Page 1

Febrer 2018

1


AJUDAR ALS FILLS EN L’ADOLESCÈNCIA Durant l’etapa de l’adolescència, que cada vegada sembla que arriba abans, hi ha molts canvis. Com a pares, ja no podem donar totes les ordres, perquè ells es revelen, però tampoc els podem deixar sols. Aquest joc de dur una corda, que de vegades s’estira i d’altres s’arronsa, és complicada i difícil de portar. Avui en dia tenim molts problemes que fan que els adolescents trobin a faltar una direcció. Quan són petits, els pares fen aquesta funció, però en l’adolescència ells volen portar la seva vida endavant. Ara, tenen molts reptes, la situació econòmica i política, la tecnologia i les xarxes, però sempre hem de confiar que amb la nostra confiança trobaran el seu lloc. CLAR QUE TINDRAN CAIGUDES, I ELS PARES HAUREM DE TINDRE A MÀ LA FARMACIOLA.

LA NOSTRA CONFIANÇA ÉS VITAL PERQUÈ PUGUIN TROBAR EL SEU CAMÍ I TAMBÉ EL NOSTRE EXEMPLE ÉS MOLT IMPORTANT PER A ELLS. LA NOSTRA CAPACITAT D’AFRONTAR LES SITU- Quines situacions ACIONS TAMBÉ ELS AJUDA. requereixen Isabel Barrachina, Psicóloga d’aquesta ajuda? De vegades, no n’hi ha prou amb això o bé no Quan veiem que hi ha massa afectació emotenim recursos o la situació és massa compli- cional. cada per nosaltres, llavors una ajuda objectiva Quan es posa de manifest que volen deixar professional, els pot ajudar a parlar de tot allò els estudis. Quan veiem que tenen poques gaque amb els pares no podem. De fet els pares nes de fer coses. Quan veiem que no parlen som part implicada, i moltes vegades és difícil, de res de la seva vida. que veiem els nostres fills tal com són, o com Llavors una ajuda professional, els pot donar són en l’adolescència, ja que moltes vegades una nova dimensió de la situació de si mateino els coneixem en totes les seves dimensions. xos, i podem treure el bloqueig emocional que pot estar darrere de la situació. El psicòleg fa aquesta funció, de comprendre les situacions per les quals passen els adoles- La juventud prefiere ser estimulada que instruicents, i també és capaç de relativitzar la situa- da. Goethe, poeta alemán (1749-1832). ció, i de donar eines i comprensió als nois que estan en un moment on és plantegen moltes Text Isabel Barrachina, Psicóloga preguntes.

FEBRER - 2018

S U M A R I

2

Publireportatge

Bellesa Salut

Ensenyament

Restauració

Sant Valentí

L’entrevista Pàgines 26-27

Exit Vallgrup, SL, tel. 93 727 40 88 Impremta: ROTIMPRES Distribució: SDGP

Especial Nuvis

Vitages

Èxit Vallès, tel. 93 727 40 88 - 93 100 07 00

Decoració

Moda

Espai Legal

Serveis

Pàgines, 03-04--10

Pàgina, 05-07

Pàgines, 08-09 Pàgines, 11-15

Pàgines 16-18

Pàgina 19

Febrer 2018

Pàgines 20-23

Pàgines 24-25

Pàgines, 28-29 Pàgina, 30

Pàgina, 31

Edita:

Exit Vallgrup, S.L. / c.Alfons Sala, 33-39. - 08202 Sabadell tel. 93 727 40 88, fax 93 727 33 49 www.exitvalles.cat - info@exitvalles.cat

Producció i maquetació: Publicitat:

La reproducció total o parcial d’aquesta publicació només és permesa prèvia autorització de l’entitat editora. L’entitat editora no es fa responsable dels articles i continguts dels seus col·laboradors i anunciants. Èxit Vallès és una publicació mensual.


Febrer 2018

3


GALERIA

COMERCIAL

Autobox

El taller de confiança per a la cura del teu cotxe Mark Twain afirmava que “un home amb una idea és un boig fins que aquesta idea triomfa”. Ja fa quatre anys, una trobada de tres amics d’aquells de tota la vida i una conversa on, com a broma, parlaven de la possibilitat de disposar d’un espai on poder fer les reparacions dels seus vehicles particulars. Ni més ni menys que un hobby. La mateixa conversa, però, els va portar a pensar que, potser, hi havia altres persones que també volien fer els manteniments i reparacions dels seus vehicles.

La broma, al final, els va portar a cerca una nau que tingués les característiques necessàries per portar a terme la seva activitat i, a la vegada, que contemplés la possibilitat d’un idíl·lic creixement. Al Carrer Balari nº 166 de Sabadell es van trobar amb una nau que, a més de complir les seves expectatives de llogar box de reparació i manteniment, els permetria oferir també el servei de taller mecànic complet. I així, com qui no vol la cosa, el 13 de maig del 2014 van obrir les portes d’Autobox. Des d’aleshores hi ha hagut molts canvis. Entre ells, el fet d’incorporar a un quart soci que, a més d’aportar grans coneixements al sector, ha arribat carregat d’energia i ganes. Així, fa gairebé un any que van obrir un segon taller a SabadellNord, al Carrer d’Estrasburg nº 163. En quins àmbits de la mecànica d’automòbils sou especialistes? Gràcies al fet de comptar amb un equip humà variat, tenim una alta formació en xapa, electrònica i electricitat, i mecànica general. Cal destacar, a més, que la nostra missió és promoure, gestionar de forma sostenible i eficient el parc automobilístic en harmo-

4

Febrer 2018

nia amb el benestar del nostre equip. Per aconseguir-ho, som fidels als valors amb què vam obrir les portes del primer taller: proximitat i servei, senzillesa i practicitat, juntament amb la transparència i l’equip humà que ens permeten donar credibilitat al nostre servei. Què recomanaríeu als vostres clients pel manteniment dels seus vehicles durant la temporada d’hivern? És important fer manteniments del sistema de calefacció i climatització, així com aquells aspectes que tenen a veure amb els elements de seguretat entre els quals destaquen la direcció, els frens i els pneumàtics. El líquid anticongelant també és fonamental. A més, pels qui vulguin fer viatges amb el seu vehicle, recomanem preparar-ho tot amb antelació i verificar quin és l’estat de les carreteres i el temps. I, sobretot quan fa fred, és molt important sortir amb el dipòsit de combustible ple. I quines són les recomanacions en els manteniments habituals dels vehicles? A banda dels aspectes referents a seguretat, és important fer les revisions que recomana el fabricant i tenir al dia els filtres i l’oli. Cal destacar, també, que és

important valorar el canvi de la corretja de distribució a partir dels 90.000km. En termes generals, la majoria d’avaries acostumen a tenir els seus orígens en un ús inadequat del vehicle o per la manca de manteniments. La majoria de marques han incorporat molts bons sistemes de fabricació. Tot i això, la majoria d’avaries complexes d’arreglar són electròniques. Quins són els vostres projectes actuals? A banda d’obrir el nou taller, també hem augmentat el nombre d’elevadors i en disposem d’específics per a motos. Actualment, a més, estem incorporant nous elements per poder fer tasques de xapa i diagnosi avançada. Quines promocions teniu disponibles pels vostres clients? Constantment les renovem i, durant els pròxims mesos, en disposarem pel canvi d’embragatge i el de la distribució. També podeu consultar el nostre web per conèixer els detalls de les revisions Plata, Or i Premium. P.P.


LES APPS QUE IDENTIFIQUEN TOT EL QUE ET PUGUIS IMAGINAR FLIGHT RADAR 24.

quan veus les pel·lícules tenen

una app que ho fa i es diu Color

Si sempre t’has preguntat on va

resposta amb aquesta app.

Identifier. Com sempre només cal

aquell avió que està creuant el

www.thetake.com

enfocar i el software farà la feina. Disponible en iOS.

cel, aquesta és la teva app. Només

www.greengar.com

has d’enfocar amb la càmera de

SOUNDHOUND.

telèfon a l’horitzó i a la pantalla

i Shazan funciona amb les

veuràs l’origen, el destí i l’altitud.

cançons gravades, Soundhound

MAGISTO. Indicada per Android

Per a iOS i Android. Pels addictes

ho fa amb les que taral·lagem.

i iPhone. Crea la teva pròpia

als avions.

Només cal cantar una estrofa

pel·lícula. Amb aquesta aplicació

www.flightradar24.com

i l’app farà el que pugui per

gratuïta crea inoblidables

trobar la solució. Està lluny de ser

minipel·lícules. Només cal que

THE TAKE.

infal·lible però quan l’encerta és

pugis els teus vídeos i fotos,

Si el que desitges és saber la

increïble.

i edita amb música i efectes

marca de la roba que porta

www.soundhound.com

especials. També hi ha una opció perquè l’app ho faci per tu en

Leonardo Di Caprio en el Llop de Wall Street, o potser on es

COLOR IDENTIFIER.

mode automàtic. El resultat

va filmar l’escena de l’avió de la

La humanitat pot respirar

es pot compartir en Facebook,

pel·lícula Missió Impossible: Nació

tranquil·la, ja no és necessari fer

Twitter i YouTube.

secreta, ara ho tens fàcil. Totes

l’esforç per distingir entre el blau

aquestes preguntes que et fas

Prússia o el blau indi. Ara hi ha

Redacció

Febrer 2018

5


ENSENYAMENT - JORNADES DE PORTES OBERTES

La millor escola Escollir l’escola és molt important en qualsevol etapa escolar d’un alumne. Hi ha factors clau que ens poden ajudar a triar la millor escola pels nostres fills, com ara saber si ofereix només estudis de primària o si els alumnes poden continuar els estudis de secundària al mateix centre, el nombre de places disponibles i la facilitat per accedir-hi.

El més important d’aquestes jornades és que ens ofereixen una bona oportunitat per conèixer els professors del centre.

Un altre factor essencial a l’hora de triar és la proximitat amb el domicili familiar, així quan els nens creixin podran tornar caminant sols a casa. Si, per contra, queda una mica apartat de casa, és essencial que tingui unes bones comunicacions, com per exemple un camí escolar o un servei d’autocar. També hem de saber quin serà el cost del centre, sigui aquest privat, concertat o públic, ja que sovint a les escoles públiques, tot i ser les més econòmiques, hi ha serveis que s’han de pagar, com és el servei de menjador, materials escolars o les activitats de l’associació de pares i mares (AMPA). Tota aquesta informació la podem recopilar fàcilment des de casa, consultant la pàgina web del centre educatiu. Ara bé, escollir una escola és molt important, i si tot va bé és on l’alumne passarà els pròxims anys, per tant visitar el centre en una jornada de portes obertes ens pot ajudar a resoldre molts dubtes.

6

Febrer 2018


D’una banda, les jornades de portes obertes permeten als pares entrar al centre escolar i visitar els diferents espais que habitualment estan reservats per als alumnes. Així podrem comprovar que les aules tinguin una bona distribució, que les instal·lacions estiguin netes i siguin modernes i que el material estigui en bones condicions. També és un bon moment per visitar el pati i veure els jocs que s’hi fan i com està distribuït. En definitiva, podrem veure l’escola de ben a prop i en funcionament, perquè tot i que a la pàgina web ens mostren algunes imatges del centre, veure-ho per nosaltres mateixos és sempre molt més interessant.. El més important d’aquestes jornades és que ens ofereixen una bona oportunitat per conèixer els professors del centre, veure com es desenvolupen amb els alumnes i conèixer els projectes i activitats que han preparat amb els estudiants per aquest dia, i per tant, ens permet fer una valoració del nivell de l’escola. Cada vegada més els centres aposten per una bona preparació en qüestió d’idiomes, perquè un bon nivell de llengües estrangeres, sobretot d’anglès, s’ha tornat un requeriment imprescindible. També podrem aprofitar per parlar amb els mestres i preguntar-los quina metodologia utilitzen per fer les classes i com treballen. Actualment, un dels factors més importants pels pares és que el centre tingui un projecte educatiu interessant, i els mestres són un element clau perquè aquest sigui un èxit.

Actualment, un dels factors més importants pels pares és que el centre tingui un projecte educatiu interessant. En definitiva, una jornada sencera oberta a les famílies que estiguin interessades en conèixer millor les diferents escoles de la ciutat i valorar quines són les més adequades pels seus fills, conèixer el funcionament, les línies pedagògiques, el projecte educatiu i les instal·lacions, i així escollir la que s’adapti millor a les seves necessitats. C.G.

Febrer 2018

7


Sant Valentí Si vols fer un regal, hi ha moltes opcions variades a escollir. Des d’anar a un parc d’atraccions, un concert, un musical o una obra de teatre si parlem en un aspecte més cultural. Sempre és una aposta segura la d’un dinar o un sopar romàntic amb la teva parella, i depenent del teu pressupost pots pensar en un cap de setmana especial. Si us agrada l’acció i l’aventura hi ha activitats molt divertides com el ràfting, i d’altres més especials com volar en globus. A continuació et proposem alguns regals de diferent pressupost.

Un dia especial

Paladone USB Powered Balloon Lamp Multicolor. Aquest llum ambiental té la forma d’un globus que s’enlaira suspès d’un cordill. Un d’aquests objectes que ens evoquen records d’infantesa. Si vols que canviï de color només tens que prémer el botó que està a la base, perquè sigui vermell, verd o turquesa. Base metàl·lica en forma de cordill. El cable USB per connectar el llum surt de la mateixa base. Preu aprox. 19 €.

exitvalles.com Tota la informació en el nostre blog: www.exitvalles.com

8

Febrer 2018


Màquina de pasta. Olímpia Deluxe. Ideal pels addictes a la pasta. Estira una làmina de 150 i pots obtenir 3 tipus de pasta com la lasanya, el fettuccine o tagliolini, i en 9 diferents tipus de gruix. La màquina inclou una maneta per

ambient càlid i relaxant. Pots trobar des d’una sessió d’una hora en centres especialitzats, fins a un pack de cap de setmana en un hotel-spa o balneari. Preu aprox. 60 € Braçalets Personalitzats. Aquest és un dels detalls tradicionals per la parella

Makiko Sano comparteix els seus consells i plats per una alimentació gustosa, saludable i baixa en calories. Preu aprox. 16 €. accionar els cilindres d’acer inoxidable, una pinça per fixar la màquina a la taula i les instruccions d’ús. Preu aprox. 39 € Smartphone Moto Mods - Mòbil enginyòs. Aquest smartphone utilitza un enginyós concepte a base d’accessoris (Moto Mods) que s’integren fàcilment en el seu cos i aporten extres com són:

Spa en parella. Reserva en un spa un paquet en parella. Aprofita el temps junts gaudint d’un hidromassatge o una sessió de pedres calentes en un que no passen de moda. En acer i plata banyada en or. Una polsera per cadascú gravada amb paraules i noms plens de significat que van directe al cor. Preu aprox. 50 €. Redacció

un altaveu JBL SoundBoost, un projector de 70 polsades, un Power pack per a 20 hores addicionals de bateria o una càmara Hasselblad amb zoom de 10 augments. Preu aprox. 450 €. La dieta de Sushi - Trucs per a la seva elaboració. Japó té uns els índexs més baixos d’obesitat del món i la dieta japonesa hi juga a favor. La nutricionista

Febrer 2018

9


GALERIA

COMERCIAL

Can Mauri El teu casament:

més que especial i inoblidable

L’Antònia Benítez, gerent del Restaurant Can Mauri, explica que Agustí Pons i Mir va escriure a la seva obra Pere Calders, veritat oculta que Can Mauri era una “finca esplèndida”. Amb un somriure, l’Antònia se sent orgullosa de detallar com és la finca del segle XV que se situa entre Sabadell i Polinyà i que va acollir tants estius de l’escriptor català. Des que la van adquirir a principis de la dècada passada, ha reformat la totalitat de l’interior mantenint la seva essència i, a més, ha millorat els exteriors per fer-lo més còmode pels seus clients. Un esdeveniment a la teva mida L’Antònia, gràcies a la seva llarga experiència en l’organització d’esdeveniments, sap que hi ha molts aspectes que es tenen en compte per a triar el lloc ideal on celebrar el nostre casament. A banda de les comoditats de la masia, l’Antònia s’ha format per ser la wedding planner que tots els nuvis somien. Compta amb tots els proveïdors necessaris per tal de portar des de l’animació fins a la música, els mes-

tres de cerimònia, la decoració floral i els costums i tradicions internacionals. I és que, com explica l’Antònia, “el més important és que tots els casaments tinguin personalitat pròpia i que els nuvis i els convidats se sentin únics”. És per això que l’equip de Can Mauri ha estat capaç d’organitzar esdeveniments d’estils heavy, gòtic, budista o Vintage, entre d’altres”. Un espai d’ensomi “Sobre un petit replà del primer turó que es troba a la carretera que va de Sabadell a Polinyà, ocupava fins a l’altra banda de la vall i tenia amples extensions de conreu i de bosc”. Així era Can Mauri durant el segle XV, en paraules d’Agustí Pons i Mir. Avui és una masia amb 7 salons que permet des de trobades íntimes, de com a màxim 4 persones, fins a esdeveniments grans de 130 assistents. Un dels seus salons, a més, compta amb una vidriera que permet veure les extraordinàries vistes de tota la comarca del Vallès.

L’entorn es caracteritza pel jardí de més de 3.000 m2. Un jardí que, a banda de les vistes i la seva calidesa, permet gaudir de la natura i tenir la sensació de trobar-nos en un dels racons catalans sense descobrir.

I, pels casaments, el room service és un servei que t’enamorarà. Es tracta del lloguer addicional d’una habitació encantadora on, mentre es canvien, poden iniciar la sessió de fotos del que serà el camí pel “sí, vull”. Per a paladars exigents Cap esdeveniment enamora més que aquell en què es combina personalitat i cuina d’alt nivell. L’equip de cuina de Can Mauri es forma constantment a les cuines més prestigioses del territori català per adquirir nous coneixements sobre les tendències en gastronomia. Tot plegat, combinat amb els productes de l’hort i la granja de Can Mauri i els dels seus proveïdors de confiança, fan que dels seus fogons surtin plats exquisits. Alguns exemples són la seva llagosta o les seves especialitats més tradicionals com el garrinet o els caragols a la llauna. P.P.

10

Febrer 2018


NUVIS

Un casament a l’hivern

l’hivern. Abrics brocats amb fils d’or o de plata, estoles i aplicacions de pèl als punys i al coll, o vestits de màniga llarga. Es poden calçar sabates, però també botes o botins per acompanyar un vestuari de núvia original i sofisticat.

Un casament a l’hivern, i perquè no? Casar-se en una ermita o en un monestir al mig d’un paisatge nevat és bastant diferent del que fa la majoria. Podràs gaudir d’unes altres avantatges i comoditats, a més a més, d’un estalvi econòmic. Durant els mesos d’hivern, a les esglésies i ermites s’aconsegueix més fàcilment dates per celebrar el casament, doncs la majoria estan ocupades els mesos de primavera i estiu. La major part de fotògrafs tenen un volum de feina més baix durant els mesos de desembre a març. I pel que fa als restaurants, no hi ha masses problemes en trobar lloc, i també apliquen descomptes especials si et cases abans de la primavera. Gaudeix d’un vestuari diferent Poques núvies poden dur una imatge completa com la núvia que es casa a

Totes les parelles volen que el seu casament sigui diferent i per convertir-lo en una diada especial, cal organitzar i preparar tots els detalls amb suficient antelació. Els mesos d’hivern són una alternativa amb certs avantatges per celebrar un casament.

Animeu-vos, doncs i penseu que casar-se a l’hivern té també moltes altres avantatges.

Una lluna de mel amb contrastos A l’hivern pots gaudir d’un viatge de noces completament diferent. Si vas cap a un lloc càlid com el Carib, a països del continent africà o al pròxim orient, el contrast de temperatura serà més sorprenent i agradable. Tant mateix les atencions que gaudeixen els nuvis en els hotels i complexos hotelers són molt més personalitzades i us estalviareu les massificacions d’altres temporades. Els avantatges econòmics també són molt significatius en aquesta època podent gaudir d’un ventall més ampli de destins a un preu molt més assequible. Redacció

Febrer 2018

11


Detalls de Casament

Fes que s’emportin el record a casa!

Us caseu! No només us heu de preocupar d’organitzar tota la jornada, preparar els vostres vestits, entregar les invitacions, el restaurant o preparar el viatge de nuvis. També cal pensar en un detall pels vostres convidats, perquè s’enduguin un bon record del vostre enllaç, i fins i tot el facin servir. Plantetes amb molt d’amor! Una de les tendències d’aquest 2018, seguint amb l’estil natural que s’ha imposat als casaments, és regalar petites plantes com, per exemple, un cactus o algunes varietats exòtiques que necessiten poca atenció. És una opció ideal per a tots aquells que vulgueu que la natura sigui protagonista en els detalls que s’enduran els vostres convidats.

Ho necessitava avui! Tothom s’oblida d’objectes que semblen prescindibles com, per exemple, els ventalls o els paraigües. Si us caseu en època de calor o de pluja, és un detall ideal i fàcil de comprar. A la botiga us poden fer la serigrafia d’un dibuix sobre l’esdeveniment, i és un record que els pot ser d’utilitat en moltes ocasions.

12

Febrer 2018


Pensant en productes ecològics o tradicionals Si la natura es torna protagonista en els casaments, els productes ecològics de consum també ho són a la nostra vida. Alguns exemples que podeu donar com a record del vostre enllaç són olis de cuina d’alta qualitat en envàs petit, mostres de cremes cosmètiques, ampolles petites de vi o xocolatines de quinoa. Els detalls es poden serigrafiar o etiquetar amb els vostres noms i el dia de l’enllaç. També els podeu acompanyar d’una targeta personal.

Foto cedida per Espai Creactiu

Una figura dels nuvis en 3D Una de les novetats tecnològiques del moment és la impressió en 3D. Una forma diferent d’imprimir i regalar que s’ha tornat tendència. És per això que, si voleu ser originals i regalar una figura diferent podeu fer una reproducció vostra en 3D d’allò més divertida! És molt fàcil, només cal escanejar i reproduir el bust a petita escala. Consulteu els establiments especialitzats i us ajudaran a fer realitat la vostra idea.

Febrer 2018

13


Detalls

que marcaran la diferència del teu casament! Quan dues persones s’estimen i volen iniciar una vida en comú, miren en la mateixa direcció. Sobretot quan estan a punt de donar-se el “sí, vull”. A més, habitualment coincideixen en voler organitzar un casament diferent que sigui inoblidable per a tots els convidats i, també, per a ells. I, si pot ser, que sigui original i posi de manifest la seva creativitat. No és poc! Hi ha petits detalls que us ajudaran a aconseguir-ho! Les flors mai passen de moda Tot i que les flors són un clàssic dels casaments, aquest any assoliran la seva màxima expressió, des de la decoració fins al vestit de la núvia. Mantenir l’homogeneïtat en tot el casament és fonamental, fins i tot en els petits detalls informatius en paper que entregarem als convidats com, per exemple, el panell on es penjarà la disposició dels convidats. És per això que, en cas que desitgeu que les flors siguin protagonistes, és fonamental que en aquests aspectes mantingueu la línia i aposteu per dibuixos acurats. En els casaments d’aquest 2018 les flors de moda seran els clavells. Aquest tipus de flor és ideal perquè no es fa malbé tot i la calor i, a més, està disponible en molts colors. Així, seran una bona proposta per a tots els qui desitgeu omplir de flors el vostre casament. Les podeu fer servir per decorar les cadires i centres de taula, el photocall o a les zones de chill out per a després del convit. Tot i que els clavells seran tendència, també hi ha altres plantes, com els cactus i les exòtiques, que tindran protagonisme en les

14

Febrer 2018

pròximes cerimònies. Els podem posar als centres de taula, en els detalls pels convidats o també en els espais on us fareu el reportatge de fotos. Tocs ètnics L’estil de les bodes cada vegada tendeix a ser menys tradicional. L’ambient hippie començarà a tenir certa presència pel que fa a teixits i robes. Des dels vestits de núvia i convidades, als complements i en la decoració ambiental; recobriment de cadires, invitacions de casament i recordatoris. En aquest sentit i veient la tendència d’aquest estil, els nuvis s’atreviran a les combinacions de colors llampants i a posar detalls més rústics al seu entorn.

Les pedres minerals? També! Cada cop més es treballen les decoracions naturals, on els nuvis cerquen estils màgics i el contacte amb la natura, i per tant no poden faltar les pedres minerals! Entre els escollits estan els de tons roses i morats, com el quars rosa o l’ametista. Es poden posar decorant les etiquetes de la taula, impresos a les invitacions i, també, en els complements de la núvia com la corona. També en els detalls podeu regalar una bosseta de pedres a cadascú i la descripció de les seves propietats. P.P


L’extravagància de la generació

millennial

Els nens, que ja no són tan nens, es comencen a casar! Possiblement la majoria ja viuen en parella i ara han decidit fer un pas endavant per convertir-se en matrimoni. Us expliquem algunes de les tendències més extravagants de la generació dels millennial. Aquest adjectiu correspon a la de les persones nascudes entre el 1981 i el 1995. A diferència de les generacions dels seus pares, ells han apostat per un estil de vida diferent. Això afecta, també, als seus casaments. Els convidats depenen de la parella. Sí, pares i mares!. Els únics responsables de les persones convidades al casament són els nuvis. Ells mateixos repartiran les invitacions que, a més, possiblement estaran fetes pels propis nuvis. Tant és així que, de fet, ho veuen com una manera més de donar a conèixer la seva personalitat i com d’important és la jornada per a ells. Perquè els qui es casen i fan un canvi a les seves vides… són ells. És una festa. Un dia per compartir. S’han acabat les exhibicions per a aquesta generació. Ells prefereixen que sigui una festa on les persones es relacionen, i siguin les que desitgin veritablement compartir aquest dia amb els seus convidats, i no pas per compromís. És per això que el restaurant menys exòtic o, fins i tot, un jardí discret han deixat de ser un inconvenient a l’hora de fer la celebració. La varietat del menú respon a tots els gustos. Els nuvis d’aquesta generació saben que cada persona té unes necessitats, que hi ha noves tendències (com els vegans) als quals els agrada sentir-se escoltats. És per això, que el menú ja no té res a veure amb les convencions d’algunes dècades enrere: ells aposten per la varietat i per aconseguir que tots se sentin importants, fins i tot en el tipus de convit.

“Els nens, que ja no són tan nens, es comencen a casar!. Possiblement la majoria ja viuen en parella i ara han decidit fer un pas endavant per convertir-se en matrimoni.” nalitat i la majoria coneixen el que s’adiu amb la seva forma de ser. El disseny del vestit i de les sabates han de ser còmodes per gaudir d’aquell dia sense mal de peus, per tant no desitgen encaixar en un estil que no les representa. No hi ha protocols, però no falten els hashtags. Els nous matrimonis ignoren completament els protocols, no esperen que els seus convidats vesteixin d’una manera específica ni volen continuar amb els rituals propis dels casaments dels ‘80, com per exemple, la manera de tallar el pastís. Això sí: els seus casaments estan pensats per poder compartir-los a les xarxes socials i, tot el que aquestes representen. Habitualment creen un hashtag que els permeti seguir tot allò que ha passat. I compte! aquest està pensat principalment per a Instagram. P.P

Les núvies saben el que volen. Ja no s’estilen els vestits de princesa ni els convencionalismes. Elles volen vestir amb perso-

Febrer 2018

15


DECORACIÓ - NUVIS

DORMITORIS La clau per un estil modern Una de les pautes generals per obtenir un estil actual i modern en el dormitori és l’amplitud visual i un ordre en tots els elements del dormitori, ja que el desordre impedeix que els elements brillin amb llum pròpia. Cal evitar la sobrecàrrega i permetre desplaçar-nos per l’habitació amb total llibertat i sense angúnia.

Pensem en les diferents tonalitats que podem posar en el dormitori. Podem escollir entre dos o tres colors, sent el principal el clar. Així la combinació d’aquests amb pinzellades malves, verdes o daurades pot quedar perfecta. Una paret amb un color intens que destaqui de contrast amb la resta també és una bona opció. Actualment, es porten els llits baixos gairebé al nivell del terra, evocant una línia d’inspiració nipona. El toc minimalista d’aquests, és perfecte per als dormitoris contemporanis. La fusta és un material que lliga bé amb tots els estils, cal escollir el color adequat per aconseguir una decoració moderna de línia senzilla i sense crear un ambient massa rústic. Pel que fa a la resta de materials el vidre, l’alumini o l’acer inoxidable són ideals per aquest tipus de dormitori.

Foto cedida per botiga Interiors

16

Febrer 2018


Idees per Decorar una Habitació de Matrimoni És important sentir-se a gust a casa nostra. Sigui quin sigui l’estil que donem al nostre dormitori, el més important és que ens agradi l’ambient que hem creat, i això ho podem aconseguir a través d’idees decoratives originals que ens poden aportar un toc més personal. El llit és un element clau si el que vols és aconseguir un estil més romàntic. Per exemple pots posar-lo amb un baldaquí. Aquesta és una idea perfecta per aconseguir aquest ambient, i al mercat trobaràs diversos models perquè puguis escollir el més adient per al teu dormitori.

Foto cedida per botiga Spais a Mida Els baguls són també un element a tenir en compte, ja que a banda de la seva funció decorativa, també serveixen per guardar mantes o estris. Les cortines són elements amb què també podem canviar l’estil de la decoració. Si vols un toc més minimalista, decanta’t per les teles tradicionals com el cotó, si d’altra banda t’agraden quelcom més romàntic, la seda i el setí seran les robes ideals. Actualment els estors són els models més demanats i ja fa temps que han anat substituint a les clàssiques cortines.

Les tauletes de nit també formen part de la decoració. Si busques un aire més bohemi, prova de fer servir unes maletes clàssiques de viatge per donar forma a aquest complement, introduiràs un toc viatger molt interessant.

Més idees. Si vols una alternativa a la pintura de paret, prova amb els vinils decoratius. N’hi ha de mil temàtiques, colors i estils, o també personalitzats amb fotos pròpies o de viatges. Una opció molt interessant. A més són fàcils de posar i de treure i econòmics, fet que et permet canviar-los quan te’n cansis i variar la teva decoració donant un toc actual i diferent al teu dormitori. Redacció

Febrer 2018

17


DIAL UNIVERSAL Pots aprendre idiomes, conèixer altres cultures i músiques… tot el que vulguis amb una ràdio a través d’internet. Navega per les ones dels cinc continents sense sortir de casa. Si la ràdio sempre ha estat una de les companyies més estimades i alhora un dels focus més ràpid d’informació que podem tenir i més en els moments actuals que vivim, la seva versió a internet permet no només accedir a les emissores del país, sinó també a totes les del planeta amb les que podem viatjar sense sortir de casa en una espècie de Babel ordenada. Investigar i explorar amb el dial acaba sent una addicció que ens pot dur a llocs inescrutables. Molts dels nous aparells en el mercat inclouen connexió a Spotify, compatibilitat per descarregar la música del mòbil, opció de reproducció de CD i fins i tot la ràdio convencional per si la connexió sense fils falla. En aquest cas només cal enlairar l’antena per escoltar la teva cançó predilecta, i si vols, fer ús del seu comandament a distància.

RADIO INTERNET WFR-28 C /DAB +/FM-RDS/USB Receptor Digital amb Reproductor de Música en Xarxa.

Una Ràdio Internet amb més de 15.000 emissores. - Recerca per país, gènere i ràdios favorites. -Equalitzador d’àudio: Flat/jazz/Rock/Movie/Clàssic/Pop/News/My EQ (control de greus i aguts).- Compatible amb router WI-FI de doble banda de 5 G/2,4 GHz. - Plug and Play. 2 Alarmes programables. -Pantalla TFT LCD en color d’alta resolució de 2,4”. -Dotat amb 15 Memòries (5i Ràdio, 5 DAB i 5 FM). -Reproducció de MP3 per USB. -Reproductor de música en xarxa. -Reprodueix la música emmagatzemada a l’ordinador. -Carregador ràpid de bateria integrat. Compatible amb MP3, AAC+ i WMA. Funciona amb piles recarregables i piles seques. -Connectors d’entrada/sortida: entrada de CC, entrada auxiliar, sortida de línia, presa d’auriculars i connector USB. –Streaming de música amb UPnP/DMR compatible amb DLNA 1,5. Transmet Spotify a través de la ràdio i l’App Spotify com a comandament a distància.

Aparells de disseny avantguardista amb accés a 24.000 emissores i podcasts. Algunes d’elles són compatibles amb iPhone per descarregar música i amb memòria per emmagatzemar fins a 99 freqüències. Accés per poder acoblar altaveus externs d’amplificació. Hi ha un gran ventall de models a escollir. A continuació detallem les característiques d’un dels models de Ràdio Internet més actual. Redacció

18

Febrer 2018

Foto cedida per : Creus imatge i so


ESPAI LEGAL

Què pot passar si reclamem a

Hisenda? aspectes relatius al Reglament General Tributari. El més destacable de la nova normativa és que les costes dels procediments de reclamació a Hisenda podran carregarse als ciutadans en cas que aquests no tinguin la raó. La regularització fa un matís dient que aquesta normativa només s’aplicarà quan el ciutadà actuï de manera temerària, entenent aquest concepte com el cas en què no hi hagi fonaments per la reclamació o es consideri que s’actua de mala fe.

Aquest 2018 ha començat amb novetats legals. Són moltes les persones que consideren que les quantitats que els reclama Hisenda no són les correctes i, per aquest motiu, acostumen a posar una reclamació. Fins a l’actualitat, en cas que Hisenda desestimés la reclamació, el ciutadà havia simplement de pagar l’import que se li demanava, i no hi havia cap tipus de sanció.

En cas que, definitivament, es consideri que el ciutadà ha actuat d’aquesta manera, la decisió no es podrà recórrer i haurà de fer front a les costes de la seva reclamació. L’import s’ha estipulat en un 2% de la quantitat reclamada a Hisenda, amb alguns aspectes revisables. P.P.

Aquesta situació, però, ha canviat. El passat 30 de desembre es va publicar el Reial Decret que estableix uns procediments de gestió i inspecció tributària, i altres

Febrer 2018

19


BELLESA I SALUT

La batalla de l’acne Els grans no són un problema només dels adolescents. Encara que acostumen a desaparèixer al voltant dels 20 anys, també hi ha casos a partir dels 30 (representen un 30% dels afectats) i fins i tot, alguns casos, amb 50 anys (5%). Els porus de la pell contenen unes glàndules sebàcies que ens protegeixen de les agressions externes. El problema és que durant l’adolescència, i a causa dels canvis hormonals d’aquesta etapa, la pell sol presentar un excés de greix que unit a les impureses mediambientals i les cèl·lules mortes acumulades, provoca una obstrucció dels porus i fa que aparegui l’acne. Aquesta alteració ve acompanyada de punts negres, quan el greix s’acumula en un porus obert i es torna negre per l’oxidació ambiental, o bé dels típics grans, que venen a ser porus

obstruïts que acumulen impureses, pústules i pàpules, és a dir inflamacions cutànies que apareixen sota la pell i que no es poden buidar. Totes aquestes imperfeccions poden danyar l’aspecte de la pell, ja que sovint acostumen a deixar marques importants i cicatrius. L’impacte psicològic que produeixen és un problema afegit que cal solucionar. L’acne afecta tant a les noies com als nois. En els nois, els brots són més forts i persistents. En les noies, poden ser manifestacions intermitents que poden durar fins a l’edat adulta avançada. La meitat dels joves afirma que els grans deriven en marques molestes, i el fet és que no poden evitar de tocar-los tot i saber que no ho han de fer. És recomanable fer un tractament mèdic. Solen ser tractaments exfoliants basats, per exemple, en l’àcid salicílic,

Ibuprofè i Esport: Mala Associació

Com a farmacèutics, ens preocupa veure el mal ús que es fa dels antinflamatoris abans, durant i després de fer esport. És habitual trovar ‘blisters’ al terra en tot el recorregut de les curses. Per què no l´hem de pendre? Abans: És cardiotòxic, reté líquids i pot provocar una pujada de tensió. Tot això sumat a la lógica pujada de tensió arterial pel fet de fer esport i a l´augment de la freqüència cardíaca pot suposar una combinació perillosa. No és un preventiu, el dany muscular i el dolor percebut serà el mateix encara que te’l prenguis. Augmenta les lesions gastrointestinals, disminuÏnt la protecció gàstrica. Redueix l´adaptació de la musculatura a l´estimulació motora, podent baixar el teu rendiment. Disminueix la flora intestinal facilitant alguns procesos inflamatoris. Què podem pendre ? Si tenim dolor abans d´una cursa seria recomenable no ferla, evitarem lesions posteriors més greus que ens poden tenir aturats moltes setmanes. Si el què volem és prevenir us recomanem:

20

Febrer 2018

-olis d´omega 3 en proporcions adients perquè actuin com a antinflamatori -una bona hidratació amb sals minerals -B-alanina si l´esforç ha de ser molt intens i preveiem agulletes. Durant: Si tenim sensació o percepció de dolor hem d´atutar-nos. Tots els punts anteriors son aplicables a prendre ibuprofè durant la cursa. No és recomenable pendre ibuprofè; si us veieu en la necessitat de pendre´l és preferible que us atureu. Què podem prendre durant la cursa si tenim dolor ? Intenteu diferenciar entre dolors “coneguts”, que sempre teniu quan heu d’escalfar abans d’una cursa, i que desapareixen a l’escalfar bé tota la musculatura, o un dolor no conegut, sobtat i que no ens permet seguir. En cas de dubte atureu-vos, és millor prevenir una lesió que no patir-la. Hidrateu-vos bé, preneu sals mineral si heu suat molt i eviteu els gels. Els gels son sucres d´absorció ràpida que us poden provocar una baixada de rendiment uns minuts deprés d´ingerir-los. Si necessiteu pendre hidrats de

juntament amb tractaments específics per regenerar la pell. La finalitat dels productes utilitzats és frenar l’aparició de l’acne i, incrementar la regeneració de les cèl·lules epidèrmiques. Amb l’exfoliació, els principis actius arriben directament a la diana sobre el problema que volem actuar; els grans, els punts negres o els mini quists. Aquest procés es pot dur a terme amb un producte tòpic o mitjançant un píling a la consulta. Quan es comença a manifestar un brot d’acne, cal tenir en compte que, a més de la higiene diària i utilitzar productes cosmètics astringents, no hem de manipular les lesions, no prendre el sol sense protecció i dur una vida alimentària sana (no menjar embotits, picants, greixos i evitar el tabac i l’alcohol). El dermatòleg és una figura imprescindible per a controlar la situació si el procés avança o es cronifica. Redacció carboni preneu-los d´absorció lenta, que no us provoquin després una baixada de rendiment. Després: Tampoc és recomanable, dificulta la formació de colàgen i retrassa la recuperació de lligaments, musculatura i tendons. Que podem pendre després? Un cop acabada la cursa us recomanem hidratar-vos molt bé, recuperar sals minerals si heu suat molt i menjar alguna peça de fruita barrejada amb fruits secs. Per recuperar la musculatura i per trobarvos millor, és molt important que durant la primera hora després de fer esport prengueu alguna barreta o batut amb proteïna rica en BCAA. I per les agulletes? L´ibuprofè no ajuda a treure les agulletes. Les agulletes són petits cristalls d´àcid làctic que provoquen micro trencaments musculars, no és gens recomanable perquè retrassa la cicatrització de la musculatura. Què puc pendre per les agulletes ? Res de res. Fes uns bons estiraments, relaxa la musculatura i descansa. Al dia següent fes alguns exercicis suaus de repetició per dissoldre els cristalls d´àcid làctic.


HIFU,

el lifting (sin cirugía) que han probado las estrellas de Hollywood.

Hoy en día, HIFU (ultrasonidos focalizados de alta energía), es el instrumento más avanzado en aplicaciones médico-estéticas para la lucha contra el envejecimiento de la piel, tensado cutáneo, celulitis y reducción de la circunferencia, siendo al mismo tiempo el tratamiento no quirúrgico de la flacidez corporal, facial e incluso el rejuvenecimiento de la zona intima femenina mediante la focalización selectiva de la energía ultrasónica. Su nombre original es Ulthera o Ultheraphy, cuenta con cuatro aprobaciones de la FDA–Agencia Americana del Medicamento– y debe su efectividad a su capacidad para calentar puntos concretos entre 55 y 70º, consiguiendo una reestructuración del colágeno. Aunque es importante saber que un lifting no quirúrgico nunca va a tener el resultado de uno quirúrgico. El

objetivo es acercarse lo más posible a ese resultado sin una cirugía, y más aun, evitar un envejecimiento tal que se convierta obligatorio un lifting para obtener los resultados deseados. El secreto del HIFU es que es un procedimiento seguro, donde según los cabezales van a actuar en los diferentes lugares del envejecimiento, el cabezal de 1,5 mm va a actuar en la piel, el de 3 mm en dermis profunda y celular subcutáneo y el de 4,5 mm en la parte más externa de los músculos. Es decir que este tratamiento es capaz de trabajar en todas las capas que envejecen el rostro y el cuerpo. El HIFU Facial tiene una acción que impacta sobre las estructuras biomoleculares y se aplica siguiendo los vectores de tracción de la cara. Produce la estimulación del fibroblasto y la reestructuración proteica.

En la aplicación corporal conseguimos penetrar en profundidad y por efecto térmico llegamos a destruir las membranas de los adipocitos mejorando los acúmulos grasos y la celulitis y tensando la piel evitando la flacidez. El rejuvenecimiento vaginal consigue mejores resultados que la cirugía y el láser al actuar en la capa SMAS con lo que se produce un mayor tensado y crecimiento de la mucosa propia, mejorando la sequedad vaginal, la incontinencia urinaria además de aumentar la sensibilidad y el placer sexual de los dos miembros de la pareja. Todos los tratamientos con Ultrasonidos Focalizados son indoloros, no requieren anestesia y no precisan de tiempo de recuperación. Text: STETICMEDIC

Febrer 2018

21


En què consisteixen els exercicis

HIPOPRESSIUS?

La gimnàstica abdominal hipopressiva consisteix, com el seu propi nom indica, en generar una hipopressió dins de la nostra cavitat abdominal. Engloba una sèrie de tècniques, que per mitjà de diferents postures i moviments, i d’una contracció del nostre múscul-diafragma en respiració (apnea respiratòria) aconseguim literalment fer un efecte de succió de les nostres vísceres. El resultat és una pressió negativa dins de la cavitat abdominal i pèlvica, que provoca una reacció tònica reflexa –una contracció reflex muscular – de la musculatura del sòl i de la faixa abdominal.

¿Quins beneficis aconseguim amb els abdominals hipopressius?

La flaccidesa i la debilitat de la nostra faixa abdominal i de la musculatura del sòl pelvià és una constant a la nostra societat. Aquest fet és el que està al darrere de multitud de problemes relacionats amb l’aparell genitourinari de la dona (dolor en les relacions, prolapses i incontinència urinària), en problemes d’espatlla (lumbàlgies, rectificació lumbar) i altres de tipus estètic (panxa inflada o flaccidesa abdominal).

embaràs, el cos de la dona ha de recuperar el seu estat normal. La faixa abdominal s’ha de tornar a tonificar i el sòl pelvià ha d’adoptar la mateixa rigidesa que tenia abans. A vegades moltes dones noten una pèrdua del to de la musculatura vaginal i alguns problemes d’incontinència després del part. Amb aquesta gimnàstica enfortirem la zona i mantindrem les mateixes funcions que abans del part.

Millora la salut de la nostra esquena

A través d’aquests exercicis aconseguim una “reprogramació” d’aquesta musculatura. En definitiva gran part dels beneficis que obtenim, tant terapèutics com estètics, vénen derivats d’aquest augment del to muscular, com la millora de l’aspecte estètic de l’abdomen, eliminant el seu perímetre en un període relativament curt. A més aquesta tonificació es realitza sense forçar ni danyar la nostra columna lumbar.

L’efecte de succió i de pressió negativa que es genera dins de la nostra cavitat abdominal en realitzar aquests exercicis, provoca un efecte de tracció sobre els discs intervertebrals. Aquest fet pot tenir efectes terapèutics molt potents en la nostra esquena, sempre combinats amb altres exercicis complementaris, que poden ser un gran aliat per tractar molts problemes de la nostra columna.

Són exercicis molt beneficiosos per millorar la vida sexual. La musculatura del sòl està íntimament relacionada amb aquesta funció, tant femenina com masculina. És ideal per a la recuperació i tonificació en l’etapa postpart. Després d’un

Millora del nostre rendiment esportiu.

L'esport enforteix el cos, enriqueix l'esperit, però necessita unes atencions, unes alimentacions i uns entrenaments Assessora't per:

JOSEP ORRIOLS i VERGES NATURÒPATA - QUIROPRÀCTIC

Rehabilitació manual, esportiva i laboral C/. Montserrat, 106 Tel. 93 726 89 87 - 08201 SABADELL

22

Febrer 2018

El diafragma és el màxim protagonista en aquest tipus d’exercicis, amb la seva pràctica s’adquireix una major consciència corporal i diafragmàtica. Si els realitzem de manera regular, obtindrem una major capacitat pulmonar i toràcica. Un diafragma flexible i tonificat millora el rendiment cardiopulmonar i alhora el rendiment esportiu fonamentalment en exercicis on el component aeròbic és important, com per exemple en natació, atletisme, futbol... Redacció


COM Aclarim OBTENIR UNA SILUETA 10 algunes incògnites. Si vull començar a córrer quins passos haig de seguir? Cal posar-

s’hi de forma gradual. A les primeres sessions dedicarem els mateixos minuts a córrer que a caminar i progressivament, anirem augmentant el temps de carrera mentre disminuïm el de caminada. Què és millor córrer al carrer o a la cinta? Ambdues opcions tenen els seus pros i contres. Els principals avantatges de córrer en una cinta és que ens permet perfeccionar la tècnica de la carrera, corregir els errors i evitar futures lesions. D’altra banda si ho fem al carrer podem compartir l’exercici amb els amics i gaudir del paisatge. Com puc tonificar els pectorals? Es pot fer amb màquines, per mitjà de politges, de pes lliure, entrenament amb suspensió o TRX. La clau és adaptar el mètode escollit fent repeticions de sèries d’entre 15 i 20 reiteracions. Amb una càrrega moderada s’aconsegueix guanyar fermesa sense augmentar el volum. M’agradaria enfortir els braços sense guanyar volum? Fes peses almenys tres dies a la setmana. Realitza 4 sèries d’entre 15 i 25 repeticions i utilitzant manuelles de càrrega mitjana-baixa. Per a què serveixen els estiraments? Abans de fer esport ens estimulen el reg sanguini, prevenen lesions i augmenten la contractilitat dels músculs. Els exercicis d’estirament són per treballar les extremitats, el coll, l’espatlla, la cintura i les cames, i han de durar entre 7 i 10 segons cadascun d’ells. Després de fer l’esport, redueixen la tensió muscular i relaxen la ment. Quins exercicis produeixen menys impacte a les articulacions? Es recomana treballar l’el·líptica i qualsevol modalitat de fitnes aquàtic com és la natació, l’Aquagym o Pilates. Els exercicis que es fan en flotació dins la piscina comporten un bon treball cardiovascular i a més, tonifiquen tota la musculatura sense produir cap impacte perjudicial sobre els genolls. No sóc disciplinada, hi ha algun truc per no deixar d’anar al gimnàs? Si ens volem posar en bona forma, la constància sens dubte és la clau. Les classes col·lectives solen funcionar molt bé en el cas que tinguis mandra, ja que permeten socialitzar-te i eviten que t’avorreixis. Si no pots anar al gimnàs perquè la feina t’ho impedeix, treu una mica de temps a la pròpia casa i connecta’t des del saló a una classe virtual.

Quins són els errors més comuns que fem quan anem al gimnàs? Un dels més habituals, és no respectar la proporció entre entrenament cardiovascular i de força, quan ambdós són igual d’importants. Un altre error és entrenar sempre de la mateixa manera; cal canviar els estímuls perquè treballin tots els grups musculars. Quantes calories es perden ballant? Dependrà del ritme de la música. En una frenètica classe de Zumba podem eliminar més de 750 calories. Amb una hora de ballet clàssic, unes 400. Si ballem Salsa o Dansa del Ventre poden ser 300 calories. Vaig al gimnàs a l’hora de dinar. Haig de menjar abans o després de l’exercici? El més interessant és repartir l’àpat, menjant abans i després, perquè l’organisme necessita aliment tant per desenvolupar l’activitat física com després per reposar l’energia perduda. Si hem d’escollir, millor menjar una quantitat moderada abans de l’exercici per poder entrenar amb un nivell intens sense tenir baixades que ens restin rendiment. Redacció

Com puc augmentar la meva flexibilitat? Hi ha diferents disciplines com ara el body balance (una combinació de Ioga, estiraments, Pilates i Taichi) que t’ajudaran a reduir la rigidesa del teu cos. Per augmentar la flexibilitat, pots practicar tres cops per setmana una taula d’exercicis d’estiraments amb 4 sèries de 30 segons.

Febrer 2018

23


RESTAURACIÓ

Romesco,

la salsa saludable

Ara ja estem en plena temporada dels ‘’calçots’ i podem degustar aquestes cebes o ceballots tan tendres i gustosos que delecten a petits i grans. Són el plat emblemàtic de la població de Valls (Tarragona) que compta amb Indicació Geogràfica Protegida i alhora un dels plats típics de la gastronomia catalana. Però avui parlarem de la salsa típica que acompanya els ‘calçots’: la Salsa Romesco. En general sempre que es parla de les salses es diu com una cosa que cal controlar o limitar pel seu gran contingut energètic. Per descomptat que dins l’univers de la nutrició la dosi és fonamental, però hi ha salses amb un valor nutritiu a vegades més interessant que el plat que acompanya. La salsa romesco és una d’elles, i s’hauria de considerar, a més d’un condiment tradicional de la cuina catalana, un aliment molt sa.

24

Febrer 2018


La salsa romesco s’elabora bàsicament a partir d’oli d’oliva, tomàquet, nyores, avellanes, ametlles, pa torrat, i vinagre. Això vol dir que no conté greixos saturats, ni colesterol, ni un excés de sodi. El fet que el tomàquet i la nyora estiguin escalivats (cocció a la brasa o també al forn) fa que conservin molt més els seus nutrients que en el cas, per exemple, d’una salsa de tomàquet fregit. A més, la salsa romesco porta fruits secs amb un contingut de grasses poliinsaturades, antioxidants i nutrients beneficiosos per al sistema cardiovascular i per la salut en general. La resta són l’oli d’oliva, l’all i el pa torrat. Per cert, l’all, a més de millorar la hipertensió conté substàncies interessantíssimes per a la salut.

exitvalles.cat Tots els serveis al teu abast

La salsa romesco té un contingut energètic considerable però molt menys que la salsa maionesa, i l’energia final també dependrà de la dosi de cada un dels seus ingredients, com més oli, més energia. O sigui que aquesta salsa tan gustosa és també cardio-saludable, antioxidant i molt sana. Per tant, en aquest cas no cal dosificar-la gaire i us animem a gaudir dels calçots i de la seva gran salsa romesco. Recordeu que la temporada de calçots s’acaba a finals de març!. Redacció

Febrer 2018

25


L’ENTREVISTA

UNA VIAJE AL PARÍS DE LA BELLE EPOQUE DE LA MANO DE GISELA

La cantante y actriz protagoniza, junto a Naim, el musical ‘Rouge Fantastic Love’ Ya de bien pequeña sentía pasión por la música y el espectáculo. Aunque comenzó los estudios de Periodismo en la Universitat Autònoma de Barcelona, mientras cursaba el segundo curso lo dejó debido a su participación en la 1ª edición de “Operación Triunfo” (2001). Tiene una voz dulce pero con mucha fuerza, cosa que le permite cambiar de registro y pasar de poner voz a un personaje de una película Disney a interpretar a Aloma, con Dagoll Dagom. Su extenso y variado currículum la convierte en una artista multidisciplinar. No en vano, desde que Disney la escoge para ser “la voz” en la banda sonora de Peter Pan: regreso al país de nunca jamás, doblando a “campanilla” (como también la llamaban sus compañeros de Academia) ha editado varios discos, ha protagonizado obras de teatro y musicales, ha aparecido esporádicamente en alguna serie de televisión, hace doblaje y publicidad e incluso ha probado como empresaria, produciendo su propio espectáculo “Gisela y el libro mágico”. Ahora, desde el pasado mes de enero, GISELA protagoniza en el TEATRE APOLO ‘ROUGE FANTASTIC LOVE’, un musical de gran formato ambientado en el París de la Belle Epoque. - ¿Cual es tu papel en la obra? “Pues soy Roxanne, la estrella del music hall que dirige Joseph, su amante. Es un personaje que tiene mucha vida porque en principio resulta frívola e interesada y se vende por trabajo y dinero, pero al final nos damos cuenta de que todo lo hace porque ha sufrido mucho y ha descartado el amor como una opción en su vida… ¡hasta que aparece Alessandro, el chico de su vida!”. - Bajo la dirección de Ricard Reguant y la dirección musical de Pep Sala, ROUGE Fantastic Love es una vibrante historia de pasión, seducción, belleza y elegancia con una banda sonora exquisita que incluye grandes éxitos de todos los tiempos como “Lady Marmalade” o “Roxanne”, y otros temas como “Your Song”, “La Boheme”, “One GIRL” o “Single Ladies”. Está protagonizada por Gisela, Toni Viñals, Javier Enguix, Ferràn Castells, Naím Thomas, Ferràn González i Fedor de Pablos. ¿Cómo surgió la idea de hacer protagonizar este proyecto? “¡Pues mira: la verdad es que me llamaron y no me lo pensé! Además, yo creo que el personaje te escoge un poco a ti y en esta ocasión Roxanne me eligió a mí”. - ¿Cómo preparas el papel de Roxanne? “Este es un trabajo en equipo, y es aquí donde confluyen varios imputs que te van dando extractos para hacer la pócima ideal: en primer lugar

26

Febrer 2018

el director de escena te da la visión de lo que quiere ver en el show y cómo quiere ver al personaje. Después tus propios recursos como actriz, tu vida interna, tu imaginación, la información que puedes recabar sobre cómo se vivía en la época, cómo se comportaban las chicas de esta època, la gente que vivía del cabaret, las queridas,...Y luego están lo que yo llamo los espejos, que son gente que te aporta información, como los compañeros que trabajan contigo que siempre te dan su opinión o su forma de ver”. - ¿Es importante, pues, el buen feeling encima del escenario? “¡Súper importante! Y si no hubiera la química que hay entre nosotros, el show no sería el mismo, te lo aseguro. Parece que no tuviera que ser así porque estamos trabajando y lo que pasa de puertas para adentro no tendría que influir en la función, pero al final la energía traspasa, es inevitable y el público lo nota”. - Es la magia del teatro, ¿no? “¡Es maravilloso! ¡No es lo mismo tener delante al actor en carne y hueso que tener una pantalla! Estás viviendo una película con los actores en 3D, los tienes ahí delante y hasta en una escena de emoción determinada los puedes ver llorar,... entras en el juego del teatro y lo vives de una forma especial”. Una campanilla muy inquieta GISELA Lladó Cánovas siempre supo que quería dedicarse al mundo del espectáculo. Pese a empezar la carrera de periodismo, en 2001 se presentó a los castings de “Operación Triunfo” y después de superar varias pruebas fue escogida para entrar en la Academia. Algunos de sus compañeros en la academia fueron Rosa López, David Bisbal, David Bustamante, Chenoa, Nuria Fergó y Manu Tenorio. Tras esto, GISELA ganó en 2003 dos Gaviotas en el ‘Festival de Viña del Mar’ representando a España. También representó a Andorra en el Festival de Eurovisión 2008. Ha lanzado al mercado varios discos, en los que destacan canciones como “Vida”, “Este amor es tuyo”, “Mil noches y una más”, “Turu turu”, “Casanova”, “Sola” o “Viviré en tus sueños”. En 2013 presentó su sencillo “Sugarwood”, un tema dance en inglés. Durante su estancia en la academia fue escogida por Disney, tras un casting, para interpretar la Banda Sonora de Peter Pan: regreso al país de Nunca jamás, como “Campanilla”. Desde entonces, ha sido la voz de canciones principales de películas de Walt Disney Pictures como “Frozen: El reino del hielo”, “Encantada: La historia de Giselle”, “Peter Pan 2: Regreso al país de Nunca Jamás” o “La Bella y la Bestia”, y de la


productora Universal Pictures; como “Barbie, la princesa y la costurera” así como de Filmax en las dos partes de “Pérez: El ratoncito de tus sueños” y “Copito de nieve”. También ha desarrollado su carrera en el teatro y el musical, protagonizando “40 El musical”, “Peter Pan: el musical”, “El diluvio que viene”, “Grease: el musical de tu vida” y “Esta noche no estoy para nadie”. También protagonizó “Into the woods (Boscos Endins)”, “Aloma” (Dagoll Dagom), “Un mundo mágico: el musical”, “El reino encantado” y ahora “Gisela y el libro mágico” (producida por ella). - ¿Con todo este abanico profesional cuesta definirte... “(Ríe) Me considero artista, artista polifacética. Desde pequeña he tenido muy arralado el concepto de artista multidisciplinar, y me formé como actriz, bailarina, etc. Cuando se me presentó la oportunidad de hacer Peter Pan, que fue mi primer musical, no me lo pensé porque en un musical tocas varios palos. Después quise compaginar mi carrera discográfica con los musicales y ahora, tal y como está el panorama musical, estoy más centrada en la parte interpretativa. Aunque, como te comento, he hecho un poco de todo, incluso estos últimos cinco años me he animado como empresaria, llevando mi primera producción teatral, “Gisela y el libro mágico”! - Hablas del panorama de la música... ¿cómo valoras el que ahora salgan talents shows de las piedras? “Yo lo veo como oportunidades y hay que aprovechar lo que te ofrece la vida. Hay gente con mucho talento, pero en tu casa no te ve nadie y estos programas son escaparates que hay que aprovechar. Eso sí, hay que ser realistas y conscientes de que estos concursos son programas de televisión y que la carrera de un artista es otra cosa mucho más seria y dura, hay mucho trabajo que hacer”. - Te llaman “la voz Disney” en España, todo un halago, supongo... “¡Tú dirás, es grandioso! Es un honor y un lujo que no puede decirlo todo el mundo, es algo muy exclusivo y encantada no, lo siguiente! Disney abarca a niños, padres, abuelos... A mí, a día de hoy me gusta ver sus pelis, las disfruto, las bandas sonoras son maravillosas...” - Aparte de ROUGE FANTASTIC LOVE qué proyectos tienes para este 2018? “Pues la verdad es que estoy en un momento muy, muy bueno profesionalmente y siempre hay cositas: he grabado un par de capítulos para una web serie que saldrá en marzo, otros proyectos teatrales que ya me están llamando a la puerta”. - ¿Y qué haces cuando no actúas? “Básicamente duermo porque tenemos horarios intensos de trabajo y al ser cabeza de cartel pues tengo que atender a medios,... ¡Mi chico está que trina porque no me ve, pero ahora mismo es lo que toca!”.

a meter en el bolso... ¡va genial y como tampoco pesa...!” - ¿Una manía? “No soy excesivamente maniática, sólo con la voz: me tomo infusiones, miel...” - ¿cuál es la canción de tu vida? “Pues mira, aparte de OT, que me ha traído muchas cosas buenas como entrar en el mundo del musical, hacer películas, doblajes..., una que ha marcado mi vida muchísimo y que es una propia es: Aquella estrella de allá”. - ¿Una ciudad o país para desconectar? “ Estados Unidos me encantó! La Vegas, California... Fui hace un par de años y es tan grande, tan diferente...Me encanta viajar, pero como me gusta patearlo para verlo todo y desconectar, entonces no descanso, prefiero quizás quedarme en casa si tengo que descansar”. - ¿Y para vivir? “¡A pesar de todos los maltragos que estamos pasando y lo que nos están machacando, cualquier ciudad de España, está claro! La situación política afecta el ánimo de la gente, está más conservadora, sale menos, no está tan motivada... pero para eso estamos nosotros, para despejarles! (ríe). Y como país, como entorno, la gente... no hay nada igual”. Redacció

Exactamente, lo que toca ahora disfrutar de GISELA y de “ROUGE FANTASTIC LOVE”, un espectáculo muy colorista, muy divertido y original, donde “lo van a pasar muy bien las dos horas y media que dura la función y van a vivir algo mágico e inolvidable”. Así que no se lo pierdan, la cita es en el TEATRE APOLO. Preguntas cortas - ¿Qué no falta en tu bolso? “Llevo de todo, pero algo curioso es una cucharilla de metal. Un día al salir de casa me llevé un yogur y me eché la cucharilla. La lavé y la volví

Febrer 2018

27


VIATJAR... ENAMORA

Així, per Sant Valentí, més enllà de flors i bombons, els viatges són un pretext fantàstic per gaudir entre dos amants. I, a l’hora de viatjar n’hi ha per a tots els gustos i butxaques.

Viatges

Venècia Hi ha mil i un motiu per emprendre un viatge, a vegades ens hi veiem obligats per circumstàncies personals, laborals, interessos culturals, curiositats històriques, turístiques, per moda, esport, esbarjo, compromisos, els fills, els avis, perquè toca… però, sens dubte els moments que la vida ens regala o en els instants més preciosos és quan vols compartir quelcom especial, com un viatge amb la persona estimada. Avui parlem d’escapades romàntiques i viatges de parella. Sant Valentí ha estat una etiqueta d’en-

28

Febrer 2018

giny pels sempre visionaris comercials anglosaxons, excusa perfecte per acabar de celebrar el dia de l’amor i la parella, el nostre Sant Jordi va encara més enllà i roses i llibres agafen el protagonisme. Així, per Sant Valentí, més enllà de flors i bombons, els viatges són un pretext fantàstic per gaudir entre dos amants. I a l’hora de viatjar n’hi ha per tots els gustos i butxaques. Començant per les escapades del mateix cap de setmana posterior al catorze de febrer, on molts hotels del país elaboren

paquets especials que inclouen sopars romàntics, música amb viu com ara, jazz, chill out o bossa-nova brasilera, unes habitacions decorades amb pètals de roses i ampolles de cava de benvinguda, i un “late check out” per deixar l’habitació més tard del que és habitual i poder amortitzar fins l’últim moment un bon cap de setmana. Us oferim algunes propostes: Des del fantàstic complex d’Spa i Double Tree hotel La Mola, propietat de la cadena Hilton a Terrassa; el Serhs Montanyà al


peu del Montseny; el Barcelona Golf de Sant Esteve Sesrovires; el Parador de Cardona..., les alternatives a Catalunya durant l’hivern són moltes i d’una qualitat excel·lent. Un nou clàssic dintre de les escapades romàntiques han estat les Cabanes als arbres: actualment han sortit diversos particulars que exploten aquest model eco-romàntic, però, van ser les situades a Sant Hilari de Sacalm les primeres que es van donar a conèixer. Una autèntica experiència al mig del bosc, només la parella, i els ocells, entre el Montseny i les Guilleries, lluny del soroll, i els cotxes, habitacions sense televisió ni wi-fi..., un model per compartir uns dies i unes nits amb la parella. Pels que disposin de més pressupost i dies, les capitals europees són una alternativa ideal. Ara bé, no totes les ciutats compleixen els requisits per convertir-se en una escapada romàntica amb tota regla. Si haguéssim de fer un podi de les ciutats més roses, més aparellades, i romàntiques segurament anomenaríem aquestes tres: Praga, la capital de la República Txeca, per la seva dimensió, pel seu caliu i encant s’ha erigit ella sola, al bell mig d’Europa, com una capital hivernal de l’amor. És acollidora, fàcil de passejar i veure per un mateix, monumental; plena de palaus, cases, esglésies i carrerons, i sobretot els seus ponts. El pont s’ha convertit amb un símbol d’unió entre dues persones i és per això que ara, no se sap ben bé perquè, però a moltes ciutats hi trobes ponts plens de cadenats que simbolitzen la unió eterna entre dos amants. El pont Carles de Praga n’és un exemple. I és que passar per sobre el riu Moldava o caminar pels seus carrers fins arribar al famós rellotge, envoltat per l’ambient d’aquesta ciutat t’acaba traslladant al segle XIX, al Kafka, a la música i cultura més clàssica europea. Passejar ben abrigat i abraçat... fa de Praga una escapada econòmica i romàntica ideal.

ges resumeixen millor l’amor que un petó dalt d’una gòndola sota el Ponte Vecchio. Canals, palaus i una illa que s’ha mantingut tal i com Casanova la va deixar, aquell heroi romàntic que va conquerir el cor de tantes dames... fins i tot, el més modest turista es pot sentir Casanova agafat de la mà de la seva estimada tot passejant per la Plaça Sant Marc, les escales del Palau Ducal o perdent-se entre un munt de ponts i canals plens d’encant. Una fugida especial, que amb un sol cap de setmana recupera i allibera a qualsevol parella amb ganes de fer-se cent petons i mil fotografies. Ara bé, el primer lloc del podi és, sense dubtes, per París. De fet, per alguna cosa deu ser que l’anomenen: la capital de l’amor. Ara que l’AVE ens apropa aquesta ciutat, ho tenim molt fàcil. Podem agafar també un vol d’una hora i mitja, o fins i tot anar amb el cotxe. No hi ha excusa millor que passar un cap de setmana entre Montmatre, el Sena, Champagne i compartir un paraigua, mentre plou pels Camps d’Elisis, o Saint Germain..., un passeig pels jardins de Luxemburg o una panoràmica des de la Torre Eiffel; el clixé del romanticisme més clàssic es troba a terres franceses. Qualsevol detall és maco i qualsevol excusa és vàlida, sempre i quan tingueu la persona adequada per compartir aquests bons moments. A.S.

Seguidament hom situaria Venècia. Segurament, poques imat-

CARXOFES FARCIDES DE GÍRGOLES La Recepta d'Els Tranquils per a Èxit Vallès Aquest és un plat molt bo, i molt adient per aquest temps. Ingredients: carxofes, una llimona, sal, pebre en gra, una copa de vi blanc sec, ceba, pastanaga, pebrot vermell, llorer, ametlles, all i julivert i orenga.

JORDI ROCA

Primer agafarem les carxofes i amb un ganivet tallarem les puntes i les fulles exteriors que siguin més dures. A continuació buidarem la seva part interior amb una cullereta, de manera que ens quedaran uns recipients naturals. Després les posem a bullir amb aigua, sal, el suc d’una llimona, una copeta de vi blanc sec, i unes boletes de pebre en gra. En el moment que les trobem tendres, ja les podrem treure del foc i les posarem a escórrer de cap per vall. Per un altre costat, farem el farcit. Per a fer el farcit posarem a sofregir amb oli d’oliva, una mica de ceba, all i julivert, pastanaga i pebrot vermell, tot tallat petit. També afegirem una fulla de llorer (que després traurem) i un pessic de sal, de pebre, una mica d’orenga, i una picada d’ametlla. Quan tot està ben ‘potxat’, és a dir cuit i tendre però no daurat, afegim les gírgoles en una quantitat igual al doble de pes que haurem posat de sofregit. Les gírgoles faran el xup-xup i reduirem fins que no quedi suc. Finalment afegim al sofregit una cullerada de farina, una copa de vi blanc i un gotet de llet. Això ajudarà a espessir. A continuació ja podem muntar. Preparem les carxofes i amb el sofregit que hem fet les farcim fins dalt, després les tapem amb formatge emmental i un trosset petit de mantega (opcional). Ho posem al forn per gratinar, al voltant dels 180º i, ja quedarà llest per posar a taula.

Bon profit..... Febrer 2018

29


MODA

L’aposta pel color d’aquest 2018 és el morat: ‘Ultra Violet’

De cara aquest nou any, l’empresa Pantone ha escollit el color morat o Ultra Violet, és a dir la gamma que va del violeta al lila, com a substitut del Greenery o verd de l’any passat. Aquesta decisió no té un significat merament comercial o estètic de la moda sinó que va molt més enllà, ja que el morat és, precisament, el color de la lluita feminista i té una relació directa amb el moment social i reivindicatiu que es viu arreu del món.

Que el morat ha de ser el color estrella no en tenim dubte, però també hi ha altres colors que dominaran el panorama. Així parlem d’una temporada en què el vermell és l’encarregat d’envair tots els bàsics juntament amb l’energia del groc i d’altres tonalitats com són el taronja, els roses i un cop més, els tons neutres. Els accessoris també es contagiaran de l’energia i calidesa d’aquests colors La pell és una de les grans protagonistes d’aquesta primavera. Igualment, es recuperen els bàsics com les dessuadores i els mocadors, i tot combinat amb faldilles llargues i pantalons a mitja cama. Cal destacar els talls dels anys 60. Flash de moda: el disseny en el món de Sacai. La dissenyadora japonesa de la firma Sacai, Chitose Abe va començar la seva carrera amb un recurs molt particular; outfits o dos en un, és a dir estructures diferents per davant i per darrere. Un patronatge laboriós i quelcom complicat que ha anat evolucionant, i sempre amb la mateixa habilitat que va adquirir quan treballava a Comme des Garçons. Aquesta ingenuïtat seva a l’hora de crear un disseny ha guanyat amb mestria. Destaquen els seus vestits curts, aparentment senzills però molt seductors construïts en principi a partir del contrast amb els teixits. Com a font d’inspiració, la dissenyadora parteix de la hibridació com a forma de canviar completament la silueta. Es poden fer moltes coses i dur-les de manera diferent. Un blazer es pot confeccionar amb un teixit típic de vestir i posar-lo de manera totalment informal. L’efecte d’aquests híbrids és com una espècie de patchwork amb algunes combinacions impressionants i d’altres molt avantguardistes on triomfa la profusió de materials. Sacai sempre es pregunta si Chitose pensa els seus dissenys per posar-los conjuntament, per exemple un vestit de flors sobre un pantaló de quadres, o si també funcionen bé com a peces per separat. Tot i això, el resultat de les seves creacions tenen força encant i reflecteixen el seu amor per les estructures innovadores i la combinació de les robes. Redacció

30

Febrer 2018


ANUNCIS GRATUÏTS

93 100 07 00 - gratuitos@exitvalles.cat -Se traspasa por jubilación: El Vestidor, satreria y modistería. Interesados llamar al Tel. 93 745 99 61. - Llogo oficina totalment equipada. 250 €/mes. Renfe Centre. Tel. 93 1000 700 -Compro tebeos antics, còmics, manga, llibres, àlbums. Tel: 630 930 616 -Compro vins i licors vells a domicili. Pago bé. Tel: 606846420 -Organizo cenas todos los sábados en Sabadell para conocer gente nueva. Tel: 625 083 673 (Pilar) -Venc/llogo local sobre planells 700m al c/República-Indústria (Sabadell). Tel: 618 268 168 -Noi busca feina d’horari nocturn. Tel. 937152904 -Sra se ofrece para cuidado de personas mayores. Con experiencia. Tel. 603542147 -Venc dos camisadors per gent gran. 15€/unitat.Nous. Tel 937152904 -Sra. se ofrece para cuidado de personas

mayores. Tardes o noches. Tel: 699 027 741-Professora d’anglès titulada. Dono classes a tots els nivells i edats. Preus assequibles. Tel: 677 790 941 -Sra se ofrece para cuidado de personas mayores. Con experiencia. Tel. 603542147 -Sra catalana per cuidar gent gran. Experiencia. A hores, matins o tardes. Tel. 648 54 22 00 -Senyora s’ofereix per cuidar gent gran. Tel: 617 031 922 -Sra. se ofrece para cuidado de personas mayores por las noches. Tel: 699 027 741 -Sra. se ofrece para cuidado de personas mayores o limpieza. Tel: 640606028 -Vendo máquina coser plana indidual automática turbo. Precio 450€. Tel: 627 369 757 -Sra. de 70 anys busca Sr. de mateixa edat per fer sortides i excursions. Tel: 93 716 59 69 -Venc trossos de panyeria de qualitat

superior. Tel. 937262313 -Sra. se ofrece para cuidado de personas mayores. Tel: 627 140 397 -Sra s’ofereix per fer punt a mà i roba de nadó per tendes o particulars. Tel: 635499809 -Sra. se ofrece para cuidado de personas mayores por las noches. Tel: 699 027 741 -Sra. se ofrece para cuidado de personas mayores o limpieza. Tel: 640606028 ES VENEN : 3 miralls grans amb peu (1,50 m). Preu a convenit. Tel. 93 725 39 82 - 669 460 535 COMPRA-VENTA de tota classe de material de 2ª mà en bon estat a preus molt interesants. TEL 938911093 WATSSAP 646972111 COMPRO botes de vi de fusta i material per bodegues. TEL 938911093. WATSSAP 646972111 VENTA de mobles rústics nous i de 2º mà a preus molt bons. TEL 938911093. WATSSAP 646972111 VENTA de material d´hosteleria en

bon estat i repassat a bons preus. TEL 938911093. WATSSAP 646972111 -Es ven gos rocko per 100 €. Molt ben cuidat i educat. Tel: 618 268 168 -S’ofereix noi per reciclatge de cartutxos. Servei tècnic d’impressores i pc. Tel: 652 863 174 -Sino puede conducir por el motivo que sea, se ofrece chófer serio para acompañar o hacer reparto. 63 años. Condiciones a convenir. Tel: 608 389 223 -S’ofereix noia amb experiència per neteja d’oficines. Tel: 617 398 132 -Sra. s’ofereix per fer tasques domèstiques pels matins. Amb experiència. Tel: 617 398 132 -S’ofereix Sra. com a manipuladora d’aliments. Amb experiència. Tel: 617 398 132 -Sra. se ofrece para cuidado de personas mayores por las noches. Tel: 699 027 741 -Es busca noia per cuidar una persona gran les 24 hores del dia. S’ofereix vivenda, menjar i sou. Tel: 937161877

...últimes tendències en moda, decoració, viatges, restauració, salut, i continguts de màxima actualitat

ACTIVITATS FIXES Dilluns matí: taller de psicoestimulació cognitiva/ taller de lectura/ Rehabilitació i manteniment físic. Dilluns tada:Tertúlia amb cafè / Grup de psicomotricitat i tractaments URI/Sortides amb els amics de Mas Sauró. Dimarts matí: Taller d’arts plàstiques (Confeccionem escenaris per les diferents festivitats)/ Rehabilitació i manteniment físic/ Sortides pel barri amb els amics de Mas Sauró.

-Dia 15 de febrer, festa de Carnestoltes amb actuacions i dinar. -Sortida cultural dins el Programa Apropa Cultura, per determinar. -Taller de cuina: elaboració i degustació de galetes. -Taller d’arts plàstiques: confecció de màscares i disfresses. -Actuació Coral. Les activitats poden variar en funció dels horaris i la situació meteorològica.

Dimarts tarda: Missa/Grup de psicomotricitat i tractaments URI. Dimecres matí: Taller de memòria/Rehabilitació i manteniment físic. Dimecres tarda: Taller musical amb l’acordionista Laura. (quincenal)/ Grup de psicomotricitat i tractaments URI/activitat intergeneracional amb els nois de l’Escola SAFA. Dijous matí: Cinema/ Rehabilitació i manteniment físic. Dijous tarda: Jocs de taula/ Grup de psicomotricitat i tractaments URI. Divendres matí: Bingo / Rehabilitació i manteniment físic. Divendres tarda: Grup de psicomotricitat i tractaments URI Celebració dels aniversaris dels residents el dia concret que fan anys.

Febrer 2018

31


32

Febrer 2018

Febrero 2018  
Febrero 2018  
Advertisement