Page 1

www.evripidis.gr
www.evripidis.gr ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Χαραλαμπάκη Καλλιόπη | T 210 6800644 εσωτ. 505 | E esales@evripidis.gr Ο κατάλογος που κρατάτε στα χέρια σας, σχεδιάστηκε ώστε να είναι λειτουργικός και να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσετε να επιλέξετε τα δώρα για τους συνεργάτες σας. Για κάθε έκδοση που περιλαμβάνεται εδώ, αναγράφεται το πλάτος και το ύψος του λευκώματος, οι σελίδες του, η γλώσσα έκδοσης και η τιμή του μαζί με ΦΠΑ. Η πιθανή έλλειψη πληροφοριών στις προδιαγραφές βιβλίων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ήταν διαθέσιμες όταν τυπώθηκε ο παρόν κατάλογος.

Οι τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνουν ΦΠΑ 4,5% για τα βιβλία και 19% για τα υπόλοιπα είδη και μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη. Όλα τα είδη που παρουσιάζονται σε αυτό το έντυπο είναι διαθέσιμα μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων.
Τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ βρίσκονται κοντά σας με το καινούργιο τους κατάλογο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ 2009-2010. Ξεφυλλίζοντας τον θα βρείτε τις ιδανικές προτάσεις, για να ευχηθείτε σε πελάτες, συνεργάτες και στο προσωπικό σας, ένα όμορφο και παραγωγικό 2010. Μπορείτε να ανατρέξετε στις σελίδες του, κάθε φορά που θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα δώρο, το οποίο θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο, τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε λευκώματα και ημερολόγια από τους μεγαλύτερους ελληνικούς και ξένους εκδοτικούς οίκους, ή προτιμήστε δερμάτινα organizers και επαγγελματικές τσάντες, εργαλεία γραφής και προσωπικά αξεσουάρ επώνυμων οίκων, που απλά δε θα μπορείτε να τους αντισταθείτε. Οι προτάσεις μας είναι μια ενδεικτική επιλογή από την ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία βιβλίων και δώρων που υπάρχουν διαθέσιμα στα καταστήματά μας. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στους χώρους μας και με την πολυετή πείρα μας να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε τα εταιρικά δώρα που σας εκπροσωπούν. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε μία ψηφιακή επίσκεψη στα καταστήματα μας, μέσω της ιστοσελίδας μας www.evripidis.gr. Για επιλογές χωρίς περιορισμούς, η εταιρεία μας σας προτείνει τις ευέλικτες δωροεπιταγές Ευριπίδης, την αξία των οποίων έχετε την ελευθερία να προκαθορίσετε εσείς. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Το τμήμα επαγγελματικού δώρου, βρίσκεται στη διάθεσή σας, όλες τις εργάσιμες ημέρες, και ωρες9:00 – 17:00, για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να ζητήσετε να σας επισκεφθεί εκπρόσωπος της εταιρείας μας για ενημέρωση και δειγματισμό. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6800644-6, εσωτ. 505 (κα Κάλλια Χαραλαμπάκη) ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ Οι παραγγελίες σας μπορούν να πραγματοποιηθούν με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: Τηλεφωνικά στα 210 6800644-6 (εσωτ. 505) Αποστέλλοντας τη παραγγελία σας στο fax: 210 6800647 Με e-mail στη διέυθυνση: esales@evripidis.gr ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Τα δώρα που θα επιλέξετε, θα παραδοθούν στην εταιρεία σας συσκευασμένα σε εορταστικό περιτύλιγμα. Για ορισμένα είδη υπάρχει η δυνατότητα χάραξης αρχικών ή της επωνυμίας της επιχείρησης σας, δίνοντας στο δώρο σας μια προσωπική υπογραφή. Κατόπιν συνεννόησης, τα δώρα μπορούν να παραδοθούν στον αποδέκτη τους στη διεύθυνση που θα μας υποδείξετε, είτε χρησιμοποιώντας δικό σας courier ή με το διανομέα που συνεργάζεται η εταιρεία μας, σε ειδικές τιμές. Με εκτίμηση, Θοδωρής Βασιλόπουλος Διευθύνων σύμβουλος

www.evripidis.gr
Λευκώματα

ΕΛΛΑΔΑ LIVING IN GREECE BARBARA STOELTIE ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN

ΜΥΘΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΚΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 26x30 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 200 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ & ΓΑΛΛΙΚΑ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΤΡΙΓΛΩΣΣΗ)

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 26,5x33 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 332 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ)

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €19,99

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €68,97

ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ (1782) COMTE DE CHOISEUL -GOUFFIER ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24χ33,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 1.055 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €55

THE MOST BEAUTIFUL VILLAGES OF GREECE MARK OTTAWAY, HUGH PALMER ΕΚΔΟΣΕΙΣ THAMES & HUDSON ΔΙΑΣΤΑΣΗ 25,8x31.2 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 234 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €31,40

Κάντε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις ελληνικές κατοικίες σημαντικών προσωπικοτήτων με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό, ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον.

Από τα πιο ολοκληρωμένα λευκώματα για την Ελλάδα χωρισμένο σε 17 θεματικές ενότητες, με τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μνημεία. Προλογίζει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Ο γάλλος ιστορικός, φιλόσοφος και χαράκτης Choiseul-Gouffier, που περιηγήθηκε στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και τα παράλια της Μικράς Ασίας στα 1776, αποτύπωσε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα κάστρα, τους ναούς και τις τοπικές ενδυμασίες, και εκπόνησε χάρτες και σχεδιαγράμματα μιας παλαιότερης αλλά και γνώριμης Ελλάδας…

GREECE FROM THE AIR YANN ARTHUS-BERTRAND ΕΚΔΟΣΕΙΣ THAMES N HUDSON

GREECE STYLE CHRISTIANE REITER – RENE STOLTIE ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΑ & ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΖΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΟΖΑΚΗ

GREECE AND THE GREEK ISLANDS M. J. HOWARD ΕΚΔΟΣΕΙΣ COMPENDIUM

ΔΙΑΣΤΑΣΗ: 14x19,5 ΔΕΣΙΜΟ: ΕΥΛΥΓΙΣΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 192 ΓΛΩΣΣΑ: ΑΓΓΛΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 13χ15 & 30χ32 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 200 & 290 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ)

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 27x19 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 256 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 26,8x36,3 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 160 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €39,95 Τεκμήρια της αιωνιότητας μιας χώρας, της Ελλάδας: αρχαία μάρμαρα, κίονες, ναοί, ελαιώνες, ακτές, λιμάνια, πόλεις, χωριά αποκτούν άλλη διάσταση από ψηλά και μέσα από το φακό του διάσημου γάλλου φωτογράφου.ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €7,99 Η παραδοσιακή εσωτερική διακόσμηση των ελληνικών κτισμάτων στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα όπου το άσπρο και το γαλάζιο κυριαρχούν στη φωτογραφική παλέτα.

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €15,15 & €60 «Δεν είναι αργά για να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας και να αισθανθούμε αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και κοινωνούσαν με όλη την ύπαρξή τους: ότι η τελείωση του ανθρώπου έρχεται μόνο αν αυτός βρεθεί σε πλήρη αρμονία με τη φύση και την ομορφιά της, που ακόμα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στην Ελλάδα…»

Φωτογραφίες από τα ελληνικά χωριά, που αποτυπώνουν τη ζωή στην ύπαιθρο, την κουλτούρα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία όπως αυτές εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων.

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €12.30 Έθεσε τις βάσεις του σημερινού δυτικού πολιτισμού, διατύπωσε την έννοια της δημοκρατίας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα, με την μοναδική γεωγραφική της θέση και τα αμέτρητα νησιά σε ένα λεύκωμα που αναδεικνύει την ομορφιά της και αναγνωρίζει την προσφορά της.


Λευκώματα

ΕΛΛΑΔΑ THE SECRETS OF THE GREEK ISLANDS DIANA FARR LOUIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ FLAME TREE PUBLISHING ΔΙΑΣΤΑΣΗ 22x23,6 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 192 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €18,45 Περιλαμβάνοντας και τα έξι νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδος, θα απολαύσετε μερικά από τα ομορφότερα τοπία της Μεσογείου και θα ταξιδέψετε σε εικόνες γνώριμες αλλά πάντα αγαπημένες.

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΩΘΕΝ ΘΑΝΑΣΗΣ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x25,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 240 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25 Μύθοι και ιστορία…μια νωπή αποτύπωση της ομορφιάς που κρύβει το σύμπλεγμα των νησιών του Σαρωνικού και της ποίηση που γράφτηκε γι’ αυτόν.

www.evripidis.gr

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΝΩΘΕΝ Θ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Γ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΩΘΕΝ Γ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ, Θ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24χ25,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 240 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x25,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 240 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25

Φωτογραφίες και κείμενα αιφνιδιάζουν με την αποτύπωση του μοναδικού τοπίου και την αφήγηση των μύθων, της ιστορίας και της πλούσιας παράδοσης και οργανώνουν μια ανθολογία αφιερωμένη στα νησιά –κυρίως στη λεγόμενη Σχολή των Σποράδων.

Τα Ιόνια νησιά, όπως είναι σήμερα –κι όπως ίσως δεν τα έχουν δει ακόμα κι οι κάτοικοί τους… και μια μικρή ανθολογία όλων των Επτανήσιων τροπαιοφόρων των ελληνικών γραμμάτων: Διονύσιο Σολωμό, Ανδρέα Κάλβο, Ανδρέα Λασκαράτο, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Λορέντζο Μαβίλη, Άγγελο Σικελλιανό, Νίκο Καββαδία κ.ά.

ΣΙΦΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΩΘΕΝ Ι.ΒΙΓΓΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 28x28 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 168 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ)

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 30χ37 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 368 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ή ΑΓΓΛΙΚΗ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €36,58 Η Σίφνος μέσα από το φακό του Γιώργου Καβαλιεράκη. Εκατόν εξήντα οκτώ σελίδες γύρω από την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του νησιού.

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €100 Θαυμάσια «άνωθεν φωτογράφηση» που μας αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο των νησιών που λικνίζονται στο γαλάζιο του Αιγαίου. Έργα απαράμιλλης τέχνης, οι τόποι αυτοί, με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα γραφικά ξωκλήσια και τις μοναδικές «πινελιές» των αρχαιοτήτων τους, εντυπωσιάζουν με την τόσο ιδιαίτερη γεωμορφολογία τους όταν τους αγναντεύει κανείς ex altis.

ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΣΟΥΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 28χ20 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 256 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ)

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €22 Βουνό και θάλασσα. Σφακιά, Ψηλορείτης, Σπιναλόγκα. Ερωτόκριτος και Ζορμπάς. Λάδι και ρακή. Αυτή είναι η Κρήτη. Μέσα από το φωτογραφικό φακό της Πηνελόπης Μασούρη αποτυπώνονται οι ομορφιές της, σμιλεμένες στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και οι άνθρωποί της, που μοιράζονται την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

ΠΗΛΙΟ – ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ Θ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Γ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x25,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 240 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25 Το λεύκωμα είναι ένα πηλιορείτικο ερέθισμα. Αποτυπώνει την ποιητική ατμόσφαιρα του Πηλίου ή, τουλάχιστον, ορισμένες από τις πολλαπλές εικόνες του, όπως τις είδε ο φωτογράφος Γιάννης Γιαννέλος –που εδώ και χρόνια είναι και μόνιμος σχεδόν κάτοικός του…Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το λεύκωμα είναι το Πήλιο.
Λευκώματα

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 20x22,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 156 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | € ΕΚΚΡΕΜΕΙ Το έμπειρο μάτι του φωτογράφου Βασίλη Βρεττού κατέγραψε τις καθημερινές στιγμές των εργασιών αποκατάστασης των μνημείων του ιερού βράχου της Ακρόπολης, προσφέροντας μια μοναδική οπτική απόλαυση και μια αίσθηση δέους μπροστά στην δημιουργία.

APXAIOI ΔPOMOI THΣ ATTIKHΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24,5x29 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €105 Αφιέρωμα στην ιστορική τοπογραφία της Aττικής και ειδικότερα στο αρχαίο οδικό δίκτυο. Kείμενα, σχέδια και φωτογραφίες απαρτίζουν μια εύχρηστη ενότητα και παρέχουν στον αναγνώστη εκτός από την επιστημονική τεκμηρίωση μια ζωηρή εικόνα του οδικού δικτύου μέσα στο φυσικό και ιστορικό του πλαίσιο.ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΦΕΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 21x28,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 132 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €29 Για να κατανοήσει ο σύγχρονος άνθρωπος την αρχιτεκτονική της Ακρόπολης και να συλλάβει το πνεύμα της, πρέπει να ανατρέξει τόσο στην ιστορική της προέλευση όσο και στην εκτέλεσή της. Τότε θα αντιληφθεί ότι το ελληνικό πνεύμα κρύβεται ακόμη και στην στιλπνότητα του μαρμάρου…

ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΔΡ. ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΧΩΡΈΜΗΣΠΕΤΣΙΈΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x25,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 233 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25 Όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει κάποιος για το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, τη καλλιτεχνική και συμβολική αξία του, μπορεί να τα βρει σε αυτή την έκδοση μέσα από τα γλυπτά του, που πια εκτίθενται διασκορπισμένα κυρίως σε Λούβρο, Βρετανικό Μουσείο και φυσικά στο δικό μας Μουσείο της Ακρόπολης.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ANCIENT LANDS Θ. ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ, Γ. ΓΙΑΝΝΈΛΟΣ, Ε. ΚΡΟΥΣΤAΛΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x25,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 240 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΟ)

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25 Εδώ, όλο ξαναγεννιέται η Αθηνά, ο Ποσειδώνας, ο Απόλλων, ζουν οι Μινωίτες, οι Μυκηναίοι, οι Δωριείς ή οι Ίωνες. Αναδύονται απ’ τα βαθειά γαλανά νερά και τα επιβλητικά αρχαία κέντρα, θρησκευτικές εικόνες, λατρείες, μύθοι, χρησμοί, πολιτισμός, κύματα και ποίηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΑΒΒAΣ DE MAROLLE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - O ΝΑΟΣ ΤΗΣ AΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ν. ΔΕΣΥΛΛΑΣ, Α. ΣΧΙΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΟ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24,5x33,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 153 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x25,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 240 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 27χ27 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 177 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €40

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €46

Η παρούσα έκδοση βασίζεται στο έργο ενός λογίου του 17ου αιώνα: του Αββά de Marolle, που δημοσιεύτηκε το 1655 υπό τον τίτλο «Πίνακες του Ναού των Μουσών». Εδώ ανοίγονται διάπλατα στον αναγνώστη οι πόρτες του 18ου αιώνα με ένα κείμενο που «δι’ ευφορείας και ηδονής» πανηγυρίζει θεών και ανθρώπων πάθη και αρετές.

Αγία Σοφία, ο μεγάλος ναός της Ορθοδοξίας. Μια σύγχρονη μελέτη για την αρχιτεκτονική, τα ψηφιδωτά του μοναδικού μνημείου με πλούσιο υλικό γύρω από τις ανασκαφές και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα.

Ο φωτογράφος, που δε χρειάζεται συστάσεις, έχει συλλάβει με το φακό του μια Αθήνα, παλιά και νέα, γεμάτη ζωή και ήσυχες, κρυφές γωνιές, που συνδυάζει ακόμα το μοντέρνο με το παραδοσιακό.


Λευκώματα

ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ 1839-1900 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΑΘΗΝΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΜΑΡΩ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ - ΑΔΑΜΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΕΛΛΑΔΑ 20ος ΑΙΩΝΑΣ – ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 29x29,8 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 322 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 22χ23 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 158 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23x22,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 838 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €80

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €20

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €50

Παρατηρείστε μία προς μία τις 328 φωτογραφίες της Αθήνας του 19ου αι., επιλεγμένες από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίες απαρτίζουν τρεις ενότητες με γνώμονα την εξέλιξη της φωτογραφικής τεχνικής...

Φωτογραφίες και επιστολικά δελτάρια από τη «Νεοελληνική Συλλογή του Κωνσταντίνου Τρίπου», επιθεωρητή της Εθνικής Τράπεζας, που τα συγκέντρωσε κατά το διάστημα του Μεσοπολέμου και της Κατοχής.

«…Στον τόμο, λοιπόν, με φωτογραφίες του 20ου αι. παρακολουθούμε ταυτόχρονα και σε συνδυασμό τρεις παράλληλες εξελίξεις: των γεγονότων (πολιτικών, στρατιωτικών και παρεπόμενων), της φωτογραφικής τεχνικής και των υλικών της και τέλος την εξέλιξη του φωτορεπορτάζ σε αυτόνομη δημοσιογραφική δουλειά…»

ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑ

ANAΠAPAΣTAΣEIΣ THΣ IΣTOPIAΣ TΑΣΟΥΛΑ BΕΡΒΕΝΙΩΤΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1941-1974 ΣΟΛΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ POLARIS

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΑΝΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΙΟ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24,5x33 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 320 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 17,5χ25 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 776 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 25x28 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 170 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €94

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €39

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €27,50

Πλήθος ανέκδοτου υλικού από το ιστορικό και φωτογραφικό αρχείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, τόσο για την περίοδο της Κατοχής (1941-1944) όσο και για τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια (1945-1950).

Πρωτοπόρος για την εποχή του, με τριβή δεκαετιών στην πράξη της μάχιμης ιστοριογραφίας, ο συγγραφέας αναμετράται με έναν πελώριο όγκο ιστορικών στοιχείων, από τον Τύπο της εποχής και από μία ευρεία βιβλιογραφία, από αρχεία ελληνικά και ξένα, και από πληροφορίες «ιστορικών υποκειμένων», καταγράφοντας τα πάντα με αξιοζήλευτη διαύγεια και ένταση.

Θα περιηγηθούμε στην κοινωνία των επαγγελμάτων που χάνονται, που σβήνουν, που διατηρούνται, χάρη στο πείσμα και στην ιδιαίτερη ματιά που έχουν για τη ζωή μερικοί εκλεκτοί τεχνίτες. Θα παρακολουθήσουμε την τέχνη και τις τεχνικές τους, τη φωλιά απ’ όπου γεννάνε τις ιδέες τους, το περιβάλλον που ταυτίζεται με την περιπέτεια της ζωής τους...

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 30,5x32 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 300 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €90 Για πρώτη φορά, επιχειρείται μία συνολική παρουσίαση των ανακτόρων που χτίστηκαν ή που σχεδιάστηκαν αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, προκειμένου να στεγάσουν τους βασιλείς της Eλλάδας κατά τον 19ο αιώνα. Περιλαμβάνονται επίσης κτίρια που, αν και δεν χτίστηκαν με σκοπό να στεγάσουν τους βασιλείς, εν τούτοις χρησιμοποιήθηκαν από αυτούς, όπως το Mon Repos της Kέρκυρας.

www.evripidis.gr

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ HUBERT PERNOT ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΛΚΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 28x24 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 320 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €75,24 Η Ελλάδα σε μια μοναδική τοιχογραφία, λίγο πριν τις μεγάλες αλλαγές που επέρχονται με τους Βαλκανικούς πολέμους. Μια πραγματική εξερεύνηση του τοπίου και των κατοίκων του αποτυπωμένη σε 300 σπάνιες φωτογραφίες.
Λευκώματα

ΤΕΧΝΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ | ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ CARAVAGGIO THE COMPLETE WORKS PROF. DR. SEBASTIAN SCHÜTZE ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN ΔΙΑΣΤΑΣΗ 29x39.5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 306 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €100 Το συνολικό έργο από μία «σκοτεινή» ιδιοφυία, η οποία έφερε νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή ζωγραφική και συνεχίζει να εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, 400 χρόνια από το θάνατο του…

DADAISM, POP ART, SURREALISM, CUBISM, ABSTRACT EXPRESSIONISM CHAGALL, RENOIR, DALI, KAHLO ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24χ30 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 200-280 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €9,99 Αγαπημένοι καλλιτέχνες, εκκεντρικές και πρωτοποριακές προσωπικότητες, έργα, τάσεις και ρεύματα από την επετειακή σειρά βιβλίων της TASCHEN σε τιμή που θα σας γοητεύσει.HENRI MATISSE : “CUT-OUTS” & “JAZZ” GILLES NERET ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN ΔΙΑΣΤΑΣΗ 29,5χ38,6 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 480 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €150 Δύο τόμοι που αποτελούν μια τέλεια αναπαράσταση του έργου του Ματίς, σε μία από τις πιο γόνιμες περιόδους του. Το «Τζάζ» η θρυλική του συλλογή, έχει χαρακτηριστεί ως αριστούργημα στα περισσότερα βιβλία τέχνης του 20ου αιώνα.

PAINTING TODAY TONY GODFREY ΕΚΔΟΣΕΙΣ PHAIDON ΔΙΑΣΤΑΣΗ 25χ29 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 448 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €69,95 Πέρα από μια πλήρη μελέτη, το λεύκωμα αυτό αναλύει και τις επιρροές που άσκησαν όλες οι μοντέρνες μορφές τέχνης πάνω στις ζωγραφικές τεχνικές και στυλ.


Λευκώματα

ΤΕΧΝΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ | ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΠΕΛ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 16,5χ19,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 496 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €70 Τι κοινό έχει ένας αρχαίος κινεζικός κύλινδρος με τη φωτογραφία ενός παπαράτσι; Ένα προϊστορικό ειδώλιο με ένα βίντεο; Ο Τζούλιαν Μπελ μάς ταξιδεύει ανά τους αιώνες και ανά τις ηπείρους στην πλουσιότερη Ιστορία της Τέχνης που γράφτηκε ποτέ, καταδεικνύοντας πως η τέχνη είναι ο καθρέφτης του κόσμου μας.

CASA MEDITERRANEA SPECTACULAR HOUSES AND GLORIOUS GARDENS BY THE SEA NICOLETTA DEL BUONO ΕΚΔΟΣΕΙΣ THAMES & HUDSON ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23,5x26 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 360 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €32,50 Ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος! Υπέροχα σπίτια και κήποι με θέα μια από τις πιο γοητευτικές και πλούσιες θάλασσες του κόσμου.

www.evripidis.gr

ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ ΝΕΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ S.J ΗΕΙΝRICH W. PFEIFFER ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24,5x30,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 352 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €99,28

ART NOUVEAU – GOTHIC IMPRESSIONISM ΕΚΔΟΣΕΙΣ ULLMANN

MAGIC, 1400s-1950s M. CAVENEY, J. STEINMEYER ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 14,6x16,3 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 288 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 29x44 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 670 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΤΡΙΓΛΩΣΣΗ)

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €9,95 Σε μέγεθος τσέπης… τρία από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα των αιώνων που πέρασαν και που ακόμα βλέπουμε να επηρεάζουν τις τάσεις.

Η Καπέλα Σιξτίνα μαγεύει τον επισκέπτη με την υπέροχη αρμονία που εκπέμπει στο σύνολό της, την άφθαστη καλλιτεχνική ποιότητα των επιμέρους έργων και τις βαθυστόχαστες ιδέες που διέπουν το εικονογραφικό πρόγραμμα. Η ένταση των συναισθημάτων είναι ανάλογη, ξεφυλλίζοντας κανείς τις σελίδες αυτού του λευκώματος!

OI OMIΛIEΣ TOY ‘65 ΔHMHTPHΣ ΠIKIΩNHΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23x22 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 210 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €50 Ο Δημήτρης Πικιώνης αποτέλεσε μια εξαιρετικά σύνθετη και αντιφατική προσωπικότητα, που είχε την ιδιότητα να γοητεύει αλλά και να προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Με την τυχαία ανακάλυψη δύο ηχογραφημένων διαλέξεων του Πικιώνη στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου αποδείχθηκε πως ο Πικιώνης είναι υπολογίσιμη δύναμη στον σύγχρονο διάλογο για την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα.

ECO DESIGN ΕΚΔΟΣΕΙΣ HYPERLINK ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23x29,7 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 352 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €39,95 Από τα μοντέρνα και λειτουργικά έπιπλα που εξοικονομούν ενέργεια, μέχρι τα φυσικά καλλυντικά του μέλλοντος, το βιβλίο μας παρουσιάζει τι γίνεται όταν το στυλ και το design συμβαδίζουν με το πιο επίκαιρο θέμα παγκοσμίως, την οικολογία.

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €150 Οι επιστήμονες της showbiz! Η μαγεία επηρεάζει την ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες, προκαλώντας το φόβο και το θαυμασμό. Για όποιο είδος και αν πρόκειται, εδώ θα βρείτε μια ιστορία της μαγείας, ως παραστατική τέχνη, συνοδευμένη από μοναδική εικονογράφηση.

ITALIAN INTERIOR DESIGN MICHELLE GALINDO ΕΚΔΟΣΕΙΣ BRAUN ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x31,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 208 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €47,45 Η τοπική διαφοροποίηση στο στυλ και τη διακόσμηση στη γειτονική μας χώρα. Παρατηρήστε τις ομοιότητες και τις διαφορές που συνυπάρχουν στις διάφορες ιταλικές περιοχές και την ανάμειξη του τυπικού και καθιερωμένου, με το μοντέρνο.
Λευκώματα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΜΟΥΣΙΚΗ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ART CINEMA PAUL DUNCAN ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23.1x28.9 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 192 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €19,99 Το φιλμ σαν καλλιτεχνικό μέσο. Δείτε μια διαφορετική προσέγγιση στο κινηματογράφο και μάθετε αντίστοιχα για τα μεγαλύτερα ονόματα που τόλμησαν να ξεφύγουν από τα συμβατικά και να κάνουν… τέχνη.

101 SCIENCE-FICTION MOVIES YOU MUST SEE BEFORE YOU DIE 101 WAR MOVIES YOU MUST SEE BEFORE YOU DIE 101 GANGSTER MOVIES YOU MUST SEE BEFORE YOU DIE 101 HORROR MOVIES YOU MUST SEE BEFORE YOU DIE ΕΚΔΟΣΕΙΣ CASSELL

100 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΚΛΩΝΤ ΖΑΝ ΦΙΛΙΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 11,6χ15 ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 416 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Το θρυλικό γαλλικό περιοδικό για τον κινηματογράφο, Cahiers du cinema, κατάρτισε ένα κατάλογο με τις αγαπημένες ταινίες κριτικών και ιστορικών του κινηματογράφου... Ένα λεύκωμα για τους φίλους του κινηματογράφου και όσους θέλουν να μάθουν τα πάντα για αυτόν.

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €12 Μαύρες τρύπες, ναρκοπέδια, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και φαντάσματα. Σίγουρα κάτι από αυτά θα έρθει στο μυαλό σας διαβάζοντας αυτούς τους μοναδικούς, μικρούς οδηγούς για τέσσερα ιδιαίτερα και αγαπημένα είδη κινηματογράφου!

MAGNUM MAGNUM BRIGITTE LARDINOIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ THAMES & HUDSON ΔΙΑΣΤΑΣΗ 20,8x25,35 ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 568 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €23,50 Νέα, πιο λειτουργική έκδοση της επετειακής, με 413 από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες του αιώνα, του πρακτορείο MAGNUM.

10

PHOTOBOX - BRINGING THE GREAT PHOTOGRAPHERS INTO FOCUS ROBERTO KOCH ΕΚΔΟΣΕΙΣ THAMES & HUDSON ΔΙΑΣΤΑΣΗ 17x22 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 512 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €23,30 Ο Henri Cartier-Bresson, η Annie Leibovitz και ο Helmut Newton είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα της φωτογραφίας, που συμπεριλαμβάνονται στο αφιέρωμα για αυτή την ξεχωριστή τέχνη και τα είδη της. Πολλές φωτογραφίες θα τις αναγνωρίσετε αμέσως και όλες συνοδεύονται από σχόλια και βιογραφία του δημιουργού.

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 19,5x22 ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 224 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €28,21

HELMUT NEWTON - SUMO ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN ΔΙΑΣΤΑΣΗ 26,7x37,4 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 464 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΤΡΙΓΛΩΣΣΗ)

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €100 Ένας φόρος τιμής σε έναν από τους πιο διφορούμενους φωτογράφους του αιώνα μας, τον Helmut Newton. H ανατύπωση, μετά από μια δεκαετία, μιας έκδοσης που θα ικανοποιήσει ένα ευρύτερο κοινό σε σχέση με τότε την κάνει ακόμα πιο μοναδική!

TREASURES OF THE BEATLES TERRY BURROWS ΕΚΔΟΣΕΙΣ CARLTON ΔΙΑΣΤΑΣΗ 30x26 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 64 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €30,75 Μετά την επανακυκλοφορία της δισκογραφίας των «σκαθαριών», ένα λεύκωμα για όλη την ιστορία τους σε λέξεις και φωτογραφίες και πολλές ξεχωριστές πληροφορίες!

THE SEA AN ANTHOLOGY OF MARITIME PHOTOGRAPHY SINCE 1843 PIERRE BORHAN ΕΚΔΟΣΕΙΣ FLAMMARION ΔΙΑΣΤΑΣΗ 28,8x27,6 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 300 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €50 Η θάλασσα, πάντα αγαπητή σε εμάς τους Έλληνες, προσεγγίζεται σε αυτό το λεύκωμα με φωτογραφίες, καλλιτεχνικές ή δημοσιογραφικές, για όλους τους ωκεανούς που περικλείουν τη Γη, μοναχικούς φάρους και λιμάνια…


Λευκώματα

LIFESTYLE ΓΕYΣΕΙΣ ΑΠO ΤΗ ΜΙΚΡΑΣIΑ ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΕΣ ΑΠO 200 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚEΣ ΣΥΝΤΑΓEΣ ΕΛΙΚΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ AΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜEΖΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΡΕΝΙΚΗ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 21χ25 ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 224 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 21x28 ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 160 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €27

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25

Συνταγές μικρασιατικής κουζίνας της Ελίκας Παυλίδου, η οποία έχει αντλήσει υλικό από τα τετράδια της μητέρας της και της γιαγιάς της, που κατάγονταν από τη Μικρά Ασία. Οι συνταγές, τόσο της μαγειρικής όσο και ζαχαροπλαστικής, συνοδεύονται από έγχρωμες φωτογραφίες.

«Σπάνια ένα καινούριο βιβλίο µαγειρικής µε κάνει τόσο ανυπόµονη να µπω στην κουζίνα! Το γέµισα αµέσως µε κίτρινα χαρτάκια, σηµαδεύοντας τις συνταγές –άγνωστες αλλά και γνωστές σε καινούριες εκδοχές– που δίνουν µια νέα πνοή στα συνηθισµένα µεσογειακά φαγητά που µαγειρεύω»... Mary Taylor Simeti

Συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο, οι πιο αγαπημένες συνταγές της Αργυρώς, που κέρδισαν εξίσου μαγείρισσες και καλοφαγάδες!

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΡΓΥΡΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 20x27 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 675 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 21x28 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 620 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ITALY’S GREAT CHEFS AND THEIR HIDDEN SECRETS ACADEMIA BARILLA ΕΚΔΟΣΕΙΣ WHITE STAR

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €35,85

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €78,99

Από τις ρίζες του αμπελώνα μέχρι την επόμενη πρόποση, η διαδρομή κρύβει μικρά και μεγάλα μυστικά, μεράκι και τεχνογνωσία, υπομονή, πίστη, κόπο, συγκινήσεις, γεύσεις, αρώματα, παραδόσεις, αγάπη, παρέες, ιδέες. Όλα όσα αξίζει να μάθει κανείς για το κρασί!

Εκτός από τη γνώση για το κρασί, τη παραγωγή του και το σωστό σερβίρισμα, αυτό το βιβλίο θα σας ταξιδέψει στην ιστορία του ελληνικού κρασιού, θα σας ξεναγήσει στο αμπέλι και στο οινοποιείο και θα σας κάνει μέλος αυτής της μυστικής διαδικασίας για ένα από τα πιο αρχαία ποτά.

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 17χ22 ΔΕΣΙΜΟ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 256 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | € ΕΚΚΡΕΜΕΙ

www.evripidis.gr

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 22,9x34,9 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 504 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €49 Σε οποιοδήποτε μέρος της Ιταλίας και αν έχετε ταξιδέψει, σίγουρα σας έχουν μείνει αξέχαστα τα πιάτα που δοκιμάσατε και οι υπέροχες γεύσεις. Μια έκδοση της Academia Barilla για αυτή την ποικιλόμορφη κουζίνα και τα μυστικά της, θα σας θυμίσουν κάποιες από αυτές τις στιγμές…

ΚΑΛH OΡΕΞΗ ΥΓΙΕΙΝEΣ ΣΥΝΤΑΓEΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛYΤΕΡΗ ΖΩΗ ΑΠΟ EΝΑΝ ΚΟΡΥΦΑIΟ ΣΕΦ GORDON RAMSAY ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 20,5x26 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 256 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €24 «Οι υγιεινές συνταγές του Gordon Ramsay είναι ευφάνταστες, απλές, κατανοητές και πάνω απ’ όλα νόστιμες. Μεγάλες γεύσεις με λίγα και φρέσκα υλικά. Ένα βιβλίο που θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύετε....» Βαγγέλης Δρίσκας

ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 18,5x12,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 144 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €12,54 Πούρα Αβάνας-λατρεία και πολιτισμός. Η ιστορία, οι χώρους παραγωγής, η παρασκευή και η αποθήκευση των διασημότερων πούρων του κόσμου. Belinda, Bolivar, Cohiba, Cuaba, Cuantanamera, Montecristo, Partagas, Romeo y Julieta Trinidad, Vegas Robaina, όλες αυτές οι μάρκες περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, που αποτελεί φόρο τιμής στα εκπληκτικά αυτά πούρα.

11


Λευκώματα

LIFESTYLE GREAT ESCAPES AROUND THE WORLD vol II ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €39,99 GREAT ESCAPES MEDITERRANEAN ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €29,99 ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN

1000 ULTIMATE EXPERIENCES ΕΚΔΟΣΕΙΣ LONELY PLANET

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23,8x30,2 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 672 & 300 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΤΡΙΓΛΩΣΣΗ)

Θα θέλατε να ξέρετε ποιες είναι οι πιο όμορφες αγορές και που βρίσκονται οι πιο ενδιαφέροντες προορισμοί; 1000 ιδέες, μέρη και δραστηριότητες βρίσκονται καταγεγραμμένα σ αυτό το θησαυρό για να σας εμπνεύσουν και να σας καθοοδηγήσουν!

Από την Καλιφόρνια στη Ζανζιβάρη και ύστερα στην μαγευτική Μεσόγειο… εξωτικά μέρη με έντονα αρώματα και γεύσεις και παραθαλάσσιες περιοχές με γνώριμα και οικεία τοπία.

MASTERS OF CONTEMPORARY WATCHMAKING MICHAEL CLERIZO ΕΚΔΟΣΕΙΣ THAMES & HUDSON ΔΙΑΣΤΑΣΗ 29,5x29,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 292 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €64,30 Μπορεί ένα ρολόι να αποτελέσει έργο τέχνης; Μπορεί ένας ωρολογοποιός να θεωρηθεί καλλιτέχνης; Αν πιστεύετε πως όχι, το λεύκωμα αυτό ίσως σας αλλάξει τη γνώμη. Γνωρίστε τους καλύτερους του είδους και τα αριστουργήματα τους.

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 16,5x21 ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 356 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €20,13

501 MUST-DRIVE CARS ΕΚΔΟΣΕΙΣ BOUNTY BOOKS ΔΙΑΣΤΑΣΗ 18,6x22,7 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 544 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €12,60 Είτε σας αρέσουν οι κλασσικές αντίκες του 20’ είτε τα γρήγορα αυτοκίνητα, τελευταίας τεχνολογίας, εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που επιθυμείτε και πρέπει να γνωρίζετε! Είτε τα οδηγήσετε… είτε όχι.

GREAT ESCAPES – AFRICA, EUROPE, ASIA, NORTH & SOUTH AMERICA ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN ΔΙΑΣΤΑΣΗ 18,8x23,8 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 360 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €14,99 Η Taschen μας παρουσιάζει άλλη μία υπέροχη συλλογή της με τις μοναδικές τιμές των επετειακών της εκδόσεων! Πέντε λευκώματα για «υπέροχες αποδράσεις» και τα πιο όμορφα ξενοδοχεία του κόσμου!

FASHION OF THE 20th CENTURY: 100 YEARS OF FASHION ADS ALISON NIEDER ΕΚΔΟΣΕΙΣ TASCHEN

THE WORLD’S MOST EXPENSIVE PHILIPPE DE BAECK ΕΚΔΟΣΕΙΣ TECTUM

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x31,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 400 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΤΡΙΓΛΩΣΣΗ)

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 29x31,3 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 240 ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €29,99 H μόδα εξελίχθηκε από τα μικρά παριζιάνικα σαλόνια για την ελίτ, σε μία παγκόσμια βιομηχανία, που προωθεί διαφορετικά στυλ. Παρακολουθήστε βήμα βήμα αυτή την αλλαγή και θαυμάστε τα αριστουργήματα των μεγαλύτερων δημιουργών!

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €47 Μία αποκλειστική ή περιορισμένη έκδοση, αρκεί για να μετατρέψει ένα αντικείμενο σε πολυτελές. Αλλά υπάρχει μόνο ένα αντικείμενο, σε κάθε κατηγορία που μπορεί να προβάλλεται ως το πιο ακριβό. Από αυτοκίνητα και ρολόγια μέχρι τη κούκλα Barbie και hamburger!

$

The World’ Most Expensive

12


Λευκώματα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23χ25 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 140 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €19 O Βολανάκης και ο Αλταμούρας αποδεικνύονται οι κορυφαίοι θαλασσογράφοι μας κατά τον 19ο αι. Ταξιδεύοντας από το Αιγαίο στην Αδριατική κι από τη Μεσόγειο στη Βόρειο θάλασσα ζωγραφίζουν τα ταξίδια τους επιμένοντας να καταστήσουν “ρεαλιστικές” τις περιπέτειές τους. Παντού όμως ελλοχεύει το εξιδανικευμένο ή φανταστικό. Όπως, εξάλλου, συμβαίνει και στα έργα του Ζαχαρία, του Πανώριου ή του Άβλιχου. Η αληθινή τέχνη οικοδομείται σταθερά πάνω σ’ ένα παράδοξο. Διαφορετικά δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24χ17 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 280 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €15 Σελίδες που κοσμούν νοσταλγικές γκραβούρες από την Πόλη, σύντομα και περιεκτικά κείμενα με λαογραφικές πληροφορίες για τη ζωή εκεί αλλά και γευστικές συνταγές της περιοχής.

www.evripidis.gr

ΑΘΗΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 25χ23 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 140 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ)

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €19 Το φωτογραφικό ημερολόγιο της Αθήνας ακολουθεί τα βήματα ενός σύγχρονου περιηγητή στα σημαντικά σημεία της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Οι μοναδικές φωτογραφίες, της συλλογής μεταφέρουν συγχρόνως τη γαλήνη του ιστορικού χαρακτήρα της πόλης και τη βουή της σύγχρονης ζωής της.

THE DELICIOUS YEARS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24χ22 ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 128 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €19 Τα αρώματα του χειμώνα, της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου παντρεύονται με μυρωδάτες γεύσεις φαγητών και γλυκών.

ΑΙΓΑΙΟΝ, ΙΟΝΙΟ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΟΠΟΙ, ΑΡΧΑΙΟΙ ΝΑΟΙ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 23χ23 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 24x22 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 160 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €25

Ημερολόγια τοίχου που το κάθε ένα αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξίδι σε μαγικές γωνιές της πατρίδας μας! Οι επιλογές πολλές, όσοι και οι προορισμοί...

Πέρα από ημερολόγιο, η έκδοση αποτελεί μια έρευνα στην εμφάνιση και την ανάδυση του «παράγοντα περιβάλλον» στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα, από τους πρώτους προβληματισμούς στον Μεσοπόλεμο έως τις ημέρες μας, αξιοποιώντας τον πλούτο του Αρχείου Βοβολίνη και το περιοδικό Βιομηχανική Επιθεώρησις.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ WWF Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010: ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΥΡΤΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 22,5x20,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 132 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 14χ19 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 149 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €8,50

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €20,90

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €17

Η Ώρα της Γης αποτέλεσε το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός που έχει διοργανωθεί ποτέ για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον γενικότερα. Ένα ημερολόγιο για την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με την έντονη περιβαλλοντική δράση.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση με πλούσια εικονογράφηση, σελίδες με αισθητική άποψη, ευχάριστα ενημερωτικά κείμενα και ποιητικό λόγο.

13


Λευκώματα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΡ 2010 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΜΙΛΗΤΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 22,5x20,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 132 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 18χ22 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 230 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €20,90

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €16

Παρέλαση γελοιογραφιών για τις 365 ημέρες του χρόνου, οι οποίες, εκτός από το χαμόγελο που χαρίζουν, θυμίζουν σε όλους μας ότι το χιούμορ είναι πάντοτε μια σοβαρή έκφανση της πολιτικής και κοινωνικής κριτικής.

Το παιδικό παρελθόν όλων μας και οι αναμνήσεις μιας άλλης ηλικίας, ξυπνάνε μέσα από ένα ημερολόγιο που καταγράφει όλα τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε και δε θέλουμε ποτέ να ξεχάσουμε!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ 2010 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 2010 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΠΤΥΧΟ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12,5x16,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 368 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €16 Ένας χρόνος γεμάτος αυτοπεποίθηση, γοητεία και… ευτυχία! Μικρές πρακτικές συμβουλές, θετικές σκέψεις και γενναίες δόσεις αισιοδοξίας που θα κάνουν την κάθε μέρα του χρόνου μοναδική!

14

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 14x21 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 336 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €14,99 Σκέψεις και ιδέες αυτογνωσίας και κοινωνικής νοημοσύνης που θα σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε και να βελτιώσετε τον εαυτό σας...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12χ19 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 216 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €11,90 Λογοτεχνικό ημερολόγιο με αποσπάσματα κλασικών Ελλήνων λογοτεχνών αλλά και λιγότερο γνωστών νεότερων δημιουργών, που στρέφεται γύρω από το θέμα του θεάτρου σκιών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 14χ21 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 382 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €13,90 Πρακτικό και κεφάτο ημερολόγιο που θα μας κρατήσει συντροφιά για άλλη μια χρονιά γεμάτη συναισθήματα, χρώματα και γεύσεις της ζωής!

ΕΡΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MODERN TIMES ΔΙΑΣΤΑΣΗ 22,5χ20,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 144 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €14,90 Ποιητικό ημερολόγιο με κάθε σελίδα ένα διαφορετικό λογοτεχνικό ταξίδι...

ΝΟΥΣ, ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12χ16 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 144 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €12,50 Κάθε μήνας και ένα θέμα που ανοίγει και μια «πόρτα» στη λαμπερή ζωή: νέοι ορίζοντες, έλξη, δημιουργικότητα, ευ ζην, ομορφιά, νέες προοπτικές, απολαύσεις, δεσμοί στοργής, τυχαίες γνωριμίες, σπιτικό, αφθονία αγαθών και πνευματική φώτιση.


Λευκώματα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MODERN TIMES

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ MOLESKINE

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 15χ15 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 352 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 21χ19 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 436 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12,5x16,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 288 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €12 – €25

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €16,50

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €14,90

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €16

Όλες οι ταινίες της χρονιάς, οι μεγάλοι ηθοποιοί, κορυφαίες ατάκες και τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της 7ης τέχνης. Μέσα από τις σελίδες του, ενημερωθείτε για κάθε νέα ταινία, προγραμματίστε τα κινηματογραφικά ραντεβού σας και αφεθείτε στη μαγεία του καλού κινηματογράφου.

Τι σημαίνει η μέρα που γεννηθήκατε; Ποιες διάσημες προσωπικότητες έχουν γενέθλια την ίδια μέρα και ποιο είναι το στίγμα της; Τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει και τι σας επιφυλάσσει το νέο έτος; Ανάδρομοι πλανήτες, πλανητικές αντιθέσεις και κάθε λογιών αστρικές κακοτοπιές, μακριά από σας. Αναζητήστε τους αστρολογικούς σας... διδύμους και σημειώστε στην καινούρια σας ατζέντα όλα όσα το νέο έτος έχει να σας φέρει. Καλή αστρολογική χρονιά!

Μόνο για γυναίκες...και γεμάτο απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των σύγχρονων και δυναμικών γυναικών που ξέρουν τι θέλουν αλλά, μερικές φορές, δεν ξέρουν πώς να το αποκτήσουν...

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ… ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

365 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

365 ΗΜΕΡΕΣ ΓΟΝΙΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12χ19,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12,5χ16,5 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 376 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | € ΕΚΚΡΕΜΕΙ Βασισμένο στο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο, το οποίο αφορά τη ζωή ενός κοριτσιού στις αρχές του 20ού αιώνα... Περιλαμβάνει αρχειακό φωτογραφικό υλικό του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ).

www.evripidis.gr

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €14 Με κείμενα επιλεγμένα από τη Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη, το ημερολόγιο προσφέρει ιδέες και πρακτικές συμβουλές που βοηθούν τους γονείς να στηρίξουν το παιδί τους μέρα με τη μέρα, να του εμπνεύσουν αξίες, να το ευαισθητοποιήσουν και να το βοηθήσουν να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 12,5χ16 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 416 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €15,68 Ιδανικό ημερολόγιο για τους γονείς και τα παιδιά τους. Στις σελίδες του θα ανακαλύψουν νέες πληροφορίες, καθώς και απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν.

ΔΙΑΣΤΑΣΗ 9χ14, 13x21, 17x25, ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Συνέχεια των φημισμένων σημειωματαρίων Moleskine, συνδεδεμένα με μεγάλες προσωπικότητες, τα ημερολόγια αυτά δε χάνουν σε τίποτα από ποιότητα και αυθεντικότητα. Σε τρία μεγέθη, με μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο, και οργάνωση ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία, θα σας οργανώσουν με στυλ και θα σας συνοδεύουν παντού!

SAVOIR VIVRE ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΜΙΛΗΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 22χ18 ΔΕΣΙΜΟ ΠΑΝΟΔΕΤΟ ΣΕΛΙΔΕΣ 332 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ | €16 Μικρές συμβουλές καλής συμπεριφοράς που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

15


Αντικείμενα Πόθου

WATERMAN ELEGANCE Το νέο απόκτημα της Waterman! Η κομψότητα ολοκληρωμένη σε πλούσια μαύρη λάκα και διακριτική μαρκετερί. Πένα 18κ | €440 Roller | €350

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ WATERMAN EDSON 125 SAPPHIRE BLUE Η λεπτή αλχημεία ανάμεσα στη λάκα και το μέταλλο. Έξοχο εργαλείο γραφής - πένα από ατόφιο χρυσό 18κ, επίχρυσο καπάκι 23κ και σπάνιο διάφανο κορμό. Εκπληκτικός σχεδιασμός αντάξια του ονόματος του Lewis Edson Waterman. Κυκλοφορεί σε 3.888 κομμάτια. Πένα | €930

WATERMAN SERENITE Πέρα από τους νόμους της γεωμετρίας Με μεταλλικό κορμό και φινίρισμα τιτανίου. Στυλ που αντιβαίνει τους νόμους της γεωμετρίας, ασσύμετρη φαντασία και μοντέρνα αισθητική, ο Serenite εκπλήσσει με την ανατρεπτική του σχεδίαση. Μεταλλικός κορμός με φινίρισμα τιτανίου και γλυπτό δακτυλίδι από καθαρό ασήμι αναδεικνύουν τον Serenite σε πραγματικό κόσμημα. Πένα grey | €850 Πένα blue | €850

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ PARKER DUOFOLD TRUE BLUE Το θρυλικό Duofold True Blue που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του το 1928 επιστρέφει σε ειδική συλλεκτική έκδοση 5.000 αριθμημένων τεμαχίων. Εντυπωσιακός χρωματισμός, δίχρωμη πένα από χρυσό 18κ και πλατίνα, πολύτιμη συσκευασία από λακαριστό ξύλο τονίζουν την αίγλη και την ιδιαιτερότητά του. Πένα | €825

16


Αντικείμενα Πόθου

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ PARKER DUOFOLD CLOISONNE Το αυτοκρατορικό πνεύμα της Ανατολής μετουσιώνεται στη νέα Parker Duofold Cloisonne, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1927. Κατασκευασμένη από πολύτιμη κίτρινη ρητίνη με βελούδινη υφή και χρυσή γραφίδα 18κ, διακοσμημένη με το χαρακτηριστικό σήμα-σφραγίδα της Duofold. Κυκλοφορεί σε 3.900 αριθμημένα αντίτυπα. Πένα | €850

PARKER DUOFOLD ESPARTO STERLING SILVER Το συμπαγές ασήμι 925 ζωντανεύει στο μοναδικό χαραγμένο μοτίβο της Esparto δημιουργώντας μια πένα υψηλών αισθητικών προδιαγραφών. Πένα 18κ | €1.150

PARKER DUOFOLD LUCKY 8 Κατασκευασμένος από χυτό ακρυλικό, έντονα μαύρο, με λεπτούς γκρίζους σχηματισμούς καπνού τυχαίας εμφάνισης, κάνει κάθε πένα να είναι εξ’ολοκλήρου μοναδική. Πένα 18κ | €688

www.evripidis.gr

17


Αντικείμενα Πόθου

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΉ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ GRAF VON FABER 2009 Τρίχες από χαίτη αλόγου είναι το χαρακτηριστικό που κοσμεί τη φετινή πένα της χρονιάς. Ένα εναλλασσόμενο μοτίβο από ανοικτά και σκούρα υλικά που συνθέτει μία εντυπωσιακή αντίθεση με τα επιπλατινωμένα μεταλλικά μέρη. Ο περιορισμένος αριθμός αυτής της συλλογής κάνει αυτή τη πένα ένα αριστούργημα χειροτεχνίας. Πένα 18κ | €2.200

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΉ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ GRAF VON FABER Η πένα της χρονιάς 2007 είναι ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης. Κορμός κατασκευασμένος από σπάνιο απολίθωμα ξύλου, καπάκι που κρύβει ένα φιλοτεχνημένο πετράδι με τα αρχικά του δημιουργού της, Herbert Stephan. Κάθε πένα της χρονιάς είναι αριθμημένη υπογραμμίζοντας έτσι τη μοναδικότητά της. Πένα18κ | €2.500

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ GRAF VON FABER Η πένα της χρονιάς 2008 είναι φτιαγμένη από επιλεγμένο Ινδικό satinwood. Αυτό το πολύτιμο ξύλο κοσμεί την ξύλινη επένδυση και μερικά επιλεγμένα κομμάτια στη σουίτα της κοντέσας Ottilie στο κάστρο Faber-Castell. Αριθμημένη, δίχρωμη, χειροποίητη χρυσή μύτη Πένα18κ | €2.200

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ ΜΟΝΤ BLANC GEORGE BERNHARD SΗAW Με τον “Πυγμαλίων” ο G. Bernhard Shaw δημιούργησε ένα αριστούργημα. Το ίδιο και η Mont Blanc στη σειρά writers, για το 2008, με την εγγύηση μοναδικότητας για κάθε μία από τις 4.000 περιορισμένες κυκλοφορίες. Πένα 18κ | €725

18


Αντικείμενα Πόθου

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΤ BLANC THOMAS MANN Η επιπλατινωμένη διακόσμηση σε πλούσια μαύρη λάκα, σ’ αυτό το εργαλείο γραφής, είναι εμπνευσμένη από την εποχή της έντονης δημιουργίας της τέχνης που έζησε ο Thomas Mann – την Art Deco. Η αλληλεπίδραση των χρωμάτων και των υλικών, συμβολίζει τη διαφορά των σχέσεων στους χαρακτήρες του αριστουργήματός του «Buddenbrooks». Το νέο απόκτημα της Mont Blanc στη σειρά Writers, για το 2009 κυκλοφορεί σε 12.000 κομμάτια για την πένα και 15.000 για το στυλό. Πένα 18κ | €725 Στυλό | €570

ΜΟΝΤ BLANC MARLENE DIETRICH Για γυναίκες που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους… Εμπνευσμένη από το ταλέντο ενός διαχρονικού ειδώλου, η σειρά είναι αφιερωμένη στη σημερινή γενιά γυναικών που όπως η Marlene Dietrich έχουν την πεποίθηση να εκπληρώσουν τα οράματά τους Πένα 18κ | €695 Στυλό | €450

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ MONT BLANC HENRY TATE Sir Henry Tate, ένα όνομα που για πάνω από 100 χρόνια είναι συνδεδεμένο με την παγκοσμίου φήμης art gallery που ιδρύθηκε από τον Βρετανό μεγιστάνα και εραστή της τέχνης. Πλατίνα και λάκα δένουν αρμονικά στο χέρι δημιουργώντας μια πένα εκπληκτικής ομορφιάς. Κυκλοφορεί σε 4810 αριθμημένα κομμάτια. Πένα 18κ | €1890

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΠΕΝΑ MONT BLANC ALEXANDER VON HUMBOLDT Αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Γερμανού φυσιοδίφη και προστάτη των τεχνών Alexander von Humboldt .Κατασκευασμένη από γρεναδίλλα, πολυτελές ξύλο του νοτίου ημισφαιρίου και ασήμι . Κυκλοφορεί σε 4810 αριθμημενα αντίτυπα Πένα 18κ | €1.945

www.evripidis.gr

19


Εργαλεία Γραφής

Εργονομικός σχεδιασμός στη νέα σειρά Urban Fashion της Parker. Πένα | €30 Roller | €25 Στυλό | €18

Premier Black ST Το νέο κόσμημα της Parker, σε πλούσια μαύρη λάκα με επιπλατινωμένα φινιρίσματα. Πένα 18κ | €250 Roller | €165 Στυλό | €125

Hemisphere Moonlight Silky Black Διακριτική μαρκετερί σε συνδυασμό με μαύρη λάκα. Εκλεπτυσμένη και εργονομική. Πένα | €65 Roller | €55 Στυλό | €50

Expert Deluxe Black CT Γυαλιστερή μαύρη λάκα με επιπλατινωμένα σμιλεμένα χαρακτηριστικά. Ένα αντικείμενο με αυτοπεποίθηση! Πένα | €115 Roller | €100 Στυλό | €95

20


Εργαλεία Γραφής

Ο ορισμός του στυλ και της κομψότητας! Πλούσια μαύρη λάκα και λεπτομέρειες από ρόδιο που αποτελεί επιλογή ακόμα και για τον Πρόεδρο Ομπάμα, στη σειρά Townsend της Cross. Πένα 18κ | €220 Roller | €162 Στυλό | €142

Ιριδίζουσα μαύρη λάκα με κομψά μεταλλικά φινιρίσματα, στο καινούριο απόκτημα της Cross, σειρά Affinity Πένα | €95 Roller | €75 Στυλό | €65

Τα νέα εργαλεία γραφής Classic Anello Gold καταδεικνύουν πως η κουλτούρα γραφής μας μπορεί να εμπλουτιστεί με ασυνήθιστες αποχρώσεις. Κορμός που αποτελείται από επιχρυσωμένα τμήματα, διαχωρισμένα από λεπτούς δακτυλίους. Πένα 18κ | €495 Roller | €350 Στυλό | €295

Απλά γοητευτικό! Πολύτιμη ρητίνη και επιπλατινωμένα μεταλλικά μέρη αναδεικνύουν τη λάμψη της νέας σειράς Graf von Faber-Castell Intuition. Πένα 18κ | €295 Roller | €225 Στυλό | €175

www.evripidis.gr

21


Εργαλεία Γραφής

Πλήρως επιπλατινωμένα όργανα γραφής τσέπης: Μολύβι με μύτη 0.7 mm και ανταλλακτική γόμα κάτω από το τελείωμα του καπακιού. Roller τσέπης | €110 Στυλό τσέπης | €110 Μολύβι τσέπης | €110

Το Perfect Pencil παρέχει μια απλή πλην όμως κομψή λύση… Με την ανταλλακτική γόμα κάτω από την άκρη του καπακιού, τα έχετε όλα μαζί σε μία ιδανικά συμπαγή και πάντα εύχρηστη μορφή… Για γράψιμο, διόρθωση και ξύσιμο. Η επέκταση διατίθεται σε: Platin Black | €200 Sterling Silver | €325

Ένα κατάλληλο μέρος για να κρατάτε το Perfect Pencil, είναι η επιτραπέζια μολυβοθήκη από επιλεγμένη σημύδα Νυρεμβέργης, βαρύ μεταλλικό καπάκι και υψηλής ποιότητας τελείωμα καθρεφτίσματος, γυαλισμένο με το χέρι. Sterling Silver | €432

22


Εργαλεία Γραφής

Υπογραφή για καλό… Η Unicef και η Mont Blanc μοιράστηκαν μία κοινή συνθήκη δίνοντας ευκαιρίες στην εκπαίδευση, σε παιδιά και νέους ανθρώπους με λιγότερα προνόμια. Έτσι δημιουργήθηκε η σειρά Unicef στο διαχρονικό Meisterstuck της Mont Blanc, με το διακριτικό διαμάντι να τη συνοδεύει. Πένα 18κ | €400 Roller | €295 Στυλό | €295

Με το νέο Starwalker Black Mystery η Mont Blanc συνδυάζει τη καινοτομία και τη καλλιτεχνία. Σε πλούσια μαύρη λάκα, δημιούργησε το τέλειο εργαλείο γραφής που αιχμαλωτίζει κάθε σκέψη. Πένα 18κ | €440 Roller | €335 Στυλό | €335

Σετ Δώρου Στυλό διαρκείας Generation με δώρο χάρακα | €220 Στυλό διαρκείας Generation με δώρο δερμάτινο μπλοκ σημειώσεων | €220

Στυλό διαρκείας Noblesse Oblige με δώρο μεταλλική θήκη καρτών | €220 Στυλό διαρκείας Starwalker με δώρο δερμάτινη θήκη καρτών | €320

www.evripidis.gr

23


Σετ Δώρου

Στυλό και roller Ι.Μ. Laque Black CT με δώρο χαρτοκόπτη | €32 Στυλό και roller Ι.Μ. Silver CT με δώρο χαρτοκόπτη | €32

Στυλό και πένα Frontier Translucent Black ή Blue με δώρο μελανοδοχείο | €34

Στυλό και μηχανικό μολύβι Sonnet Stainless Steel με δώρο δερμάτινη θήκη GT | €85 CT | €70

24


Σετ Δώρου

Στυλό και πένα Urban Matte Black GT με δώρο μελανοδοχείο | €52 Στυλό και πένα Urban Navy Blue GT με δώρο μελανοδοχείο | €52

Στυλό και μηχανικό μολύβι Sonnet Laque Black CT με δώρο δερμάτινη θήκη | €90

Στυλό και μηχανικό μολύβι Sonnet Laque Black GT με δώρο δερμάτινη θήκη | €95

www.evripidis.gr

25


Σετ Δώρου

Στυλό και πένα Sonnet Stainless Steel CT με δώρο πορτοφόλι | €106

Στυλό και πένα Sonnet Stainless Steel GT με δώρο πορτοφόλι | €128

Στυλό και πένα Hemisphere Matte Black GT με δώρο δερμάτινη θήκη και μελανοδοχείο | €85 Στυλό και πένα Hemisphere Stainless Steel CT με δώρο χαρτοκόπτη | €75

26


Προσωπική Οργάνωση

ORGANISER FILOFAX ΣΕΙΡΑ DOMINO Κομψό και μοντέρνο με λαστιχάκι για κλείσιμο. Black, chocolate, red, grape, gooseberry A5 | €49.90 PRS | €31.50 PKT | €28 MINI | €25.90

ORGANISER FILOFAX ΣΕΙΡΑ METROPOL Διακριτικό από απαλό συνθετικό. Black, brown, amber, red A5 | €51.50 PRS | €36 PKT | €33 MINI | €29.50

ORGANISER FILOFAX ΣΕΙΡΑ SCANDA Κομψό organizer με μια δόση πολυτέλειας. Μαλακό δέρμα που δίνει vintage εφέ και μοντέρνο κούμπωμα – ζώνη. Black, brown PRS | €135

ORGANISER FILOFAX ΣΕΙΡΑ BOND Καλόγουστο organizer σε ανακυκλωμένο δέρμα με οριζόντιες ρίγες χαραγμένες στην επιφάνεια του. Black A5 | €79 PRS | €59.90 PKT | €49.90 MINI | €45.50

ORGANISER FILOFAX ΣΕΙΡΑ FINSBURY Άνετο και μοντέρνο organizer, κλασσικό με τυπωμένο κοκκώδες σχέδιο. Black, brown, red, orange, raspberry, pink A5 | €112 PRS | €65 PKT | €59 MINI | €49.90

www.evripidis.gr

27


Προσωπική Οργάνωση

ΑΝΔΡΙΚΟΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΕΣ FILOFAX ΣΕΙΡΑ SAVILE Αδιάβροχο ύφασμα σε συνδυασμό με δέρμα, λειτουργικές θέσεις οργάνωσης και θήκη για laptop. Black, brown Τσάντα Courier | €229 Τσάντα Modern | €269

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΕΣ FILOFAX ΣΕΙΡΑ DOMINO Ιδανικοί βοηθοί σε συνέδρια και παρουσιάσεις. Black, chocolate, red Ντοσιέ συνεδρίου zipped | €57.50 Ντοσιέ συνεδρίου με λάστιχο | €53

FOLDERS FILOFAX ΣΕΙΡΑ METROPOL Καθημερινά και έξυπνα. Black Ντοσιέ συνεδρίου με λαβές | €57.50 Ντοσιέ συνεδρίου zipped | €51.50

28


Προσωπική Οργάνωση

ORGANISER MONT BLANC ΣΕΙΡΑ MEISTERSTUCK Πλούσιο δέρμα βιδέλο με επιπλατινωμένα δακτυλίδια, σε 2 μεγέθη, Personal & Pocket PRS | €315 PKT | €220 ΚΛΕΙΔΟΘΉΚΗ MONT BLANC MEISTERSTUCK Πλούσιο μαύρο δέρμα βιδέλο με επιπλατινωμένα στοιχεία | €80 ΘΗΚΕΣ MONT BLANC ΣΕΙΡΑ MEISTERSTUCK Από δέρμα βιδέλο για ένα ή δύο εργαλεία γραφής Μονή | €85 Διπλή | €95

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ MONT BLANC ΣΕΙΡΑ MEISTERSTUCK Πoρτοφόλια από δέρμα βιδέλο και τη μοναδική εγγύηση της Mont Blanc. Πορτοφόλι 4cc | €265 Πορτοφόλι 7cc | €185 ΚΛΕΙΔΟΘΉΚΗ MONT BLANC MATT STEEL COLLECTION Επιπλατινωμένο δακτυλίδι, δέρμα βιδέλο και τυπωμένη την υπογραφή της Mont Blanc | €90

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ MONT BLANC ΣΕΙΡΑ NIGHTFLIGHT Λιτή γραμμή από δέρμα και ύφασμα. Πορτοφόλι 4cc | €140 Πορτοφόλι 8cc | €130 ΚΛΕΙΔΟΘΉΚΕΣ MONT BLANC MATT STEEL COLLECTION Ανοξείδωτο ατσάλι και δέρμα βιδέλο, με το αστέρι της Mont Blanc | €85 | €65

ΚΛΕΙΔΟΘΗΚΕΣ MONT BLANC DIARIES AND NOTES Από δέρμα βιδέλο και επιπλατινωμένο δακτυλίδι | €85

www.evripidis.gr

29


Προσωπική Οργάνωση

Organizer Nava από επτό ανακυκλωμένο δέρμα με κρίκους, σε κουτί δώρου από plexi-glass | €28 Σημειωματάριο Nava με κρίκους από ανακυκλωμένο δέρμα, σε κουτί δώρου από plexi-glass | €22

Mπρελόκ Nava από δέρμα Saffiano κίτρινο, καφέ, μαύρο, κόκκινο | €25 Mπρελόκ Nava από δέρμα Saffiano κίτρινο, καφέ, μαύρο, κόκκινο | €20

Κασετίνα Nava από νάυλον και δέρμα, σειρά Moving σε 3 μεγέθη. μαύρο, καφέ, πορτοκαλί 17χ30| €32 11χ23 | €26 8χ20 | €23

30


Προσωπική Οργάνωση

Δερμάτινη θήκη Nava από πεπαλαιωμένο δέρμα Treck για επιτραπέζιο ημερολόγιο 25Χ20 που αντικαθίσταται κάθε χρόνο | €88 Χαρτοκόπτης Nava σε θήκη από πεπαλαιωμένο δέρμα Treck μαύρο, καφέ | €49

Χαρτοκόπτης Nava με δερμάτινη θήκη Saffiano μαύρο, κόκκινο, άσπρο, κίτρινο, καφέ, μπλε, μπεζ | €47 Θήκες Nava σε σχήμα φακέλου από δέρμα Saffiano μαύρο, κόκκινο, μπλε, άσπρο Α4, ιδανική για έγγραφα | €73 11χ17, ιδανική για προσωπικά και άλλα έντυπα | €50 7χ10, ιδανική για πιστωτικές κάρτες | €29

Τσάντα ώμου Nava για laptop 17’’ ιδιαίτερα ελαφριά από ύφασμα Ark. Μαύρο,γκρι ,πορτοκαλί | €66 Τσάντα ώμου Nava για laptop 15,4’’ ιδιαίτερα ελαφριά από ύφασμα Ark. Μαύρο, αμέθυστο, πάγου | €62

www.evripidis.gr

31


Προσωπική Οργάνωση

www.evripidis.gr ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΕ Ανδρέα Παπανδρέου 11 (εντός στοάς), 152 32 Χαλάνδρι Τ 210 680 0644-6 F 210 680 0647 Ανδρέα Παπανδρέου 8, 152 32 Χαλάνδρι Τ 210 681 3661 E info@evripidis.gr W www.evripidis.gr

32

Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία  

Επαγγελματικά Δώρα

Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία  

Επαγγελματικά Δώρα