Page 1

t n ra K n e v e L & n e rk e Wonen, W

EDITIE WINTER 2019-2020 WWW.MOLENBEEK.NL

3

Woning met een verhaal

Amsterdamse School in Zeist

5

Familie Berkhof

Aankoop en verkoop

9

Wijk in beeld

Wonen tussen slot en bos

Wonen op niveau

Henriëtte van Lijndenlaan 4, Zeist

BON VOOR GRATIS WAARDEBEPALING Wilt u een gratis en vrijblijvende waardebepaling van uw woning? Vul deze bon in en stuur ‘m op (Antonlaan 600, Zeist). Natuurlijk mag u ook even: ­ Bellen 030-692 02 04 of Mailen zeist@molenbeek.nl

Naam Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail:

MOLENBEEK MAKELAARS | ANTONLAAN 600, ZEIST | TELEFOON 030 692 02 04 | ZEIST@MOLENBEEK.NL | WWW.MOLENBEEK.NL


fase 3 Verkoop gestart

FANTASTISCH WONEN IN HET GROEN... Verkoop en inlichtingen:

• Dichtbij centra van Zeist, Utrecht en Amersfoort • Riante, energiezuinige twee-onder-één-kapwoningen en

Strater ERA Makelaardij T 035 601 61 51

Herenhuizen op grote kavels met diepe tuinen • Veel opties en uitbreidingsmogelijkheden

Molenbeek Makelaars T 030 69 202 04

• Verkoopprijzen vanaf ca. € 397.500,- v.o.n.

www.DeGroeneHoogte.nl *

Rentewijzigingen voorbehouden, vraag naar de voorwaarden.

Uw eerste woning kopen? Weten wat uw mogelijkheden zijn? Nu 20 jaar

vast: 1,55%*

Profiteer ook van de

extreem lage hypotheekrente! Kom bij ons langs voor een gratis oriëntatiegesprek met onze adviseurs Matthijs of Gerhard. Wij bekijken graag samen met u, wat uw mogelijkheden zijn!

adres

Antonlaan 600 3707 KD Zeist

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

tel mail

0527 - 701 707 info@flikweertadvies.nl

Waarom Flikweert Advies: Onafhankelijk: uit ruim 25 aanbieders kiezen wij de beste Persoonlijk: ons advies is altijd op maat Deskundig: ervaring en opleiding leiden tot een doordacht advies Helder: u weet precies waar u uw handtekening onder zet

flikweertadvies.nl


n Krant Wonen, Werken & Leve

Kwestie van teamwork COLUMN KENT U DIE ZWARTWITTE POSTERS MET ONDERTEKENING ’LOESJE’? VAST WEL! DEZE WEEK ZAGEN WE ER EEN MET DE TEKST ‘WAAROM MOEILIJK DOEN ALS HET SAMEN KAN’. DAT RIEP DE VRAAG OP: IS HET VOOR EEN WONINGVERKOPER BELANGRIJK DAT DE INGESCHAKELDE MAKELAAR EEN TEAM ACHTER ZICH HEEFT STAAN? ONS ANTWOORD OP DIE VRAAG: JAZEKER DAT IS HEEL BELANGRIJK EN WEL OM VIER REDENEN. Reden 1: meer disciplines Het team van Molenbeek Makelaars bestaat naast gediplomeerde ­makelaars en taxateurs uit een aantal ondersteunende collega’s. Zo hebben we een assistent-makelaar in huis met een marketingachtergrond. Dat biedt u meerwaarde op het moment dat we uw woning aan extra doelgroepen willen aanbieden en extra marketinginspanningen willen nplegen. Reden 2: meer bereikbaarheid Ons team telt bovendien office managers, assistent-makelaars en kandidaat makelaars. Zij zijn allemaal inhoudelijk op de hoogte van ieder afzonderlijk verkooproces. Dit betekent dat u altijd snel antwoord krijgt op uw vragen. Ook als uw ­makelaar een bezichtiging begeleidt en net even zijn telefoon niet kan opnemen. Dan kunt u altijd even met zijn collega’s op kantoor bellen. Ook in vakantieperiodes bent u altijd verzekerd van professionele dienstverlening.

“Altijd snel antwoord op uw vragen, ook als de makelaar een bezichtiging begeleidt” Reden 3: meer gezichtspunten Bij Molenbeek is er wekelijks een werkoverleg waarin we iedere afzonderlijke woning met het gehele team bespreken. Dit vanuit de ­gedachte dat zes mensen meer weten dan één of twee. Zo bekijken we de verkoop van woningen vanuit meerdere gezichtspunten. Regelmatig leidt dit tot nieuwe inzichten of een verrassende verkoop­ ondersteunende actie.

Woning met een verhaal: Torenlaan 8

Amsterdamse School in Zeist EXPRESSIEVE EN FANTASTISCHE VORMEN KENMERKEN GEBOUWEN MET EEN ‘AMSTERDAMSE SCHOOL’ ARCHITECTUUR. DE NIEUWE KERK AAN DE BOULEVARD EN CONFERENTIECENTRUM WOUDSCHOTEN ZIJN TWEE BEKENDE ZEISTER VOORBEELDEN. AAN DE TORENLAAN 8 STAAT EEN WONING DIE VOLGENS DE BOUWSTIJL VAN DE AMSTERDAMSE SCHOOL IS ONTWORPEN EN DEZE IS RECENT VERKOCHT DOOR MOLENBEEK MAKELAARS. Het monumentale herenhuis heeft een woonoppervlakte van 215 m2, aan de achterzijde ligt een stadstuin die een oase van rust is voor de bewoners. De combinatie wonen, ruimtelijke beleving, tuin én ligging in het stadshart is uniek voor Zeist. Vanaf 2004 is de woning stap voor stap gerestaureerd, waarbij originele details en indeling zorgvuldig zijn teruggebracht. De ligging aan de Torenlaan is rustig, er komt voornamelijk bestemmingsverkeer.

Meisjeshuis Het pand is gebouwd in 1931 en heeft een opmerkelijke geschiedenis. Bij de realisatie werd het namelijk een meisjeshuis met de naam ‘De Ster’. In de jaren ‘30 van de vorige eeuw hadden veel families een dienstmeisje voor de huishouding. Het pand was van een vereniging die deze meisjes een vorm van ontspanning en educatie bood. In hedendaagse taal konden de meiden

UITGELICHT

Reden 4: meer resultaat Uiteindelijk leidt de aanpak van Molenbeek Makelaars tot een beter resultaat voor de verkoper, in ­opbrengst, maar ook in verkoopsnelheid. Daarom is onze slogan ook: aantoonbaar meer resultaat en dat is geen loze reclamekreet. We kunnen op basis van woningmarktcijfer laten zien hoe onze resultaten zijn. Zwart op wit.

en vrouwen er ‘chillen’, maar ook handwerken, lezen, spelletjes doen en brieven schrijven naar het thuisfront. In de wintermaanden werden er lessen georganiseerd zoals naai- en talen­ cursussen. Zomers waren er ook fietsen wandeltochten. De bedoeling was om werkende vrouwen en meisjes (die in Zeist geen familie of kennissen hadden) een eigen plek te geven. Meisjeshuis “De Ster” was er van 1932 tot 1953. In 1954 opende het Protestant Militair Tehuis in het pand. Vervolgens was Educatief Centrum Zeist ‘De Toren’ er gevestigd, gevolgd door een ­kinderopvang. Sinds 2004 transformeerden de huidige bewoners het gebouw tot verrassend woonhuis.

Project “Wij zijn het eerste gezin dat in dit huis heeft gewoond”, vertelt Irma Foppen. “We hebben het in 2004 kunnen kopen,

toen we er binnenstapten waren we direct overstag. Vervolgens is het kamer voor kamer gerenoveerd. Ja, dat project heeft wel zo’n 15 jaar geduurd...”. De familie F ­ oppen verhuist om wonen en werken op één plek te combineren en dat was niet mogelijk op de Torenlaan. “De consequentie van die keuze is inderdaad: verhuizen.”

Leren fietsen “We doen er met pijn in ons hart ­afstand van. Het is een heel gezellig en origineel familiehuis met een grappige­ indeling. Alles is ruim, grote kamers, hoge plafonds en in de gang kan je bij wijze van spreken leren fietsen.” De verkoop was snel rond, na de eerste bezichtiging al. “We gaan nu een nieuwe plek zoeken voor ons gezin, wat meer buitenaf en in de natuur.”

Jagerlaan 1, Zeist

MARKANTE ARCHITECTUUR Restaurant met bovenwoning: deze unieke combinatie van wonen en werken wordt te koop aangeboden. Het betreft de karakteristieke helft van een dubbele villa uit het begin van de vorige eeuw. Er zijn twee ingangen. Het restaurant heeft de entree aan de Jagerlaan zijde. De bovenwoning kan bereikt aan de achterzijde. De ­bovenwoning is een riant woonhuis van nagenoeg 100 m2 met een groot dakterras perfect op de zon gesitueerd. De ligging is aan een rustige autoluwe laan en het pand zelf is op ongeveer 40 meter van de prestigieuze Slotlaan gelegen. Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E 450.000 K.K. WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


Bedrijfshuisvesting TE HUUR: KANTOOR

TE KOOP: KANTOORVILLA

TE HUUR: WINKELRUIMTE

HUIS TER HEIDE

ZEIST

UTRECHT

Dolderseweg 2b

Waterigeweg 31

Oudkerkhof 26

Moderne kantoorruimte van ca. 220 m2, gelegen op de 2e verdieping.

Statige Rijksmonumentale villa van c.a. 440 m2.

Representatieve winkel-/ commerciële ruimte van c.a. 75 m2.

Parkeerplaatsen: 6

Parkeerplaatsen: Zeer ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Huurprijs:

€ 2.335,- per maand

Koopprijs:

€ 1.350.000,-

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

TE KOOP: WINKEL/ WOONRUIMTE

TE HUUR: MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW

Parkeerplaatsen: -

TE HUUR: KANTOORPAND

VERHUURD

VERKOCHT

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

Informatie:

VERHUURD

ZEIST

BREUKELEN

BUNNIK

Slotlaan 265

Straatweg 86

Regulierenring 6

Een multifunctionele winkel-/ woonruimte van c.a. 200 m2

Representatief kantoorgebouw van circa 4.378 m2 waarvan nog 2.715 m2 beschikbaar is.

Net kantoorpand met A-label van c.a. 2186 m2.

Parkeerplaatsen: Voldoende openbare parkeergelegenheid.

Parkeerplaatsen: 50

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

FLEXIBELE HUURTERMIJNEN: KANTOORRUIMTE

Huurprijs: Informatie:

Koopsom:

€ 115,- per m2 per jaar

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

€ 1750,- per maand. Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

TE HUUR: KANTOORRUIMTE

TE HUUR/TE KOOP: KANTOORRUIMTE

ZEIST

UTRECHT

ODIJK

Sparrenheuvel 36

Texasdreef 11

Beughof 22

Voor verhuur beschikbare turn- key kantoorruimte van c.a. 848 m2.

Kantoorruimte van c.a. 160 mKantoorruimte van c.a. 160 m2, gelegen op de 1e verdieping., gelegen op de 1e verdieping.

Representatieve kantoorruimte van c.a. 209 m2.

Parkeerplaatsen: 18 Parkeerplaatsen: 2 Huurprijs:

€ 100,- per m2 per jaar

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

WWW.MOLENBEEK.NL WWW.MOLENBEEK.NL| |ZEIST ZEIST030 030692 69202 0204 04

Parkeerplaatsen: Ruime parkeervoorzieningen op eigen terrein.

Huurprijs:

€ 1295,- per maand

Huurprijs:

Op aanvraag

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11

Informatie:

Molenbeek Utrecht, 030 256 88 11


n Krant Wonen, Werken & Leve

Familie Berkhof verkocht Nepveulaan 34 in Zeist

Aankoop én verkoop begeleid MET ÉÉN ZOON TROK HET GEZIN BERKHOF EEN KLEINE VIJF JAAR GELEDEN IN HUN EENGEZINSWONING AAN NEPVEULAAN 34 IN ZEIST. MET DRIE ZOONS VERTREKKEN ZE BEGIN 2020 NAAR HUN VOLGENDE HUIS. “MET DRIE ­OPGROEIENDE KINDEREN WERD DE WONING WAT KLEIN, VANDAAR DAT WE ­VERHUIZEN”, VERTELT BOB BERKHOF. BIJ ZOWEL DE AANKOOP VAN HET NIEUWE HUIS ALS DE VERKOOP VAN DE NEPVEULAAN SELECTEERDEN BOB EN J ­ OHANNEKE ­MOLENBEEK MAKELAARS. “VIJF JAAR GELEDEN BEGELEIDDEN ZE OOK DE ­AANKOOP, ZE ZIJN ZO’N BEETJE ONZE HUISMAKELAAR.” Hun volgende woning ligt op pakweg 800 meter van de Nepveulaan. “Een klushuis”, noemt Bob het. “In augustus is de verbouwing gestart, voor de kerst moet het gereed zijn.” Bij het aankoop­

proces schakelde hij Frans Verweij in. “Die heeft het aangekocht, hij heeft nog een mooi bedrag van de vraagprijs afgekregen. Dan gun je hem natuurlijk ook de v ­ erkoopopdracht.”

Zomertijd De verkoop startte net voor de zomervakantie. De verwachting was - gezien de dynamiek op de huizenmarkt - dat de woning snel verkocht zou worden. Uiteindelijk verruilde deze begin septem­ber, na ongeveer zeven weken, van eigenaar. “Tijdens het proces geeft dat toch wat onzekerheid, zeker als je hoort dat het met één of twee weken wel lukt. We zaten er dus best bovenop bij de makelaar. Als ik nu terugkijk op de verkoop, ben ik heel positief over het proces. Zeven weken is natuurlijk nog steeds heel snel en we zijn erg tevreden over het resultaat.”

Back-office Bob en Johanneke zijn ook erg ­tevre­den over het team van Molenbeek Makelaars. “Het is een betrouwbare makelaar, daarom kies je ze. Ze h ­ ebben een ­supergoede back-­office, als je een vraag stelt, gaan de dames er ­gelijk achteraan. Het contact en de ­terugkoppeling tijdens het proces ­waren ook goed, de volgende keer zou ik M ­ olenbeek weer nemen. Ze bij ­anderen aanbevelen? Zeker!”

huis gepland. “We hoefden niet weg, maar konden wel weg. We zijn blij met onze keuze, we hadden een riante uitgangspositie. Straks genieten we nog

“Straks genieten we nog meer als de jongens in de ruimere tuin spelen” meer als de jongens in de ruimere tuin spelen op de trampoline of er een ­balletje trappen.”

Voortuin Tegelijk laat de familie Berkhof ook wel wat achter. “De Nepveulaan is een leuk buurtje, er heerst echt een gezellige sfeer. Toen onze tuin op het zuiden in de zomer erg warm was, hebben we een bankje in de voortuin gezet. Dan maak je al snel een praatje hier en daar. Die gezelligheid gaan we natuurlijk best een beetje missen.”

Trampoline Die volgende verhuizing zal nog wel even op zich laten wachten, eerst staat de verhuizing naar het n ­ ieuwe, ruimere

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

Ook zonder zorgen je woning verkopen? Neem contact op met Molenbeek Makelaars.


Woningaanbod Huurprijs € 1.265 p.m.

Huurprijs € 1.500 p.m.

ZEIST Rozenstraat 2 D11

Huurprijs € 1.899 p.m.

ZEIST Slotlaan 133 bis

ZEIST Henriette van Lijndenlaan 6 bis

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

123 m²

0 m²

2

109 m²

2

3

113 m²

642 m²

3

Vraagprijs € 140.000 k.k.

Vraagprijs € 138.000 k.k.

Vraagprijs € 140.000 k.k.

ZEIST Laan van Vollenhove 726

ZEIST Anna Paulownalaan 67

ZEIST Laan van Vollenhove 352

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

62 m²

4

2

39 m²

17

1

39 m²

7

1

Vraagprijs € 259.000 k.k.

Vraagprijs € 210.000 k.k.

ZEIST Laan van Vollenhove 164

Vraagprijs € 279.000 k.k.

ZEIST Emmaplein 28

ZEIST Slotlaan 277 1

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

107 m²

3

3

69 m²

3

2

91 m²

2

2

Huib van de Vechtlaan 20, Bunnik

OVERAL DICHTBIJ Zeer royale eengezinswoning op een heerlijke, rustige en kindvriendelijke locatie in Bunnik. De woning heeft een breedte van ruim 6 meter en is derhalve zeer ruim. Het huis ligt op een kavel van 181 m2. De ligging is centraal op korte afstand van NS-­station Bunnik en op fietsafstand van het Science Park Utrecht (de Uithof). Het winkelcentrum is op loop­afstand van de woning. De achtertuin is zeer diep en voorzien van schuur en achterom. De ligging is op het zuidwesten, dus genieten van de zon verzekerd! Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E 425.000 K.K. WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

UITGELICHT

Vraagprijs € 369.000 k.k.

ZEIST Nijenheim 6423

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

155 m²

181 m²

4


Woningaanbod Vraagprijs € 399.000 k.k.

Vraagprijs € 400.000 k.k.

HUIS TER HEIDE Prins Alexanderweg 8

Vraagprijs € 399.000 k.k.

SOESTERBERG Mercury 1

ZEIST Slotlaan 327

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

120 m²

133 m²

4

124 m²

299 m²

4

108 m²

3

2

Vraagprijs € 425.000 k.k.

Vraagprijs € 429.000 v.o.n.

Vraagprijs € 450.000 k.k.

BUNNIK Huib van de Vechtlaan 20

HUIS TER HEIDE Kometenlaan 50

ZEIST Jagerlaan 1

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

126 m²

138 m²

4

135 m²

181 m²

5

176 m²

110 m²

3

Vraagprijs € 550.000 k.k.

Vraagprijs € 550.000 k.k.

ZEIST Montaubanstraat 2

Vraagprijs € 599.000 k.k.

BUNNIK Ds Pasmastraat 23

ZEIST Blikkenburgerlaan 89

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

143 m²

198 m²

5

152 m²

450 m²

5

124 m²

3

2

Vraagprijs € 599.000 k.k.

Slotlaan 327, Zeist

WONEN IN HARTJE ZEIST

UITGELICHT

In hartje Zeist: zeer goed onderhouden driekamer appartement met twee balkons en een eigen parkeerplaats in de afgesloten parkeerkelder. Het appartement heeft een ruime woonkamer met een breedte van maar liefst 7,15 meter en een recent gemoderniseerde badkamer. De ligging is uitstekend: supermarkten zijn dichtbij, het busstation voor de deur en de uitgestrekte wandelbossen beginnen op enkele honderden meters loopafstand.

ZEIST Finsponglaan 132

Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04. Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

218 m²

4

4

VRAAGPRIJS: E 399.000 K.K. WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


Woningaanbod Vraagprijs € 599.000 k.k.

Vraagprijs € 600.000 k.k.

ZEIST 1e Hogeweg 154

Vraagprijs € 619.000 k.k.

ZEIST Rozenstraat 8

ZEIST 1e Dorpsstraat 5 b

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

157 m²

3

2

231 m²

327 m²

3

135 m²

1

2

Vraagprijs € 899.000 k.k.

Vraagprijs € 785.000 k.k.

Vraagprijs € 939.000 k.k.

ZEIST Boschlust 10

ZEIST Henriette van Lijndenlaan 4

ZEIST Spinozalaan 19

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

167 m²

555 m²

6

233 m²

296 m²

6

282 m²

339 m²

5

Vraagprijs € 1.150.000 k.k.

Vraagprijs € 1.350.000 k.k.

ZEIST Verlengde Slotlaan 39

HET AANBOD VAN ONZE VESTIGINGEN IN WOUDENBERG EN UTRECHT VINDT U OOK IN DEZE WOONKRANT

ZEIST Waterigeweg 31

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

206 m²

2137 m²

6

426 m²

2780 m²

10

Emmaplein 28, Zeist

MET TWEE BALKONS! Midden in het dorpshart, gelegen op een rustige locatie: dit driekamerappartement met magnifiek uitzicht over Zeist. Er is zowel een balkon aan de voorzijde als aan de achterzijde. Het appartement is te bereiken via een liftinstallatie. In de onderbouw is een berging. De Vereniging van Eigenaren is actief en financieel kerngezond. De ligging is heel goed. Midden in het centrum, direct bij de winkels en overige voorzieningen. Parkeren kan met een parkeervergunning in de parkeergarage. Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E259.000 K.K. WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

UITGELICHT


n Krant Wonen, Werken & Leve

Woningmarkt in kwartaal 3

Woningaanbod krimpt in regio Zeist NA DRIE KWARTALEN VAN STABILISATIE IS HET WONINGAANBOD IN HET DERDE KWARTAAL VAN 2019 OPNIEUW AFGENOMEN. PER 1 OKTOBER 2019 KUNNEN ­WONINGZOEKERS IN ZEIST KIEZEN UIT 237 BESCHIKBARE WONINGEN. VOOR ZOEKERS IN HET KLEINERE EN MIDDENSEGMENT IS DE KEUZE BEPERKT: DE HELFT VAN DE AANGEBODEN WONINGEN IN ZEIST HEEFT EEN OPPERVLAKTE BOVEN DE 160 M2. Er is een sterke afwijking tussen vraag en aanbod, woningen groter dan 160 m2 vormen namelijk minder dan een vijfde van de verkopen. Ondanks de mismatch tussen vraag en aanbod op de lokale woningmarkt, blijft de interesse in woonruimte groot. Momenteel staan op Funda maar liefst 10.000 serieuze zoekers geregistreerd. De grote vraag naar woningen in Zeist blijkt ook uit het aanhoudende hoge aantal verkopen. In het afgelopen kwartaal wisselden 208 woningen van eigenaar. Door het gebrek aan aanbod is dit aantal wel afgezwakt, zo zal het record van 332 uit het laatste kwartaal van 2016 niet op korte termijn geëvenaard worden. Door het gebrek aan aanbod is het voor woningzoekers steeds lastiger om tot aankoop over te gaan. Ze ondervinden bovendien hevige concurrentie van de toestroom van woningzoekers uit Utrecht, maar liefst 22% van de kopers is afkomstig uit de Domstad. Deze groep bestaat uit woningzoekers die hun zoekgebied vergroten omdat ze in Utrecht geen geschikte (volgende) woning vinden én woningbezitters die willen profiteren van de overwaarde op hun Utrechtse woning.

Woningprijzen Een vierkante meter woonruimte kost in de gemeente Zeist gemiddeld € 3.725. Door dit prijsniveau is de woningmarkt voor veel huishoudens moeilijk toegankelijk. Kopers moeten over een ruim budget beschikken om tot aankoop

over te kunnen gaan. Van de momenteel aangeboden woningen heeft slechts 12% een vraagprijs onder de € 300.000. Ondanks het stevige prijs­niveau, betalen kopers gemiddeld € 200 per vierkante meter minder dan in de stad Utrecht. Dit vormt een belangrijke aanleiding voor de grote toestroom van woningzoekers uit de buurgemeente.

Deze grafiek toont de ontwikkeling van het woningaanbod en de verkopen per kwartaal in Zeist. Duidelijk is de krimpende hoeveelheid beschikbare koopwoningen.

900 800 700 600 500 400 300 200 100 0

55%

45%

55% van de verkochte woningen in Zeist wordt gekocht door kopers van b ­ uiten de gemeente. 22% komt uit de stad Utrecht.

2015

2016

Aanbod

2017

2018

2019

Heerlijk leven tussen slot en bos Ga maar na, deze twee wijken liggen op loopafstand van het centrum van Zeist. Binnen een paar minuten sta je op de Slotlaan. In oostelijke richting lonkt het bos, terwijl qua vervoer het NS-station en de snelweg A12 snel bereikbaar zijn.

Over het aan de wijk grenzende bosgebied Zeister Bos is trouwens meer te vertellen. Het bos vormt met de parken en bossen van de buitenplaatsen Hoog Beek en Royen en Pavia een brede groene strook aan de oostzijde van Zeist.

De omgeving ademt ook een adellijke allure uit en dat is niet verwonderlijk. Niet alleen grenst Slot Zeist aan deze woonwijken, het bosgebied Zeister Bos behoorde oorspronkelijk bij een landgoed: Beek en Royen.

Rond het jaar 1800 deed het gebied dienst voor de productie van grove dennen. In 1913 kocht de gemeente Zeist het terrein om er een wandelbos van te maken en de recreatieve functie te behouden. Het aangekochte

Om de verkoop van uw woning een boost te geven, heeft Molenbeek Makelaars een veelzijdig marketingpack samengesteld. Dit zetten we in zodra wij de opdracht tot verkoop van uw woning krijgen. Wat er allemaal in dit ‘pack’ zit? Onder meer: + Professionele fotoreportage + 2D en 3D-plattegronden + 360 graden foto’s + Woningvideo + Funda Pro plaatsing, compleet! + Plaatsing in de Molenbeek Woonkrant, oplage 46.000 + Online presentatie op molenbeek.nl en funda.nl + Te Koop-bord + Presentatie in de etalage + Luxe woningbrochure + Deelname aan de landelijke NVM Open Huizendag En heel belangrijk: aanmelding in het NVM-uitwisselingssysteem. Daardoor wordt uw woning binnen 24 uur bij alle NVM-makelaars in ­Nederland aangeboden. Dat lijkt een bescheiden pluspunt, maar is in de praktijk een belangrijke meerwaarde. Het geeft soms ­geïnteresseerde kopers die door een makelaar op uw woning worden gewezen.

Verkopen

Wijken Zeister Bos en Het Slot bieden ongekend wooncomfort

ER ZIJN VAN DIE WOONWIJKEN DIE ALLES MEE HEBBEN: OMGEVING, BEREIKBAARHEID, LIGGING... HET GEBIED ACHTER SLOT ZEIST EN DE WIJK ZEISTER BOS ZIJN DAAR EEN GOED VOORBEELD VAN.

Uw woning ‘in the picture’?

WIJK IN BEELD

bos bestond uit zo’n 180 hectare, vooral gevuld met naaldhout en eikenhakhout. Op advies van tuin­architect Hendrik Copijn werd overg­egaan op grondverbetering en nieuwe, gevarieer­de aanplant. De effecten van die aanpak zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar en merkbaar. De bomen zijn veelsoor­ tiger en ook de struiken en ondergroei zijn afwisselend. Geen wonder dat vogels er zich meer dan thuis voelen. Gekraagde roodstaart, boomklever, bosuil, boomvalk, sperwer, goudhaantje en glanskop... ze vliegen samen met talrijke andere soortgenoten rond in het Zeister Bos.

Het gebied is overigens al lang geen eigendom meer van de gemeente Zeist. Sinds 1994 is het eigendom van de stichting Het Utrechts Landschap. Deze heeft er twee wandelroutes en een mountainbikeroute uitgezet. Voor ruiters zijn er diverse ruiterpaden. Wie in de nabijheid van dit gebied wil wonen moet scherp opletten. Er komen niet zoveel woningen in de verkoop... bewoners blijven er graag wonen!


Recent door Molenbeek WOUDENBERG Dorpsstraat 45 H

WOUDENBERG Dorpsstraat 28 H

WOUDENBERG Voorstraat 39

SOESTERBERG Simon Stevinlaan 21

SOESTERBERG Plesmanstraat 379

ZEIST Laan van Vollenhove 732

ZEIST Prinses Marijkelaan 26

ZEIST Laan van Vollenhove 576 BIS

SCHERPENZEEL Valeriaanlaan 42

ODIJK Beughof 7

WOUDENBERG Nico Bergsteijnweg 129

ZEIST Laan van Vollenhove 532 bis

WOUDENBERG V/d Duin van Maasdamlaan 11

WOUDENBERG Hoefblad 10

ZEIST Costerlaan 28

ZEIST Jacob Catslaan 1 a

WOUDENBERG Prins Mauritslaan 13

WOUDENBERG Huygenslaan 6

ZEIST Crosestein 1507

WOUDENBERG John F. Kennedylaan 133

WOUDENBERG Esdoornlaan 23

ZEIST Wilhelminaparkflat 8

WOUDENBERG John F. Kennedylaan 119

SOESTERBERG Apollo 204

ZEIST Nepveulaan 30

WOUDENBERG Essenlaan 5

WOUDENBERG 't Schilt 32

ZEIST Oude Arnhemseweg 222

ZEIST Brugakker 1501

ZEIST Crosestein 4018

ZEIST Oude Arnhemseweg 119

WOUDENBERG John F. Kennedylaan 141

ZEIST Nepveulaan 34

ZEIST Chopinlaan 119

WOUDENBERG Karel Doormanlaan 16

WOUDENBERG Van Gendtlaan 7

WOUDENBERG Nico Bergsteijnweg 15

ZEIST Van der Heijdenlaan 43 a

HUIS TER HEIDE Kometenlaan 12

ZEIST Jan Meerdinklaan 10

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


VERKOCHT OF VERHUURD ZEIST Boulevard 22 7

WOUDENBERG Stationsweg West 5

HUIS TER HEIDE Marshof 18

WOUDENBERG Beukenlaan 2

ODIJK Barbeellaan 101

WOUDENBERG Van Hogendorplaan 23

ZEIST Bothalaan 92

MAARN Prinseheuvellaan 34

WOUDENBERG De Nieuwe Poort 58

WOUDENBERG Schanspark 4

BUNNIK Wethouder Schaaplaan 10

WOUDENBERG Stationsweg West 9

SCHERPENZEEL Oude Barneveldseweg 53

ZEIST Berkenlaan 2

WOUDENBERG Gouden Regen 87

MAARSBERGEN van Beuningenlaan 26

ZEIST Walkartweg 12

WOUDENBERG Hoefblad 11

LUNTEREN Engweg 1 A

WOUDENBERG Griftdijk 5 B

WOUDENBERG Stationsweg West 63

DRIEBERGEN-RIJSENBURG W Banninglaan 5

SOESTERBERG Koppenlaan 6

LEUSDEN Doornseweg 28

ZEIST Torenlaan 8

MAARN Kortenaerlaan 4

ZEIST Gerolaan 101

ZEIST Kerkweg 37

WOUDENBERG Tulpensingel 1

WOUDENBERG Heinelaan 59

ZEIST Van Renesselaan 20

ZEIST Kersbergenlaan 2

HUIS TER HEIDE Frans van Mierislaan 5

ZEIST Lyceumlaan 41

ZEIST Kersbergenlaan 1

VERKOCHT ZEIST Oranje Nassaulaan 40

VERKOCHT

onder voorbehoud

VERHUURD

ZEIST Acacialaan 20

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


Woningaanbod Vraagprijs € 225.000 k.k.

Vraagprijs € 230.000 k.k.

BARNEVELD Goudenstein 45

Vraagprijs € 322.500 k.k.

MAARN Kapelweg 13

WOUDENBERG Rembrandtlaan 56

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

124 m²

154 m²

5

73 m²

112 m²

2

124 m²

194 m²

5

Vraagprijs € 419.000 k.k.

Vraagprijs € 350.000 k.k.

Vraagprijs € 439.500 k.k.

WOUDENBERG Daantgenshof 3

WOUDENBERG Van Steenbergenlaan 39

WOUDENBERG Esdoornlaan 19

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

130 m²

173 m²

5

137 m²

225 m²

4

162 m²

239 m²

5

Vraagprijs € 465.000 k.k.

Vraagprijs € 469.000 k.k.

WOUDENBERG Schanspark 42

Vraagprijs € 479.500 v.o.n.

MAARN Wethouder de Bruinlaan 3

WOUDENBERG Haverveld 1

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

176 m²

225 m²

4

119 m²

445 m²

3

140 m²

350 m²

4

Montaubanstraat 2, Zeist

ALLURE IN HET CENTRUM Aan brede groenstrook gelegen markant en goed onderhouden helft van dubbel woonhuis met parkeergelegenheid op eigen terrein. Dit fraaie woonhuis is voorzien van veel originele details zoals terrazzovloer, glas-in-lood ramen en openslaande deuren naar de achtertuin. Er is een ruime, lichte woonkamer, goede keuken, zeer moderne badkamer en vier slaapkamers. Deze woning is vrijwel in het centrum van Zeist gelegen. Supermarkt, winkels en markt zijn op steenworp afstand. Woningbeschrijving: kijk op www.molenbeek.nl, voor een bezichtiging belt u 030 692 02 04.

VRAAGPRIJS: E 550.000 K.K. WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

UITGELICHT

Vraagprijs € 479.500 k.k.

WOUDENBERG De Korte Wetering 2

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

141 m²

300 m²

5


Woningaanbod Vraagprijs € 489.500 k.k.

Vraagprijs € 519.500 k.k.

WOUDENBERG Griftdijk 1

Vraagprijs € 525.000 k.k.

MAARSBERGEN Stinus Blomlaan 17

MAARN Tuindorpweg 19 B

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

135 m²

684 m²

4

157 m²

485 m²

3

91 m²

988 m²

3

Vraagprijs € 569.500 k.k.

Vraagprijs € 535.000 k.k.

Vraagprijs € 579.500 k.k.

WOUDENBERG Ter Maatenlaan 40

WOUDENBERG Zeisterweg 10

MAARSBERGEN Haarweg 11 C

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

140 m²

742 m²

5

165 m²

569 m²

5

154 m²

549 m²

4

Vraagprijs € 629.500 k.k.

Vraagprijs € 679.500 k.k.

WOUDENBERG Tarweveld 4

Vraagprijs € 698.000 k.k.

WOUDENBERG Gouden Regen 70

WOUDENBERG Stationsweg Oost 188

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

211 m²

319 m²

6

177 m²

399 m²

5

230 m²

1100 m²

5

Bij Molenbeek werk je niet samen met één makelaar, maar met een compleet team. Zo krijg je altijd snel antwoord op je vragen. Een geruststellend idee. Sarina van Loon Office manager-Assistent makelaar ARMTZeist

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


, N

RING

18 vrijstaande woningen MAARSBERGEN

BEREIKBAAR BUITEN WONEN!

aan de rand van Maarsbergen

Aan de rand van Maarsbergen verrijst een zeldzame wijk met 18 vrijstaande woningen: Maarsweide. Een heerlijke thuisbasis voor actieve mensen met een passie voor natuur en een weidse omgeving. De 18 woningen vormen een prachtige eenheid, maar hebben allemaal een eigen karakter. Het plan bestaat uit drie hofjes die ieder een eigen stijl hebben: landelijk, modern en traditioneel. Meer informatie: www.maarsweide.nl. Natuurlijk kunt u ook Molenbeek Makelaars in Woudenberg bellen:

033 286 4411.

Vanaf € 619.500 v.o.n.

Wij zitten al ruim 30 jaar in de keuken­ branche, dus u mag ons met recht keukenkenners noemen. Onze kracht zit in ons onafhankelijk advies, wij luisteren naar uw wensen en brengen dit zo goed mogelijk in kaart om uw droomkeuken te realiseren. Kom naar onze showroom! Schoolstraat 4 3931 HX Woudenberg T 033 2862824 keukengalerie@worldonline.nl www.keukengaleriewoudenberg.com

NIEUW blad isch Keram t, stoer en s Robuu karakter! t e m oking Pitt co uwe de nie satie! en kooks

KIJK, ZO WOONT DE FAMILIE VAN VELtHUIZEN “Je wilt boven verwachting presteren, de klant verrassen. Dat is in ons vak zo en Brouwer zoekt ook steeds het allerbeste voor de klant”, vertelt Scherpenzeler Johan van Velthuizen van het gelijknamige keukenbedrijf. Dit jaar verhuisde hij met zijn gezin ‘drie straten verder’ naar een jaren 30 woning. “Brouwer heeft alle raambekleding op de begane grond gedaan. “We hadden wel iets in ons hoofd, maar je zoekt ook begeleiding bij de uiteindelijke invulling. Dat heeft de adviseur van Brouwer super gedaan.” Binnenkijken bij de familie Van Velthuizen en andere klanten van Brouwer? Kijk op www.brouwerwoudenberg.nl Emmastraat 1 - 3931 EC Woudenberg T 033 286 7911 I www.brouwerwoudenberg.nl


Woningaanbod Vraagprijs € 445.000 k.k.

WONINGAANBOD VAN DE VESTIGING UTRECHT

Vraagprijs € 695.000 k.k.

UTRECHT Oudwijk 23 DB

HILVERSUM Leeuwenstraat 42 en 42A

Woonoppervlakte

Woonlaag

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

93 m²

3

1

183 m²

162 m²

3

Vraagprijs € 3.000.000 k.k.

Vraagprijs € 1.499.000 k.k.

Deze Molenbeek woonkrant verschijnt in een oplage van 46.000 exemplaren en wordt verspreid in de regio Zeist, UTRECHT Huizingalaan 187 189-191

UTRECHT Emmalaan 30

Woudenberg en omliggende plaatsen.

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Aantal slaapkamers

271 m²

370 m²

5

1209 m²

252 m²

12

TEAM MOLENBEEK ZEIST STAAT VOOR U KLAAR! WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04


7 vrijstaande woningen Fase 2b

Nog enkele woningen beschikbaar

w w w.th u i s i n h et l oo. n l

DE BOUW IS GESTART! ER ZIJN NOG APPARTEMENTEN BESCHIKBAAR

Plan Den Bergh wordt het nieuwe dorpshart van Soesterberg. Een prachtig centrumplan waardoor het dorp weer energie en elan krijgt. Er zijn diverse type appartementen die de ruimte bieden aan uw woonwensen. Een geweldige plek om te wonen in het nieuwe dorpshart van Soesterberg.

Wilt u meer informatie over deze prachtige appartementen, vraag dan de documentatie aan bij onze makelaars of bezoek de website

www.DORPSHART-SOESTERBERG.NL

prijzen vanaf

€ 315.200,- v.o.n.

wonen in het dorpshart van soesterberg ruime appartementen en royale penthouses Informatie en verkoop

ONTWIKKELING

Den Bergh Ontwikkeling bv een samenwerkingsverband tussen: Jasja Scholtens 06 - 25 08 51 24 Martine Wienbelt 06 - 10 10 12 80 info@typisch22.nl

Kantoor Zeist 030 - 692 02 04 zeist@molenbeek.nl www.molenbeek.nl

WWW.MOLENBEEK.NL | ZEIST 030 692 02 04

uitvoering

Profile for Exitum

Molenbeek Makelaars Zeist | Wonen, Werken en Leven krant | Winter 2019-2020  

Actueel woningaanbod in Zeist en omgeving.

Molenbeek Makelaars Zeist | Wonen, Werken en Leven krant | Winter 2019-2020  

Actueel woningaanbod in Zeist en omgeving.

Profile for exitum
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded