Molenbeek Zeist | Wonen, Werken en Leven Krant | Winter 2020-2021

Page 1

EDITIE WINTER 2020-2021 WWW.MOLENBEEK.NL

3

5

Column

De stad uit

t n ra K n e v e L & n e rk e Wonen, W

Woningmarktcijfers

Markt iets krapper

9

David en Emmy

Eentweetje met Molenbeek

Uitzicht op puur wooncomfort Waldeck Pyrmontlaan 2, Zeist

BON VOOR GRATIS WAARDEBEPALING Wilt u een gratis en vrijblijvende waardebepaling van uw woning? Vul deze bon in en stuur ‘m op (Antonlaan 600, Zeist). Natuurlijk mag u ook even: ­ Bellen 030-692 02 04 of Mailen zeist@molenbeek.nl

Naam Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail:

MOLENBEEK MAKELAARS | ANTONLAAN 600, ZEIST | TELEFOON 030 692 02 04 | ZEIST@MOLENBEEK.NL | WWW.MOLENBEEK.NL


*

Rentewijzigingen voorbehouden, vraag naar de voorwaarden.

Uw eerste woning kopen? Weten wat uw mogelijkheden zijn? Nu 20 jaar

vast: 1,37%*

Profiteer ook van de

extreem lage hypotheekrente! Kom bij ons langs voor een gratis oriëntatiegesprek met onze adviseurs Matthijs of Gerhard. Wij bekijken graag samen met u, wat uw mogelijkheden zijn!

adres

Antonlaan 600 3707 KD Zeist

tel mail

06 - 40 24 91 11 info@flikweertadvies.nl

Waarom Flikweert Advies: Onafhankelijk: uit ruim 25 aanbieders kiezen wij de beste Persoonlijk: ons advies is altijd op maat Deskundig: ervaring en opleiding leiden tot een doordacht advies Helder: u weet precies waar u uw handtekening onder zet

flikweertadvies.nl

Wil je heerlijk groen en vrijstaand wonen aan de rand van het dorp Langbroek? Het kan nog, met deze laatste kavel van 360m²! Kies zelf hoe je woning er uit komt te zien: landelijk, modern, jaren 30 of iets ertussenin. Je kunt het helemaal zelf bepalen en je woning naar wens laten bouwen óf zelf bouwen. Langbroek is een prachtig dorp dat mooi landelijk ligt tussen Doorn en Wijk bij Duurstede. Dat is wonen in een gemoedelijke en dorpse sfeer terwijl Zeist (10 autominuten) en Utrecht (25 autominuten) binnen hand­bereik zijn. De kavel grenst aan de ­achter­zijde aan een watergang en ligt op het zuidwesten: heerlijk genieten van de zon dus! Kijk op hofvanlangbroeck.nl voor meer informatie.

Laatste kans: nog één kavel in Langbroek!

Interesse? Bel Molenbeek Makelaars in Zeist (030 692 02 04) Gerrit Achterbergstraat 4 | kavel 360m2 Verkoopprijs € 252.000,- incl. btw.


n Krant Wonen, Werken & Leve

Liever de stad uit COLUMN In 1800 leefde twee procent van de wereldbevolking in een stad. In 1950 was dit percentage opgelopen tot dertig procent, in 2007 passeer­ de de verstedelijking de grens van 50%. Inmiddels is de wereld­ bevolking op weg naar de 60%. Op wereldschaal is deze trend lastig te stuiten, in Nederland ziet het er wat anders uit. Tenminste, in ieder geval sinds de corona-uitbraak van maart 2020. Die leidt inmmers tot een omgekeerde beweging: de stad uit. Niet dat hele volksstammen opeens Amsterdam, Rotterdam en Den Haag willen verlaten, maar de belangstelling voor wonen in rand­ gemeenten en dorpen neemt wel stevig toe. De reden voor deze ontstedelijking: leefruimte. Naarmate de corona­ crisis voortduurt in Nederland, neemt de behoefte aan meer leefruimte toe. De reisafstand van woonhuis naar werkplek - één van de voordelen van wonen in de stad - is door het vele thuiswerken minder relevant. In mei toonde NVM-onderzoek al de eerste signalen van de woon­trend aan, in het najaar blijkt dat deze doorzet. Nu geeft 12% van de stads­ bewoners aan dat ze overwegen de stad te verlaten. Nog eens 4% geeft aan het ze dit overwegen als de

12% inwoners overweegt de stad te verlaten coronasituatie niet verbetert. Overi­ gens zijn mensen buiten de stad te­ vredener over hun woonsituatie dan mensen die in grote steden wonen. Vraag is wat dit betekent voor inwoners van Zeist en omliggende plaatsen. Het antwoord: een verder toenemende belangstelling voor huizen van mensen uit onder andere Amersfoort, Utrecht en Amsterdam. Op dit moment worden veel wonin­ gen in onze regio verkocht aan stedelingen die kiezen voor een wat kleinere plaats om te wonen. Daar krijgen ze meer vierkante meters woonoppervlak (en ruimere tuinen!). Wie overweegt zijn of haar huis te verkopen, doet er goed aan bij ­Molenbeek te beginnen. We hebben niet alleen een goede inzage in de lokale woningmarkt, als onderdeel van de Dynamis groep hebben we ook een landelijk netwerk van collega-makelaars. Hun kennis en kopersnetwerk kan voor woningver­ kopers in Zeist en omgeving belang­ rijke toegevoegde waarde hebben.

Woningmarkt in kwartaal 3

Markt wordt iets krapper “Zeer krap”, zo omschrijven wij in zijn algemeenheid de woningmarkt in Zeist en omliggende plaatsen. In het derde kwartaal van 2020 was er een lager aantal ­verkochte woningen terwijl het aanbod ook licht daalde. De oorzaak?

Bewoners willen eerst een andere woning verkopen voor ze zelf de eigen woning in de verkoop geven. Het valt door de krapte niet mee om die nieuwe woning te vinden.

Enkele highlights: n In het afgelopen kwartaal is de verkoop- en aanboddynamiek op de woningmarkt van Zeist nagenoeg stabiel gebleven ten opzichte van de bestaande tendens. n In Zeist is al vier jaar op rij sprake van een krappe woningmarkt. n Verkopers vonden in het afgelopen kwartaal gemiddeld in 21 dagen een koper voor hun woning, nooit eerder was deze periode zo kort. n Zeist is een populaire locatie onder woningzoekers uit Utrecht, in de eerste helft van 2020 is maar liefst 1 op de 3 kopers afkomstig uit deze gemeente.

Randgemeenten Het beeld in Zeist komt overeen met randgemeenten waar Molenbeek actief is. Ook daar is de woningmarkt krap met een afnemend aanbod bij lage verkooptijden.

n De grafieken geven een beeld van de woningmarkt van Zeist.

Utrechtseweg 15 de Bilt

AAN DE RAND VAN ZEIST Wat een heerlijk huis, deze statige en goed gebouwde voor­ oorlogse 2/1 kapwoning aan. Voorzien van 6 grote slaap­ kamers op de verdiepingen en 2 badkamers. Het huis staat in De Bilt, maar u woont hier eigenlijk aan de rand van Zeist. De woning ligt aan een parallelweg van de Utrechtseweg gelegen. U kunt op rustige wijze uw woning bereiken en weer vertrekken. Het perceel is aan de voorzijde afgesloten met een elektrisch hek. Via een ruime oprit bereikt u parkeer­ plekken voor meerdere auto’s. Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E 895.000 K.K. WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

UITGELICHT


Bedrijfshuisvesting TE HUUR: KANTOORRUIMTE

TE HUUR: WINKEL/KANTOORRUIMTE

TE HUUR: BEDRIJFSRUIMTE

UTRECHT

DE BILT

ZEIST

Achter de Dom 14

Hessenhof 5-7

Pijlstaartlaan 3

Monumentale kantoorruimte van 303 m2 op de begane grond. Achter de Dom loopt direct aan de oostzijde van de Domkerk. Centrumvoorzieningen op loopafstand.

Het object is een multifunctionele representatieve ruimte van circa 160 m2 op de begane grond. Zowel detailhandel als dienstverlening zijn toegestaan.

Bedrijfsruimte met magazijn van totaal circa 1.715 m2. Door de grote raampartijen en zichtlocatie leent het object zich uitstekend voor een showroom met magazijn en/of werkplaats.

Huurprijs:

€ 4.125,- per maand, excl. BTW

Huurprijs:

€ 2.500,- per maand, excl. BTW

Informatie:

Achterdedom14.nl

Informatie:

Hessenhof5-7.nl

TE HUUR: KANTOORRUIMTE

TE HUUR: WINKELRUIMTE

VERHUURD

Parkeerplaatsen: voldoende op eigen terrein Huurprijs: € 10.000,- per maand, excl. BTW Informatie: pijlstaartlaan3.nl

TE KOOP: BEDRIJFSRUIMTE

VERKOCHT

VERHUURD

BUNNIK

UTRECHT

UTRECHT

Kosterijland 40

Oudkerkhof 26

Sterrebaan 10

Op kantorenpark Mountain Offices is circa 2.021 m2 verhuurd, verdeeld over begane grond en 1e verdieping.

Circa 75 m2 winkelruimte verhuurd aan de reeds in Amsterdam gevestigde yogawinkel Yogisha. Deze representatieve winkel/commerciële ruimte is gele­ gen in het historische stadscentrum en winkelgebied van Utrecht.

Een bedrijfsruimte van circa 1.792 m2 VVO met bijbehorende kantoorruimte van circa 671 m2 VVO. De Sterrebaan 10 is gelegen op het bedrijventerrein ‘Lage Weide’ in Utrecht, tussen de rijksweg A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal aan de westzijde van Utrecht.

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

TE HUUR: KANTOORRUIMTE

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

TE KOOP: BEDRIJFSRUIMTE

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

TE HUUR: KANTOORRUIMTE

DRIEBERGEN-RIJSENBURG

BAARN

NIEUWEGEIN

Hoofdstraat 14

Baarnsche dijk 3

Ringwade 6

“Het Lievegoedhuisje” betreft een volledig zelfstan­ dige en vrijstaande multifunctionele ruimte van. ca. 27 m2 VVO, gelegen op Landgoed De Reehorst in Driebergen.

Showroom met werkplaats op circa 1.770 m2. Door het ruime kavel, de goede ligging en ruime bestem­ mingsmogelijkheden, leent het object zich ook goed voor bedrijfs-/kantoormatige herontwikkeling.

De beschikbare kantoorruimte betreft een in 2020 verbouwde kantoorruimte, gelegen op een zicht­ locatie aan de rijksweg A12. De kantoorruimte ligt op de eerste verdieping en is circa 575 m2.

Parkeerplaatsen: eigen afsluitbaar parkeerterrein Koopprijs: € 795.000,- k.k., vrij van BTW. Informatie: Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

Parkeerplaatsen: 10 op eigen terrein Huurprijs: € 6.750,00,- per maand, excl. BTW Informatie: ringwade6.nl

Huurprijs:

€ 975,- per maand, excl. BTW

Informatie:

hetlievegoedhuisje.nl

WWW.MOLENBEEK.NL 030 692 0488 11 WWW.MOLENBEEK.NL| |ZEIST UTRECHT 03002 256


n Krant Wonen, Werken & Leve

Mijnhardt Wonen: Nog 3 woningen in fase 2! Fase 1 van nieuwbouwplan Mijnhardt Wonen in Zeist is voltooid, de bouw van fase 2 start in december 2020. Vrijwel alle woningen zijn verkocht, op dit moment zijn er nog slechts drie woningen beschikbaar. Weten welke? Kijk op www.molenbeek.nl voor de actuele beschikbaarheid. Fase 2 bestaat uit 25 woningen. Ze zijn er in verschillende uitvoe­ ringen en typen maar hebben één architecto­nisch vocabulair. De ge­ bogen straatjes dragen bij aan een intiem buurtgevoel. De samenhang wordt versterkt door een eenduidige ­beplanting, waarbij de privacyverho­ gende hagen in het oog springen. www.mijnhardtwonen.nl

Zo beoordelen klanten ons ***** Heel goede makelaar. Eerlijk en ­oprecht. Een goed luisterend oor. Humor en doortastendheid zonder opdringerigheid. Fijne mensen. ***** Het gehele verkoopproces verliep van begin tot eind uitstekend. In de startfase is ruim de tijd genomen onze wensen te bespreken en uit­ gebreid overlegd over de verkoop­ strategie. We hebben veel nuttige tips gekregen als voorbereiding op het maken van de foto’s. De terug­ koppeling na de bezichtigingen was snel en uitgebreid. Makelaar Frans Verweij was ons aanbevolen door een kennis; graag geven wij deze aanbeveling door. ***** Een prima, betrouwbare en met twee benen op de grond makelaar. *****

Nieuw in de verkoop: Oude Haven Odijk In januari 2021 start de verkoop van een bijzonder nieuw­ bouwproject in Odijk: Oude Haven. Op het terrein van het voormalige CNV-kantoorgebouw (hoek Singel en Oude Haven) verrijzen 15 koopwoningen en 6 sociale huurwonin­ gen. Het betreft 4 (semi-)vrijstaande woningen, 6 twee-on­ der-een-kapwoningen en 5 rijwoningen De vormgeving is

geïnspireerd op de jaren 30 architectuur. Aanmelden kan via www.oudehavenodijk.nl, meer informatie kunt u krijgen bij Molenbeek Makelaars in Zeist. www.oudehavenodijk.nl

Bron: Google Recensies. Bekijk voor een compleet beeld alle reviews op Google en Funda.

Maria van Boechoutlaan 51, Odijk

GROEN WONEN IN ODIJK Op een fijne plek in een heerlijk groene laan: ruime hoekwoning met ­garage. Deze woning ligt op een mooie brede kavel en heeft groen uitzicht aan de voorzijde. Dit gezinshuis is op de begane grond voorzien van een uitbouw, op de verdiepingen zijn 4 goede slaapkamers. U parkeert de auto op uw eigen oprit. In Odijk woont u heerlijk rustig, maar wel op korte afstand van scholen, winkels en andere voorzieningen. De stad Utrecht en diverse uitvalswegen zijn erg gunstig gelegen. Odijk is een groen dorp aan de Kromme Rijn waar u ontspannen van de natuur kunt genieten. Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E 440.000 K.K.

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

UITGELICHT


WELKOM BINNEN Bouwtechnische keuringen n Afspraak en rapport binnen een week n Tientallen jaren ervaring n Grootste keurder van de regio n Heldere uitleg (ook duidelijk voor niet-technici) n Direct concreet advies bij verbouwing of aanpassing

Woning kopen of (ver)bouwen zonder zorgen? Woning kopen en wil je de bouw­kundige staat grondig laten inspecteren? De Keurder ­inspecteert, analyseert en ­rapporteert, zodat jij precies weet wat je koopt... of juist niet koopt! Ga je een woning (ver)bouwen? ­Schakel De Begeleider in! Van eerste plan tot oplevering begeleiden onze bouwprofs

samen met jou de uitvoering! We inven­tari­seren je wensen, vertalen deze naar een plan en coördineren de werkzaamheden.

Koopprijs € 720.000 v.o.n

Vrijblijvende afspraak De Keurder of De Begeleider? Mail: advies@dekeurder.nl Bel/ap: 06 43 01 41 06.

Welke stijl jij je interieur ook wilt geven, bij Brouwer in Woudenberg ontdek je precies de passende sfeer. Vind je kiezen lastig? Onze ervaren interieuradviseurs helpen je met creatieve ideeën. Stap eens binnen in onze showroom van 250 m2!

Jerolimodreef 3, 3813 WS Amersfoort. T 06 43 01 41 06 advies@dekeurder.com | advies@debegeleider.com www.dekeurder.com | www.debegeleider.com

VLOEREN | GORDIJNEN | INBETWEENS | RAAMDECORATIE | KARPETTEN | BEHANG | ZONWERING Emmastraat 1 - 3931 EC Woudenberg T 033 286 7911 E info@brouwerwoudenberg.nl I www.brouwerwoudenberg.nl

Wonen aan de rand van Maarsbergen! MAARSBERGEN Aan de rand van Maarsbergen verrijst een zeldzame wijk met 18 vrijstaande woningen. Een heerlijke thuisbasis voor actieve mensen met een passie voor natuur en een weidse omgeving. Het plan bestaat uit drie hofjes die ieder een eigen stijl hebben: landelijk, modern en traditioneel. Er zijn nog 8 van de 18 woningen beschikbaar. Meer informatie op www.maarsweide.nl of via Molenbeek Makelaars Woudenberg, 033 286 4411.

VERKOCHT

VERKOCHT O.V.

VERKOCHT O.V.

VERKOCHT VERKOCHT O.V.

VERKOCHT O.V.

VERKOCHT O.V.

VERKOCHT

VERKOCHT O.V. VERKOCHT O.V.

Vanaf € 619.500 v.o.n.


Woningaanbod Vraagprijs € 245.000 k.k.

Vraagprijs € 295.000 k.k.

WONINGAANBOD ZEIST EN OMLIGGENDE PLAATSEN. ZIE OOK PAG. 12 EN 13

ZEIST Van Tetslaan 41

HOUTEN Snoeksloot 131

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

57 m²

1

1

84 m²

195 m²

2

Vraagprijs € 400.000 k.k.

Vraagprijs € 399.000 k.k.

Vraagprijs € 339.000 k.k.

ZEIST Dijnselweg 114

ZEIST Stalhouderij 42

ZEIST Van Reenenweg 70

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

88 m²

150 m²

2

87 m²

1

2

91 m²

145 m²

3

Vraagprijs € 440.000 k.k.

Vraagprijs € 439.000 k.k.

Vraagprijs € 469.000 k.k.

ODIJK Maria van Boechoutlaan 51

SOESTERBERG Van der Griendtlaan 22

ODIJK Wilhelmus Peekhof 9

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

105 m²

300 m²

3

141 m²

278 m²

4

138 m²

210 m²

3

Nelson Mandelalaan 82, Zeist

WEERGALOOS UITZICHT

UITGELICHT

Op toplocatie: dit royale driekamer appar­tement met weergaloos uitzicht over het Lyceumkwartier. Het appartement heeft 2 terrassen, één op het oosten en het grotere terras aan op het westen. Qua indeling en ruimtelijke beleving is dit apparte­ ment vrijwel niet te overtreffen. Het is voorzien van een berging en een vaste parkeerplaats in de af­ gesloten onderbouw. Het appartementengebouw ligt op een steenworp afstand van het dorpshart van Zeist gelegen en vlakbij het Zeister Bos. Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E 559.000 K.K. WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


- NUL OP DE M ET E

RZAAM - NUL UU OP -D

AM ZA

R

- DUURZA TER AM ME DE

NOG 1 TE KOOP

METER DU UR BLOK 24 BLOK 25 BLOK 26

103 104

105

106

110

BLOK

Laan van Beek en Royen 30, Zeist

109

BLOK

30

108

31

V.o.N.

Bel 030 692 07 14 Meer informatie: Molenbeek Makelaars Zeist 030 692 02 04

101 102

29

€ 510.000,-

W

99

V.o.N.

Halfvrijstaande woningen V.A.

HO KO EVEL MS TIG AAR F EW A ON SE 2 ING BO U

100

BLOK

8

€ 680.000,-

BLOK 27

6 Vrijstaande woningen V.A.

21

92

BLOK 28

In kastelendorp Langbroek worden twee levensloopbestendige twee onder een kap woningen gebouwd. Met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Ook qua energie zijn ze klaar voor de toekomst: ze zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Door de hoge plafonds (3 meter) en openslaande tuindeuren ervaart de bewoner veel licht en ruimte. Langbroek staat voor landelijk wonen, maar wel met de stad Utrecht ‘om de hoek’.

Verkoop gestart

22

BLOK

Levensloopbestendig én landelijk wonen

TOE

94

BLOK

P DE LO NU

Nieuwbouwproject Cotherweg Langbroek

111

Bel 033 286 44 11 De Nieuwe Poort 20, Woudenberg

www.nieuwbouwwoudenberg.nl

TE KOOP IN ZEIST: 7 APPARTEMENTEN

Transformatie: Van school naar wooncomplex

Nu in de verkoop: zeven appartementen die worden gerealiseerd in de voormalige L. Adriaanseschool aan het Jacob van Lennepplein 10 in Zeist. Dit gemeentelijke monument uit 1929 wordt met behoud van architectuur getransformeerd tot woon­ complex. De zeven appartementen, waaronder vier met een privé tuin en drie met gemeenschappelijke tuin, zijn te koop voor prijzen van € 325.000 tot € 650.000 v.o.n. Meer informatie: Molenbeek Makelaars in Zeist, 033 692 02 04 of www.molenbeek.nl.


n Krant Wonen, Werken & Leve

David en Emmy: eentweetje met Molenbeek De nieuwe-bewonersdag van de Gemeente Zeist 2017 was voor David Plugge een ‘life changing event’. Hij ontmoette er de vrouw van zijn dromen, drie maanden later woonden ze samen aan de Steynlaan 42c. Dit appartement had David kort daarvoor betrokken. Afgelopen september is het paar getrouwd.

Beaufort Zeist: Wat zijn uw woonwensen? Naar verwachting start medio 2021 de bouw van Beaufort Zeist. Dit is een appartementencomplex in de Zeister wijk Kerkebosch met 19 exclusieve appartementen. M ­ olenbeek Makelaars is (in collegiale samenwerking met Drieklomp) verkopend makelaar, in opdracht van NCB en Slokker.

Al direct bij de start van de intelligent lockdown in maart, maakten David en Emmy plannen om te verhuizen. “In een appartement was er te weinig ruimte door de Covid-maatregelen. We zijn op zoek gegaan naar een huis met meer leefruimte en een tuin.” Ze keken in Zeist maar verlegden de focus naar Wou­ denberg. “We wilden een wat nieuwere woning.” De eerste bezichtiging in het dorp voldeed nog niet aan de wensen, maar een ommetje in de wijk maakte duidelijk: hier willen we wonen.

Goed gevoel Bij de tweede bezichtiging was het wel raak en dat maakte verkoop van het appartement aan de Steynlaan nood­

zakelijk. “In Woudenberg hebben­ we gekocht via Molenbeek en de ­makelaar vroeg of hij onze naam mocht door­geven aan de collega’s in Zeist. Wij zeiden: prima, als we er een goed gevoel bij hebben, nodigen we geen andere makelaars uit. Dat gevoel was meteen erg goed bij Vince Hoogeveen.”

Wonen in Langbroek? Nog één tweekapper te koop

Opvallend aan de appartementen zijn de riante terrassen die volledig rondom het gebouw lopen. Door de grote glazen gevels hebben de appartementen een natuurlijk lichtinval. Zo ontstaat een directe verbinding met het bomenrijke landschap rondom de woningen. Wie op het terras staat, ervaart de natuurlijk bosomgeving.

Bij de overdracht van een woning moet de verkoper een definitief energie­label aan de koper overhandigen. Dit label geeft een beeld van de energie­prestaties van de woning. Er zijn labels van A t/m G: het A-label betreft een goed geïsoleerde, energiezuinige woning. Een G-label is de minst energiezuinige variant. Momenteel is het energielabel voor enkele euro’s aan te vragen, vanaf 2021 komen hiervoor veel strengere eisen. Er moet een deskundige langskomen voordat het label wordt afgegeven. Dit gaat aanzienlijk meer kosten. Het is dus verstandig om - als u nog geen label heeft - dit voor 1 januari 2021 aan te vragen. Zeker als u van plan bent uw woning in het nieuwe jaar te verkopen.

SAFETY FIRST Vanzelfsprekend staat gezondheid voorop bij Molenbeek en daarom hebben we de volgende richtlijnen opgesteld. n Bezichtigingen gaan door, bij voorkeur met 1 of maximaal 2 personen. n Tijdens de bezichtiging willen wij u vragen een mondmasker te dragen. n Twijfelt u aan uw gezondheid? Blijf thuis en voorkom besmetting van anderen. n Wij volgen te allen tijde de instructies van het RIVM. n Onze kantoren zijn gewoon geopend.

Het plan is in ontwikkeling. Daar­ om is er voor geïnteresseerden de kans om hun wensen kenbaar te maken via een enquête. Zo kan de ontwikkelaar de appartementen volledig afstemmen op uw wen­ sen. De enquete kunt u invullen op www.beaufortzeist.nl.

Energielabel aanvragen? Regel het voor 1 januari 2021

Het appartement werd snel verkocht en David is zeer tevreden over de dienst­ verlening van Molenbeek. “Ze luisteren echt naar wat jij wilt en ook de mense­ lijke kant hebben ze goed voor elkaar. Emoties zijn belangrijk bij woning­ verkoop, daar hebben ze oog voor.”

1 januari 2021: aanpassing overdrachtsbelasting Per 1 januari verandert de overdrachtsbelasting bij de verkoop van een huis. Afhankelijk van uw situatie kan deze omhoog of omlaag gaan of gelijk blijven. Iedere keer als een woning van eigenaar wisselt, moet er 2 procent overdrachtsbelasting betaald wor­ den. Voor starters tot 35 jaar wordt dit percentage verlaagd van 2 naar 0 procent. Maar let op: dit geldt na 31 maart 2021 alleen voor huizen tot en met € 400.000. Voor kopers van 35 en ouder die een woning als hoofdverblijf gaan ge­ bruiken verandert er niets. De over­ drachtsbelasting blijft 2 procent.

Wie wel een woning koopt en er niet gaat wonen, moet per 1 januari 2020 8 procent overdrachtsbelasting ­betalen. Het betreft hier vooral de groep beleggers, die een woning koopt om te verhuren. Maar ook men­ sen die een tweede woning kopen, bijvoorbeeld een vakantiewoning of een huis voor hun kind, gaan deze 8% betalen.


Recent door Molenbeek ZEIST Dijnselweg 111

ZEIST Laan van Vollenhove 620

SOESTERBERG Plesmanstraat 385

SOESTERBERG Antonie v Leeuwenhoekln 157

ZEIST Steniahof 133

ZEIST Laan van Vollenhove 544 bis

ZEIST Valckenboschlaan 15

ODIJK Beughof 8

ZEIST Oude Arnhemseweg 179 B

ZEIST Valckenboschlaan 31

ZEIST 1e Hogeweg 7 b

HOUTEN Baarssloot 49

ZEIST Noordweg 85

ZEIST Wilhelminaparkflat 20

SOESTERBERG Apollo 5 A

SOESTERBERG Apollo 23

ZEIST Korhoenlaan 60

ZEIST Antonlaan 562

ZEIST Nijenheim 1209

SOESTERBERG Wostok 20

SOESTERBERG Hermes 24

ZEIST Nijenheim 6403

ZEIST Oude Arnhemseweg 173

ODIJK Boomgaardweg 47

ZEIST Breesteegh 5

ZEIST Oude Arnhemseweg 116

ZEIST Churchill-laan 29

HUIS TER HEIDE Zonnelaan 166

ZEIST Gruttolaan 9

ZEIST Couwenhoven 6215

ZEIST Couwenhoven 6404

BUNNIK Arie van de Heuvelstraat 19

ZEIST Kroostweg-Noord 137

ZEIST Nepveulaan 66

ZEIST Brugakker 6612

ZEIST Couwenhoven 9047

ZEIST Rozenstraat 8

BUNNIK Prins Bernhardstraat 49

HUIS TER HEIDE Zonnelaan 90

BUNNIK Rijnzichtlaan 27

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


VERKOCHT OF VERHUURD WOUDENBERG Schans 20

WOUDENBERG Nijverheidsweg 54

SCHERPENZEEL Ereprijslaan 61

WOUDENBERG Schoolstraat 25

WOUDENBERG Kastanjelaan 28

WOUDENBERG Middenstraat 28

SCHERPENZEEL Walstrolaan 17

WOUDENBERG Van Steenbergenlaan 17

WOUDENBERG Prangelaar 0 ong

WOUDENBERG Johan Willem Frisolaan 25

MAARN Eikenlaan 6

WOUDENBERG Zwanebloem 5

WOUDENBERG Jacob Catslaan 3

WOUDENBERG John F. Kennedylaan 60

WOUDENBERG De Plantage 3

WOUDENBERG John F. Kennedylaan 105

WOUDENBERG Van Ostadelaan 1

SCHERPENZEEL Glashorst 66

WOUDENBERG Vondellaan 26

WOUDENBERG Laan van Nieuwoord 32

WOUDENBERG Beukenlaan 31

WOUDENBERG Gouden Regen 58

WOUDENBERG Burgwal 8

WOUDENBERG Ter Maatenlaan 29

MAARSBERGEN Woudenbergseweg 26

MAARSBERGEN Haarweg 7

MAARN Distelvinklaan 14

WOUDENBERG De Wetering 9

WOUDENBERG Hoefblad 20

WOUDENBERG Zwanebloem 2

WOUDENBERG Gouden Regen 12

WOUDENBERG Daantgenshof 8

WOUDENBERG Kastanjelaan 2

WOUDENBERG Larikslaan 42

WOUDENBERG Tarweveld 4

VERKOCHT VERKOCHT

onder voorbehoud WOUDENBERG John F. Kennedylaan 134

MAARSBERGEN Haarweg 28 a

WOUDENBERG Gouden Regen 70

WOUDENBERG Van Rijningenpark 8

VERHUURD

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


Woningaanbod Vraagprijs € 559.000 k.k.

Vraagprijs € 650.000 k.k.

ZEIST Nelson Mandelalaan 82

Vraagprijs € 669.000 k.k.

ZEIST Montaubanstraat 159

BUNNIK Hoefijzerlaan 5

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

140 m²

1

2

144 m²

4

3

171 m²

310 m²

5

Vraagprijs € 675.000 k.k.

Vraagprijs € 795.000 k.k.

Vraagprijs € 895.000 k.k.

AN

T TER PERSE GA

NET VOOR HE

CHOUTD VEDERR VKOO ORBEH ON

BUNNIK Prins Bernhardstraat 12

ZEIST 1e Dorpsstraat 5 c

DE BILT Utrechtseweg 15

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

158 m²

295 m²

4

231 m²

2

3

249 m²

515 m²

7

Vraagprijs € 1.850.000 k.k.

Huurprijs € 1.000 p.m.

WONINGAANBOD VESTIGING WOUDENBERG ZEIST Driebergseweg 3 D

WOUDENBERG Voorstraat 26 D

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

448 m²

4541 m²

6

98 m²

2

2

Koos en Angelika van Tol verkochten Prins Bernhardstraat 49 in Bunnik

NIET OVERVRAGEN “We zullen onze lieve buren missen”, zegt Koos van Tol. Ruim 31 jaar woonde hij met Angelika aan de Prins Bernhardstraat 49 in Bunnik. Waarom v ­ erhuizen? “Bunnik is heerlijk voor gezinnen, maar wij werken sinds vorig jaar niet meer. In de coronatijd dachten we na of we nog een keer elders wilden beginnen. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en verhuizen naar Wijk bij Duurstede. Daar is wat meer reuring.” Wie de woning in Bunnik zou verkopen was geen vraag: Frans Verweij van Molenbeek. “Drie jaar geleden heeft hij het huis van mijn overleden moeder verkocht, dat ging allemaal heel goed. Prettig gesprek, goede begeleiding en niet overvragen maar een reële prijsstelling.” Kort voor de vakantie kwam de Prins Bernhardstraat 49 te koop. “Het is een woning in het hogere prijssegment. Er was meteen belangstelling, maar het liep niet storm. Frans zei echter: rustig blijven, het komt goed. Hij heeft gelijk gekregen, de woning is na acht weken verkocht en dat is snel. Wat ons betreft is het erg goed verlopen. Molenbeek is flexibel, geeft advies, staat open voor discussie en reageert snel.”

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

HT SUCCESVOL VERKOC


Woningaanbod Koopprijs € 645.000 v.o.n.

Vraagprijs € 689.500 k.k.

Vraagprijs € 300.000 k.k.

MAARSBERGEN Maarsweide bouwnummer 5

WOUDENBERG Stationsweg Oost 146

WOUDENBERG Prangelaar 24

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

113 m²

139 m²

4

243 m²

749 m²

6

164 m²

660 m²

4

Koopprijs € 719.000 v.o.n.

Koopprijs € 785.000 v.o.n.

WOUDENBERG Oeverwal | Hoevelaar bouwnummer 8

Koopprijs € 720.000 v.o.n

WOUDENBERG Oevergras | Hoevelaar bouwnummer 105

MAARSBERGEN Maarsweide bouwnummer 9

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

164 m²

452 m²

5

163 m²

571 m²

5

164 m²

799 m²

4

Koopprijs € 745.000 v.o.n.

Vraagprijs € 325.000 k.k.

WOUDENBERG Oevergras | Hoevelaar bouwnummer 109

Vraagprijs € 550.000 k.k.

MAARN Distelvinklaan 19

WOUDENBERG Laagerfseweg 33

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

163 m²

449 m²

5

96 m²

3

2

137 m²

634 m²

4

Wilhelmus Peekhof 9, Odijk

ONGEKEND VEEL RUIMTE Dit ideale woonhuis is vooral groot en zeer praktisch qua indeling. Op de begane grond heeft u een keuken en flinke garage, op de eerste verdieping een grote woonkamer met een terras en uitzicht over de Schoudermantel en het achtergelegen landelijk gebied. Op de tweede verdieping zijn drie slaap­ kamers en een grote badkamer. Ongekend, wat een heerlijk huis! Deze wo­ ning ligt aan het begin van Odijk, dichtbij Bunnik en de A-12. Odijk heeft veel voorzieningen: een goede supermarkt, veel betrokken detaillisten in voorna­ melijk de foodsector, goede basisscholen en natuurlijk sportverenigingen. En dan is het dorp ook nog eens omgeven door heel veel groen! Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E 469.000 K.K.

UITGELICHT WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


BUNNIK

ZEIST & OMSTREKEN

Utrecht-Buiten? ‘Bunnik am Rhein’ grapte een oud-collega altijd als hij sprak over zijn woonplaats Bunnik. Dat ‘Rhein’ klopt, het dorp ligt aan de Kromme Rijn, een riviertje dat prachtig meandert door het Utrechtse weidelandschap. Wat maakt wonen in Bunnik zo bijzonder? Om te beginnen de historie: al sinds de Romeinse tijd wonen er hier mensen aan de oevers van de Kromme Rijn. Dit karakter als handelsplaats is nog steeds verweven met het dorp: de verbindingen via spoor (NS-station Bunnik) en weg (A12) zorgen voor snelle bereikbaarheid van de stad Utrecht en de rest van Nederland. Het woningaanbod in Bunnik wordt gekenmerkt door veelzijdigheid, het voorzieningenniveau is opvallend gevarieerd voor een dorp met 15.000 inwoners. Wie van weidse uitzichten houdt, loopt zo de landerijen in. Bunnik is een ideale plek voor gezinnen. In het dorp zijn voldoende basisscholen, terwijl het onderwijsaanbod van de stad Utrecht binnen fietsbereik is. In dat opzicht zou je Bunnik ook kunnen omschrijven als ‘Utrecht-Buiten’.

Veel vraag naar woningen, een bescheiden aanbod, dat vraagt bij woningverkoop om een goed doordachte verkoopstrategie. Het is b ­ elangrijk om deze te baseren op de meest actuele woningmarkt­cijfers. De markt ­verandert in 2020 zo snel dat alleen de meest recente marktinfomatie meerwaarde heeft. Overbodig om te zeggen dat Molenbeek over alle relevante data beschikt en deze koppelt aan haar diepgaande kennis van de lokale woningmarkt. Vince Hoogeveen Makelaar en Taxateur o.z. RM RT

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


Bedrijfshuisvesting

VESTIGING WOUDENBERG TE KOOP: KANTOORVILLA

TE KOOP/TE HUUR: BEDRIJFSUNITS

TE HUUR:WINKELRUIMTE

MAARSBERGEN

WOUDENBERG

Stationsweg 387

Ambachtsweg 5S en 5T

De Nieuwe Poort 8-10

Uw kantoor op een prachtige zichtlocatie? Dat kan in deze monumentale kantoorvilla van 605 m2. Uniek in uitstraling, afwerking en vormgeving. Goed bereikbaar, een ruime tuin en veel parkeerruimte!

Binnen dit recent opgeleverde project hebben wij twee representatieve bedrijfsunits beschikbaar. Beide (vanaf circa 188,4 m2) beschikken over een overheaddeur en twee eigen parkeerplaatsen.

Gunstig, midden in het centrum van Woudenberg gesitueerde winkelruimte in het complex “De Nieu­ we Poort”

Koopsom: € 1.375.000,- k.k.

Vraagprijs: € 149.500,- k.k. Huuprijs: € 995,- per maand Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

Huurprijs: Op aanvraag

SCHERPENZEEL

Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

TE HUUR: WINKEL

TE HUUR: KANTOORRUIMTE

Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

TE HUUR: WINKELRUIMTE

VERHUURD WOUDENBERG

WOUDENBERG

WOUDENBERG

Dorpsstraat 19

Stationsweg Oost 279A

Voorstraat 23

In het centrum van Woudenberg gelegen casco winkelruimte van circa 158 m2.

Te huur kantoorruimte van ca. 167 m2, gelegen op de eerste verdieping. Ligging: aan de N-224 dus op een zichtlocatie. Het kantoor heeft een eigen entree en trapopgang.

In het gezellige centrum van Woudenberg: represen­ tatieve winkelruimte met van ca. 92 m2. De front­ breedte is ca. 5 meter. De winkel is onderverdeeld in een verkoopruimte (58 m2) en een toiletruimte, hal en keuken/magazijn. Veel parkeergelegenheid.

Huurprijs: € 1.645,- per maand

Huurprijs:

Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

NIEUWE BEDRIJFSUNITS

€ 1.150,- per maand, excl. BTW

TE KOOP: BOUWKAVEL

Huurprijs: € 700,- per maand Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

TE HUUR: BEDRIJFSRUIMTE

VERHUURD MAARSBERGEN

LEUSDEN

WOUDENBERG

Haarbos 2

Hamersveldseweg Grasdrogerijweg

Zegheweg

Splinternieuwe bedrijfsunits op een toplocatie! De perfecte kans voor elke ondernemer die op zoek is naar nieuwe bedrijfshuisvesting. Deze units zijn per direct beschikbaar en hebben een oppervlakte vanaf 85 m2 (begane grond en verdieping).

Aan de rand van Leusden, op de hoek Hamersveld­ seweg/Grasdrogerijweg: bouwkavel van ca. 4.995 m2. De gemeente Leusden is voornemens om de bestemming aan te passen met als uitgangspunt maximaal 1/3 deel wonen en 2/3 bedrijvigheid.

Bedrijfsruimte van ca. 357 m2 aan met 21 m2 kantoor­. Voorzien van een toiletruimte, kantoor/kantine, heftafel en eenvoudige goederenlift. Voor het pand is parkeerruimte. De bedrijfsruimte is toegankelijk via een overhead deur en beschikt over 3 verdiepingen.

Koopsom: Vanaf € 115.000,- v.o.n.

Prijs:

Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

Nader overeen te komen

Huurprijs: € 1.500,- per maand Informatie: Molenbeek Woudenberg, 033 286 44 11

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


BIG DATA Maken een groot verschil bij de verkoop van jouw huis

Nederlandse databanken beschikken over een schat aan informatie. ‘Big data’ wordt deze enorme bron aan feiten en cijfers genoemd. Molenbeek Makelaars haalt vóór een woning in de verkoop gaat, alle relevante gegevens naar boven. Over kopers, kopersvoorkeuren, marktprijzen en actuele trends bijvoorbeeld. Met deze data geven we een solide onderbouwd advies over vraagprijs en ­verkoopstrategie. Heb jij plannen om je woning te verkopen? Nodig ons uit voor een kennismaking en ontdek met welke data we voor jou het verschil gaan maken.

Antonlaan 600, 3707 KD Zeist | 030 692 02 04 | zeist@molenbeek.nl | www.molenbeek.nl