Page 1

Wij wensen iedereen prettige feestdagen! Schoolkrant december 2013.


Beste ouders en verzorgers en kinderen. De laatste keer dat ik in de schoolkrant van “mijn” school ga schrijven. Het hee even geduurd voor ik ermee aan de slag kon gaan. Vijfentwing jaren heb ik met ontze"end veel plezier met alle collega’s die ik om me heen heb gehad (en nog heb!) , aan de ontwikkeling van de kinderen mogen werken. Elke keer een gedicht in de schoolkrant omdat ik gedichten zo weinig plek vind hebben in de taallessen.

Kerst - Vertrek

Ik stop mijn boeken in de laadjes Ik gooi mijn tas nu aan de kant Al die volgeschreven blaadjes Mogen in de prullenmand Veeg de sommen van de borden Het is allemaal voorbij Het is vertrek jd geworden En dat zorgt voor een rare gedachtenbrij

Geen procenten meer of breuken En geen taalwerk meer te doen Help je moeder in de keuken Met de kip en de kalkoen Schep de soep maar op de borden Zet het ijs maar lekker koel Het is bijna kerst geworden En dat is een fijn gevoel

Ik heb zo’n fijn gevoel. Ik weet zeker dat het goed met jullie allen gaan zal. Tot ooit !! Meester Frank.


Ik ben Bo. Mijn grote broer Jip zit in groep 3. Ik heb ook nog een klein zusje, zij heet Fem.

Ik ben Liesje. Mijn broers Teun, Jaap en Flip zi"en ook op deze school.

Ik ben Ha ce. Mijn grote broers Semih en Samet hebben ook op deze school gezeten. Ik ben Kyan. Ik heb Ik ben Hind. Mijn grote een broertje en een broer SouďŹ an zit in zusje. Die zi"en nog groep 8. Mijn grote zus niet op school. Safaa zit in groep 7.


Hallo ik ben Lars van der Zanden en ik ben 8 jaar.Ik zit op de Brinck en mijn juf heet Simone.

Ik ben 8 jaar en ik he et Fleur. Ik ben geboren op 25 au gustus. Ik vind de Brinck leuk en mijn juf heet Simone. We he bben vaak muziek en dat vind ik leuk.

Sofie en Fleur zijn zussen. Sfie zit in groep 3 bij juf Rianne en juf Fanny. Sofie vertelt dat ze al meerdere vriendinnen hee in de klas en dat ze het erg gezellig vindt. Ze hee zelfs haar zwemdiploma A B


Ik ben Melanie en ik zit in groep 7 bij juf Anke. Ik zatop de school de Ark nu op de Brinck. Mijn hobby’s zijn tekenen en soms knutselen. Verder zit ik op scou ng. Ik vind de Brinck leuk want daar kan ik leuk spelen binnen en buiten.Ik heb thuis 1 zus en 2 katers.

Hoi ik ben Peter de Louw en ik ben alweer vanaf september de nieuwe gymleraar. Ik vind het super leuk om op de Brinck les te geven! Wisten jullie al dat je op maandagmiddag en woensdagmiddag gra s mee kan doen met Kicks?! Voor de woensdagmiddag kan je je gra s inschrijven op www.kicks-uden.nl Groetjes Peter

Wie? Ik ben Jermaine. Ik zit in groep vier bij juf Simone. Woonplaats; Uden. Lekker vind ik avocado met zout.

Ik ben Tygo en ik zit in groep 6. Mijn hobby’s zijn computer games spelen en free runnen. Ik ben naar deze school gekomen omdat er op de andere school steeds ruzies waren. Het is hier veel leuker!!!!


Meester Frank gaat weg. Daarom hebben wij hem getekend.


Wij hebben op www.sinterklaasjournaal.nl een pakje laten inpakken in de pakjeskamer van de stoomboot. Dat was super!


Ariclenio

Ayseg端l

Esma

Esmee

Flip

Germylong

Blanka

Caylin

Faisal

Fernando

Janaya

Jowella


Lenn

Maud

Omar

Pieter

Sabrina

Shannen

Ted

Thijs

Tibo

Timo

Valentijn Vera


Pieter Vera

Faisal

Thijs

Valentijn

Ayseg端l

Sabrina

Flip

Ariclenio

Shannen

Esmee

Germylong

Timo

Maud

Fernando

Esma


Jowella

Tibo Blanka

Caylin

Maud

Janaya

Omar

Lenn


Bij het magezijn was ĂŠĂŠn neppen schorsteen,maar in de kaamer van sinter klaas kon je zelf kaadootjes inpaken. jip

Pakjes ge staapelt zelf kadotjes in ge pakt en een tekening gemaakt. mara

In dehoek pakjes staapelen en pakjes inpaken en wordenlegen enpakjes in de sghorsteen gojen in het bed van sinterklaas stoomboot van sinterklaas ze boot met peepernoot. maud


naar k e o op z e i l i ze am n f r e e g t e bou r kr a a k a ierl n e H k e . a e n em nge e ns i d e n n s o a a w Er w rije uis. V v h e l l w ieu rin a a a d een n met p a ... m e n c e e sele n e e r onde

elke

jorg

lana

meike


koek

poes

huis

maan

ijs

pen

een zeep t us e r s o o d eg oog w Buik aan bo s


Lieve Meester Frank, Je was een lieve directeur. Wij vinden het jammer dat je weggaat. Wij hopen dat we je nog terugzien. We gaan je heel erg missen. We hopen dat je gelukkig bent met je andere baan. Wil je misschien nog een keertje bij ons een kerstliedje zingen? Wij wensen je veel succes met je nieuwe baan! Groetjes en xxx van groep 4!


Kyan: 'Ik voel me een beetje opgedroogd'. Hij had dorst, haha.

Jowella, vertelt in de kring over de bruilo van haar vader. 'Mijn haar was heel mooi opgesteekt!'; zegt Jowella. Juf Inke reageert hier op: 'Oh, was je haar mooi opgestoken ja?!' Tibo antwoordt hier geschrokken op: 'Nee toch!? De haren van Jowella stonden toch niet in brand?! Groep 2 groep is woorden met de ‘k’ aan het zoeken. De vraag luidt; Waar in het woord hoor je de le"er k. Een kind noemt het woord sik. Een ander kind verzint een nieuw woord ‘milksik’.

Juf Simone hee aan groep vier verteld dat meester Frank een nieuwe baan hee . Lars vroeg verbaasd: 'Wie wordt de nieuwe burgemeester?!'

Aan het eind van de kleine pauze vroeg juf Simone aan Rishano: 'Wil jij bellen?' Waarop Rishano zei: 'Wie moet ik bellen?'. (Bellen met de schoolbel!)

Fleur S. kwam op school en zei tegen juf Simone: 'Ohhh nu duurt de school veel langer'. Juf Simone vroeg waarom ze dat dacht. Fleur S. zei daarop: 'Omdat de klok een uur is terug gezet!'

Voor het afscheid van Meester Frank hee groep 4 zijn portret nagetekend. Lars had het portret al af en vroeg of hij vast aan de achtergrond mocht beginnen: 'Juf Simone, mag ik aan de pla"egrond beginnen?' Fleur S. vertelde tegen juf Simone: 'Ik weet wie de nieuwe burgemeester wordt: Harold!' Ze bedoelde natuurlijk: de nieuwe directeur!


De toetsvraag is; Waarom zou je daar wel of geen winkel willen bouwen op die aangewezen plek? Antwoord van een kind bij ons in de groep; Ik wil niet de hele dag werken dus ik wil geen winkel!

Erg leuke schrijout; informa e= invoormaatsie!!!

De toetsvraag luidt; Liesje is net geboren. Rennen en rekenen kan ze nog niet. Waarvoor hee de baby toch energie nodig? Bedoelend op groeien en eten. Antwoord van het kind; Om te huilen! Wel goed natuurlijk maar ook lollig.

De groep hee een rekentoets gemaakt. De dag daarna is iedereen hard aan het werk aan zijn eigen rekentaak. Sco" zegt zelfs dat hij sommen maakt van de projec etaak! (=projec"aak)

Juf Carla vertelt in de les iets over het ontstaan van de aarde: niemand weet het zeker en er zijn verschillende meningen over. Ook de oerknal komt ter sprake. Na enige jd vraagt Eren: "Juf, hoe zat dat ook alweer met die oerwoudbom? "

Tijdens het buitenspelen vroeg Nora of ze mocht gaan plassen en Kim wilde haar neus snuiten. Ze kon niet meer wachten, want ze kon haar neus ècht niet meer ophouden!


Deze is van Cas,

Van An

ouk !!!

Van Lyske.

Van Suzy. p! e o J Van


Het spinnenweb van Daantje Deze is van Jip!

Deze prach ge van Job.

Deze is van Yassien


Deze links is van Faiza de tekening onder is van Fleur.

Deze is van Jaap de andere van Thomas.


uit s w Nieu 6! p groe

De Schoolfoto. De schoolfotograaf was een grappige man. Het was in november. Hij zei grappige dingen. Bijvoorbeeld: ‘Leuke jongen voor de dame. Leuke meisjes voor de jongens!’. Het was in de gymzaal. We gingen ook met broertjes en zusjes op de foto. Het was een hele lange rij. Van het lokaal van groep één tot groep drie. Van Maartje en Burcin.

ZORGB OERDE RIJ Hal

lo, wij schrijv en een krant. stukje We wa vo o r d r e n b ij een waren e scho zorgbo o lallema e a r l d b e i ggetjes rij. Daa je ook vast ho r . D ie b i ggetjes uden. Z en buit e hadd mocht en had e n g den ze rote st kregen allen een gro e en p a o t w k (over eiland. b ig i s e al ) aan We en bab en l a a r yvarke zen. Ee n , een n manne een be er en e tjesvar ken is en vrou ruik zeug. H b e w g t m j y Gym e g ij i s een et was sportles. B n l e e e u g is a k d m n y a gewee G en. Op ma J st! ll o te s e l g to a i k jd j a ri v n p o je va n e e n n e ll Laura toeste oet m e J . n hebben wij e ll te geen toes hebben wij gym heb je ij B . n e h c u do gymlerana de gym 4 n e b b e h . Wij gymleraren eten sportkleren en mo ren. En wij en a an. n e o h c s m y g

nK Van Eren e

elsey


Stenen-excursie De stenen-excursie was in Slabroek. We moesten in groejes werken. De opdrachten waren buiten en binnen. Bij veel op drachten kon je met stenen werken. De juffrouw liet ook kristallen en kwarts zien. En je mocht ook een eigen fossiel maken. De meeste opdrachten waren leuk. We mochten soms ook in het doolhof spelen. We mochten ook kristallen tekenen. We hadden ook een keer pauze met appels. We hebben er veel van geleerd. Er gingen ook moeders of vaders van de kinderen mee. Bijna iedereen was moe van de opdrachten. Op het laatst mochten we een steen slijpen en dat werd een ke4ng.

Van Anne en Simon

Sponsorloop De sponsorloop was op 30 oktober. Heel veel kinderen hadden sponsors. We gingen rondjes rennen bij de grote glijbaan. Je kon maximaal 25 rondjes rennen. Bij de opening deden we twee dansjes van Kinderen voor Kinderen op de muziek van ‘Klaar voor de Start’ en ‘Bewegen is Gezond’. De Brinck en de Jan Bluyssen liepen samen rondjes. De ouders kwamen kijken naar hun kinderen die mee renden. De rondjes waren 250 meter. Tijdens het rennen konden de kinderen ranja pakken als ze wilden. Er stond een man langs de kant en die gaf iedereen een hand. Het was mooi weer en de kinderen hadden het heel warm. Na het rennen was iedereen heel moe en sommige kinderen hadden hoofdpijn. Toen gingen we terug naar de klas en toen waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Heel veel mensen moedigden hen aan. Meester Peter onze gymleraar moedigde aan, net als bij groep 1,2,3,4,5 en 6.

Einde. Geschreven door Floor en Bryanna.


De Eerste Schoolweek Meester Frank ging buiten op ons schoolplein staan en vertelde toen allemaal dingen. We deden bijna de hele week alleen maar leuke dingen en rekenen. Er werd muziek op het schoolplein gedraaid. De ouders mochten nog even op het schoolplein blijven. De eerste schoolweek hadden we een schoolontbijt. We gingen ook een verjaardagskalender maken. Zo kun je zien wanneer je zelf jarig bent of wanneer de anderen jarig zijn. Het was de leukste week van het jaar!!!! The Eind Lara en Jay-Jay

Surprise! We moesten onze namen en hobby’s opschrijven en wat we wilden hebben als cadeautje. Toen moesten we grabbelen voor onze namen. En dan had je iemand op je blaadje. Je mag niet verklappen wie je hebt. Dat blaadje moet het kind mee naar huis nemen. Thuis moet hij of zij iets maken. En ze moet een cadeautje kopen. Je mag het niet verklappen, anders krijgen we geen verrassing cadeau van de juffen. Je mag iets kopen voor € 3,00. De ouders mogen het wel weten. De kinderen moeten de surprise samen met de ouders maken.

Groetjes, Kyra en Mert aal. En we z e w u ie n n e e arkant. Er was M r te a e th r a a n en. Daarna g r e in z b n m e e v n o e n g n 8 We gingen op oesten we spri m a rn amen de a w a k D . n n e e To " . zi n e d n i" z gro a moesten we rn moesten op de a a D ’. rt a st oo r d e m een dansv a r w a k la a ‘K rn d a e a li D t . kwam he n was het lied n doen. e e h e ll r a o s o n V a t. d n e ra d e restau en moesten w To . bazen van het n re le s n lle klassen a a d n n a e v e n n e re e st d e o in k em n leren. Twee e juffrouw en w " le p u o c re e waren Floor d n n a re e e d d e in k w e n e e lied. En de tw Daarna moest t a d p o n se n a aar school. d n r m e iu e d w o p e t w e n h e moesten op . Daarna moest n e k n ri d e w n mochte en Tygo. Toen uvo Van Julius en S

nt Theater Marka


Eerste schoolweek. Meester Frank ging buiten op podium de opening van de school doen. We deden het schoolontbijt en er stonden heel veel tafels. En we moesten ook nog leren, zoals rekenen, taal, schrijven en spelling. Maar gelukkig deden we ook tekenen en knutselen. En we gingen ook nog onze kalender maken. We mochten onze foto’s op de computer gek maken. Dit was het verhaal van

Puck en Rik. The end!

BIEBBEZOEK Groep 6 is met de hele klas naar de bieb geweest. We gingen allemaal in een kamertje zi"en. Daar vertelden 2 mensen ons allemaal dingen over de bieb. Hoe je boeken kunt vinden, waarom boeken nummers en cijfers hebben en wat alle plaatjes betekenen. Toen ze klaar waren met vertellen, ging de juf groepjes maken. Ieder groepje kreeg een i-pad. Op die i-pad stonden opdrachten die je moest uitvoeren. Je kon allerlei verschillende opdrachten over boeken doen. Ongeveer iedereen had 3-4 opdrachten gemaakt, want je had ook niet lang de jd en sommige opdrachten waren best moeilijk. Toen de jd om was, gingen we weer in het kamertje. Je moest de i-pad ’s inleveren. Toen gingen we bespreken hoe het gegaan was. En het was goed gegaan! Ze vonden dat we goed konden samenwerken. Toen gingen we weer naar school. Op school kregen we diploma’s van de juf en toen gingen we naar huis.

EINDE Van Roos


Groep 7 In groep 7 vinden wij het erg belangrijk om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. We zijn dus ook allemaal TEGEN pesten. Hieronder lees je wat alle kinderen hierover willen vertellen. We hopen dat iedereen er iets van Aaeshah: Pesten is iemand plagen maar als iemand zegt stop er mee ga je door dan noem je het pesten. Dan beginnen ze ook dingen te zeggen zo als: dikzak sukkel enz. Ik en safae zijn wel eens gepest door: twee klasgenoten. Ik voelde me zelf wel hel erg gekwetst. en verdrie g. Ik durfde alleen niet met iemand er over te praten. Tip1. Zeg dat ze ermee moeten op houden. Tip2. Ga naar de juf of meester. Tip3. Als je gepest word doe nooit wat terug anders word het alleen maar erger ga weg van die plek en negeer het zoek zo

Angel: Het is niet leuk het begint met plagen daarna gaan ze je uit schelden en schoppen en slaan pesten is dus niet leuk. Ik ben een keer gepest door Jele en mark en Riel ze zijden dat ik poep op mijn brood had en zijden allerlei dingen tegen mij en zeiden dat tegen iedereen en sloegen mij en pakten mijn tas af en gooiden weg.

Ik voelden me alleen en ik vond het niet leuk. Je kan zorgen dat je het tegen de juf\meester zegt.

Babs: Pest begint met plagen als je door gaat met plagen word het pesten. Ik ben wel ooit gepest ik voelde me gekwetst, ik wist niet wat ik moest doen. Om de klas pest vrij te krijgen geef ik als hint: pest nooit iemand. Dus pest nooit meer iemand

Daisy: Pesten is heel verschillend als plagen. Bij plagen ga je een beetje vervelen. Dan is het nog wel een beetje leuk. Maar dat is niet altijd zo. Bij pesten ga je echt gewoon te ver. Met pesten kun je vreemde dingen veroorzaken. Ik ben al ooit eens gepest door andere kinderen. Zelf heb ik nog nooit gepest een beetje plagen wel. Toen ik werd gepest voelde ik mij verdrietig het ging gewoon veel te ver elke keer. Je kunt je gewoon duidelijk aan de regels houden en anders krijg je straf. Je zegt dat de gene niet door mag

Jesney: Ben je wel een gepest of heb je wel eens iemand gepest? Heb je eens gezien dat er iemand gepest werd? Hoe voelde jezelf erbij? In de pauze spelen wij altijd allemaal met elkaarâ˜ş maar een meisje uit onze klas, word altijd geplaagd. Maar zij plaagt soms ook een paar kinderen uit onze klas, dus eigenlijk staat het een beetje gelijk. Maar soms ze zeggen ze dingen naar elkaar soms zeg ik ook een paar dingen maar niet scheldwoorden dat vindt ik erg en stom maar alles is weer goed gemaakt met iedereen. En nou doen we allemaal aardig tegen elkaar:D !!! IK HEB EEN TIP! Ik zou


Jillian: Pesten is iets wat niet leuk is. Als je een keer gepest bent weet je hoe het voelt je voelt je niet blij . Ik heb wel eens gezien hoe iemand werd gepest. Ik zag dat ze zich niet blij voelden. Ik dacht bij me zelf waarom pesten ze kinderen ze zijn gewoon het zelfden. als je iets met je klas wil doen tegen pesten zal ik zeggen. Als je gepest word zeg het tegen iemand.

David: Het begint met plagen en dan stets meer en dan schelde en soms slaan Ik ben zelf ook ooit zelf gepest je foelt je dan magteloos dan het wort vaak alen Erger als ze zien dat ze sovoelt dan blijven ze je pesten Ben je wel een gepest of hep je ooit gepest

Juliënne: pesten is heel slecht voor je . je kan er buiten gesloten voelen. Ik heb zelf gezien hoe iemand gepest werd. ik voelde me dom omdat ik niks heb gedaan. Tips: let op de kinderen want de pest koppen zijn slim ze paken hem of haar als de

KEVIN: WAT IS PESTEN? PESTEN=NIET LEUK. IK WERD VROEGER GEPEST DOOR 3 KINDEREN TOEN IK IN GROEP 3 ZAT IK MOEST OVERBLIJVEN EN TOEN GOOIDEN ZE MIJN BROOD OP DE GROND. EN TOEN GOOIDEN ZE DE TAS VAN MIJ EN MIJN VRIEND ANGEL. EN IK VOELDE ME VERDRIETIG. DUS HEB IK MAAR IETS AANGETROKKEN VAN HUN. EN DAAR WAS I WEL BLIJ MEE Kim; Pesten is dat iemand de andere buitensluit of discrimineert. En dat is nooit leuk. Ik ben ooit gepest door een paar kinderen. Samen met Sterre ging ik naar het schoolplein. En toen kwam er een meisje die naast mij ging duikelen. En ze vroeg hoe oud ik was. Ik zei dat ik in groep 8 zat .En toen zei zij dat is helemaal niet waar. En toen kwam een groep kinderen. Die begonnen mij allemaal vragen te stellen die ik niet wist. Ik voelde mezelf heel klein en stom.

Koen: pesten is niet leuk meer plagen is nog wel grappig maar pesten is niet leuk met pesten schoppen of duwen ze je ze kunnen je ook met woorden pesten. Ik ben gepest en wordt nog soms gepest ik voelde me niet lekker in mijn vel maar het gaat wel weer wat beter met mij de pest r’s zijn al een beetje rustiger. Mijn tips tegen pesten 1.ga naar de juf als je geslagen of geschopt wordt 2.Als je gepest wordt blijf een beetje uit de buurt van de pesters


L谩szl贸: Pesten vind ik niet leuk. Maar wil dit vaak niet vertellen tegen zijn\haar ouders of vrienden. Pesten is een hele irritante vorm. Waar een kind niet mee ophoud.

Ik ben ook gepest Ik ben wel eens op de hockey gepest. dit gebeurt dan in een groep van de hockey je hebt daar dan de pester en x uit mijn team .en de meelopers waren a, b, c en d. Ik voelde me toen niet fijn ik wouw toen ook niet meer naar de hockey. Ik heb het later er ook niet meer over gehad met mijn ouders.

Tips tegen pesten Marit: Pesten is dat als iemand je pijn doet, gaat dreigen of uitscheld Ben je wel eens gepest of heb je wel eens iemand gepest? Ja ik ben ooit gepest. Nee ik heb nooit iemand gepest. Heb je wel eens gezien dat iemand gepest werd? Nee ik heb dat niet gezien. Hoe voelde je jezelf hier bij? Heel irritant zo erg ik wilde zelfs niet meer naar school. Wat zouden we met de klas of school afspreken om de klas of school pestvrij te maken? Gewoon niet

Marwa: Ik ben wel eens gepest. toen was ik zes ik ging in de speeltuin spelen. Er waren daar twee jongens die waren en beetje raar . ik weet niet meer precies waarom ze boos werden maar ze werden boos. Ik was daar met mijn vriendin aan het spelen die jonges kwamen en zeiden dat deze speeltuin van hun was en wij weg moesten gaan maar toen was ik klein en eigenwijs. En zei nee!. Hun zeiden als ik nu niet luister ga ik je slippers in de prullenbak gooien. Ik luisterde toen nog steeds niet en gingen mijn slippers pakken en in de prullenbak gooien. Mijn vriendin moest huilen maar ik bleef schreeuwen .Ze vonden het zielig voor mijn vriendin en gaven het terug .ik werd boos en zei dat ik het niet leuk vond ik probeerde om men slippers te pakken maar hun stonde voor de prullen bak Ik voelde me toen wel en beetje verdrietig en ging toen toch huilen. Want ze deden echt heel iritant. Ze gingen toen weg want mijn vader kwam me ophalen. En die jonges gingen weg ik pakte mijn slippers en ging weg ik zij wel alles tegen mijn vader en daarna zei hij dat ik nooit meer alleen naar die speeltuin mag. Als je gepest wordt houd het niet geheim en zeg het tegen iemand die je kan helpen. En zeg er iets van laat je niet bang maken en negeer Melanie: pesten is vervelender dan gewoon iemand plagen.pesten onstaat als iemand je eerst gaat plagen.dat kan elke dag gebeuren.dan kunnen ze gaan duwen of schelden dat je helemaal niet leuk vindt.dan kan je heel kwaad worden dat je zelfs dat je het zelf kan gaan doen. ik heb nog nooit iemand gepest mar ik ben eigenlijk ook nog nooit gepest.maar wel eens geplaagt.dat was wel elke dag.eerst was het geloof ik nog maar een iemand die dat dee maar toen werd het er veel meer.dat waren denk ik wel 20 kinderen die mee deden met mij plagen. Ik ben er nog nooit bij geweest en ik heb ook niet gezien dat iemnd werd gepest.,ar ik denk als iemand dat word dat dat heel vervelend is en ik heb er dan wel meedelijden mee. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand gepest werd.maar ik voelde mezelf toen ik werd geplaagt:een beetje vervelend en ik vond het heel irritand.want iedereen staat bijvoorbeeld in een rondje om je heen of ze komen omstebeurt in een groepje en dan kan je met heel veel woorden kan je dan geplaagt worden.het kunnen vervelende woorden zijn.ze kunnen je ook de hele tijd plagen dat ze niet weggaan voordat jezelf wegloopt.


Mijntje: Ik heb wel eens gezien dat iemand iemand anders gepest heeft. Ik nam het dan op voor diegene. Want ik zij dat de pester op moest houden. Wat je kan doen is : Als iemand pest moet je naar de juf of meester gaan. Als iemand pest kan iemand het voor je opnemen.

Troy: pesten is dat iemand je uit scheld of slecht tegen hem of haar

doet. ik heb wel eens gezien dat iemand gepest werdt

Pearl: Pesten is anders dan plagen. Plagen is: iemands pet afpakken daar kan je om lachen. Pesten is: een rugzak afpakken en hem in de prullenbak gooien en iemands fietsband leeg prikken iemand buitensluiten dat is pesten.

Qwen: pesten is dat iemand altijd vervelende dingen over iemand zegt of iemand altijd pijn doet. ik heb een keer iemand gezien die werd gepest. ze werd geschopt door een meisje uit mijn klas. ze werd ook gekild en de pester pestte wel meer kinderen. dat was helemaal niet leuk en ik voelde me ook niet zo fijn toen ik dat zag want ik was bang dat ze dat ook bij mij deed. we kunnen afspreken dat niemand meer pest of dat als je iemand ziet die word gepest meteen iets van zegt of tegen iemand anders zeggen. als ik iemand zie die word gepest zeg ik er

Safaa: ik ben nooit gepest. ik ben wel weleens geplaagd. soms dan zie ik dat kinderen en meisje in m’n klas pesten, omdat ze en aparte stem heeft. ik zeg er wel iets van ,de juf weet het volgens mij ook al. ik vind dat als je gepest wordt of je het nog niet zeker weet of dat je nou gepest wordt of dat je altijd iemand hebt tegen wie je alles kunt vertellen. ik zou nooit willen pesten of vergelijken.

Safae: Pesten is eerst plagen en dan stop je er niet mee en word het pesten. Ja mijn vriendin werd ooit gepest en ik werd ook eens gepest door twee meiden uit mijn klas.

Tips! Tip 1. Zeg eerst dat ze ermee moeten ophouden en als ze dan niet stoppen ga dan naar de juf Tip 2. Als je gepest word pest dan niet terug.


Sterre: Pesten is niet leuk, het begint met plagen en dan kan leuk zijn maar als je het niet vind kan pesten ontstaan. Bij jongens en meisjes is pesten verschillend, bij jongens is het meestal duwen en schoppen. Bij meisje is het meestal schelden. Ik ben nog nooit gepest, maar ik heb het wel eens gezien. Ik voelde me slecht ik wou wel iets doen maar de mensen die pesten waren veel ouder dan mij. Volgens mij een jaar of 14!

Tips! S jn: pesten begint al jd met plagen maar na een jd gaat de genen die dan jou plaagt gaat dan vaak tegen je schelden of vervelende dingen zeggen en dan word het uiteindelijk pesten. Ik ben niet gepest maar heb het wel gezien. Ik was aan het spelen en er was een jongen die pest en die heet mr.x en het meisje die gepest word heet mr.y Ik was aan het spelen met mr.x en die liep naar mr.y en zij allenmaal vervelende namen tegen mr.y zoals slak en zo ik zij dat hij moest stoppen maar dat deed hij niet en toen ging de bel en toen rende hij naar de deur en toen was het gestopt voor die

Teun: Pesten begint plagen maar later gaat het verder dan dat. Dan gaan ze degene die ze eerst plaagde schoppen, slaan en dan gaan ze diegene ook nog buiten sluiten en belachelijk maken. Ik heb een keer gezien dat iemand werd degene werd gepest werd opgewacht door een p aar kinderen. Daarna werd hij uitgelachen en geslagen en geschopt. Nora: Ja ik ben heel vaak gepest thuis en op school, en ik heb weleens gepest. Ik heb wel eens gezien dat er iemand gepest werd en ik heb er wel eens iets van gezegd, maar toen kreeg ik zelf ruzie. Mijn tips tegen pesten!!! Tip 1. Zeg eerst dat ze ermee moeten ophouden en als ze dan niet stoppen ga dan naar de juf. Tip 2. Als je gepest word pest dan niet terug.

Bart: Pesten is dat je iemand de hele jd aan het slaan bent of aan het uitschelden en dan de hele week en dagen en manden dat is niet leuk . Ik heb wel eens gezien dat iemand werd gepest . ik vont het niet leuk Ik zij er wat van. toen werd het minder en minder toen was het gestopt . De klas en de school moet dat niet meer laten gebeuren .ik weet wat je moet doen .zeg tegen je ouders of meester en jurouw of zeg het tegen

Youenn: Ik werd vroeger veel gepest op school had ik twee vrienden Nico en Tor Nico was mijn beste vriend en Tor natuurlijk! Nico kwam voor me op en Tor werd ook gepest dus kwam Nico ook voor hem op en ik kwam soms op voor Tor met Nico. Nico werd heel soms gepest We voelden ons rot.


Wij hebben ik jij wij dagen gehad en dat betekent 3 dagen de 1ste dag was ik dat gaat over jezelf de 2de en de 3de dag ging over iedereen samen Het was echt leuk we gingen van alles doen en we zagen op het begin dat we er kwamen een slootje en bijna iedereen sprong er gelijk over heen sommige kinderen die het niet durfde hebben het uiteindelijk toch gedaan ik ben 1 keer in het slootje gevallen en gelukkig had ik een reserve broek bij We hadden ook 1 minuut spelletjes gedaan de 1ste dag stond ik eerste en we deden het niet meer dus ik bleef 1ste Bij de jij dag hebben we het zweeds loopspel gedaan en dat was echt heel grappig want je kreeg een vraag en dan moest je het antwoord zoeken en er waren overal brie+es opgeplakt dat hadden we 2 keer gedaan en de 2de keer zaten we aan elkaar vast Bij de wij dag hebben we een katapult gebouwd en dan moesten

We hebben in groep 8 de ik-jij-wij dagen gehad en dat was heel leuk, we gingen naar het scou ng gebouw. We moesten een route lopen en die liep helemaal om! We hebben daar veel dingen gedaan zoals zweedsloopspel, katapult bouwen en we maakte een brug over de sloot en we deden ook 1 minuut spelletjes en dat zo 3 dagenlang en het was heel gezellig. Groetjes Iris


ng s De spanni

jgt! Jaaaa! Harmke heeH de 1e prijs!

De poster van Harmke

Dit zijn onze Ook Robin is in de prijzen winnaars en gevallen! De publieksprijs! hun fans. HeDit is haar poster: laas was Kim afwezig. Zij had de 2e prijs!


Januari

Maart

2 januari Melani Ottens

Groep 7

1 maart

Kelsey Lockett

Groep 6

3 januari Shannen Hu

Groep 2

1 maart

Jilian Keurentjes

Groep 7

5 januari Vinz van Uden

Groep 4

4 maart

Esmee Geraedts

Groep 2

8 januari Ted Lablans

Groep 2

4 maart

Nick Taal

Groep 1

9 januari Janaya Oosterhof

Groep 2

6 maart

Iris van den Acker

Groep 8

9 januari Lars van Santen

Groep 1

6 maart

Gabriëlla de Wolff

Groep 8

10 januari Troy Teeuwen

Groep 7

8 maart

Suvo Dil Mohamed

Groep 6

10 januari Pearl Holtz

Groep 7

10 maart Adam Azaioui

Groep 1

11 januari Sabrina Said

Groep 2

10 maart Shye Grasmaijer

Groep 1

12 januari Tyla Monte

Groep 7

15 maart Fleur Lablans

Groep 5

13 januari Malika van Bezooijen Groep 1

16 maart Laura Koomen

Groep 6

14 januari Mert Bucakli

Groep 6

18 maart Elgin Kana

Groep 4

14 januari Youenn Sabourin

Groep 7

20 maart Bradley Rutten

Groep 1

15 januari Safiya Said

Groep 4

20 maart Pleun van Eersel

Groep 4

21 januari Michelle Aderholt

Groep 6

22 januari Dirk van Vloten

Groep 7

25 januari Gabriëlla Gilles

Groep 8

28 januari Qwen van Uden

Groep 7

20 maart Aeeshah Moeniralam Groep 7 21 maart Cas Ophof

Groep 5

21 maart Job Ophof

Groep 5

24 maart Floor van Eersel

Groep 6

27 maart Jesney Kana

Groep 7

28 maart Kevin van Mullekom Groep 7

Februari 2 februari Lhana van der Burgt Groep 4

29 maart Lyske Koning

Groep 5

6 februari Antonieta Fedao

Groep 1

29 maart Kim de Laak

Groep 8

7 februari Teun Assendelft

Groep 7

31 maart Burcin Gülüstan

Groep 6

11 februari Vic Boeren

Groep 8

15 februari Meike Arts

Groep 8

21 februari Nila van den Heuvel Groep 8 23 februari Jowella Rietdijk

Groep 2

24 februari Joep Smits

Groep 5

26 februari Lucas Koomen

Groep 8

27 februari Jara van den Elsen Groep 4 27 februari Gabriëla de Winter

Groep 1


April

Juni

8 april

Esmee Thoonen

Groep 1

6 juni

Benjamin Soury

Groep 4

9 april

Thijs Wilbers

Groep 2

8 juni

Elke van Kessel

Groep 3

9 april

Sam van Vloten

Groep 5

10 juni

Vinzo van Liempd

Groep 4

14 april

Fernando de Bie

Groep 2

11 juni

Filip Assendelft

Groep 2

17 april

Skip van Tienen

Groep 3

11 juni

Daisy Verhoeven

Groep 7

19 april

Fleur Simons

Groep 4

12 juni

Caylin Scheuer

Groep 2

19 april

Bas Kuipers

Groep 1

12 juni

Levani Maduro

Groep 4

21 april

Suzy Jansen

Groep 5

13 juni

Mehmet Gümüs

Groep 1

23 april

Naomi Scheenen

Groep 6

13 juni

Esma Gümüs

Groep 2

25 april

Marit Lablans

Groep 7

14 juni

László Esser

Groep 7

26 april

Daantje Donkers

Groep 5

14 juni

Xander Couwenberg Groep 8

26 april

Puck Donkers

Groep 5

18 juni

Jip Janga

Groep 5

28 april

Koen Jansen

Groep 7

20 juni

Lana Aqrawy

Groep 3

28 april

Babs van den Berg

Groep 7

24 juni

Isabel Haarsma

Groep 4

24 juni

Maartje van Boxtel

Groep 6

27 juni

Jay Jay Rutten

Groep 6

27 juni

Marwa Azaioui

Groep 7

27 juni

Safaa Azaioui

Groep 7

Mei 5 mei

Tibo Aarden

Groep 2

13 mei

Fabian Majcherek

Groep 1

13 mei

Angel Burger

Groep 7

15 mei

Caressa Burger

Groep 3

15 mei

Mara Verbaan

Groep 3

2 juli

Floor Smits

Groep 8

16 mei

Sterre Aponno

Groep 7

4 juli

Deniz Özünel

Groep 8

16 mei

Victor Haarsma

Groep 8

7 juli

Bo Onverwacht

Groep 1

17 mei

Lindi Janssen

Groep 8

8 juli

Nora Aghayou

Groep 7

18 mei

Yenthe van den Elsen Groep 8

13 juli

Tygo Verbruggen

Groep 6

25 mei

Meike Scheepmaker Groep 3

16 juli

Amir Azehaf

Groep 3

26 mei

Jermaine Wawoe

Groep 4

17 juli

Ariclenio Fedao

Groep 2

26 mei

Stijn Ophof

Groep 7

24 juli

Liesje Assendelft

Groep 1

31 mei

Anne Gabriëls

Groep 6

24 juli

Jissy van Gogh

Groep 4

27 juli

Thomas de Winter

Groep 5

28 juli

Hatice Yesiltas

Groep 1

29 juli

Lenn van Schadewijk Groep 2

30 juli

Nancy Mouhrara

Juli

Groep 4


Schoolkrant OBS De Brinck december 2013  

Schoolkrant OBS De Brinck december 2013