6,24

3,21

SM2804AT8-E

SM804UT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

8,19

2,81

SM2244AT8-E

SM806BT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM806BT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

SM2244AT8-E

SM804CT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM804CT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

SM2244AT8-E

SM806KRT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM806KRT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

Triple Split BIG DI – ogrevanje

Notranja enota 4-potna kaseta Kanalska enota Stropna enota Stenska enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

COP W/W

SM2244AT8-E

SM804UT-E

8

22,4

9,8 -25,0

5,82

3,85

SM2804AT8-E

SM804UT-E

10

27,0

9,8 -31,5

7,48

3,61

SM2244AT8-E

SM806BT-E

8

22,4

9,8 -25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM806BT-E

10

27,0

9,8 -31,5

7,92

3,41

SM2244AT8-E

SM804CT-E

8

22,4

9,8 -25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM804CT-E

10

27,0

9,8 -31,5

7,92

3,41

SM2244AT8-E

SM806KRT-E

8

22,4

9,8 -25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM806KRT-E

10

27,0

9,8 -31,5

7,92

3,41

Double Twin Split BIG DI – hlajenje

Notranja enota 4-potna kaseta Kompaktna 4-potna kaseta Kanalska enota Ploska kanalska enota Stropna enota Stenska enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

EER W/W

SM2244AT8-E

SM564UT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

6,24

3,21

SM2804AT8-E

SM804UT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

8,19

2,81

SM2244AT8-E

SM564MUT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2244AT8-E

SM566BT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM806BT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

SM2244AT8-E

SM564SDT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2244AT8-E

SM564CT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM804CT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

SM2244AT8-E

SM566KRT-E

8

20,0

9,8 - 22,4

7,12

2,81

SM2804AT8-E

SM806KRT-E

10

23,0

9,8 - 27,0

9,55

2,41

Double Twin Split BIG DI – ogrevanje

Notranja enota 4-potna kaseta Kompaktna 4-potna kaseta Kanalska enota Ploska kanalska enota Stropna enota Stenska enota

Zunanja enota RAV-

Notranja enota RAV-

Moč PS

nominalna (kW)

min.-maks (kW)

Vhodna moč (kW)

COP W/W

SM2244AT8-E

SM564UT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

5,82

3,85

SM2804AT8-E

SM804UT-E

10

27,0

9,8 - 31,5

7,76

3,48

SM2244AT8-E

SM564MUT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

6,40

3,50

SM2244AT8-E

SM566BT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM806BT-E

10

27,0

9,8 - 31,5

7,92

3,41

SM2244AT8-E

SM564SDT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

6,40

3,50

SM2244AT8-E

SM564CT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM804CT-E

10

27,0

9,8 - 31,5

7,92

3,41

SM2244AT8-E

SM566KRT-E

8

22,4

9,8 - 25,0

6,40

3,50

SM2804AT8-E

SM806KRT-E

10

27,0

9,8 - 31,5

7,92

3,41

TOSHIBA I 35


RAV | Light CommeRCiAL

tCC-Link

■ Fleksibilnost kontrole ■ Avtomatsko naslavljanje ■ Digitalni 2-žični BUS sistem ■ Enostavna montaža

Standardni žični upravljalnik (RBC-AMT32E) ■ Velik in pregleden LCD prikazovalnik ■ Enostavna uporaba ■ Možno je krmiljenje vseh funkcij klimatske naprave (režima delovanja, temperature, ventilatorja, zračnih lamel) ■ programska ura (vkl/izkl), za 168 ur ■ Možno je krmiljenje do 8 notranjih enot (v eni skupini) ■ Temperaturni senzor (se aktivira) ■ Indikator umazanosti filtra ■ Sistem za diagnozo napake

Daljinski upravljalnik s 7 dnevnim in 15 časovnim programatorjem (RBC-AMS41E) ■ Velik in pregleden LCD prikazovalnik ■ Enostavna uporaba ■ Možno je krmiljenje vseh funkcij klimatske naprave (režima delovanja, temperature, ventilatorja, zračnih lamel) ■ Prikaz trenutnega časa ■ Vgrajen 7 dnevni časovni programator – za vsak teden je možno programiranje do 8 različnih opcij (čas delovanja, vklop/izklop, način delovanja, nastavitev temperature, zaklepanje) ■ Upravljanje do 8 notranjih enot v okviru ene skupine naprav ■ Temperaturni senzor (se lahko aktivira) ■ Indikator umazanosti filtra ■ Sistem za diagnozo napak

Daljinski upravljalnik Komfort (RBC-AMS51E-ES) ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

36 I TOSHIBA

Nov kabelski daljinski upravljalnik s tedenskim časovnim programatorjem Večjezični meni Sodoben dizajn s funkcijskimi tipkami s menijskim vodenjem in osvetlitvijo ozadja Dva “vroča gumba” (F1, F2) za enostavno upravljanje vseh funkcij notranjih naprav Enostaven meni Upravljanje z eno napravo ali celotno skupino naprav vse do 8 enot notranjih naprav Prikaz temperature po 0,5°CVgrajen daljinski senzor temperature (TA)


Enostaven žični upravljalnik (RBC-AS21E2) ■ Velik in pregleden LCD prikazovalnik ■ Enostavna uporaba ■ Možno je krmiljenje vseh pomembnik funkcij klimatske naprave (režima delovanja, temperature, ventilatorja, zračnih lamel) ■ Možno je krmiljenje do 8 notranjih enot (v eni skupini) ■ Temperaturni senzor (se aktivira) ■ Sistem za diagnozo napake

Infrardeči upravljalnik ■ Velik in pregleden LCD prikazovalnik ■ Enostavna uporaba ■ Možno je krmiljenje vseh pomembnik funkcij klimatske naprave (režima delovanja, temperature, ventilatorja, zračnih lamel) ■ programska ura (vkl/izkl), za 72 ur ■ 3 različni modeli: - RBC-AX32U(W)-E Set za standardne kasetne naprave - RBC-AX32CE2 pribor za stropne enote - TCB-AX32E2 zun. pribor za vse druge tipe ■ Temperaturni senzor (se aktivira) ■ Sistem za diagnozo napake

Modul za prikaz stanja delovanja in napak in za daljinski vklop/izklop notranjih enot (TCB-IFCB-4E2) ■ Izhod za prikaz stanja delovanja (maks. 240V / 0,5 A) ■ Izhod za okvaro (maks. 240V / 0,5 A) ■ Vhod za zunanji vklop oz. izklop klimatske naprave (breznapetostni kontakt/ trajen signal)

Eksterno upravljanje želene vrednosti (RBC-FDP3-PE) ■ Eksterno upravljanje želene vrednosti temperature, načina obratovanja, hitrosti ventilatorja, določanje po eksternih vrednostih napetosti in upora - Želene vrednosti so nastavljive s pomočjo uporov ali signalov 0-10V- Zakleniti/odkleniti - Obratovanje/javljanje napake - Možna povezava na Modbus

DI – prezračevalna oprema (RAV-DXC010) ■ Oprema, ki je pripravljena za takojšnjo uporabo, je sestavljena iz stikalne omarice, platine, trafo postaje in vseh potrebnih senzorjev ■ Za priklop toplotnega izmenjevalca je naprava kompatibilna z Digital inverterjem, Super digital inverterjem in Digital inverterjem z BIG zunanjimi enotami (hlajenje in ogrevanje) Omejitve pri DI prezračevalni opremi: Hlajenje: 15 °C FK – 24°C FK (kratkotrajno do 28 °C FK) Ogrevanje: 15 °C TK – 26°C TK (kratkotrajno od 5 °C TK) Omejitve pri S-MMS prezračevalni opremi: Hlajenje: 15 °C FK – 24 °C FK (kratkotrajno do 28 °C FK) Ogrevanje: 15 °C TK – 26 °C TK (kratkotrajno od 5 °C TK)

TOSHIBA I 37


RAV | Light Commercial Možne kombinacije TCC Link 60x60 kasetna enota RAVSM**4MUT-E

4-potna kasetna enota RAVSM**4UT-E

Kanalska enota RAVSM**6BT-E

ploska kanalska RAVSM**4SDT-E

Stropna enota RAVSM**4CT-E

Stenska enota RAVSM**6KRT-E

Flexi enota RAVSM**2XT-E

RBC-AMT32E Žični upravljalnik

RBC-AMS41E S časovnim programatorjem

RBC-AMS51E-ES Daljinski upravljalnik Komfort

RBC-AS21E2 Enostaven žični upravljalnik

RBC-AX32U(W)-E IR-upravljalnik in sprejemnik

RBC-AX32CE2 IR-upravljalnik in sprejemnik

TCB-AX32E2 IR-upravljalnik in zunanji sprejemnik

TCB-EXS21TLE Tedenska ura

TCB-CC163TLE2 Krmiljenje vkl/izkl

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

TCB-SC642TLE2 Centralni upravljalnik

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

TCB-TC21LE2 Daljinski temperaturni senzor

TCB-PCNT30TLE2 Adapter DI & S-DI TCC link na S-MMS TCC-Link

vgrajen

WH-H2UE Infrardeči upravljalnik

zajeto v dobavi naprave

zajeto v dobavi naprave

TCB-IFCB-4E2 Modul za prikaz delovanja, napak in daljinski vkl/izkl

TC-SMP-UNI Krmilni modul

TC-SMP-CTRL Redunolončni modul

Notranja enota

Žični upravljalnik

TCB-IFLN642TLE Vmesnik za LonWorks

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

BMS-SM1280 HTLE Smart Manager

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

BMS-SM1280ETLE Smart Manager s podatkovno analizo

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

Potreben adapter TCB-PCNT30TLE2

38 I TOSHIBA


Merilni pogoji za Toshiba klimatske naprave: Hlajenje: Gretje:

Notranja temperatura 27 °C TK/19 °C FK, zunanja temperatura 35 °C TK

Cevi za hladilni medij:

Dolžine 7,5 m, brez višinske razlike med notranjo in zunanjo enoto

Notranja temperatura 20 °C TK, zunanja temperatura 7 °C TK, 6 °C FK

Raven zvočnega tlaka:

Merjeno na razdalji* ca. 1,5 m od zunanje enote oz. na razdalji 1 m od notranje enote

Razred energ. učinkovitosti, letna poraba energije:

Po Direktivi Evropske komisije 2002/31/EC

*Točen razpored meritev se nahaja v knjigi s tehničnimi podatki!

TOSHIBA I 39


www.toshiba-aircondition.com

40 I TOSHIBA

Bohova 076, 2311 Hoče, Slovenija

tel: 00386 2 616 56 80

e mail: experto@siol.net

http://www.experto.si

AIR-COND Klimaanlagen Handelsgesellschaft m.b.H., Haushamer Straße 2, A-8054 Graz-Seiersberg, Austria, Tel.: +43 316 80 89, Fax: +43 316 82 63 71, E-mail: office@air-cond.com, www.air-cond.com

Za tipkarske i tipografske napake ne odgovarjamo. SI / LC / 01. 2012

RAV | Light Commercial

Pooblaščeni distributer Toshibe:

EXPERTO International, d.o.o.

RAS 2012  

RAS 2012, SLO

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you